פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שלום רב...
    DANIEL
    16/09/2007

שלום רב...לפני כשנתיים קיימתי יחסי מין עם יצאנית אני לא ילד עכשיו קרוב ל30 אני מאוד מאוד מוטרד בצעתי מאז המון בדיקות למחלות מין אבל החוויה המגעילה הזו פשוט לא מרפה אני כל הזמן חושב על מחלות......מרגיש מלוכלך וכבר שנתיים לא יצאתי עם בחורה אני סובל מדכאון קשה ביותר...אני כל הזמן מתגעגע בערגב למערכת היחסים הקודמת שלי שנמשכה מספר שנים הבעייה היתה שם שכאב לה בחדירה כך שבכל השנים שהיינו יחד לא שכבנו ממש הרבה אך בכל זאת הייתי מאוד תומך ואוהב בסופו של דבר היא זרקה אותי מה שהכאיב מאוד גרם לי להרגיש שאולי הגוף שלה דחה אותי בכל הזמן הזה למרות שהיא גם הייתה יוזמת מגע ........בכל מקרה כל מה שאני באמת רוצה שהחיים יגמרו ואוכל למות בשקט ולנוח......

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליעוץ מיני בעקבות חוויה טראומטית

יהודית ברגמן
    16/09/2007

דניאל יקר!
    ערכת בדיקות אחרי מגע מיני עם יצאנית וקיבלת אישור רפואי שאתה נקי ולא נדבקת ולמרות זאת, החוויה הטראומטית מלווה אותך ומטרידה מאז. רצוי שתפנה ליעוץ מיני על מנת להסיר מעליך דאגה ותוכל לשוב ולבנות מערכת יחסים בריאה וטובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאחלת שנה טובה.. עדכן אותנו דניאל

סקרנית
    21/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית הימורים
    לולי
    16/09/2007

אני יוצאת עם בחור מקסים מזה ארבע שנים. הוא באמת משהו מיוחד. אני אוהבת אותו מאד. יש לי רק בעיה אחת איתו שהיא מאד אקוטית מבחינתי והיא שהוא הפך להיות "יועץ" לאדם שהוא מהמר כפייתי ששולח כל יום טפסי טוטו, לוטו, ווינר וכו' באלפי שקלים. הוא כל היום שקוע באינטרנט באתר הימורים ומחובר לערוצי הספורט. אנחנו לא מפסיקים לריב על זה שאני מבקשת ממנו לנתק את הקשר עם אותו אדם. חברי היקר לא מוציא מכספנו על הימורים (יש לנו חשבון משותף ואני יודעת מה קורה עם הכסף) אלא משתמש באותם כספים של המהמר הכפייתי. הוא לא מוכן להתנתק ממנו ולא מבין מה אני רוצה ממנו, שכן הוא לא נוגע "בכסף שלנו". מבחינתי זה הימורים לכל דבר. אני חוששת שאם אותו מהמר כפייתי לא יהיה בסביבה הוא יתחיל להשתמש בכסף שלנו (לפני שהכרנו הוא היה מהמר בכמה מאות שקלים בחודש והפסיק). בכל מקרה, הוא מסרב ללכת לטיפול, אחרי שפעם אחת הוא הסכים, הלך לשיחת אבחון והמטפלת אמרה לו שאין לו בעיה רצינית אבל היא ממליצה לו בגלל הסביבה שלו לנסות טיפול. אז הוא החליט שאין לו בעיה ואני מגזימה. מה לעשות? אנחנו חושבים להתחתן ואני ממש חוששת. אני לא רוצה לאבד אותו אבל אולי הוא מהמר כפייתי בעצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית הימורים

הוספת תגובה

• הפסקת ההתמכרות להימורים כתנאי לקשר

יהודית ברגמן
    17/09/2007

לולי יקרה!
    לפי מה שכתבת, הבחור- גם אם אינו מהמר כפייתי, אין ספק שהוא מכור לעיסוק בהימורים. התמכרות אובססיבית היא בהחלט בעיה קשה ומדאיגה, שאין שום ספק שבעתיד, אם לא תיפסק - תפריע לקשר ביניכם. הבעיה היא לא ההימורים, אלא ההתמכרות שלו.
    במקומך, לא הייתי נכנסת עמוק יותר לקשר, אם בעיית ההתמכרות לא תיפתר. דברי בנועם וברוגע והסבירי עמדתך באופן אסרטיבי. הציגי את הגמילה כתנאי לקשר. זו תהיה גם ההזדמנות שלך לבדוק אם את חשובה לו, או שההתמכרות לעיסוק בהימורים חזקה ממנו. פתרון אמיתי ניתן להשיג רק על ידי הבנת הבעיה באמצעות יועץ/ת מקצועי/ת המתמחה בגמילה מהתמכרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעל עצלן בטירוף....
    אמא
    16/09/2007

אני נשואה מזה 4 שנים וגרים כבר 7 שנים יחד.
    יש לנו ילד אחד בן שנתיים וחצי
    ויש לי בעל עצלן מאוד ואני לא יודעת איך להתמודד עם זה אני חרוצה מאוד ולא מחכה לדקה 90 כדי לעשות משהו והוא ההיפך הגמור ממני הכל אצלו שאנטי שאנטי וזה מוציא אותי מדעתי.
    מה שלא דחוף בעיניו יכול לחכות. יש לציין שכך היה מההתחלה אך כנראה שזה לא הפריע לי והיום כשיש לי ילד זה מטריף אותי עד למצבים של ריבים גדולים והתפרצויות זעם.
    כמו כן הוא איננו בעל מקצוע ולא אוהב לעבוד בכלל הוא עובד כי אין ברירה והיה מובטל כשנה ונכנס לדיכאון עד שמצא עבודה חדשה.
    אני רוצה עוד ילדים אבל בחרדות מה יהיה מצבנו הכלכלי והאם נעמוד בזה.
    אני מרגישה חוסר ביטחון כלכלי בגלל עצלנותו ומפחדת שיאבד גם את העבודה הזאת... מה עליי לעשות?
    ניסינו ייעוץ זוגי אך כעבור 3 פגישות לא יכולנו לעמוד בעלויות היקרות ואני במבוי סתום...
    יש לציין שהוא אדם טוב לב והוא לפעמים משתדל ואני לא עושה לו חיים קלים בכלל אני מתעקשת כל פעם וכל יום לעזרתו בכל דבר ומערבת אותו בחינוך בננו בכל דבר. אבל אני עושה הרבה יותר וזה קשה לי עם זה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעל עצלן בטירוף....

