פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• הזדמנות שנייה לחברות
    שרית
    20/07/2008

מתקרבת ל-40. בעבר הרחוק ניסיתי ליצור קשר חברי עם אחת שגרה לא הרחק מביתי. האישה ברחוב כשפוגשת אותי, מחבקת, מנשקת מגלה אמפתיה אך לא הצלחתי לשכנעה לבוא לביתי למרות שהזמנתי אותה, היא תירצה בכל מיני תירוצים: עייפה מהעבודה וכד'. לדעתי מי שבאמת מעונינת בקשר אמורה להתעלות על עצמה ולרצות את בקשת החברה. בקיצור, הרפייתי ממנה. לפני מספר ימים נפגשנו ברחוב כשאנו עושות ג'וגינג . כרגיל חיבקה ונישקה אותי, באופן ספונטני הצעתי לה שנעשה יחד הליכה, היא הסכימה אך הדגישה שהיא לא נוהגת לעיתים קרובות ללכת, רק לפי המוזה... . שאלתי מה היא מציעה? אמרה לי: ברגע שארצה ללכת שארים אליה טלפון ואז תראה אם תוכל או תרצה ללכת והיא תצטרף אלי, ובמידה ויקרה שהיא תרצה פתאום ללכת היא תרים אלי טלפון. שאלותי: האם טוב עשיתי שהצעתי לה ללכת לאור האכזבה שהיה לי איתה בעבר? כי לדעתי, אנשים משתנים ומשנים לעיתים את הדיעות ופשוט לתת לה צ'אנס. ולעומת זאת לא הייתי רוצה שהיא תראה בי כקרצייה. חשבתי להרים אליה פעמיים טלפון במידה ותסרב ולהמתין שהיא גם תרים, ובמידה שאין שום נכונות, אשים עליה איקס, אבין שהיא לא מעונינת בקשר וכל החיבוקים והנשיקות שלה ברחוב איתי, זה הכל הצגה ואדע איך להתייחס בהמשך... . מה דעתך??? ותודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזדמנות שנייה לחברות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיבוקים ונשיקות

דורית כהן
    21/07/2008

אכן, נועה, יש אנשים שבשבילם חיבוק ונשיקות אלו מחוות רגילות שלא מעידות על משהו עמוק, ויש בכך משהו שעלול להיות מבלבל עבור מי שאינו רגיל במחוות אלו. נראה לי שהאישה מסוייגת מן הקשר ומעדיפה שהיוזמה תהיה אצלה. לא מציעה לך לבנות על כך. סביר שהתכנית שלך להזמין אותה פעם פעמיים היא הגיונית. אם את שלמה עם כך - אז מה אם היא עלולה לחשוב אותך לקרציה?אם לך היחסים איתה חשובים, את יכולה אז להיות שלמה עם עצמך שניסית ליזום ושהדברים הם ברורים אם היא לא תיענה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה
    יעל
    20/07/2008

איך אפשר להוציא בן אדם שאוהבים מהלב?זה כ כך כואב אבל אני מרגישה שאנחנו לא מצליחים להתגבר על הקשיים שלנו לא משנה כמה אנחנו מדברים. הוא בן אדם אטום ואני לא מצליחה להגיע אליו ואני כל הזמן בוכה וזה ל מגיע לי אני כבר לא יודעת מה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה

הוספת תגובה

• אפשרי לכאב להיות שם

דורית כהן
    21/07/2008

יעל יקרה, לפעמים עוזר להתייעץ עם מישהו מקצועי לפני שמוותרים. האם עשיתם זאת? אני מבינה שאינכם נשואים, אבל תדעי שגם זוגות שאינם נשואים מגיעים לייעוץ קצר מועד, במצב שהרגשות חזקים אחד כלפי השני אבל גם הקשיים חזקים. תמיד יש מה ללמוד.
    את שואלת איך להוציא אותו מן הלב?
    עצתי לך - אפשרי לכאב להיות בתוך הלב. אל תברחי ממנו. טוב שהוא שם, הוא מעיד על עומק רגשותייך, וזה בסדר גמור וטבעי. רק הזמן יעזור לך להתגבר, או כניסה למערכת יחסים חדשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ

יעל
    23/07/2008

אם אכן נרצה יעוץ למי את ממליצה לנו לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנהלת הפורום מנועה מלהמליץ עליועץ/ת

יהודית ברגמן
    23/07/2008

יעל יקרה, מנהלת הפורום דורית כהן - מנועה מלהמליץ על יועץ/ת ספציפית במסגרת הפורום. אם תרצי - אני משוכנעת שתמצאי למי לפנות . בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פליז!!!!עזרה..
    שירלי
    20/07/2008

תפסתי את חבר שלי צופה בפורנו במחשב ועושה ביד. זה הבהיל אותי נורא וגרם לי להיכנס למחשב לראות מה עוד הוא הוריד שם, וראיתי המון סרטי פורנו שהוא הוריד. מה לעשות?!?!?!?!

לקביעת תור
    סגירה
    פליז!!!!עזרה..

הוספת תגובה

• תני לי לנחש....

שני
    20/07/2008

את בת 18 ובתולה. ואולי גם דתייה. החבר שלך גולש באתרי פורנו? רחמנא ליצלן. שומו שמיים. אוי ואבוי. החבר שלך הוא בחור בריא ונורמלי. מומלץ שגם את תיצפי יחד עימו ותגוונו את חיי המין שלכם. הוא לא עשה שום דבר שהוא לא בסדר. להיפך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צפייה בפורנו

דורית כהן
    21/07/2008

שירלי, הרבה מאוד גברים ולא מעט נשים צופים בפורנו במחשב ובטלויזיה, וכאשר החומר הזה מעורר אותם - אחת התגובות הטבעיות היא לאונן. הרבה עושים זאת במקביל לקיום יחסים עם בת הזוג, ובדרך כלל זה פשוט פורקן קל, מיידי, ללא סיבוך, של אדם עם עצמו. אין בכך רע.

יחד עם זה, השאלה היא מה קורה ביניכם? האם שניכם מרוצים מחיי המין שלכם? האם יש מתחים? פערים? כי אם זה נעשה מתוך מקום של תסכול - זה יכול גם לשמש כנורית אזהרה שמשהו לא מספק ביחסיכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני והחבר שלי
    קטי
    19/07/2008

שלום לכן! אני גרושה +2 ילדים מקסימים לפני כשנה הכרתי גבר מקסים לכל הדעות(הוא היה אז נשוי וחי בנפרד כ-6 שנים מאשתו ממה שאני הבנתי בהתחלה זה שהוא גרוש אבל כרגע זה כבר לא משנה כי באמת התאהבתי בו. ביום שידעתי שהוא נשוי נפרדתי ממנו זה היה כעבור 3 חודשים בערך, לא יודעת למה. כמובן שהצטערתי על כך אבל אמרתי לו שאולי יש איזה סיכוי לחזרה למשפחה שלו מה שהוא הבהיר לי חד וחלק שלא כי זה נגמר ממזמן.בכל אופן לפני כ-5 חודשים הוא התגרש אנחנו ביחד חודש אחרי שנפרדנו חזרנו(יש לציין שאנחנו לא חיים יחד).אני חושבת שאני מאוד אהבתי אותו והענקתי לו המון אהבה כמו כן ילדי מאוד נקשרו אליו והוא אליהם,ובתקופה האחרונה יש לי תחושת מועקה שמאוד קשה לי לדבר איתו על נושאים שמציקים לי כי אצלו הכללללל בסדר ואין שום בעיה וזה מרגיז אותי מאוד(בכל אופן זה מה שהוא משדר)הוא קמצן !!!!!לא תמיד אבל רוב הזמן וזה דבר ראשון שמשגע אותי,הוא לא מספק אותי במיטה המין שלנו זה בדיוק לספור על השעון 5 דקות עם משחק מקדים וזה הדבר השני שמשגע אותי .הדבר השלישי זה שאני מאוד מבולבלת ויש לי הרגשה שאני כבר לא אוהבת אותו כמו פעם וזה ממש מוקדם להרגיש כך .כל דבר הוא מסתכל והוא עושה חשבון על שקלללללללללללללל. היינו היום בטיול מהבוקר ועד השעה 14-00 בלי שתיה אבל הוא הציע לי ארטיק ואחר-כך בדרך חזרה הוא חיפש תחנת דלק שאפשר לשתות מהקולר הלו???? עד שאמרתי לו שהוא יכול לקנות בקבוק שתיה אם הוא כל-כך צמא.הגענו אלי הביתה וכבר ממש בא לי להקיא אותו חשבתי שהוא יסע הביתה לאמא שלא אבל לא הוא נכנס אחרי ,התקלח ביקש לאכול כי כל היום לא אכלנו ועוד אחרי זה הוא רצה ממני סקס!!! אמרתי לו שאני עייפה ואני לא רוצה רק חיכיתי שהוא יעוף לי מהעיניים ולא אמרתי לו כלום.אני מדברת לפעמים עם אחותי והיא אומרת לי שאני חייבת לדבר איתו היא צודקת אבל אני כל-כך מפחדת מההתפרצות שלי שאני מעדיפה לא לדבר כשאני עצבנית.עוד משהו:הילדים היו שבת הזו אצל אבא שלהם וקבעתי איתו לשעה 16-00 והוא הופיע בשעה15-30 וזה עיצבן אותי בלי פרחים?.בלי לשאול אם אני צריכה משהו על הדרך ?ועל זה דיברתי איתו כמה פעמים נכנס מפה יוצא משם. די אני כבר לא יכולה יותר שמישהו יתן לי עצה מה לעשות כי אני לא רוצה לעשות צעד שאני יצטער עליו או לומר משהו לא במקום.פעם דיברתי עם אחותו כמובן לא עלינו אבל היא אמרה לי במפורש שתידעי לך שאחי הוא סוציומט הוא מסתכל רק על עצמו.היא צדקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אני והחבר שלי

הוספת תגובה

• התאהבות קצרה

דורית כהן
    21/07/2008

קטי היקרה,
    הדברים עליהם את מספרת מאוד אופייניים לתקופה של אחרי ההתאהבות, כאשר מגלים את אופיו האמיתי של בן הזוג. הדברים שמפריעים לך ניתנים לפתרון בדרך כלל ע"י כך שתבקשי ממנו בקשות מפורשות, ברורות. לא בסגנון של דרישות או תלונות, אלא בצורה ישירה ונעימה. למשל, שתשמחי מאוד לפרחים...או לבקש ממנו בקשות בתחום המשחק המקדים. אל תחכי שהוא ינחש מה את רוצה. המון זוגות עושים את הטעות הזאת ומצפים שבן או בת הזוג ינחשו בצורה טלפאתית את מבוקשם. זה לא עובד כך. עליך לקחת אחריות על הצרכים שלך ולהביע אותם. אם אחרי שאת מביעה אותם את רואה שהוא לא נעשה יותר מתחשב - רק אז קבלי החלטות. בסך הכל תקופת ההתאהבות היתה קצרה ממה שציפית, ואז הסבלנות שיש לנו כלפי אדם שהוא בעצם די זר לנו - יורדת...
    לגבי השיחות איתו - חשוב מאוד ללמוד לנהל שיחות נעימות עם בן הזוג שלנו. הרבה זוגות נכשלים בהיבט הזה, ולא מצליחים לנהל שיחה טובה. השיחות שלהם הופכות לסדרה של האשמות ותלונות הדדיות וזה מאוד לא נעים. יש אפשרות ללמוד לשוחח, לתקשר, לעבוד על ההשמעה ועל ההקשבה, כך שהשיחה תהיה נעימה ויעילה, וזאת ניתן לעשות למשל בייעוץ זוגי קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני והחבר שלי

קטי
    21/07/2008

היי דורית ערב טוב! זה נכון לגמרי מה שאת אומרת אבל ניסיתי ואמרתי כמה פעמים את מה שמפריע לי ובדרכים נעימות מאוד ולא צחקתי הייתי ישירה ואפילו מאוד בוטה אבל באלגנטיות, ואני מרגישה שאין עם מי לדבר.( .למרות........... שבמערכת יחסים הקודמת שהיתה לי במשך 17 שנה שהייתה מערכת אלימה מכל הבחינות)לא היה לי את מה שיש לי איתו עכשיו : הוא מעודד אותי מאוד,כל פעם שאני לא מרגישה טוב הוא נלחץ ודואג לי,הוא דחף אותי ללמוד ולהתחיל להעריך את עצמי יותר ממה שהערכתי שזה באמת דבר שחיזק את הקשר שלי איתו,אז או שאני בולעת את הצפרדע וממשיכה הלאה או שאני חותכת חד וחלק. אין, אין לי כוח להתמודד במשחקים הלאה או בהאשמות כי זה בטוח יגלוש למשהו בסופו של דבר לא נעים .הבן אדם חי אצל אמא שלו וכל דבר אבל................. כל דבר הוא מספר לה ולי אישית זה מאוד מפריע. מה הוא תינוק מגודל?.אני לא יודעת מה לעשות אבל החלטתי לדבר איתו ביום רביעי בערב ,לשבת בחוף הים ולומר את מה שיש לי על ליבי ולפני שאני מתחילה את השיחה אני יבקש ממנו שכל מה שנאמר כרגע ביני לבינו לא יעבור לצד שלישי ואני לא יאמר על אמא שלו כי היא בבת עיניו.ולדוגמא קצרה על אמא שלו:לפני כחודש בערך התקשרתי אליהם בשעות הערב אמא שלו ענתה לי וביקשתי ממנה שתאמר לו שיחזור אלי בדחיפות כי אני מאוד כועסת עליו כמובן שהוא חזר אלי אבל בבוקר מוקדם הוא התקשר אלי ואמר לי 2 דברים לי אליך למה לא דיברת איתי קודם?ולמה לא אמרת לאמא שלי ערב טוב וניתקת לה את הטלפון בפנים?אמרתי לו שזה לא היה ולא נברא וכמובן הוא האמין לאמא שלו והייתי צריכה ב7-00 בבוקר להתנצל על משהו שלא עשיתי והרגשתי הכי חרא בעולם כולו.השאלה שלי היא כזאת האם להמשיך בקשר הזה או לצאת ממנו כמה שיותר מהר?אודה לך על תשובתך בהקדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציעה לך להילחם על הקשר

