מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפטרות אחרי חל"תנועה16/06/2008
שלום.
אני עבדתי בתור קופאית בסופר. בסוף פברואר יצאתי לחופשת לידה מוקדמת. שבועיים לפני סוף החופשה הגשתי בקשה לחל"ת וכרגע אני בחל"ת עד סוףנובמבר ז"א 6 חודשים.
יש לי כמה שאלות:
1. אם לקראת סוף חל"ת אני מתפטרת, אני אקבל פיצויים כמפוטרת?
2. יכול להיות שהסניף שעבדתי בו יסגר. מה הזכאויות שלי במקרה כזה ואיך אליי לפעול? לרשת יש עוד סניפים בי-ם (אני גרה בביתר עלית וזמן נסיעה מתחנה שלי עד הסניף בערך 40 דקות) והם יכולים להציע לי לעבוד במקום אחר. אבל אני לא מעוניינת בכך בכלל
3. במכתב אישור חל"ת רשום שלפי הסכם קיבוצי תקופת חל"ת לא תכלל לתקופת ותק ולא בח-ן תשלום דמי פיצויים. האם זה חוקי?
תודה רבה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאחר חופשת ללא תשלום - חל"ת
עו&amp17/06/2008א.
תחילה יש לבחון מכח מה ניתן לך החל"ת. האם זהו חל"ת חוקי שהמעביד לא יכל לסרב לך קרי צברת מעל 24 חודשי עבודה או שמא החל"ת הינו מכח הסכמת המעביד
ב.
צריכים לראות בין כמה הילד. על פניו וממה שאני מבינה לילד ימלאו 6 חודשים בתום החופשה ומכאן וככל שהשלמת 12 חודשי עבודה * הרי שתוכלי להתפטר בדין מפוטרת ובתנאי כי תתני הודעה מוקדמת, בכתב ותצייני את סיבת ההתפטרות - לצורך טיפול בילד וכי ההתפטרות היא בדין מפוטרת
כל זה אמור להיעשות עוד לפני שימלאו לילד 9 חודשים, כולל תק' ההודעה המוקדמת
* בעניין זה שימי לב כי נעשה תיקון לחוק עבודת נשים ומיום 27/3/08 דורשים 12 חודשי עבודה כוותק כדי להיות זכאית לחל"ת מכח חוק וללא הסכמת המעביד לעומת 24 חודשי וותק שדרשו עד למועד התיקון הנ"ל
ג.
אני פחות מציעה לך הליכנס להרעה מוחשית בתנאים, שיתכן ובהחלט תהיה במקרה שלך מאחר ומקום העבודה ייסגר ותאלצי לנסוע מרחק וזמן רב וגם העלות תשתנה. שורה תחתונה ומאחר ויש לך עילה להתפטר בדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים מכח עילה "טובה יותר" בחוק אני בהחלט חושבת שיש לנצל את הזכות הנ"ל ולא להיכנס להרעה מוחשית בתנאים, אף כי יתכן שהשינוי מהווה רעה...
ד.
המעביד שלך טועה לעניין צבירת זכויות בתקופת החל"ת - חופשה ללא תשלום. במקרה של חישוב פיצויי פיטורים ועפ"י תקנות חישוב פיצויים והתפטרות שרואים אותה כפיטורים נקבע כי 14 יום מתוך תקופת החל"ת תבוא לצורך חישוב יצויי הפיטורים ולכן עליך להוסיף את הוותק הנ"ל בעת עריכת החישוב
בהצלחה ומזל טוב
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות ותחילת עבודהרונית16/06/2008
שלום
התפטרתי לאחר חופשת לידה בת שלושה חודשים כמקובל בחוק - בטענה " התפטרות לצורך גידול הילד"- וקיבלתי את כל הפיצוים
כמה זמן אני צריכה לחכות עד שאני יכולה לצאת לעבוד שוב (הגשתי מכתב בתאריך 4.5.08
ובאיזה שעות שאני רוצה - האם יש הגבלה??
אשמח לתשובתכם המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות וחזרה לעבודה- למה לא עונים
רונית17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפטרות לצורך טיפול בילד
עו&amp17/06/2008הזכאות בטענה של לצורך טיפםול בילד היא החריג לחוק מתוך כוונה היא אכן בכוונתך לטפל בילד, הרך הנולד, או לכל הפחות להתחיל לעבוד במקום עבודה שמטיב עם טיפול בילד כגון מקום עבודה קרוב יותר מבחינה גיאוגרפית / שעות מופחתות וכו'
אין משהו מוגדר בחוק אלא הפסיקה מדברת על "זמן סביר", קרי משהו שנתון לפרשנות. כמובן שאם המעביד ימצא לנכון לתבוע ממך את הפיצויים בחזרה בגלל שיגלה כי את מועסקת באותם תנאים מיד לאחר ההתפטרות - הוא בהחלט יימצא צודק. מאידך, אם תחלוף תקופה של "זמן סביר", לשיטתי מספר חודשים, הרי שתוכלי להוכיח את צדקתך החוקית לחזור למעגל העבודה כי הרי לא מצפים ממך מעתה לא לעבוד לעולמי עד...
נ.ב:
מזל טוב
נ.ב אחרון:
המענה נעשה בהתנדבות ולכן סבלנות היא מילת המפתח !
חיה לזר נוטקין, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וסליחה
רונית17/06/2008תודה רבה על התשובה וסליחה על חוסר הסבלנות היות והייתי צריכה את התשובה דחוף מאוד
רשמת בתשובתך "זמן סביר" יש לך איזה אומדן כלשהו - ואם המעסיק הקודם לא יגלה - כמה אני יכולה "לשבת" בשקט עד שמישהו יכול לגלות
האם חודשיים הם זהן סביר??
תורדה ושוב סליחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו&amp17/06/2008א.
אין צורך להתנצלת. בדר"כ מדובר על מספר חודשים בודדים
ב.
לעניין החלק השני של שאלתך - תהי זכאית לפדיון זכויותיך ממועד תשלום דמי ההבראה האחרונים ועד לתום תקופת ההודעה המוקדמת במידה והיא תינתן לך בפועל (עבודה בפועל ולא כשווה כסף)
ג.
פיצויי פיטורים צריכים להשתלם תוך 15 יום מתום יחסי העובד - מעביד, קרי תום ההודעה המוקדמת
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיזה שאלה זה קשור
רונית17/06/2008הי
נראה לי שהתבלבלת - נתת לי תשובה לשאלה שלא שאלתי
שלתי בסה"כ כמה חודשים והאם חודשיים זה מספיק כדי להתחיל עבודה חדשה לאחר ההתפטרות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהשירלי16/06/2008
שלום רב,
מס' שאלות:
אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידה והודעתי למעסיק שלי על כוונתי להאריך את חופשת הלידה,
היום לאחר מס' ימים מהודעתי הוא הודיע לי שבכוונתם לפטר אותי כאשר ניסה לגרום לי לקבל את שלושים הימים הודעה מראש ולא לחזור לעבוד, אמרתי לו שהזכויות שלי לקבל עוד 60 ימים חוץ מ-30 הימים הודעה מראש (אני עובדת אצלם 3 שנים) ושבכוונתי לחזור לעבוד כפי שתכננתי לחודשיים אלא אם ישלמו לי עליהם מבלי לחזור.
1.השאלה שלי אם אני חוזרת לעבוד האם אני מחוייבת לעבוד חודשיים (60יום) או 90 יום כולל ההודעה מוקדמת?
2.שאלה נוספת, לא קיבלתי פנסיה למרות החוק כיוון שלא דרשתי זאת, אני יודעת שלפי החוק מה-1.1.08 כל עובד מעל 9 חודשים אמור לקבל פנסיה, האם אוכל לקבל רטרואקטיבית את המגיע לי בצירוף הפיצויים ואם כן כמה מגיע לי?
3. מה לגבי הבראה, אם עבדתי קצת יותר מחצי שנה בשנה הנוכחית?
4. מתי אמורים לשלם לי את מה שמגיע לי? האם לאחר 60 הימים או 90 כולל ההודעה המוקדמת ?
בתודה מראש
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו - ממתינה לתשובה
שירלי16/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר חופשת לידהשרה15/06/2008
אני מבינה שלאחר חופשת לידה, היולדת זכאית להתפטר עד 9 חודשים ולקבל פיצויים כדין מפוטרת. יש לי שתי שאלות בעניין:
1. אם היולדת חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, עבדה מספר חודשים ומבקשת להיתפטר בתוך התקופה של ה 9 חודשים - האם עדיין מגיעים הפיצויים, אף על פי שלא היתה בחופשה ברצף?
2. לעובדת רכב ליסינג מהחברה אשר בלפי החוזה עובד שמתפטר עליו לשלם קנס, אלא אם כן פוטר. האם במקרה כזה, יולדת שמתפטרת בתוך התשעה חודשים, דינה כמפוטרת גם לגבי רכב הליסינג והיא פטורה מקנס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות בדין מפוטרת לאחר לידה
עו&amp15/06/2008ביחס לחלק הראשון של שאלתך -
התשובה חיובית. אין משמעות אם העובדת ישבה בבית או היתה בחלק מהזמן בעבודה כדי שתהיה זכאית להתפטר בדין מפוטרת ולקבל פיצויי פיטורים בטענה של "לצורך טיפול בילד". העובדת צריכה להגיש מכתב התפטרות ולציין את סיבת ההתפטרות וכן לוודא כי במסגרת 9 החודשים הנ"ל נכללת גם ההודעה המוקדמת שהיא מחוייבת לתת
ביחס לחלק השני של שאלתך -
אם יש קנס כלשהו בגין הפרת הסכם או הפרת חוזה ליסינג הרי שיש לאכפו. מה שכן צריכים לראות אם הקנס פרופרציונאלי ומה אומר ההסכם שכן אם ניתן לתת להסכם מספר פרשנויות הרי שעדיף לעובדת לטעון את מה שהכי מתייב עם אי תשלום קנס
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סטודנטיות ולידההילה15/06/2008
שלום, אני סטודנטית לתואר מתקדם באוניברסיטה העברית ובהריון. בעקבות תקדים של מישהי שילדה וככל הנראה ימנע ממנה להיבחן באחד הקורסים כיוון שלא הופיעה ליותר משלושה שיעורים (יש לציין כי מבחינת מוסד הלימודים אנחנו מחוייבים ל100% נוכחות בשיעורים - דבר מגוחך בפני עצמו), רציתי לברר האם מוגדרות בחוק זכויותה וחובותיה של סטודנטית שילדה במהלך שנת הלימודים מבחינת נוכחות בשיעורים, זכאות לגשת לבחינות, זכאות להיעדר מהלימודים לתקופה המקבילה לחופשת ההריון לה זכאיות נשים עובדות וכן הלאה.
תודה, הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדרות מקורסים אשר השתתפותם חובה
עו&amp15/06/2008כל אוניברסיטה ומכללה שמכבדת את עצמה מפרסמת על גבי האינטרנט את הזכויות והחובות של הסטודנטים. תעייני במה שחל על מקום לימודיך ולפי זה תפעלי
מה גם שתמיד יש ועדת חריגים, כמו במקרה של מילואים וכו' ולכן תוכלי לפנות גם לשם
מה שאני מציעה לך כדי לפשט את הנושא זה לפנות לועדת הסטודנטים שאמורה לעזור לך בעניין זה...
בהצלחה ובשעה טובה
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכויות יולדת במוסד אקדמי
לי10/06/2009שלום
רציתי לדעת האם יש זכויות המעוגנות בחוק לגבי זכויות אישה לאחר הלידה במוסד אקדמי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה להילה
עו``ד ליאת שטיין10/06/2009הילה שלום,
אין בחוק התייחסות לעניין זה, אלא בשני מקורות אחרים:
1. בתקנון האוניברסיטה עצמו.
2. בחוקי היסוד ובעקרונות הכלליים עליהם מושתת המשפט - סבירות, תום לב, שיוויון וכדומה - מהם ניתן לבצע היקש ו/או יישום מתאים.
בברכה,
ליאת שטיין, עו"ד
03-6245588* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטורים לאחר הפלהאילנה14/06/2008
ילדתי עובר מת בשבוע ה 26 להריון. כעת אני בחופשת לידה ,לפני סיומה. הבוס שלי הודיע לי שהוא מפטר אותי. הוא טוען שאין עלי החוק של יולדת שאסור לפטר אותה בחופש לידה. האם מותר לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים לאחר הפלה
עו&amp15/06/2008אני מציעה כי תפני לסעיף 7 (א) + 9(ו) לחוק עבודת נשים - שם יש תשובות לשאלותך ביחס לאחר הפלה
כמו כן יש לבחון אם הפיטורים נעשו בעקבות ההפלה או היעדרותך וכו'
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה
אילנה16/06/2008שם לא מדובר על מצב כמו שלי שילדתי ממש בשבוע ה26 וקיבלתי דמי לידה
תכלס מותר לו לפטר אותי הוא טוען שתכנן מזמן לפטר אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחרלידהל צורך טיפול בילדןרד12/06/2008
שלום, ילדתי בתחילת אפריל 2008 ויצאתי לחופשת לידה רגילה (14 שבועות).
אין בכוונתי לחזור למקום עבודתי מפאת שעות העבודה והימים -עבדתי במשמרות ובסופי שבוע בעיקר.
עבדתי במקום הנ"ל שנתיים, מתי עלי להודיע על אי חזרה לעבודה? והאם היה עלי לתת התראה של חודשיים מראש? שכן חופשת הלידה שלי עומדת בפני סיומה בעוד 5 שבועות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מוקדמת
עו&amp15/06/2008חובה עליך לתת הודעה מוקדמת בכתב על התפטרותך ולציין כי ההתפטרות היא לצורך טיפול בילד. תקופת ההודעה המוקדמת נגזרת הן מוותק שלך במקום העבודה והן מסוג העובדת שאת
ככל שאין לך זמן הודעה מוקדמת בהסכם העבודה שחל עליך - להלן עיקרי החוק:
א. עובד חודשי -
במהלך שנת עבודתו הראשונה -
במהלך 6 החודשים הראשונים - יום לכל חודש עבודה. בחודש השביעי ואילך - יומיים וחצי לכל חודש עבודה.
לאחר שנת עבודה אחת - יהיה זכאי להודעה מוקדמת לפני פיטורים של חודש.
ב. עובד יומי / שעתי (בשכר) -
(1) במהלך שנת עבודתו הראשונה - יום לכל חודש עבודה.
(2) במהלך שנת עבודתו השניה - שבועיים (14 יום) בגין השנה הקודמת, הראשונה, בתוספת יום אחד עבור כל חודשיים עבודה בשנה הנוכחית (השניה).
(3) במהלך שנת עבודתו השלישית - 21 יום בגין השנתיים הקודמות, בתוספת יום אחד עבור כל חודשיים עבודה בשנה הנוכחית (השלישית).
(4) לאחר שנת עבודתו השלישית ואילך - חודש
מזל טוב ובהצלחה
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגשת מסמכים לשמירת הריוןמזל12/06/2008
שלום אני בשבוע 10 ו-4 ימים קיבלתי שמירת הריון מרופא נשים מ1.6.08 עד 1.7.08 שאלתי היא מתי עליי לתת לרופא למלא לי את הטופס לביטוח לאומי? מתי להגיש ומה קורה עם המשכורת בינתיים ?ואם עבדתי בשבוע הראשון לשמירה כי לא מצאו לי מחליפה אז לדווח או להשאיר את זה 30 ימים של שמירה? אודה על הבהרה אני קצת מבולבלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה אם אפשר לענות לי זה חשוב.תודה
מזל15/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרעות09/06/2008
חוזה עבודתי מסתיים בסוף יוני וקיבלתי שמירת הריון מתחילת יוני למשך 30 ימים, האם לאחר סיום החוזה, אקבל שכר מביטוח לאומי?
האם העובדה שאינני עובדת ונמצאת בשמירה ייפגע בדמי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה...
רעות17/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזכאות לדמי לידה לאחר שמירת היריון
עו&amp17/06/2008א.
לא תהיה פגיעה בדמי הלידה שלך בגלל ששהית בשמירת היריון וכל עוד צברת את המינימום הדנרש כדי להיות זכאית לדמי לידה מלאים, קרי 10 חודשים מתוך 15 אחרונים שקדמו ללידה
ב.
בעקרון יש לבחון כמה זמן את מועסקת במקום עבודתך, כי לעיתים גם סיום חוזה עבודה שנקבע מראש לתקופה קצובה לא יאכף, ומשרד התמ"ת לעיתים מתערב בשיקולי המעביד לסיים את עבודת העובדת בעת סיום חוזה העבודה מטעמים של היריון
כדי לדעת אם זה המקרה שלך - יש לבחון את המקרה לגופו ולא ניתן לענות עליו על גבי הפורום. מצטערת...
ושיהיה בשעה טובה - הכי חשוב
חיה לזר נוטקין, עו"ד
www.hayalaw.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסבר נוסף
רעות17/06/2008תודה על התשובה אבל יש לי חידוד.