הוספת תגובה

• המשך להודעה קודמת...

אמא
    16/09/2007

בעלי לא מחזיק הרבה זמן בעבודה אחת וכל פעם צץ לו רעיון חדש לפתיחה של עסק שיפוצים, מונית, בית קפה וכדומה ואין לנו כסף וזה סיכון וגם אין לו משמעת עצמית טובה בשביל לעמוד בזה (כבר ניסה ולא הלך)
    גם בטיולים עם חברים כשצריך לעזור כל הגברים עוזרים והוא יושב לו ונח, בעוד שאני גם רוצה לעזור לבנות בהכנות ואני צריכה להיות עם בני כי בעלי יושב ועושה לי פרצופים שאני מפילה עליו "כביכול" את הטיפול בילד ואני כפי שציינתי לא מוותרת אני פשוט קובעת לו עובדה שהוא ישמור על הילד כי אני צריכה לעזור וזה יוצר מתח ביננו וגם מבייש אותי בעיניי החברים שהוא לא מזיז את עצמו. יש לציין שאני קרציה לא קטנה והוא מרגיש כמו בצבא כשהוא נמצא בבית אני כל הזמן מבקשת את עזרתו ולא מתייאשת גם מתגובות של לא בא לי או למה זה דחוף עכשיו ודורשת ממנו. לפעמים זה עובד ולפעמים הוא פשוט לא מעוניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה

אמא
    17/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דינמיקה לא בריאה

דורית כהן
    17/09/2007

אמא יקרה,
    מאוד בולט לי שאת לוקחת על עצמך את תפקיד האחראית בבית (לא סתם בחרת בכינוי "אמא"), ומכיוון שאת כזאת חרוצה ויעילה ובעלת הספקים ואנרגיות - הסיכוי שלו לעשות משהו שבאמת יגרום לך להעריך אותו הוא מאוד קטן. אז גם הוא נכנס במערכת היחסים שלכם לתפקיד מוגדר - תפקיד הילד. ואז הוא עושה דברים בעיקר כאשר הוא מקבל הוראה לעשות, ולא מתוך רצונו הוא. הוא חושש מן הביקורת שלך וזה מאוד מקצץ לו את הכנפיים. אני מתפלאת שעדיין לא הופיעו בעיות בתשוקה המינית ביניכם. אני חושבת שכאשר אינך רואה בו גבר העומד ברשות עצמו - זה בודאי משפיע על התשוקה המינית כלפיו, ואולי גם מצידו יש בעיות מכיוון שהוא רואה בך דמות סמכותית ולא כל כך אישה, בת זוג.
    בקיצור, זוהי מערכת יחסים לא בריאה, אלא אם שניכם מרוצים ממנה, וזה לא נראה שזה ככה. מה עושים?
    או שמצליחים לשנות את הדינימיקה - לשחרר לו חבל, לסמוך עליו יותר ולקבל את הדרך בה הוא עושה דברים ולמצוא בכך גם יתרונות ולהעריך אותו על כך, או לפרק את החבילה כדי לאפשר לכל אחד מכם להיות בן אדם שלם יותר, כי בדרך שאתם הולכים בה - את תאבדי יותר ויותר את תחושת הנשיות שלך, ולא תרשי לעצמך התנהגויות ילדותיות שהינן מאוד כייפיות לעיתים, ואילו הוא לא יתנסה בעצמאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קראת אותנו כמו ספר פתוח...

אמא
    18/09/2007

אין לך מושג כמה את צודקת בכל מה שכתבת, זה כל כך נכון שזה מפחיד
    אני באמת מרגישה כמו שוטרת וכמו אמא שלו ואני יודעת שהרבה מזה מגיע מבית הוריי, אימי שלטה וסירסה את אבי במשך שנים רבות בעצם עד היום וזה מחליא אותי כשאני רואה את זה ואני יודעת שיש לי נטייה להתנהג כמוהה ואני שונאת את זה בעצמי ומפחדת שאהפוך להיות היא.ומסתבר שזה פשוט קורה מבלי שאשים לב.
    בדר"כ אני רוצה שדברים שהוא עושה יהיו בדיוק כפי שאני רוצה וחושבת ואני יודעת שזה לא נכון לנו זה פשוט מוציא אותי מדעתי שזה בדיוק כפי שתכננתי או חשבתי. ייתכן ואני מכורה להיות תמיד בשליטה מבלי שאדע.
    אני מודה לך על שהארת את עיניי הייתי זקוקה לזה כנראה.
    אני פשוט אעבוד על עצמי ואנסה לנהוג אחרת ולקבל את בעלי כפי שהוא לטוב ולרע ואתן לו לעשות דברים בדרכו שלו.
    לגבי החשק והתשוקה המינית זה משהו שדעך מאוד עם הזמן אנחנו כמעט ולא מקיימים יחסים כי אין לי חשק וזה כל כך נכון מה שאמרת אין ספק שאת במקצוע הנכון.
    האם את חושבת שאם אנהג כפי שציינתי נוכל לעורר את התשוקה שוב? מה דעתך...
    ושוב תודה רבה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את כותבת כאילו את אצלי בבית

דלית
    13/10/2009

בס"ד
    הכל הכל דומה אותה הבעיה יש גם לי
    ודרך ההתמודדות שלך נהדרת
    ואין לנו בעל אחר
    אבל באמת גם לי בסופו של דבר נראה כי אנחנו האשמות שלא מתפשרות שרוצות שהדברי יהיו כפי שרואות עיננו ולא אחרת זה גם נורא לכשלעצמו
    יפה שאת מקבלת בהבנה את שאמרה לה "העונה על התשובות"
    נראה לי שאני כפולה מגילך וחושבת לעצמי שיפה שהגעת לתשובה כל עוד את צריכה אבל אני מציעה לך לא לוותר לו
    לתת לו א ח ר י ו ת
    אל תקחי הכל על עצמך
    אני כבר נכשלתי ואת אל תכנעי
    כל טוב
    דלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין על דורית :))

יהודית ברגמן
    18/09/2007

בהצלחה לכם, אמא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה חסר סיכוי???בגלל המצב שהגענו

אמא
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי גישה ב 180 מעלות

דורית כהן
    20/09/2007

אמא אמיצה, ראשית אני מאוד מעריכה את כנותך ואת האומץ להכיר בתרומה שלך למצב, ולראות שכנראה המקור לכך הוא בבית בו גדלת.
    עוצמת התלונה שלך על בעלך היא מאוד חזקה, וברור שזה מה שהוא קולט ממך וזה מרחיק ומחליש אותו ומותיר אותו ללא אנרגיות וללא תקווה שאי פעם הוא יכול לעשות משהו שיזכה להערכתך.
    כל אחד אוהב וחשוב לו שמעריכים אותו ואת מעשיו, אבל ותסלחי לי על ההכללה, גברים עוד יותר מנשים. וכאשר מה שהם מקבלים בתגובה זה ההיפך מהערכה - זה מייאש אותם ופוגע בהם מאוד. השאלה היא אם תצליחי להזיז הצידה את התלונה שעולה לך כל פעם (וסביר להניח שבצדק) ולחפש משהו חיובי בו ולומר לו. להכניס אהבה והערכה במקום אכזבה וכעס. תתפלאי כמה מהר - אם תוכלי ליישם זאת - תראי תוצאות. נסי שבוע ותראי אם זה משפיע. אבל היי עקבית. כל פעם שתעלה לך תלונה, ותרי עליה, שחררי אותה. תחשבי כמה היא מלאה ברעל ובהרס.
    ספרי לנו, אמא, מה התוצאות, אם תחליטי ללכת בדרך הלא פשוטה הזו. לא פשוטה כי זה אומר לסגל לעצמך דרך אחרת לגמרי של הסתכלות על העולם. הייתי ממליצה לך על ייעוץ, כמובן, אבל כתבת שאין לכם אמצעים.
    בהצלחה, יקירתי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה אבל קשה יותר ככה.

אמא
    23/09/2007

אני יודעת שיהיה לי קשה אבל אני אשתדל בכל כוחי לשקם את חיי הנישואים שלי. כך זה יותר קשה עבורנו וכמובן זה פוגע גם בילד שלנו.
    אני חושבת שנתת לי הרבה כילים וחומר למחשבה על איך להעיר ואם בכלל שווה להעיר על כל דבר .
    אני יכולה לספר כבר שבימים האחרונים עשיתי את מה שהצעת וזה עובד פלאים. זה מקרב כאשר אני מעריכה כל דבר קטן שהוא עושה עבורי ומעודד את בעלי להמשיך ולעזור בדיוק כמו ילד שנבנה מהערכה אליו וחיזוקים, אני לפעמים נזכרת איך אני מתנהגת עם בני ותמיד מחזקת את החיובי בו ורואה שאצלו זה עובד ,כנראה גם אצלנו המבוגרים זה כך.
    אני חושבת שזה לא קל לי "לסתום את הפה" ואני אדם דעתן וביקורתי גם כלפי עצמו. ועל זה פשוט אצטרך לוותר.
    ואנסה לחזק את החיובי בו במקום את השלילי כי בכולם יש את שני הצדדים.
    אני מודה לך מקרב לב.
    לא האמנתי שתשובתך בפורום זה יוכל לתת לי כל כך הרבה שוב תודה.
    וחג שמח...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לכך..

אמא
    23/09/2007

נזכרתי בפגישה הראשונה שלנו אצל יועצת הנישואים שבעלי אמר שהפסקתי להעריך אותו והוא מרגיש שבשבילי הוא לא שווה יותר.
    ואז לא התייחסתי לזה והיום אני מבינה עד כמה זה נכון מה שהוא מרגיש ובצדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נהדר!!!

דורית כהן
    23/09/2007

אמא יקרה,
    שוב - כל הכבוד!!!
    אני בטוחה שמה שאת כתבת עד כה כבר עוזר להרבה מן המשתתפים בפורום. מאוד חשוב להמשיך לעדכן אותנו, ועשי כל מאמץ לא להישבר ולחזור לסגנון האוטומטי, הישן. אבל גם אם תמעדי קצת פה ושם, תמיד את יכולה לאסוף את עצמך ולחזור למסלול. מה דעתך לשתף אותו ולשאול אותו מה עוד את יכולה לעשות שנעים לו ומעודד אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית
    ליאן
    15/09/2007

אני רוצה לגלות האם חבר שלי אוהב אותי מבלי לשאול אותו איך אני יכולה לגלות זאת ומה אני צריכה לעשות?

והאם בכלל זה אפרי...?

בתןדה מראש ליאן...

לקביעת תור
    סגירה
    ליהודית

הוספת תגובה

• ליהודית

ליאן
    15/09/2007

סליחה טעיתי בשם ההודעה הקודמת היא בשבילך...שליחה ליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נודניקית

בדוי
    16/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליאן, עניתי תחת הכותרת אשליה/מציאות

יהודית ברגמן
    17/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להגיב?
    ליאן
    15/09/2007

עם הוא נהלב ואת רואה את זה אבל הוא עדיין מנסה להכחיש...

מה לעשות?
    *איך להרגיעה אותו מבלי לעצבן?
    *איזה מילים להגיד?
    מקוה שתעזרו לי ליאן

לקביעת תור
    סגירה
    איך להגיב?

הוספת תגובה

• ליאן תפסיקי להיות נודניקית

ללא שם
    16/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשליה או מציות?
    ליאן
    15/09/2007

שלום...
    יש לי חבר אנחנו ביחד כמעט 11 חודש ...לפני שניינו יחד אני ניפגעתי מאהבה ולהתאהב היה לי קשה מאוד,אך בסופו של דבר התאהבתי בו.
    כך לפחות אני חושבת.
    אבל הכי חשוב לי שהוא אומר לי שהוא עדיין לא אוהב אותי ואני דווקא מרגישה ההפך שהוא כן מפני שלפני כל דבר שהוא יעשה או יגיד הוא יחשב אותו עד הפרטים הכי קטנים...
    והוא אומר לי חכי את תקבלי את ה"אני אוהב אותך " בבו הזמן.
    האם שווה לחקות ?
    האם זה שאני חושבת שהוא אוהב אותי זאאת אשליה?
    או המציות כואבת?
    בבקשה אני מאוד חייבת שתעזרו לי...ליאן.

לקביעת תור
    סגירה
    אשליה או מציות?

הוספת תגובה

• ביטוי לאהבה שבלב

יהודית ברגמן
    15/09/2007

ליאן יקרה!
    המילים חשובות אבל ההרגשה יותר. יש אנשים שקשה להם לבטא אהבה במילים ויש גם אנשים שאומרים "אני אוהב אותך" מבלי להתכוון לכך באמת ובלי כבוד למה שהמילה מבטאת, רק משום שהצד השני מצפה לשמוע. לכן את צריכה להרגיש אם הוא אוהב אותך או לא. יש אהבה שמתפתחת ויש התאהבות מהירה שעשויה לדעוך מהר. דומה שחברך שקול מאוד ואכפתי ויאמר לך את המילים להן את מצפה רק כשיידע בוודאות שזו אהבה אמיתית. סבלנות, ליאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסרת סבלנות

ליאן
    15/09/2007

יהודית תודה רבה לך המילים שלך מאוד מחזקות אותי ונותנות לי כוח להמשיך...תודה.

אך ליפעמים אני מאוד חסרת סבלנות ולא יכולה פשוט לחכות ומגיעה להחלטות פזיזות ...

איך אני יכולה לשלוט ברגשות שלי להיות יותר סבלנית...?

בתודה מראש ליאן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דוחקת בחבר

יהודית ברגמן
    16/09/2007

ליאן יקרה!
    המילים מאוד חשובות לך, אבל תתאפקי ואל תמאיסי עצמך עליו. כבדי את בקשתו, הניחי לו ואל תנסי לסחוט . חברך מתייחס ברצינות לאהבה ולא ישלוף מילים בעלות משקל מבלי להתכוון להן מעומק ליבו ואף ביקש: "חכי, את תקבלי את ה-אני אוהב אותך בבוא הזמן". אז חכי. אל תאיצי ואל תדחקי בו להשמיע מילים ריקות. תהיי רגישה ליחסו אלייך ותיהני מהקשר ביניכם בלי להציק. אם טוב לכם יחד ואתם אוהבים להיות זה בחברת זו - דייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה לפתרון בעיה
    אורלי
    13/09/2007

אני נשואה שנה וחודשיים. אנו גרים אצל הוריי ואני בחודש השלישי להריון.
    לבעלי יש בעייה עם המשפחה שלי שהם המוניים ולעומת זאת הוא בחור שקט וסגור שמחפש רק את השקט. בשולחן ראש השנה הוא ישב עם "פרצוץ חמוץ" כאילו הוא סובל, לא מדבר, לא צוחק ולאחר מכן שסיימנו לאכול הוא נכנס לחדר לשחק במחשב בזמן שכולם יושבים בסלון אחרי ארוחת החג. הערתי את תשומת ליבו לכך ואמרתי לו שזה מפריעה לי וזה לא מכובד אך הוא בשלו אמר שכואב לו הראש ביקשתי ממנו שיכבד את המשפחה שלי כמו שאני מכבדת את שלו תגובתו היתה נכנס לחדר, סגר את הדלת והלך לישון. התלעמות מוחלטת. בבוקר הוא שולח לי הודעת SMS מזל טוב ליום הנישואים אוהב אותך וכו' מבלי להזכיר מילה על מה שאירע אמש.
    מה עליי לעשות הדבר מאוד מאוד מפריעה לי ???

לקביעת תור
    סגירה
    בקשה לפתרון בעיה

הוספת תגובה

• לחפש בבני משפחתך את ה"זהב"

דורית כהן
    13/09/2007

אורלי היקרה, שנה טוב ויום נישואין שמח!
    נראה לי שבעלך הוא אדם ביקורתי, ותכונה זו מרחיקה אותו מאנשים, בעיקר כאלה ששונים ממנו. הוא יתרכך וישתנה כאשר יתחיל להבין שבכל אדם יש גם דברים טובים ועליו פשוט להצליח למצוא את אותם דברים טובים. קוראים לכך - לחפש את הזהב - להאמין שהטוב והמעניין ישנו שם ורק צריך לחשוף אותו, להוציא אותו לאור...

יתכן שבני משפחתך הינם המוניים בהשוואה אליו, אבל אני משערת - מבלי להכירם - שיש בהם הרבה דברים טובים - כמו איכפתיות וחום והתלהבות, שמחת חיים והומור. אז אולי אלו לא תכונות שהוא למד להעריך אצל אחרים, אבל אני מקווה שעם השנים הוא יצליח לראות זאת, בייחוד אם את תצליחי להעריך אותם ובעצמך לחפש אצלם את הדברים הטובים שאת אוהבת בהם, ולא להתבייש בהם.

נסי לקיים איתו שיחה שמטרתה אך ורק להבין מה הוא מרגיש, מה מפריע לו - בלי לדרוש ממנו שום דבר. זה מאוד חשוב. הוא יוכל להיות פתוח וכנה איתך רק אם ירגיש שאינך דורשת ממנו "להתנהג יפה להבא". עליך לאפשר לו להחליט איך הוא מתנהג, אפילו אם זה לא נעים לך. זה לא יהיה בריא לאורך זמן אם הוא יעשה לך טובה. כי אז הוא יירגיש שזה קורבן מצידו, וירצה גם ממך דברים בתמורה, ולדעתי עדיף שהשינוי יגיע בגלל שהוא יתחיל לגלות עניין בבני משפחתך. אבל עלייך להיות סבלנית. זה לא יקרה מייד. חפשי וספרי לו מה את אוהבת אצלם, ספרי לו פרטים מעניינים על בני משפחתך, כך שתהיה לו גישה אליהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר בעקבות פרידה חלקית
    נונו
    11/09/2007

אני נשואה ואם לארבעה ילדים היכרתי מישהו מזה שנתיים היינו בגן עדן חייתי איתו בכפילות עד לפני כחצי שנה בפתאומיות החליט שזהו הוא היה כל עולמי לא עמדתי בכאב עשיתי טעויות שלא סלח לי עליהם עד היום המשכתי לבקש ממנו שנחזור ובסוף חזרנו אך אחרי כאב שנמשך חודשיים למרות הכל

לקביעת תור
    סגירה
    משבר בעקבות פרידה חלקית

הוספת תגובה

• הודעתך נפסקה באמצע ואי אפשר להבינה

דורית כהן
    13/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוהב אבל...
    אוהד
    11/09/2007

יש לי חברה אוסטרלית ואני גר באוסטרליה אני בן 23 והיא בת20 אנחנו שנה ביחד הבעיה שיש חה מצבי רוח משתנים
    יום אחד היא יכולה להיות הבחורה הכי אכפתית וחיכנית
    ויום אחד היא הכי אדישה וקרה בעולם אני באמת אוהב אוץה אבל לפעמים זה ממש מעצבן
    בעוד שלוש חודש אני חוזר לארץ לתקןפה של חודשים
    בשביל לבקר את הורים שלי
    הבעיה היא שהיא פעם רוצה לבוא איתי ומתכננת תיכנונים ויום אחד היא מעדיפה שנפרד בזמן הזה אני חייב לציין שכבר טסתי
    לארץ במשך חודשים והיא לא באה איתי ולא נפרדנו בפעם הקודמת

לקביעת תור
    סגירה
    מאוהב אבל...

הוספת תגובה

• לא חייבים להישאר יחד, אתם צעירים...

דורית כהן
    11/09/2007

היי אוהד, אני רואה שהשינויים אצלה מלחיצים אותך, ואפשר להבין זאת. מכיוון שאתה כה צעיר, אני במקומך הייתי מתנתקת ממנה ומנסה להקשר לעוד בחורות, כי חשוב בעיני להתנסות בקשרים עם יותר מבחורה אחת. בגיל הזה אם יש דברים שכל כך מפריעים - לא חייבים להישאר יחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יוכל בלעדיה

אוהד
    14/09/2007

אני חייב לציין שאין מצב שאני עוזב אותה כבר חשבתי על זה כמה פעמיים אבל מעבר למחשבה לא קרה כלום כי אני לא יכול לעזוב אותה היא נורא חשובה לי ודרך אגב היא יהודיה
    אניי רק רואה אותה נחסר לי פעימה בלב ואנחנו שנה ביחד
    ביום שבת אנחנו יוצאים לחןפשה ביחד ליומים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס..
    קרן
    10/09/2007

חציתי כבר את ה-30 והזמן ממשיך ועובר לו וללא כל שינוי מבחינת מצבי המשפחתי- רווקה. כמובן ש"להתחתן" זו פחות הבעיה, השאלה היא עם מי..
    אני חשה מיואשת ובמיוחד מאתרי ההכרויות האינטרנטים שלא העלו דבר בחכה, בייחוד אחרי תקופת מה של שהות באתר, הכל כבר חוזר על עצמו ואפילו כמות הפניות כבר מדלדלת (מה שלא מוסיף למצב ולהרגשה), למרות הפעילויות שאני משתדלת לעשות בחוץ, (ולצערי בעבודתי אין לי אפשרות להכיר), זה לא קורה (בנתיים).
    אז אחרי תקופה ארוכה שחשבתי "לקחת את העניינים לידיים" פשוט אני מרגישה כבר שאני "מרימה ידיים" , ואולי עליי להפסיק להתעסק בזה ואפילו להשלים עם זה שזה לא קורה וזהו. למרות שזה נשמע רע.
    אולי זה נשמע קצת כמו רחמים עצמיים של רווקה, אך אני כותבת כאן באמת כדי לשאול - האם ניתן לעשות משהו שעוד לא עשיתי חוץ מלהסתובב ברחוב עם חכה ?

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס..

הוספת תגובה

• מואסת ברווקוּת

יהודית ברגמן
    11/09/2007

ליאת יקרה!
    זה רעיון נחמד להסתובב ברחוב עם חכה ולאסוף דגים לערב ראש השנה הבא עלינו לטובה...
    בעיקר לקראת החגים התחושה של הלבד מחמירה כשמשפחות מתקבצות.. אבל אל לך לחוש שאבדה תקוותך. תיהני ותאהבי קודם כל את עצמך. השתתפי בחוגים, טיולים ותחביבים, תפגשי אנשים גם מחוץ למקום העבודה ולא עם חכה. כי דווקא כשלא תהיי להוטה למצוא - הוא יבוא. האושר מחכה בפינה ומגיע כשלא מחפשים אחריו. הוא..כמו פרפר, שכאשר תרדוף אחריו, יחמוק ממך תמיד, אך..אם תשב בשקט, עשוי לנחות בכף ידך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעשות סדנא לצמיחה אישית

דורית כהן
    11/09/2007

היי ליאת. אני רוצה להציע לך משהו קונקרטי: לעשות סדנא לצמיחה אישית. זו הזדמנות גם להיות יותר מודעת לעצמך, יותר מקבלת ואוהבת את מי שאת, והבונוס - מפגש עם הרבה אנשים טובים באווירה מאוד תומכת ולא צינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חברי אומר שאני קרה ומופנמת מה לעשות
    אביטל
    10/09/2007

אני מאורסת כבר תשעה חודשים, ארוסי הוא בן אדם מאוד רומנטי, בהתחלת הקשר הוא היה מאוד מאוד נלהב ורומנטי, אך בתקופה האחרונה הוא אומר שאני מאוד קרה ומופנמת והוא לא יכול יותר להמשיך בקשר.
    אני יודעת שהוא אוהב אותי וגם אני אותו ולא רוצה להפסיד אותו אני לא יודעת מה אני יכולה לעשות למענו איך לרגש אותו ?
    אני משתדלת כמה שיותר לשמח אותו אבל מבחינתו זה לא מספיק.
    מה עליי לעשות ?
    תודה

הוספת תגובה

• קרה ומופנמת, האומנם?

יהודית ברגמן
    11/09/2007

אביטל יקרה!
    חברות ניכרת גם בכנות ובפתיחות. הביטחון באהבת בן הזוג מאפשר פתיחות ולהיות מי שאת באמת, ללא השתדלות יתר. רצוי שתבררו ביניכם מה בדיוק מציק לו ולא במרומז, לפני קשר מחייב כנישואים. כדאי אפילו ללכת לפגישה חד פעמית עם יועץ/ת זוגי/ת שי/תעזור לכם להפתח וי/תנחה אתכם לשיחה ישירה ובונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבורה ונואשת
    חסוי
    10/09/2007

עד לפני כשבוע יצאתי עם בחור 3 חודשים הכרנו באתר היכרויות ונוצרה אהבה גדולה הי כמה בעיות
    1.אמא שלו סירבה לפרגן לקשר כי אני אתיופית(למרות שכל בחורה שהייתה לו לפני היא מצאה סיבה אחרת)
    2.במשך כמה זמן היו לנו שיחות נורא קשות על זה שקשה לושאנשים בסביבתו נהנים ממנו ושהוא יכול לגרום טוב לאנשים
    הוא תמיד דאג להגיד לי שהוא אוהב אותי והיה שואל אותי אם אני אוהבת אותו וכמה אני אוהבת אותו
    ואם אני אבגוד בו,אבל אייך שהןא תמיד הייתה איזושהי סתירה שהוא מתלבט והוא מבולבל הוא יודע שהוא אוהב אותי אבל הוא לא מבין אייך הוא לא הרגיש מאוהב כל מיני דברים שהוא חיפש בהם את הרע
    גם בעניין יחסי המין הוא היה אומר שהוא נמשך אבל במקרים שלא היה עומד לו הוא ישר רוצה לחתוך את הקשר המצב הזה אולי קרה 3 פעמים במשך הקשר שלא עמד לו לפני שבוע אחרי שחזרנו מסו"פש אמרתי לו שאולי לא נתראה כמה ימים כי יש לנו הרבה תוכניות לסופ"ש הבא זה לא ממש קרה אבל אחריי כמה ימים הוא בא להגיד לי שזה נגמר אבל בעצם שהוא רואה אותי הוא מבין כמה אני עושה לו טוב ושהוא ואהב אותי אבל משהו חסר היה חשוב לי לדעת אם זה קשור למיטה אז הוא אמר שהוא לא רוצה להגיד דברים שיפגעו בי אבל בעצם לא היה לו ממש מה לומר עד שהוא אמר שהוא לא בטוח שהוא נימשך
    אני כרגע במצב ממש לא טוב גם הפרידה גם ההרגשה שאני לא ממש יודעת אם הוא אמר לי בכנות ת האמת ולא סתם בשביל לתת לי חצי תשובה יש כאן הרבה סטירות במה שהוא אמר לי ואני צריכה תשובה מה אני יכולה לעשות אשמח לקבל תשובה במהרה ולעבור את החג שבא עלינו לטובה בשלום
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    שבורה ונואשת

הוספת תגובה

• פרידה מחוסר התאמה

יהודית ברגמן
    11/09/2007

חסויה יקרה!
    הניחי לו ונסי להתגבר על הפרידה ממנו, לכל סיר יש מִכסה. אבל קודם לכן, כיוון שמציקה לך אי הבהירות לגבי סיבת הפרידה, נסי ליזום איתו שיחת הבהרה. יתכן שללא איום מצדך ורצון לחדש את הקשר, הוא יהיה נכון לשוחח אתך על הסיבות שמצא, רק לספק את סקרנותך ולצורך הקשר הבא. בשלב היחסים, הוא התחמק מלתת מענה ישיר וכנה בכדי לא לפגוע ונגע מסביב ולא בעיקר. ככל הנראה המשיכה, הכימיה, לא מספקת עבורו וקשה לו לאמר לך זאת. אולי את מוצאת חן בעיניו אבל הוא לא מאוהב דיו להתעקש על קשר מתמשך. אגב, אימו לא צד בעיניין. דעי, כי כל זה לא פוסל התאמה מושלמת עם אחר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לא רוצה
    אלי
    09/09/2007

אני נמצא בקשר קרוב לשנתיים. חברה שלי רצתה אותי בהתחלה כל הזמן אבל ככל שהזמן עובר היא מוכנה פחות לקיים יחסי מין איתי ועכשיו זה לא קורה אפילו פעם בשבוע. היא אומרת שזה כי יש לה הרבה לחץ בעבודה, מה שנכון, כי היא עובדת בתפקיד חשוב ובכיר ובנוסף משלימה לימודים לתואר שני. אבל, עם כל האמפתיה, אני לא יכול לבטל את הרצונות שלי ומרגיש מאוד מתוסכל. אני אוהב אותה ורוצה אותה אבל מתחיל למצוא את עצמי פוזל לכיוונים אחרים וחושב שלא ירחק היום שזה לא יגמר רק במבטים ואז מבחינתי זה סוף הקשר, כי אני רוצה להיות עם אישה שאקבל ממנה הכל, לא מתאים לי להיות גבר בוגדני. ניסיתי לדבר איתה על הנושא ברצינות ואפילו הצעתי ייעוץ זוגי אבל היא מגיבה כמו אדם שמתקיפים אותו ולא הסכימה בשום אופן לנסות ולפתור את הבעיה.
    תוכלו להציע לי פתרון? אני מיואש

לקביעת תור
    סגירה
    היא לא רוצה

הוספת תגובה

• מבחן לרצינות היחסים

דורית כהן
    10/09/2007

אלי היקר, חלפה עברה לה תקופת ההתאהבות מלאת התשוקה, ונכנסתם לשיגרה. ללא ספק זהו מבחן לעוצמת הקשר. לא שמעתי ממך על אהבה כלפיה או על אהבה מצידה אליך.

כדי שתהיה תשוקה לאורך זמן צריכים להתקיים הרבה "תנאים". אמנה חלק מהם:

1. משיכה כימית בסיסית כלפי בן הזוג - פשוט לאהוב את גופו, ריחו, מגעו, מראהו. בתחילת קשר אנחנו לפעמים מסונוורים מעוצמת ההתלהבות ולא מודעים עד כמה אנחנו באמת נמשכים לגופו של האהוב או שאולי אנחנו מלאים הורמונים ואלה מסתירים מאיתנו את האמת - שהמשיכה הגופנית איננה חזקה במיוחד. אם אכן זה כך, לא כדאי להמשיך בחברות אלא למצוא בן זוג איתו המשיכה חזקה, ברורה והדדית.
    2. תחושת אינטימיות עמוקה שמאפשרת תקשורת מינית גלוייה, וניתן לבקש בקשות, להגיד לא כאשר לא מתחשק לעשות משהו מסויים, אין הסתרות, אין "לא נעים", יש פתיחות, יש פידבקים, וזה מאפשר לפתח את הרפרטואר המיני, לחדש, לגוון, להתרגש שוב ושוב.
    3. הערכה הדדית, ושמחה על עצם נוכחותו של בן הזוג.
    4. רוב הנשים רוצות מחמאות שוב ושוב על הופעתן החיצונית, להרגיש שהן יפות ונחשקות בעיני בן זוגן. אם היא לא שומעת זאת מספיק ממך - זה עלול להשפיע על הדימוי הנשי והמיני שלה.
    5. חידושים והפתעות, יצירתיות לא רק בתחום המין אלא במערכת היחסים כולה. יוזמות, יציאה מן השיגרה.
    6.כאשר גם גרים יחד - חשובה תחושת שוויון ונשיאה משותפת במטלות הבית, שלא ירגיש אחד מבני הזוג שהאחריות והעול רק עליו, כי זה יוצר תרעומת ותסכול ומרחיק מבחינה רגשית.
    ולבסוף, אני ממליצה לך לקרוא שני מאמרים בנושא באתר שלי:

[a href=http://www.zugiut.net/?p=72 id=link]א. מי משניכם יוזם סקס? האם יתכן שאשתך לא באמת "קרירה...א-מינית"??? (חשוב לקרוא עד הסוף הטוב)[/a]

[a href=http://www.zugiut.net/?p=73 id=link]ב. כאשר בן זוגי יוזם סקס ולי (כמעט אף פעם) לא מתאים[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריזות ועצבים
    ס
    06/09/2007

בעלי הסכים להפסיק לעשן שוב (בפעם הרביעית ) למעני ולמען הילדים
    הבעיה שבזמן שהוא לא מעשן הוא נהיה עצבני ולחוץ. הוא צועק ומקלל אותי ואת הילדים. ואני מתכוונת למילים הכי לא מתאימות במיוחד לא ליד ילדים. מאשים אותי על כל דבר. אני לא יכולה לדבר איתו בלי שמשהו בדברי יעצבן אותו ויגרום לו להתרגז או לקלל ושוב רוב זה ליד הילדים..
    כשהוא מרגיש קצת "יותר טוב" הוא אומר לי לא להתיחס אליו בתקופה הזאת ולתת לו לעבור את זה..עד שהוא יתנקה מהסגריות.
    אני כמובן מאוד רוצה שהוא יפסיק לעשן (הוא מעשן 2-3 קופסאות ביום) אז אני סובלת בשקט. לא עונה לו. מנסה כמה שפחות "להרגיז אותו" למרות שזה כמעט בלתי אפשרי.
    אבל מאוד קשה לי עם זה שהילדים נוכחים לדבר. הם לא בגיל שאני יכולה להסביר להם מה קורה וכו..
    ומצד שני לפעמים אני תוהה אם אני בכלל צריכה לעבור את ההתעללות הנפשית הזאת ?
    במיוחד שאני יודעת שרוב הסכויים שבסוף הוא ישבר ויחזור לעשן.
    זה קרה בעבר אחרי שהוא היה "נקי" יותר מכמה חודשים.
    ויכול להיות שכל מה שאני סובלת עכשיו יהיה לחינם
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    קריזות ועצבים

הוספת תגובה

• וגם..

ס
    06/09/2007

וחוץ מזה הוא עושה החלטות כלכליות ממש לא שקולות ולא הגיוניות והורס ממש כל מה שבנינו עד עכשיו.
    ממש לא יודעת מה לעשות. לא רוצה שיעשן. אבל גם לא סובלת את המצב הזה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלגתם עלי!

ס
    11/09/2007

אבל שוב עבר עלי טרור היום . אני לא יכולה להוציא מילה מהפה בלי שהוא יתפרץ עלי ויקרא לי טפשה וסתומה שלא מבינה כלום
    אני לא רוצה שהוא יתחיל לעשן .אבל גם לא רוצה לסבול ככה
    מה עלי לעשות?
    מתחיל להמאס לי מהדפוק הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת עישון

יהודית ברגמן
    11/09/2007

רילה יקרה! האם כמיהתך שיפסיק לעשן - היא הבעיה העיקרית ??? דומני שהבעיות עמוקות יותר בזוגיות ובכבוד ההדדי בכלל. עצתי לך לפנות ליועץ/ת זוגי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה אפשר לעשות - אולי היפנוזה?
    המתלבט
    04/09/2007

בוקר טוב,
    להלן פנייתי לנומרולוג שוקי גבאי....מישהו שמע עליו?
    אישתי ואני גרושים,(בניגוד לרצוני) ...עוד משהו שמפריע לי הנטישה..."זרקו אותי" האגו הפגוע וכן.....אני עשיתי דברים איומים שכנראה לא הייתה לי שליטה עליהם (או לפחות על חלקם) ואני פשוט בצורה אובססיבית לא מפסיק לחשוב עליה (אני פשוט חיי חיים כפולים) ועל חזרה אליה כשהיא בכלל לא מעוניינת ולדבריה(אנו משוחחים לא מעט....יש ילדים) היא "התנתקה ריגשית ממני".אני מרגיש גם בתחרות ושהיא ניצחה אותי.מה,אני לוזר?
    ואני מרגיש שהדבר אותו אני רוצה הכי הכי זה אותה.
    וגם לילדים אני אומר זאת ואני מודה שחלק מהדברים שאני עושה כשאני איתם הוא כדי להראות לה ולגרום לה לחשוב על חזרה.
    מה עלי לעשות והאם זה בכלל יקרה? ואני מרגיש שאם זה לא יקרה,ארגיש ממש לא טוב.
    וטופלתי בכל הכדורים האפשריים...."הדור הישן" ...."הדור החדש".....וזריקות ושיחות..... ועדיין אותן מחשבות ותחושת עגמומיות ואפלוליות.
    ואז אני מנסה ופונה לכל מיני מגידי עתידות ומתקשרים ומכולם אני מצפה לשמוע שנשוב להיות זוג.
    אומרים שהכל אפשרי, הלא כן?
    כל הזמן הזכרונות ה"צרובים" מתעתעים בי וגם כשאני נמצא במיטה עם נשים אחרות,אני חושב עליה.איך זה היה יכול להיות איתה?
    חוץ מזה,אני ממש כועס ובהחלט מרגיש שאשם כי עשיתי המון דברים שלא הייתי צריך לעשות(ולדעתי ולא רק אני חושב כך) לתרופות הייתה השפעה לא מבוטלת.הכעס הינו גם עליה כי באמת אהבנו וצר לי על האובדן.אז אומרים לי : "תחשוב שהיא מתה."....אבל לא מצליח.
    וגם אני באמת לא יודע אם אני באמת רוצה אותה או שזה ה"אובססיה" מדברת.ובעניין האובססייה,טופלתי תרופתית ואף אושפזתי בבית חולים פסיכיאטרי ומאומה לא עזר.סליחה.....כבר כתבתי לפני כמה שורות....
    שוב- הדבר היחידי שלמענו אני מוכן להתאמץ זה שנחזור להיות זוג ואפילו כשהילד הקטן(בן שש וחצי) מבקש משאלה, על מה אני חושב .....נכון,שישאף להחזיר את הוריו להיות זוג.

אז- מה עושים?
    האם בכלל ניתן להחזיר אהבה?
    איך ניתן להשפיע עליה להיות יותר רכה כלפיי ולהבין ולהרגיש שלטובת שנינו(וכמובן הילדים)כדאי לנו לחזור לחיות יחד?
    ואומרים שכל מה שאנו עוברים בחיים בא ללמד אותנו.
    אוהו....מה שאני עברתי...בטח תגלה.אם לא תצליח,אכתוב לך או אספר לך.

ובכלל,אנשים טובים ,
    אני חי בתחושה שהמצב הזה הינו זמני .לא יכול לקשור קשר שהוא מעבר לסקס עם נשים אחרות כי כל הזמן אני חושב עליה ועוד יותר אני "מתייסר" ולו רק מלחשוב שמישהו אחר יהיה איתה וישכב איתה ושהיא תאהב מישהו אחר מלבדי.
    ואיזה טמבל הייתי כשהפסדתי אותה (וגם את שאר הדברים הטובים שהיו לי אז בחיים)
    ובאופן מוזר שאני חש(ורבים מהמיסטיקנים אליהם פניתי - והיתה אפילו מישהי ששילמתי לה 18,000 ש' שאמרה שהיא תזמין חומרים להחזרת אהבה ואני האמנתי לה ואולי גם היום הייתי עושה זאת) אומרים לי שיש אפשרות לחזרה,אבל היא(גרושתי....מילה שאני לא סובל) לא חושבת בכלל בכיוון .היא יו

הוספת תגובה

• בחירת טיפול פסיכולוגי

יהודית ברגמן
    04/09/2007

מתלבט יקר! זכרון עברך המעיק, החיים בצל אי הוודאות בגלל תקוות השווא בהן אתה דָבֵק, האובססיביות לגרושתך וחוסר ההשלמה שלך עם החלטתה של גרושתך, שאמרה את דברה עם פנייתה לסיום הנישואין, גורמים לך סבל רב. רק איש מקצוע מתאים יוכל להנחות אותך איך להתגבר.

ב- 1/7/07 קיבלת בפורום מענה לשאלותיך ולהלן ציטוט מתשובתה של הפסיכולוגית דורית אליך:

"...הדברים שאתה מתאר שאתה עובר הם לא פשוטים, ואני מרגישה שהפורום הזה לא מתאים, לצערי, למכלול הדברים שמטרידים אותך, בהם הזוגיות היא רק אחד ההיבטים. אתה כותב שניסית טיפולים פסיכולוגיים ושום דבר לא עזר. כנראה שאתה צריך להמשיך לחפש את צורת הטיפול שתתאים לך. יש היום המון סוגי טיפולים ואני מאמינה שניתן לעזור לך ולהקל עליך. יתכן שעליך לקבל הכוונה ראשונית ממומחה שישב איתך ויבחן איתך מספר כיוונים אפשריים של טיפולים מסוגים שונים, כדי שתוכל לבחור מתוכם."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית ברגמן

המתלבט
    06/09/2007

האוכל לקבל המלצה על מישהו ?
    נכון להיום, המטפל אליו אני הולך היום אינו עוזר לי והוא "מפחיד" אותי שאם אעזווב אותו זה יהיה בדיוק כמו היחס שלי לנשים אותן אני מכיר ושוכב פעמיים או שלוש וזהו....
    כי,ואיני יכול להסתיר זאת עוד:
    רוצה את האישה בחזרה.
    אחרת-מרגיש אין לי כל חשק לכלום ואני פשוט אמתין לה עד שהיא תגיד כן !!!!!!!!!

המתלבט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי מתאים

יהודית ברגמן
    09/09/2007

מתלבט יקר!
    גם אילו הכרתי מטפל שעשוי/ה להתאים לך, הפורום אינו מקום לפירסום.
    מצא בדרכך את מי שתחוש במחיצתו/ה בטוח ונוח. וכשתִמצא - שכח מהחלטותיך הקודמות, תן אמון במטפל/ת, התמסר והתמד בטיפול ככל שתתבקש. רק כך תוכל להחלים ולהקל על ילדיך ועל גרושתך. אם אתה באמת דואג ואוהב אותה - הנח לה.
    בהצלחה ושנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה