מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם ככה זה צריך להיות או שאפשר אחרתרוי11/11/2007
היי אני נשואה מזה 4 שנים בתי בת שלוש ובני בן שנה.
בן זוגי השתנה מאז שנולד הקטן השתנה ביחס שלו כלפי הוא מתלונן על העיפות שלי על מראה הבית והוא פחות ופחות עוזר (או שיש לומר לי יש יותר צורך בעזרה והוא לא רואה ואומר תבקשי)
יש לציין שהוא עובד עד 7 ואני בבית עם הקטן ובצהרים עם שניהם אימי היא המושיעה הפרטי שלי .
לא תיארתי לעצמי שכך חיי יראו הכל סביב הילדים אני עייפה רוב הזמן ומאוכזת מהמעט זמן שבן זוגי איתנו והתחושה שגם המעט הזה הוא רב עם הילדה במקום לשחק ולאהוב (הילדה מכה לא מעט את הקטן לדעתי יותר כשבן זוגי נמצא).
וכשאני מדברת מסבירה יוצא תמיד שאני מאשימה משהו בתקשורת לא מסתדר נדמה לי שאנחנו מאבדים אחד את השני ובעיקר אני מאבדת את עצמי (הייתי בטיפול אישי לא הרגשתי תזוזה 12 )פגישות) הוא לא מעוניין בטיפול זוגי ובעיניו גם הטיפול האישי לא ממש עוזר (מה שאכן קרה במקרה שלי)
לא יודעת אני עייפה מרגישה שלא לזה יחלתי אני מתה על הילדים שלי אבל מרגישה שאני כבר לא מתה על בן זוגי קשה לי עם זה ומידי פעם אני חושבת על גרושין.
מה עושים התחושה היא שהילדים הפכו למרכז עולמי בן זוגי חוזר מאוחר וכשהוא מנמצא כאמור אז זה לא ממש זה אנחנו בקושי יוצאים אז הוא נראה לי כבר מיותר.
והוא מצדו מחפש לנו בית מרווח יותר כמובן באיזור של אמו בטענה שעד כה עשינו רק מה שאני רציתי וגרנו ליד אימי .
לא יודעת אומרים צששככה זה ילד שני עייפים וגם ההפרשים אצלנו לא גדולים שתתאפקי הכל יסדתר תחזרי לעבוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיעזר בייעוץ בכל זאת
דורית כהן12/11/2007רוי היקרה,
צר לי על מה ששניכם עוברים. נראה שלהגיע הביתה בשביל בעלך זה להיכנס למתח ולהתמודדות עם העייפות שלך, עם התוקפנות של הילדה, וגם הוא עצמו לא יודע כיצד להתמודד עם הדברים והתסכול הזה מוציא ממנו דיבורים של ביקורת כלפייך. נגררתם למערכת של הישרדות מול הבעיות המעיקות של המציאות. זה אינו מצב יוצא דופן, והרבה זוגות נמצאים בו בשלב הזה של החיים, כאשר צריך לעבוד קשה ולשפר את המצב הכלכלי והילדים קטנים ודורשים כל כך הרבה תשומת לב.
מה שאני מציעה זה דווקא כן לחשוב על קצת ייעוץ זוגי, כי אם תקבלו כמה כלים ותצליחו להבין מה קורה לכם ולמה, ואיך לצאת ממעגל הקסמים הזה - איכות החיים שלכם תשתפר מאוד, ותרגישו שאפשר להתמודד עם הרבה בעיות ביחד תוך תמיכה אחד בשנייה. גם הילדים ירוויחו מכך וזה מאוד גורלי לגבי עיצוב האישיות של כל אחד מהם, וממש דחוף ממה שאת מתארת את התנהגות הילדה שלכם. לא כל יועץ זוגי הוא מייד זה שיתאים לכם. זה שהלכת לטיפול וזה לא עזר - זה קורה וצריך מהר להחליף את היועץ ולמצא את מי שמתאים לכם. אל תחכי עם הצעד הזה כי את יודעת, לפעמים יש פתאום יום אחד יותא מוצלח, וכל הבלגן נשכח ושמים אותו הצידה, אבל הבעיות לא ממש נפתרות, הן רק נידחות, וחוזרות בגדול יותר כל פעם, ובינתיים האהבה נגמרת או אצל או אצלו, וזה מסוכן, כי אז יותר קשה לעזור לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך ועוד שאלה
רוי12/11/2007היי ראשית תודה על תגובתך אני אכן מרגישה שאנחנו נמצאים במדרון שאם לא נצליח לעצור .....
רציתי לשאול האם יתכן שהסיבה לאי ההצלחה בטיפול שהמטפלת לא נשואה ובלי ילדים הפריעה לי כי זו חוויה שמבחינתי היא מאוד טוטאלית ואם לא חווית לא תביני אותי האם יתכן שזה עד כדי כך היווה מכשול דיברתי איתה על זה אבל היא טענה שאין קשר וכמטפלת היא לא אמורה לחוות את כל החוויות שאחרים חווים אומשהו כזה (יש לציין שבעבר הייתי אצלה והיה לי יופי הרגשתי שנתרמתי והתקדמתי)
מה דעתך?
והאם יתכן שהצורך שלי בטיפול מעיב על הזוגיות שלנו התחושה העיקרית שלי שאני עשיתי המון וייתורים כאם מקצועית לא אוכל לחזור לתחום עבודתי בעבר אני מרגישה שאני צריכה להיות בבית מוקדם עבורם ועבור עצמי כאם שהחלה את חווית האימהות בגיל 37 האם זה יותר אני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות מאוד חשובות
דורית כהן12/11/2007לגבי שאלתך הראשונה, לכאורה ובתיאוריה זה לא צריך לשנות, העובדה שהיא מעולם לאעברה חוויות שכאלו. כי היא צודקת ברמה התיאורטית שהמטפל לא חייב וגם לא יכול לעבור את כל החוויות של מטופליו (תארי לך שמטפל יצטרך לחוות שיגעון כדי לעזור למטופליו הפסיכוטיים). יחד עם זה, עובדה שזה יצר בעייה אצלך ולא הצלחת לחת ממנה ולהיתרם. אני חושבת שלא כל כך משנה מדוע - את צריכה לחפש מטפל שתרגישי שאת יכולה להיעזר בו.
את גם שואלת האם הבעיות קורות יותר בגללך. לפי מה שאת מספרת את מרגישה שעשית ויתורים מבחינה מקצועית למען חוויית האימהות. השאלה היא מה זה עושה לדימוי העצמי שלך. הרבה נשים (ואני בכללן) מגדירות את עצמנו במסגרת הדימוי העצמי גם בהיבט במקצועי, ואת, בתור מי שהחלה להיות אמא בגיל 37 ודאי הגדרת עצמך שנים רבות קודם כל מן ההיבט המקצועי. אז מן הסתם את עוברת איזה שינוי בהרגשתך והבטחון המקצועי והעצמאות הכלכלית שלך (בפני עצמך) ירדו. אבל את נשמעת מאוד מודעת לעצמך ולמה שקורה, ונראה שבחרת בכיוון של להקדיש עצמך עכשו יותר לחוויית האימהות.
אבל, את שואלת האם את יותר אחראית לבעייות שקורות עכשו ואני חושבת שלא!
הנקודה היא שאני חושבת שגם הוא עובר שינוי ועליו להסתגל לכך שיש לאחרים מסביבו צרכים. נדמה לי שהוא לא יישר קו עם זה, אם הוא לא מסוגל לתמוך בך ומתעמת עם הילדה. כך שגם עליו לבחון את עצמו ומה הוא יכול לעשות עם מצבו בחיים. לסיכום, כל אחד מכם עובר בשנים אלו טלטלה ושינוי, והזוגיות צריכה לגייס יותר כלים וכוחות כדי לעבור את הטלטלה הזאת טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ועוד שאלה
רוי12/11/2007אז מה נכון לעשות ללכת לטיפול אישי או זוגי כמובן שאם היה לי מיותר הייתי הולכת גם וגם ואם אפשר שולחת גם את בן זוגי
האם את מטפלת זוגית וכמה עולה מפגש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ זוגי
דורית כהן13/11/2007לדעתי לאור מה שאת מספרת על תגובותיו של בעלך, הביקורתיות, היחס לילדה ואליך - עדיף ללכת יחד לטיפול זוגי. אינני יכולה לתת לך פרטים נוספים במסגרת זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהאלה10/11/2007
שלום,
שמי דנה ואני בת 30. מזה שמונה שנים אני במערכת יחסים עם גבר נפלא בן גילי. הוא אכפתי, אוהב ודואג. אולם כנראה הבעיה היא בי, אני לא אוהבת אותו כפי שהוא אותי, אלא מכבדת אותו מאוד ורואה בו אדם נהדר.
הבעיות שלי איתו נוגעות בחוסר סקס וחוסר תקשורת- פשוט אין לי חשק מינימלי לשכב איתו. זה נובע, לדעתי, מכך שאנו לא משדרים על אותו גל ברמה המנטלית. הוא פשוט באופיו, אינו מבריק במיוחד וקשה לי למצוא איתו נושאי שיחה שהם מעבר לרמה התפקודית הרגילה של היומיום. ככל שאני מתבגרת, הנתק בינינו מעמיק.
אני חושבת שאנו צריכים להיפרד, אולם הדבר אינו פשוט. ראשית, הוא תמך כלכלית בי במשך לימודיי בשנים האחרונות ואינני רוצה שיחשוב כי ניצלתי אותו כל השנים הללו. שנית, יש לנו כלב (לא לצחוק, זה כמו ילד) ואני לא רואה איך אני עוזבת אותם. שלישית, מעשה הניתוק, הפרידה, קשה לי מאוד.
איך "מפרקים" מערכת יחסים של שמונה שנים?
אשמח לתגובה מהירה,
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לשמוע גם את דעתן של הבנות כאן
אלה10/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה
מיכל10/11/2007בת 30 , מתארת מערכת יחסים של 8 שנים עם גבר "נפלא" שאינך אוהבת , אין בך משיכה אליו,אין סקס, ועם כל זאת קיימת את הזוגיות הזו 8 שנים.... ??
מכך נובע שלבטייך על היותך "נצלנית" ועשית זאת מתוך נוחות ותמיכה כלכלית -אכן נכונים .
את פשוט לא הגונה בקיום הקשר הזה, מטעה את הגבר , נוטעת בו אהבת שווא מזוייפת , וחיה בשקר גם את חייך שלך .
סיימי את הקשר הזה לטובתו , לא מגיע לו אחת שכזו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכלב יותר חשוב ?
דורון10/11/2007מה שמטריד אותך איך את נפרדת מהכלב ? ולא מהבחור האומלל ש 8 שנים נתן לך את אהבתו תמיכתו הכלכלית ואינו מודע לכך שהכל היה מסיכה , תחפושת , והטעייה מצידך .
הקשר הזה לא קיים כבר , ולא היה קיים מלכתחילה ....תארי לך לו היית במקומו ?
לכל הפחות תהיי הוגנת ותסיימי את מסכת השקרים הזו .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה לעולם אינה קלה
יהודית ברגמן11/11/2007דנה יקרה!
לגבי פרידה כבר החלטת ואין לך לבטים. את למעשה מבקשת לדעת איך לעשות זאת מבלי לעורר בו חשד לניצול מצידך וכעסים כלפייך על כך שלא תמשיכי לגמול לו חסדים על תמיכתו הכלכלית. גם בשנים בהן למדת, מערכת היחסים לא היתה סוערת ביניכם, אבל היתה נוחה לך.... לא נכון ולא הוגן להמשיך ולמסד קשר זוגי רק בגלל שאת מרגישה מחויבת לו על שפירנס אותך בשנים האחרונות. היום, אחרי סיום לימודייך, תיפרדו כידידים באופן הכי מכובד שתוכלי למרות שאין לי ספק שיחוש נבגד. תוכלי להתפרנס בכוחות עצמך ולהציע להחזיר לו במהלך הזמן את הסכום אותו את חייבת, ולגבי הכלב - אני בטוחה שתגיעו לאיזו פשרה.
לא מושכים קשר זוגי 8 שנים כשאינו מוצלח ובטח לא בונים עתיד משותף על קשר כל כך לא אמיתי !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודעת לאיך שזה נשמע קודם
אלה11/11/2007אולם לא מדובר כאן במערכת יחסים שקרית, לפחות לא מצידי. בן זוגי יודע בדיוק כיצד אני מרגישה, והייתי פתוחה בלבטיי לאורך כל הדרך. הודיתי בפניו על חוסר המשיכה המינית (מה גם שהוא שם, לא? הוא מרגיש את זה על בשרו) ועל כך שאינני מאוהבת בו, אלא אוהבת אותו כחבר, כאדם.
אינני בוגדת בו, ברמה המעשית בכל-אופן, למרות שצצו הזדמנויות לא מעטות במשך השנים. אין הנחתום מעיד על עיסתו, אבל אני מודעת ליופיי ולהשפעתי על גברים.
תמיד עודדתי אותו מבחינה מקצועית ואישית ועמדתי מאחוריו כשעברנו קשיים. אני לא פרזיטית שחיה על חשבונו, כי למעשה אני זו שתמכה כלכלית בקשר בארבע השנים הראשונות. נפגשנו וחיינו בחו"ל בתחילה ועקב נסיבות משפחתיות חזרתי לארץ והתחלתי ללמוד. גם במהלך הלימודים עבדתי בעבודות שונות כך שלא חייתי כנסיכה על זרי דפנה ורחוק מזה.
הוא לא מוכן לוותר עליי למרות שהוא מודע לכל מה שאני מרגישה כלפיו. הוא מוכן להשלים עם הכול ובלבד שנהיה ביחד, כי לדבריו אני האחת שלו. לא הייתה לי סיבה של ממש לעזוב, אני מודה, אז נשארתי.
והכלב? כן, אני מאוד קשורה לכלב. לעזוב אותם עבורי יהיה ממש להתגרש. וזה קשה. כל כך קשה שלא הלכתי עד עכשיו. ובאמת שאינני יודעת כיצד לעשות את זה.
יהודית, תודה על תגובתך אך המצב מורכב יותר ממה שאת מתארת.
מיכל, אני מבינה שאת חושבת עליי כביצ'ית נצלנית, אבל אני ממש לא.
אשמח אם תייעצו ולא תמתחו ביקורת.
תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרידה לעולם אינה קלה
התמונה התבהרה ונראית שונה בתכלית עם המשך הצגתה. צר לי על שמיהרתי לבקר. הצדק אתך וזה מלמד שוב ושוב שתקשורת כל כך חשובה ואסור למהר ולצאת מנקודות הנחה מבלי לקבל תמונה מלאה וזאת למרות שפה בפורום קשה לשטוח את כל המרכיבים. הבהרת בפנייתך השנייה ששיקפת לו את תחושותייך כלפיו והיית הוגנת כבר מתחילת הקשר, מה שמשנה את ההתייחסות לחלוטין. מצד שני, קשה לייעץ לך איך לבצע את הפרידה. אבל ברור שאסור לך לוותר על חיי אהבה, מין, ריגוש, תשוקה, משיכה, עיניין, רמה מנטלית דומה ועוצמה עם בן הזוג. תיזמי שיחה גלוייה וזכרי שמה שיוצא מהלב נכנס אל הלב. סביר שבן זוגך הנוכחי לא ירגיש בנוח כשיבין שאת כבוייה וחסרים לך כל האלמנטים שמרכיבים זוגיות טובה לחיים. ולכן נסו לשקול, אם ישנה אפשרות לשמור על קשר מסוג אחר - חברות/ ידידות אולי, לשמור על קשר. לא חייבים להתנתק לחלוטין. אפשר לגור בנפרד זה מזה אך בסמוך (בגלל הכלב), ולאפשר לחיי אהבה חדשים עם אחרים להכנס לחייכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיהודית, כך בדיוק אני מרגישה
אלה11/11/2007ותודה על תגובתך הרגישה והקולעת. זה בדיוק העניין. על כפות המאזניים מונחות מצד אחד אבני חן כמו ביטחון, אהבה, חום, חברות וכבוד הדדיים ומצד שני המיניות שלי, האני שלי בקשר, הריגוש האינטלקטואלי והפיזי.
את יודעת, שמעתי את יובל כספין אומר פעם באיזו תוכנית : "הזיון הטוב ביותר הוא זיון השכל". אני ממש רעבה לזיוני שכל, סליחה על הצרפתית שלי.
העניין הוא שאני מפחדת. מפחדת לעזוב גבר כמוהו וליפול ברשת אחד הזאבים בעור כבש שם בחוץ. זה לא שאני נאיבית, אבל נפילות אכן מתרחשות בחיים ובגיל מסוים זה מתחיל להיות יקר לעשות טעויות. הקונכיה הזו טובה לי, לא אשקר לך. ושוב, מצד שני, כשהמחשבות על פרידה מכרסמות חזק כל כך, זה כבר לא עניין של החלטה אלא של ביצוע, לא?
דבר נוסף, אני לא כמהה להתחיל זוגיות חדשה. להיפך, אני ארצה המון מרחב אישי כשסוף סוף (אם וכאשר) אאזור אומץ לעזוב אותו.
האם אני עושה את הצעד הנכון, יהודית?
האם דורית יכולה בבקשה להביע דעה?
אני רוצה לציין שקושי נוסף הוא שסביבתי הקרובה, משפחתי וחבריי, מאוד אוהבת אותו, משפחתי קיבלה אותו כבן לכל דבר. הם לא מבינים מדוע איני רוצה להתמסד איתו ומדוע אני רוצה להיפרד.
האם אני צריכה לחזור להורים (אני תפרנית עדיין, עוד לא כיסיתי את כל חובותיי)?
תודה על עזרתכן,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמִנוחות כלכלית להתפשרות על בינוניות
האם את באמת מוכנה לוותר על הסיכוי לאהבה אמיתית, ריגוש, קשר אינטלקטואלי, המיניות שלך, פלירטוט מתמשך עם בן זוג נאהב, לטובת בינוניות ונוחות? האם תוותרי על כל אלו, תמשיכי לתת לַפחד לנהל אותך, ותשארי בקשר בינוני כל חייך בגלל נוחות כלכלית ורצון לרָצות את הסביבה הקרובה? ההחלטה צריכה להיות רק שלך. לא של המשפחה ולא של חברים, שאגב תקשורת עם הקרובים אליך ובשיחות אינטימיות ישרות ופתוחות אתם, רצוי שתבהירי לעצמך ולסביבה את צרכייך וציפיותייך מזוגיות כפי שאת רואה לחיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת, יהודית
אלה12/11/2007כן, אין מנוס. כנראה שאצטרך לסיים את הקשר הזה בקרוב מאוד וגם לעשות איזושהי הסתכלות פנימית מעמיקה בדרך.
תודה לך, ביטאת בגלוי את מה שאני חשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמו לעבור ניתוח
דורית כהן12/11/2007אלה היקרה, קראתי את כל התגובות, ואני לגמרי מסכימה עם מה שיהודית כתבה לך, ואני גם רואה שאת מסכימה איתה.
אני יכולה להציע לך טכניקה שאולי תעזור לך: דמייני את עצמך בעוד חמש שנים מעכשו. מה את מאחלת לעצמך? איזה בן זוג היית רוצה שיהיה לך? איך את רוצה להרגיש כלפיו? עד כמה חשובה לך האפשרות לשוחח איתו שיחה אינטלקטואלית, ושתהיה ביניכם משיכה מינית גבוהה? חישבי, אם מופיע לך במחשבות הללו בן זוג אחר, ולא הוא אפילו מישהו דמיוני, לא מציאותי, חישבי מה זה אומר לגבי הצעדים שעלייך לעשות מחר בבוקר, גם בשבילך וגם בשביל בן זוגך הנוכחי. ברור שזה יהיה קשה וכואב להתנתק, אבל זה "ניתוח" שעליך לעבור. ברגע שהדברים יהיו מאוד ברורים לך, ולא תהיה לך התלבטות - יהיה לך הרבה יותר קל לבצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכן, יהודית ודורית, אנא קראו
אלה13/11/2007מצטערת שהשם שונה, אולם זה לא באשמתי. ניסיתי להכניס הודעה לפורום אחר בשם שונה וזה שינה גם את השם בהודעה הזו. אז רק להבהיר, שמי הוא דנה.
החלטתי שאני עוזבת אותו.
אני עוברת כל כך הרבה תנודות (טלטלות, ניתן לומר) באופן אישי לגבי כמעט כל אספקט בחיי, שהפורום הזה צר מלהכיל, ולכן קשה לי להסביר לכן כאן את עומק הרבדים. אני מרגישה שאני חייבת לעשות חשבון נפש אמיתי עם עצמי. אני בת 30 בסה"כ, אני מ ר ג י ש ה צעירה וכמהה לעולם. מיליון דברים לא עשיתי והם בוערים בי עכשיו. אולי חלק מן הדחיפות הזו קשור לעובדה שאני מתמודדת עם סרטן נוראי, מפלצתי ואגרסיבי שתקף את אימי לאחרונה וגרר טיפולים קשים מנשוא. שוב, זו לא הבמה לרבדים האלה. תובנה פסיכולוגית שעלתה לי לא מזמן היא שאני מחזיקה במערכת יחסים יציבה זו כי זה העוגן של האופי הלא שקט שלי.
והנה, אני צריכה לחשוב כיצד להתחיל מחדש ולצאת החוצה. לא רק ממערכת היחסים אלא גם מבועה שאני מקיפה בה את עצמי. איך? אני חייבת למצוא את הכלים ולעמוד מול הפחד. אני חייבת לחיות.
תודה, בנות,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפני את האנרגיות לאמת שבך
יהודית ברגמן14/11/2007דנה יקרה!
אני מניחה שספגת הרבה כוחות מחברך היציב-העוגן וזה התאים לתקופה מסויימת בחייך. ועתה , עם הבחירה שלך "לחיות את החיים", ובעזרת הכלים שדורית הציעה להתכווננות, כשאת שלמה עם עצמך, תוכלי לצאת באומץ ובנחישות לחיים אמיתיים, מלאי עוצמה, אהבה והגשמה. חיזקי ואימצי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שהיתפתחת והישכלת יותר ממנו
מבינה02/12/2007וזה מה שיוצר את הפער בינכם.לדעתי הבחור הוא יהלום כי היום אין כאלה בחורים וכנראה את הרבה יותר ממנו שהוא ממש סוגד לך כי כך הבנתי. אוהב נטו ללא תמורה. הראיה שלי אולי קצת מיושנת ואני חושבת שעם אהבה לא הולכים למכולת ויש כאן גם נושא הכלב-כלב לא חי לנצח מקסימום 12 שנה.לדעתי אם תיפרדו לא מובטח לך שתיתחתני מהר וכנראה שתהי אמא מבוגרת.אני ילדתי בגיל 39 והיום אני בת 59 והילד שלי בן 20 וקשה לו מאוד להיות בן להורים מבוגרים.אבל....הכל תלוי במה שתחליטי ועל מה שתיתפשרי כי אין מושלם בחיים רק באגדות.ועצתי היא לך שלא תיפרדו בצורה מוחלטת אלא תעשי פסק זמן לתקופה מסוימת ותחיו לבד ולא תחת קורת גג אחת.אני בטוחה שהבחור יסכים כפשרה מאשר לאבד אותך לתמיד.ולך יהיה זמן להחליט מה את רוצה בדיוק.אולי תגלי שבחוץ קשה לך לבד וירד לך האסימון שיש לך יהלום בבית ותתחילי לאהוב אותו? ואז גם יבוא החשק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכן/םבחורה08/11/2007
האם כדאי לצאת עם מי שמלכתחילה מוצא חן בעינינו (חיצונית. ולא חייב להיות דווקא יפה, אלא יותר הטעם שלנו), וללכת עם הבטן/האינטואיציה או לנסות גם כאלה שלא ממש מוצאים חן בעינינו במבט ראשון ושני ואולי בהמשך זה יקרה..
אני מוצאת שזו שאלה שעולה שוב בייחוד היום עם כל עולם הבליינדייטים המרובים. איך "בוחרים", לפי מה? בהנחה שהבחורים עושים רושם כללי של אדם טוב ורציני.
תודה,
המבולבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת סיכוי נוסף
דורית כהן12/11/2007זו שאלה מורכבת, ואני חושבת שלא ניתן לענות לך בצורה חד ערכית.
לפעמים משיכה מינית מתפתחת כלפי מישהו שהתקשורת והאישיות שלו מתגלות כמרתקות ונעימות, וזה יכול לקרות שבתחילה אין משיכה מינית, וזה לא הטיפוס שלך, אבל בהמשך נוצר משהו שלא היה בתחילה.
קרה לי כבר שגם גברים וגם נשים שנראו לי בתחילה, במבט ראשון, לא נאים כלל - הפכו ליפים ומושכים כאשר גיליתי את פנימיותם. אז שווה לתת יותר מצ'אנס אחד לדייטים, כמובן בתנאי שנוצר משהו מעניים ומרתק במפגש הראשון, טעם של עוד - עוד שיחה, עוד בילוי, עוד זמן יחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נטישה לילד בן 6ורד קורן07/11/2007
הבן שלי כמעט בן 6 ואינו מסוגל לעזוב אותי או את בעלי הוא אפילו לא מוכן ללכת לחוגים מהפחד שאני אהיה בחוץ והוא בתוך הכיתה .
אינני יודעת מה לעשות המצב הולך ונעשה קשה יותר עם הגיל במקום להיות טוב .
יש ספר אולי שאפשר להמליץ לי להקריא לו או איזו שהיא דרך אחרת ?
אנחנו לא מבינים מדוע הוא כל כך מפוחד שנעזוב אותו . בחיים לא הלכנו בלי לאמר לו . האמת הפסקתי להניק אותו בגיל 8 חודשים , חזרתי לעבוד והבאתי מטפלת חדשה אולי איפה שהוא זה גרם לו לסיבוך בעניין הנטישה ? אנא ייעצו לי איך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא פני לפורום טיפול משפחתי
יהודית ברגמן07/11/2007להלן הלינק לפורום טיפול משפחתי :
http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=192* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובה..אורית07/11/2007
שלום רב,
אני בחורה כבת 26 יצאתי עם בחור כבן 27 כחודשיים, יש לציין שבמהלך תקופה קצרה זו היו עליות ומורדות בקשר.
הבחור בתחילת הקשר הראה נכונות עם הזמן זה דעך כך גם שיחות הטלפון ועבר לפגישה של פעם בשבוע.. לפני כשבוע "תפסתי"אותו לשיחה של מה הוא בדיוק רוצה מהקשר כי אני לבד לא יכולה ..הוא בפירוש באופן חד משמעי אמר לי שהוא כן רוצה את הקשר וגם הבטיח באותו המעמד לקדם ולפתח את הקשר.
ביציאה הבאה שלנו כלומר אחרי ערב אחד בלבד יצאנו והכול היה מושלם בסיום הערב אמר לי שהוא רוצה לחשוב על העניין מחדש ויעדכן אותי בכל מקרה בתשובה.
עברו 5 ימים אני הייתי חסרת סבלנות והחלטתי לחתוך את העניין ע"י SMS הבחור חזר אליי וטען שקרה משהו.. בכל מקרה דיברנו טלפונית ואמרתי לו שיראה את ההודעה כמבוטלת וקבענו ליום שבת להיפגש ולדבר על הכל. כאמור, יום שבת נפגשנו למרות שהוא סירב להיפגש בטענה שזה יהיה לו יותר קשה בכל זאת ביקשתי ואכן נפגשנו.. הוא טען שהוא לא מרגיש בלב משהו בנוגע אליי מרגיש משהו אבל לא מה שציפה.. לכן הוא חושב שכדי שנגמור עם זה.. אני מצידי אמרתי לו שהוא יתחרט על העניין.. הוא אמר לי שהוא מרגיש שהוא כבר מתחרט והוא עושה את ההחלטה לא בלב שלם. בסופו של דבר נפרדנו. הוא ביקש שנהייה ידידים שנדבר פעם בחודש .. אמרתי לו בסדר למרות שמבחינתי לא ממש בסדר.
ביום שלישי והוא שלח לי SMS (כלומר שלושה ימים בלבד אחרי הפרידה) מה המצב? לדעתי הוא מתחרט על העניין.. מה דעתך? מה אני צריכה לעשות בעניין??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוח לו
דורית כהן08/11/2007היי אורית,
כנראה נפלת על בחור שמאוד קשה לו להחליט. לי, מבחוץ, זה נראה שהוא לא להוט להמשיך את הקשר כמוך, כלומר אין הדדיות כאן, אלא שהוא רוצה אותך בתמונה, אולי נוח לו שיש לו אותך. אני במקומך לא הייתי נשארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשארות בקשר מתוך פשרה
יהודית ברגמן08/11/2007אורית יקרה!
אני מסכימה עם דורית. האם יספק או יֶרצֶה אותך קשר לא מלהיב שנעשה מתוך פשרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה להוריםאילנה06/11/2007
היי
אני בת 25 נשואה שנה גרה בכפר של בעלי
יש לציין שאנו גרים אצל הוריו עם 2 חדרים קטנים משלנן.....אביו חולה אלצהיימר מתקדם לרוב יש צעקות על האבא (מצד אימו ) בגלל כל מיני שטויות שהוא עושה ולכן מן הברור שהוריי לא מרגישים בנוח לבוא לבקר.
סיבה נוספת בעלי ידע לםפני החתונה שהוריי לא רצו אותו (בגלל גילו מבוגר ממני ב12 שנה) וכן מעבר לכפר שלו.....לא יודעת אם זה בגלל זה בעלי ממש ממעט לבוא לבקר את הוריי.....(הם גם לא דברנים) דיברתי איתו על כך הוא טוען שהוא לא מרגיש בנוח איתם וכו....דבר שאישית מעליב אותי....
אני בת יחידה להוריי ויש לי אח צעיר.....לאימי הייתה מחלת OCD קשה לה עם זה שעברתי לגור בכפר שלו (מרחק שעה נסיעה).
כרגע אני לומדת במכללה שקרובה לאזור מגורי הוריי ואני גרה אצלם רוב ימות השבוע בחופש שבין השנים (תקופה של חודשיים) בעלי לא היה מסכים שאסע לסוף שבוע להוריי (ככה כל החודשיים)
דבר שגורם לי לשנוא אותו.....הוא טוען שזה היה לו מאוד קשה אם היה נאלץ לגור בכפר שממנו אני באה....אז למה הוא לא מבין אותי? אני עדיין לא הצלחתי להסתגל לכפר החדש אין לי קרובי משפחה או מכרים ....ולפעמים אני יושבת ובוכה בבית בכפר החדש והוא לא מבין אותי אטומר לי את תתרגלי.....
האם לדעתכם זה צודק שאסע סופי שבוע להורים?(כל עוד אין לנו ילדים).?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבור בעיות הדורש טיפול מעמיק
יהודית ברגמן06/11/2007אילנה יקרה!
אם טעיתי - אתך הסליחה. פנייתך המוכרת הובילה אותי לעלעל בפניות דומות קודמות , בהן- "מצב מסובך ומעצבן" שם כינית עצמך בשם יוליה (?) ב-22/10 ועוד פניה "טראומות וזוגיות"- בשם שילה (?) 30/10 . והפעם "נסיעה להורים"...
ברחת מְעָבר מאוד לא קל >לבדידות ומציאות קשה לא פחות. עם היסטוריה טראומטית שכזו, חוסר הבנה ותקשורת לקוייה עם בן זוגך לחיים, מין חסר, בעיה כלכלית, מגורים עם הוריו, אמא חולה, חותן חולה, חוסר ביטחון עצמי ואי הסתגלות לבית החדש... זהו מצבור בעיות הדורש טיפול מעמיק. היי אמיצה, קומי ועשי למען עצמך. אל תחששי לפנות למחלקה סוציאלית של העירייה או לברר אצל רופא משפחה בקופת החולים - לשם קבלת עזרה/טיפול/יעוץ ללא תשלום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה
שוב אני....06/11/2007ההסבהכדכגכ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדלים אדירים בחשק המיניאירנה04/11/2007
האם לדעתכם יכולה להתקיים זוגיות תקינה כשאחד מבני הזוג רוצה לקיים יחסים 3 פעמים בשבוע והשני בקושי פעם בחודש? (ככה זה מתחיחלת הזוגיות) לא מדובר בשחיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלים אדירים בחשק המיני
יהודית ברגמן04/11/2007אירנה יקרה! אני לא מוצאת לנכון לברר מה גילכם, מה משך הקשר ביניכם, משיכה, מצב הורמונאלי, שחיקה וכו'. כיוון שהבחנת בחוסר ההתאמה כבר בתחילת הזוגיות. לדעתי הפרש כה משמעותי וחוסר התאמה בצרכים המיניים לא יכול לקיים זוגיות תקינה לאורך זמן. בן הזוג המיני מביניכם יוותר לא מסופק ואילו האפלטוני , ייצא מתוסכל ומיוסר.
אני מזמינה את קוראי הפורום לדון בבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות וזוגיות
דורון04/11/2007אירנה שלום
עצם פנייתך לפורום מעידה על הצורך בפיתרון ועל היות הפער מפריע לזוגיות שלכם או לאחד מכם .
למיניות יש מקום חשוב ומרכזי במערכת זוגית , והתאמה מינית הינה בסיס חשוב לקיום זוגיות בריאה ומאושרת .
לזוגיות כזו שאחד מבני הזוג אינו מסופק מינית יש סכנה של שבר עם הזמן .
אני בטוח שנגרמים חיכוכים בינכם עקב הבעייה שתיארת ואלו עלולים רק להחריף .
האם ניסיתם להבין מה סיבת הפער ? אולי מדובר בבעייה הורמונלית שניתן לפתור ?
באם הזוגיות והקשר יקרים לכם נסו לפנות לייעוץ סקסולוגי לקבלת עזרה ודרכים לצמצום הפער,
באם הנושא נדחק ע"י בן הזוג שצרכיו מועטים ואינו משתף פעולה לזוגיות הזו אין עתיד ארוך טווח.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה..
לינה04/11/2007אני בת 25 בעלי 38
גרים ביחידה נפרת מהוריו עם חדר שינה וסלון משלנו בדירת קרקע......אביו חולהאלצהיימר מתקדם לא זוכר את ילדיו הביאו לו עובדת זרה כרגע ולוקח תרופות הרגעה......בעלי לא עבד עד עכשיו ולפני חודש החל לעבוד.....היה לו מידי פעם כאבי בטן שטוען שזה בגלל מתח ועצבים מהמצב.....לוקח סרוקסט 20 מ"ג אומר שהרופא אמר לו שזה לא משפיע על החשק המיני.......גיליתי די בתחילת נישואין תמונות של חברה שלו שהיתה לו שגר בקיבוץ שהם מחובקים ביקשתי שיזרוק בהתחלה סירב....ואח"כ "העלים אותן" הכי עצוב ל שאני דתייה ושאלתי אותו אם חשוב לו סקס לפני חתונה שאלתי אותו אמר לי אין לך מה לדאוג אני כל הזמן ארדוף אחרייך נעשה את זה הרבה ומה אני מקבלת? פעם בחודש.......זה היה צפוי שנגור אצל הוריו (כל זמן דואג שאול הוריו שומעים) גם לפני חתונה לאביו היה אלצהיימר וכנ"ל עזב את עבודה שהיה בה לפני חתונה הוא אמר לי אמצא מהר אך זה לקח יותר משחשבנו....בכל אופן סוף סוף מצא העיקר הוא שהדברים היו צפויים מראש אז אם היה לי מצב כזה ויודעת שאין לי ראש לסקס ובעלי לעתיד כן אוהב וזה מאוד חשוב לו ואין כ"כ אפשרות לעבור לבד אני לא הייתי משקרת אלא פשוט מעכבת את החתונה או לא מתחתנת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיניות וזוגיות
דורון04/11/2007עכשיו התמונה מתבהרת ,ראשית יש בינכם פער של 13 שנה ולעובדה זו יש כנראה השפעה גם על הקשר בינכם .
את מתארת מצב מורכב של בעיות רפואיות וטיפול תרופתי שכנראה יש לו השפעה פיזיולוגית על התפקוד המיני של בן זוגך ,סרוקסט הינה תרופה לטיפול בדיכאון וחרדות ולמיטב ידיעתי יש לתרופה זו תופעות לוואי בהקשר הירידה בחשק המיני .
יש מקום להתייעצות עם גורם רפואי מוסמך בקשר לכל מה שתיארת וההשפעה על המיניות בזוגיות שלכם ,זאת בתנאי שלבעלך אכן חשוב הקשר הזוגי שלכם ורצונו בפיתרון למענכם .
פתיחות ושיתוף פעולה מחוייבים המציאות - בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפער במיניות
מיכל04/11/2007זוגיות כזו בלתי אפשרית
איך שרדתם מלכתחילה...אם בכלל ...?
עם פער כזה חבל על הזמן ,,,,או טיפול , או פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איננו מוכן לחתונהיעל03/11/2007
שלום,
אני יוצאת עם חבר שלי כבר שלוש שנים אנחנו גרים ומנהלים חיים משותפים מזה שנתיים.
היום אני בת 27 וחצי ובעוד שנה וחצי בערך אני אהיה בת 29 .
בן זוגי ואני עברנו בשנים האחרונות המון מצבים קשים של מריבות ולא ידענו כיצד להתמודד אחד עם השני בזמן האחרון- חודשיים אחרונים החלנו לקרוא בספרים ובמאמרים על דרכים ךהתמודד עם הבעיות האישיות שלנו ואכן נראה שיפור במערכת היחסים כבר כמעט יותר מחודש לא רבנו ואם היה וויכוח ידענו למתן אותו ולא לתת לו להתפתח למריבה גדולה.
הסיבה שרשמתי את הגילאים שלי בהתחלה היא כי אני מעוניינת להתחתן ולהביא ילד לעולם גם מכיוון שאני מרגשיה מוכנה וגם מכיוון שאני כבר כמעט בת 30 .
בן זוגי הינו השנה בן 30 אך איננו מרגיש מוכן לנישואין .
כל פעם אני מרגישה שהוא דוחה את העניין בכל פעם שאני מעלה זאת על פני השטח הוא אומר שאני מלחיצה אותו. האמת היא שאני פשוט מאוד רוצה בזה וכבר קשה לי להתאפק. אינני רוצה ליצור אולטימטום אך מצד שני אני מפחדת שאם אני אשתוק ולא אומר דבר אני אחכה לנצח.
הוא אמר שהוא רוצה לבדוק את מערכת היחסים לראות אם אנחנו מסתדרים דבר שהגיוני בעיני אך אני לא יודעת כמה זמן זה אמור להיות.
אני מרגשיה שאנחנו מוכנים גם מבחינת זה שהתחלנו להסתדר טוב יותר וגם כי אני מאמינה כי אנחנו נעשה הכל כדי שזה יעבוד.
אני חשה תסכול מזה שהוא לא מוכן ואני מפחדת שהוא לעולם לא יהיה מוכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה אמיצה
דורית כהן04/11/2007יעל היקרה,
לצערי מה שאני יכולה להציע לך בשלב זה הוא סוג של אולטימטום, למרות כיעורה של המילה הזו, יש בה משהו מדוייק וברור.
כי כנראה אתם במקומות שונים בחיים. לך נישואין והבאת ילדים כבר מאוד חשובים ומרכזיים, זה עניין של שלב שהגעת אליו בחייך. ואילו בשבילו זה מוקדם מדי. אצלו יכולים להיות כמה שיקולים שונים ואולי כל מה שעכשו אכתוב:
1. הוא עדיין אינו בשל לאחריות הכרוכה בנישואין והבאת ילדים
2. הוא אינו בטוח באהבה כלפייך – שזאת אהבת חייו כפי שהוא דמיין
3. הוא אינו רואה את השיפור שחל בתקשורת ובריבים כמוך ועדיין מודאג.
יעל, כל אחד משיקולים הללו הוא לגיטימי, מבחינתו. אי אפשר לכפות עליו שום דבר, ואני בטוחה שגם את אינך רוצה שהוא יגיע לנישואים איתך מתוך כפייה.
לכן עלייך לערוך עימו שיחה אמיצה, שבה את יכולה לשאול אותו את השאלות הללו, ולבדוק איתו לכמה זמן הוא חושב שהוא זקוק על מנת להחליט לכאן או לכאן. וגם להיות איתו כנה לגבי השלב בו את נמצאת. מה לעשות שיש ביניכם פער? לעיתים קרובות זוגות עומדים בפני מצב בו יש ביניהם פער בגישה בסיסית ולא תמיד הזוגיות שורדת את הפער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למבינה!! שחושבת שהיא כזו !!!מיכל30/10/2007
הכתיבה שלך מעיקה, עמוסה, פתאטית!!
ושגיאות הכתיב !! , והסגנון , וההבנה המעושה והמאוסה שלך !!
מי שם אותך להעביר ביקורת ולתת חוות דעת ??!!
תעשי טובה,,,תעלמי מהפורום כמו שהופעת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל מי את??אני נשואה 45 שנה הידעת?
מבינה30/10/2007ראשית הכתיבה שלי באה מתוך הלב ומנסיון חיים.ואם ישנם מעט שגיאות כתיב זה לא בא מתוך בורות פשוט עד לפני שנה לא גרתי בארץ ובכלל זה קטנוני להעיר את ההערות ברמה שהערת לי כי מה רציתי בסה''כ לעזור ?
אז תירגעי ואל תעבירי ביקורת אלא תנסי לעזור.מאוד קל ליעץ תלכו ליעוץ וכו וכו.גם לי יעצו זאת והאם ניראה לך שהבעל מוכן לשתף פעולה?
צורת ההיתבטאות שלך מאוד תוקפנית!!! את כנראה טיפוס לא נעים!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה יחד 45 שנה ונשואה 30 שנה
מבינה31/10/2007ובאמת מבינה והכוונה מבינה את הבחורה וגם את החיים .ואולי באמת לא כדאי לנדב עצות בחינם מנסיון אישי לנשים שלא מעריכות את עזרתי.מאז שחזרנו לארץ אני ניתקלת בהרבה תוקפנות מילולית מנשים כמו מיכל וחבל.כנראה זאת ההיתנהגות של הישראליות שפשוט שכחתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה יקרה!אל תחדלי.עצותיך חשובות!
יהודית ברגמן31/10/2007למבינה ולמיכל, אני מפנה את תשומת ליבכן לדברים שרשמתי בראש דף הפורום::
הפורום נועד להחלפת דעות שונות.כולן לגיטימיות
הפורום נועד להשמעת דעות שונות וכל אחת - לגיטימית, כל מי שמוכן לנדב עצה - מוזמן. אפשר לקבל את העצה, או לדחותה.
מבינה יקרה!אל תחדלי. אנו מוקירים את עצותיך המחכימות והן חשובות לפורום ולמרבית הפונים!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבריך נכונים ומקובלים עלי
מבינה31/10/2007וממש הישתדלתי להגיב באיפוק.ניכנסתי לפורום הזה במיקרה כי חיפשתי כל מיני מקורות מידע על פעילויות שונות.כפי שסיפרתי חזרתי לארץ ועודף הזמן הפנוי מעיק עלי.אני שכל השנים עבדתי כמתכנת מחשבים והייתי פעילה בחו'ל בכל מיני פעילויות שקשורות לילדים מוצאת את עצמי היום מרוקנת נפשית.כי בגילי כבר לא מקבלים לעבודה למרות המראה והרוח הצעירה.לטפל בתינוק זה לא בשבילי מחוסר עיניין.אולי ידוע לך איפה אפשר לקבל מידע על היתנדבות לארגונים שונים? או אולי יש לך רעיון אחר? אני הולכת לחדר כושר אבל זה לא מספיק למלא את היום.ילדי נשואים ובעלי עסוק בעבודתו ואני....מתוסכלת מחוסר מעש!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על העזרה
מבינה31/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצצתי כאן וניפגעתי אני בהלם ,מה זה?
יפה01/11/2007לא האמנתי לרמת השפה וההתבתאות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואנחנו בהלם משגיאות הכתיב שלך!
לילי01/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבינה ! התנצלות כנה !!!
מיכל !!31/10/2007מצאתי לנכון להביע התנצלות , דבריי לא היו במקומם , ונבעו מתוך חוסר חשיבה והערכה .
מוזמנת להמשיך להשתתף, דעותייך לגיטימיות ויש בהחלט מקום שתמשיכי להביע אותן כאן .
שוב,,,קבלי את התנצלותי הכנה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומות וזוגיותשילה30/10/2007
אני בת 25 נשואה שנה....
רציתי לשאול לדעתך
אני עברתי הרבה דברים קשים בחיי למשל....חוסר נוחות בבית היינו גרים מעל סבתא שלי שהתנכלה לאימי ותמיד גרבה בינה ואבי מריבות וגם לנו תמיד אמרה אימא שלכם רעה גנבתם ממני וכו..בבית ספר עברתי התעללויות מצד הבנים בגלל שהיו לי פצעי בגרות וגבהתי מהר שנמשכו 5 שנים.....שכללו זריקת גירים עליי בעיטות....דיבורים כמו מי ירצה אותך בכלל? את מכוערת וכו.....בגיל 15 אימי חלתה בOCD וטענה שאני אשמה כי שמתי מכנסיים על המיטה שנארו באוטובוס שבוע והייתה אומרת לי חבל שנולדת......בגללך חליתי ותמיד כשהייתי נועלת את החדר שלא לשמוע את צעקותיה הייתה צועקת לי תפתחי את הדלת את כזאת בודדה ולא חברותית וכשהיתי הולכת לדודותיי מרוב שקשה לי היתה אומרת לי הלב שלך לא בבית כל הזמן רוצה לצאת....הייתה שמה בגדים רטובים בארון לייבוש והבית נהיה כולו מסריח...היו ימים שנתנה לי להתקלח בקור אימים כי חשדה שנגעתי באחד הרהיטים בבית ואפילו מס פעמים.....אז היו לי כ2 חברות קרובות....אבל אחת מהן לא האמינה לי שאימי חולה...השניה היתה עסוקה בעיקר בלהיות מאוהבת...בגיל 21 בטיפשותי לקחתי טרמפ עם מישהו....והוא הטריד אותי מינית נעל את הרכב וניסה לנגוע לי בחזה התחלתי לבכות ונתן לי לצאת....גם בילדות היה שכן שהייתי הולכת לחנות אז הייתי בת 5 היה קורא לי לבוא בטענה שיתן לי שוקולד ומכניס לי אצבעות לאיבר המין.....קצת לפני גיל 21 חברתי נהרגה בגיל 21 ......האם לדעתך הדברים הנ"ל משפיעים על הזוגיות? אני גרה בכפר של בעלי מידי פעם נכנסת לדכאון ....מחשש שלא אתרגל למקום...תמיד חוששת שבעלי יבגוד בי....לא מסוגלת ליזום איתון סקס כלל....אשמח לתגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התגברות על טראומות העבר
יהודית ברגמן31/10/2007שילה יקרה!
קרוב לוודאי שללא עזרה, זכרונות העבר הקשה, משפיעים גם על הזוגיות וחייך בכלל. האם שיתפת את בן-זוגך בקשיים שעברת? בכדי להינות מהזוגיות ומחייך בכל העוצמה, עליך לפטור מעליך את הטראומות, להניח בצד את הקשיים ולהעיז להיות שילה חדשה וחזקה. מומלץ לפנות ליעוץ/טיפול אישי, או להשתתף בסדנת העצמה אישית, בה תקבלי כלים להתמודד עם העבר ולחיות בעתיד טוב יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יהודית איפה את מוצאת את הסדנאותמבינה30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מציאת סדנאות
יהודית ברגמן30/10/2007שלום לך, מבינה יקרה ותודה על העצות המועילות וההשתתפות הערה. מידע זמין לגבי סדנאות ניתן למצוא ב"גוגל" באינטרנט. אני - באופן אישי, הגעתי דרך חברים שכבר השתתפו באותן סדנאות והמליצו. בכל סדנא שכזו פוגשים מן הסתם אנשים עם אותם תחומי עניין ומעבירים אחד לשני מידע לגבי פעילויות וסדנאות נוספות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישמע כייפי כנראה שאצטרף -תודה
מבינה30/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי זו מיכל?גולשת29/10/2007
האם מיכל היא גורם מקצועי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגולשת
מיכל29/10/2007גולשת יקרה
לא מתהדרת בתואר "מקצועית" בתחום הזוגיות , גולשת כמוך , באה מתוך נתינה לסייע לכוון ,ופשוט לנסות להאיר בחשיכה וכל זאת מהנשמה ומנסיון החיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב בבעיה ,אך הפעם רצינית ביותר.ליאן29/10/2007
לדורית שלום ....
את בטוח זוכרת אותי ועזרת לי המון.
אחרי כל הריבים שלי עם החבר שלי הכל התחיל להסתדר לאט לאט.
אך שוב רבנו כלומר ניפרדנו עם את זוכרת את המקרה שסיפרתי לך שאני השתמשתי בסמים מאחורי גבו ואז לא יכולתי וגיליתי לו,אך הוא סלח .
הפעם שוב עשיתי זאת,נגעתי בסמים למרות שאני יודעת שהוא שונא את זה אבל זה ממש פיתע אותי והוא תפס אותי על חם ואני ניסיתי להכחיש ,לא הצלחתי.
הוא נפרד ממני ואמר לי שהפעם זה סופית וממש ממש כעס עלי יומיים אחרי אני באתי והתנצלתי בפניו אך הוא אומר לי שאין מצב שנחזור ולא רוצה שאני יגע בו בכלל וממש עצבני אומר שהוא נגעל ממני ואין לו אמן בי כבר אני ניסיתי וניסיתי אך הוא קר כמו קרחון ולא מוכן לסלוח לי לי ושוב ושוב חוזר שלא נחזור למראת שיש לו רדשות כלפי.
אני יודעת שאני עם אני יגיד לעצתי לוותר אז כך אני יעשה אך הוא עדיין חשוב לי מאוד ואני לא יודעת מה לעשות האם לכחות או שםשוט להתחיל לשכוח אותו?
אני יוטדעת שזאת אני זאתי שהרסה הכל ומודה בזה אך זה כבר לא עוזר לי...הוא מאוד כועס מה עלי לעשות?ומה דעתך על כל זה? אשמח מאוד עם תעזרי לי ליאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעיה: הרס עצמי באמצעות סמים
יהודית ברגמן30/10/2007ליאן יקרה!
דורית לא תהיה זמינה למענֶה בימים הקרובים.
בלי להתייחס להתכתבויות הקודמות, אני מציעה לך, ליאן יקרה, לפני הכל ולפני אפילו שיקולים רומנטיים, לקחת את עצמך בידיים כל עוד את בשליטה ולפנות למוסד לגמילה ומיד ! ידוע שמכורים לסמים לא תמיד מודעים לכך שהם אכן מכורים, ולא משנה כמה תבטיחי לעצמך או לכל אדם אחר - את בהחלט זקוקה לעזרה מקצועית. הפעם קחי אחריות ואל תוותרי לעצמך - על החיים !!!
ישנו אתר המכיל כתובות של מוסדות לגמילה. התקשרי כבר היום והבטיחי לעצמך מקום פנוי באחד מהם. בשום אופן אל תוותרי לעצמך ואל תגידי "יהיה בסדר", כי ברור לך שזו חתימה על קרח. להלן כתובת האתר:
http://www.gov.il/FirstGov/TopNav/Subjects/SHealth/SHAddiction/HADrugs/
בהקשר לחבר שנטש אותך משום שהפעם איבד לחלוטין את אמונו בך, אני מניחה שרק אחרי שתוכלי להוכיח לו שניגמלת בוודאות ותוכלי להציג בפניו אישור ממוסד לגמילה, קרוב לוודאי שיהיה גאה בך על שפעלת להצלתך ועל האומץ והנחישות, סביר שישמח לקבל אותך נקייה לזרועתיו.
בהצלחה !!!!!!!!!!!!!
נשמח אם תעדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשבילך קודם כל
דורית כהן31/10/2007שלום לך ליאן היקרה! צר לי שכך קרה, אבל כנראה החבר שלך אמר לעצמו שאם עוד פעם אחת הוא תופס אותך עם הסמים הוא חייב לעזוב אותך. יכול להיות שיש לו חשש לאן זה יגרור אותו או שהוא ראה על אחרים מה זה גורם בחיים, והחליט שהוא לא מכניס את עצמו למיטה חולה כמו שאומרים. לכן - אני ממש מצטרפת למה שיהודית כתבה לך, ומציעה לך כמוה - לקחת את עצמך בידיים ולקחת אחריות על החיים שלך. זה יהיה טוב קודם כל לך - ואז יש סיכוי שהוא יקח אותך ברצינות. וגם אם לא - לפחןת הרווחת את החיים שלך באיכות אחרת לגמרי, ובמערכת היחסים הבאה שלך לא תסתבכי שוב עם מישהו שכל הזמן יצטרך לחשוש מלהתאהב בך שמא תיגררי בחזרה לסמים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ליטל21/11/2007לא יודעת אם בכלל תראי את ההודעה אבל מילא,
רציתי להסביר לך שאני מאוד מבינה את חבר שלך ואיך הוא מרגיש, הייתי יותר מעוניינת לדעת איך את מרגישה...
אני נמצאת במצב של חבר שלך, חבר שלי מעשן (לא סיגריות), הוא לדעתי מכור ולא מודה. יש לי פה בעיה דיברנו, אפילו נפרדנו ,חזרנו... הבעיה שחזרנו לאותה נקודה, אני לא יודעת אם זה נובע מזילזול שלו כלפיי או שבעצם הוא לא מודע לבעיה שהוא לא יכול בלי זה!!!!
אני נמצאת במצב שאני לא יודעת מה לעשות, מצד אחד הא פוגע בעצמו כמו שאת פוגעת בעצמך ולא מבינה את ההשלכות של זה לעתיד, ומצד שני הוא גם פוגע בי ולא מבין את זה.
תחשבי על חבר שלך, הוא היה מעדיף מערכת יחסים רגילה בלי בעיות והוא נקלע למצב הזה אתך, ואת בטח חושבת שהוא אמור לעזור לך במקום לקום וללכת. הוא בעצם נכנס למיטה חולה. הבעיה שאני נמצאת עם חבר שלי כבר 5 שנים ולא יודעת מה לעשות... זה לא קל לקום וללכת.
אולי את תוכלי לעזור לי... איך להתנהג.
תודה רבה, ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית שלום רב, רציתי להתייעץ איתךרון ליגל29/10/2007
שלום,
אינני בטוח שאת זוכרת את המקרה שלי - שיתפתי לפני כחודש במקרה שעבר עליי ועל בת זוגתי...
שבמהלכו הרגשתי פגיעה באמון ביננו, בעוד שאת ראית דווקא צדדים חיוביים לאותו אירוע..
מאז אותו המקרה המשכנו בקשר ואכן נראה שאנחנו קרובים וחזקים יותר...
אבל אצלי כל הזמן עולות מחשבות ותחושת כאב(שלאחר מחשבה עם עצמי נובעת עקב אותה פגיעה ביחסים ובתחושת הבטחון שהייתה לי בנו) שאיני יכול לשלוט עלייה - ניסיתי לשתף אבל לאחר מספר פעמים ראיתי שזה סתם פוגע בבת זוגתי אז החלטתי לשמור לעצמי ואולי כך זה יעבור אם זה לא יעלה כל הזמן לסדר היום...
ניסיתי גם להתעלם ושום דבר לא עוזר..
חלק מהבעיה נראית לי שאני צריך לפתח מחדש חוסן נפשי שנעלם מעט כתוצאה מהתחושה החמה והבטוחה(אולי יותר מידיי בטוחה?) שליוותה אותי במהלך כל השנתיים וחצי שקדמו למקרה...
אולי יש לך תרגילים שיכולים לעזור ? אולי תרגילים ביחסים אולי תרגילים שאני צריך לעשות ביני לבין עצמי...
אני פשוט לא יכול לקלוט שבעצם לא היה שום דבר גדול במה שהיה ושזוגות רבים ולפעמים אנשים עושים טעויות אבל מה שחשוב זו השורה התחתונה וההיבטים החיוביים שנוצרו כתוצאה ממה שלא היה...
משום מה אני נוטה בנושא הזה להיות דרמטי מידיי ונותן לעצמי להעצים את המקרה בראש ופתאום מבלי להשים לב אני מתייחס כאילו בת זוגתי עשתה איזה מעשה איום ונורא שמטיל את צלו לכל עבר, במקום לזכור שהיא אכן סיפרה לי ושהיא ניתקה מגע ברגע הראשון שנוצר ושבעצם מאז אני מרגיש שהיא שלמה לחלוטין איתנו ומשהו שהיה חסום אצלה בעבר נפתח לחלוטין ושהיא נותנת לעצמה להראות לי את מי שהיא באמת....
אפילו בזמן שאני כותב את השורות הללו אני לא מבין מה נסגר איתי? שכן גם כאשר אני כותב את הכל אני מוצא שהחיובי לוקח את השלילי בכל המובנים (בנושא זה)... ושאני צריך בעצם להיות מרוצה.... אני באמת לא מבין את פשר העניין.... אשמח לתגובתך בעניין.
בתודה מראש,
רון ליגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יהודית, שלום לך..
רון ליגל29/10/2007...
האם דורית עדיין לוקחת חלק בפורום?
כך או כך, תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות עם דורית
יהודית ברגמן30/10/2007אכן כן, רון יקר! דורית תשוב מחופשה בעוד מספר ימים ותשיב להמשך פנייתך. בינתיים, רון, אני מציעה שתלך צעד קדימה ולא שני צעדים אחורה ותוקיר את חברתך על מה שהינָה - ישרה ושקופה איתך. וזה לא מובן מאליו !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
רון ליגל30/10/2007תודה לך על התייחסותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשאיר את מה שקרה בעבר - בעבר.
דורית כהן31/10/2007שלום רון יקר,
ודאי שאני זוכרת את מה שכתבת...היכולת לשים את מה שקרה בעבר במגרה הנכונה - דהיינו בעבר, נשמעת פשוטה וברורה, אבל אנחנו בנויים כך שדברים שקרו לנו בעבר ממשיכים לנהל אותנו ולהופיע לנו מול העיניים כאילו הם עוד עומדים לקרות. מה שאני מתכוונת הוא שמה שקורה לך הוא החשש שתיפגע ממנה שוב, מאחר ופעם זה כבר קרה. אינני יכולה להבטיח לך שהיא לא תיפגע בך שוב. השאלה היא עד כמה אתה תוכל להתאושש בכוחות עצמך. דיברת על החוסן הנפשי שלך שנפגע. זאת בדיוק הנקודה. אתה מאוד צודק, כי כאשר אתה תרגיש שאתה יכול לסמוך על יכולת ההתאוששות העצמית שלך - זה יאפשר לך לקחת סיכונים ביחסים ולהעלות נושאים שכרגע אתה נמנע מהם. הסכנה כאשר לא מעלים נושאים חשובים - שהאינטימיות נפגעת. אתה מתחיל לחשוב מה עלול לפגוע בה ומסנן נושאים או פרטים ואינך יכול להיות לגמרי חופשי איתה - זו כבר פגיעה באינטימיות. החשש שהיא תיפגע או אתה תיפגע - מקטינים את האינטימיות. היא למשל אזרה אומץ ולקחה סיכון גדול כאשר סיפרה לך מה היה בינה לבין אותו חבר קודם, וזה יצר ביניכם אינטימיות גדולה משהיתה בעבר. אז אני מציעה לך כל הזמן לקחת סיכונים ולהציף דברים שמטרידים אותך, ברמה של לשתף אותה מה עובר עליך. ככל שהיא תהיה מודעת יותר מה עובר עליך - עד כמה החשש להיפגע ממנה שוב עדיין מנהל אותך, הרי אם היא מאוד אוהבת אותך ואיכפת לה ממך - והיא יודעת איך אתה מרגיש - הסיכוי שהיא תעשה משהו שיכאיב לך הוא קטן יותר ככל שאתה חושף בפניה מה אתה מרגיש. אם היא אינה מודעת לתחושותיך - אולי היא אינה חושבת שמעשה מסויים שלה מסוגל להכאיב לך כל כך.
אכתוב לך עוד משפט שנראה לי רלבנטי לגבי דברים שקרו בעבר: זה כאילו שאתה נוהג במכונית, רוצה לנסוע קדימה, ובמקום לאחוז בהגה אתה מחזיק במראה האחורית. תחשוב על זה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית, תודה לך...
רון ליגל04/11/2007אני מבין את מה שאת אומרת... העניין הוא שאני לא רוצה להעלות יתר על המידה את הנושא לאוזניה..
כאשר אני יודע שזה פוגע בה ולא נעים לה לדוש בנושא שוב ושוב... ויש בי חלק שאומר שעכשיו היא עוד תסבול את זה - אבל אם זה יקרה יותר מידיי אז אני לא חושב שאני הייתי רוצה להיות במערכת יחסים שבה כל הזמן הבן זוג שלי מזכיר לי כמה אני פגעתי בו...
הייתי רוצה להתייעץ איתך בשני נושאים שבעצם הם הכי רלוונטים אצלי והכי עולים כל הזמן -
א) מתי אני אדע שהגיע הזמן להפסיק להעלות את הנושא ואם זה צץ אצלי בראש אז הגיע הזמן לשמור לעצמי?
ב)אני מנסה למצוא דרך להגיע לחוזק נפשי כפי שהיה לי בעבר - זה למעשה היה מעין סימן היכר כאשר הייתי "מסתכל" על עצמי.. יש לך עצות או אפילו תרגילים שאת חושבת שיהיו מועילים?
*אני גם מודע לכך שהיא אינה בגדה בי(מבחינה לוגית) אבל אני נותן לה את ההרגשה כאילו היא למעשה כן בגדה וזה משום שאני כל הזמן נוטה להעצמה של המקרה אצלי בראש...זה גם מתקשר אצלי לחוסן הנפשי שהוזכר מקודם...
בתודה מראש,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמפאטיה וחמלה
דורית כהן06/11/2007רון יקר,
אני מציעה שתבדוק עם עצמך מהי התוצאה הרגשית (בחיים שלך) של העובדה שהמחשבות הללו לא מרפות ממך - הנה, אני כבר מנחשת:
מערער לך את הבטחון העצמי, גורם להתרחקות ממנה, מעכיר את תחושת שמחת החיים, גורם לדאגה לגבי העתיד ולחוסר אמון בזולת.
אתה כנראה זקוק למנגנון המחשבתי הזה כמו מקל הליכה עכשו, כאילו נפלת וכואב לך ואתה זקוק לאמצעי עזר,ואינך מרפה ממנו עדיין כי אינך סומך על רגליך שיתפקדו כמו בעבר. אתה לא נהנה לראות עצמך עם המקל הזה, אבל יחד עם זה חושש להרפות ממנו פן תיפול שוב.
תחשוב על כך שאתה לא השתנית, יש לך אותם נתונים אישיותיים כמו מקודם. פשוט חשפת משהו בעולם שלך שלא היה גלוי מול עיניך מקודם. הבנת יותר לעומק משהו מ"מדעי החיים", מתחום היחסים. ככל שיהיו לך יחסים ממושכים יותר, יקרו כל מיני דברים, שיסעירו אותך מבחינה רגשית. ככה זה באהבה. מה שמאוד עוזר הוא אמפאטיה. היכולת להיכנס לנעלי השני (או השנייה במקרה שלך) ולראות את הדברים מנודת המבט שלו. אני מאמינה שאנשים אינם רעים, אינם עושים משהו כדי להרע או כדי לפגוע, אלא כדי לספק צורך עצמי חזק. זה עוזר לחשוב כך על אנשים, ולהביא לכל יחסיך יותר חמלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית ...
רון ליגל06/11/2007את מתארת את המצב במדוייק... רגע אחד הכל מאחוריי ורגע אחר אני חושב על כך שאני צריך להתרחק ממנה לזמן מסויים. אני כן חושב שמה שבעצם מנחה אותי גם בשעה שאני מרגיש כועס ונפגע ומחשבותיי רצות למקומות של להתרחק ושל תחושה שאולי כדאי לוותר.. זה שבשורה התחתונה אני תמיד חוזר לאותה המסקנה - שאני פשוט אוהב אותה ורוצה לחיות איתה את חיי.
אבל לא כל כך הבנתי את עצתך..
את מציעה שאני אנסה להכנס לנעליים שלה לתקופה ולחזור לאותו מעשה ומה גרם לו? או להכנס לנעלייה בתקופה הנוכחית ולנסות לראות איך היא מרגישה כשהיא רואה את אופן התנהגותי?
ועוד דבר.. איך אני גורם לעצמי להכניס את כל המקרה לפרופורציה נכונה - ולא נותן לעצמי להכניס את המקרה למגרה של בגידה טוטאלית ובכך אני בעצם לוקח את כל הדברים החיוביים שקרו כתוצאה מכך?
תודה רבה,
רון ליגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד קצת על אמפטיה ועל חשיבה חיובית
דורית כהן06/11/2007רון יקר,
"להיכנס לנעליים שלה" = אמפאטיה. היכולת שלך להבין את רגשותיה ואת צרכיה, כפי שהיא חשה אותם, במנותק מן הרגשות והצרכים של עצמך. עד כמה אתה מסוגל - כמו שאני יכולה (כי אני לא במערכת יחסים איתה) להבין את צעדיה ומה היא הרגישה בחברתו של ידידה הקודם. עד כמה אתה יכול להבין אותה מבלי כל הזמן לחשוב על מה זה אומר לגביך. כלומר להישאר מנותק לרגעים אחדים לצורך יצירת ההבנה הזאת. אמפאטיה הינה יכולת שמפתחים עם השנים. היא גוברת כאשר אתה נעשה אב לתינוק ומסוגל לטפל בו ולהיענות לצרכיו גם כאשר אתה עצמך סחוט מעייפות. ואפשר להתאמן בה עוד קצת כל פעם. חשוב גם לבדוק עם האדם השני האם הצלחת להבין נכון את רגשותיו ואת מחשבותיו - ע"י בירור מילולי יחד איתו. אבל, רון, קשה ללמד מיומנות של תקשורת בין אישית דרך הודעות בפורום.
לגבי שאלתך השנייה - לשים את הדברים בפרופורציה. נדמה לי שאתה מצליח כבר לראות את החיובי הגובר על השלילי, וזו הדרך. טכניקה כזאת, של חשיבה חיובית מול המחשבות השליליות. לא מכירה משהו אחר. להקפיץ כל פעם את החיובי על פני השלילי, עד שההצפה המחשבתית הזאת תיגמר ותוכל לעבור הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית...
רון ליגל06/11/2007תודה על כל העצות.. במידה ואת מעוניינת אני אעדכן בהשתלשלות האירועים בעתיד,
רון ליגל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר במין ןלכן פגיעה בקשרנורית28/10/2007
היי לכולכם רציתי לשתף אתכם בבעייה שלי ושל בן זוגי - היננו בקשר כבר 8 חודשים היננו בני26 המין בנינו ממש על הפנים דבר ראשון התדירות נמוכה ומעבר לכך אם כבר הוא נעשה אז אני לא מצליחה להנות בכלל והכל הולך נורא קשה ולא בצורה רומנטי.אני מרגישה שהפרטנר שלי כאילו הכל מחשב והכל מתוכנן אצלו ואין מקום לספטונטניות, מצבינו הקשה מבחינה מינית נורא מדרדר מבחינתי את מערכת היחסים ואני מתחילה להרגיש שכתוצאה מכך האהבה אליו דועכת מה הייתם מיעצים לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעיכה מחוסר סיפוק ממין טכני ונדיר
יהודית ברגמן28/10/2007נורית יקרה!
ראשית עליך לשתף אותו במצוקתך, שהרי אהבה, תקשורת, משיכה, ריגוש, והתאמה מינית טובה, הם בסיס לזוגיות טובה. אם בעקבות השיחה לא תראי שיפור מיידי בקשר המיני, שהוא מרכיב חשוב ביותר, לטובת שניכם- עדיף לנתק את הקשר שאינו שלם לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)