מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקשר לזוגיות שמתפוררתaaa03/09/2007
שלום לכם דרשתי את אשר נלקח מהבנות וקיבלתי חזר לעומת זאת הבן אדם התחיל לעזור כלכלית לשלם חשבונות התחלנו יעוץ זוגי שבו הוא מנסה להשתנות מהקצה אל הקצה לעכשיו קיבלתי בן זוג חדש הוא הציע לי נישואים אך דחיתי בטענה שנחייה ונראה ואז אחליט אני מרוצה מהמצב אך עדיין לא קולטת איך אדם מסוגל פתאום להשתנות כך רק בגלל שחשב שאיבד אותי הכל התעורר בו אני ממשיכה אך בכבדהו וחשדהו הוא מצידו מוכיח רצינות ומחוייבות מפנק יותר ומשתמש רק במילים יפות מבקש חתונה אני מצידי לא ממהרת לשום מקום ואולי אם המצב ימשך לטובה ונגור יחד תקופה רק אז אחליט כשאני וויתרתי לגמרי הוא התעקש ולא ויתר רק רציתי ליידע ני יודעת שעץ עקום לא מתיישר אדם לא משתנה אך אפשרי לשנות יחס אני מקווה שאני צודקת ולא טעיתי מה דעתכם על זה בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך קצר
aaa03/09/2007אגב הפסקתי ללכת אליו או לפנק כמו בעבר אינו מדבר מילה על בנותיי ולפתע מבין שאני עסוקה אם מספיק עול ואין לי זמן אומר שייש לו סבלנות ויחכה הייה לי יום הולדת והוא פינק אותי במסעדת יוקרה אם בנותיי וקנה לי בסכום לא מבוטל מתנות ומכבד אותי לפתע מעריץ ואוהב שרוף מה קורה זה מבלבל אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנא צרפי את הודעתך זו לקודמות-לשרשור
יהודית ברגמן04/09/2007aaa יקרה, נוח יהיה לנו ולקוראים, להתייחס לפנייתך זו ביחד עם הפניות הקודמות. נא צרפי אליה את ההתכתבות הקודמת. את מכתבך החדש תוסיפי לזה הקודם וכך הכל יקפוץ יחד לראש העמוד באותו שירשור.
בינתיים, התרשמתי מתגובתך אליו לאחר הטיפול הזוגי ומהשינוי שעשית את. כל הכבוד. המשיכי כך ואל תמהרי לשום מקום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הצלחתי להוסיף להודעות קודמות אך
aaa05/09/2007הייתה לי ולו שיחה בקשר לנישואים שהוא הציע לי והבהרתי שאני מוכנה לגור יד ולראות איך יהיייה ואז אחליט אם נתחתן איני ממהרת לשום מקום הוא הציע לי חתונה להראות לי שהוא רציני וקצת התאכזב מתגובתי אך אני יודעת שעשיתי נכונה אמר שלא יתערב מעולם בהחלטות שלי על בנותיי שיבשל שיגהץ וכו ויקל עליי שהוא רוצה בנו כמשפחתו אני מצידי רגילה כבר שנים לבד וקצת חוששת כי ביתי הגדולה מתגייסת לכן המעבר יהיה רק אם בת ה14 שקשורה מאד לאחותה ואינה רוצה לעבור מה עליי לעשות כיצד עושים שינוי כזה אחרי שנים לבד כיצד מכינים את הילדות לכך האם ללכת לפני ליועץ משפחתי הוא תומך בזה מה דעתך? המון תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכוונה ליועץ משפחתי כולנו ביחד.
aaa05/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת ליועץ משפחתי כהכנה לשינוי...
יהודית ברגמן05/09/2007aaa יקרה! אני מסכימה איתו, ומשוכנעת שגם הפסיכולוגית דורית היתה סומכת ידיה על הכדאיות שביעוץ לפני אופציית שינוי סטטוס במבנה המשפחתי. זה יהיה טוב לכולכם וייקל על המעבר באם תחליטו עליו. בהצלחה! (ושוב: תודה על העדכון ו..נשמח להמשך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדשות בעניין הבעללינה02/09/2007
היי
אני בת 25 נשואה לבן 38 עזבתי את הבית עקב סכסוך בענין חוסר יחס מצידו כולל חוסר סקס כשלוש שבועות.....יש מתחים בבית בגלל אחד מהוריו שהוא חולה ובעלי לא עובד עקב חוסר מציאת עבודה שמתאימה לו.....הוא טוען שרוב הסיבות שהוא לא מתייחס אליי קשורות למתחים בבית כעת אני יודעת שהגזמתי אך יותר מדי התלוננתי בפני אימי על המצב ובעלי ציתת לנו לטשיחות והתעצבן אני מעוניינת לתקן את המצב אך כשסיפרתי לאימי שכדאי באמת שנעצור את השיחות האלה היא לא הסכימה וטענה שזה בגלל שהיא רוצה לעזור ולתמוך אך אני בהחלט מבינה את זכותו של בעלי לא לדבר עם אחרים על בעיותנו......הוא שלח לי מכתב ובו פירוט מה מפריע לו אצלי והוא אומר שדברים אלה הורגים לו את החשק ואני שואלת איך אפשר להית כ"כ רגיש? אני מבינה חלק מהדברים.
חלק מהטענת:
שאני קונה דברים לבית מבלי לבדוק אם באמת צריך.
שאני לא תמיד מצחצחת שיניים בבוקר.
שאני אומרת אהלן במקום שלום
שאני אוכלת יוגורט ובגלל זה כואב לי הבטן(אין לי שום רגישות ליוגורט וכאבי הבטן שלי היו קשורים למחזור)
שאני קצת משחקת עם הסכו"ם בזמן אוכל כשלא מתחשק לי כ"כ לאכול קצת מזיזה חלק מהאוכל הצידה במזלג.
שאם משהו מפריע לי אגיד לו ולא לאף אחד אחר (אני כן אומרת לו רק שאם אני אומרת לו זה נרא לו כמו ניסיון להשתלטות כנראה וסתם אומר שאני צריכה להתרגל למצב בצורה אדישה או שזה ישתנה ולא מקבלת ממנו שום עידוד או תמיכה לא פיזית כמו חיבוק אוהב ולא מילים תומכות).
דרשתי ממנו שיהיה לי מטבח לבד כי יש לי מטבח עם חמותי והיא תמיד טוענת למה חלהכין פעמיים אוכל ואני רוצה ללמוד לבשל הוא אמר לי אם אני אצטרך לחכות לך אני אמות מרעב אבל אני רוצה ללמוד לבשל ומאודג אוהבת להשקיע באוכל(הוא יותר מדי מחמיא לאוכל של אימא שלו בצורה תינוקית שהורגת לי חשק ללמוד לבשל בכלל)
הוא ביקש שאתייפיף בשבילו מבחינת ביגוד ואיפור עוד לפני שהתחתנו הפריע לו שיש לי צלקת בפנים בעקבות פצעי בגרות אבל בחודש ראשון אחרי חתונה כשרציתי ללבש פיגמה נ יפה בלילה הוא אמר לי לא צריך כל יום להתייפיף וגם פעם שאלתי אותו אם ימצא חן בעיניו אם אצבע שערי ואמר בשביל מה מי רואה? (אני עם מטפחת על הראש).הייתי עם מטפחת זו עוד לפני חתונה מסיבה דתית.
מה אתם אומרים על זה? האם יש מצב להסתדר.....הוא אומר שבגלל דברים אלו בשום פים ואופן לא יכול להסתדר עם זה
הכי מפריע לי שהוא מנסה לשלוט בי מאוד מדבר אליי כמו מלך ושאני עבד של אם לי יש טענה תמיד מפריך אותה ולא מוכן לשנות משהו בהקשר לטענה...גם בנושא סקס טוען שיודע מה לעשות ברוך השם אך הוא אוהב מין חפוז ולדעתי אם אנו עושים רק פעם בחודש רוצה קצת משחק מקדים והוא משקיע בזה מקיסום דקה או 2 דקות.....דיברתי איתו על זה הרבה כלום לא השתנה.....מה לעשות.לכאורה התחתנו מרצון והוא זה שהכי רצה להתחתן וקבע מהר מועד לחתונה ......התחתנו אחרי חצי שנת היכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמה בזוגיות
יהודית ברגמן03/09/2007קטיה יקרה!
העלית המון בעיות מעל פני השטח, כשבעצם נראה שיש עוד בעיות נסתרות ועמוקות יותר. כשמחברים את כל הנאמר, משתמע שאין ביניכם כלום. חוסר התאמה מוחלט. בכל מקרה, תבדקי אם יש אמת בטענותיו ואם את בכנות עושה לשיפור התקשורת והזוגיות. אם בכל זאת שניכם רוצים להיות ביחד - גשו ליעוץ זוגי, ושם תבדקו לעומק את כל הבעיות, שהן אינן ויכוח על אוכל זה או אחר, או צבע שיער, אלא בעיות עמוקות בהתאמה ותקשורת בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אספר לאהובי שיש לי טרשת נפוצה?futureles01/09/2007
תעייצו לי בבקשה, אני עובדת אצות:
התאהבתי בגבר לפני כחודש. לאט לאט נרקמת לה מערכת היחסים שלנו .
לא יודעת אם זה פרט משנה או לא: אבל עדיין לא שכבנו .
אני בת 29. הוא בן 40 +
ומרתיאה אותי עובדה אחת:
במוקדם או במאוחר אצתרך לגלות לו שאני חולת טורשת נפוצה.
או שבקרה היותר גרוע הוא ימצא לבד את הטרופה והמזרקים או יגלה את זה בדרך אחרת כלשהי.
יש לציין שהיות ואני נמצאת בשלב מוקדם שם המחלה - אי אפשר להבחין בשום דבר בלי שאני אספר
אני פעילה ספורטיבית וחברתית, עובדת, אוהבת לקחת מהחיים את מקסימום ההנאה.
אני מאוד פוחדת מהענין הזה שאם הוא יגלה על מחלתי - הוא לא ירצה להמשיך איתי - כי העתיד שלי הוא די מאורפל.
מצד שני - זה מאוד לא פר כלפיו מצידי להסתיר זאת ממנו.
מה לעשות??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה כמעט בלתי אפשרית...
דורית כהן02/09/2007צר לי מאוד, יקירה, על המחלה שלך. נקווה שיהיו לך עוד הרבה שנים לחיות טוב ושתימצא תרופה במהרה למחלתך.
את מציגה בפנינו דילמה מאוד קשה.
לא לספר לו ולהסתכן שהוא יגלה בעצמו - זה פגיעה קשה מאוד באמון. יהיה לו ברור שאת רצית להסתיר זאת מפניו וסביר להניח שזה יגרום לסיום היחסים.
לספר לו - מאוד יתכן שזה יגרום לו לקחת את הרגליים ולברוח לפני שהיחסים ייעשו רציניים יותר - כדי לא להסתבך עם מישהי חולה במחלה קשה.
אבל, תחשבי איך את תרגישי אם תיכנסי למערכת יחסים רצינית איתו כאשר את יודעת מה את מסתירה לאורך כך הזמן. זה פשוט יציק לך ועלול לגרום לך עצמך נזק נפשי. את לא תהיי שלמה עם עצמך ותשנאי את עצמך. שימי עצמך במקום הגבר ההוא - איך היית מרגישה אם הוא היה מסתיר ממך עובדה מסוג זה.
לאחר כל ההתלבטות הזאת, נראה לי יותר נכון לקחת את הסיכון ולספר לו על כך, ויחד עם זה להיות מוכנה לספק לו את כל המידע הכרוך בכך, כי אני יודעת שיש שני סוגי של טרשת נפוצה, והאחד מהם קל יותר.
המשיכי לשתף אותנו, אם את מסכימה. שיהיה בהצלחה - מה שתבחרי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , דורית... אבל
futureles02/09/2007זה כל העניין, אני די במלכוד במצב הזה.
כשאני מנסה להכנס לראש שלו אני רואה שני טסריטים:
נגיד ואני הייתי בן אדם בריא שמתחיל מערכת יחסים והייתי מגלה שלבן זוגי יש טורשת.
אם הייתי מגלה זאת בשלב המוקדם של מערכת יחסים לפני שהיייתי נקשרת אליו - לא הייתי מכניסה ראש בריא למיטה חולה.
ואם הייתי מגלה כדרך אגב (דרך זה שאני פותחת מקרר ומוצאת מזרקים, או רדך זה שפטאום יש לו התקף), אז הייתי בורחת כל עוד נפשי בי כי הוא גם שקרן וגם חולה.
מצד שני אולי אם הייתי נקשרת אליו ואז המחלה מתגלה - אולי בגלל האהבה, כן הייתי נשערת איתו,
אבל דבר אחד ברור לי : אם אפילו בתור חולת טרשת היתי פוגשת מישהו שגם הוא חולה טרשת וידוע לי על זה מראש, הייתי פוסלת את הגבר הזה רק בגלל הטרשת (גם אם מכל יתר הבחינות הוא תותח - רק בשביל לא לסכן מערכת יחסים שלנו לתווח ארוך)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילמה כמעט בלתי אפשרית
יהודית ברגמן03/09/2007אכן יקירה, אני מסכימה עם דורית. הדילמה כמעט בלתי אפשרית.
הבסיס לכל מערכת יחסים לטווח ארוך ולא לסטוצים, בלי יוצא מהכלל, זה חברות ואמון. כי אהבה ויחסים לאורך זמן אינם מובנים מאליהם, גם לאנשים בריאים. לשימור והמשך בריא, צריך משהו יותר מאהבה וזה חברות ואמון.
אגב, גם אם היית בריאה, לא בוודאות היו נרקמים יחסים לטווח ארוך. אבל במקרה שתבחרי לא לספר לו - ברור שלא יהיו: לא חברות ולא אמון וגם לך יהיה קשה עם המתח של הסתרה תמידית. כך שבמצב של הסתרה אין סיכוי ליחסים לאורך זמן. לדעתי, אם את חושבת על יחסים לטווח ארוך, זו בכלל לא אפשרות להסתיר ובטח לא למשוך לאורך זמן, על מנת שהגילוי לא יהיה כואב. זו נקודת המבחן בצומת הדרכים לגבי ההמשך. גם את יכולה להפגע בהמשך אם תתאהבי ותינָטשי. לעומת זאת, יכול להיות, גם אם נראה לך שיש סיכוי קטן שהוא כן יקבל ויאהב אותך למרות הגילוי, אז הרי לך סימן שיש אהבה וחברות אמיתית והבונוס שלכם לחיים יהיה עצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך
futureles03/09/2007זה ברור לי שבמוקדם או במאוחר אצתרך לספר.
השאלה זה לא "האם לספר", אלא "איך לספר"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתלבטת איך לספר לאהוב על מחלה קשה
יהודית ברגמן04/09/2007יקירה, לצערי אין דרך פשוטה להגיד דברים כאלה . ולכן, בלי להסס יותר מידי, בלי לחכות יותר מידי ובלי להתלבט יותר מידי, קבעי איתו פגישה במקום נוח ושקט שאפשר לדבר בו וספרי לו בצורה הכי פשוטה וישירה שאת יכולה - על המחלה ועל המצב שלך ופשוט תזרמי עם זה. הבעיה תהיה רק עם המשפט הראשון. אחריו הכל יצוץ. איחולי לך להרבה שנים של אושר והצלחה עם אהובך. (נשמח אם תמשיכי לספר קורותיך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששת להיפרדגילי31/08/2007
שלום רב,
אני בת 26 ובעלי בן 29, אנחנו נשואים מזה 3 שנים עם ילד מקסים בן שנתיים. דברים שחושב לציין כד להבין את מערכת היחסים הזו: בעלי עובד קשה מאוד וכמעט ולא נמצא בבית בערבים , ניסינו טיפול זוגי בחודש האחרון ללא הצלחה, שנינו רוצים להשאר ביחד. בתקופה האחרונה הגענו למסקנה שאנחנו לא מתאימים ושהזוגיות ביננו הולכת ודואכת. הבעיה היא שפשוט אין תקשורת ביננו, אין הבנה ואין שיתוף. יחד עם זאת, לא ניתן להביע את האהבה שיש ביננו (אולי זה כבר בגדר התלות, אני לא יודעת) אבלהתקשורת שואפת ל-0. אתמול בלילה ממש החלטנו להתגרש, אך אני לא מרגישה שלמה עם זה, אני מרגישה שנכשלתי ואני לא רגילה להרגשה הזאת. החלטתי לקחת את העיניין לידיים ממש באופן אישי כדי שארגיש שניסיתי באמת הכל, אבל זה קשה אני לא יודעת במה להתחיל.
אשמח אם תוכלי לסייע לי בטיפים לגבי כיצד לתקשר עם בן הזוג, ממה להתחיל בכלל. בכל פעם שאנחנו מעלים נושא לדיון זה איך שהו נגמר ב"פיצוץ", תמיד לא מבינים אחד את השני ותמיד יוצא שמישהו לא בסדר.
אשמח מאוד לקבל את תגובתך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנסות ייעוץ נוסף עד שיצליח
דורית כהן01/09/2007גילי יקרה, אני לגמרי קולטת עד כמה חשוב לך להציל את הנישואין ולעשות כל דבר אפשרי, אבל במסגרת הזאת ממש אינני יכולה להועיל לכם. מה שאתם זקוקים לו הוא ייעוץ זוגי שיתאים לכם. לצערי לא כל יועץ מתאים לכל זוג, ולפעמים צריך לנסות כמה יועצים שונים עד שמוצאים את האחד שיכול לעזור לכם.
את כותבת שיש אהבה חזקה ושניכם לא רוצים לפרק - וזה מראה שיש בסיס חשוב מאוד לזוגיות, אלא שאתם שוב ושוב נכנסים לריבים ולא מצליחים להימנע מכך. אז באמת מדובר כאן על תקשורת, אבל התקשורת בעיני היא רובד מסויים של היחסים, ולא תמיד מספיק להתאמן על כישורי תקשורת כמו הקשבה והשמעה, לפעמים צריך לעשות שינויים ברמה עמוקה יותר, בעיקר בהגברת הרגישות לצרכים של השני, בקבלה אמיתית של השוני ביניכם. מה שכתבתי לך אלה כותרות בלבד, אינני יכולה לתת בנושא זה ממש טיפים, יש צורך להכיר אתכם, להבין את הדינמיקה ביניכם ולמצוא נקודת אחיזה ממנה ניתן להתחיל לעבוד איתכם כך שזה יועיל. את מוזמנת להיכנס לאתר שלי וזה אולי יתן לך כמה כיוונים: [a href=http://www.zugiut.net id=link]זוגיות ואינטימיות[/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואשת
גילי03/09/2007תודה על תשבתך המהירה.
לצעערי, ניסיתי להציע לבן זוגי לפנות לייעוץ נוסף, אך הוא לא מסכים בטענה שהוא חושש שבעוד תקופה מסויימת נריב שוב ואז הפרידה עלולה להיות בצורה לא יפה ואף כואבת יותר.
הצבתי בפניו את טענותיי ומה שאני חושבת לעשות (לנסות שוב פעם ) והוא לא כ"כ מביע התעניינות. התחלתי לחשוב, שאולי יש לו מישהי, אך הוא תקף בכך שממש לא.
בכל אופן תודה. אני חושבת שכעת המצב ביננו נוטה יותר לפרידה לצערי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטיבציה נמוכה לשיקום היחסים
דורית כהן05/09/2007נשמע על פי תגובותיו שהמוטיבציה שלו לשיקום היחסים נמוכה. השאלה היא אם הוא ישתכנע שניתן לטפל בריבים ולהקנות לכם דרכים יעילות לניהול המחלוקות שלכם - האם אז הוא יעלה התנגדות מסוג אחר. אם הוא ימשיך להעלות התנגדויות אז יתכן באמת שהוא כבר נמצא במקום רגשי של השתחררות מן הקשר שלכם, וזה יתבטא בהתנגדויות וחוסר שיתוף פעולה עם כל ייעוץ שתלכו אליו.
אויל אין לך ברירה אלא להיות איתו ישירה ושקופה ולומר לו איך את רואה את ההתנגדויות שלו, ולראות איך הוא יגיב. אולי אין לך מה להפסיד כבר, והישירות הזאת תנער אותו - אם עוד יש מה לנער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתגובה לתשובתך למריםרחל31/08/2007
הייתי רוצה לדעת מניסיונך כמה אחוזים של הגברים נמשכים לפות הנשי וכמה נגעלים ממנו, והאם לדעתך צריך להתגבר על העיניין (במקרה ואני נשואה לגבר השייך לקבוצה השנייה) למרות הפגיעה שבדבר.
אני רוצה לציין שלמרות העובדה שאין בנינו מין אורלי אני מסופקת מינית (מקיימים יחסים שלוש פעמים בשבוע ויותר), מגיעה לאורגזמות בעקבות גירוי חיצוני שמעורר בעלי ובסך הכל מאושרת אבל, כל הזמן חושבת שהוא לא רוצה לבצע מין אורלי הריח מאוד מאוד מציק לו ואני לא רוצה ללחוץ מכיוון שאז הדבר לא יתבצע מרצונו והקסם יעבד.
מה את חושבת?
יש הרבה גברים כאלה?
אני לא לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד קצת על אהבה ורתיעה כלפי הפות...
דורית כהן31/08/2007היי רחל,
מכיוון שאינני סקסולוגית - אינני נתקלת בשאלה הזאת באופן סיסטמטי, ושוטף. זה עולה מידי פעם בפגישותי עם מספר זוגות. לכן אינני יכולה לענות לך סטטיסטית, אבל את לחלוטין אינך יחידה. נכון שאישה שנתקלת בגבר "חובב פות" - התמזל מזלה כי זו הרגשה מאוד נעימה שהגבר משתוקק להתקרב והידיעה שזה מענג אותו כמו שזה מענג אותך.
רחל, לא ציינת כמה זמן אתם נשואים. האם את יכולה לעשות איתו בירור מה בדיוק מפריע לו. האם את כן עושה מין אוראלי עבורו? אולי, עניין האמבטיה יכול לעזור? לפעמים מפריעות להם השערות בערווה, ואולי יעזור אם תגלחי, יש גברים שזה מאוד עוזר להם. אבל כמובן - קודם עשי איתו בירור ברוח טובה, עניינית, סקרנית ומקבלת, כי אין דרך אחרת לעשות זאת.
כידוע, הכל נכון גם בכיוון ההפוך. יש הרבה נשים שנגעלות פיזית ורגשית מלבצע מין אוראלי לבני זוגן, וגם כאן לריח יש תפקיד חשוב.
עלי להוסיף אם לא ידעת זאת, שלנשים שונות (ולגברים שונים) יש ריחות שונים, חלקם חזקים יותר וחלקם חלשים יותר. יש גם עניין של התרגלות והתיידדות עם ריחות במשך הזמן. לפעמים תגובת הרתיעה היא איזשהו פחד וחרדה מפני איבר המין הנשי באופן כללי - חוסר רצון להתקרב לשם עם הפנים, והרבה פעמים מצטרפת לכך המחשבה על כך שהאישה משתינה משם ודם הווסת יוצא משם, שלא לדבר על הלידה...
לסיכום - שלחי את שאלותייך גם לפורום הסקסולוגיה וספרי לנו מה הם ענו לך, אם את מוכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעידן31/08/2007
אני גבר בשנות ה 30 לחיי, מדוע כשאני מאונן ביד לבד יש לי תחושה יותר טובה מכשאני מקיים יחסי מין , כשאני מקים יחסי מין לפעמים אני מרגיש שפיכה חזקה ,לפעמים חלשה, לפעמים הבחורה מרגישה לפעמים לא, וגם אני מרגיש שעדין זה לא הסוף ושאני יוצא מהבחורה כמובן כבר אין זיקפה וכאילו היה עכשיו סקס הכי טוב שאפשר מה שבפועל לא הרגשתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא הפנה שאלתך לפורום מין וסקסולוגיה
יהודית ברגמן31/08/2007עידן יקר!
יש פורום שאמון על נושא מין וסקסולוגיה - נא הפנה שאלתך ל:
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=19* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרהנרי30/08/2007
אני אמא לנער מתבגר בן 15 שנים עם בעייה של לקות למידה, עבר מספ בתי ספר ואף הסתבך פעם אחת עם החוק,
כשאינו מקבל דבר שהינו מבקש נוטה לזרוק דברים בבית ולעיתים אף דוחף אותי ובועט.
רציתי לדעת מה ניתן לעשות בנדון וכיצד לפעול , אודה בעד כל סיוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא הפורום הנכון
דורית כהן30/08/2007נרי היקרה, הגעת לפורום הלא נכון. נסי בפורומים של הורות וחינוך, ושל פסיכולוגיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר להתגבר על עכבות מיניותמרים29/08/2007
שלום לכן! אנו זוג בני 38,40 שומרי מצוות נשואים מעל 20 שנה. מטופלים בשתי בנות ושני בנים. בעלי אב נהדר ובעל מתחשב. לאחרונה יש לי יותר דרישות מיניות בעקבות שקראתי בספרים וגם בחוברות של ארוטיקה. גיליתי עולם שלם של דברים שאף פעם לא עשה לי שבעצם היו לי בפנטזיות (אותן הצנעתי). לא העזתי להודות בפני עצמי .על אחת כמה וכמה לגלות לבעלי. רק לפני כחודשיים ימים אחרי טבילה שהוא ציפה לי, הראיתי לו תמונות בחוברות של דברים שחשקתי. של מין אוראלי. באותה הזדמנות חשבתי שהוא ידלק. אבל הוא נרתע. מאותו מעמד אני מרגישה שהצרכים שלי והמחשבות רק על זה. אני מרגישה שאני כל כך רוצה. כל כך דחויה..כל כך מושפלת. אני אשה נקיה. מאוד נאה. לפעמים שאני הולכת ברחוב ורואה גברים הדימיון שלי מתרוצץ לתמונות ההן. בתמונות הגברים נראים נהנים מהמעשה עם תשוקה בעינים. הם לא רק עושים כאילו מצווה כמוהו. זה מגרה אותי. אני נורא מפחדת שזה משתלט עלי. פתאום אני כועסת עליו על כל מיני דברים. אני מתחילה להאמין שהחמצתי וגם אחמיץ אם לא אהיה מסופקת. אני מרגישה בזויה וכאילו מחשבות חולניות אבל אני יודעת שבמציאות יש גברים שמטורפים על פות נשי. מה לעשות? איך אפשר לגרום לו להתגבר על עכבות מיניות? אגב, אני כן עשיתי לו לפעמים. אני במצוקה.
מרים (בדוי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמיחה והתפתחות מינית
דורית כהן30/08/2007מרים היקרה והכנה, מאוד אהבתי את הודעתך. חשפת בתוך עצמך משהו אמיתי, צורך ותשוקה טבעית ומובנת, וטבעי שקשה לך עם תגובתו הנרתעת של בעלך. נסי לא להיפגע מכך אלא לראות בכך מגבלה שלו, שאינה הופכת אותך ל"לא בסדר" או "בזוייה" כמו שהתבטאת. כל מה שקרה הוא שאת התחלת תהליך של היפתחות למיניות שלך, והוא עוד לא שם.
אבל, קשה לנבא עד כמה ניתן לשנות את גישתו למין בכלל ולמין אוראלי בפרט. יש גברים שכמו שאת כותבת "מטורפים על פות נשי" ללא הבדל מה הרקע המסורתי שלהם. זה משהו ביולוגי/פיזיולוגי שמושך אותם, לרבות הריח המיוחד. לעומת זאת ישנם גברים שנדחים ע"י ריח ומראה הפות ואינם מסוגלים לקיים מין אוראלי, או שהם עושים זאת לאחר התגברות רצינית על רתיעה.
נראה שבעלך נרתע, אבל בינתיים קשה לדעת אם זה נובע מן הסיבות הפיזיולוגיות או בגלל הרקע השמרני שלו.
נסי לקיים איתו שיחה כדי לזהות את מקור ההתנגדות. האם זה המראה, הריח, הטעם, או המתירנות המינית שאת מתחילה לשדר אליו שמפחידה אותו וקשה לו לשתף עם זה פעולה.
נסי בשיחה הזאת להביא הקשבה סקרנית ולא שיפוטית, אחרת הוא לא יהיה גלוי איתך. הרי אינך באמת יודעת מה קורה איתו - מה הסיבות לרתיעה שלו, וכדאי לחשוף זאת בצורה אמיתית, כי אז ניתן יהיה לטפל בבעייה.
אם אינך מצליחה לנהל שיחה כזאת, נסי ליזום פנייה לייעוץ סקסולוגי.
לגבי התמודדות עם הבעייה - אם זה על רקע פיזיולוגי - צריך לראות מה יקל עליו את ההתקרבות - למשל, לפעמים זה טוב לעשות אמבטיה ביחד ולתת לו לסבן אותך בכל הגוף, ובהמשך בשדיים, ואחר כך באזור הפות - תחילה באזורים החיצוניים ובמשך הזמן יותר פנימה. העיקרון הוא לעשות את ההתקרבות בהדרגה, לחפש ביחד דברים קטנים שניתן לעשות שאינם מרתיעים אותו ולאט לאט "להעלות את המינון".
אם מתברר שזה לא משהו פיזיולוגי, אלא בגלל חינוך ורקע שמרני - אזי נדרשת גישה אחרת - שיחות שיאפשרו לו לקבל את המיניות שלך ושל עצמו ללא תחושות אשמה ובושה, וגם כאן - יש לעשות זאת באיטיות ובהדרגה, כדי לא ליצור אצלו התנגדות לכל התהליך.
לגבי כל מה שכתבתי - נסי זאת בעצמך תחילה. ללא מומחים, אבל אם את מרגישה שהשיחה נתקעת - פני לעזרה חיצונית, כדי לא לעשות טעויות, לא להיות ביקורתית כלפיו ולגרום למתח מיותר שיכול לגרום נזקים אחרים.
בסך הכל היה לו כנראה טוב עד עכשו, ופתאום את באה אליו עם דרישה לשינויים, ומין הוא תחום מאוד רגיש. עליך להבין שזה שאת התחלת לעבור שינוי עכשו לא בהכרח מתאים גם לו, והשינוי עלול לאיים עליו, ולכן יש למצוא את הדרך הכי טובה להתמודד עם כך, כי מצד שני אם תשאירי את הדברים כמו שהם את עלולה להיות מתוסכלת מאוד.
מרים, אל תשכחי להסתכל על הצד החיובי. יכול להיות שכאשר תתגברו על הבעייה תגיעו שניכם למיניות הרבה יותר עשירה וחופשייה, הכל בזכות הצעד הראשון שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה*תודה לך דורית על ההתיחסות המדהימה*
מרים30/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובקשה
דורית כהן30/08/2007מרים, תודה... אם תסכימי לכתוב לנו מדי פעם ולעדכן מה קורה זה יכול לעזור להרבה אנשים ונשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון של עכבות מיניות
מרים03/09/2007ביקשת עדכון
ניסתי להעלות לפני בעלי שוב את התשוקה שהכי בוערת בי ואת הפנטזיה למין אוראלי מולו והוא נראה כבוי משהו. אני זקוקה לגבר תאוותן שיתאווה אלי ויבער אתי אל כל כולי בלי פחדים נקי מעכבות עם תשוקה בעינים. אני רוצה שישתוקק אלי ותשוקה בעיניו ושלא ייגאל מכלום כלום אצלי. האפרוריות שלו משעממת אותי . מצטערת. סגור שלא אבקש ממנו עוד פעם.
יש לי רק מסקנה אחת. מנוי וגמור. לא תשכנעו פיל להיות ג'ירפה. תקני אותי אם אני טועה. בכנות.
בימים אלו התחלתי להפנים שאו שינאף או שלא נחיה לעד ביחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגברים מעצבנים......למרים...
לינה03/09/2007גם בעלי ממש מסרב לתת לי אוראלי ואפילו לנשק אותי צרפתית וחושב שאם אני לא ירדת לו אין גיוון וגם אני דתייה.
אני מנחמת אותך....לדעתי סקס זה חשוב.......וכדי להיות מאהב טוב צריך לעשות מה שמענג את הבןזוג או בת זוג ......אני שונאת אנשים שמתנגדים לכל דבר.....ונגעלים מכל דבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהירות, מרים
דורית כהן05/09/2007מרים היקרה, עיצרי לרגע ותחשבי לפני שאת עושה צעד דראסטי ממנו אין אפשרות לחזור.
את כרגע מסונוורת ע"י הצורך שלך בחוויות מצד אחד והייאוש שלך מבעלך מצד שני. זה כאילו את כבר טיפסת אל ראש ההר ואין לך סבלנות לחכות לקצב האיטי של בעלך, אז את רוצה לטפס כבר על הפיסגה הבאה. אבל אני מציעה לך לעצור ולחשוב מה יקרה לאחר שתבצעי את הצעד בעתיד הקרוב - האם את לא עלולה למצוא עצמך אחרי תקופה מסויימת מתחרטת על ניאוף או על עזיבת הבעל, בזמן שהיתה לך אופציה לפחות לנסות יעוץ יחד איתו. תראי, יתכן שהצדק איתך והוא בעל אנרגיה מינית נמוכה, אבל האם לא עדיף להיות בטוחה שכך הוא המצב? ורק אז לקבל החלטה? כי ישנם גברים שנרתעים ממין מכל מיני סיבות וניתן לטפל בכך, לשחרר חסימות. עלייך להיות שלמה עם עצמך שאת עושה צעד נכון מכל הבחינות, שניסית מטעמך לעשות הכל לפני הצעדים הנואשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה להיפרד (החברה)רווק28/08/2007
הודעתי לחברה שלי שאני רוצה להיפרד, אך היא לא מרפה ממני ולא מפסיקה להתקשר ולשלוח הודעות ואומרת שאנחנו נשפר את היחסים שלנו, למרות שניסיתי כבר להיפרד ממנה וכל פעם נתנו לזה עוד צאנס'.
מה לעשות ואיך לגרום לה להבין שאני רוצה שזה יגמר, ולא רוצה להישאר איתה יותר, ושלא תנסה ליצור איתי קשר.
מקווה שתעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווק
יהודית ברגמן28/08/2007שוב, רווק יקר!
לא בכדי כינית עצמך רווק. כנראה שאתה זקוק למעט חופש בשלב זה של חייך ועדיין לא מאוהב או מסוגל להיות קשור לאשה אחת.
הייה אסרטיבי - מה יותר פשוט מזה? תבהיר לה באופן חד משמעי שאתה מנתק את הקשר איתה ותאחל לעצמכם הצלחה בדרככם החדשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חושב על נשים אחרותרווק28/08/2007
אני עם חברה שלי כבר שנתיים, ולאחרונה אני חושב על נשים אחרות, ולא מבין למה זה קורה כשיש לי חברה.
אני אוהב את חברה שלי אך מרגיש שעם אשה אחרת היחסים היו יותר טובים.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רווק
יהודית ברגמן28/08/2007רווק יקר! לא בכדי כינית עצמך רווק. כנראה שאתה זקוק למעט חופש בשלב זה של חייך ועדיין לא מאוהב או מסוגל להיות קשור לאשה אחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף....אני לא יודעת מה לעשות .....לולי27/08/2007
היי....
זאת הפעם הראשונה לי פהואני צריכה דחוף עזרה ..אז ככה
יש לי חבר כבר7 חודשים והיו לנו מלא פרדות לא הגיונייות עקב מריבות
אתמול בלילה ישנתי אצלו והיתקשרה מישהי ב2 לפנות בוקר ....לא ענינו לטלפון. בבוקר ביקשתי ממנו להיתקשר אליה ולהסביר לה שיש לו חברה ושלא תיתקשר אליו יותר כמו שהוא ביקש ממני לוותר על הידידים שלי והוא אמר בסדר אבל הבקשה שלי הייתה שזה יהיה לידי הוא לא הסכים כי הוא אמר שהוא לא רוצה לריב איתי אחרי השיחה אם היא תגיד משהו לא במקום עליו לי הוא נותן תחושה שהיה משהו והוא לא רוצה לספר לי אנחנו כבר הגענו למצב שהוא אומר לי אם את מתקשרת אליה אל תיתקשרי אליי ואני אמרתי לו שאם הוא לא עושה את מה שביקשתי שזה יהיה לידי אז שהוא לא יתקשר אליי אני רוצה לדעת מה לעשות ...שנינו קנאים מאוד בבקשה עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשדות וחוסר אמון הדדי-קינאה חמורה
יהודית ברגמן27/08/2007לולי יקרה!
עם קנאות כזו מעיקה וחונקת, חשדות וחוסר אמון שכזה - מה בכלל אתם עושים ביחד? לדעתי עליכם לעשות הפסקה ביחסים ביניכם לפני שתתישו זה את זה ושניכם צריכים לשקול אם אתם רוצים ויכולים להיות ביחד בצל הקנאה האובססיבית, כי סוג כזה של מתח ביחסים מצביע על כך ששניכם או לפחות אחד מכם אינו שלם באהבתו. נקו את האווירה/החשדות ואם אינכם מסוגלים - עדיף שתפרדו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף השיגעוןסי27/08/2007
שלום!
אני בת 26 נשואה כשנה ונמצאת בחודש שביעי הריון ראשון שמצליח מתוך שלוש (1 הפלה לפני החתונה 1 הריון חוץ רחמי), בעלי נשוי פעם שנייה ללא ילדים והוא גם הבכור במשפחה שלו שהתחתן ועומד להולד להם נכד ראשון אותו הדבר גם אצלי.אמא שלו מרגע ההודעה על ההריון לא הפסיקה להתלהב ברמות מטורפות חלקן טובות ונחמדות וחלקן פשוט מציקות לי כי אני מרגישה כאילו שאין לה גבולות (זה התינוק שלי) הבעיה היא שאני משתדלת לא להעיר לה כדי לא לפגוע ולכן אני משתפת את בעלי בעיניין רק הבעיה היא שהוא כבר לא יכול לשמוע את התלונות שלי בנושא והחליט "לפוצץ" את העיניין עד כדי שעירב את הוריו ואמר להם לא להיות איתי בקשר כמו שהיו עד עכשיו.
למרות הפעולה שעשה הוא בעצמו נכנכס לעיניין ז"א הרחיק את עצמו ממני פתאום נותן לי הרגשה ששוב אני כאילו בן אדם זר ולא חלק ממנו ובקום שיגן עלי ויהיה לי לאוזן קשבת שיתמוך בי אני מרגישה שהוא מפנה לי את הגב ומגן על הוריו בלבד.
כאשר הוא במצב של מריבה איתי הוא "יורה" מילים ומשפטים שננעצים בי כמו סכינים הוא מאוד פוגע בי ולא משנה מה אני עושה כדי שיפסיק זה לא קורה רק אחרי שהוא נרגע.
חשוב לי לציין שהוא אהבת חיי ומאוד נלחמתי כדי להיות איתו ז"א לא ויתרתי על קשר איתו עד אשר הוא הבין שאני האחת בשבילו מכל הבחורות שהיו לו (נכון שזה נשמע לא טוב אבל זה על קצה המזלג)
אני לא הכרחתי אותו באמת להיות איתי ולהתחתן איתי הכל היה ביוזמתו בסופו של דבר, אבל אני לא מבינה למה הוא מרשה לעצמו "לדרוך" עליי אני בטוחה וגם יודעת שאף אחת לא הייתה נשארת נשואה לבן אדם עם התנהגות כזו ומפריע לי שהוא כנראה בתת מודע שלו מנצל את העובדה שאני מתה עליו....רק חבל לי שכל זה יכול ביום אחד לעבור לי אם הוא ימשיך בהתנהגויות האלו בכל מריבה שתיהיה.
בקיצור אני כבר דיי מיואשת מהעיניין ומפחדת שבסוף ייצא לי תינוק עם בעיה כי אין לי שקט אמיתי לאורך זמן בהריון זה אני כ"כ סובלת, לא יודעת כבר מה לעשות מפחדת להשתגע....
מצטערת על האורך והסירבול - מקווה להבנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להשתגע. צריך לחשוב
יהודית ברגמן27/08/2007סי יקרה!
ההתרגשות של כל אחד מכם מובנת וברורה וגם חיבוק היתר של אימו טבעית. העמדת את בעלך במצב בלתי אפשרי בינך לבין הוריו וברור שבמצב כזה, גם יחסו אליך ישתנה לרעה! קחי את ההריון בקלות ובשמחה, תרגעי, תיהני ממנו, תסתכלו במראה כמה את יפה בהריון, ובעיקר דברי עם בעלך ועם הוריו בשקט ובהגיון ולא בנידנודים ובאיומים. בקשר לאימו - קבלי אותה כמו שהיא תוך שימת גבולות של מה את מוכנה ומה את לא וזאת בדרך מעודנת ומתחשבת. אם לך יש בעיות עם הוריו - תפתרי זאת את אִתם בשיחה ישירה ופתוחה מלב אל לב ועם הרבה כבוד אליהם, כי אחרי הכל הם הוריו ----> * ואל תנפחי לבעלך את הראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתלונן על החמות - לא בפני הבעל...
א29/08/2007רציתי להוסיף הערה שאולי תעזור לך להבין את בעלך. אסור לגרום לגבר "לבחור" צדדים בין אשתו לאמא שלו. כמה שהוא אוהב את אשתו, אמא זאת אמא ואי אפשר לפגוע בה או לשמוע שמלכלכים עליה או פוגעים בה או מזלזלים בה. כשתהיי אמא תוכלי להבין זאת עוד יותר טוב. יותר מזה, גם אם בעלך מתלונן על אמא שלו - אל תצטרפי לתלונותיו כי כשהוא יפסיק לכעוס עליה הוא יזכור שאת היית נגדה והדבר יהיה לרעתך. לו מותר, כמו שלך מותר להתלונן על אמא שלך אך לבן הזוג אסור... ההפך, אמרי לו - אל תדבר ככה על אמא שלך, היא לא התכוונה... וכו'. מנסיוני הדבר גורם לבעלי לכבד אותי עוד יותר כשהוא רואה שאני מכבדת את אמא שלו. ברגע שאמרת לבעלך משהו "רע" על אמא שלו הכנסת אותו למקום בו עליו להיות קרוע בין שתיכן דבר שמאוד קשה ויכול להרוס זוגיות. המלצתי - תקני. אמרי לו שטעית בדברייך וכי הן נאמרו מתוך מצב רוח רע / חוסר מחשבה וכו' ולהבא אם את צריכה להתלונן על התנהגותה של חמותך עשי זאת בפני חברה אך לעולם לא בפני בנה - בעלך. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודע מה לעשות...בן 2626/08/2007
אני בן 26 וחברה שלי בת 21 .
אנחנו יוצאים כבר שנתיים פלוס, בהתחלה הכל היה מצויין והכל הלך כמו שצריך.
היום אני מרגיש שאני לא רוצה לחיות איתה את חיי ולא רוצה להמשיך בקשר איתה.
אני תמיד מרגיש שאני נמצא בכוח במערכת יחסים הזאת, אני גם יציין שהיא באה ממשפחה הרוסה ואני ממשפחה רגילה לחלוטין ומשפחתה בכלל לא מבוססת וזה מפריע לי נורא, בנוסף כל פעם שאני אצלה אני פשוט לא סובל את ההערות של אמא שלה מדי פעם, זה מציק לי נורא.
ניסתי להיפרד ממנה מספר פעמים והיא ביקשה עוד הזדמנות למרות שהיא לא עשתה כלום בעצם, זאת פשוט הרגשה שאני והיא זה לא זה, כל פעם שאני מכיר בחורה נחמדה אני מתבאס שחברה שלי לא כמוה. אני לא נמשך אליה כמו בעבר. היא לא מוכנה לקבל פרידה, ואומרת לי שהיא לא יודעת מה היא תעשה בלעדיי, ואני מרגיש שאני נשאר איתה רק כי אני מפחד מהתגובה שלה, אני לא רוצה למשוך את זה יותר, אני רוצה להתחתן ולהקים משפחה ורוצה שגם היא תהיה מאושרת בחייה אבל לא רוצה לעשות את זה ביחד איתה, לא רוצה להמשיך את הקשר כי חתונה מכאן לא תצמח,הזמן עובר והפרידה לא נעשית יותר קלה אני מקווה שתבין אותי ותניח לקשר שלנו.
אני אוהב אותה נורא ולא רוצה שהיא תיפגע, אבל רוצה נלך לשני דרכים נפרדות.
לא יודע כבר מה להגיד לה שתניח לזה ותעבור הלאה.
אני כבר לא יודע למה היא מסכימה להיות עם כבר שלא רוצה אותה אולי כי היא בחורה חסרת ביטחון עצמי .
אני כבר חושב אולי לשקר לה שבגדתי בה למרות שזה לא נכון, והיא תחליט שהיא לא רוצה אותי.
היא אוהבת אותי נורא, וקשה לי לשמוע אותה בוכה.
מקווה מאוד שתערו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להפרד ולא יודע איך...
יהודית ברגמן26/08/2007בחור חביב!
אתה כן יודע מה לעשות. אתה רוצה להפרד ממנה , אך לא יודע איך לבשר לה זאת מבלי לפגוע בה, ודוחה את הקץ. אתה אוהב אותה, אבל לא מספיק בכדי להקים אִתה משפחה ואת זה אתה חייב לאמר לה בדרך הכי כנה וישרה, שהיא וודאי יותר פשוטה ונכונה מהתחמקות או מזו שהצעת. לשקר ולספר על בגידה עשוי לשבור אותה ולפגוע בה יותר מכל - וזו בטח לא כוונתך. תסביר לה בעדינות בשיחה גלויה וישרה באותה בהירות בה הצגת את עמדתך פה ותאחל לה ולך שתמצאו בני זוג מתאימים - אִתם תהיו מאושרים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות בבקשהדגנית26/08/2007
אני (25) ובעלי (26) נשואים שנה וחצי ויש לנו ילדה קטנה בת 9 חודשים
אני חושבת שבעלי קשה מדיי, השנה הראשונה עברה טוב דווקא (ואולי בגלל שהייתי בהירון?)אבל אני שמה לב שהוא מתעצבן עליי הרבה, חושב שמגיע לו הכל והכי חמור - מדבר אליי לא יפה (גם ליד אחיו הקטנים) לדוגמא: "כוס אמק, נבלה, מטומטמת..." וכו'...
אני לא עונה לו כי אני לא חושבת שזה יפה ואני מנסה לא לרדת לרמה שלו אבל אני מתפוצצת איך הוא מעיז כל פעם מחדש... ואני כל פעם מבליגה (אלא מה להתגרש על כל דבר כזה?!) מכינה את האוכל, מסדרת את הבית, ואז יוצא שאנחנו מדברים על הילדה וככה חוזרים לדבר אבל מזה הוא לא לומד לקח - ככה זה פשוט חולף... וזה מעצבן
דיברתי איתו מס' פעמים והבהרתי לו שזה לא מנומס בייחוד לא לאוזני הילדה ואז הוא אומר לי שאני מעצבנת אותו...הסברתי לו שזה לא משנה עד כמה אני אעצבן אם אני יכולה לא לדבר ככה גם הוא יכול ואז בריב הבא שמגיע הוא אומר "את מבינה למה אני מדבר ככה"
יש לציין כי הוא אבא חם ואוהב לילדתנו, הוא מושיט יד בבית ושאנחנו משוחחים הוא מתנצל (אבל זה מעצבן שלהתנצל הוא יודע להגיד לי לבד - ולפגוע בי הוא עושה מול אחיו הקטנים) ושאנחנו לא בריב הכל זורם יופי, יש שיתופיות, יש חיבה וכו'...
אני חושבת שאנחנו עדיין בתחילת הדרך ויש פוטנציאל להסתדר ולהשתפר.
מה אני יכולה לעשות כדי להעמיד אותו במקום מבלי לפרק את הזוגיות?
ואל תייעצו לי טיפול זוגי כי זה לא יצא לפועל (הוא לא יהיה מוכן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדי את עצמך ואל תאפשרי לו לרמוס
יהודית ברגמן26/08/2007דגנית יקרה!
שאלת מה לעשות כדי להעמיד אותו במקום מבלי לפרק את הזוגיות. השימוש באיום הפרידה מעט קיצוני. אבל עליך להגיב בחומרה ומיד בשעה שהוא מתייחס אליך בזילזול. כבדי את עצמך אם את רוצה שיכבד אותך ולעולם אל לך לספוג, להבליג או לשתוק ולא לחזור לסדר היום מבלי שיתקן את דרכיו. את חייבת להיות אסרטיבית ולהעמיד אותו מיד במקום. וגם כשאתם בחברת אחיו הקטנים או ביתכם הקטנה, להם הוא משמש דוגמא?! לעולם לא לאפשר לו שידבר אליך בגסות- לא בחברה ולא כשאתם לבד!. זה לא מגיע לך. צאי מהחדר אחרי שתאמרי לו שאינך מוכנה לשמוע מילים כאלה.
אסור לך לוותר עכשיו בשום אופן! כי אם תוותרי עכשיו ותאפשרי לו לקלל אותך, הוא יזלזל בך יותר וזה יהיה לכל החיים ומי יודע, אולי יחמיר ואף יגיע להרמת ידיים. ובשיחה רגועה תבהירי לו שאם הוא לא מסוגל לשלוט בעצמו, שילך לאיש מקצוע לקבל טיפול. צריך להיות לו ברור שאם זה לא יפסק מייד לא יהיו ביניכם יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות שמתפוררתaaa24/08/2007
שלום לך אני יוצאת אם בן זוג זה 5 שנים אני גרושה פלוס 2 והוא לבד מבוגר ממני ב15 שנה הזוגיות עצמה בסדר מתחילים הויכוחים כשהוא דורש שלא אהייה אם ביתי בת ה12 אלא אפנה לו זמן בכל מצב הוא עובד רוב שעות היום ומחכה שאני יבוא אליו אחרי שעות ההעבודה שלו ואינו בא אלי כלל או יוצר קשר חמים אם בנותיי אני כועסת על כך שלווה ממני כספים רבים ולא החזיר אנו גרים לחוד הוא מצידו אינו עוזר לי בכלום כשעשה תאונה לקחתי את הכסף של האבא שנפטר הוריש לבנות החיסכון היחיד ונתתי לו הבטיח שיחזיר הסכום עשר אלף לא ראיתי אגורה וכן כך הוציא ממני לשלם לו חשמל 800 שקל האמת לא ביקשתי אך ביקשתי יחס הוגן בכל טיול משותף שיצאנו אם הילדות כמשפחה רב איתי שהן מפריעות הילדות שלי בנות 12 ו18 הוא ממש מנסה לנתק אותי מהן ואף אומר לי איך לחנך אותן למיטב ידיעתי אף לא הסתדר אם ילדיו וצעק עלייהם המון היום אנחנו בשלב שנמאס לי ונפרדתי למרות שאני קשורה אליו יום יומי ואוהבת בו דברים מסויימים הפרידה קשה לי הוא התקשר ואמר לי מה מפריע לך ועוד לא הוצאתי מילה מפי אמר לי קודם כל תוציאי את הילדה הקטנה מהתחת שלך , למרות שכן הקדשתי לו ערבים רבים שבהם אני הייתי צריכה ללכת אליו ולשבת איתו כי הייה עייף מהעבודה בשנים הראשונות אף הצליח לנצל אותי לנקות את ביתו הפסקתי, אינו מזמין אותי לשום מקום ואומר לי את מרחיקה אותי כל הזמן אם הבת שלך יש לי ילדות שקטות ומקסימות שמתיחסות אליו בכבוד, חוץ מזה הקשר בינינו מבוסס על אמון בינינו נחמד וזורם אך רק אם אנחנו לבד ,אם אני רוצהל נסוע אם הילדות לבד לאיזה מקום הוא אומר שזה נחשב לבגידה אך לא מוציא אותנו לשום מקום יצאנו הפעם לנופש שהייה על חשבוני בלבד וגם הרס לנו אותו לעומת זאת הבן אדם מציע לי נישואים ומעבר ביחד איך אני יכולה ,נפרדתי וקשה ורע לי אך החלטתי לא לבטל את עצמי בשבילו ובנותי יקרות לי בכדי שיפגע בנו בדבריו שהן לא מחונכות וכו ,קשה לי להתנתק אחרי זמן כה רב אך איני מוכנה לקבל שליטה כזאת יש לי בית ואני מפרנסת יחידה ועושה הכל לבד הוא אומר שאני אובססית על בנותיי ובעצם זה לא נכון כי אם אובססית לא יוצאת ועוזבת אותן נתתי לו את כל הזמן הפנוי שיכולתי ממש הרגשתי שאני לקחתי את תפקיד הגבר ללכת אליו כי הוא עייף תמיד דאגתי לו כשעבד לשלוח אוכל ואף לפעמים שילדיו באו בישלתי להם ושלחתי לו הוא עצבני שנפרדתי מנו אך איך בן אדם שאיתי כמה שנים לא אומר לי שלום ברחוב מצד שני בוכה שהוא אוהב אותי והוא רוצה חיים משותפים אנא עזרו לי אני מבולבלת מהמצב מנסה להתגבר וקשה לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היתה זוגיות (???)
יהודית ברגמן25/08/2007נברתי בין שורותיך, aaa יקרה, תחת השורות, מעליהן. חיפשתי מעט "זוגיות טובה" ולא מצאתי דבר. דומה שהתבטלת בפניו והוא דאג לנצל אותך ותו לא. הוא אולי צריך אותך כמנקה, מבשלת, מממנת, אולי סקס פה ושם... ממרחק - ולא כבת זוג. טוב עשית שנפרדת מיחסים הרסניים.
אליו אסור לך לחזור, לטובתך ולטובת בנותיך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לזוגיות מתפוררת
aaa27/08/2007נפרדתי ממנו הוא בא וביקש סליחה ואמר שמעתה יעזור לי שאביא חשבונות והוא ישלם לי כמו שעשיתי שכל כוונתו כנה והוא מחכה לעיתוי הנכון להציע לי נישואים ומצטער כי התצנהג כך בגלל לחצים שמופעלים עליו בעבודה ושהוא אוהב אותי מאד מה דעתך? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות לא בריאה - ללא הדדיות
יהודית ברגמן27/08/2007aaa יקרה!
יש אנשים שיודעים נפלא את מלאכת המניפולציות על חלשים מהם ולהערכתי, בן הזוג ממנו נפרדת אחרי 5 שנות נרקיסיזם וניצול מצידו -לא ישנה עורו. את וודאי רוצה מאוד להאמין שבגלל 5 שנות לחצים שמופעלים עליו בעבודה - זו הסיבה לזילזול והניצול המתמשך שלו בך ומקווה שאם ואחרי חתימת חוזה נישואים - הוא ייהפך לאדם שונה - אני בספק רב מאוד! ואת דעתי כבר כתבתי במענה הקודם. אולי הוא קצת נבהל כשהרמת את הראש ונפרדת ממנו, ולכן ביקש סליחה - אבל ברגע שתיתרצי, הוא מהר מאוד יחזור לעצמו וכדאי שתבדקי את, מדוע את נזקקת כל כך להתמסר למי שלא מעריך אותך, ומקריבה בכך את הקשר הטוב שלך עם בנותייך.
לסיכום: אל לך לשוב ולהתפתות. האמיני בעצמך, כי את ראויה ליותר! (המשיכי בבקשה לעדכן אותנו)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך ויום נעים אמשיך לעדכן
aaa27/08/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה
aaa05/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)