עבדתי רצוף 9 חודשים ואז נכנסתי לשמירת הריון, זה אומר שהשמירה תיחשב?
כלומר, אם חסר לי חודש אחד (כי סופרים 10 מתוך 14), השמירה משלימה את החודש הזה עבור דמי הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סורוב לשלם פיצויםאמילי06/06/2008
התפטרתי מהעבודה לצורך טיפול בילד. אני חתמתיעל פי בקשתו על הצהרה חתומה ע"' עורך דין שבו רשום שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד ושלא אחזור לעבודה עד לתום תקופות של 90 יום המחוייבות על פי החוק. הוא סירב לשלם ליאת הפיצויים בטענה שאסור לי לעבוד במשך שנה... מה עלי לעשות?
האם יש לך את החוק המאפשר לי לחזור לעבודה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוסף
אמילי06/06/2008המעביד דיבר איתי עכשיו וביקש ממני התחייבות לא לעבוד במשך שנה או שאני צריכה להחזיר לא את הפיצויים.. האם הוא צודק אני כבר לא מבינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיטוריםשירלי04/06/2008
שלום רב,
מס' שאלות:
אני שלושה וחצי חודשים לאחר לידה והודעתי למעסיק שלי על כוונתי להאריך את חופשת הלידה,
היום לאחר מס' ימים מהודעתי הוא הודיע לי שבכוונתם לפטר אותי כאשר ניסה לגרום לי לקבל את שלושים הימים הודעה מראש ולא לחזור לעבוד, אמרתי לו שהזכויות שלי לקבל עוד 60 ימים חוץ מ-30 הימים הודעה מראש (אני עובדת אצלם 3 שנים) ושבכוונתי לחזור לעבוד כפי שתכננתי לחודשיים אלא אם ישלמו לי עליהם מבלי לחזור.
1.השאלה שלי אם אני חוזרת לעבוד האם אני מחוייבת לעבוד חודשיים (60יום) או 90 יום כולל ההודעה מוקדמת?
2.שאלה נוספת, לא קיבלתי פנסיה למרות החוק כיוון שלא דרשתי זאת, אני יודעת שלפי החוק מה-1.1.08 כל עובד מעל 9 חודשים אמור לקבל פנסיה, האם אוכל לקבל רטרואקטיבית את המגיע לי בצירוף הפיצויים ואם כן כמה מגיע לי?
3. מה לגבי הבראה, אם עבדתי קצת יותר מחצי שנה בשנה הנוכחית?
4. מתי אמורים לשלם לי את מה שמגיע לי? האם לאחר 60 הימים או 90 כולל ההודעה המוקדמת ?
בתודה מראש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
שירלי11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורים לאחר סיום חופשת לידה
עו&amp17/06/2008א.
ישנה פסיקה חדשה לפיה חובה למעביד לתת לעובדת לאחר לידה הזדמנות לשוב לעבודה ולא די בתשלום זכויותיה, 90 יום, שכן הזכות לשוב לעבודה נועדה לתת לעובדת הזדמנות להוכיח את עצמה "מחדש" לאחר הפיכתה לאמא (אם זו לידה ראשונה)
ב.
מכל מקרה תהי זכאית לקבל 90 יום בשווה כסף או על ידי עבודה בפועל כולל תקופת ההודעה המוקדמת
ג.
זה שלא דרשת את זכויות המגן שמגיעות לך כגון רכיב פנסיה לא אומר כי לא תהי זכאית לקבלו. עליך בהחלט לדור שזאת מהמעביד בסיום עבודתך או אפילו עכשיו. רצוי בכתב ואם לא יעביר לך את מה שנדרש - פני לבית הדין לעבודה
חיה לזר נוטקין, עו"ד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וותקאורית04/06/2008
האם חופשה ללא תשלום נחשבת בוותק של העבוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וותק
עו"ד דלית דה-קסטרו04/06/2008בדרך כלל, אם אין הסכם ו/או נוהג הקובע אחרת, חופשה ללא תשלום אינה נחשבת לוותק במקום העבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר 10 חודשים מיום הלידהאמאל'ה04/06/2008
שלום,
הודעתי לעבודה ובאישורם כי אצא לחל"ת עד שביתי תהיה בת שנה.
הודיעו לי כעת שהם מציעים לי לחזור רק לתפקיד הרבה פחות טוב ממה שעשיתי ואין להם משהו אחר בשבילי.
ברצוני לדעת
1. אם אני מתפטרת כעת (ביתי בת 10 חודשים ולא 9 בהם אני זכאית להתפטר לצורך הטיפול בילד ולקבל את הפיצויים). האם אקבל את הפיצויים במלואם.
2.האם לאחר שאני מתפטרת אני זכאית לחתום אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות לאור הרעה בתנאי עבודה
עו"ד דלית דה-קסטרו04/06/2008התפטרות לצורך הטיפול בילד הינה תוך 9 חודשים מיום הלידה.
אולם, אם יש הרעה מוחשית בתנאי עבודה, עובד רשאי להתפטר אם התריע בפני המעביד כי אם לא יפעל לתיקון ההרעה הוא יאלץ להתפטר בדין מפוטר.
על מנת לבחון אם הנך זכאית לפיצויי פיטורים והאם מדובר בהרעה מוחשית את יכולה לפנות למשרדי לצורך תיאום פגישת ייעוץ.
אדגיש, כי במשך 60 ימים לאחר חופשת הלידה, או לאחר הארכת חופשת הלידה (אם הארכת את חופשת הלידה מכח החוק), אסור למעסיקך לפגוע בתנאי העסקתך ו/או להרע את תנאי עבודתך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרות לאחר לידהנעמה04/06/2008
2 שאלות
ע"פ החוזה שלי עם המעסיק אני חייבת לתת לו התראה של 3 חודשים לפני התפטרות האם זה חל גם במקרה שלי
נותרו לי מס ימי חופש שלו נוצלו האם אני זכאית לפדות אותם בכסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנעמה
עו"ד דלית דה-קסטרו04/06/2008בדרך כלל אם יש בהתאם לחוזה העבודה סעיף לפיו ההודעה המוקדמת הינה בת 3 חודשים, יש לתת הודעה מוקדמת כקבוע בהסכם. אולם במקרים בהם יש תקופת הודעה מוקדמת כה ארוכה, יש לבחון האם ההודעה המוקדמת בחוזה העבודה הינה הדדית. כלומר, יש לבדוק האם גם המעביד כשהוא מפטר צריך לתת הודעה מוקדמת בת 3 חודשים.
ככלל, לעניין ימי חופשה, כאשר עובד מסיים לעבוד מגיע לו לפדות את חופשתו עד למקסימום הקבוע בחוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיבה שלא עונים לי?שירלי03/06/2008
שלום,
בחודש שלישי להריוני הועסקתי ע"י המעביד.לפני סיום חופשת הלידה יצרתי קשר עם המשרד, ובפגישה נאמר לי כי אין לי מקום יותר במשרד (סה"כ עבדתי כ 9 חודשים עד ליום סיום חופשת הלידה). המעביד הסכים להעסיקני ל60 יום בלבד vהיות שהוא מחויב עפ"י חוק. לפיכך הודעתי כי בשביל חודשיים אין טעם שאחפש סידור ובחרתי להשאר עם הקטן בבית עד שיהיה בן שנה, והודעתי כי איני חוזרת.
שאלותי:
1. האם אוכל - בגין שלושת חודשי חופשת הלידה - להפריש את חלקי לביטוח מנהלים/קופ"ג/קרן השתלמות ולחייב את המעביד להפריש את חלקו? החוק ששונה ב 2007 קצת מבלבל - האם יש צורך בתק' אכשרה של שישה חודשים לפני כניסה להריון?
2. האם מגיעים לי דמי הבראה? חופשה שנתית? משהו אחר?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בתקופת חופשת הלידה
עו"ד דלית דה-קסטרו04/06/2008חוק עבודת נשים קובע כי עובדת הזכאית לדמי לידה שנהגו לשלם לה תשלומים לקופת גמל, ימשיך המעביד לשלם תשלומים כאמור בעד התקופה שבעדה שולמו דמי הלידה ובלבד שהעובדת שילמה בעד התקופה האמורה את התשלומים החלים עליה. ההוראה הנ"ל חלה על מעביד שהעובדת עבדה אצלו שישה חודשים לפחות לפני תחילת הריונה.
חופשת הלידה נחשבת לצורך הוותק, לפיכך הנך זכאית לדוגמא בגין תקופה זו לדמי הבראה ולפיצויי פיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיצויי פיטורין למי שעבדה פחות משנה?
שירלי04/06/2008אני חושבת שיש כאן טעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)