מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ירידה במינון הסקסדניאל27/08/2008
שלום, אני בן 26 וחברתי בת 25 אני בקשר עם חברתי כבר שנתיים וחצי, עד כה תדירות הסקס הייתה לפחות 2-3 בשבוע אולם לפני מספר חודשים עברנו לגור ביחד, ומאז ירדה התדירות של הסקס ל2-3 בחודש, למעט המעבר לגור ביחד אין איזשהו שינוי מהותי בשגרה היומית של כל אחד, או בטיפול תרופתי וכו', אני כל החודשים מאז עברנו לגור ביחד מנסה "לסחוט" מחברתי סקס, השבוע הרמתי ידיים, אין לי כח לזה יותר, זה גורם לי למרמור ותסכול, עד כדי מחשבות של מה אני עושה איתה, אין לי כח לדבר איתה, אין לי סבלנות להתקשר אליה כשאני בעבודה,אין לי סבלנות אליה נקודה, ואלו מחשבות לא נכונות בכלל כי יש אהבה ורצון להמשיך ולקדם את הקשר, אני רוצה לציין שכבר אחרי חצי שנה של קשר היא רוצה שנתחתן ואני דוחה את זה כל הזמן כי לפי דעתי זה מוקדם מכל הבחינות. אוסיף ואומר שהיא כל הזמן מראה לי אהבה על ידי מילים ומגע אך זה לא מוביל לסקס כמעט אף פעם זה כאילו לא מעניין אותה יותר, אני חושד וחושש שאחרי שעברנו לגור ביחד היא אומרת לעצמה שזהו אני שלה ואני הולכים להתחתן וכבר מתחילה "לזרוק" בתחומים שהיא השקיעה כדי שאני אהיה מרוצה ממנה. מתנצל מראש אם השפה שלי אינה הולמת בחלקה אבל כתבתי הכי קרוב למציאות כדי לקבל תשובה הכי טובה שניתן, מה לעשות? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליכים שונים בהתעוררות המינית
דורית כהן27/08/2008דניאל היקר, נתקלתם בבעייה שמאוד מאפיינת זוגת אשר מתחילים לגור יחדיו. אגע רק בכמה נקודות כאן
דווקא הזמינות הגבוהה מורידה את החשק. למה? כי בעבר, כאשר קבעתם דייט, ראשית - היה כבר געגוע, נוצרה התרגשות לקראת הפגישה, והגוף מכין את עצמו לקראת המפגש, לרבות הכנה לסקס. ידוע שאצל האישה נדרשת יותר הכנה נפשית רגשית כדי שהיא תחוש בהתעוררות מינית לעומת הגבר, אצלו עוררות מינית מתרחשת על פי רוב בצורה בולטת ומיידית. נשים פחות קשובות לגופן ולשידורים הארוטיים שלו גם בגלל חינוך שמרני יותר שהן עוברות. ואז, במפגש התמידי בין שניכם, אתה משדר באופן טבעי שאתה מעוניין בסקס, ואילו היא עוד לא שם, וכנראה גם לא קיבלה ממך מספיק תשומת לב רגשית - התעניינות, מחמאות, מילות אהבה וגעגוע, והיא מתחילה להרגיש שהיא משמשת עבורך אובייקט מיני בעיקר. זה מעורר בה התנגדות ואכזבה, מה גם שהיא פחות מעוררת מינית ממך, כי אצלה לא נלחצו הטריגרים המוליכים לעוררות מינית. ואם מצטרף לכל מה שתיארתי גם איזה כעס על תחזוקת הבית, אז מתחיל להתגבש מנגנון התנגדות לסקס.
בקיצור, רוב הנשים זקוקות לחיזור רציני לפני הסקס, רומנטיקה, מחמאות, בילוי משותף, ולאט לאט מתעורר בהן הצורך במגע גופני שאם הוא נעים, עדין והדרגתי - הוא מצליח לעורר אותן.
נקדה נוספת שחשוב לבדוק ביניכם היא עד כמה הסקס שלכם, כאשר הוא כבר מתרחש - הוא מרגש, איכותי, חדשני, יוצר קירבה רגשית - או שמא הוא חוזר על עצמו, שגרתי, טכני. לפעמים עד שלא מתייעצים עם מישהו שמבין בתחום - אין לך ולה מושג שזה כך, אתם רק מרגישים שזה לא זה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רגע לפני הגירושין...שיר25/08/2008
שלום!בעלי ואני נישאנו לפני 9 חודשים.כיום אנו נמצאים במצב קריטי שניה לפני פירוק החבילה. בעלי, שפעם לא היה מוכן לשמוע את המילה גירושין וקיבל צמרמורת ממילה זו, הגיע למצב של חוסר אמון בי ובקשר. עליי לציין כי לי היו קשיי התאקלמות והסתגלות רבים לנישואין וע"כ הייתי מאיימת פעמים רבות ב"לפרק את החבילה"(למרות שלא באמת התכוונתי לכך).ב-3 חודשים האחרונים גיבש בעלי את החלטתו להפרד(עם עצמו -לא שיתף אותי בקבלת ההחלטה} . היחסים בינינו הפכו קרים ומנוכרים והוא טוען ש"אינו יכול להתרומם" וכי הוא לא מאמין בזה שאנחנו יכולים לחזור להיות ביחד.בנוסף לכל, נוצר גם מחסום רגשי ופיזי.המצב קשה לי מאוד ואני מנסה לעשות הכל כדי לשקם את נישואינו.ניסינו ללכת למס' מטפלים, והמטפל האחרון-שעליו קיבלנו המלצות רבות, פסק לאחר 2 מפגשים(פגישה אחת משותפת והשניה עם כל אחד מאיתנו בנפרד) שמצבנו מאוד קשה וכי הדבר היחיד שניתן לעשות היום הוא פירוד של חודש שבו ניפגש בעלי ואני ונדבר על רגשותינו מבלי להאשים , ורק אז נבחן את המצב אם משהו ישתנה אצלו. אם כן, לדברי המטפל, נמשיך בטיפול ואם לא, נגיד שלום האחת לשניה.עליי לציין כי אני עוברת תקופה קשה מאוד וכי אני לא מצליחה להשלים עם המצב ועם ההחלטה שלו.שאלתי היא, האם משתמע מכך שהחלטתו סופית והאם הפתרון של המטפל הגיוני? בכלל אשמח לשמוע חוות דעת על המצב... תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבינה ומקווה לעזור
הדס17/09/2008אני מצטערת לשמוע על המצב שלך, ובעיקר מבינה היטב. אני נמצאת במצב די דומה (אחרי 11 חודשי נישואים) מפתיע אותי שדווקא את מנסה להילחם על הקשר אחרי שאמרת שבעיות ההסתגלות היו מצידך. אחרי כמה זמן ביחד התחתנתם? את נשמעת כאילו את מפחדת שהחודש הזה יגרום לכך שהפרידה תהיה פרידה קבועה. את צריכה לשאול את עצמך האם זה מגיע ממקום של פחד או בושה או מכך שאת באמת חושבת שהבעיות היו זמניות? המטפל, טוב ככל שיהיה, יכול רק לייעץ לכם. את יודעת מה נכון לך ולבן זוגך. הדבר הבטוח הוא שאת לא צריכה לקבל את דעתו הנחרצת על גורלך (או גורלכם). במידה והדברים מרגישים לך לא נכונים אולי את צריכה לחשוב איך לרכך אותם כך שיתאימו למצב. אני מקווה שהדברים ישתפרו עבורך. לכאן או לכאן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות מישפחתיותדוד25/08/2008
אני ואישתי נשואים כבר שנתיים אני בא משני גרושים לא נעמים אנו גרים סמוך ביותר לחמתי והיא מטפלת בילד ועוזרת מאוד יש לי בעיה לתת מעצמי ומהוני למישפחה שלה מכוון שנהוג אצלם לתת בכל הזדמנות מה שיוצר מצב חד צדדי שרק אנחנו נותנים להם והם לא נותנים כלום לא מהונם ולא מעצמם ומצב זה שמישפחתי ממלאת את הילד ואותנו בנתינה חומרית ונפשית ומישפחתה לא בכלל. לא רק שמישפחת לא נותנת היא שולחת את הילדים ל"קייטנה" אצלינו כדי לחסוך להם בהוצאות כספיות בטענה שהילדים מתגעגעים לסבתא ולדודה . נושא זה גורם לריבים אין סופיים בינינו עד כדי איומים בגירושים מצד אישתי חשוב להזכיר שגם מצבינו הכלכלי לא שופע כך שהנתינה מקשה גם עלינו בחיי היום יום אך אישתי רואה את מישפחתה כניצרכת ומעל הכל. אני צריך עזרה דחוף מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת טובה פותרת את רוב הבעיות
דורית כהן27/08/2008היי דוד, הנושאים אותם אתה מתאר יכולים להוות בעייה רצינית בין בני זוג, אך יכולים גם להיתפס כשוליים - תלוי איך מתנהלת התקשורת לגביהם. יש בני זוג שנתקלים בבעיות קשות, אובייקטיביות, אשר ביניהם התקשורת היא טובה, זורמת, יש הבנה וקבלה אחד את השני, התחשבות ופרגון, ויש בני זוג שאותן בעיות וגם קטנות מהן מתפתחות לויכוחים בהן הטונים עולים, משתמשים במילים לא יפות, מתחשבנים, כועסים ומתרחקים. יש ביניכם הבדלים בתפיסה של עזרה ותמיכה בקרובי המשפחה. כל אחד מכם גדל בסביבה שונה ומביא איתו נורמות וערכים וציפיות שונים, זה טבעי שאינכם זהים באיך שאתם רואים את הדברים. כאשר יוצרים זוגיות חדשה, חלק מן האינטימיות שנוצר מתחזק דווקא כאשר מצליחים להתגבר על אותם פערים וליצור ביניכם משהו חדש, שנעשה יותר חזק ונכון לשניכם לעומת הקר והמחוייבות כלפי המשפחות בהן גדלתם. אני מאמינה שניתן להתגבר על הפערים הללו בעזרת עבודה על התקשורת ביניכם, אולי ע"י היעזרות באיש מקצוע בתחום הזוגיות והתקשורת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פער גילאים 21 שנה... !מבולבלת23/08/2008
שלום רב. האם לדעתכם יש סיכוי ועתיד למערכת יחסים בין אישה בת 23 לגבר בין 44 ? אני מפחדת ללכת על זה בגלל תגובת הסביבה והמשפחה. מה דעתכם? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסרים פרטים חשובים
דורית כהן25/08/2008מבולבלת יקרה, מאוד קשה לענות לך, כי כל מקרה לגופו. על פניו יש שורה של קשיים שאת ודאי מודעת אליהם, ולא אציין אותם בשלב זה, גם משום שחסרים המון פרטים במה שכתבת, כמו למשל האם הוא גרוש? עם ילדים? כמה זמן את מכירה אותו? מה את מוצאת בו? איך את מרגישה בחברתו? אם תוסיפי עוד פרטים אולי יהיה לי יותר במה להיאחז בתשובתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לברוח מאשמהאני22/08/2008
אני רוצה להתגרש מבעלי אבל פוחדת מהמאבק המובטח. כבר ניסיתי בעבר אחרי תקופה איומה של צעקות מצדו וזלזול (דוגמה קטנה, עקבות של חול מהנעליים עד לשטיח בסלון כולל וצעקות בתגובה לתלונה על כך). גם התשה בשיחות אין קץ ומריבות אלימות שהגיעו לתלונה במשטרה מצידי אחרי שיים לשים קץ לחייו אם יקחו ממנו את הילד (היה בן שנה). לשאלתי מה יעשה לו טוב ענה בכעס: תתאבדי. היינו בטיפול זוגי שעזר קצת, במהלכו גיליתי שבגד בי וטרח להסביר שהוא חופשי לעשות מה שבא לו וככה זה לגבי כל אחד בעולם. ברור לי שהוא אלים רגשית ולא רוצה להתגרש, יש לנו שני ילדים קטנים וזאת הסיבה שאני סובלת. איך לעודד את עצמי לעשות בשבילי? האשמה אוכלת אותי כל פעם שהילדים בוכים. היום יצאתי מהאוטו כי לא יכולתי לשמוע אותו מדבר אלי בטון מתנשא ובתוכחה למרות שבקשתי פעמיים שנעזוב נושא רגיש מאוד ופגיע אצלי בימים אלה (ויתור עך חלום נסיעה לחו"ל). חזרתי לאוטו והוא המשיך אז אמרתי לו שהוא פשוט טיפש וחזרתי על זה שוב ושוב. ושוב התגלגל ריב מכוער. אין לי כסף לפסיכולוג. עזרה בבקשה, איך לקבל אומץ? נמאס לי להרגיש אשמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיערך לעצמאות טכנית ורגשית
דורית כהן23/08/2008אני יקרה, אם התכנית שלך היא לא לשקם את הזוגיות הזאת אלא לצבור כוחות על מנת להתגרש - עלייך להעביר את הפוקוס אל עצמך. לבנות את עצמך בצורה עצמאית מכל הבחינות כך שלא תהיי זקוקה לו, ולהפסיק להיעלב מצורת הדיבור שלו. תראי עד כמה את מסוגלת לקבל החלטות בעצמך ולעמוד מאחוריהן מבלי לתת לו לחבל לך בחלומות שלך. דמייני עצמך לוקחת אחריות על חייך ומסתדרת בעצמך ונהלי את כל הפעולות שאת יכולה בצורה כזאת, כאילו כבר אינך זקוקה לו גם טכנית וגם רגשית. תראי אם את יכולה לעשות את הסוויץ' הזה בהדרגה ובמשך הזמן תתחילי להרגיש שאת יותר חזקה ועצמאית. מקווה שזה יעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בזוגיותרון21/08/2008
שלום רב. אשתי ואני נשואים 5 שנים ( בני 30 ועם ילד אחד ), אני אוהב את אשתי והיא אוהבת אותי, אבל..... אנחנו לא מדברים כבר שלושה שבועות, וכל הזמן כשאנחנו רבים זה בגלל המשפחה שלי או המשפחה שלה. אנחנו גרים בשכנות להורים שלה ( טעות קריטית שלי שהסכמתי לכך לפני החתונה ) ההורים שלי וכל המשפחה שלי ( שאני מאד קשור אליהם , יש לי שם שלושה אחים ) , גרים באזור המרכז ואשתי , אני והמשפחה שלה גרים בצפון. אני מניח שכעת יותר ברור למה אנחנו רבים כל הזמן על נושאי משפחה , בפעם האחרונה זה היה בשבת בבוקר לפני שלושה שבועות שאחותה של אשתי התקשרה על הבוקר והזמינה אותנו אליה לארוחת בוקר , כשאני בעצם לא רציתי ללכת ( גם ככה אנחנו היינו אמורים להפגש אצל הוריה לארוחת צהרים ) , אני רציתי להשאר בבית ולבלות זמן איכות עם הבן שלנו שלא ראיתי אותו כמעט כל השבוע, אשתי לא הסכימה ומאז אנחנו לא מדברים..... אני רוצה לעבור דירה לאזור השרון , כדי שיהיה בין שתי המשפחות ואשתי מקשה עליי גם בנושא זה , כאילו היא כובלת אותי למשפחה שלה , מיותר לציין שכל זה משפיע גם על הבן שלי , שמן הסתם נקשר יותר למשפחה שלה ... מכיוון שאנחנו כבר לא מדברים כל כך הרבה זמן , התחלתי לחשוב על גרושין ..... האם זה נכון להתגרש בגלל מצב כזה ? בגלל המשפחות שלנו ? ולא בגלל בגידה או חוסר אהבה ? דווקא עכשיו כשדברנו לפני חודשיים על להביא עוד ילד..... איך משכנעים את אשתי שתעבור איתי דירה לאזור השרון ? למה היא כל כך מקשה עליי ? אולי היא רוצה להתגרש ? מה אני עושה ? אני אוהב אותה ואני מטורף על הבן שלנו , אבל אני לא יכול יותר להשאר בקרבת משפחתה , מה עושים ? תודה מראש על כל התיחסות שהיא , רון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הנאמנות למשפחה החדשה
דורית כהן23/08/2008רון היקר, הנושא עליו רבתם הוא "קלאסי" דווקא לתחילת חיי הנישואין: האם שני בני הזוג מסוגלים להעביר את הנאמנות שלהם מן המשפחה המקורית למשפחה החדשה. מה שעוזר לכך בדרך כלל הוא האהבה החזקה בין בני הזוג בתחילת הקשר, וזה מספק את הבסיס הכל כך חשוב לעשות הפרדה וסדרי עדיפויות. אצלכם משהו התפספס.
עליך להביא בחשבון שברגע שאתם בכאסח, האטרקטיביות של ההורים שלה גוברת, והיא רצה אליהם לקבל אהבה ותמיכה, ומן הסתם הם מעוניינים בקרבתה ומעדיפים שלא תעברו לשרון, ומצדיקים אותה בויכוח שלכם, וזה מלבה עוד יותר את המדורה. היא תמשיך לשהות במקום בו היא מרגישה אהובה, בו מקבלים אותה כמו שהיא, ותימנע מלשהות במחיצתך כי זה מכניס אותה ללחץ כרגע.
אני מנחשת שישנם עוד נושאים שמטרידים את שניכם או אולי בעיקר אותה עליהם לא כתבת, כי רק על הנושא הזה לא הגיוני שיפרוץ ריב כזה לאחר חמש שנות נישואין.
זה מצב משברי, אבל לא נכון להרים ידיים, כי ייעוץ מקצועי יכול להוציא אתכם מן התקיעות. עמוד על כך שעליכם לפנות לייעוץ כמה שיותר מהר, כי ככל שהמשבר יימשך היא תישאב יותר לחיק משפחתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברת מידעתמי21/08/2008
בוקר טוב. אשמח לקבל דעות כיצד לפעול בנושא העברת מידע משפחתי החוצה , והסיפור הוא כזה : לאשתי אחות בוגרת ממנה שהקשר ביניהן נהדר אבל קיים בעיני חסרון בקשר ביניהן והוא שאחותה הבוגרת קשקשנית ומעבירה את כל המידע לכל מי שרק היא יכולה . לאחרונה התברר לי לאחר שאשתי סיפרה לאחותה על בעייה רפואית שלי כי המידע עבר לכל מיני אנשים שאינני מעונין שידעו על כך . כשפניתי לאשתי בשיחה שתפסיק להעביר מידע טענה שהיא לא רואה כל בעיה בהעברת המידע ואם זה מפריע לה אז מידע עלי היא לא תעביר יותר . אני חושב שאשתי טועה כי עליה לכבד את הפרטיות שלי ושל משפחתי ובמיוחד את בקשתי לא להעביר מידע עלי ועל משפחתי לאחותה באם אינני מעונין או חושב שמידע מסויים לא צריך לצאת ממסגרת המשפחה גם אם זו אחותה (הקשר ביני ובין אשתי חופשי ואנחנו מדברים ומתיעצים על כל דבר והעברת המידע לאחותה מיותר במיוחד שזה מידע רפואי / אישי וכו"י ) וגם אם היא מבטיחה לא לספר , כי אין לי ולא לה כל שליטה על איזה מידע אחותה תספר לאחרים במיוחד שאנחנו יודעים שהיא קשקשנית ואוהבת לברבר . מה לדעתכם עלי לעשות כי אשתי טוענת שלה זה לא מפריע לספר לאחותה דברים שקשורים עליה ועל הילדים שלנו והיא מבטיחה לא לספר דברים שקשורים עלי - היתכן מצב כזה , האם זה מעשי ? לא נראה לי . מה דעתכם ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין ספק שהקישקושים של אשתך....
שמרית21/08/2008אין ספק שהקישקושים של אשתך פוגמים במערכת האינטימית שביניכם. כי אילו אתה צריך לשקול מילים... לסנן .. לא לספר דברים מחשש שיעברו סודותיך לכל דיכפין... אזי האמון שלך באשתך ייפגם והפגיעה תהיה קשה לזוגיות. תתריע בפניה את זה. מה ששלך -שלך. רק אתה תבחר מה לספר לכל השכונה.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגברות על חילוקי דעות
דורית כהן23/08/2008שלום אור, אתה יודע, לפעמים נתקלים בבעייה מסויימת וזוהי הזדמנות לבנות הבנות חדשות, שעד כה לא נזקקתם להן. כך זה עובד לאורך כל חיי הנישואין. וזה ימשיך לקרות מידי פעם, כאשר תתקלו בבעייה שאינכם רואים עין בעין.
הגעתם בעצמכם לתשובה ההגיונית, שאשתך מבטיחה לך שהיא לא תדסקס דברים הקשורים אליך עם אחרים, ואילו דברים הקשורים אליה או לילד היא תרגיש חופשייה לשתף כי היא אדם שנוטה לשתף ולחשוף. שמח שהגעתם כל כך בקלות לפתרון הנכון, והבן נא שמכיון שאינכם זהים, יש סיכוי שתראו גם בעתיד דברים בצורה שונה, וזה לא סוף העולם. כל עוד היא מודעת לכך לגמרי שזה עושה לך עוגמת נפש כאשר היא חושפת אותך - יש להניח שהיא תשמור לא לעשות זאת, בגלל אהבתה אליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות מתפרקתעמי.21/08/2008
השאלה מופנית לדורית כהן אנחנו לא זוג נשוי ,אני נמצא שלוש וחצי שנים בזוגיות מדהימה עם אשה שאני אוהב, מעריץ, נהנתי במשך התקופה הזו מסקס בלתי רגיל דו צדדי מהנה , לאחרונה החלה זוגתי לומר שאינה נהנית מהסקס שלנו ובעצם הסבירה לי שאין לה יותר גירוי וריגוש במחיצתי. הצעתי לנתק את היחסים בנינו אבל לה קשה להשלים עם נתוק יחסים מוחלט, מכיוון שיש לה כאן הפסד בטוח, היא הציעה שנמשיך ל"זרום " כדבריה והחלה לשכב עם גברים אחרים במקביל לקשר ה"זורם" שלנו והיא מספרת לי שהיא מאוד נהנית מיחסי המין החדשים שמביאים לה ריגוש וגירוי ולדבריה מוכיחים שהיא אישה בריאה מבחינה מינית, חשבנו שיש לה בעיה של גיל מעבר כשהתברר שבכל פעם שקיימנו יחסי מין היה לה חוסר ריגוש וחוסר גירוי. במצב ענינים זה אני הייתי משוכנע שלא אוכל להתקרב אליה יותר גם מעצםזה שהיא שוכבת עם גברים אחרים וזה מגעיל אותי לחשוב על זה וגם מהפחד שלי שהיא עלולה להדביק אותי במחלת מין כלשהי, במציאות אני מוצא את עצמי שוכב איתה מדי פעם, כשזה בעצם מין מחווה כלפי ואני מרגיש עם המצב הזה ממש רע. שאלה ראשונה האם יש סכוי שהיא תחזור לאהוב אותי כבעבר ? האם אני צריך ל"חתוך" מה שיותר מהר, לפני שאני חוטף איזו מחלה קטלנית ? חשבתי שאני חייב להשתמש בתקופה הזו בקנדום (אני לא קולט איך אני מצליח לשכב איתה כשהיא שוכבת עם אחרים - "מה אני דפוק" ?. או להתגבר על היצר ולנתק מגע מוחלט עם ההתפקרות של החברה הזו, עם כל הכאב שיש בזה. אנא תשובתך. עמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וריאציות במודל הזוגיות
דורית כהן23/08/2008שלום עמי,
הרבה זוגות נשואים מקיימים מערכת של זוגיות מתמשכת ללא ריגוש וללא גירוי, ונשארים יחד. חלקם ללא יחסי מין כלל, חלקם עם יחסי מין לעיתים רחוקות, וחלקם מסכים על יחסים הפתוחים לבני זוג נוספים, על מנת לא להישאר מתוסכלים לאורך כל השנים.
אצלכם, הדברים קורים יותר מהר ויותר ב"קלילות", יחסית, בגלל שאינכם נשואים ואין מחוייבויות כמו ילדים ורכוש שכובלים אתכם. אם אתה מעיד שהזוגיות היתה מדהימה - אולי שווה לבחון וריאציות שונות של זוגיות איתה, לפני שאתה מרים ידיים.
לגבי שאלתך, האם היא תאהב אותך כמו פעם - אין לי אפשרות לענות על שאלה זו בלי להיכנס יותר לעומק של מה קרה אצלה ואצלך. לגבי קונדום - ודאי שרצוי. לגבי לשכב איתה בידיעה שהיא גם עם אחרים - אתה כנראה מאוד רוצה את הקירבה איתה ויש לך מאבק פנימי בין הרגש וההיגיון. אתה קורא להתנהגותה "התפקרות", אבל אפשר לראות זאת אלטרנטיבית, מנקודת המבט שלה כחתירה לאושר ולאהבה. שמח על כך שהיא אינה מסתירה זאת ממך. אינה בוגדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמישהי20/08/2008
אני וחבר שלי עוד מעט שנתיים יחד ואף אחד מאיתנו לא התאהב בשני. אולם, שנינו אוהבים אחד את השני, נמשכים אחד לשני וטוב לנו יחד. אני חייבת לציין שהקשר הזה זו הפעם הראשונה שאני נתתי צ'אנס למישהו שלא נדלקתי עליו בהתחלה ופשוט היה לי כיף איתו אז זרמתי והאמת היא שזה הקשר הרציני השלישי שלי בחחי (בת 27) ואני מרגישה הכי טוב בתוך הקשר הזה כמו שמעולם לא הרגשתי בקשרים האחרים שהיו לי ובהם התאהבתי בבן זוג. שאלתיהיא האם שלב ההתאהבות הוא חשוב ולא ניתן להיות עם מישהו ללא התאהבות, כלומר, זה לא היהיה בריא לקשר בהמשך ואסור להתחתן עם מישהו שלא התאהבתי בו או שזה ממש לא משנה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההתאהבות כמעט תמיד מסתיימת במילא
דורית כהן23/08/2008מישהי היקרה. מכיון שההתאהבות נגמרת כמעט בכל המקרים לאחר תקופה זו או אחרת - בין כמה חודשים לכמה שנים - לדעתי זה לא משנה שאין לכם ב"רקורד" התאהבות הדדית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני וחבריקטי19/08/2008
שלום רב! כבר כתבתי בפורום זה לא מזמן ושוב אני בבעיה רצינית מאוד עם בן זוגי. אנחנו ביחד כשנה בקושי יוצאים בקושי מבלים כי כל הזמן אין כסף שנה שעברה אמרתי לו שאני חייבת לצאת לחופש(זה היה באוגוסט)הוא הסכים איתי שאנחנו עובדים קשה ובואי נחפש צימר התחלתי לחפש הוא לקח את הטלפונים והתחיל לעות טלפונים לידי ואז הוא אמר לי שזה נורא יקר 2 לילות 650 ש"ח לזוג נורא כעסתי בתוך תוכי ולא אמרתי לו כלום (כשאותו שבוע דאגתי שהילדים שלי יהיו אצל אבא שלהם אני גרושה)באמת עשיתי את כל המאמצים בסופו של דבר הוא הגיע לעשות שבת אצלי ובמוצאי שבת כשהוא הלך הוא אמר לי אחלה צימר היה פה חבל על הזמן אני הייתי בשוק. למרות הכל המשכתי את הקשר איתו אבל אני מרגישה שזה לא זה, לא מה שאני מחפשת וחיפשתי. נכון אני יודעת שאין מושלם אבל נמאס לי להרגיש שכל הזמן מנצלים אותי. אם יש אירועים מהמשפחה שלי אז אני משלמת ,אבל לאירועים של המשפחה שלו אני לא הולכת כי הם לא יודעים עלי חוץ מאמא שלו ואחותו(הוא התגרש לפני חצי שנה הוא היה פרוד כ-8 שנים)הוא לא רוצה לעשות לילדים טראומה ולספר להם שלאבא יש חברה,כל הזמן אני מרגישה כמו זבוב על הקיר או איזה ואזה כשצריך אז משתמשים בה וזה מעצבן אותי מאוד. אנחנו לומדים יחד כמספר חודשים וכל הזמן יש לי תחושה שהוא מתחרה בי, לדוגמא:היה חסר לי ציוד ולו זה הספיק, אז הוא שאל מישהו אחר אם הוא צריך ולא אותי, וזה דבר שהוא ראה אין מצב לפספס כי הייתי לידו, נורא נפגעתי ממנו וזה לא היה פעם אחת. עכשיו הוא רוצה להקים איתי ביחד איזה עסק קטן ואני לא רוצה כי אני מרגישה שיש לי פה מישהו שאני מקיימת איתו מערכת יחסים והוא כל הזמן מתחרה בי ,לא מפנק אותי ,לא מתחשב ולוקח אותי כמובן מאלוי.אנחנו לא מטיילים הרבה ,לא נפגשים הרבה במהלך השבוע כי זה בחירה שלי. אין לי חשק לצאת איתו לשום מקום גם לא לסרט. וגם כשאנחנו יוצאים ובא לי לקנות איזה משהו הוא אומר לי למה זה יקר, הוא לא ממן אותי ולא מפרנס אותי. כל פעם שאני רואה אותו אני מקבלת תחושת גועל עם כל זה אני מנסה להיות נחמדה אבל הלו?כמה אפשר?אני לא רוצה לפגוע בו אבל לא נראה לי שאנחנו מתאימים והלואי שאני טועה אני מרגישה שהוא סוציומאט. איפה טעיתי ריבנו של עולם? בבקשה תעזרי לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשבילו את מוצר של השתמש וזרוק
שמרית21/08/2008כך על פניו נראה על פי מה שכתבת, קתי!!!!! שבשבילו את מוצר של השתמש וזרוק. הוא לא רציני כלפיך .לא באמת אוהב. צר לי עליך במיוחד כי את מתעקשת להשאר זבוב על הקיר . אפילו לא תיקשרת איתו על התחושות והתסכול שלך במחיצתו. את צריכה לעשות את זה. לפתוח הכל כדי להבין איפה הקשר שלכם עומד. בנוסף... לא יזיק לך אם תחדדי קצת את החושים שלך!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה לתגובה מדורית/יהודית תודה
קטי21/08/2008תודה רבה לך שימרית על הניסיון לעזור , אבל במצבי אני זקוקה לייעוץ מקצועי אשמח לקבל תשובה דורית/יהודית תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצאת מן הקשר
דורית כהן23/08/2008קטי, לאור הדברים שכתבת בעבר נראה שהמצב רק מחמיר. הפעם את מציינת רק דברים שליליים. בפעם הקודמת אם אני זוכרת נכון ציינת גם דברים חיוביים.
מכיוון שכך, כנראה שאת בשלה לצאת מתוך הקשר הלא שלם הזה, ולחפש לעצמך בן זוג שמתאים לך יותר. אינני חושבת שיש טעם להתחיל לנתח לעומק את כל האינפורמציה שהבאת, כי המנגינה הפעם מאוד ברורה. אני מתפלאת עלייך שאת עדיין לא חתכת, ושאת מוכנה לבלוע ממנו כל כך הרבה בולשיט. סליחה על הבוטות, זה לא סגנוני הרגיל אבל לפעמים ישירות נדרשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמריו18/08/2008
שלום רב. אישתי בת 25. לפני כ 3 שנים היא רבה עם חברה טובה שלהעל ממש שום דבר.. משהו בסגנון של לשתיהן היו תקופות לחוצות בלימודיםושתיהן ציפו שאחת תעודד את השניה וזה לא קרה וכשהן דיברו בטלפון הן התחילו לריב ובסוף החברה שלה אמרה לה "מבחינתי את לא חברה שלי יותר" ובזה זה נגמר. הקטע הוא שהן היו 4 שנות חברות בחבורה וכעת כל פעם שנפגשים כולן ביחד בימי הולדת של 2 החברות האחרות(עם בעלים ו חברים) נוצר מצב לא נעים שהן לא מדברות. ובנוסף לזה גם מן הסתם אין יותר יציאות ביחד של כולן אלה כל פעם צריך לתזמן מי נפגש עם מי ואיפה.. בקיצור מצב דפוק. אני חושב ששתיהן רוצות להתפייס בתוך תוכן אבל אף אחד מהן לא תעשה צעד ראשון מתוך גאווה.אני מרגיש שהן רוצות בגלל שכשכולם נפגשים בימי הולדת אז החברה שלה וחבר שלה שאולים אותי בהתלהבות מה שלומי ומה קורה וכך גם אני וואישתי רואלים את החבר של החברה שלה-כאילו רוצים להפגין נוכחות ולומר יאללה נו,אבל אף אחד לא עושה צעד ראשון. אני יודע שעבר הרבה זמן(3 שנים) אבל אני חושב ששום דבר לא מאוחר.חיכיתי שאחת החברות תעשה מעשה ותפייס אבל מלבד מבקשה שלה לאישתי שתתפייס איתה בעצמה לא קרה כלום. אני החלטתי לעשות מעשה ולפייס ביניהן. השאלה היא איך ואיך כדאי לעשות זאת?אני לא בקשר אישי לא עם חברות של אישתי ולא אם חבר של החברה שצריך לפייס(הכוונה היא שאני לא מצלצל אליהם ביוזמתי-אני כן ביחסים מעולים איתם אבל כאשר נפגשים ביוזמת אישתי) אז האם לדבר אם חברה של אישתי שתנסה לפייס בין שתיהן או אולי לדבר אם החבר של החברה לשעבר? אם מי מיהן כדאי אם בכלל? ומה להציע?איך ניתן לפייס אותן איכשהיא מבלי שהן ירגישו שהמישהי פה עשתה וויתור על ה"כבוד"?להפגיש אותן בהפתעה?ומה אז?או לשכנה את אישתי ושהוא ישכנע אותה? איך מתנהגים פה? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם השאלה לפורום זוגיות ונישואין ?!
חסוי18/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו אכן לא שאלה לפורום הזה
דורית כהן23/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניסיון לבניית קשר אחרי בגידהמרון16/08/2008
גיליתי כי אשתי ניהלה רומן עם בחור איתו היא נוהגת ללכת לריקודי עם. היא מעולם לא הודתה בכך אך העובדות מדברות בעד עצמן. לאחר שיחות נוקבות ביננו החלטנו כי למרות הכל ננסה להיבנות מחדש תוך ידיעה כי הדבר דורש מאמץ רב. הריקוד המשותף בינהם כנראה פסק אך לאחר תקופה קצרה ביקשה אשתי לחזור ולרקוד עם הבחור איתו היא ניהלה רומן. לכך אינני מסכים בצורה חד משמעית. מבקש את עצתכם שכן עמדתי בעניין גורמת לאשתי כעס רב, הכניסה מחדש מתחים בחיינו ותורמת בצורה שלילית לאווירה אותה אנו מנסים לבנות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדדיות בהשבת קשר אחרי בגידה
יהודית ברגמן21/08/2008מרון יקר,
יתכן שאשתך התגברה על הקשר עם אותו בחור איתו ניהלה רומן, ולכן חזרָתָם לרקוד יחד מבחינתה, אינו משמעותי לקשר בינכם. יתכן והיא התגברה עליו ומתגעגעת לריקוד עצמו וסומכת כעת על עצמה. מצד שני עליה לגלות יותר רגישות לפחדים שלך. וודאי הכאב שלך כאדם נבגד קשה מנשוא לטיפול עצמי, ולכן המלצתי לכם לגשת ליעוץ זוגי. יש מקום לתקשר ולבחון מה משך אותה לנהל רומן ממושך ומה היא מצאה בחוץ שחסר בזוגיות שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
עמי.22/08/2008קראתי בעיון את מכתבך, אני לא אדם מקצועי אבל מנוסה, הצעתי לך נסה לבחון אם חוסר המשיכה שלך לאישתך הוא משהו ברמה האישית או אולי יש לך איזושהי בעיה אחרת. נסה ליצור קשר עם בת זוג שאתה נמשך אליה , ותראה ? , אתה יכול גם לעבור בדיקה שתבחן את רמת ההורמונים והאיזון בגופך. אם אתה מבחינה גופנית ונפשית בסדר נסה לדבר על הנושא עם זוגתך באופן גלוי , כתוצאה מהעלאת הנושא על סדר היום ייתכן ויחול שינוי דרמטי אצל אשתך היא תפנים ותשנה את התיחסותה לעצמה, דבר שיכול להשפיע עליך = תראה אותה יותר מושכת ומצודדת ,וכמו שאתה אומר שאתה חבר טוב שלה תוכל לשוב ולהיות בן זוג טוב לחיי המין שלה ושלך. בהצלחה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעליnoga16/08/2008
שלום רב בעלי אדם טוב לב. הוא כל היום מסתובב סביב משפחתו (הורים, דודים אחים גיסות וילדיהם) ואני מרגישה כי טוב הלב הבלתי פוסק שלו בא על חשבוני ועל חשבון ילדינו. יש לנו שני ילדים קטנים ומאוד קשה לי להיות איתם לבד ואני זקוקה לעזרתו. אני מרגישה כי בשנים האחרונות האמהות ממלאה כמעט את כל זמני ואילו הוא מצידו נשאר האחיין שמטפל בדירות השכורות של דודיו והוריו, הדוד ששומר על אחייניו מקלח ומאכיל אותם וקונה להם מתנות מאוד יקרות!!!, האח שמכין לכולם על האש בכל פעם שנפגשים, זה שנותן את המתנות הכי יקרות באירועים ובעצם המותק של כולם! אותי תמיד מלווה התחושה שאני במקום שני אצלו אם לא חמישי. בני משפחתו מצידם מאוד נהנים מהעזרה, והנתינה שלו ולא מתביישים להעזר בו שוב ושוב. אני ובעלי עובדים מאוד קשה וחוסכים שקל לשקל בכדי לקיים את המשפחה ולנסות להתקדם, אך כשזה מגיע למשפחה שלו הוא מוכן להוציא סכומים שנחשבים עבורינו גבוהים מאוד לדוגמא לקנות לאחייניו מתנות מאוד יקרות, לשלם על כולם במסעדה, לקנות טיטולים לאחיינו כי היה מבצע וכו.... כאשר אני כבר מתייאשת ומעזה להעיר על ההוצאות הוא מתנפל עלי ומכנה אותי אגואיסטית,קמצנית כרונית, דוחה מגעילה וטוען כי לא חסר לי ולנו כלום. אני מסתובבת עם פרצוף חמוץ כל כמה ימים ולא מצליחה לצאת מהפלונטר. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלונטר שמצריך ייעוץ חיצוני
דורית כהן23/08/2008היי נוגה, סליחה על האיחור בתגובה.
את מתארת בן זוג שכנראה מאוד חשוב לו להיות אהוב ומקובל והוא מתמלא אושר ותחושת ערך עצמי מתוך ההרגשה שהוא חשוב לבני משפחתו וזקוקים לו ולא יכולים להסתדר בלעדיו. הבעייה היא שיש כאן פלונטר: ככל שהוא מקדיש יותר זמן וכסף לאחרים - כך את ביקורתית יותר כלפיו, כי את רואה את כל מה שיש להיעשות בבית שהוא לא נותן את חלקו, והוא כמובן קולט ממך את הביקורת הזאת ומעדיף להתרחק, ולהיות רק במקום שבו משבחים אותו, ואז זה שוב חוזר על עצמו.
כמובן שזוהי מערכת יחסים מאוד לא בריאה, כי את צוברת המון כעס כלפיו והוא מרגיש שבבית לא מעריכים אותו. זה בטוח משפיע גם על הקירבה ביניכם מכל הבחינות, לא כן? לדעתי שווה להיעזר בייעוץ חיצוני כי אתם תקועים בפלונטר הזה וכל אחד מרגיש שהוא צודק, והצטבר המון כעס הדדי. במצב כזה קשה לעשות שינוי בעצמכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלתיתאני15/08/2008
יש לי בעיה בקשר עם בעלי אנו נשואים שנתיים ולנו 2 ילדים קטנים הקטן בן חצי שנה והגדול שנה ו8 חודשים. בזמן האחרון הוא כול הזמן מסתובב כעוס בבית רק מחכה שאגיד משהו כדי שיוכל לכעוס ולהתעצבן ולזעוף פנים. אנו גרים קרוב להוריו אז מה שקורה זה שהוא הולך לשם כדי לאכול, כדי לנוח ונמנע מלהיות איתי ועם ילדינו. הוא בא אלי רק כאשר מתחשק לו סקס ולי המצב נמאס. הצעתי לו פעם ייעוץ זוגי והוא סירב. אני חושבת על לסיים את הקשר וחבל לי על הילדים. לבני הבכור יש בעיה ברגליים (עדיין לא הולך) עשיתי לו טיפולים פיזיוטרפיים וקיבלתי הוראה מהרופא לא להרים אותו בידיים בכלל כדי שירכוש את המיומנות הזו. אני מקפידה ואילו בעלי לא נראה כאחד שאיכפת לו. כול הזמן רק מרים אותו ומעודד אותו לדברי שובבות. כך שיוצא תמיד שאני האמא הרע והוא המצחיק המשחק הטוב ביותר נותן מה שהוא רוצה אין גבולות ואין חוקים. מה אפשר כבר לעשות במצב כזה, אני נואשת כבר, כול הזמן בוכה בתוכי, אנא עיזרו לפני שאני אשווק חיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעגל קסמים הרסני
דורית כהן16/08/2008אני היקרה,
את באמת מתארת מצב מתסכל מול בעלך, שכנראה לא הכין את עצמו לטירחה ולשינוי הגדול הכרוכים בגידול ילדים. למרות מה שאת כותבת כאילו רק הוא לא בסדר, מנסיוני - יש משהו שגורם לו להיות כעוס כל הזמן, משהו שקשור ליחס שהוא מקבל ממך, קרוב לודאי. כמו שלאישה מאוד חשובה תשומת הלב, המחמאות, החיזור, התחושה שהיא נחשקת ואהובה, כך לגבר מאוד חשוב לקבל מן האישה תחושה שהיא מעריכה אותו ואת תרומתו ואת מעשיו. כאשר גבר לא מרגיש הערכה אליו הוא נעשה מתוסכל וכעוס. אני גם חושבת שאת לא מסתירה מפניו שאת מאוכזבת מהתנהגותו עם הבן הגדול, ושלא מקובל עלייך שהוא מתקרב אליך רק לצורך הסיפוק המיני שלו. אני לא אומרת שזה לא לגיטימי - מה שאת משדרת לו, הבעייה היא שזה הופך את התקשורת שלכם למאוד מתוחה ושלילית, וסוג של מעגל קסמים הרסני שאין מוצא ממנו.
נכון שאתם חייבים ייעוץ, או שאת תתגברי על הביקורתיות אצלך ותתחילי לחפש בו דברים טובים שהוא עושה ולהגיד לו עד כמה את מעריכה אותם. אם תצליחי להביא את עצמך לעשות זאת, תתפלאי איזה הבדל זה יעשה אצלו.
אם אין לך כוחות נפשיים לעשות זאת, והא עדיין איננו מוכן ללכת איתך לייעוץ (נכון שפעם אחת הוא סרב, נסי שוב ושוב, זה עבד אצל אחרות) - אז כנראה אין לך ברירה אלא לפנות לגירושין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית
אני25/08/2008את צודקת עשיתי את הדבר הגרוע מכול בגדתי בו, אבל זה היה מזמן והחלטנו שנטפח את עצמנו כזוג ונעבור את זה. אני משקיעה בו המון, כשמגיע מהעבודה ישר מגישה לו שתיה עם דבר מאכל קטן מורידה לו נעליים ומעסה לו את הרגליים. מדברת איתו ברוך אף פעם לא החסרתי ממנו אהבה. תמיד גיליתי הבנה כלפיו. גם הוא אומר שאוהב מאוד אבל בנושא הילדים אנחנו לא מסתדרים, כשהם בוכים קצת הוא ישר זורק אותם אלי, אם אני רוצה לצאת לעבוד הוא לא תומך בי. הוא לא מסכים לצאת לבילוי משותף יחד. שלא נדבר על זה שהוא לא מוכן לשמור אליהם אם אני רוצה לצאת למספרה (שדרך אגב מאז נולד בני לא ביקרתי שם). הוא מצידו רווק נצחי יוצא עם חברים שלו בהתראה של 5 דקות בדיוק. למרות שיש לנו תוכניות זה יותר חשוב לו. אני מיואשת, אוהבת אותו כול כך אבל, חושבת שגם ככה אני כמו חד הורית. אז למה לי את כול התוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעלייך לבדוק עם עצמך
דורית כהן30/08/2008שוב שלום לך...את מתארת מצב בו בעלך תפס שליטה במשפחה שלכם, והוא עושה מה שהוא רוצה ללא התחשבות בך וללא בדיקה איתך. עלייך להיות מאוד ברורה עם עצמך. כמו שאת כותבת - במילא את עושה הכל לבד, כמו אם חד הורית - אז למה לך כל התוספות? ברגע שתחליטי שאינך מוכנה להמשיך כך ותתכווני לכך, אני חושבת שכל צעד שתעשי יהיה מקובל עליו, מכיוון שהוא יראה שאת מתכוונת לכך. מהו צעד? למשל לחייב אותו ללכת לייעוץ או להודיע לו שאחרת את מתגרשת ממנו. ואם לא דרך ייעוץ - הבהירי לו מהם צרכייך ודרישותייך כבת זוג שווה לחלוטין אליו מבחינת קבלת ההחלטות והחובות והזכויות בבית. שוב, ברגע שברור לך שאינך מוכנה להמשיך כמו שזה עכשו - הוא ייאלץ להתקרב אליך ולהתגמש. נכון שאת לוקחת כאן סיכון, כי יכול להיות שנמאס לו מן הנישואין והוא מחכה שאת תעשי את הצעד הראשון, אבל אם החלטת שאינך מוכנה להמשיך כך בכל מקרה - אין לך מה להפסיד. חשוב מאוד שכאשר את מדברת איתו תעשי זאת בטון רגוע ושקול, בשיחה מתוכננת, לא תוך כדי אחד הריבים שלכם, לא כהתפרצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקהאביה13/08/2008
אף פעם לא היה לי קשר עם גבר. הכרתי מישהו. בהתחלה כשיצאנו הכל היה בסדר. הוא די קלט שאני בעייתית בתחום המיני ולא קל איתי. אבל בכ"ז המשיך לצאת איתי. שבועיים הכל היה בסדר. ופתאום התחיל "אני עייף", "לא היום" "מחר". נפטרתי ממנו. הוא שוב יצר קשר. דיברנו על זה. הוא מכחיש שהוא ממשיך לחפש אחרות ומסביר שהוא באמת היה עייף. אעפ"י שאני לא לגמרי מאמינה לו. כי הוא עצמו אמר "שיכול להיות שהוא עוד יקבל טלפונים במבחורות שרוצות להכיר מאתרי הכרויות". הוא אומר שאני לא יעשה מזה עניין ושהוא מעוניין. שבוע שלם היה בסדר מאז שנוצר הקשר מחדש. ושום פתאום הכל חוזר על עצמו: "אני מצטער, "אני נורא עייף לא ישנתי טוב" "נדבר מחר". אני חייבת לציין שלא קיימנו עדיין יחסים. עד שכבר התחלתי להרגיש שאני מוכנה לזה, שוב קבלתי את ההתחמקויות שלו. האם יש טעם להמשיך את הקשר איתו. אני חוששת, שהוא ימשיך כך עוד ואני אלך ואקשר אליו במיוחד אם הוא הולך להיות הראשון שלי. בוודאות מוחלטת ברור לי שהוא לא מחפש קשר מחייב איתי. אף על פי שהוא אומר שכן. מרוב מצוקה אני כבר מתחילה להרגיש שאני לא יכולה לסבול אותו ואני מוצאת את עצמי בדרך לפגישה איתו מקללת אותו מעומק ליבי. אני חלוקה בין דעה של חברה שאומרת שהוא לא ריציני וחבל על הזמן והוא ימשיך ככה, מה שמוכיח את עצמו כנכון, לבין דעה של אמא שלי שאומרת שאני צריכה להתנסות ולרכוש ניסיון. גם אם אני חושבת להמשיך, ההתנהגות שלו גורמת לי להכנס לסטרס של ממש וכאמור גם לכעס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב שיהיה לך אמון בגבר הראשון!
דורית כהן13/08/2008אביה היקרה, שלושה דברים לי אליך:
ראשית, אני חושבת שמאוד חשוב להגיע לחווייה המינית הראשונה שלך עם מישהו שאת סומכת עליו וקשורה רגשית.
שנית, נדמה לי על פי התבנית שאת מציירת, שהבחור הזה יש לו סידור מיני עם מישהי אחרת, וכאשר הוא איתה הוא "מתעייף" ומתחמק מחברתך. יתכן שהוא קלט שאת בתחום המיני מאוד מהססת ולא קלה והשאיר לעצמו או יצר לעצמו בסיס של סיפוק מיני.
עכשו נשאלת השאלה האם הוא מתכוון באמת ליחסים רציניים איתך ומבין שעד שיגיע הסקס זה ייקח זמן ולכן איננו מוותר על סידור נוח של סיפוק מיני עם מישהי אחרת בינתיים, או שהוא לא מחוייב ליחסים איתך כלל. אינני יודעת לומר לך.
שאלה חשובה נוספת היא מה את מוצאת בו כבן אדם? כי לא כתבת עליו שום תכונה, לא התלהבת ממנו, לא סיפרת שהתאהבת...אם את יוצאת איתו רק כי הוא היה שם - שכחי מזה. אינני מסכימה עם אימך שרק חשוב לקבל נסיון מיני, כי את עלולה למצוא עצמך - דווקא בגלל חוסר נסיונך עם גברים - בחווייה מאוד לא נעימה ומלחיצה שעלולה להשאיר רושם שלילי ולקלקל לך את חוויית המין לזמן רב! המתיני בסבלנות עד שממש תידלקי על מישהו ותרגישי שאת יכולה לסמוך עליו, וחשוב שהוא יידע ממך שאין לך נסיון. ואם כבר - אני חושבת שכדאי שההתנסות הראשונה תהיה עם מישהו מנוסה, שמכיר נשים היטב, ויידע איך לגרום לך לתשוקה, ולא יהיה להוט מדי לחדור, ויהיה קשוב לגופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)