מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נישואיןשלוקומו14/10/2007
שלום
סיפור מורכב: אנחנו זוג בני 45 נשואים 10 שנים עם ילד בן 9 .
אין ביננו כמעט שום דבר משותף לא תוכניות תואמות בטלוויזיה לא במחשב נושאים דומים,כל אחד בפינה שלו מצבים לפעמים של אי נוחות להיות יחד, שתיקות ארוכות
מין נדיר ,אין נשיקות כבר שנים,
יש פה מערכת תלותית ביותר, אני עם "אגורופוביה" זה מקשה עליה לעשות דברים שקשורים למרחק מהבית,אני מזעיק אותה במקרה של התקף פאניקה.
אנחנו כל היום יחד ופה אולי הבעיה,אין לנו מה להביא מבחוץ שיביא עיניין ,או סתם פחות לראות אחד את השני (אני חושב שגם היא תלויה בי בכל מיני ,היא אולי תלויה בתלות שלי בה )
דיברנו על דירות נפרדות לא במרחק גדול,היא מוכנה לתמוך בי (גם אני בה) וגם שהילד יהיה לידי בלי ימי ביקור וכאלה אותו בית ספר אותה שכונה ללא גירושין כרגע לפחות ,אנחנו לא בריב אבל לא טוב לנו !!!
אנחנו פוחדים לממש את הניסיון המוזר הזה כל אחד ופחדיו הוא .
הכי חשוב לי מה עושים שלילד לא יהיה רע מזה ?
מה אומרים לו זה ניסיון ?
אני מקווה שהעברתי את התמונה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ
דורית כהן14/10/2007היי שלוקומו, ממה שאתה מתאר אני חושבת שרצוי לקחת ייעוץ מקצועי לגבי הצעדים שחשבתם לעשות. אולי דרך בית הספר של הילד לפגוש פסיכולוג חינוכי ולהתייעץ איתו. אני סקרנית - האם ניסיתם לעבוד על איכות הזוגיות אי פעם? בייעוץ זוגי או סדנאות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנישואין
שלוקומו14/10/2007שלום ותודה
לא ניסינו ,(מה יהיה עם הסקרנות שלך ?)
עוד אין החלטה סופית אבל זה הולך להיות איך שאני רואה את החיים פה כרגע .
ביי יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקרה מוזר שקרה לילסמדר13/10/2007
ערב טוב עמדתי ליד בעלי באולם אירועים, גבר אחד שמכיר אותנו ניגש אלינו ופתאום נעמד מולי מעט חייך והביט בי זמן ממושך לעינים וכל זה בנוכחות הבעל. אותי הוא מיגנט כי ציפי תי שיואמר דבר מה- הוא שתק ורק הביט והתעלם מבעלי. בדיעבד, אני מצטערת שלא שאלתי אותו: "האם קרה משהו" ?או: "כן, מה רצית"? פשוט מרוב שהיתי במבוכה הרגשתי כאילו בלעתי את הלשון. לבסוף נשברתי, חייכתי אליו מעט מרוב תדהמה וברגע זה הוא הלך לדרכו לחפש את אשתו באולם. זה אדם מאד אינטלגנטי ובעל תפקיד רם...., אני לא מבינה מה זה היה צריך להיות, ניסיתי לחשוב לעצמי ואני אומרת: אם גבר רוצה לחזר או להתחיל אם איזה בחורה/אישה , לא עושה זאת בנוכחות הבעל, לא כן? אז מה לדעתכם נראה הדבר, זה הרי לא התנהגות נורמטיבית.. תודה על המענה שאקבל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה לתגובה- תודה.
לסמדר14/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נענית לפלירטוט
יהודית ברגמן14/10/2007סמדר יקרה!
דומני שבמידה ואותו גבר מודע לבעיה כלשהי בזוגיותו, ואם יפנה לפורום זוגיות ונישואים, נענה לו בהתאם. ואילו לגבייך, הגבת כפי שהגבת באותו ארוע ואילו אחרי שהלך, החלו התהיות בינך לבינך והצטערת שלא הגבת אחרת לצידו של בעלך. למה זה מציק לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרשי לי להניח JJ
מניח תפלים14/10/2007אני לוקח את זכות המענה מסמדר ומניח הנחות במקומה. יתכן ועל ראש הגנב בוער הכובע. בגלל תפקידו הרם של אותו מכר, את מצטערת שלא הגבת בחיוב לפלירטוט, או לחילופין, חוששת מתגובתו של בעלך שהעלה חשד, או שנורא נורא דואגת למצבו הנפשי של אותו מכר, או סתם משועממת. משועממת מבעלך ומעלה באוב היסטוריות בתקווה להחזיר את השעון אחורה ולהיעתר למבטיו של אותו מכר רם ונישא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליהודית
לסמדר14/10/2007שלום רב. ברצוניט להתייחס לתגובתך. מדוע זה מציק לי? א. לאחר שאני והגבר שתקנו ארוכות ורק הבטנו אחד לשני בעינים, כשהלך הרגשתי כמו מטומטמת. כי באותו רגע הייתי צריכה לשאול אותו: "האם קרה משהו?", "מה רצית"? "מדוע אתה מסתכל"? וכד'. כי אני לא מבינה עד עתה מה גרם לו להביט בי זמן לא מעט ועוד בנוכחות בעלי!! . ונגיד והתלהב מיופיי או רצה לנסות לגשש בענייני הפלרטוט..., אז איך עושים זאת ליד הבעל, האם לא מפחד ממנו, האם אין לו טיפת רספקט או כבוד לבעלי????, בגלל שבעלי היה נוכח אני בספק אם ניסה "להתחיל איתי", לכן, אני רוצה לשאול אם יכולות להיות עוד סיבות הגיוניות לפשר התנהגותו. הרי הוא לא שתיין שאין לו שליטה במעשיו!!, וגם קשה לי להאמין שיש בינו לבין אשתו בעייה בזוגיות, כי למראית עין הם תמיד הולכים ברחוב שלובי זרוע כעין זוג יונים (או לעיתים יש מקרים שזה הצגה לסובבים.??? ). בשורה התחתונה: מעולם הייתי בסיטואציה שכזאת, שאדם נשוי, לא צעיר, בפורום מלא, - יעמוד מולי ליד בעלי ויביט בי זמן לא מעט לעינים. ומעניין אותי תגובתך מההביט הפסיכולוגי ומודה לך מאד על התייחסותך למכתבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשהו חסר לו. גם לך JJ
מניח תפלים14/10/2007מתרפקת על הרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר חיה בסרט בורקס ..תורכי
מנתחת מערכות14/10/2007פנייתך תמוהה, מעלה גיחוך , מחד ...הוא מיגנט אותך ...ציפית שיאמר דבר מה ..
בקיצור...תתקשרי אליו ודברי איתו ,, נראה לי שאתם מכירים הכרות "עמוקה" !!!
או שאת מפנטזת על תסריט שהיית רוצה שיתגשם ,,מה את מצפה מהפורום ????
שיחפשו עבורך את האינטיליגנטי בעל התפקיד הרם ???!!
חיה בסרט .. בורקס..תורכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחמור ביותר
לסמדר16/10/2007אני פניתי אליך בשאלה בנושא: מקרה מוזר שקרה לי" , ומשהוא השתמש בשמי ובאיימל שלי בפורום אחר לאחד בשם רונן, ואני כלל לא כתבתי לו. פניתי אך ורק אליך. אני רואה זאת בחומרה שעושים ממני צחוק, משתמשים בשמי ובאיימל שלי ומעתיקים את זה בפורומים אחרים. פניתי למנהל הפורום, והוא פתר לי את הבעייה. ההתנהגות של הליצן שעשה זאת מגעילה ביותר, כנראה זה אדם משועמם בחייו (או בחורה) . אני פניתי אליך ורק אליך בשאלה זאת ואנשים אחרים מעתיקים את הבעייה וכותבים לאחרים ומנסחים כרצונם כאילו אני כתבתי. בעיני זה חמור ביותר, חבל שציינתי לפני רב רב את האיימל שלי, מנהל הפורום אמר שזה קורה, שלא אשתמש באיימל או לשנותו. תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסמדר ליהודית ולא לרונן
לסמדר16/10/2007מה קורה כאן????????????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן זוג לא יהודילילי11/10/2007
שלום לכולכן,
אני בחורה בת (אוטוטו) 35 נאה, אטרקטיבית, משכילה. היו לי מערכות יחסים ממושכות אשר - מה לעשות - עלו בתוהו ולא הצליחו. עדיין רווקה.
לפני כחצי שנה הכרתי גבר שהוא לא ישראלי ולא יהודי (אחת מארצות מערב אירופה). מאז הוא בא לבקר אותי כמה פעמים. אני ביקרתי אצלו. אנו בקשר הדוק וממושך. הוא מראה סימני רצינות וטוען שהוא רוצה איתי "הכול".
אני אוהבת אותו והוא אותי אך אז אני נזכרת בהשלכות שיש לשוני בדתות השונות שלנו, לאום שונה וכו' (בשפה אנו מסתדרים - אנגלית) ואני שואלת את עצמי אם אפשר להתעלם מהפערים שעלולים להיווצר. אני מגדירה עצמי יהודיה מאמינה - לא דתייה ולא חילונית לחלוטין. מאמינה באלוהים ושומרת כשרות חגים וזה הכל. לא יצא לנו לדבר על כך לעומק אך הוא טוען שהוא לא נוצרי הדוק וזה כלל לא משנה לו.
מצד שני אני לא צעירונת שיכולה להעביר סתם את הזמן ועליי להחליט מה לעשות. יש לי רגשות כבירים אליו והוא יקר לי.
מה דעתכן? האם אפשר להתגבר על מכשול זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדרשות הרבה יכולות ותעצומות
דורית כהן11/10/2007ליהי היקרה,
זוגיות כזו שאת הולכת אליה זקוקה ליותר כוחות מזוגיות רגילה. צפויים חיכוכים ואי הבנות ופערים במטרות, ובשעות כאלו תהיו זקוקים להמון אהבה, כימייה מינית ויכולת תקשורת בוגרת כדי להתגבר עליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תשוקה ביחסיםאנונימית11/10/2007
שלום,
אני נמצאת במערכת יחסים שלוש שנים עם בן זוגי, אנחנו בני 25, הבעיה שבזמן האחרון אולי אפילו בשנה האחרונה, אין לי חשק מיני בכלל, אני מאוד אוהבת אותו והוא אותי, יש לנו תמיכה הדדית ויחס חם, אך כשזה מגיעה ליחסים אינטימיים, אני כבר לא מרגישה תשוקה כלל, כאילו זה לא גורם לי הנהה ותחושה של תשוקה חזקה.
חשוב לציין שאני גדלתי בלי אבא והוא מבחינתי מייצג את ה"אבא" החסר שהיה מהבחינה שהוא כמו קיר מגן, אבל שוב הייתה איי שם תשוקה.
לפני שנה עברתי הפלה מלאכותית, שכנראה גם זה השיע המון.
האם מישהו יכול להמליץ לי איך אנחנו יכולים להחזיר ליחסים תשוקה ומשיכה מנית???
זה מייאש לפעמים מאוד, כי סה"כ אנחנו אוהבים זה את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא פשוט
דורית כהן11/10/2007שלום לך אנונימית,
קורה במערכת יחסים שבה המשיכה הכימית ההתחלתית אינה גדולה, שבמידה והיחסים הופכים להיות פחות שוויוניים - כמו שאת כותבת שהוא מהווה דמות אבהית בשבילך - אזי התשוקה המינית מודחקת מול בן הזוג, והיכולת לראות בו פרטנר למין נעלמת.
האם בעבר היו לך בני זוג אחרים אליהם את זוכרת שנמשכת פיזית יותר? מאוד חשוב בזוגיות למצוא פרטנר שהמשיכה המינית הראשונית כלפיו היא חזקה, כי כל מיניות זוגית צריכה להתמודד מול "פגעי הזמן", שעמום, חזרתיות, חוסר חידוש וריגוש.
יכול להיות שע"י טיפול זוגי שבו תצאו מהגדרת התפקידים הנוכחית, ואת תראי עד כמה את נעשית תלוייה בו וזקוקה לבטחון שהוא מקנה לך ותצליחי לעמוד ברשות עצמך - יש סיכוי שאולי תחזור התשוקה כלפיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין ילדיםהכלה09/10/2007
שלום
אני בת 21 נשואה שנה וחצי +תינוקת בת חצי שנה. אני מאוד אוהבת בעלי ומאמינה שגם הוא אותי. עם זאת, יש לנו בעיה שאינה מועילה ליחסינו, אנו גרים עם הוריו...
זהו מנהג בעדה שלנו ומלבד זאת אנו תלויים בהם מבחינה כספית (רק מבחינת מגורים-הם אינם מכלכלים אותנו מלבד זאת). הם אינם מפסיקים להתנהג אלינו כאל ילדים למרות שאנו כבר הורים בעצמנו! חמתי ממש מתערבת ביחסינו נכנסת בינינו כשאנו מתווכחים, כועסת עלינו. ומתייחסת אליי בצורה בלתי נסבלת רוב הזמן. הבעיה היא שבעלי ממש חושש לעזוב אותם כי אביו חולה והם כל הזמן מזכירים לו זאת ועובדים על המצפון שלו כדי שלא יילך, וסיבה נוספת היא שנוח לו מבחינה כספית. אני לא יודעת איך לשכנע אותו לעזוב, ניסיתי לספר לו על כך שאני לא מסתדרת עם אמו והוא קיל את זה כהסתה, היום אני מנסה דרך אחרת, אני לא דוחפת אותו ורואה שהוא כבר לא רואה בי ה"רעה" ומתחיל להתעייף מהיחס שלהם, אך בכל זאת אני בינתיים עומדת בצד ומרגיה שאני עומדת להתפוצץ!!!!!!!!
אני פשוט לא יכולה לסבול אותה ובעלי לא מצליח להבין זאת- אחרי הכל היא אמו. הוא לא מוכן ללכת לייעוץ, אני מנסה בעצם לבקש שתעזרו לי בלהביאו לכך שיהיה בצד שלי. אני מאוד אוהבת אותו ולא רוצה לפרק את נישואינו בלל התערבות של מישהו אחר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוג צעיר המתגורר לצד הורים מתערבים
יהודית ברגמן09/10/2007כלה יקרה!
אתם זוג אוהבים נשויים טרי, מטופלים בתינוקת וכמנהג העדה, חיים לצד הוריו של בעל הנוהגים להתערב בחייכם הזוגיים. אבל אלו הוריו ואותם הוא אוהב וזה לא חייב להתנגש באהבתכם שלכם. ולא רצוי שהוא יצטרך לבחור בינך לבינם, ובטח לא כל עוד אתם גרים בביתם אלו במחיצת אלו, כי בזאת את מכריזה מלחמה ואין זה ראוי. את הלא מעוניינת להוכיח שהתבגרתם ורוצים לכם פרטיות ועצמאות. דרך ילדותית ולוחמנית תשיג תוצאה הפוכה ורק תבלבל ותכעיס גם את אישך נגדך. הכעס (גם אם הוא מוצדק!) שאת מפנה כלפיהם והנסיון להסית ולגייס לצידך את אישך למרוד בהוריו, רק מוסיף אנרגיות שליליות לבית ולא מועיל ליחסים ביניכם.יש משפט שאומר שאם לא תצליח להביס אותם- תצטרף אליהם. קבלי את הוריו באהבה, כי אחרי הכל, הם אלו שילדו וגידלו את אהובך. נסי ליצור מערכת יחסים יותר חמימה אתם. תבליגי בסבלנות תוך נסיון להבין מה הם מנסים להשיג בדרך ההתערבות. אולי שליטה? אולי יש להם פחדים? אולי קשה להם עם הרעיון שבנם יקירם התבגר, בחר אשה ובקרוב לא יזדקק להם ויעזוב? נסי למצוא שעה נינוחה להתקרב ולשוחח אתם בכנות. סביר שהיוזמה שלך תיצור הבנה מחודשת ואווירה של כבוד הדדי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין ילדים
הכלה09/10/2007קודם כל, תודה! שענית לי, שהבנת אותי.
ניסיתי כבר לעשות זאת, ישבתי ודיברתי איתה אבל היא לא הבינה שקיים בכלל דבר כזה לגור לבד (גם היא הייתה ועדיין חיה עם חמתה- שכחתי לציין שסבתא של בעלי גם חיה איתנו מה שעושה את הדירה עוד יותר צפופה). הסברתי לה שאנו כבר ילדים גדולים ואני רוצה להיות עצמאית אף על פי שבעלי אולי קצת לא מוכן מבחינה כלכלית. בנוגע לשאר היא בטוחה שהיא לא מתערבת אלא "עוזרת" ואין כל דרך להוכיח לה אחרת. אני מנסה כבר תופה להיות חמימה ולבבית אך הם מנצלים זאת כדי לתפעל אותי לפי רצונם, כבר אינני יכולה אפילו לבקר את הוריי מבלי שהיא תתקשר כמה פעמים. ובעלי? נשאר בצד, איפה שנוח ואין לו צורך להתאמץ. כבר נמאס לי, אני לא מוכנה שהילדה שלי תחיה באוירה כזו ומצד שני אני אוהבת אותו ומפחדת שהבת שלנו תסבול בגללי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוג צעיר המתגורר לצד הורים מתערבים
יהודית ברגמן10/10/2007כלה יקרה!
יש שתי בעיות שבגינן אתם מנועים מלעבור מבית הוריו של אהובך ומחוסר ברירה תמשיכו לגור יחד איתם לפחות בשנים הקרובות. הראשונה: מסורת ובה לא ניתן לזלזל, והשנייה: בעיה כלכלית. אי לכך עליך ללמוד לקחת את החיים יותר בקלות ורוגע ויחד עם זאת אל תתני לאף אחד לנצל אותך ולנהל לך את החיים. עליך להשתתף במטלות הבית, אבל אל תאפשרי שינצלו אותך. את לא צריכה לתת דו"ח מה את עושה ואיפה את נמצאת. את הקשר האישי והאינטימי תשאירי לשניכם בלבד. לך ולבעלך. ואם אימו מנסה להתערב ביניכם - תציגי את עמדתך ללא ויכוחים וריבים מיותרים שממילא לא יעזרו לאף אחד. תבליגי ואל תיקחי ברצינות יתר. את כל זה תעשי בשקט, עוצמה ונחישות. כשתהיי נחושה, אף אחד לא יכנס לטריטוריה שלך ללא רצונך. בעלך חי כך כל חייו, מקבל את הוריו כמו שהם ולא מתרגש ואילו את עדיין רגישה יותר ולכן גם משמשת מטרה נוחה ופגיעה יותר. המשיכי לכבד את עצמך ובה בעת – גם אותם וזכרי לשמור על שליטה. הם ילמדו לכבד אותך ותיראי שיניחו לך אט אט. ואם את תסתגלי ולא תקריני מתח מיותר, גם בתכם לא תסבול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתבגר
הכלה10/10/2007אני מודה לך מאוד על תשובתך, אני ממש מרגישה אבודה. אני אשמח לפעול על-פי עצתך, אך איני יודעת כיצד לעשות זאת? אני מוכנה להכל, אבל המחשבה שאצטרך לחיות בצביעות כל חיי להעמיד פנים שאני מסכימה עם המגורים איתם בזמן שאני לא גורמת לי להתייאש לפעמים...
אין לי פשוט חיים- 24 שעות ביממה אני מרגישה תחת מעקב. בעלי נמנע אפילו מיחסים אינטימיים לפעמים כי (איך שהוא אומר) "לא נעים, ההורים לא ישנים" או "תהיי בשקט שלא ישמעו"- במקרה שכבר עושים אהבה.
היא לא מרשה לי לבזבז כסף ואני לא עובדת אז אין לי מאיפה להוציא גם את הכסף של בעלי היא חוסכת במקומו, אני מסתובבת עדיין עם חלק ממכנסי ההריון ואם אני רוצה לקנות משהו היא לוקחת את זה קשה ואומרת שלא צריך כי יש לי "מלא" בגדים. האם לדעתך אני מגזימה בתגובתי לכל זה, אני לא בסדר בכך שאני רוצה לחיות לבד ולהיות עצמאית(בלי שום קשר למצב הכלכלי)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתבגר
הכלה10/10/2007אני רוצה לציין שאני כן משתתפת במטלות הבית- אני עושה כמעט הכל וגם במהלך ההריון עשיתי זאת. אולם אני מודה שבשבת ובכיפור אני לא מוכנה לנקות וכדומה ועם זה יש לחמתי בעיה, היא אילצה אותי אפילו לטחון בשר ביום כיפור אחרי שהבהרתי לה שאני מרגישה רע עם זה, ושל זאת אני ובעלי רבנו אותו יום- הוא טען שאני לא עוזרת לה בגלל שהיא בעצמה טענה שהיא צמה, אבל אפתה עוגה, בישלה וסידרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצעירה ובודדה
יהודית ברגמן12/10/2007כלה צעירה ויקרה!
פנייתך נוגעת לליבי ופתרונות שנראים לי נכונים, לא בהכרח נכונים לך, כי איני מכירה את היכולות והמגבלות שלך, שלכם כזוג ושלכם כזוג בתוך המשפחה והעדה על כל מנהגיה. לכן אין זה ראוי והתשובות בפורום הן תשובות כלליות. האם את יכולה לצאת לעבוד, מהי רמת הנורמה של מגורים ללא ההורים בעדה, התקשורת ביניכם, אם תרצי לחשוף פרטים יותר אישיים, כאלו שלא תוכלי לחשוף כאן בפומבי בפורום, כתבי/התקשרי ליועצת דורית ונוכל להשיב לך באופן אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אידיאולוגיות שונות....לירז07/10/2007
שלום רב לכן, יש לי נושא שמאד מטריד אותי ואני מפחדת שבעקבותיו אני עלולה לסיים את הקשר עם חבר שלי.
אני בת 24 ויש לי חבר 3 שנים בן 28. טוב לנו מאד יחד והוא ממש בן אדם מדהים מתחשב, נאמן ואוהב. האהבה ביננו בעלת עוצמה מאד חזקה. חוץ מדבר אחד שמאד מפריע והוא נושא החתונה וההתמסדות. הוא סטודנט כרגע ,ומיד כשאני מדברת איתו על חתונה או ילדים (לא כרגע, גם אני לא בשלה בזמן זה) אלא בעוד 3,4,5 שנים הוא עונה לי שהוא מצטער אבל הוא לא רואה את זה באופק ואולי רק עוד 10 שנים הוא ירגיש שהוא מוכן... מה שנראה לי בלתי אפשרי בשבילי לחכות כ"כ הרבה זמן. השבוע האחרון היה לנו מאד קשה והיינו ממש קרובים לרגע הפרידה בגלל נושא זה מצד שני קשה לי מאד לוותר עליו, מאד! אנו מרגישים שחיינו לא חיים בלי להיות אחד עם השני אך מצד שני נושא החתונה לא חשוב לי פחות.
אנא עיזרו מה עלי לעשות?
תודה מראש.ו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיחסות שונה לנושא החתונה
יהודית ברגמן08/10/2007יעל יקרה!
לדבריך, אתם מאוד אוהבים ומתאימים. הוא לא חושב על חתונה באופק וגם את לא בשלה להתחתן בשנים הקרובות. הוא מצידו ומאוד בהגינות ונכון לעכשיו כסטודנט, לא חושב להתחתן ולא מתכנן עתיד בתווך 10 השנים הקרובות, לכן תחליטי מה חשוב לך יותר. כעת אתם חיים יחד בשלמות רק בלי תעודה. הוא סטודנט ובמצב הקיים אין לך מה ללחוץ. כל עוד הוא אינו מוכן - הוא לא מוכן. אולי כשיעבוד וישתכר - דעתו תשתנה, כי כשעובדים אפשר לתכנן עתיד.
תעשי את את השיקול: מה חשוב לך יותר ואם נושא החתונה נורא בוער וחשוב לך - תיפרדי. אך קחי בחשבון שלא מובטח לך שתמצאי כזו אהבה עוצמתית, או מישהו שמתאים לך כמוהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה יהודית
לירז08/10/2007את צודקת, את מקסימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת יעוץשלי07/10/2007
היי, שמי שלי ואני בקשר זוגי כבר שנה, אני מאוד אוהבת את בן זוגי (יש לציין שאנו לא נשואים) אבל נראה לי שיש לו בעיה תפקודית.
אנחנו לא שוכבים!!! ז"א פעם אחת ניסינו וכשהוא לא הצליח להעמיד אותו הוא נתקף חרדה ומאז הוא בורח מיזה בתרוץ שהוא קיבל את זה קשה ועכשיו פסיכולוגית הוא מפחד שזה יקרה שוב אם ננסה לכן הוא לא דוחף שנקיים יחסים מלאים עם חדירה.
הבנתי אותו בהתחלה אך כעת עברו 5 חודשים מהמקרה והוא עדיין בחרדה ומפחד לשכב.
כשדברתי איתו שאלתי אותו אם הוא רוצה שאני ארד לו או אעזור לו לעשות את זה עם היד כדי לעורר את הפין לזקיפה אך הוא סרב בטענה שירידות לא עושות לו את זה ושהוא עצמו אף פעם לא גמר ביד!!! שאת זה לא הבנתי... איך זה שגבר אף פעם לא עשה את זה עם היד??? הוא משפשף את האזור עם דברים וכך הוא גומר.
כל פעם שאנחנו מתחרמנים ועומד לו קצת הוא אף פעם לא מוציא את זה החוצה. (כך שהוא סובל אחר כך מכאבים בבטן התחתונה) אני לא ראיתי אותו גומר אף פעם וזה מציק לי. מה אני אמורה לעשות? לא ידעתי שיש מקרים כאלה אצל גברים. אנא נראה לך שיש לו בעיה רפואית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת ביצוע
יהודית ברגמן07/10/2007שלי יקרה!
בן זוגך סובל מחרדות בתפקוד המיני, עכבות מיניות ואין-אונות. כדי לקבל את התשובה מה הגורם לכך, עליו לגשת לבדיקה שתשלול בעיה רפואית. אם אכן נמצא שזו בעיה של חרדת ביצוע - עליו לגשת ליעוץ מיני. יחסים אינטימיים טובים ומלאים, הם חלק בלתי נפרד מהזוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה רציניתס07/10/2007
התחתנתי עם בעלי מהסיבות הלא נכונות. הוא גם היה האהבה הראשונה שלי והייתי מאוד נאיבית ותמימה באותה תקופה. (הוא בגד בי למשך תקופה ארוכה לפני החתונה ורוב הזמן אפילו לא הרגשתי בזה) אני לפעמים די כועסת וכואבת על הבגידה ההיא (אבל היום הכעס הוא יותר כלפי עצמי איך הייתי טפשה כזאת והתחתנתי איתו למרות כל מה שהוא עשה. למה עדין נלחמתי עליו אני חכמה יפה וצעירה למה? ) כתוצאה אין לי אמון בו ואני די חשדנית. אבל גם הוא לא עוזר למצב. כי הוא שקרן פתולוגי. וכל הזמן מספר לי סיפורים ושקרים.
הוא מבוגר ממני בשני עשורים. ויש לנו ילדים ביחד. היו לנו תקופות קשות שהוא היה אלים מילוילת (וגם פיזי לעיתים רחוקות) אבל מאז הוא השתנה מאוד וממש עובד על עצמו. לא לדבר איתי כשהוא כועס וכו. לא לענות לי כשאני כועסת וצועקת עליו. הוא פשוט יושב בשקט מחכה שזה "יעבור לי" (ויש לי הרבה קריזות ועצבים בזמן האחרון בעיקר עליו )
הבעיה היא אצלי פשוט אני מרגישה שאנחנו לא מתאימים. כל דבר קטן מעצבן אותי בו. אני לפעמים מתבישת להיות איתו בחברה. הוא לא נראה גרוע (אפילו טוב מאוד לגילו) אבל נראה בהחלט אבא שלי . הסקס בננו לא תדיר ולא מספק בכלל. הוא טוען שבלל הגיל יש לו ירידה בחשק. בקיצור נמאס לי ממנו ונמאס לי מהחיים בזוגיות איתו . אני לא רוצה להכאיב לילדי אז אני נשארת ולא קמה והולכת כמו שאני רוצה לעשות אבל מרגישה שאני הקרבתי את חיי ושהייתי טפשה ונתתי להתאהבות נאיבית לקחת אותי למקום הזה. . והוא אפילו לא יודע להעריך..
מה שהכי מרגיז אותי שהוא גם מעשן כמו קיטור וליד הילדים וגם כשהוא איתם באותו מקום(למרות שאמרתי לו אלף פעמים שזה מסוכן להם ואני לא רוצה שיגדלו עם זה )
אבל הוא לא ר מתיחס. תפסתי אותו מעשן עם התינוק בידים שלו.
אני מרגישה שאם עוד פעם הוא יעשן ליד הילדים אני פשוט יגיד לו שאני רוצה להתגרש. (הוא ניסה להפסיק כמה פעמים אבל תמיד התחיל לעשן מאחורי הגב שלי ושיקר לי שהוא לא מעשן עד שהייתי תופסת אותו על חם . לא יודעת למה הוא משקר לי לא יודעת למה הוא לא מפסיק למרות שזה ממש מציק לי . לא סובלת את הריח שלו עם הסגריות. לא סובלת לישון לידו במיטה מרגישה כמו במאפרה. (הוא גם לא נוהג להתקלח הרבה מקסימות פעמים בשבוע רוב הזמן פעם בשבוע וזה משגע אותי במיוחד שהוא עוובד בעבודה פיזית מסריחה מאוד. לא משנה כמה אני מבקשת ממנו להתקלח ולהחליף בגדים תמיד טוען שהוא עיף מדי)
בא לי לפרק הכל ולעזוב מה לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר התאמה
יהודית ברגמן07/10/2007ורד יקרה! למקרא דבריך, תגובה ראשונית מהבטן: עליו לקום ולעזוב. אבל אם את חושבת שיש איזשהו סיכוי לשיפור בזוגיות, פנו ליועץ נישואים, תעלו את מכלול הבעיות ואם תגיעו למסקנה שיש סיכוי- תעבדו על הזוגיות שניכם, ואם לא - חבל להמשיך ולהרוס חיים שלמים שלך ושל הילדים. את עדיין צעירה, ומעידה על עצמך שגם יפה וחכמה. תפרדו בדרך הכי נעימה וקצרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההלכנו ליעוץ יש שיפור משמעותי אבל..
ס09/10/2007אכן הלכנו ליעוץ ולכן השיפור הככ מדהים בהתנהגותו כלפי (התברר שרוב האגרסיות שלו נבעו מכך שמשום מה הוא הרגיש נחות ביחסים בננו ושאין לו בטחון בקשר .ו"שהוא התחתן עם פודל וקם בבוקר עם בולדוג" ציטוט שלו..)
אני מוכנה להתפשר על הכל בשביל הילדים כי בסה"כ הוא אבא מאוד טוב. והם אוהבים אותו מאוד.
הדבר היחיד שעליו אני לא מוכנה להתפשר הוא לגדל את הילדים עם אבא שמעשן בלי הפסקה . אני ממש מוכנה לקום ולעזוב אם הוא לא יפסיק לעשן עכשיו!
(אני מצידי מוכנה לעשות הכל כדי לתמוך בו במידה והוא יחליט להפסיק לעשן )
שאלתי היא האם אני צודקת . או שמא עלי להתפשר גם על העישון ולקוות שילדי לא ינזקו מכך . ושיום אחד הם לא יהפכו למעשנים כרונים בעצמם?
הילדה שלי כבר התחילה לחקות תנועות של עישון . והוא צוחק מזה חושב שזה מצחיק. אותי זה מפחיד !
האם להלחם על הנושא הזה או לוותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגמילה מעישון
יהודית ברגמן09/10/2007ורד יקרה!
אסור לך לוותר על דבר כה מהותי ומשמעותי עבורך, במיוחד כשמדובר בבריאות ובתקופת חיים. יחד עם זאת, בעלך הוכיח שיש לו רצון ויכולת שינוי, מה שמעלה את התקווה שבטיפול נכון תוכלו להתגבר גם על מכשול זה. צריך להבין שהפסקת העישון באמת קשה להרבה אנשים כי זו התמכרות. נסי לדבר איתו ברוגע ובהגיון, אפשר לנסות גם סדנאות להפסקת עישון ואם איננו מצליח להיגמל – שיקח אחריות ולא יעשן בבית ובפרט לא ליד הילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרשת דרכיםרביד06/10/2007
הי דורית, אני נמצאת בזוגיות מורכבת מזה כ- 4 שנים, גרים ביחד כשנתיים. כבר בתחילתו של הקשר חווינו משבר שלא הרבה זוגות חווים בתחילת דרכם, בן זוגי חווה חרדת ביצוע בכל פעם שהיינו נכנסים לסיטואציה אינטימית. בזמנו טען שזו חוויה שחווה בעוצמה כה חזקה רק עימי ושעם בחורות אחרות היא הייתה נפתרת מעצמה. בסופו של דבר שיכנעתי אותו ללכת לטיפול, הצטרפתי אליו לכמה מפגשים והבעייה אכן נפתרה. יש לציין כי במהלך התהליך הזה נפרדתי ממנו כפעמיים כי הרגשתי שהוא לא בשבילי. בסופו של יום מצאנו תמיד עצמנו חוזרים זו לזרועות זה, לרוב בגללי, פשוט לא הייתי שלמה בלעדיו. לפני כשנה הוא נפרד ממני, היה לי מאוד קשה, עזבתי את הדירה ומצאתי עצמי רווקה. כשלושה חודשים לא יכולתי לצאת עם גברים אחרים אך בסופו של דבר התגברתי והמשכתי הלאה. כעבור שלושה חודשים מצאנו עצמנו שוב ביחד, מאוהבים כבני 16,שלמים ומאושרים. אחרי 4 חודשים החלטנו לחזור ולגור ביחד. מיד עם ההחלטה החלו לצוץ בי ספקות. הוא לא מספיק גבר בשבילי, הוא חסר ביטחון וכו'. המעבר התבצע,אנחנו כבר כ-3 חודשים גרים יחד אך מחשבותיי אינן מרפות: האם הוא האחד? האם אכן אני אוהבת? הוא בחור מדהים, תומך, חבר טוב והייתה בינינו תקשורת טובה, יחד עם זאת אנחנו מאוד שונים בהשקפת העולם שלנו ובצרכים שלנו.אנחנו גם שונים במאפייני האישיות שלנו, אני מלאת ביטחון עצמי ואמביצינית והוא חסר ביטחון עצמי ומאוד לא מגובש, בנוסף גדלנו בבתים מאוד שונים ואולי על כן השוני בינינו. אנחנו כבר לא ילדים (28-29) והגיע הזמן לקבל החלטה. חשוב לי לציין כי מאפיין עיקרי של הקשר מבחינתי הוא עליות וירידות בהרגשתי אליו, אני יכולה ימים שלמים להרגיש מאוהבת ומאושרת ושהוא האחד וכעבור ימים ספורים לחוש בירידה דראסטית במצב הרוח ובהרגשתי בגלל שהוא אינו עונה על הגדרת הגבר הטיפוסי בעיני. השונות בינינו גם מביאה אותי לפקפק באהבתי אליו.חשוב לי לציין כי בכל הפרמטרם האחרים בחיי אני מצליחה להגשים את עצמי ולהיות שלמה, אךובזוגיות מאוד קשה לי. יש לציין כי מאז ומעולם הייתי כזו,לא חוויתי מערכות יחסים רציניות מאחר ובשלב כזה או אחר הייתי מרגישה שאני כבר לא מעוניינת, לרוב בשלב שהצד השני היה טואטלי ומחוייב. האם זו אני? הזוגיות? האם הגיעה העת לצאת ולחפש זוגיות שלווה ומאושרת? חשוב לי לציין כי בן זוגי הוא בחור באמת מדהים, פנימים וחיצונית, חבר תומך ואוהב. התחלתי בטיפול פסיכולוגי אך הרגשתי שהוא לא מאוד תורם לי, מה עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב מדי לתגובה כאן
דורית כהן07/10/2007רביד היקרה, ראשית סליחה על העיכוב בתגובתי (לא הייתי בארץ כמה ימים).
הדברים שאת מתארת הינם מורכבים מדי לתגובה מצידי. על פניו נראה לי שאי ההתאמות עליהן את מדברת - שאפתנות, בטחון עצמי - עלולות לגבור במשך השנים והאהבה החזקה בדרך כלל לא נשארת לאורך זמן כה רב. מצד שני העובדה שהצלחתם להתגבר על הבעייה המינית היא סימן טוב, כל בעייה שהזוגיות מצליחה להתגבר עליה וולאחריה היחסים עמוקים יותר, ושני בני הזוג הופכים להיות שלמים יותר - היא גורם שמחזק בסופו של דבר.
מה שאני מנסה להגיד הוא שאינני יכולה לעזור לך בדרך הזאת, ואגב, אם את מרגישה שהטיפול הפסיכולוגי אינו עוזר לך - אל תהססי להפסיק אותו ולנסות מישהו אחר יותר מתאים, זה קורה הרבה וזה לגמרי טבעי והגיוני שלא כל מטפל/ שיטת טיפול/ כימייה בסיסית- מתאימים לכל מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרשת דרכים
רביד08/10/2007דורית תודה רבה על תגובתך.
נכון לכעת כבר חודשיים איני מאושרת, יחד עם זאת אני לא יכולה לחיות איתו ולא בלעדיו, מלכוד. השאלה הנשאלת האם נכון לי כרגע להמשיך בטיפול אצל מטפל אחר בתוך מערכת היחסים או לצאת ממנה?
האם ניתן לפנות אליך בנושא שכזה לטיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה=== מציאת יועץ/מטפל מתאים ===
יהודית ברגמן08/10/2007רביד יקרה!
אני מניחה שדורית לא תוכל להשיב לך על שאלה זו פה בפורום. עדיף לפנות ליועצת דורית ישירות לסלולארי או למייל לפי הפרטים שמופיעים בראש העמוד ואם תחושי בנוח בשיחה אתה על הנושאים האישיים שלך, בררי/תאמי אתה מפגש יעוץ אישי. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרפתשושי06/10/2007
בעלי בן 56, אנחנו נשואים 27 שנים.
הסקס השתפר ונהיה טוב יותר רק ב 5 שנים האחרונות
אבל לאחרונה בעלי רואה הרבה פורנוגרפיה באינטרנט, משתתף בקומונות
וטוען שהוא רק מפנטז ומחפש גיוונים וירטואליים בלבד
אני מקנאה ומוטרפת שזה ילך ויחמיר.
אגב אני לא גרה בארץ אבל גם פה לא חסרים פיתויים
מזלי שאין לן זמן.....למרות שזה לא באופיו לרעות בשדות זרים....
לא יודעת אם להניח לו או להיות עם עין פקוחה וחשדנית????
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעל מפנטז
יהודית ברגמן07/10/2007שלום לך, מוטרפת יקרה!
הסקס השתפר ? - תיהני ממנו יותר. אם הגירויים באינטרנט מוסיפים ומשפרים את חיי המין שלכם - אין פסול בפנטזיות ובגיוון הווירטואלי. שתפי איתו פעולה, צפו לעיתים יחד ושניכם תרוויחו מכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה....מיטל05/10/2007
היי, אני בת 26 בעלי 30 אנחנו נשואים שנה וביחד 4 שנים סה"כ
הבעיה היא שהוא ממש השתנה הוא לא אוהב לצאת להיות הרבה עם חברים תני לו לבוא הבייתה מהעבודה ולהיות בבית כולל שבתות.
אני טיפוס מאוד דינאמי וממש קשה לי ככה אנחנו לא יוצאים כמעט אף פעם למרות שאנחנו נוסעים לאילת עוד שבועיים זה לא משנה....
הוא חסר סבלנות והסקס זה לא מה שהיה פעם...כלומר שבמקרה שלי אני נהנית יותר מהמשחק המקדים והוא כמעט ולא אלא יותר "ישר לעניין".... כל פעם שבא לי לצאת איתו הוא אומר שאין לו כח וזה תמיד ככה....וזה ממש מייאש אותי מה יהיה בעוד כמה שנים?
ניסיתי לדבר איתו אין ספור פעמים אבל זה לא עזר
האם אני צריכה להתנהג אחרת? כל עצה תתקבל בברכה....
שבת שלום...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה לשאלה...
מיטל05/10/2007עוד דבר...האם העובדה שהוא מאונן ולפעמים מול תמונות במחשב אמורה להדאיג אותי???????
יש לציין שאני יודעת שהוא מאוד מאוד אוהב אותי והוא ממש לא הטיפוס הבוגדני אם כי תמיד אני עם היד על הדופק......
אשמח למענה גם בנושא הנ"ל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בטמפרמנט
יהודית ברגמן07/10/2007מיטל יקרה!
נסי לברר בשיחה פתוחה מה הסיבה לשינוי ולבחירתו בשקט ובבילוי לבד בבית. מה הוא כן אוהב לעשות. אולי תחומי העניין שלו שונים משלך, אולי מוטרד ועייף מהעבודה. אם יתברר לך שסתם לא נהנה מהיציאות, צאי לעיתים לבד לפעילויות שאת אוהבת לעשות, תזמינו חברים אליכם, במקום להרגיש מתוסכלת ולבד בבית. גם בתחום הסקס , שתפו אחד את השני בהעדפות ובאופן בו אתם אוהבים לענג ולהתענג. אין רע במחשב שמוסיף גירויים, ואולי אף תיצפו יחד, בתנאי כמובן שלא יהווה תחליף, אלא תוספת. תנסי לעניין אותו בסדנאות להתפתחות זוגית שיוסיפו עניין וריגושים לחייכם. אתם בזוגיות טרייה. אל תכנסו לשיגרה של חסכים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא את עזרכתם דחוףףףףףףףףףףףףףףףףמיטל04/10/2007
אני לא יודעת במה להתחיל אני אנסה.
אני נשואה 10 שנים יש לי שלושה ילדים קטנים ואני בהיריון בחודש שמיני. המצב ביני לבין בעלי הוא על הפנים, יש לו אופי כזה שכאשר אנחנו רבים ובמיוחד לפני החגים הוא פשוט קם ועוזב את הבית להורים שלו . אציין שהריב יכול להיות על כל דבר הכי קטן והכי מצחיק ואתן דוגמא לזה שהוא עזב את הבית בפעם האחרונה, במוצאי שבת, נסענו ביחד ופתאום שמתי לב שמישהו בא להיכנס בו אז צעקתי תיזהר תיזהר, הוא נכנס לעצבים שאי אפשר לתאר התחיל לצעוק לאיים למה אני צועקת לו באמצע נסיעה ולמה אני מפריעה לו לנהוג, כשחזרנו הבית הוא השתולל קרע לי את התמונה של הנישואים לקח שקיות ניילון גדולות ועזב את הבית. המצב הזה שעל כל דבר קטן הוא עוזב את הבית נמשך לאורך 10 שנים, שבהם אני שורדת גיהנום לבד. עכשיו לצערי המצב בכלל לא פשוט זה פעם ראשונה שהוא לקח את הכל והוא לא מעונין בכלל לחזור, אני כאמור בחודש שמיני עוד חודש אמורה ללדת יש לי עוד שלושה ילדים קטנים, אין לי תמיכה כלכלית ואני ממש פוחדת להתגרש ולא יודעת מה לעשות, אני כל הזמן יושבת בוכה, אני ממש חסרת אונים.
הוא טיפוס קשה לא מוכן ללכת ליועץ נישואין הוא אומר לי כל הזמן את צריכה להיות ממושמעת ולהקשיב לי לכל מילה ומילה- זה קשה פשוט קשה.
מה עלי לעשות איך עלי לפעול.
תעזרו לי אני מתמוטטתתתתתתתתתתתתתת
מקווה לתשובה דחופה.
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטישת הבעל
יהודית ברגמן05/10/2007למיטל היקרה !
המצב שאת מתארת הוא אכן, כהגדרתך, על הפנים. את מתארת מצב שבו אחרי כל ויכוח, הוא מתפרץ כל פעם מחדש ועוזב את הבית. לי נראה שלא רק הויכוחים שלכם הם הסיבה לעזיבותיו, אלא שהדברים עמוקים הרבה יותר. לא ממש ברור לי למה במצב יחסים כזה, שהיה מתחילת נישואיכם הכושלים, ילדת שלושה ילדים ונכנסת להריון רביעי, אבל זו כבר היסטוריה והיום את צריכה להתחיל להתמודד עם העתיד. נסי לחשוב איך הגעתם למצב הזה, האם ה"אשמה" רק בו או שגם לך הייתה תרומה לכך. חשבי אם בשינוי בתקשורת ובהתנהגות של שניכם יהיה סיכוי לחיי נישואים סבירים. אם נותר ביניכם עוד משהו שלמענו כדאי להשתדל.
על פי מה שכתבת, נקלעת למצב בו אין יותר ברירות. בעלך כבר בכלל לא מעוניין לחזור אליך שוב, או ללכת ליעוץ ולכן הברירה היחידה היא להתחיל להתמודד עם העתיד של ילדייך ושלך - בלעדיו.
גם אם בעלך יחזור אליך פעם נוספת, נשאלת השאלה אם בחיים כאלו של אי ודאות את חפצה, האם תסכימי שוב לחכות עד להתפרצות הבאה שלו . תמיד אפשר לנסות ולדבר איתו ולראות אם ליחסיכם יש בכלל סיכוי ובעיקר האם יש סיכוי שיחסיכם ישתנו. אם תגיעי למסקנה שלא, פני ללשכת הייעוץ של ויצו באזור מגוריך לקבלת יעוץ משפטי כדי שתוכלי לדעת מה הן זכויותיך וזכויות ילדייך במקרה של פרידה. מה שחשוב בעת כזו של משבר, זה לא להיכנס למרה שחורה ולמחשבה כמה מסכנה את, אלא לבדוק את כל הנתונים והאפשרויות ולאחר מכן להחליט מה את עושה ולעשות זאת בנחישות ובהתמדה.
יש סיכוי שלאחר קבלת הייעוץ המשפטי, תוכלי לצאת מהמשבר המתמשך הזה לחיים עצמאיים חדשים וטובים יותר כשאת חזקה יותר, ועצמאית יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחפש סיוע ויעוץ
HRHC05/10/2007אשתי ואני ממשל לא מסתדרים אבל נראה לי שאשתי חזקה ממני בהרבה ואני לא ממש יודע מה לעשות ואך להגיב
אני מתחיל כבר לחפש זגיות אחרת בכדי לא להפגע ואני ממש משתגע מזה מה אני עושה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיטל שלום,
אסתי11/10/2007מיטל, שימי לב,
הוא יודע על נקודות התורפה שלך,
הוא יודע בדיוק איך "לחנך" אותך!
אולי כדאי שתרפי בכל זאת הוא עוזב לא רק אותך גם את הילדים שלו,
מתישהוא הוא יצטרך לראות אותם,
את תשיגי ממנו כל מה שתרצי אם תדעי להיות סבלנית וספייס כי הוא יודע שאת צריכה אותו, לכן "השרירים" שהוא מפתח נגדך!
חמודה שלי תתעסקי בהריון שלך אין יותר חשוב בעולם!!!!!!!!!
תנסי לצחוק ולהיות מאושרת למען העובר שבתוכך שיהיה גם מאושר!
אני מאחלת לך המממממממממממון כח!!!!!!!!!!!!!
והמון מזל- טוב ללידה קלה, הכי חשוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדורית,רון ליגל02/10/2007
כך או כך, נפגשנו אחר הצהריים אני וחברתי
דיברנו על הכל ואחרי ששמעתי מה יש לה להגיד החלטתי לשייך את המקרה לבלבול מצידה.. ומה שחשוב שהיא ידעה להשים קץ לדבר בזמן הנכון וכעת היא לחלוטין סגורה ושלמה עם עצמה ועם הקשר.
מבחינתי, הבהרתי לה עד כמה אני אוהב אותה ושאני מוכן להמשיך הלאה ולסלוח אבל שייקח לי זמן.
(אני מאמין שלא ארוך במיוחד) אני מקווה שאני יוכל לראות מעבר לדברים השליליים ולהתרכז בהשלכות החיוביות של המקרה.
*באמת אני מרגיש בשינוי אצלה ... מעין ניצוץ בעיניים שדעך עם הזמן וכעת הוא ברור לחלוטין...
תודה על האוזן הקשבת... מקווה שלא ניהיה זקוקים לה בעתיד
בכבוד,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוד שימחת אותי.
דורית כהן03/10/2007הדרך שבה טיפלתם במשבר הזה תשרת אתכם במשברים הבאים. והם יהיו. תגיד לי, האם לאחר המשבר הזה אתה מרגיש יותר קרוב, יותר אוהב אותה ויותר בטוח בקשר שלכם?
טיבם של משברים שנפתרים בשיחה גלוייה שנוגעת בכל ההיבטים - רגשיים וענייניים - של מה שקרה, שאחריהם מרגישים נקיים ומזוככים ואוהבים עוד יותר. כי יש משברים שזוגות רק שורדים אותם, מעבירים הלאה והשלכותיהם מטואטאות מתחת לשטיח מבחינה רגשית, ומחכות למשבר הבא כדי להרים ראש...
ההסתכלות שלך "אני מקווה שאני יוכל לראות מעבר לדברים השליליים ולהתרכז בהשלכות החיוביות של המקרה" היא המפתח הנכון, והיכולת שלכם "דיברנו על הכל ואחרי ששמעתי מה יש לה להגיד" לשוחח על הכל ולהקשיב זה לזו ולהתעניין איך זה מרגיש אצל כל אחד - נראה לי שיש לכם את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית...
רון ליגל04/10/2007באמת, בימים האחרונים, אני מרגיש שהקשר קיבל מרבד חדש וחזק יותר של אינטימיות ושל קירבה...
עליי לציין שעדיין קשה לי להשאיר את כל המקרה מאחור לחלוטין... ומידיי פעם זה עולה במחשבות.
מקווה שכאשר יעברו הימים וחברתי תראה צעדים של אמון .. אז התחושה הזו תעבור לחלוטין (כי זה עדיין מציק לי)..
אבל,
אני חושב שעתיד היחסים ביננו הוא ורוד....
ביי בינתיים...
ושוב המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עצהקרן01/10/2007
שלום,
רציתי לשתף ולהתייעץ- כבר תקופה ארוכה שאני יוצאת לדייטים רבים ועד כה לא יצא קשר מכל מיני סיבות (לא כאלה מעניינות..)
יש לציין שאני מחפשת קשר רציני, זוגיות, ולמעשה- אהבה, כמו רבים וטובים ולא כל יום אני מתלהבת מבחור.
בכל אופן, ישנו בחור שראיתי אותו כבר מספר לא מועט של פעמים במקום/מסגרת קבועה ששנינו נמצאים, ואיך לומר.. - "זה הוא" !, אני מרגישה שאותו חיפשתי ! .. :), הוא חמוד בעיניי, ועושה רושם של בחור רציני..
אז ככה, מהרגע הראשון שמתי לב שהוא מסתכל עליי, ואז גם אני הסתכלתי עליו, אך לא דיברנו כלל .כך זה נמשך תקופה, ולא הבנתי מה קורה. הוא פשוט מצא חן בעיניי ואחרי חודשיים החלטתי לנסות לדבר איתו שיחת חולין. ולראשונה בחיי יזמתי, אפילו מספר פעמים התחלתי לדבר איתו, כדי לרמוז לו שאני מעוניינת. השיחות היו קצרות, נחמדות אבל קצרות וזה נראה לי מוזר.
בסוף המתח ומשיכת הזמן הביאו אותי לעשות מעשה ולשאול אותו אם הוא פנוי. הוא טען שהוא כרגע תפוס. וזהו.
התאכזבתי אך וויתרתי. מה לעשות..
כבר לא "חיפשתי" אותו, ולא ניסיתי ליזום איתו שיחות, או להסתובב באזור שלו.
אך.. כשאני כן רואה אותו עדיין אני שמה לב שהוא מסתכל עליי ,בעיניים, (הוא גם אומר לי שלום אך זה לא אומר ממש משהו). וכן, הוא עדיין מאד מוצא חן בעיניי.. לא יודעת למה. משהו באינטואיציה.
כל פעם שאני רואה אותו משהו צובט, תחושת פספוס מהולה קצת בכעס, למה הוא לא עושה משהו :) ? הוא משחק משחק?
האם יש עוד משהו שאוכל לעשות או שזה נשמע אבוד ולא שווה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמזים ..?
יהודית ברגמן02/10/2007קרן יקרה!
אם הוא אומר לך שהוא לא פנוי, זה או שהוא באמת לא פנוי ולא רוצה לשנות את הסטטוס שלו בגללך, או שפשוט לא מעוניין בך, ואין לך מה לעשות בקשר לכך. יתכן שהוא מסתכל לך בעיניים כי את מוצאת חן בעיניו כאדם ,אבל אין לו רצון לקשר אישי אתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום, התפתחויות חדשות ומכאיבות ...רון ליגל01/10/2007
שלום רב, לפני זמן לא רב כתבתי על משבר בזוגיות ולאחר מספר עצות - כתבתי פה בפורום כי החלטנו להמשיך ביחסים ולא להביט לאחור ... (משבר בזוגיות מאת רון ליגל, ממש לפני מספר ימים).
אתמול חברתי לחיים ביקשה שנדבר... ואמרה כי בזמן שהיא ביקשה זמן (היא טוענת שמבחינתה נפרדנו לחלוטין) כ40 דקות יותר מאוחר בזמן שהיא משוטטת ומבולבלת התקשר אלייה חברה לשעבר (שהתייחס אלייה בצורה חסרת שחר!) היא הייתה מבולבלת ובוכיה והוא אמר שתבוא ותדבר איתו.
היא חנתה בביתו והוא נכנס לרכבה ובמהלך שיחה שלא היה לה שום קשר אליי ואלייה הוא רכן לעברה והיא נישקה אותו.
היא אומרת שמיד כאשר הם התנשקו היא הפסיקה את הנשיקה והבהירה לו שלא יקרה שום דבר לא עכשיו ולא בעתיד.
ושכתוצאה מן הנשיקה היא בעצם הבינה שהיא לא יכולה לראות את חייה בלעדיי...
אני מצטער על הניסוח של הכתיבה אבל איני יכול לתפקד מאז ששמעתי... אני מרגיש נבגד בצורה שלא האמנתי שאי פעם זה יכאב כל כך.
איני יודע איך לפעול כעת.
מצד אחד אני אוהב אותה כל כך! גם כעת אני מתקשה לכעוס עלייה.. מצד שני איך אני יוכל אי פעם לבטוח בה? היא טוענת שהיא חשבה שנפרדנו - למרות שאינה מצדיקה את מעשייה ומשייכת אותו לבלבול מתמשך. בשיחה האחרונה שלנו היא בכתה והתחננה לעוד הזדמנות ממני ושהיא תעשה את הכל בשביל זה...
ואני יודע שזו הייתה נשיקה ושהיא חתכה את זה ישר והבהירה לו שאין סיכוי, לא עכשיו ולא בעתיד -
אבל איני יכול להמשיך ולהיפגע מצידה ... עכשיו כאשר אני בדיוק מתחיל את חיי ואת עתידי והכל היה נראה כל כך וורוד ואופטימי הונחתה עליי מרה שחורה....
אשמח לשמוע עצתכן,
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רואה את מה שקרה בצורה אחרת
דורית כהן01/10/2007רון היקר,
אני מבינה שמאוד כאב לך עצם העובדה שהיא נישקה אותו וראית בכך בגידה.
אבל במה שקרה יש גם הרבה מאוד דברים חיוביים, ולא הייתי צריכה להתאמץ כדי לדלות אותם, הם קפצו לי מול העיניים תוך כדי קריאת מכתבך... אז עכשיו אצביע עליהם:
היא מייד עצרה את הנשיקה והבהירה שזה לא ימשיך ביניהם.
היא סיפרה לך!!! יכלה לא להגיד על כך מילה, כי בעיני רבים מה שקרה לא נחשב למשהו רציני. זה די שכיח שנשאר רגש כלפי חברים לשעבר, ונשארת עדיין משיכה כלשהי, ומגע גופני מסויים, קירבה, עם מישהו שאיתו היו בעבר יחסים אינטימיים ממושכים הוא מאד טבעי.
בעיני שתי הנקודות האלו מאוד חשובת. תסלח לי, אבל אני כלל לא רואה בכך בגידה, אלא שיירי רגש שנותרו בה כלפי מישהו שפעם היא אהבה. אפילו זה חיובי בעיני כי זה אומר שהיא לא חסרת לב, שיש בה אהבה ויש לה יכולת ביטוי לאהבה הזו.
לגבי ההיפגעות שלך, תחשוב על כך שככל שאתה תהיה פגיע יותר - ייווצר אצלה קושי לשתף אותך בצורה אמיתית כי היא רואה את ההשלכות על מצב הרוח שלך ועל יחסך אליה - פגיעה באמון כמו שאתה אומר והיא רואה את הכאב שנגרם לך וגם עם זה קשה לה שהיא הגורם לכך. האם אתה רוצה שהיא תפסיק לשתף אותך בדברים חשובים אישיים שלה? כי זה מה שיקרה אם תהיה כל כל פגיע. וכאשר היא תפסיק לשתף אותך אתה תתחיל לחשוד בה שקורים אצלה דברים והיא לא מספרת. התופעות הללו מתחילות מן הפגיעות שלך. נסה לראות אם אתה יכול להתחזק. תראה אם מה שכתבתי יכול לשנות את תפיסתך לגבי מה שקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היקרה..
רון ליגל01/10/2007אני חושש שיצרתי רושם מוטעה. אני וגם היא לא רואים את עצמי כאדם תלותי ו\או חלש אלא להיפך...
שנינו חיים חיים עצמאים ולשנינו יש עולם שלאחר אין קשר אליו..(לא ישיר לפחות..)
העניין שגם אני הגעתי למסקנה דומה אבל משום מה אני לא יכולתי להגיד את זה כי זה היה כאילו להודות בחולשתי ובזה שאני ירצה להמשיך הלאה בעצם אני נותן לה לגיטימציה לפעולות מסוג זה בעתיד...
ואני לא חושב שזה דבר כזה לא ייאמן... אני חושב שאני יוכל להדגיש את זה בשיחתנו..
מה את חושבת?
תודה מראש,
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חולשה ולא לגיטימציה
דורית כהן01/10/2007כאשר כתבתי היפגעות - לא התכוונתי לתלותיות. אני רואה את שני המושגים לא קשורים בהכרח. השאלה היא מה יקרה אצלה אם היא תיעצר מלשתף אותך בעולם שלה בכל פעם שהיא תחשוב שאתה עומד להיפגע ממה שהיא תספר לך. למשל נניח שאתם הולכים ברחוב והיא רואה מישהו חתיך. האם יהיה לה חופש לשתף אותך בסגנון - וואו, תראה איזה חתיך, או שהיא תעצור את עצמה ותחשוב פעמיים שמא היא פוגעת בך בכך שהיא נהנתה ממראה עיניים של מישהו נאה וזה לא אתה. ויש דברים יותר עמוקים מדוגמה זו, כמובן.
כתבת "זה היה כאילו להודות בחולשתי" ואני כלל לא רואה זאת כחולשה. די ברור שיהיו לך רגשות לא נעימים כאשר היא מספרת לך על הנשיקה הזו, זה לגיטימי! עובדה שהיא לא מייד סיפרה לך, אלא היססה ולקח לה זמן, כלומר היא לא ראתה בכך משהו טריוויאלי.
אבל חיים אינטימיים עם בת זוג זה היכולת לשתף לא רק את הרגעים הנעימים אלא גם להתעמת יחד עם הדברים היותר מסובכים וקשים. אם היא גרמה לך עוגמת נפש ואתה משתף אותה בכך ונשאר איתה - אתה משדר לה - אני אוהב אותך ואני מביא בחשבון שבחלק מן הזמן אנחנו ניפגע אחד בשנייה, וזה טבעי וצפוי - הרי אי אפשר בלי זה - ויחד עם זה אני נשאר איתך, מה שנקרא - "בטוב וברע". היכולת לקבל שיהיו רגעים קשים ופוגעים, לא להתעלם מכך, להכיר ברגשות החיוביים והשליליים שמתעוררים - ולהישאר קרובים - זוהי אינטימיות רגשית עמוקה.
וכאשר אתה חושש מלגיטימציה לפעולות כאלה בעתיד - הידיעה שלה שזה כאב לך (כי שיתפת אותה על כך) - היא היוצרת את הגבולות שלה. כאשר אוהבים - בדרך כלל רוצים לא להכאיב. בפעם הבאה שהיא תעמוד בסיטואציה דומה - היא תזכור איך הרגשת. זה צריך להספיק. את הגבולות עדיף שהיא תיצור לעצמה ואתה תיצור לעצמך, ולא תשימו אותם אחד על השני כמו כבלים. זה לא יעבוד בטווח הרחוק וזה לא מתאים לשני אנשים עצמאיים.
אשמח לתגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית,
רון ליגל01/10/2007דורית אני באמת נוטה להסכים איתך.
כי אם כבר מדברים, אז כדאי לי להודות שאני לא חושב שאני ימצא מישהי כמוהה ואני באמת אוהב אותה מאוד.
גם אם כרגע אני כועס - במחשבה שנייה עליי להעריך את זה שברגע של המבחן האמיתי היא עשתה את הדבר הנכון (ואם אני לוקח בחשבון את העובדה שהיא חשבה שנפרדנו, אז זה אפילו חזק יותר) . לכן, אני ישמע מה יש לה להגיד ואז אני יבהיר את עמדתי ולאחר מכן יסביר לה שאני מעריך את זה שהיא סיפרה לי ואני לא יכול להגיד שאין בי כעס ברגע זה אך אני מוכן להמשיך קדימה ולסלוח.
בקשר לחולשה - אני מאמין שאת צודקת. לעיתים, קשה לי לא לראות את הדברים כמהלך אירועים בין גבר לגבר - שמאז שירותי הצבאי למדתי ליישב דברים בצורה אחת בלבד. התקפתית. לכן קשה להיות לפתע, בצד השני.
אני באמת מאמין שהיא תעריך את זה ושזה בסופו של דבר יחזק את הקשר ביננו.
תודה,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה
רון ליגל01/10/2007אך זה לא אומר שאני לא כועס ושאני חושב שזה מוצדק ו/או בסדר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית משהו שרשמת לא נראה לי כנכון.
רון ליגל02/10/2007בקשר לזה שיש רגשות לבן זוג לשעבר זה דבר אחד... אבל איך זה לא בגידה אם אתה פועל על פיהם בזמן שאתה במערכת יחסים עם אחר?... את לא רואה זאת כבגידה אך תנסי להעמיד עצמך בנעליי ולהגיד כי לא תכעסי ולא יהיה בך הדחף להגיד "לעזעזאל עם זה, אני לא צריך את זה יותר..."
...
מה אני עושה עם המצב הזה עכשיו....?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישור ההבנה ומישור הרגש
דורית כהן02/10/2007רון, מעניין אותי בן כמה אתה, אני מאוד מעריכה את הכנות שלך ואת המוכנות להתבונן על עצמך ולקחת אפשרויות חדשות.
בגידה בעיני זה לעשות משהו שפוגע בבן הזוג מבחינת האמון שיש לו בי. לעשות משהו שבן זוגי סומך עלי שאני לא אעשה, כאשר התוצאה של הבגידה במערכת היחסים היא שנפגעת האפשרות שלו לתת בי אמון.
אם אתה מסוגל להבין שיש רגשות לבן זוג לשעבר, ושיכול אפילו להיות להם ביטוי פיזי מסויים, כמו חיבוק או נשיקה, אז היכולת שלך להבין זאת ולהכיל זאת מולה תאפשר לה להישאר טבעית ואותנטית ומה שמאוד חשוב - לא להסתיר דברים מפניך. ככל שהיא תוכל להרשות לעצמה להישאר יותר טבעית ואותנטית בחיים שלה איתך, היא תהיה אדם שלם יותר.
אצל זוגות שאין את החופש הזה - חלקים שלמים מן האישיות שלהם נמחקים ומטושטשים לצורך המטרה לא לפגוע בבן הזוג, ובמשך השנים הם נעשים הצל של עצמם...אתה מאמין לי? ואז כעבור כמה שנים אתה מסתכל יום אחד על הצל הזה של בן זוג ושואל את עצמך - זה האדם בו התאהבתי? היתכן? ובמקביל, "הצל" הזה מתעורר יום אחד ואף הוא מרגיש שהחיים שלו זה לא מה שהוא קיווה. זה מאוד עצוב אך זה קורה להמון זוגות.
אז ההבנה עליה דיברתי קודם היא מישור אחד, שכלי יותר, ואילו במישור הרגשי בהחלט יכול להיות שייצבט לך הלב מן המחשבה על החיבוק או על הנשיקה.
זה יכול לקרות גם לי במישור הרגשי. אבל, ממרום שנותי ונסיוני (סלח לי...) אני מסוגלת לקבל שמה שהיא עשתה זה אנושי, ולדעת שהיא בחרה להיות איתי בסופו של יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית...
רון ליגל02/10/2007אשמח לענות לך.
בדיוק בעוד כחודש אני יהיה בן 24 ולאחרונה התחלתי למעשה פרק חדש בחיי לאחר שחרור מן היחידה בה שירתתי... בת זוגתי באותו הגיל ולאחרונה קיבלתי הצעת עבודה מפתה והתחלת לימודים במסגרת אותו ארגון...
אני חשבתי על כך שזה לגיטימי שישארו רגשות אל בן זוג לשעבר (גם אצלי היה עניין דומה)
אבל אני לא יפעל כתוצאה מהם.
ראשית וראשונה - מתוך כבוד לבת זוגתי.
אני כן יכול להבין שאנשים מסויימים מתנהגים בצורות שונות תחת אותה הסיטואציה...
וכן, אני לא שוכח שבסופו של יום היא עשתה את הבחירה שלה ובחרה בי.
ובאותה הנשימה אני לא מבין איך ניתן לעשות כזה דבר מכוון שאצלי דבר שכזה הוא טאבו מוחלט (וכן אני מבין שלפי דעת רבים לא כך הדבר).
אשמח לתגובתך...
בתודה,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)