פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החלפת יועץ מיני?
    יוחאי
    27/11/2007

שלום
    הייתי אני ואישתי ביעוץ מיני תקופה מסוימת בגלל ירידה בחשק המיני של אישתי (אשתי בת 40) בסיכום היעוץ לא הצלחנו לשפר (להעלות) את החשק המיני של אישתי , מה שכן השתפר זה היחסים בינינו ולא שיפר את היחסים המיניים בינינו .
    שאלתי :
    האם להחליף את היועץ המיני או להמשיך למרות שאינני רואה אור בקצה המנהרה בנושא זה ?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החלפת יועץ מיני?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפעמים זה עוזר להחלף יועץ

דורית כהן
    28/11/2007

היי טל,
    אני יוצאת מתוך ההנחה שההודעה הקודמת היא גם שלך, לא כן?
    אז איך שאני רואה זאת, רצוי שאישתך תגיע לייעוץ אישי בלעדיך, על מנת לבחון לעומק מה קורה איתה בנושא המיניות שלה. לא בטוח שנכון לעשות זאת דווקא עם סקסולוג, אלא עם יועצת, רצוי אישה, איתה היא תוכל להיות מאוד חשופה וכנה על מנת להבין לעומק מה קרה ומה האפשרויות שלה. חשוב שהיא תרגיש מאוד נוח עם היועצת על מנת להיכנס לעומק העניין. מכיוון שזה נדיר שאישה או גבר הינם ללא ליבידו מיני, אני יוצאת מן ההנחה שיש לאישתך חסימות, ושניתן לברר מהן ולעבוד על כך.
    יש להביא בחשבון כמו שכתבתי לך, שיתכן שאין לה משיכה מינית כלפיך, וזו עלולה להיות בעייה. אבל בכל מקרה זה משהו שצריך לבררו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת ושוקלת להיתגרש
    לירז
    27/11/2007

אני ובעלי נשואים 5 שנים ויש לנו בן מקסים בן 10 חודשים, אין בינינו בכלל תיקשורת וסקס לא מגיע מיוזמתו אני הפסקתי להרגיש ממזמן נחשקת אני מוצאת את עצמי כל הזמן פגוע ובוכה בלילות ונראה שזה לא מעניין אותו הוא כל הזמן "בורח" מתשובות ופוטר את הבעיה במילה "סליחה או "אני אוהב אותך" זה נמשך כל הנישואים שלנו לפני כן גרנו ביחד 3 שנים וזה היה אחרת הוא היה משקיע בי היה רומנטי וכו'.. הוא כל הזמן שאני טוענת שאני רוצה לפרק את הנישואים הוא אומר שהוא ישתנה ושום דבר לא משתנה זה כל כך קשה זה נמשך כבר שנים אפילו עכשיו שאני כותבת לך השעה 01:00 בלילה והוא אפילו לא מרגיש שאני יושבת לבד עצובה ובוכה לעצמי כי כבר אני לא יודעת מה לעשות הוא לא מראה ניסיון לפנות ליעוץ כל מה שקשור לזוגיות לבית לילד אני מנהלת לבד הוא מתנהג כמו ילד שצריך להדריך אותו בכל דבר הוא יכול לשבל במחשב לחפש דברים שמעניינים אותו ולא להיתעניין בזוגיות וטיפול הילד רק שירים וסרטים נמאס לי כבר שבא לי לצעוק ואני מתאפקת כי אני לא רוצה לפגוע בילד ואני מתנהגת כרגיל כי הילד לא צריך לראות את המריבות של ההורים שלו אני מרגישה לפעמים כעס עצום שבאותו רגע אני ממש מרגישה שינאה כלפיו אני בחורה מושכת ותמיד היתי מחוזרת למרות שהיתי איתו זה השינוי במראה החיצוני הוא פשוט מתנג כמו רווק מה אני צריכה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת ושוקלת להיתגרש

הוספת תגובה

• פנייה לייעוץ

דורית כהן
    28/11/2007

לירז היקרה,
    אין ספק שעליכם לפנות לייעוץ זוגי, כמה שיותר מהר. היי תקיפה בנושא זה. אם הוא לא יהיה מוכן ללכת איתך - קחי את ייעוץ על מנת להתחזק ולקבל החלטות גם בלעדיו.
    כרגע הוא מתנהג על פי תיאורך כמו בת יענה - אינו מכיר בבעיות ובורח למחשב, למוסיקה ולסרטים, וממש אינו מוצא את עצמו במערכת המשפחתית החדשה שנוצרה.
    אימרי לו שלפעמים כמה שיחות עם יועץ מנוסה יכולות לעשות שינוי מאוד גדול ולהקל מאוד על התחושות. אין לי ספק שגם הוא במצוקה גדולה אלא שאינו יודע מה לעשות בכוחות עצמו. לפפעמים לגבר יותר קשה להודות שהוא זקוק לעזרה חיצונית ולא יכול להתגבר לבד. הראי לו את תשובתי. עודדי אותו לחפש ייעוץ בעצמו - בקשי ממנו עזרה. הרבה גברים אוהבים שמבקשים את עזרתם בפתרון בעיות. (סליחה על ההכללה במקרה שלכם)
    בהצלחה! ספרי לנו מה קורה בהמשך, טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מכירה את ההרגשה

נטלי
    06/12/2007

הי לירז,
    מה שכתב לי מאוד מוכר בנישואם שלי. לנו יש תינוק בן שנתיים ואנחנו נשואים 3 שנים אבל אני מרגישה את אותו דבר בידיוק. כאילו אנחנו 2 שותפים בדירה אחת. כמעט ולא מתקשרים, רבים כל הזמן, לא מאושרים.
    אני כ"כ מיואשת והרבה זמן חושבת על גירושין אך שה קשה בגלל הילד.

נטלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהבת מין / סקס
    יוחאי
    26/11/2007

שלום.
    אשמח לקבל הצעות מה לעשות .
    אנחנו צעירים ללא ילדים נשואים כ- 5 שנים בני 40 .
    לאחר שהרגשתי כי לאשתי אין חשק למין החלטתי להפרד ממנה .
    אשתי הסכימה ללכת ליעוץ נישואין + מיני שבמהלכו התברר לי שהיא לא אוהבת מין ועושה זאת עבורי בלבד , היא הודתה שהיא מוכנה לוותר על המין למעני ואין לה כל צורך בסקס או במין .
    הסיפור נפל עלי חזק וקשה לי להתאושש ממה שאני כבר יודע לגבי היחסים בינינו .
    דרך אגב היעוץ המיני לא עוזר ורק שיפר את התקשורת בינינו .
    אני אובד עצות וקשה לי לחיות עם אשה ששוכבת איתי ולא נהנית מכך .
    האם להפרד ממנה ?
    האם לבלוע ולהמשיך ?
    מה עושים ? אשתי מודה שלא היה לה ולא יהיה לה צרכים מיניים .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהבת מין / סקס

הוספת תגובה

• לדעתי לעזוב....

קתי
    27/11/2007

אני נמצאת במצב דומה לשלך וצעירה ממך בהרבה....בת 25 עדיין בעלי לא הודה שלא חסר לו מין אך אני מרגישה שהוא עושה זאת סתם לשמח אותי וזה מאוד קשה.....אם זה מאוד חשוב לך אני חושבת שכדאי שתעזוב אותה....אי אפשר לחיות עם תחושות תסכול קשות לאורך תקופה ארוכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם באמת מיציתם את הייעוץ?

דורית כהן
    27/11/2007

יוסי היקר,
    האם תמיד היא הרגישה כך? האם בשיחות שהיו לכם התקיימו גם שיחות אישיות - רק שלה עם היועץ? אם לא - אני חושבת שמאוד חשוב שהיא תגיע לשיחה אישית, בלעדיך, עם יועץ אחר. זו תופעה מאוד נדירה שלאדם ממש אין תשוקה ויצר מיני. הרבה יותר שכיח שיש מעצורים חזקים והתנגדויות למין בשל סיבות מגוונות, או שאין אצלה משיכה מינית כלפיך, והיא אינה מודעת לכך או אינה מודה בכך.
    במידה ואתה בטוח שמיציתם את הנושא הייעוצי ובאמת אין מה לעשות - ולך הנושא המיני חשוב - תיפרדו, כי אין טעם להמשיך כאשר זה המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריב עם בן הזוג
    חן
    26/11/2007

אני וחבר שלי ביחד כבר 8 חודשים- גרים ביחד ואוהבים מאוד.
    יש דבר אחד שגורם לנו לריב הרבה פעמים. אני מטבעי אוהבת לתכנן דברים כלומר אני אוהבת לדעת מה אני עושה במהלך היום, וברוב הפעמים כשאני מתכננת לעשות משהו אני לא פתאום מבטלת,כמו לצאת לאנשהו, להיפגש בשעה מסויימת, סידורים וכו'. חבר שלי הוא ההיפך ממני בקטע הזה הוא יותר ספונטני בדברים שלו הוא לא אוהב לתכנן ואם אנחנו יוצאים הוא יכול להחליט חצי שעה לפני, אפשר לקבוע שיוצאים לאנשהו ואז פתאום הוא עייף ולא בא לו לצאת או שכואב לו הראש וכו'.
    הפעם האחרונה שרבנו בנושא הייתה אתמול בלילה כשהוא אמר לי לקבוע את הנהיגה מונעת שלי באזור שלו בכדי שיוכל להסיע אותי לשם. אז סידרנו שתינו יום חופש בכדי שאני אוכל להגיע והוא יוכל להסיע ולהחזיר אותי.(יש לציין שזו פעם רביעית שאני קובעת את הנהיגה מונעת לאחר שביטלתי אותה אחרי שהבטיח שיסיע ופעם לא היה אוטו ופעמיים היה עייף) אני בעיקרון רציתי ליסוע לבד מכיוון שקשה לדעת אם הוא יעמוד בהבטחתו אך הוא אמר שאני לא אדאג והוא יסדר וכו'
    בקיצור אתמול בלילה הוא חזר מהעבודה ב-12:00 בלילה אכל וכו' בשעה 1:30 התחלנו לראות סרט ואמרתי לו שיבוא למיטה שיתחיל לישון, כשסיימנו את הסרט ב4 הוא אמר שהוא עייף ולא נראה לו שיצליח לקום מחר להסיע אותי ושאני אבטל ופעם הבאה יסיע אותי. אני מאוד התעצבנתי כי ביטלנו ימי עבודה בכדי שיסיע אותי וזה מעיד על משהו הרבה יותר גדול שהוא פשוט לא מצליח לעמוד בהבטחות שלו, זה מראה לי על חוסר אחריות. מבחינתו הוא חושב שאני שתלטנית ולא רגישה לתחושות שלו.
    אני לא מבינה למה ז\ה כל כך מסובך לקום, להסיע ולחזור לישון! חוץ מזה שהוא רצה להסיע אותי ואני לא רציתי כי לא סמכתי עליו אז אם אתה מבטיח למה לא לעמוד במילה שלך<? מה אתם אומרים? זו רק דוגמא אחת למצב קורה שאנחנו קובעים לצאת, אני מתארגנת ואז הוא עייף מידי בשביל לצאת, או שאני רוצה לעשות איתו סקס והוא עייף כל פעם זה קורה מחדש וכל פעם אני מתאכזבת ממנו, אני מנסה להסביר לו למה אני כועסת עליו ומה מפריע לי בגישה שלו אך מבחינתו אני עצבנית מידי ולא מבינה ומתחשבת.
    מה אתם אומרים האם קרה לכם פעם מצב כזה עם בן זוג? מה אני יכולה לעשות בשביל להסביר לו? אני פשוט רגילה שאני מבטיחה משהו אני פשוט עושה הכל בשביל לעמוד בזה והוא לא כזה. זה מתסכל.!(ואל תגידו לי שיכולתי ליסוע במונית שירות, לא מצאתי איך מגיעים!! בזמן הקצר שהיה לי אחרי שסרב להסיע אותי)
    תודה למי שעוזר... ויש לציין שחוץ מזה מאוד אכפת לו ממני והוא עושה הרבה דברים בשבילי פשוט לפעמים הוא מבטל דברים וזה מראה לי על חוסר בגרות ואחריות.

לקביעת תור
    סגירה
    ריב עם בן הזוג

הוספת תגובה

• לדעתי....

קתי
    27/11/2007

בן זוגך חלשלוש ולא מוכן להתאמץ בשבילך....
    מצד שני יש דברים שגם את צריכה לדעת להשתחרר בהם לא להיות מרובעת להיות ספונטנית אך זה לא קשור לביטול פגישות חשובות שמעידות על חוסר אחריות גמור.
    את היית בסדר גמור.....אם הוא הבטיח הוא צריך לקיים.
    מקוה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל אחד אחראי לעצמו

דורית כהן
    27/11/2007

חן היקרה, אתם באמת טיפוסים מאוד שונים בהיבט הזה של לקחת אחריות על הבטחה לעצמך או למישהו אחר. "להיות המילה שלך"
    את צריכה לשאול את עצמך אם את מוכנה לחיות איתו ולא לחנך אותו ולא לעשות אותו "לא בסדר" עקב התכונה הזאת. כי ככל שאת תקחי עליו אחריות בכל מיני מובנים, כולל אפילו לתת לו שטיפה מידי פעם - כך הסיכוי שהוא עצמו ייקח אחריות לעמוד במילה שלו יילך וייקטן.
    השינוי שלו צריך לבוא מבפנים, ולא בטוח שזה בכלל יקרה אצלו. זה משהו שאם לא יעלה לו ביוקר, יפגע בו, יגרום לו לאכזבה מעצמו - לא תהיה לו מוטיבציה לשנותו, בייחוד אם הלחץ יגיע מבחוץ - ממך, למשל.
    מה שבטוח - את צריכה לעשות הפרדה מאוד ברורה, ולהיות אחראית בעצמך, כמו שכתבת שהמסקנה שלך היתה לא לבנות עליו ולהסתדר לבד עם הנסיעה לקורס. לדעתי זה מה שאת צריכה לעשות. אבל הביאי בחשבון שלאורך הזמן, אם התכונה הזאת שלו תמשיך להפריע לך, זה משהו שיילך ויגדל ככל שעוצמת ההתאהבות תרד. אני לא אומרת שאת פחות תאהבי אותו, פשוט עכשו יש את כל הכימייה המטורפת הזאת שנגמרת באיזשהו שלב והגוף מתרגל, ואז הדברים שמפריעים תופסים עוצמה גדולה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשת עיצה
    נעמה
    25/11/2007

הנני מובטלת זה כשנה וחודשיים. יש לי שלושה ילדים. בעלי עובד אך משכורותו אינה מספיקה כדי לענות על כל צורכיינו. הנני בעלת תואר אקדמי גבוה ונסיון רב בעבודה (פוטרתי ממשרתי עם יצאתי לחופשת לידה). ניסיתי למצוא עבודה בתחומי ואף במשרות לא מקצועיות ,לאורך כל תקופת האבטלה, אך ללא הועיל. המצב הנוכחי משפיע לרעה על מערכת היחסים בני לבין בעלי ואיני יודעת מה לעשות כבר. אני נמצאת במצב בו אני כביכול overqulified למשרות לא מקצועיות (למרות שאני מוכנה לעבוד בכל דבר) ובמקצוע שלי (משאבי אנוש) אינני מוצאת דבר.
    אולי יש לכם עיצה מה אני יכולה לעשות? אולי איזה הסבה מקצועית אני יכולה לעשות אשר לא תדרוש ממני לצאת לקורס שעלותו גבוהה (כי כרגע אין משאבים כלכליים לדבר, פרט לגידול הילדים). אודה לכן מאוד על תגובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בקשת עיצה

הוספת תגובה

• אולי משתתפי הפורום יכולים לעזור?

דורית כהן
    26/11/2007

נעמה היקרה, אינני מתמצאת בתחו שאת מבקשת בו עזרה.

אולי מישהו מן המשתתפים יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורנוגרפיה ויחסים
    אלכס
    23/11/2007

אני בת 24 כרגע בחודש השלישי להריון. לא מזמן גיליתי שכשאני הולכת לישון בעלי נשאר ער וגולש באתרי פורנו. הדבר לא מאוד מפריע לי. אני לא יכולה להשלים עם העובדה שהוא מתעניין הדברים כאלה. זה גם מאוד פוגע בי ובתפקודי היום יומי. אני כל הזמן חושבת על זה, ועל זה שהוא לא רוצה אותי יותר ואני לא מעניינת אותו יותר. קשה גם לדבר על דברים כאלה אני אפשר להגיד נסגרת בתוכי ואוכלת את אצמי מבפנים, אולע זאת אני אשמה שהוא גולש באתרי האלה? איך אני יכולה לשפר את המצב? האם באמת נימעסתי עליו, אנחנו נשואים רק שנה?

לקביעת תור
    סגירה
    פורנוגרפיה ויחסים

הוספת תגובה

• פער בצרכים ובעיסוק בסקס

דורית כהן
    26/11/2007

אלכס היקרה, צר לי על מה שאת עוברת, אבל אצל הרבה זוגות ישנו פער בין רמת הצורך והעיסוק והמחשבות על סקס לבין המימוש שלו בין שני בני הזוג. בעלך כנראה עסוק ומגורה בנושא הסקס הרבה יותר ממך, ויתכן שהוא מרגיש שההתעסקות היתרה שלו מעוררת בך התנגדות, ואולי לא בכל פעם שהוא מתחיל איתך או יוזם סקס את נענית לו (אגב, אינני חושבת שעליך להיענות לו בכל פעם אם לא מתאים לך - עליך לומר לו שלא מתאים). כאשר נוצר פער - אחת הדרכים להתמודד עם הפער היא להתעסק בכך בעצמך - אוננות ו/או גלישה לאתרים פורנוגרפיים באינטרנט.
    בעיני שתי הדרכים הללו הינן לגיטימיות וטבעיות. הבעייה מתעוררת כאשר אין לכם היכולת והחופשיות לשוחח על כך ולקבל זאת כמשהו טבעי. שיחה טובה וגלוייה יכולה גם לאתר בעיות ביניכם בתקשורת סביב סקס, סביב מי משניכם יוזם סקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה גדולה
    ליטל
    20/11/2007

שלום ותודה על העזרה,
    יש לי בעיה לדעתי חמורה... אני בת 25 גרה עם חבר שלי בערך 4 חודשים.
    אז ככה, בשנה האחרונה מאז שהוא (החבר) התחיל לעבוד בעבודה חדשה נגרר והתחיל לעשן (ולא סיגריות). הסביר לי שזה לא בעיה וזה סתם, זה שטות, וכולם מעשנים וכד'. לא הייתה לי בעיה עם זה לא הפריע לי בהתחלה. עד שראיתי שהדבר הפך ונהייה שגרתי... בזמן האחרון כל יום, כל יום. דיברנו הבהרתי לי שאני לא מוכנה לקבל את זה, שזה מפריע לי. לא ממש הזיז לו... חזרתי להורים שלי לחצי יום, התקשר ביקש שאבוא שרוצה לדבר... דיברנו הבטיח לי שזה יהיה רק בסופי שבוע, הסכמתי. לאחר כמה ימים חשדתי בו שממשיך לעשן ביום יום... הגעתי הביתה לפניו. התקשרתי אליו אמרתי לו שאני יודעת שעישן, הייתה לי סיבה לדעת. הודה. סגרתי את הטל'. לא יכלתי להתמודד עם זה... ופשוט זרקתי הכל , כל כך נפגעתי שהלכתי להורים שלי. השארתי לו מכתב שבזה זה נגמר וזה סופי ושלא מתאים לי, שאנחנו נמצאים בזוגיות שצריך להתפשר ולקבל את מה שהשני חושב ומבקש... התקשר מלא פעמים התחנן, חזרתי!!!
    ולפני יומיים הגיע הביתה הביא את ה............. אמר לי : "מה אני מרגיש שאת שוטרת, שאת לא חברה שלי, תתני לי להנות, מה הקטע, כל העולם מעשן..." שאלתי אותו אם הוא מכור והוא כמובן אמר שלא... אמרתי לו שכבר דיברנו על הנושא והבטיח שזה לא יקרה. אני צריכה עצה דחופה בבקשה מה לעשות, איך לעשות. אני לא יודעת איך להתנהג.

עזרה דחופה.
    תודה ליטל

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה גדולה

הוספת תגובה

• לחתוך, עם כל הכאב

דורית כהן
    22/11/2007

ליטל היקרה, אני מאוד מציעה לך לחתוך איתו את הקשר ולעבור הלאה. יתכן שתעברי תקופה קשה וכואבת, אבל זה יעבור. את צעירה, למה לך להיכנס עם ראש בריא למיטה חולה??? יש בו משהו חלש ונגרר, ומילה שלו היא לא מילה. האם זה מה שאת מאחלת לעצמך? יש בך נטייה להרס עצמי? האם את לא שווה יותר וראוייה לבן זוג באיכות אחרת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי,

ליטל
    22/11/2007

דורית היקרה,
    תודה רבה על התשובה שלך, אני חולקת על דעתך,אני מאמינה שכל אדם יכול להשתנות או לפחות לנסות, נכון במקרה שלי הוא לא ניסה להשתנות, ונכון שביקשתי, התרעתי, נפרדתי , הוא חזר לזלזל.
    רוב דברייך הם נכונים, מילה שלו זו לא מילה, ולהכנס למיטה חולה, אני כן חושבת כמוך... אבל אני גם חושבת שאין בן אדם מושלם, ובכל זוגיות ישנם בעיות, אבל אפשר להתגבר על הקשיים.
    אני מבינה ומאמינה שמה שהוא עשה זה מתחת לכל ביקורת ולא נתפס, אני מבינה שזה אחד המשברים הגדולים שלנו, אבל אני לא רוצה לחתוך את זה, אני אוהבת אותו כל כך, ואני גם מאמינה שהוא אוהב אותי באותה עוצמה עם כל מה שעשה.
    שאלה לי אלייך - אם הייתי מלכתחילה רושמת לך שאנחנו נשואים מה העצה שהיית נותנת לי?

תודה רבה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה
    יפיתי
    20/11/2007

אני ובן זוגי חברים במשך חודשיים וחצי.

יש לציין שבמשך השש שנים האחרונות המערכת יחסים הכי ארוכה שהיתה לו היתה שלושה חודשים.
    היה לו מערכת יחסים של שנתיים בצבא.
    אני בת 28 והוא בן 27.
    היתה לנו כמעט פרידה באשמתי מאחר ודברתי עם בחור אחר דרך האנטרנט.
    ולאחר מכן התערבות מזיקה של אמא שלי בקשר.

בכל אופן אתמול הוא אמר לי שחסרים לו הריגושים של הכיבוש של להתחיל עם בחורות ושהוא ממלא אותם בריגושים אחרים איתי.
    ושהפסיכולוגית שלו אומרת שיש לו פחד עם מחויבות שקשור לעבודה.
    לאחר מכן הוא אמר שהוא אמר את הדברים האלה על מנת לבחון אם אני באמת אוהבת אותו ובאמת אכפת לי ממנו.
    שידע אם שווה להשאר בקשר למרות שדברתי עם בחור אחר שהכרתי מהאנטרנט במהלך הזמן שהייתי איתו.
    הוא גם ציין שהוא לא רוצה להכנס לשיגרה ורוצה שהקשר יהיה מענין.

שאלתי היא האם זה נראה כמו פחד ממחויבות.
    או שזה שהוא לא רגיל להיות בקשר מחייב.

אני באתי מקשרים מאוד רצינים ואני מחפשת בחור לממש איתו את הזוגיות.
    האם אני לוקחת סיכון גדול שבסופו אני עשויה להפגע.

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה

הוספת תגובה

• ריגושים

דורית כהן
    22/11/2007

יפיתי היקרה,
    מה שבולט לי בתיאורך הוא הצורך של חברך החדש בריגושים מסוגים שונים. יכול להיות שעבורו השיחה שהיתה לך עם מישהו באינטרנט היא גם סוג של ריגוש, לטוב ולרע. והאמירה שלו שהוא בוחן אותך לגבי רגשותייך כלפיו היא גם סוג של לקיחת סיכון ותוספת ריגוש - הפעם מן הצד שלו - האם תסכימי למערכת יחסים שבה יש מבחנים מצידו.
    השאלה הגדולה היא האם, מעבר לאלמנט של הריגושים והסיכונים, את יכולה למצוא בו דברים נוספים שקוסמים לך, ולהעמיק איתו את הקשר למרות הדאגות שלך. האתגר של שניכם הוא לקחת את היחסים צעד נוסף, הלאה, ולהתחיל לבנות אינטימיות, שקיפות, באמת להכיר אחד את השנייה, מעבר לריגושים המטלטלים את היחסים.
    יחד עם זאת, מן הסתם ריגושים וטלטלות יהיו תמיד מנת חלקכם ביחסים האלו, תבדקי עם עצמך האם זה משהו שאת יכולה ורוצה לחיות איתו, כי יש בכך גם טוב וגם רע...משעמם לא יהיה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעזוב
    ב.
    20/11/2007

שלום רב,
    אני בת 29 נמצאת בקשר מאוד לא בריא (לי). לבן זוג בעיות התמכרות והפרעות התנהגותיות שונות. לקח לי זמן לפתוח את העייניים ולראות את זה. כל פעם שהוא "מאבד את עצמו" (משתכר לרוב) אני מנסה ללכת אבל לא מצליחה. הרבה רגשות מעורבים.. וגם חוסר יכולת שלי לחתוך. (גם סוג של התמכרות כנראה). בפעם האחרונה הבנתי שאני לא מסוגלת להיות איתו, אני כבר רוצה להתחתן והוא בטח לא הבן אדם, ואחרי עוד לילה קשה לקחתי כמה בגדים והלכתי. ישנתי כמה לילות אצל חברה וכמה לילות אצל הורים. הוא מתקשר כל הזמן מתחנן לעוד צ'אנס (כמו תמיד). הוא לא מרפא ואני לא מצליחה לעמוד בזה. זה בטח נשמע מפגר לגמרי, אין לי מילים להסביר את התחושה. אני מרגישה שאני מתרוקנת ועייפה כל כך שכל מה שבא לי זה לחזור הביתה. כבר לא איכפת לי מכלום.
    ואז אני חוזרת הביתה עם כל ההתחננויות שלו ברקע.
    הפעם הלכנו יותר רחוק... הוא רמז לי שבלעדיי אין לי חיים והוא חושב להתאבד. תוך שעה הייתי בבית.
    אני לא יודעת מה לעשות, איפה למצוא כוחות לעזוב.
    כבר הלכתי לפגישה אצל מאמנת, היא פשוט צעקה עלי שאני "אציל את נפשי". זה שאנחנו גרים ביחד מקשה מאוד. אני חייבת את תחושת הבית, לישון בבית, אחרת אני ממש מתמוטטת.
    אנא עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעזוב

הוספת תגובה

• איך נחלצים מקשר הרסני?

דורית כהן
    22/11/2007

הקשיבי, ב. יקרה, המאמנת כל כך צודקת. חישבי על כך שאת עכשו באפיסת כוחות מן הקשר הזה, כבר ברור לך שעלייך לעזוב אותו ובעצם מה שנשאר הוא לבצע את ההחלטה, לא?
    את לא יכולה להרוס לעצמך את החיים בגלל שהוא מאיים בהתאבדות! או בגלל שאת כרגע נרגעת רק במיטה שאת רגילה אליה.
    ועכשו משהו מעשי:
    אני מציעה לך לדמיין בפרוטרוט ובצורה מאוד ריאלית, יישומית, מה הצעדים שעלייך לעשות כדי לעזוב:
    להכין לעצמך כתובת חדשה, לארוז, לארגן הסעה, לסדר לעצמך חדר/ דירה באופן קבוע. ככל שתדמייני את הצעדים האלו - את פשוט "תהיי" שם יותר בקלות. דמייני זאת שוב ושוב, וכל פעם היכנסי לכך יותר בפרטים. השקיעי את עצמך בעתיד שאת תיצרי לעצמך ואת אחראית עליו, והעתיד הזה ימשוך אותך אליו ויעזור לך להחלץ מן ההווה התקוע שאת מתארת.
    אנא, כיתבי לנו שוב מה קורה איתך, טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שופכת את הלב

ב.
    22/11/2007

תודה רבה, דורית, על תגובתך!
    אני מנסה לדמיין לי כל הזמן איך אני עוברת ועכשיו אנסה לדמיין את המקום מגורים החדש. אבל בשביל לחפש את הדירה הבאה בפועל אני מרגישה מאוד לא בסדר לעשות את זה מאוחרי גבו, ז"א לא להודיע לו על זה לפני. מצד שני, כשהודעתי לו שאני מתחילה לחפש המצב בבית נהיה סיוט... וההמשך כמו שכבר תיארתי.
    אני יודעת שזאת בריחה אבל מצאתי את עצמי שוב בבית דוחה את הקץ, כל פעם תופסת את עצמי במחשבה ש"עכשיו דווקה טוב לי" כי באמת ביומיום זה מאוד נחמד, במיוחד בתקופות שאני חוזרת, הוא מאוד מתאמץ. זה מעגל סגור, ואני מופתעת מעצי שאני כמו ילדה קטנה ותמימה לא מפסיקה להאמין ש"הפעם זה יהיה שונה". אני ממש חלשת אופי.
    היתה לי כבר פרידה דומה לפני שנה וחצי רק שאז הבחור היה "מושלם" פשוט החלטתי שאני לא אוהבת אותו. לקח לי המון זמן כאב מחבות ואנרגיה לעשות את הצד ויום אחרי זה פגשתי את החבר הנוכחי. כנראה שלא למדתי כלום, אה. רק שהפעם המצב הפוך, אני אוהבת אבל ממש לא צריכה להיות איתו. וזה עוד יותר קשה..
    מה הלאה?
    כשעזבתי בפעם הקודמת הרגשתי חזקה אפילו עוצמתית למרות שכאב בטירוף והיה מאוד מפחיד לעזוב את הבחור המושלם.
    עכשיו אין לי סיבה לפחד. אני לא מצליחה למצוא הסבר לחוסר מעש שלי, אני ממש מתביישת. התרחקתי מחברות.. כי כמה כבר אפשר לבכות ולא לעשות כלום ............
    גם המחשבה על חיפוש דירה לא מחממת את הלב וזאת אולי עוד סיבה למה אני לא הולכת. אני ממש שונאת את תהליך החיפושים :(
    בנוסף אני מרגישה צבועה, כי אני במלחמה בתוכי אבל כשאני בבית ואין לי כוח למלחמות (איתו) אני מנהלת אורך חיים של זוג נורמלי רק שהוא מתאמץ יותר כדי "לזכות בי בחזרה" (עד הפעם הבאה)...............

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בגדה?
    אדם
    20/11/2007

לפני 22 שנה אשתי בגדה בי עם גבר אותו הכירה במקום העבודה. הדבר נודע לי רק לאחר שבעה חודשים ומיד התגרשנו. אשתי עברה להתגורר עימו ולאחר 6 חודשים הם נפרדו. מאחר והיה לנו ילד בן שנתיים וחצי אותו רציתי לגדל יחד עם אשתי, חזרנו לחיות ביחד ונשאנו בשנית. לדבריה, בגדה בי מאחר וכבר לא היו לה פרפרים בבטן, החיים נראו לה שגרתיים מדי וכיו"ב.
    לפני שלושה שבועות בקרתי בסלקום לברור בנושא החשבון ונודע לי כי ממספר הטלפון שלי (לאשתי אין קו נפרד אלא 2 מכשירים על אותו מספר) נוצר קשר למספר טלפון מסויים אשר אינו מוכר לי וכי סך השיחות איליו היה הגבוה ביותר - שעה ורבע בחודש האחרון בלבד.
    מיד חייגתי למספר זה על מנת לברר במי מדובר והתגלה לי כי מדובר באדם הקשור בקשרי מסחר עם מקום העבודה של אשתי המנהל עסק פרטי והרוכש ממקום עבודתה מוצרים מסויימים. העסק נמצא במרחק של כ 70 ק"מ ממקום מגורינו והאדם בו מדובר הינו אדם צעיר בעשר שנים מאשתי, בעל משפחה, ילדים משלו וכן, הוא ואשתו מאמצים ילדים ממשפחות הרוסות. אדם זה, עסוק בעבודתו מבוקר עד ערב ואשתו עובדת עימו בעסק המשותף. בנוסף, הינו מקדיש זמן גם לגידול הילדים. מיד בקשתי מסלקום להוציא פלט שיחות של שלושת החודשים האחרונים והתברר לי כי אשתי חייגה אליו כמעט מדי יום מספר פעמים (לעיתים 7-8 פעמים) משך השיחות היה בין 12 שניות (כנראה שלא היה יכול לדבר עקב עומס בעבודה או בגלל קרבה לאשתו) ולעיתים משך השיחה היה מספר דקות. אשתי אינה עובדת בימי שישי ואני עובד עד שעת שעת ערב מאוחרת וחוזר בסביבות 8 - 9 בערב. רוב השיחות היו בימי שישי או בימים בהם הייתי בקורס בתל אביב. מפרוט השיחות נראה כי אשתי הייתה ממש אובססיבית לדבר עימו והדבר מעיד כי חשבה עליו רוב שעות היום. לפני כשלושה חודשים אמרה לי אשתי כי חיי הנישואין שלנו שגרתיים מאוד וכי הייתה רוצה לחיות בנפרד. לאחר מכן, התחרטה ואמרה כי שום דבר טוב לא מחכה שם בחוץ. לאור חשדותיי, התקשרתי לבחור אותו הנני מכיר אישית ושאלתיו מה קורה בינו ובין אשתי. הוא טען כי מדובר ב"פלירט טלפוני בלבד - דבר אותו עושים כולם" אמרתי לו: אל תתן לי לחיות עם אישה בוגדנית. הוא מיד הציע להפגש עימי, עשה מרחק של 70 ק"מ כדי לשוחח עימי. הוא נדהם מפלט השיחות ואמר כי הוא ממש לא האדם המתאים לניהול רומן וכי בסך הכל היה מדובר בשיחות על הבעיות שלו וכן על שיחות בענייני חולין ותו לא. האדם נראה לי רגיש ואמין אך עם זאת, איני מאמין לאשתי כי לא ניסתה למשוך אותו למיטה וכי לא התאהבה בו - דבר המנוגד לכל הגיון מאחר ולא היה נוטש את אשתו אחריה הינו כרוך וכי במצבו המיוחד לא היה בוגד בה. אשתי - אישה סגורה אשר העידה על עצמה בעת המשבר הראשון כי למדה להסתיר דברים ולשקר. עם זאת, בבית, הינה אישה מסורה, חיי הסקס שלנו די טובים למרות שאינה מתלהבת להתנשק עימי, לאחר ההריון השני אין לי אפשרות לגעת בשדיה מפאת רגישותה אלא רק כאשר היא מגורה חזק מאוד בעת שהנני יורד לה. למרות שנראה כי לא היתה

לקביעת תור
    סגירה
    האם בגדה?

הוספת תגובה

• המשך להאם בגדה

אדם
    20/11/2007

למרות שנראה כי לא היתה בגידה, אינני מאמין לאשתי כי לא התאהבה או לא חיפשה ריגוש או פלירט עם אותו בחור הצעיר ממנה בעשר שנים וכי הרחיקה לכת במחשבותיה כי אכן תצליח ללכוד אותו ברשתה. אין לה כל הסבר הגיוני לתכיפות השיחות (כאמור 7-8 פעמים ביום ולעיתים בפרק זמן של 6-7 שעות) בנוסף, הנני מתאר לעצמי כי התקשרה איליו גם מספר פעמים גם מהטלפון במקום עבודתה - דבר אשר אין באפשרותי לבדוק. מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריגושים וסיכונים

דורית כהן
    22/11/2007

אדם היקר,
    חשוב שתשים לב עד כמה האדם בו אשתך נתפסה לאובססיה הוא בלתי נגיש ובלתי מעשי לפתח איתו קשר של ממש!
    זה מראה, לדעתי, שהיא לא באמת רוצה לסכן את הקשר איתך אלא זקוקה לריגוש מסויים, ליציאה מן השיגרה, או כמו שהוא דיווח לך - פלירטוט טלפוני.
    אני חושבת שיש כמה דברים שלא ממש מסכנים את הקשר ובכל זאת יוצרים קצת חידוש וריגוש, אשר הרבה מאיתנו, בני האדם, זקוקים לו מידי פעם, מי יותר ומי פחות. יש מחקר האומר שיש לחלק מאיתנו, בני האדם, גן של הרפתקנות וריגוש, כמו שיש למטפסי הרים.
    אני ממליצה לך לקרוא את הספר המצויין: ":אינטליגנציה ארוטית" מאת אסתר פרל - פסיכולוגית אמריקאית. היא מסבירה שם, בין היתר, עם המון דוגמאות של זוגות איתם היא עבדה, עד כמה הארוטיקה והתשוקה בחיי הנישואין עלולה להישחק ולהיעלם ומושפעת מהמון גורמים, ועד כמה כדי להרגיש תשוקה ועוררות מינית והתלהבות אנו זקוקים למידה מסויימת של סיכון, מיסתורין, חידוש והרפתקנות. וכאשר כל אלה נעלמים משיגרת הנישואין, אפשר להכניס אותם מחדש בדרכים מגוונות, בתנאי ששני בני הזוג מסכימים על כך, כמו למשל גלישה באינטרנט ושיחות עם בני המין השני: זה משהו שאמנם מעלה קצת את רמת הסיכון לזוגיות - אבל מוסיף המון ריגוש. או הפתעות למיניהן שאתה יכול להפתיע אותה, אם במתנות, או באירוע שאתה מארגן לשניכם, או בחוג שאתה (כן, אתה)נרשם אליו על מנת להתפתח ולצמוח. כל מה ששובר את השיגרה, יכול להיות טוב. אםתחשוב על אישתך כאדם חיובי, האוהב אותך, אך זקוקה לריגושים ולחידושים - תראה מה אתה יכול לעשות בעניין.
    אם זה לא נראה לך, פנה איתה לייעוץ ותראו מה ניתן לעשות כי זה משהו שלא נותן לך מנוח, החשדנות הזאת, שאני מבינה שהיא מבוססת על נסיון העבר איתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ז"א הוא מכחיש? אולי הוא משקר

לילי
    22/11/2007

חשבת על האפשרות שהוא משקר לך בדבר הקשר עם אשתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נישואים טריים
    יפית
    19/11/2007

שמי דנה אני בת24 בקשר עם בחור בגילי כבר 4 שנים. בהתחלה הקשר שלנו היה יפה, התייחס אלי בכבוד וכל משאלה שלי היתה בישבילו לפקודה. עם הזמן עברנו לגור ביחד, נכנסנו לחיי השגרה היום יומית של עבודה, מטלות בבית וכ"ו. התחילו בינינו ריבים על שטויות, מי אשם ומי לא, מי מבזבז יותר ומי פחות מי מרוויח יותר ולמי יש יותר זכויות בבית. היו תקופות שלא דיברנו שבועות ואפילו עזבתי את הבית והוא כל הזמן היה מחזיר אותי ואומר שאוהב אותי ויותר לא יתייחס אלי ככה לעולם, אבל הכל חזר לקדמותו כשחזרנו לשגרה שוב. כשאנו בחופש אנחנו פשוט זוג חלומי,נהנים אחד מהשני וניראה כאילו נועדנו אחד לשני,אבל כשחרנו לבית הכל חזר להיות אותו הדבר. נירא אפילו שלפעמים הוא מחפש אותי כדי לריב ובריבים הוא תמיד יוצא צודק גם אם יש לי טענות מוצקות עדיין אני יוצאת אשמה בסוף. יום אחד ניפרדנו באופן מוחלט. הפרדנו חשבונות וחזרנו לבתים של הורים.היה נירא שלא נחזור יותר. אחרי כחודש הוא התחיל להיצטער וחזר אלי בדמעות שלא יכול לחיות בלעדי. סיפר לי שבזמן שהיינו פרודים היה בסטוץ עם מישהי ונגעל ממנה והחליט שאני האחת ויחידה בישבילו ושלא רוצה לאבד אותי יותר והציע לי נשואים. אני הסכמתי כי אני מאוד אוהבת אותו (אהבה עיוורת). עד לא מזמן התקופה היתה פשוט חלומית ,הגלגל כאילו התהפך והוא חזר להיות הנסיך על סוס לבן. הירח דבש שלנו היה מהאגדות, פשוט אין מילים לתאר את זה. אבל עכשיו כשבועיים שאנחנו נשואים חוזרות הבעיות האלו שוב. פתאום אומר שאין קליק בינינו ושאני מעצבנת אותו, שאני צריכה להישתנות והוא כמובן לא צריך לדעתו. מנסה לתפוס את כל השליטהבבית בטיעון שהגבר צריך לשלוט על האשה . אתמול אמר לי שלא יתן לי להישתמש ברכב כי אני מרוויחה פחות ממנו למרות שקנינו את הרכב מהכסף שקילנו במתנה מהורים לחתונה. (בדרך כלל הוא לא קמצן). אומר לי כשתהיהי כנוע לי אני אכבד אותך כמו שאת רוצה. בריב האחרון אמר שאין לו חשק לחזור הביתה לאישתו (ולפני הריב הזה נראה דווקא שוא חזר הביתה עם חשק). תעזרו לי בבקשה אני לא יודעת מה לעשות,איך להגיב,מפחדת שאם יהיה כנועה לו אז יפסיק לכבד אותי לגמרי ומפחדת גם להיות תוקפנית מדי כי גם זה יכול להביא להרס מוחלט של היחסים. הוא כן אוהב אותי וברגע שהוא מרגיש שמאבד אותי תמיד מתקרב אלי שוב וכשאני שלו אז מזלזל. מה לעשות? אולי משהו אני לא עושה בסדר? אני צריכה את עצתכם. אני לא יודעת איזה גישה לתפוס כדי שזה יפסק ושיכבד אותי. מחכה בקוצר רוח לתשובה .כי אני לא רוצה לשתף אף אחד בזה, אני מתביישת לספר לחברות או לאמא שלי שככה זה אצלי אחריי שבועיים של נישואים!

לקביעת תור
    סגירה
    נישואים טריים

הוספת תגובה

• לא מזיק ללמוד זוגיות - ללכת לייעוץ

דורית כהן
    20/11/2007

דנה היקרה, נקלעתם למצב של המון זוגות (רובם לא מספרים, כמו שאת מתביישת לספר למישהו ממכירייך) שמתחילים לגור יחד ומתחילים חיכוכים ואי הבנות ופערים וחוסר הסכמות, וכל אחד מתעקש על דרכו ובטוח בצדקתו.
    זה קורה בגלל שכל אחד מכם גדל בבית שונה לגמרי, ונחשף לדרכים שונות של ניהול בית ושל ניהול ויכוחים, וברגע שנכנסים לקצת לחץ, הרגשות והכעס גוברים על השכל הישר וכל מיני "נוהלים אוטומטיים" (שרכשנו בבית בו גדלנו) נכנסים לפעולה.
    לכן אני חושבת שלא צריך להתבייש, אלא ללכת לייעוץ בו אתם פשוט לומדים ןמבינים את המקור לשוני ביניכם, ורוכשים מיומנויות של תקשורת והתנהגויות שיקרבו ביניכם במקום שירחיקו. לדעתי, ככל שתתחילו ייעוץ זוגי מוקדם יותר כך ייטב לכם. כל עוד לא הצטברו יותר מדי משקעים וכעסים, כל עוד אתם לא מיואשים מן הסיכוי שיחול שינוי.
    ככל שתעשו זאת מוקדם יותר - כך יהיה קל יותר (וגם קצר וזול יותר...). פשוט קורס בזוגיות!
    אם זה נראה לך הגיוני, תציעי לו את הרעיון, תני לו לקרוא את תשובתי, את מוזמנת גם להיכנס [a href='http://www.zugiut.net/' id='link']לאתר שלי[/a] כדי להבין קצת יותר על התהליך של הייעוץ הזוגי.
    אם הוא יתנגד - אימרי לו גם שנפגשתי ביותר מדי זוגות בהם אחד מבני הזוג הציע בזמנו ייעוץ זוגי כי הרגיש שלא מסתדרים לפתור את הבעיות לבד, ואילו השני התנגד והיה בטוח שיצליחו לפתור לבד, ויכולות לעבור שנים ולהביא ילדים אבל המשקעים מצטברים ולבסוף כאשר מגיעים לייעוץ כבר נפגעה האהבה ומאוד קשה כבר לשקם את היחסים ואת הרגשות שנפגעו. אז חבל על כל רגע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם פרידה
    עדי
    18/11/2007

אני מאוד רוצה לעזוה את בן זוגי כי ידוע לי שהוא לא מתאים לי.
    אנחנו יחד 3 שנים עם ילד.
    יש לי פחד מההתמודדות של אחרי זה ובגלל זה אני נשארת איפה שאני לא צריכה.
    אני מפחדת מהלבד, מהבאסה והחוסר סבלנות שבאה אחרי זה, ממש דמוי דיכאון
    מסתגרת עם עצמי ואפילו מרחמת. שמעתי שיש כדור שעוזר להתגבר על פרידה על,
    איני יודעת את שמה אבל היא משהו בצלילי של קונפלקס, האם יוכלו לעזור לי
    למצוא את שם הכדור, כמובן במרשם רופא?

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות עם פרידה

הוספת תגובה

• ייעוץ ותרופות

דורית כהן
    19/11/2007

עדי היקרה, לאור מה שאת מתארת, אני מציעה לך להיעזר קצת בשיחות ייעוץ, וזה לפני שאת לוקחת תרופות נוגדות דכאון. לפעמים שיחות כאלו מאוד עוזרות, במקום להתחיל להיות תלוייה בתרופות בגיל כה צעיר.
    את יכולה ללכת לקופת החולים שלך, ולבקש הפנייה לייעוץ פסיכולוגי, ולהתעניין אצל רופא המשפחה לגבי התרופות ששמעת עליהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות נוגדות דיכאון

יפית
    19/11/2007

ציפרלקס , קלונקס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אוהבת סקס, הוא פחות
    יעלה
    17/11/2007

יש לי בן זוג כבר עשר שנים. אנחנו ביחד מגיל 19. מתחילת הקשר יש בינינו פער בחשק המיני. אני אוהבת סקס מגוון והרבה, הוא מעדיף סקס מתפנק, בתדירות של פעם בשבוע. רבנו על העניין הזה לא אחת כי אני ממש מתוסכלת. אני אוהבת סקס וזה נראה לי מעוות שבת זוג תסתובב כשהיא מתוסכלת מינית כאשר יש לה בן זוג. אני חייבת לציין שאני נראית מצויין, הוא בעצמו אומר לע את זה כל הזמן, אבל עדיין מעדיף להעביר את הזמן בהתכרבלות. הוא לא רוצה לדבר על הסוגייה הזו בטיפול זוגי כי זה מביך אותו. דרך אגב, אם הייתי יכולה הייתי עושה סקס כל יום, אבל בינתיים, אני ממתינה בציפייה שהוא ירצה אותי. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אני אוהבת סקס, הוא פחות

הוספת תגובה

• פערים בתשוקה לסקס

דורית כהן
    19/11/2007

יעלה היקרה, את כותבת שמתחילת הקשר היה ביניכם פער בנושא החשק המיני והתדירות, ונראה שגם פער באיכות ובהעדפות של מה עושים בסקס עצמו.
    אילו היית מספרת שהפער הזה נוצר לאחר כמה שנים של איזון - הייתי ממליצה לך להיעזר בייעוץ זוגי, כי לרוב, בגלל גורמים שאינם קשורים לסקס כמו מחלוקת ותסכול סביב מטלות בבית וסביב לקיחת אחריות על כל מיני תחומים בבית - מתחילים להיווצר פערים בתשוקה לסקס. אבל אצלכם את אומרת שכך היה מן ההתחלה. אז יתכן שזה נתון ביולוגי שמבדיל ביניכם, את בעלת עוררות מינית גבוהה והוא הרבה פחות. זה עלול לקרות, לאנשים שונים אין אותו דרייב מיני. מכיוון שאת נשמעת מתוסכלת סביב הנושא - יתכן שעליך לשקול לעזוב אותו, כי לא נראה לי שזו תכונה שניתן לשנות אותה בגדול, מה גם שאת אומרת שאת מושכת ויפה, ועוד את אומרת שהוא לא מוכן להגיע לטיפול זוגי.
    לדעתי אפילו רצוי לעשות הפסקה ביחסים ולו רק משום שאתם כל כך הרבה שנים יחד ורצוי להכיר בני זוג אחרים כדי להיות יותר בטוחים בבחירה לקראת הקמת משפחה. לא הייתי כותבת זאת אם לא היית מעלה את הבעייה, כמובן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם להפרד מחברה שלי או להשאר איתה?
    אוהד
    13/11/2007

ערב טוב לך או לכם...
    או קיי זה פעם ראשונה שאני רושם ומבקש יעוץ לכן אני מקווה להיות ברור עד כמה שאני יכול.
    אני גבר שיש לו חברה שהתגייסה לצבא.הקשר שלי ושל חברה שלי הוא מדהים מכל הבחינות אני גבר והיא אישה פשוט רציתי להדגיש שתבינו בקלות.
    הקשר שלנו מעולה בכל הבחינות עם זה באהבה עם זה במיטה עם זה במשיכה ובכל התחומים הרגילים של היום יום.
    אבל ובכל זאת למה אני כן מכניס אותכם לתמונה.
    לחברה שלי יש משיכה לבנות שזה משהו נורמלי לחלוטין מבחינתי ואפילו בסדר .יש בנות שמתלהבות מבנים יש כאלה שמבנות.אבל בכל זאת עד עכשיו סתם היינו צוחקים על זה שהיא מתלהבת מאיך שזאת נראת ברחוב או זורקת משפט של איך הייתי עושה את זאת.בנים לא עושים לה את זה(בנים אחרים)וזה לא שלא היה לה חבר לפני או כל מיני קטעים מיניים עם בנים לפני אבל בשנתיים האחרונות שלנו יחד היא הייתה אך ורק איתי(יש להדגיש שאני הראשון שלה בקטע של לשכב).אגב לפני היו לה כל מיני קטעים של נשיקות טיפה וחרמונים עם בנות והיא מאד אהבה את זה אך זה היה בגיליים של(14-15) משהו כזה שזה גם נראה לי בסדר.ובכל זאת נלקה עליי ועד היום טוענת שאני הדבר הכי מושך בעולם(היא מאהבת מדהימה)
    אבל פה מתחילה הבעיה היא התגייסה לצה"ל ויש לה מפקדת לסבית היא לא מפסיקה לדבר עליה והיא מאד מסוקרנת ממנה.היא אומרת לי הרי סה"כ אתה יודע שיש לי משיכה ושזה מסקרן אותי זה לא אומר שאני יבגוד או יעשה משהו שיסכן את החברות שלנו הרי אנחנו עומדים לעבור לגור ביחד להתחתן ולחיות את חיינו יחדיו.אבל בכל זאת היא לא מפסיקה לדבר עליה היא יושבת איתה לשיחות היא מדברת עליה בלי סוף.ואז פתאום היא צדברת קצת על עוד איזה אחת שהיא חבל על הזמן ומצחקקת לי על איזה שתי בנות שכל הזמן מזמינות אותה לראות אותם.ונראה לי שלאחרונה היא קצת משתנה.עכשיו אולי אני טועה ואולי אני הוזה ורואה את הדברים לא נכון אבל בסופו של דבר מפחיד אותי דבר אחד.אני מבוגר ממנה.(בכמה שנים) אנחנו מתכננים חיים ואני לא רוצה לעשות שגיאה שתעלה לי ביוקר ושבעוד כמה שנים נבין שהיא לסבית ושאנחנו לא יכולים להמשיך ככה.
    אז מה שאני צריך ממכם זה לא מה לעשות איתה...
    זה איך בנות מגלות שהן לסביות?האם יכול להיות לפי הידע שלכן שחברה שלי לסבית?האם זה סתם בקטע של סקרנות וטיפת משיכה.
    האם מסיפורים אחרים זה נגמר לטובה או לרעה?ואולי לקבל ממכם אינפורמציה קצת על לסביות.
    תודה מקרב לב ...(אוהד)

הוספת תגובה

• האם היא לסבית

יהודית ברגמן
    13/11/2007

אוהד יקר!
    מה בעצם מטריד אותך? אתה מתאר מערכת יחסים מדהימה מכל הבחינות עם חברה שלך. אבל מודאג שהיא מפנטזת על נשים . האם היית מגיב אותו הדבר אם הייתה מפנטזת על גברים אחרים? זה הרי לא מרמז שחסר לה משהו, אלא רק על פתיחות נהדרת איתך. הפתיחות והחשיפה שלה איתך ראויה להערכה ומלמדת על ביטחון בתוך הקשר. יש נשים וגברים שנמשכים לשני המינים. אולי גילוי הפנטזיות שלה על נשים לגיטימית ופשוטה יותר בעיניה והיא פחות חושפת פנטזיות על גברים מתוך התחשבות שנשים פחות מאיימות מבחינתך. מה יהיה- אף אחד לא יכול לדעת. ולא קשור למשיכה למין מסוים. החיים שלנו דינמיים. רק אחרי שתגורו יחד ותראה לאורך זמן איך היחסים ביניכם מתפתחים, תוכל לשקול המשך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא תמיד יכולה להיות ודאות

דורית כהן
    13/11/2007

אוהד היקר,
    אני מצטרפת לתשובתה של יהודית ורוצה להוסיף עוד היבט: נראה לי שחברתך היא צעירה היוצרת קשר חם ועמוק עם אנשים בכלל, ומאוד מושפעת מאחרים, מאוד נפתחת כלפיהם. כנראה קשר קרוב ועמוק ואינטימי הוא משהו מאוד חשוב לה, וכרגע היא בסביבה נשית מאוד אינטנסיבית, מוקפת נשים צעירות ומושכות, ובגלל האישיות הפתוחה שלה ובגלל ההתנסויות שלה בעבר - היא מאפשרת לעצמה לפנטז ולהתקרב לנשים מסביבה. מכיוון שהיא גם מאוד נמשכת אליך, יש מצב שהיא ביסקסואלית. כלומר נמשכת ממש לשני המינים. ביסקסואלים מתאפיינים גם בהיותם מסוגלים לקירבה רגשית וגופנית עם הרבה אנשים ונשים, וכך אני מתרשמת מחברתך. נניח שזה נכון (אין לי מספיק אינפורמציה עליה אלא רק מתיאוריך) האם אתה יכול לקבל דבר כזה אצל בת זוגך? אולי זה חלק מן הקסם שיש בה? יכולתה לאהוב אנשים ולהתקרב אליהם? לגבי פנטזיות - לאנשים יש פנטזיות שונות ומשונות, זה לא אומר שהולכים ליישם אותן, לרוב זה נשאר ברמה של פנטזיות. לא נראה לי שחברתך היא לסבית משום שהיא מאוד נמשכת אליך ואין לך ספקות בנוגע לעצם המשיכה. נכון שקורה שנשים מתאהבות באישה והנטייה הלסבית גוברת או יוצאת לאור גם אחרי מערכת יחסים רגילה לכאורה עם גבר, לרבות נישואין וילדים. האם שוחחת איתה על חששותיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל פרידגר
    לינה
    11/11/2007

היי
    אני פניתי לפה כבר פעם אבל אני כבר אובדת עצות
    אני נשואה שנה בת 25 דתיה ובעלי יוזם סקס רק פעם בחודש .
    אני לומדת באזור מגורי הוריי ונמצאת עם בעלי יום בשבוע בלבד וכל מה שמעניין אותו זה טלוויזיה סיגריות חברים שלו (באותו יום הוא לא עובד)...איך זה יכול להיות?
    הוא היה אומר לי שהוא לא יכול לחשוב על סקס בגלל אביו חולה האלצההימר (הוא באמת היה מטריד אותנו בלילות ומרביץ לאשתו) עכשיו המצב יותר רגוע יושן משעה 8 בערב יש לו עובדת זרה.....בעלי היה אומר שלא יכול לחשוב על סקס בגלל שלא מוצא עבודה אך עכשיו הוא עובד והעבודה מאוד מוצאת חן בעיניו....הוא אומר בגלל חוסר פרטיות אבל יש לנו סלון וחדר שינה נפרדים וחדר שינה שלנו זה מקלט עם קירות וחלון עבים כך שהסיכוי שישמעו משהו נמוך מאוד...היחסים שלנו די בסדר מחוצ למיטה....אומנם הוא לא טיפוס דברן וזה קצת קשה לי אך סך הכל די בסדר....
    אני חושבת שחוסר היחס וחוסר מגע בכלל מאוד מציק לי וכל הזמן יש לי מחשבות על בגידה מצידו למרות אין לי הוכחות כל הזמן עצובה וכועסת עליו כי לפני החתונה אמרתי לו שבעיניי סקס זה מאוד חשוב ואמר לי אל תדאגי אני ארדוף אחרייך....אין בכלל מה לדאוג....הוא לוקח סרוקסט 20 מ"ג אין לי מושג למה לא מנסה להפסיק עם זה....אמרתי לו פעם שיילך לרופא אולי זה מה שמשפיע לו על החשק הוא אמר לי שהלך ואמר לו שאין השפעה על החשק...
    הוא יודע טוב מאוד שקשה י ככה וכל הזמן יש לו תירוצים אפילו לפעמים היה מאשים אותי בשטויות כגון:את אומרת אהלן במקום שלום קונה דברים שלא צריך בחנות...מדברת יותר מדי עם אמא שלך...
    הסיבה שאני פונה אליכם שמצבנו כרגע לא מאפשר הליכה לטיפול זוגי פשוט אין כסף.
    מה כדאי לי לעשות לדעתכם?
    אני כרגע מאוד מיואשת מנסה להתייפייפף בשבילו אך לא מסוגלת ליזום סקס בגלל התעללויות שעברתי מילדים בבית הספר וגם התנהגותו האדישה בטירוף של בעלי שמדכא אותי וכבר מראש מצפה שייתנגד ויידחה את חיזוריי...
    דרך אגב אני ממש לא פסיבית במיטה כלל לא נגעלת מאיבר מין שלו בין אם זה לרדת לו או שיאונן לי.....נותנת לו הרגשה שהוא מלך במיטה.....

לקביעת תור
    סגירה
    בעל פרידגר

הוספת תגובה

• עזרה מקצועית יותר

דורית כהן
    12/11/2007

לינה היקרה, מכל מה שאת כותבת ומן השאלות הקודמות שלך, נראה לי שהדברים מסובכים מדי לפורום שלנו. עליך לחפש עזרה מקצועית בסביבת המגורים שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה