מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפתח את הזוגיותמאני30/09/2007
שלום.אני עם חבר שלי קצת יותר משנה.יצאנו גם לפני זה אך היחסים לא היו רציניים ורק מלפני שנה היחסים קיבלו אופי רציני יותר.אני הייתי מאוהבת בו מהרגע הראשון שהכרנו אך לא אמרתי לו ובגלל שלא הרגשתי שהוא רציני אז גם לא כיוונתי למשהו רציני מאז עבר הרבה זמן ועכשיו אנחנו במע' יחסים מחייבת ורצינית. הייתי מאוד מאושרת בהתחלה אך עם הזמן התחילו להפריע לי יותר ויותר דברים. חבר שלי מאוד סגור וקשה לו לבטא רגשות וגם לי.אנחנו כל הזמן אומרים אחד לשני שחסר לנו חום אך לא עושים עם זה כלום.אני יכולה להיות יותר חמה ופתוחה ליומיים ואז אם אני מרגישה שהוא לא מחזיר לי באותו מטבע אני נסגרת.בנוסף ככל שעובר הזמן אני מרגישה שהאינטימיות ביננו במקום להתחזק הולכת ודועכת.אנחנו לא מצליחים לתקשר וכשהעלתי את הבעיה בפניו הוא הסכים איתי אך כלום לא השתנה. ללכת לטיפול הוא לא רוצה, הלכתי לבד לכמה מפגשים אך זה לא עזר.היו לו הרבה מע' יחסים בעבר והוא טוען שכולן היו מאוד טובות,תומכות וכמעט בלי מריבות ונפרדו כי פשוט התפתחו לכיוונים שונים ואילו איתי אין פתיחות,אינטימיות ואנחנו כל הזמן רבים.לי היתה מע' יחסים אחת לפניו, מאוד ארוכה ומאוד לא טובה עם מלא פרידות וריבים...בנוסף חבר שלי בחור מאוד לא קל, עקשן ולא מתפשר ואם הוא נפגע הוא מסוגל לא לדבר איתי שבועות.הוא גדל עם אמא מאוד קרה ואב מאוד חם ואוהב, אולי זה חשוב. לא יודעת איך לפתח את הקשר הזה, איך להתקדם, איך לפתח אינטימיות. הוא מאוד חשוב לי, תעזרו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורך רוח
דורית כהן01/10/2007חברה יקירה,
לדעתי זה או ייעוץ זוגי, או שיש לך אורך רוח ואת מוכנה להשקיע הרבה מאוד חום בלי לקבל תמורה הרבה זמן. ברבות הימים, אם תהיי עיקבית ותמשיכי להרעיף עליו חום ואהבה במילים ובמעשים, ככל שאת יודעת, משהו יימס אצלו ואני מאמינה שהוא יתחיל להעניק לך בחזרה פה ושם, בהדרגה. זה כאילו להשקות עציץ נבול כל יום עם הרבה אמונה שהוא יצמח, ולא לחדול.
דבר נוסף - הרבה אנשים, בייחוד גברים (סליחה על ההכללה) מראים אהבה בצורה שונה מכפי שאנחנו מצפות לה. לא במילים אלא במחוות ובמעשים. אם למשל הוא רוחץ לך את המכונית, או מתקן משהו בבית, בשבילו זה הבעת אהבה. אם את תכירי בכך ותגידי לו שזה נעים לך, זה יכול לעזור. בקיצור - אם את אוהבת אותו - אל ייאוש, השקי בעצמך את העציץ ואל תתחשבני איתו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתליאן29/09/2007
שלום אני מאוד מבולבלת
ולא יודעת כבר מה לעשות כל היום אני שוברת בגלל זה ת'ראש...
אני וחבר שלי ביחד כמעט שנה ובתקופה האחרונה אנחנו לא מפסיקים לריב ,אבל זה לא הכי גרוע.
הגרוע זה שאני לפני שהתחלתי לצאת איתי הייתי משתמשת בסמים פה ושם ושניינו יחד הפסקתי,אבל השתמשתי כמה פעמים מאחורי הגב שלו.
נמאס לי לשקר לו ואמרתי לו ת'אמת,כלןמר שהשתמשתי בסמים מאחורי הגב שלו ושעדיף שניפרד אחרי כל השקרים.
הוא מאוד כעס עלי אמר לי שאני זבל אבל אחרי שעתיים התקשר ואמר שרוצה שנחזור אני הייתי בשוק והוא לא רצה להסביר למה הוא הגיעה בהחלטה הזאת.
בכל זאת אני מרגישה כאילו אנחנו כבר לא נהנים מהזוגיות שלו ולא יודעת מה לעשות.....מקווה שתעזרו לי ליאן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקחת יוזמה בעצמך
דורית כהן29/09/2007ליאן, נדמה לי שלך כבר ממש לא מתאים להמשיך ביחסים איתו, ופשוט קיווית שההודאה שלך שלקחת סמים מאחורי גבו תגרום לו להתקפל ולעזוב אותך, אבל זה לא קרה. נראה לי שאת חוששת לעשות בעצמך את הצעד הזה ולהגיד לו בצורה ברורה שלא מתאים לך להמשיך את היחסים איתו - בלי קשר לסמים.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ליאן29/09/2007דווקא להפך...
אני רוצה שנמשיך את הקשר שלנו אבל אני חוששת שזה הולך להיות קשה מאוד אחרי הכל ולא יודעת עם נצליח ...
אני לא יודעת איך להתייחס אליו האם אני צריכה להתקשר אליו ולהיות רכה כלומר (להתכנף)
או להיות קשה איתו?
והאם זה שהוא חזר אלי זה היה מהפחד שלו לאבד אותי?
והאם בכלל כדי להמשיך להיות ביחד?
אני אוהבת אותו ולא מבינה מה קורה עכשיו בנינו.
מה כדי לעשות ?
ואולי לשאול אותו ...?
אך אני גם לא יודעת איך להתחיל איתו את השיחה ומה להגיד אני מאוד מבולבלת...דורית תעזרי לי בבקשה עם תוכלי....ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה זה כואב...
דורית כהן30/09/2007ליאן היקרה, אם כך, את דווקא כן מעוניינת להמשיך את היחסים איתו, אבל היחסים איתו הגיעו לשלב מסויים של קירבה ומחוייבות שעדיין לא זכית להכיר עם חברים אחרים שהיו לך. (אני צודקת?) העובדה שאת שואלת האם להתחנף אליו - להיות רכה או קשוחה - מעידה שהאפשרות להיות אמיתית איתו ולחשוף את רגשותייך האמיתיים לא עלתה על דעתך. למה זה? אולי את מנסה מתוך היותך מבולבלת כמו שאת כותבת, להפעיל שיטות שניסית אותן בעבר עם חברים אחרים, או עצות שקיבלת מחברות איך להתנהג. אבל חשבי על כך שאולי הפעם, איתו, זה סוג חדש ורציני יותר של יחסים ויש לך הזדמנות לפעול בצורה אחרת, חדשה.
אני גם חושבת שעצם העובדה שהעזת לספר לו ונמאס לך להסתיר זאת מפניו מראה שמשהו בך רוצה להגיע איתו ליחסים יותר רציניים הכרוכים בגילוי לב ובמתן אמון זה בזו.
את יודעת, יחסים שמבוססים על אמת ועל גילוי לב במקום על תיחמונים כמו להתחנף, להיות רכה או לשחק אותה קשוחה - הם יחסים הרבה יותר אינטימיים ומיוחדים. ואת נמצאת עכשיו בכיוון הנכון איתו. קיפצי למיים ותראי אם הוא שווה את גילוי הלב שלך.
מה יקרה, למשל, אם תעיזי להיות אמיתית איתו ולומר לו כמה זה שימח אותך שהוא בחר לחזור אלייך למרות שסיפרת לו על הסמים? או שתגידי לו גם שאת מתרגשת ומבולבלת ולא יודעת איך להתנהג... אולי גילוי הלב הזה ירגש אותו וישמח אותו, כי הוא יבין עד כמה היחסים איתו מרגשים אותך וחשובים לך.
את חוששת להראות זאת בפניו שמא בסוף תיפגעי אם הוא יעזוב אותך, אבל חשוב שתדעי שזו הדרך להרגיש אהבה, כאשר מתחילים לחשוף כמה הבן זוג חשוב לנו. ואם הוא עוזב, אז, נכון, זה כואב. אבל בשביל זה אנחנו כאן, בעולם, בשביל להרגיש גם אהבה וגם כאב, זה אומר שאנחנו בחיים, שאנחנו אנושיים.
וכבר נאמר: "אהבה זה כואב"...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית תודה רבה אבל...
ליאן30/09/2007כל הדברים שאמרת הם ממש נכונים וחלקם אני רוצה לקחת איתי ...
אך אחרי כל הבעיה שאני וחבר שלי עברנו ,
בגלל זה אני מפחדת לא יודעת איך להתייחס אליו כמו שאמרת...
והוא כל הזמן אומר לי שאני כבר לא רוצה אותו והוא רואה זאת לפי היחס שלי ומבקש ממני לומר לו את האמת ואני אומרת לו שאני עדיין רוצה אותו...
אך כל הזמן גם לפני ההתוודות שלי זה היה ככה שהוא היה משחק אותה קשוח אני רצתי אחריו שאני הייתי פתאום משחקת אותה קשוחה הוא היה מתכנף אלי וזה נמאס עלי כבר כי אי אפשר ככה אני רוצה שנתייחס אחד לשני באותה מידע (יחס חם טוב ואוהב אחד כפלי השני) זאת השעיפה שלי ,אך אני לא יודעת כיצד להגיע לזה..?
מה עלי לעשות ...הזוגיות שלי כל כך מתוסבכת שאפילו אני זאת שנימצאת שם לא מבינה ולא יודעת כיצד לפעול....בתודה מראש ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית האם תוכלי לענות בקשה?
ליאן01/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה גלוייה וחושפת
דורית כהן01/10/2007ליאן המודאגת, כדי שהיחסים יעברו לשלב הבא, העמוק יותר, הקרוב יותר, בו לא חייבים כל הזמן להציג הצגות של קשוח או מתחנף - צריך להתחיל מזה שתהיי גלוייה איתו. שבדיוק את מה שכתבת לנו תגידי לו בקול רם:
תגידי לו - בוא תראה איך לדעתי היינו עד עכשו ותראה מה אני הייתי רוצה שיקרה בינינו. כשאתה היית משחק אותה קשוח - אני רצתי אחריך...כשאני הייתי פתאום משחקת אותה קשוחה - אתה היית מתחנף אלי... וזה נמאס עלי כבר כי אי אפשר ככה אני רוצה שנתייחס אחד לשני באותה מידה (יחס חם טוב ואוהב אחד כלפי השני) זאת השאיפה שלי ,אך אני לא יודעת כיצד להגיע לזה..?
נכון שאת לא יודעת איך להגיע לזה כרגע, אבל אם תציגי לו את הרצון הזה שלך - את כבר מאוד גלוייה איתו וה"נשק" הזה של לשחק אותה קשוח יתחיל להיות מנוטרל ברגע שמדברים עליו ככה.
לפי ההתנהגות שלו הוא רוצה את אותו הדבר ואולי גם הוא לא יודע איך להגיע לזה. אבל , את יודעת, לפעמים, כאשר עוברים לדיבור של אמת ושל חשיפה, הדברים מסתדרים מעצמם. ואולי דווקא כן יהיה לו רעיון אם תגידי לו שאת לא יודדעת איך להעביר את היחסים למצב החדש, אולי הוא יפתיע אותך.
אז לדעתי כבר יש לך את התשובה אלא שאת לא חשבת שעצם העלאת השאלה יכולה להוות תשובה...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית תודה רבה לך...
ליאן01/10/2007זה ממש ממש עוזר לי ואני יודיע לך אחרי התוצאות....
ואני אפילו לא שמתי לב שהתשובה נמצאת בתוך השאלה...תודה ענקית ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית..מתנהגת לא יפה...
ליאן02/10/2007לדורית שלום רב...
דורית,אני שוב רבתי עם חבר שלי....
הסיבה היא שהוא התקשר אלי ואמר לי שהוא נמצא בראשון (אתמול היה שם את הפסטיבל של חג היין).
ואמר לי לבוא אני אמרתי שאני לא יכולה הוא ניסה לשכנע אותי וכאשר אמרתי שאני לא יודעת עם יש לי עם מי לבוא ,הוא אמר על תבואי כי אני לא רוצה לראות את הפרצוףף שלך...
אכ"כ צחק וכו' התחלנו לריב על כל מיני שטויות ...
בקיצור הוא רוצה רוצה שאני יילך למקומות כאלה ולא למועדונים וכו' ואמר שהוא צחק וגם הוא לא הולך ...
כמובן שכבר לא האמנתי לו...(היה צפוי)
אחרי זה לא יודעת למה כ"כ התעצבנתי עליו ואמרתי לו סליחה שהתקשרתי ושאני מתרידהה אותך וזה אני לא יתקשר יותר וניתקתי....
מאז לא התקשרתי אליו וגם לא הוא אלי וזה מעצבן אותי אני מתה לדבר איתו ולא יודעת מה לעשות אני פוחדת שעם אני יתקשר אליו ראשונה הוא יגדיר זאת כחולשה מהצד שלי...
ויתחיל להשתמש בחולשה הזאת...
אך גם אני לא מסוגלת להתקשר אליו כי אני לא שהוא יחשוב שאני לא מסוגלת לא לדבר איתו...
מה לעשות ?
האם שווה לחכות?
ואני לא יודעת למה אבל כל הזמן אני מתעצבנת על שטויות ועושה מזה ענייו ורק בסוף מבינה כמה שאני לא צדקתי....
דורית בבקשה תעזרי לי כי אני לא רוצה להרוס ת'זוגיות שלי בסוףףףף....!!!!
ליאן...מחכה לתשובה ממךך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומץ להצהיר על אהבה
דורית כהן03/10/2007מתוקה, חשבתי על משפט מתוך שיר אנגלי עתיק:
"אהבה היא לא לחלשי הלב"
מה הכוונה? שכאשר אוהבים צריך כל הזמן לאזור אומץ ולהצהיר על האהבה. לקחת את הסיכון מול הצד השני שהוא לא יחזיר מייד באותה מטבע ובכל זאת להמשיך להצהיר על האהבה ולהרעיף אהבה. כי אם יש אהבה אמיתית בצד השני - היא גם תמצא לעצמה ביטוי כזה או אחר. ואם אין שם אהבה אמיתית אז כדאי לך בכלל מקרה לברר זאת ולדעת אם שווה לך להישאר ביחסים, לא?
הרי את כבר יודעת ששוב נגררתם למשחקים הילדותיים של מי רודף אחרי מי, מי מתחנף וכו'...אם את לא רוצה למצוא את עצמך שוב ושוב שם - הזמיני אותו לשיחה והיי אמיצה בשיחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לפניי שאשתגעחסויה28/09/2007
אני ובעלי נשואים מעל ל17 שנה וביחד מעל ל20 שנה
עברנו הרבה ביחד מחלות דיכאונות בעיקר שלי טיפוליי פוריות ברוך השם יש 3 ילדים גדולים.
הוא מאוד אוהב אותי אבל מאודדדדדדדדדדדדדדדדדדדד מעצבן אותי בעיקר בשנתיים האחרונות .
מאז שהכרתי אותו הוא תמיד היה מאחר לבוא הביתה או מאחר לפגישות לאסיפות הורים לארועים אין פעם שהגענו בזמן .
לא פעם קבע איתי ועם הילדים והתארגנו ליציאה אבל או שלא יצאנו כי איחר או שבכלל לא הגיעה לאחרונה אני עוברת תקופה מאד קשה ולחוצה אני מטפלת באימי החולה מאוד ולא ישנה מספיק אני עובדת מאוד קשה בניקיון לשם הפרנסה ואני גם לומדת עד מאוחר בלילה ובנוסף לכל המטלות מסביב אוכל כביסות בית ילדים אני פשוט גמורה אבל העצבים שהוא עושה לי הם מעבר לכל .כולם אומרים לי לא התרגלת 20 שנה? ???
לאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאא להיפך זה רק מרגיז אותי יותר ויותר כל יום שישי אחיי מתארחים אצלי וכשהם חוזרים מבית הכנסת לעשות קידוש הוא כמובן עדיין לא נכנס הביתה מגיע באיחור וכולם צריכים לחכות עד שיתקלח ויתגלח נמאס לי לא יכולה להמשיך ככה לאחרונה אני מתפרצת צועקת מקללת וכל זה יכול להיות בנוכחות הילדים והאורחים לא רק שהוא מאחר אני מתקשרת והוא דוחה את השיחות שלי כי הוא יודע שאני כבר כועסת ואז אני יותר עצבנית אני כבר לר משתלטת היום למשל התפרצי ליד כל האורחים והילדים קיללתי צעקתי ונכנסתי לעצבים ללא שליטה אני עייפה אני לא יכולה להמשיך לחיות ככה עם כל הלחץ של חיי היום יום והעצבים אני לא מרגישה אהבה אליו ולא נמשכת אליו במיטה איפה הבעל שהכרתי שעשה למעני הכל שאהב דאג פחד עליי נמאססססססססססססססססססססססססססססססססססס לי מכולם רוצה למות אפילו כשאני מדליקה נרות בשבת אני מבקשת מאלוהים שיהרוג אותי כבר מה לעשות להתגרש? לברוח? להתאבד? אם אבחר בכל אחת מהאפשרויות מה יהיה עם הילדים?
הצילוווווווווווווווווווווו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני צדדים למטבע
דורית כהן29/09/2007אתי היקרה, המצב שאת מתארת באמת זועק "הצילו!!!"
אבל, יקירתי, את כרגע רואה את הצד שלך ומרגישה שמה שהוא עושה לך הוא מאוד לא פיר לא הוגן ולא צודק.
חשוב שתדעי שלא קורה שיש רק צד אחד שסובל במערכת כפי שאת מתארת אותה. ומן הצד שלו אני בטוחה שגם הוא מאוד סובל בתוך המערכת ומאוד יכול להיות שגם הוא מתפרק עכשו באחד הפורומים...
את תיארת שבתחילת יחסיכם "איפה הבעל שהכרתי שעשה למעני הכל שאהב דאג פחד עליי" כלומר היתה אהבה ובטחון והשקעה מצידו. יש לו את היכולת הזאת. משהו קרה בדרך שגרם לו להשקיע פחות ופחות. היתה לו אכזבה גדולה ממערכת היחסים. החשד שלי קשור למה שאת כותבת לגבי המשיכה המינית שלך "אני לא מרגישה אהבה אליו ולא נמשכת אליו במיטה". הרבה גברים מתאכזבים מאוד מבת זוגם בתור פרטנרית לסקס, מוצאים את עצמם מקבלים ממנה את הסקס לעיתים רחוקות מדי, וגם אז רק בתור "טובה" או לצאת ידי חובה, ולא כי היא חושקת בהם. וככל שעוברות יותר שנים ומצב זה מתקבע - הבעל מרגיש פחות רצון לתרום בבית ויש כאלה שאפילו מחפשים איך להתנקם בדברים שהם יודעים שמרגיזים אותך.
אם כל מה שכתבתי הוא נכון, אז תתפלאי, יש פתרונות! אבל יהיה קשה ליישם זאת לבדך, תצטרכי ללכת איתו לייעוץ, ושם לבחון מה כל אחד יכול לעשות למען השני כדי ששניכם תרגישו טוב יותר ושמתחשבים בכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמה מיניתאפרת27/09/2007
שלום רב,
אני מתחתנת בעוד כשבועיים. אני והחבר שלי יחד 4 שנים ומתוכן אנחנו גרים יחד רק כחודש וחצי. מאז ומתמיד בקיום יחסי מין הוא רוצה שאני אהיה מעליו. זה בסדר מבחינתי, ויש לציין שאין לי בעייה לגמור בתנוחה זאת, אולם זה לוקח לי הרבה יותר זמן וההנאה שלי מהסקס היא פיזית לגמרי, כמו שמגרדים עקיצה, ולא נפשית כלל. מיד אחרי שזה מסתיים אני קמה ויוצאת. כבר בתחילת הכירותנו הייתי מבקשת שיהיה מעלי, אולם הוא היה מסרב. לעיתים התרצה וניסה, אך לא היה מסוגל בשום אופן להישאר זקוף בתנוחה המסיונרית. הוא טוען שזה כי אין לו גירוי ויזואלי בצורה זאת מלבד הציפית של הכרית... תנוחת ביניים היא אפשרית (כשהוא רחוק יותר ממני ועידים במיסיונרית) אבל היא לא מספקת את הצורך הנפשי שיש לי ביחסי מין בתנוחה זאת. אני לא יודעת להסביר למה זה כך, אך אני יודעת שרק ככה אני יכולה להיקשר נפשית דרך הסקס. אגב, יש לי הרבה נסיון מיני ולכן אין לי ספק בכך.
אני אוהבת אותומאוד, וכמו שאמרתי, אנחנו מתחתנים.. אני יודעת שכל דבר שאומר על זה רק יהרוס ויפגע בו. בפעם האחרונה שהוא רצה יחסי מין, הוא סימן לי לעלות עליו, ואני סימנתי לו לעשות אותו דבר , אז הוא התעצבן וניפנף אותי עם היד. כאילו אני עושה לו דווקא. זה מאוד מטריד אותי כי אני אישה מאוד מינית שצריכה הרבה סקס ולא קיבלתי כלום כבר שבועיים שלושה. אני חוששת מהדרדרות... אודה לכם על תשובה לגבי האפשרות הפיזית לגבר לשנות תנוחה - ועם זאת לא לפגוע בזיקפה. אין לו בעייה עם זיקפה, היא פחות חזקה מפעם, בגלל סיגריות לדעתי, אבל גם את זה לא אגיד לו.
כמו כן, נראה לי שיש עוד אי-התאמה מינית - האבר שלו בגודל נורמאלי לחלוטין, אבל במהלך הסקס אני כמעט לא מרגישה אותו הרבה פעמים, אולי בגלל התנוחה... האם יכול להיות שאנחנו לא מתאימים מינית וזהו? אני חוששת להיות לכודה במצב כזה, אני אשתגע!
אודה לרעיון לגבי מה כדאי לי לעשות,
המודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקשורת סביב סקס
דורית כהן27/09/2007בוקר טוב לך אפרת, אני חושבת שאת הבעיות שאת מתארת עדיף לברר אצל ידידינו הסקסולוגים, בראש ובראשונה.
יחד עם זאת, אני מתרשמת שנוצרו מטענים רגשיים, חששות, מתחים סביב קיום יחסי המין שכבר גורמים לחרדת ביצוע בעיקר אצלו, אולי כי הוא קולט ממך אכזבה לגבי ביצועיו לעומת נסיונך העשיר עם אחרים, וזה מלחיץ אותו ומקבע אותו בתנוחה בה הוא מרגיש רגוע יותר. תנוחה זאת אגב מאפשרת גם לגבר לגמור לאט יותר, ויתכן שבתנוחות אחרות אחד החששות שלו הוא לגמור מהר מדי.
מה שבעייתי בעיני הוא שלא הגעתם לחופשיות ולנינוחות להתנסות יחד בתנוחות חדשות ובמשחקי מין מגוונים, ונראה כאילו הסקס שלכם אינו עוזר לקירבה שלכם, אולי אפילו ההיפך. אני חושבת שאילו הייתם מצליחים לשוחח בחופשיות, ללא האשמות, אלא תוך סקרנות ונסיון אמיתי להבין את הרצונות והצרכים של כל אחד, וגם לקחת את הדברים בצורה פחות כבדה, פחות גורלית - גישה כזאת תעזור ליצור ביניכם תשתית נינוחה יותר להתנסויות. גם הדגש ששניכם שמים על חדירה הוא חזק מדי, לדעתי. יש כל כך הרבה דברים ארוטיים אחרים שאפשר לעשות ביחד וליהנות מהם, אלא שצריך להציע, לבקש, להיות יצירתיים, להעשיר את חיי המין שלכם, ואז החדירה עצמה לא תהיה כל כך חשובה וקריטית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
אפרת29/09/2007תשובתך רגישה ומעניינת. נתת לי רעיונות חדשים.. העניין הוא שבן זוגי הוא אדם יוצא דופן ושונה מכל הגברים שהיכרתי - כל כך מודע לעצמו, בעל אינטואיציה חזקה ורגיש אבל יש בכל זאת נושאים שבהם לדעתי הוא כאחד האדם.. (או כאחד הגברים) ונושא הסקס הוא רגיש אצל כל גבר. קשה כבר להתחיל שיחה על כך שתהייה קלילה. הלוואי שאצליח להגיע לקלילות עליה דיברת. אני חשה שכך הדברים צריכים להיות וזה גם מה שהוא רוצה. דיברתי איתו טרם ראיתי את תשובתך וטענתי שהוא לא לקח לתשומת ליבו את בקשתי באשר לתנוחה הרצויה עלי. הוא טען שכן רוצה - אך לא יכול... אני אנסה לשאול גם בפורום סקסולוגיה... תודה רבה בכל אופן. מקווה שנחזור לקיים יחסי מין מתישהו. כרגע אנחנו בהפסקה שבשתיקה - אני לא רוצה להגיע למצבים מלחיצים או לכפות עליו משהו שהוא לא יכול או לא רוצה והוא לא רוצה להציק לי - אז פשוט הפסקנו עם הסקס. מקווה לפתור זאת איכשהו. לא נראה לי שהוא יודע שזה מציק לי כל כך, למרות שאנחנו מדברים על הכל, אבל בקטנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה קרה אחרי הנישואין ?
מיכל18/10/2009שלום רב,
אני פונה לאפרת, כותבת ההודעה,
מעניין אותי לדעת האם היחסים ביניכם השתפרו אחרי הנישואין או שהחמירו,
אצלי ואצל בן זוגי יחסי המין לא היו מי יודע מה לפני החתונה אלא שאני לא ייחסתי לזה כל כך חשיביות ועם זמן נהייתי יותר ויותר מודעת לבעיה.
היום אני נמצאת בדילמה ומרגישה צורך לפנות לעזרה מיקצועית.
מה איתך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משבר בזוגיותרון ליגל26/09/2007
שמי רון ורציתי לשתף באירועים של היומיים האחרונים..
אני בזוגיות עם בחורה מדהימה מזה שנתיים וחצי... מזה כ8 חודשים היא החלה לעבוד בגוף בטחון ומאז היא תחת לחץ נפשי כבד ובכלל היא אומרת שאינה מאושרת כבר תקופה ארוכה(בחיים בכלל לאו דווקא בקשר אליי).
במספר הזדמנויות היא אמרה שאני נקודת
האושר הגדולה ביותר בחייה...
מזה כחודשיים היא החלה לקבל טיפול פסיכולוגי כפעם בשבוע..
ומזה כחודשיים וחצי איננו מקיימים יחסי מין (היא נימקה את ההחלטה בזה שפשוט עם כל המצב רוח שלה היא פשוט את החשק...) לא לחצתי עלייה ואמרתי שזה בסדר שתקח את כל הזמן שהיא חפצה בו...
ביום ראשון האחרון - נפגשנו ובמהלך הפגישה היא אמרה שהיא מעוניינת לדבר.. והחלה להסביר שהיא אוהבת אותי יותר מכל אך עלייה לדעת שהיא יכולה להסתדר לבדה ובלי שיהיה לה אותי כמשענת... בנוסף אמרה - שהיא לא מפסיקה להרגיש שזה לא פייר כלפיי שכן מאז שהחל מצב הרוח שלה להדרדר, היא מרגישה שהנתינה בקשר היא חד כיוונית ופשוט אין לה מה לתת...
לאחר יומיים שלא דיברנו, התקשרתי (מעט מגומגם עליי לציין) ודרשתי הבהרה בקשר לזמן שהיא זקוקה לו ואיפה זה מעמיד אותנו... ואז במהלך השיחה היא ציינה שהיא סיפרה לחברותייה על המאורעות... ששאלתי מה בדיוק אמרה להן - היא גמגמה ולאחר מעט זמן אמרה כי סיפרה שנפרדנו.
היה לי נורא קשה לשמוע את הדברים הללו - ואמרתי לה אז למה לי היא העבירה את ההרגשה שזה רק דבר זמני שהיא פשוט צריכה להתאוורר לבדה ....
היא טענה שהיא חשבה שהבנתי את כוונתה...
אמרתי לה שאני נוסע ליומיים לפגישה ושאני לא רוצה לדבר עד שאני יחזור..
אני לא מפסיק לחשוב על זה... מה שיש ביננו זה דבר נדיר - הייתי בטוח שהיא האישה שאיתה אבנה את ביתי ועתידי....
נתתי בלי סוף וכולי (גם אחרי המקרה וכל הכעס שלי כלפיה) רוצה רק בטובתה ורק רוצה שתיהיה מאושרת...
מה אני עושה מפה? מה עליי להגיד לה מחרותיים בשיחתנו?
עליי לציין שהיא אומרת שהיא אוהבת אותי יותר מכל - ואני באמת מאמין לה.
אם כך אני לא מבין מאיפה זה בא? ועוד בתקופה שהיא יודעת שחיכיתי לפגישה הזאת המון זמן וכעת אני רק מתחיל לנצל את היכולת והפונטציאל שגלום בי....
מה אתם חושבים? אני מבקש עצה מכיוון איני יודע האם להלחם ולומר לה שאני יחכה פה שהיא תסיים את חיפוש הנפש שלה? או לומר שאני מאחל בהצלחה אך דרכינו נפרדו ואני ימשיך במסלול חיי...
נקודה שחזרה המון ביחסים ביננו זה שהיא טענה שעשיתי לעיתים יותר מידיי וויתורים על מנת שתייהיה מאושרת ודבר זה גרם לה לרגשות שלי מגיע יותר...
אני לא רוצה יותר אני רוצה אותה... אני חייב לציין שמשהו בי רוצה לנתק ממנה כל קשר לתקופה מסויימת ניתוק מוחלט על מנת כאילו להראות לה כמה אני חסר ... אבל איני חושב שזה מגיע לה.
תודה רבה מראש לכל הפונים,
רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש רק דרך אחת
אפרת27/09/2007רון היקר,
הפסיכולוגיה האנושית עובדת כך:
אם אתה רוצה שהיא תרצה אותך ותחזור אליך בקרוב, אפילו בקרוב מאוד - מרגע זה והלאה אל תראה ולו סימן אחד של כאב, התחננות או כדומה. אין זה אומר שלא יכאב לך - פשוט תהייה כמו במערבונים האלה - גברים ששותקים ולא מדברים על רגשות. אתה יכול להסדק וכמעט להישבר מבפנים אבל לא להראות ובטח לא לבקש תחזור אליך. אפילו תן לה הרגשה שאתה חושב שאתה עזבת אותה, אם אפשר. ככה אתה תהיה בטוח - היא תחזור אליך בטיל! בשום שלב אל תבקש שהיא תחזור באופן מפורש! גם אם תוך נאמר שבוע שבועיים שלא דיברתם היא תתקשר, עליך להיות עקיף מאוד בדיבור ולא להראות כל סימן של הזדקוות או חולשה. בקיצור - תהייה חזק ועצמאי בלעדיה - ורק אז היא תרצה אותך. גם בכלכלה זאת עובדה עולמית - היצע וביקוש. יש פחות היצע אז הביקוש עולה!
בהצלחה ואני מאמינה שאם יש ביניכם חיבור קוסמי כלכך חזק כמו שאתה מרגיש - אתם תחזרו! כך זה היה אצלנו אחרי ששנה לא דיברנו!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגשותיכם אינם שווים
דורית כהן28/09/2007רון היקר, ראשית, צר לי על כאב הלב שאתה חווה, ברור מכתיבתך עד מה אתה אוהב אותה. אבל, לצערי, נראה לי שזו אינה אותה האהבה בשני הצדדים. לפחות לא בזמן הקרוב. האהבה שלה כלפיך לא עמדה במבחן השינויים שהיא עוברת בחיים שלה - המעבר לעבודה חדשה, הטיפול הפסיכולוגי, התחושות הגופניות שלה. ואילו האהבה שלך שורדת את כל המבחנים הקשים שחברתך מעמידה לפניך, ועדיין, עם כל הקשיים היא אהבת חייך לפי מה שאתה כותב.
לדעתי אין לך ברירה אלא לתפוס מרחק רגשי ממנה ולמצוא את עצמך בלעדיה, עומד על רגליך - כפי שהיא מרגישה את הצורך להרגיש עצמאית מבחינה רגשית. יתכן וממקום של חוזק וחוסן - שניכם תיפגשו שוב כעבור זמן ותוכלו לבחון שוב את רגשותיכם. אני לא מציעה לך להמתין לה. נראה לי כי אין לה לב לפגוע בך והיא לא לגמרי גלוייה איתך על פי מה שסיפרת שהיא דיווחה לחברות על סיום היחסים ואילו לך היא אמרה רק על הפסקה זמנית. אני משערת שאצלה בפנים הרגשות כלפיך פחות חזקים מכפי שהיא אומרת לך.
אני מסכימה עם הכיוון של אפרת שככל שתהיה פחות נזקק ואומלל ותעמוד ברשות עצמך - עם כל שברון הלב - הסיכוי שהיא תימשך אליך גדול יותר מאשר להיפך, כאשר אתה נצמד ואינך מסוגל להרפות מן הקשר.
אני מציעה שתרשה לעצמך לכאוב ולהתעצב, זה מאוד עוזר "להתאבל" - לתת לעצמך להיות עם הרגשות האלו ולא לנסות להעביר אותם או לא לחשוב עליה ועל הכאב. זה יקח חודש, חודשיים, אם לא תתנגד לרגשות, ולאט לאט תרגיש שאתה כבר לא כל כך כואב, שאתה מסוגל לחשוב עליה ללא הצביטה הזו.
המשך לשתף אותנו, רון יקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית היקרה, תודה רבה על תשובתך...
רון ליגל28/09/2007פעלתי בעצתך ואכן החלטתי שאיני יכול להרשות לעצמי להמתין לחברתי וזאת למרות ובזכות אהבתי הרבה אלייה.
נפגשנו מוקדם יותר הערב ובדיוק כאשר התכוונתי להבהיר את עמדתי. היא החלה לבכות והסבירה לי שכל חייה בבלאגן ושהיא לא זוכרת מתי בפעם האחרונה הרגישה לא מבולבלת בקשר למשהו - מלבד אהבתה אליי.
באותו הרגע לא ידעתי בדיוק איך לנהוג אז פשוט ביקשתי ממנה הבהרות בקשר לנימוקים שעמדו מאחורי ההחלטה שלה ... הנימוקים היו שמכוון שהיא כל כך אוהבת אותי היא אינה יכולה להמשיך ולפגוע בי כאשר היא מרגישה שבגלל מצב הרוח המתמשך שלה הקשר הפך לקשר חד כיווני. הסבר זה פלוס העובדה שהיא לא הפסיקה להרגיש אשמה על כך שאינה נותנת בחזרה ושאינה יכולה כרגע להחזיר לי באותו המטבע.
כאשר שמעתי את הנימוקים וביקשתי שתיהיה הכי אמיתית איתי שהיא יכולה ושאלתי בקשר לאהבה שלה כלפיי.. שוב נזכרתי שלא פעם היא אמרה שכמו שהיא אהבת חיי גם אני אהבת חייה ואם דבר אחד למדתי מאז תקופת הצבא דרך כל מהלכי חיי, אם קשה לא מוותרים. לפחות לא בדברים שבאמת שווים את זה.
הגענו למספר הבנות שאחת מהן היא שמהיום אני אשתדל להשים יותר גדש גם על רצוני ולא ייתן למצב הרוח שלה למנוע ממני דברים שייסבו לי אושר. בנוסף היא תנסה להיות יותר פתוחה ברגשותיה גם כשקשה.
בכל אופן אני מודה לך על תגובתך המהירה ועל עצתך.
מקווה שיהיה רק טוב ושמצב הרוח של שנינו יחזור לעצמו ככל שהזמן יעזור לייצב את סדר חיינו .
בתודה, רון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורית יקרהנעמה24/09/2007
אני כבר אובדת עצות וצריכה את עזרתך!!
אני נמצאת בזוגיות יפה מזה 8 שנים ,אני בת 26 ורוצה כבר מאוד להתחתן בנוסף הסביבה והמשפחה מאוד לוחצים.
דיברתי על כך עם חבר שלי לפני מס חודשים והוא טען שיש עוד זמן ואין מה להילחץ והוא כרגע לומד , אני מנגד לא מתכוונת לחכות לו עד שייסיים את לימודיו אני מרגישה בשלה מאוד ובנוסף החברות כבר מיצתה את עצמה..
אני רוצה שוב לפנות ולדבר איתו על הנושא .
שאלתי היא: באיזו דרך כדאי לי לפנות אליו בייאוש,באולטימטום,בדרכי נועם? מה שגם אני לא רוצה להרוס את היחסים ולהפוך את העניין לדרישה.
אודה לעזרתך והתייחסותייך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים טובים באים לאט
יהודית ברגמן26/09/2007נעמה יקרה !
מדבריך משתמע כי לך חשוב להיות נשואה, כי את כבר בשלה, כי המשפחה והסביבה לוחצים. כי מיצית את החברות. פחות חשוב לך עם מי את מתחתנת? האם את רוצה למסד את הקשר רק למען הסביבה?!
בכלל, מה זאת אומרת שמיצית את החברות? אם בשלב כזה של החיים כבר מיצית את החברות איתו אז עזבי אותו מייד. כי חברות היא הבסיס העיקרי לחיי נישואים טובים וחברות טובה אף פעם לא ממצים, תמיד אפשר להעמיק את החברות. תמיד.
את כותבת שיש לכם זוגיות טובה, האם את משוכנעת בכך? אם כן ואם את באמת אוהבת אותו אז מה זה חשוב אם תתחתנו עכשיו או בעוד שנתיים שלוש? את בוחרת בן זוג לחיים ולא בן זוג לחתונה.
תבדקי לעצמך אם את אוהבת ואם הוא אוהב, תבדקי אם אתם באמת חברים טובים, דברי איתו על הנושאים הללו בפתיחות ובכנות, אבל בשום אופן אל תנסי לגרום לו להתחתן לפני שיהיה מוכן לכך, לא בלחץ, לא בתחנונים ולא בשום דרך. להתחתן אפשר רק כששני בני הזוג מוכנים לכך . לא תרצי לשמוע בעוד 30 שנה שהוא התחתן איתך רק בגלל שנדנת לו או בכית לו, ממש לא.
דברי איתו על הכל. אימרי לו שאת חושבת שהגיע הזמן לחתונה, לילדים, שאת רוצה בכך, שאת אוהבת ומשוכנעת שנועדתם זה לזו (בתנאי שכל זה אמת) ואחר כך תקשיבי לו טוב טוב ונסי לחשוב על דבריו.
אם גם הוא יגיע למסקנה כי הגיעה העת, מה טוב. ואם לא, נסי לחשוב אם הוא סתם עדיין לא מוכן לכך או מושך אותך ואת פשוט לא בתוכניות שלו.
תמיד תזכרי, דברים טובים באים לאט !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית..
נעמה26/09/2007יכול להיות שזה מה שהשתמע מדבריי אבל אני אוהבת אותו מאוד והוא אותי יש ביננו זוגיות וחברות מדהימה הבעיה היחידה שאני כבר רוצה מאוד להתחתן איתו ושנגור ביחד (אנחנו ממשפחות דתיות כך שלא נהוג לגור ביחד לפני החתונה.)הוא לא מדבר איתי על הנושא אולי בגלל שהוא לא בשל או שזה עדיין לא מתאים מבחינת הסטטוס...? הוא יודע שזה רצוני כי העלתי את הנושא פעמים רבות , לא נעים לי עוד פעם לדבר על כך.
השאלה אם הוא לא אמור כבר להבין את זה לבד?! אנחנו שנים רבות ביחד ואין לי שום ספק שהוא רואה בי אשתו לעתיד. אודה לתגובתך השניה.. חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות לא פשוטות
דורית כהן28/09/2007היי נעמה,
אני מסכימה מאוד עם יהודית לגבי מקור הלחץ. אם זה מן הסביבה וממשפחתך, נסי להפריד ולבחון עד כמה חשוב לך עכשו להתחתן כבר. הקצב של שני אנשים אינו זהה על פי רוב. גם יתכן שקשה לו לקבל החלטות באופן כללי. עלייך להמשיך לנהל את חייך ויתכן שבגלל היותך מן המגזר הדתי הדרך היחידה לתפוס עצמאות מן ההורים היא להתחתן. בדקי גם את זה מול עצמך. מה הסיבה שאת כל כך רוצה להתחתן - האם כדי לצאת מבית ההורים? האם יש אפשרות שתשכרי דירה עם שותפות ותתנסי קצת בחיים עצמאיים?
ואם את מגיעה למסקנה שזה לא העניין וכל מה שאת רוצה זה באמת להקים איתו משפחה וללדת ילדים, יכול להיות שאת כן צריכה להיות ברורה כלפיו, לתאר את מצבך ואת צרכייך, ולדרוש ממנו החלטה תוך פרק זמן מסויים, שהוא זה שיגיד לך כמה זמן הוא זקוק ואת צריכה לומר אם פרק הזמן הזה מתאים לך. כי אינך יכולה להישאר תלושה ולקחת את הסיכון שתהיי רווקה - בלעדיו - בגיל יחסית מבוגר - אני יודעת שבמגזר הדתי זה יכול להוות בעייה יותר מאשר בלא דתי.
לצערי זה לא כל כך יוצא דופן שכך מתקבלות החלטות על נישואים, אבל הביאי בחשבון שהדרך הזו תמיד תשאיר אצל שניכם טעם של החמצה, וכמו שיהודית כתבה - עדיף לא להגיע למצב הזה אם זה לא הכרחי. אבל שוב, עדיף כן לדבר על כך אם זה מחיל להעיב על היחסים ולנהל לך את המחשבות.
אנא, המשיכי לכתוב לנו ולספר מה את מחליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העזרה וההתייחסות
נעמה28/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרד ...ליאור24/09/2007
וגם מגברים, אם כי זו יותר שאלה לגברים.
ובכן אני נשוי כ - 5 שנים, ילדה בת 3, מאז לידתה של בתי חיי הסקס שלי הפכו לבלתי נסבלים, הן מבחינת הכמות והן מבחינת האיכות, שוחחתי על כך עם אשתי ולטענתה יש לה ירידה בחשק המיני, לציין שגם לפני הנישואים לא היה מצב של שלמות או קרוב לכך, אך יחד עם זאת היה הרבה יותר טוב, ניסינו להכניס צעצועים, ניסינו לקרוא כתבות בנושא, ניסינו לדבר על זה וכל פעם הובטח לי שיהיה שיפור, אך לא כך הוא, האמת היא שאני ביני לבין עצמי כבר לא בטוח שמדובר בירידה בחשק האישי, מצד שני אני גם לא מכוון לכך שיש לה מישהו אחר אם כי אני לא שולל את זה במאת האחוזים, היא לא יוצאת לבדה, אני מוריד אותה בעבודה והיא יוצאת בזמן ואני יודע את זה, אני באמת אובד עצות, אני מרגיש שזה מתחיל להשפיע על חיי הזוגיות שלנו בצורה מאוד קיצונית. חשוב לי מאוד הנושא. אני לא בעל מושלם אך יחד עם זאת אני באמת משתדל לעזור ככל יכולתי במטלות הבית ובגידול הילדה.
אשמח מאוד לקבל פה כל מיני הערות והארות על המצב, האם מישהו חווה דבר דומה, נקודת מבט של נשים על מצב, אני אעכוב אחרי התגובות ובמידת הצורך אענה על שאלות שיצוצו, אשמח באמת לקבל תגובות היות ואני לא ממש יודע איך ממשיכים מכאן הלאה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה בריגוש המיני של בת הזוג
יהודית ברגמן26/09/2007ליאור היקר !
הפנייה שלך בהחלט מובנת. מין טוב ומספק הוא בהחלט אחד מהיסודות החשובים של חיי נישואין וזוגיות מאושרת.
זוגות רבים חווים ירידה בחשק המיני לאחר תקופת מה ביחד. יש זוגות רבים הנכנסים לשיגרה ומשלימים עם המצב ויש כאלו שמחפשים פתרונות מחוץ לבית. הנושא חשוב לך, וטוב שכך.
אתה מציין, ברצינות, שהמין חשוב לך, וממשיך בכך שאתה עוזר (ראה הערה למטה) במטלות הבית ובגידול הילדה. בשום מקום אינך מציין מה אתה עושה למען מיניות טובה. מין אינו רק יצר חייתי שבא מידי פעם וצריך לספק אותו. מין צריך לטפח - כל אחד לחוד ושניכם ביחד - צריך לעבוד על כך ולא לקחת כמובן מאליו שמין צריך להיות טוב ומספק. צריכה להיות הדדיות וקרוב לוודאי שאילו השקעתם שניכם וזוגתך היתה נחשקת ומסופקת, לא היתה מאבדת עניין במין אתך.
הבט בעצמך, האם אתה מטופח, עושה ספורט, מריח טוב, האם אתה שומר על המראה שלך, האם יש לך כרס, האם אתה נקי ואסטטי תמיד ולפני יחסים אינטימיים במיוחד? האם אתה משקיע באווירה שתהיה אינטימית, האם אתה משקיע בהנאה של זוגתך? האם איכפת לך אם היא נהנית ואם היא מסופקת? האם אתה מגוון את חיי המין שלכם? חשוב על כל הדברים הללו עוד לפני שאתה חושב על היחס של אשתך. נסה לתאר לעצמך שקבעת פגישה עם אשה אחרת, האם היית מתכונן, מסתפר, מתגלח, מתבסם ומשקיע כמו שאתה משקיע לפני יחסים עם אשתך? הייה כנה עם עצמך ואם אתה לא עושה את כל הדברים הללו, התחל.
ביחסים אינטימיים יש המון מה לעשות, ללמוד להתפתח - ביחד. צריך להכניס ליחסים בועות מידי פעם, צריך התרגשות. אפשר ללמוד מספרות, אפשר מהאינטרנט, אפשר לפנות ליועץ וקיימות סדנאות לשיפור הזוגיות. אבל קודם כל פתיחות והשקעה אישית בזוגיות שלכם.
**כהערת ביניים אגיד שלא ברור לי למי אתה עוזר. אתה גר בבית. הבית וכל מה שצריך לעשות בו הוא גם שלך. הילדה גם שלך. מה זאת אומרת שאתה עוזר? אני מקווה שזו היתה רק טעות בניסוח ושהתכוונת שאתה עושה, לפחות חלק, ממטלות הבית ששניכם צריכים להשתתף בהן ואינך עוזר לאיש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי אחראי על מה בזוגיות
דורית כהן29/09/2007ערב טוב לך ליאור,
מעבר למה שיהודית כתבה לך, ואני מסכימה עם כל מילה, ברצוני להאיר על זוית נוספת.
נשמע כאילו בנושא הסקס אתה הוא זה שלקחת אחריות, אתה "ראש גדול" ואתה הוא זה ששובר את הראש המ ואיך לעשות כדי לשפר. מצבך דומה למצבם של הרבה גברים בזוגיות מתמשכת.
אתה כנראה היוזם, הבמאי, והשחקן הראשי, והיא אולי מתנהגת כסטטיסטית פסיבית? וכתוצאה מכך אתה אולי חושב בינך לבין עצמך שהיא כזאת שאין לה עניין בסקס? אולי קרירה? פריג'ידית?
אני מציעה לך לקרא מאמר שכתבתי על הנושא הזה, בשם:
[a href=http://www.zugiut.net/?p=72 id=link]"מי משניכם יוזם סקס? האם יתכן שאשתך לא באמת "קרירה...א-מינית"??? (חשוב לקרוא עד הסוף הטוב)"[/a]
הרעיון בקיצור הוא שדווקא בגלל שאשתך התרגלה למצב בו אתה הוא יוזם הסקס, היא נעשתה פחות קשובה לעצמה בנושא ההתעוררות המינית שלה, כי אין לה כלל הזדמנות להרגיש מעוררת מינית או משתוקקת למין משום שתמיד אתה יוזם והיא רק מגיבה להתעוררות שלך, ולא של עצמה. אגב, זה די מקביל (אך הפוך) למצב בתחום אחר של הזוגיות שבו הסתם אשתך לקחה אחריות - כמו הטיפול במטלות הבית, או אפילו הטיפול בילדה.
כתוב לנו אחרי שתקרא את המאמר, מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדורית כהן ...
ליאור01/10/2007האמיני לי שניסיתי בזמנים ובצורות שונות לתת לה את המושכות, לתת לה להוביל, אם זו בצורה ישירה לאחר שיחה ואם זו בצורה עקיפה ע"י זה שזזתי מעט הצידה, ניסיתי לתת לה להוביל, אך יחד עם זאת מסקנתי הייתה (לפחות במקרה הפרטי שלי) שאם לא אקח את מלאכת "הניהול" והביצוע גם מה שיש לי לא יהיה לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ...
ליאור01/10/2007אכן דברים מעניינים ונכונים.
רק לתשומת ליבך, הערה על הערת האגב שלך, אני אכן גר בבית וזה שהשתמשתי בביטוי "עוזר" לא בא לטפוח לעצמי על השכם, אלא רק לציין שאני לא מאותם טיפוסים שלא נוקפים אצבע בבית, אם הייתי חושב שאני עושה טובה למישהו לא הייתי אולי עושה את הדברים, אך מכוון שכך חונכתי וכך ראיתי בביתי ויותר חשוב כך אני מאמין שפני הדברים אמורים להיות אני עוזר ועושה. זאת היתה כוונתי ואני לא חושב שיש מקום לרשום זאת בצורה בה רשמת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה- תודהיעל24/09/2007
שלום
אני אמא לשתיים בת 25 נשואה 6 שנים ולא נהנת מהנשואים שלי אני יסביר-
מתחילת הנשואים אנחנו רבים על כל דבר קטן אפילו ליד הילדים הוא מתעצבן שיש לי חשבון בנפרד (זה בגלל שלפני שלוש שנים היה בנפרד והוא פזרן ובגלל זה היינו שנינו מוגבלים במשך שנה) לכן אני מפחדת מחשבון משותף הוא כל הזמן יורד עלי -גם ליד הילדים
לא מכבד אותי עם כל מה שאני עושה בבית ואני עושה הכול הוא רק מקלח את הילדים ביום שישי ומדי פעם שופך זבל. גם היחסי מין בנינו על הפנים אפילו שבזה הוא מפנק אני מודה שגם אני עצבנית לפעמים אבל נמאס לי ממנו כבר ואני לא יכולה לסבול אותו ואני אתו רק בגלל הילדים תעזרו לי (לא יעוץ כי אין לי כסף)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העזרה תבוא מבפנים
יהודית ברגמן26/09/2007ליעל שלום !
התחתנת, וכנראה גם ילדת בגיל צעיר מאוד ונראה שעד לחתונה לא הספקת לחוות את החיים, ללמוד על החיים ועל עצמך, וכך נראה שבחרת בבן זוג שאינו ממש מתאים לך. אין פתרון פלא למצב שבו את נמצאת עכשיו, אפילו לא יעוץ שעולה הרבה כסף. ראשית את צריכה להחליט אם את רוצה ויכולה לחיות את שארית חייך עם בעלך, או לא.
נכון שילדים הם נימוק מאוד חשוב ומשמעותי בהחלטה על פרידה אבל גם המחשבה של לחיות עשרות שנים עם בן זוג לא מתאים מצמררת. לפרידה יש כמובן עוד היבטים כספיים, חברתיים ואחרים, ולכן אני תמיד בעד ניסיון כן ואמיתי לראות האם יש סיכוי לשיפור או שאין, כי אחרי הכל אני מניחה שאם התחתנת עם הבחור, אהבת אותו פעם.
נסי לקבל אותו כמו שהוא. לכל אחד יש חסרונות ואם תהיי שיפוטית כלפיו, תרגישו שניכם רע עם זה. נסי לדבר איתו בפתיחות על הכל, גם אם לא יילך חלק מההתחלה, נסי להיות חברה שלו ולא רק שותפה לדירה ולגידול ילדים. נסי להתפתח בעצמך בקורסים, חוגים, קריאה, ריקודים, או כל דבר אחר שמעניין אותך ומושך אותך. ובסקס, נסי ליהנות, מגיע לך. את כותבת שהוא מפנק, ואת? האם את מפנקת אותו, האם את מפנקת את עצמך? תהיי פתוחה יותר לדברים חדשים, לגיוון וכשאת נכנסת למיטה, השתחררי מהכל, מהמחשבות, מהטרדות, מצבע הווילונות וכו'. תהיי שם בשבילו, ובעיקר בשבילך.
חשוב לזכור שגם בחיים וגם במין, אם בן זוגנו יהיה מאושר, גם אנחנו נהיה ולכן, תנו לעצמכם את המרחב, תהני מזה שאתם צעירים, בריאים, שני ילדים מקסימים ופשוט תראי את הטוב שבחיים, את הטוב שבו ובעיקר את הטוב שבך ואת הטוב שאת יכולה להקרין על סביבתך.
ובכל זאת, אם תחליטי שאין סיכוי לנישואיך, עדיף לחתוך ולא למרר את החיים- לך, לו ולילדיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לעזוב בתקופה קשה?נילי23/09/2007
חבר שלי עובר תקופה קשה עכשיו בגלל מחלה של אחיו שהוא קרוב אליו מאוד. אני רציתי להפרד ממנו לפני זה והיינו בתקופת ניסיון ואז קרתה המחלה. אני לא אוהבת אותו, כל רגע איתו הוא העמדת פנים ושקר אבל אני מרגישה ממש רע לעזוב אותו עכשיו. החזקתי מעמד ככה כבר חודשים, כמה זמן אני יכולה עוד להמשיך ככה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך לעזוב בתקופה קשה?
יהודית ברגמן26/09/2007לנילי היקרה !
הסיטואציה שאת מצויה בה ואותה את מעלה כאן מוכיחות איזו נשמה את וכמה את רגישה.
לגבי ההתלבטות שלך: את לא אוהבת אותו ורצית לעזוב מזמן. אין כל סיבה שלא תעשי זאת מייד. לדברייך אין לך רצון ביחסים ביניכם ולכן אין כל סיבה שתהפכי את עצמך אחות רחמנייה ותישארי איתו מתוך רחמים בגלל המצוקה בה הוא נמצא.
מצאי זמן לשיחה גלויה, דברי איתו בכנות, הסבירי לו שאתם פשוט לא מתאימים וסיימי את היחסים ביניכם.
אם חברך והמצוקה שלו עדיין נוגעים לליבך, תוכלו (אם שניכם תרצו) להמשיך ולהיות בקשר ולדבר ולשתף, מה שיקל עליו במצוקתו וירכך לפחות במעט את הפרידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתימה טובה צום קל מבקשת עזרהaaa21/09/2007
קודם כל תודה לכן מקרב לב , הודיעו לי בטלפון שהוא קיבל התקף לב קל אני הלכתי לכמה דקות הבן אדם באמת קיבל התקף לב והייה אצלו רופא אחר כך הודה לי אחרי כשעה התקשר ואמר שהכין ארוחה לכיפור ושאבוא אם הילדות אני סרבתי ,הסביר לי שזה בא לו מהלחץ בעבודה ועוד מזה שהתקשרתי ולחצתי אותו שלא אבוא והוא חיכה ,בקיצור ניסה להוציא אותי אשימה כשהגבתי אמר לי בואי לא נדבר על זה בטלפון אסור לי להתעצבן אני במצב רגיש .אכן בודאי אני אקשיב וכשייש לי תגובה אשתוק .בסוף השיחה הופתעתי כשאמר תודה לך מעריך אוהב אותך ומסר נשיקה ניתקתי ובמוחי מנקרת המחשבה ואומרת הבן אדם בטוח שאם באתי לראות מה שלומו אז חזרנו כאילו כלום לא הייה גם לא שכח לומר שכחתי מזה בואי נעביר ללא כל התנצלות או מחשבה שהוא אשם במשהו,עוד בנוסף שלח לי הודעה באם תצטרכי משהו אהובתתי תודיעי לי אוהב, אני פשוט מרגישה שיצאתי אם אדם אטום טיפש או שחקן טוב מדי עכשיו הכניס אותי למצב עדין מצד אחד דיברתי אם הרופא שאמר לי שהוא במצב עדין יכול להיות לפני התקף גדול וצריך רגיעה מצד שני מאמין שחזרנו הכיצד אומר לו זאת בלי לגרום להתקף וייסורי מצפון לעצמי , אוף אני מרגישה במערבולת , עד שהצלחתי להפריד בין הרגשות להגיון בין הגעגועים להבנה שחייבת לעשות תצעד אני במלכוד. אחרי שיזמתי פרידה וניסיתי להתגבר נראה לי שנפלתי שוב בפח אנא עזרי לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ש..ש.. עשית לנו כבר חור בראש!!
ס21/09/2007צר לי להגיד לך את פשוט כנראה לא מאוד חכמה (בלשון עדינה..)
היועצות שלנו אמרו לך וחזרו ואמרו לך שהוא בן אדם מזיק . ושאת צריכה להתרחק ממנו . ןאם לא את מכניסה את עצמך לבוץ. והנא את חוזרת וחוזרת לביצה המלוכלכת שלך..
אז תעשי לנו טובה ולכי תחפשי לך פסיכיאטר טוב ותעזבי את הפורום הזה בשקט.
רק חבל מאוד שהילדות שלך נמצאות בכל הקלחת הזו. אני פשוט מרחמת עליהם.
אם לא הילדות הייתי אומרת לך שכנראה את והוא כמו סיר ומכסה מתאימים בול!! וכדאי שתשארי אותו ותאמללו אחד את השני כי זה מה שמגיע לך.
"לא לחינם הלך זרזיר אצל העורב"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדי! צאי מהפח והפחת.. אל האור!
יהודית ברגמן21/09/2007aaa יקרה, פיקחי עיניך! לא נפלת בפח. את מחפשת את הפח בזכוכית מגדלת, בכדי להכנס אליו ביודעין. הצעתי לך לקרוא שוב ושוב את כל העצות הקודמות לעומק ולהטמיע. השתדלי לחשוב. התרכזי טוב טוב, תקני את הקֵצֱר כדי לתעל את כל האנרגיות, רכות הלב והכמיהה להכרת תודה שבך למען בנותיך, להשתקם, להתחשל ולהמשיך בלעדיו. עשי הפרדה בין בוץ לחול והניחי לו, לעצמך ולבנותיך מהחולִי. גשי לטיפול והתחזקי למען עתיד טוב יותר! לקראת יום כיפור בידקי אם האובססיה שלך לא פוגעת בך ובעיקר בבנותיך. את מבקשת מאתנו עזרה פעם אחר פעם. אבל איך נוכל לעזור לך אם לך אין שום עניין לעזור לעצמך??!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני קטביםמבולבלת20/09/2007
אני בת 25 , נאה.
הייתי עד לפני כשנתיים במערכת יחסים שארכה 4 שנים. בן זוגי היה 3 שנים מבוגר ממני. הוא אדם משכיל מאוד, איש שיחה , מתמצא בכל , יפה, ממשפחה ממעמד גבוה, מצליח בקריירה שלו באופן בולט ביחס לגילו. בקיצור - נראה מושלם כלפי חוץ.
החוויות שחווינו כזוג - מקומות בהם היינו, שיחות ביננו, שעות הפנאי שבילינו יחד היו מדהימות ותמיד קיוויתי שנמשיך יחד.
החל מאמצע השנה הראשונה עד תום השנייה בן זוגי לא היה מרוצה מיחסי המין ביננו, וטען שיש לי בעייה ואני מסוגלת להנות ממין - מה שנכון באופן חלקי - מעולם לא חוויתי אורגזמה אך תמיד נהנתי מהאינטימיות והקרבה (הכל פרט לחדירה עצמה). בנוסף והא טען שאני מלאה מידיי (ממש לא נכון) עם זאת רזיתי (יותר מידי) השקעתי בלבוש ... זה לא עזר (עצמות לא מושכות). החל מתקופה זו היינו יחד on and off . תקופות טובות ותקופות של התרחקות. החל מאמצע השנה השנייה עשינו הפסקה ארוכה בקשר. הוא חידש אותו - הזמין אותי לטיול. הסכמתי. מאז היינו שוב ביחד שנה - מצד אחד הרפתקאות וציפייה מצד שני מצידו - ביקורות בלתי פוסקות ( יחסי מין שנעדרים מהקשר , אי תמיכה נפשית מצידי, אני לא מקדישה לו זמן) . אני - מאבדת את הסבלנות קצת, מתפנה לעיסוקי , ומנסה לדאוג ללימודי, חוזרת בשעות מאוחרות מהלימודים כי בבית זה לא מתאפשר, ובן זוגי רוצה יחס.
אפסיק להלאות ואתכם. שורה תחתונה - אני מרגישה שעשיתי הכל ומעבר בשבילו והוא עדין לא מרוצה ומבקר, ומטלטל כל יציבות שיש לי בחיי .
כיום אני בקשר זה שנה + עם בן זוג מתאים שהכרתי בלימודים. הוא הפוך ממנו לגמרי - מפרגן , תומך מאוד , טוב לב ,ממשפחה ממעמד נמוך , מבריק בלימודיו, אך רחוק מלהיות רחב אופקים או יפה , מקבל אותי בדיוק כמו שאני.
האקס שלי ואני מעולם לא ניתקנו את הקשר, ואנו משוחחים בטלפון מידי שבועיים ונפגשים פעם בחודש/ חודשיים. אין לפגישות/ שיחות ביננו שום פאן רומנטי. אך הוא בהתרסה קורא לי בשמות חיבה שהיו לנו למרות שביקשתי ממנו שיפסיק. הוא מבקש שאחזור להיות איתו . אני לא רוצה לחזור למה שהיה. טוב לי ואני יודעת שאני נמצאת בקשר בטוח ויציב.
אני חוששת להתמודד עם האקס שלי, ולהעמיד אותו בפני האופציה : או שתפסיק לאיים על הקשר שלי כעת, או שאנתק איתך את הקשר.
באיזשהו מקום פשוט הייתי רוצה להתנתק ממנו ואיני יודעת איך. מדוע זה כל כך קשה לי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל תחששי לאיים בניתוק הקשר
יהודית ברגמן20/09/2007מבולבלת יקרה!
יחסך עם האקס הפך לקשר של ידידות אפלטונית ולא בכדִי. בין בני זוג אוהבים יש קבלה, פירגון והתאמה מינית, מה שלא היה ביניכם, וכעת את נהנית מכל אלה עם חברך הנוכחי. יש לך חבר, ואת זה- ידידך(האקס שלך) צריך להבין ממך חד משמעית! בתקשורת כנה איתו תבהירי לו באופן מוחלט ואסרטיבי שקשר אינטימי לא יהיה ביניכם. עד שלא תבהירי לו זאת חד וחלק, הוא ימשיך לנסות ולחזר אחריך ולקוות להחזיר אותך לחיקו..
אם את מעוניינת לשמר את הידידות ביניכם, תהיי חייבת להתמודד ולהעמיד אותו בפני האופציה של ניתוק הקשר עימו, במידה וימשיך לאיים על הקשר שלך עם חברך הנוכחי. רק כשיבין איפה את נמצאת ביחסים ביניכם ושאינך מעוניינת עוד במשחקי החיזור שלו, יוכל לשקול גם הוא אם קשר של ידידות אפלטונית עמך יכול לספק אותו. קרוב לוודאי שהוא בעצמו יחליט לנטוש.
ובמידה ולא - הרווחת איש שיחה וידיד אמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה שאהיה חם ואוהב יותרמייק19/09/2007
חברה שלי היא טיפוס מאוד מוחצן ואני לא. אני מת עליה ומראה לה את זה בכל מיני דברים כמו מתנות שאני קונה לה, דברים שאני מתקן לה בבית, זה שאני מתעניין בה ועוד אבל היא כאילו מתעלמת מכל זה ורק מתלוננת על זה שאני לא נותן לה מספיק חום פיזי ולא מחבק ומנשק אותה מספיק, במיוחד ליד אנשים.
יש לכן עצות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע כדרך ביטוי לאהבה
יהודית ברגמן20/09/2007מייק יקר!
יצורים חיים באשר הם, זקוקים למגע נעים, חיבוק וחום - וזה אף הוכח מדעית. יש הנותנים ביטוי לאהבתם בהתגפפות תמידית ויש שעוצרים ואם בכלל - מביעים עצמם בחדרי חדרים ונזהרים בפרהסיה. מאוד נעים לנו לגעת ולקבל חיבוק וליטוף, אבל כשהמגע מוחצן, לא טבעי וללא כוונה מהלב, ניתן לחוש בכך שהוא מאולץ או מזוייף. לכל אחד רמת פתיחות ודרכי ביטוי אחרות. דומה שלחברה שלך יש יותר צורך שתביע את הרגש באופן פיזי וכיוון שלטנגו צריכים שניים, האם גם היא נוגעת מספיק והאם המגע שלה נעים לך? בכל מקרה - מעבר לחומר, ויותר ממתנות ותיקונים, זוגתך זקוקה לחום מגע ואהבה. נסה יותר מגע. זה יכול להיות רק כייף!
זהירות- זה ממכר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמייק הי..קר !!
אישיות ונשיות20/09/2007מייקי היקר..אכן קר !! אתה !
ביטוי לאהבתך באמירה- "אני מתקן לה דברים בבית" מקומם ומעלה תהייה ,,,כל שרברב מצוי עם סרבל ותוסיק שעיר שמציץ ממנו ..יכול גם ,, לתקן לאהובתך גם את שברון הלב שלה .
ת'כלס...תשתנה ומהר ,, היא זקוקה למתקן לבבות ,, חבק, נשק, גע ,,אצלנו מתחבקים גם אחרי מקלחת של 5 דקות שלא התראינו....ובא לציון גואל.
חתימה וגמר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני שכתבתי על זוגיות שמתפוררת מעדכנaaa18/09/2007
היינו בייעוץ זוגי משם הכל הלך והשתפר הוא הפסיק להתקמצן קנה לי מתנות העריך כיבד אותי ואת בנותיי הציע נישואים ואף לחץ שנגור יחד שאל את הילדות כיצד לצבוע ולארגן להן תחדר כמעבר אליו חגגנו ראש השנה ביחד אם משפחתי ואף למחרת אצלו פשוט הכל הייה יותר מדי טוב אציין שלפני הייעוץ הזכיר פצצה שהתחילה טיתו והתלהב טוב הכל רגוע בינינו אין שום ריב ערכנו שיחות נפש והחלטנו להתחתן למחרת החג סיים עבודה התקשרתי אליו ובום הפתעה הבן אדם קילל אותי והתנתק וניתק תטלפון לא הבנתי למחרת התקשרתי שוב ניסיתי לברר ושוב קילל אותי יוניתק תטלפון שלו לגמרי כמו שלא עשה אף פעם הטלפון שלו הוא הקשר שלו לעבודתו במונית, למחרת סיפרו לו בעבודה שראו שאמא שלי כמעט מתה מהתקף להפתעתי לא הרים אפילו טלפון יום אחרי ביתי הגדולה חלתה והיינו במיון התקשרתי אליו אך לא ענה לי היום אמרו לו שביתי בבית חולים במצב קשה הרים טלפון ואמר לי בכוונה לא הודעת לי שאצא הרע לכי תזד..... וניתק שוב כל קשר ואינו עונה כלל אני כועסת ופגועה הפעם מתכוונת לנתק כל קשר למרות האהבה וההרגל ממבולבלת ולא מבינה ניסיתי לשאול אם משהו מציק לו אך כל שאני מקבלת זה קללות ואינו עונה יותר התנתק לגמרי יש למישהו דיעה מה קורה פה בבקשה ,תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא תהיה"זוגיות" לעולם. תשלימי עם זה
יהודית ברגמן19/09/2007aaa יקרה! הצצתי בראשית ההתכתבות שלנו כאן. זו היתה תשובתי הראשונה אליך וזו תשובתי גם הפעם: אל תיתפשי אליו ואל היחסים החולניים והחד סיטריים עימו. הוא לא בריא ולא ראוי לך! רשמת שגם "הפעם מתכוונת לנתק כל קשר"...אז תפסיקי לחזר אחריו ולכי על זה! הניחי את ההסטוריה הלא יציבה איתו במגרה, נעלי והשליכי את המפתח לים. תיפרדו ותיבני את עצמך בלעדיו. יחד עם זאת, ראוי שתבחני בעזרת יעוץ מקצועי, למען קשרים חדשים ובכדי לא לחזור על אותו דפוס התנהגות, מדוע את כל כך משתדלת בפני נרקיסיסט, משתעבדת למי שהודף אותך שוב ושוב וכמהה ליחס ולציונים מאיש גס שלא מסוגל לתת מעצמו ולא רואה אותך ממטר.
להלן הציטוט מהמענה הראשון שלי אליך:
:
זוגיות שמתפוררת aaa
היתה זוגיות (???) יהודית ברגמן
25.08.07 21:06
"... נברתי בין שורותיך, aaa יקרה, תחת השורות, מעליהן.... חיפשתי מעט "זוגיות טובה" ולא מצאתי דבר. דומה שהתבטלת בפניו והוא דאג לנצל אותך ותו לא. הוא אולי צריך אותך כמנקה, מבשלת, מממנת, אולי סקס פה ושם... ממרחק - ולא כבת זוג. טוב עשית שנפרדת מיחסים הרסניים. אליו אסור לך לחזור, לטובתך ולטובת בנותיך! ..."
aaa יקרה, לא היתה ולא תהיה "זוגיות" איתו לעולם. תשלימי עם זה. ופני לטיפול שיעזור לך להפטר מהאובססיה אליו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך כנראה
aaa19/09/2007את צודקת הבן אדם דפוק מתקשר אליי מקלל ומנתק או אומר לי השתגעת כשבעצם הוא זה שנראה לי לא נורמלי חשבתי אולי יש אחרת בתמונה ובגלל זה אך לפי דיבורו נראה לי שהוא פשוט השתגע וזה יתכן כי גם כל ילדיו לא שפויים ומאושפזים במקומות שונים שמעתי בעקיפין ששיגע את הגרושה שלו אני לא אובססית עליו ניסית להבין פשוט למה השתנה ביום אחד ושוב בכניס לי סכיןן בגב" נפגעתי וכעסתי אך אני מרפה ראיתי שכמה שניסיתי לדבר דיברתי לאדם אטום שרק יודע לקלל ואת האנרגייה שלי אשמור לדברים טובים יותר בחיים ושוב תודה לך כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קצר
aaa19/09/2007עכשיו הוא שולח הודעות מתנצל אומר שפחד שלא אבוא אליו וחיכה לי כל כך בשבת שהשתגע כשלא הגעתי תירוצים ועוד תירוצים בוכה מתחנן לחזור אני מנסה להתגבר לא נותן לי קשה לי אמרתי לו שעזבתי סופית ואני לא חוזרת בי כותב שהוא אוהב מבקש שהייה לו יום גרוע בעבודה אני לא חושבת שזה סיבה מספיק טובה לקלל אותי 4 ימים ולא לענות לטלפונים אני משתדלת בכל כוחי לא לחזור ואני שרופה עליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפאתטי מצדך להתפתות שוב לקשר הורס!
יהודית ברגמן19/09/2007aaa יקרה!
חיזקי ואימצי ואל תיתפתי לתירוצים ולמשחקים שלו בך! הפרידה קשה בהתחלה ולא פשוטה, אבל יהיה מאוד פאתטי מצדך להתפתות שוב לקשר הורס!
אין לי עוד מה להוסיף!!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מתגלגלת בין הרגש להגיון קשה לי
aaa20/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשואים רק חצי שנהליאן17/09/2007
שלום לכולם...
אני ובעלי נשואים חצי שנה.
לפני חודשיים עברתי הפלה - העובר היה ללא דופק.
בעלי טוען שמאז שעברתי את ההפלה - הכל השתנה, אני הפכתי להיות חסרת סבלנות, מציקה ומתעצבנת על כל שטות.
האמת שאנחנו רבים על כל שטות.... אני מוצאת את עצמי רבה איתו כל יום!!!!!!!!!!!
אנחנו אוהבים אחד את השני בצורה מדהימה, לא מוכנים לוותר על הזוגיות אבל באותה נשימה אני מתחילה לאבד טעם בנישואים האלה.
מה לעשות??????????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללמוד לריב
דורית כהן17/09/2007ליאן היקרה, ראשית, צר לי על ההפלה, ואני מקווה שהפעם הבאה תיקלט היטב.
יכול להיות שכל השינוי הרגשי והפיזיולוגי שעברת זרז אצלך תהליכים שהיו קודם רדומים ולא יצאו לאור, ולכן בעלך מרגיש שהיחסים לכם השתנו מאז ההפלה. כניסה להריון גורמת לנו לראות דברים בזוגיות באור חדש, בוגר יותר אחראי יותר, וכל מיני דברים שלפני ההריון העלמנו עיין מהם - נעשים בולטים ומדאיגים, ואיננו מוכנים לשתוק עליהם. כמו כן ההתאהבות נגמרת לה תוך כמה חודשים, ואז עוברים לשלב הבא ביחסים - איך לאהוב את בן הזוג שלך ואת עצמך, מבלי לוותר על הדברים שחשובים לך. השלב הזה דורש כבר ללמוד "לריב", כי כל מה שהחלקנו בשלב ההתאהבות - עכשו אנחונ לא מוותרים עליו. אבל שלב הריבים הוא חיוני לביסוס הזוגיות. כל אחד צריך לדעת שהוא רשאי לעמוד על מה שחשוב לו, להשמיע ולהישמע, ולקבל החלטות בהתאם. רק כך תוכלו להמשיך להתפתח כל אחד בפני עצמו ולהישאר קרובים. החכמה היא ללמוד איך לנהל את הריבים, ואת זה - אם אתם מרגישים שזה קשה מדי - ניתן ללמוד בייעוץ זוגי. עשו זאת מהר, לפני שתרגישו פגיעה רצינית באהבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץפלונית17/09/2007
התחלתי לצאת עם בחור מקסים שמאוד מאוד מוצא חן בעיני והוא מאוהב בי לגמרי
אני מרגישה שזו הולכת להיות חתונה , אך יש לי בעיה אחת קשה מאוד איתו,
יש לו ריח מהפה נוראי שמאוד קשה לי עם זה.
איך ניתן להעיר מבלי לפגוע בו?
תודה על העזרה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה שכיחה:קשה להעיר על ריח רע מהפה
יהודית ברגמן17/09/2007"פלונית" יקרה!
זו בעיה שכיחה שהרבה סובלים ממנה, לא מודעים- לכן לא מטפלים, ומי שחש בה- הם דווקא הסובבים, הנמנעים מלהעיר משהו בעניין וחבל !
הדבר הנכון ביותר הוא לתקשר באופן פשוט וישיר, בטקט, בנעימות, ולא בנוכחות קהל, שלפעמים יש לו ריח לא נעים מהפה וכי את מניחה שהוא לא מודע לכך. בתחילת השיחה גלי לו כמה הוא חשוב לך, אבל את חייבת לגלות לו משהו לא נעים שמפריע לך בקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)