דורית כהן
    22/07/2008

קטי, את נשמעת לי אישה סוערת, מלאת רגשות חזקים, יודעת להביע את עצמה, יודעת לאהוב ויודעת לכעוס. כל הדברים שאת מתארת ניתנים לפתרון, ככל ששני בני הזוג בוגרים יותר בגישה שלהם ובתקשורת שלהם. העניין הוא שבגלל שאת נפגעת בעבר מדברים שונים אצל בעלך לשעבר - יש אצלך רגישויות, "כפתורים" שאם הוא לוחץ עליהם - את נדלקת מעבר לפרופורציה הנדרשת, ואת גם נזהרת לא להיכנס לקשר עמוק יותר שמא תיפגעי שוב.
    לגבי הקשר החזק עם אמא שלו, אני חושבת שאדם נשאב אל המקום בו הוא מרגיש הכי אהוב והכי בטוח. אני לא יכולה לבוא לאף אחד בטענות על כך. ככל שהוא ירגיש יותר בטוח ויותר אהוב בחברתך - כך יהיה לו טבעי להעדיף את חברתך ולהעביר אליך את הנאמנות שלו.
    אני חושבת שלמרות המגרעות שתיארת אצלו, שווה להילחם על הקשר איתו, אבל בדרכי נועם, עם המון אהבה והבהרת כוונות וציפיות אחד כלפי השני. שימי לב, אני חושבת שיש אצלו רגישות גבוהה לטון הדיבור שלך, וקשה לו עם הכעסים שלך. נסי להרגיע אותו בעניין הזה - שאת כזאת, שכועסת חזק ונרגעת, שזה לא משפיע על האהבה כלפיו. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאת מייעצת לי

קטי
    22/07/2008

היי דורית היקרה!. לגבי הקשר שלי:מאוד מאוד קשה לי שוב: שכל דבר הוא מספר לאמא שלו ואני ממש לא מקבלת את זה.אני אשה שיודעת לאהוב מכל הלב, לתת ,להעניק, ולהקשיב. ובשנה האחרונה גם התחלתי לדעת מה זה לקבל בחזרה ופשוט לדרוש מה שמגיע לי מה שבעבר לא ידעתי ולא חשבתי שאני צריכה לקבל.(ואני מתכוונת להכל לא רק זוגיות) אולי לא הסברתי את עצמי נכון: אבל רוב הכעסים שלי זה לא עליו אלא על דברים אחרים. אני כמובן משתפת אותו ברוב הדברים שקורים איתי וסביבי והוא מבין ומסביר לי לפעמים איך ומה לעשות.דבר חשוב מאוד בזוגיות התקשורת, האמונה ,אהבה ,היחס ,,הנתינה,ההקשבה, הפינוק ,והעידוד וכל המשתמע מכך,אבללללל זה לא מה שאני מרגישה בקשר הזה וחסר לי והרבה .אני לא אשה תובענית ולא אשה רעה אני יותר מדי טובה זו הבעיה שלי וגם הוא כל הזמן אומר לי שאני אשת חיל וכל גבר היה רוצה מה שיש אצלי בבית והיה חולם על זה.עוד משהו שמציק לי זה הילדים שלו:הוא עדיין לא סיפר להם שיש לו מישהי כדי שלא יהיה להם קשה וזה מאוד מציק והוא יודע,קרה לי מקרה אצל אמא שלו בבית :קבענו ללכת לאכול באתי אליהם ישבתי חצי שעה והיינו אמורים לצאת פתאום הבן שלו שבצבא התקשר ואמר לו שהוא בדרך אליו וכמובן הייתי צריכה ללכת כדי שהוא לא יראה אותי והרגשתי כאילו עבר עלי מכבש,למחרת הוא התקשר להתנצל אמרתי לו שזב בסדר (כי ממש הבנתי ממנו שזה לא בסדר שזה קרה )אבל עדיין הילדים לא יודעים על קיומי מה עושים?כמה רק אני צריכה להבין ולהתחשב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בקבלת החלטה לגבי קשר
    ר
    19/07/2008

שלום, אני בן 35 ויש לי חברה בת 32. אנחנו ביחד כבר 5 שנים. היא בחורה מאד מיוחדת, רגישה מאד, אסרטיבית, טובת-לב ,חביבה על כולם ואוהבת אותי בטירוף. הקשר בנינו תמיד היה קשה, הרבה עליות אך בעיקר ירידות. עברנו הרבה זמנים קשים ביחד (מכל הבחינות) אבל הצלחנו לשרוד. לי תמיד היה יותר קשה להפתח אל הקשר הזה (אני די סגור מטבעי) אך האסרטיביות שלה ,האהבה שלה והתמיכה שלה החזיקו אותנו יחד. לאחרונה, באופן טבעי, התחילה לעלות על הפרק שאלת ההתמסדות. איכשהו, הדבר גרם להרבה לחצים ומתחים ונגמר בכך שעזבתי את הדירה. אני יודע שהיא תשמח לקבל אותי חזרה אבל בתנאי שאחזור עם החלטה נחושה שאכן היא האישה שאיתה אני רוצה לחיות. למרות שאני אוהב אותה וגם ההיגיון אומר שזאת תהיה ההחלטה הנכונה אני ממש לא מצליח לקבל את ההחלטה בלב שלם. שאלתי היא האם טיפול פרטני קצר יכול לעזור לי לקבל החלטה (לכאן או לכאן)? האם ישנן עוד דרכים לקבל הכוונה במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בקבלת החלטה לגבי קשר

הוספת תגובה

• קושי בלקיחת אחריות על חייך

דורית כהן
    21/07/2008

שלום לך ר, אחד הדברים החשובים שיכולים לעזור במצב של התלבטות, הוא להסתכל אחרוה על עצמך לגבי קבלת החלטות חשובות. האם הקושי להחליט הוא משהו שמאפיין אותך בדרך כלל? אם התשובה היא חיובית, שווה להיכנס לטיפול פרטני קצר מועד על מנת לחקור יותר לעומק את הקושי שלך בקבלת החלטות. על פי רוב קושי זה נובע מבעייה בלקיחת אחריות על החיים שלך. כלומר עד כמה אתה שם לעצמך מטרות בחיים וחותר להשיגן. ציינת שאתה מתרשם מן האסרטיביות של חברתך. יש לנו נטייה להתאהב ולהיות מוקסמים מתכונות שאנחנו מרגישים שחסרות לנו ויכולות להשלים אותנו. שווה לחקור זאת, כי אחת הסכנות בכניסה ליחסים מחוייבים היא שאנחנו נוטים להישען על היכולות הטובות של בני זוגנו, אלו שחסרות אצלנו, ולהימנע לפתח יכולות אלו בעצמנו, וכך התלות שלנו בהם הולכת וגוברת. מצד שני אתה מתאר אישה מקסימה שאם תצליח להיפטר מן החששות העצמיים שלך - שמא תתבטל לידה - יש לך אוצר ביד...
    עוד אמצעי שיכול לעזור במצב שלך הוא לעשות את [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']סדנת הפורום של לנדמרק [/a]- סדנא למודעות עצמית, צמיחה, הגשמת הפוטנציאל ועוד. הנושא של לקיחת אחריות על החיים שלך מאוד מודגש שם. עוד אופציה מקובלת היא קואוצ'ינג, אבל בתחום זה יש המון אנשים לא רציניים ולא מנוסים, ויש להיזהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    גלית
    19/07/2008

שלום רב, אני בחורה בת 26.5 יצאתי לפני כשנה עם בחור בן 27 יצאנו כ- 3 חודשים עם עליות ומורדות בקשר יש לציין שהיו יותר מורדות בקשר.. בזמנו אני חתכתי את הקשר מכיוון שראיתי שזה לא מתקדם ומה גם שזה שאב ממני כוחות נפש עצומים..הייתי רוב הזמן כואבת .. עברו מאז 7 חודשים חזרנו לדבר במסנג'ר יום חמישי נפגשנו היה נחמד שאלתי אם רוצה לחזור? אמר לי שהוא לא יודע אם כדאי כי ניסנו פעם אחת ולא הלך מה גם שאמר שהוא חושש לאכזב אותי. מה שכן התנשקנו ואמר לי שלא שכח אותי בכלל... קבע איתי פגישה נוספת במוצ"ש ואמר אדבר איתך וביקש שאחשוב גם אני אם אני מעוניינת לחזור. היום - שום תקשורת פשוט נעלם... למרות שהוא אמר במפורש שיידבר איתי ויותר מזה אמר שניפגש במוצ"ש.. חזר בו? מה לעשות בנדון? מרגישה שיצאתי מטומטמת מדרך ההתנהגות שלי ..יש תחושה שהוא לא השתנה בכלום...האם אני צריכה ליזום משהו? או פשוט להתעלם ממנו במידה וייצור קשר? גלית

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• גלית... אל תהיי ילדה....

שני
    20/07/2008

גבר שבאמת מעוניין לא מתנהג ככה. עושה רושם שאת רוצה יותר מאשר הוא. לא לרדוף אחריו ולא להיראות נואשת. ממי - זה לא מוסיף לך כלום. הוא רק יתרחק יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשני

אורית
    20/07/2008

שני, את צודקת שעושה רושם שאני יותר מעוניינת ממנו. השאלה היא כיצד להתנהג אחרי אתמול? להתעלם ממנו? במידה ויפנה אליי במסנג'ר להתעלם /להגיב? מכיוון שהוא באמת הפעם פגע בי בצורת ההתנהגות שלו הוא ממש לא ברור לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מעוניין בך

דורית כהן
    21/07/2008

אורית, אני חושבת ששני לגמרי צודקת. הבחור לא ממש מעוניין בך, אבל הוא מנסה להיות נחמד כאשר אתם נפגשים. פשוט רדי מכך ושכחי אותו. זוגיות לא תצא ממנו. אם את רוצה ידידות ו סתם היכרות - שמרי איתו על קשר רק שלא תיפגעי מציפיות גבוהות מדי. כאשר גבר רוצה להיות עם אישה הוא מבהיר זאת בצורה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה בזוגיות בגלל ההורים
    תומר
    18/07/2008

שלום רב, אישתי בת 35 ואני בן 35, בזמן האחרון אנחנו בפלונטר רציני בזוגיות, תמיד היו עליות וירידות, רק שנראה שעכשיו זה השיא שהיה לנו בכל הזמנים. אני לא ארשום את כל ההיסטוריה פה , אבל המצב הנתון הוא מסיבות שונות שקרו בעבר, שהיא ל א בקשר עם ההורים שלי מעל לשנה ואני לפני מספר שבועות החלטתי לנתק את הקשר עם ההורים שלה וזאת בעקבות עליית מדרגה מהצד שלה, שהחליטה לשתף את ביתי ביחס שלה לאימי. שאלתי האם המצב הזה יכול להמשך עוד הרבה זמן?...שלחתי את אבי לשוחח עם אימה שזה כבר בלתי נסבל מבחינתי ואם זה ימשך עוד הרבה זמן זה יהיה מאוד קשה לי להמשיך בנישואים הללו. רוב הריבים שלנו הם 99% על בעיות הקשורות להורים שלה ושלי...יותר מדוייק להגיד אמא שלה מול אמא שלי....היא יש לההיסטוריה ארוכה להגיד למה אמא שלי פחות טובה וסבתא פחות טובה...ויכול להיות שהיא צודקת...אבל היא עדיין אימי ואני מכבד ואוהב אותה. ואני תמיד כיבדתי את ההורים שלה וזה נראה לי קצת לא הוגן מצידה. היא בשלה ולא מוכנה להתפשר..מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בזוגיות בגלל ההורים

הוספת תגובה

• עדיין לא ענו לי

קובי
    20/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה ההודעה?

דורית כהן
    20/07/2008

קובי, אינני מוצאת הודעה קודמת שלך. אם אתה מוצא אותה - אנא הדבק אותה שוב ואוכל להתייחס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסים עם בעלי
    דניאלה
    18/07/2008

שלום, אני נשואה כבר 8 שנים, אני בת 33 ובעלי בן 36. יש לנו שתי בנות. בעלי עובד עד שעות מאוחרות, הוא נרדם בסלון בדרך כלל , מתעורר באמצע הלילה או לקראת הבוקר ונכנס למיטה. לפעמים הוא מעיר אותי בלילה כדי לקיים איתו יחסים ואותי זה מאוד מרגיז כי אני עובדת ומתעוררת בשעה 6 בבוקר , ברגע שמעירים אותי גם קשה לי לחזור לישון וזה משבש לי את כל היום ואת הלילה. אני דוחה אותו לפעמים וזה מאוד מרגיז אותו. האם זה בסדר אני מתנגדת לו בלילה או שזה לא בסדר, כי הוא מציג את זה כאילו אני לא בסדר . אני מאוד לא אוהבת שמעירים אותי בלילה או כאשר אני כבר נרדמת. האם זה בסדר מבחינתי לסרב לו בשעות האלה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    יחסים עם בעלי

הוספת תגובה

• ממש לא בסדר!

דורית כהן
    21/07/2008

דניאלה, אני חושבת שזה ממש לא בסדר שהוא מעיר אותך ומפריע לך בשנתך כדי לספק את הצרכים שלו, ללא התחשבות ברצונותיך ובצרכי השינה שלך.
    אמרי לו שהגישה שלו היא הרסנית ומזיקה לאהבה שלכם ולאיכות יחסי המין בטוווח הארוך! עליכם לנהל שיחה רצינית על כך - אני מציעה לקבוע שעה פנוייה או אפילו להיפגש במיוחד לשם כך ולשוחח - איך כל אחד מארגיש בקשר לכך. אם זה לא יצליח - קחו ייעוץ זוגי על כך, אחרת, אם זה יימשך, ייגרמו נזקים שיהיה הרבה יותר קשה לשקם אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    גלי
    17/07/2008

שלום שמי גלי אני בת 26 נשואה לאהובי כמעט שנה. הכרנו לפני 3 שנים במהלך טיול בחו"ל ושבועיים אחרי שחזרנו לארץ הוא נסע לחו"ל למספר חודשים, בזמן הזה סיכמנו ביננו שאנחנו יכולים להיות עם אחרים, וכך היה. לאחר חודשיים וחצי הוא חזר לארץ לבקר אותי ובנקודה הזאת מבחינתי היינו כבר יחד, אמרתי לו שאני אוהבת אותו והתנהגנו כמו זוג מאוהב, אחרי חודש הוא נסע שוב לחו"ל ( את כל הנסיעות האלו לקחתי בחשבון כשהכרתי אותו) ואני חיכיתי לו בארץ, כבר לא רציתי להיות עם אף אחד אחר. אחרי הנסיעה הזאת הוא חזר סופית לארץ להיות איתי. לפני יומיים הוא אמר לי שעד החזרה הסופית שלו לארץ הוא היה גם עם אחרות, 9 חודשים אחרי ההיכרות שלנו! נוצר מצב מאד בעייתי ביננו, מבחינתו אנחנו לא היינו עדיין ביחד באותו זמן, מבחינתי זאת בגידה, בהתחלה הוא לא הבין למה אני מתרגשת מזה, אמרתי לו שאם הייתי יודעת את זה בזמנו לא היינו ביחד היום, אז הוא אמר שיצא טוב שלא דיברנו על זה כי אנחנו ביחד עכשיו, אני מרגישה שהוא לקח את ההחלטה מהידיים שלי .מהר מאד הוא הבין שאני פגועה מהעניין והוא התנצל, אני אוסיף רק שעברנו הרבה דברים ביחד ממש באש ובמים, הוא אדם טוב ונדיר במינו, אנחנו מאד אוהבים, הוא מפחד שאני אזרוק את הכל בגלל משהו שקרה לפני 3 שנים, אני מאד מבולבלת, לא יודעת מה לעשות, מצד אחד אני מרגישה מרומה ונבגדת למרות הזמן שעבר מאז ומצד שני הוא טוען שהייתה ביננו אי הבנה בסה"כ. בבקשה תעזרו לי, אני ממש זקוקה לעצה .

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• אפשר לקבל קצת עזרה?

גלי
    20/07/2008

אני באמת זקוקה לעצה, מישהו יכול לענות לי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שונות בין אישית

דורית כהן
    21/07/2008

היי גלי,
    ראשית אני ממש מתפעלת ממילות האהבה החזקות -שלך כלפיו ושלו כלפייך!
    תראי, בני אדם הם שונים בדרך בה קורים להם תהלכים שונים. את מציינת שבפעם השנייה בה הוא נסע - את כבר היית לגמרי מאוהבת ולא יכולת ולא רצית כלל לצאת עם אחרים. ציפית שהוא ירגיש בדיוק אותו הדבר, גם כי אמרת לו שאת אוהבת אותו וגם כי התנהגתם כזוג מאוהב. השאלה היא האם קיימתם שיחה ברורה על שינוי רמת המחוייבות? כי בנסיעה הראשונה היתה לכם שיחה ברורה בה התרתם זה לזו לקיים יחסים עם אחרים. האם קיימתם שיחה ברורה בה הוחלט אחרת? כי אם לא היתה שיחה ברורה - תני לו ליהנות מן הספק. אולי לכך הוא מתכוון שהיה קצר בתקשורת, כי הדברים לא נאמרו במפורש. אולי לך זה היה ברור ומובן מאליו, אבל עבורו זה לא היה כה ברור. אולי את היית כה מאוהבת שלא שמת לב שהוא היה זקוק לעוד קצת זמן כדי שאהבתו אליך תבשיל. בני אדם פועלים בקצב שונה, רגשות מבשילים בקצב שונה. את יכולה להיות מאושרת על כך שהוא סיפר לך ושיתף אותך, זה רק מראה שהוא לא תפס את התקופה השנייה כמו שאת. אחרת אולי היה מנסה להסתיר מפנייך. שמחי באהבה היפה שלכם, והיי ערה לשונות ביניכם. שונות זה דבר טוב...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה

להלה
    27/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה או קנאה מיותרת?
    רעות
    16/07/2008

שלום שמי רעות, ואודה לך אם תוכלי לעזור לי. אני ובעלי נשואים 3 שנים ומצפים לילדנו הראשון, במהלך החצי שנה האחרונה אני חשה שבעלי מסתיר ממני דברים ולא משתף אותי בהכל. יש לציין כי בעלי עובד קשה וכמעט כל יום עובד לילות. כשאני מדברת עימו הוא טוען כי זו קנאה מיותרת ולא הייתי כך לפני ההריון. בנוסף בחודשיים האחרונים אני מוצאת את עצמי מתחננת לסקס מבעלי, דבר שלא היה בעבר כי הוא זה שתמיד רדף אחריי. (יש לצין שאף פעם לא הייתה לי קנאה כלפי בעלי או כלפי חבריי לשעבר, התחושה היא יותר שהוא בוגד או מסתיר דבר מה), ניסתי לטפל בקנאה, אך יום אחד גיליתי כי התקבלה אצלו שיחת טלפון בשעת לילה מאוחרת, לאחר שחקרתי את העניין התברר כי מדובר בספא הנותן גם שירותי מין. שאלתי היא האם להתעמת עימו כעת על מנת לברר את העניין סופית או שמא עליי לחכות ולבדוק לעומק את המצב במידה ואכן הוא בוגד? כמו כן האם מומלץ לעשות זאת במהלך טיפול זוגי? אשמח אם תוכלי לעזור לי בנושא רעות

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה או קנאה מיותרת?

הוספת תגובה

• אינטואיציות של אשה

דורית כהן
    19/07/2008

רעות היקרה, למרות שהכל מבוסס על תחושותייך, מנסיוני בדרך כלל אין עשן בלי אש. את מעידה על עצמך שאף פעם לא היית קנאית איתו או עם חברייך הקודמים. זה ושני הדברים שכתבת - שיחת הטלפון והעובדה שהוא לא יוזם סקס - לצערי עלולים להצביע בכיוון האפשרות של בגידה כלשהי. ברור שעימות איתו עלול להוביל למשבר הכי חמור שהיה לכם אי פעם, ומאוד אופייני שהבעלים מכחישים הכל וכועסים על אי האמון. אבל אם תחושות הבטן שלך חזקות, תראי אם את יכולה להוכיח זאת ואז ערכי איתו עימות. רצוי מוקדם ככל האפשר, כי אחרת החשד יעיב על יחסיכם. אם את מרגישה שאינך יכולה לעשות זאת בעצמך והוא אינו מוכן להגיע לייעוץ זוגי - קחי בעצמך שעת ייעוץ פרטי, על מנת לחשוב עם מישהו מקצועי על המצב. אלא אם את יכולה ומוכנה לשוחח על כך עם מישהו מבני משפחתך או חברה טובה ולהתייעץ. הבעייה היא שבמצב כזה - מתחילים לדעת עליכם או עליו - מאחורי גבו וזה לא בריא ליחסים שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריבים אחרי 3 חודשי נישואין
    יפית
    16/07/2008

בוקר טוב אז ככה אני נשואה מזה כ-3 חודשים ומאוד אוהבת את בעלי אבל יש לנו כמה בעיות לפני החתונה היינו החברים הכי טובים והיינו מדברים על הכול כיום אני מרשיגה רע עם עצמי כי יש לי הרבה תלונות כלפיו ובנוסף יש לי בעיה שאני מתעצבנת מאוד מהר ובעלי הוא בן אדם מאוד מופנם וברגע שנריב ואני ידבר בצעקות אז הוא לא מגיב לי ולא מדבר איתי אני מאוד רוצה ללכת ליעוץ זוגי אבל הוא לא מוכן לשמוע אשמח אם תוכלו לעזור לי ?

הוספת תגובה

• הצעקות "הורגות" את השיחה

דורית כהן
    19/07/2008

חסויה יקרה, את בעצמך מצביעה על הפתרון. חשוב לך מאוד לנהל איתו שיחות. אם את רוצה שהוא ישוחח איתך - צאי מן המוד של צעקות. ברור שזה נועל אותו והוא מנתק מגע. טוב שאת כותבת לנו כבר בתחילת היווצרות הבעייה, לפני שהוא מתייאש כליל מן הסיכוי לשוחח שיחות טובות איתך. נסי לראות את הדברים מנקודת המבט שלו: ברגע שהוא כבר מצפה לצעקות שלך - הוא מעדיף להפסיק את השיחה. יש בו משהו שלא מסוגל לעמוד מול צעקות, מאוד יתכן שזה תוצאה של הבית שהוא גדל בו. אני ממליצה לך לקרוא את התשובה שכתבתי לעמי כדי להבין זאת יותר לעומק, וליישם באותה צורה במקרה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות מיותרת
    עמי
    15/07/2008

היי ובוקר נפלא לכן לאחרונה עברתי לגור יחד עם בת זוגתי (אנחנו סה"כ כמעט חצי שנה) אני 30 והיא 25. אלא שכבר בשבוע הראשון הבחנתי בעצבנות אשר לטעמי לא שגרתית וזה מתחיל להציק לי במיוחד שזה על שטויות. קחו למשל משהו טרי מהימים האחרונים: אנחנו בדירה (אחרי עוד יום של הובלות והעמסות ציוד לדירה החדשה), היא בודקת לי את הטל' ושואלת למי שלחת את זה ואת זה וכו' - עד כאן אני סובלני אליה וזה לא מפריע לי כ"כ.. אח"כ באותו הערב היה בקבוק קולה בסלון, היא אמרה לי תכניס את הבקבוק למקרר והלכה להתקלח. בינתיים ישבתי על המחשב בענייני עבודה, ופשוט לא זכרתי להכנס תבקבוק.. היא יצאה מהמקלחת ואמרה בטון גבוה וקצת צורם ועצבני: "אמרתי לך להכניס תבקבוק לא?" אז אני הגבתי תוך שהרמתי מעט את הקול (אבל באמת מעט עד שבקושי שמתי לב) ואמרתי "בסדר אני אכניס".. היא הגיעה בעצמה לסלון חטפה את הבקבוק והכניסה אותו בעצמה למקרר בכעס .. ניכנסתי להתקלח ואח"כ נכנסו שניינו לשון.. ואז שמתי לב שהיא מכונסת בעצמה, מוזרה קצת ושותקת; שאלתי מה יש לך היא הגיבה "כלום", קצת לחצתי ושוב אמרתי אני מכיר אותך יש משהו זה לא "כלום" ואז היא אמרה "אתה יכול להבין לבד..לא מתאים לי שאתה מרים את הקול עלי..". הסברתי לה שלמרות שבשגרה אני מחמי לה הרבה ומכנה אותה בכינויים מפרגנים ותומכים, יכולים להיות מצבים קצת שונים שהטון עולה וזה חלק מהחיים ומלגור יחד, ושלדעתי אין מה לעשות עם זה כי זה חלק ממני ואין לה מה לעשות מזה דרמות אלא פשוט לעבור הלאה ואם וגם אמרתי להאם זה כ"כ קריטי אני מסכים שתחשוב שוב אם כל הקשר הזה מתאים לה. למרות כל זה אמרתי לה אני מצטער אם לא הייתי בסדר (למרות שזה ממש שטויות מה גם שזה נדיר שאני מרים את הקול). היא לא ממש קיבלה את זה הסתובבה והלכה לישון, כעבור 10 ד' חיבקה אותי ואמרה אתה צודק זה באמת לא כזה נורא... אם יש משהו שאני שונא זה ללכת לישון ככה (בהרגשה כזו). רציתי לדעת איך לראות את המעבר לגור ביחד האם זו התחלה של משהו שלא נוכל לעמוד בו והאם באמת הייתי כ"כ נורא שטיפה הרמתי את הקול ? מה זה לא דבר לגיטימי לכל במאדם? האם יש להסיק מסקנות מהתנהגות כזו או שאולי אני באמת אשם ולהבא עדיף שאחשוב 20 פעם לפני כל תגובה (למרות שזה לא ממש נוח) אני מציין שבאופן כללי אנחנו מאוד תומכים ואכפתיים אחד לשניה רק שאני מרגיש שהיא לא מסוגלת לקבל שלבנאדם יש גם כעסים לפעמים.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות מיותרת

הוספת תגובה

• משברונים של התחלה...

דורית כהן
    19/07/2008

היי עמי, סליחה על העיכוב...
    ראשית, תודה על התיאור החי והמדוייק, זה מאוד עוזר להבין מה קרה.
    המשברון הקטנטן הזה הוא כל כך צפוי ושגרתי, שאני מעיזה לנחש שזו הפעם הראשונה שאתה עובר לגור עם חברה, לא? כל אחד גדל בבית שונה, עם סגנון דיבור אחר, עם רגישויות שונות, וכאשר עוברים לגור יחד מתחילים כל מיני חיכוחים ואי התאמות. לא הכל יכול (וגם לא צריך) ללכת חלק. שני אנשים - כל אחד עם סדרי העדיפויות שלו, עם ההרגלים שלו, עם שיגרת היום יום שלו, עם הרגלי התגובות שלו - פתאום צריכים לעבור ל"הילוך משותף", וברור שיהיו רעשים. ברגע שמבינים את הרעיון הבסיסי הזה - ניתן לעבור את הרעשים שיהיו הרבה יותר בקלות. חשוב לזהות מה לוחץ לה על הכפתורים הכי רגישים. יכול להיות שהיא במיוחד רגישה לטון דיבור מוגבר. אולי היא גדלה בבית שקט, יחסית, שבו הרמת קול התפרשה כמשהו יוצא דופן וכסימן למשבר, וטון הדיבור שלך במקרה שתיארת, שעבורך היה דבר של מה בכך - עורר אצלה תגובות אוטומטיות של לחץ וחששות. יכול להיות שאתה גדלת בבית שבו יש יותר ויכוחים ביום יום, וכולם רגילים להרים את הטון מידי פעם ואחר כך לעבור הלאה בלי לעשות עניין... ברגע שמבינים את השונות, קוראים אחד את השני נכון ולא עושים עניין מן הרעשים - כך לומדים לחיות טוב יותר. במקום לראות את המגורים יחדיו בתור מבחן האם אנחנו מתאימים אפשר לראות זאת כהזדמנות להכיר יותר לעומק את בן הזוג וליצור תגובות חדשות מתוך אהבה, התחשבות ואמפטיה אחד לצרכים של השני.
    אני מאוד מסכימה איתך שחשוב להתנהג טבעי, ורצוי מאוד לא להגיע למצב שתחשוב 20 פעם האם להגיב בצורה מסויימת שמא היא תיפגע, זה לא יהיה טבעי, וזה יותר ריחוק וחוסר אינטימיות לאורך זמן. במקום להיזהר - דברו על המ שקרה, השוו את המשפחות שלכם כמו שהסברתי קודם וההבנה מאיפה הרגישויות מאוד עוזרת לא לעשות מזה עניין. בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אפשר לעשות???
    רינת
    14/07/2008

אני ובעלי ביחד שנתיים פלוס ונשואים שנה וקצת. אני מרגישה שהוא מאוד השתנה ביחס אליי מאז שהתחתנו. התחתנו כשעוד היינו סטודנטים, אני בסוף התואר והוא בתחילת התואר. תמיד הוא נידנד לי שאמצא עבודה ותמיד אמר לי שזה לא כ"כ נורא לשלב לימודים ועבודה כשנמצאים בשנה אחרונה של הלימודים. אני, למרות כל הקושי עבדתי נאלצתי להחליף מקומות עבודה בגלל הלימודים, וכשזה קרה הוא תמיד היה אומר לי- אני לא מבין את לא מסוגלת להחזיק בשום מקום,הדבר הזה תיסכל אותי למרות שתמיד עבדתי. היום אנחנו נשואים. אני סיימתי את התואר ועובדת ומרוויחה טוב. הוא בסיום התואר - ועד שהוא הסכים לצאת לעבוד יצאה לי הנשמה,הוא לומד רק פעמיים בשבוע ובערב, ז"א הוא יכול לעבוד במשרה מלאה. אבל הוא החליט לעבוד בחצי משרה 4 פעמים בשבוע 6 שעות כל פעם.הצעתי לו במקביל לעבודה הזו שהיא קשורה למקצוע שלו לחפש משהו עם אפשרות לעבוד יותר שעות הוא התרגז עליי כל כך ואמר לי שאני ניכנסת לו לחיים והוא יעשה מה שנוח לו והוא החליט להיות שליח פיצה, ואני שואלת את עצמי לעזאזל הבן אדם למד תואר, מסיים את הלימודים, למרות שמבחינת העניין בעבודה של החצי משרה הוא מאוד מרוצה (ככה הוא אומר,למרות שהוא מתלונן שקשה לו כל הזמן) נראה כאילו שהוא מנסה לעשות לי דווקא.אני לא מבינה מה עובר עליו . אנחנו חושבים או לפחות חשבנו להכנס להריון, ומתכננים לקחת משכנתא ואני לא רואה איך הוא מנסה להתקדם.נראה שטוב לו שאני עובדת יותר ממנו וזה לא מוצא חן בעיני,במיוחד לאור העובדה שהוא תמיד נידנד לי לצאת לעבוד... מה אני יכולה לעשות? אני לא מצליחה בשום אופן לדבר איתו על זה. וכשאני מעלה את הנושא הוא ישר מזלזל בי ופוגע בי ואני ממש מיואשת ממנו. שלא לדבר על הקשר הזוגי שלנו ,עד שאנחנו יוצאים הוא אומר לי באיזה הזדמנות- מה את רוצה את צריכה להגיד לי תודה שלקחתי אותך לסרט... האם אפשר לשנות אותו? איך אפשר לדבר איתו? הוא לא מוכן לשמוע על ייעוץ זוגי.מעבר לזה הוא גם מאוד קשור להורים ולחברים שלו ככה שאני מרגישה שאני נמצאת בתחתית סדרי העדיפויות שלו. כבר התחלתי לחשוב על גירושין למרות שאני חוששת מזה ולא בטוחה שזה מה שאני רוצה... אז מה אפשר לעשות ???

לקביעת תור
    סגירה
    מה אפשר לעשות???

הוספת תגובה

• להימנע מלנהל אותו ולבקר אותו

דורית כהן
    15/07/2008

בוקר טוב רינת,
    לאור מה שאת מספרת, יש לך שתי דרכים.
    האחת - להרים ידיים וללכת הלאה, לא להביא איתו ילדים...להתגרש.
    השניה - עדיין לא להביא ילדים, אבל לשנות את הגישה שלך. מה שקורה ביניכם הוא שלבעלך מאוד קשה עם עצמו, כי כנראה חסר לו בטחון עצמי ותעוזה ויוזמה. וכל פעם שהוא שומע ממך נדנוד ותוכחה לגבי חיפוש עבודה - זה דורך לו על הכפתורים הכי רגישים שלו, והוא מתקיף בחזרה ומתנקם בדרך שלו. זה שהוא מתרחק ממך לחברים שלו זה די מובן, כי הוא מצפה לשמוע ממך ביקורת והנחיות מה לעשות, ולא כיף לו להיות בחברתך...
    העניין הוא שעליו להגיע בעצמו לכוון את עצמו וכרגע את לקחת את המושכות לידייך והוא הפסיק לנהל את עצמו גם בגלל שאת לקחת פיקוד. אני מבינה שאת לקחת פיקוד כי התחלת להרגיש שהוא זקוק להכוונה ולהנחיות, אבל הנפש שלנו יותר מורכבת ומסובכת, ומאוד קשה לקבל הנחיות מבת הזוג, במיוחד כאשר זה קשור לקריירה, פרנסה וסקס - תחומים הנחשבים מעוז הגבריות. אני לא אתפלא אם יש לכם גם בעיות בתחום הסקס, כי בדרך כלל מצב כזה מאוד מסרס את הגבר ומוריד את התשוקה שלו.
    אז אם את יכולה להתאזר בסבלנות, למצוא על מה להעריך אותו ולשבחו, לוותר בכל פעם שחוש הצדק שלך מתקומם ואת מתחילה להשוות מה הוא דרש ממך בעבר ומה הוא לא דורש מעצמו (זה שאת צודקת לא עוזר כאן אלא מפריע לאינטימיות שלכם...) - אז הישארי בקשר ותבחני עד כמה שינוי בגישה שלך משפיע עליו לטובה. אם זה לא עושה הבדל - עזבי אותו. כמובן שייעוץ זוגי יכול להועיל, אבל את אומרת שהוא לא מוכן לשמוע על כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הייעוץ

רינת
    15/07/2008

היי דורית, תודה על הייעוץ אני אני אנסה לפעול עפ"י עצתך. ואם יהיה שינוי אני אהיה אתך בקשר. תודה רינת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה משגעת
    יעל
    14/07/2008

היי כתבתי בעבר הודעה על נושא הקנאה ועכשיו יש לי עוד בעיה איתה. חבר שלי מזה שנה ו-9 הצחיל ללמוד עיסוי שבדי, בקורס יש נשים וגברים, הוא סיפר לי שבמהלך השיעורים הם יהיו ללא חולצה וללא מכנסיים ויהיו עטופים בסדינים וזאת על מנת שיהיה להם קל יותר לתרגל אחד על השני את מה שלמדו. אני כמובן התעצבנתי מזה ומי לא היה מתעצבן אפילו הוא אמר לי שהוא לא היה רגוע אם המצב היה להיפך אבל הוא אומר שאין הרבה מה לעשות עם זה והוא לא רוצה שבמהלך הקורס אנחנו כל הזמן נריב ונתעצבן והוא צודק אז הפיתרון שלו היה שלא לספר לי את הדברים האלה שיכולים לעצבן אותי אבל אני לא הסכמתי, עדיין לא הגענו לאיזשהו פיתרון ואני לא יודעת מה לעשות. וגם כשהוא יסיים את הקורס ויעבוד כמעסה אני לא רוצה שהוא יטפל בנשים צעירות זה יהרוג אותי מקנאה. אני לא יודעת מה לעשות, גם אם זה הכל מקצועי אני פוחדת שזה יעבור למשהו אישי.

לקביעת תור
    סגירה
    קנאה משגעת

הוספת תגובה

• תשובתי הקודמת

דורית כהן
    14/07/2008

יעל, אני מציעה שתראי את תשובתי הקודמת לך בעניין הקנאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה משגעת-המשך

יעל
    15/07/2008

אני מבינה מה שאת אומרת לגבי השיחות ודיברנו על הנושא של המסז לבנות וכאלה אבל זה לא עוזר, הוא גם מבין אותי מאיפה זה בא לי ושזה באמת קשה אבל הוא לא יעזוב את הלימודים,הוא רק התחיל ועוד לא יודע אם הוא אוהב את זה ורוצה את זה וגם לא הייתי רוצה שהוא יעזוב את זה בגללי אחרת אני ארגיש אשמה, אבל קשה לי לחשוב שהוא יגע בגוף של אישה אחרת ואם פתאום הוא יראה את הציצי שלה בטעות או יגע ממש קרוב לישבן שלה ופתאום זה יחרמן אותו אני לא חושבת שאני יכולה להתמודד עם המחשבות האלה, או שבחורה אחרת תיגע בגוף שלו, לא מסוגלת, אז הצעתי לו שבתרגולים הוא יתרגל רק עם בנים והוא אמר לי שהוא ירגיש ממש מוזר עם זה כשכולם מתרגלים עם כוןלם ועוד בייחוד כשקהל היעד שלו בתור לקוחות יהיו נשים אז הוא צריך לתרגל איתן בקורס. זה הורג אותי ואני לא יודעת מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנאה לאורך זמן

דורית כהן
    19/07/2008

יעל היקרה, הקנאה הזו עלולה לנהל אותך מולו כל הזמן, בגלל המקצוע בו הוא בחר. או שתעבדי על עצמך נניח בעזרת טיפול, או שתחליטי אם את יכולה להישאר בזוגיות הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה,
    נטלי
    13/07/2008

שלום לך, אני ייתן קצת רקע: אני בת 25 יש לי חבר בסביבות 6 שנים אנו גרים יחד שנה, מדברים על להתחתן, מאוד אוהבים!!! אז ככה, יש לי בעיה אני בחורה מאוד מאוד סקרנית. אני פשוט חייבת לדעת הכל מהכל!!! אני חייבת לדעת איפה הוא, מה הוא עושה, מי שלח לו הודעה, מי התקשר אליו, מה ההוא דיבר איתו... זה פשוט ברמות שאני לא מסתדרת עם עצמי אז אני לא יודעת איך הוא מסתדר איתי!!! הוא מאוד מאוד סומך עליי, אין לו חששות. אני יכולה להגיד לך שגם אני סומכת עליו אבל זה יהיה שקר. הוא לא בן אדם שיילך ויבגוד הוא לא בן אדם שיצחק עליי מאחוריי הגב, אני מרגישה שבשבילו אני הכל, מעל הכל. הוא לא הטיפוס שיוצא לבד ומשאיר אותי בבית, ממש לא. הוא לא יילך לחבר אם אני בבית, הוא מאוד מכבד, ממש בן אדם טוב. לפעמים אני ממש משתגעת מעצמי שאני כזאת, הוא מספר לי לדוג' על חבר שלו שבגד בחברה שלו ואני פשוט כועסת עליו כאילו זה הוא בגד, ואומרת לעצמי אולי זה הוא שבגד? זה בעיה אמיתית זה פשוט חולני, אני מרגישה שאני חייבת להשתנות...... הוא מאוד מודע לבעיה, אבל לא בא אליי בטענות לגביה, הוא פשוט יודע וזהו... עזרה בבקשה..........

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה,

הוספת תגובה

• הי

מיקי
    13/07/2008

נשמע שהוא מאד אוהב ומקבל אותך..כל הכבוד שאת מודעת לצורך בשינוי נראה לי שזה שווה את זה..בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא עניתם לי :(

נטלי
    15/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה