פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל מעליב
    אורלי
    27/10/2007

שלום רב,
    יש לי בעיה שאינני מצליחה להתמודד איתה. בעלי נוהג להעליב אותי רבות, ואף עושה זאת מול ילדינו ובני משפחה.
    אני במצוקה גדולה מאוד מכך. פעמים רבות כאשר הוא רוצה "להמחיש" או "לקדם" את עמדותיו, הוא מתשמש בעלבון כשיטה.
    ברוב המקרים כאשר אני אומרת לו כי נפגעתי או כי דבריו מעליבים את הילדים, תגובותיו נעות בין: לא העלבתי, לבין הקלת ראש וזילות במעשיו, ועד להמשך הדיפה ועלבונות נוספים. כל הסגנון הזה פוגע מאוד בתקשורת ביננו. לפעמים אני חושבת פשוט שיש לו יצר הרס. כאילו משהו פנימי דוחף אותו להרוס, לפגוע.
    מה עושים ???
    בתודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל מעליב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תקשורת לקוייה

יהודית ברגמן
    28/10/2007

אורלי יקרה!
    בעלך מפחית מערככם ומוכיח בדרכים משלו שאת/ם המפסידים והוא המנצח, לצורך שליטה והצדקה עצמית. ביטוי עצמי שכזה לא מאפשר תקשורת תקינה ופוגע בקירבה ובאהבה שלכם. האם הערות חוזרות ונשנות מצדך שינו/ישנו אי פעם את התנהגותו? לא. יש לך אפשרות - או להמשיך להפגע ולהמנע מאחריות, או להצהיר שזו הבעיה שלו וזה לא נוגע לך, להיות אסרטיבית ולצאת מהחדר עד שיירגע, או לא לוותר ולדאוג שיקבל ייעוץ/טיפול לקבלת כלים לתקשר אחרת וגם את תוכלי ללמוד להתמודד עם מצבים כאלו בעתיד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקני את הספר גברים שונאים נשים ונש

אחת שמבינה
    29/10/2007

גברים שונאים נשים ונשים אוהבות גברים.הספר נותן כלים כיצד להיתמודד עם הבעיה.את יכולה להיות חתיכה ויפה ובעלת עסק עצמאי ומצלחנית אבל בבית הוא ידבר אליך כמו לזבל.זה נובע מחשש לנטישה.שתעזבי אותו.בספר לדוגמא אומרים כשהוא מדבר אליך לא יפה ומעליב.אל תתחילי לומר לו למה אתה מדבר אלי כך פשוט תאמרי לו אם אתה ממשיך לדבר כך אני קמה ויוצאת מהחדר.אל תרימי את הכל אבל תהי תקיפה.אם הוא לדוגמא אומר לך מדוע לא ניקיתי תאמרי תנקה אתה אני לא המשרתת או האוכל לא טעים תעני זה בעיה שלך.אלה סתם דוגמאות שהוצאיתי כרגע מהראש אבל המסר הוא תהי דעתנית ואל תתחילי להיצדק וכו.ותראי שהוא יקבל הלם וירגע אבל.....ינסה שוב את התקטיקה שלו כדי להחליש אותך ושוב אל תוורתי.זה גבר שמתעלל רגשית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי את השם של הספר יותר מדויק

מבינה
    30/10/2007

אני קניתי ספר שקוראים לו גברים השונאים נשים והנשים האוהבות אותם מאת ד''ר סוזן פורווארד וגו'אן טורס-הוצאת מיטב.בספר מסופר על נשים מצליחות שהבעל עשוי לתקוף אותה בגלוי לעתים בערמומיות כה רבה עד כי אין היא יודעת מה קורה לה.המטרה להתקפותיו היא גאוה עצמית.הוא מותח ביקורת על כל מוצא פיה,ממעיט מערכה בפני ידידים.פוסל את עבודתה,משתלט על כל מעשיה ומאשימה בכל דבר שאינו עולה יפה.והיא נוטלת על עצמה את האשמה.ספר זה הוא מעין מדריך לעזרה עצמית.גדוש בתאורי מיקרים וציטוטים ישירים מפיהם של נשים וגברים כאחד שמעורבים היחסים מיסוגיניסטים.אלה יחסים שהגבר עושה הכל להשפיל אותך מחרדת נטישה.תיקני אותו בסטימצקי לי זה עזר מאוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה

אורלי
    31/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקר (המשך)
    גולשת
    26/10/2007

אני מרגישה מרומה, מרגישה מזוהמת, מרגישה שהיושר, הכנות והאהבה גורמים רק לנזק. הוא טוען שחודשים הוא כבר לא בקשר איתה ושגם בתקופה ההיא לא היה קשר מיני. אך עצם העובדה שהוא שיקר והסתיר זה כבר לא בסדר. וכמו שהוא מתעקש על זה הוא מתעקש על דברים אחרים שאני יודעת בוודאות שקרו והוא טוען שלא.
    האם מדובר בבגידה? האם אפשר להאמין לו מתי שהוא? האם בן אדם שמנהל כמה מערכות יחסים יכול להכיר אותי למשפחה שלו, לחברים שלו, לילד שלו ולהצהיר שאנו מתחתנים ושאני אהיה האמא של הילדים שלו?
    אהבתי אותו אהבת אמת, נתתי את כל כולי לזוגיות ששום אישה לא הייתה נכנסת אליה מלכתחילה הרי, הבת זוג הקודמת בדרך לא דרך ברחה מהקשר הזה למרות השנים שהם היו ביחד. ובסוף, מי שעשתה טוב והייתה שם עבורו מקבלת את כל השקרים הללו? הוא ממשיך לטעון שהוא מאוד אוהב אותי, מחובר אלי וכו'... אך אני לא מסוגלת להאמין למילה יותר מכיוון שהוא לא בא עם האמת.
    קשה להתמודד עם הידיעה אך אולי זה עדיף מאשר להמשיך ולראות את הכל ולהתעלם.
    מה שאני לא יודעת, לא מעניין אותי ולא שואלת אבל מה שאני יודעת ועדיין מקבלת תשובות שקריות, לא מקובל עלי.
    אני יודעת שאני יכולה להשיג זוגיות טובה כי באמת יש חיזורים וגם אני בחורה שמוערכת ומשאירה רושם טוב בכל מקום שאני נמצאת בו.... אך עדיין התחושה ש"עבדו" עליי, האי וודאות, הספק שאולי כל התקופה הייתה תקופה של שקר, גורמים לי לעצב עמוק!
    מה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    שקר (המשך)

הוספת תגובה

• שקרן פתולוגי

מיכל
    26/10/2007

לא ציינת את גילך , ובכל זאת , קראתי בעיון , תחושותייך מוצדקות , עצב, פגיעה , חוסר אמינות,והאיש פשוט ניצל את אהבתך ואת האמת והאהבה שלך .
    לדעתי, התרחקי , לחתוך ומיד
    מיצאי לך גבר שיעריך יאהב ויעניק את מה שמגיע לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל

גולשת
    26/10/2007

ראשית, תודה על תגובתך המהירה.
    אני בת 35 ואני לא בחורה טיפשה, בכלל לא אך בנושא שלו.... אני מרגישה טיפשה ואבודה.
    כל צעד שלי שקול, כל דבר שאני עושה חייב להיות מושלם ויש לי עקרונות שאני לא זזה מהם.
    לכן, לאחר שבדקתי את עצמי ושאלתי היכן הייתי כל הזמן הזה.... הבנתי שהייתי עסוקה בלעזור לו ולא היה ניתן לחשוב שבן אדם במצב כזה יעשה משהו כל כך חמור.
    אני גיליתי רק על האקסית שלו ולגבי השאר זה רק ספקולציות מכיוון שלא ראיתי אותו עם מישהי אך יודעת שהוא משקר ולא מעט.
    האמת, חשבתי שאולי בגלל שבחרתי בחור בגיל 40+, גרוש + 1, יהיה לי שקט ממשחקים טיפשיים ובכלל עם מה שהוא עבר... חשבתי שלאחר הכל נוכל לבנות לנו זוגיות מושלמת וב"ה מיסוד הקשר שאגב, הוא לא הפסיק לדבר על חתונה, ילדים וכו' ואפילו שיתף את הילד.
    הייתכן שמבן אדם טוב הוא נהפך לכזה או שפשוט הוא היה כזה ולא ראיתי?
    בכל זאת מספרים על זוגיות מאוד יפה שהייתה לו עם האקסית במשך שנים (למרות שהסוף היה עגום).
    אני בהלם ולא יודעת איך לצאת מההלם.
    מה עלי לעשות עכשיו?
    איך אפשר לזהות שקרן פתלוגי? האם מהסיפור שלי ניתן להבין שמדובר בנוכל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לזהות ?

מיכל
    27/10/2007

בעצם כבר זיהית שהוא שקרן וגם נוכל
    שורה תחתונה - תברחי כל עוד נפשך בך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן זיהיתי מיכל

גולשת
    28/10/2007

אכן זיהיתי וברחתי ואני לא איתו ואף לא עונה לטלפונים. פשוט מתקשה להאמין. הזמן הוא המרפא לכל דבר. הכי חשוב שאני לא שם!!!!!!
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקר
    גולשת
    26/10/2007

שלום,

לפני כשנתיים הכרתי בחור באינטרנט כשמהשיחה הראשונה היה בינינו חיבור מדהים. דיברנו שעות על גבי שעות ואפילו לילות. היה חיבור מדהים ולא הבנו איך משיחות מבלי להפגש נוצר קשר כזה ופרפרים כמו של ילדים בני 16.
    למרות הוא היה בתקופה מאוד לא טובה ושאף בחורה לא הייתה נכנסת למערכת יחסים במצב כזה, החלטנו להפגש ונסעתי אליו. החיבור היה מדהים בכל הרמות - שיחה, הבנה, אהבה, שיתוף, בכי, צחוק, מין, מילות אהבה, חיבוקים, ליטופים, נשיקות... פשוט מדהים.
    ליוויתי אותו כבת זוג כל התקופה הזו כשהגעגועים ומילות אהבה וכל הדברים הטובים לא פסקו.
    לאחר תקופה של 6 חודשים נפרדנו בגלל משבר אישי שלו שקשור לבעיה וזאת לאחר שהוא הציע לי נישואים. במהלך הפרידה הוא מדי פעם יצר קשר כשהוא סיפר לי על הבעיות שלו אבל לא היו מפגשים. לאחר 6 חודשים חודש הקשר ונפגשנו. חזרתי לקשר עם תחושות בטן מאוד כבדות, תחושות של מסתוריות ולא הצלחתי להנות ממה שנהניתי בעבר למרות שהפעם הייתי צריכה יותר להנות מכיוון שהבעיות נפתרו. אימתתי את תחושות הבטן שלי וגיליתי שבזמן שהיינו ביחד בתקופה הקשה שלו, הוא חידש קשר עם האקסית שלו (כולל מפגשים). הוא טוען שזה בא ממקומות של "להחזיר לה" אך עם כל הכבוד קשה לי להאמין שלא היה קשר מיני והוא מתעקש שלא היה. איך שהוא "הבלגתי" וניסיתי להמשיך למרות שמאוד נפגעתי ולא הבנתי איך הוא מסוגל לעשות לי כזה דבר ועוד אחרי שהייתי איתו בכל המובנים בתקופה שכל העולם שכח אותו, כולל האקסית, וליוויתי אותו באהבה עיוורת, דאגה ורצון רק לעשות טוב. תוך כדי גיליתי כל מיני שקרים קטנים כמו שהוא נמצא במקום X והוא נמצא במקום Y. נפרדתי ממנו והוא נורא רצה לבוא ולדבר איתי אך השיחה נדחתה מכל מיני סיבות ואז החלטתי שאין צורך בשיחה ושכל אחד ילד לדרכו. לפני כשבועיים הוא התקשר בטענה שאני חסרה לו ושהוא מתגעגע ושהוא אוהב וכו'... נפגשנו, יצאנו לבלות ונסעתי הביתה מבלי לדבר על מה שהיה. למחרת הוא טען שהוא נוסע למקום מסויים אך גיליתי שהוא בעצם בילה בבית! חיכיתי לרגע שהוא יתקשר ואז אמרתי לו שאין לנו דרך חזרה בגלל כל השקרים. הוא עדיין טוען שהוא לא היה בבית אך אני יודעת!!!!! שהוא היה ולא מדובר בתחושה אלא בעובדה. הוא עדיין מנסה ליצור קשר ואני מתעלמת מכיוון שלאחרונה לא יודעת האם הקשר הזה אמיתי? האם מדובר בשקרן פתלוגי? האם התלעות שהוא עבר לפני כשנה השאירו את חותמם? איך אפשר להתנהג כך? הרי הייתי איתו בתקופה הכי קשה שלו, אהבנו בטרוף (בעצם אני לא יודעת אם להאמין כבר באהבה שלו) האקסית שלו עשתה לו רק רע בעיקר באותה תקופה וגם החמירה את מצבו. האם זה הגמול לטוב? אני מאוד כועסת על עצמי שלא ראיתי את הדברים לפני. אך לאחר שבדקתי את עצמי, הבנתי שהתחושות באו רק עכשיו מכיוון שבתקופה ההיא חוץ מלאהוב אותו דאגתי לו ורציתי שיהיה לו רק טוב. הייתי עסוקה בלרחם עליו. היום אני לא מסוגלת להאמין לו מכיוון שהוא עדיין מתעקש שהוא לא היה בבית כשאני יודעת שהוא היה!

