פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום , האם קריעת קרום בתולין יכולה
    קרוליין
    14/09/2008

2 שאולת: האם קריעת קרום בתולין יכולה להתבצע ע"י הכנסת 2 אצבעות(של גבר) לנרתיק? והאם קריעתו תמיד מתרחשת בתחילת קיום יחסים??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא הפני שאלתך לפורום סקסולוגיה

דורית כהן
    16/09/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה להתגבר
    ענת
    14/09/2008

אני בת 30.נפרדתי מבעלי בעקבות גבר שהכרתי והתאהבתי בו.הגבר הוא בן 44 עם שתי ילדות בגיל העשרה.הייתי בקשר עם הגבר חמישה חודשים.בהתחלה הכל היה חלום, הבטיח לי הרים וגבעות, אני אעבור לגור איתו, הוא יעשה לי ילדים, אנחנו נתחתן ועוד ועוד. לאט לאט החלומות התחילו להתנפץ אחד אחרי השני, החליט שהוא לא רוצה לעבור לגור יחד, התחיל להעיר לי על כל דבר שאני עושה, אמר לי שאני מתנהגת כמו ילדה, כל הזמן העביר עלי ביקורת, בדק לי כל הזמן את המכשיר הסלולרי לבדוק אם אני בוגדת בו וכל הזמן היה בחשד שאני בוגדת בו. לעומתו, אני סמכתי עליו אך בגלל שהוא הכניס בי חרדות כל הזמן הפכתי להיות חשדנית ולא מאושרת. אני אוהבת אותו אהבה ענקית ובלתי אפשרית והיה לנו כ"כ טוב אך לאחרונה הוא החליט שהוא לא רוצה ילדים וניתק איתי את הקשר לאלתר. לא עונה לי לשיחות ולא להודעות וממש מתעלם מקיומי. איך הוא יכול?זה לא אנושי!! אני לא מצליחה לצאת מזה. אני בת 30 ואין לי זמן לבזבז ואני לא יודעת מה לעשות.אני נמצאת בטיפול פסיכולוגי אך לא מרגישה שההרגשה הפנימית שלי מצליחה להתשנות.מה אני עושה?האם יש סדנאות או מפגשים לדברים מסוג זה?איך אני יוצאת מזה? אני לא אוכלת, לא ישנה, לא מחייכת, לא מדברת, לא חברותית.ממש בלתי נסבלת....

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה להתגבר

הוספת תגובה

• תלוייה בהערצה של גבר

דורית כהן
    16/09/2008

ענת היקרה, צר לי על מה שאת עוברת.
    חשוב לי שתשימי לב למשהו: לא ציינת במכתבך עד כמה הגבר ההוא הינו בעל תכונות מיוחדות ואישיות מדהימה, ויש לי הרגשה שמה שקסם לך היה היחס ההתחלתי שלו כלפייך. היחס שלו ציטוט: "בהתחלה הכל היה חלום, הבטיח לי הרים וגבעות, אני אעבור לגור איתו, הוא יעשה לי ילדים, אנחנו נתחתן ועוד ועוד" - רומם אותך וגרם לך להרגיש מיוחדת ונאהבת, וכנראה היית זקוקה להרגשה הזאת מתוך הנישואין המאכזבים שהיו לך (עוד ניחוש שלי). והנה כאשר הוא הפך את היחס - זה ממש הפיל אותך ארצה ואיבדת את כל החיות שלך, כאילו כאשר אין מישהו שמעריץ אותך ורוצה אותך - את לא שווה כלום.
    חישבי על מה שכתבתי. אם זה מדבר אליך, המסקנה היא שחשוב מאוד שתעברי לפאזה אחרת, בה את מעריכה את עצמך, אוהבת את עצמך, ומן המקום הזה את בוחרת בן זוג, לא מן המקום שאת תלכי אחרי כל מי שיעריץ אותך כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך. יחסים כאלו לא יכולים להימשך זמן רב, כי אף גבר לא יכול להחזיק מעמד מול הצורך שלך בהערצה מתמדת, בחיזור. אולי לכך התכוון הגבר האחרון שאת ילדותית.
    המשיכי בטיפול האישי שלך, וחפשי מה את אוהבת בעצמך. התרגלי לחיות לבד קצת, זה לא יזיק לך, ולגלות מה את אוהבת לעשות עם עצמך. מלאי את היום שלך בדברים שאת אוהבת לעשות. להיפגש עם חברים? ספורט? ריקוד? טיול? ערכי היכרות עם עצמך, ולאט לאט תצאי ממפח הנפש. אל תצטערי על הגבר ההוא, זה כנראה לא היה צריך לקרות, ואולי זה נועד לנער אותך כדי שתראי עד כמה את תלוייה בהתייחסות של גבר אליך, לטוב ולרע, ותתחילי לצאת מן המקום התלותי הזה ולהיות עצמאית, ומן המקום הזה לבחור בן זוג שיתאים לך, לאו דווקא זה שיעריץ אותך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה..
    סודי
    10/09/2008

אני בחודש השישי להריוני והבעיה היא שלא בא לי לקיים יחסי מין עם בעלי ( יש לציין שזה הריון ראשון) אנחנו מגיעים למצב שאנחנו לא שוכבים שבועות ויותר מזה אני לא נותנת לו בכלל לגעת בי... ועקב זה הוא רק מאונן כל לילה אבל לפחות מצפה ממני לקצת עזרה( לגעת בו, לנשק אותו, לתת לו לגעת בי) אבל אני לא מוכנה, לא מסוגלת... אני לא יודעת מה לעשות... מצד אחד הוא מבין אותי ומאונן במקום הדבר האמיתי אבל מצד שני זה מפריע לו ( ובצדק) והוא לפעמים מתלונן וזה גורם לי להרגשי רע עם עצמי שאני אישה רעה ולא מספקת... חשוב לציין שלפני ההריון חיי המין שלנו היו נהדרים מה לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה..

הוספת תגובה

• שוב - אתם זקוקים לייעוץ.

דורית כהן
    11/09/2008

סודי היקרה, זה לא מצב רגיל וטבעי, רוב הנשים בהריון רוצות ויכולות לקיים יחסי מין בחודשי ההריון השונים, ורק התנוחות משתנות בגלל מגבלות פיזיות. ואם אין חשק לאורך זמן רב, וגם לא בא לך שהוא ייגע בך - יש לחפש את הבעייה ביחסים הרגשיים ביניכם. עומד להיוולד לכם ילד, קחי את עצמך בידיים ולכו לייעוץ באופן דחוף כי הלידה והמשימות שאחריה רק יגדילו את הלחץ ואת הריחוק ביניכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לסודי

לוקולוס
    21/09/2008

אם את אוהבת את בעלך מה אכפת לך לפתוח את הרגליים ולתת לבעלך הרגשה טובה וכיפית לא כדאי לך להרוס את נישואיך.ואו תעשי חשבון מה טוב עבורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    סודי
    10/09/2008

קוראים לי חלי ואני בת 22 נשואה. אני ובעלי יצאנו שנה והתחתנו לפניי כחודשיים. הבעיה היא שלפני שהתחלנו לצאת היינו ידידים מאוד טובים וממש סיפרתי לןו הכל עליי ולהפך. הוא ידע עם מי יצאתי, עם מי שכבתי, עם מי הייתי, מה עשיתי...בקיצור הכל- כמו חברה הכי טובה!! והבעיה היא שאני עשיתי ועברתי המון דברים בחיים שלי והוא לא. אני הראשונה שלו בכל דבר ובהכל!! והוא לא! לא חשבנו שנהפוך לזוג ובגלל זה הרשתי לעצמי לספר לו את כל חיי העבר שלי ועכשיו שאנחנו נשואים זה מאוד מאוד מאוד מפריע!! אנחנו רבים המון על דברים שקשורים לעבר והוא לא סומך עליי ומקנא לי מאוד בכל דבר. לדוגמא- היה השבוע לחברה מאוד טובה שלי יומולדת ועשינו על האש באיזה פארק ולחברה הזאת יש ידיד שפעם היה ביננו איזה קטע מיני ( ובאותו תקופה אני ובעלי היינו ידידים אז כמובן שסיפרתי לו עליו) וגם הוא היה מוזמן ליום הולדת. בעלי כמובן לא הסכים ללכת בשום פנים ואופן ולא רצה לראות אותו אבל גם לא הסכים שאני ילך לבד כי עצם העובדה שאני יהיה שם בלעדיו והבחור יהיה שם שיגעה אותו. אז הוא החליט לבוא אבל לא ישב ליידי בכלל והלך לדבר בטלפון בצד ואחרי חצי שעה כבר רצה ללכת הביתה וכמובן שהלכנו!! ואז בבית הוא התחיל לריב איתי למה ישבתי הרבה זמן, והוא התחיל לאכול סרטים שהבחור הזה דיבר עליי וצחק עליי עם החברים שלו, והוא החילט שזה פוגע בכבוד!!!ומה שבעצם מפריע לי שהוא חי בעבר!! אני המשכתי הלאה ומהיום שהפכנו לזוג אני מחקתי את העבר שלי ואני חיה בהווה עם בעלי והעבר לא מעניין אותי!! ובעלי ממש לא ככה!! הוא לא מוחק את העבר וכל דבר מפריע לו ועל כל דבר הוא רב איתי ולפעמים אני מתחרטת בכלל שפעם היינו ידידים וסיפרתי לו על עצמי והיום אני לא יודעת מה לעשות... איך לגרום לבעלי לשכוח מהעבר שלי ולחיות בהווה? איך לגרום לבעלי להבין שאני אוהבת אותו והעבר שלי לא מעניין אותי..הוא מאחוריי?? איך אפשר להסתדר ולחיות חיים נורמלים?? אני משתגעת ולא יודעת מה לעשות... תייעצו לי בבקשה!!!!

הוספת תגובה

• חייבים להיעזר באיש מקצוע

דורית כהן
    11/09/2008

סודי היקרה, מה שאת מתארת הוא קושי הקיים בעיקר אצלו ומגביל אותו ומלחיץ אותו בחיים. לדעתי זה לא ייפתר מעצמו ורק ירחיק ביניכם ויתרחב לתחומים נוספים ועל כן יש צורך שהוא ילך לייעוץ נפשי, ואם הוא לא מסכים ללכת לבד, לכו יחד לייעוץ זוגי, משום שעל פי מה שאת מתארת זה כבר מאוד פוגע באיכות הזוגיות שלכם, בתקשורת, באמון, ביכולת ליהנות יחד, וכפי שאת מוסיפה למעלה גם בחיי המין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לעזרה
    אלמונית
    08/09/2008

אני בזוגיות כבר 3 שנים ולצערי הורי אינם מקבלים את בן זוגי בשום אופן, מכיוון שהורי חוו גירושין ואימי היא אישה קשה מאוד ולקחה את זה למקומות מוגזמים יש לבן זוגי פחד שאני איהיה כמוה ביום מן הימים, ולכן הוא לא מסוגל לקחת את היחסים שלנו לשלב הבא.הוא מטיח בפני שאני אהיה כמו אמא שלי והוא לא יפול לידיים שלי כפי שקרה לאבא שלי. אין לי מושג מה לעשות אנחנו כל הזמן רבים ואני נפגעת מאוד כי אני מאוד אוהבת אותו ורוצה לחיות איתו אבל הוריי שאינם מקבלים אותו כל הזמן ברקע והוא לא משתחרר מהם והמהעלבון שהוא אינו מקובל. הוא אף אומר שאינו רוצה שילדינו במידה ויהיו ידעו בכלל על קיום הסבים וקשה לו שאני בקשר עם הורי כי הם אויבים שלו. אי ממש מיואשת וקשר על סף פיצוץ. כמו כן יש גורם נוסף שהוא האקסית המיתולוגית שלו שעזבה אותו ואמא שלו לא יכולה להתגבר עליה וסוגדת לה ופתאום באה אני עם הורים שאינם מקבלים את בנה היקר ואין צורך לציין שאני לא זוכה בדיוק לאהדת יתר יש לה תמיד ביקורת עלי ועל מה שאני עושה ואיך צריך לעשות דברים או איזה סוג אישה הבן שלה צריך ושאם לא תפסתי אותו עד היום כנראה שהוא לא יתחתן איתי( יש לציין שאני לא מאמינה בנישואין וגם הוא לא בדיוק) אנחנו גרים בבית שלה ולכן אני מנסה לא לענות לה מפאת כבוד... ותמיד יש הערות לגבי פולניות וכמה שהספרדים יותר טובים מהאשכנזים. ניסיתי לגמור את היחסים כמה פעמים אבל אני פשוט אוהבת אותו ורוצה אותו אבל לא יודעת מה לעשות יותר ואיך לפתור את הבעיות שיש לו איתי או יותר נכון עם אימי והוא רק מוציא זאת עלי כי אני פה ואימי לא. הצעתי טיפול זוגי והוא מקבל זאת החולשה ופגיעה באגו לדעתי .הוא אינו מסכים ללכת ובעצם הוא אומר שאני צריכה להיות יותר רכה איתו והסביבה של משפחתו ואז הכל יהיה בסדר. אני בחורה חכמה ודעתנית ועובדת קשה להגשים חלומות שלי והוא לעומת זאת קיבל הכל על מגש זהב. אני אכן נלחמת בעולם מחוץ לבית אבל איתו אני הכי טובה ומוכנה להשוואה מול כל אחת אחרת כי אני נותנת את הנשמה שלי לבן זוגי.והוא אף מודה שאני איתו מדהימה. הפחד הוא מהעתיד שאני אהיה כמו אימי מה לעשות אני כבר מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לעזרה

הוספת תגובה

• הסרת מכשולים בדרך לבניית זוגיות

יהודית ברגמן
    08/09/2008

אלמונית יקרה,
    את בחורה חכמה ודעתנית ויותר מכל - לוחמנית. ועל אף שעם בן זוגך שלא כמו עם האחרים את רכה יותר, הוא חושש שבעתיד גם הוא יקבל את אותו יחס שאת מפגינה לאחרים ותדמי יותר ויותר לאימך בבוא הזמן. כדאי לך ללכת לייעוץ אישי – לקבל את הכלים שיקלו עליך בתקשורת בין אישית שתהיה טובה יותר, רכה ונעימה ללא מאבקים עם הסביבה ואולי המהפך יסיר את חששותיו ממיסוד הקשר איתך בעתיד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה אבל...

אלמונית
    09/09/2008

אינני סובלת מקושי של תקשורת בין אישית יש לי הרבה חברים טובים ואני אדם מאוד אהוב וחברותי אינני רבה עם איש מסובבי למעט ויכוחים רגילים במשפחה. הוא טוען שיש בי כוחות כפי שיש באימי כי אני הבת שלה ולא יתכן שלא אהיה כמוה! אני אכן אדם שיודע מה הוא רוצה ומנסה להשיג זאת(רק בסביבת העבודה "הכוח" שלי כפי שהוא טוען קיים, אבל בעבודה זה מי שךא נלחם לא שורד לפחות כך בתחום המאוד תחרותי שלי) אני בעבודה שואפת להרמוניה אך אינני מהססת לקום ולעזוב מקום עקב יחס לא טוב כי אני לא אוהבת סביבה לא נעימה ואני בהחלט נותנת את דעתי על אנשים שלא מתנהגים יפה אבל לעולם לא מגיעה לעימותים.הפחד שלו נובע מההכרות עם החוזק של אימי וממש לא בגללי אני אינני עושה דבר שיגרום לו לפחד " המכוחות" שלי שהוא כל כך מיחס לי, אני אדם שעוזר הרבה לזולת ואוהב בעלי חיים ורק רוצה שלווה נפשית. אני עושה הכל כדי לא ללכת בדרכה של אימי כי אינני מאמינה בדרך החיים שלה ולכן זה מתסכל אותי שהוא חושב ככה, מה עוד שבחרתי בו למרות התנגדותה של משפחתי. חשוב לי לציין כי הוא אדם מאוד דומיננתי וחייב לומר את המילה האחרונה לכן הפחד שלו שיום יבוא ואני אתנגד למשהו יוציא ממני את הכוח של אימי שלי כלפיו. ככה שלא בי התשובה אלה רק בו וברצון שלו כל הסובבים לנו אומרים שהוא אינו הגיוני בדיעותיו ושאני איני כמו אימי, אם הייתי כמו אימי אין מצב בכלל שהייתי איתו כי הוא רחוק ממה שאמא שלי הייתה בוחרת או מתנהגת אליו. החברים שלנו צוחקים עליו שהוא זכה במפעל הפיס איתי והוא פשוא לא מבין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתרון
    אנונימית
    07/09/2008

שלום, אני בת 29 וגרושה +2. כיום אני בקשר עם בן זוגי שהכרתיו עוד במהלך נישואיי וניהלנו רומן. אני מרגישה כי הוא מאוד סגור ואדם מאוד קשה באופי שלו. אני חייבת לציין כי כשהכרתי אותו הוא הראה לי את הצד הטוב שלו בעצם ואת הצד הרעה התחלתי להכיר תוך כדי שאנחנו חיים יחד.כיום אנחנו חיים בבית שלי - הוא מקטר כל הזמן כי הילדים שלי לא ידועים להעריך כלום , אם הילדה משאירה טלויזיה בחדר הוא יכול הלתפרץ עליה למה היא השאירה אותו דלוק, או לדוגמה אם המשחקים בסלון אז הוא ירים אותם את הכל ויזרוק לפח. מבחינתו ילדים בגילאים 10 ו8 הם ילדים גדולים, הוא יכול ללכת להתעצבן על ילדה בת 8 כי לא עשתה משהו תקין או לא סידרה אחריה את הצלחת. דברים אלו מעוררים בי קצת פחד שכן הילדים שלי פוחדים ממנו מאוד. מצד שני הילדה הגדולה לפעמים יכולה להתחצף אלי ולקבוע לי עובדה - גם פה הוא מתערב וזורק לי כל מיני הערות שמגיע לי ומחר היא לא תעשה לי חשבון ו"תחרבן עלי". לדוגמה היום בבוקר תוך כדי התארגנות לעבודה אני פתחתי את המקרר והשארתי את הלדתות פתוחות כי התכוונתי להוציא את האוכל, פתאום הוא בא וטרק את השתי הדלתו בחוזקה רבה עד כדי שבירת הפלסטיק של פנים המקרר. אינני יודעת מה לעשות שכן כשבוויכוח קודם ציינתי בפניו כי אינני מוכנה לחיות ככה ואני מבקשת ממנו לעזוב הוא העליב אותי וטען כי אני נצלנית ועכשיו כשאני לא צריכה אותו אני מעיפה אותו מהבית. נכון שהוא השקיע בביתי בכך שקנה מוצרי חשמל חדשים אבל זה לא נותן לו את הזכות להתנהג ככה, אינני יודעת מה לעשות, אני כן אוהבת אותו אבל מצד שני לא יכולה לחיות בצורה כזאת - זה מזכיר לי את העבר - הייתי אחרי הריב מגיעה לעבודה ובוכה וזה מה שקורה לי עכשיו. עוד דבר נוסף רציתי לציין כי הינו גרוש ויש לו ילדה בת שנתיים שאינו מוכן להיפגש איתה ואין לי שמץ של מושג למה, הוא לא משתף אותי, בנוסף הוא אינו בקשר עם הוריו.

לקביעת תור
    סגירה
    פתרון

הוספת תגובה

• חיים משותפים בצל הפחד

יהודית ברגמן
    08/09/2008

אנונימית יקרה, אני במקומך לא הייתי קושרת את חיי עם אלו של אדם כעוס, קשה כל כך, אלים ומסוכסך עם עצמו וכל הסובב אותו ובטח ובטח אליך ואל ילדייך שלך שזקוקים עכשיו לבטחון ושקט נפשי! רק אחרי חיים משותפים היטבת להכיר את כל הצדדים שבו, למרות שאינו מתָקשר ומשתף אותך בחייו ובנבכי עברו. מוצרי חשמל חדשים לא מפצים על יחס וקשר גרוע ונוקשה. ועל כן, אל תמתיני שהאלימות תחריף, המתח והפחד ישתלטו – מהרי לנתק את הקשר איתו, גם אם יהיה כרוך בהשבת הכלים החשמליים שרכש ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקס אחרי הריון
    הילית
    03/09/2008

שלום רב, אני נשואה כשנתיים ויש לי ילד בן 4.5 חודשים. בעלי ואני לא קיימנו יחסי מין מאז הלידה ואני מבואסת מזה. בהתחלה ששוחחתי עם בעלי על זה הוא טען כי מפריע לו שהילד איתנו בחדר, אך עכשיו שהילד ישן בחדרו הוא אומר שהוא בלחץ בעבודה וזה משפיע על החשק שלו למין ובכלל. אני חוששת שזה מתכון ליחסים קרירים שיובילו למקום לא טוב. עלי לציין כי בעלי ראה את כל הלידה כולה כולל החיתוך ויש סיכוי שזה יצר אצלו טראומה מסויימת. שנית חשוב לומר שיחסי המין שלנו לפני ההיריון והלידה לא היו בתדירות גבוהה גם כן, אך לא נעדרו כליל. בעלי אינו מוכן ללכת לייעוץ חיצוני כלשהו ואני מתוסכלת מהנושא מכיוון שאני אוהבת אותו מאוד ולא רוצה שזה יגרור את המערכת יחסים שלנו למקום לא טוב. מה לעשות? הילית

לקביעת תור
    סגירה
    סקס אחרי הריון

הוספת תגובה

• איך הייתם נוהגים? דילמה....
    ליאת
    02/09/2008

שלום אני בת 39 רווקה, יוצאת כבר מזה כ- 9 חודשים עם בחור בן גילי גרוש + 1, הבחור מקסים...מעניק, מפרגן, בן אדם טוב, מאוד אוהב, עם המון נתינה בהכל.... הבעיה היחידה שיש לי היא שאין לי כ"כ תשוקה, ואני לא כל כך יודעת איך לאכול את זה, האם להמשיך האם להפסיק את הקשר ? ואני בד"כ בן אדם מאוד מיני, אני לא כ"כ מכירה את עצמי במצבים כאלה. אני בדילמה מזה הרבה זמן, ויש לי קונפליקט רציני מה לעשות, האם נכון להיות עם הבחור כשאני יודעת בוודאות שיהיה לי חיים טובים איתו, אך חסרי תשוקה, או לוותר ולהמשיך הלאה. זקוקה לעצה. תודה, ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    איך הייתם נוהגים? דילמה....

הוספת תגובה

• אל תתחתני במצב כזה

דורית כהן
    03/09/2008

ליאת היקרה, מכיוון שאת מכירה את עצמך בתור אדם מאוד מיני, לדעתי התשובה היא בגוף השאלה. אני לא מציעה לבסס נישואין על מערכת יחסים נטולת תשוקה ועוררות מינית מצידך. את כאילו לוקחת מראש את כל התחום הזה ומבטלת אותו.
    ברצוני לספר לך על זוג שאצלו היה דבר דומה. היתה ביניהם אהבה מאוד גדולה, קשר נפשי חזק מאוד, סגנון חיים דומה, מיוחד במינו, אבל האישה ידעה מן ההתחלה שהיא אינה נמשכת. היא אמרה לעצמה שהיא כבר טעמה מספיק בתחום המיני, ושבחיים היא לא תמצא מישהו כל כך מתאים לה מכל שאר הבחינות. הם התחתנו (בלי שהוא ידע על כך), אבל הוא כל השנים הרגיש שהיא לא לגמרי בעניין. כעבור כעשר שנים היא לא יכלה לשאת זאת יותר ובעצם יידעה אותו לגבי תחושותיה וביקשה להפסיק ביניהם את יחסי המין, כי היא הרגישה אומללה ונגעלת מעצמה כל פעם. הוא כמובן נפגע קשות ומאוד כעס איך היא נכנסה לנישואין בלי ליידע אותו על כך. אם היה יודע - לא היה מסכים להתחתן, כי התחום הזה מאוד חשוב לו.
    הם הגיעו בזוגיות שלהם לדרך ללא מוצא, בגיל 45, עם שני ילדים, אוהבים וקשורים זה לזו, אבל פגועים ומתוסכלים מגילוי האמת. איני יודעת איך זה יתפתח, כי זה קרה לאחרונה, אבל לך אני מציעה לא להיכנס למערכת כזאת בידיעה מראש. זה בהחלט קורה שלא נמשכים לגבר מסויים על אף שמאוד אוהבים אותו, הכימייה והפיזיולוגיה משפיעות מאוד, אין מה לעשות, במיוחד שאת כבר מכירה ומעריכה אותו לאורך זמן וזה לא השתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודות על תגובתך, עזרת לי.

ליאת
    03/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל את בת 39! סקס זה לא הכל בחיים

שאלה
    10/09/2008

אם תהיי פתוחה עם הבחור והוא ישתף איתך פעולה המצב יכול להשתפר פלאים. בודדים זוגות שמצליחים לשמור על תשוקה בוערת לאורך זמן. חברה שלי אומרת "אני עושה את זה בשביל הבריאות" וזה עוד מצב טוב מרוב הזוגות שאני מכירה, ואני מכירה לא מעט. תחשבי שוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרך הנכונה להפסקת רומן
    רון
    01/09/2008

בעת האחרונה גיליתי כי אשתי מנהלת רומן. אחר שהשגתי את כל ההוכחות המשפטיות הנדרשות הודעתי לי כי אני יודע הכל, יש לי הוכחות והברירה היא הפסקה מיידית של הרומן, ניתוק מלא מהגבר איתו היא ניהלה רומן, ובדיקת טיב הקשר ביננו או לחלופין פתיחה במלחמה. בהתחלה היתה הכחשה מלאה אך לאחר שהבניה כי אני יודע על דברים שלא האמינה כי יגיעו אלי היתה הודעה בחצי פה. בחרנו לתת צאנס ולכן פנינו לדרך הראשונה- בדיקת טיב הקשר, בניית אמון וכדומה. תקופה מסויימת היה נתק בין אשתי לבין הגבר שאיתו ניהלה רומן ולפתע אשתי אמרה כי חשוב לה להפגש עם הגבר איתו היא ניהלה רומן. היא לא הסכימה להסביר מדוע פגישה זו חשובה לה אך היא הדגישה כי בלי הסכמתי היא לא תפגש איתו. התנגדתי נמרצות לעצם הרעיון להפגש עם הגבר שאיתו ניהלה רומן. אני פונה אל חברי הפורום ואל מנהלי הפורום בשאלה: מצד אחד אני חושב שהדרך הנכונה ביותר היא נתק. פגישה לא תהיה אלא אם כן אסכים שפגישה כזו תהיה. מצד שני הפגישה הוצגה כבעלת חשיבות. האם לאפשר הפגישה? האם להתעקש על הניתוק המוחלט? מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    הדרך הנכונה להפסקת רומן

הוספת תגובה

• להיעזר בייעוץ מקצועי!!!

דורית כהן
    02/09/2008

רון היקר, הצבת בפנינו שאלה כלל לא פשוטה!
    מה שחסר לי הוא פרט חשוב - האם אתם נעזרים ביועץ מקצועי שילווה אתכם במשבר הזה? כי מעטים הם הזוגות שמצליחים לעבד כמו שצריך אירוע כואב שכזה, להתגבר עליו ולצמוח ממנו - בכוחות עצמם.
    עצם העובדה שהיא לא מוכנה להסביר לך מדוע כל כך חשוב לה להיפגש עם המאהב מראה שהדיבור ביניכם הוא מאוד זהיר ולא פתוח. בעזרת ייעוץ טוב ניתן להגיע למצב בו אומר הצד הבוגד, למשל:
    " על מנת לסגור את כל הקצוות אני מרגישה צורך לעשות פרידה, סוג של סגירת מעגל". אם היא תבטיח לך שפגישה זו תהיה קצרה, נניח בבית קפה, כך שלא יקרה שום דבר מעבר לשיחה - ואתה מרגיש שאתה יכול לסמוך עליה - ואתה גם מברר איתה בצורה ישירה מה מטרת הפגישה - יתכן שאין בכך נזק. אבל יש בכך גם סיכונים. יתכן שהיא תרגיש שוב את כל הרגשות בצורה חזקה וזה יגרום לערעור מחודש של מה שאתם מנסים לבנות. בכל מקרה, לדעתי רצוי מאוד להיעזר בייעוץ זוגי במצב שלכם, אם כבר זה קרה, חייבים לבחון מה בקשר גרם לכך - כמו שהחלטתם נכון, אבל מאוד קשה לבצע זאת לבד בצורה מספיק טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איננו נעזרים ביעוץ זוגי

רון
    02/09/2008

אשתי לא מוכנה ללכת ליעוץ וגם אם תלך היא לא תהא מוכנה להפתח שם. כך היא אמרה לי. מדברייך אפשר לשמוע כי את ממליצה לי להסכים. מה כבר יכול להיות כאשר הפגישה בבית קפה ואולי הפגישה היא על מנת לסגור דבר אחד ולערער בדבר האחר. יכול להיות שהצדק איתך, יכול להיות שזה יגרום לערעורים מחדש. אך מאידך גיסא לשם סגירת המעגל, למה לפנות אלי ולבקש את הסכמתי? הרי במשך שנת הרומן היא לא שאלה לדעתי. ועוד, אעדכן כי נוספו תנאים חדשים לאחר שהיא הבינה כי המידע שברשותי מלא וכולל פרטים על בני משפחתו של הבחור, אשתו, בנו ובתו, מספרי טלפונים, מקומות עבודה, תפקידים וכתובות. התנאים החדשים הם לא ליצור קשר עם בני משפחתו או איתו ולא להיות בסביבת מקום הפגישה מיועד. מאחר ובינתיים אין לי יעוץ (בינתיים) אבקש את עצתכם בפורום. ר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להיפרד
    י.
    31/08/2008

אני הייתי עם מישהו שנה. רוב הקשר היה מריבות ובאסה, על כל דבר וכל שטות. היו גם רגעים יפים, שאזכור כל החיים לפני כמה ימים ניפרדנו, ניפרדנו יפה, ידידים. אנחנו בקשר טלפוני, והוא מסכים שאבוא אליו מידי פעם, אך מאוד קשה לי עם הפרידה. אני לא רוצה לחפש מישהו אחר כדי לשכוח אותו - איך מתגברים על המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    לא רוצה להיפרד

הוספת תגובה

• דווקא לאפשר לכאב הלב להיות

דורית כהן
    01/09/2008

י. היקרה, כתבתי את הדברים הללו לפני כמה ימים למישהי אחרת :
    אני חושבת שמה שיכול לעזור לך להתגבר זה דווקא לאפשר לרגש הזה להיות שם, לקבל אותו בזרועות פתוחות. את יכולה להגיד לעצמך שקיומו של הרגש הזה מעיד על עוצמות ועל עומק רגשי אצלך, לטוב ולרע. אם לא היית קשורה עד כדי כך ואוהבת אותו, הרי לא היית עכשו כה כואבת. אני מוצאת שכאשר אנחנו מבינים שיחד עם האהבה החזקה והעמוקה יכול/עלול להגיע גם כאב לב חזק, שזו עיסקת חבילה - עצם ההבנה הזו והקבלה הזו של הכאב עוזרים לעבור אותו יותר בקלות. כי אם את חשה בכאב ואינך מתנגדת לו ואינך מנסה לחשוב על משהו אחר, רק נותנת לכאב להיות שם ולעצמך להרגיש אותו - את תראי שמידי יום זה יהיה פחות כואב, עד שזה ייגמר מעצמו. אם תנסי להיאבק בכך - זה ילווה אותך זמן ארוך יותר וכל פעם "ירים ראש".
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בגלל שחיקה
    זאב
    31/08/2008

שלום אני בן 37 נשוי בגלל שחיקה בעבודה[כבר די הרבה זמן] נפשית ופיזית בגלל לחץ אני מרגיש שאין משיכה פיזית לאישתי אני כבר לא יודע מה לעשות תוכלי להמליץ לי מה לעשות תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בגלל שחיקה

הוספת תגובה

• זקוקה לעוד פרטים

דורית כהן
    01/09/2008

זאב היקר, כדי לענות לך אני זקוקה להרבה יותר פרטים. איך היה בעבר, כמה זמן אתם נשואים, איך התקשורת ביניכם, עד כמה אתה פתוח איתה לגבי המצב במקום עבודתך, עד כמה היא אישה ביקורתית...כמו כן לפעמים המשיכה יורדת בכל מקרה עם השנים, בגלל השיגרה, בגלל שאין כבר ריגושים וחידושים, גם כאשר אין לחצים ושחיקה בעבודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיים ללא משיכה מינית
    משה
    31/08/2008

שלום רב אני בן 36 ובת זוגי המתגוררת עמי, בת 32. לי היו בעבר מספר מערכות יחסים אשר לא נמשכו מעבר לחצי שנה ולבת זוגי זוהי הזוגיות הראשונה. שנינו מאוד דומים זה לזה בערכינו, בחשיבות המשפחה בעינינו, שנינו חברים טובים, נהנים מקשר טוב ומתקשורת, יש בינינו השלמה טובה ושיתוף אולם, די מתחילת הקשר אני מרגיש שאיני נמשך לבת זוגי. בתחילת הקשר הפריע לי שהיא סובלת מעודף שעירות, בהמשך הפריע לי שהיא נוטה להשמנה וגם כעת איני מרגיש משיכה מינית חזקה אליה ופעמים רבות אני נמנע ממגע אתה. בעבר התלבטתי אם להשאר בקשר או לא ובחרתי להמשיך בו בגלל גילי אשר מתקרב ל- 40 והאמונה שככל הנראה מכיוון שלא מצאתי עד היום בת זוג שגם נמשכתי אליה מינית וגם אינטלקטואלית וכנראה שאין בת זוג שתענה על כל צרכי. בד"כ את יחסי המין בינינו היא יוזמת ואני פעמים רבות נמנע מליזום אתה מגע. אנחנו מדברים על מיסוד הקשר, על חתונה וילדים ואני מתלבט אם להמשיך בקשר שהוא טוב ויציב ולוותר בו על תשוקה מינית ואולי אף לחיות בתסכול תמידי מכך או שמא, למרות הקושי שבדבר להפרד. עלי לציין שהתקשורת בינינו טובה מאוד, הקשר יציב ונוח אך אני מרגיש שהנוחות היא גם זו שגורמת למשיכה המינית בינינו להיות חלשה. האם להשאר בקשר טוב, יציב, חברי ותומך אך חסר משיכה מינית?

לקביעת תור
    סגירה
    חיים ללא משיכה מינית

הוספת תגובה

• לא להתחתן ללא משיכה מינית!

דורית כהן
    31/08/2008

משה שלום לך, אני ממש לא מציעה להיכנס לזוגיות בידיעה מראש שאינך נמשך אליה. זו בעייה שאיננה נעלמת אלא רק מחמירה עם הזמן! אתה פוגע בעצמך, בה ובילדים שתביאו לעולם כי יהיה לכם קשה להשלים עם המצב ויש להניח שלפחות אחד מכם ירצה לבגודבהמשך על מנת להשלים את החסר, זה פשוט מתכון לצרות. אני גם קולטת מבין השורות שאינך אוהב ולא היית מאוהב בה. המשך לחפש עד שתמצא מישהי שכן עושה לך את זה ואולי עליך לשפר את שיטות החיפוש והסינון של בנות זוג פוטנציאליות, כי ישנן שם בחוץ המון רווקות מתאימות שמחפשות קשר רציני, כמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשר זוגי הרסני
    ענת
    30/08/2008

שלום רב, בן זוגי החליט לקחת פסק זמן של 3 חודשים אחרי קשר זוגי של שנה ותשעה חודשים. הקשר הזוגי שלנו היה הרסני וחווינו הרבה פרידות קצרות וחזרות. התנהגנו בלי מודעות בקשר הזה. מאוד היינו קשורים זה זה כי נפגשנו כמעט כל יום, היתה ביניינו אהבה גדולה ועשינו כמעט את כל הפעילויות המשותפות יחד. כנראה בגלל המפגשים היומיומיים חיפשנו אחד את השני עם מאבקי כוחות וויכוחים ואי וותרנות. לאחר שנה ותשעה חודשים של שמחה וגם סבל בן זוגי התעורר ונעשה מודע לדברים , החליט לפות לאימון אישי ואמר שאינו יודע מה יהיה איתו בשלושה חודשים ושאוכל לעשות מה שאני רוצה. הוא בחר להתעלם ממני והחליט לבד על הפסק זמן בלי להתייעץ איתי. הוא לא הסכים לענות לי לשיחות ולהפגש ורק ענה לי באסאם אס. בגלל ההתעלמות רדפתי אחריו יום אחר יום באסאםאס בלי מנוחה במשך ודשיים וחצי, וזה התיש אותו עד שאמר שאינו רוצה את הקשר הזה. לא עשית את זה באובססיביות והסברתי לו שהחוסר רצון לדבר ולהתמודד עם הבעיות גרמו לי לשלוח לו אסאמאס ללא מנוחה. אני יודעת שעברתי שינויי מסויים בהתנהגות לטובה ובן זוגי לא מוכן להאמין לי, הוא החליט שבגלל שלא נתתי לו מנוחה באובססיביות גמר את הקשר וסה"כ הוא צודק בהחלט. רציתי כל כך שיאמין בי בשינויי שחל בי. ובשלושה חודשים הרגשתי שהוא משחקאיתי משחקים פעם כן רוצה ופעם לא. כנראה הגישה שלו לבחון אותי מתי שאניח לו מהודעות ואז ירגע חודש ואוליי נחזור? חוויתי קשר עם חוויות שמחות ופחות שמחות, אך בן זוגי לא מאמין בי. החלטתי להרפות ממנו כי אני מודעת למצב שהיה. אשמח לקבלת ייעוץ אשמח לקבל חוות דעת.

לקביעת תור
    סגירה
    קשר זוגי הרסני

הוספת תגובה

• ...

ענת
    30/08/2008

ניסיתי כמה פעמים לומר לו שקשר הרסני טעון שיפור ולשניינו יש מה לשפר. הוא התעייף מהתנהגותי במשך השלושה חודשיים ואמר שלא מכריחים להיות בכוח. משום מה יש לי הרגשה כי הוא עדיין משחק בי והחלטתי לא לצפות לכלום. זה מאוד קשה לי ואיך מתגברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התגברות על כאב פרידה

דורית כהן
    31/08/2008

ענת היקרה, במצב בו את נמצאת קיים פיצול בין הרגש והשכל. הרגש שלך זועק לקשר המאד הדוק שהיה כל עוד היה, ואילו השכל וההגיון אומרים לך להרפות, ללכת הלאה. אני חושבת שמה שיכול לעזור לך להתגבר זה דווקא לאפשר לרגש הזה להיות שם, לקבל אותו בזרועות פתוחות. את יכולה להגיד לעצמך שקיומו של הרגש הזה מעיד על עוצמות ועל עומק רגשי אצלך, לטוב ולרע. אם לא היית קשורה עד כדי כך ואוהבת אותו, הרי לא היית עכשו כה כואבת. אני מוצאת שכאשר אנחנו מבינים שיחד עם האהבה החזקה והעמוקה יכול/עלול להגיע גם כאב לב חזק, שזו עיסקת חבילה - עצם ההבנה הזו והקבלה הזו של הכאב עוזרים לעבור אותו יותר בקלות. כי אם את חשה בכאב ואינך מתנגדת לו ואינך מנסה לחשוב על משהו אחר, רק נותנת לכאב להיות שם ולעצמך להרגיש אותו - את תראי שמידי יום זה יהיה פחות כואב, עד שזה ייגמר מעצמו. אם תנסי להיאבק בכך - זה ילווה אותך זמן ארוך יותר וכל פעם "ירים ראש".
    כבר ממכתבך ברור לי שהבנת והפקת את הלקח שהיית מאוד תובענית ונודניקית בהתנהגותך אליו. אין ספק שמה שהוא עשה אף הוא לא היה בוגר, אבל יתכן שהוא הרגיש שאין לו ברירה אחרת אלא להתנתק בכוח בבת אחת ממך, בלי לאפשר לך לשכנע אותו שוב ושוב. קחי את מה שקרה איתו בתור למידה על עצמך, כדי שזה לא יקרה לך שוב. אל תיזמי יותר קשר איתו. ואל תבני על כך שזו מניפולציה שלו. אם הוא אכן ייצור איתך קשר, תוכלי אז לשקול האם מתאים לך. התגברות מוצלחת!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוב שהחלטת להפסיק את הקשר ההרסני

אוה
    15/11/2008

שלום לך, מה שתארת על הקשר שלך עם חברך, הזכיר לי מאוד את הקשר שהיה לי עם חברי, רק בהבדל אחד - שחברך יזם והחליט לעשות משהו בקשר למה שקרה לו איתך- הלך לאימון, כדי לברר לעצמו על עצמו ואיך לא להגיע שוב למצב זה שוב ואילו אני לצערי לא עשיתי זאת ולכן אני סובלת עד היום. תביני, את צריכה לעשות כמוהו, צריכה לברר לעצמך מדוע נכנסת לקשר הרסני, כדי שבפעם הבאה שתפגשי בחור זה לא יקרה. יש סיבות נפשיות , שמקורם בילדות , לכך שנוצר קשר הרסני וצריך להציף אותם ולטפל בהם. הבחור שפגשת, עשה בדיוק מה שצריך היה לעשות וכל הכבוד לו, הוא הציל את עצמו מחיי סבל מיותרים. צריך לנתק קשר הרסני, למרות שאוהבים וקשה, לא לענות לטלפונים, לא להיות בקשר עם אדם שיצרת עימו קשר הרסני. אם הקשר ההרסני נמשך למשך שנים רבות הוא עלול לפגוע באיכות החיים. כך זה קרה לי. מקווה שתטפלי בעצמך, קיבלת דוגמא טובה. אם תרצי לדבר על זה, תכתבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה בלבולים... מחשבות והרהורים
    מבולבלת
    30/08/2008

הנה שוב זה קורה... אני מרגישה איך הפרח שבחזה שלי נסגר לאט לאט ושוב מכניס בתוכו את כל הפתיחות שאולי התחילה להיות לי, את ההרגשה השמחה, את ההתרגשות. אני מרגישה איך הכל נסגר ונכלא בפנים ומסרב לצאת. שוב אני סגורה ונעולה כמו שער של ארמון, הנפתח רק עם קוד סודי , שרק אנשים ספורים מכל בני הממלכה יודעים אותו. לפעמים אני תוהה, איך אנשים שבאמת באמת מכירים אותי, ולא את מה שאני מציגה, אלא את התוכן האמיתי של הנפש שלי, יכולים לאהוב אותי? אתמול שכבתי במיטה עם מישהו שאולי עתיד להיות הראשון שאני באמת אסכים לפתוח בפניו את לבי, אני עדיין בתולה, לא שכבנו, אבל כן היה מגע מיני. הוא מבחינתו היה פתוח ודיבר על הכל, ואולי זה מה שהלחיץ אותי ככה ועכשיו אני דוממת וכבויה. כשאני נזכרת במבטים בינינו שהצטלבו אני מרגישה כאילו אני סתם חיה בסרט וכל מה שאני חושבת שהתפתח בינינו מבחינה רגשית זה כלום מלבד הרצון שלו לעשות איתי סקס. הוא עובר את כל המבחנים הקטנים שאני עושה לו כדי לבדוק אם הוא רציני או לא, הוא עובר את כולם, ועדיין עדיין יש לי תחושה שזה לא אמיתי. זה הורג אותי. נתתי לו הרבה מעצמי אתמול, אני רוצה שהיום הוא ידבר איתי, ילטף אותי במילתיו, ישטוף אותי במחמאות, יגרום לי להרגיש שאני מיוחדת ושוהוא באמת רציני לגביי, לא רק במילים אלא גם במעשים. אני רוצה להרגיש שהוא באמת חושב שאני כל מה שהוא אומר. לפעמים אני חושבת עפ עצמי שאולי באמת כל זה אמיתי והוא באמת מרגיש אליי משהו ואני לא סתם בשבילו אבל אז אני אומרת לעצמי שזה לא יכול להיות, כי אני מתוסבכת, כי אני לא נפתחת אליו מספיק, אני לא מספיק יפה , לא מספיק מצחיקה, לא מספיק עושה לו נעים אולי, לא מספיק קשה להשגה בשבילו, לא מספיק נותנת לו להרגיש מיוחד, פשוט לא מספיקה לו, איזו הרגשה מגעילה. כמה הייתי רוצה להיות שמחה ושלמה עם מה שעשינו אתמול, לסמוך עליו בעיניים עצומות ולדעת שזה אכן היה אמיתי ומכל הלב, כמה הייתי רוצה שאחי לא יפתח את הדלת של החדר שלי באמצע ויגרום לי להרגיש פשוט דוחה , שעשיתי משהו רע שהייתי עם מישהו באמצע הלילה עם דלת החדר שלי פתוחה ( כי אין לי מנעול). אני מרגישה חרא חרא חרא ! איך אני יכולה לדעת אם זה אמיתי או שהכל רק תכסיסים על-גבי תכסיסים רק כדי להיות איתי בקשר שהוא שום דבר מלבד קשר מיני? למרות שהשיחות שלנו עמוקות, ואני כן מרגישה חיבור , למה הוא לא מציע שאני אכיר את המשפחה שלו? יש לי הרגשה לא טובה אני מפחדת שהוא רואה את הקשר בינינו קשר מיני בלבד מה עושים? :(

הוספת תגובה

• שכחתי לציין.

מבולבלת
    30/08/2008

אני בת 19 וחצי, ומעולם לא היה לי חבר, או קשר רציני. כל הבחורים שיצאו איתי עד עכשיו רצו קשר מיני מתמשך, הנקראת גם "ידידות ללא מתח מיני" ונפגעתי מזה מאוד פעמים רבות, הפעם קיימת אפשרות שהמצב יהיה שונה ולכן קיים בי הפחד. למי אני יכולה לפנות? אודה לכם מאוד אם תעזרו לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתאמן בהיפתחות

דורית כהן
    01/09/2008

מבולבלת יקרה עד מאוד, ראשית תודה על צורת הכתיבה שלך שמאוד מיוחדת ומעשירה אותנו.
    שנית, את נמצאת במין גיל ושלב שכזה, שבו את מכירה עדיין בעיקר את עצמך, באינטימיות מאוד גבוהה, ובגלל שאת סגורה כל כך, אז כאשר את משוחחת עם מישהו עדיין יש פער מאוד גדול בין מה שאת אומרת לעצמך ויודעת על עצמך, לבין מה שאת מסוגלת להגיד כלפי חוץ. הדרך לצאת מן המקום הזה היא להתאמן בלהיפתח לאט לאט, בזהירות. לראות מה קורה כאשר את מספרת לבחור משהו שמעולם לא סיפרת למישהו - על עצמך. שימי לב איך את מרגישה לאחר מכן. יכולה דווקא להיות חוייה של היטהרות, הזדככות לאחר שאת משתפת ידיד במשהו כמוס ורואה שהשמיים לא נפלו ושהוא עדיין רוצה להישאר איתך. סביר להניח שהדברים האישיים הללו שלך הינם אנושיים,אפילו מצויים ואולי גם שכיחים!!! ורוב האנשים בעולם חווים אותם, אלא מה? בגלל שאת סגורה ומאוד מודעת לעצמך, נדמה לך שרק את חווה דברים כאלו וכי את יוצאת דופן. על פי רוב אין זה כך.

דבר נוסף: את רגישה, יש בך עומק, אל תמהרי ליחסי מין בלי שאת עצמך ממש רוצה בכך. נסי לקרוא את עצמך, את רגשותייך ואת גופך, את תחושות הבטן שלך לגביו, וקחי את הזמן איתו. מאוד חשוב שתגיעי ליחסי מין מלאים רק אם את שלמה עם עצמך ולא עושה זאת כדי להחזיק בו, שלא יברח.
    ולבסוף, לא יזיק, בגלל שאת מרגישה מבולבלת וקצת מפוחדת, לקחת קצת ייעוץ פסיכולוגי. גם להיפתח מול פסיכולוג/ית -יכול להיות עבורך אימון מצויין כנגד סגירותך. פגשתי צעירים רבים שסיפרו לי עד כמה טיפול פסיכולוגי איפשר להם להיות פתוחים עם אחרים בקלות, ללא ההרגשה שהם מסכנים משהו.
    חשבי גם על כך: כאשר מישהו פתוח איתך, כמו הבחור עליו את מספרת, עד כמה זה מאפשר לך להתקרב אליו? עכשו היפכי זאת, ותבחני את האפשרות שאם את תהיי פתוחה איתו - הוא יוכל להרגיש הרבה יותר קרוב אליך ולאהוב - יש לקוות - את "מבולבלת" האמיתית ולא מישהי שמנסה לעשות רושם מסויים. הרי ככל שתיפתחי אליו מוקדם יותר - הוא יכיר אותך בצורה אמיתית יותר.
    אשמח אם תשמרי איתנו על קשר ותמשיכי לספר לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחור חדש
    חסוי
    29/08/2008

שלום, אני בת 24 התחלתי לצאת עם בחור חדש שהכרנו דרך חברה משותפת.. הוא מוצא חן בעייני.. לפני הפגישה הראשונה שלנו היו לי חששות שלא יהיה לי על מה לדבר איתו, רק שלהפתעתי באותה פגישה הוא מאוד נהנה (הוא לרוב דיבר ואני הקשבתי) לשמחתי הוא נהנה! השיחה האחרונה שדיברנו יום למחרת היתה ממש קצרה.ואני מודה שאני זאת הבעיה כאילו המחשבה שלי היא נבואה שהגשימה את עצמה.. הוא אמר לי "נדבר מתישהו" זה קצת מעצבן שהוא אמר את זה, יכול להיות שזאת דרך שלו למשוך אותי אליו? מן משחק "הקשה להשגה"? אני כבר לא יודעת.. אגב עם חברות אני חופשיה מדברת.. ואיתו אני עושה חשבון מה להגיד ואיך.. אולי זה יהיה מוזר שאני שואלת אבל אני בכל זאת אשמח לקבל נושאים שאני יכולה לדבר איתו עליהם (אני גם קצת פוחדת שאם נעלה נושא, שלא יהיה לי ידע נרחב בזה) אשמח לתגובה מיידית..

לקביעת תור
    סגירה
    בחור חדש

הוספת תגובה

• להיות אמיתית בדייטים

דורית כהן
    30/08/2008

שלום יקרה, ראשית אני מאחלת לך המון הצלחה בדייטים.
    הרבה פעמים קורה שמה שמתחולל בראש של השני מורכב ומסובך ולא שקוף למי שמתבונן. ודאי בדייט ראשון רוב הדברים שנאמרים בין שני בני הזוג מייצגים רק חלק קטן ממה שעובר בראש, וברוב הפעמים, למרות שנראה כאילו היה די נחמד, יש איזו התעשתות לאחר מעשה, וכל אחד כאשר הוא פונה לדרכו בוחן עד כמה מתאים לו להמשיך בקשר. על פי הקודים הבלתי כתובים של עולם הדייטים, אכן, כמו שחשת, הביטוי "נדבר מתישהו" אינו מבשר טובות בדרך כלל ומעיד על חוסר התלהבות, במיוחד אם הוא מגיע מכיוון הגבר. אישה יכולה לפעמים להרשות לעצמה "לשחק" קצת ברגשותיו של הגבר ולעשות את עצמה "קשה להשגה" כמו שציינת, אבל זה הרבה פחות מקובל אצל הגברים, עד כמה שאני יודעת. (אולי אני לא בעניינים?).
    לגבי נושאים לשיחה. לגיטימי שאינך מתמצאת בכל הנושאים, ואין בכך שום בעיה. היי כמה שיותר טבעית ואמיתית. עדיף לך שהבחור יתרשם ממך כפי שאת באמת ואז תדעי, אם הוא ירצה פגישות נוספות, שמי שמצאה חן בעיניו היא את האמיתית, ולא איזו דמות שמתאמצת למצוא חן ולעשות רושם. הכיני את עצמך לסדרה של פגישות עם גברים שונים, שזה לא יקרה כל כך מהר, ואת יכולה לראות זאת כהזדמנות לתרגל עצמך בשיחות מעין אלו. כמו אימון. התאמני בלהיות אמיתית, טבעית, והאמיני שיגיע הגבר שדווקא זה מה שימצא חן בעיניו. חוץ מזה, אם יש לך תחביבים או נושאים שאת מתמצאת בהם, נסי לעניין אותו בתחומים האלו, אבל עלייך להיות קשובה לתגובותיו, לראות האם הוא מתעניין. אני חושבת שרצוי שתהיה התעניינות הדדית האחד בעולמו של השני. בדקי עד כמה הוא מתענין בעולם שלך, והתענייני אף את בעולם שלו, מותר ורצוי להיות סקרנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להשיג אותו

חסוי
    20/09/2008

שלום בקשר לתשובתך להודעה שלי לפני כמה שבועות.. פירשתי את המשפט שלו כלא רוצה להמשיך ולא חזרתי אליו אחרי השיחה ההיא הקצרה. הוא היה בנסיעה מחוץ לעיר של כמה שעות בסופ"ש ולא שלחתי לא שום הודעה. רק יום ראשון שלחתי לו הודעה כדי לראות מה קורה, והוא לפי מה שכתב לא אראה יותר מידי נכונות הקטע שהחברה המשותפת שלנו אמרה לי שזה התנתק כי הוא חשב שאני לא בעניין.. והאמת שראיתי אותו באחת המסיבות שביליתי בהן הוא ממש עבר לידי אני לא יודעת אם לפרש זאת כלא הבחין או שראה והתעלם.. אני חושבת שהחברה הזאת אמרה לו משהו כי לי היא עשתה את אותו קטע ואני לא סומכת עליה.. הבחור הזה בהחלט נראה לי מה את מציעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להראות לו שאני כן בעניין

חסוי
    20/09/2008

מבלי שזה יראה מגושם. וגם אם לא הוא אז ללמוד לקח לבחור הבא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישירות

דורית כהן
    23/09/2008

חסוי יקרה, אני חושבת שאין לך מה להפסיד: אם הבחור חשוב לך, וקיימת האפשרות שהוא מתחמק ממך רק בגלל שהוא הבין שאינך מעוניינת, אז מה שאת יכולה לעשות זה להיות ישירה איתו: מקסימום תקבלי תשובה ישירה ממנו שהוא לא בעניין, או התחמקות, אך במקרה הטוב הוא יגלה עניין וישיב לך באופן חיובי. להיות ישירה זה למשל לכתוב לו מייל שבו את אומרת שלא ברור לך מה קרה, ואיפה הוא עומד אך חשוב לך שהוא יידע שהיית רוצה להכירו יותר טוב ולהיפגש שוב. אם על פתיחת דלת כזאת הוא לא יענה בחיוב - את יכולה להיות בטוחה שהוא לא מעוניין ולהמשיך הלאה, ובעתיד להרשות לעצמך להיות קצת יותר ישירה וגלוייה. הביאי בחשבון תמיד את האפשרות שגבר מסויים בו את מעוניינת - לא תמיד יהיה מעוניין בך באותו אופן, זה לגמרי צפוי וטבעי, כל אחד והטעם שלו, ורצוי לפגוש הרבה על מנת לבחור באמת מישהו שיתאים וממש ימצא חן בעינייך.
    המינוס של להיות ישירה הוא שאת עלולה להרגיש נפגעת כאשר את אומרת למישהו - אני מעוניינת בך ואילו הוא מתחמק. אבל, אל תשכחי - זוהי מנת חלקם תמיד של אלו שמעיזים, ובדרך כלל הגברים נמצאים בעמדה הזאת, שהם מתחילים, יוזמים, וחשבי על כך שהם זוכים להמון התחמקויות או דחיות, ובכל זאת ממשיכים לחזר, להתחיל עם בחורות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה