מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קשר חולהמיקי12/07/2008
אני בת 29 נמצאת בקשר חמש שנים. זה הקשר הראשון שלי ( כן התחלתי מאוחר) ודי מהתחלה הוא קשה עד הרסני. יש לנו ילדה משותפת בת שנתיים וחצי מדהימה ומקסימה לאורך הקשר ( עוד לפני הילדה וגם אחרי ) נפרדנו הרבה פעמים בעיקר ביוזמתי והסיבה לא לגמרי ברורה לי, אני באופן אישי מאד מבולבלת ודעתי על עצמי ועליו משתנה כל הזמן אז קשה לי להיות ממוקדת אבל בכלליות יש שם משהו לא נורמטיבי הייתי אומרת, הגבלות, כל מיני טענות ומסקנות שאני לא מוצאת בהם הגיון ועם זאת אהבה שגם היא, מוזרה. אני מאשימה את עצמי כלהזמן ומנגד מאשימה אותו שהכל בגללו ובגלל הרקע הרגשי המאד עדין שלו. תמיד הייתי מתוסבכת בכל הגישה שלי לגברים והוא אוהב אותי אבל אני לא יכולה להיות מה שהוא רוצה וכנראה שגם הוא לא. הבעיה למעשה טמונה בענין שכל הזמן הגלגל חוזר על עצמו, פרידה , "החלטה" ושוב חזרה, אני מקנאה לו בטירוף מצד אחד ולא רוצה אותו מצד שני , רגועה ושלווה בלעדיו אבל שומרת לו אמונים כאילו מחפשת ורוצה את החיים הקשים ביחד. אני די אובדת עצות מרגישה חסרת כוחות להתמודד, כבר חצי שנה שהיינו יחד והייתי בהחלטה להיות יחד ( למרות שלא הייתי לגמרי שלמה ) ועכשיו שוב נפרדנו וזה כמו התמכרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איש מקצוע
דורית כהן14/07/2008לין היקרה, ממה שכתבת אינני יכולה לייעץ לך אלא שעלייך להגיע לייעוץ או טיפול - או איתו או בלעדיו. אין כאן מספיק אינפורמציה שיכולה לתת לי כיוון, ובל מקרה לאור מה שכתבת - הדברים הם עמוקים ומורכבים ויש צורך באיש מקצוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם משפחת הבעלדגנית12/07/2008
לי ולבעלי עדיין אין ילדים וכל פעם שיש מפגש משפחתי אצל הוריו אני עושה רגרסיה ולא רוצה ילדים... לבעלי יש אחים ולהם מספר ילדים קטנים (בגילאי שנה עד 5)(לי אין אחיינים). בכל המפגשים הם תמיד מביאים את הילדים (לכל מקום), תמיד יש רעש וצעקות, הם תמיד קופצים על הספות, מנגבים ידיים מלוכלכות על הקירות והריפוד, ומשתוללים. אחרי מפגש איתם אני זקוקה לזמן של שקט לבד כי אני פשוט נכנסת לסטרס מכל האנרגיות והצעקות. המשפחה של בעלי רוצה להפגש הרבה, תמיד עם הילדים. אני מעדיפה כמה שפחות. האם זה לגיטימי לתת לו להפגש איתם לבד, או שזה עלול ליצור קרע? פתאום אני מבינה למה אנשים בוחרים לגור רחוק מהמשפחה, למה אחים לא שומרים על קשר בין ילדיהם - זה פשוט סיוט. עם איך שהדברים נראים עכשיו - הייתי מעדיפה להתרחק רחוק רחוק רחוק. אפילו על חשבון התרחקות מהמשפחה שלי. זה מצחיק, פתאום אני מבינה את הנשים האלה, שטוענים כלפיהן שהן מרחיקות את הגבר מהמשפחה שלו. זה עצוב, אבל הייתי בהחלט מעדיפה להתרחק וזה לא בגלל ההורים שלו או האחים, אלא בגלל האחינים. אשמח לעצה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבנות קירבה למשפחת הבעל
דורית כהן14/07/2008היי דגנית. ראשית, תודה על הכנות. סיפרת על תגובות שלא רבים הם האנשים שמודים בהן.
העניין הוא שברגע שיש לך ילדים משהו בדרך כלל משתנה והיכולת שלך להבין ולהזדהות עם ההורים הצעירים שבקושי משתלטיםעל ילדיהם - גוברת...מוכרחה לשתף אותך שיש לי אח שהיה לו אותו קושי עם הילדים שלי כאשר היו קטנים והוא לא ראה עצמו מביא ילדים לעולם, ואילו היום הוא לגמרי משוגע על שלושת ילדיו ולא יכול לדמיין את חייו בלעדיהם, וגם הם מלכלכים וכו'...לגבי התרחקות מן המשפחה של ההורים שלו - זה עניין של מינון. עדיף לקחת קצת מרחק אם את מרגישה כך, על מנת שלא יהיו יותר מדי חיכוחים בתחילת חייכם המשותפים. אבל אל תנסי להפריד בינו לבין הוריו ואחיו. ספרי לו שעובר עליך זמן קשה כאשר את שם, ותנסו להגיע למינון ששניכם יכולים לעמוד בו. זה מסוג הדברים שרצוי מאוד להתגמש בהם ולבלוע את ההכרח בשמירה על קשר טוב עם המשפחה. חפשי בהם את הדברים הטובים. עשי מאמץ כזה. בטוח יש בהם דברים טובים - נניח חום, איכפתיות, שמחת חיים, הומור, אהבה. נסי להקטין את הביקורת שלך, הרי הכל מגיע מן הפרשנויות שלך. עובדה שהם - האחים - רואים את עצמם באור אחר ואוהבים להיות בחיק המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהיעל11/07/2008
יש לי חבר כבר כמעט שנתיים, יש לי בעיית קנאה, זה לא שאני לא סומכת עליו, אני יודעת ובטוחה שהוא אוהב אותי ושהוא לעולם לא יבגוד בי או יעשה משהו כדי לפגוע בי אבל למרות הכל אני ממשיכה לחשוב כל מיני מחשבות שמתפרשות כחוסר אמון וחוסר ביטחון. יש לי את הסיסמה שלו למקושרים, נכנסתי וראיתי שהוא כתב למישהו "וואו" על התמונות שלה ושאל אם היא באמת בגיל שהיא רשמה בפרופיל שלה, היא רשמה בציניות שהיא כבר בת איזה 70 והוא שלח לה שהוא לא חשב שהיא תיפגע מזה, שהוא סה"כ רצה לדבר ואם היא לא רוצה אז הוא לא מאלה שיציקו והיא שלחה לו שהכל בסדר מאמי.(הוא עדיין לא ראה את ההודעה שלה ועדיין לא הגיב) מציק לי שהוא מתכתב עם בחורות שהוא לא מכיר ולמה הוא בכלל צריך לדבר איתה? זה מציק לי רצח ואני לא יודעת מה לעשות עם זה, אני יודעת שזו טעות לפלוש לפרטיות של בן אדם אחר אבל אני לא מצליחה להימנע מזה. אני גם מסתכלת בהודעות בפלאפון שלו ורוא כל מיני הודעות מידידות שלו שאני לא כל כך אוהבת, יש ידידה אחת שאני ממש לא סובלת פעם הם היו ידידים ממש קרובים ועכשיו טיפה התרחקו אבל עדיין בקשר והיא רושמת לו שהוא חשוב לה ושהיא אוהבת אותו וזה נורא מציק לי שככה מדברת אליו ידידה וכשאמרתי לו את זה לא היה לו הרבה להגיב.אני לא יודעת מה לעשות עם זה, זה אוכל אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להצליח לנהל שיחות חשובות
דורית כהן14/07/2008יעל, העניין לא פשוט. מצד אחד הפלישה לפרטיות שלו עלולה להפריע לו והוא עוד יעשה משהו אחר כדי לשמור על החופש שלו - יתחבר כמשתמש אחר. כלומר טכנית את לא באמת יכולה תמיד לדעת מה קורה. מה שאת כן יכולה זה לעשות איתו שיחה על דרגות החופש שנראות לו מתאימות לכם, ונאי מציעה שתנהלו שיחה פתוחה, לא ממקום רגשי ופגוע או מאשים, אלא באמת לנסות לברר, עם הרבה סקרנות (סוף סוף אתם לא זהים, ויתכן שאינכם רואים את הנושא הזה באותה צורה), איך כל אחד מכם רואה את הנושא של חברויות והתכתבויות והיכרויות עם אחרים. עד שלא מנהלים שיחה כזאת - כל אחד מכם יכול רק לנחש איך בן זוגו מרגיש בעניין, אבל לא באמת לדעת. שיחה כזאת גם יוצרת מציאות חדשה וכללים חדשים, הכל בתנאי שאתם מצליחים לנהל אותה ברוח טובה, כמו שכתבתי קודם. כי אם מישהו מכם יראה בשיחה כזאת חווייה מלחיצה ומעצבנת - עלולות השיחות שלכם בעתיד להיות נגועות באווירה כזאת, ואחת התוצאות היא הימנעות משיחות רציניות. ואכן, יש זוגות שאחת התלונות שלהם היא שהםן לא מסוגלים לנהל שיחה חשובה, רצינית, כי לפחות אחד מבני הזוג מעדיף להימנע מלהיכנס לשיחה. הסיבה לכך היא שעצם השיחה, הסגנון שלה, הוא כל כך לא נעים שהוא מעדיף לברוח ממנה. לכן - תראי אם את יכולה לנהל שיחה ממקום של הקשבה וסקרנות לבהבין איך כל אחד מכם רואה את הנושא. רק אחרי ההבנות אפשר לחשוב יחד על פתרונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך-קנאה
יעל15/07/2008העניין הוא שהוא לא יודע שהצצתי לו במקושרים ולא יודע שראיתי את ההודעות ואני גןם לא רוצה שהוא ידע אז איך אני יכולה לנהל שיחה איתו על אם כביכול אין לי סיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להישאר?עמי10/07/2008
שלום לכם יש לי שאלה אני במערכת יחסים כבר 4.5 חודש, לאחרונה סיכמנו שעוברים לגור יחד; אבל יש לי בעיה, נמאס לי לריב. כל שלושה ימים בערך יש ריב.. שמתי לב שמרבית המריבות מתמצות סביב עניין האקסים או האקסיות; הכוונה ברגע שהיא מזכירה את האקס שלה אני חוטף עצבים ואומר לה להפסיק עם זה אלא שאני עושה את זה בדרך רגועה יחסית ולא עושה מזה דרמות. לעומת זאת כאשר אני מזכיר את האקסית שלי היא מתלהמת ומתחילה "אז תחזור אליה אני רואה שאתה חושב עליה" לא שאני שא תמים אבל שמתי לב לשתי תכונות בולטות אצלה הראשונה: עצבנית ונדלקת מהר. קנאית באופן קיצוני - לדוגמא כשהלכנו לראות דירה השוכרת, בעלת הדירה עמדה מולי עם בגד חשוף אז אחרי שעזבנו, רק יצאנו מהבניין והיא התחילה ראיתי את העיניים שלך בתוך החזה שלה ואם אני מדבר עם מישהי וצוחק איתה היא גם כן נלחצת... פחות או יותר, כשזה לא נגמר בריב, אלא רק בזה שהיא מעירה לי אני יכול לחיות עם זה אבל לפעמים היא הופכת את זה לדרמות ועושה ברוגז ואני כבר לא ילד (30) אין לי כוח לכל ההצגות האלה למרותשאני מאוד אוהב. השאלה האם אני עיוור בתהליך שאני עומד לעשות או שמא ניתן לעבור את החיכוחים האלה ולבנות קשר טוב... אני מציין שהיא קטנה ממני ב - 5 שנים ולמרות מה שכתבתי בשיגרה ובשיחה היא מאוד בוגרת. האם לשחרר . תעזרו לי להחליט בבקשה זה לא קל כשאתה אוהב ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא חייבים להיבהל מן התוקפנות
דורית כהן14/07/2008עמי, שוב אני מתרשמת שכאשר מופיעים קשיים היא נסוגה לרמה אחרת של תקשורת - יותר פרימיטיבית וילדותית. כאילו יש שכבה מתורבתת כל עוד הכל חלק וכייפי, ועם הופעת הלחצים וחילוקי הדעות - בוקע ממנה יצור פראי יותר, לוחמני ותוקפני. היצור הזה קיים בה, והוא ימשיך תמיד להיות אצלה. השאלה האם היא תצליח לשלוט בו ולעדן אותו עם השנים, ועד כמה אתה תסבול זאת. יש אנשים שמסוגלים להישאר אדישים ולחכות שיעבור זעם, שהיא תירגע. או למצוא דרך לחדור אליה באותם רגעים קשים, להרעיף עליה המון אהבה ולא להיבהל מן התוקפנות שלה. לאחרונה קראתי ספר שריתק אותי וחידש לי רבות, ספר המחדד את ההבדלים בין גברים לנשים, מנקודת מבט של הגבר. שמו: [a href='http://www.dofen.co.il/content/index.cfm?navID=1&itemID=21' id='link']"דרך גבר" מאת דייויד דיידה[/a], ואני מאוד ממליצה עליו, גם לגברים וגם לנשים! הספר אומר, בין השאר, שהתפרצויות נשיות כאלה הן סוג של מבחן לגבר, עד כמה הוא נחוש ובטוח בדרך שלו. הספר טוען שאם אתה דוקא עומד על שלך אבל לא בכוח ובקולניות אלא באסרטיביות גברית, ויחד עם זה מרעיף עליה המון אהבה - היא תתמוסס ותתגמש. לאישה חשוב שהגבר שלה יידע מהי הדרך שלו וילך בה בנחישות ובהתמדה. אז זוהי התיזה בספר, וזה דיבר אלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איומים בקשרעמי10/07/2008
שלום אני בקשר עם בחורה בת 25 אני 30. אנחנו 5 ח' ביחד ובגדול זה טוב. אבל יש דבר שמציק לי מאוד. בפעמים שישנם ויכוחים היא ממהרת לשבור את הכלים ולזרוק רמזים לפרידות..."תזכור את זה" ..."אם תעשה ..את זה שוב אתה יכול לשכוח ממני".."אם תזכיר שוב את האקסית תראה מה יהיה". לי זה מאוד מפריע ואני חושש להתקדם איתה בקשר כאשר ישנם איומים כאלה. למשל אנחנו בהליכי השכרת דירה ביחד. אז היא הייתה צריכה לבוא לדירה שלי (הנוכחית) לעזור לי לארוז; היה לנו וויכוח ואחריו הלכתי לעבודה בלי לתת לה נשיקה אז היא חטפה עצבים ואמרה אני לא באה אליך (ביום שקבענו שהיא תעזור לי)...הפעם חטפתי עליה עצבים ואמרתי לה שהיא יכולה לא לבוא ונמאס לי מהאיומים ושהיא ילדה גדולה להחליט מה טוב לה ומה לא, ואם לא מתאים לה הקשר עדיף שתגיד לי ישירות.. אז היא הסתגרה קצת ואמרה שאני הדבר הכי חשוב לה בעולם שהיא משוגעת עלי ושהיא תנסה לא להגיב ככה להבא.. לי זה מתחיל להמאס... השאלה שלי האם ההתנהגות הזו רגילה והאם ניתן לעשות צעד במצב כזה או שעדיף להרפות כליל? אני מציין שאנחנו אוהבים מאוד (ככה זה נראה מהזוית שלי לפחות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לך ערסית עצבנית....
שני10/07/2008ואם מתאים לך - אז תמשיך. בגיל הזה לא משתנים. זה מה שהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגמישות ללמוד רפרטואר חדש
דורית כהן14/07/2008עמי היקר, (אם אני מסתמכת על התיאור שלך) ההתנהגות שלה זוהי איזו "נדוניה" שהיא מביאה איתה, כנראה כך גדלה וכך סיגלה לעצמה, אולי כך ראתה בבית הוריה. כרגע עושה רושם שמאוד קשה לה כאשר לא מקבלים את דעתה, או כאשר היא לא מקבלת את מה שהיא מצפה לו ומרגישה שהיא ראוייה לו - והיא מתחילה להתנהג כמו ילד בן 3 עם התפרצות זעם, כמו ששני קלטה במשפט זריז. יש בכך התנהגות ילדותית מאוד והתרכזות מוגזמת בעצמה, ללא התחשבות באחר.
השאלה היא עד כמה זה מפריע לך. כי יש להניח שזה יפריע לך יותר ויותר עם הזמן. כי כאשר ההתאהבות שמסנוורת אותנו שוככת, מתחילים דברים אחרים לבלוט שקודם לא ראינו מספיק טוב או התעלמנו מהם. את יכול לבחון האם כאשר אתה מעיר לה או מבקש ממנה להגיב אחרת - עד כמה היא מסוגלת להתנהג אחרת,ללמוד רפרטואר חדש. אני מניחה שבשעת לחץ בכל זאת יצא ממנה הרפרטואר הישן. בדוק היטב עד כמה אתה אוהב אצלה דברים אחרים, והאם אתה יכול לקבל אותה כמו שהיא גם אם היא לא תשנה את מנהגיה. מה שאני אומרת הוא שצריך לבחון את היכולת שלה ללמוד, להתפתח, ויחד עם זה את עצמת האהבה והקבלה שלך כלפיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיר מבטוןמתלבט10/07/2008
שלום..אני בן 38 נשוי 10 שנים + 3..נמצא כרגע בטיפול זוגי עקב משבר ארוך אבל..תקוע מאחורי קיר של בטון מבחינה ריגשית וברצון להתגרש לכן ולא מצליח לשתף פעולה בטיפול..תהליך בניית הקיר קיימת כבר הרבה שנים אך עיקרה ב 4 השנים האחרונות כאשר לא הצלחתי להניע את אישתי לשנות מס דברים שלדעתי פגעו בזוגיות שלנו..כמו חוסר תקשורת,עלייה במשקל,קיבעון של בית-עבודה ..בהמהלך השנים היו לי רומנים וסטוצים קצרים כהשלמה ואלה בעצם החזיקו אותי..לא שלא היה סקס ביננו אבל ברובו היה טכני וללא תשוקה ואהבה מצידי..במהלך ההריונות ובתקופה שלאחר הלידות היו תקופות טובות יותר אבל אחרי שגם הילד החדש הפך "לשיגרה" השיגרע חזרה לקדמותה..במהלך השנים הייתי בטיפול פסיכולוגי כי כ"ניצול" להורים גרושים רציתי לבדוק את עצמי ולאחר מס פגישות ואחרי נסיעה משותפת לחו"ל הבנתי שאני לא אוהב אותה.. ושוב ילד חדש..תקופה יחסית יפה ושוב חזרה לשיגרע...ועדיין חוסר שיתוף פעולה לשינויים לטובת הזוגיות ....לפני מספר חודשים הגעתי למצב של "הרמת ידיים" מהמצב..פשוט התעייפתי והתחלתי לחשוב על גירושים.(גם בעבר חשבתי על כך )....בו בזמן הכרתי בחורה מדהימה בת 32 ונוצר ביננו קשר מדהים של ידידות שהפכה לאהבה גדולה וחזקה..יש בה את כל אותם הדברים שחיפשתי בבת זוג..תקשורת מדהימה ,פתיחות,סקס מדהים ועוד ..ומחשבה על חיים משותפים....באחד מרגעי המשבר עם אישתי אמרתי לה שאני מיואש מהמצב וחושב על גרושים..היא הייתה מוכת תדהמה שאני חושב על כך ופתאום היא מוכנה לעשות הכל כדי להציל את המצב..הסכמנו ללכת לטיפול זוגי...אבל...כמו שאמרתי בהתחלה אני תקוע מאחורי קיר של בטון מבחינה ריגשית ומאחורי הרצון להתגרש ולא מצליח לשתף פעולה עם המטפלת ועם הרצון של אישתי לעשות הכל..ורוב הזמן השיחה מסתובבת סביב אי שיתוף הפעולה שלי..אני מסביר שאני מרגיש שכבר מאוחר מדי לתקן ולא יודע איך להתניע את התהליך(וגם לא ממש רוצה)..פשוט תקוע..הרומן עם הבחורה הגיע למבוי סתום..היא לא מוכנה להמשיך אותו בתנאים הקיימים ואמרה שאם אני רציני ברצון להתגרש ולחיות איתה (והיא מוכנה לקבל אותי עם כל החבילה הבעייתית של אחרי גרושים) אז שהמשיך בתהליך וניפגש כשאהיה גרוש והיא מבחינתה לא רוצה להיות תקוע באמצע התהליך ...עכשיו אני תקוע..מצד אחד מאחורי "קיר הבטון" ומלא בפחדים של התמודדות עם התרחקות מהילדים וממצב כלכלי פגוע ומצד שני לא רוצה לפספס את הזדמנות חיי לממש אהבה גדולה עם הבחורה השניה...יודע שגם בסיבוב שני השיגרה תגיע,אבל חושב על בניית בסיס נכון יותר לחיים משותפים...לא יודע מה לעשות מיואש..אשמח לקבל את תגובות....תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריגושים ושבירת השיגרה
דורית כהן14/07/2008ראשית, האם סיפרת ליועצת על מערכת היחסים שלך עם האישה השניה? (כלומר בפגישה נפרדת) - עליה לדעת על כך.
לפי התיאור שלך יש לך נטייה לחפש ריגושים ולצאת מן השיגרה והנטייה הזאת לוחת אותך לסטוצים ובאותו כיוון גם כל פעם שאתם יוצאים מן השיגרה כמו נסיעה לחו"ל - אתה מרגיש יותר טוב עם אשתך עד שהשיגרה חוזרת.
אולי ניתן לארגן את החיים עם הרבה שוברי שיגרה עבורך ועבור אישתך, בתנאי שהצורך הזה שלך יהיה על השולחן, יובן ויוכר על ידיך ועל ידי אישתך ושניכם יחד אולי תוכלו ליצור רעיונות שישלפו אתכם מן השיגרה.
אתה עצמך מודע לאפשרות שגם אם תעזוב את הבית לתחבור לאישה השניה, עם הזמן זה עלול להיות אותו דבר, ואני יכולה להבטיח לך שקיימת בהחלט אפשרות כזאת, כי חלק גדול מן האכזבה היא לא בהתנהגות של האחר אלא במה קורה בתוך הראש שלך, מהי הפרשנות שאתה נותן לדברים שקורים בחיים שלך. אולי קיימת אפשרות אתה תיכנס לתהליך טיפולי בנפרד, שם תוכל להיפתח ולבחון את מה שכתבתי, אם זה מדבר אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה בת זוגתמיר09/07/2008
אני בחור בן 22 .היו לי בעבר מערכות יחסים . חלקם לא רציניים וחלקם היו במטרה לרציני אך מהר מאוד אני איבדתי את עצמי שם לתוך קשר לא רציני או פשוט נפרדו דרכנו . אני יוצא עם בנות זוג ולרוב שמתי לב כי אני יוצא עם בחורות שבאופי שלהן יש משהו לא תמיד תקין. זאת אומרת אחת דכאונית מידי.אחת למשל ילדותית. אחת מאוד פרנואידית . כלומר מוקצנות מאוד. אני נמשך מעט לצערי לטיפוסים כאלה ואני מגיע איכשהו אליהם . אני מאוד רוצה זוגיות.אני אדם שנראה טוב .אחרים יגידו אולי טוב מאוד . מה עליי לעשות ואיפה אולי אני נופל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחפש את ה"זהב"
דורית כהן14/07/2008רונה היקר, אולי כאשר אתה מתקרב לבנות הזוג שלך אתה מגלה תכונות עמוקות יותר אשר במבט שטחי לא ניתן לגלות, ואולי אתה ממהר לשים תוויות עליהן. אני מאמינה שאנשים הם יותר מורכבים מאשר התווית ששמים עליהם, ואני יכולה להציע לך שתחפש עם הרבה סקרנות את האדם שבפנים, מעבר לסגנון זה או אחר, אל תיתפש למעטפת, הרשה לעצמך לחדור עמוק יותר. תחשוב על המעטפת הזאת - "דכאונית" "ילדותית" "פרנואידית" - בתור סגנון ולא בתור אישיות, ותראה מה יש מעבר לכך.
יש לי גם הרגשה שאתה כבר מחפש תוך כדי ההיכרות - איפה, מתי ועם מי "תיפול" הפעם...מה דעתך לחפש משהו אחר? אני קוראת לכך לחפש את הזהב באדם השני. האם אתה יכול לצאת עם מישהי שמושכת אותך ברמת ההיכרות הראשונה, ולהחליט שאתה מחפש אצלה את "הזהב שלה "ומוצא? כלומר מגביר את ההקשבה שלך לדברים יפים וטובים אצלה, ומוריד את הווליום של דברים שמפריעים. אני מציעה זאת בתור קונטרה לנטייה הבסיסית שלך שקיימת כרגע - לחפש את הבעייתיות. ותראה מה קורה ותספר לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מפסיק לחשוב על כך..מבולבל09/07/2008
שלום..איני יודע איך להתחיל..יצא לך לשמוע על המושג הזה cuckold? מאז ומעולם נמשכתי לזה וזה לא יוצא לי מהראש וזה ממש התחזק לאחרונה שגיליתי שיש דבר כזה במציאות ואפילו שיש לזה שם רישמי ושיש המון זוגות כאלה.. אישתי היא בחורה ביישנית וזה אפילו מושך אותי יותר להיכנס לעולם הזה.. את יכולה בבקשה לתת לי את דעתך המקצועית?מה את חושבת שיכולות להיות התוצאות של זה שאיני מודע להם בגלל שכרגע אני ממש נמשך לכך ועיניי מסונוורות? דעתך נורא חשובה לי ואני מבין שאם נכנס לזה כזוג זה כבר לא יהיה כל כך בשליטתי אם להפסיק עם כך או לא.. אם דעתך שזה יכול להיות אפשרי במערכת של זוג נשוי טרי(28 27)? אשמח לקבל ממך תשובה ואם תוכלי בבקשה לומר את דעתך בנושא הזה בכללי.. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסוכן!
דורית כהן14/07/2008אינני יודעת עד כמה העניין נפוץ בפועל. ברור שבעידן האינטרנט אתה יכול למצוא יותר אנשים המתעניינים בכך מאשר אי פעם. אין לי ידע בנושא. אני רק יכולה לומר לך שאחת הקוראות כתבה על כך לפני שנה ויותר, מנקודת מבטה היא.
היא נכנעה לרצון של בעלה והסכימה לקיים יחסי מין עם גבר אחר ולתת לבעלה לצפות בהם. התוצאה היתה שהיא החלה לבוז לבעלה ולא יכלה להמשיך לקיים איתו יחסים! זה גרם להם לפרידה. אם תחשוב על כך זו תוצאה שעלולה לקרות... מה גם שאתה כותב שאשתך ביישנית -לא כתבת מה דעתה על כך? האם היא מעוניינת? לתחושתי יש כאן "משחק באש" ואחרי התנסות כזאת שום דבר לא יהיה כמו קודם. האינטימיות שיש לבנות אותה בתחילת הנישואין מכל הבחינות עלולה להיפגע קשות. אבל אני מציעה לך לשאול מנהלי פורומים נוספים, אולי בתחום הסקסולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות ? מלבטת...דנה09/07/2008
שלום, יש לי בן זוג כ - 5 שנים, הוא גרוש כבן 50 +3 , אני רווקה, הוא מבוגר ממני בכ - 10 שנים. הזוגיות ידעה עליות וירידות, בעיקר ירידות, הרבה מריבות...חוסר אמון...(כמובן שהיו גם זמנים טובים) . שוקלת פרידה, רוצה משהו אחר, אך לעיתים זה נראה מפחיד ,...להתחיל הכל מחדש...בקיצור לא יודעת מה לעשות ? ברור לי שבסופו של דבר אני זו שצריכה להחליט, אבל אשמח לשמוע תגובות. הקושי הוא החשש מהבלתי ידוע, מה יהיה, איך אסתדר, האם אמצא מישהו טוב יותר ? וכו'. לי אין ילדים וגם זו שאלה מבחינתי, כן רוצה, לא רוצה ?? אין לי את הכוח לפעול, לעשות ולא רק לדבר. הוא מבחינתו היה תמיד בעד להביא עוד ילד, אני זו שמתלבטת. לפני כשנה עברנו לגור יחד (בבית שלו, וגם זו בעיה מבחינתי, בכל מריבה אני יכולה להיות מסולקת מן הבית) ומאז היחסים בירידה. מתחילת הקשר אני רק מתלבטת, כן להמשיך או לא, וכך עברו להן 5 שנים ! וכעת אני כבר מבוגרת יותר...ונושא הילדים כבר דיי גבולי מבחינתי. אני אף פעם לא הייתי שלמה עם הקשר הזה, יש לי תחושה שהתפשרתי יותר מדי (כאמור, גרוש, 3 ילדים, מצב כלכלי לא טוב, לא אקדמאי וכו). מה עושים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפשרות וחשש משינוי
דורית כהן14/07/2008דנה היקרה, מצטערת על העיכוב בתגובה. יש לי היסוס גדול לכוון אותך על סמך מה שכתבת. ראי, בולט לי שלא כתבת מילה על אהבה כלפיו, או על משיכה מינית, או על הערכה, מצד שני בולט מאוד שאת חוששת משינוי ונותנת לעצמך להיסחף עם החיים במום לקחת אותם בידייך ולהשפיע עליהם. אל לא יהיה זה אחראי מצידי לייעץ לך לכאן או לכאן! אני חושבת שאם אינך יכולה להחליט לבד, עלייך להיעזר במישהו שמאוד קרוב אליך ואת סומכת עליו שרוצה את טובתך והוא נטול אינטרסים בעניין. או לקחת ייעוץ מקצועי קצר מועד. לפעמים במצב כזה את יכולה להיעזר בקואוצ'ר מוצלח ואשמח לתת לך המלצות אם תיצרי איתי קשר טלפוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, והמשך...
דנה15/07/2008דורית תודה. ניתחת את הדברים בצורה מאוד נכונה. אני אכן חוששת משינוי, ואני חושבת שאולי אני לא מחוברת לעצמי, לרגשותיי, וממש זורמת עם החיים. ואולי אפילו מחכה שהוא יגיד לי ללכת, שהוא ירצה להיפרד וכך זה ייקל עלי (ברור שיהיה לי קשה, אבל כל עוד זו החלטה שלו זה כאילו מוריד ממני את האחריות, ואם עם כך הוא רוצה, אז בסדר). בכלל אני אדם שלא אוהב מחוייבות, לכן גם מאז ומתמיד לא רציתי להתחתן, ואולי בשל כך גם להביא ילד זה קצת מפחיד...שכן זו מחויבות לכל החיים! כן, זה מעורר מחשבות ולבסוף את הצעת לי ק'ואצינג, אבל אולי עדיף פסיכולוגית ? מטפלת זוגית ? המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחריות אישית וצמיחה
דורית כהן19/07/2008יכול להיות זאת צודקת. אם מעולם לא היית בטיפול נפשי - אני מציעה לך לנסות זאת בתור אפשרות אחת. אפשרות שנייה שנראית לי עוד יותר מתאימה במקרה שלך, לאור מה שאת מספרת על נטייתך לא לקחת אחריות ולתת לאחרים לחליט בשבילך - לעשות את [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']סדנת הפורום [/a]עליה אני מאוד ממליצה ועשיתי אותה בעצמי לפני עשר שנים. סדנא לצמיחה אישית, שנותנת לנו את הכוחות לקחת אחריות על החיים שלנו ולכוון אותם על פי המטרות שחשובות לנו, במקום לזרום עם מה שבא ולתתלזרם לקחת אותנו לכל מקום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות בבקשה תגובה.דניאל08/07/2008
שלום, אני ובן זוגי תשע וחצי חודשים יחד ווחלק מזמן גרנו יחד. לאחר שהוא נפרד ממני כמה פעמיים כי הוא לא היה בטוח וכל פעם חזר אלי. בפעם האחרונה אני כבר נפרדתי ממנו . לאחר שהוא חזר הוא בא בהצהרות שהוא הרגיש שהוא עשה את הטעות של החיים שלו, שהוא חשב שהוא צריך משהו אחר והוא הבין שחסרונות כמו שלי יש גם לחברים הכי קרובים שלו וזה דברים שהוא מסתדר איתם, אבל איכויות כמו שלי הוא לא ימצא בשום מקום. והוא שלם איתי ועם הקשר שלנו וחושב שיש לנו קשר טוב. והמשיך להבטיח את זה כמה פעמיים אחרי . חזרנו לתקופת ניסיון שבא הוא הבטיח לי כמה דברים שבקשתי ממנו. שבוע לאחר מכן הוא שיקר לי במצח נחושה בנוגע לאיזה בחורה שהתחילה איתו בתקופה שנפרדנו מה שגרם לריב גדול ולחקירות מבחינתי הוא טען שזה נבע מיזה שהוא פחד מתהגובה שלי שאני אקום ואילך ממנו. למרות האמון שנפגע החלטתי להמשיך ולנסות גם לא רצתי לאכזב את המשפחה והחברים שלו שממש ניסו להחזיר ולפשר ביננו. לפני יומיים בערב הרגשתי שהוא מתנהג מרוחק וממש לא נחמד אלי,שאלתי אותו למה אז הוא אמר לי שהוא בדכאון ועצבני ולא יודע למה. ששאלתי אם זה קשור אלינו הוא אמר שהוא לא יודע , ושכולם אומרים לו שאם חזרנו זה אומר שאנחנו הולכים להתתן עוד חצי שנה וזה מלחיץ אותו, והוא לא יכול לחשוב עלי ועל הקשר שלנו בלי לחשוב על חתונה. ולכן לפעמים הוא מרגיש שהוא רוצה להיות איתי ולפעמים מרגיש שלא. וזה קשור גם לחקירות שעשיתי לו אחרי שגילתי את השקר ולריבים שהיו בעקבות. אני הגבתי בצורה שאני לא רוצה להשאר בקשר ככה, והרגשתי מאוד מושפלת ומרומה , כאילו אני לא מספיק טובה. הוא אמר לי שככה הוא ותמיד יש לו ספקות ותהיות והוא תמיד נובר וזה טבעי ואני צריכה לקבל אותו כמו שהוא. ולתת לו זמן לחשוב שוהוא מרגיש שהוא לא יכול לספר לי כלום בלי שאני אגיב בצורה כזאת. שהוא מרגיש מעין לחץ שקשור לחתונה והוא רוצה לחזור לטיפול אצל הפסיכולוגית שלו לדבר על זה. ובסופו של דבר הוא אמר לי שהכדור בידיים שלי ושאני אחליט מה אני רוצה כי הוא אוהב אותי ורוצה אותי. הוא גם אמר שהוא וכל החברים שלו והמשפחה שלו חושבים שאני מקסימה ובת זוג מעולה והוא הקשה והבעייתי מביננו. חברים שלי לעומת זאת חושבים שעלי להפרד ממנו. אני מבחינתי מרגישה שאני לא יכולה אפילו להסתכל עליו או לדבר איתו, כאילו שוב הוא נותן לי את ההרגשה שאני לא מספיק בשבילו. ואני לא מצליחה להתנער מרגשות אלו. חברים שלי אמרו לי שיתכן וזה קשור לכך שלא היה לו קשר ארוך בשבע שנים האחרונות. אני די מיואשת ופגועה מהסיפור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלונטר
דורית כהן08/07/2008דניאל היקרה, נכנסתם למערכת יחסים לא בריאה. את לא סומכת עליו ומתחקרת אותו והוא מרגיש לחץ וחוסר חופש אישי לצידך. כל היסוס מצידו מלחיץ אותך עוד יותר וגורם לו להרגיש כבול ומוגבל, וזה כמו מעגל קסמים שהולך ומתגבר. עליכם להתיר את הפלונטר הזה לפני שמחליטים להתחתן - כנראה שאין מנוס מהתייעצות ממוקדת עם יועץ זוגי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה...
דניאל08/07/2008דורית, תודה רבה על התשובה. אני כבר לא תחקרתי אותו, החלטתי לשים את הכל בצד ולסמוך עליו. הענין מבחנתי יותר הוא זה שהוא נפרד ממני כבר חמש פעמיים כל פעם הוא אמר שהוא לא בטוח שאני האחת וכל פעם הוא חזר. ופעם האחרונה שהוא חזר ראיתי את זה כהזדמנות אחרונה בהחלט. צאנס אחרון. אז עוד אחרי שהיה לנו את הריב הזה על השקר שהוא סיפר לי על בחורה שהוא התחיל איתה שלא היינו יחד אחרי שהוא הבטיח שהוא שלם איתי ועם הקשר. הוא המשיך עם התנהגות שלו ובא ואמר לפעמים אני רוצה להיות איתך ולפעמים אני לא רוצה להיות איתך. כי אני לא יכול לחשוב עליך בלי לחשוב על חתונה . הרגשתי שוב שהוא לא רוצה, אותי שאני לא מספיק טובה בשבילו. ואני לא יכולה להשאר בקשר כזה שאני תלויה באוויר. אני רוצה להרגיש שהבחור שאיתי ירצה אותי כל הזמן . זה טבעי שיהיו ספקות בנוגע לחתונה. אבל לפעמים רוצה להיות איתך ולפעמים לא אחרי שהוא התחנן שנחזור נראה לי כאילו כל מה שהוא אמר לי זה צק ללא כיסוי . ובקריזה הבאה שלו הוא יקום וילך. ואיך הוא נכנס לי לחיים מחדש , מבטיח לי הרים וגבעות ושוב חוזר על אותה התבנית. עד שהגעתי למצב כרגע שאפילו שהכדור בידיים שלי ואני צריכה להחליט שאני לא מרגישה שאני רוצה לדבר איתו או לראות אותו. מרגישה כאילו הוא ממש השפיל אותי. או תעתע בי. כאילו אין לי ערך בעיניו. שהוא מרגיש שהוא יכול לדבר אלי בכל צורה ואני תמיד אקבל אותו בחזרה. ואיך הוא רוצה שאני אתן לו את הזמן להתבשל עם המחשבות שלו. והלחצים שלו. ואיך הוא אומר לי אני בדכאון ואני לא יודע למה , ואני רוצה לברר עם עצמי למה. ואולי אפילו ללכת לטיפול. וזה לא נראה לי הכי טבעי דף הבית | תנאי שימוש ופרטיות | RSS | צור קשר © כל הזכויות שמורות לדירקט טרייד בע"מ BeOK פורטל בריאות יופי רפואה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעמי07/07/2008
מה אני אמור לעשות?. אני (30) גר עם זוגתי(24) במרכז. קיבלתי הצעת עבודה די נחמדה בצפון הארץ. היא טוענת שלא תעבור מהמרכז אלא אחרי שנתחתן... אני לא מצליח להבין מה ההבדל אם אנחנו כרגע ביחד באותה דירה במרכז והכל בסדר מדוע "רק שנתחתן" היא תסכים לעבור לצפון... מה היא בעצם רוצה אני כבר לא מצליח להבין הנשים האלו...אמרתי לה או קי אני אבוא לקראתך אני אסע כל יום מהמרכז לחיפה ונמשיך לגור במרכז - אז גם לא טוב היא אמרה אתה תחזור הרטג וימאס לך מזה די מהר... מישהו מוכן להסביר לי מה הבחורה בעצם רוצה כי אני כבר לא ממש מצליח להבין. אני מציין שאנחנו אוהבים (הדדי) עד טירוף.מה זה משנה לפני חתונה אחרי חתונה מה כל הבולשיט הזה? לציין שאין לה הסבר הגיוני לשאלתי 'למה' מלבד שהיא אומרת 'מה יהיה אם לא נסתדר אני אפסיד את העבודה שלי במרכז' (מדובר בעבודה זמנית בה היא עובדת רק חודשיים) ככה שהטענה הזו לא מחזיקה מים.חוץ מזה ואם לא נסתדר במרכז - התוצאה ממילא זהה ככה שאני ממש מבולבל ולא מבין אותה בבקשה עזרה ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היא צודקת במאה אחוז....
שני08/07/2008למה היא צריכה לעשות עבורך ויתורים מפליגים כשאתה עדיין לא התחייבת אליה? ואם אתה לא מבין נשים אתה תמיד יכול לעבור ל"צד השני"...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקוקה לבטחון
דורית כהן08/07/2008אלון יקר, לעבור לגור בצפון משמעותו להתחיל מחדש לא רק בתחום העבודה אלא בתחום החברתי. בנוסף מתנתקים מן המשפחה והמרחקים גדלים. אולי חברתך קשורה לבית הוריה, ואינה הרפתקנית במיוחד, ועל מנת שתעבור יחד איתך - היא זקוקה לבטחון ברמה גבוהה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולמישהי06/07/2008
שלום, אני לא יודעת עד כמה הנושא הזה קשור לפורום הזה אבל הלכתי קצת לאיבוד בנבכי סוגי הטיפולים הקיימים, אני בת 23, ועד לשנתיים האחרונות לא הייתה לי בעיה למצוא קשר.... אולי זאת הייתה סוג של התפשרות מצידי בשביל לא להיות לבד בכל אופן, בשנתיים האחרונות יצאתי עם אינספור גברים ושום דבר לא עבר את הפגישה השלישית.... בין אם זה מבחינתי או מבחינתם, אני כבר מתוסכלת ומיואשת כי אני ממש מוכנה לקשר רציני ואני לא רוצה להיות לבד, ברור לי שהבעיה טמונה איפשהו בי אני רק רוצה לדעת מה היא.... ואני רוצה להתחיל טיפול/יעוץ.. השאלה שלי היא איזה סוג של טיפול פסיכולוגי אני צריכה ואם ישנם המלצות טובות למטפל/ת כלשהו/י. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
יהודית ברגמן08/07/2008יקרה,
אל תפעלי מתוך יאוש. נסי פגישת יעוץ אחת עם פסיכולוג שמתמחה בזוגיות, יועץ זוגי, או מאמן אישי כדי לוודא מי מתאים לך יותר בתחום הקשר. אנחנו מנועים ממתן המלצות על מטפלים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר....חלי06/07/2008
לדורית שלום רב, אודה לץשובתך או כל כיוון , אני פשוט מדוכאת , מתוסכלת איני יודעת מה עוד חעשות אנו בני 50 בעלי אנו נשואים 32 שנה, עד לפני כשנתיים היה איך שהוא מתיחס אלי ולבקשותי, היום יוצא מ- 7.00 בבוקר ולא נכנס הביתה רק 12.00 בלילה ואפילו מאוחר 2.00 לפנות בוקר, כאשר אני שואלת אותו גם בנימה, אינו מגיב ולמחרת הוא זה שכועס , לא מדבר עושה חרם. וכמובן דווקא. אציין לפני כ 3 שנים עבר ניתוח מיניגיומה להסרת גדול בראש , הרופא המנתח לאחר בדיקות חוזרות אומר שהכל בסדר , אין אפילו סימן, חזר לעבוד במשרה מלאה , עבודה פיזית - נגר, בנוסף שהוא אדם מאוד מאוד אדיש , היום במיוחד אני מרגישה שפשוט לא אכפת לו, גם התחלתי לנהוג בו באדישות ולא להיתיחס, המצב נעשה גרוע יותראני מרגישה שהולך ומחמיר,הפסקתי גם להתקשר שהוא לא מגיע בשעה 10.00 לאחר שיחה הוא עוד מתעצבן שאני מתקשרת יש 4 ילדים תודה לאל , הצלחתי בהרבה זיעה שיגיעו היום לתואר, יש חוסר תקשורת מוחלטת, חוסר אמינות, מבלה הרבה בבליארד, הבית רק לישון ולאכול סופי שבוע וגם לא שבת בבוקר 9.00 כבר לא בבית אנא , מה עלי לעשות אני מיואשת, אני מרגישה היום שהילדים גדלו ועזבו את הקן, מדוכאת מיואשת החיים איכזבו אותי והצפיות בהם שאפתי, יש תחושה שהוא מקנא לי,אציין שאני אשה אפשר להגיד נאה, עובדת ,תמיד אמרו , ושיבחו אותי בפניו, אודה לכל תשובה כיוון וכל דבר שיעזור לי חלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נתק
יהודית ברגמן08/07/2008חלי יקרה,
דומה שיש נתק אמיתי ביניכם, את פגועה כי אין שום רצון מצידו להתקרב. לכן המשפט שהוספת שיש תחושה שהוא מקנא לך - אינו נהיר. האם נוצרה איזושהי שיחה ביניכם בניסיון לפתור או להחליט איך להמשיך הלאה?
אם נוצר קרע שאינו ניתן לאיחוי, גידלת ילדים מוצלחים שפרחו מהקן, אולי תשקלי לפרוח גם את? ואם לא מהקן - אז לפחות לצמוח ולהתפתח בזכות עצמך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה עקרוניתעמי06/07/2008
שלום לאחרונה שמתי לב לתופעה מסוימת. אני (30) מצוי בקשר כמה חודשים עם מישהי (25) שאני אוהב מאוד. למרות זאת מעת לעת יש לי פיתוי לצדדים אם כי אני משתדל לא לעשות כלום.בכל זאת שמתי לב שכאשר אני מצוי "בקשר צדדי", גם אם הוא רק טלפוני, סף החיכוך בקשר שלי עם אהובתי עולה וכאשר אני מנתק מגע מאותו "קשר צדדי" שוב השלום חוזר. שאלתי היא האם אני הוזה או שבאמת יש קשר בין עליה בסף המריבות לבין יצירת קשרים צדדים? תודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נו מה נראה לך?
שני06/07/2008ככל שתפתח את העיניים החוצה - ככה תרצה אחרות ומכאן הדרך לריב או לחפש לריב עם בת הזוג - קצרה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאופן עקרוני? הכל קשור
יהודית ברגמן08/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המתלבטתע05/07/2008
שלום לכולם , בעלי ואני נשואים 3.5 שנים ( הוא בן 38 ואני בת 30) יש לנו תאומות בנות קרוב לגיל שנתיים . אנחנו מגיעים מרקעים שונים מאוד . בעיתי היא הרגליו מהבית ולמרות שיחות חוזרות ונישנות אופן התנהגותו אינו משתנה בהרבה . נתחיל בעובדה שבעלי אינו רואה צורך לישון עימי בלילה במיטה . לפעמים טוען שנרדם בסלון בזמן שצופה בטלוויזיה ולפעמים נרדם בסלון ומגיע למיטה בשעות הבוקר המוקדמות ( 4-5 ) . על סקס בכלל אין מה לדבר , גם שעושה נוטה להתחשב בעצמו יותר . דיברתי איתו על אפשרות של טיפול זוגי אבל התשובה שאני מקבלת היא שהבעיה טמונה בי ולא בו וכי הוא אינו מאמין בטיפול מסוג זה . הבעיה העיקרית היא הבנות כי כשהוא צועק הוא עושה זאת בצורה מאוד לא יפה ברמה של טריקת דלת . הבנות היום קטנות למרות שאני בטוחה שהן מבינות . אני מעדיפה לחיות לבד מאשר שבנותיי יהיו עם נזק נפשי . אשמח לקבל תשובה מקצועית תודה ע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לכולם
דורית כהן08/07/2008ע היקרה, הדברים שאת מתארת לא נכון להשלים עימם וחייבים לעשות שינוי לטובתך לטובת הבנות אך גם לטובתו, כי אני בטוחה שמנקודת המבט שלו - משהו מבריח אותו מן המיטה ואולי מן הטענות והביקורת שלך. לעניות דעתי לא ניתן לפתור את בעיותיכם ללא ייעוץ מקצועי. אם הוא לא מסכים - לכי לבד לפגישה או שתיים וראי אם יש משהו שאת יכולה לשנות אצלך קודם כל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)