לקביעת תור
    סגירה
    שקר

הוספת תגובה

• בוקר טוב

גולשת
    09/11/2007

אשמח באם מישהו מקצועי יתייחס למה שכתבתי בתאריך 26/10/07 הנושא "שקר"

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו בעייה שתלך ותחמיר

דורית כהן
    12/11/2007

גולשת יקרה, אני מתנצלת על כך שרק עכשו אני עונה לך, זה קרה כנראה בגלל ששאלתך נדחפה ע"י שאלות אחרות שקיבלו תגובות מגולשים, ופיספסנו אותה.
    קראתי בתשומת לב את מה שכתבת.
    אני סומכת על תחושות הבטן שלך. למרות היחסים המאוד קרובים וההתאהבות והפרפרים, התברר לך יותר ויותר שאת לא יכולה לסמוך עליו ולתת בו אמון, לפחות בשני תחומים - מה הוא מספר לך על יחסיו עם האקסית, וברמה הכללית מה הוא עושה ואיפה הוא נמצא.
    אמנם לא כתבת מה היתה הבעייה שלו, אבל די ברור מה היה סגנון ההתמודדות שלו - שקרים.
    לדעתי, אם הוא לא יכיר בבעייה ויחליט שהוא רוצה להתמודד איתה ע"י" טיפול או בכל דרך משמעותית אחרת - אין כלל טעם ליחסים איתו, כי את, רמו רוב האנשים שאני מכירה, רוצה להיות מסוגלת לתת אמון, ולהיות רגועה בקשר אליו, והוא לא מאפשר לך שום רגיעה. את תמיד תתהי שמא הוא משקר לך. אי אפשר לבסס על כך מערכת יחסים. תשמחי שזה התגלה לך כה מוקדם. הכרתי פעם זוג נשוי עם ילדה, שרק כעבור מספר שנים התברר לאישה שהוא שיקר לה בהמון תחומים, כמו למשל "הקים" חברה והעסיק אותה כעובדת בחברה ושלח לה תלושי משכורת פיקטיביים - הכל כדי להראות שהוא אשף עיסקי ועוד שקרים. היא היתה מוקסמת ממנו ומאוד אהבה אותו אבל כאשר השקרים התגלו עולמה חרב עליה.
    בשורה התחתונה, אני מציעה לך להיות חזקה ולהרפות ממנו ולהמשיך הלאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ליהודית

גולשת
    12/11/2007

תודה רבה על התגובה!!!! ואכן את צודקת! כמעט וסלחתי על העבר אך תוך כדי התמודדות אני הרגשתי לא שלמה והתחושות לא נתנו לי מנוח עד שאימתתי שהוא אכן משקר לי מדי פעם. למרות שזה לא מחייב בגידה ... אך עצם השקר זו בגידה. החלטתי להמשיך הלאה למרות הקושי והבילבול... ויש בילבול. אני מרגישה מעורערת, אני מרגישה מרומה, מנוצלת וכל דבר שיכול להוריד את הביטחון העצמי ובטח ובטח את האמון באנשים. לא נורא, ארים ראשי ואמשיך הלאה ובגדול. חבל שאנשים לא יודעים להעריך ולזהות את הטוב, את התמימות, את העזרה ואת כל הדברים הטובים שאחרים מעניקים להם. חבל שבמקום להפיק מזה טוב הם לוקחים זאת למקומות לא טובים, מקומות שפוגעים בנפש ומערערים את כל מה שבנית במהלך חייך. אם נסתכל על החצי כוס המלאה...לפחות לא חיכיתי לחתונה (אם היתה מתקיימת) ו/או לילד שאז בטח ובטח זה היה ברבה יותר קשה. בכל אופן, תודה רבה על החיזוק! כי מחוויה כמו זו אצא חזקה יותר, טובה יותר ועם הרבה תקווה לעתיד ורוד יותר.
    המשיכו לעזור כך לאנשים, לחזק, לתמוך, לייעץ וכן... לומר את האמת שקשה לפעמים לשמוע אך היא תמיד עדיפה על חיי שקר. המשיכו כך!!! יישר כח!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבתי תודה ליהודית והתכוונתי לדורית

גולשת
    12/11/2007

סליחה! למרות שגם יהודית עוזרת פה להמון אנשים וגם לה מגיעה תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות ופרדה כואבת
    רעות
    26/10/2007

לפני שלוש וחצי שנים הכרתי את בעלי. הכול פרח והיה רומנטי למדי. אף פעם הוא לא היה ולנטינו אבל תמיד היה עדין ואיכפתי ועשה הכול בשבילי. יחד עם זאת משפחה מגעילה שלא אהבה אותי מהרגע הראשון למרות שמי שהכיר לי אותו הייתה אחותו. בכול זאת ניסיתי ככל יכולתי להתחבר אליהם, אך אימו הרגישה תחרותיות מסוימת ומהר מאוד הבינה שלמרות גילה המופלג היא ובנותיה יוכלו להתקרב לבעלי אך ורק ע"י סכסוך ביניינו - ביני לבין בעלי. ככה מצאתי את עצמי נלחמת בכל דבר אפשרי ולרוע מזלי אנחנו גם מתגוררים ביחידה מתחת להוריו כאשר באותו קומפלקס גר גם אחיו. שנתיים כבר לוחצת על בעלי לעזוב את הבית אך לשווא. וכאשר נכנסתי להריון הוא עזב אותי בחודש שלישי - משבר גדול היה שנמשך חודש ולבסוף חזרנו. ויחד עם החזרה שלנו בעלי חזר לעשן גראס באופן קבוע למדי. הוא טען שמכיוון שאני לא מקבל את כל החברים שלו - את אלה שמעשנים וצורכים סמים ואלכוהול אני מפרידה אותו מחבריו. היה יחסית הסדר ועכשיו כאשר ביתי בת 3 חודשים הוא שוב נטש אותנו הפעם אנחנו כבר פרודים 3 חודשים עם תהליך גרושים באמצע . אני עדיין בבית שלנו שהוא מתחת להוריו - ולא עוזבת בכדי לא לאבד את זכויותי. הוא מדי פעם מראה פנים יפות אך מהר מאוד חוזר לעצמו. 10 ימים יכול שלא לבוא לראות את ביתו אבל גם להתעצבן ולטעון שאני לא נותנת לו לקחת אותה . ולמה שאני אתן לו 3 חודשים הוא לא קונה כלום - לא טיטולים לא אוכל והכול ההורים שלי ואחים שלי , אני מניקה ואם הוא רוצה שיראה אותה בנוכחותי. לפני שבועיים היה לה חום 39 מעלות ביקשתי שיקח אותנו לקופ"ח והוא טען אני לא יכול אני עובד שאמא שלי תיקח אותכם מה התחתנתי איתה? אני מתגרשת ממנה? ואיזה חוסר אחריות לבסוף אח שלי בא לקחת אותנו ואחותו יצאה והתחילה לצעוק שאני עלוקה ויקחו אותי כבר. והוא רוצה לקחת את הילדה מטווח ראייתי מה השתגעתי? נכון שהוא אבא שלה אבל הוא חסר אחריות. שנה לא עבד אח"כ התחיל לקחת גראס באופן מתמיחד ועכשיו מתנער מאחריות??? היינו בחג ואחריו שבת בבית כי הורי נסעו כמו כלבות עשינו אותו לבד, ההורים שלו לא טרחו בככל לשאול אם חסר לנו משהו ואז אמא שלו צועקת עלי שאני מפרידה ביניהם לבין הנכדה שלהם? היא לא צריכה לאכול? טיטולי? מה שנוח להם זה בסדר....הלוואי והיה חוק כזה שכשזוג מתחתן הוא עוזב את בית הוריו וכך הם לא היו מסכסכים והורסים לנו את החיים רק ראוי לציין שבעלי בעל תואר שני בהצטיינות , אני לומדת עכשיו תואר שני והוריו אנשים מאוד מאוד אמידים

לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות ופרדה כואבת

הוספת תגובה

• פרידה מתקנת

מיכל
    26/10/2007

כל מה שאת מתארת מביא למסקנה אחת - סיום הפרק הזה בחייך עם כל הצער ,אינך מבקשת עיצה, כלומר -השלמת , ולדעתי טוב שכך .
    בעל שמעשן סמים מ, מתנכר לאשו וביתו , דבוק להוריו , לא מתחשב, לא דואג ,
    אין לך מה לחפש איתו , תתחילי פרק חדש , מגיע לך יותר מאשר הסבל הזה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב, עזרה בבקשה!!
    טלי
    24/10/2007

אנחנו נשואים כמעט שנתיים (עדיין ללא ילדים), ומן ההתחלה בעלי לא היה מרעיף הרבה בתחום הפיזי והמילולי. אצלו זה בא מהבית, ואצלי זה בדיוק להיפך. איכשהוא- חצי התרגלתי, וחצי- אני עדיין מנסה לעבוד על העניין הזה.
    אני בקושי מקבלת מילות "אני אוהב אותך", נשיקות (שלא לדבר על עם או בלי לשון), מין וכד', אבל אני יודעת היטב שהאהבה קיימת!! הוא מראה אותה בדרכים שלו, ומיידע אותי בזה בכל פעם שאני כן שואלת עליה (על האהבה שלו אלי). פעם בהומור שאלתי אותו אם יש לו מישהי אחרת או משהו שכזה, והתשובה היתה חד משמעית מספקת לכך שאין לי מה לדאוג.
    אני מנסה בכל פעם לחדש ולגוון, לתת תשומת לב וכד', אבל קשה לי כל כמה זמן שזה בא רק ממני, ולו זה לא חסר בהרבה.
    השאלה שלי היא: מה עושים? כמה שאני מדברת איתו על זה, כמה שאני מנסה בכל זאת בצורות שונות, כמה שאני מנסה לוותר לפעמים, זה חסר לי מאוד ואני מאוד אובדת עצות.
    אנא עזרו לי ותנו מענה רציני.
    בתודה מראש והמשך יום נעים...

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב, עזרה בבקשה!!

הוספת תגובה

• קרירות

מנתחת מערכות
    24/10/2007

תקשורת זוגית הינה מילת המפתח , אל תוותרי , שוחחי עימו על מה שחסר ומציק , עליו להבין שהוא יקר לך , ועם כל הבנתך ובטחונך באהבתו לביטוי הפיזי והמילולי לאהבה בזוגיות יש מקום חשוב. קבלה ונתינה הינם מרכיב מרכזי גם בביטויי אהבה פיזיים ואירוטיים בזוגיות .
    שיחת נפש ברגע של אינטימיות העלאת הנושא מולו באהבה תביא אולי לשינוי , ולא...יש מקום להביא אותו להבנה כי עליו להשתנות ואף לקבל ייעוץ זוגי
    בהצלחה יקירתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מודה לך, ואשמח לקבל עוד

טלי
    24/10/2007

תשובות ותגובות למי מכן שיש מה להוסיף.

אור, חום ואהבה לכולכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטעות העבירו את התגובה שלי למקוםאחר

אחת שמבינה
    29/10/2007

לי יש אותה בעיה והשכלתי להבין אותה אחת שמבינה
    29.10.07 14:56

אנחנו נשואים 30 שנה.כחברים הדבר קסם לי ואפילו גרם למעט מיסתורין.אבל עם הזמן כשמתחתנים אז מה שמצא חן בהתחלה מתחיל להפריע בחיי יום יום.במשך שנים חשבתי שהוא אולי לא אוהב אותי או אולי יש לו מישהי.נכנסתי לכל מיני כתבות ופורומים עד שהגעתי לטיפוסים של אנשים מופנמים ואנשים מוחצנים.תקלידי בגוגל מופנמים ותגיעי לזה.ראשית בעלי בא מבית של ניצולי שואה שילדים אלה גודלים בבית מנוכר ללא מגע פיזי ללא חיבוקים ונשיקות ועם הרבה חסך רגשי.אם הוא לא בן לניצולי שואה בכל מיקרה הוא נימנה מהטיפוס המופנם שזה אומר.את המוחצנית הקולנית הרעשנית והוא השקט הסגור המאופק ולא הספונטני.יש להם נכות רגשית.קשה להם לבטא אינטימיות זה מפחד שיחשבו שהם חלשים.קשה להם לדבר הרבה הם רוצים שקט ולחשוב כל הזמן ולנהל דו שיח עם עצמם.שיחות מוטיבציה כפי שיעצו לך כאן לא תעזורנה.מי שלא עוברת זאת לא תבין.הוא יבטא את האנבה במסירות לבית ולילדים אבל...מה שאנחנו באמת רוצות חיזוקים לאהבה במילים תשכחי מזה.
    תהי שקטה ותני לו להיות עם עצמו בחברה את המוחצנית שואבת את האנרגיה מהאנשים שבחוץ.הוא מבזבז את האנרגיה בשיחות עם אנשים.הם מתמלאים באנרגיה כשהם יושבים עם עצמם וחושבים וחושבים וחושבים כמו אילמים.תמעיטי בדיבור אפילו שאת מתפוצצת להביע דעה וזה קצת יעודד אותו לדבר.והכי חשוב בלי היתפלספויות דברי קצר ולעינין
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מאוד מעריכה את הדברים שלך,

טלי
    30/10/2007

את גורמת לי לראות את זה בדרך שונה ולהבין את המצב יותר טוב.
    בא לי ממש לומר לך שאני מאוד מעריכה את הדברים הללו ואני מאוד מאוד מודה לך!!
    כן ירבו עצות ועזרה כשלך!!

אם יש לך עוד מה להוסיף בעניין, בשמחה ובבקשה!!

תודה רבה לך, שוב!!

כל טוב וערב טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכוי לאהבה?
    גילי.
    23/10/2007

שלום לכן,

ראשית אני מאוד מעריכה את הפורום המפרה והתומך הזה -יישר כח!!!

אז ככה..
    אני בת 25 נשואה 4 שנים +1.
    בחודשים האחרונים אין לי חשק למגע/קרבה כלשהי עם בעלי.
    אני חשה מרוקנת מאנרגיות כאילו דעכה האהבה לחלוטין ואני אפילו הודתי בפניו שכל גילויי החיבה מאולצים.

מוזר מאוד שאין כמעט יחסים אינטימיים ואם יש אני לא נהנית מהם בכלל. מה שעוד יותר מוזר שזה קורה בשלב כה מוקדם של הנישואין- הבנתי מחברות שנשואות קרוב ל-6 שנים שאין אצלם שחיקה שכזו והסקתי שמצבי באמת קשה.מה שעוד מוזר שגם בתקופות שהזוגיות סבירה ומסתדרים ואפילו יש רומנטיקה-אני לא מצליחה להגיע להשתוקקות כלפיו.
    ממש תחושה של שעמום,חוסר שביעות רצון,אפילו מעט דחייה.
    אני חשה כאילו אזל ממני היצר המיני! זה ממש תמוהההה...
    הבהרתי לו(אנחנו מדברים בפתיחות גדולה-בעיקר מצידי)שנראה לי שהתנהגויות מסוימות שלו במשך היום,הרגלים שלו ובעיקר-העובדה שהוא מחוסר תעסוקה כרגע מאוד משפיעים עלי ועל המשיכה שלי כלפיו-אך זה לא ממש משנה את המצב.

חוץ מזה, אני חוששת שהתחושות השליליות כ"כ נטמעות בי כך שגם אם הוא ישתנה ויעבוד סוף סוף בעבודה מסודרת(הוא מאוד לא יציב בעבודות-עובדה שמטריפה אותי!!!!)גם אז יהיה לי קשה לחזור להתלהבות של פעם שהייתה בשחקים.
    אני פתאום קולטת שאולי הוא בכלל לא הטיפוס שלי,שהוא לא גברי מספיק שאנחנו ממש לא משדרים על אותו גל,השאלה היא אם יש סיכוי שהתחושות ישתפרו וישתנו? האם זו תקופה שתחלוף??
    הוא כ"כ צפוי,מקובע מרובע ,מעצבן ,מתיש ומעייף אותי שקשה לי אפילו להסביר לאיזו רמה עמוקה של תשיישות נפשית הגעתי, אני חשה שאין לא מה להציע לי -שום עיניין בשום תחום,
    הוא לא מסקרן אותי בכלל!
    אני ממש מדוכאת מהמחשבה שאחיה עוד הרבה שנים עם בעל שאני לא נמשכת אליו......
    לעיתים אני מהרהרת ביני לבין עצמי שהילד שלי הוא האור-ועצם המחשבה מבאסת ומבהילה!
    אני במצב שאין לי כח אפילו לבכות..
    כמו פלאפון שלא הוטען שנים...

התחתנתי צעירה ,תמה ולהוטה ואני חשה שאין לאן לברוח...

בבקשה-אל תעלו בפני את האופציה של לגשת לטיפול/ייעוץ זוגי מפני שאין לי תקציב.
    אודה לכן אם תוכלו לתת לי כיוון חשיבה שיוציא אותי מעט מן האווירה העכורה הזו.
    תודה רבה!!

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכוי לאהבה?

הוספת תגובה

• החזרת השלהבת והצתת האהבה

יהודית ברגמן
    24/10/2007

חני יקרה!
    התחתנת צעירה, תמה ולהוטה וודאי אוהבת. השגרה, העייפות, ילד שהתווסף למסגרת, שקיעה בשיעמום וחוסר המעש שאופף את בעלך מעצבן אותך ומפחית ממך את האנרגיות והמשיכה אליו. ירידה זמנית בתשוקה המינית תיתכן בין כל בני זוג והמצב בהחלט דינאמי ונתון לשינוי. לא צריך לחכות ליד המקרה ורצוי להתקרב ולפעול יחד להחזרת /להעלאת התשוקה. דאגי את, או שניכם יחד להעשיר את חייכם בחוגים, טיולים, סדנאות זוגיות ופעילויות מעשירות ובמקביל, הסבירי לבעלך בשיחה מלב אל לב מה מטריד אותך ואיך היית רוצה שהדברים יתנהלו אחרת ביניכם. יתכן שפעילות משותפת ושביעות רצון שלך מחייך ושיחות אינטימיות עם בעלך, יציתו מחדש את הלהבה שהיתה. יתכן שאם תתני בו אמון שישקם את ימיו – הביטחון והיציבות יחזרו אליו והמוטיבציה לענג אותך, לגוון, לפרנס ולתפקד כבעל – תשוב אליו. שווה לנסות ואסור לוותר. בטח לא בגילך – כל החיים לפנייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

גילי.
    24/10/2007

למה את מתכוונת במשפט: "לתת בו אמון שישקם את ימיו"?

כבר אין לי כח להאמין שזה ישתנה מתוך חוויות/טיולים וכדו'.
    וזאת משום שתמכתי בו המון וגם ניסיתי ללכת לחוגים וכו' אך הוא אינו מתמיד וזה רק מגדיל אצלי את רמת התסכול.
    חוץ מזה אני לאט לאט מעכלת שזה פשוט תכונות אופי של עצלנות בין היתר שלא יודעת אם ואיך ניתן לשנות ע"י משהו.
    לכן אני מדוכדכת-דווקא משום שניסיתי דברים שציינת-את מתארת לעצמך שלא סבלתי 4 שנים בשקט ואני מרוקנת דווקא משום שכל הנסיונות עולים בתוהו ואין לי כבר מאין לשאוב כוחות -בייחוד שלא רואים תוצאות בשטח לאורך זמן!!!

אני אט אט קולטת שכל-כולו בנוי בצורה מעוותת ובועתית והוא נשאר בשלו.

איך אפשר לחיות כך?????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש סיכוי להצית אהבה

יהודית ברגמן
    24/10/2007

חני יקרה!
    דומה שאצור בך כעס כבד עליו ואת לא משחררת. משהו גרם לו לאבד את תחושת הערך העצמי ומשם חוסר המוטיבציה להתמיד ולמצוא משהו מעניין עבור עצמו ומכאן לזוגיות. אילו טענת שמעולם לא חשקת בו, אילו טענת שמעולם לא היתה ביניכם אהבה, הרי אז סביר שאין מה להחיות. אבל ציינת בראשית פנייתך שההתלהבות פעם הייתה בשחקים - מה גרם לה לדעוך? חשיבה שלילית ושכנוע עצמי לא תקדם אותך. חוסר אמון מרפה ולא מאפשר. ובטח לא מקדם צמיחה וחדווה. אנחנו צומחים ומוציאים מעצמנו את המיטב בסביבה תומכת קשובה מפרגנת ואוהבת. אז עצתי לך, לפני שאת מחליטה לשבור את הכלים, לוותר ולנבא בתוך ראשך נבואות שעשויות להגשים עצמן, תני עוד צ'אנס ותיזכרי מה מצאת בו אז. אולי גם לו יש מה לאמר על הלחץ שמופעל עליו, על המכבש, על ההתחייבות לעול הכובל של המשפחה, על חוסר האמון והזילזול שהתחלת להפגין כלפיו. אולי קצת מרחב יאפשר לו לחזור לעצמו - למי שאהבת. אולי טלטלה.
    בכל מקרה, מומלץ לקרוא את הכתבה של דורית כהן בנושא החייאת האהבה:
    http://www.zugiut.net/?p=68

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית,

גילי.
    24/10/2007

יהודית ערב טוב,

תגידי לי את, איך ניתן להתייחס בסובלנות איפוק וכבוד לבעל שנזרק מעבודה לעבודה בגלל שהוא עצמו מזלזל בלי לחשוב אפילו צעד אחד קדימה?

הרי עבודה זה דבר כ"כ בסיסי ונחוץ,זה אפילו לא נושא לדיון!
    אז אם לעבודה הוא מתייחס בחוסר רצינות,בפינוק ואטימות איך אני יכולה לצפות לדברים אחרים בכלל???

ומאין אני יכולה לשאוב את הכוחות? תביני,אין עם מי לדבר.

יש בו יתרונות מסוימים אך הם לא מועילים לבעיה הקשה הזו שמשליכה על הכל!!!!!

אשמח לתגובה,
    תודה,
    חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צורך בביקורת חיובית

דורית כהן
    04/11/2007

שלום לך חני, אנסה אף אני להביע את דעתי.
    אני חושבת שקרה משהו בשנים שאתם יחד שגרם לבעלך להיכנס לסוג של הרס עצמי, מעגל קסמים כזה בו הוא אינו מאמין ביכולותיו ומכשיל את עצמו בכל פעם, ומוכיח לעצמו ולך שאכן הוא לא שווה.

נשאלת השאלה האם יש משהו במערכת היחסים שלכם שכל כך משפיע עליו לרעה. אולי את ביקורתית ופרפקציוניסטית ומשדרת לו שאינך מעריכה אותו? כל אחד זקוק למילות הערכה רבות וגברים אפילו יותר מנשים.
    אם תמצאי דברים קטנים וגדולים שאת יכולה להעריך אותו לגביהם ולהראות לו את הערכתך שוב ושוב - את ודאי מכירה מתחום עבודתך - חיזוקים חיוביים במקום שליליים - יהיה לו שווה לעשות מאמצים כדי להצליח.
    יכול להיות שבעלך אינו מונע מכוח עצמו, כלומר אין לו מוטיבציה ושאיפות משל עצמו. הוא מנסה להשביע את רצונך בכל מיני תחומים אך זו משימה קשה מדי - לעמוד בדרישותייך, אז הוא כבר לא ממש מנסה. בדקי את עצמך בענין הזה. אינני מפנה אצבע מאשימה כלפייך. אני גם לא בטוחה שכדאי לך לקחת על עצמך את התיק הזה של לחנך אותו. יתכן שראית בו בעבר דברים שאין בו לאמיתו של דבר, וכי הוא תלוי בך ובתגובותיך לטוב ולרע - יותר מדי. תשאלי את עצמך האם את מוכנה לסוג כזה של יחסים לאורך זמן. אגב, קשה לי לראות אתם מתגברים על הקשיים הללו ללא עזרה מקצועית.
    אני לא מתפלאה שקרה מה שקרה לאהבה ולתשוקה, כי די נדיר שיש תשוקה כלפי גבר שאינו מספק את הסחורה הבסיסית של אחריות כלכלית. טבוע בנו הנשים משהו ביולוגי שמאדיר את גבריותו של זה שמצליח כלכלית ולהיפך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי יש אותה בעיה והשכלתי להבין אותה

אחת שמבינה
    29/10/2007

אנחנו נשואים 30 שנה.כחברים הדבר קסם לי ואפילו גרם למעט מיסתורין.אבל עם הזמן כשמתחתנים אז מה שמצא חן בהתחלה מתחיל להפריע בחיי יום יום.במשך שנים חשבתי שהוא אולי לא אוהב אותי או אולי יש לו מישהי.נכנסתי לכל מיני כתבות ופורומים עד שהגעתי לטיפוסים של אנשים מופנמים ואנשים מוחצנים.תקלידי בגוגל מופנמים ותגיעי לזה.ראשית בעלי בא מבית של ניצולי שואה שילדים אלה גודלים בבית מנוכר ללא מגע פיזי ללא חיבוקים ונשיקות ועם הרבה חסך רגשי.אם הוא לא בן לניצולי שואה בכל מיקרה הוא נימנה מהטיפוס המופנם שזה אומר.את המוחצנית הקולנית הרעשנית והוא השקט הסגור המאופק ולא הספונטני.יש להם נכות רגשית.קשה להם לבטא אינטימיות זה מפחד שיחשבו שהם חלשים.קשה להם לדבר הרבה הם רוצים שקט ולחשוב כל הזמן ולנהל דו שיח עם עצמם.שיחות מוטיבציה כפי שיעצו לך כאן לא תעזורנה.מי שלא עוברת זאת לא תבין.הוא יבטא את האנבה במסירות לבית ולילדים אבל...מה שאנחנו באמת רוצות חיזוקים לאהבה במילים תשכחי מזה.
    תהי שקטה ותני לו להיות עם עצמו בחברה את המוחצנית שואבת את האנרגיה מהאנשים שבחוץ.הוא מבזבז את האנרגיה בשיחות עם אנשים.הם מתמלאים באנרגיה כשהם יושבים עם עצמם וחושבים וחושבים וחושבים כמו אילמים.תמעיטי בדיבור אפילו שאת מתפוצצת להביע דעה וזה קצת יעודד אותו לדבר.והכי חשוב בלי היתפלספויות דברי קצר ולעינין
    מקווה שעזרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא להעביר את התשובה לבעל מעליב

אחת שמבינה
    29/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיכוי לאהבה ????

מנתחת מערכות
    24/10/2007

חני יקרה
    קראתי את פנייתך מספר פעמים , ניכר כי נוצר שבר מהותי בחיי הנישואין שלך
    הינך מעלה ברצף מספר רב של נקודות שליליות בבן זוגך בכל התחומים החל מתקשורת מיניות , משיכה , ואובדן האהבה מצידך .
    מה קורה אצלו ? שוחחת עימו על כל מצוקותייך ? האם נותר שמץ של אהבה אליו שניתן יהיה לשקם את זוגיותכם במידה והוא ישפר נקודות בהם לטעמך יש צורך בשיפור ?
    מתיאורך את מובילה למשבר שסופו פרידה , ורק ייעוץ זוגי מקצועי , והסתכלות לתוכך יביאו אותך להחלטות הנכונות , ולגיבוש החלטה בהקשר להמשך חייך בזוגיות שהינך מתארת , אין מנוס מייעוץ . תני סיכוי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרשת דרכים

יהודית ברגמן
    26/10/2007

אין ספק שהגעת לפרשת דרכים והגיע הזמן שתקחי החלטה.
    תחשבי לעצמך, ובכנות. אם, בתאוריה, בעלך היה מתחיל ממחר בבוקר להיות רציני בעבודה, מפנק, אוהב, מפרגן ומתחשב בבית -האם במקרה כזה באמת היית רוצה להשאר איתו כל חייך?

אם התשובה לשאלה חיובית אז את צריכה לדבר איתו ולהגיד לו, בשיחה מלב אל לב, שתוכלי להשאר איתו רק אם יעשה מאמצים וישתנה. היה ולאחר השיחה תראי שהוא עושה מאמצים להשתנות, ומגלה סימנים ורצון כנה לשמור על הזוגיות השארי איתו, . מובן שאדם לא מתקן דרכיו ביום אחד, התאזרו בסבלנות. זהו תהליך ארוך ומתמשך שרצוי להעזר בו באנשי מקצוע. נסי לרתום אותו ליעוץ זוגי. מה שחשוב זה הרצון והכוונה.

אם התשובה לשאלה הזו היא שלילית, אז את צריכה להתחיל בהתנתקות ממנו כמה שיותר מהר, חבל על שנותייך לצידו. מובן שההתנתקות ממנו צריכה להיות בצורה שהכי פחות תכאב לכל הנוגעים בדבר וסביבתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליהודית.

גילי.
    26/10/2007

ליהודית

קשה לי לחשוב על פרידה וגירושין בעיק כי זה נראה לי מפחיד ובעל השלכות גרועות ביותר על הילד
    אין לי אומץ לעשות צעד כזה.

אני כמובן יעשה איתו שיחה מלב אל לב אך האם באמת כדי להציב אולטימטום כשממש אין ברירה?
    זה פשט נראה כ"כ לא בריא לזוגיות.. העניין שגם ככה אנחנו בתוך זוגיות לא משהו..

בקיצור אני די מבולבלת וכשאני רואה עד כמה מתוסבכים ילדיהם של גרושים,אני נמנעת מלחשוב בכיוון..

מה את חושבת?

מקווה שהבנת את הקונפליקט שלי..
    חני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נו באמת כפרוש..........את לא היחידה

אחת שמבינה
    29/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למבינה..

גילי.
    29/10/2007

הבעיה אצלי היא לא המופנמות, אלא אטימות!! מישהו שחי בבועה. מבינה?

חוץ מזה בעלך גם לא עבד חודשים שלמים??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלך יש בעיה-ואל תאמיני בחברות

מבינה
    30/10/2007

ראשית אל תקשיבי לחברות הם שולפות מהשרוול את העצות שלהם בלי לחשוב הרבה.הבעלים שלהם כנראה עובדים אז הכל דופק בסדר.לידיעתך המקום הראשון במחשבה אצל גבר זאת העבודה וברגע שהוא מתוסכל גם המין נידפק.הכל עובר במוח המין וגם העבודה.ברגע שהוא מוטרד מעבודה המין לא יעבוד ובטח החשק המיני דועך.בנישואים יש עליות ומורדות ומשברונים קטנים.בעלך מתוסכל וכנראה חסר בטחון מכשלונות וזאת הסיבה שיעזוב מקום עבודה כשירגיש שאולי עומדים לפטר אותו או שיפחד לעבוד מחשש לכשלון.זאת באמת בעיה ותאמיני לי הוא מיסכן ומיתבשל במיץ של עצמו.את כנראה יותר הדומיננטית בבית דבר שעוד יותר מוריד מהערך העצמי שלו ופוגע באגו.בעלך סובל מאוד ובשקט מיתבשל במיץ של עצמו ולכן הוא ניסגר אטום.כנראה שבתור ילד הוריו הורידו לו את הטחון מבלי שירגיש על ידי הערות שונות ופוגעות.אולי הוא אפילו הכבשה השחורה במשפחה הפחות מוצלח.ובקשר לתשוקה שלך.חמודה תצאי מהסרט הזה אין תשוקה אחרי תקופה מסוימת.הבעלים של החברים שלך באים הביתה חרמנים כי הם עובדים ורואים כל מיני בחורות שמריחות וחתיכות דבר שכבר מעורר את היצר המיני אצליהם לכן הם יותר מיניים בבית.אז ככה.......לגביך.תצאי לעבוד או תעשי משהו עם עצמך רק אל תהי בבית כל היום עם בעלך שניכם יותר מדי ביחד.אם הוא יושב בבית תצאו לצעוד ביחד כדי שיתאורר.בקשר לעבודה של בעלך שלא ישלח קורות חיים למקומות עבודה כי זה רק מוסיף לירידה בביטחון כי בדרך כלל התשובות שליליות מה שכן שילך לחברות כוח אדם והם במקום מוציאים לו עבודה וכל עבודה אבל.......גלל האגו הגברי של הגבר תבהירי לבעלך שכל משכורת טובה כי יתכן ולא ירצה לעבוד במשכורת נמוכה.וגם תציני בעדינות שאין לו מה להפסיד אם מפטרים אותו כי את יודעת שהוא יכול להיות חכם ומקצועי אבל שום דבר לא תלוי בכישורים שלו.לפעמים מפתרים סתם משיקולים אחרים שלא קשורים בו.וחוץ מזה מה יש לו להפסיד.
    תספרי לי את עובדת?מה סדר היום שלך?מדוע לא שומעים כאן שאת עובדת אלא רק מתלוננת עליו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כשבעלך יתחיל לבגוד בך אז...תראי

מבינה
    30/10/2007

כמה תישתוקקי אליו.יש תקופות שיש אהבה וישנם תקופות שאין.אם תיתגרשי לא מחכה לך תור של בחורים שיקפצו עליך.תשמרי על היהלום שלך ותנסי להבין אותו ולשוחח איתו מבלי לתקוף ולהטיף פשוט תהי חברה אמיתית שלו כאילו היה איזה חבר או ידיד כי אחרת הוא ימצא אוזן קשבת אצל מישהי אחרת שרק תעודד ותעלה לו את האגו מה שניראה לי שאת לא עושה אלא נותנת לו להרגיש סמרטוט.בעלך זה האדם הכי יקר לך בעולם שאר הגברים רק יספקו לך סקס בלי ביטחון נפשי.את יכולה ללכת לפסיכולוגית מקופת חולים מבלי לשלם ואיתה לשוחח ולקבל כלים אייך לנהוג עם בעלך ואייך להביא אותו שיעשה שינוי בחייו.הוא לא מוכרח לבוא איתך מספיק שיתנו לך כלים כי אולי כשאת משוחחת עם בעלך את לא משוחחת בצורה מועילה אלא אולי אפילו מזיקה ונותנת לו להרגיש עוד יותר אפס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי..

גילי.
    31/10/2007

היי.........

את קולטת אותי,אה?!..
    אחרי מה שכתבת אני באמת מרגישה שאין צורך בפסיכולוגים..הם רק יסבכו...

אחותי-קראת אותנו הפוך על הפוך..

זה באמת קולע כמעט כל מה שכתבת!

מאיפה כל הידע?
    את באמת מרגישה שהיית יכולה לתמוך בבעלך אם הוא היה כזה??
    קל לומר,קשה ליישם...

אני עובדת בריפוי בעיסוק בבית חולים במחלקה סיעודית......עבודה מדהימה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כתבת שאת עובדת בריפוי בעיסוק

מבינה
    31/10/2007

הכל מנסיון חיים.ופשוט הוקל לי לדעת שהבעיה אצלו וזה לא משהו שקורה בגללי דבר שגרם לי לתסכול רב והחלטתי שעם אהבה לא קונים במכולת וחשוב לי שנישאר משפחה.יש אפילו מצב שלא סובלים או אפילו שונאים את הבעל וגם רגעים שגם אוהבים אותו מאוד.השנאה והאהבה על חוט דק.ויש משברונים בחיי הנשואים וצריך לעבור אותם.יגיע הרגע שהוא יתבשל במיץ של עצמו ובסוף יקבל אומץ להתמיד בעבודה ואז..הכל יסתדר!
    רציתי לשאול אותך האם את עובדת בהיתנדבות או עם משכורת?
    אני חזרתי לארץ לפני שנה ואני ממש ממש מחפשת עבודה לליטוף הנשמה כמו שאומרים .האם אפשר לעבוד אצליכם אפילו בהיתנדבות?
    מיציתי כבר את כל הקורסים והסדנאות כך שאולי ריפוי בעיסוק ימלא אותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למבינה יקרה!

גילי.
    31/10/2007

היי..

לגבי עבודה-אני עובדת בשכר ובמחלקה שלי יש די הרבה בנות שרות לאומי וגם שתי נשים מבוגרות שמתנדבות וזה חוץ מרופאים,אחיות,משפחות שמסייעות וכו'. כך שכרגע יש באמת צוות גדול אבל אם אני אשמע על צורך במתנדבים ותמיד צריך-אעדכן אותך..

חוץ מזה בזכותך היום הייתי קצת יותר רגישה ומבינה לבעלי....

האם יש לך עוד רעיונות איך ליצור השתוקקות,כבוד ושלווה בזוגיות?
    כיצד ליצור זוגיות בריאה יותר?

אני אשמח לקבל ממך טיפים נוספים את ממש מאירה לי את המחשבה ומרחיבה את ההסתכלות!!!
    לדעתי את בנאדם עם היגיון בריא וגישה זורמת,לכן בטח למדת לתקשר מעולה עם הבעל,לא?

אז שוב תודה וכל הכבוד על האיכפתיות,
    בהערכה,
    חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהי רגישה ומבינה אבל לא ברמה של אמא

מבינה
    01/11/2007

רגישה ומבינה ברמה של חברה כלומר מותר לך להעיר אבל לא להציק.ויחד עם זאת להעביר לו מסר חד פעמי במילים, שאת לא צריכה אותו כי הוא לא מפרנס ולא מתפקד כבעל אז בשביל מה את צריכה עוד ילד לפרנס ושאת מסתדרת יפה בלעדיו.אבל זאת תגידי בשקט וברכות כי זאת מכה מיתחת לחגורה ותאמרי זאת במספר מילים הכי מצומצם.גברים אוהבים לשמוע את השורה התחתונה אין להם כוח להיתפלספויות.הוא לא יגיב לדבריך מיד, יתכן ויצטרך זמן לעכל את מה שאמרת.ובהמשך תתחילי פשוט לצאת עם הילדים מהבית לחברות ותשאירי אותו לבד.תעשי זאת בערך שבוע כדי לזעזע אותו ואחר כך תיתנהגי רגיל תהי נחמדה.הוא יתחיל להיכנס למחשבות עם עצמו ובאיזה שלב יקבל החלטה לעשות משהו ולהישתנות מחשש שהוא הולך לאבד אותכם.התהליך אצלו יקח קצת זמן אפילו חודש חודשיים ואולי קצת יותר עד שתראי תוצאות אבל זה יקרה.וכאן אני מסימת הרגשתי חובה לענות לך אבל אל תשאלי יותר כי אני לא רוצה להיות יותר פעילה בפורום הזה.ביי ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה חיזרי אלינו. חני- עדכני אותנו

רונית
    06/11/2007

מבינה תוססת ומענינת. בואי חיזרי אלינו. וחני- מענין מה קורה איתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית וכל הפורום

גילי.
    08/11/2007

היי כולם.......

אני דווקא בתקופה טובה עם בעלי...........

השתפר,במגמת עליה!

תודה על כל העידודים,בנות.

חני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת השלהבת והצתת האהבה

יהודית ברגמן
    11/11/2007

חני יקרה!
    כמאמינה גדולה באהבה ובאפשרות להחזיר ולהצית את הלהבה באם היתה, אני מודה לך ששבת לעדכן אותנו שזוגיותכם במגמת עליה. תודה. לא רק את יצאת מחוזקת ומעודדת...... :)) בהצלחה.. והלוואי ומהלימון תפיקו לימונדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב מסובך ומעצבן
    יוליה
    22/10/2007

היי
    אני בת 24 נשואה שנה לבן 38 לשנינו אין כסף בחשבון אנו גרים עם הוריו אביו חולה אלצהיימר מתקדם למשל כשמתלונן על כאבים ואנחנו לא מצליחים לטפל בבעיה הוא מתחיל להגיד אני אתאבד אני אשרוף את הבית..הוא יורק על הרצפה בבית...לפעמים שם את הסיגריה על השולחן ועל ונוצרת סימן...כרגע בעלי התחיל לעבוד ואמור להרוויח כ4500 בחודש.
    אני סטודנטית לתואר ראשון ובזמן לימודיי גרה עם הוריי...בעיה נוספת שבבית חמותי גרה עובדת זרה ונותנים לה את כל ההכנסה שהייתה להם (בעיקרון אנו גרים יחד עם חמי וחמותי ביחידה נפרדת)בנוסף לאלה צריך לקנות לה מזון ולשלם לה אם היא רוצה לנסוע לחופש...בקיצור די הרבה כסף...העובדת הזרה קצת מקלה על חמותי אך היא יודעת רק אנגלית וחמי עדיין מפנה את תלונותיו לחמותי או לי..חוצמזה מפריע לי חוסר הפרטיות כשאני חוזרת הביתה בסופי שבוע בא לי שבעלי ואנ י נהניה יחד בחופשיות בלי לדאוג שיחשדו במשהו (הדאגות מצד בעלי) בזמן האחרון אני נלחצת ולא כ"כ רוצה להכנס להיריון האמצעי מניעה שאני משתמשת בו מגן ב70 אחוז וגלולות למניעת היריון משמינות אותי...היחידה שלי ושל בעלי די קטנה ואני די חוששת איך נגדל שם ילד...חוצמזה יש לנו בעיה של יחסי מין שאנחנו שוכבים רק פעם בחודש....הוא מש חושש שהוריו יחשדו או שהיה אומר יש לי הרבה מחשבות בראש..רק זה בראש שלך....את נימפומנית....אז מה יקרה כשיהיו ילדים? אני לא יכולה לעבוד כי אין ברשותי רכב לצערי אני נהגת די גרועה...ובאף עבודה שביררתי עליו לא מסכימים לקבל סטודנטים.
    מה אתם אומרים? מה הפתרון?
    נ.ב-יש להם עוד בנים ובנות נשואות עם ילדים שגם מצבם הכספי ממש לא משהו...כך שיכולת התמיכה בהוריהם מועטה...כמעט אין סיכוי שיאשפזו את חמי בבית אבות כי מרחמים עליו....ויכולתנו לשכור דירה גם מועטה כי נניח נשלם על השכר דירה 1000 ש"ח ובכל מקרה בעלי יצטרך לתמוך בהוריו ואני סטודנטית ועוד החיים לפנינו איך נסתדר? (ממש אין לי בעיה שיתמוך בהוריו-אני אוהבת אותם) אבל קצת יש לי חששות לגבי איך נסתדר כספית? חיי מין לא טובים....וגם התרגלות לכפר חדש אנשים חדשים...גם ככה ביטחון חברתי שלי ירוד...ואני ביישנית

לקביעת תור
    סגירה
    מצב מסובך ומעצבן

הוספת תגובה

• מחסור אינטימי וכלכלי בבית ההורים

יהודית ברגמן
    24/10/2007

יוליה יקרה!
    את מתארת מצב קשה ולא נעים, אבל בשלב זה יש להתאזר בסבלנות ולקוות שתמצאי עבודה במהלך הלימודים או אחריהם ובמאמץ משותף עם בעלך תוכלו סוף סוף "לבנות לעצמכם בית" בכל המובנים ולחיות כמו בעל ואישה. יתכן שכשישתחרר מהוריו ותהיה לכם פינה אינטימית משלכם – גם חלק מהחשש והעכבות המיניות יפתרו. עד אז תשתדלי לא להיות תקועה בבית ומצאי פעילויות מספקות שיעשירו את חייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להמשיך הלאה אך חוששת
    אנונימית
    22/10/2007

שלום

אני נמצאת בהליכי גירושין מזה כשנה. אני נשואה 10 +2. הכרתי בחור לפני כשנה וחצי, בהתחלה היה בינינו קשר טלפוני והייתי קופצת אליו לעבודה ויושבים מדברים. לאט לאט הוא התחיל להתאהב בי גם אני הרגשתי אליו משהו אבל לא רציני. יש לציין כי כשהכרתי אותו הוא סיפר לי שהוא גרוש ללא ילדים למרות שלא האמנתי לו ואכן צדקתי בכך שלא האמנתי לו. יום אחד הוא פשוט נעלם לשבוע ימים ואז התחלתי לשאול את עצמי לאן הבן אדם נעלם. לילה אחד הוא פשוט התקשר אליו והתוודא בפני כי הוא נשוי ובעצם באותו הלילה נולדה לו תינוקת, הוא ציין בפניי שאם אני אחליט להיתנתק יהיה לו קשה אבל הוא יקבל את זה כי בעצם הוא הסתיר ממני אמת שכזאת. אני כיוון שידעתי בתוך תוכי כי הוא נשוי לא קיבלתי את הבשורה בצורה סופנית. ואז הוא פשוט בא ואמר לי שהוא התאהב בי ולא יכול בלעדיי. לאט לאט נרקמה בינינו מערכת יחסים נפלאה. אני התחלתי להרגיש כי איתו אני פורחת וכשאני חוזרת הביתה אני כמו פרח שנבל. היו לנו שיחות רבות על מערכת הזוגית שלנו ומה בעצם אנחנו עושים הלאה. הוא לא ממש אהב את אישתו אבל באיזה שהוא שלב הוא הרגיש כי הוא רוצה להתחתן להקים בית ומשפחה. יום אחד עוד בתחילת דרכנו קיבלתי טלפון מאישתו והייתה ממש בשוק. הסתבר כי הוא פשוט התלבשה על פירוט שיחות בפלאפון שלו, כמובן הכחשתי הכל וניתקתי את הטלפון, כמו כן גם נכנסתי לסרטים שאם במידה וזה יגיע לבעלי מה אני עושה. בינתיים המצב אצלי בבית ממש התדרדר כבר לא היינו מתקשרים כלל, לא יכולתי להיות בקרבתו של בעלי כל פעם חיפשתי לאן לברוח, הגענו למצב שבעלי כבר עזב את ביתנו . הודעתי לו בפירוש כי אני רוצה להיתגרש ואין לנו מה לשקם. בינתיים כמובן אישתו של הגבר שהכרתי כל הזמן ניפנפה בפניו לעזוב את הבית וכמובן כל הזמן התרברבה בפניו שיש לה חוקר ויש לה את התמונות שלנו וכד' כמו כן היא הייתה מתקשרת אלי בחסום. מה גם שהיא ידעה על כל צעד וצעד שלנו. בינתיים הבנו שאחנו לא יכולים לחיות ככה, ואנחנו רוצים להיות יחד אך חוששים מכל הסביבה והעתיד. ערב אחד קבענו להיפגש באיזה צימר באזור שאנו גרים בו אך אני הייתי צריכה לאסוף אותו ממקום מסויים ששם הוא החנה את רכבו. כמובן שזה מה שהיה אבל חיכתה לנו הפתעה גדולה שלא חלמתי על זה בחיים. לאחר שבילינו יחד והייינו צריכים לצאת כמובן יצאנו מהשביל ואז בעצם משני צידי הכביש חיכו לנו שני כלי רכב, מצד אחד בעלי עם חבר ומצד שני אישתו עם ידיד שלה. כמובן בשניות הראשונות היינו בשוק טוטאלי ושניות לפני שהם ניסו לחסום אותנו הצלחנו לברוח, יש לציין כי בעלי היה מורחק ממני עם צו הרחקה ובעצם עד כניסה לעיר כשהוא קלט כי אני נוסעת לתחנת משטרה הפסיק את המרדף ונסע. נכון להיום יש ביני לבין הגבר שהכרתי מערכת יחסים נפלאה ומלאה באהבה, אך יש לי חששות שמה הפרודה שלו תמשיך למרר לנו את החיים ולא תניח לנו.

הוספת תגובה

• בהליכי גירושין- סודות ושקרים

יהודית ברגמן
    23/10/2007

שלום לאנונימית!
    מה בעצם את מבקשת לדעת? איך להמשיך את ההתנהלות שלך בתוך התחמקויות ושקרים - לא אוכל להנחות אותך. רק אוכל לייעץ לך לסיים מהר את הליך הגירושים ולא להחפז להכנס לאותה תבנית התנהגותית שיקרית עם הגבר הבא בתור.
    תוספת: מובן שאשתו נפגעה מאוד משקריו ובגידתו בה בעת הריונה ותגובתה תהיה קשה יותר מזו שלך, כששיקר לך בנוגע למצבו המשפחתי. קרוב לוודאי שפיתחה אובססיביות ויצר נקמה, כמו זו של בעלך. אגב, איך השגת עבורו צו הרחקה?
    תעדכני אותנו בנוגע ל"מערכות היחסים"...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרק הבא בטלנובלה בטח יהיה מעניין

דותןG
    23/10/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמצאת בחושך בלי טיפת אור
    ס
    22/10/2007

מאז שהכרנו היחסים בני לבין בעלי היו רעילים. היו תקופות טובות ואז פתאום הגיעה תקופה רעה וחוזר חלילה . גם בתקופה שהכל היה "בסדר" למדתי כבר לא לתת לעצמי לשמוח ולהרגע תמיד אני מתכוננת ל"התקפה שמעבר לפינה". והנא זה קרה שוב היה לי כמה שבועות נהדרים שבהם הוא עזר פינק אמר מילים יפות. ועכשיו כבר שבוע שהכל התהפך שוב רע לי שוב הוא מעיר לי על כל שטות .שוב הוא מקלל אותי בגסות . שוב הוא משפיל צועק וכו.
    הבעיה שהפעם כבר אין לי כח אני מרגישה שלאט לאט אני נכנסת למין עצבות עמוקה כזאת שלא עוזבת אותי כל היום (דכאון?) מה שגורם לי שאין לי סבלנות או אנרגיה מספיק. אני עיפה כל היום וקשה לי לתפקד. גם לילדים גם לבית וגם לעסק המשפחתי (עובדת מהבית) . הילדים הם עיקר חיי אז אני מקדישה להם את כל שאריות הכח שנשארו לי. אבל העסק סובל אני לא מסוגלת לתת לזה את כל כולי יותר . מה שגורם לו להתעצבן ולצעוק עלי יותר על מכתבים שלא נשלחים טלפונים שלא תמיד נענים וכו אבל במצב הזה שהוא גרם לי פשוט אין לי כח נפשי להכל לטפל בבית לטפל בילדים לטפל בעסק ואז בערב שהוא בא לעבור התעללות רגשית לא פוסקת. הוא חושב שאם הוא ישפיל ויצעק עלי יותר אני אעשה את העבודה שלי בעסק יותר טוב.ההפך הוא הנכון!!
    אנחנו גרים בחול ואין לי פה חברים (אין לי זמן לכלום עם כל מה שמוטל עלי) אין לי עם מי לדבר. כל המשפחה בארץ
    בא לי לקחת את הילדים ולעזוב אותו ואת הכל ולחזור לארץ . אבל אז
    מה יהיה איך נתפרנס? המצב גם קשה שם
    אני מרגישה בתוך פלונטר . אבל אם לא יהיה פתרון אני מרגישה שבסוף המצב שלי ידרדר יותר . הכוחות הנפשים שלי ימשיכו לאזול ויש לי ילדים לטפל בהם ולדאוג להם (אגב שני הילדים עדין מתחת לגיל שנתיים)
    האם יש עצה?
    האם עלי לוותר על נוחות כלכלית בשביל שלמות נפשית לי ולילדים ופשוט לחזור לארץ?
    בבקשה תנו לי עצה

לקביעת תור
    סגירה
    נמצאת בחושך בלי טיפת אור

הוספת תגובה

• זוגיות הרסנית בניכר

יהודית ברגמן
    23/10/2007

נעמה יקרה!
    המצב שאת מתארת לגמרי לא פשוט. חלוקת האנרגיות שלך בין הבית, הילדים והעסק המשפחתי, בתוך בדידות בארץ זרה, חוסר פרגון, חוסר יציבות והשפלה הרסנית מצד בעלך, בולמים יכולתך להתחזק ולהצליח. השאלה איך תוכלי להתעצם ממצב של קורבן > לאישה בטוחה, עצמאית ועוצמתית. כזו שיכולה להתחשל ולעמוד בפניו ואולי להיפרד. אם יש באפשרותך/כם לקבל ייעוץ מקצועי - עשי/ו זאת. במידה ולא ישתף פעולה - שקלי פרידה וחזרה ארצה עם הילדים. הביטחון הנפשי שלכם קודם לכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יהודית טועה מאוד ומנסיון תחזרי לארץ

מבינה
    30/10/2007

אם כל הכבוד ליהודית זה לא קל לפרק הכל קודם צריך לנסות דברים.אני גם הייתי בחול וגם לי היו השפלות בסגנון הזה.חידיעתך בכל משפחה שעוזבת את הארץ יש משברים מהסוג שלך.לבעל קשה להיתמודד עם החרדות שהוא לבד בעולם ושצריך לדאוג לפרנסה בחו'ל ואפילו שיהיה המוצלח ביותר הגברים הישראלים ניכנסים ללחץ.בקשר לצורת הדיבור שלו אז ככה.אני קניתי ספר שקוראים לו גברים השונאים נשים והנשים האוהבות אותם מאת ד''ר סוזן פורווארד וגו'אן טורס-הוצאת מיטב.בספר מסופר על נשים מצליחות שהבעל עשוי לתקוף אותה בגלוי לעתים בערמומיות כה רבהעד כי אין היא יודעת מה קורה לה.המטרה להתקפותיו היא גאוה עצמית.הוא מותח ביקורתעל כל מוצא פיה,ממעיט מערכה בפני ידידים.פוסל את עבודתה,משתלט על כל מעשיהומאשימה בכל דבר שאינו עולה יפה.והיא נוטלת על עצמה את האשמה.ספר זה הוא מעין מדריךלעזרה עצמית.גדוש בתאורי מיקרים וציטוטים ישירים מפיהם של נשים וגברים כאחד שמעורבים היחסים מיסוגיניסטים.אלה יחסים שהגבר עושה הכל להשפיל אותך מחרדת נטישה.תיקני אותו בסטימצקי לי זה עזר מאוד.דבר נוסף מנסיון,חזרי לארץ ותמצאי כל עבודה שתרצי ושתוכלי העיקר תחזרי.המקום הטבעי לישראלים הוא בארץ לטוב ולרע.אני חזרתי לפני שנה.הבעל מיד יחזור לעצמו והמשפחה שעוטפת הורים וכו מאוד תורמת להרגשה הטובה.אמנם בהתחלה מרגישים קצת נתק נפשי מהמשפחה אבל את מתחילה לפגוש חברות ישראליות והבעל נוחת על הקרקע.אם לא תעשי כך מה שיעצתי לך שתדעי לך שתישארי בלי בעל וגם בלי מפרנס.אין לך מה להפסיד.אני עזבתי חיים ברמה גבוהה וחזרתי לארץ וזה היה צעד נבון.בנוסף יש את החברים המשותפים שכאשר אתם יוצאים איתם ומבלים איתם בארץ שגם הדבר תורם לזוגיות שלכם.אבל זכרי דבר ראשון כשהוא מקלל אל תאמרי לו למה אתה מדבר אלי כך אלה בעצת הספר תאמרי לו אני לא אוהבת אייך שאתה מדבר אלי אם תדבר אלי כך אני יוצאת מהחדר.הבן אדם יחטוף שוק מהשינוי שלך ולא יוכל לקבל את זה שאת מתנגד לו ותראי שהיחס ישתנה והוא יכבד אותך אבל...זכרי שהוא ינסה אחרי תקופה שוב להיתנהג כך לראות אם הוא מצליח לשלוט בך ותתמידי בדרך.אסור שיראה את הספר.הספר הזה הוא התנך שלי.הוא מסביר גם מדוע הםן מתנהגים כך.ן.....דרך קופת חולים את יכולה ללכת לשיחות עם פסיכולוג וזה לא עולה לך .שיחות לקבל כלים נוספים ולרומם את הנפש שלך.בהצלחה וזכרי שאני כותבת מנסיון.דרך אגב גם לרוסים שהגיעו לארץ היו בעיות כאלה במשפחה ממעבר מארץ לארץ בדיוק כמו שלישראלים יש בחו'ל-בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל"מבינה" אולי תעלמי לנו מהחיים?

ס
    31/10/2007

אולי תשתקי כבר??
    מי שם אותך פה להיות יועץ או שופט?
    קודם כל הכתיבה שלך מסורבלת מיגעת ונמשכת עד אין קץ.
    תפסיקי ליגע אותנו בדברי ההבל שלך.
    מזה עבדת בתור ספרנית? מה את מיעצת לכל אחד ספר שונה
    לי יש ספר מעולה בשבילך "אישה טפשה "
    שמעת עליו? לא זה הספר שנכתב רק בשבילך כתוב בו על אישה טפשה ומתנשאת שמנסה להראות לכולם כמה היא מבינה ובעלת נסיון. הבעיה שכולם מזמן הבינו שהיא "קצת" מוגבלת שכלית. אבל היא ממשיכה להטריד את כולם.
    למה מנהלי הפורום כאן נותנים לה להתבטא בחופשיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלהמות לא יאה .

יהודית ברגמן
    31/10/2007

נעמה

שוב: הפורום נועד להחלפת דעות שונות.כולן לגיטימיות
    הפורום נועד להשמעת דעות שונות וכל אחת - לגיטימית, כל מי שמוכן לנדב עצה - מוזמן. אפשר לקבל את העצה, או לדחותה.
    ולשאלתך: "למה מנהלי הפורום כאן נותנים לה להתבטא בחופשיות?" .... אני אכן שוקלת , נעמה, באם עליי להסיר את הביקורת המישתלחת והפוגעת הזו ש ל ך מהפורום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהנלת הפורום הזה..

ס
    01/11/2007

אכן, אכן, נא להסיר את הודעתי מהפורום הזה .
    חשבתי שכאן מקבלים חוות דעת של מקצוענים. לא של כל אורח פורח ומשועמם..
    ול"מבינה" , אני מעדיפה להיות רודוילור .ולא חמור נוער שנכנס לשדות זרים..
    אכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה - מי שמדברת על עברית קלוקלת

לילי
    01/11/2007

כמו שאומרים: כל הפוסל במומו פוסל. אבל את בטח לא יודעת על מה אני מדברת. אז עיזבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה את גועל נפש

שני
    31/10/2007

איזו תגובה - אלוהים ישמור. איכככסססס.
    ,מבינה" בסך הכל ניסתה להביא מניסיונה.
    עכשיו ניתן להבין למה בעלך מתנהג אלייך ככה - אולי יש דברים בגו.את מגעילה ודוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנות אני בגיל של אימא שלכן

מבינה
    31/10/2007

כנראה שהסיגנון שלי מיושן בשבילכם.מאחלת לכם כל טוב ובהצלחה.
    מבטיחה לא להטריד אותכם יותר בעצותי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה - אל תיחסי לבהמות שיש פה

שני
    31/10/2007

תמשיכי את מה שאת עושה בלי לחשבן לאף אחת. ככה זה בישראל - אחד רוצה לאכול את השני - מה? לא ידעת? יש מישהי שעוזרת ונותנת עצות אז הן רוצות לאכול אותה... גועל נפש. תמשיכי לכתוב. את כותבת ממש לעניין. אני - בתור קוראת פסיבית בפורום (אף פעם לא העליתי כאן נושא) - קוראת את תשובותייך ומאוד נהנית.

אז אל תפסיקי בגלל כמה בהמות...

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואת..

ס
    01/11/2007

ואת ככ אנטלגנטית נחמדה ויפת נפש!
    איזה ניסוח ! איזו כתיבה מעולה!
    עוד מעט נחשוב שאת פרופסור בפקולטה לעברית.
    המשיכי להעלות את הגיגיך . לא כל יום מוצאים ניסוח ועברית יפה כ"כ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון סליחה אבל את כמו כלבת רוטוילר

מבינה
    31/10/2007

ושוב סליחה הכוונה לא ליפגוע זה רק ביטוי להמחיש לך שאולי...אם תישתני ותהי יותר רכה ועדינה ולא גסת רוח כפי שהגבת כאן אז כמו שאת תישני לטובה כך גם יחסו של בעלך אליך ישתנה לטובה.ןתחשבי על זה.
    אז ביי ביי לא תיראי אותי מגיבה כאן יותר חבל לבזבז את האנרגיות על בנות כמוך כי באמת ניפגעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון סליחה

ס
    01/11/2007

המון המון סליחה אבל תקראי את התגובה שכתבתי למעלה..
    באמת שלא התכוונתי לפגוע . רק התכוונתי להגיד שאת חמור מטופש (ואני כלבה כלשונך)
    שוב פעם לא רציתי לפגוע רק רציתי להאיר את עינך.
    ובאמת שגם נפגעתי נורא..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעמה כנראה שבאמת יש לך בעיה

לילי
    01/11/2007

בין השאר בעיות בהבנת הנקרא והכי חמור הינה העובדה שיש לך רגשי נחיתות מהגרועים ביותר. אני מתחילה להבין את בעלך!!!

אתן לך עצה טובה: גשי לטיפול. זו לא בושה. זה רק יעזור לך להיות אדם נחמד יותר. לעצמך, לבעלך, לילדייך ולאנשים זרים בפורומים שונים.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למבינה, אנא חיזרי, אני זקוקה לעצתך

אלה
    10/11/2007

קראתי את תגובותייך השונות בפורום ואני מוצאת שהן באות מהלב, מהבטן, ממקום של לרצות לעזור. נשים כמוך אני מעריצה. אינני רואה כל פגם בלשון בה את משתמשת, להיפך, כתיבתך מתגלגלת וקריאה מאוד.
    כתבתי את בעייתי האישית בהודעה העליונה כעת בפורום, ואשמח מאוד לשמוע את דעתך.
    בכבוד רב,
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לריב נכון?
    אורית
    21/10/2007

יש לי חבר שנתיים, אני מטורפת עליו ואנחנו רוצים לעבור לגור ביחד בקרוב, אבל הקשר הזה רחוק מלהיות מושלם...
    אנחנו רבים המון, על כל שטות. כל דבר מצליח לעלות לנו על העצבים או לפגוע ובגלל ששנינו אוהבים אחד את השני כל כך ושנינו אנשים די רגישים אנחנו לא מצליחים להרגיע את הרגשות השליליים, להירגע ואז לדבר או אפילו לצחוק על דברים אלא ישר כל דבר הופך לריב.
    ניסינו כל מיני שיטות ולא הצלחנו לעמוד באף הבטחה שהבטחנו לעצמנו בקשר לזה.
    אני לא רוצה שכל החיים שלנו יהיו ככה, איך אפשר לפתור את זה בלי ללכת לייעוץ זוגי כי הוא לא מוכן?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לריב נכון?

הוספת תגובה

• גם לריב צריך לדעת איך

יהודית ברגמן
    23/10/2007

אורית יקרה!
    בכל מערכת יחסים זוגית יש גם ריבים במינונים ורמות שונות. אבל חשוב לשמור על תקשורת נכונה, קשובה, מכילה ובונה, בה הריב הזוגי ישמש מנוף לצמיחה הדדית ולא לריחוק. נכון לתרגל יכולות כאלו בעזרת ייעוץ/סדנאות/לימוד מתוך ספרים בנושא.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - זקוקה לעזרתכם
    דנה
    19/10/2007

שלום לכולם,
    אני בחורה בת 26 יוצאת עם בחור בן 27 כחודשיים הכרנו דרך מכר משותף.
    הבחור מקסים מבחינתי, מתחשב, וכיף לשנינו יחד. יוצאים לבד וגם לפעמים עם חברים שלו.
    הבעיה היא שהוא בקושי יוזם פגישות לדוגמא- אנו יוצאים פעם בשבוע ולפעמים לעיתים נדירות יוצאים פעמיים ביוזמה שלי.
    ולעניין קשר טלפוני הוא ממש יוצר קשר באופן מועט הכוונה היא שהוא יכול להתקשר אלי פעם בשבוע ומבחינתו זה מספיק.

ניסיתי לדבר איתו על עניין זה ואמרתי לו במפורש שזה מפריע לי .
    הוא טוען שאין צורך לדבר כל יום ובטח שאין צורך להיפגש באופן יום יומי על בסיס קבוע.

העניין שזה בשבילי מאוד מפריע האם יש דרך לשנות זאת?? כי דיבורים לא הועילו .
    תודה מראש
    דנה

הוספת תגובה

• חוסר התאמה

יהודית ברגמן
    21/10/2007

דנה יקרה!
    אם אחרי חודשיים של היכרות, אין התלהבות, רק טוב לכם כשאתם ביחד, אבל בין לבין הקצת בילוי אין כמעט קשר ותקשורת, הצורך הנוסף לא בא ממנו ואין לו יוזמה ליותר - נראה שמערכת הציפיות דפוסי ההתנהגות והרצונות שלכם שונים. את פשוט לא חסרה לו ואין בו געגוע - יתכן שאתם לא מתאימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכולם
    שלום לכולם
    18/10/2007

שלום אני נשואה 8 שניים אתחתנתי בגיל צעיר מאוד יש לי שני ילדים יש לי ילד עם בעיות שמיעה וקשב וריכוז וילדה בת 4 לפני 3 שניים חלייתי בחולשת שרירים שאני די מתוסכלת מימנה בחצי שנה האחרונה אני די לא מיסתדרת עם בן זוגי יש לו יחס לפעמים לילד שאני לא יכולה לסבול את זה ומרות זאות לילדה הוא יביא את הנשמה לפעמים אני אומרת לו שאני רוצה לאתגרש אז הוא אומר לי שעם אני מיתגרשת מימנו יקחו לי את הילדים כי אני לא מתפקדת ובחורה חולה שכול הזמן בבתי חולים ותלויה בו אני כבר לא נימשכת אליו כמו פעם יש לי צו פינוי מהדירה ב4.11.07 הוא אומר לי שעם לוקחים את הדירה ילכו לאנשים שחתמו לי על הביית ויהרסו עכוד שני מישפחות שלמות מה עלי לעשות כדי להצליח לחיות לבד איך אני יקח את האומץ הזה כי אני די מפחדת תודה מראוש

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכולם

הוספת תגובה

• מחלה, זוגיות וצו פינוי

יהודית ברגמן
    21/10/2007

שלום לך!
    הצגת בפנייתך הרבה בעיות. מחלה קשה שלך וחוסר תפקוד היוצר מצב תלותי, בן עם בעיות שמיעה קשב וריכוז, מצב כלכלי קשה, בעיית תפקוד הבעל כאב, צו פינוי לעוד שבועיים מהדירה, וזוגיות לקויה. עליך לרכז מאמצים ולטפל קודם בבעיות הבוערות, כי אם אתם לא מתפקדים כזוג, איך את, אשה חולה מאוד, לא מתפקדת וחסרת אמצעים תסתדרי לבד עם שני ילדים שאחד מהם לא בריא ללא קורת גג. נסי לחשוב מה הכי דחוף וקריטי לך ולילדייך ורכזי מאמצים בכך. לדעתי טיפול בבעיית הזוגיות ניתנת לדחייה בשלב זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בין אב לילד חולה

מירי
    01/12/2007

היי אני מקווה שאת מרגישה טוב ובסדר
    אני אם ל3 ילדים ואחד לא שומע טוב כפי שציינת
    איך שבעלך מיתייחס לילד זה נראה שאינו מקבל את ה"פגם" שבו כיביכול
    תראי אין לך מימה לפחד ככה זה בעולם גם אני היתגרשתי וזה לא כזה נורא אין לגבר מה לאיים עליך מלבד זה שיקחו לך את הילדים אני עברתי את אותו הסרט וגם עלי הוא איים בזה
    תשמעי אני חיה לבד כבר 4 שנים לא לקחו לי את הילדים שלושתם איתי
    גם אני היתחתנתי מאד צעירה אני לא יודעת באיזה גיל היתחתנת
    אבל אני היתחתנתי בגיל 17 וחצי
    ואים זה היחס שהוא נותן לבן שלך תדעי לך שילד כזה להפך הוא זקוק ליותר חום ואהבה ביגלל הבעייה שלו
    ואים זה היחס תיתגרשי אין לך מה לפחד אף אחד לא יקח מימך את הילדים
    את חולה כמו שהבנתי אבל שוב זו לא סיבה מצדקת שיקחו לך אותם
    אים הם מטופלים!!
    אני אמנם לא חולה אבל אני עברתי מקרה יותר חמור ולכן האמנתי שאולי יקחו לי ואף אחד לא לקח לי אותם
    כולם איתי
    אים את מרגישה שאת זקוקה לדבר עים מישהי אשמח מאוד לדבר איתך
    המייל שלי הוא [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש - פורום טיפול משפחתי
    מערכת BeOK
    17/10/2007

נפתח [a href=http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=192 id=link]פורום טיפול משפחתי[/a], אתם מוזמנים להתייעץ בכל הנוגע ליחסים במשפחה

לקביעת תור
    סגירה
    חדש - פורום טיפול משפחתי

הוספת תגובה

• מה ההבדל

גורית
    17/10/2007

מה ההבדל בין הפורום הזה לפורם החדש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוקוס שונה

דורית כהן
    18/10/2007

גורית שלום,
    בטיפול משפחתי מדובר בכל בנפשות הפועלות במשפחה - ילדים מול הורים, ילד מסוים מול הורה, קונפליקטים בין אחים. הפוקוס הוא על המשפחה ולאו דווקא על הזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לא בריאה - תסכול ואהבה ביחד
    מישהיי
    16/10/2007

אני מתכוונת לכתוב כי אני חייבת להוציא החוצה כבר בכתב ...
    אני בטוחה שאקבל תגובות לא בהכרח נעימות , אנא מכם היתחשבו בי .
    וסליחה שזה הולך להיות דיי ארוך.

אני בת 23 סטודנטית .
    לפני שנתיים נכנסתי למקום עבודה חדש , והכרתי בן אדם מדהים .
    הבוס שלי ואני פיתחנו ידידות נפלאה על בסיס אמון הדדי , שיתופיות , ופירגון .
    באותה התקופה לו היתה חברה 4 שנים אשר איתה הוא היה חי בביתה , שניהם גרושים.
    בלי לשים לב אני והוא היתקרבנו מאד , נפתח ליבנו אחד כלפי השניה ... הבנו ששתינו נשמות זהות .
    הבוס שלי אז היה בן 53 , הוא לא העלה על דעתו ברצינות כמובן שאי פעם ניהיה יחד .

התחלנו לדבר מעבר לעבודה בשיחות קצרצרות בטלפון של מה נשמע ואיך את מרגיש/ה .
    לאחר מכן התחלנו להתכתב ביוזמתי במסנגר , וכל יום לפני ואחרי העבודה היינו ממשיכים לקשקש עד השעותה הקטנות של הלילה.

הרגשתי שאני מתאהבת ... במראו החיצוני , באופיו המדהים , בעדינות ברכות באכפתיות שלו.
    כל פעם שהגעתי לעבודה ויצאתי לכיוון הבית פרפרים היו בבטן ...

לחכות שיכנס למסנגר לעוד שיחה מרגשת ... להגיע לעבודה לעוד כמה שעות של שקט.

היינו מדברים על חוויות מיניות על רצונות מיניות של כל אחד מאיתנו , היינו מדברים על זוגיות ועל שאיפות שכל אחד שואף להגיע ... על רצונות שלכל אחד מאיתנו שלא היתגשמו עדיין .

מפה לשם היתגלגלו העיניינים , היתקרבנו מאד , והתאהבנו שנינו .

הוא לא העלה על דעתו להיות עם אחת בגילי ואני לא העלתי על דעתי גם כן .

אני אדם מאד בוגר לגילי , עם שאיפות גדולות ורצונות שאין לכל אחת שבגילי .
    בסופו של דבר הגענו להחלטה לנסות להיות ביחד , לאחר המון מחשבות והתייעצויות מצידי .
    התייעצתי עם הוריי , עם חברותי , כולם אמרו שזה טירוף , אומנם זמנית זה יהיה טוב אך בעתיד הרחוק רב הסיכויים שקשר כזה יגמר .
    חשבתי על העתיד שלי ואיך אני רוצה שהוא יראה , והחלטתי לעשות צעד , מכיוון שחיים פעם אחת ואין לדעת בסופו של דבר מה יקרה מחר ואם מי אני אתחתן .

נכנסו לתוך המערכת יחסים , מהשלבים הראשונים היו לי חששות גדולות האם זה הדבר הנכון עבורי.
    אך בגלל האהבה ואופיו המדהים של בן זוגי החלטתי תמיד שאני נשארת.
    הוא עזב את חברתו כמובן וקנה דירה חדשה משלו , ואני עברתי לגור איתו .
    בימים הראשונים שנכנסנו למערכת היחסים דיברנו על חתונה .
    וגם הוא חשש לא מעט שיגיע היום שאעזוב אותו לאחר נישואין וילד וחשש שוב מגירושין נוספים .

היום אנחנו כבר שנה וחצי יחד הוא כבר בן 55 עוד מעט .
    התיסכול עדיין קיים בליבי , האם אני עושה את הצעד הנכון עבורי ועבורו
    אינינו יכולים לדמיין את עצמינו אחד בלעדיי השני , מאד התחברנו התרגלנו ואנחנו מאד אוהבים

אני לא יודעת מה להחליט , הוא רוצה להתחתן במאי וגם אני רוצה אך מאד מפחדת ולא יודעת למה לצפות אני רואה את הכל בבירור מולי אך נפשי עצובה.
    מאד קשה לי לקבל החלטה לפה או לשם , בבקשה עיזרו לי (אם ניתן בכלל)...

הוספת תגובה

• זוגיות לא בריאה

יהודית ברגמן
    16/10/2007

מישהיי יקרה!
    הכותרת שבחרת: "זוגיות לא בריאה - תסכול ואהבה ביחד" אומרת הכל ומצביעה על חוסר שלמות ובשלות ברצונך שלך להינשא לו. תבחני מהן הסיבות שהביאו אותך להתאהב בגבר המבוגר ממך ב-32 שנים. אולי חיפשת תחליף אב ולא חבר ובעל. וודאי החמיא לך שבוס עם מעמד וכסף מתעניין בך. ולו, החמיא שנערה צעירה ממנו ב-32 שנים מתאהבת ומחזרת אחריו, על אף שלטעמי, הפרש הגילים ביניכם וניצול מעמדו כמעסיק מאוד לא בריא ולגמרי לא טבעי והגון מצידו.
    ההחלטה חייבת להיות שלך בלבד, אחרי שתבחני את כל המגבלות ביחסים שכאלו. חשבי על כך שבעוד כ-20 שנה את תהיי בשיא פריחתך, אֵם צעירה ואילו הוא, מה לעשות- יהיה כבר זקן בן 75. בקרוב מאוד משהו יחסר לך ותהיי אף יותר מתוסכלת. האם יש לכם חברים משותפים או שלאורך זמן תקלעו לבדידות, האם את לגמרי מאושרת ושלמה? מה בוער לך לשנות סטאטוס? האם את משתוקקת כבר להקים משפחה ורואה בו אב לילדיך? התייעצי גם עם איש מקצוע וחברים משותפים. דבר לא בוער. קחי את הזמן ואל תמהרי להחליט. ואם בעוד כ-5 שנים של חברות, על אף כל הנקודות תראי אותו כיחיד על פני תבל- ותהיי מגובשת עם עצמך לחלוטין שזה האיש ותדעי בוודאות גמורה שזה מה שנכון לך ולך בלבד, ולא יהיו לך ספקות לגביו כלל- לכי על זה. לך בניגוד אליו, אין סיבה להיחפז- אל תיסחפי ואל תמהרי להתחייב לו. את עדיין צעירה ומתנת החיים לפניך.

מנסיון, ברור לי שזמנית אולי טוב לך, אבל אין ספק שנישואים כאלו לא יאריכו ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות לא בריאה - שימרי נפשך !!

איש אשכולות
    17/10/2007

יקירתי
    מצאתי לנכון להאיר את עינייך במספר נקודות , עצם פנייתך לפורום , ההתלבטות שלך ,התסכול וההגדרה שבכותרת "זוגיות לא בריאה " מעידים על אי ההשלמה במהלך איליו את צועדת ,
    מנקודת מבטי כגבר בוגר בתחילת ה 50 אכן מחמיא לגבר שכזה שהינו ודאי בעל מעמד, ונכסים קשר עם אשה כה צעירה בגופה ובנפשה.הריגוש המיני אותו תיארת בשיחותייך עימו תמוה,האם מרגש לך מינית גבר בן 55 ?? האם תוותרי על מעגל חברתי של בני גילך בהמשך חייך ? פער הגיל ילך ויחריף תמצאי עצמך לצידו של אדם זקן בעוד 15 שנים ,,הזקוק אולי לסיעוד וטיפול בעוד שהינך בת 38 בשיא פריחתך .
    לטעמי אותו גבר נוהג בחוסר הגינות שהוביל אותך למערכת יחסים שכזו , הייתי מגדיר זאת "כחולני" ואגואיסטי ,ראי דוגמת איציק מרדכי שנישא לכוכי ..והיכן זה נגמר .
    חייך רק החלו כאישה, את בתחילת דרכך ,, קחי את הזמן , תבלי בחברת בני גילך ,סעי לטיול ארוך לחו"ל , הפצע יבריא ! הישארותך בקשר הזה והתמסדות בו תוביל אותך לתסכול מתמשך ולשבר שילווה אותך כל חייך - חבל !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא כדאי - ברחי!

ס
    18/10/2007

מנסיון אישי: אני גם במצב שלך נשאתי לגבר שמבוגר ממני ב25 שנה ויש לנו ילד ביחד.
    אבל..כשהתאהבות נגמרה נשארתי עם אדם מבוגר שעבר הרבה בחיים כך שהוא רואה כל דבר שונה ממני . ומנסה להכתיב לי את דרכו . מבחינתו הוא בעל הנסיון הוא כבר רואה קדימה ואני צריכה לשמוע לו או שיקרו טעויות (והאמת שהרבה פעמים הוא צודק)
    הבעיה שאני לא רוצה לחיות כך. אני רוצה לחיות כמו כל אישה בשנות העשרים שלה אני רוצה להנות מהחיים לנסוע להכיר וכן גם לעשות טעוית
    כעת אני גרה במין בועה של אכזבה חוסר אמון ודכאון .
    לא טוב לי בצורת החיים הזו. לא רוצה לחיות את חייו של אבא שלי לא רוצה לחיות כמו בת חמישים פלוס רוצה לחיות כמו בת עשרים פלוס.
    לא בא לי להרגיש הקטנה הלא מנוסה שחיבת לצית למבוגר.
    אם לא הילד מזמן הייתי מפרקת את החבילה הבלה והממורטטת הזו. רק שאני נתקעתי .עשיתי ילד וכעת אני צריכה לדאוג לו . ולגדל אותו עם אבא שאוהב אותו
    אבל בשביל המטרה הזו הקרבתי את חיי.ולא פלא שלפעמים אני מרגישה מדוכאת ושהעולם קודר.
    צאי מזה מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת כל הזמן איך להציל אותך J

מירה
    18/10/2007

תחשבי עד כמה הוא חולני ואגואיסט. תעשי חישוב ותגלי שהוא פדופיל. כשהיית תינוקת בת שנה, הוא היה איש בן 33 ! מזל שלא עשה עליך בייבי סיטר ואמא שלך לא איפשרה לו לחתל אותך אז !
    מישהיי. כבר יומיים אחרי שקראתי את מה שכתבת אני חושבת כל הזמן איך להציל אותך. יש לי בת מקסימה שפעם היתה מאושרת מלאה חדוות חיים וחכמה והיום היא הבחורה הכי אפורה וכבוייה .התחתנה צעירה ומאוהבת במבוגר והסיבה כנראה שהתחתנה בגילך עם דמות אב שמעולם לא היה לה. והיום, 6 שנים אחרי שנישאו - היא בדיכאון יום-יומי מטופלת בילד. לא מאפשר לה להתגרש. בעלה שמח שהצליח לתפוס "גיישה" מאוהבת בזול. היום הוא הזדקן והפערים ביניהם גודלים יותר ויותר. היא בוכה כל היום. האהבה הגדולה הפכה לשנאה וכעס על כל העולם. בגלל פער הגילים אין להם חברים. ונגמר הסקס. הוא בוגד בה עם ילדה אחרת- המזכירה שלו. ושלא תחשבי - פעם היא היתה משוכנעת שהוא מאוהב רק בה לכל החיים.
    אל תעשי דבר שברור מראש שתתחרטי עליו. הוא יזדקן בקצב יותר גדול ממה שאת מסוגלת להתבגר. לא רחוק היום שהפער ביניכם יגדל ויגדל. תחיי עצובה ומרירה עם זקן שכבר לא עומד לו ולוקח רק תרופות ובקושי נושם.
    אל תשתגעי. תעשי טובה
    ותעדכני אותנו מה החלטת, כי אני לא יושנת בגללך ובגלל הבת שלי. מתוסכלת איך היא הסתבכה וגמרה לעצמה את החיים ביודעין. לפחות אדע שהצלתי נפש אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אל תעשי את זה לעצמך!

נעמה
    18/10/2007

מישהיי, את לא שפוייה אם את הולכת להתחתן איתו! מישהו רץ אחריך עם מבער? מה קרה? היו לך חברים לפניו בטח. התנסית עם בנים או שהוא הראשון. את כולך בת 23 . צעירה מידי בכל מקרה לנישואים, אז עם סבא? הוא חמור גדול, אם מסכים לקבור אותך כבר, כי את צעירה ולא רואה רחוק. זה לא גרביים שקונים ולא יודעים להחליט זה או זה. את שוקלת פה עתיד. גם אם היית מתלבטת לגבי חתונה עם בחור צעיר. לא מחליטים אחרי שנה וחצי אם לא ברור ומשוכנעים. נותנים עוד זמן לביחד בחברות. תגורו יחד עד שתימאסי בו ואם אהיה כנה יותר - תיפרדי ממנו כבר עכשיו. גם אם יכאב. כי אחרי שנים - זה כואב יותר ומסובכים בצרות, שאת לא תדעי איפה לקבור את עצמך מרוב פחד.
    הקיצר: אל תתחתני עם אשמאי כי תתחרטי על זה כמו שלא התחרטת מעולם!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טימטום אטרקטיבי- פתייה ופJופיל

אוהד
    18/10/2007

אתם לא שפויים. את עוד תזילי הרבה דמעות בחיים שלך. את תיפלי לבור שבמו ידיך כרית לעצמך. השתגעת . זה ממש אטרקטיבי שפדופיל מצליח להשיג לעצמו תמימה לכמה זיונים ומרושע מצידו של הזקן שכובל אותך לחייו.
    תעדכני את הפורום כשבעלך הזקן ילווה את בנך לגן הילדים - איזה צחוקים יעשו על הילד המיסכן!!! ובכלל- לטירונות! הזקן יגיע עם פיליפינית צמודה ואת תשתרכי בוכיה מאחור.. יחשבו שאת הנכדה שלו. אטרקציה מטורפת.
    תעדכני. אני מת מסקרנות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את עוד חיה עם הפדופיל?????

ירין
    30/10/2007

התחיבת לעדכן אותנו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורכבות בניית פרק ב בחיים
    לי
    15/10/2007

מצטערת מראש על כך שזה הולך להיות ארוך אך בכל זאת אני זקוקה לעזרתכם/ן.

אז כך אני אלמנה + 2 ילדים בני עוד מעט 4, בעלי נפטר כשילדי היו בני 4 חודשים כך שאינם זוכרים אותו.

הכרתי לפני כמעט שנתיים מישהו ויצאנו כשנה עד שהוא החליט שאנו נפרד מאחר ובני "עשה לו חיים קשים"
    ועפ"י התאור של בן זוגי דאז בני ממש "התעלל בו".
    אז כמו כולם אתם בטח שואלים מה ילד בן 3 יכול לעשות לאדם בן 30+ אבל עובדה שבני לא קיבל אותו וכל פעם שבן זוגי היה מגיע בני היה בוכה ועושה הכל ע"מ שבן זוגי ירגיש לא בנוח וילך.
    בן זוגי דאז הינו גרוש + 5 ילדים ואני אלמנה + 2.
    הילדים ביניהם מאוד מאוד מסתדרים וילדיו אוהבים אותי.
    לאחרונה ניסינו לחדש את הקשר אחרי שהיה בניתוק זמן מה אך יש לנו חששות רבים וגדולים.

כיום בני ובן זוגי לשעבר די מסתדרים אך לטענתו של בן זוגי יש לו (לבן זוגי) "טראומה" או "צלקת" ממה שגרם לו בני ואיך שאנו הולכים חזרה לבית שלנו הוא טוען שהוא חרד, וצפים לו כל הרגשות של אז ממש כאילו עבר התעללות.
    הוא אף דימה זאת להבדיל אבל לאחת שעוברת התעללות ואז נכון היא יכולה לגשת לפסיכולוג ולטפל בכך ואף להתחתן בעתיד ולהקים משפחה למופת אבל כל זה קורה כי היא לא צריכה להתמודד עם "המתעלל" שעשה לה זאת.
    ואילו אצלנו אם נחדש את הקשר אז הוא כן יצטרך להתמודד עם בני ואף לגדל אותו בעתיד והוא לא חושב שהוא מסוגל להתמודד עם זה. קשה לבן זוגי לשעבר להניח להכל ולפתוח דף חדש למרות שהוא מאוד מנסה ומשתדל.
    אז נכון רובם צוחקים ולא מאמינים אפילו המשפחה הקרובה אבל אנו ממש ממש חסרי אונים.

מה דעתכם?? מה עושים במצב כזה?? האם יכול להיות לכך פיתרון לדעתכם או שעדיף לנו שלא נחדש את הקשר??

שוב מצטערת על אורך מכתבי אך אני ממש אובדת עצות.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מורכבות בניית פרק ב בחיים

הוספת תגובה

• התמודדות עם ילדי בני זוג בפרק ב'

יהודית ברגמן
    16/10/2007

לי יקרה!
    ככל הנראה לבן זוגך דאז , הצורך בזוגיות אתך לא בעוכריו. בריחתו של האב ל-5 ילדים, מהתמודדות עם בנך הקטן, תמוהה. ועל פניו, נראית כתירוץ להיפרד ממך. אילו רצה בך מאוד- היה עושה מאמץ לתקן את הקֶצֶר ולתקשר עם בנך, אדיפוס הזאטוט בן ה-3, שהשתמש במניפולציות (של ילד בן 3) לתפוס עלייך חזקה. יש דרכים לנו המבוגרים לראות את נבכי נפשם של הקטנטנים, להתקרב ולהתמודד עם פחדיהם. בכל מקרה, לעולם לא מאוחר לאב ל-5, הגרוש, לקבל יעוץ מקצועי כיצד לתקשר גם עם ילדיו הוא, ולצאת מה"טראומה" ומה"התעללות" שבנך הקטנטן "אחראי" לה. בפרט אם אכן רוצה לשוב ולבנות קשר ללא חששות.
    זו דעתי, אבל יש גם אפשרות אחרת שיש לבן זוגך פגיעה עמוקה שכנראה אפילו לא מודע לה. כי אם ילד בן 3 גורם לו לטראומה, אז ודאי שצריך לפנות לאיש מקצוע כדי לפגוש בסיבות האמיתיות לפחדים שהובילו אותו לחשש הגדול מפגישה עם ילדך בן ה- 3

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה