פורום הפרעות אכילה - תמיכה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדכון אחרי תקופה עמוסה..
    מש
    23/02/2010

אז נגמרו המבחנים (חוץ מעוד מועד א' אחרון!), התחיל הסמסטר
    אני לא ממש זוכרת הרבה מהחודש האחרון למען האמת... הכל בלאגן שלם של לימודים
    בכל מקרה, אני בסדר סה"כ ... נלחמת במחשבות של להוריד את מה שהעליתי במבחנים
    איכשהו בתקופה האחרונה יותר אנשים מסביבי מודעים לבעיה ומונעים ממני להוציא לפועל את התכניות הזדוניות שלי...
    חוצמזה סוף סוף מצאתי מישהי שפנויה בימי שישי. השבוע פגישה ראשונה. מיותר לציין שאני מתה מפחד... מקווה שזה ילך טוב

יום טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדכון אחרי תקופה עמוסה..

הוספת תגובה

• מש יקרה,

קרן אור
    24/02/2010

ברכותיי,יקרה! ועכשיו שתקופת הלחץ מאחורייך,אני מקווה שתתפני לטפל בעצמך.
    אשמח לשמוע איך היתה הפגישה עם הפסיכולוגית החדשה.

מחזיקה לך אצבעות!
    קרן אור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "דייט ראשון" מאחוריי

מש
    26/02/2010

הרגיש ממש כמו - חיי בראשי פרקים..
    מבחינת רושם ראשוני היא ענתה על הציפיות שלי- לא זקנה/שמנה/מתנשאת
    סיפרתי לה ממש טעימות מהכל- ההתנגדות שלי לטיפול, המלנומה, הה"א
    למרבה הפאדיחה כשסיפרתי לה על הקטע של המלנומה צבא וכו' התחלתי לבכות... מדהים שגם בפעם האלף עדיין קשה לספר את זה.. הייתי בטוחה שזה יקרה דווקא בקטע על ה"א
    אבל לאור התגובה העניינית לגמרי שלה לעניין (שתפסה אותי לא מוכנה למען האמת..) הנושא עב בצורה "יבשה".
    זהו... קבענו המשך ליום א'
    שבת שלום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבת שלום מש

קרן אור
    27/02/2010

שמחה לשמוע שהפגישה הראשונה זרמה בהתאם לציפיות(וזה לרוב די נדיר בפגישה ראשונה,כך שיש למה לצפות..).,ושיכולת להרגיש מספיק מוגנת ובטוחה כדי לספר לה על חוויות קשות שעברת.
    אני שמחה שקבעתן פגישה נוספת ליום ראשון,כי זה באמת קשה לפתוח דברים כ"כ קשים ולהשאר איתם לבד שבוע שלם בין פגישה לפגישה.נשמע גם מההכרות איתך שאם מצאת לנכון לפנות את הזמן ביום ראשון(ולאוו דווקא רק ביום שישי) שהיה בפגישה שלכן משהו שנשמע מבטיח.

שיהיה בהצלחה.מחזיקה לך אצבעות!
    המשיכי לעדכן,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יכולתי שלא לשים לב
    לונה
    20/02/2010

קרן אור, את בת 32???
    אני זוכרת נכון שכשנכנסתי לפורום הזה לראשונה היה כתוב שם 29?
    זה אומר שכבר עברו 3 שנים!?

זה מטורף ולא נתפס אבל קרן אור- את פשוט ייצור מדהים! ואם באמת אני לא טועה-
    אז אני לא מאמינה שאני מכירה אותך כבר 3 שנים ואיזו טרנספורמציה עשיתי במהלכן.
    מקסים מקסים מקסים.

אני אוהבת אותך מאוד!
    שתהיה שבת רגועה לכולן.
    נשיקות (:
    Luna

לקביעת תור
    סגירה
    לא יכולתי שלא לשים לב

הוספת תגובה

• לונה יקירה,

קרן אור
    22/02/2010

אכן עברו קרוב לשלוש שנים,חדת עין שכמותך...
    תודה יקרה על המילים החמות והמרגשות.
    ואת יודעת שאני מחכה כבר לשמוע על הטרנספורמציה שעשית(את יכולה גם לכתוב למייל שאני מניחה שאת כתובתו שמרת..)(,אני עדיין זוכרת את הבטחתך... (-: (חיכיתי בסבלנות עד עכשיו..).
    נשיקות יקרה שאת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מתחננת...תקראו את הסיפור שלי..
    רוצהלהיותרזה
    18/02/2010

אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל..אז ככה,קוראים לי אביבי,אני ממש בקרוב בת 20 ואני סובלת מבעיה כבר הרבה שנים. לא הייתי קוראת לזה בדיוק אנורקסיה כי אף פעם לא הגעתי למשקל ממש ממש נמוך אבל אפשר לומר שבראש אני אנורקסית. כל המשפחה מצד אבא שלי כמעט כולם הם אנשים שמנים מאוד,כולם סובלים ממשקל יתר ומתעסקים ומדברים על זה כל הזמן כבר שנים..מנסים לרזות ומקנאים באנשים רזים. ולעומת זאת במשפחה של אמא שלי הכל הפוך,כולם ממש רזים ואפילו בת דודה שלי מצד אמא הייתה בתת משקל של ממש ואישפזו אותה בתל השומר..מה שהופך את ההתעסקות בבית בנושא אוכל והרזייה ליום יומי. אה ולא הזכרתי שאחי הגדול שוקל משהו כמו 140 קילו..וגם האבא..(אני אגלה לכם סוד קטן..הוא מקיא כל הזמן כבר שנים,מאז שאני ילדה קטנה) אמא שלי אשה רזה..תמיד שומרת לא לעלות גרם..אוקי,עכשיו אני אגיע למרכז הנושא-אני. בתור ילדה קטנה עד כיתה ב' הייתי ממש רזה,אבל תמיד הייתי קצתרחבה במבנה גוף וגבוהה,באמצע כיתה ג' התחלתי להשמין בבת אחת,נהייתה לי בטן גדולה וכל הילדים צחקו עלי,אפשר לומר שהקרנתי חוסר בטחון בגובה דשא ופשוט לא היה לי חברים,שנאתי את הגוף שלי,כל הזמן אמרתי לאמא שאני שמנה ושאני רוצה לרזות,עכשיו אבא שלי (שאני לא סולחת לו עד היום) כל הזמן העיר לי הערות(כשאני כותבת את זה אני נהיית עצובה) על זה ואפילו אני זוכרת שפעם אחת התכופפתי לידו והוא אמר לי בטן מגעיל כזה:"איכס,שמנה,מגעילה!" וזה מאוד פגע בי,בנוסף לכך הילדים בבית ספר כל הזמן פגעו בי,התחלתי להכנס למצא נפשי ממש לא טוב,הסתובבתי בדיכאון 24 שעות ביממה,וזהנמשךאמצע כיתה ח'..שלחו אותי לפסיכולוגית והיא אמרה שצריך לאשפז אותי, ובסופו של דבר הייתי מאושפת בבית חולים לבריאות הנפש ושם..או שם הכרתי ילדה עם הפרעות אכילה ברמה פשוט מטורפת היא הייתה חולה על כל הראש!! היא הייתה צורחת ככה:אכלתי 4 עוגיות!!!! אכלתי 4 עוגיות!!!" נכנסת לפניקה וחא כך חותכם את עצמה..בהתחלה הסתכלתי עלייה ולא ידעתי מה לחשוב,ופתאום אחרי כמה זמן נהיינו חברות (אגב היא ילדה יפה,עשירה ואינטילגנטית וכנראה גם פרפקציוניסטית) והתפתחה אצלי הפרעת אכילה קשה,כל הזמן דיברתי על המשקל,כל הזמן שאפתי לשקול משקל נמוך יותר ויותר,כל מה שהיה לי בתוך הראש זה איך אני יורדת עוד ועוד ועוד קילו,הלכתי למכון כושר ורצתי כמו מטורפת,כל פיפס שהכנסתי לפה חישבתי,שאלתי אנישים אם עכשיו אני כבר רזה והם אמרו לי ש:"אני לא מקל" ול-א יכולתי לשמוע את זה! רציתי להיות מקל אבל מקל! האמת שמקל בית שימוש אף פעם לא ממש הייתי אבל בראש הייתי פשוט אנורקסית כל דבר שדיברו איתי אפילו שלא קשור למשקל בכל התשובה שלי הייתה:"כן,בסדר,אבל אני שמנה,נכון??" כי זה כל מה שהיה לי בראש,אני שניםלא יכלו לדבר איתי..זה היה נורא..אוקי עכשיו זה כבר בערך שייך לעבר היום אני ממש לא בתת משקל ואני כבר לא במצב של פעם אבל יש בעיה אחת שמאוד מאוד מפריעה לי..טוב זה קצת מצחיק..אני מקווה שלא תחשבו שאני מוזרה .

הוספת תגובה

• אני ממשיכה..

רוצהלהיותרזה
    18/02/2010

אני חולה על כל הראש על הזמרת איימי וויינהאוס..יש לי אובססיה כלפייה..אבל תנחשולמה אני הכי אובססיבית??-כמובן. לרזון החולני שלה. אני יודעת שזה מטורף ואנשים אומרים לי שהיא מגעילה אבל אני נשבעת אני רוצה להיות רזה כמוה אני יודעת שהיא מסוממת אבל אני פשוט ח-ו-ל-ה עלייה!!! היא כל כך מיוחדת בעיניי ויפה..עכשיו,כל הזמן מסתובבת לי התמונה הזאת בראש של הרגליים הרזות שלה,היידים הרזות שלה...אני לא יודעת איך לצאת מזה! זה משגע אותי! אנ באמת צריכה עזרה....):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אה,כן..ממש סליחה שזה כזה ארוך..

רוצהלהיותרזה
    18/02/2010

הייתי חייבת..מקווה שתקראו ותעזרו לי..בכל מקרה,תודה לכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבי שלום,

קרן אור
    18/02/2010

אני חושבת שתיארת בפרטי פרטים כמה כל עניין האוכל והדיאטות הוא משמעותי\פתולוגי בביתכם,ואכן זה מאוד קשה במצב כזה לשמור על איזשהי אכילה שפויה.
    אני לא חושבת שאת מטורפת או משוגעת,כלשונך,אלא שאת נמצאת עמוק בהפרעת אכילה.שם כל המחשבות,הדפוסים,ההתנהגויות הן מעוותות.
    נשמע שחשוב ביותר שתפני לקבלת טיפול ותמיכה נפשיים,רצוי במסגרת מרפאה להפרעות אכילה.
    פרטים בשימושון למעלה.
    אם את צריכה עזרה נוספת,אשמח לסייע.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת שאת רוצה לטובתי..אבל..

רוצהלהיותרזה
    18/02/2010

בכל זאת גם אם אני אלך לטיפול כזה או אחר אני רוצה לשמוע ממך משהו..אולי את יכולה לעזור לי..אפילו עכשיו ברגע זה המחשבות הכפייתיות על גוף רזה מטרידות אותי..זה כל הזמן בראש גם אם פחות גם אם יותר אבל זה חלק בלתי נפרד מהחיים שלי..(אם יש לי בכלל חיים):

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    22/02/2010

דווקא בגלל שאני מבינה עד כמה המחשבות הן שורשיות והאובססיה לרזון היא בלתי נשלטת,אין לי דרך לעזור לך חוץ מלהפנות אותך לטיפול שיתחיל להתיר ויתחקה אחר השורשים הללו.
    הלוואי שיכולתי יחד עם משלוח ההודעה ללחוץ על מקש הsend ולהשתמש במקל קסמים שיעזור מעט,אבל לצערי יכולתי הוירטואליות הן קטנות מאוד.ובכ"ז אני רוצה להתייחס לדברייך ולהפנות את השאלות אלייך-מה היית רוצה לשמוע ממני??מה את חושבת שיכול לעזור לך???
    אולי יקל עלייך לזכור שגם אם כרגע קשה והשינוי נראה כמשהו רחוק ובלתי מושג,הוא אפשרי.
    אל תתיאשי,אני מבינה אותך,ואני איתך.
    חיבוק,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..איזה חמודה את..

רוצהלהיותרזה
    23/02/2010

את שואלת איך היית יכולה לעזור לי? איזה משפט את צריכה להגיד כדי לשפר את הרגשתי? נשמע מצחיק אבל אולי תגידי לי פשוט.....שאני לא שמנה...): שאני רזה כמו איימי וויינהאוס,שיש לי רגלי גפרורים כמו שלה ו...אוף! אני לא יכולה יותר!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אביבי,

קרן אור
    24/02/2010

אין לי מה להוסיף מעבר לתשובותיי הקודמות.
    אנא פני לטיפול.אם את צריכה עזרה בהפנייה למקומות טיפוליים,עדכני אותי.

שיהיה בהצלחה!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה שזה קטן
    קוויר
    17/02/2010

ההורים יחשבו שזה לא נורא, או שזה יעבור מעצמו
    בלי שהילד יקח עמדה בכלל לגבי עמדתם של ההורים זה מדרדר לו ,
    מישהו הרגיש פעם נוקם?

לקביעת תור
    סגירה
    הבעיה שזה קטן

הוספת תגובה

• קר,

קרן אור
    18/02/2010

ומה אתה חושב-שזה עובר לבד??
    לגביי נקמות, יודע מה גיליתי??שבמשחק הזה היחיד שמובס הוא אתה.אתה זה שסובל,מתייסר,ולשם מה??והאם כל זה באמת שווה את זה??
    היכן הקול שלך,ולא של ההורים שלך, בתמונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שאוכל מעט מאוד
    לימור
    16/02/2010

שלום

בני נולד בשבוע 31+6 במשקל 1.200כיום הוא בן שנה וחודשיים כרונולגי שנה מתוקן ושוקל 7.700. מבחינה התפתחותי הכל תקין- הוא כבר הולך ואומר מספר מילים.

אינני יודעת מה לעשות. בחודשים האחרונים הוא ירד בכמות האוכל שלו ואינו מוכן לאכול כלל אוכל "נורמלי". ז"א- כשהוא מתעורר בשעה 6:00 הוא שותה 180 מ"ל חלב, בסביבות 9:00-11:00 הוא אוכל פרות (לצערי זה מרוסק יחד עם עוגיות), לאחר מכן הוא אוכל מעדן בסביבות15:00-18:00 וזהו עד החלב שלפני השינה (180 מ"ל)בשעה 19:30 . הוא לא מסכים כלל לאכול את המרק שלו ולא שום אוכל שאני מניחה מולו. . דבר זה לא היה בעבר. יש רגרסיה עצומה הוא היה אוכל ירקות בצהריים ובערב מעדן עם בננה ואבוקדו. אני לא יודעת מה גרם לו להתנגד כך לאוכל. אני פשוט לא יודעת מה לעשות, אני מתוסכלת מאוד.

האם יש לך רעיון/פיתרון/הצעה???

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק שאוכל מעט מאוד

הוספת תגובה

• לימור,

קרן אור
    17/02/2010

על אף שאני מבינה את דאגתך,תחום שאלתך הוא לא בהתמחות הפורום.
    נראה לי שהכתובת הראשונית שלך היא רופא הילדים שמטפל בכם ובקיא בהיסטוריה הרפואית של בנך,כדי לשלול עיכוב התפתחותי בהתאם לאחוזונים שהוא מצוי בהם וולוודא שאין ירידה בהם.כמו כן,לבדוק שאין בעיות פיזיולוגיות של אכילה.
    אחרי שישללו בעיות רפואיות,ניתן יהיה לפנות למרכז להתפתחות תינוקות(בגיל זה מדובר על הפרעות בהאכלה..) שנמצאות בכל בתי החולים ברחבי הארץ.
    חסרים גם פרטים נוספים כמו:האם סירובו לאכול הוא רק בבית(אני משערת שהוא בגן במשך היום..מה קורה שם??מה הגננת מספרת???),איך אתם מגיבים(חשוב לא להפוך את האוכל לזירת מאבקי כוחות,כי ילדים קולטים את זה מאוד מהר)כשהוא מסרב לאכול,האם חל שינוי במצב בבית וכדו'.עם התשובות האלו כדאי ללכת לרופא ולנסות לברר מהיכן נובע סירובו של בנך.

מקווה שעזרתי,שיהיה בהצלחה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק שאוכל מעט מאוד

אפרת לוי
    17/02/2010

שלום לימור,

אני מצטרפת לדבריה של קרן אור בנוגע לנחיצות הבירור ובעיקר ביחס לטיב האינטראקציה שלך עם בנך ביחס לאוכל.
    אבל, חשוב לי להוסיף דווקא מס' נקודות נוספות לא מההבט הפסיכולוגי אלא מהמציאות ( כאמא ל-3 ילדים) .

א. יתכן ועקב בקיעת שיניים החיך שלו מאוד רגיש וכאוב ועל רקע כך הוא פחות אוכל.
    ב. יתכן והוא כבר לא רוצה אוכל מרוסק, נסי לתת לו חתיכות של קציצה, בננה , לחם, פסטה 'גריל'.
    ג. יתכן והוא רוצה להתנסות לבד עם אוכל, נסי להתייחס לזה כאל משחק והציעי לו מגוון מאכלים. ושיתעסק עם האוכל לבד- ימעך, ילוש, יזרוק ( עדיף יום לפני הניקיון הגדול...)

מאחלת לך הצלחה

הכי חשוב, לא להיכנס איתו למאבקי כוח סביב האוכל. אם לך זה קשה נסי שמישהו אחר, פחות טעון ( אבא, סבתא) יתן לו אוכל ( עד כמה שזה אפשרי )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לשתיכן

לימור
    17/02/2010

ניסיתי לתת לו הכל- הוא לא מוכן לגעת ולנסות.
    אך דבר אחד עיקרי לקחתי מדבריכן- לא ליצור מצב של מאבקי כוחות!!!
    זה מתסכל אותו ואותי ונהייה יותר גרוע.
    אקח אותו לבדיקה אצל הרופא ייתכן שזה חוסר ברזל או משהו רפואי וייתכן שזה משהו בין אישי.
    תודה רבה על התשובה
    נגעתן לי ללב והרגעתן אותי.
    לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיהיה בהצלחה!

קרן אור
    18/02/2010

אשמח לשמוע,אם תרצי,מה העלו הבירורים.
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה?
    ספיר
    16/02/2010

שלום,אני בת 16 ולוקחת כדורים משלשלים תקופה די ארוכה..
    אני לא מצליחה להתגבר על התחושה של אחרי הארוחה[גם אם היא קטנה וגם אם היא גדולה] ולא לקחת כמה כדורים..
    כזה הגיע לכמויות של יותר מ10 כדורים אז זה באמת הדליק אצלי נורה אדומה..
    אני מפחדת נורא לספר להורים שלי,ליועצת ולכל מבוגר אחר..
    אני יודעת שזה ילחיץ אותם,הם יסתכלו עליי בעינים אחרות,ישגיחו עליי כל הזמן ..
    ובכלל אני מצד אחד רוצה לטפל בזה ומצד שלי לא רוצה לטפל בזה !
    אני ממש מבולבלת..

לקביעת תור
    סגירה
    בולימיה?

הוספת תגובה

• שלום ספיר,

קרן אור
    17/02/2010

נשמע שיש לך הפרעת אכילה(ההגדרה המדויקת פחות רלוונטית כרגע),ואת מודאגת,ובצדק.
    אני מבינה את חששך לפנות להורים ולספר להם,ואולי את גם מפחדת מתחושת "הסגירה" מצידם שתתלווה לכך,אבל אני מניחה גם שבתוך תוכך את מבינה שאת צריכה לפנות לטיפול,ושאת זקוקה להחזקה כזאת.
    ה"א לא תעלם מעצמה,ולכן חשוב וקל יותר לטפל בה כל עוד שהיא יחסית בתחילתה.ואם עכשיו את חוששת לספר להורים,נסי לדמיין את תגובתם שנה או שנתיים מהיום,כשמצבך יתדרדר,וכמה אז יכאב להם לדעת שהבת שלהם היתה זקוקה לעזרה ולא פנתה אליהם.
    אולי תוכלי גם להעזר ולהקל על עצמך אם תראי להם את ההתכתבות שלנו כאן??

עדכני מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולימיה ?

ספיר
    17/02/2010

אני כל פעם חושבת שאני יכולה לצאת מזה לבד.. ושיש לי מספיק כוח להעזר בעצמי ולהוציא את עצמי מזה..
    ואז יש שבוע שהכל טוב ויפה ואני באמת מצליחה במטרות שלי כמו שאני מציבה לעצמי..
    ואז יש אירוע קטן או משהו שמתפרץ ואני חוזרת לאותו מעגל ...
    אני עכשיו על הפנייה להוריי-זה בהחלט יכול להוציא אותי מהבוץ הזה.
    תודה רבה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון

ספיר
    17/02/2010

אחשוב *******

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספיר,

קרן אור
    18/02/2010

את מתארת את אחיזת העיניים \טריק של הפרעת האכילה.היא נותנת לנו לחשוב שהיני הכל יהיה בסדר,שזאת ההקאה\ההתרוקנות האחרונים היום וחוזר חלילה,עד שלפעמים אנחנו נוטות לקנות את זה.אבל אני חושבת שהגיע הרגע להסתכל לאמת בלבן של העין ולהבין שאם היית יכולה לצאת מזה לבד,אם זה היה כ"כ קל,את כבר היית שם.
    דברי היום עם הורייך,אל תבזבזי זמן יקר!!
    אשמח לשמוע איך היה,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עצה.
    ענבל
    16/02/2010

שלום,

אני צריכה עצה ולא בטוחה שאני במקום הנכון בטוח בכיוון הנכון,אבל אנסה, אני בחורה בת 32, רזה, כל חיי הייתי רזה מאוד, דבר שהפריע לי עד מאוד,תמיד. המשפחה כולה רזה גם כן, ואני מתעסקת עם העניין הזה מאז שאני זוכרת את עצמי. אני בוודאות יכולה להגיד שיש לי עניין עם אוכל אבל לא אנורקסיה או בולמיה בוודאות, אישפזתי את עצמי פעמיים במרכז להפרעות אכילה ופשוט אחרי מספר שבועות עזבתי, המקום לא מתאים לי כי אני לא חווה אותם בעיות שהיו לבנות\בנים האחרים שם. מקומות אליהם פניתי מטפלים בהפרעות אכילה כמו אנורקסיה או בולימיה וכמובן ישר מנסים לקטלג אותי כאנורקסית, גם במרכז בו התאשפזתי "איבחנו" כך וכעבור שבועיים, אמרו לי שהם לא בטוחים ממה אני סובלת כי הקווי הפרעה שלי לא מתאימים לאנורקסיה. חשבתי אולי להצטרף לקבוצת תמיכה באזור שלי אבל שוב אני בטח אאבד עניין תוך זמן קצר כי אני לא חווה או חוויתי את מה ששאר הבנות\בנים בקבוצה עוברים או עברו. מקווה שלא פגעתי במישהו כאן בפורום.

עצה מישהו?

יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עצה.

הוספת תגובה

• שלום ענבל,

קרן אור
    17/02/2010

לא ברור לי מדברייך מה בדיוק הבעיה,ואני גם חושבת שזה לא נכון ואפשרי לבצע אבחון דרך המחשב מבלי להכיר אותך ואת הפרטים החסרים.
    כמה שאלות שחשוב שתעני עליהם(אולי בינך לבין עצמך,אם קשה לך כאן)-האם את מבינה שאת רזה??האם קיים רצון לרדת במשקל??האם לאכילה מתלווים רגשות אשם,תחושה של רצון להפטר מהאוכל,והאם את מפחדת להעלות במשקל היכן שהוא בתוך תוכך ומשמרת בדרכים כאלו ואחרות את משקלך הנמוך לאורך השנים.לא ברור לי למה אושפזת והאם שוחררת או השתחררת(ואני מניחה שהיו סיבות מוצדקות לעניין),למה היום את לא נמצאת במעקב תזונתי,ואיך זה שאת לא מצליחה להעלות במשקל.מה מצבך הפיזי,והאם המדדים תקינים(לחצ"ד,דופק,חום גוף וכדו').אני רואה גם משמעות בכך שבחרת לכתוב את פנייתך דווקא בפורום להפרעות אכילה...
    נשמע שחשוב קודם כל לאבחן את הבעיה ממנה את סובלת,ולקבוע תור לפגישת אבחון אצל פסיכיאטר\ית ומשם לראות איך מתקדמים.

אשמח לשמוע מה הבירור יעלה.
    אל תזניחי!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

ענבל
    17/02/2010

הי,

אני אנסה לענות על כל השאלות, אני רואה את עצמי רזה ותמיד ראיתי ולא אהבתי את זה לחלוטין, אין לי רצון להרזות אלה להיפך(וזה לא הולך...),המדדים שלי תקינים ל"ד,דופק וכ'ו אני בן-אדם בריא, אני אישפזתי את עצמי כי פשוט רציתי לראות את עצמי מלאה יותר וכך להרגיש יותר טוב עם עצמי, זה החזיק מעמד שנתיים אחרי אישפוז ואז לאט לאט ירדתי, יש לי מחסום מסויים עם אוכל ובכלל אני ממש רוצה להשמין לבד(חולמת על זה) אבל זה כאילו משהו בלתי מושג, כי אין לי משמעת עצמית, אני לא יודעת לשים את היד על הבעיה למה זה? אבל אין לי דחייה מאוכל, אני לא רוצה להישמר רזה.
    מנסה למצוא את שורש הבעיה כבר 12 שנה.....

תודה על התגובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענבל,

קרן אור
    18/02/2010

את מתארת שבאשפוז הצלחת לעלות במשקל,כלומר עם תזונה נכונה וכמות הכנסה קלורית חיובית,פיזית את יכולה לעלות במשקל גם היום,וללא אשפוז,אם עובדת היותך רזה מפריעה לך,כפי שאת מציינת.והשאלה שאני שואלת את עצמי-למה זה בכ"ז לא מתקיים היום??את מציינת שיש לך מחסום מסוים עם אוכל-האם תוכלי לפרט יותר מהו בדיוק הקושי והמחסום הזה??
    ולמה לא לפנות לדיאטנית ויחד איתה לבנות תפריט שיעזור לך לעלות במשקל??ואם גם אז לא תצליחי שוב לאפשר לעצמך לאכול ולעלות במשקל,הייתי ממליצה לך ללכת ולברר יותר לעומק אם קיים מרכיב נפשי.
    את יודעת,אני מכירה הרבה בנות רזות שלא מצליחות לעלות במשקל,אבל זה לא מפריע להם וחיות עם זה בשלום.עצם העובדה שאת מרגישה שקיימת בעיה נסתרת,יחד עם בחירה לפנות בשאלה לפורום הפרעות אכילה,מחזקת אצלי את ההרגשה שאת לא לגמריי כנה עם עצמך.וזה תנאי הכרחי,לטעמי,כדי להבין יותר את שורש הבעיה.
    אבל זאת רק דעתי.
    אשמח לשמוע מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן

ענבל
    19/02/2010

בוקר טוב קרן,

לא סתם הגעתי לפורום הזה, אמרתי בהתחלה שאני לא בטוחה שאני במקום הנכון אבל בכיוון אני בטוח, ברור לי שיש לי הפרעת אכילה אבל לא אנורקסיה ובטח שלא בולמיה, להפרעות אכילה יש עוד ספקטרום שלם באמצע ואת שלי לא הצלחתי לאתר עדיין, כשזה מגיע לאוכל ולהכין לעצמי אוכל אני די מתעצלת, אבל אם יהיה אוכל מבושל מוכן וטעים לא תהיה לי בעיה, זה מה שקורה פיזית, ברור לי שיש משהו נפשי שמוליך את זה(את העצלנות הזאת) ושם עוד לא הצלחתי להבין מה בדיוק, אבל מחסום יש בוודאות, אני לא חושבת שאני חיה בהכחשה כי אני מתעסקת עם הנושא מאז שאני זוכרת את עצמי, גם כשאישפזתי את עצמי פעם ראשונה, אמרו לי שאני אנורקסית סמוייה ולא שללתי כי הרבה פעמים אנשים רואים מבחוץ מה שאת לא רואה מבפנים, אבל כעבור שבועיים הם אמרו שזאת לא הבחנה נכונה כי אין לי קווים של אנורקסיה ולא ידעו בדיוק מה ההבחנה הנכונה.
    אני רוצה לדבר עם מישהו שנראה אולי נוכל לאבחן ביחד מה יש לי, יש לך הצעה? אבל מישהו עם ראש פתוח שלא יקטלג אותי ישר כאנורקסית.
    בקשר לדיאטנית, ברור שהייתי וניסיתי כמה פעמים וכל מיני סוגים של דיאטניות,אבל כמו שכתבתי קודם ,העצלות הזאת תמיד מצליחה לחלחל פנימה יותר חזק.
    אני בן-אדם שאוהב את החיים, אוהב לטייל ולצחוק, מאוד סקרנית, והלוואי והייתי עולה במשקל אפילו 5 קילו (זה נראה כמו חלום.....) והייתי מרגישה הרבה יותר נשית וטוב עם עצמי.

עזרתך ועצתך.....

תודה,יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

אפרת לוי
    20/02/2010

לא חשובה ההגדרה, אנורקסית/לא אנורקסית, האוכל, לדעתי, הוא לא העינין פה אלא מה שאת משליכה עליו .( המשמעות האישית הפנימית שאת מייחסת אליו).
    את כל זאת את יכולה לברר באופן מעמיק במסגרת של טיפול פסיכולוגי.( לא ציינת בפנייתך אם בעבר היית בטיפול.)
    ממליצה לך מאוד על פניה לטיפול. אם תרצי שאכוון אותך/אמליץ לך , ברצון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפרת

ענבל
    20/02/2010

שלום אפרת,

אשמח אם תמליצי או תפני.

תודה ענבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ענבל

אפרת לוי
    21/02/2010

בשמחה, אנא כתבי אלי למייל באיזה איזור בארץ את גרה.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירן ונטע יקירות,
    קרן אור
    15/02/2010

נכנסתי לכאן היום ותהיתי מה שלומכן...
    מקווה שאתן בטוב,קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה
    שירן ונטע יקירות,

הוספת תגובה

• קרן אור יקרה

flower1205
    15/02/2010

תודה על ההתעניינות קודם כל.
    אני בסדר, לאחרונה ממש עמוסה בגלל כל נושא הפסיכומטרי אבל זה ממלא אותי ונותן לי המון חיוניות בסה"כ, ומעבר לכך אני יכולה להגיד שהמסגרת הזו שאני נמצאת בה מחזקת אותי ואני מרגישה בה "נורמלית" סוף סוף ולא כאישיות חלשה עם הפרעת אכילה <כפי שהרגשתי בעבר.>

גם מבחינת האוכל אני מתקדמת המון ולא מפסיקה להתקדם ולהיחשף! אני מרגישה שחרור עצום ומשמעותי..

וזהו בגדול מאד..אני מקבלת את עצמי מחדש, ואין דבר חשוב יותר מהתליך המבורך הזה אני חושבת. <אחרי תקופה כ"כ ארוכה של סבל...>

ומה איתך יקרה? איך מצבך הבריאותי?? האם במגמת עלייה?

אשמח לשמוע ממך,
    שירן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור אפרת מאיה שירן ותקווה כולן

נטע
    16/02/2010

קודם כל-
    קרן אור שלי- תודה רבה רבה רבה על ההתענינות .. אני מאד התגעגעתי אלייכם והפורום היה ממש חסר לי , לא היתי כאן מכמה סיבות- קודם כל לא הרגשתי טוב והמצב שלי לא היה כל כך יציב וכמובן לא פשוט. .ובנוסף בהמשך -לא היה לי נגישות . עברתי ימים קשים מאד שקשה לי להזכר בהם:-(
    בינתיים אני מתאוששת מאשפוז קשה ומקווה להיות איתכם פה:-) מקווה להתחיל חיים חדשים ודף חדש.
    אוהבת ומתגעגעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטע יקרה,

קרן אור
    17/02/2010

צר לי לשמוע על עוד חוויות קשות שעוברות עלייך.אני מכבדת את רצונך לא להכנס לזה כרגע,אבל מזכירה לך שכשתרגישי שאת רוצה ומסוגלת ,אני אהיה כאן להקשיב.
    רק בקשה קטנה לי אלייך-אל תשברי!!!טוב??לא הגעת עד לכאן כדי לוותר לעצמך!!

איתך תמיד,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נטע

אפרת לוי
    17/02/2010

טוב לשמוע ממך, מאחלת לך המשך החלמה והתחזקות.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירני מקסימה,

קרן אור
    17/02/2010

אני מאוד מאוד שמחה לשמוע!!
    כמה את ראויה לכל הטוב הזה.והיני אחרי מאמצים והשקעה את לאט לאט מגיעה למקום הרבה יותר טוב ושלם עם עצמך.
    אני מקווה שאת יודעת להעריך את העוצמות האלו שקיימות בך!
    ולגביי-אני גם יותר טוב.מתחילה להתאושש.חזרתי לעבוד,עד כמה שאני יכולה,וזה ממלא אותי,מזכיר לי חיים ששכחתי שהיו לי...אני עדיין בביקורת בבי"ח,כפעמיים בשבוע.וגם אני יכולה לספר לך שהשתנתי לא מעט(לטובה) בתקופה האחרונה.היום אני יודעת שאני יכולה לבקש(ולקבל) יותר מהחיים,היום אני מבינה שאומנם היו לי חיים טובים לפני המחלה,אבל גם הרבה פעמים גימדתי את עצמי ,את צרכיי ואת רצונותיי למען היותי רעיה,אשה ואם.היום אני יודעת יותר להציב את עצמי במרכז,כי אני מבינה שאם לי יהיה טוב,זה באופן ישיר יקרין על כל משפחתי.וכמו כל שינוי,הוא קשה לכולנו.אבל לאט לאט,כששומרים על העיקביות,השינוי קורה מכורח הנסיבות והמציאות.
    אז אם את שואלת היכן אני היום-היום אני במקום טוב יותר,עם פני לעתיד,אבל עדיין לא רואה את הסוף.וגם זה בסדר.אני לומדת להשלים גם עם חוסר הידיעה.

המשיכי לעדכן,ובהצלחה בפסיכומטרי(מתי את ניגשת??)
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה

flower1205
    17/02/2010

וואו! את ראויה להערצה! הלוואי ולכולם היו את הכוחות שיש לך..
    אני כ"כ שמחה לשמוע שמצבך הבריאותי טוב יותר ושאת מתאוששת!!! אני זוכרת כמה היה לך קשה ואני יודעת שגם עכשיו קשה לך אבל עכשיו זה נשמע שאת כבר במקום יותר בטוח וזה משמח אותי מאד!
    את מחלתך נמצאת בנסיגה? החלמת מהמחלה? את כבר לא עוברת מהטיפולים?
    לא הבנתי כ"כ מדברייך האם מחלתך כבר מאחורייך או לא.

כל הכבוד לך יקרה! זה כ"כ מגיע לך.. <אין לך מושג עד כמה>..

אוהבת ומחכה לשמוע ממך,
    שירן.

נ.ב: אני ניגשת בסוף מרץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירני,

קרן אור
    18/02/2010

אכן הבנת נכון,מחלתי כרגע ברגיעה..(טפו..טפו..רק שימשך).
    עשיתי בדיקה שמצאה פוליפים,עברתי לפני כשבועיים הסרה בניתוח,ויכול מאוד להיות שבקרוב אתחיל הקרנות מניעתיות.אבל בנתיים,מנסה לאושש ולחזק את עצמי,לנצל את מרווח הנשימה שנוצר...ולהמשיך לקוות לטוב.

איך עוברים עלייך ימים אלו(מעבר ללחץ המובן מפני תאריך הפסיכומטרי המתקרב)??האם יש לך מחשבות על לימודים באוניברסיטה אחרי??נושאים שמעניין אותך ללמוד??

נשיקות,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בולמוס אכילה
    tom
    15/02/2010

אני מנסה לאכול רק שאני רעבה..
    הבעיה היא שאני יכולה לא לאכול כל היום..
    מידי פעם (כמו היום למשל) יוצא מצב שאני רעבה רק בשעות עשר אחדעשר בלילה..
    אז אני אוכלת, ולמרות שאני כבר לא רעבה אני ממש חייבת לאכול משו טעים (מתוק) וזה פשוט ניגמר באכילת עוגיות שוקולד, מאפים כאלו ואחרים, חטיפים מתוקים אחרים..
    עד שבא לי להקיא ואני מרגישה מפוצצת על יתר המידה..

מה לעשות??
    אני משתגעת!! אני לא רוצה להשמין
    ההפך...
    למה זה קורה ואיך אני נגמלת מהדבר הגועלי הזה?!

לקביעת תור
    סגירה
    בולמוס אכילה

הוספת תגובה

• מה שקורה לך זה

קוויר
    15/02/2010

שהגוף שלך בעצם כן רעב במשך היום,אבל את מתכחשת לזה.
    הגוף שלך רעב בעוצמות נורמליות במשך היום כנראה, כאלה שאת יכולה לשלוט בהם, במקרה שלך -המנעות מאכילה. [ציינת שאת רוצה לרזות...]
    בערב\לילה העוצמות כנראה כבר ברמה שאינך יכולה לשלוט בעצמך.אחרי יום שלם שלא אכלת. זה טבעי לגמרי.
    העיניין הוא שזה ידפוק לך את הBMR כלומר-את פוגעת בגוף שלך, לא מאבדת שומן.
    נניח ועד עכשיו אכלת במשך היום כמו אדם נורמלי, הגוף ספג את האוכל לתאים[לשרירים], השתמש באנרגיה לפעילויות שביצעת, וכו וכו,
    ובערב אכלת פחות, כי אכלת במשך היום. ואז בלילה הגוף הפריש הורמונים -הורמון גדילה,הורמוני מין - הם דואגים לכך שהאנרגיה תלקח לביצוע פעולות, הורמנים כאלה ארוחה ענקית לפני השינה תמנע מלייצר
    כאשר את מתערבת בתהליכים הטבעיים האלה.....בלה בלה בלה בלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    15/02/2010

קר-תודה על התשובה המפורטת.
    ולך,התשובה נמצאת בגוף ההודעה.את צריכה להתחיל לאכול ארוחות מסודרות,להקפיד על לפחות שלושה עיקריות ועוד כמה ארוחות ביניים,גם ללא תחושת רעב.הגוף מתרגל למה שאנחנו מרגילים אותו.את לא רעבה או שאת מונעת מעצמך להרגיש את תחושת הרעב ,כי את חושבת שזה יעזור לך לרדת במשקל??
    ואולי זה יפתיע אותך אבל בצורת האכילה שלך היום את בעצם משיגה את המטרה ההפוכה אותה את רוצה,כי בטווח הרחוק את גורמת לניצול יעיל של קלוריות,לתחושת רעב בלתי נשלטת בשעות הערב,וכך המעגל שאת הכי מפחדת ממנו מזין את עצמו וגדל.
    וכל זה מבלי להתייחס בכלל לשאלה האם את צריכה לרדת במשקל או לא!
    מה לעשות??לפנות לייעוץ תזונתי ולבנות יחד תפריט הכולל ארוחות מסודרות,שמתחשבות בצרכים ההתפתחותיים שלך,ולשבור את המעגל הזה.תופתעי אולי לגלות שזה דווקא מה שיעזור לך לשמור על משקלך.אם תרגישי שגם זה לא עוזר,ניתן יהיה לשקול גם מענה נפשי.
    העיקר להתחיל לשבור את הדפוסים ההרסניים האלו,כל עוד שזה "טרי",
    עדכני מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי

tom
    15/02/2010

מה שאת אומרת בעצם זה שאני צריכה לאכול אפילו שאני לא רעבה?
    אז איפה תחושבת השבוע? הרי אני לא רעבה בשביל לדעת מתי להפסיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך היית

קוויר
    15/02/2010

איך היית אוכלת לפני זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המ..

tom
    15/02/2010

עד לתחושת התפוצצות..
    אבל זה לא שבוע ובטח שלא בריא ומשמין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המ..

tom
    15/02/2010

עד לתחושת התפוצצות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המ..

tom
    15/02/2010

עד לתחושת התפוצצות..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגב

tom
    15/02/2010

גובה 162
    משקל בערך 80
    אני רוצה להוריד משו כמו 20 קילו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה שלא

קוויר
    15/02/2010

למה שלא תפני לדיאטנית?היא תעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הלכתי

tom
    15/02/2010

לפני כמה שנים
    זה לא עזר..
    לא הסתדרתי עם מה שהיא נתנה לי..

חוץ מזה, אני אמורה לשעת לאכול, לא?
    כי אם אני אלך למסעדה עם חברים או משפחה או משו, אני רוצה לדעת מתי להפסיק, כי ברוב המסעדות רוב המנות הם ענקיות~

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש אפשרות

קוויר
    15/02/2010

לתכנן מראש מה שתאכלי. אם אין חיבור להרגשות.
    לא אידאלי אבל אולי זה יתקן את זה.יאזן את הממערכת ויחזיר לך תחושה של מה נכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואני לא מתכוון

קוויר
    15/02/2010

לא מתכוון לתכנן בקטע של הגבלה
    'מה אני יאכל היום - טה טה טה וזהו'
    אלא, נגיד הגעת הביתה -תחשבי על ארוחה
    את יוצאת ,תחשבי מה את מזמינה [או כמה תאכלי מזה], ותיהי ערה למה שאת רוצה.
    אל תשברי תראש

חח
    אני בנאדם ממש משועמם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח

tom
    15/02/2010

זהבסדר, אתה מנסה לעזור..
    ירבו אנשים משועמים כמוך חח

ולא ממש הבנתי..
    נסה להסביר לי שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך

tom
    15/02/2010

איך עושים את זה?
    איך אני אדע מה זה כמות נכונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ואו

קוויר
    15/02/2010

קשה לי לענות לך, אממ.. תראי כמה אנשים סביבך אוכלים? נסי להכניס את עצמך איפשהו באמצע,
    מישהו אכל משולש פיצה אחד, מישהו אכל 3 משולשי פיצה, תאכלי 2 משולשי פיצה, עם הרבה חריף
    עכשיו נסי להכניס את הבטן, איך זה מרגיש? נסי לעמוד על הידיים ליד קיר, איך זה..? לפעמים צריך לנוח קצת אחרי זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אמורים להריגש?

tom
    15/02/2010

מה זה בעצם שובע?
    ובד"כ אחרי משולש אחד אני כבר "לא רעבה"..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי..

קוויר
    15/02/2010

אז את כן מודעת לזה שמשולש אחד מספק אותך..
    זה כבר משהו!
    אז אם את כבר ''לא רעבה''.. מה גורם להמשיך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ בכל זאת

קוויר
    15/02/2010

ללכת לדיאטנית, אחרי הכל,עברו כמה שנים, דברים השתנו
    תדברי איתה על הדברים בפתיחות וגם אחרי הכל היא לא כופה עליך אף תפריט
    הכל גמיש, ואת יכולה לעשות עם זה מה שבא לך וללמוד לבד
    מה את עושה,מה משפיע על המשקל שלך, על ההרגשה, תעבדי איתה על זה
    יהיה טוב..

למה תמיד אומרים דיאטנית?אין דיאטנים?
    למה אני אומר דיאטנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאפרת..
    שליו
    10/02/2010

אפרת תודה רבה על כך שהשבת לי!!!!

לפני כ3 חודשים משהו כזה רשמתי בולמיה בגוגל וראיתי את הנזקים שנגרמים ע''י הקאות.
    והזדהיתי איתם כמו למשל ההרפס,בלוטות נפוחות,כאבים נוראים בקיבה ועוד..
    לפני כיומים נכנסתי שוב לאתרים שמתארים את ההרס הגופני שנגרמים ע''י בולמיה ואני חוששת מכך מאוד!
    אני נורא קרובה לאימי ובאמת משתפת אותה בכול דבר אבל פעם ראשונה שיש לי סוד ממנה שאני לא מסוגלת לפלוט אותו!
    אימי והמכרים שלי תמיד מעירים לי על כך שאני מרזה יותר יותר.(דבר שנוא משמח אותי)
    אבל הם לא יודעים מה אני עוברת בשביל זה!
    הערך העצמי שלי נימצא בתחתית ואני תמיד רואה את עצמי שמנה!
    אמא שלי אומרת לי שאני זקוקה לטיפול פסיכולוגי אך אני מחליפה נושא מייד.
    אני יודעת שאם אני אספר זאת לאימי דבר ראשון ישמין כ''כ ודבר שני האמינות שלה בי תפחת ואני אהיה במעקב תמידי!
    אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות מצד אחת אני רוצה מאוד להיות רזה ומצד שני רוצה להיות רזה אבל שפוייה!

יש לציין כי אני לפני גיוס ואני פוחדת שהבעיה הזאת תלווה אותי גם לצבא.

אני מצטערת על האורך! אשמח להמשך ייעוץ!
    תודה ליאן.

לקביעת תור
    סגירה
    תשובה לאפרת..

הוספת תגובה

• שלום ליאן/מורן

אפרת לוי
    14/02/2010

ראשית אני מתנצלת על העיכוב בתגובה שלי.
    את מדברת על הבולמיה כסוד שאת מפחדת לפלוט אותו מול אמך . אבל נראה שאמך כן מרגישה שאת זקוקה לעזרה מקצועית אפילו שאינה יודעת את ה-'סוד' . מדוע תשמיני אם תספרי לה? ( את עושה פה קישור לא הגיוני בכלל, קישור רגשי לחלוטין) האמינות שלך תרד בעיניה? הבריאות שלך כרגע חשובה יותר.

מאוד חשוב שתקבלי עזרה, אבל ראשית את צריכה לספר להורייך. את חוששת להיות במעקב תמידי, אך המעקב הזה גם יכול לשמור עליך , הוא לא נגדך.

אפרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאפת פרופורציות
    מש
    09/02/2010

אח של חברה קרובה נפטר הערב מסרטן. בחור בין 30. אבא לילד בן שנה.
    מדהים איך המוח שלנו פועל...
    מצד אחד זכור לי שבגיל 18 הסרטן שלי הכניס אותי לפרופורציות וגרם לי "לראות באמת" את החשיבות של החיים, השמחה והבריאות.
    קצת אחרי זה, בגלל אותו סרטן, מצאתי את עצמי בלופ הזה של אנה
    עם הזמן זה איכשהו הפך לשגרה- הניתוחים, הבדיקות , הזריקות
    עכשיו זה שוב גרם לי לחשוב על הכל.
    רגע אחד אני חושבת על למה לעזאזל אני עושה את השטויות הללו, ורגע אחרי זה אני חושבת על איך "לפספס" את ארוחת הערב מחר...

לקביעת תור
    סגירה
    כאפת פרופורציות

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    10/02/2010

צר לי על החויה הקשה שעברת.אבל אני חושבת שלפעמים זה כל שאנו זקוקים לו כדי להזכר מה חשוב ולהכנס לפרופורציות.החיים יקרים מאוד ואנו צריכות לעשות הכול כדי לשמר על בריאותנו הפיזית והנפשית.

ברגעים אלו אין כ"כ מה לומר,חיבוק,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן...

מש
    12/02/2010

אני פשוט רוצה שהזמן יעבור... להיות איזה שבוע קדימה
    הכל ביחד זה פשוט יותר מידי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מש יקרה,

לונה
    12/02/2010

מש יקרה,
    קראתי את הודעתך ולא יכולה שלא להגיב,
    אני שנים רבות מדי מחיי רציתי שיעבור הזמן, את רוצה שיעבור שבוע, אך תארי לך שאני רציתי שיעברו שנים....אבל שאני אומרת "שנים",אני מתכוונת שנים רבות...לפעמים הייתי אומרת "חמש עשרה שנה", לפעמים "עשר שנים"..באמת רציתי שככה הזמן יעבור, פשוט להיות שנים קדימה..
    אך את יודעת מה גיליתי? גיליתי שהזמן אכן עובר, הוא פשוט עובר, גם אם הכי רע לי בעולם וכן אם הכי טוב לי, הזמן עובר וזה לא תלוי בי...ככה שאם עכשיו לא טוב, אני יודעת שהזמן עובר, ואני יודעת שייגיע יום ואהיה במקום אחר...כמובן שלא לשבת ולחכות..
    אני יכולה להבין את הרצון הזה שהזמן פשוט יעבור ולא נצטרך לחוות את הזמן הזה, את ה"תקופה" הזה שנראה שלא זזה, אך אם תביטי בשעון, לזמן באמת יהיה קשה לזוז, לפחות מהעיניים שלך..
    ואני בטוחה שבחייך יגיעו עוד רגעים בהם תסתכלי אחורה ותהיתי איך הזמן עבר ככה, לא תביני איך השנים חלפו להן...ותזכרי בתפילתף שהזמן יעבור...הזמן עובר יקרה, השאלה איך..

"עמוק בתוכי אני נרגעת
    כי הכל יהיה בסדר, כן הכל יהיה בסדר...."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת..

מש
    12/02/2010

אבל השבוע הספציפי הזה- שבוע אחרון של תקופת מבחנים מטורפת באמת צריך פשוט לעבור
    כדי שאני אוכל להתמודד כמו שצריך עם כל השאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מש יקרה,

קרן אור
    15/02/2010

אני יכולה להבין את הרצון להיות כמה ימים,שבועות ואולי חודשים קדימה(לא אחת גם אני נמצאת שם עם עצמי,מרגישה שבא לי לכבות את השאלטר להכנס מתחת לשמיכות עד יעבור זעם..),אבל איך את רואה את המצב אילו הדבר היה אפשרי??האם מרחק הזמן באמת יכול לגרום לדברים להראות אחרת,או שגם אז הצורך בהתמודדות יתבע את מקומו??
    לצערי יקרה,הזמן לא מרפה.הוא לא גורם לדברים שלא עובדו ולובנו להראות אחרת,הוא לא גורם לפצעים להפסיק לדמם,כולנו הרי נמצאות במצב הזה בגלל שאנו חיים את העבר,לא מניחים לו,לא מתמקדים בעתיד ובאיך להמשיך מכאן.
    רק עשייה ועבודה קשה,יכולים ליצור את השינוי.
    מה קורה עם טיפול??האם מצאת מטפלת??
    איך את היום??

חיזקי ואימצי!
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    קר
    09/02/2010

לא מכיר אותך כלכך, לא נמצא פה הרבה.אז..באיזה שלב את בחייך?
    אמרת שאת סבלת\סובלת מאנורקסיה, איך את עם זה?עד כמה זה חמור, אושפזת בעבר?אשמח לשמוע

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• הי...

מאיה
    09/02/2010

קשה לי להגדיר את השלב שאני נמצאת בו כרגע...
    אני סבלתי ועדיין סובלת מהאנורקסיה!!
    כבר 12 שנה!
    אף פעם לא אושפזתי, אבל כן טופלתי במרפאה להפרעות אכילה, פעמיים!!
    מה איתך?
    אשמח לשמוע את הסיפור שלך גם...
    שלך,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היהי

קר
    09/02/2010

אה..התכוונתי לגיל שלך וכאלה, אז..מאיזה גיל זה התחיל? לי יש הפרעת אכילה פשוט
    אני לא אוהב את הגוף שלי
    אני בן 18
    מכירה את זה שאנשים מדברים טריגרים וכאלה.לא מבין ממש בזה,האם היה לך טריגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש זקוקה לעזרה.
    שליו
    09/02/2010

שלום אני חדשה כאן ועזרתי אומץ בכדי לחפש מידע על הבולמיה.
    אני בת 18 ואני מקיאה אחרי אוכל במשך כ שנתיים בערך.
    אני מקיאה כ3-4 פעמים ביום.
    אני סובלת מהרפסים,כאבים בקיבה,וחוסר יציאות.
    אך למרות שאני אומרת לעצמי לא להקיא זה חזק ממני.
    אני ממז זקוקה לעזרה אך מתביישת לספר זאת לקרובים אליי.
    אני שוקלת להתחיל במשלשלים אולי דבר זה ייקל עליי.

אשמח לייעוץ קל. תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    אני ממש זקוקה לעזרה.

הוספת תגובה

• הי מתוקה...

מאיה
    09/02/2010

אני מבינה לליבך.. אני באה מרקע קצת שונה. אני סובלת מאנורקסיה...
    אני מקווה שלא תחשבי שאני דוחפת את האף, אבל אל תתחילי עם משלשלים!! תאמיני לי שטוב לא תראי מזה... פעמיים, בעברי, נשאבתי לזה ואחר כך קשה לצאת מזה... אם עכשיו יש לך בעיה עם היציאות זה רק יחמיר כשתרצי להפסיק עם המשלשלים.. ככה גם היה אצלי.. עד שהמעיים נגמלות מהמשלשלים זה גיהנום...
    טוב שפנית פה לפורום, אמנם שלא ביקרתי פה חצי שעה בערך, אבל הפורום הזה החזיק אותי במצבים קשים ולכן חזרתי.. הבנות פה תומכות ועוזרות לעבור את הימים הקשים שאנחנו עוברות...
    תנסי לשקול גם עזרה מקצועית, זה רק בשבילך ולטובתך...
    שיהיה לך המשך יום נעים..
    תנסי להיות חזקה...
    שלך,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מאיה

קר
    09/02/2010

מה נשמע
    מה עבר עליך
    ספרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי קר...

מאיה
    09/02/2010

אשמח לשתף אותך ואשמח לשמוע גם עלייך,
    אבל אולי נפתח אשכול חדש, לא?
    :-)
    שלך,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ליאן

אפרת לוי
    09/02/2010

אני שמחה שפנית לפורום כי זו התחלה של שבירת המעגל של 'סוד ההקאות'.
    יתכן כי רק לאחרונה התחלת להבין שאת זקוקה לעזרה וזו הכרה חשובה.
    אל תתחילי בשימוש במשלשלים. מה שיכול להקל עליך הוא אם תשחררי את 'הסוד' .
    מדוע את מתביישת לספר לקרובים לך? איך את מדמיינת שהם יגיבו? ( אבא? אמא? אח/אחות? )
    כיצד מתייחסים במשפחתך ל'בעיות'?
    אשמח לקבל את תגובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי...
    מאיה
    09/02/2010

הי לכולן...
    מה שלומכן???
    הרבה זמן לא הייתי פה, היתה לי תקופה לא קלה...
    אשמח לשמוע מה שלום כולן...
    שלכן,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    חזרתי...

הוספת תגובה

• מאיה יקרה,

קרן אור
    10/02/2010

דווקא בתקופות לא קלות חשוב לתת לעצמך את המקום להיות,להעזר,להיתמך.
    כתבת שהיית מטופלת במרפאה לה"א פעמיים, למה הפסקת??מה קורה היום??האם את נמצאת בטיפול??

אשמח לשמוע יותר מה עבר עלייך בתקופה שלא היית כאן.
    שמחה שחזרת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור היקרה...

מאיה
    10/02/2010

כיף לשמוע ממך...
    הסיבה שהפסקתי את הטיפול בפעם השניה היא בגלל שנכנסתי להריון.. בשלושה חודשים הראשונים עוד טופלתי שם, אך מכיוון שאכלתי 3 ארוחות ביום הם שחררו אותי... אני חייבת לציין שכל ההריון אכלתי יפה- הכל בשביל הבן שלי- עליתי 25 ק"ג ואפילו עברה בי מחשבה שטוב לי, אני חיה, אני אוכלת, אני כמו כולם... ואולי אני יכולה להמשיך כך גם אחר כך??
    יום אחרי הלידה כבר לא הרגשתי רעב... זה כ"כ חזק ממני...
    את רוב המשקל העודף כבר הורדתי ואני כל הזמן אומרת לעצמי שכשאגיע בחזרה למשקל שלי אתחיל לאכול שוב, אבל יש בי צד שיודע שזה מסוכן ולא בטוח שזה נכון...
    יש לי לפעמים התקפי אכילה, אבל אני מכניסה מעט מאוד...
    יצרתי קשר עם המרפאה שוב ואני מחכה שיזמנו אותי..
    בינתיים אני מרגישה קצת אבודה...
    תודה שאת פה...
    שלך,
    מאיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה יקרה,

קרן אור
    15/02/2010

ראשית,מזל טוב לרגל לידתך.היריון ולידה הם מצבים שיוצרים תהליכי שינוי וגדילה,ולא רק מההיבט הפיזי.את מספרת שאכלת כמו שצריך במשך תקופת ההריון,ואני יכולה להבין זאת.כי הרגשת שאת לא אוכלת בשביל עצמך,אלא בשביל להזין מישהו אחר,ומיד אחרי הלידה פתאום הצורך בדאגה והזנה לעצמך ,קטנה ,ויחד איתו היכולת שלך לאפשר לעצמך לאכול בשבילך בלבד,ולא למען אחרים.זה משקף את הצמצום והסגפנות שקיימת באנורקסיה.
    נשמע לי חיוני וטוב שפנית שוב למרפאה להפרעת האכילה בה טופלת בעבר.האם את כבר יודעת מתי את ממשיכה שם את הטיפול??
    אני חושבת שדווקא היום את חייבת לבנך ומשפחתך להתחזק ולהחלים,אבל בראש ובראשונה למען עצמך.
    אני כאן כדי להקשיב.אפשרי לעצמך להיות!
    מחזקת את ידייך,
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה...

מאיה
    15/02/2010

תודה לך על התמיכה והחום!!
    בגלל זה חזרתי! אני מרגישה כבולה..
    הם יצרו איתי קשר אתמון וקבעו איתי פגישה ליום ראשון הקרוב, בעיקר בשביל רישום וכיסה, שוב, למרפאה.. ומשם אני מאמינה שזה יקח עוד איזה תקופה קצרה עד שיצמידו לי מטפלת ודיאטנית.. אני כ"כ מחכה ואני מלאה בתקווה שהפעם זה הסוף!!!
    בינתיים שורדים!
    ומה איתך? אני זוכרת שהיית במצב לא כ"כ טוב..
    מה שלומך??
    תודה על הכל,
    שלך ובאהבה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מאיה יקרה

נטע
    16/02/2010

מאיה מתוקה!!!
    אני שמחה לראות שחחזרת. מה שלומך???
    איך היה החתונה? מאז פרשת....איך הולך לך עם בן זוגך? איך הולך לך עם האוכל? אני מתנצלת שלא ברכתי אותך בברוכה הבאה אני לא היתי פה תקופה -עברתי לאחרונה תקופה מאד מאד קשה:-(
    אוהבת אותך ואשמח לשמוע ממך.
    התגעגעתי אלייך
    אוהבת
    נטע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיה יקרה,

קרן אור
    17/02/2010

שמחה לשמוע,אני חושבת שעשית את הצעד הנכון.בנתיים הכי חשוב לא לתת לעצמך להשבר,משפחתך זקוקה לך,נסי לאכול כמה שאת יכולה .ובפגישה ביום ראשון חשוב לציין את חומרת מצבך כדי שתוכלי להכנס שוב למסגרת טיפולית בהקדם האפשרי.
    (לגביי-ראי תשובתי לשירן מהבוקר....ותודה על ההתעניינות).

מחזיקה לך אצבעות,
    שמרי על עצמך,והמשיכי לכתוב ולשתף אותי כאן,
    שלך,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרן אור ונטע היקרות...

מאיה
    17/02/2010

קרן אור- תודה לך על התמיכה הגדולה!!
    אני מעריכה אותה מאוד...
    אני מנסה להחזיק מעמד, אבל לא אשקר לך, אני לא מצליחה לאכול בכלל! כל היום קפה וסיגריות (לא ליד הילד כמובן)... אני שבעה רק מלראות אותו אוכל... ורע לי מזה.. אני הולכת למקרר ולוקחת, אפילו מעדן, ולא מצליחה לאכול אותו...
    עוד דבר חשוב- יש עלי עוד עודף, לא גדול, מההריון ואני ממש רוצה להוריד אותו, אני פשוט לא יודעת איך לעשות את זה בצורה בריאה, אני מכירה רק את הדרך החולה וזה עצוב!

נטע- הי מתוקה..
    גם אני התגעגעתי!
    החתונה היתה מדהימה, ערב בלתי נשכח!! בינתיים גם הספקתי ללדת בן, הכי חתיך שיש..
    מה איתך, איך את מתקדמת?
    ספרי לי למה את עוברת תקופה לא טובה...
    גם אני לא הייתי פעילה כ"כ בפורום, אבל אני חושבת שבשעת צרה צריך להיתמך בהכל, גם בקצה הכי רחוק שיש..

שלכן ובאהבה גדולה,
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקרה,

קרן אור
    18/02/2010

מתי את מתחילה טיפול???????????????
    נסי בנתיים לא לוותר על עצמך.הסתכלי על בנך וזיכרי למה.

קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לעשות
    אבודה
    04/02/2010

אני חולה בבולמיה כבר חמש שנים מגיל ארבע עשרה...
    הייתי מאושפזת כבר פעמיים, פעם אצל הילדים בתל השומר ופעם אצל המבוגרים בתל השומר, כשיצאתי מהאשפוז האחרון לפני שלושה חודשים הייתי אופטימית בטירוף וידעתי שזהו, אני מתגברת על זה אבל אחרי חודש וחצי משהו קרה וחזרתי להקיא ואני לא מצליחה להפסיק, ההורים שלי רוצים שאני אתאשפז שוב או אצא מהבית ואני ממש לא רוצה להתאשפז שוב אבל אני גם לא מצליחה להפסיק לאכול, הוצאתי בערך 2000 ומשהו שקל בחודש האחרון על אוכל ועכשיו כל הכסף שלי נגמר ואני בטח שלא מצליחה להחזיק עבודה.
    אני עושה את כל הטעויות האפשריות ופשוט לא מצליחה למצוא את הכח ולעמוד מול הדחף.
    מה לעשות? איך מתגברים על זה ויוצאים מהמלכודת?

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לעשות

הוספת תגובה

• אבודה יקרה,

קרן אור
    05/02/2010

את מתארת מצב אופייני ונפוץ במהלך ה"א.הרמיסיה והרגרסיה נפוצות לצערי,גם לאחר אשפוזים.זה לא אומר שצריך לוותר.זה רק אומר שיש עוד דברים לעבוד עליהם בטיפול,שצריך לתת מענה אולי למה שנשאר פתוח ואת כרגע מתמודדת איתו בינך לבין עצמך.
    נשמע שהטיפולים הקודמים הצליחו,ולכן אני חושבת שאת אולי צריכה לחזור למטפלים הקודמים ולהמשיך את הטיפול.לטיפול יש מקום גם ובעיקר אחרי אשפוז.האם את נמצאת כרגע בטיפול כלשהו??מה דעתך לחזור למרפאה שטיפלה בך??אם תטפלי בזה עכשיו ,אולי המצב לא יצריך אשפוז חוזר,מפניו את חוששת כל כך.
    פני לאינטייק בתה"ש והם בהתאם למצבך יפנו אותך להמשך טיפול.יש מקום לדבר איתם על כל הדברים שהעלית כאן ולשמוע את דעתם.
    כך או כך,אל תזניחי!
    עדכני מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אבודה
    06/02/2010

כרגע אני לא מטופלת בשום מקום וזה בגלל שההורים שלי לא הסכימו שאני ימשיך עם המטפלת הקודמת שלי כי הם לא חושבים שהיא עזרה לי. הייתי אצלה עד לפני שבוע ואז הם החליטו שמספיק והם רוצים שאני אלך למישהו אחר שהם קיבלו עליו הרבה המלצות אבל אני לא יותר מדי התחברתי אליו.
    אני כבר כל כך עייפה מלנסות להילחם שפשוט להתאשפז זאת נראית כמו הדרך הקלה ביותר לברוח מההרגשה שלי עכשיו למרות שאני לא ממש מאמינה שזה יעזור. מבחינתי זאת פשוט הדרך הקלה לברוח כרגע מהבית שאותו אני שונאת, וכולם שונאים אותי בחזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבודה יקרה,

קרן אור
    08/02/2010

את מספרת בעיקר על מה שההורים שלך חושבים,מה שהם רוצים,וקצת התפספסה השאלה החשובה ביותר והיא-מה את מרגישה כלפיי המטפלת שלך??מה את חושבת שנכון עבורך??מה היית אומרת למישהי במצב דומה,שמשתפת ומתלבטת איתך??
    לי נשמע שהטיפול דווקא היה יעיל,ועובדה שהשורה התחתונה היתה חיובית.ונשמע שאם זה כך,גם הפעם הטיפול יהיה יעיל.ולפעמים צריך לעבור כמה פעמים טיפול בחיים,לפעמים נשארו עוד דברים לעבד,שרק מרחק הזמן,הסיטואציות שהחיים מזמנים לנו,מאפשרים לתת להם את המענה המלא.
    מה שכן,כל הצלחה של טיפול מתחילה בראש ובראשונה ברמת הכימיה,האמון,האמפתיה שיש לך עם הגורם הטיפולי,ולא משנה מה הגישה ו\או הזרם לפיו המטפל עובד.מה גם שאין בעניין חוקיות,טיפול שמתאים לאחד לא בהכרח יהיה יעיל למישהו אחר עם אותם הסימפטומים בדיוק.
    אם לא היתה לך כימיה עם המטפל,ויהיו ההמלצות הכי טובות שיהיו עליו,לדעתי אל תלכי אליו.
    נשמע שאת צריכה לקחת את ההורים שלך לשיחה,להסביר להם איפה ומה את חשה בכל הסיטואציה הזאת,לומר להם שאת מעריכה את רצונם לעזור ולהפנות אותך לגורם מקצועי שהם שמעו עליו טובות,אבל שבשלב הזה את רוצה לקבל את ההחלטות מתוך מה שנכון עבורך.
    אני לא חושבת שאשפוז הוא דבר מאיים.לפעמים הניתוק,היכולת להרפות ושמישהו ידאג לך ויקח אחריות(זמנית) על חייך,היא תחושה מאוד נעימה,מקלה.ולי נשמע שמצבך הפיזי והנפשי שלך מבקש את זה,ולא מהיום.
    עדכני מה חשבת,
    קרן אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה