מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שירני ונטע היקרות!קרן אור23/09/2009
ראשית,תודה רבה על ההתעניינות והדאגה לשלומי,וכן על המחמאות שגרמו לי להסמיק קלות...
מצבי הפיזי התדרדר שבוע שעבר בגלל הקאות שגרמו להתייבשות,אבל נמצאה הסיבה,וכנראה שזה בגלל הכימו וההקרנות שעברתי עד לא מזמן.מבחינת הגידול-מצבי דווקא משתפר,אני בהפוגה מהטיפולים הקשים,אבל נמצאת בביקורת תמידית,יום כן יום לא בבי"ח.בסה"כ אני מתאוששת וזה יקח זמן,יהיו נפילות ,בכ"ז הגוף שלי מתמודד כרגע עם מחלה קשה.הפסקתי לעבוד סופית,אני באשפוז בית השגחתי כך שאם המצב יחמיר הוריי ישר תודרכו איך להגיב,ואחה"צ אני חוזרת הביתה כשהילדים חוזרים מהגנים ובעלי נמצא ואז אני איתם.אז הסירו דאגה מליבכן,אין חשש לשלומי וסה"כ מצבי כרגע נמצא בניטור ושליטה.
נטע-הצטערתי שיצאת מהחג עם תחושה של נפילה וקושי אבל חשוב לי לומר לך שלי זה דווקא נשמע שהתמודדת כמו גדולה!!! הרי ישבת ואכלת את ארוחת החג,אז למחרת היה לך קצת קשה עם האוכל אצל הדודים,אבל בכ"ז לא ויתרת ועוד יצאת למסעדה עם גל..לפני זה טעמת עוף..אלו צעדים חשובים וגדולים.נכון שיש עוד לאן לשאוף ומה לשפר,אבל זה מגיע לאט לאט,בדיוק כפי ששירן לא האמינה שנה שעברה(וכן שירן,אני עוד זוכרת את מה שכתבת כאן שנה שעברה על הקושי שחווית בחג ועל החששות ואני שמחה להבין כמה התקדמת מאז למרות שלא ממש האמנת שתגיעי לרגע הזה,נכון??)
שמחתי גם לקרוא שהחלטת לחכות עם העבודה ועם השירות הלאומי,אני חושבת שזאת החלטה נכונה עבורך.חשוב כרגע שמירב מאמצייך יגוייסו להחלמה.הכול יחכה לך לאח"כ,תאמיני לי.את צעירה יש לך עוד כ"כ לפנייך,לחוות,ואת תגיעי לשם.
מה שאותי מטריד הוא איך הגעת למצב של התייבשות שהצריכה עירוי-משלשלים??הקאות??זה הרי לא סטנדרטי במצב אחר....
לגביי הדיאטנית-אני שמחה שאת נותנת לזה צ'אנס.קשר ואמון,כפי שאת יודעת,דורשים קצת זמן.ואין כזה דבר "אני מקווה לעמוד בתפריט" אל תקבלי אופציית ויתור כבר מעכשיו,את הולכת לעמוד בתפריט הזה !! אני מבינה שזה קשה ,אבל לשם כך תני לגל לעזור לך במקומות האלו שאת מרגישה שבא לך לוותר על משהו בתפריט כי "לא יקרה כלום"...אני בטוחה שהוא ישמח מאוד להיות לעזר.
וגם אם תסטי מהתפריט,חשוב מאוד לדווח על זה לדיאטנית שבוע הבא.בסה"כ כולם רוצים בטובתך,ולוקחים בחשבון גם נפילות.(הטריד אותי שכתבת מקודם שאת לא יודעת מה לספר,מה להסתיר-אז על זה יש לי רק תשובה אחת-לספר הכול,גם אם זה מבייש או לא נעים או שאת מפחדת לאכזב..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
קרן אור23/09/2009שירני-אהבתי מאוד לקרוא את מה שכתבת לנטע בנוגע ללוותר לעצמנו,לנהוג כלפיי עצמנו בחמלה וסלחנות,תוך קבלה עצמית.אני כותבת לך על זה רבות,ואני שמחה שזה הצליח לחלחל.
אני גם שמחה מאוד לקרוא שאת מרגישה יותר מחוזקת,בעיקר נפשית,עד כדי כך שאפילו החלטת לדחות את האופצייה התרופתית.אני מבטיחה לך שמיום ליום את אפילו תתחזקי יותר ויותר,ואז-השמים הם באמת הגבול.את תוכלי להיות נטע חופשיה כפי שרצית,כפי שאת ראויה להיות!!
מאחלת לכולנו ימים קלים יותר שיבואו,
ושוב תודה נשמות יקרות!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן אור של כולנו
שירן23/09/2009יקרה שאת!
נרגעתי קצת אחרי הדברים שכתבת, אני שמחה לשמוע שאת יותר יציבה במצב ושיש הפוגה מבחינת הטיפולים.. הלוואי וזה ימשיך כך!
מרגיע גם לדעת שהפסקת לעבוד אני חושבת שבמצבך עבודה זה כרגע לא בא בחשבון את צריכה לנוח ולהתאושש ואני שמחה את עושה את זה.
טוב לדעת שיש מי שנמצא שם ותומך בך, הבעל וההורים ותדעי שגם אנחנו כאן אפילו שאנחנו רק בקשר וירטואלי אנחנו נמשיך לתמוך בך ולחזק אותך כי אין לנו ספק שאת חזקה ומדהימה ותצאי מזה בסוף!
תודה רבה על כל החיזוקים שאת נותנת לי..בהחלט כל מילה שלך שווה זהב וכל הדברים שאמרת לי עד עתה, בכל הזמן הזה בפורום- חילחלו והצליחו לגעת בי ולהגיע אלי לתודעה.
אני תמיד לוקחת את הדברים שלך לתשומת ליבי!
ורוצה להגיד לך תודה על כך שהיית לצידי בזמנים הקשים שרציתי כבר לוותר ונתת לי המון תקווה וכוחות מחודשים.
מאחלת לך שהשנה הזו תהיה לך שנת בריאות חוזק ועוצמה!
אמן.
עדכני אותנו בהמשך לגבי מצבך.
אוהבת אותך מאד מלאך שאת!
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מקסימה שאת!
קרן אור23/09/2009אני מבטיחה שכל עוד אוכל ותרצי בכך אעמוד לצידך ואמשיך להחזיק בתקווה עבורך בימים קשים,כשנדמה שהיא לא קיימת.כפי שיש אנשים מופלאים שעושים זאת עבורי.
מחממת את הלב הידיעה שאת משמרת את דבריי ואותי בליבך!
אהבה,כוחות וחיבוק אמיץ וכנה.
אמן!
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואגב נטע ושירן,
קרן אור23/09/2009אשמח אם זה בסדר מבחינתכן לדעת באיזה מרפאה אתן מטופלות,כדי שנוכל לפתוח במה להמליץ בשביל החדשות כאן בפורום ,ממקום אישי ,על פנייה לטיפול.אני בטוחה שזה יכול לעזור.
אבל אם לא,אז לא חשוב.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה!
שירן27/09/2009קודם כל תודה על הדאגה שלך, אני באמת מעריכה אותה מאוד!
לגבי עניין הצום, אני מרגישה שהשנה אם אחליט לא לצום זה יהיה מעין הצהרה כזו בה אני בעצם אומרת לעצמי ולאחרים: "אני לא צמה כי אני עדיין חולה. אני עדיין שבויה של האנורקסיה, ולכן אני עדיין נבדלת ושונה".
אני לא מרגישה שאני רוצה לצום ממקום חולה או משהו בסגנון אלא כי באמת כל השנים נהגתי לצום וזה מנהג אצלי וגם אצל בני משפחתי.
מה שכן מכל הסיבות שציינת מקודם למה לא לצום- התחברתי לסיבה האחרונה שאמרת שהצום עלול לעורר פלאשבקים , ומזה אני מאוד פוחדת. אני יודעת שיהיה לי קשה לא לאכול יום שלם ואין לי מושג איך הגוף שלי יקבל זאת <למרות שהוא במצב כבר הרבה יותר טוב> ובכלל איך הנפש תתמודד עם זה.
הדיאטנית שלי אמרה שבמידה וארגיש שאיני יכולה לצום אוכל תמיד להפסיק את הצום באמצע וזה מה שאעשה. אני מקווה להיות אמיצה מספיק כדי לעשות זאת, כי בכל זאת נורא קשה לי "לעבור" על הדת, אני לא בשלב של חולי אלא בשלב החלמה ואני די מרגישה שעכשיו אסור לי להפסיק את הצום משום סיבה שהיא, כי אני לא חולה כבר <ולכן לא מגיע לי>. מה דעתך?
אני רוצה לשתף אותך בעוד משהו. אתמול ישבתי בבית קפה לאכול ארוחת ערב ואת לא תאמיני באיזו קלות צלחתי את זה! זה לא יאומן.. החשיפות עשו את שלהן ללא ספק. איך שהגיעה המנה שלי לא חשבתי על שום דבר רק על לאכול ולהינות. לא היו רגשות אשמה כמעט, כלום.. ואחותי שישבה על ידי לא האמינה ואמרה לי: "וואו את אוכלת כמו בן אדם רגיל!" זה מאד ריגש אותי לשמוע את זה אבל מצד שני זה איכזב אותי..ליתר דיוק איכזב את המחלה יותר!
המילים האלה :"בן אדם רגיל" הרגישו למחלה כמו משהו מאד לא בסדר, לא ייחודי מספיק, לא טוב מספיק.
והרגשתי פחד.. מהקלות הזו שזה עבר לי.. שאולי אני בסוג של אשליה ואני חושבת שהכל בסדר כשאני מרשה לעצמי כך לאכול בחוץ.. אבל בעצם אולי זה יתנקם בי אח"כ במשקל ובמצב הנפשי..
אני מאוד פוחדת..אני לא יודעת אם הדרך החדשה הזו שאני הולכת בה כרגע תהיה טובה לי ולא תפיל אותי בסוף. סיפרתי לך על החלטתי גם להפסיק לעשות ספורט משום שכרגע אני מרגישה שזה מגיע יותר ממקום חולה שרוצה אותי בצמצום ולא ממקום בריא. אז החלטתי להפסיק ואני שלמה עם החלטתי זו אך עדיין מאוד מבוהלת ומפוחדת מאיך שהגוף שלי עלול להגיב לחוסר פעילות גופנית. מה יהיה עלי אם עכשיו אני הרבה פחות פעילה, זה מטריד את מנוחתי פעמים רבות אבל אני לפחות מרגישה שאני לא עושה משהו מתוך אילוצי המחלה וזה מקל עלי.
היו לי 3 וחצי חודשים של פעילות נמרצת אפשר לומר. עד שהחלטתי להפסיק עם הספורט ולחזור לעצמי.. לשירן של פעם. שלא אהבה להתעמל ודברים אחרים חוץ מאוכל העסיקו אותה.
אך עדיין רגשות האשמה הם שם וגורמים לי להרגיש שאני עושה משהו לא בסדר..
עכשיו גם נהיה עבורי קשה לאכול מבחינה נפשית משום שאני יודעת שאני לא הולכת לקזז את זה בשום צורה וזה מבהיל נורא.
אשמח לשמוע מה את חושבת על זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירן27/09/2009יקירה אני מאחלת לך גמר חתימה טובה ורק בריאות <שאין לי ספק שתגיע בסוף!>
אוהבת אותך ,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטע יקרה ומדהימהשירן21/09/2009
תודה על כל המילים החמות שלך!! באמת שעשה לי מאד טוב לקרוא את זה, זה מחזק!
אני חושבת שאפילו שאת מרגישה שאת בנסיגה זה לא באמת כך. אני זוכרת הרבה פעמים בתהליך ההחלמה שלי שהרגשתי שאני חוזרת אחורנית. עכשיו עם כל הצעדים וההתקדמות שלי אני מבינה שאלו היו נסיגות טבעיות ושלא באמת חזרתי אחורה. עובדה שהעתיד הוכיח את עצמו והנה היום אני במקום הרבה יותר טוב מלפני שנה!
יקרה, לימדו אותי פעמים רבות בטיפול שנסיגות תמיד יהיו וזה חלק טבעי <דגש על טבעי!!> ביותר בתהליך החלמה. אף אחד לא מצפה מאיתנו שניפטר מהקול החולה הזה במהירות רבה. לימדו אותי לקבל את הטעויות בהבנה ולא לכעוס על עצמי כל כך ולא להקלות על כל טעות כזו. זה טעויות טבעיות אבל לאט לאט את מקומן יתפסו ההישגים שלנו וההצלחות שלנו עד שנצא מזה לחלוטין אין לי ספק!
עצם זה שישבת ואכלת ארוחת חג כמו כולם ועצם זה שאת יוצאת עם גל לארוחה <לא משנה מה הזמנת> ובכלל מבלה זה המון!! ואל תמעיטי בערך של זה אף פעם! באמת שזה המון. את נחשפת בצעדים קטנים וזה מצוין.
שנה שעברה ממש בדיוק לפני שנה בארוחת החג הרגשתי לא טוב עם האוכל. היו הרבה רגשי אשמה. השנה זה לא היה כמעט! זה הדהים אותי הקלות שזה עבר וזה רק מראה לך שהכל זה תהליך ובאמת שאין לי ספק שגם את תרגישי טוב ובטוחה יותר עם עצמך לאט לאט.
גם לי עדיין יש עוד דרך לעבור, עוד לא הגעתי לשלב הסיום אבל אנחנו נגיע לשם. אני ואת אני בטוחה בזה.
חישבי על כל הצעדים העצומים שעשית מאז יצאת מהאשפוז! את כבר לא מקיאה <אני טועה???> את משתדלת לאכול, אפילו טעמת עוף!, את נחשפת עם החבר, זה הישגים עצומים וחשוב לי שלא תמעיטי בהם אפילו שקשה לך ואת לא מצליחה לראות את הטוב. אני מאד מזדהה עם הדברים שכתבת גם אני בעצמי "חוטאת" בהלקאה עצמית ברגע של נפילה זמנית אבל אני לאט לאט גם לומדת לחזק את עצמי על הדברים הטובים ולא להיות יותר מדי נוקשה.
האם כשאת יוצאת עם גל את גם אוכלת איתו בחוץ? אני כ"כ שמחה שטוב לך איתו ושהוא תומך בך ומבין. כמה זמן אתם כבר יחד?
אצלי הקשר עם החבר הוא מאד התחלתי ולשאלתך הוא מאד מבין ותומך בי. וזה מאד חשוב לי.
בסוף החלטתי שלא ליטול את אותם כדורים חדשים משום שיש כרגע הטבה משמעותית במצב שלי אז החלטתי לחכות עם זה לרגע המתאים.
לגבי הדיאטן החדש אליו את מוזמנת מחר, אל תחששי. הוא בסה"כ יעזור לך להתקדם ולהמשיך הלאה. באמת שזה רק יעזור! אני מבינה את החששות האלה, הן טבעיים אבל אין לי ספק שברגע שתדברי איתו בכנות ותיפתחי בפניו את תרגישי יותר טוב! וזה יעבור בקלות.
אגב, כשאמרת שאת לא מסתדרת עם המטפלת שלך התכוונת לפסיכולוגית?
עדכני אותנו איך הלך לך,
מאחלת לך המון בהצלחה!
שירן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירני וקרן אור שלי!
נטע22/09/2009שירן נשמה שלי!!!
מה שלומך?
תודה רבה על כל מה שכתבת לי. יקרה שאת, כל מילה שלך שווה זהב!!! אין לך מושג כמה עזרת לי...
מה שלומך? איך עוברים עלייך הימים? לעניין השירות לאומי- את פשוט גאון! תאמת היתי על סף החלטה אבל אחרי שקראתי מה שכתבת וחשבנו הרבה ועם הרבה אנשים החלטנו שיש הרבה במה שאמרת וכרגע אני לא מוטרדת מ"התעסוקה שלי"....אופטימית ובינתים מקווה להשתקם כמו שצריך.
אני היתי בביקורת , אז ניצלתי את הזמן לקפוץ למחלקה הסגורה... היה לי סבבה לפגוש את כולם אבל יחד עם זה קשה..כאב לי לראות שם כאלה שעדיין סובלים ומתעללים בעצמם, קשה היה לראות כאלה שלא הצליחו להפנים ולהשתקם:-( חלק עדיין נשארו , חלק השתחררו וחזרו וחלק חדשים שאני לא מכירה....
בביקורת היה בסדר, רק בבדיקת דם ראו שיש לי התייבשות אז נתנו לי2 שקיות נוזלים עירוי- אינפוזיה טעם "תות בננה", היה לא נעים, אבל בסדר העיקר היה טעיםםםם... זה הרעיונות של גל שניסה להצחיק אותי תוך כדי העירוי:-)
אמש היתי אצל הדיאטנית החדשה! אני עדיין לא יודעת איך להגיב מפגישה אחת. לא הסקתי מסקנות.
לשאלתך-לפני כן היה לי דיאטנית שלא כ"כ אהבתי אותה אבל סה"כ היא עשתה תעבודה יפה מאד והיה בסדר.
חוץ מזה היה לי דיאטני שעבד איתי במקביל יותר בנקודות של ההפרעות אכילה ולא על התפריט. לפעמים הוא עזר לשנות תפריט רק בשיתוף פעולה ואישור מהדיאטנית. . .(כן, דומה לפסיכולוג) חוץ מזה עו"ס של הבית חולים.
אז הדיאטנית החדשה היא קצת מוזרה מה אני אגיד לכם,,,מהתפריט אני דווקא מרוצה..יש לה מטרות ברורות והיא קצת "מאיימת" אני לא מרגישה שיש לה מקום בטיפול בילדים ומתבגרים עם הפרעות אכילה אלא כסתם כדיאטנית שהמקום של המשקל הוא לא משו שעומד בקודקוד של הראש...
הפריע לי שהיא אמרה לי שאני קטנטונת וכל מיליגרם יכול להעלים אותי. לא היתי מצפה שככה היא תתנהג איתי:-(
אבל אני בינתיים מקבלת את זה בהבנה בתקווה שהזמן יעשה את שלו.
מקווה שאני אצליח "לקיים" מה שהבטחתי לה. אני ב א מ ת רוצה הפעם...
אה, שאלת כמה זמן אני עם גל? תאמת שאני וגל חברים עוד לפני שנכנסתי למערבולת המסובכת הזו הזו ה'א... אנחנו מכירים הרבה אבל מאוהבים ממש בערך 3 שנים.בשנים האחרונות הקשרים מתהדקים יותר ויותר,
וכן בהחלט אנחנו יוצאים למסעדות ואירועים מסיבות ופסטיבלים..ב"דכ אין לי הרבה בעיה כי יש לי מסעדה אנחנו הולכים לצמחוני או מסעדה רגילה ואני לוקחת צמחוני. ולפסטיבלים וכו מביאים מהבית...מסיבות קצת קשה, תלוי בגיוון. מבינה? לפעמים אני ממלאה תצלחת רק בשביל הנימוס. .. אבל בדרך כלל אני מסתדרת מקסימום אוכלת רק סלט או מרק:-)
קרן אור מדהימה שלי-אני ממש ממש דואגת לך ואני איתך בלב ובנפש. מחזיקה לך אצבעות!!
נשיקות
אוהבת מאד ומחכה לשמוע ממכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה
שירן23/09/2009אני שמחהלשמוע שקיבלת החלטה נכונה ולהשהות כרגע את כל עניין הלימודים/שירות לאומי.
באמת שיהיה לך זמן לזה אח"כ אל תמהרי לשום מקום. <את בת 19 וחצי נכון?? תקני אותי אם אני טועה..>
גם אני כרגע מחכה עם כל עניין הלימודים. אני עומדת לעבור אבחון תעסוקתי בקרוב מאוד שם ימליצו לי על איזה תחום ללמוד, אם עלי ללמוד בכלל וכו'. האבחון הזה יכלול גם ייעוץ פסיכולוגי, מקצועי וכו' ואני מאוד מתרגשת לקראת זה.
אני לא בעד למהר..בהתחלה גם אני הרגשתי כמוך..שאני רוצה להיות "כמו כולם" ולהתחיל ללמוד, לעבוד..אבל באמת שהכי חשוב זה שתחלימי כרגע כי כשאת חלשה ומפוחדת ועדיין לא מספיק חזקה פיזית ונפשית סביר להניח ששום פעולה שתנסי להוציא לפועל לא תעלה יפה.
ואני לא אומרת זאת כדי להוריד לך את המוטיבציה אלא כדי באמת לגרום לך להבין שכדאי להתחיל לבצע דברים מנק' מוצא אחרת כשאת יותר חזקה נפשית ופיזית גם מבחינת האוכל והתפריט.
אני שמחה מאד שגל תומך בך ומלווה אותך לטיפולים זה מאוד מרגש, ואני חושבת שעצם זה שאת יוצאת איתו ומבלה אפילו שאת אוכלת במקומות צמחוניים- זה אומר המון!!!
גם אני לאחרונה התחלתי לצאת לעיתים קרובות לבתי קפה <מי היה מאמין אה?? אני עדיין לא מעכלת..> אוכלת דברים שאני פחות או יותר מכירה כבר, במקומות שאני מכירה, וזה מקל עלי..קשה לי עם ההתקדמות הזו מצד שני אבל אני מבינה שהיא רק מקדמת אותי כך להחלמה.
לא להאמין שלפני כמה חודשים לא הייתי מעזה בכלל לאכול בבתי קפה והיום אני עושה זאת לעיתים קרובות..באמת שמבחינתי זה בלתי נתפש.
ולכן גם התרגשתי בשבילך כשסיפרת לי שאת יוצאת עם החבר ואוכלת בחוץ זה מאד שימח אותי. את מתקדמת נטע! שלא תחשבי אחרת.
אגב את לא צמה בכיפור נכון?
אוהבת מאד,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנורקסיהבת-אל20/09/2009
יש לי אחות שסובלת מאנורקסיה קשה מאוד היא בת 26 שוקלת 37 קילו והגובה שלה הוא 1.57 השאלה שלי היא אם אנחנו המשפחה שלה יכולה להוציא לה צו מבית משפט כדי לאשפז אותה בחזרה בהפרעות אכילה בתל השומר כי המצב שלה מאוד חמור בתודה מראש בת-אל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת אל יקרה,
קרן אור20/09/2009לפי מה שאת מתארת הBMI של אחותך הינו 15.04 ונחשב מאוד מאוד נמוך.אין ספק שבמשקל כזה היא צריכה להיות תחת השגחה רפואית באשפוז.אך,לצערי,אשפוז בכפייה הינו בעייתי בה"א,כיוון שכדי שפסיכיאטר מחוזי יוציא צו אשפוז כפוי יש צורך להוכיח שאחותך מנותקת מהמציאות,מסוכנת לעצמה ולסביבתה.בה"א מתקיים רק עיוות של המציאות,בעיקר בהקשר של תפיסת הגוף.לכן הייתי מנסה לגייס את המאמצים בלהיות לצידה,ממקום לא שיפוטי,לעטוף אותה באהבה,ולגרום לה להכיר בכך שיש לה בעיה ושאתם מוכנים לעמוד לצידה בכל מה שידרש כדי שתחלים,תנו לה להרגיש בטוחה שבעזרתכם היא לא תיפול...
ניתן גם לזמן פסיכיאטר שיגיע לביתכם ויעריך את מצבה הנפשי.
את מוזמנת גם לתת לה להכנס לפורום הזה ואולי אצליח לשכנע אותה לפנות לטיפול.
בהצלחה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור תקווה ושירן היקרות!נטע18/09/2009
הי יקרות!!! מה שלומכן?
קרן אור שלי, הצטערתי לקרוא שאת חלשה פיזית. אני גאה בך!!! אני מאד מעריכה אותך על כל ההתמודדיות שלך..את גדולה מהחיים!!!
תקווה אהובה- אני שמחתי שהגבת לי בנוגע לדיאטני מאד עזרת לי., תודה יקרה!!!
שירן מדהימה שלי, את חסרה בפורום ....מקווה שאת בסדר ועושה חיים:-)
אוהבת אותכן מאד
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע יקרה
שירן18/09/2009מה שלומך?
אני שמחה לשמוע שאת עם החבר נהנית ועושה חיים והלוואי וזה רק ימשיך כך.
אני יודעת שעולות לך הרבה מחשבות לגבי העתיד שלך, לגבי מה את רוצה לעשות בהמשך וכו'. גם אותי זה ליווה תקופה די ארוכה בתחילת ההחלמה שלי עד שבעצם כבר שכחתי מהדבר הכי חשוב והוא -ההחלמה שלי. זה היה הדבר הכי חשוב ועדיין הדבר הכי חשוב לו אני צריכה לדאוג.
וגם לך אני אומר את אותו הדבר- אני יודעת שקשה מאוד לא לחשוב קדימה על תוכניות ועל עשייה וזה טוב ומצוין שיש לך שאיפות משל עצמך. שימרי עליהן, אך חשוב שתזכרי שכרגע חשובה יותר מכל החלמתך והתחזקותך מול המחלה הזו.
הרי מה שווה שנגיד תתחילי ללמוד/תלכי לשירות לאומי בעוד את חלשה פיזית/נפשית? לא כך?
אני מעודדת אותך לחשוב קודם כל בתקופה הזו על הבריאות שלך. השנה הזו שהייתי בהחלמה הייתה שנה כ"כ חשובה ומכרעת עבורי. היום אחרי שנה אני כבר מרגישה שאני במקום אחר. אומנם עדיין לא בשלה ללימודים ולכל מיני התקדמויות בחיים אך עדיין מרגישה יותר חזקה מלפני שנה וזה משמח אותי.
ארוחת החג עברה לי בקלות השנה! אני כ"כ שמחה להגיד את זה ואני אפילו לא מאמינה שאני כותבת שזה עבר לי בקלות . מי היה מאמין אה?
איך עברה לך ארוחת החג? אני מקווה שגם לך עבר די בקלות וגם אם לא זה בסדר. אל תשכחי שאת נמצאת בתהליך כרגע וחשובה הדרך יותר מהכל.
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם ותמשיכי לעדכן.
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור וכל הבנות המתוקות מדבש!נטע18/09/2009
לכל הבנות המתוקות מדבש!!!
רצינו לצרף קובץ אבל לא הצלחנו אז אנו מברכים אותכן מכל הלב שתהיה שנה טובה ומתוקה.שנה עם בריאות של שפן. אומץ של אריה חריצות של נמלה. הגנה של צב. שתיתנו בראש ולא בזנב...
מאחלים לכן חג שמח חג של התחלות חדשות המון הפתעות מרגשות חג של אהבה אושר והעיקר חג שכולו דבש!!!
אוהבים ומעריכים בלי סוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע וגל היקרים,
קרן אור20/09/2009תודה על האיחולים,רוצה להחזיר לך כפליים משלי ולאחל לכם שתמיד האהבה ,ההבנה והתמיכה ששוררים ביניכם ילבלבו, ושתמיד תמצאו אחד בשני את הכוחות לנצח את המכשולים בחיים.אין כוח גדול יותר מכוח האהבה....
אשמח אם תעדכני אותי איך עבר עלייך החג.מקווה שגם את הצלחת להנות משמשפחתיות והקרבה.
שלכם,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעזרו לי,אין לי כוחאולגה17/09/2009
שלום קרן אור,זאות שוב אני אמא של גיטה כתבתי לך כבר,אנו חזרנו מחופשה באילת האמת שזה אי אפשר לקרוא לחופשה אחרי כל משעברנו שם,זה היה סיוטתזה טרגדיה לכל המשפחהתאנו רק רצינו שזה יגמר יותר מהר.גיטה כמעט לא אכלה שם,ולא שתתה אפילו מים היה קשה לשכנעה אותה לשתות.אתמול כשחזרנו לקנו אותה לבית חולים עשינו כל הבדיקות,הדופק היה 54-57 ורצו להשפז אותה,אחר כך בדקו שוב,כשהיא אכלה קצת הדופק היה 70 וכל הבדיקות היו טובות.
אני רוצה לשאול אותך לגבי 21/9 אנחנו עם גיטה ובעלי בבית חולים שניידר,האים אשפזו אותה שם,
האים ישליחו אותנו בחזרה ויתנו הוראות,אני לא יודעת האם אנחנו נצליח,אנחנו מפחדים להבד את השכל,האם אנחנו צריכים להתעקש שישארו אותה שם?
אני לא יודעת הראש שלי מתפוצצץ משאלות שאין אליהם תשובות,מבקשת תעזרו לנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולגה שלום,
קרן אור18/09/2009צר לי על החוויה הלא נעימה שעברה עליכם במה שאמור היה להיות החופשה שלכם.
כתבת שגיטה הרגישה לא טוב ושרצו לאשפז אותה,מדוע לא עשית זאת??
לגביי שניידר-אני יכולה להבין שקשה לך,ושרגשותייך בוודאי מעורבים ואני גם מניחה שגיטה מנסה להפעיל מניפולציות ריגשיות עליכם כדי שלא תאשפזו אותה,אבל נראה לי שהמצב יצא מכדי שליטה-גם שלה וגם שלכם.ואני חושבת שהטיפול הכי טוב שאתם יכולים לעשות עבורה הוא כנראה לאשפז אותה.זה אומנם קשה,כי מדובר בחודשיים-ארבע חודשים,אבל נשמע שזה מה שיעזור להציל אותה.אני גם שומעת ממך כמה קשה לכם כמשפחה לטפל בה ולעזור לה,וזה טיבעי ומובן,כי אנורקסיה היא מחלה מורכבת שדורשת טיפול מערכתי,אובייקטיבי ולא כזה שמונע באופן ריגשי.
ברור לי שגיטה תנסה לשכנע אותכם לתת לה עוד צ'אנס,אל תפלו בפח הזה.זה לא נכון במצב המשבר בו אתם נמצאים לאפשר את זה,לא עבורכם ולא עבורה.היא צריכה כרגע,לפי מה שאת מספרת,סביבה נייטרלית שתתן לה מענה מקצועי .נשמע גם שמצבה הפיזי דורש התערבות מידית!
תגיעו לאינטייק ,קבלו הערכה של מצבה הן הפיזי והן הנפשי,ואם הצוות ייעץ לכם שהכי נכון כרגע הוא אשפוז,אל תהססו לרגע.ניתן וצריך להחלים מהפרעת אכילה וככול שתופסים אותה בשלב מוקדם יותר גדלים הסיכויים להחלמה מלאה.
מאחלת לכם לשנה הקרובה רק בריאות,שלווה ורוגע.
אשמח אם תמשיכי לעדכן אותי.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן אור מדהימהנטע16/09/2009
הי קרן אור מדהימה.
מה שלומך???
נהיה פה שקט בימים האחרונים ואני תוהה, מקווה שכולם בסדר ולא קרה שום דבר.
מה שלומך מתוקה? איך את מרגישה באמת? אני מאד דואגת לך ומקווה ששלומך טוב.
אצלי התקדמתי קצת עם הענינים לגבי שנה הבא גל מאד עוזר לי בזה אני מקווה שכבר בסופשבוע יהיה לי החלטות סגורות.
שבוע הבא מחליפים לי דיאטני ואני חוששת להתחיל הכל מההתחלה זה מפחיד אותי שאצטרך "ללמד" על עצמי ...מפחדת שאצליח להכחיש את המציאות ו"לעבוד" על הדיאטני שאני בסדר...אוכלת כמו שצריך וכו.
אני מקווה שיהיה בסדר ואני אעדכן.
אוהבת המון
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע המדהימה:
תקווה17/09/2009אני יודעת שההודעה לא נועדה לעיני אבל רציתי בכל זאת להכנס לבדוק מה שלומך.. אז איך את באמת?
אני שמחה לקרוא שהחלטות לגבי השנה הקרובה מתגבשות ומאחלת לך בזה את כל ההצלחה שבעולם.
אני יודעת גם מהנסיון שלי שלא קל להחליף דיאטנית וכל החששות שלך לגטימיות לגמרי- אבל יקירה תהיי את עצמך ותבואי עם ראש פתוח מתוך נכונות שהיא תתן לך את כל העזרה שאת זקוקה לו.
אשמח לשמוע קצת יותר ממך..
תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב שלום נטע,
קרן אור18/09/2009לגביי עניין הדיאטנית-אני מבינה שזה לא פשוט עבורך להחליף מטפלת,בייחוד שהתרגלת לקודמת והיא עברה איתך מסלול לא פשוט ביחד,אך יחד עם זאת,היום כשאת במקום אחר עם עצמך,הרשי לעצמך להיפתח גם אליה ולהתייעץ איתה כיוון שאני מאמינה שתמיד אפשר ללמוד מכל אחד משהו נוסף ולסגל אותו בחזקת טיפ לחיים שלנו באופן שמתאים לנו.
ולגביי-אני בתקופה קצת רגישה מבחינה פיזית.אבל עושה את המקסימום שמוטל עליי כדי להתחזק ולהחלים.לא תמיד יוצא לי לענות להודעות בקצב שהייתי רוצה בגלל זה,אבל אני תמיד קוראת ומגיבה ברגע הראשון שאני יכולה.
שתהיה לנו שנה טובה ובריאה,שנלמד לקבל את עצמנו ולהבין שאנחנו מספיקות בדיוק כפי שאנו.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטע ולקרן אור היקרות והאהובות שלי!שירן13/09/2009
נטע וקרן אור- מצטערת שנעלמתי כך להרבה זמן. עוברים עלי הרבה דברים לאחרונה ובתוך כל זה אני מתעייפת ושוכחת לפנות גם קצת לעצמי.
אבל כמובן שלא שכחתי אתכן <וגם לא אשכח אף פעם!!!> ואת הפורום המקסים הזה ואני תמיד אהיה כאן כדי לתמוך בכן ולעדכן מה קורה איתי כי זה חשוב לי מאוד.
נטע יקרה- אני כ"כ שמחה לשמוע שאת עם חבר שלך שתומך בך ומבין ומקבל אותך כך כמו שאת. מאוד התרגשתי לקרוא את ההודעה שכתב לך כאן זה באמת מראה לי כמה אהבה וקבלה יש ביניכם ואני מאושרת בשבילך על כך. אמן ואמן שזה רק ימשיך כך.
מאוד ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת לי ולדעת שזה מה שאת חושבת עלי. את מדהימה מתוקה תודה רבה על המילים החמות שלך זה עשה לי טוב על הלב את אפילו לא יודעת כמה!
אני לשמחתי גם כן מאוד מתקדמת מבחינת המחלה. ההיחשפויות שלי צוברות תאוצה משבוע לשבוע. ואני מקווה שזה רק ימשיך כך.
לא קל לי אני חייבת לציין. קשה לי עם זה מאוד. אני מרגישה מסוחררת מכל מה שעובר עלי לאחרונה אני די מנסה לקבל את ההתקדמות הזו אני מרגישה אותה במהירות מסוימת ואני מאוד פוחדת ליפול ולהתאכזב.
שאלת אותי מה גרם לי כך להתקדם וללכת לאכול בבית קפה כל שבוע אז בהזדמנות זו אני אשתף גם אותך וגם את קרן אור במה שעבר עלי בחודש האחרון בערך.
הכרתי בחור חדש. אנחנו כבר חודש זוג ואני מאוד שמחה על ההזדמנות החדשה הזו שניתנה לי. אני מאוד מתרגשת מהסיטואציה החדשה הזו אך גם מאוד חוששת למרות הכל. הפחדים שלי איתי בכל רגע בקשר הזה, נכנסים ולעיתים גם מנסים לחבל בו. המחלה שלי מנסה הרבה פעמים להתערב לי ולגרום לי לראות דברים בצורה מאוד מעוותת ועדיין מאד קשה לי עם זה שהיא מנסה כך להתערב לי ולחבל בקשר שלי. היו לי שבועות התחלתיים מאוד קשים של תסכול עד כדי דמעות. הרגשתי שהמחלה הזו פשוט סוחטת ממני את כל האנרגיות בעיקר לנוכח הקשר החדש הזה.
אבל אני מנסה להתגבר על זה ולא לתת לה מקום. לאט לאט משבוע לשבוע אני נחשפת. כל שבוע ארוחת ערב עם החבר בבית קפה. קשה לי אומנם. ופעמים רבות שאפילו רציתי לבכות באמצע הארוחה ולהישבר. אבל עמדתי בזה בגבורה עם המון תמיכה שלו ואני שמחה על כך. למרות שעדיין רגשות האשמה וייסורי המצפון על ההתקדמות הזו בעוכריי ואני מרגישה אותם בנפש שלי, בלב שלי ובכל מקום בגוף.
אני פוחדת. מאוד. זה מה שיש לי לומר. אני לא יכולה להפסיק לפחד. הכל קורה כ"כ מהר כך אני מרגישה. אבל באמת שאני פתאום מרגישה מלאת כוחות להתגבר על המחלה הזו ואני יודעת שלמרות הקושי אני אתגבר עליה בסוף! ואני אנצח אותה אני רואה את זה לנגד עיניי..
אני פשוט כ"כ פוחדת להתבדות בסוף. להרגיש שנכשלתי.
אני מרגישה בסוג של סחרור כזה. אני נסחפת אחרי הסחרור ומשתדלת לעשות הכל כדי לא ליפול, כדי לא לתת למחלה הזו מקום.
אני פתאום מתחילה להקשיב לשירן האמיתית. שירן שכבר לא רוצה לעסוק בספורט רק כי המחלה רוצה שתעשה, שירן שאוהבת לאכול בבתי קפה, שירן שנהנית מאוכל, שהוא לא מרכז חייה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירן13/09/2009שירן שרוצה לצאת ולהינות.
אני מתחילה להקשיב לקול הבריא שרוצה את המגיע לו, שרוצה לנסות שמרגיש שמותר ולא שאסור.
אני כבר לא רואה עצמי שמנה מול המראה בנות. אני מתרגשת לומר לכן את זה.
אני פשוט לא מרגישה את זה יותר. לשמחתי הרבה סוף סוף קצת נחת!!
ושוב הפחד הזה, שזה טוב מדי בכדי להיות. ההתקדמות הזו, הקשר החדש הזה, המאבק העצום שלי במחלה הזו. מה קורה לי? מה קורה איתי?
לאן אני רצה? רק שלא אפול שוב ואתרסק...
אני כ"כ רוצה לשחרר את הפחד הזה. להפסיק להיות משועבדת לקולות המחלה. לשחרר את הגוף שלי, לתת לו להיות. פשוט להיות. מבלי לכפות עליו ספורט שאני עושה פעמים רבות באילוץ מבלי להתייחס אליו כאל מכונה, כאל משהו פגום. פשוט לתת לו להיות זה מה שאני רוצה וכמהה לו.
אני מתרגשת בנות לכתוב לכן את הדברים האלו. אתן לא מבינות עד כמה.
קרן אור יקרה שלי מה איתך ואיך את מרגישה?
אני מקווה שעוברים עליך ימים טובים יותר וגם אם לא אני בטוחה שהם יגיעו. ואני כאן כדי לתמוך בך מתי שרק תרצי את יודעת את זה נכון יקרה???
אוהבת אתכן,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור18/09/2009קראתי קצת באיחור את מה שכתבת אבל אין לך מושג כמה התרגשתי ושמחתי כאחד!
היכולת שלך לפצל ולראות את עצמך באופן בריא ונכון כ"כ,ובנפרד מהפרעת האכילה,הוא מעורר הערצה בעיניי! ויחד עם זאת ברור וטיבעי שיש פחדים והרגשה של "זה יותר מידי טוב מכדי להיות אמת",אבל יקרה,זה טוב וזה אמיתי כי את נלחמת ומשיגה את זה במאמץ קשה(ושווה) מידי יום! אף אחד לא באמת רודף אחרייך,לכי בקצב שלך,וכפי שאת רואה הוא מוביל אותך למקומות טובים.אל תפחדי להתנסות,גם אם בסוף זה לא יעלה כפה כפי שתיכננת,הדרך והמשמעות של הדברים חשובה יותר מסופם.היכולת שלך לאפשר לעצמך להיפתח,להנות,להבין שאת ראויה ושמגיע לך.
מה אאחל לך לשנה הקרובה??בעיקר את מה שאת מאחלת לעצמך.אני בטוחה ששנה הבאה תהיה טובה יותר,תרגישי מחוזקת יותר,ותוכלי לשבת ולדעת שניצחת את האופן בו התנהלו חייך!
שנה טובה יקירה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקרה שלי
שירן18/09/2009מאוד שמחתי ומאוד ריגש אותי לקרוא את מה שכתבת לי.
בעיקר כשאמרת לי שאת שמחה שאני סוף סוף מצליחה לראות את עצמי בנפרד מהמחלה הזו זה ממש ריגש אותי.
אני באמת מתחילה להרגיש איך שירן האמיתית יוצאת לאט לאט לחופשי מתוך עור המחלה הזו, איך שירן האמיתית בונה מחדש את העדפותיה, את רצונותיה, מהלכיה.. עם כל הקושי ועם כל הפחדים והאיומים הבלתי פוסקים של המחלה הזו. אני מרגישה לאט לאט שאני מתקדמת החוצה והלוואי ובסוף זה יהיה כך ואצליח.
אני מאחלת לך יקרה שהשנה החדשה תהיה לך כבר שנת החלמה ובריאות!! שהחולי ייפסק ואת מקומו תתפוס הבריאות שלך- אמן!!
את חזקה מאוד ואת יודעת את זה. ואין לי ספק שאת בסופו של דבר תתגברי על המחלה הזו . את אדם מדהים ואני אוהבת אותך מאוד. כ"כ שמחה שיצא לי להכיר אותך דרך הפורום הזה, הענקת לי ולבנות כאן המון!! וגם זה בלשון המעטה.
שתדעי שאנחנו תמיד כאן בשבילך לעזור לך ולתמוך בך גם ברגעים שקשה לך. <אני יודעת שאת לא אוהבת לעשות זאת אבל את יודעת שאת יכולה להרגיש איתנו בנוח>
באמת שמגיע לך הרבה מאיתנו על כל הטוב שהענקת.
הרבה כוח ובריאות יקרה
את מלאך משמיים!!
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקסימה שאת,
קרן אור20/09/2009תודה על המילים החמות.שמחתי גם לקרוא שהשנה ארוחת החג עברה עלייך בנעימים,בדיוק כפי שצריך להיות. החגים זה זמן להיות עם המשפחה ועם החברים,ואני מאושרת שהרשת לעצמך להיות שם באמת.
לגביי-אני כבר הרבה יותר טוב.זה לא שאני לא אוהבת לשתף,זה רק שעוברת עליי תקופה כ"כ סוערת שאין לי כוח אפילו לדבר.שבוע שעבר הייתי קרובה למות.הגעתי בדקה האחרונה לבי"ח.אין ספק שזה זיעזע אותי מאוד,אבל גם לימד אותי להבין שכשאנחנו אומרים "העיקר הבריאות" או "החיים יקרים" זאת אינה קלישאה,אלא אמת.ואנחנו צריכות כל יום לברך על האפשרות והחופש שיש לנו להיות ולעשות מה שאנחנו רוצות...
מאחלת לנו שהשנה הקרובה נתחזק אף יותר, פיזית ונפשית כאחד!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור מדהימה ויקרה!
שירן20/09/2009נבהלתי מאוד כשכתבת שלפני שבוע היית קרובה למות!!! זה באמת המצב כ"כ חמור??
אני כ"כ שמחה שהצליחו לייצב אותך ולהחזיר אותך למצב תקין..!! באמת שזה מאוד מדאיג אותי שאת אומרת את זה כך. האם חלה הדרדרות נוספת במחלתך או שעדיין זה נשאר באותה רמה?
מה גרם ככה להדרדרות הזו עד כדי סף כזה קיצוני הייתה סיבה כלשהי? יקרה אני מאוד מקווה שאת שומרת על עצמך ולא מתאמצת יותר מדי..את עובדת כרגע או שהפסקת כבר?
אני מצטערת על ריבוי השאלות פשוט אני ממש דואגת לך ולא רוצה שיקרה לך משהו רע..
אני גם שמחה לשמוע שעכשיו קצת יותר טוב והלוואי וזה רק ימשיך ככה ולא יחזור חזרה אחורנית.
שתפי אותנו אנחנו כאן אם את מרגישה צורך וכוח לעשות זאת.
נשמע את מה שתרצי להשמיע .
אוהבת אותך מאוד ומאחלת לך החלמה מהירה.!!
שאת מלאך כבר אמרתי??
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירן וקרן אור המדהימות!!!
נטע21/09/2009קרן אור שלי- את לא יודעת איך נבהלתי נשמה!!! אנחנו לא ניתן לך למות חלילה את יקרה כל-כך ואהובה כל כך. בדיוק כמו ששירן אומרת מלאך משמים!!!! מה שלומך? אבל ב א מ ת! מה שלומך???אני מסכימה איתך בכל מילה שכתבת כמה החיים יקרים וכמה צריך להעריך כל רגע ורגע.
אני כ"כ דואגת לך וחושבת עליך המון...יקרה שלי אני מאחלת לך את כל הטוב שבעולם והלוואי ותהי בריאה ושלמה בקרוב קרוב...
ספרי לנו מה עובר עלייך ואיך אפשר לתמוך בך כמו שאת תומכת בנו תמיד תמיד תמיד גם כשאת במצב קשה...אין כמוך גיבורת עולם. בזכות כל מה שאת עושה לנו את תקבלי כיפליים!!!
שירני-שמחתי לקורא מה שכתבת, יקרה. איזה יופי אני שמחה לשמוע שעבר לך בסדר הארוחה:-) חגגתם בבית? האם הית עם חבר שלך?
אצלי היה קצת קשה. לא יודעת מה קרה לי לפתע...הרגשתי קצת בנפילה. חגגנו ביום שישי בלילה בהרצליה ,אצל קרובים של גל.חזרנו לפנות בוקר כמו עכשיו בערך.. ערב למחרת הינו צריכים להיות בבית שמש אצל חברים של הורי ארוחת ערב אבל לא התחשק לי פתאום לא הספקתי להתאושש מערב קודם...:-(
היום כבר הרגשתי טוב יותר הינו במסיבה,
עכשיו קרוב ל4 חזרנו....ואני מזה סחוטה ועייפה אבל נבהלתי נורא מההודעה של קרן אור:-( הצלחת להקפיץ אותי מבהלה. ואני מקווה שהמצב ישתפר לטובה ותהיי בריאה וחזקה
, קרן אור שלנו...
בקיצור שירני לפני שאני נרדמת - אני ממש שמחה וגאה בך שאת מתקדמת ומחלימה יפה. כל הכבוד לך....אני מרגישה בנסיגה. לא יודעת למה, מקווה שזה רק הרגשה. בכל אופן מחר אני מתחילה דיאטני חדש ואני חוששת מאד אולי זה מה שגרם לי למתח "והתרגשות"...אני ממש לא יודעת איך לקבל את זה. איך להגיב? מה לספר? מה להסתיר?לבוא לבד? אני מבולבלתתתתת מאד.אני שמחה מצד אחד להתחיל טיפול חדש כי מקווה שהמזל שלי ישתנה לטובה וגם נמאס לי כבר מהמטפלת הזו שבאמת כמו שקרן אור אמרה, עברתי הרבה חויות לא נעימות איתה ובא לי להתחיל דף חדש!!! זה לא מרצוני דווקא אבל אני שמחה עם זה , ועכשיו כשיום המחר מתקרב יש לי פרפרים בבטן....
שירני-אני זוכרת שקיבלת כדורים, איך זה כרגע? מרגישה שיפור?
מה עם החבר שלך? אתם ביחד? איך הוא מקבל את העניין הזה של האוכל וכו? הוא מתעלם מזה או שהוא שותף דומיננטי בהיאבקות???
אוהבת אותכן המון המון
לילה בוקר טוב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל בנות הפורוםנטע13/09/2009
לבנות גיבורות הפורום! (אני חושש לשנות את שם המשתמש אז ההודעה מגל ולא מנטע)
שמי גל ואני חבר מאוהב של נטע ,אני מנצל את השעה וחצי שנטע יצאה לטיפול בהפרעות אכילה בשביל לכתוב לכן כמה דברים...(לקחתי אותה ואני אוטוטו נוסע להחזיר אותה חזרה הביתה) אני נמצא בארץ אצל נטע כרגע, במיוחד עבור נטע אהובתי וכמובן עבורי מפני שהיא חשובה לי מכל! אני חייב להגיד לכן שאני מאד מאושר שיש לה -ולכן פורום כל כך חשוב תומך ומעודד אני מתרגש לקרוא את הדברים ולעיתים אני אף מדמיע אני יודע שמה שעובר עליכן אני לא יכול להבין בחיי למרות שאני מאד מנסה להבין!!! אני מרגיש שאני חייב לכן תודה ובמיוחד לך קרן אור מנהלת הפורום החשוב עלי אדמות. אין לי ספק שהרבה מההתקדמות של נטע שלי היפה והמטריפה זה בזכותך וכמובן בזכות עצמה ואני לא אכחיש , כבוד גדול מגיע להוריה היקרים של נטע שדואגים ופועלים ללא הרף.
תודה רבה ואני מאחל לכולכן תמשיכו להיות כאלו מתוקות להתגבר לתמוך לעזור והעיקר להיעזר ותיתנו לנו לעזור לכם!!!
הלוואי והיה לי פורום כזה חשוב ותומך להתגבר על מגבלת השמיעה שלי, זיכתן.
אני מאחל לכן שתרגישו טוב ותצליחו לראות את עצמכן לגלות לנפש שלכן כמה שאתן טובות כמה אתן טהורות ומיוחדות (וכמה אתן ממש לאאאאאאאאאאא שמנות)
שולח לכן הרבה כוחות חדשים לקראת השנה חדשה ומאחל לכן אחלה של שנה! ועוד משפט קצר ולסיום -קחו את החיים ברוגע כמו היום הרגוע...תעברו את הגלים תשברו אותם אפילו שהם גבוהים אפילו שהם מאיימים ,סוערים תכנסו לתוך הגלגל תתמכו בו הוא יתמוך בכם תנו לו להנשיא אותכן למעלה למעלה להעלות אותכם גבוהה על הגל ....
ולך-נטע אהובה שלי-אני מת עלייך ואוהב אותך אהבת נפש, שולח לך נשיקה רותחת ותדעי שאני מאמין בך הכי בעולם!!!
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גל היקר,
קרן אור13/09/2009התרגשתי מאוד לקרוא את הודעתך.אין ספק,אתה כפי שנטע תיארה אותך,מקסים! אני חושבת שיש לה מזל שיש לה מישהו כ"כ חם ותומך ומבין כמוך.אבל ברור לי גם למה-כי היא מדהימה ומקסימה בפני עצמה.
שמחתי לשמוע ממך,ואני מקבלת בזרועות פתוחות את ברכותייך לשנה החדשה בצירןף ברכות מצידי.
מאחלת לכם שתמיד תמצאו את האושר,ההכלה ואהבה אחד בשני.
אני שמחה להיות חלק מזמנים מרגשים כאלו.
נשיקות לנטע,ולך המון תודה.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור המקרינה קרנייים של אור
נטע14/09/2009לקרן אור המאירה והזוהרת! (ההודעה מאת גל)
תודה רבה על מילותייך, כנ"ל את .
אני רוצה להגיד לך שלמדתי ואני עדיין לומד מהמחלה שלכן הרבה מאד. לימדתן אותי מהו בית ספר הנפש...(בית ספר לחיים למדתי מההתמודדויות הבלתי פוסקות שלי על בשרי) אך בית ספר לנפש אני חווה על בשרינו -נטע שלי שהיא בעצם חלק ממני..
אני חייב להגיד לכן שאני מתפעם מהיכולת שלכן לשתף ולהיפתח ולהסביר את עצמכן מעבר למסך
זה פשוט מגניב.ואני מתחבר מאד לסיטואציות שאתן מעלות פה וחושב שזה טוב שאתן דנות מתייעצות ומשתפות אחת את השניה בהתמודדויות.זה מזל שיש עולם וירטואלי.
וכשתצליחו להשפיע ולהגיע למקום בטוח, ואני מאמין בכם שתצליחו. עוד יבוא יום ונעשה לכן מסיבה על כוס קפה ועוגה עם סוכר ואפילו ארוחה טובה ולא צמחונית אני בלי להתבלבל מתכנן לכם ארוע כזה בסבבה כשתודיעו לי שאתן מוכנות. מאחל לכולכן הצלחה בדרך להחלמה ובהחלמה ובכלל בחיים...
תמשיכי להקרין קרניים של חום אהבה ואור, קרן אור והשמש תשלח לך קרניים חמימות כמו שאת שולחת לכולן:-)
אוהב ומעריך בלי סוף
נטע כבר נרדממממת אז לילה מקסים
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל יקר,
קרן אור18/09/2009שוב תודה על המחמאות..אכן ריגשת אותי..
ולגביי הצעתך-אני כבר אוכלת עוגה עם סוכר(וגם שוקולד,אגב),אז אתה יכול לסמן אותי ברשימה שלך ורק תגיד לי מתי ואיפה... (-:
חג שמח,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאמ....אני מסמיקה!!!
נטע14/09/2009הי מדהימות שלי! ! !
תאמת אני בהלם!!! לא יודעת מה לעשות עם עצמי. בשניה הראשונה נבהלתי לראות הודעה בשמי, חשבתי שמישהו אימץ לי את השם שלי...
מאד התרגשתי לקרוא מה שגל כתב זה מאד עודד אותי , ואני מודה לו מכל הנשמה. תודה גל יקר שלי גם אני מתה עלייך!
אני מתנצלת שלא יצא לי לשתף אותכם מספיק, כי אנחנו ,גל ואני מנצלים כל רגע ביחד....אז תבינו אותי יקרות שאתן...
אני אספר לכן הכל! ותדעו לכם היום עברתי דרמה - ואם ראיתם היום את הזוג הכי מאושר בעולם תדעו לכם שזה היה ההורים שלי... והם היו מאושרים לא בגלל שהם זכו בפיס, אלא כי העזתי להכניס לפי חתיכת עוף! מי היה מאמין?(באמת עשיתי את זה רק בשביל גל.).
היום היתי בטיפול במרכז והיה בסדר פחות או יותר לא היה שום דבר חדש ולא נשקלתי. יש לי קצת כאבים בבטן...אני מרגישה שזה פסיכולוגי בעקבות העוף, באמת בא לי להקיא אבל אני מתגברת בינתיים ושורדת..
קרן אור שלי- תודה רבה על המילים החמות שלך והמרגיעות, אין עלייך ותודה רבה על מה שכתבת לגל, אני מסכימה איתך בכל מילה:-)
שירן מדהימה שלי!!! כ"כ התרגשתי לקרוא את מה שכתבת, את לא יודעת כמה חשבתי עלייך במיוחד בימים האחרונים! אני חשבתי להקדים אותך אבל לא הספקתי..כ"כ התרגשתי שיש לך חבר כבר חודש. אני כ"כ שמחה בשבילך ומאחלת לך שתהני איתו ותמצאי בו אהבה אמיתית ומושלמת הבנתי את ההתרגשות שלך , מהמצב החדש זה מאד מוכר לי התחושה של בלבול, אני אשמח אם תשתפי ואני כאן לצידך יקרה שלי.גאה בך מאד על המאמצים לחיות חיים נורמלים.כל הכבוד!!!
אוסי ו-נ - המתוקות. מאד מאד התרגשתי ושמחתי לקרוא מה שכתבתן לי. זה חיזק אותי מאד ואני אשמח לשמוע שאתן מרגישות יותר טוב כי אני דואגת לכן.איך הולך?
יש לי טונות מה לספר לכן ואני אספר לכן מתישהו. בינתיים אנחנו מתכוננים לישון אני נרדמת בעמידה אז לילה מתוק מתוקות שלי.
אוהבת אותכן
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטוש שלנו,
קרן אור18/09/2009כמה אהבה את מקבלת מכולם! אני מקווה שאת מרשה לעצמך להיעטף בה.זה מדהים בעיני.
וראי מה זה עושה לך-אפילו הסכמת לטעום חתיכת עוף!! ועל זה נאמר שעל כל "הפשעים" תכפה האהבה.מה צריך יותר בחיים??
קחי את הזמן ותהני עם גל,אל תרגישי חובה להכנס ולעדכן אותנו,פשוט תהני(כמובן שאני תמיד אשמח לדעת ולשמוח בשבילך,אבל זה רק אם מתאפשר לך).
מאחלת לכם שהאהבה ביניכם תשמור תמיד על הגחלת שלה ושתמיד יהיה לכם אחד את השניה.ואולי שנה הבאה נרקוד ונשמח כולנו בחתונה שלכם..מה אתם אומרים??
שנה טובה יקירה,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!גיטה12/09/2009
שלום אני אמא של ילדה בת 12
הילדה שלי סובלת מאנורקסיה,לפני כחצי שנה היא היתה שוקלת 40 קילו ואז ירדה ל34 זה המשקל האחרון ששקלנו,אף פעם לא הייתה שמנה היא תמיד הייתה ספורטיבית הייתה אוכלת בריא ואני בתור אמא תמיד הייתי מסבירה להן כי היא אחת מהתאומות על אורך חיים בריא.
שמתי לב,שהיא הפסיקה לאכול את כל השטויות שהילדים בגילה כל כך אוהבים!
ועם הייתי אומרת שהיום היא לא הולכת לריצה הייתה מאוד כועסת כי היא מאוד אוהבת ספורט!
וככה עם הזמן נעלם לה התאבון.. והיא לא מרגישה שהיא רעבה,אני ישר הבנתי שיש לה בעיה
הלכנו לרופא משפחה והוא הסביר,שהיא חייבת לעלות במשקל.
שמתי סוף לריצות היא לא התנגדה... איך בקושי אכלה אנחנו מחכים לתור במרכז להפרעות אכילה,שבפתח תקווה.שזה ב-21.9 אבל אנחנו כמשפחה כבר לא יודעים איך להתמדד עם המצב הקיים.. האווירה בבית מאוד קשה,הילדה מאוד מאוד עצבנית כל הזמן בוכה כשמדברים על אוכל
היא נמצאת בדיכאון קשה.. ואני מאוד מפחדת כי הפסיחיכה שלה עוד לא יצביה.
אנחנו, מבקשים את עזרתכם בזה שתיתנו לנו את הכלים. שלפחות עד ה-21.9 המצב בבית קצת ירגע
בתודה מאוד מחכה לתשובתכם אולגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אולגה,
קרן אור13/09/2009בתור אמא לשני זעטוטים ליבי יוצא אלייך בקריאת הדברים שכתבת.כמו בכל מחלה,כל הבית מושפע,ומתוך הדאגה שמתערבבת עם חוסר האונים,סערת הרגשות גורמת לנו להגיב למצב המשבר הזה.אבל כפי שאם בתך חלילה היתה לוקה במחלה קשה,כל הבית היה מתגייס לעזור לה,כך את צריכה להבין שהפרעת האכילה של בתך היא לא משהו שתלוי בה.חשוב להבהיר דבר אחד-היא לא עושה את זה לכם,אלא לעצמה.היא מרעיבה את החלקים בתוכה שכואבים ,את כל הרגשות שהיא לא מסוגלת להתמודד עם עוצמתם,וההתעסקות עם האוכל מסממת אותם.חשוב להבין שהאוכל הוא לא הבעיה האמיתית אלא סימפטום.כך שכרגע גם אין טעם לומר לה שהיא לא שמנה,או לנסות לדחוף לה אוכל,כי היא תרגיש שאתם לא איתה,שכל המטרה שלכם זה רק לגרום לה להשמין,ואז אתם תקחו חלק במעגל של מאבק כוחות(והיא תילחם גם כשלא יהיה לה כוח,כי שההימנעות מאוכל היא כרגע חומות ההגנה שלה שמגנות עליה מפני דברים שהיא לא יכולה לשאת,וכל מה שינסה לערער או לקחת את זה ממנה יגרום לה להסתייגות),שאף אחד לא צפוי לנצח בו או להרוויח ממנו.את שואלת מה כן אפשר לעשות-להיות לצידה,בלי האשמות,בלי צעקות(וזה קשה אני יודעת..),לנסות להבין מה היא מרגישה,לקחת אחריות על האוכל ולא לתת לה להחליט(היא לא מסוגלת כי הכנסת אוכל לעצמה ביוזמתה כרגע נתפסת אצלה ככישלון) ,להסביר לה שהיא חולה,שאתם תעברו את זה ביחד,ושאתם לא מתכוונים לתת לה לוותר על עצמה בשום אופן.(הדבר הכי נורא שיכול להיות מבחינתה הוא שתראו לה שאתם לא מאמינים שיש סיכוי להחלים,היא נאחזת בזה)
אני שמחה שהיא נכנסת לטיפול ב-21 לחודש. לפי מה שתיארת, אני חושבת שמצבה יחייב אשפוז ולא טיפול במסגרת מרפאתית.ואם כך יהיה,חשוב שתבינו זאת ושתאפשרו את זה כדי להציל אותה.אל תכנעו לסחטנות הרגשית שהיא תנסה קרוב לוודאי להפעיל עליכם,זאת לא היא.
ואני רוצה לסיים במשפט של עידוד-אני יודעת שההרגשה שלכם כמשפחה כרגע הוא שחרב עליכם עולמכם.לפעמים מתערבבת לה תחושה של אשמה הורית "מה לא עשינו בסדר"(אל תיפלו למלכודת הזאת,כי היא תעכב אותכם בהתמודדות,ואין טעם לייסר את עצמכם )אבל לשמחתי תפסתם את זה בזמן,אתם לא מתכחשים למציאות וזה חשוב מאוד כיוון שהסיכויים להחלים באופן מלא גדולים יותר ככל שמקבלים טיפול כמה שיותר מהר.
מאחלת לכם שהשבוע הקרוב יעבור כמה שיותר בקלות,ללא מתחים,
אני כאן אם יש עוד שאלות .את מוזמנת גם להציע לבתך להכנס לפורום הזה ואולי נוכל לנסות לעזור.
חג שמח ושנה שתביא איתה בריאות ורק טוב עבור כולנו!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפראות אכילה
אולגה13/09/2009תודה רבה קרן אור.
אני כל כך שמיחה שעניתם לי,במיוחד שאת המיכתב הזה כתבנו אני והבת השניה שלי.
זה עזר לי מאוד ו נתן להבין שאנו כרגה הולכים בדרך הנכונה.
אנחנו יפסקנו ללחוץ עליה,להשים אחת את השני,סומכים בה,ו נותנים לה זכות בחירה.
היום כשדיברנו איתה היא ו אני הינו הכי אמיתיים שיש,היא אמרה לי שתספר לי על כול משעובר לה בראש.
מחר אנו נוסעים לאילת עם כל המשפחה,כולנו פוחדים אך זה יעבור,האים נצליח להעביר את החופשה בכאיף,כולנו חיקינו לזה מאוד,תנו לנו כמה עצות אך להיות איתה בחופש,מה לא לעשות.
אנחנו מאוד רוצים שהיא תהנה זה הקיץ שלה בחופש הגדול היתה לה ולאחותה בת מיצווה.
אני רוצה שוב לראות את עיניים שלה מלאות שמחה וחיים,הם אצלה כול כך יפות גדולות וירוקות,
מחקה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ...ME12/09/2009
שלום ,
אני כבר לא יודעת מה לעשות , אני בת 17 , 1.54 משקל 43
הבולמיה תקפה אותי לאט לאט עד שעכשיו זה מגיע
לבד"כ לפחות 2 הקאות ביום . זה כבר נמשך כמעט 4 חודשיים
ועכשיו זה כבר השיא . אני מודעת לבעיה שלי וניסתי לצאת
מהעניין לבד אך התגלה בפניי שדבר זה בלתי אפשרי .
ספרתי על הבעיה לחבר שלי אך הוא לא מועיל במיוחד
תאמת שאני לא מאשימה אותו כי הוא אף פעם לא התמודד
עם דבר שכזה ולא מבין בכלל בנושא ומה אפשר לעשות .
לספר למשפחה זה דבר שלא נלקח בחשבון , אני לא מסוגלת
לא רוצה ויודעת שזה יהפוך תבעיה לבעלת משקל יותר חמור
ובסופו של דבר לצלקת נפשית לכל החיים . לכן אני רוצה
לנסות לצאת מהבעיה מבלי לערב בכלל את המשפחה .
הבנתי שזה השיא ברגע שהתחלתי להבחין בפעימות הלב
המוגברות והמאצות שלי בלי סיבה מיוחדת והחולשה התמידית .
זה ברור מבחינתי שאני לא אהיה מסוגלת יום בהיר אחד להתחיל
לאכול נכון וכמו בן אדם נורמלי ולכן אני רוצה לעשות זאת בהדרגה.
חשוב לי לצאת מהצרה הזאת אך בו בעת חשוב לי גם לרדת במשקל
אני לא מרגישה רזה מספיק ויודעת שעד שלא אהיה מרוצה לא אפסיק .
אני כבר באמת עובדת עצות ולא יודעת מהיכן להתחיל אפילו
אשמח לקצת יעוץ והדרכה מהיכן להתחיל וכיצד לטפל בבעיה לבד .
תודה רבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני היקירה,
קרן אור13/09/2009אני שמחה שאת מכירה בבעיה ומגלה רצון ונכונות להחלים.הנקודה היא שזה באמת מאוד קשה לבד,ולכן ברוב המקרים אין מנוס מלפנות לטיפול מרפאתי משולב.אך בגלל גילך,יש צורך בידיעת ההורים.אני מבינה את ההרגשה שלך ביחס לשיתוף של ההורים,אבל הרבה פעמים ההורים מעריכים את הבגרות בכך שאת מספרת להם ומוכנה לקחת אחריות על חייך.
אם את בכ"ז מתעקשת בשלב זה שלא לשתף אותם,ולנסות להתמודד עם זה לבד,למה שלא תפני לדיאטנית לקבלת תפריט מאוזן שימנע\יצמצם את תדירות הבולמוסים??הרי לא אחת הבולמוסים נגרמים כתוצאה מצמצום בימים שלפניו.ישנה גם האפשרות לפנות לתחנה לייעוץ נוער שקיימת בכל עיר(אם תכתבי באיזה עיר את גרה אוכל לברר עבורך את מספר הטלפון),הם כמובן מחוייבים לסודיות והם מטפלים גם בקטינים.מה שחשוב הוא לא להשאר בלי טיפול.
אשמח לשמוע אם משהו ממה שהצעתי נשמע לך מתאים,
בנתיים יום נעים,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור אוסי ולנ המדהימות!!!נטע11/09/2009
מה שלומכן יקרות?
קרן אור-תודה רבה על ההבהרה:-) ותודה רבה על המילים החמות. בנות מדהימות אין לכן מושג כמה שמחתי לקרוא את מה שכתבתן לי , זה מאד מאד מאד חיזק אותי ועודד אותי לא להשבר..
תודה רבה לכן, אני גם גאההההה בכן בלי סוף על כל המאמצים שלכן ועל ההאבקות שלכן במחלה. ברור שמהמחלה הזו אפשר לסבול גם ללא קריטריונים קבועים וברורים ( כמו משקל וכו....)
המשקל זה רק סממן קטן יש עוד הרבה דברים מעבר לזה...גם כשאני כרגע בשלב של עליה במשקל אני לא מרגישה בכלללל בריאה בכל הנושא שקשור לאוכל, כך שאין קשר. כי משקל גם מאד משתנה יש ירידות ועליות כל הזמן.(לפחות אצלי זה ככה)
אני מאמינה בכן יקרות שתמצאו את הדרך להחלים בצורה הכי טובה ובריאה והעיקר שזה יבוא מכן מתוך הלב שלכן מתוך הנפש שלכן ומתוך המחשבה שלכן ולא של אף אחד אחר. אני כולי תקווה שזה יגיע בכייף ומתוך אהבה עצמית שמחה אמיתית ומחשבה בריאה.
אני באמת מאד מאד גאהבכן ומעריכה אותכן ואוהבת אותכן, אני מקווה שנצליח לתמוך אחת בשניה להשתפר ולהחלים כי זה בעצם התפקיד שלנו כרגע.אנחנו עוד צעירות. גיל 17 19 20 וכל החיים לפנינו ואסור לנו לתת למחלה הזו לנצח אותנו כי זה החיים שלנו ולא של אף אחד אחר.אסור לנו להיחלש ולהכנע לקולות הפנימיים האלו הקולות הממיתים האלה...אני מאד מציעה לכן להקשיב לאנשים מסביבנו להאמין למה שהם אומרים לנו, לא להכחיש כל דבר.להקשיב גם אם לא נראה לנו...לחשוב בהיגיון ולנסות לחשוב מה בעצם אנחנו רוצות מהחיים שלנו.
לכל אחד יש שאיפה וחלום בחיים, אותה הוא רוצה להגשים.כשאתה שקוע בהפרעה אתה לא מצליח לראות זאת, אבל לכל חולה או סובל יש איזה רגע שהוא מתון ויכול לחשוב לפתוח תראש ולחשוב בהיגיון אמיתי..מה אני עכשיו? ומה אני רוצה להיות?. נחכה שהרגע הזה יגיע ונעבוד כדי שהוא יגיע:-)
אני חייייבת לזוז לישון כי אנחנו נוסעים מוקדם לקחת את גל משדה תעופה:-) איזה כייף, אני מחכה בקוצר נשימה.
אז ניהיה בקשר יקרות שאתן.
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע מקסימה
שני11/09/2009יפה ומרגש את שרשמת.שניזכה כולנו ל-א-ו-ש-ר פ-נ-י-מ-י ושלוות נפש..ואהבה עצמית...אמן ואמן.
שנדע רק אושר מהו...שנדע להאהב ולאהוב...שנילמד לקבל ולתת...אבל הכי חשוב שנילמד לקבל את עצמינו כמי שאנחנו ולא ע"פ ספרות המשקל..ומחשובות רעות וקשות.
נטע מקבימה תהני עם גל..כי מגיע לך והרבה יותר.
נשיקות ושבת שלום..שלך-אוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע המקסימה
נ'11/09/2009תודה על המילים החמות והמרגשות את צודקת במליון אחוז בכך שאנחנו צריכות להקשיב לסובבים אותנו כי הראש שלנו אומר לנו דברים מנוגדים ואנחנו מתפתות להאמין לו. רק היום קרתה לי סיטואציה כזו אכלתי טיפה יותר מדי ונכנסתי ללחץ מטורף התחלתי לבכות לאמא שלי בטלפון והגזמתי את הסיטואציה היא נסתה לדבר אליי באופן מרגיע ומבין וספרה איתי ביחד קלוריות וניסתה לשכנע אותי שלא אכלתי הרבה אבל אני המשכתי בשלי וסרבתי להקשיב לה והיא אמרה שאני חייבת להקשיב לה וזה מה שעשיתי בסופו של דבר ועכשיו אני מרגישה רע עם עצמי קצת אבל אני יודעת שזה יעבור. האמביוולנטיות הזו לא תגמר לעולם. אני מחזיקה לך ולשאר הבנות אצבעות ומאמינה שתצליחו בתהליך.
שבת שלום
אוהבת המון המון המון
נ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוסי נ ושיקן המתוקות
נטע14/09/2009אין לכן מושג כמה אני גאה בכן כל אחת ווהתקדמות שלה.
נ- אני ממש מאושרת שזכית באמא מבינה ותומכת... יש לך מזל גדול!
ואוסי יקרה. איך את מרגישה עם עצמך?
שירני - אני ממש מאושרת שמצאת חבר אהוב ואוהב, אשמח אם תשתפי עוד ואשמח לספר לך מהניסיון שלי.
אוהבת אותכן מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטוש!
קרן אור13/09/2009עכשיו את בטח ישנה עם גל...איך אני נרגשת בשבילך.כשיהיה לך זמן כנסי לכאן ועדכני אותנו...
ונכון,אנחנו צעירות,החיים עוד לפנינו ואפשרי שנחיה אותם באושר...
מאחלת לך שהשבוע מסך הערפל שאפיין את המחשבות על העתיד יתבהר..
שבוע מקסים,יקירה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעתתתנ'09/09/2009
שלום לכל הבנות אני חדשה בפורום הזה
אני סובלת סימפטומים של הפרעות אכילה אני לא בתת משקל ואני לא מקיאה אני פשוט מצמצמת מאוד בארוחות, אני ממש מתוסכלת לאחרונה נחשפתי לעולמות חדשים לסוגי אנשים שונים שיש להם דעות שונות ופתאום הבנתי שכל מה שאני זו ההפרעה כשנסתי להתנתק מימנה הרגשתי כל כך ריק פשוט ריק בור אחד גדול אז נצמדתי אליה עוד יותר חזק ובקיצוניות ירדתי עוד במשקל וצמצמתי יותר בארוחות שקרתי להורים רבתי עם אנשים והיום אחרי כל זה הגעתי למסקנה שאני לא רוצה את זה יותר שאני סתם הורסת את עצמי אז ספרתי לדיטאנית שלי הכל על השקרים להורים ועל הצמצום בארוחות והיום התחלתי לאכול נורמליי. אני אחרי הארוחה הנורמלית הראשונה שלי מזה הרבה זמן ואני מרגישה רע למרות ההחלטה שקבלתי על עצמי זה כמו מעגל קסמים כזה שאתה נשאב לתוכו ולא יכול לשחרר בבקשה בנות אם משהי מזדהה או נזכרת מקרה דומה בבקשה שתשתף אשמח לדעת מה אתן חושבות על כך.
תודה נ
אההה ושתהייה שנה טובה ומוצלחת לכולכן!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-כן יודעת
נטע10/09/2009הי,נ.
זה שאת תפסת את עצמך זה כבר אומר שאת כןןןן יודעת:-)
מאד הזדהיתי עם מה שאמרת ולי זה הזכיר את הנגיעות הראשונות שלי באנוריקסיה. הבנתי שאת בטיפול אצל דיאטנית. איך היא מגיבה לירידה במשקל??? אני חושבת שמלבד טיפול תזונתי את צריכה גם טיפול רגשי או נפשי. כי המחלה הזו לא באה סתם...מה דעתך???אני מבינה אותך שקשה לך.
ואני אשמח לשמוע ממך
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע היקרה
נ'10/09/2009נורא ריגש אותי לקרוא את הדברים שלך זה פתאום הפך למוחשי יותר העובדה שיש עוד בנות כמוני.
בתשובה לשאלתך אני כן פניתי לטיפול פסיכולוגי אני מטופלת כבר שנתיים. הכל התחיל במחשבות כפיתיות על אוכל ואובססיה לספורט הרגשתי שמשו לא בסדר לכן בקשתי עזרה מהוריי והם שלחו אותי לפסיכולוגית שמטפלת בי עד היום. מה שמוזר בכל התהליך הזה הוא שבמהלך הטיפול המשקל שלי היה תקיין ועם ההתקדמות בטיפול הוא רק הלך וירד וזה הגיע למצב שהורדתי 6 קילו במהלך השנתיים האלו ואני על סף תת משקל. אם אני ארד עוד קילו אני אהיה בתת משקל. אני נורא מבולבלת כי הרי הייתי אמורה להתקדם בטיפול להרגיש טוב עם הגוף שלי ולא לרדת ובמקום זה רק הדרדרתי. נורא קשה אני לא יודעת אם המצב הוא שלי הוא הפרעת אכילה באופן רשמי אני רק יודעת דבר אחד שאני ואוכל לא מסתדרים יחד. אשמח לדעת מה דעתכן.תודה על התגובות החמות אני חושבת שמצאתי את המקום הנכון לתמיכה.
נ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נ מתוקה
נטע10/09/2009הי נ יקרה.
איזה כייף היה לי לקרוא שנתתי לך תחושה שאת לא לבד ושיש עוד בנות כמוך...
ולצערי יש עוד הרבה בנות כמונו....
אני מאד מאד מאד מזדהה עם כל מה שכתבת...ואני גאה בך שאת ממשיכה בטיפול למרות שאת לא מרגישה בשיפור!!! אני ממש שמחה שזכית בהורים שמבינים את הצרכים שלך זה לדעתי אחד הדברים הכי חשובים בשיקום ובחיים בכלל.את האמת לגבי הטיפול אני גם לא הרגשתי שיפור תקופה מאד מאד ארוכה המשקל שלי רק הלך וירד וירד ולדעתי אם לא קורה שיפור מידי לפחות בטווח הרחוק זה עושה משהו..ובכלל לא זוכרת שבאמת רציתי להחלים.הקול הפנימי השתלט עלי כל-כך... ואני זוכרת שאח שלי תמיד היה נבהל מחדש לראותי והיה אומר לי "נטע בלתי נראת"...כמו הסרט אמא בלתי נראת... , אם את מכירה את הסרט.(הסרט לא קשור לאנוריקסיה) והיתי מתוסכלת מהחיים וכל פעם ששמעתי את המילה אוכל התחלתי לרעוד!!! ואני מצטערת אפילו לספר לך זה לא עבר לי, אתמול עברתי את החוויה הזו שוב כשאבא שלי שאל אם אני רוצה לבוא לאכול ארוחת ערב במסעדה. ובאמת רק אחרי שעברתי את ההתמוטטות שלי התחלתי ללמוד לקח .
הפחד הכי גדול שלי שאני חוששת שיבוא יום ואני אשכח מכל התקופה הזו ואז אני אחזור להיות כמו שהיתי... היום אני זוכרת היטב מה עבר עלי ואני לא רוצה להכנס לסרט הזה שוב.אני עובדת על עצמי בזכות זה שאני מפחדת להתמוטט ולהגיע למצב הקודם.,סה"כ עברו רק כמה חודשיים אז השכחה עוד לא הגיע, אבל ימים יגידו...
ואני בטוחה שללא ההתמוטטות הזו עכשיו לא היתי מה שאני...אם בכלל היתי חיה. את לא היית פה בפורום בתקופה הזו אז אני אספר לך בקצרה שאני יום אחד התמוטטתי בבית שלי לא יודעת מה היה איתי,התעוררתי בבית חולים ומשם העבירו אותי לאשפוז בכפיה.את כבר יודעת איפה...
אז אני תוהה אם זה היה צעד טוב או רע עבורי...אני ממש ממש ממש ממש מקווה שאת תתחילי להשתקם ולהשתפר בלי ליפול לבור כ"כ עמוק ושחלילה לא תתמוטטתי. את נראת לי חכמה מאד מאד ואחת שיודעת מה זה החיים ואני ושתדעי שאני איתך ואני אשמח שנעזור אחת לשניה להשתקם ולחיות חיים תקינים.בת כמה את?
אוהבת אותך
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע=]
נ'10/09/2009ברגע זה ממש הידיים שלי רועדות מרוב התרגשות העלת לי חיוך גדול על הפנים וממש ריגשת אותי בדברים שלך. אני שמחה בשבילך על כך שהצלחת לצאת ואת בשלבי החלמה ואני יודעת שהדרך שלך עוד ארוכה ומפותלת אבל אני מאמינה בך שכשתגיעי לפיתול תמשיכי בו ולא תיסטי. אני לא הייתי אף פעם במצב כל כך חמור אך אני מאמינה שהדרך היא ממש לא קלה ואני יכולה לתאר לעצמי איזה ייסורים את עוברת. נסי בשלב זה של החיים להנות פשוט להשלים דברים שפספסת כל התקופה הזו נסי לחוות דברים להרגיש אותם במלוא העוצמה (זה משהו שההפרעה מעלימה את בסופו של דבר אדישה להכל) העזרי בקרובים אלייך דרשי מהם לטפל בך ולתת לך את הנדרש דרשי גם מעצמך כי מותר לך לחיות כמו שצריך. אני בטוחה שתצליחי במליון אחוז אל תוותרי לרגע.
אוהבת ומאמינה בך
נ'
דרך אגב בתשובה לשאלתך אני בת 17 בכיתה י"ב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלזאת שדווקא יודעת..
קרן אור10/09/2009אני חייבת להגיד לך קודם כל-כל הכבוד! אני בטוחה שודאי לא היה לך פשוט לספר לכולם על השקרים,וזה משמח אותי כיוון שזה מעיד על רצון אמיתי בשינוי.ה"א לא מוגדרת רק לפי פרמטרים של משקל,אלא לפי אופן ההתייחסות ולרגשות שכל נושא האכילה מעלה אצלנו.אני בטוחה שהצמצום והסגפנות שאת מעידה עליהם בכל הקשור באוכל,מצויים גם בפרמטרים אחרים בחייך.
הרצון להחלים זועק מבין שורותייך,אם כי כל הנושא הזה הוא אמביולנטי לגבינו.מצד אחד אנחנו מאוד רוצות להבריא,ומצד שני,אנחנו מפחדות ממה שיעלה כשנוותר על מה שעד היום היה מנגנון השרדותי שלנו.התנודה בין שני הקצוות האלו היא ידועה,טבעית ומשותפת לכולן.כמו גם החשיבות דווקא מהמקום הזה לפנות לטיפול שיתן מענה אמיתי ויחזק את הקול הבריא בתוכנו ומתוך כך יאפשר לנו לבצע את השינוי.הדרך הזאת היא מפותלת ולא קלה,אבל היא הדרך היחידה שאני מכירה כדי להחלים באמת.
עשית את הצעד הראשון,גייסי את כל התמיכה והאהבה שסביבך ופני לקבלת טיפול נפשי(מעבר לטיפול הדיאטני בו את נמצאת,שהוא חשוב אף הוא,אבל מוגבל כשלעצמו)
אני כאן,אשמח אם תמשיכי לשתף.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי:(שני08/09/2009
הקאתי והקאתי...עד שרק דם יצא..
הקאתי את כול השנאה והגועל מהחיים הללו.
אני בודדה ושבורה..ורק זקוקה לכמה מילים חמות ולא יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ילדה
נטע09/09/2009הי יקרה.
פעם ראשונה שאני רואה אותך פה ואני חייבת להגיד לך שהצלחת לצמרר אותי בזכרונות שלי.... קודם כל אני רוצה לתת לך מילים חמות וליטוף שתדעי לך אני כל-כך מבינה אותך שאת מקיאה אויש כמה שזה קשה ומתסכל למרות שעברתי הרבה דבריים בחיים שלי, שנתיים (בינתיים) של האבקות ומלחמה פנימית עם הא' מלחמה גם עם הגוף וגם עם הנפש.בנוסף ועוד אישפוזים קשים ואיששפוז כפיתי ועוד 2 ניתוחים אבל הדבר הכי נורא שעולה לי בראש כרגע זה ההקאות האלו שהרגו אותי!היתי חצי מתה...חשבתי שזה לעולם לא יגמר ותמיד אשאר כזו אבל את רואה, הצלחתי להתגבר על זה וכמו שאני הצלחתי אני מאמינה בך שאת תצליחי גם בגדול!!!
אויש יקרה, אני ממש דואגת לך. נבהלתי מאד שאת מקיאה ומקיאה זה ממש מסוכן...תנסי להרגע. זה קשה, אני יודעת ומבינה אותך מעבר לכל דימיון, אני גם עד היום מתגברת לא להקיא וזה קשה אני עובדת קשה ..וזה לא עבודה של רגע ולכן אני מציעה לך להתחיל כבר מעכשיו להרגע לאט לאט...אני מקווה שאת לא שקועה עמוק בהקאות כי ככל ששקועים יותר קשה יותר להרגע אבל אל תדאגי יקרה את תהי בסדר את תתגברי! נסי אם תצליחי בינתיים לבדך תפחיתי את כמות ההקאות כי זה יכול לגרום לבעיות לא קלות .לי אישית עד היום יש השפעות רעות מההקאות.אני מאד רגישה לדלקות ראות ,הרסתי את האפיתל וגם אז היה לי אלקלוזיס והיתי צריכה לקבל מנות דם כי נפל לי המוגלובין וph משו כזה וסליחה אם לא רשמתי בדיוק אני לא יודעת בדיוק את הכל רק בערך. .אני לא רוצה להפחיד אותך אני רק לא רוצה שתתנהגי כמוני ואני רוצה שתדעי שזה לא קל לצאת מכל מה שאנחנו מעוללות לגוף האומלל.ואת חייבת לקחת את עצמך לידים ולהציל את עצמך. אני מקוהה לפחות שהמשקל שלך בסדר ואת יכולה לעמוד על הרגלים...
בת כמה את? זה משו חדש עבורך? את בטיפול כבר ???מבעד לשורות אני מבינה שאת במצוקה ואני מציעה לך ללכת לטיפול דחווווף!!! עוד היום...
דואגת לך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי נטע..נעים להכיר
שני09/09/2009זה לא חדש עבורי:(אני כבר כמעט 5 שנים במאבקים..רק שהפעם הכול גרוע והכול התעצם כל כך.
מעודד לשמוע עליך..שהצלחת....אני גאה בך...באמת....
אני בת 20(כמעט)....ו...אממ...אני אפילו לא יודעת מה לרשום מירוב שאני מתוסכלת ושבורה כל כך.
תודה על האכפתיות........באמת תודה.
ואת??ספרי לי עליך?...תודה-אוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהלן, צהרים טובים
נטע09/09/2009הי יקרה.
מה שלומך?
איך עבר עלייך הלילה??? חשבתי עלייך הרבה.ואו. אני כל-כך מעריכה אותך שאת שורדת ומתגברת כבר 5 שנים.אין כמוך אני ככ מבינה אותך.לא הבנתי אם את בטיפול,אני חושבת שכעת כשמצבך מתדרדר את זה חובה שתלכי לטיפול דחוף שלא תתמוטטי חלילה. אני יודעת שזה מזיז לך, גם לי לא הזיז כשהפחידו אותי....צחקתי מזה ואפילו הרגשתי אות ניצחון שאני "מנצחת"...אבל בא יום וראיתי שאני לא ניצחתי אלא הא' ניצחה אותי!!! ואני בוכה על זה! שלא תחשבי שזה עובר ברגע ,גם אחרי עבודה רבה . אני נאבקת המון בעצמי כמעט כל תקרית מכניסה אותי לדילמה.מה אני? בריאה או חולה? אני מתגברת לא להקיא מנסה לבלוע את החיים ולא להקיא את הנשמה.אני הולכת לטיפול קבוע. אני אוכלת ואפילו מנשנשת וזה לא בא לי בכייייייייף.ואני עדיין מרגישה שמנה דובה ואני לא מצליחה להפנים שזה טעות וזה שטות אני פשוט לא לא לא לא מצליחה להתגבר על זה! אם את יודעת איך להתגבר על התחושה הזו שאת שמנה אז תגלי לי איך מתגברים על זה.י
אני אספר לך על עצמי - אני לא לומדת עכשיו ולא עושה שום דבר שיגרתי, אז אני קמה מאוחר וישנה מאוחר,הסדר יום שלי די משובש. כרגע אני לא עסוקה בשום דבר חוץ מההחלמה...אני הולכת לטיפול ומנסה להפנים את הדברים ולהתגבר. חוץ מזה אני כל היום בבית כמעט ,לפעמים הולכת עם ההורים לעבודה ומשתעממת...אני רואה סרטים יוצאת להצגות משחקת מטיילת לא משו מיוחד. אני לא משרתת בצבא ולא עושה שירות לאומי. ואת???
אני מקווה להיות חכמה יותר בעוד שבוע כשחבר שלי גל יבוא לארץ ויעזור לי להחליט לגבי שנה הבאה.. חוץ מזה יש לי פגישה בביטוח לאומי הם קראו לי כבר פעם אחת ולא יכלתי לבוא בדיוק. עכשיו קראו לי שוב...אין לי מושג מה יהיה שם. מה איתך? האם את מוכרת למדינה כסובלת מא?האם קראו לך גם בביטוח הלאומי?
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי נטע
שני09/09/2009הלוואי והייתי יכולה למצוא את הקסם שיגרום לא להרגיש שמנה!הלוואי...:(אבל שתינו יודעות שזה לא כך..תאמיני לי טוב שלאחר שנתיים התאפסת על עצמך!שנתיים זה לא מעט זמן אבל אני עכשיו לאחר 5 שנות גיהנום מבינה שככול שהזמן מתארך הכול רק ניהיה עמוק יותר..כרוני יותר..מזויע יותר..ולא רק האוכל והמשקל!הלוואי??מה שלי קרה זה הטירוף האיבוד העצמי שלי מעצמי..פשוט הלכתי לאיבוד..כול האישיות הנכונה והבריאה שלי נעלמה..הכול שואף לכלום הכול מתנהל בחוסר הגיוניות מוחלטת!!ומה?!מה עושים עכשיו!?ונניח שיבוא היום וההתעסקות וההפרעה עצמה תעלם..תחלים...מה אז?הרי שהלכתי לאיבוד...אני לא מצליחה לחזור לעצמי..בכול פאן ומישור שהוא בחיי...השנאה והגועל לאני הפנימי והחיצוני שלי כבר טמון בי...ואף אחד לא מבין ולא עוזר...הרי שזה ברור כי רק אני זו שיכולה להציל את עצמי!אבל איך??הכול יצא מכלל שליטה..אני פשוט לא אני...רוצה ולא רוצה את זה בחיי...הדבר הזה גרם לאובדן מוחלט בחיי..ורק זה נותר...מה עושים מכאן?מה עושים שמגיעים לנקודה שרק נזק לעצמי ונזק לסובבים אותי??ואשמה שאנשים עצובים בגללי ושאני גמורה בגללי??
אני מאשימה והאשמתי את כולם...אבל עכשיו אני פשוט מאשימה את עצמי.ומתה שיהיה בסדר כי אי אפשר ככה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנטע
שני09/09/2009ובגלל שכל שני וחמישי המשקל שלי "תקין" או "לא תקין"
ובולסת או לא בולסת אני כבר לא יודעת איך רואים אותי..אני בעצמי כבר לא יודעת איך אני ניראת!
האם בטיפול יראו בי כ"רזה" או כ"שמנה"?כי אני כבר לא יודעת מה אני.
ואת??שתפי אותי אם תירצי..איך המרגש ליהיות בחלמה כיביכול ולא במחלה??מהי בעצם החלמה?מה מרגישים?והאם המחשבות שהאיומות והבלתי פוסקות נעלמות איי פעם?
ממתינה לשמוע שלך אוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אוסי
נטע10/09/2009אוסי מדהימה!
מה שלומך?
מאד הבנתי אותך....:-( התאכזבתי שאין קסם או מראה שתראה לנו את עצמנו כפי שאנחנו נראות באמת....!!!
את מכירה את הסרט הזה "המפורסם" על הנערה הרזה שרואה את עצמה כשמנה במראה???
אז אני מרגישה שאני נמצאת בתוך הסרט הזה ואני מכחישה את זה!!! את שואלת מה זה בדיוק תהליך ההחלמה?! ת'אמת זה משו מאד מופשט עבורי, זה כמו חיים בעולם אחר. עולם המחשבות זה כמו לחיות בתוך בועה פשוט להתנתק מהעולם הפנימי...אני כבר אסביר לך מה כוונתי.
למשל- בעבר כשהלכתי לטיפול כל מה שנאמר לי היתי מכניסה לאוזן ימין ואפילו עוד לפני שיצאתי מהטיפול כבר הוצאתי הכל בהאוזן השניה...לא הפנמתי כלום.לא הזיז לי כלום.לא הפחיד אותי כלום.לא הקשבתי לאף אחד חוץ מלקול הפנימי הקול האנוריקטי הזה...
לא הכנסתי גרגיר לפה,ואם אכלתי משהו אז אחרי כמה דקות-
כל מה שאכלתי הקאתי...!!!והקאתי ושוב הקאתי....עד שכבר היתי סמרטוט היתי נרדמת בשרותים או על הרצפה.לא הזיז לי כל מה שדיברו אלי. היתי מסתגרת לבדי . היתי בדיכאון מוחלט!!! הקאתי את האוכל ואת הנשמה ...התבודדתיי המון ולא תמיד הסכמתי ללכת לטיפול וגם כשהלכתי לטיפול לא התחלתי לעשות מה שאומרים לי..לדבר איתי היה כמו לדבר עם קיר אבן! היתי עושה ספורט 24 שעות.לא יכלתי לשבת, כאבו לי העצמות...העצמות יצאו מהתחת.ברצינות! היתי קפיץ קפוץ גם בכיתה וגם באוטובוס כל הזמן זזתי והזזתי את עצמי.גם לגבי טיפולים רפואיים כמו ללכת לרופא לקחת ויטמינים או עירוי נוזלים לא הסכמתי והיתי צרה צרורה!
לעומת זאת היום-אני עדיין חושבת שאני שמננננה דובה!!!
בטיפול אני מקשיבה ואני אח"כ חושבת על הדברים ברצינות. מחפשת בהם היגיון ומנסה לפעול בדרכים מתווכות.אני מתגברת לאכול בעל-כורחי סותמת את האף ולפעמים את הענים ואני אוכלת כמו בובה.
כפית ועוד כפית עד שאני מרגישה שאני הולכת להקיאאא ואז אני מפנימה את הדברים שנאמרו לי בטיפול ואני מתאפקת להשאיר את האוכל בפנים בתוך הבטן. ולאחרונה בד"כ אני מצליחה.
ואז בא לי להכנס לחדר ופשוט לבכות ולצווח ואולי אפילו לפגוע בעצמי למה אכלתי??? וכל רגשות האשמה נוחתות עלי ברגע אני מרגישה כפושעת ואז אני מתגברת ומרגיעה את עצמי...פשוט לומדת להתעלם מהקול הא הפנימי הזה והמטומטם הזה ...והרשימה עוד ארוכה.!
הכוונה בהחלמה שלי שאני פשוט במלחמה עם עצמי ממש מ ל ח מ ה!!! יש ימים שאני נופלת ויש ימים שאני שורדת
אני כל יום מקווה שמחר אצליח להתגבר יותר ולדחות את הקולות ולהתעלם מהם
אני מקווה שהצלחת להבין אותי למרות שזה מלחמה מופשטת בלי חרב ובלי אקדח..
אני מקווה שנחלים מהר ולא ישאר לנו שום צלקת מהא'...
ספרי לי עלייך יותר,מה את עושה בחיים ואם את בטיפול
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע מקסימה .
שני10/09/2009כואב ומשמח לשמוע את מה שסיפרת...כאב עז על מה שעברת (או עדיין עוברת עמוק בתוך נשמתך)אך את אחריי...או בין לבין..אבל עצם הרצון העז שלך ליישם במלוא המובן את ההחלמה ובאמת ליהיות אחרי...את ללא ספק בדרך הנכונה.תיהי גאה בעצמך..תיראי את ה"טוב"שבמאבק היומיומי הזה והכי חשובבבבב תיהי חזקה ואל תוותרי!!!כי לא יעזור כלום ועל דבר אחד אי אפשר להיתווכח!שאם הפרעת אכילה אי אפשר ליחיות!אי אפשר!!לא משנה כמה אנחנו שוקלות שמנות או רזות ..לא משנה בולימיה אנורקסיה אכילה כפייתית השמנה וכו וכו...פשוט אי אפשר!!כי זה רק מתחיל סביב האוכל ומשתלט על הכול!!ומאיבוד שליטה באוכל משקל ותפיסה על עצמינו חיצונית ופנימית פשוט הכול הולך לאיבוד!!הכול!!ממש כמו שאני פשוט הלכתי לאיבוד חד וחלק!אז המשיכי כך ואל תוותרי!!
אפילו לעצמי מרוב הסבל אני אומרת הלוואי וגם אם אהיה או לא אהיה "שמנה"בסוף התהליך אני פשוט אהיה שלווה עם עצמי וילחם לאהוב את עצמי באמת!ושהאושר שלי במלוא המובן לא ימדד על פי הסיפרה שעל המשקל!ולא על פי האוכל!ולא על פי המראה והעיניים הכול כל לא רואות של כולנו!!!
לשאלתך כרגע אני לא עושה משהו מיוחד..אני עובדת בחנות בגדים..וביתר הזמן סובלת מכול הסיפור הזה שבאמת לאחר 5 שנים כבד עליי בצורה מפחידה...מקווה לשמוע מימך בקרוב..שולחת חיזוקים ואהבה נטע מקסימה..שלך אוסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום אוסי,
קרן אור10/09/2009ראשית,ברוכה הבאה לפורום.אני מקווה שתמצאי כאן את התמיכה והכוחות שאת צריכה כדי לשתף,לחלוק ולא להרגיש לבד.
יקרה,דווקא בגלל שהיציאה מה"א היא קשה מאוד לבד,אני חושבת שזה חיוני שתפני לטיפול שיחד איתך יגרום לך להבין למה את מגדירה את עצמך לפי המראה החיצוני שלך. מה מקורה של תחושת הריקנות שאת מנסה למלא בבולמוסים,איזה רעב נפשי לא מקבל מענה אמיתי??ולמה אח"כ התחושות הללו הופכות להיות כ"כ קשות לעיכול שאת מרגישה צורך להקיא אותם מתוכך??
וכפי שאת מעידה בעצמך,עם הזמן הכרוניות לא עושה את זה פשוט יותר,האשליה וחומות ההכחשה מתחילים להיסדק,ולכן זה ממכר יותר ויותר,ותכיפות הבולומוסים רק עולה..שלא לדבר על הנזק המצטבר..אין לך מה להאשים את עצמך או להרגיש רע בגלל מה שהמחלה שלך עושה לאחרים(ברור לי שזה נובע מדאגה לשלומך,קשה מאוד לקרובים אלינו לראות כמה אנו סובלות,כמה אנו הורגות את עצמנו,וכמה כל מה שיש להם לעשות הוא להסתכל על זה מהצד..),כי את עושה את זה רק לעצמך.תחושות האשמה מוכרות לי מאוד.רוב חיי ולעיתים גם היום הם עדיין מלווים אותי.אבל הדגש צריך להיות על לעשות למען עצמך.כפי שאם חלילה היית חולה במחלה פיזית קשה,כל המשפחה היתה מתגייסת לעמוד לצידך,כי זה לא אשמתך או תלוי בך,כך את צריכה להבין שה"א שלך לא אשמתך,היא בחרה בך ולא את בחרת בה,כחלק ממנגנון הישרדות של נסיבות חיים מצערות.את הקורבן כאן ,ובסופו של דבר את היחידה שסובלת.מתוך ההכרה הזאת אני רוצה שתביני שכיוון שזאת לא אשמתנו אנחנו צריכות להיעזר במישהו מקצועי שיראה את הדברים נכונה,ויעזור לנו לעשות סדר בחוסר הסדר ובאובדן השליטה הזמני על חיינו,עד שנוכל לעשות זאת עבור עצמנו.
אל תדחי את הטיפול בעצמך.את כבר מכירה בבעיה ומבינה שכך זה לא יכול להמשך(הקאת הדם וההקאות התכופות יכולות לגרום להפרעות בקצב הלב עד כדי מוות.שלא לדבר על נזקי החירום למע' העיכול).הדרך היחידה להקל על כולם ועל עצמך,היא דווקא לפנות ולהתמסר לטיפול.
אשמח לשמוע מה את חושבת.
שולחת לך חיבוק אמיץ,בתקווה שיגע בך ויעטוף אותך בשעות הקשות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותחיילת12307/09/2009
שלום רב!
אני בת 18.5 זה עתה התגייסתי לצבא בתת-משקל מאוד משמעותי, לא תקין. במהלך הטירונות ירדתי עוד כ-3.5 - 4 קילו כך שכעת משקלי נמוך עוד מממה שהיה.
כעת אני שוקלת 34.5-35, התגייסתי 37.5-38 וגובהי 1.52; אני מאוד חרדה לעצמי אבל מרגישה שאם אניל א אצליח בצבא אני אכשל בחיי.
אני מאוד מתלבטת מה לעשות בקשר להמשך כיוון שהצבא לקח תמיד חלק חשוב מאוד בחיי ואני עוד לא מבינה איך במשקל כזה גוייסתי והאם אני תקינה בכלל לשרת בצבא.
אנא עזרו לי, אני בפרשת דרכים מאוד גדולה ובעייתית. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי חיילת
נטע07/09/2009הי חיילת יקרה!!!
ראשית כל הכבוד לך שמצאת אז הזמן והרצון לטפל בעצמך, אני מאד מתפלאה שאת משרתת בצבא ,זה לא כ"כ ברור לי.בנות בתת משקל לא יכולות לשרת בצבא ומיום ליום אני מבינה למה.
אבל בכל מקרה את שם במזל, או שכן או שלא..,אני מאד מאד מבינה אותך שלצבא יש משמעות בחייך , זה טבעי מאד שתרגישי ככה.אך יחד עם זה את חייבת לשמור על עצמך ולתת לעצמך ולגוף שלך את מה שהוא צריך...אני חוששת מאד בשבילך שלא תתמוטטי, שלא תאבדי את חלק חשוב בחייך-הצבא ובכלל שלא תאבדי את חייך .אני מציעה לך לפנות לטיפול .אני במשקל קרוב למשקל שלך היתי באשפוז וזה התחיל בסתם מהתמוטטות בבית...מפחדת עלייך שלא תרדי עוד במשקל ושלא תקרסי.
מציעה לך לפנות לטיפול באמת כמה שיותר מהר, האם ירדת במשקל מתוך מודעות? האם כבר קיבלת טיפול פעם?
בהצלחה רבה בהכל ומקווה מאד שתתחילי טיפול ואשמח שתעדכני אותנו:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך חיילת,
קרן אור08/09/2009את חרדה למצבך,ובצדק.לא ברור לי איך במשקל כזה גייסו אותך בכלל..אני מאוד מעריכה את הרצון שלך לתת ולתרום למדינה,אך יחד עם זאת נראה כי זה בא על חשבון הדאגה לעצמך.לגביי עניין הקב"ן-לצערי,את לא הראשונה ובוודאי שלא האחרונה שסובלת מה"א והיום המודעות כמו גם מגוון אפשרויות הטיפול בצבא הן רחבות יותר.אפשר אפילו שיעשו תוך כדי המשך השירות.לכן אני חושבת שכדאי שתפני לקב"ן בהקדם האפשרי,ספרי לו את האמת וראי מה הוא מציע.אל תחכי עם זה יותר כי ככל שתזניחי את מצבך,יכול להיות שלא תוכלי לשרת בצבא כי מצבך הרפואי לא יאפשר זאת.אבל גם אם זה יקרה,וזה מה שתצטרכי לעבור כדי להציל את עצמך זה ודאי לא כישלון ועד כמה וכמה שלא כשלון בחיים.הכשלון האמיתי יהיה אם מפחד תוותרי על עצמך.אשמח לשמוע מה את חושבת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)