פורום זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבהרה קטנה
    אני
    26/06/2008

אם אני מעוניינית לצאת לחופשת לידה חודש לפני התאריך המשוער אני אמורה להודיע על כך בכתב לבוס שלי?לא מספיק במצב הנ''ל להודיע בעל פה?תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הבהרה קטנה

הוספת תגובה

• חהודעה על הקדמת חופשת לידה

עו"ד ערן לאופמן
    04/07/2008

יש להודיע בכתב וכמו כון הדבר מומלץ מחמת הספק שאח"כ הוא יכחיש הדבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצויים
    כרמית
    26/06/2008

הנני עובדת בחברת אופנה כשלוש שנים בתור מנהלת חנות שנקלטתי להריון הבירו אותי תפקיד משרדי והמשכורת ירדה משמעותית בנוסף לא הרגשת טוב במהלך החודשים האחרונים לסיום ההריון ובקושי הייתי מגיעה לעבודה..אני מעונינת להתפטר בתום שלושת חודשי חופשת הלידה שאלתי היא אם מבחינת פיצויים אני יכולה לדרוש ממעבדי ממוצע של שנה של המשכורות שלי?? אשמח לתשובה מהירה תודה מראש..

לקביעת תור
    סגירה
    פיצויים

הוספת תגובה

• פיצויים

עו"ד ערן לאופמן
    04/07/2008

כרמית שלום
    התשובה אינה כה קלה
    פעמים שכמשתנה השכר רואים בכך שתי תקופות העסקה שונות ומחשבים בכ"א את הממוצע
    יתכן ושכרך ייחשב כשכר שהופחת רק חלאחרונה ואז לא יתחישבו בהפחתה
    אני מציע לנסזות ולדרוש לפי השכר הגבוה ולטעון כי ההפחתה הינה אך בשל ההריון
    אגב היו לך אישורים רפואיים להעדרות ? זה יכול לסייע בטיעונייך.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סירוב המעביד לכתוב מכתב פיטורים
    אופירה
    25/06/2008

אני עובדת בצומת ספרים כאשר המעביד שלי איים עליי פעמיים בפיטורים כאשר בפעם האחרונה הוא ניסה לסחוט ממני הודאה שאני רוצה להתפטר וכאשר הוא אמר שהוא יודע שאני לא רוצה לעבוד בסניף המשיך ואמר שצומת ספרים תתן לי הכל ושאני הצעתי לו לכתוב לי מכתב הוא השיב שאין בעיה ולכן אני הבנתי שאני מפוטרת ולאחר מכן הוא שינה את דעתו ואמר שאני ממשיכה לעבוד וזה היה כאשר לא הגעתי למשמרת בזמן וכאשר אמרתי לו שאני הבנתי שאני מפוטרת הוא השיב שאין זה נכון וניתק לי את השיחה בפנים השאלה שלי היא מה עליי לעשות? האם לדרוש מכתב פיטורים?

הוספת תגובה

• התפטרות או פיטורים מתוך כעס

עו&amp
    26/06/2008

לא ברור מהמקרה שלך אם פוטרת בפועל או שמא המעביד טען בפניך בכעס כי הוא מבקש ממך לעזוב את מקום העבודה וכו', מה שקרוי בשפה המשפטית "פיטורים תוך עידנא דריתחא"

מאחר ונכון להיום, בהנחה כי הבנתי נכון את מצב שתיארת, את יושבת בביתף לא מקבל שכר, לא הודעה מוקדמת ואם לא מכתב פיטורים רצוי כי תפני למעביד בכתב + בפקס כי יש שביתה בדואר ומי יודע מתי המכתב יתקבל - ושם תצייני כי ביום X הוא פיטר אותך וביקש ממך שלא לשוב לעבודה וכי בעקבות הפיטורם את דורשת מכתב פיטורים, תשלום בגין הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים, פדיון ימי חופשה שטרם ניצלת ואת יתר זכויותיך

שימי לב כי יתכן והמעביד יטען כי הוא לא פיטר אותך ואז תהיה ביניכם מחלוקת, אך את זה תוכלי לדעת רק לאחר שתקבלי את תשובתו בכתב

בהצלחה

חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופשת לידה מוקדמת
    אני
    22/06/2008

שלום
    ברצוני להקדים את חופשת הלידה בחודש ימים שאלתי אם אפשרי כבר בשלב זה להודיע לבוס שברצוני להתפטר לצורך טיפול בילד?ואם זה אפשרי האם אני אמורה להגיש לו מכתב התפטרות או שמספיק להודיע בע''פ?ותוך כמה זמן אמור הבוס לשלם לי פיצויי פיטורין מרגע הודעתי?ושאלה נוספת האם במידה ואני אכן מקדימה את חופשת הלידה אני אמורה לקבל אישור מהרופא המטפל שלי ולהעביר אותו לביטוח לאומי?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה מוקדמת

הוספת תגובה

• יציאה לחופשת לידה מוקדמת - פיצול

עו&amp
    26/06/2008

א.
    כדי להתפטר בדין מפוטרת יהיה עליך להשלים לפחות 12 חודשי עבודה וכן ללדת. לא ניתן להתפטר לפני שקמה לך הזכות בגינה את מתפטרת, קרי לצורך טיפול בילד

ואם חלילה וחס אירע אסון ולא יהיה לך במי לטפל. בהחלט לא חוקי להתפטר טרם הלידה

ב.
    בלי קשה יהיה עליך לתת הודעה מוקדמת בכתב למעביד ולציין את סיבת ההתפטרות. לא תצטרכי להתייצב לעבודה בפועל בתקופת ההודעה המוקדמת שכן במועד זה את בחופשת לידה...

ג.
    המעביד יצטרך לשלם לך את רכיב הפיצויים, ככל שתהי זכאית להם, תוך 15 יום מתום ההודעה המוקדמת. איחור של מעל 30 יום יכול לזכות אותך בפיצויי הלנת פיצויי פיטורים

ד.
    סעיף 6 לחוק עבודת נשים מסדיר את עניין היציאה לחופשת לידה מוקדמת / פיצולה טרם הלידה. נקבע כי ניתן לצאת לחופשת לידה מוקדמת עד 7 שבועות לפני מועד הלידה המשוער או אף פחות מ-7 שבועות, וזאת מתוך תקופת חופשת הלידה הכוללת בהנחה כי את זכאית ל-14 שבועות

כמובן שאת מחוייבת להודיע למעביד בראש ובכתב על רצונך לנצל זכות זו ולפצל את חופשת הלידה

והכי חשוב - שיהיה בשעה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבלת דמי הבראה בחל"ת
    אילת
    22/06/2008

אני בחל"ת אחרי חל"ד
    בחודש הבא החברה משלמת דמי הבראה שנתיים לכל העובדים
    ביקשתי לקבל את דמי ההבראה למרות שאני בחל"ת.
    נאמר לי שאם אקבל אותם אשלם כ- 50% מהסכום מיסים...
    לא ברור לי למה אני אמורה לשלם כ"כ הרבה מיסים אם אני בכלל לא עובדת?

לקביעת תור
    סגירה
    קבלת דמי הבראה בחל"ת

הוספת תגובה

• תענו!!!!! זה דחוף!!!!!!!!1

אילת
    25/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי הבראה במהלך החל"ת

עו&amp
    26/06/2008

א.
    במאמר מוסגר אציין, כי את נמצאת בחל"ת לאחר חל"ד, קרי תקופת החל"ת אינה צוברת וותק לצורך חישוב דמי ההבראה, לעומת תקופת חופשת הלידה (חל"ד) אשר כן צוברת וותק

ב.
    לעניין ניכוי מס הכנסה מדמי הבראה - ברור כי גם במקרה שהיית עובדת בפועל היו מנכים משכרך מס הכנסה שכן הסך של 318 ש"ח ליום הבראה הינו סכום ברוטו. מצד שני אין לך מה לדאוג כי אם נוכה מס ביתר בחודש מסויים הרי שתוכלי בסוף השנה לדרוש החזר מס שכן החישוב של המס נעשה בסופו של יום בצורה שנתית ולא חודשית ולכן ככל שנגבה מס ביתר - הנ"ל יוחזר לך

נ.ב:
    על מנת לקבל את הפן המיסויי של הנושא אני מציעה לך לפנות לפורום של ייעוץ מס כמו בפורטל וואלה ודומיהם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רעות
    22/06/2008

עבדתי רצוף מחודש ספטמבר- מאי ובחודש יוני קיבלתי שמירה ל-30 יום, האם אני זכאית לשמירת הריון?ולאחר מכן לדמי לידה? האם נחשב שיש לי 10 חודשי עבודה רצופים? (זה כולל את חודש השמירה).
    חשוב לציין שבחודש אוגוסט 2007, לא עבדתי וכל השנתיים שלפני עבדתי רצוף.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• זכאות לגמלת שמירת היריון ודמי לידה

עו&amp
    26/06/2008

א. אם היית מקבל אישור מהרופא לשמירת היריון לתקופה של פחות מ-30 יום הרי שלא היית זכאית לקבל גימלת שמירת היריון שכן המינימום הנדרש מול ביטוח לאומי הוא לפחות 30 יום ב. סעיף 53 ו-54 לחוק ביטוח לאומי קובע כי החישוב של דמי לידה ייעשה על בסיס רבע שכרך שקדם למועד הלידה חלקי 90 יום יחד עם זאת סעיף 48 לחוק ביטוח לאומי קובע כי השכר הקובע לא מחשיב את דמי הגימלה של שמירת היריון אלא השיעור של שכר עבודתך לפני יציאת לחופשת לידה ג. היה ואת מקבל גמלת שמירת היריון מהמוסד לביטוח לאומי הרי שבמועד זה משלמים עבור דמי ביטוח לאומי ולכן ימים אלה ייחשבו כ"ימי עבודה" לצורך צבירת התקופה המינימלית שעליך לצבור כדי שתהי זכאית לדמי לידה - 10 חודשי מתוך 14 שקדמו ללידה או 15 מתוך 22 בהצלחה ושיהיה בשעה טובה חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עו&amp
    26/06/2008

א. אם היית מקבל אישור מהרופא לשמירת היריון לתקופה של פחות מ-30 יום הרי שלא היית זכאית לקבל גימלת שמירת היריון שכן המינימום הנדרש מול ביטוח לאומי הוא לפחות 30 יום ב. סעיף 53 ו-54 לחוק ביטוח לאומי קובע כי החישוב של דמי לידה ייעשה על בסיס רבע שכרך שקדם למועד הלידה חלקי 90 יום יחד עם זאת סעיף 48 לחוק ביטוח לאומי קובע כי השכר הקובע לא מחשיב את דמי הגימלה של שמירת היריון אלא השיעור של שכר עבודתך לפני יציאת לחופשת לידה ג. היה ואת מקבל גמלת שמירת היריון מהמוסד לביטוח לאומי הרי שבמועד זה משלמים עבור דמי ביטוח לאומי ולכן ימים אלה ייחשבו כ"ימי עבודה" לצורך צבירת התקופה המינימלית שעליך לצבור כדי שתהי זכאית לדמי לידה - 10 חודשי מתוך 14 שקדמו ללידה או 15 מתוך 22 בהצלחה ושיהיה בשעה טובה חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עו&amp
    26/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לצורך טיפול בילד
    היולדת2
    20/06/2008

ביום 16.4.08 ילדתי את בני בכורי, ביום 11 ליוני הגשתי מכתב פיטורים לצורך טיפול בילד
    עקב מרחק מרובה מהבית לעבודה וכן עקב שעות מרובות.
    1. אני עובדת בחברה מיום06.06.8, האם לצורך חישוב דמי הבראה ופיצויים החל"ד נלקחת גם בחשבון?
    2.קיבלתי מכתב חזרה מהמעביד אשר מציין כי עבדתי בחברתם מיום: 06.06.08 ועד ה-15.4.08
    ושששהיתי בחופשת לידה ניום: 16.04.08 ועד 22.07.08 האם לא צריך להיחשב שעבדתי בחברה עד 22.07.08?
    3. האם אני זכאית לדמי אבטלה ללא המתנה של 90 יום?
    אודה על תשובה דחופה

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לצורך טיפול בילד

הוספת תגובה

• תקופת חופשת לידה צוברת וותק

עו&amp
    26/06/2008

במהלך חופשת הלידה ממשיכים לצבור וותק לצורך דמי מחלה, דמי הבראה, פיצויי פיטורים, הפרשות פנסיוניות בכפוף לכמה תנאים וגם חופשה שנתית בכפוף לכמה תנאים שורה תחתונה ומאחר ומדובר על פורום שנותן מידע כללי ולא ייעוץ משפטי תעשי את החישוב של תקופת עבודתך ולפי זה תדרשי את החישוב לצורך דמי הבראה ופיצויי פיטורים כמו כן וככל שטרם ניצלת את ימי החופשה שלך - תוכלי לדרוש גם פדיון ימי חופשה מזל טוב חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש עבודה בהריון
    נינה
    19/06/2008

הי אני עובדת בתור מתכנתת ודי לא סובלת את העבודה שלי. כרגע אני בהריון שבוע 8 ואני די לא יודעת מה לעשות עם חיפוש עבודה. האם מקובל בהיי טק לחפש עבודה בזמן הריון או שכדאי להמתין לחופשת לידה? איך מעסיקים מתייחסים לעניין זה ? אשמח לקבל כל אינפורמציה אפשרית

לקביעת תור
    סגירה
    חיפוש עבודה בהריון

הוספת תגובה

• התחלת עבודה חדשה בזמן היריון

עו&amp
    26/06/2008

א. חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה אוסר על אפליה מחמת הורות כאשר "הורות" כולל גם את הזמן שעובדת נמצאת בהיריון ב. ברור כי מקרים של אפליה הם קשים להוכחה ולכן רצוי כי תהי עם עיניים פקחות ולא תנדבי מידע מיותר ג. הרבה מעסיקים לצערי נמנעים מלהעסיק עובדת לתקופה של עד הלידה בידיעה כי לוקחת תקופת הכשרה עד שהעובד מתחיל להיכנס לעניינים. מצד שני כבר נתקלתי במקרים בהם קיבלו עובדת לתקופה קצרה, להחליף עובד/ת אחר/ת וכו' ד. מה שאת צריכה לדעת זה שאין חובה להודיע למעביד כי את בהיריון, וכי לא מדובר בהטעייה. מצד שני ואם מדובר על עבודה שיכולה להזיק לך או לעובר - חובה להודיע למעביד (מה גם שאני מאמינה כי לא תחפשי עבודה כזו... :-) ) ה. שימי לב שאם תלדי ולא תצברי תקופת אכשרה מתאימה לקבל דמי לידה או שבמועד הלידה לא תעבדי כלל - לא תהי זכאית לדמי לידה אלא רק מענק לידה לפי מספר ילדיך שזה רכיב קבוע ולא בהתאם לשכר העובדת והכי חשוב שיהיה בשעה טובה חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר לידה
    רותם
    19/06/2008

אני שלושה חודשים לאחר לידה שקטה. אם אתפטר אהיה זכאית לדמי אבטלה?

לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר לידה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה

עו&amp
    26/06/2008

אם תהי זכאית או לא זוהי שאלה עובדתית. יהיה עליך לצבור לפחות 360 ימי עבודה מתוך 540 שקדמו למועד הגשת התביעה לדמי אבטלה כדי להיות זכאית לדמי אבטלה מהמוסד לביטוח לאומי

אם את עובדת יומית / שעתית אפילו יסתפקו ב-300 יום מתוך 540

בכל מקרה עליך לדעת כי חופשת הלידה כן נחשבת לצורך מניין ימי עבודתך, וכי יש יתרון בכך שמגישים את התביעה בסמוך לתום חופשת הלידה / פיטורים / התפטרות וזאת כדי לצבור תקופת אכשרה מינימאלית...

מזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה כחופשה ללא תשלום
    חגית
    19/06/2008

שלום, ילדתי תינוק בשעה טובה לפני 5 חודשים, יצאתי לחופשת לידה וחזרתי לעבודה לאחר 14 שבועות. שאלתי - האם אני יכולה כעת לבקש או להודיע למעביד על רצוני לצאת לחופשה ללא תשלום (כלומר להאריך את חופשת הלידה למרות שחזרתי לעבודה לפני כ- 60 ימים). אני עובדת אצל המעביד הזה מזה מספר שנים. תודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• יציאה לחל"ת לאחר חל"ד-חופשת לידה

עו&amp
    26/06/2008

א. בחודש 3/08 תיקנו את חוק עבודת נשים וקבעו כי מעתה נדרש וותק של 12 חודשים כדי לצאת לחופשה ללא תשלום (חל"ת) לאחר לידה, בלי צורךם בהסכמת המעביד, ועד 1/4 מתקופת העבודה של העובדת, ובכל מקרה לא יותר מ-12 חודשי חל"ת ב. במקרה שלך נראה כי ילדת עוד לפני התיקון לחוק ולכן כדי להיכנס לגדר החל"ת החוקי, בלי צורך בהסכמת המעביד, יש צורך בלפחות 24 חודשי עבודה ולא רק 12... בכל מקרה החל"ת הוא ממועד סיום חופשת הלידה ולכן אותם ימים שכבר התייצב לעבודה - ינוכו ממועד החל" שיצאת / תצאי ג. אפשרות אחרת היא לפנות למעביד ולתאם עימו מועדים ואת יציאתך לחל,ת, כאשר חשוב לעשות זאת בכתב כי כבר היו מקרים כי המעביד "שכח" את מה שהסכים מזל טוב חיה לזר נוטקין, משרד עו"ד www.hayalaw.com

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא אבטלה לאחר חופשת לידה
    עינב
    19/06/2008

שלום, סיימתי את חופשת הלידה בסוף אפריל . אני לא חוזרת למקום עבודתי הקודם היות והסתיים לי החוזה( קיבלתי מכתב מהמעסיק) . קיבלתי משכורת מהמעסיק : חודשיים בעבור גמר חשבון ביני לבין המעסיק מתוקף חוק עבודת נשים לאחר חל"ד וחודש הודעה מראש כלומר אני זכאית לקבל אבטלה מיוני( חודש לאחר סיום החופשת לידה) האם אני צודקת ? האם ביטוח לאומי משלם דמי אבטלה גם כאשר קיבלתי שכר שמוגדר גמר חשבון בגין חל"ד מתוקף חוק עבודת נשים? אני יודעת שהוא לא משלם כאשר משולם לעובד הודעה מראש
    אודה על תשובתך

הוספת תגובה

• זכאות לאבטלה רק לאחר תום יחסי עבודה

עו&amp
    26/06/2008

זכאותך לדמי אבטלה תקום רק לאחר שתסיימי את יחסי העובד-מעביד, קרי תום תקופת ההודעה המוקדמת. זה שקיבלת תשלום חד פעמי עבור הודעה מוקדמת + 60 יום שבהם אסור היה לפטרך לא אומר כי תצטרכי להמתין 60 יום טרם פנייתך לשירות התעסוקה והמוסד לביטוח לאומי

להפך - כדאי לך לפנות כמה שיותר מהר כדי שלא יתבזבזו לך "סתם" ימים מתקופת האכשרה שהמוסד לביטוח לאומי דורשים

בהצלחה ומזל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתגובתך

עינב
    23/07/2008

בהמשך לתאור המיקרה אותו ציינתי ולתגובתך, ברצוני לעדכן אותך שביטוח לאומי מסרב לשלם לי דמי אבטלה על אותם ימים בהם קיבלתי שכר שמוגדר - 60 יום מתום חופשת לידה מתוקף חוק עבודת נשים. על אף מה שכתבת בתשובתך אליי. אני יודעת שכשמשולם שכר בעבור הודעה מוקדמת לא מגיע לי כפל תשלום גם מביטוח לאומי אבל לפי מה שרשמת אני כן זכאית כשמדובר בתשלום מתוקף חוק עבודת נשים. אודה על תשובתך עינב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין ממתינה לתשובה

עינב
    05/08/2008

בהמשך להודעה הקודמת אשמח אם תעדכן אותי מהיכן הפסיקה שאני זכאית לקבל דמי אבטלה בזמן שהמעסיק שילם לי שכר עבור 60 יום מתוקף חוק עבודת נשים תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר תום חופשת לידה
    מאיה
    19/06/2008

שלום.

אני חוזרת לעבודה לאחר חופשת לידה ו-3 חודשים של חל"ת. לפי מה שהבנתי מגיע לי עוד חודש של שעת הנקה.
    עכשיו שמעתי שקיים חוק , שניתן לעבוד עד גיל שנה של ילד שעה פחות, כלומר כמו שעת הנקה. האם דבר כזה קיים? האם זה נכון? או שזה תלוי בחברה?
    תודה רבה

הוספת תגובה

• שעת הנקה - מי זכאית, כמה ולמה ?

עו&amp
    26/06/2008

א.
    רק מי שמועסקת במשרה מלאה זכאית לשעת הנקה

ב.
    הזכאות לשעת הנקה היא 4 חודשים מתום חופשת הלידה החוקית ולכן אם שהית בחל"ת, חוקי או בהסכמת המעביד - הרי שנותר לך רק עוד חודש לנצל את שעת ההנקה

ג.
    משרת אם - מה שאת מדברת עליו נהוג במקרה של המגזר הציבורי (לפעמים אני תוהה למה בעלי ולא אני עובדים במשרד ממשלתי... :-) ) כך שככל שאת עובדת במגזר הפרטי - המקסימום הוא 4 חודשי הנקה לפי החוק...

נ.ב:
    בהסכמת המעביד תוכלי להאריך את תקופת ההנקה בתשלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה והריון
    רונית
    19/06/2008

שלום, אני עובדת כשנתיים בחברה גדולה(אני עובדת חברה כל השנתיים ולא עובדת קבלן). העבודה היא עבודה פרויקטלית כלומר, חודשיים עבודה חודש לשבת בבית עד למציאת פרויקט אחר וכך הלאה.... אני עובדת שעתית ולא עובדת גלובלית. אני גרה בדרום והעבודה בכל הארץ-כך שיש נסיעות רבות באוטובוסים. כיום אנ בחודש רביעי להריון ושאלתי היא: האם היותי עובדת שעתית יכול לפגוע בזכוית שלי כעובדת בהריון? האם העובדה שעבודתי היא לסירוגין-חודשיים עבודה חודש הפסקה... שלושה חודשים עבודה חודש הפסקה, מבטלת לי את הזכויות כעובדת בהריון? האם החברה יכולה לדרוש ממני לסוע מחוץ לעיר כל יום? אשמח לקבל תשובות לשאלותיי היות ואני רוצה לדווח למעסיקי על ההריון ולא לפחד. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה והריון

הוספת תגובה

• עובדת שעתית בהיריון

עו&amp
    26/06/2008

א.
    אחת מהזכויות שלך בתקופת ההיריון נקרא "שעות טיפת חלב" וזאת לצורך עריכת בדיקות כגון מי שפיר ויתר הבדיקות השגרתיות במהלך ההיריון.

כדי להיות זכאית לשעות אלה, שלא מנוקות משכרך אלא משולמות לך כשכר עבודה מלא כנגד הצגת אישור עליך לעבוד שבוע עבודה מלא כנהוג במקום עבודתך. דהיינו, אם נהוג אצלך לעבוד 5 ימים בשבוע עליך לעבוד 5 ימים בשובע. ואם נהוג 6 ימים ואת מועסקת רק 5 ימים - אזי לא תהי זכאית לזכות זו.

עוד חשוב לציין כי הזכאות היא לפי שעות עבודתך בפועל - לפחות 4 שעות ביום - תהי זכאית ל-40 שעות טיפלת חלב ואם את מועסקת עד 4 שעות ביום תהי זכאית ל-20 שעות טיפת חלב

ב.
    ברור כי עליך להודיע למעביך על ההיריון כי פיטורים שייעשו מבלי שהמעביד ידע על ההיריון - תהיה לו טענה טובה כי אין קשר בין ההיריון לפיטורים

מצד שני, כדי שתחסי תחת חוק עבודת נשים יש צורך כי תשלימי לפחות 6 חודשי עבודה אצל המעביד הנוכחי או אותו מקום עבודה

ג.
    לעניין זכאותך לדמי לידה, בבוא העת וכו' - יש לבחון אם עד למועד הלידה תצברי 10 מתוך 14 חודשי עבודה שקדמו ללידה או 15 חודשים מתוך 22 שקדמו ללידה. היה וכן - תהי זכאית לדמי לידה

ד.
    לעניין סוג עבודתך -
    על פניו את מציינת כי את נוהגת לנסוע לאיפה שרק שולחים אותך ולכן אם תדרשי לנסוע רק ברדיוס של 40 ק"מ, נניח, הרי שאת משנה את תנאי עבודתך באופן חד צדדי, כי זה לא היה מוסכם ומקובל עד כה

מה שכן ניתן יהיה לעלות טענה ביחס לעבודה בשעות נוספות וזאת מהחודש החמישי ואילך או כנגד המצאת אישור רפואי שיבהיר למעביד כי את מוגבלת בעבודה לכך וכך

והכי חשוב שיהיה בשעה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התניית תשלום פיצויי פיטורין
    שרון
    18/06/2008

יצאתי לחל"ת לאחר חופשת לידה, ולאחר מכן התפטרתי כדי לטפל בבתי. המעביד מתנה את תשלום הפיצויים בחתימה על מסמכים כלשהם (מסמך ויתור על תביעות עתידיות, מסמכים הקשורים לחישוב הפיצויים או שחרור כספים מהבנק וכדו'). האם זכותו לעשות כן, או שעליו לשלם את הפיצויים בזמן בכל מקרה וללא מעורבותי? מה אפשר לעשות כאשר לדעתי חישוב הפיצויים אינו נכון והמעביד מתעקש? תודה

הוספת תגובה

• התניית תשלום פיצויי פיטורין

עו"ד ערן לאופמן
    10/07/2008

שרון שלום
    לא ניתן לחייבך לחתום על מסך ויתור על תביעות אם התפטרת לצורך טיפול בילדך.
    אפשר לחייב לחתום על שחרור כספים [טופס 161]
    אם החישוב אינו נכון בדקי עם גורם בלתי תלוי . אם יש יתרה לטובתך את יכולה
    לתבעה בבית הדין לעבודה . רק על תאשרי קבלת הסכום שמוכן לשם בויתור כולל כמובן
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חל"ת
    רוני
    18/06/2008

קראתי בפורום כי חל תיקון לחוק והיום נדרשים רק 12 חודשי עבודה רצופים על מנת שתהיה אפשרות לקבל חל"ת האם יש הבדל אם העובדת קבועה או זמנית ואם אני עובדת במקום העבודה שנה וחצי כמה מקסימום חל"ת אני יכולה לדרוש.
    ומה בנוגע לזכויותי כגון: ותק, צבירת ימי חופשה, תשלום הבראה ודמי ביטוח לרכב שנהוג לשלם במקום העבודה והאם המעביד אמור להמשיך להפריש לקופ"ג, קרנות השתלמות וקרן פנסיה אם הופרשו לפני הלידה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת

הוספת תגובה

• .

רוני
    26/06/2008

דילגתם עלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

רוני
    26/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה