פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• דחוף!!האם יש סיכוי או לוותר?
    טלי
    25/12/2007

אני בת 34 גרושה עם ארבעה ילדים משני נישואים קודמים
    בזמן הליכי הגירושין האחרונים הכרתי גבר בן 55 ללא ילדים רווק שהיה בהתלבטות לגבי קשר ארוך בו הוא נמצא.
    אנו מכירים שנה מתוכה שמונה חודשים זוג רשמי
    הוא בינתיים סיים את הקשר והם נשארו בידידות טובה ואני התגרשתי.
    הילדים(בנים) שלי מאוד אוהבים אותו והוא נמצא אצלנו רוב השבוע וגם ישן מדי פעם.
    הוא מעוניין להמשיך את הקשר כך תמיד ללא שינוי,משמע לא להתגורר יחד.
    אני מאוד מעוניינת להתגורר יחד ויש לנו פיצוצים אדירים בשל כך.
    ישנה פרידה לפחות פעם בשבוע ליום יומיים ולאחר מכן חוזרים.
    מגורים משותפים חשובים בעיניי מאוד,ואני חשה כי אין לי פרטנר לעניין.
    מנגד נמצא הגרוש הראשון שמבקש בכל יום סיכוי לחזור ולעבוד על הקשר.
    איתו יש לי שלושה בנים.
    אני ובן הזוג הנוכחי אוהבים מאוד,מבחינה מינית הכל מעולה. צוחקים יחד ומבלים.
    נכנסנו למעין מערבולת שאני מאוד רוצה להתגורר יחד והוא נחרד רק מעצם העלאת הרעיון להתגורר יחד עם משפחה.
    מהגרוש הראשון התגרשתי בשל חוסר אמון מצידו בי וגם בעיות במין.
    מה לעשות????????? האם אני משלה את עצמי שבן הזוג בסוף אכן ישתכנע לגור יחד ?
    האם כדאי להיפרד ממנו (וזה יהיה דבר קשה מאוד עבורי רגשית) ולחזור לגרוש הראשון ולנסות שוב?
    בבקשה בבקשה עצה מכל מי שקורא.נמצאת בצומת דרכים מבלבלת ביותר וקשה.
    תודה מראש לכל מי שיגיב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרושה+ילדים ורווק בן 50

מירי ארזי
    25/12/2007

הרי בעצם השאלה ישנה את התשובה.
    את עם משפחה ילדים, רעשים,(חיוביים ושליליים) והוא רווק שרגיל למרחב מחייה שלו, לשקט שלו, הרי הוא בחר זאת מטעמים ברורים של צורך מרחבי.
    הקשר שלך איתו יכול להיות נהדר הדבש ללא העוקץ, אל לכל החלטה יש מחיר. עשי לך טבלה בצורתT מצד אחד רשמי את מה שאת מחפשת בקשר זוגי ובצד השני רשמי את שיש לך בקשר הזוגי ועשי השוואה בין הרצוי למצוי היכן שיש יותר + זו ההחלטה הנכונה.
    טבלה שניה של T רשמי את מחיר ההחלטה בהביט הכלכלי והרגשי.
    ושוב לכל החלטה יש מחיר.
    עשי את אותן הטבלאות לגבי אב ילדייך פשוט כרווח והפסד.
    בהצלחה
    מירי ארזי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשה שאין פרטנר למגורים משותפים

JJ
    25/12/2007

טלי יקרה!
    בזמן הליכי הגירושין מבעל שני, צעירה עם 4 ילדים, הכרת רווק חופשי המבוגר ממך ב-21 שנים. אתם בקשר רישמי 8 חודשים ואת כבר לוחצת שיעבור לגור אתכם ואילו הוא נחרד מכל מחוייבות ובפרט ממגורים ביחד עם משפחה הומה. ואת שואלת אם להמשיך לשכנע אותו להתחייב לגור יחד. התשובה בגוף השאלה. לא.
    מגרושך הראשון יש לך 3 בנים והוא רוצה לחזור לקשר, מגרושך השני יש לך בן נוסף. סלחי לי על הציניות, אבל אולי, בשביל המזל, תלדי ילד חמישי לרווק האמיץ ואז תיפרדו. חווית 2 גירושין, לאן את ממהרת? את צריכה לעבוד קצת על עצמך, טלי!
    בא לגן = בלאגן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה טובה בשבילך

ליאל
    01/01/2008

את צריכה ללכת עם הבחור הנוכחי מכמה סיבות יש בינכם סקס טוב, אתם צוחקים יחד ומבלים שזה הכי הכי חשוב ובונוס הילדים שלך אוהבים אותו...
    לגרוש שלך אין שום בסיס לזה שתחזרו אין פה אימון במערכת הזוגית שלכם לפחות את כלפיו הסקס גרוע איך את יכולה לחזור למישהו שאת לא אוהבת? למישהו שרע לך איתון מכל הבחינות?
    את רוצה בכוח להיות אומללה??? הרי לא תישארי לבד הבחור שאת איתו היום כפי שאת מתארת משלים אותך אז למה לך להרוס דבר טוב רק בגלל שהוא עדיין ואני מדגישה רק עדיין לא מוכן למעבר מגורים יחד.....?????
    זה יבוא עם הזמן תני לא זמן אל תלחיצי אותו בסוף עוד הוא ירצה שתגורו יחד ....ואז תצחקי
    ואל תחזרי לגרוש שלך את נורמלית???? לא טוב לך איתו אל תהרסי לעצמך את החיים למה לך לתת לו הזדמנות ??? הוא שווה את זה בכלל ?? או שזה מתוך התפשרות??
    תחשבי על זה ......
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלי המון המון תודה

טלי
    02/01/2008

התגובה הכי מעודדת שקיבלתי ושנתנה חיזוק למה שגם אני מרגישה בתוך תוכי
    המון תודה מכל הלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלי היקרה

ליאל
    03/01/2008

אני מעודדת אותך להיות עם מישהו שטוב לך איתו כי אני חושבת שאת לא מעריכה את עצמך אני חושבת שאת צריכה להאמין בעצמך שמגיע לך את הכי טוב מה חסר לך???
    למה שלא תקבלי את הטוב ביותר ..? במיוחד שזה מתחת לאף שלך ?
    תהני מכל רגע חיים פעם אחת תהני זה החיים שלך תעשי בהם את כל הטוב שאת רק יכולה
    והכי חשוב תזכרי שכל דבר והזמן שלו
    מ- מקום ז- זמן ל- לעשות (מזל)
    ותתני לו את הזמן שלו כי רק ככה תוכלו לבנות מערכת יחסים שמבוססת על כבוד, סבלנות, נתינה והכי חשוב ברגע שיש לך את הבסיס האהבה והסקס המושך הכל מתגמד .....
    אני ממש שמחה וגרמת לי לחייך על הבוקר שעודדתי אותך זה משמח אותי מאוד את מקסימה ....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת בהכוונה
    שויין
    24/12/2007

שלום.
    אני נשואה מס' חודשים, אני ובעלי מאד אוהבים אחד את השני, אך יש דבר קטן המפריע לטוהר נישואינו.
    בתקופה האחרונה צצות לי מחשבות וחלומות מעברי על גבר עמו הייתי בקשר.
    הדבר גורם לי הרגשה לא נוחה, וגם בעלי מרגיש זאת ואיני רוצה שהוא יפגע מהמצב או יהסס שאיני אוהבת אותו.
    מה אני צריכה לעשות ע"מ שהמחשבות יעלמו?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעוניינת בהכוונה

הוספת תגובה

• הזדמנות לצמוח!

דורית כהן
    25/12/2007

שלום לך שויין!
    לפעמים זוג טרי יוצר אינטימיות כל כך חזקה, עד שזקוקים לקצת "ספייס" אחד מן השנייה. אלו לא תהליכים מודעים ורצוניים. אני חושבת שיש איזה "חבלן" קטן בתוכך, שדואג ו"מסדר" שייווצר קצת ריחוק, כמו החלומות על אותו חבר קודם. אני חושבת שאין לגבר הזה משמעות מיוחדת אצלך, אבל ההיזכרות בו משרתת מטרה - והיא לשים קצת גבולות ביניכם, לא להיות אחד בתוך השני כל הזמן. זה לא גרוע בעיני, זה רק מסמל שצריך קצת היפרדות ביניכם. ממליצה לך לקרוא את המאמר על [a href='http://www.zugiut.net/?p=67' id='link']"זוגיות כמגרש אימונים לצמיחה אישית: הטיפוס בסולם המובחנות (דיפרנציאציה)"[/a] על מנת להבין את מנגנון הצמיחה בזוגיות. העיקרון הוא שכל משבר - קטן או גדול - זו הזדמנות לכל אחד מבני הזוג לצמוח עוד קצת, להתפתח באישיותו. ומה שקורה לכם כרגע הוא משברון. איך שתתמודדו איתו - יכול להצמיח אתכם או מצד שני לגרום לכם לזהירות יתר בנושאים מסויימים. אני מקווה שהכיוון יהיה צמיחה ולא זהירות יתר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשויין

ליה
    30/12/2007

כשאני התחתנתי בתחילת הנישואים גם לי הייה דבר כזה...זה עובר!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוהים.....
    דנה
    23/12/2007

אז ככה.... אני נשואה כבר 5 שנים,קצת לפני החתונה הגעתי למצב שהרגשתי שאני לא כ"כ נמשכת לבעלי אבל האמנתי שזה יסתדר כבר אחרי החתונה כי כן היו מצבים שהיתה איזו משיכה מסוימת....התחתנו ומיד נכנסתי להריון ושוב היה לי מן משבר כזה של ריחוק ודחיה מהבעל... אני חייבת לציין שבעלי הוא אדם טוב ומתחשב והוא מבחינתו לעשות הכל שיהיה לי טוב, אבל מצד שני יש לי בעיה שהוא לא מעורב כמעט בכלל בחיים שלי ושל הילדים(יש לנו 2 ילדים) אני מגיעה כבר כמה פעמים להרגשה שדי ,אני חייבת לקום וללכת כי אני מרגישה שלגדל את הילדים איתו או בלעדיו זה כמעט אותו דבר ולי הוא כמעט ולא מועיל אז למה זה טוב בכלל??! אני מרגישה שחסרה לי מאד הרומנטיקה והאהבה,ואצלינו הכל טכני ומשעמם... כמובן שגם השגרה עושה את שלה אבל רק 5 שנים עברו אז מה יהיה בהמשך?? ומצד שני אני חושבת על הילדים שאולי זה יפגע בהם אבל אני מפחדת שעוד כמה שנים אני אתחרט שלא עשיתי את זה קודם ושסתם נשרפו לי החיים וגם הם יהיו גדולים ואולי יפגעו יותר.....
    מה עושים על מנת להגיע לפתרון הנכון מבלי להתחרט אח"כ או יותר נכון להגיע לזה עם הרגשה של שלמות??
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אלוהים.....

הוספת תגובה

• לתקשר ולא למהר לשבור כלים

יהודית ברגמן
    24/12/2007

דנה יקרה, רק מי שלא עושה לא טועה. ולעולם אי אפשר לדעת מה יהיה בעוד שנים. רצוי ללכת ליעוץ ולא למהר לשבור כלים, נסי לשוחח עם בעלך ולשתף אותו בכנות בתחושותיך ובחששות שלך. יתכן שלמרות הרגישות וההתחשבות שלו בך, הוא לא מודע למה שחולף בראשך, אולי גם הוא חש בריקנות ורוצה להמשיך בזוגיות טובה יותר ולהפיק יותר תשוקה, ריגושים, חיזור, חברות, מעורבות ושותפות, תצטרכו לשבור את השיגרה ולעבוד יותר על הביחד. בכל מקרה מומלץ לפנות ליועץ/ת נישואים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נדרשת התערבות חיצונית

דורית כהן
    24/12/2007

היי דנה, מה שאת מתארת דורש התערבות מהירה, כי כל עוד אינכם עושים דבר לשינוי - התחושות שלך ( ומי יודע כנראה גם עליו עוברים דברים וכנראה גם הוא לא משתף אותך) רק יעמיקו עם הזמן. קחי עצמך בידיים ופני בהקדם לייעוץ. רק שם תוכלי לברר עם עצמך ואיתו מה גרם וגורם לריחוק הזה, והאם אפשר לעשות משהו בקשר לכך. תתפלאי, לפעמים שינויים קטנים יוצרים הבדל מאוד גדול ברגשות. אני סומכת עליך שכאשר היכרת אותו לפני כך וכך שנים, היית מאוהבת וראית בו הרבה דברים טובים שהתאימו לך, ואני מניחה שהם עדיין קיימים אצלו, אלא שהם לא מקבלים ביטוי ביום יום, ואולי יש צורך בעידוד ובחום מצידך כדי שהם יצאו לאור. ייעוץ זוגי טוב יאוורר את התחושות של שניכם, את הצרכים הרגשיים, ותקבלו כלים חדשים לתקשורת, ואם כל זה לא יעזור - לפחות תדעו איפה אתם עומדים ולא תסחבו זאת על פני שנים, כמו שחששת שיקרה. אני יודעת שגם הצעד הזה של פנייה לייעוץ הוא מפחיד בפני עצמו, אבל ממה שאת מתארת - זה עלול להיות רק יותר גרוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילים זהות

מיכל
    16/01/2008

גם אני חייה במציאות זהה כל כך לשלך ,אותן שאלות בדיוק ,אותם לבטים .מדהים איך תארת את מצבך וכמעט הרגשתי כאילו אני כתבתי זאת , אין לי תשובות אני התחלטי ללכת לטיפול לבדי ,בעלי לא אוהב מטפלים ,,,,,,לא יודעת מה לעשות - כל פעם אני מרגישה אחרת -
    אבל יום אחד אדע בברור והטיפול שלי הוא נהדר עבורי ומחזק אותי כאשה לעצמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה של נתינת כסף
    צביה
    20/12/2007

אני נשואה לגבר שנשוי פעם שנייה ויש לו ילד גדול מהנשואים הקודמים .
    האם בעלי צריך לקבל את אישורי או הסכמתי או לידע אותי כאשר הוא נותן כסף לילדו הגדול ?
    בעלי טוען שהוא מרוויח כסף טוב וזו זכותו לתת לבנו כסף מתי שהוא רוצה גם אם אני לא מסכימה אפילו שהחשבון שלנו משותף .
    מי צודק ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה של נתינת כסף

הוספת תגובה

• זהו בנו. אין צודק ולא צודק.

שלום
    21/12/2007

יקירתי. ידעת שאת מתחתנת עם אבא שאוהב את בנו ורוצה לגדל בן מאושר. אילו זה היה בן משותף לכם, גם אז הייתם דנים בכל פרוטה? אבל ראוי שתסכמו ביניכם, כמה. כי לגבי סכומים מאוד גדולים לדעתי כן צריך לסכם ביניכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זה סכום גבוה

צביה
    21/12/2007

כמה זה סכום גבוה 1000 ש"ח 2000 ש"ח ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל יחסי/ם?

יהודית ברגמן
    22/12/2007

האם חשבתם לדון בעניין פעם? סכומי כסף הניתנים באהבה לבן מחשבון משותף - כמובן שכדאי לשוחח ברוגע ולסכם מהו סכום גדול ומהו סכום קטן שלא דורש דיון. וכל זאת בהתאם לרמת ההכנסה והאפשרויות וכמובן הצרכים. דומה שהעניין עקרוני ולאו דווקא הסכום - הלא כן? הכל יחסי .. או שמא יחסים... :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחסום ביחסים
    יעל
    20/12/2007

בעלי ואני חיים באהבה בד"כ ובחברות הדדית טובה, אך למרות זאת יש לי מחסום לצוט'ט כשהוא לידי , בעוד לו כלל לא אכפת ואפילו מעודד

לקביעת תור
    סגירה
    מחסום ביחסים

הוספת תגובה

• פירטת יותר מידי! מה השאלה ? J

שלום
    21/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגורים משותפים
    יפיתי
    20/12/2007

שלום,
    שמי ענת אני בת 29 ובן זוגי בן 28 (כתבתי הודעה נוספת בפורום)
    אני ובן זוגי ארבעה חודשים יחד במהלך היו לנו כמה שתי פרידות.

חשוב לי להגיד שלבן זוגי לא היתה מערכת יחסים מעל 3 חודשים ב7 שנים האחרונות.
    והוא עדיין לא יצא מבית הוריו.

שדברנו על מגורים משותפים הוא אמר שנעבור לכשהוא ירגיש מוכן לעבור ושכרגע הוא לא מוכן
    כי יש כמה דברים שמפריעים לו :
    ואז הוא נתן דוגמאות לדברים מאוד איזוטרים כמו מפריע לי איך שאת יוצאת מאמבטיה עם המגבת,מפריע לי איך שאת מתאפרת, שיש לך קשקשים , שאת אוכלת מהר מדי, לא מורידה שיערות בתדירות מספיק גבוה.......
    ועד שהוא לא ירגיש יותר בנוח עם הדברים האלה או שלחילופין הם ישתנו הוא לא רואה עצמו עובר לגור איתי.
    הוא גם שופט אותי בצורה מחמירה ומעביר ביקורת על איך אני אהיה עם ילדים ואיך אני אהיה בתור אישה.
    ואומר שהוא חושב קדימה על חתונה (בעוד שנתיים.....)
    אני גרתי בעבר עם כמה בני זוג, יתכן והעירו לי פה ושם על דברים כאלה אבל לא בצורה כזאת.
    שאלתי היא האם יש פה בעיה מאחר ובן הזוג אמור לקבל אותי כמו שאני ולא לנסות לשנות את כל ההרגלים שלי , ולנסות להתאים עצמו אלי.
    או שאולי הוא מחביא מאחורי זה את החוסר מוכנות הבסיסית לעבור לגור עם חברה, ולצאת פעם ראשונה מבית הוריו.
    האם הגעתי לשוקת שבורה?.

תודה,
    יפיתי

לקביעת תור
    סגירה
    מגורים משותפים

הוספת תגובה

• לזרום הלאה, יקירתי...

דורית כהן
    20/12/2007

יפיתי היקרה,
    מצאת לך מישהו מאוד איסטניס וביקורתי! למה לך? נראה שהוא מחפש שלמות ואף פעם לא יהיה מרוצה.
    אולי כדאי לך להמשיך הלאה ולא שווה כל כך לחכות לו שייצא מבית הוריו. שייצא משם אל מישהי אחרת ויהיה שלם עם עצמו. במקרים כאלו אין טעם ללחוץ, אלא צריך לקרוא את המסר. מה גם שכבר הזפקתם להיפרד פעמיים בתקופת זמן קצרה יחסית, מעידה שיש ביניכם פערים וקושי תיקשורתי ליישב אותם.
    מקווה שתזרמי הלאה ותמצאי מישהו מתאים יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא נמשך לאשתי

אנחנו נשואים 16 שנים, בני 38,ויש לנו 2 ילדים. הקשר שלנו במשבר כבר יותר מ 7שנים. התחתנו מאוד צעירים, והיה לנו הקשר העמוק ביותר שאפשר לדמיין אבל עם ההתפכחות והשנים שעברו הבנתי שמעולם לא באמת נמשכתי אליה פיסית. הסקס הוא טוב מאוד כשהוא קורה, אבל הוא כמעט ולא קורה בטח לא כמו פעם.
    יש בינינו המון כבוד, תקשורת טובה רוב הזמן,והאמת העצובה היא שאני אוהב אותה כמו משפחה ולא כמו אשה.בת זוג.

כולם כותבים על הפסיכולוגיה והייעוץ הזוגי, ולפתוח את מה שכואב וכו', אף אחד לא מייעץ מה עושים עם זה שאין סיכוי שאמשך אליה פיסית שוב,כי כבר קיבלתי את התובנה שאני משקר לעצמי שנים והאמת היא שמעולם לא באמת נמשכתי אליה כמו שגבר שאוהב אשה אמור להמשך, נמשכתי לסקס עצמו.

הבסיס הפיסי לא היה שם. היא לא נראית רע- אבל היא לא "הטיפוס" שלי.

קל להיות שיפוטי במצב כזה ולהגיד" למה לא חתכת את היחסים לפני הילדים"וכו'- אבל העובדה היא שנשארנו יחד,אלא שפשוט המצב כבר בלתי אפשרי,אלו לא חיי זוגיות בכלל.

ההתלבטות היא כלכלית והכאב לילדים ולה- אם ניפרד, אני לא מסוגל לפגוע בה כל כך, היא מיד בוכה כשרק מתחילים לדבר על זה- עד כדי כך שהמחשבות הם פשוט להשאר ולמצוא מישהי מהצד שתמלא את החסר.

אבל לטווח הארוך זה לא פיתרון. האם יש מישהו בעולם שיכול לייעץ מקצועית,לפתרון בזוגיות שנובע מחוסר משיכה פיסית בסיסית? הבעיה היא רק שם- אני לא צריך ייעוץ מקצועי כדי להבין את זה.

מה עושים??

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא נמשך לאשתי

הוספת תגובה

• משיכה מינית שאיננה עוד

דורית כהן
    20/12/2007

גיל היקר,
    אתה מעלה שאלה מאוד קריטית וכאובה.
    לפני הכל עלי לשאול אותך לאורך כמה זמן כן היתה משיכה פיזית כלפיה? כי אם אתה מרגיש שהכימייה מעולם לא היתה הצד החזק בסקס שלכם - אז סביר להניח שלא ניתן לשנות זאת מהותית. אבל אם בעבר זה כן היה ביניכם, יתכן שעם השנים קרה תהליך מסויים ביחסיכם, שיצר הפרעה ודחק הצידה את המשיכה המינית. תהליך כזה יכול לקרות כאשר למשל אתה מאוד מעריך את בת זוגך וקשה לך לראות בה פרטנרית למין פרוע, לסערת יצרים, להגשמת פנטזיות שהן אולי קצת "מלוכלכות" - בכוונה השתמשתי במילה הזאת כדי להדגיש את הפער, כמו שאתה כותב - לחפש אישה שתמלא את החסר מן הצד - (ולהשאיר אותה אך ורק בפונקציה הזאת).

אז מה שאני חושבת שמכיוון שזאת החלטה כה גורלית - רצוי לחקור את הבעייה יותר לעומק. אולי, למרות מה שאתה כותב, אתם כן צריכים ייעוץ וזה יכול לפקוח את עיניכם כדי להבין מה עלול לקרות למערכת היחסים בזוגיות מתמשכת, והאם ניתן לעשות עם זה משהו.
    יש ספר מצויין שכדאי בכל מקרה לקרוא אותו - "אינטליגנציה ארוטית" מאת אסתר פרל, מטפלת זוגית אמריקאית, המדבר על השחיקה במיניות אצל הזוג הנשוי. ספר חדשני, אמיץ, מדהים ומרתק.

בשורה התחתונה - אם כל זה לא עוזר, והאופציה של נישואין פתוחים לא תתאים לכם (כי גם זה פתרון מסויים שאינו כרוך בשבירת האמון או בגירושין) - אז לדעתי לא נכון להישאר יחד. נשמע לי שתחום הסקס הינו חשוב לך ואתה כותב - "המצב כבר בלתי אפשרי,אלו לא חיי זוגיות בכלל". לשניכם מגיעה הזדמנות שנייה לזוגיות שבה תוכלו לחגוג את הסקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פורום חדש - טנטרה, מיניות
    מערכת BeOK
    19/12/2007

לכל מי שמתעניין בטנטרה, נפתח פורום חדש בנושא, [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=226 id=link]היכנסו ותהנו! [/a]

לקביעת תור
    סגירה
    פורום חדש - טנטרה, מיניות

הוספת תגובה

• יששששששששש!!!! מזל טוב ובהצלחה

טינה
    19/12/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לשפר מערכת יחסים במשבר
    אורנית
    19/12/2007

אני בת 30, בעלי בן 34. נשואים 4 שנים שמתוכם בערך שנתיים וחצי - שלוש מנסים להיכנס להריון.
    לאחר שנה של טיפולי הפריה נכנסתי להריון ואחרי חודשים עברתי הפלה - זה היה לפני שנה.
    במהלך הטיפולים וגם לאחר סיומם יש לציין כי בעלי לא היה בעדם ולא רצה אותם אך שיתף פעולה בגלל שאני רציתי. כרגע המצב הוא שבעקבות הטיפולים הוא טוען שהוא עדיין אוהב אותי אך לא מאוהב בי ולא יודע אם כדאי שנמשיך את מערכת היחסים. הוא לא מעוניין לחזור לטיפולי הפרייה ומצד שני אנחנו כבר שנה מנסים טבעי ולא מצליחים. אני נמצאת בייעוץ שעקב זה הגעתי למסקנה שאם בעלי לא רוצה להשקיע ולעשות הכל כדי שיהיו לנו ילדים אז נלך לפירוד. באמת הלכנו יחד לרבנות והתחלנו בתהליך. מיד לאחר מכן הוא התחיל להגיד שאולי פעלנו בפזיזות ושנחשוב על כך.
    עכשו לאחר חודש, העניין שוב צף למעלה ושאלתי אותו אם הוא רוצה להישאר איתי והוא אמר שהוא לא יודע. הוא היה גם אצל אותה יועצת והיא גם אמרה לו שיחליט ואם זה לא זה אז שניפרד.
    לי מאוד קשה עם הגירושים מכיון שאני מרגישה שלא מיצינו את מערכת היחסים , במיוחד לאור העובדה שהכל מבחינה פיזית תקין אצל שנינו ונראה לי שאנחנו לא נכנסים להריון בגלל אנרגיות שליליות ולחץ.
    אשמח ליעוץ כלשהו.... אני די מיואשת מכל הנושא.

הוספת תגובה

• רעש מסויים

דורית כהן
    20/12/2007

אורנית היקרה,
    נדמה לי שאני קולטת כאן איזה "רעש":
    אני מתרשמת שכמו בהרבה מקרים של קשיים בכניסה להריון, הכניסה להריון הפכה להיות הדבר החשוב ביותר בחיים שלך, ודרכה את בוחנת את כל השאר, לרבות האהבה לבעלך. במיוחד המשפט: "לי מאוד קשה עם הגירושים מכיון שאני מרגישה שלא מיצינו את מערכת היחסים , במיוחד לאור העובדה שהכל מבחינה פיזית תקין אצל שנינו ונראה לי שאנחנו לא נכנסים להריון בגלל אנרגיות שליליות ולחץ"
    האם יש בזה משהו?
    מה שאני מנסה לומר הוא שעדיין לא יישרת קו עם בעלך לגבי הבאת ילד ביחד, מכיוון שהוא לא ממש רוצה ואפילו נרתע. לדעתי יש צורך לברר מה הוא באמת רוצה כמו שאמרה לו היועצת, כי נראה לי שהוא לא טיפוס מספיק ישיר ואמיץ.
    האם את רוצה להביא ילד איתו בנסיבות האלו? האם שקלת שאויל תיכנסי להריון ולא תישארו יחד? האם האפשרות הזאת מכוסה מבחינתך?
    אני חושבת שמכיוון שבעיקר הוא מתלבט - אולי כדאי שיילך לייעוץ נפרד, לא ליועצת שלך, מישהו שיעזור לו לבחון מה הוא באמת רוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אייך משקמים חיי נישואין לאחר משבר?
    שלי
    18/12/2007

אני ובעלי נשואים 10 שנים לפני 6 שנים עברנו משבר קשה מאוד.
    בעלי בגד בי, הייתה לו מישהי במשך שנתיים הוא עד היום לא מודה בזה
    תמיד הוא אמר שהוא רק עם חברים. אני לא האמנתי לו וממש היום אין
    לי שמץ של מושג אייך נשארתי איתו אבל אני חושבת שהייתי מאוד נאיבית וטובה בגלל זה הוא טיפס על זה. עברנו את זה והוא חזר הבייתה בדיוק לבעל הרגיל שהיה לי, האהבה פרחה שוב אבל אני לא שכחתי תמיד בפינה הייתי בוכה וכואבת ונזכרת על כל הסבל שסבלתי שהיה משאיר אותי לבד בערבים ולא היה אכפת לו ממני. תמיד זרכתי לו בצלחת את זה שאני יודעת שהייתה לו מישהיא.
    לפני שנה זה שוב חזר בעיטוי הכי לא טוב ילדתי את בתי השניה חזרתי
    מבית החולים והוא יוצא לבלות כאילו לא קרה דבר. התחזקתי מעט לאחר
    הלידה ואז הצבתי לו עובדה שאני רוצה להתגרש ממנו ואינני מעונינת להשאר איתו. הוא התחנן וירד על הברכיים על מנת שאני לא אעשה את זה.
    אמרתי שזו הזדמנות אחרונה שלו, קשה להתעלם מכל מה שעברתי איתו, אין לי אמון בו אנחנו שנה אחרי הכל אנחנו אוהבים מאוד. הוא משתדל מאוד
    אבל אני אינני יכולה שלא להזכיר את מה שהיה, אפילו בויכוח הכי קטן.
    יש לי מישקעים גדולים מימנו ועד היום אני ניזכרת ובוכה. אנחנו אוהבים מאוד ואני מרגישה שהוא מצטער על כל. אבל אף אחד לא יכול להבטיח לי שזה לא יחזור שנית, מפני שבפעם השלישית אני כבר לא אהיה איתו.
    אייך מחזירים אמון? אייך לא להיות מובנת מאליו? מי יכול להבטיח לי שזה לא יקרה שוב, מפני שאני לא אוכל לעמוד בזה ולקבל אותו יותר.
    לייעוץ זוגי אין סיכוי שהוא יגיע. אייך אפשר להמשיך הלאה ולשכוח את מה שהיה?
    אשמח לתשובה ממך, בהקדם

תודה , שלי(שם בדוי)

הוספת תגובה

• חייבים לעבד את הפגיעה ואת הכעס הזה

דורית כהן
    20/12/2007

שלי היקרה,
    את מה שקרה לכם הדרך הכי טובה לנסות לפתור היא ע"י ייעוץ, שבו מתבוננים על מה שקרה, בודקים למה זה קרה, ולומדים כלים חדשים שיכולים לעזור לכם בעתיד. כאשר קורה משבר כה חמור, הוא מטלטל אותנו רגשית ומשאיר משקעים כה כבדים, שחיבים לעשות עם זה משהו, אחרת קורה מה שאת מתארת - שעם כל כעס הכי קטן והכי לא קשור זה מציף אותך מחדש, כל העוול הזה והקורבניות הזאת, ועוצמות הכעס הללו לא מאפשרות לשניכם לנהל ויכוחים בצורה עניינית יותר. כי תמיד יהיו ויכוחים ופערים, השאלה החשובה היא האם מצליחים לנהל אותם טוב.

למה את נכנעת לחוסר רצונו להגיע לייעוץ? כבר הצלחת לראות שכאשר את עומדת על שלך הוא נבהל ומיישר איתך קו.
    אני אומרת שבלי ייעוץ מאוד קשה "להמשיך הלאה ולשכוח את מה שהיה" כמו שאת היית רוצה. כי כיום את שולפת את מה שקרה מן הזכרון כל פעם בתור סימן אזהרה מה הוא עלול לעולל לך, אבל אם תצליחו עבד את מה שהיה, תוכלי לשים את זה בצד ואפילו לצחוק על כך.
    היה לי זוג צעיר שהבעל בגד שם, וכמובן בתחילה עלו המון כעסים ופגיעה, אבל לאחר כמה פגישות היא היתה מסוגלת להשתמש בהומור ולהגיד בנוכחות הבעל ובנוכחותי שהבגידה ההיא כל כך קירבה ביניהם שאולי כדאי לשלוח אותו לבגוד עם מישהי, כי כל כך הרבה דברים טובים קרו כתוצאה מכך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

נעמה
    24/12/2007

חמודה שלי מנסיון אישי את חייבת ללכת ליעוץ. גם בעלי בגד בי בצורה מגעילה. וגם הוא התעקש לא ללכת ליעוץ כי לדעתו . מה שעבר מת. נמחק מדפי ההסטוריה. והוא באמת משתדל ..
    אבל הכעס רגשות חוסר האונים ההשפלה הכאב לא נעלמו ולא מתו מבחינתי. הם אולי קהו כמהה. אבל עדיין שם. ומדי פעם הם צצים ועולים בעוצמה שאפילו אני לא יודעת שהיא קימת.
    ואם הבגידה לא הרסה לנו את הזוגיות . כל ה"פלאש באקים" שיש לי כתוצאה מכך ודאי יהרסו.
    חוץ מזה שהבגידה מבחינתי הרגה לי את האהבה האמיתית התמימה. אני כבר לא סומכת עליו או על מה שהוא אומר.(ולכן שהוא אומר אני אוהב אותך אני מגחכת לעצמי בפנים)
    ולדעתי כל זה היה נמנע אם היינו הולכים שננו ליעוץ שהכל עדיין היה טרי פצוע ומדמם. אז אולי היה לי סכוי לסלוח ולשכח. ולא להשאר עם המשקעים (שאני באמת מאמינה יום אחד יהרסו לנו את הזוגיות. היום אני זו שבוגדת בו רגשית לא אוהבת ולא סומכת ועדיין פגועה וכועסת.
    וכמה אפשר לחיות בהעמדת פנים?)אז לכי ליעוץ כמה שיותר מהר לפני שתגיעי למצבי . ואז אולי כמוני הסיבה היחידה שתשאיר אותך בנשואין תהיה הילדים..כמה עצוב וכמה חבל!
    אם את יכולה לעבוד על זה עכשיו לשחרר את הכל זה הזמן אחכ כבר מאורח וכבר אין טעם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי לא פתוחה איתי
    צביה
    17/12/2007

שלום
    אשמח לקבל רעיונות וקצת כלים איך אני מצליח לפתוח את אשתי שתהיה יותר פתוחה אלי בנושא המין .
    אשתי לא גלויה אלי ולא פתוחה אלי בשטח המין (היא תמיד הייתה כך) ואני מחפש דרך ע"י שיחה שלי איתה או התנהגות שלי כלפיה שתפתח אותה ושהיא תהיה משוחררת כלפי .
    האם יש דרך כזו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אשתי לא פתוחה איתי

הוספת תגובה

• פתיחות מינית

דורית כהן
    17/12/2007

האם אמרת לה בצורה עדינה אך ישירה ולא ביקורתית שהיית רוצה שתדברו על מין בצורה יותר פתוחה?
    דרך אחת היא ע"י דוגמה אישית, כלומר שאתה תספר לה מה אתה מרגיש, מה עושה לך כיף, תבקש ממנה בקשות ספציפיות ותשאל אותה בהמשך מה היה עושה לה טוב.
    אתה יכול לקנות ספר הדרכה ולהציע לקרוא אותו יחד.
    אתה יכול לכתוב לה פתקים ארוטיים, אולי כתיבה תדבר אליה יותר והיא תשיב לך באותה מטבע.
    אפשר להציע לה לערוך ביניכם שיחה ארוטית בטלפון - בלי מגע גופני, בתור גיוון. אפשר לעשות זאת כאשר אתם באותו חדר, ב"כאילו".
    ואם כל זה לא עוזר, אולי היא תהיה מוכנה ללכת איתך לייעוץ קצר מועד, כי לפעמים כאשר גורם מקצועי מעלה נושאים לשיחה מקבלים אומץ ומתייחסים גם בתחום המיני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי.
    תוהה
    17/12/2007

בעלי ואני בקשר כשנתיים(בין כחברים ובין במסגרת הנישואים). בלי הקדמות קיטשיות- אבל באמת שרוב הזמן טוב לנו ביחד ואני מאמינה וחושבת שיש לנו זוגיות מיוחדת מאוד. מה שמאוד מציק לי, והייתי שמחה לקבל עצות איך להביא לידי סיום, היא העובדה שהוא מאשים אותי (להרגשתי) בכל דבר. נשרף האוכל, לא מצליח להתרכז בעבודה, לא ישן, כן ישן, מעשן, מתוסכל, לא מרגיש טוב וכו' וכו'...כמעט אין דבר שאין לי חלק באשמה שלו. במקביל אני ה"טוב. האור. זו שנתנה לי חיים" וכו'. זה לא שזה רק רע(המרכאות כציטוט לא כציניות). אבל זה כבר מתחיל באמת לעלות לי על העצבים ואני רוצה לעשות צעדים, אפילו בלי שהוא ידע, ע"מ שזה יפסק. מה גם שזה פוגע גם בי ולדעתי- גם בזוגיות.
    תודה,
    מיכל.

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי.

הוספת תגובה

• לקיחת אחריות

דורית כהן
    17/12/2007

בן זוגך על פי תיאורך, הוא אדם שתולה באחרים את האחריות למה שקורה בחיים שלו, לטוב ולרע. כאשר משהו רע קורה - הוא מאשים, אשר נעים לו וטוב לו, הוא משבח ומהלל וזוקף לזכותך את כל האושר שלו.
    לדעתי, למרות שהמצב השני הוא ודאי מאוד נעים לך, שני המצבים אינם בוגרים, וככל שבעלך יתנסה בלקיחת אחריות על מה שקורה לו בחיים, לטוב ולרע, כך התופעה הזאת שאת מתלוננת עליה תפחת.
    זאת אפשרות בכיוון שלו.
    אפשרות התמודדות מן הכיוון שלך, היא פשוט לא להעמיס על עצמך את האשמה, לא לתת ל"גשם שהוא מוריד - להרטיב אותך". ככל שפחות תיקחי על עצמך ותתבאסי ממילותיו, אלא תבחני את משפטיו רק ברמה של התוכן ותתעלמי מטון הדיבור- עליך לומר לעצמך נוכח ההאשמות שלו - זו לא אחריות שלי - במידה וכך את חושבת, כמובן, ופשוט להדוף את ההאשמה, בלי לעשות מכך עניין. ובמקרה שאת חושבת שיש לך אחריות מלאה או חלקית על משהו שהוא מאשים אותך בו - קחי אחריות! אמרי לו שהוא צודק, עשית טעות בנושא זה וזה, היי ספציפית, (כולנו עושים טעויות), אמרי בדיוק על מה את לוקחת את האחריות ועל מה לא. זה לא עושה אותך "לא בסדר". טועים אז מתקנים, והחיים ממשיכים בלי בעיות. אולי משהו מן הגישה הזאת ידבק גם בו, כי נראה לי שאחת הסיבות מדוע הוא אינו לוקח עדיין אחריות קשורה לבית בו הוא גדל (ניחוש שלי) - שבו כנראה כאשר מישהו עשה טעות הוא חטף על כך ביוקר והרגיש שהוא מאוד לא בסדר. יש בזה משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הממממ

תוהה
    17/12/2007

לא חשבתי על זה מהצד הזה, אבל יכול להיות. העלת לי פה כמה נקודות חדשות ומעניינות שאנסה לחקור לעומק.
    לגבי לקיחת אחריות- אני כבר לא יודעת מתי יש לי חלק באשמה ומתי לא. הרי קשר תמיד ניתן למצוא. דוג'? הוא קם כדי לדבר איתי, חזר לחדר עבודה וכשהוא חזר נפל לו משהו ונהרס. הרי אם לא הייתי מדברת איתו והוא לא היה קם אלי, לא היה נשבר...וכו' וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית כהן
    גלי
    16/12/2007

היי אני בת 21 ניפגשת עם חבר שלי כ 4וחצי שנים.אוהבת אותו מאוד,אבל התחלתי להבין את זה רק לפני שנתיים.הוא הבחור הראשון שלי ומבוגר ממנח ב 7 שנים,שזה לא כל כך מפריע לי אבל בכל זאת אני מרגישה את ההבדל.
    הוא כל הזמן אומר לי שרוצה לתחתן איתי ורוצה ילדים,אפילו קנה דירה בשביל שנחיה ביחד,שלא ציפיתי שהוא יעשה צד כזה.
    הבעיה היא שאני לא כל כך בטוחה האם להמשיך את היחסים איתו ולתת לו למצוא בחורה יותר מבוגרת ממני עם יותר ניסיון ממני.ודורית יש עוד בעיה,זה שאף פעם הוא לא הביא אותי לבית שלו,ואף פעם לא היכרתי את ההורים שלו.והרבה פעמיפ דיברתי איתו על הנושא הזה,אבל הוא התחמק מזה.
    איך אפשר להסביר את זה?
    מה כדאי לי לעשות בקשר ליחסים שלנו?בבקשה תעזרי לי!
    תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    לדורית כהן

הוספת תגובה

• לא תקין!

דורית כהן
    17/12/2007

גלי היקרה, אני מציעה לך להתעקש איתו לגבי נושא ההורים!
    ברור שהוא מסתיר משהו, והשאלה היא מה הוא מסתיר. אולי הוא מתבייש בהם? את לא יכולה לשקול אפילו להתחתן איתו אם הוא לא חושף בפנייך מה קורה בנושא הזה. לאחר יותר מ 4 שנים שאתם מכירים - זה ממש נראה לי חשוד...צר לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשוי
    ענת
    16/12/2007

היי,

התחיל איתי גבר שלדעתי הוא נשוי. יצאנו לארוחת ערב פעם אחת, ונראה לי מוזר שהוא לא יכל להישאר עד מאוחר ותמיד רוצה לפגוש אותי בצהריים או מיידל אחר העבודה. יש לי הרגשה שהוא מסתיר משהו, לשאלתי אם הוא נשוי הוא הכחיש. כיצד אני יכולה לבדוק זאת?

לקביעת תור
    סגירה
    נשוי

הוספת תגובה

• הזהרי

דורית כהן
    17/12/2007

ענת, אין לי רעיונות לגבי השאלה שלך. בכל מקרה, הזהרי ואל תתני לעצמך להיסחף עד שאינך מבררת זאת. אולי תשאלי חברות שלך לגבי איך לבדוק זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת! תבקשי ממנו להיפגש בשבתות ו..

לילי
    18/12/2007

ותבקשי ממנו לבוא אליו הביתה ואז האמת תתגלה. מניסיון אישי....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגב' דורית כהן
    מיטל
    13/12/2007

אני בת 25 יש לי חבר 4 שנים אנחנו לא גרים ביחד במשך כל השנים שאנחנו ביחד תמיד היה משהו שהפריע באמצע עכשיו חבר שלי סטודנט אין לו זמן לעבוד אני עובדת בבוקר וסטודנטית בערב כך שיוצא לנו להיפגש לרוב רק בסופי שבוע מה שקורה זה שעכשיו אנחנו לא נפגשים בגלל לימודים אין לו אפשרות לבוא אלי כי הוא נוסע ללימודים עם אחותו וכל בוקר לוקח אותה באופנוע. לפני כן לא הינו נפגשים מכיוון שהוא היה בקבע. הוא לא יכל לתת קצת מעצמו אפילו אם מדובר בלהתעורר חצי שעה לפני בשביל לבוא לישון אצלי נוצר מצב שרק אני צריכה להתפשר ולבוא אליו ולקום יותר מוקדם, עכשיו, אני לא מוכנה לתת יותר משכך אנחנו נפגשים רק בסופי שבוע וזה ממש מעצבן אני מרגישה תקועה מבלי אפשרות להתקדם. אני אוהבת אותו אני יודעת שהוא האחד בשבילי אבל אני מרגישה שאני כל הזמן בהמתנה מחכה שיהיה לו זמן פנוי בשבילי וזה לא מתאים לי.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגב' דורית כהן

הוספת תגובה

• גישה ופרשנות חיובית

דורית כהן
    14/12/2007

היי מיטל!
    אני מרגישה ממכתבך שאת נמצאת בתלונה מתמדת לגבי איכות היחסים ומידת ההשקעה שלו לעומתך ביחסים.
    תיראי, אין לי ספק שהגישה הזאת שלך עוברת אליו בתור תלונה, בין אם את אומרת זאת בקול רם ובין אם בטון הדיבור או בפרצוף שהוא רואה כשהוא פוגש אותך. זה ודאי לא עושה לו טוב, ויתכן שנוצר מעגל קסמים שכזה, שמכיוון שהוא כבר מרגיש האשמה ותלונה מכיוונך - זה גורם לו להרגיש פחות טוב בכל פגישה איתך, ופחות לרצות לפגוש אותך שוב, כדי לא לחוות את התלונה שלך ואת תחושת האשמה אצלו.
    השאלה היא מה לעשות כנגד זה, כי אם את מרגישה כך, זה בלתי אפשרי להסתיר זאת.
    אפשרות אחת היא להחליט לעזוב את היחסים האלו, כדי למצוא מישהו שיתאים לצרכים ולציפיות שלך יותר.
    אפשרות שנייה היא לבדוק אצלך פנימה מה המשמעות שאת מייחסת להתנהגות שלו, והאם ניתן להעניק משמעות אחרת למה שקורה.
    אציע לך אפשרות: חברך הוא בחור רציני, המשקיע הרבה בבניית העתיד שלו, והוא גם בחור שיש לו מחוייבות לאחותו, לסייע לה במה שהוא מרגיש שהוא יכול. זאת נקראת חשיבה חיובית - לחפש את הפרשנות החיובית לגבי דברים שקורים לך. את יכולה להיאחז בפרשנות השלילית - לא מספיק איכפת לו ממני, או את יכולה להחליף אותה במשהו חיובי להגיד עליו.
    דבר נוסף - רק שתדעי שיש הרבה זוגות שמתראים רק בסופי שבוע. אז מה? תראי אם את לא מפתחת בו תלות במקום לפתח לעצמך חיים עצמאיים וחיי חברה. יש אפשרות שהפגישות בסופי השבוע יהיו כל כך קסומות (ללא התלונה שלך) שמפעם לפעם הוא ירגיש יותר בחסרונך וייזום יותר פגישות איתך. אבל על מנת שהפגישות יהיו קסומות - קחי אחריות עליהן. היפכי אותן לנעימות וכייפיות עבור שניכם. תראי מה יקרה לאורך זמן. הוא אהבת חייך? אז הצטיידי בגישה חיובית כידי שיישאר בחיים שלך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה