מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לדורית היקרהליאן11/12/2007
ראשית..אני מודה לך מאוד על עזרתך....
דבר שני שמטריד אותי זה זה שאני ביררתי מהחבר שלי עם הוא בגד בי והוא אמר שלא.
דבר נוסף שאני לא יודעת מה אני רוצה ?
הוא אף לא אומר לי מתגעגע וכאלה וזה פוגע בי ואני נכנסת לכל מני מחשבות מזה ,כמו לדוגמא עכשיו שאני חושבת שכדי לי לסיים איתו הכל וזהו ,בגלל שאני מחכה כל הזמן למשהו ואני לא מקבלת את זה.
אני מתכוונת לזה שאני לא יודעת עם הוא אוהב אותי (הוא אומר שלא אוהב ,אך החבר שלו חושב אחרת). וזה מטריד אותי כל הזמן ולא יוצא לי מהראש כי אם הוא באמת לא אוהב אותי למה לי להיות איתו בכלל נכון?
כי אני רוצה שיואהבו אותי ולקבל חום ואהבה שאני יכולה לתת בחזרה.
אני שוקלת להגיד לו שאני לא יכולה להנשיך ככה ולחכות לאהבה שלא קיבלתי במשך שנה...
אבל האם זה הצד הנכון?
או שולי אני יצטער על כך..?
בבקשה ענה ממך עזרי לי מפני שאני כולי מבולבלת ולא יודעת מה לעשות כל הזמן עוברות לי בראש מחשבות שונות לגביו אני מקווה שהבנת אותי ותוכלי לעזור לי..
תודה רבה על כל עזרתך שנתת לי ממני ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להביע האהבה
דורית כהן12/12/2007ליאן יקרה, אני מבינה מכל מכתבייך שאת מאוד נסערת ממערכת היחסים הזאת והיא מאוד חשובה לך. נראה לי שבחברות הזאת התקדמת וחשפת את עצמך ואת רגשותייך בפניו, ומתגובותיו אינך בטוחה מה הוא מרגיש כלפייך. כבר כתבתי לך שכל אחד מביע את עצמו במידה רבה מאוד על פי מה שראה בבית בו גדל...אני מזכירה לך גם שהוא לא מתכתב איתי כבר כמה חודשים ומנסה דברים חדשים כמו שאת מנסה... אז הוא כנראה נשאר כמו שהכרת אותו עם היכולות המוגבלות שלו בהבעת רגש. ליאן, לא תמיד צריך להגיד הכל במילים! יש דרכים רבות להביע אהבה. מישהי פעם סיפרה לי שהדרך של אבא שלה להביע אהבה היתה לקום במיוחד מוקדם בבוקר ולהדליק לה את הבוילר כדי שיהיו לה מים חמים למקלחת. ולקח לה זמן עד שהיא "תירגמה" את ההתנהגות הזאת ל"אבא אוהב אותי".
תמשיכי לתת לו חום ואהבה בדרך שאת יודעת. אל תקמצני עליו כי הוא לא מחזיר לך מספיק. תראי אם את יכולה ליהנות מכך שיש בך אהבה ושאת יכולה להעניק לו. ותראי אם את יכולה "לתרגם" דברים שהוא עושה עבורך ל"אהבה". האם באמת לא קיבלת ממנו אהבה במשך כל השנה? אולי לא במושגים שלך אבל אולי היו מחוות שהוא עשה כלפייך, איכפתיות, דאגה, נדיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנאהדנה11/12/2007
שלום ,
אני במערכת יחסים כשנה וחצי ,זאת המערכת היחסים הנורמלית הראשונה שלי.בן זוגי הוא אדם טוב והיחסים בייננו טובים .הבעיה התחילה לפני כמה חודשים,התחלתי לקנא ולחטט בטלפון ובמייל שלו וזה הפך לדבר שיגרתי .לאחרונה הוא חזר לקשר עם בחורה מאוד מאוד יפה דרך הפייס בוק הם מדברים בטלפון כמעט כל יום ומתכתבים במסנג'ר. זה מטריד אותי עד כדי כך שכל פעם שאני רואה שהוא דיבר איתה אני מרגישה רע מאוד כמעט כמו התחושה ששוברים לך את הלב .אני מודעת לכך שהקנאה מאוד מסוכנת ליחסים שלנו וכבר היה פיצוץ בייננו הןא אמר לי שאם זה לא יפסיק הוא לא יוכל להמשיך לסבול את זה ונפרד. ביינתים החלטתי ללכת לטיפול פסיכולוגי.אבל שני דברים לא מניחים לי:האם יכול להיות שהתחושה הנוראית הזאת היא בעצם אינטואיציה ולא קנאה.
הדבר השני : אם הוא רואה כמה אני סובלת למה הואלא מפסיק את הקשר איתה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן האמון והגבולות
דורית כהן12/12/2007דנה, צר לי על מה שאתם עוברים. כתבתי אתם ולא רק את כי ברור שהתקפי הקנאה והחדירה לפרטיות שלו מפריעים לו מאוד ועושים את הקשר איתך עבורו למשהו מאוד בעייתי.
ראי, לגבי שאלותייך: בהחלט יתכן שבתחושותייך את קולטת נכון את המציאות, אך, באותה מידה יתכן שאלו רק תחושות והן מתעתעות בך. היחסים שלכם הגיעו למבחן האמון והגבולות. עד כמה אחד מבני הזוג יכול לקחת לעצמו חופש לעשות מה שהוא רוצה, להרגיש חופשי לגמרי בעולם.
יש כאן באמת קונפליקט אישי: לעשות כל מה שבא לי? ואם זה משהו שפוגע בבת זוגי? ואם לא אעשה זאת, תחושת החופש והביטוי העצמי שלי תיפגע.
ככל שאוהבים יותר, מוכנים בשביל האהבה להימנע מלעשות דברים שפוגעים. אני מאוד מאמינה בכך.
אבל!!!
אם לאורך הזמן בזוגיות אחד מבני הזוג מקבל תחושה שהוא מוגבל, ושהרבה מן הדברים שהוא היה עושה אם לא היתה לו בת זוג - נמנעים ממנו, הוא ירגיש שהמחיר עליו הוא כבד מדי, מכופף אותו, מונע ממנו להיות שלם ונאמן לעצמו. זה מחיר כבד מדי. זוגיות כזאת לא יכולה להימשך, ונדמה לי שחברך מתחיל להרגיש את המחיר שעליו לשלם.
איך יוצאים מן הפלונטר הזה?
בעיני הדרך הטובה ביותר היא להתחזק מבפנים - ע"י טיפול , למשל, כמו שאת מתחילה, או באמצעים אחרים. כי המחיר הזה נוצר בגלל הרגישות והפגיעות. ואם תתחזקי מבפנים ותרגישי שווה וראוייה וחזקה, לא תחששי כל כך מקשרים שבן זוגך יפתח. זה יאפשר לו מרחב נשימה, להתרווח ולהיות נאמן לעצמו, כל דרך שכרוכה בכיפוף ובמגבלות היא בעיני הרבה פחות בריאה לאורך זמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דורית
דנה12/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמודדות כלכליתשיר10/12/2007
דורית שלום,
אני בת 23 יוצאת עם מישהו בסביובת 5 שנים עברנו לגור יחד לאחרונה.
תעזרי לי לחהתמודד ולהגיב למצב בצורה חכמה כי אני כבר לא מסוגלת, את הפיתרון היחיד שלי למצב.
חבר שלי כל הזמן בתקופה שאנו יוצאים יחד מסתובב בין עבודה לעבודה. בהתחלה עבד אצל מישהו בהגברה תקופה מלפני הצבא ובצבא ובשנתיים שהשתחרר, הוא לא היה משלם בזמן ואם בכלל, כל הזמן דוחה את התשלום וכדומה... היה מרוויח מש' לא מש'...ייעצתי לו כמובן לקום ולעזוב את העבודה.
כרגע הוא עובד בחברה גדולה עם רכב ופלאפון בתור סוכן מכירות. הוא עובד שם בערך 4-5 חודשים, והמשכורת שלו נמדדת לפי מכירות ובסיס, כשהבסיס הוא 3400 ש"ח (הוא עובד כל יום מ11 בבוקר עד 22 בלילה). עושה מכירה נגיד כל יום משהו כזה, מוטרד כל הזמן מהלחץ בעבודה, כל היום בטלפונים, ממש כל היום לחץ שלא נגמר.
מרוויח 3600 ש"ח בסוף כל חודש נטו. הוא כל הזמן אומר שזה לא מתאים אבל לא עושה עם זה כלום!!!! אני מבקשת ממנו בבקשה תתחיל לחפש עבודה אחרת משהו אחר, הוא אומר לי איפה אני יחפש אמרתי לו באינטרנט , תשאל אנשים, משהו!!! רק לצאת מהבוץ הזה.
אציין שאני גם לומדת ומשלמת 1000 ש"ח ללימודים, זה לא שאני יכולה לבוא ולעזור (למרות שברגעים הקשים יש המון עזרה כלכלית מצידי).
דורית אנא ממך עזרי לי, מה לעשות? הוא לא ייצא לבד מהמצב הזה אין לו אופי חזק לקום ולעזוב ולהחזיר את האוטו שהוא קיבל מהחברה (שזה אחד הדברים שמחזיקים אותו שם).
תודה מקרב לב,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות ואחריות אישית
דורית כהן11/12/2007שיר היקרה, צר לי על הלחץ של שניכם...
תראי, אלו השנים המעצבות מבחינת בחירת העיסוק, במה אני טוב, מה מתאים לי ומה לא, וכל עוד זה כך, יש לצפות ולהתארגן לשכר נמוך.
אני חושבת שעליו לעשות את הצעדים בכוחות עצמו, בזמן שלו, באחריות שלו. מאוד לא בריא שהוא מתרגל לכך שאת היא זו הדוחפת אותו לכל צעד. זה יגרום לו להרגיש חסר עוצמה וחסר יכולת יותר מיום ליום.
לדעתי עליך לתפוס מרחק בנושא הזה ולתת לו "לגדול" בכל המובנים, ולקחת אחריות לגמרי על בחירת העיסוק שלו ועל הכלכליות שלו. יחד עם זה תראי ותשתדלי שגם את בעצמך תיעשי עצמאית מבחינה כלכלית. כי אם אין לכם מספיק כסף לחיות יחד, מישהו תומך בכם (ההורים ?) וגם זה לא בריא.
אם את אומרת שקשה לו לעמוד בתשלומים, הפרידי את החשבונות שלכם, כך הוא ייאלץ להיות אחראי על החלק שלו.
מה שהכי חשוב - לא להיכנס למערכת יחסים תלותית שבה את דוחפת אותו והוא מאבד את יכולת קבלת ההחלטות העצמאית שלו ועושה דברים על מנת לרצות ולהרגיע אותך. מעניין האם זהו דפוס שהוא ראה בבית בו הוא גדל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
שיר12/12/2007היי דורית,
את צודקת בתשובתך אני חושבת כמוך,
אבל הוא בן 26 בקרוב והוא טוען שבעבודה שהוא נמצא עכשיו הוא לא יתחתן כי הוא לא יכול לפרנס את האישה שלו במצב כזה, אבל מצד שני הוא נשאר שם...
אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לו, כי לדעתי זה לא יקרה בזמן הקרוב.
מה את מציעה ?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאי תלות
דורית כהן12/12/2007שיר יקרה, נדמה לי שהתשובה מופיעה כבר בגוף השאלה שלך..."אני לא יכולה לשבת בחיבוק ידיים ולחכות לו". את אומרת זאת לעצמך כבר לאורך זמן רב, אני חושבת, ורוצה חיזוקים לכיוון העזיבה.
אגב, האם את מצפה שהוא יפרנס אותך?(כתבת: "הוא לא יתחתן כי הוא לא יכול לפרנס את האישה שלו במצב כזה")
לא כל אחד מסוגל לכלכל את עצמו טוב. לפעמים זה נשאר כך, ולפעמים זה משתפר. נראה לי שאת צריכה, כמו שכתבתי לך קודם - לתפוס עצמאות ואי תלות כלכלית בחבר שלך. אגב, יש משפחות בהן המפרנסת הראשית היא האישה. האם זה יכול להתאים לך?
בכל מקרה, אתם יחד מאז שאת בת 18. אם יש לך כל כך הרבה ספקות, קחי לעצמך פסק זמן מן הזוגיות הזאת ותראי אם זה טוב לך. את צעירה, ואני חושבת שזה כדאי שתתנסי ביותר מבן זוג אחד רציני לפני שאת מתמסדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורית10/12/2007
שלום רב,
אני בת 26 יצאתי עם בחור בן 27 כשלושה חודשים.
לפני כחודש הבחור מיוזמתו סיים את הקשר בטענה שלא מרגיש משהו שרצה להרגיש , מבולבל אך בכל זאת רוצה שנשאר ידידים אני דחיתי זאת אך בסופו של יום הסכמתי. ( יש לציין שבאותו המעמד אמרתי לו שהוא יתחרט על העניין והוא ענה שהוא לא שלם עם ההחלטה)
לאחר יומיים בלבד, שלח לי הודעות לנייד (הודעות סתמיות של מה קורה? מה נשמע ?וכו') מיילים למחשב ולפני כשבוע שיחה לנייד.
בשבוע שעבר (שלישי) נפגשנו ( יוזמה שלי למרות שגם הוא הוביל לעניין) אמר לי שהוא מתגעגע אליי וכו'.. התנשקנו וזה נראה לכאורה שחזרנו.. אני באותו המעמד לא נתתי הגדרות ולא שאלתי "יחסינו לאן".. פשוט אמרתי לעצמי שכרגע לא אגדיר מה אנכנו מחשש שיילחץ או משהו כזה..
יום חמישי שלחתי לו הודעה מכיוון שהוא לא יצר קשר שאלתי מה הוא עושה ? ענה שהוא יוצא עם חברים לפאב.
יום שישי לא שמעתי ממנו אפילו SMS קטן לא הואיל לשלוח לי ורק בשבת מוצ"ש הואיל בטובו להתקשר אני לא עניתי לו לשיחה וטרם חזרתי אליו.
אני רוצה להבהיר את העניין בצורה קצרה:
אני לא הצבתי תנאים לחזרה, להפך קיבלתי אותו בזרועות פתוחות והוא בתמורה טלפון לא נותן להפך יוצא וקובע עם חברים במקום לקדם את העניין שלנו. חשתי מזולזלת. השאלה שלי האם אני צודקת? כי אני חייבת לציין שבמהלך הקשר הוא גם היה מפגין אדישות שכזו ולא מקובל עליי להמשיך באותה המגמה של תקשורת פעם בשבוע ויציאה גם של פעם ב.. מה עושים? על אחת כמה וכמה כאשר הוא חזר מיוזמתו, כי עכשיו אני נמצאת בבעיה, טרם חזרתי אליו והוא גם לא יוצר קשר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל עוד לא מדברים - ההתנהגות קובעת
דורית כהן11/12/2007אורית היקרה,
איך שזה נראה לי מהתנהגותו כפי שאת מתארת אותה, הוא כיום נמצא בדיוק במקום שהוא רוצה להיות בו, שבו היחסים אינם מחייבים, ונפגשים כאשר נוח לו. הוא לא שמע ממך שום התנגדות או שום הצהרה אחרת וראה שאת מיישרת קו בהתנהגות שלך כלומר נענית ליוזמת הפגישות איתו ולא מגדירה מחדש את היחסים (כי את בחרת לשתוק, נכון?). מבחינתו - הכל בסדר. זו לא זוגיות, אולי יזיזות. נוח לו, הכל פתוח.
מבחינתך - חזרתם...
אם זה לא מה שאת רוצה ומוכנה אליו - איזרי אומץ וקיימי איתו שיחה ברורה, מה הוא רוצה ומה את רוצה. כל עוד לא מדברים, מה שקובע הוא ההתנהגות בפועל, לא מה שמתרוצץ לך במחשבות ולא עובר אליו כי את חוששת לנגוע בנקודות רגישות ולשמוע תשובות שלא מקובלות עליך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית הנכבדה, שלום רב
אורית17/12/2007דורית שלום רב,
ראשית, תודה על תגובתך.
ביום חמישי נפגשתי עם הבחור ושאלתי אותו לגבי הקשר ואיך הוא רואה את הקשר הזה.
הוא בתגובה ענה לי שהוא לא רואה את זה כידידות ואיך בכלל הגעת לזה. אני אמרתי שבלבלת אותי ולכן ע"מ למנוע אי הבנה אז אני מעלה את העניין.
אמר לי בסדר גמור אני לא רואה בך ידידה זה לא קשר של ידידות אבל אני לא יודע מה יהיה מחר.
(מבחינתי אם אני אתרגם את תגובה - אני רוצה כרגע קשר אבל אני לא רוצה להתחייב.. האם אני טועה??)
בכל מקרה, הוא שוב העלה את הנושא של ידידות אמר אם נניח מישהו יגיד לך שתישארו ידידים את תסכימי?? אמרתי לו שבשום פנים ואופן לא אסכים לא יקום ולא יהייה כך אמרתי לו. אמר לא היית ממש נחרצת בזמנו אמרתי לו אולי, נכון לא הייתי נחרצת אז הערב הזה אני כן ואני אומרת שוב לא יקום ולא יהייה! זה או שחור או לבן או הכול או כלום!
אמר לי טוב בסדר.. לסיום שאלתי אותו אם יש משהו שהוא חושב שאני צריכה לשפר/ לתקן אולי.. חייך וענה שום דבר.
הוא קבע איתי בסיום הפגישה שידבר איתי מחר ואולי אם ייצא גם להיפגש.
דורית, עד היום לא שמעתי ממנו.
מה לדעתך האבחנה ?.???
ושאלה נוספת האם כשיתקשר או כשיצור קשר אם בכלל מה לעשות האם להיפגש איתו ולומר לו הכול בפרצוף או פשוט בטלפון.
תודה שוב מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב - ההתנהגות קובעת...
דורית כהן17/12/2007ראשית, אורית, אני חושבת שלא הבנת את כוונתי בתשובתי הראשונה. כתבתי יזיזים ולא ידידים. הכוונה היא ליחסים של סקס ללא מחוייבות (מכירה את הביטוי?)
שנית, אני חושבת שהבחור שלך הוא אדם שקשה לו להיות ישיר ולהגיד את האמת, והוא עוטף אותה ובכך מטעה את האחרים, ובמקרה הזה אותך.
מציעה לך לרדת לגמרי מכל קשר איתו, שימרי על עצמך ואל תאבדי את עמוד השידרה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אורית18/12/2007דורית הנכבדה,
ראשית, תודה לך. אני באמת אנסה לרדת מהסיפור הזה כמה שיותר מהר.
אני באמת חושבת שהבעיה היא לא אצלי אלא אצל הצד השני אם עד היום הוא לא יצר קשר כלשהו כנראה שלטעמי הוא "שומר אותי על אש קטנה" או מה גם שהוא מבולבל ...אני באמת לא יודעת.
קשה לו מאוד לקבל החלטה כלשהי כי הפעם הוא יודע שאני אישית לא אשאר שם בשבילו גם לא בתור ידידה.
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרגן למחזרשואלת10/12/2007
אני מאוהבת מאד בגבר נשוי שנוהג תמיד לפלרטט איתי ברחוב וזה עושה לי טוב. כשהוא הולך עם אשתו ברחוב לעיתים מחובק, והם פוגשים אותי, אני מחמיאה לו ליד אשתו ואומרת לו שיש לו אישה נהדרת וכו' ולא פלא שבחר בה וראיתי שזה עושה להם טוב והוא מחייך אלי מפה לאוזן. האם זה יכול לגרום לו בעקיפין לאהוב או לחזר אחרי יותר אחרי שאני כל כך מחמיאה לו על אשתו מבחינה פסיכולוגית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים עם גבר נשוי
דורית כהן10/12/2007אוי, סיוון, סיוון, למה לך להיכנס מראש למקום הזה?
לא אוכל לייעץ לך מה לעשות כל עוד את מתבייתת על גבר נשוי.
אני יכולה להגיד לך שכמו שהתאהבת דווקא בו, אני מאחלת לך שתצליחי לבחור גבר פנוי.
ברור שהפלירטוט נעים לך וסוחף אותך, אבל חישבי על כך שזאת רמה מאוד שטחית של יחסים. יכול להיות שאת לא יודעת זאת, אבל שהגבר הזה נוהג לעשות זאת (פלירטוט) עם הרבה נשים, אולי זה הסגנון שלו, הקלף החזק שלו, זה מענג אותו כמו שזה משפיע עליך, אבל אין לו מעבר לכך כוונות. תבדקי עם עצמך מה מרתיע אותך מלהתכוונן על גברים פנויים? יש נשים שנותנות לעצמן "הנחה" מתאהבות במישהו לא ניתן להשגה ומשלות את עצמן שזאת הסיבה שאין להן יחסים. העיזי לקפוץ למים ולבחור במישהו פנוי, לקחת קצת יותר סיכונים בחיים. למרות שלכאורה את לוקחת סיכון כאשר מדובר בגבר נשוי - את לא באמת רואה עצמך נכנסת ליחסים משמעותיים איתו, נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרהצביה09/12/2007
שלום.
אשמח לקבל עצה איך לצאת מהבעיה שיש לי .
אנחנו בני 40 + 3 ילדים .
החשק של אשתי למין דעך ממזמן ורק לאחר לחצים הסכימה ללכת ליעוץ שלא עזר הרבה .
אשתי טוענת שאין לה חשק ולא מפריע לה לא לקיים יחסים , היא עושה זאת בשביל לספק אותי בלבד וזה לא מפריע לה ולא חסר לה , פשוט הסיפור מת לה ואינני מצליח להצית אותו מחדש , אין לה כל מוטיבציה ללכת ליעוץ ומעדיפה להניח לנושא כפי שהוא .
מה לדעתכם המומחים אני יכול לעשות על מנת להצית אותה ולשכנע אותה ללכת ליעוץ .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיחה נוקבת
דורית כהן10/12/2007ירוני, אני חושבת שכבר התייחסתי למה שכתבת בעבר.
אם היא אינה מוכנה לטפל בבעייה, עליך לבחון אילו חיים אתה רוצה לעצמך - מיניות קרה ללא תשוקה בתוך הנישואים הקיימים, חיפוש מתמיד של בנות זוג מחוץ לנישואים - בהסכמתה או ללא ידיעתה, או פירוק הזוגיות וחיפוש בת זוג אחרת.
לאחר שתענה לעצמך על השאלות הללו - ניתן גם לעשות זאת בעזרת ייעוץ אישי, בלעדיה, חד פעמי, עליך לקיים איתה שיחה נוקבת לאן פניכם מועדות.
הבא בחשבון שיכול להיות שעבורה המחשבה על פתיחת הנושא המיני בפני מישהו זר מאוד מאיימת, אבל אני המלצתי לך כבר בעבר שהיא תגיע ליועצת חדשה, בלעדיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיחה
צביה11/12/2007תודה
ברור שאינני רוצה להתגרש , אבל האחריות על שיפור היחסים המינים מוטלים עלי בלבד ,
אשתי לאחר שיחה איתה הייתה מעונינת להגיע לשקט תעשיתי בנושא ולא להתעסק עם הנושא יותר , היא מבחינתה תספק אותי מינית ובזה עלי לסגור את הנושא , היא אינה מוכנה לקחת אחריות על הנושא וללכת לבדו ליעוץ ,
אשתי טוענת כי נושא סיפוק המיני שלה וחוסר החשק שלה לא צריך להפריע לי , זו בעיה שלה ולא שלי .
אשמח לקבל את המלצתך .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר אפשרויות
דורית כהן11/12/2007חיים היקר, המצב אליו נכנסתם הוא מבוי סתום.
לדעתי, כמה שזה מכאיב, הפתרון הוא פשוט: אם היא לא מוכנה להתמודד עם הבעייה, ואתה לא משלים עם המצב הקיים, אתה הוא זה שצריך לעשות צעד אחד קדימה.
הצעד הזה יכול להיות בהדרגה, החל מהתעקשות על כך שהיא תגיע לייעוץ פסיכולוגי - לא סקסולוגי, דרך פתיחת הנישואין (ליחסים מחוץ לנישואין) ועד הכרזה על פרידה.
אפשרות נוספת שיש לך היא להסתכל על הצדדים החיוביים של הזוגיות איתה ולקבל ולהשלים עם המציאות. אם זה קשה לך - אולי אתה יכול להיעזר בייעוץ פסיכולוגי אישי.
אנא, עדכן אותנו מה נראה לך ומה קורה איתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את ממליצה לבגוד
תוהה17/12/2007או שלא הבנתי נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני ממליצה לבגוד!
דורית כהן17/12/2007תוהה יקרה,
אינני ממליצה לבגוד!
הזכרתי פתיחת הנישואין. הכוונה היא בהסכמה: קורה שבני זוג מגיעים להכרה שהמין ביניהם אינו מספק, ומסכימים שאחד מהם או שניהם יכולים לפתח קשרים מיניים עם בני זוג אחרים, בין אם זה לצורך גיוון, ובין אם לסיפק הצרכים המיניים הבסיסיים אם זה לא קורה בתוך זוגיות.
הזכרתי גם בתשובתי לחיים את האפשרות לחפש בנות זוג - בידיעה או לא בידיעת אישתו - זו לא היתה המלצה, אלא ציון מצב שכיח שקורה בפועל אצל הרבה זוגות.
לדעתי, אם יש אומץ ונדיבות בזוגיות - אזי זהו נושא שבני הזוג מעיזים לפתוח אותו ולחפש פתרונות מוסכמים. בזוגיות בה אין נדיבות ואין אומץ - יש סיכוי גבוה יותר שמצב כמו שהוא מתאר יוביל לבגידה ויסכן עוד יותר את הנישואין וודאי שאת האמון והידידות והאהבה שישנה בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידהצחי09/12/2007
שלום.
אני מעוניין לשמוע חוות דעת נשית. חברתי החליטה לעזוב אותי ולנתק איתי את הקשר לגמרי. היא טוענת כי אינה מספיק מאושרת איתי ואוהבת. אני חושש שהיא עוזבת אותי כיון שהיא מעוניינת במיסוד הקשר. אנחנו שנתיים יחד וזה די מתבקש, אבל אני לא מרגיש שאני מעוניין להינשא כרגע. והיא מאד לחוצה (אנחנו בני 32). העניין הוא שאני לא רוצה שתחזור אלי כי אני מציע לה נישואים, אני רוצה שתישא איתי מאהבה. אם היא אוהבת איך היא יכולה לעזוב בגלל שאנחנו לא מתחתנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי אפשרויות
דורית כהן10/12/2007צחי היקר, יש לך שאלה מאוד חשובה, שהרבה זוגות נתקלים בה. האם היא עוזבת כי אינה אוהבת מספיק וזאת האמת העצובה (ואת זה אין ברירה, צריך לקבל, לא תמיד יש זהות בעוצמת הרגשות), או שהיא עוזבת כי השלב בחיים בו אתם נמצאים אינו זהה.
הכיוון הראשון - לא מספיק אוהבת - הוא עצוב אבל פשוט ולגיטימי. אני רוצה לפרט לגבי האפשרות השנייה:
אני חושבת שבהחלט יכול להיות מצב בו קיימת אהבה, ולצידו של רגש חזק שכזה ישנם עוד שיקולים. אם בת זוגך נמצאת בשלב אחר בחייה, שבו היא כבר רוצה להתמסד ולהקים משפחה, השעון הביולוגי שלה מתקתק, היא מפעילה בנוסף לרגש שלה גם שיקול דעת מציאותי והגיוני: בגיל 32, אם היא תישאר איתך לתקופת זמן בלתי ידועה מראש, ולבסוף לא תתחתנו, היא תמצא עצמה רווקה ללא ילדים בגיל יותר מבוגר, ומאוד יתכן שיהיה לה יותר קשה למצוא אז בן זוג מאשר היום.
אז כן, לפעמים הראש מנהל אותנו מעבר לרגשותינו, וזה לגמרי לגיטימי בעיני. זה לא אומר זהיא לא אוהבת אותך. זה אומר שהיא מנהלת את החיים שלה על פי המטרות שחשובות לה.
האם היית יכול לקבל ממנה את המציאות הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגב' דורית כהן, אודה לתגובתך:לילך07/12/2007
אני רווקה כמעט בת 30, יוצאת כמעט שנתיים עם גבר בן 36-גרוש כ- 3 שנים, ללא ילדים. הקשר שלנו הוא קשר נפלא ואנחנו מאוד מאושרים. מגורים משותפים לא באים בחשבון מאחר ואני מבית דתי. אני מאוד רוצה שנמסד כבר את הקשר ומרגישה שמיצינו אותו כחברים. כמובן שגם השעון הביולוגי מתקתק...הבעיה היא שבן הזוג שלי חושש.משהו בתוכו עוצר אותו מלהתקדם הלאה בגלל פרק א' שנגמר.למרות ששוחחנו רבות על הענין והוא הביע נכונות ונשבע לי שהבעיה היא לא בי או בקשר אלא רק בו.
קשה לי מאוד, אני מרגישה חוסר ביטחון בקשר ובחיים. אני יודעת שהוא אהבת חיי עשיתי הכל כדי לעודד, לתמוך, לחזק. הייתי סבלנית מאוד ואני גם יודעת שהוא יודע ומעריך זאת.גם הסביבה מאוד לוחצת ולא מקלה. אני לא רוצה לעשות לו אולטימטום למרות שאני יודעת שזה יכול לעבוד.
הסבלנות שלי אוזלת וזה קשה. האם טיפול זוגי או יחידי יעזור לנו?
תודה מראש ושבת שלום
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מזוגיות שנייה
דורית כהן09/12/2007לילך היקרה, הבעייה שאת מתארת מאד מוכרת. גבר שהתגרש וחושש שמה שהיה הוא שיהיה, חושש להיכשל שוב, מה עלול לקרות אחרי החתונה. במיוחד שאת אינך מוכנה לעבור לגור איתו בגלל הרקע הדתי שלך.
ההגיון אומר שאם הוא ירכוש כלים חדשים לתקשורת בין אישית, וירגיש שהוא יכול בעזרתם להתמודד עם בעיות עתידיות - החשש שלו מכישלון נוסף ייעלם או יקטן.
לכן - לכו לייעץ זוגי (אינני מציעה סדנא לזוגות, כי לשם מגיעים זוגות עם קילומטראז' גבוה יותר...)החשוב הוא שזה יהיה תהליך שבו יש דגש על למידת כלים, לא רק על הוצאת קיטור וסיפורים ותובנות מן העבר (ורצוי לברר זאת עוד בטלפון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקרב לב! עזרת לי מאוד!
ללך09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים שלאחר נישואיןנטלי06/12/2007
שלום רב,
אני (26) ובעלי (31) נשואים כמעט 3 שנים, יש לנו תינוק בן שנתיים ומאז שהתחתנו איננו מפסיקים לריב. שנינו אנשי צבא, ובגלל השעות המרובות שאנחנו מבלים בעבודה החלטנו להשאיר את הילד אצל הורי, בצפון הארץ. מאחר והבנו כי לא נוכל להתמודד לבד עם תינוק קטן ללא עזרה. אנחנו גרים ועובדים במרכז הארץ. את הילד רואים כל כמה ימים וכמובן סופי שבוע וחופשות.
אך למרות העובדה שאיננו מרגישים כמשפחה, בגלל הריחוק הפיזי של הילד, אני חושבת שהבעייה היא יותר בנו.
החלטנו להינשא לאחר היכרות של 3 חודשים, כשמתוכם יצאנו רק חודש וחצי. בזמן שתכננו את החתונה, גיליתי שאני בהריון. כמובן ששמחנו על כך מאוד, אך לא הבנו את המשמעות של משפחה אמיתית. לפני הנישואין היחסים היו מצוינים וגם אחרי, בתקופת ההריון כמעט ולא היו מריבות (גם כשהיו ידענו לפתור אותן מהר ככל הניתן).
אחרי הלידה עברתי לגור עם הורי בצפון למשך כ- חצי שנה. בעלי נשאר במרכז, בא לבקר בסופי שבוע. בתום תקופת 5 חודשים חזרתי לעבוד והילד נשאר אצל הורי. כאן הכול התחיל, המריבות, חוסר הסכמה מוחלט בשלל הנושאים (כסף, הוצאות, יחסים עם הורים וכו').
החלטנו לנסות טיפול פסיכולוגי אך לאחר כמה ביקורים וויתרנו כי לא הרגשנו שאנחנו מתקדמים לכיוון הנכון. זה רק החמיר את המריבות בינינו.
שנינו אוהבים אחד את השני, אבל גם מרגישים שיחסינו מתפרקים והנישואים לפני קריסה.
האם הטעות שלנו היא שהתחתנו מהר מדי?? אולי כי לא הכרנו אחד את השני לעומק אנו נתקלים עכשיו בבעיות?? האם כדאי לקבל ייעוץ? כדאי להתגרש?
אשמח לקבל הכוונה או ייעוץ כלשהו.
תודה מראש,
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות צעירה מול אירועים לא פשוטים
דורית כהן09/12/2007נטלי היקרה, נראה לי שבגלל האירועים המהירים שעברתם, ובגלל הנסיבות המיוחדות בהן לא התאפשר לכם להפוך לזוג הורים ולמשפחה בהדרגה, ביחד, אלא את עם הורייך, והוא רק בסופי שבוע וכו' - לא התאפשר לכם להתמודד עם כל השינויים האלו, ומן הסתם כל אחד הביא ל"סיר הלחץ" את ערכת הכלים שכבר היתה לו מן הבית, וזה לא עבד, כמו שאצל הרבה זוגות שעוברים את כל אירועים האלו בדרך היותר רגילה - זה חורק וחושף הרבה בעיות.
ראשית, אתם צריכים לדעתי למצוא את הייעוץ שיהיה מתאים ונכון עבורכם. זה לא מובן מאליו שהיועץ הראשון אליו הגעתם הוא האדם המתאים לעבוד איתו.
שנית, נראה לי שיש לבחון את סדרי העדיפויות שלכם גם בטווח הארוך - האם אתם באמת שלמים עם כך שילדכם יהיה כה מרוחק משניכם? האם זה לא יוצר רגשות אשמה ומתח ומקשה על איכות הביקורים אצל ההורים? אני לא כותבת זאת בטון שיפוטי אלא רוצה להדגיש את "באמת שלמים". כי אם אתם שלמים עם ההחלטה, אז אין מתח סביב הנושא הזה, ואפשר לטפל בנושאים הזוגיים. אבל אם אתם בקונפליקט סביב השארת הילד - אני מניחה שיש לכך ביטוי בריבים שלכם. אני מרגישה מכתיבתך שאינך שלמה עם השארת הילד אצל הורייך, אבל אולי אני טועה.
לבסוף את שואלת שאלות כבדות משקל, שברור שלא ניתן לענות עליהן בלי לפגוש אתכם...כי גם אם אולי נעשתה טעות בכך שמיהרתם להינשא, זה לא משהו שלא ניתן להתגבר עליו, החשוב הוא לא להסתכל על מה שהיה אלא להביט קדימה ולחשוב מה חשוב לכם ואיך להגיע לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דורית תעני בק' כי את תיפלת בי פעםליאן05/12/2007
שלום רב..
אני בזמן אחרון רבים ממש הרבה ועל כל מיני שטויות היה לנו ריב פעם על סמים שאני לקחתי והתוודתי בפניו והוא סלח אבל הוא מאוד מקפים על הטקע הזה .
לאחר מכן אני עוד פעם עשיתי זאת והוא לא רצה לסלוח לי..
עם הזמן זה היה מסתדר ליום או לכמה יוצים ואז שוב הייתי רבים לפעמים אפילו לאחר כמה שעות שהיינו משלימים.
לאחר מכן בגלל שאני מגגישה כל הזמן בחוסר אהבה וזה מאוד מזיק לי(למרות שהוא תמיד אמר לי שהוא עדיין לא אוהב אותי אבל אמר ש"פעם אני יקבל את האני אוהב אותך"אני בכל זאת הייתי מרגישה שיש לו אהבה כלפי כי מאוד דואג לי ,אך בחול זאת לפעמים אני מרגישה בחוסר יחס מצידו ,לפעמים הוא יכול להיות כזה נחמד ולהיות איתי אך זה רק לשבוע ואחר כך הכל משנה ואני לא יודעת למה).
אז החלטתי לעזוב אותו סופית.
אבל אתמול ראינו אחד את השני ולא נתתי לו להתקרב אלי אך בסופו של דבר התנשקנו ואז קבענו שאנחנו קודם כל חושבים על הכל ואז מחליטים האם נחזור או לא.
אני לא יודעת מה לעשות הוא גם אמר לי בהתחלה שהוא בגד בי ואחרי שעה אמר שזה היה בצחוק והוא ממש יודע טוב להעמיד פנים אני כבר לא יודעתץ איך להיות .
אני יודעת שהסיפור שלי מאוד מסובך אבל אני מקווה משהו יוכל לעזור לי....תודה רבה רבה רבה ליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצמאות רגשית=בגרות
דורית כהן09/12/2007היי ליאן!
מצטערת על השהייה בתשובותי - יש תקלה שבגללה אינני מקבלת בימים האחרונים התראה על הודעות חדשות מן המערכת.
אני זוכרת את התכתבויותינו מן העבר. זוכרת שהמלצתי לך להעיז ולהיות איתו ישירה ולומר לו כמה הוא חשוב לך ולהפסיק לשחק משחקים ולזייף כאילו הוא לא חשוב לך על מנת שירדוף הוא אחרייך...
וכתבת לי שהעזת ושזה עזר, ושהרגשת שאתם מסוגלים להיות הרבה יותר כנים אחד עם השני.
עכשו את נתקלת בבעייה שיש ביניכם פער בביטוי האהבה. את מביעה יותר ומאוד זקוקה לשמוע ממנו ולהיווכח כמה הוא אוהב אותך.
חשוב שתדעי שבני אדם מאוד שונים זה מזה ביכולת שלהם להביע רגשות ואהבה. זה מאוד תלוי איפה הם גדלו ומה הם ראו וספגו בבית שלהם. את בחורה שמסוגלת להביע אהבה, ואם הצד השני לא אומר לך בחזרה את מפקפקת שמא הוא לא באמת אוהב אותך. אבל אולי עבורו להגיד את המשפט הזה זה כמו לאכול חצץ? יש אנשים שבלתי אפשרי להם להוציא את המשפט הזה מן הפה, כי הם רואים בו משהו כל כך גורלי וחזק ואחראי. ויש אנשים שיכולים להרעיף אהבה במילים ובמעשים בקלות. הלוואי שכולם היו כאלה, שבקלות מרעיפים אהבה...
דבר נוסף מאוד חשוב בשבילך, ליאן, זה לא להיות כל כך תלוייה בתגובות שלו. את כותבת שכאשר הוא לא מראה לך אהבה - זה מזיק לך.
חישבי על כך שאולי הצורך החזק שלך לקבל ממנו כל הזמן מחוות, חיזורים, מילים של אהבה, מחמאות - מתיש אותו. הוא מרגיש שעליו כל הזמן להתאמץ כדי שתישארי קרובה ואוהבת. ואולי הוא לא חושב שהוא יכול לעמוד בנטל הרגשי הזה. מה דעתך שאת (ולא הוא) אחראית לשלומך הנפשי?
תראי איך את יכולה למצוא בעצמך דברים שאת אוהבת ולהגיד אותם לעצמך. תראי איך את יכולה להכניס לסדר היום שלך דברים שאת אוהבת לעשות גם לבד וליהנות מהם. התחילי לפתח עצמאות רגשית, ולא להיות תלוייה כל כך במה הוא עושה או אומר או לא אומר לך...
מה דעתך, יקירתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהשך להודעה של אלה...אני04/12/2007
דורית/יהודית בוקר טוב
בהמשך לעצתכן לאלה שאלתי היא מה עושים כשכאשר הסיטואציה שלי מאוד דומה לסיטואציה של אלה רק.... שאני נשואה +.
רציתי לדעת מה תהיה תגובתכם למצב שבו כבר נמצאים במערכת ויש את המחסור של מין מספק שיחות אינטלקטואליות.........
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה שאלות אלייך
דורית כהן04/12/2007שלום לך,
אני חושבת שכאשר כבר נשואים ויש ילדים, ההתייחסות שלך צריכה להביא בחשבון יותר מרכיבים. את צריכה להיות בטוחה, ולא רק ברמת הרגש כלפיו, שאין ולא יהיה מצב בו הוא יפתיע אותך ומשהו בו ישתנה לטובה.
קורה הרבה אצל זוגות נשואים, שאחד מבני הזוג "נחלש" מבחינת הביטוי העצמי שלו וההתפתחות האישית שלו, הוא נתקע, נעצר, אולי בגלל שבת זוגו היא אדם ביקורתי והוא רגיש לביקורת. וכאשר נפרדים, או אם הוא יעבור טיפול או סדנת צמיחה משמעותית - פתאום יתגלו אצלו תכונות ויכולות שהיו נסתרות קודם מפנייך.
שאלי את עצמך - כאשר הכרת אותו - האם ראית בו תכונות שקסמו לך ואינך רואה אותן יותר. יתכן ואלו הדברים שנמחקו במהלך השנים, ומאוד יתכן שעדיין יש לו את הפוטנציאל הזה לממש אותן.
האם הייתם בייעוץ זוגי?
האם הלכתם לסדנאות צמיחה?
עליך להיות באמת בטוחה שלא ניתן לשנות את מערכת היסים שלכם לפני שאת עושה צעד כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ההסבר הפסיכולוגיגל03/12/2007
שלום רב,
בשאלתי אתייחס לשני סוגים של גברים:
סוג אחד הוא הדון ז'ואנים למיניהם,אלה היהירים והשחצנים.מאלה מרבית הנשים מביעות סלידה בפה מלא.
מנגד יש סוג אחר,הבחורים הטובים,הנחמדים,אלה שצוברים להם ידידות רבות שאומרות להן "אתה בחור מאוד נחמד ואני בטוחה שתמצא מישהי אבל....אני לא בשבילך"
לאור הנאמר לעיל,בהחלט מפתיע לגלות כיצד בכל זאת גברים מהסוג הראשון לא פעם מצליחים מאוד עם נשים,בעוד שגברים מן הסוג השני בקושי מקבלים יריקה.
מהו ההסבר הפסיכולוגי לתופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמוד שדרה
דורית כהן04/12/2007עומר יקר,
ראשית מה זה בשבילך "מצליחים מאוד עם נשים"? האם אתה מתכוון לסטוצים או לקשר רציני?
שנית, אגיד לך משהו:
יש משהו מאוד לא סקסי בגבר שהוא "טוב מדי", שמבטל את רצונותיו ולא עומד על שלו. אני חושבת שנשים נמשכות לגברים שיש להם עמוד שדרה, משדרים שהם יודעים מה הם רוצים, ולא עסוקים בריצוי האישה. אגב, אני חושבת שזה נכון גם בכיוון ההפוך. גם גברים נמשכים לאישה שעומדת על שלה ולא מוותרת ומוחקת את אישיותה בנוכחות הגבר.
יש בכלל משהו מושך בלהיות במחיצת אדם שיותר שלם עם עצמו, המביע את רצונותיו בצורה חופשית, ואתה כל הזמן יודע מה הוא רוצה, כי הוא מביע את תשוקותיו ואת צרכיו, אפילו אם זה מתקבל קצת אגואיסטי ע"י אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הצלחה
גל04/12/2007כוונתי הייתה גם לסטוצים וגם לקשרים יותר רציניים.
האם לדעתך מישהו שרוצה ללמוד להצליח בסטוצים נדרש לפתח גישה שונה ממישהו שרוצה להצליח בקשרים רציניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה...
גל09/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקטונתי...
דורית כהן10/12/2007היי עומר,
חשבתי על שאלתך הנוספת, והאמת היא - קטונתי...אינני בטוחה שאני האדם המתאים לייעץ לך בנושא זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתערב ?יוחאי02/12/2007
שלום.
בתי נשואה +2 ילדים , בעלה לפעמים מתנהג אליה בצורה לא יפה וזה כולל שפת הדיבור .
ביתי לא רוצה לריב ונאלצת לברוח עם הילדים מהבית למספר ימים כשזה קורה .
הם כמובן מתפייסים לאחר יום יומיים אבל הסיפור חוזר על עצמו כל הזמן ולביתי נמאס מכל הסיפור והיא דרשה מבעלה ללכת ליעוץ , בעלה מתנגד וטוען שאין מה ללכת והכול בסדר .
שאלתי :
האם אנחנו ההורים צריכים להתערב ולשנסות לשוחח עם שניהם או לתת להם להתגבר על הקשיים לבד עד למצב שביתי לא תרצה לחזור הביתה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להשפיע עליו דרך ידידיו
דורית כהן02/12/2007יואל היקר, אתה מציג שאלה מאוד קשה, עד כמה להתערב וכיצד לעשות זאת כאשר מדובר בנישואין של בתך.
אני חושבת שזה מאוד תלוי איזה סוג קשר יש לך ולאשתך עם החתן. השאלה היא אם הוא רואה אתכם אובייקטיביים (והרי זה כמעט בלתי אפשרי...), בדרך כלל הוא יחשוד ובצדק שאתם נוטים להיות בעד בתכם, וזה מספיק לכך שהוא לא יקשיב לכם ואולי אפילו יתנגד לעצותיכם.
אני חושבת שעליכם לספק אוזן קשבת ותמיכה ואהבה לבתכם, ולשאול את עצמכם ואותה למי בסביבתכם יש השפעה על הבעל כך שיש סיכוי שהוא יקשיב לו - אולי חבר טוב שלו, אולי ההורים שלו, אחים שלו וכו'. מישהו מן הצד שלו שהוא ירגיש שהוא בעדו צריך לעזר לו לראות את התועלת שבהליכה לייעוץ במצב בו בני זוג אינם מצליחים לפתור את הבעיות בכוחות עצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעל שלא מוכן לתת כבוד...אסתר02/12/2007
היי
אני נשואה טרייה כשנה....החלטתי להתחתן אחרי חצי שנת היכרות למרות התנגדות נחרצת של הוריי.....הוא מבוגר ממני ב13 שנה והיתי עוברת לגור בכפרו ואימי העדיפה שאגור קרוב אחליה כי אני בת יחידה.....הבעיה הגדולה היא ש:בעלי כמעט ולא בא לבקר את הוריי לא מתקשר לשאול לשלומם לא אומאר חג שמח כלום......וגם אם בא פעם בחצי שנה בקושי יושב איתם רבע שעה ואז ממציא תירותים שנלך למקום אחר.
הוא מצפה ממני שאתן למשפחתו יחס של מלכים ש"אלקק" להם כל הזמן.
הוא טוען שהוריי לא דברנים וקשה לו לשבת איתם....שאין להם נימוסי שולחן וכו.....(הוא בעצמו טיפוס ממש לא דברן).
גם הוריו לא חפים מבעיות...אנו גרים עם הוריו אביו חולה מאוד ומקשה עלינו מאוד לנהל חיי זוגיות תקינים וכרגע אנו לא במצב כספי להשכיר דירה....אימו מאוד מפנקת את ילדיה (הכי קטן בן 37) והיא מתייחסת אליהם כמו תינוקות בני כמה חודשים....ועובדה למרות כל זאת אני מבליגה כי אפשר לךחיות כל הזמן בוויכוחים ומלחמות......בעלי צריך להבין שכל אחד והאופי שלו וצריך להסתדר עם מה שיש......הוא התחתן איתי לא עם הוריי אך צריך להראות כבוד וחיבה מינימלךית בסיסית אנושי....התווכחנו על זה פעם ואמר שמשפחתו יותר טובה משלי (ממש משפיל).......מה עושים?????הדיבורים שלי איתו גורמים לו לתגובות ילדותיות.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבר התייחסנו
דורית כהן02/12/2007אסתר, אם אינני טועה, כתבת לנו כבר לגבי הנושאים המטרידים אותך, והתייחסנו, והפנינו אותך לקבלת ייעוץ מקצועי, כי לא ניתן לעזור לך דרך הפורום הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר כבוד בין בני זוגשרה28/11/2007
היי,
אני וחבר שלי גרים יחד בערך שנה (יוצאים3.5 שנים) יש בעייה גבודלה בזוגיות שלנו והיא חוסר הכבוד שאנו רוכשים אחד לשני, או יותא מזה חוסר כבוד שאני רוכשת לו.
ני פשוט מרגישה שהוא נותן לי להתנהג אליו בצורה לא יפה כגון ניתוק בפנים לאחר שיחה מעצבנת, צעקות, ולעיתים קללות...
הייתי כן רוצה לשנות את היחס שלי ואני מרגישה שלא מפריע לו כלל...
אנא עזרי לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האחריות לשינוי היא אצלך
דורית כהן29/11/2007שרה היקרה,
יש כמה דברים שמפריעים לך: מפריע לך שאת לא מכבדת אותו בהתנהגויות שלך כלפיו, ומפריע לך שהוא מאפשר לך ולא עומד על כך שתשמרי על כבוד כלפיו.
איך שאני רואה זאת, את מתנהגת לך בעולם כמו שאת מתנהגת, לטוב ולרע, ויש לך ציפיות ואחר כך גם טענות כלפי אחרים - במקרה הזה החבר - שיגיבו בצורה מסויימת ולא אחרת.
מה שאני מציעה לך הוא מאוד פשוט: אם את רוצה שיקרה משהו אחר בחיים שלך - הפסיקי לעשות את מה שאת עושה, עשי משהו חדש, אחר.
את (ולא אף אחד אחר, כולל החבר שלך) אחראית לכך שיתחילו להופיע דברים חדשים בחיים שלך, ושהדברים שמפריעים לך ייעלמו.
אם את רוצה שיתחיל להיות כבוד ביחסיכם, הביאי בעצמך כבוד ליחסים.
דברי אליו יפה כמו שאת מאחלת לעצמך. הרי גם את אינך אוהבת את איך שאת נשמעת, נכון? אלא שהתרגלת.
התחילי מכך שתקחי לך יום אחד שבו תקפידי לדבר יפה, ברכות, בכבוד אליו. אל תקללי, אל תנתקי לו בפנים, התנהגי אליו כפי שאת היית רוצה שיתנהגו אלייך. לא בטוח שהוא יבחין בשינוי, אבל את בטוח תרגישי הרבה יותר טוב עם עצמך. וככל שתתמידי בכך, זכרי - האחריות לשינוי היא רק אצלך, (כי את היא זו שרוצה בכך) - יקרה משהו לסביבה שלך. תהיה לכך השפעה. זה יכול לקחת זמן, אבל בינתיים את תאהבי יותר את עצמך, וזה רק לטובה.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת זה לא מילה
שרה03/12/2007דורית קודם כל תודה על תשובתך,
את צודקת במיליון האחוזים, אני צריכה להשתנות בדחיפות!!!
הבעיה האמיתית היא שברגע של ריב, ברגע שאני אומרת לו את כל הדברים שכל כך יושבים עליי (ולא חסר) אז אין תגובה מצידו, וזה פשוט כל כך מטריף את כל החושים במוח! לדוג' אנחנו רבים אני מדברת, מדברת, ומדברת והוא פשוט לא מגיב... אז אני מתחילה לדבר אליו לא יפה אומרת לו אתה אפס, אנחנו בכלל לא מתאימים, והוא פשוט לא עונה, אז אני עוד יותר מרשה לעצמי... וזה פוגע בי יותר מאשר בו איך שאני מדברת אליו. הייתי רוצה מאוד לנסות להשתנות, תייעצי לי בבקשה ממך מה לעשות ברגעים של ריב, כי אני פשוט לא שולטת בעצמי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)