מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלהמריו13/08/2008
שלום רב נשוי באושר + תינוק. היחסים בינינו מעולים. אני נולדתי בברית המועצות ואישתי בפרס. ומה שקורה זה שההורים שלי מדברים איתי רוסית ואני איתם עברית והורים של אישתי מדברים איתה פרסית והיא עונה להם בעברית. הכל טוב ויפה אבל ברגע שנניחאני ואישתי יושבים אמל הורים שלה אז הם מדברים איתה עדיין פרסית ואני יושב ללא יכולת להשתתפף בשיחה..אם זה קורה כאשר יש עוד מלא משפחה שלה וכולם מדברים פרסית אז זה לא נורא-אני מבין שאחד לא יכול לקבוע לכולם איך לדבר אבל כאשר אמא שלה באה אלינו הביתה ואני ואישתי והיא יושבים בסלון והיא מדברת פרסית בלבד-זה מעליב. אותו סיפור אגב עם אבא שלי והשפה הרוסית. דיברתי על זה עם אישתי מלא פעמים והיא אמרה לאמא שלה את זה מספר פעמים ואמא שלה בעקבות זה דיברה עברית טיפה ואחרי יום שחכה מהעניין וחזרה לפרסית. ואישתי אמרה כבר שלא נעים לה להעיר לאמא שלה על זה כבר ואני לא יודע כבר מה לעשות.. לדבר איתה ישירות?זה יעזור?אני לא רוצה לפגוע באף אחד אבל מצד שני היחסים ביני לבין אמא שלה ממש טובים רק שבעקבות זה אני מרגיש שזה פוגע בזה מאוד. ושוב אותו דבר אבא שלי ואישתי.כלומר בעיה פה די סימטרית ואני מפחד שהיחסים המצויינים שיש לי ולאישתי כלפי כל ההורים יפגעו.. אגב זה לא היה ככה מהתחלה. אנחנו מכירים כ 6 שנים וזה נשמך רק כשנה כאשר זה מתגבר עם הזמן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבוע סימן קטן
דורית כהן13/08/2008היי שמעון, כתבת שהבעייה החמירה בשנה האחרונה. אני תוהה מה עשו ההורים שלכם לפני כן? יותר התאמצו לדבר עברית? כלומר הם מסוגלים? אולי אפשר להגיד להם, ממקום של איכפתיות ואהבה, לא של כעס וביקורת - עד כמה חשוב לכם לשמור על היחסים עם החותן והחותנת, ולשאול האם זה יהיה בסדר לקבוע סימן תזכורת קטן, אולי אפילו משהו מצחיק, לא ביקורתי וכבד, שישמש כסימן להורים שהם הפסיקו לדבר עברית, ויעזור להם לשים לב לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תמיד חוזרת הבעיהתמיר11/08/2008
אני בחור בן 21 .אמנם צעיר אבל אני לא קורא לעצמי צעיר. כלומר,לרוב זה גיל מבחינה פיזית ושאר הבחינות הוא גיל התחלתי שרבים קוראים לו ילד . אני לא מסכים כי זה שלב מכובד מגיל האדם ולרוב האדם הזה כבר אמור להכיר ולדעת מי הוא עצמו. עכשיו לבעיה עצמה שבגללה בעצם אני רושם כאן את ההודעה . היו לי מעט מאוד קשרים . קשר הארוך ביותר היה כמה חודשים וגם הוא היה מלפני כמה שנים. אני לוקח טלפון מבחורה ומצפה לפגישה לפעמים יש ולפעמים אין. יש לי בעיה שאני לעיתים לא יודע אם הבחורה היא מעוניינת או לא. רשמתי בכותרת האשכול תמיד אבל בדרכ זה באמת תמיד. לדוגמה : יצאתי מלפני שנה וחצי עם בחורה .שוחחתי איתה שבוע שעבר . היא ענתה לי וענתה להודעות אבל בהמשך לא ענתה בכלל. והמשיכה לא לענות. לשיחות מידי פעם עונה . אמרה שתחזור ולא חזרה. בהודעות עצמם היא מכנה אותי בכינויים שמראים כי היא דווקא רוצה לראות אותי . אבל שוב ...אני שוב ושוב חוזר על אותה הבעיה ואני לא יודע מה לעשות ...אני מגיע למצב שאני רודף פשוט אחרי הבחורה שלא עונה לי ........וגם ברדיפה עצמה שאני מצליח להשיג אותה בשיחה היא טוענת שהיא מעוניינת שנפגש וכו'........ שני דברים סותרים האחד את השני . מה עושים ? תודה לכל מי שיתן את דעתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון מתמשך שכל הזמן לומדים ממנו
דורית כהן12/08/2008שלום לך חסוי יקר. הבא בחשבון שהרבה בנות (וגם בנים) עונות בצורה נחמדה גם בלי להתכוון ברצינות להיכנס ליחסים, סתם כדי להיות נחמדה ולא לפגוע. אתה עוד תיתקל בכך הרבה. אין ברירה, עליך להרבות בדייטים, לנסות לא לחשוב על עצמך יותר מדי, על איך אתה נראה בעיני הבחורה, מה היא חושבת עליך. עשה את יהיפך בדייט - התרכז בה, התעניין בה, תסתקרן לגביה, תהיה קשוב אליה. לבסוף תמצא מישהי שדווקא תידלק עליך. לא יזיק גם לבקש קצת פידבק מידידות שאתה מכיר, ואתה יודע מה, אולי אפילו אחרי דייט כזה שאתה מרגיש שלא הלך לך - אולי שווה להיות ישיר עם הבחורה ולבקש ממנה קצת פידבק אמיתי. אולי מישהי תהיה נדיבה ותעשה זאת ברצינות, ותוכל ללמוד הרבה מכך.
בכל מקרה, אל תתן לתשובות שליליות ולהתחמקויות לעצור אותך מלנסות שוב ושוב, עד שתמצא מישהי שכן תתאים לך. תראה בכך כמו אימון שמתמשך עד הדבר האמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעגל קסמיםא11/08/2008
אני בת 29 נמצאת בקשר זוגי כשנתיים. אחרי כמה חודשים של התאהבות הכי גדולה בחיים שטיטשה לגמרי את כל החושים שלי עברנו לגור יחד ואז הארפל התפוגג וראיתי את הבן אדם (למרות שהכרנו מילדות). הוא היה חוזר מבילויים בבוקר, מרוב אלכוהול (ולפעמים קצת סמים) לא תמיד זוכר איך קוראים לו.... ואני הייתי בוכה בלילה, מתעצבנת, נפגעת, כועסת, נפרדת אפילו... הכל, רק לא באמת עוזבת. כל פעם שנפרדתי ממנו, הוא הצליח לשכנע אותי שזאת טעות מרה, והוא ישתנה, ואני הורסת משהו מדהים שיש לנו, ואז שוב חזרנו ונהנינו מתקופה של "ירח דבש" עד הפעם הבאה. באחת הפעמים מנעס לי וביקשתי שנפסיק לגור ביחד, מצאנו דירות נפרדות אבל... כמובן שוב חזרנו. מאז, הוא כנראה באמת קלט שיש סיכוי שיאבד אותי והוא באמת (כך נראה) מאוד משתדל להשתנות. ז"א הוא תמיד ניסה, אבל עכשיו זה נראה קצת יותר רציני, למרות שיש מעידות. אבל למרות שחזרנו שוב, אני לא מצליחה לשכוח, לא מצליחה להמשיך הלאה מדף נקי, והיום למרות שהוא כבר לא עושה כלום, אני ממשיכה לנסות להיפרד, לחשוב על זה וכו'. הוא מצדו, ממשיך לשכנע אותי להישאר כאילו כלום לא השתנה. אני יודעת שאני לא באמת נותנת צ'אנס לקשר הזה אבל אני מחצפת ברגשות פחדים וכעס. אני מפחדת שברגע שנתחתן הוא יחזור להתנהגותו הישנה, והכי הרבה אני כועסת על עצמי. אני בחורה אינטלגנטית ומשכילה, שעולמו היה זר לי, ותמיד זלזלתי בבחורות שהתנהגו כמו שאני הייתי איתו - סמרטוט. אני לא מבינה איך לא עזבתי אז?? ואני גם לא מבינה, למה אני "טוחנת" את זה עכשיו, ולא נותנת לזה צ'אנס אמיתי. אני כל הזמן חושבת איך להיפרד איתו אבל לא מצליחה. שבוע אחרי פרידה אני מרגישה בודדה והוא מחזר כל כך יפה שאני נופלת שבי בקסמו... מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרידה ושוב ירח דבש
תמיר11/08/2008היי ,קודם כל מאוד מצער לשמוע את המקרה שלך.אני מקווה שאת תביני עובדה אחת שבה את יכולה להתנחם והיא שאת לא נשואה לאותו בחור.עצם העובדה כי אנשים מיחסים חשיבות עליונה לאנשים שמכירים מהילדות ,היא זו שמהווה כישלון . מה אני אומר בעצם ,אני אומר שזה שהוא מהילדות שלך אז לא מהווה שום יתרון להיותו אדם טוב יותר . הרי חסרים אבות שאונסים את ילדם.חסר זוגות שיוצאים מתקופת הגן ומתגרשים ביום בהיר אחד. אל תראי את העולם יפה ,ורוד וקסום. הוא לא לתמיד נושק לצבע ורוד . לגבי הבחור.אני אישית בתור בחור יאמר לך שהוא נשמע כמו אדם לא יציב ולא שולט על עצמו ויותר מכך על חייו. את זו שמחליטה טתחליטי אם להמשיך את חייך ולהנות מחיזוריו ושאר מופעי הקסמים שלו. הבחירה היא בידיים שלך. מה לעשות כעת ? אני חוזר אחורה. עצם העובדה שאת לא נשואה לו היא אדירה. את חופשיה לעשות הכל . פשוט עזבי את האדם השחקן הזה. בחירה שלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבובה על חוט
דורית כהן12/08/2008אביב היקרה, נדמה לי שאת יודעת מה התשובה. את מנתחת מאוד נכון את מעגל הקסמים הזה שבו כאשר את מאיימת בפרידה הוא עושה מאמצים ומשנה קצת את עורו, והוא כבר יודע מצויין עד כמה את נמסה מן היחס שלו - לשני הכיוונים. הוא ממש מצליח לשחק בך, לטוב ולרע, ואת הופכת להיות כמו בובה על חוט עבורו, וכך בדיוק את מרגישה, חסרת כוח רצון משלך.
התחילי לנהל את עצמך בכיוון שנראה לך ולחיים שאת רוצה שיההיו לך. בידקי איפה בחיים את מצליחה לנהל את עצמך כיאות, ותלמדי מתחומים אלו. איך את בעבודה? איך את מול ההורים? החברות? האם בכל המקומות את כמו בובה על חוט?
אני מבינה שמה שמאוד קשה לך הוא להרגיש בודדה, אחרי הפרידה. נסי למצוא בלהיות לבד גם דברים חיוביים. כמו שאומרים - כאשר דלת אחת נסגרת - נפתחות הרבה אחרות! בקשי עזרה מחברות, צאי לבלות, הכירי את עצמך באופן עצמאי ותרוויחי מכך פי כמה, כדי ששוב לא תיכנסי לאותו מעגל קסמים עם איזה צ'ארמר אחר שיקלוט אותך חלושה ונזקקת לתשומת לב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בדיוק מה שמפחיד - להכיר את עצמי
א13/08/2008אני מרגישה שאם השנים אני רק מחמירה. אני לא כל כך חברתית, הרבה אנשים מעצבנים אותי ואני איפשהו בדרך איבדתי את ה - comunication skills שהיו לי. אני ממורמרת, יותר נכון, מאוד מתאמצת להיות נחמדה. בתחומים אחרים כמו בעבודה, נסגרתי בעצמי, כולם חושבים שכזאת אני אבל זה לא נכון, נהיתי כזאת. אז להיפרד... כן, זה נורא מפחיד... כי הוא לפחות נמצא שם. ולהישאר לבד נראה לי לא תמיד כל כך טוב להישאר עם כצמי. אני מפחדת ממה שאני עלולה לגלות שם :( זה ניתן לטיפול? פסיכולוגי? קואצ'ינג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול פסיכולוגי או סדנת העצמה אישית
דורית כהן13/08/2008אביב היקרה, נראה שאיבדת מן הבטחון העצמי, ואת חוששת להישאר לבד, ללא מחזר, ואת מתאמצת להיות נחמדה בעבודה כדי שיאהבו אותך, ומפחדת לגלות מי את באמת. במצב כזה יותר טוב לפנות לטיפול פסיכולוגי ולא לקואוצ'ינג, לעניות דעתי. או לעשות את סדנא להעצמה ולצמיחה אישית, שאני עשיתי לפני עשר שנים והיא היתה כל כך מוצלחת עבורי - עם תוצאות מדהימות עד היום - ועבור הרבה אנשים שאני מכירה - שאני ממשיכה להמליץ עליהם שוב ושוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבגודי. שחר10/08/2008
שלום רב. אני בחורה נשואה 6 שנים ושתי ילדים. אני לא מרגישה שאני כבר אוהבת את בעלי ונמשכת אליו כמו פעם. קשה לי להאמין שפעם הוא היה בעניי הכי מושלם והיום כבר לא. מרוב ריבים ומשברים ,הוא קר אליי והוא מתנהג אליי לא כמו אישתו. הבעיה שבחודשים האחרונים הכרתי שני גברים שגם הם נשואים ויש להם ילדים . אנחנו ידידים ממש טובים ובקשר טלפוני יומיומי. הם לא יודעים אחד על קיומו של זה וכמובן שבעלי לא יודע מזה. חסרה לי אהבה והם יודעים זאת, אחד מהם הציעה לי אהבה וטוען שהוא ממש אוהב אותי ואני מרגישה שזה לא מתאים לי הקטע הזה של אהבה מהצד ואמרתי לו את זה .הוא אמר שיעשה בשבילי הכל ואם אזדקק לו הוא תמיד פה. והשני טוען שגם הוא אוהב אותי ומוכן לעשות בשבילי הכל אבל רוצה סקס (לא שכבתי איתם,אני נגד זה) אבל תמיד שאני בודדה (תמיד בודדה) אני חושבת למה בעצם אני לא אקבל אהבה ממישהו שרוצה אותי ? ושוב אני מרגישה לא טוב עם זה ,וככה זה נמשך כמעט שנה. אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני מרגישה שאני מאוד צמאה לאהבה ששנים אני לא מקבלת. אנא עזרתכם בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בכיוון הלא נכון, יקירתי
דורית כהן12/08/2008שחר היקרה, את כנראה החלטת שמבעלך לא תקבלי את הצרכים הרגשיים שלך ומכיוון שקל מאוד לקבל זאת בחוץ - את שוקלת זאת יותר ויותר. אבל את הולכת בכיוון הלא נכון, לדעתי. כמעט בכל זוגיות מגיע שלב בו צריך לנער את היחסים ולבנות אותם מחדש, ואתם הגעתם לשלב הזה. למרות שזה אולי נראה לך כמו סוך העולם, ואת כותבת שהוא קר אלייך ולא מתייחס אלייך כמו לאישתו - ניתן לעשות הרבה מאוד בתקשורת ביניכם. אתם פשוט זקוקים לעזרה חיצונית, לייעוץ זוגי, ולאו דווקא משהו ארוך ויקר. לפעמים שיחה חד פעמית עם יועץ מנוסה נותנת המון כיוונים ומבהירה מקומות שנראים תקועים המון זמן. חבל שתלכי החוצה במקום לקחת אחריות על המשפחה ולתקן ביניכם את מה שהיה פעם בעינייך הכי מושלם. תתפלאי אבל ככל שתעשו זאת מוקדם יותר - כך הסיכוי גדול יותר שיש עוד מה להציל, לפני שהרגשות גוועים והגוף מתחיל להתנגד בתחום יחסי המין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות על סף התמוטטותשורוק10/08/2008
אני אישה (24) נשואה 5 שנים יש לי 2 ילדים , הגדולה בת 3.5 והקטן בן שנה . אני טובעת בבעיות בזוגיות , אני ובעלי רבים כל הזמן ובקושי אנחנו מדברים. אין ביננו תקשורת בכלל , נוצרים המון בעיות ולא נפטרים , והזמן גורר איתו המון בעיות בנוסף , אני אישה שמאד שואפת למושלמות : בבית אני הכל - יש לי בית נקי , הילדים מטופחים , דואגת לאוכל כל יום , אני מטופחת מאד ויש לי מראה יפה ( רזה : 52 קילו על 1.70 מ'), ובכלל אני אישה שמאד חביבה (כך אומרים האנשים מסביבי כי אני אוהבת שמחה תמיד ) דואגת מאד לבעלי שיהיה לו טוב ונעים בבית , ואני אישה חמה שגם אוהבת מיניות . בעלי הוא איש "קשה " ,המון פעמים הוא קר , עם כל ההשקעה שלי בעצמי הוא לא מחמיא לי - לי מאד קשה כי אני אוהבת לשמוע מילה יפה וטובה (כי אני דתייה ויוצאת עם כיסוי ראש בחוץ - ערבייה ) , כשקשה לי בחיים או מציק לי משהו לפעמים מתחשק לי לצאת להתאוורר , - התשובה שלו תמיד" לא בא לי "אבל באותו רגע אם חבר שלו מתקשר ומודיע לו שיוצאים ביחד הוא יוצא איתם - הולכים המון לים. הוא יוצא לבלות איתם כל ערב . לא נותן מהזמן שלו לנו(המשפחה שלו). הוא קר מכל הבחינות : בבית -לא שם לב אליי , כאילו שאני לא קיימת הוא מכיר אותי רק במיטה ואמת אני התחלתי לשנוא את זה . הדבר השלילי ביותר ששנמצא בי ואני מודה בו זה שאני נחנקת , הולכת כפצצה מתקתקת , וברגע שאני רואה טעות אחת שלו אני לא מתאפקת ומקללת ! איך אני יכולה להתמודד עם בעלי ולנסות לשנות אותו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לפעול במהירות, ואפשר לעזור!
דורית כהן12/08/2008שורוק היקרה, את מתארת מאוד יפה וברגישות את התפתחות היחסים שלכם ואת תחושותייך בזוגיות, כמו פרח שהפסיקו להשקות אותו. במצב כזה עלייך להתחיל לדאוג לעצמך, לשלומך הנפשי והרגשי, כי עם כל ההשקעה שלך בבית, בילדים ובהופעתך החיצונית, הוא לא מבין שעליו לתת יחס, לשים לב אלייך, לשוחח, לבנות את הקשר שלכם כבני אדם, כידידים. הוא רואה בך מישהי מובנת מאליה, ואולי אינו מודע לצרכים שלך. מאוד יתכן שזה מה שהוא למד בבית בו הוא גדל, לא ראה משהו שונה. יתכן שהוא חושב ומאמין שידידות היא רק בין הגברים, ואילו האישה צריכה לשבת בבית. מה שצריך לעשות הוא להתחיל לנהל איתו שיחות בהן את מבהירה את הצרכים ואת הציפיות שלך מן הנישואין. קיימת אפשרות לעשות זאת באווירה רגועה, בה כל אחד מספר מה הוא מרגיש ומה הצרכים שלו, ושניכם רואים מה ניתן לשנות. אבל, כמו שאת מספרת, הגעת למצב בו את קרובה לפיצוץ, ואני חוששת שלא תוכלי לנהל שיחה כזאת ללא כעס או ללא בכי, ואולי כבר היו לכם שיחות כאלו, ואולי הוא יעדיף להימנע מלהיכנס איתך לשיחות בעלות אופי מסוג זה. במקרה כזה, הפתרון הכמעט יחידי הוא להיעזר באיש מקצוע - יועץ זוגי, ישאפשר לכל אחד מכם להשמיע את דבריו עד הסוף, ויעבוד איתכם על התקשורת. אני יודעת שאת מרגישה עכשו שאת קרובה לפיצוץ, אבל מה שאת מתארת הוא די אופייני לשלב הזוגיות בו אתם נמצאים, והרבה זוגות עוברים דברים דומים. כמה שזה נראה לך בעייתי - ניתן לעזור לכם, אך רצוי להתחיל כמה שיותר מהר, כי את מספרת על כך שאת, אשר אוהבת מין, מתחילה לשנוא זאת איתו מרוב הכעס שאת מרגישה כלפיו, ובגלל זה אני מציעה לך לפעול במהירות, כי תחושות שהגוף משדר לך יותר קשה לשנות מאשר רגשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםבחור10/08/2008
אני מתנצל מראש על שאלתי הארוכה. אני בחור בן 26, דתי והומוסקסואל. לפי הידוע לי, הגישה הרווחת בקרב הציבור הכללי (לא הדתי) היא שמי שהוא הומוסקסואל - שילך עם זה ואין בכך שום פגם. לי זה לא מסתדר בגלל שתי סיבות: הראשונה, אלוקים אוסר קיום ממשי של יחסים הומוסקסואלים. שניה, כי נראה לי שהחיים הרבה יותר פשוטים, קלים ונוחים כשנמשכים לאישה. הרי זה המצב השכיח באוכלוסיה, אין מי שלועג, וכמובן מקימים משפחה עם ילדים מתוך הנאה של קיום יחסי מין. בגלל שתי הסיבות הנ"ל, אני מנסה לעורר בעצמי משיכה לנשים ע"י צפיה בסרטים (לאו דוקא פורנוגרפיים, אך גם), קריאת ספרים ועיתונים וראיית תמונות - במטרה לנסות להימשך לנשים, וגם במטרה חשובה לי: לראות שגברים אמיתיים באמת נהנים, נמשכים ומתאווים לקשר מיני עם אישה. עד כאן הקדמה, ויש לי שתי שאלות: 1. קשר מיני עם אישה נראה לי מאיים. גבר שנמשך לאישה ומתאווה לה - זה נראה לי ממש תלותי וחלש. אישה נתפסת בעייני כמפתה את הגבר שנמשך לגופה כבמעשה כשפים. לא מובן לי מה גבר מוצא בגוף חלש של אישה. תאווה של גבר לאישה נראית לי כאיבוד שפיות של הגבר. מה הוא מוצא בה? למה הוא צריך אותה בכלל? היא הרי ממש סתם מנצלת את גופו כדי להגיע לסיפוק מיני, אז איך הוא נותן לה לשחק כך בגופו?? למה הוא משתעבד לה? זה נתפס בעיני כחולשה של הגבר וכאיבוד עשתונות שלו מול אישה. בפרט שגוף של אישה הוא כה חלש מול גוף של גבר. בעקבות דעתי, אני מבקש ממך להסביר לי מה המציאות באמת? כמו שאני מתאר או מה? אני משער שכל עוד אראה כך את מערך הכוחות בין גבר ובין אישה - לא אוכל להימשך לנשים, אך אני לא יכול לשקר לעצמי שאני לא רואה כך את מערך הכוחות - כי ממש כך זה נראה לי. 2. האם כדאי לי לנסות ללכת לנערת ליווי, במטרה להימשך לנשים? אני חושב שאם אלך לנערת ליווי, שאני משלם לה והיא מחוייבת לספק מינית אותי בלבד, ואיני חייב כלל לספק אותה - זה יתן לי הרגשה של שליטה בה, ולא אראה את עצמי כחלש הנצרך לה ולגופה (כמתואר בשאלה 1). במשך הזמן, אני מקוה שאמצא הנאה מהאקט המיני - מקיום יחסי המין איתה - ואז תיפתח לי הבנה מוחשית מה גברים מוצאים בגוף של אישה. בתודה מראש ובברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר כאן הרגש, בחור...
דורית כהן10/08/2008בחור יקר. נראה לי שאתה מנסה ללכת בדרך משלך, ואינני בטוחה שזה נכון במקרה הזה, כי מאוד חשוב להיעזר בכאלו שכבר היו שם והפיקו לקחים. לדעתי עליך לחפש עזרה פסיכולוגית אצל יועץ המומחה לתחום ההומוסקסואלי. כמעט בכל המקרים בהם ניסה מישהו ללכת נגד הטבע שלו ולהפוך לסטרייט - זה לא הצליח. אנשים רבים, לא רק דתיים, חיים שנים רבות בהדחקה של נטייתם ההומואית, מאותן סיבות שאתה ציינת, מקימים משפחה אך סובלים מחוסר משיכה לאישה (כמובן שגם היא סובלת), ועסוקים בפנטזיות איך לממש את צרכיהם.
שנית, לגבי השערותיך. שמתי לב שאינך מדבר כלל על קשר רגשי אלא רק על קשר מיני. חשוב על כך שכאשר אתה מתקרב רגשית למישהו - גבר או אישה - ומתאהב בו או בה - המשיכה המינית היא חלק ממה שקורה לנו בגוף. יש רצון לנגוע, להתחבק, להתנשק, להתאחד עם גופו של השני. ולא דווקא להכניע או להשתלט...אצל רוב האנשים משני המינים אין דווקא את עניין השליטה /כניעה, אלא יחסים גופניים הדדיים, כל אחד נותן ומקבל.
אתה כותב "היא ממש מנצלת את גופו כדי להגיע להנאה" אבל חשוב על כך שרוב האנשים והנשים כלל לא רואים זאת כניצול. אגב, ניתן להגיד זאת באותה מידה להיפך, כלומר שהגבר מנצל את גופה של האישה כדי להגיע להנאה, אתה לא חושב?
תראה, בחור, הדברים שאתה כותב מעידים על כך שיש לך מרחק מאוד גדול לעשות מבחינה רגשית על מנת להיקשר למישהו - גבר או אישה, ולדעתי חשוב מאוד שתיגש לטיפול פסיכולוגי עמוק, לא בגלל שמשהו לא בסדר, אלא כדי שיעזרו לך לעבד את הרגשות וילמדו אותך ליצור קשרים רגשיים עם אנשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנערת ליווי ושנאת נשים
דורית כהן11/08/2008לגבי נערת ליווי - שווה בדיקה. אומר לך עוד דבר. מקריאת דבריך התקיפים כלפי נשים, ניכר שאתה מאוד מאויים ע"י דמות האישה בכלל, ואם זו הסיבה שאתה מעדיף גברים - כי אתה נרתע מנשים ולא יכול לדמיין עצמך עם אישה בגלל מה שהיא עלולה לעולל לך - איזו תלות - אזי בהחלט חיוני לבחון את כל המערך הנפשי שלך כי אולי החלטת שאתה הומו לא בגלל משיכה עזה לגברים אלא בגלל שנאת נשים, שבה בהחלט ניתן לטפל, וכדאי. כי אם אתה לא הומו בטבעך, אז גם יחסים עם גברים לא יעשו אותך מאושר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך תפיסה מעוותת את המושג "אישה"
שני11/08/2008לא כולן פאם-פתאל. לא הכל אדם וחווה ונשים בגן עדן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה יעוץ בדחיפות...אלמונית08/08/2008
שלום אני בת 19 ולפני כ4 חודשים התחלתי לצאת עם בחור הגדול ממני בשנתיים, כשהתחלנו לצאת הוא כולו היה שקוע באקסית שלו שהוא אהב בהתחלה זה גרם לי להרגשה לא נעימה כי היה משווה בינינו ברגעי ריב, כשזה התחיל להציק לי והבנתי מה קורה לו לקחתי לעצמי למטרה לגרום לו לאהוב אותי כמו שלא אהב אף אחת, וזה הצליח היום הוא מאוהב בי, עם הזמן אני גם נקשרתי אליו מאוד, אבל אז התחלתי לגלות את הצדדים הפחות טובים שלו הבנתי שהוא אובססיבי לגביי וקנאי בצורה מטורפת הוא מנסה להשתלט לי החיים להחליט מה מותר ומה אסור לי ללבוש, אם להתאפר או לא אסור לי לדבר אם חברים שלו ואסור שיהיו לי ידידים, הוא התחיל לאסור עליי להיפגש אם בת דודה שלי בגלל שהוא החליט שהיא השפעה רעה עליי, הוא קובע זמני פגישות שלנו ואם חס וחלילה איחרתי יש לנו ריב, הכרתי אותו למשפחה שלי כלומר לאימא ודוד הם לא אהבו אותו בכלל ואמרו לי שרואים שהוא מעליב אותי, בת דודה שלי בהתחלה הייתה ידידה טובה שלו שונאת אותו עכשיו, החברות הכי טובות שלי שונאות אותו, כולם אומרים לי שהוא לא מתאים לי כי אני בחורה משכילה עם עתיד מובטח ולו אין קרקע יציבה מתחת לרגליים כי הוא מחליף כל שבוע עבודה, החברות שלי אומרות לי שהפכתי לסמרטוט שלו, שהוא נראה כמו עבריין במראה ובהתנהגות, ושאני יכולה להשיג אחד שיוריד לי את הירח והכוכבים עם צריך, אבל פה מתחילה הבעיה אני ייודעת שהוא לא מספיק טוב בשבילי ושאין לנו עתיד ביחד אבל נקשרתי אליו כל כך שאני ללא יכולה לחיות בלעדיו אם יום אני לא רואה אותו אני משתגעת כל הגוף כואב לי, הוא כמו סם בשבילי אני לא יכולה לא לשמוע את קולו, אני מבינה שהוא לא מספיק טוב לי אנחנו בתור זוג מהצד לא נראים טוב יחד (וזה לא שאני מתלהבת או משהו) אני בחורה גבוהה יפה ומצליחה את הלימודים שלי סיימתי בהצטיינות היום אני עובדת באחת החברות הגדולות בישראל ומתכננת ללמוד באוניברסיטה לעומת זאת הוא נראה כמו עבריין (הוא בא משכונה מסוכנת מיפו) הוא לא למד אין לו בגרות אין לו עבודה יציבה, הוא נראה כמו ערס מסוכן ועצבני (יש לו בעיה שהוא מאוד עצבני) אבל למרות שאני מכירה את כל המינוסים שלו אני ממש מכורה אליו(בנוסף רציתי לציין שהוא הראשון שלי ובהרבה דברים קיבלתי ממנו תמיכה והבנה) יש ביניו הבנה ותמכיה והיו לנו רגעים מאוד קסומים ביחד אבל אני מבינה שככה זה לא יכול להימשך אני לא יכולה להיפרד ממנו בבת אחד כי אני אסבול איך אני יכולה לנסות ולהתנתק ממנו רגשית אם הזמן? ככה יהיה לי הרבה יותר קל להיפרד... צריכה את עצתכם דחוף (סליחה על החפירה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליט על פי השכל במקרה כה קיצוני
דורית כהן10/08/2008אלמונית יקרה, את מאוד צעירה ולא מנוסה, והקשר הזה נכנס אלייך עמוק ללב ולגוף. דווקא במצבים כאלו אני מאוד מציעה לסמוחך על משפחתך ועל חברותייך, ועל השכל הישר שלך, ולהתנתק ממנו. כרגע את מכורה אליו רגשית וגופנית, ולהתנתק ממנו יהיה לך כמו להפסיק לקחת סם, אבל עם כל הכאב והגעגוע, ניתן לעשות זאת. תסתובבי כמה שבועות עם לב שבור, אבל תלמדי לנהל את עצמך. כרגע הרגש מכתיב לך את דרכך, אבל השכל הישר אומר לך שהוא אינו הבן זוג המתאים לך. אני חוששת לפי התיאור שלך שצפויות לך הרבה מאוד צרות ממנו, וככל שתתנתקי מוקדם יותר - יהיה לשניכם קל יותר. ככל שיעבור יותר זמן - הוא עלול לראות בך קניין שלו ויעשה לך קשיים רבים יותר אם תרצי לעזוב אותו. לדעתי עלייך למהר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי לא משכה אותי מבחינה מיניתמשה05/08/2008
שלום לכולם אני גבר דתי חרדי נשוי 4 שנים בלי ילדים אולי זה נשמע מוזר אבל התחתנתי לפי נתונים שכליים ולא נתתי דעתי למשיכה המינית כי מה שתמיד שמעתי זה שהאהבה תבוא אחרי החתונה ועוד דברים מהסוג הזה, אני חייב להגיד שאשתי היא אשת קריירה ומרוויחה הרבה כסף, אבל אין משיכה מינית מצידי והיא כן נמשכת אלי ורוצה יחסים ,בנינו הרבה דברים ביחד אני יכול להיות החבר הכי טוב שלה ,כרגע אני נמצא במבוי סתום לא יכול לקיים איתה יחסים ומרגיש שזה לא יכול להימשך ככה ,אני לא בקשר עם אף אישה אחרת או משהו מהסוג הזה שבגלל זה נוצרה הבעייה. נא לא להגיב סתם הייתי שמח לשמוע כמה שיותר תגובות ודעות מקצועיות,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש פה מישהו שיכול לתת דעה ?
משה06/08/2008האם יש פה מישהו שיכול לתת דעה ? חשוב לי לשמוע כמה שיותר תגובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר משיכה
יהודית ברגמן06/08/2008משה יקר, בפורום החילוני משיכה מינית חשובה ביותר בחיי נישואים וחברות בלבד- לחלוטין אינה מספקת. לאדם חילוני, כדי שלא ידעך בוויתור על תמצית החיים, היינו אולי מייעצים לסיים את הקשר. השאלה אם נשים אחרות כן מושכות אותך. ואילו רק אל אשתך אינך נמשך. בכל מקרה, הבעיה דורשת פתרון. כי במשך הזמן תיווצר בעיה וייווצרו מתחים ביניכם שיפגמו בחיים ההרמוניים. היום, כזוג צעיר ללא ילדים זה הזמן לפנות לייעוץ רבני או זוגי או מיני, ולבדוק האם תוכלו להמשיך לחיות ביחד. ההתנהלות במגזר החרדי שונה ואיננה מוכרת לי דייה. ולכן לא הוגן יהיה מצידי לייעץ לך פה. לדעתי כדאי לך לפנות להתייעצות עם רב הקהילה, מתוך הנחה שישמור על אֵתִיוּת ויהיה הוגן כלפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוגית לחרדית
פיני20/08/2008אני מבקש המלצה לפסיכולוגית המתמחה בטיפול בלסביות חרדיות נשואות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב שלא יכול להימשך
דורית כהן23/08/2008משה היקר, אם אין משיכה מינית - צריך לעשות משהו בקשר לכך. האם אתה נמשך לנשים אחרות? האם אתה מכיר את עצמך מבחינה מינית? אתם נשואים 4 שנים - האם בתחילה היתה משיכה מינית? שאלות אלו ורבות אחרות חייבות להישאל על מנת להתחיל לעזור לשניכם. אני מציעה לך להיעזר באיש מקצוע כמה שיותר מהר, כי המצב הזה לא צריך להימשך - והא הרסני לשניכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נשמע אמיתי?מאיה05/08/2008
הכרנו לפני כחודשיים באקראי, החלפנו טלפונים והיינו מדברים שיחות עמוקות בטל' ולא נפגשים, הוא צעיר ממני ואני נשואה + 1 והוא רווק, מס' פעמים יזמנו ניתוק קשר, פעם מצידי ופעם מצידו אך תמיד איכשהו (והרבה ביוזמתי) חזרנו לשיחות טלפוניות אז בשבוע שעבר (יום חמישי) הבחור הצעיר אמר לי שאם אנחנו לא נפגשים אז הוא מבקש שננתק את הקשר כי מאוד קשה לו כך... אני אמרתי שאני צריכה לחשוב על זה ולא יצרתי קשר כול הסופ"ש, ביום ראשון שלח לי sms ורשם שיהיה שבוע טוב, אני התקשרתי אליו והוא אמר שהוא רק רצה לאחל לי שבוע טוב, שוחחנו מעט והוא רמז על פגישה, אני לא נתתי תשובה חד משמעית אך היה אפשר להבין שאני מעוניינת... לאחר השיחה שלחתי לו הודעה שאני מבקשת שלא ידבר על סקס בהקשר לפגישה שלנו, שזה לא מכבד אותי ולא צריך להצהיר הצהרות כאלה במיוחד לא בפגישה הראשונה, הוא התקשר מיד ואמר שהוא מאוד מעריך אותי והכול בצחוק, הסברתי לו שאם אני נשואה זה לא אומר שאני זונה (סליחה על הביטוי) וכמו שהוא לא מדבר על סקס עם סתם בחורה שהכיר בפגישה הראשונה אני מבקשת שינהג כך גם אלי, הוא אמר שהוא מתנצל והוא מאוד מעריך אותי וכו'... בערב הוא התקשר מחסום ואמר שאנחנו פשוט חייבים לדבר, פשוט חייבים! שהוא מת עלי, והמשאלה הכי גדולה שלו היא לפגוש אותי ולהיות איתי, לנשק ולחבק אותי, שאני מושלמת בעיניו, אבל העיניים של הבן שלי לא יוצאות לו מהראש, שהוא לא מסוגל לעשות לו דבר כזה, שהוא נקשר לבן שלי קשר עצום והוא לא מוכן ומסוגל לחשוב שהוא עלול להרוס לו את החיים, הוא אומר שהוא מלאך, ילד חכם מלא שמחת חיים והוא פשוט לא מסוגל לעשות לו את זה... הוא אמר שאם לא היה לי ילדים אז זה היה שונה לגמרי וגם אמר שהבן שלי הוא לא סתם ילד, הוא משהוא משמעותי עבורו! (הוא ראה אותו מס' פעמים איתי באקראי) אני אמרתי לו שכנראה הוא מציל אותי, אז הוא אמר שהוא מציל אותי וגם מציל את עצמו, שאלתי למה? אז הוא אמר ככה.. ולא רצה לפרט יותר... איחלנו בהצלחה אחד לשני ואח"כ שלחתי לו הודעה שאני ממש מעריכה את מה שהוא עשה, שקשה מאוד אבל יש לי הקלה... הוא שלח לי בחזרה, שיש דברים נסתרים ושהוא לא יודע אם אני יבין אותו או לא אבל אני חלק מהתיקון שלו בעולם הזה! מה אתם אומרים על הצעד הזה שלו? הרי הוא ביקש להיפגש איתי והזה היה התנאי להמשך הקשר עבורו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ידיד/ או מאהב
יהודית ברגמן05/08/2008מהורהרת יקרה, את לוקחת סיכונים לא ישרים בתוך נישואייך, מחפשת צידוקים לקשר "האקראי" הזה ומחפשת מיפלט לליבו של אותו צעיר. האם אין לך מה להפסיד בנישואייך ורצון לנתב את האנרגיות לקשר הזוגי עם בעלך אותו לא הזכרת בלבטייך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה של נשואה במודע ללא הרהור
אהרון06/08/2008מה שאת עושה זה פשוט בגידה במודע וללא הרהור. אז אל תכני את עצמך "מהורהרת" ולא ממקום של שיפוטיות, אבל לפחות שאת תכירי במקום בו את נמצאת. רק מבקשת ממנו איפוק קטן. טיפטיפונת קשה להשגה. שלא יהיה סקס בפגישה ראשונה אולי מהשנייה. יופי. הוא בטח מעריך מאוד שאת עושה תאום ציפיות איתו וששווה לו להשקיע כי יוכל להינות מהנותנת עם קצת איפוק מצידו וחיזור קטנטן לעשות את הרושם הרצוי עד שהסחורה הזולה של איש אחר תיפול בידיו כפרי בשל ללא מאמץ
כמונו, גם הוא רואה בך אישה נואשת המחפשת מיפלט. נשואה פטתית שנכנסת מלכתחילה למשהו מסוכן ולא ראוי בלא ניד עפעף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפי התורה את נחשבת זונה....
שני07/08/2008מה זאת אומרת שאמרת לו: "אני לא זונה"? ומה שאת עושה נחשב לבגידה הכי גרועה. ואם יהיה לך ילד מאותו בחור אזי הוא ייחשב ממזר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?אורטל04/08/2008
שלום אני נשואה לבעלי 3 שנים יש לנו בן. לפני הנישואים בעלי היה מחזר אחרי בלי סוף מקדיש לי שירים קונה לי מתנות כל מה שהייתי רוצה קיבלתי גם בלי לבקש. הינו יוצאים כל יום היה לנו קשר מאוד כייף .אך לאחר הנישואים עם הזמן אני מרגישה שבעלי כבר לא אותו דבר הוא כבר פחות מחזר ופחות משקיע בקשר שלנו אני מרגישה כאילו אני אם חד הורית הכל עלי בבית. והוא כל היום בעבודה וכאשר הוא בא הביתה הוא מתעסק בנוחיות שלו כגון טלויזיה שינה אוכל וכו.... יש לציין שדיברתי איתו על זה 100 פעם הוא אומר שיעזור שישתנה אך כעבור יום כלום. לדוגמא הוא עובד כל יום עד מאוחר 11 או 12 בלילה הוא חוזר מהעבודה ויש ימים שהוא חוזר מוקדם אז הוא הולך לחדר שם טלויזיה מדליק מזגן ונשאר שם כאילו אני ובנו לא קימים. יש לציין ככה גם בשבת. אני לא יודעת אני נשואה רק שלוש שנים וככה נראים חיי הזוגיות שלנו מה יהיה עוד כמה שנים? רציתי לדעת אייך אוכל שוב לעורר לו את התשוקה והיחס החם שהיה נותן לי בימי הרווקות שלנו? אייך אוכל לשפר את חיי נישואי ולקרב אותו אלי? אשמח לקבל תשובה. תודה רבה אורטל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להקדיש זמן לזוגיות
דורית כהן04/08/2008היי אורטל, נראה שהגעתם למצב מאוד אופייני של זוגות צעירים רבים. המציאות המעייפת של עבודה, הורות ומטלות הבית שוחקת את הזוגיות, וזו נדחקת לעדיפות אחרונה עד שנעשה מאוחר מדי והרגש של האהבה והחיבור נפרמים, וזה מסוכן. על שניכם ללמוד להקדיש זמן ועדיפות לחיבור הזוגי. יש לי הרגשה שהוא שומע ממך הרבה ביקורת, ובורח לחדר עם המיזוג והטלויזיה כדי לא לשמוע זאת ממך כאשר הוא נכנס הביתה. לא רק הוא צריך להשתנות, גם צורת הפנייה שלך צריכה להשתנות. אם תקבלי אותו בהמון אהבה, חיבוק ונשיקה, ולא תפילי עליו דרישות וטענות, סביר להניח שהוא ירצה להישאר יותר זמן בחברתך. לגבי התנהגויות החיזור שהיו - נדירים הם הגברים שמסוגלים להמשיך עם המחמאות והמתנות לאורך זמן, זו ציפייה לא ריאלית. הדרך לקבל זאת יותר מהם היא כאשר זה כן קורה אפילו בצורה סימלית - לתת לו המון חיזוקים והתפעלות והאהבה, כך שהוא ירצה לעשות זאת בפעם הבאה... אם מה שכתבתי לא מספיק עוזר, אני מאוד ממליצה לקרוא את הספר - "אינטליגנציה ארוטית" מאת אסתר פרל, ואם זה לא עוזר - לא יזיק לקחת קצת ייעוץ זוגי כדי ללמוד איך לתחזק את הזוגיות לפני שזה מאוחר מדי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידהאריאלה04/08/2008
שלום , שמי אריאלה אני נשואה 21 שנים לאדם מפנק ואוהב ,לפני כמה ימים גיליתי במקרה שלבעלי היו יחסים עם בחורה שהכיר לפני מספר שנים בעבודתו הקודמת, היא יזמה קשר וזה נמשך כחצי שנה שבמהלכה היום 3 פעמים יחסים מין במקביל היו לו נסיונות עם בחורות ממקום העבודה שלו שהן יזמו את המהלכים ללא יחסי מין רק שיחות והתכתבויות קצרות ביותר. בתקופה זו בעלי היה אחרי מחלה שלא נציין את שמה שכנראה פגעה בו בדימוי העצמי והוא היה נזקק לחיבה ולפרגון שאני כנראה הייתי שקועה בדברים אחרים והתרחקתי ממנו גם מבחינה מינית .. עכשיו כשהכל התגלה ואני מאוד פגועה הוא שיתף וסיפר על כל מה שהיה , ולפי דבריו הוא היה בסחרור נוראי עם עצמו המחלה והנשים פתאום שהיו שם באותו זמן שאני התרחקתי. את כל הקשרים הוא סיים בבת אחת ברגע שהבין שמשהו לא כשורה , לפי דבריו אני היא הדבר הכי חשוב בחייו והוא אוהב אותי אהבת נפש. אני יודעת שהוא אוהב אותי אהבה עזה וחשוב לו להיות איתי אך מה אני אמורה לעשות במקרה כזה, אני אוהבת אותו אבל לא יודעת כיצד סולחים על דבר כזה, האם זה אפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לסלוח על בגידה
דורית כהן04/08/2008אריאלה היקרה, אני מבינה שנפגעת ממה שגילית. יחד עם זה אני קולטת המון אמפאטיה מצידך והבנה למצב המיוחד של בעלך, גם העובדה שהיה חולה וגם שאת התרחקת ממנו באותה תקופה. הרבה מאוד גברים ( וגם נשים) -בוגדים במהלך שנות הנישואין, גם מבלי שיהיו חולים, וללא הנסיבות שאת תיארת...
חשוב שתדעי שמאוד קשה לעמוד מול הפיתוי כאשר יש מישהי זמינה שמוכנה לאהוב ולהיכנס למיטה. זה מאוד מחמיא, מאוד מרגש, ומאוד שונה ממה שמכירים בבית...מאוד אנושי...להימשך לעוד נשים חוץ מבת הזוג הקבועה. רוב הגברים, באופן טבעי, נמשכים ליותר מבת זוג אחת, ואם הם רוצים להישאר נאמנים עליהם להתגבר חזק מאוד על היצר, ולאורך שנות הנישואין הרבות - רבים גם הפיתוים.
וחשוב גם שתדעי שברוב המקרים בנות הזוג סולחות בסופו של דבר. נכון, ישנה פגיעה באמון, אבל לפעמים זעזוע כזה מעורר את הזוגיות ומזכיר לבני הזוג מה יותר חשוב והם נערכים מחדש להשקיע בזוגיות יותר, לא לראות אותה כמובנת מאליה.
דברי איתו על הפגיעה שחשת, אבל תני לו להבין שגם את הבנת אותו. אני חושבת שהגורם העיקרי שמונע בגידה בעתיד הוא הידיעה עד כמה הוא עלול להכאיב לך, וזאת עלייך להראות לו. וכדי שתתגברו יחד על מה שקרה, תני לו גם "מוצא של כבוד" ע"י ההבנה שאת כבר מגלה למצב המיוחד שנקלעתם אליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
גלית05/08/2008תודה על הייעוץ , לפעמים הרגש והכעס לא מרשים לנו להשתמש בשכל ובהיגיון זה לא אומר שהכל נמחק אבל ניתן לצמוח מזה כמו שאמרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן רגש בקשר - צריכה עזרה דחוף...סיוון03/08/2008
אני בת 34 ויש לי חבר כבר שנתיים. הקשר בינינו לא היה קל והיו הרבה עליות וירידות. לאחרונה הוא אמר לי שהוא לא אוהב אותי יותר. בטח לא כמו בהתחלה. הכוונה לא למשיכה אלא לרגש. הוא רוצה להישאר ולנסות להחיות את האהבה שהיתה בינינו, אבל אין לי מושג איך עושים את זה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיוון היקרה!
שאלה03/08/2008לדעתי יש לך שתי אפשרויות: ראשונה - לוותר. אחרי שנתיים של עליות וירידות, מה את מצפה שתעבדו על הקשר והכל יהיה נפלא? כמו בהתחלה? אבל גם בהתחלה היו בעיות והקשר לא היה קל. אז תשקיעי מאמץ עליון ותגיעי לקשר לא טוב מלחתחילה? את בת 34, אין לך זמן לשחק במשחקים; שניה- לעבוד על זה, במידה ותחליטי שאכן שווה להשקיע, את יכולה לבדוק איתו ואם עצמך מה אהבתם אחד בשני בתחילת הקשר, מה משך אותכם, למה נשארתם ביחד, למרות הכל, ומה גרם לאותן ירידות. אך קחי בחשבון שזו אכן עבודה קשה של שניכם ולא רק את אחראית על התהליך. כל קשר הוא עבודה קשה ואם הזמן קשה יותר ויותר, אך אם אין בסיס יציב ובטוח של אהבה זה כמו להקשות על החיים בכוונה ובמודע, במקום להקל אליהם. בהצלחה, בכל צד שתבחרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאהבות ואהבה
דורית כהן04/08/2008היי סיוון, מעבר למה שכתבה אולגה, הייצתי מוסיפה נקודה אחרת: אחד הדברים הבולטים בתחילתו של קשר היא ההתאהבות, הפרפרים, הריגוש. אחד הדברים המאכזבים שקורים כאשר הקשר מתמשך הוא ירידה רצינית בריגוש, מעין התרגלות האחד לשני. יתכן שכאשר חברך אומר שהוא לא אוהב אותך הוא מתכוון לאותה התרגשות של ההתאהבות, שחסרה לו. נשאלת השאלה האם הוא מבחין בין התאהבות לאהבה? אהבה זה החיבור המיוחד שיש לנו לבן הזוג, הגורם לנו לרצות להזדקן איתו ולא לאבד אותו, להקים איתו את המשפחה ולא עם מישהו אחר. זו ההערכה של תכונות טובות שיש בו והקבלה של חולשותיו כמשהו שלם. וכמובן אפשר לכתוב על כך עוד הרבה.
עלייך לבחון עם עצמך, קודם כל, אם את רואה בו בן זוג מתאים לך, עכשו שאת מכירה אותו כבר הרבה יותר טוב מאשר בתקופת ההתאהבות, ולהציע לו להסתכל בצורה מפוכחת עליך באותו ההקשר.
יתכן שבעייה נוספת מבחינתו היא שהוא אינו מקבל את צרכיו הרגשיים ממך. תשאלי את עצמך מה הציפיות שלו, על מה הוא מתלונן כאשר אתם רבים, כאשר יש ירידות, כמו שאת כותבת. האם את יכולה לתת לו את מה שהוא זקוק לו? האם הוא יכול להעניק לך? אם אתם בהתלבטות, אני יכולה להציע לעשות את [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/Default.aspx?tabid=1' id='link']הפורום של לנדמרק -[/a] סדנה לצמיחה אישית שמאוד עוזרת גם לצורך התבוננות פנימית והיכרות עצמית וגם לצורך כניסה לפעולה בחיים במקום להישאר "תקוע".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפת זעםליאל03/08/2008
בוקר טוב, אני לא ממש יודעת איך להתחיל... כי זה פעם ראשונה שאני מדברת על זה ,היה לי חבר כ-5 שנים (לפני כ-4 שנים) ממש ממזמן, והוא בגד בי, (סלחתי לו תקופה) ובשלב של הסליחה והחזרה שלנו הייתי כל כך כועסת מפנים שזה התפרץ אצלי בלשרוט את עצמי , או לפגוע בעצמי פיזית, וזה כל כך לא מתאים לאופי שלי, פשוט מהעצבים שלי כלפיו כשהוא היה מעצבן אותי או כשהייתי מרגישה שהוא בוגד בי שוב,או משקר לי הייתי פשוט מרביצה לעצמי... והבנתי שהוא עושה לי רע ונפרדנו... היום אחרי 4 שנים לא היה לי שום התקף זעם כזה (אם זה התקפת זעם אני לא יודעת מה זה) ויש לי חבר שנה ואנחנו מתחתנים, ואתמול הוא ממש עיצבן אותי (בלי צעקות, בלי ריב עצבני) פשוט ריב של שקט כזה דממה וזה אכל אותי מפנים והרגשתי את העצבים עולים לי, וכשיצאתי מהרכב שלו פשוט העפתי את התיק שלי וזרקתי אותו לריצפה, ואת המפתחות לבית ופשוט התפרצתי בבכי זה הזכיר לי את התקופה ההיא שלא שלטתי בכעס שלי ואני בן אדם כל כך שקט אני כל כך עדינה ואני לא יודעת מה קרה לי ... השתגעתי? מה יש לי? אני לא מבינה אני לא כזאת, אני לא בן אדם עצבני בכלל אם תוכלו לעזור לי בבקשה ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפת זעם
ליאל03/08/2008בוקר טוב, אני לא ממש יודעת איך להתחיל... כי זה פעם ראשונה שאני מדברת על זה ,היה לי חבר כ-5 שנים (לפני כ-4 שנים) ממש ממזמן, והוא בגד בי, (סלחתי לו תקופה) ובשלב של הסליחה והחזרה שלנו הייתי כל כך כועסת מפנים שזה התפרץ אצלי בלשרוט את עצמי , או לפגוע בעצמי פיזית, וזה כל כך לא מתאים לאופי שלי, פשוט מהעצבים שלי כלפיו כשהוא היה מעצבן אותי או כשהייתי מרגישה שהוא בוגד בי שוב,או משקר לי הייתי פשוט מרביצה לעצמי... והבנתי שהוא עושה לי רע ונפרדנו... היום אחרי 4 שנים לא היה לי שום התקף זעם כזה (אם זה התקפת זעם אני לא יודעת מה זה) ויש לי חבר שנה ואנחנו מתחתנים, ואתמול הוא ממש עיצבן אותי (בלי צעקות, בלי ריב עצבני) פשוט ריב של שקט כזה דממה וזה אכל אותי מפנים והרגשתי את העצבים עולים לי, וכשיצאתי מהרכב שלו פשוט העפתי את התיק שלי וזרקתי אותו לריצפה, ואת המפתחות לבית ופשוט התפרצתי בבכי זה הזכיר לי את התקופה ההיא שלא שלטתי בכעס שלי ואני בן אדם כל כך שקט אני כל כך עדינה ואני לא יודעת מה קרה לי ... השתגעתי? מה יש לי? אני לא מבינה אני לא כזאת, אני לא בן אדם עצבני בכלל אם תוכלו לעזור לי בבקשה ... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפרצות
יהודית ברגמן03/08/2008ליאל יקרה,
ככל הנראה את מאוד עדינה, רגישה ומופנמת והכעס שצברת במקרים אליהם התיחסת, פרץ ללא שליטה עצמית אליה את מורגלת. כדאי לך לפנות לאיש מקצוע לברר מדוע זה מתבטא בפגיעה עצמית ובאם את לא צוברת ונוהגת בעודף שליטה עצמית במיקרים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכולהיעל01/08/2008
היי, אני עם חבר שלי כבר כמעט שנתיים, ואני מקנאה לו בטירוף, כשהוא מדבר עם בנות, אנחנו נפגשים רק בסופ"שים וכן אני לא כל כך סומכת עליו לא יודעת למה, אני כל הזמן פוחדת שהוא יבגוד בי.. הוא התחיל ללמוד עכשיו קורס עיסוי ויש איזה בחורה דתייה נשואה+ילד שהיא הבת זוג שלו לתרגולים ומסתבר שהם ממש התחברו והיא מספרת לו דברים אישיים שלה וכנראה גם הוא. לפני יומיים היה לי ריב קשה יחסית ויום אחרי זה הוא לא רצה בכלל לדבר איתי ולא ענה לטלפונים שלי וממש דאגתי לו ורק באיזה 1 וחצי בלילה הוא ענה לי ואמר שהוא לא רצה לדבר איתי ושהוא עדיין לא רוצה ובחיים בקשר שלנו אחרי ריב לא היה דבר כזה שלא רצינו לדבר וממש נבהלתי מזה ואז שאלתי אותו מה הוא עשה עד שעה כזאת והוא אמר שהוא היה עם הדתייה מהקורס שהם דיברו וזה עוד יותר הציק לי. אני מודעת לעובדנה שיש בעיה של אמון וקנאה וזה משפיע עלינו ממש לרעה אבל כמה שאני מנסה אני לא מצליחה לשלוט בזה. אני עושה עבודה מועדפת במקום מאוד משעמם אני אשכרה יושבת 8 שעות לבד ומשתעממת וכל הזמן חושבת עליו, אני לא עושה שום דבר מעניין עם החיים שלי, לא יודעת יש לי חשק אבל אני מתעצלת ואני כאילו מרגישה שאני צריכה איזשהו כוח שידחוף אותי לעשות דברים, והחבר שלי הוא לומד ועובד ויש לו מלא מפגשים עם החברים והמשפחה והחיים שלו מלאים והוא כנראה לא כל כך חושב עליי ככה אני מרגישה ואני לא יודעת מה לעשות\ חשבתי על להיפרד אבל אני אוהבת אותו,והתרגלתי אליו וטוב לי איתו ןאני פשוט לא יכולה לתאר את החיים שלי בלעדיו, אני פשוט משתגעת מתקשרת אליו ושולחת לו הודעות והוא אדיש כזה כי הוא יודע שאני מתה עליו ושאני לא יעזוב אותו ובגלל זה הוא ככה איתי וכואב לי אני בוכה המון ואני לא מאושרת אבל למרות זה אני לא יכולה לעזוב אותו וכמה שאני לא מנסה לשנות את עצמי ואת האורח חיים שלי אני לא מצליחה וממש קשה לי.אני פשוט לא יודעת מה לעשות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא- עולם ומלואו- מרכז עולמך הדל
יהודית ברגמן03/08/2008יעל יקרה, נסי את בעצמך לקרוא שוב את דבריך פה בפורום, כאילו היו דברים של אחרת ואני מניחה שתגלי שהתשובה בידיך. שעליך לקום להתחיל לפעול ולהתפתח. כמי שיושבת 8 שעות לבד ומשתעממת כל היום ללא מעש ורק חייו מעשיו והתפתחותו של חברך מעסיקים את מחשבותיך ודמיונך – סביר שתהיי בהרס עצמי, משעממת, מתוסכלת, תקועה, קנאית מתישה וממאיסה. יעל, תפסיקי לחשוב ולדמיין ולחלום מה ועם מי הוא עושה בכל רגע שאת ללא מעש. כדי שיהיה לך ולו חשק להיות איתך, קומי ועשי משהו עם חייך. אף אחד לא יעשה את זה בשבילך וזה לא ייעשה מעצמו. תתחילי גם את ללמוד, לעבוד במשהו מעניין. צמצמי את הפער - לך יהיה מעניין, מעניין וכייף יהיה להיות בחברתך, ולא תצטרכי לשקוע ברחמים עצמיים ורגשי קינאה מתישים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יכולה-תגובה ליהודית
יעל03/08/2008את צודקת ואני באמת אתחיל לעשות את זה אבל מה שאני לא מצליחה לעבור עליו זה שהוא נפגש עם ידידות שלו, והיום הוא סיפר לי שבשישי בערב הוא יצא עם חבר שלו,, חברה של החבר וידידה שאני שונאת הם הלכו לפאב והוא והידידה השתכרו והוא סיפר לי שהוא לא עשה כלום כי הוא יודע שהוא איתי למרות שרבנו והוא חשב שניפרד וזה מעצבן אותי שהוא יוצא איתה ומשתכר איתה אז יופי שהוא לא עושה כלום אבל זה עדיין מעצבן אותי ואני לא יודעת איך לחיות עם זה, ועוד בנוסף אני מזל תאומים שזה מזל קנאי בטירוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הבעיה?אני31/07/2008
אני בחורה אחרי גיל 30, אני מחפשת קשר למטרה רצינית שתוביל להתמסדות ולאחרונה אני שמה לב שאני יותר יוזמת את הקשר הראשוני עם בחור שמוצא חן בעיניי (לעומת בעבר). למרות שזה לא קל, אני עושה את הצעד. העניין הוא שלאחרונה קרה לי (כבר עם ארבעה-חמישה בחורים כאלה) שאני מביעה בפניהם רצון אמיתי וענייני להכיר אותם והם, שחלקם כבר מכירים אותי הכרות קצרה (התכתבויות שונות, מפגשים אקראיים כמה פעמים) משיבים לי- כמה שאני מקסימה וחמודה ביותר ובאמת מצאתי חן בעיניהם מאד, אך הם לא רוצים לפגוע או להשלות בנוגע למידת רצינותם או פניותם לקשר מחייב ולכן הם מוותרים. כן. זו תשובה לגיטימית, אך כשהיא חוזרת על עצמה פעם אחר פעם (ובהנחה כנה שבאמת מצאתי חן בעיניהם), אני תוהה, מה הבעיה?... אנא עזרתכם, תודה ! נ.ב- בעבר הייתי בשיחות עם אשת מקצוע ולא יודעת אם זה שינה משהו אצלי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני היקרה....
שני01/08/2008אני כל כך מבינה אותך... אין לך מושג כמה. גם אי הייתי בסרט הזה את לא היחידה. את יודעת מה אני חושבת? בגלל שהייתי בדיוק כמוך: בחורה אסרטיבית, מאמינה בעצמה, יודעת מה היא רוצה, יוזמת, נועזת וכו'. הכל טוב ויפה - אך כשזה נוגע ליוזמה מול גברים - תשאירי את כל התכונות הללו בצד. גברים לא אוהבים שמתחילים איתם. תאמיני לי! כמה שנהיה פמיניסטיות וכמה שגברים יגידו שהם אוהבים בחורות יוזמות, זה לא נכון בכלל. גבר רוצה להרגיש שהוא "כבש" אותך, כמו בטבע. את יכולה לחייך לכיוון שלו, את יכולה לאנפף עם העיניים אבל לא יותר מזה חמודה. לא לפנות אליו ולא לעשות צעד שהוא יותר משמעותי. דבר שני נראה לי שהמהלכים שלך הובילו לכך שהגברים הללו "הריחו" מישהי שהיא מחפשת קשר רציני, מחפשת התמסדות - ואיך להגיד לך את זה - גברים היום לא ששים אליי חתונה....רובם לא רציניים. הם לא צריכים שתגידי להם במפורש שאת מחפשת קשר רציני - אפשר להבין את זה משפת גוף, מדברים שאת אומרת וכו'. אז לדעתי - תורידי הילוך. כי ככל שתרצי יותר - ככה יהיה קשה להשיג וככה גברים יותר יתרחקו. תאמיני בעצמך. יש לך מה להציע - אני בטוחה, אבל לא לגלות קלפים יותר מידי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שני
אני01/08/2008אינני יודעת אם את רווקה או נשואה כיום מבחינת ההזדהות , אך בהחלט חשבתי על הדברים ואני אכן חושבת כמוך, למרות החיבור ואם נצא מנקודת הנחה ששני הצדדים מצאו חן אחד בעיניי השני בכנות, עדיין הם מ-פ-ח-ד-י-ם .. כן. אולי לא ציינתי אך לרובם כן הזכרתי שאני מחפשת קשר רציני (ודווקא כשראיתי שהם מושכים לכיוון של משיכה פיזית). באיזשהו מקום היה עדיף לי "לסנן" את הלא רציניים הלא בשלים, הלא מוכנים או בוגרים. כי אני יודעת שזה מה שאני רוצה ואין לי זמן לצאת עם כל אחד חודשיים- שלושה בערך ולגלות שהוא כלל לא בכיוון ואז גם כבר אקשר אליו רגשית.. עצוב שזה המצב, והלחץ שלי לא מוסיף בעיקר לי, ואכן צריך להוריד כמה הילוכים לא אחד, אך אני תוהה, אם אתקל בבחור שנמצא בשלב בחיים שהוא יודע שהוא רוצה את אותו דבר כמוני (רק רציני), האם גם אז הוא יבהל כמו רב השאר כשהדיון על כיוון הקשר יקרה? או שאכן כדאי לומר מלכתחילה מה אני מחפשת כדי שישארו הרציניים האמיתיים (שהם לא רבים לצערי) כשבחור אומר לי שגברים נלחצים או נבהלים מלדבר על כיוון רציני אני מבינה שאיתו אין סיכוי (מנסיון) חשבתי שבחתך הגיל שלי כיום כולם בערך רוצים כבר אותו דבר ולכן זה יותר קל, אך מסתבר לדאבוני שלא כך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתגובה של דורית או יהודית
אני06/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוקוס על הגבר, לא על עצמך
דורית כהן10/08/2008שני היקרה, אני נוטה להסכים עם שני שגברים מעדיפים "לצוד" מאשר להיות ניצודים. לדעתי כל גבר שיצא איתך ידע גם בלי שתגידי לו שאת מתכוונת ליחסים רציניים, ולו רק בגלל הגיל שלך, כך שאין צורך לנפנף בכך ולהרתיע את חלקם או את רובם כמו שאת כותבת.
לפעמים קורה שהבחורה (או הבחור) הרווקה משדרת סוג של דחיפות ולחץ ויש בכך כדי להרתיע.
מה דעתך לאמץ לך טכניקה שבה הפוקוס שלך הוא על הגבר, להיות קשובה אליו, להתענין בו, ברור שאם הוא מתעניין בך עלייך לספר על עצמך, אבל בצורה כזאת שהקשב יותר עליו, במקום לחשוב כל הזמן מה הוא חושב עליך ואיזה רושם את עושה. מי שכל הזמן חושב על עצמו נמצא בלחץ וגם לא מצליח ליהנות מן המפגש, ואז גם הדייט שלו לא נהנה. נסי להתמקד ב"כאן ועכשו" בזמן הדייט, למצוא ממה ליהנות כרגע ולא לחשוב על מה הולך לקרות אחר כך. המציאי לעצמך פטנטים שיעזרו לך להתמקד בהווה. פרקי את הפגישה לחלקים קטנים ותראי ממה את יכולה ליהנות - נסי גם להרגיע את עצמך, בעזרת סדרת נשימות איטיות ועמוקות, ושימי לך כמטרה - לגרום לך ולו הנאה. אחרי הדייט את תמיד יכולה להודיע לו שלא מתאים לך, אבל אולי בינתיים יהיה לשניכם כה נעים שתרצו להיפגש שנית. וזכרי - הגברים מביאים בחשבון שאת רצינית, ואני חושבת שבגיל הזה גם הם כבר שוקלים ברצינות, אבל לא מתמסרים בקלות.
מקווה שעזרתי במקצת, אני יודעת שזה לא פשוט ליישום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)