מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין לי כוחלין07/12/2009
אין לי כוח לחיים האלה יותר
אני כבר לא מצליחה להבין שום דבר
עד מתי??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אל ייאוש!!
111107/12/2009להיות חזקים. יש סיבה שאנחנו פה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לין,
קרן אור07/12/2009בכ"כ מעט מילים תיארת קושי כ"כ גדול..רוצה לספר יותר??
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי אין כח לחיות
בודדה24/01/2010שלום, אני אחת בת 31, בודדה מאוד בלי נפש קרובה אחת בעולם, בדיכאון עמוק, במצב של לא רוצה לקום בבוקר ולחזור לחושך של העולם הזה, אנא, עזרו לי, כי אני חי'יבת להמשיך, חלשה מאוד, לאחרונה תוקפת אותי חולשה איומה ונוראית ואני בקושי יכולה לזוז, איך אפשר להמשיך את החי'ים במצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבודדה יקרה!!!
נטע24/01/2010הי בודדה יקרה!
את לא ישנה אני רואה.... יש לך הפרעות שינה? לי כן, בהחלט יש הפרעות בשינה ולכן ערה , במיוחד שהיום ישנתי המון כי היתי בבית חולים ומשעמם שם. אין מה לעשות חוץ מלספור את הטיפות של השקים אינפוזיה... וחוץ מלראות טלוויזיה..
אני מאד מבינה אותך שאין לך כוח לקום ושאת מאד חלשה:-(
האם את אוכלת כמו וכמה שצריך???
האם את בטיפול? מה גורם לך לרצות להרדם ולא לקום?
את לא בודדה אני איתך:-)
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטע היקרה מאוד תודה
בודדה24/01/2010בס"ד
ראשית כל תודה רבה לך על התשובה ועל הרצון לעזור, אני רווקה בת 31, גרה בבית ההורים, אין לי שום חברה טובה אחת שאוכל לפנות אלי'ה, ויש לי דכאונות מאוד קשים מרוב הבדידות האיומה, אין לי אף אחת שתחבק ותאהב אותי, קשה לי עד מוות, אין לי כח לחזור כל יום לחיים האיומים האלו, מרוב דיכאון אני אוכלת המון, בדרך כלל כשאני מרגישה טוב אני במצב של דיאטה, אבל לצערי רוב הזמן אני בדיכאונות בשל הבדידות האיומה ולכן אני אוכלת המון, אני שוקלת כעת בסביבות ה100 ק"ג וזה מפיל אותי עוד יותר ליאוש נורא, אין לי כח לחיים האלה, אין לי כח לחיות, ואין לי אף אחד שיתמוך בי, אולי אני צריכה לקחת כדורים כדי לא להיות בדיכאון, אילו כדורים עלי לקחת כדי להשתחרר מהדיכאון הזה באופן מידי וכדורים אלו יהי'ו ללא תופעות לוואי.
מאחלת לך רפואה שלמה ומהירה והמון אהבה
בודדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקירה,
קרן אור25/01/2010צר לי לשמוע על עוד אפיזודה של אשפוז.מה קורה עם עניין ההקאות??(אני מניחה שזה מה שגרם להתייבשות,לא??).
אני רוצה לספר לך שאני סובלת מבחילות והקאות נוראיות,כתוצאה מהטיפולים.זאת תחושה נוראית.יחד עם זאת,יש מה לעשות.הקיבה היא שריר,ומטבעו הוא נוטה לגדול.חשוב להתאים את התפריט שלך ולאכול ארוחות קטנות לאורך היום,גם כדי להקל על תחושת הבחילה והחוסר נוחות שיש בחזרה לאכילה,האם את מדברת על הקושי הזה בטיפול??האם את גלויה עם הדיאטנית ביחס למה שאת אוכלת ושותה??
לפעמים במקרה שהבחילות וההקאות הם קשות, עד כדי כך שהם גורמים לשינויים בתמונת הדם(שאני מבינה שזה המצב אצלך),נותנים דרך הוריד לתקופה מסוימת נוגדי הקאות.
אל תתייאשי,זה מתסכל,אבל זה הולך ונהיה קל יותר עם הזמן.
מחזקת את ידייך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לבנות המתוקות קרן שירן תקווה ו11111נטע04/12/2009
הי קרן אור 1111 ולשירן ותקווה היקרות.
מה שלומכן? איך אתן מרגישות? הכל בסדר איתכן? אני יותר טוב...ואני מקווה שאתן בסדר.
שירן ותקווה -תודה רבה על ההתענינות חמודות שאתן . אני כל כך מתגעגעת אלייכן איך אתן מרגישות? אני מצטערת שכולנו כרגע במצב לא כל כך יציב ואני מקווה שהמזג אויר החורפי הזה לא ישפיע עלינו...אז ככה- כמו שכתבתי אני כרגע תחת טיפולה של סבתי היקרה אבל דווקא בשבועות האחרונים לא היתי אצלה אבל היא היתה אצלי כלומר ישבה ליד מיטתי סביב השעון.הכל התחיל בדלקת ראות פשוטה שהסתבכה והיתי חולה מאד . הרופאים אמרו להורי שהיתי בסכנת חיים ממש. ובנס ניצלתי.
הכנסתי לפה את ההודעה הקודם תגובה ל1111-
ול11111-אגב יש לך שם ממש יפה:-)
מה שלומך?
קראתי את ההודעה שלך, למה את חושבת שצריך לבקר אותך או את ההודעה שלך??? את לא מרגישה בטוחה בעצמך? אז אני לא מבקרת אותך כי מבחינתי את בסדר גמור אני מבינה אותך מאד.אבל כן יש לי הערה קטנה- כתבת שאת עכשיו במצב די טוב כלומר די נורמלי, נכון? אבל אני מרגישה שאת במקום טוב ולא טוב. מצד אחת את במקום טוב ומצד שני את עוד מדמיינת את העבר הלא רחוק מעלה זכרונות...הדף פתוח לרשותך אין לי טענות נגדך אפילו עשה לי טוב לקרוא את מה שכתבת ולהרגיש שאני לא לבד אבל יחד עם זאת בשבילך במבט וירטואלי אני מרגישה שאת טוחנת את העבר... אם את כעת במצב סטטי אני מציעה לך עד כמה שאפשר להתעלם מהעבר שלך ולנסות לפתוח דף חדש. לגבי הפסיכיאטרית, כמה שהטיפול היה אבלה ומבדח עובדה שהוא עזר לך לעלות במשקל..לא?
בכל מקרה , אני נטע ואני גם כן סבלתי ועדיין סובלת מאנוריקסיה אני ממש לא מאוזנת מבחינת הברזל וההורמונים. הגוף שלי מאד מבולבל ומשתולל מידי פעם בקיצוניות רבה למרות שמבחינת האוכל אני ממש בהמראה...אבל הנזק הוא כבר בלתי הפיך המערכת חיסון חלשה וכבר כמה שבועות היתי בבית חולים במצב לא כל כך פשוט אבל אני בימים האחרונים משתפרת וממשיכה לאכול כמו שצריך. אשמח לשמוע ממך , מה את עושה? לומדת? צבא? עובדת?
אוהבת נטע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי נטע וכולם
111104/12/2009חאעלךשיעלשיעלשילעךשיעלשילעח
אני מקווה שתחלימי,
צריך להמשיך לאכול כמו שצריך ,אל תפחדי מזה
נסי לראות דרך זה
הגוף חלש, צריך להתרכז בחיזוקו. סבתא שלך נשמעת ממש נחמדה(:
תודה על ההתיחסות נטע,אני סמייתי תיכון,אהני לפני צבא. אין לי ממש חיים לכן אני על המחשב כל היום. זהו מצבי לא הכי מרתק עכשיו, ניסיתי לעבוד ,לא הלך, לא הולך לי ברב הדברים. מתגייסת עוד איזה חודשיים וחצי. אני מתה כבר להתגייס. קראתי הודעות אחורה ,
לא הבנתי בת כמה את ואיפה את בדיוק, עשית שירות לאומי?
יש לי שאלה, איך זה הגיוני אם אף פעם לא אהבתי את המראה הרזה הקיצוני אבל אהבתי לאכול כמויות מינמליות כמה שאפשר ולהתיש את עצמי כמה שאפשר. נהנתי מזה יותר מהמשקל שיורד או המידות וכו. פחות היה אכפת לי. ושנאתי משהו אחר,גם את הרגליים אבל זה התפזר ככה איכשהו ועל הדרך, משהו אחר הכעיס אותי בתוכי וניסיתי להפטר ממנו בדרך חריגה או אולי לא, זה נשמע מוכר למישהו?
אה וכן אני מחטטת המון בעבר אין לי מושג למה. אני מרגישה שאני צריכה את זה עכישו.אולי זה בילבול.אני מנס ה לסדר את המחשבות.
זה לא שאני מסכנת את עצמי איכשהו. אני חושבת שדי ביססתי את ה את המצב ,הקשרים על אוכל ,אנשים ,מצב , לא יודעת זה די יציב
ובקשר להודעה הראשונה, זה יצא מוזר, התכוונתי שיש בהודעות שלי דברים לא מובנים או מעצבנים אז הייתי רוצה לדעת אם אתם רואים ככה..
או בעצם לא חשוב תתעלמו
תיהי חזקה , מקווהה שתחלימי, את יכולה לעושת את זה, כווני את עצמך לזה
אני משדרת לכולכם אנרגיות בטלפטיה. -_-*
הי יש פה גם בנים עם הפרעת אכילה?היו פעם?מישהו היה פעם באישפוז ופגש ילד עם הפרעות אכילה? הוא היה גיי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי 1111 ולונה היקרות
נטע06/12/2009מה שלומכן יקרות???תודה על העידוד וכו
לונה מתוקה -אני מאד שמחה שטוב לך בצבא והשתפרת....איך הצלחת לגלגל את הגלגל כל כך יפה? תודה שאת זוכרת אותנו:-)
ול1111 יקרה -
מבינה את הצורך שלך לטחון את העבר אולי את לא שלמה עם המצב שלך כרגע?
האם את בטיפול?
אכן יש גם בנים שלוקים בהפרעות אכילה אם אני לא טועה פעם היה פה בפורום....
אני אישית מכירה כמה בנים עם הפרעות אכילה....את רובם הכרתי בבית חולים.ולא מכירה שום בחור בשם גיי רק בת בשם גיי
בנוגע לשירות לאומי, לא עשיתי שירות לאומי אבל חשבתי לעשות שירות לאומי אבל זה לא מתתאים לי כרגע. לצבא לא התקבלתי, לא היתי מועמדת מתאימה מבחינת המשקל שלי וכו....
ואני היום רואה בזה לנכון. מה שעבר הלא רחוק לפני כמה חוד לקחתי בצורה קשה מאד....
איך הולך לך בבית עם המשפחה??? אתם מסתדרים?
לילה טוב מתוקה
תשמרי על עצמך
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה~
111106/12/2009אז רצית להתגייס,?
נראה לי שאני מבינה על מה את מדברת, כי בהתחלה גם אני הייתי פרופיל 21 בגלל המשקל ולא ממש רצו אותי התעקשתי ועליתי במשקל, העלו לי את הפרופיל ל 45 |: בגלל נפשי
אני מתגייסת והכל אבל זה לא מה שרציתי, אני אנסה בהמשך להעלות את הפרופיל
ולמשוך למה שאני רוצה ,אפילו שזה די חסר סיכוי
בבית?, כמו תמיד, לא יודעת,
בסוף לא הלכת על שירות לאומי כי רצית להתרכז בהחלמה?
הרגת אותי עם הגיי D:
מטרת טחינת העבר היא כנראה לסדר את המחשבות בהווה
תשמרי על עצמך גם את
תצליחי
אוהבת
1111 !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוקייי קראתי הודעות מ2007111103/12/2009
אני זו שהייתי צריכה להזדהות כנראה
פורום חביב. יש לי בקשה! מעכשיו:אתם חייבים לאמר לי כל חלק בהודעות שלי שהוא מטריד . אל תתעלמו. אני אעלב.
קוראים לי 1111. אני בת 18. כרגע המצב סביר. פעם הייתי אנורקסית\בולמית\מכורה לרעב\מכורה לאוכל. היום זה די מאוזן. נראה לי.אני מקווה.
אין חלומות על אוכל. זה היה אחד הדברים שנראה לי שינו את הגדרה ל.. אממ.... פחות מופרעת כנרא.ה..
אני כמעט נורמלית!
זה היה די חמור, אני חושבת, אבל מעולם לא הושפזתי , בגלל איזה פסיכאטרית דפוקה ,שהיתה עושה לי הרצאות על גזר. בזמן שה BMI שלי מצביע 13.3. ואז היא היתה נותנת לי כדורים שהיו עושים לי בחילה רצינית בנוסף לבחילה מהחיים [היו אמורים להוריד חרדות-עלק] והקשו עליי לאכול.. את הקוטג' היומי שלי.. (;
היום אני מתעבת קוטג'.איכסה. ואיזה פעם אחת עליתי קילו, אז היא חיבקה אותי, ועמדתי להקיא באלוהים. טיפול בדיחה!
בכל אופן. בנימה יותר אופטימיתתתתת
.. טוב אין לי מה לאמר בנימה אופטימית.
חוץ מזה שאפשר להגיע רחוק עם כח רצון נחישות עבודה קשה וכו, וה"א זה סתם מעכב וסוגר . אני זוכרת שהרגשתי כאילו יש לי כמו שקית נילון שקופה מול העיניים, הייתי רואה את הסביבה שונה , צבעים קרים, לא מתפתחת מחשבה משום דבר , מבט זכוכית.
תפנית משמעותית שהיתה לי בזמן אנורקטי כזה [רגע ששינה הרבה לדעתי ] זה שפעם אחת הכרחתי את עצמי לראות טלויזיה עם מבט הזכוכית שלי והיו חדשות על תאונת אוטובוס , פצועים וכו, והראו איך חיילים מבסיס קרוב למקום באו לעזור לפצועים,ופתאום היתה לי איזשהי התעוררות, ופשוט התחלתי לבכות,חשבתיי איך לעעזעזל אני הייתי יכולה לעזור למישהו או לתרום איכשהו בעולם עם מצב המחורבן שלי?? ושנאתי את הרזון [לא שאהבתי אותו מתישהו] כי מאז הוא סימל לי פשוט חולשה וכל מה שנובע מזה. ואז ניסיתי להכריח את עצמי לאכול, מה שלא הכי הצליח כי הייתי רגילה לדחות את זה ,ואז המצב היה דפוק ובכיתי כל היום. אין לי מושג איך אבל היום אני בסדר לגמרי תודה לאלוהים. I WANNA LIVE! נשאר זיכרון,חרטות.ורצון לעזור לאנשים אחרים אולי לצאת מזה גם.זה אחד הדברים הכואבים
אבל זו מחלה נפשית, זה לא בחירה. זה כמו קבוצת תמיכה לסכיזופרנים.?לא מוסבר. העולם מעוות.
אל תחששו לבקר את הודעתי. בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן אור שירן ול1111
נטע04/12/2009הי קרן אור 1111 ולשירן היקרות.
מה שלומכן? איך אתן מרגישות? הכל בסדר איתכן? אני יותר טוב...ואני מקווה שאתן בסדר.
ול11111-אגב יש לך שם ממש יפה:-)
מה שלומך?
קראתי את ההודעה שלך, למה את חושבת שצריך לבקר אותך או את ההודעה שלך??? את לא מרגישה בטוחה בעצמך? אז אני לא מבקרת אותך כי מבחינתי את בסדר גמור אני מבינה אותך מאד.אבל כן יש לי הערה קטנה- כתבת שאת עכשיו במצב די טוב כלומר די נורמלי, נכון? אבל אני מרגישה שאת במקום טוב ולא טוב. מצד אחת את במקום טוב ומצד שני את עוד מדמיינת את העבר הלא רחוק מעלה זכרונות...הדף פתוח לרשותך אין לי טענות נגדך אפילו עשה לי טוב לקרוא את מה שכתבת ולהרגיש שאני לא לבד אבל יחד עם זאת בשבילך במבט וירטואלי אני מרגישה שאת טוחנת את העבר... אם את כעת במצב סטטי אני מציעה לך עד כמה שאפשר להתעלם מהעבר שלך ולנסות לפתוח דף חדש. לגבי הפסיכיאטרית, כמה שהטיפול היה אבלה ומבדח עובדה שהוא עזר לך לעלות במשקל..לא?
בכל מקרה , אני נטע ואני גם כן סבלתי ועדיין סובלת מאנוריקסיה אני ממש לא מאוזנת מבחינת הברזל וההורמונים. הגוף שלי מאד מבולבל ומשתולל מידי פעם בקיצוניות רבה למרות שמבחינת האוכל אני ממש בהמראה...אבל הנזק הוא כבר בלתי הפיך המערכת חיסון חלשה וכבר כמה שבועות היתי בבית חולים במצב לא כל כך פשוט אבל אני בימים האחרונים משתפרת וממשיכה לאכול כמו שצריך. אשמח לשמוע ממך , מה את עושה? לומדת? צבא? עובדת?
אוהבת נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור הנשמה שירן תקווה וכולןנטע02/12/2009
הי. מה שלומכן יקרות?
רציתי להגיד לכן שלא שכחתי ואותכן אני כרגע לא במצב מי יודע מה הכי טוב ואני איתכן בלב תמיד....
אוהבת אותכן ומחכה לימים יותר טובים:-) ומאחלת לכולנו שנהיה בריאות וחכמות
שלכן
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטע היקרה?
תקווה04/12/2009הייתי רוצה כהרגלי להתחיל את ההודעה ב- מה שלומך?, איך את מרגישה? אבל לפי מה שקראתי בהודעה שלך כנראה שלא משהו, דווקא מבין השורות המעטות שאת כותבת שומעים את זעקת הכאב..
אני ממש מבינה אותך וחושבת עליך המונהמון ושלחת לך כוחות וכמובן שמעל להכל תקווה.
אני יודעת איך זה להיות במצב קשה כי בד"כ אני נמצאת שם בעצמי אבל אל תתיאשי תזכרי שמגיע לך בדיוק כמו כולם לחיות חיים איכותיים ואין לך שום סיבה שלא תחיי אותם במלואם.
כל פעם שאת צריכה לאכול (יש תקופות שאני אוכלת לפי השעה ולא לפי הרבה דברים אחרים אבל זה התחלה...) פשוט תזכרי שעם כל הקושי שבאכילה הרבה יותר קשה להתחיל לאכול שוב אחרי תקופה ממושכת שלא אכלת בו תזכי עד כמה קשה לצאת מזה ולמרות שזה לא המניע הנכון לגמרי לפחות בהתחלה זה נותן את הכוחות...
אל תתיאשי כי איון מקום כזה ועם כל הקושי ועד כמה שזה קשה את באמת שווה את זה!!
תמיד כאן בשבילך ומחכה לשמוע מה קורה,
תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה
שירן04/12/2009אני מצטערת לשמוע שאת מרגישה לא טוב. ליבי איתך.
רוצה לספר קצת יותר מה עבר עליך השבוע הזה? אני אשמח לשמוע ולעזור לך בכל מה שרק אוכל ולתרום לך קצת מהניסיון שלי.
גם אני לצערי מרגישה קצת בנסיגה לאחרונה. למרות כל החשיפות שאני עושה <אכילה בבתי קפה וכו'> תחושות האשמה ואובדן השליטה עדיין מכרסמות אותי אחרי כל חשיפה כזו.
נמאס לי מזה כ"כ..
אין לי עוד מה להגיד על זה. זה פשוט כואב וזה נמאס שאני לא מצליחה להינות מאוכל ולהרגיש נינוחה איתו כמו בן אדם נורמלי לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תיאבוןאנונימי29/11/2009
אמא שלי טיפוס שתמיד נראה כאילו הוא סובל, תמיד. היא תמיד גורמת לי להרגיש שהיא נורא מתאמצת בשביל להכין אוכל ושאני חייב לאכול כי היא טרחה והזיעה בשבילי, אפילו אם לקח לה 3 דקות להכין סלט. פשוט איבדתי את התיאבון אני מרגיש שלא מגיע לי לאכול ולפני שבוע הקאתי בעבודה. אני כאילו מחביא כל הזמן את זה שאני אוכל, וזה מטומטם כי אני מגיע מבית אמיד מאוד. ליד אבא שלי אין לי בעיה לאכול את כל המקרר אבל כשאמא שלי באיזור יכולים להיות לי כאבי בטן מרוב שאני רעב ואני אעדיף להרעיב את עצמי רק כדי לא לקחת ממנה ולגרום לה לעמול בשבילי. כל דבר היא עושה כדי להראות שהיא נותנת וכדי להשתמש בזה נגדי אח"כ וזה צבוע לאללה. מה עושים?
נ.ב. היא גם לא מקשיבה לאף אחד חוץ מלעצמה, היא חושבת שהיא האמא הכי טובה בעולם ואם יש בעיה בילדים שלה יש להם הפרעה מולדת וחס וחלילה זה לא באשמתה כי היא יודעת הכי טוב בעולם לחנך את הילדים שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וואי
111129/11/2009נשמע מוכר, משתתפת בצערך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום עמית1111
קרן אור01/12/2009יצא לי לקרוא אותך גם בכמה פורומים מקבילים,שמעתי את זעקתך,אם תירצי להשמיע יותר ,
אני כאן.
קרן אור.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ששמעת את זעקתי!
111102/12/2009מצבי השתפר.
מה איתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך אנונימי,
קרן אור01/12/2009נשמע שלאמך יש בעיה לא פתורה בנושא האוכל\האכילה,ולא ברור לי איך מתוך זה הגעתם למקום של מלחמה ומאבקי כוחות בעניין הזה.זה בדיוק מה שקורה בה"א.
חסרים לי פרטים נוספים לגביי הקשר הכללי שיש לך עם אימך,כי נשמע שעניין האוכל הוא רק אחד מהזירות שם מתרחשים מאבקי השליטה האלו..מבלי לדעת יותר הייתי ממליצה לך לבוא בצורה הגלויה ביותר ולדבר איתה על זה,אני בטוחה שאם תבוא אליה ממקום לא שיפוטי ותנסה להסביר את עצמך,אתה עשוי לגלות דברים ,שלא שיערת שקיימים.דווקא אולי בקונפליקט שיש לה עם עצמה.אולי בתחושה שלה שלא מעריכים אותה מספיק ולכן היא נצמדת ומנסה להראות כמה היא עושה.
לא שמעתי היכן אבא שלך בכל התמונה הזאת,האם גם הוא מרגיש מתוסכל..
אשמח לשמוע יותר.
עדכן מה חשבת.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור ונטע המדהימות שלישירן25/11/2009
לאחרונה הייתי עסוקה מאד בתהליך השיקום מטעם הביטוח הלאומי ולא יצא לי כ"כ להיכנס לכאן ולעדכן..
אז עכשיו התהליך הזה הסתיים לשמחתי, גאה לומר שעמדתי בו ולא רק שעמדתי בו אלא גם התפתחתי בו, גיליתי המון דברים חדשים על עצמי, על הכוחות שיש לי.. והכל בזכות העזרה הענקית שקיבלתי שם. במקום הזה.
לא היה לי קל בכלל לעבור את התהליך הזה. לראות כל הזמן אנשים עם מוגבלויות סביבי שסובלים מבעיות קשות פחות או אף יותר משלי. הרגשתי חולה במחיצתם. לא עשה לי טוב להיות בקרבתם. אבל הייתה סביבי רשת תמיכה ענקית ועזרו לי המון להתקדם ולסיים את התהליך הזה. ובהצלחה!
הייתה לי שיחת סיכום השבוע עם עובדת השיקום מטעם הביטוח הלאומי ועם הפסיכולוגית שליוותה אותי במרכז השיקום ושתיהן עודדו אותי להתקדם קדימה בחיי ואמרו שהן ממש גאות בי על התובנות שאני מגיעה אליהן בכוחות עצמי, על הכוחות שיש לי..שאני מתאימה מאוד להשכלה גבוהה ושיעזרו לי בכל מה שרק ניתן.. גם אם זה כלכלית. <מימון הלימודים וכו'> וזה רק משום שבאבחון ראו שאני מתאימה להשכלה גבוהה. כך שגם עם אחוזי הנכות שלי אני אקבל את כל העזרה האפשרית. שמחתי מאוד .. הרגשתי שמקיפים אותי , שרוצים לעזור לי.. אחרי התקופה והמשבר הקשים שעברתי.
ההחלטה שהתקבלה היא שאתחיל פסיכומטרי בחודשים הקרובים ואת הלימודים הגבוהים אשאיר לעוד שנתיים בערך כשארגיש מחוזקת יותר נפשית. אחרי הכל אין למה למהר..
אני מקווה שהפסיכומטרי לא יקשה עלי מדי.. אחרי הכל הרבה זמן שלא הייתי במסגרת ובטח ובטח שלא כזו מלחיצה. אבל אני מוכנה לתת מעצמי הכל ולנסות ותוך כדי כך גם לשקם את עצמי ולהחזיר לעצמי את אותם כוחות שהיו לי. והם ישנם רק צריך לעורר אותם.
לגבי החבר , שאלתן איך קרה שחזרנו.. זכרתי שהוא אמור להיות בעיר שלי בתאריך מסוים כי יש לו איזה אירוע משפחתי פה באיזור, ויזמתי שיחה איתו ודיברנו על מה שמפריע. הבנתי הרבה דברים שלא הבנתי לפני כן לגבי הקשר שלנו.. דברים שגם אני הייתי לא בסדר בהם..וגם דברים שהוא לא היה בסדר בהם. דיברנו על כך והחלטנו לתת לזה צ'אנס נוסף . הרגשתי שזה משהו שהייתי צריכה לעשות כדי להבין באמת מה בדיוק קרה שכך הוחמרו והשתנו הדברים בינינו.
קרן אור- אני לוקחת את המילים שלך לתשומת ליבי. אני רוצה גם לספר לך שמבחינת המחלה אני מרגישה התקדמות אדירה. אני עושה חשיפות גדולות בכל פעם..אני מקשיבה לשירן, למה שהיא רוצה, לטעם שלה, למה שהיא אוהבת, למה שהיא מעדיפה. מקשיבה לגוף שלי..וזה מדהים בעיניי..
ואני מאמינה בעצמי שהדרך לסוף עוד לא רחוקה... אני אעשה הכל כדי להגיע לסוף מבחינתי. והסוף זה החלמה ושחרור מוחלטים מהמחלה הזו.
נטע יקרה- אני שמחה לשמוע שהבראת כבר ושאת עם כוחות מחודשים.. אם כי את לא מספרת לנו כ"כ איך את מבחינת האוכל וההתגברות המחלה. ואשמח לשמוע על כך יותר..
את הולכת לטיפול מדי שבוע? את מתקדמת?
על סמך ההיכרות שלי כאן איתך אני יכולה להגיד לך שגם את מבין הבנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירן25/11/2009שיכולות ומסוגלות להחלים מהמחלה הזו.
את בחורה חזקה, חכמה ונבונה ואת יכולה לצאת מזה. לאט לאט זה תהליך ארוך אבל עם העזרה הנכונה והיכולות שלך אני בהחלט חושבת שאת יכולה.
אוהבת אתכן,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור27/11/2009ראשית,תודה על הדברים המרגשים שכתבת לי.שמחתי לשמוע שגם את היום,יותר מתמיד,מרגישה הזדהות איתם.
אני גאה בך על כל תעצומות הנפש שאת מגייסת גם במלחמה על חייך וגם בכל תהליך השיקום שהגיע לסיומו.וכעת את מגלה כמה אופציות נפתחות בפנייך.אני חושבת שזה רעיון טוב ללכת שלב אחר שלב,להתחיל מפסיכומטרי(ולגביי הלחץ אגלה לך שגם אנשים "רגילים" נלחצים ממבחנים,וזה טיבעי ומובן לחלוטין,כך שאל לך לפחד מזה.לחצים יהיו לנו במהלך חיינו,לפעמים קלים יותר ולפעמים פחות,אי אפשר להימנע מכך,וזה גם לא נכון,כי הדבר הכי חשוב הוא איך אנחנו מתייחסות לזה ומתמודדות,וההכרה שזה חלק ממה שמכונה "חיים" היא החשובה ביותר בכל זה),ואח"כ להמשיך בכיוון נוסף,בלי לחץ,הרי אף אחד לא רודף אחרינו באמת.הניסיון הוא החוויה הכי חשובה.כי נכון שיש בזה משהו מפחיד,הפחד להכשל,אבל האנשים הכי מוכשרים בחיים הצליחו לא משום שנשארו במקום הנוח שלהם,במשבצת שלא רבים מוכנים לצאת ממנה,אלא דווקא בגלל שלא פחדו לנסות.הרי רצף של כשלונות מוביל בסוף להצלחה כי את כל הזמן לומדת לעשות דברים אחרת,לשפר.בדיוק כמו שעשית במלחמה שלך בה"א שלך.וראי כמה את בחוץ.ואני שומעת את זה ממך גם באופן הפיזי של העניין,אבל ובעיקר גם בהלך המחשבות שהשתנו.
יקרה,כל הכבוד לך!!
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יקרות שאתן!קרן אור20/11/2009
צר לי שלא עניתי להודעותיכן כל השבוע,עברתי איזשהי בדיקה בבי"ח ובטעות ניקבו לי את הריאה,אז נכנסתי לניתוח חירום,חוברתי לנקז כמה ימים,סבלתי מכאבים איומים,אבל היני שוחררתי כבר אתמול,ופרט לעייפות ותשישות,אני בסדר.
כל הסיפור הזה באמת לא משנה הרבה,התובנות שבאו בעקבותיו הן הכי חשובות.
הבנתי כמה חשוב לשמור על הגוף שלנו,כמה כל פעולה אפילו הפשוטה ביותר היא מסוכנת כשהגוף חלש ורזה,וכמה אנחנו כלום מבלי להיות קודם כל בגוף.
הרגשתי מחוסרת שליטה,לא יכולתי לדבר מכאבים,בקושי זזתי במיטה,וכשיצאתי הבנתי כמה מהיום ואילך אני מתכוונת לקחת שליטה על החיים שלי.שליטה אמיתית.לא לקבל החלטות שמישהו עשה בשבילי כחוק,לברר לפני,להסכים מדעת,פשוט להיות אני.כי בסופו של יום,אלו רק אנחנו ,וגוף יש רק אחד.
למדתי להקשיב לתחושות בגופי,לא להתכחש להרגשות הבטן שלי,לברר.
ארבעה ימים הסתובבתי אחרי הבדיקה עם חור בריאה,רק כי התעקשו איתי שהכול בסדר.אבל אני הרגשתי רע,היה לי קוצר נשימה,ואילולא מישהו במיון הסתכל שוב על צילום החזה הייתי מגיעה קצת יותר מידי מאוחר לבי"ח.
הקשיבו לעצמכן,לגופכן,זהו מה הוא מבקש,אל תחסכו ממנו אוכל ושתיה.אל תתישו אותו במאבק חורמה בגלל כמה מספרים.זה כ"כ זניח.וכשעומדים ומסתכלים לאמת בעיניים מבינים כמה החיים חשובים.ויש לנו הרבה אפשרויות בחירה,אבל רק דרך אחת נכונה.
אני בוחרת מהיום ללכת בה.להסיר את הכיסוי מעל העיניים ,לא לפחד יותר,להפסיק לברוח מהמציאות.אולי לראשונה בחיי.
אני רוצה להפסיק לפחד מהתמודדויות,להפסיק לפחד..מהמוות.
השורה התחתונה היא ממש לא חשובה.הדרך היא המשמעותית ביותר.איזה תוכן אנחנו בוחרות ליצוק ואיזה משמעות אנחנו נותנות לחיים.
לא יודעת מה יקרה מחר,אפילו לא היום.וזה מה שיפה בכל העיניין,שגם לא ממש איכפת לי.
אני רוצה לחיות.ולא רק לפי הגדרה.
אני רוצה את החיים שלי בחזרה.השבוע חזרתי לנקודת הבסיס שלי,האינסטינקט הראשוני שלי היה לאסוף את המגנים,לחבוש שוב את המסיכות שהשארתי אי שם,ולברוח.אבל החלטתי שאולי זאת הדרך הקלה ביותר,אבל היא לא נכונה להיום.החלטתי להשאר עם המסכה היחידה שיש לי,שהיא אני.
מצאתי את עצמי ערומה בחשיכה.
ויודעים מה גיליתי??שלהיות אני זה לא ממש נורא.זאת אני,וזה מה יש.ועם זה אמשיך.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן אור המלאכית שלי
נטע22/11/2009הי קרן אור המלאכית שלי!!!!
אני בהלם, אין לך מושג כמה אני גאה בך ומעריכה אותך. את פשוט מדהימה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
אין כמוך בעולם, אין לך מושג כמה כוח נתת לי בהודעה הזו איזה מסר ברור וחזק. את גיבורה אהובתי. איך את מרגישה עכשיו? את לא יודעת כמה חיזקת אותי... את מדהימה!
אני התאוששתי סופכלסוף וחוזרת לעצמי:-)
אני אוהבתותתתתתתתתךהנמון המון מחכה לחדשות ממך ולחיזוקים
אין עליייייייייייייייייייייייייייך
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה,
קרן אור24/11/2009תודה על התגובה שגרמה לי להסמיק..וגם לחייך.לפעמים אני באמת עומדת נפעמת איך מדבר כ"כ פשוט קיבלתי סיפור הזוי..אבל אלו הם החיים,בלתי צפויים,לפעמים בלתי הוגנים.ועל אף שקשה לי אני מנסה(ואולי כצורך הגנתי וכפחד מפני התמוטטות) לראות גם את כל התובנות בעיניים אחרות,לא אלו של כאב,חולשה ועייפות,כפי שקרה בזמן אמת שבוע שעבר.
אז עכשיו אני עושה בדיוק את מה שאני מנדנדת לך כל היום לעשות והוא לנוח.התפקיד העיקרי שלי כרגע זה לאכול ולישון כדי להתחזק.לא פשוט עבורי כי אני מורגלת מידי בעשייה,אבל מבינה כמה זה חשוב ומגלה כמה חוסרים היו לי בכך.הרבה דברים הם בלתי תלויים בנו,כמו הדלקת הריאות שלך וכמו הבדיקה שגרמה לי לסרט הזה,אבל אני בטוחה שאם היינו מעט יותר חזקות פיזית,הגוף שלנו היו מתמודד עם זה באופן אחר,מהיר יותר.ככה זה כשתלויים על בלימה.ואני החלטתי שאינני מעוניינת להיות במקום הזה יותר.אני מגייסת את כל הכוחות שנשארו לי כדי להתחזק,כי אינני יודעת מה יהיה מחר אבל אני רוצה להתכונן פיזית לכל צרה שלא תהיה.וזה כן תלוי בי.
מקווה שגם את כבר מרגישה טוב יותר ושאפיזודת דלקת הריאות שלך כבר חלפה.
שמחה שיצא לי גם לחזק,מקווה שתזכרי את הדברים האלו ברגעים לא פשוטים.
עדכני אותי מה איתך,
נשיקות,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור המדהימה!!!!
שירן25/11/2009התרגשתי כ"כ לקרוא את מה שכתבת..!!!
כמה כוח יש בך! כמה עוצמה, יכולת , הבנה ותבונה יש בך!
את מדהימה..גם אני לקחתי את הדברים שלך לתשומת ליבי ואת כ"כ צודקת.. המאבק הזה לא שווה..המאבק הזה בעצמנו כי בסה"כ אנחנו אלה שנפגעות...
התחברתי מאוד למה שכתבת כשאמרת שכבר לא כ"כ מפחיד להיות מי שאת.. ואני זוכרת שהמפנה שלי בהחלמה קרה בדיוק בנק' הזו. שהפסקתי עם הספורט והחלטתי להיות מי שאני..להרפות מעצמי, מהגוף שלו. איפשרתי לעצמי לנוח, להתקיים, להיות.. פשוט להיות במובן הכי תמים של המילה.
ואז באמת ראיתי שהגוף שלי שב לסמוך עלי. וזה הדבר הכי מרגש שקרה לי אני חושבת.
ואני יכולה להגיד לך כמה כיף להיות אני פתאום.. כמה כיף להקשיב לעצמי..
כך שנורא הזדהיתי עם מה שאמרת..
יש בך תובנות גדולות מאוד ואת בחורה מאד מיוחדת. אני שמחה שלקחת על עצמך עכשיו את המשימה של להקשיב לעצמך בראש ובראשונה, לנוח ולהתחזק.. והאמיני לי- שום אסון ושום טרגדיה לא תתרחש אם תתני לגוף שלך את מה שהוא צריך , אם תנוחי קצת!
ואת יותר מכולם זקוקה למנוחה הזאת.
אני מברכת אותך על ההחלטה הזו, היא מבורכת בעיניי..את בחורה מאוד אמיצה וחזקה. וקצרה היריעה מלהכיל את כל הדברים הטובים שיש בך!!!
שלך,
שירן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור היקרה:
תקווה27/11/2009הצטערתי לשמוע שהיית בבי"ח אבל אני מקווה שאת מרגישה יור טוב. המסקנות שהסקת מהשהייה שלך שם הם החשובות ביותר בשביל כל בנאדם בעולם ובמיוחד בשבילנו, בשביל אלא שנאבקות יומוים בגוף שלנו.
אני נכנסתי לסדיר שלי,אני משרתת במושבים במועצה אזורית לכיש, זה לא פשוט אבל אני אוהבת את מה שאני עושה.
לא חשבתי בחיים שאני אפגוש סיפורי חיים כאלא של ילדים שבבית במקרים היותר פשוטים פשוט לא מתיחסים אליהם. אני לומדת המון על הכל ועל האישיות שלי, מאז שהתגייסתי אני לומדת הרבה על עצמי- לומדת מה חשוב יותר ומה פחות, ועד כמה שאם אני לא דואגת לעצמי אפאחד אחר לא ידאג- עכשיו שאני רחוקה מהבית אין לי את הלחץ מאמא שלי. החברות שלי אולם נמצאות במרחק שיחה אחת אבל בכל זאת אנחנו רחוקות אחת מהשנייה, לפעמים זה נראה מרחק של עולמות..
אבל אני חייבת להגיד שאני גאה בעצמי כי למרות מה שקורה אני אף פעם לא מרשה לעצמי לפספס ארוחה כי אני יודעת שאולי עד כמה שלא בא לי עכשיו לאכול עוד יותק לא בא לי לחזור לחור השחור של ה"א שכ"כ קשה לצאת ממנה.
אשמח לשמוע קצת על מה שקורה, אני משתדלת להכנס לכאן כמה שיותר פשוט אין לי כ"כ גישה לאינטרנט/ מחשב בשירות, אז אשמח ממש אם תוכלו לעדכן אותי במה שקורה.אתם תמיד איתי לא משנה כמה אני רחוקה, אוהבת המון ומקווה שהכל רק טוה אצלכם- תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה טוב לשמוע ממך!
קרן אור27/11/2009תקווה יקרה,מזמן לא שמעתי מה קורה איתך ואני שמחה על העדכון.אני חושבת שבהחלט יש לך על מה להיות גאה בעצמך! צריך כוחות נפש אדירים כדי להחלים ולקום כל בוקר להתמודדות מחודשת(ומבורכת),ואני באופן אישי מאוד מתחברת לתובנות שלך עם היציאה והניתוק הזמני מהבית.
גם לי זה בדיעבד עשה רק טוב.בהתחלה היה לי מאוד מפחיד לגלות שאני די לבד במערכה.הידיעה שאם אני אפול,לא יהיה שם אף אחד כדי לעזור לי לקום,גרמה לי לא לתת לעצמי להגיע למקום הזה מלכתחילה.אני חושבת שזה חלק מהלתבגר באמת.רק שאצלנו,בהתחשב בנסיבות,מלכתחילה לא היה עניין רגיל כמו אצל כולם שפתאום קמים,עוברים דירה ויוצאים לעצמאות באופן הכי טיבעי שיש.
אצלנו מערכת היחסים בבית היתה מאוד קרה ומרוחקת נפשית,אך יחד עם זאת,בלתי ניתנת לניתוק פיזי(אלא אם כן יש לעניין סיבה ממשית,שאצלך זה הצבא,ואצלי היה עניין החתונה..).
כך או כך,נשמע שיותר טוב לך ויהיו הנסיבות אשר יהיו,זה הדבר החשוב ביותר.
החזיקי מעמד,יקרה שאת!
תמיד שמחה למצוא עדכון ממך.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור ולבנותשירן15/11/2009
קרן אור יקרה- מה שלומך?? אני שמחה לשמוע שאת במצב מאוזן כרגע, האם חזרת למסלול העבודה או שאת כרגע בבית?
לגבי הפרידה שתיארתי, החלטתי לתת עוד צ'אנס לקשר הזוגי איתו, אני מקווה שהפעם זה יסתדר. ואם לא אז לפחות אדע שניסיתי..
סיימתי את האבחון בשעה טובה ומוצלחת. היה תהליך לא פשוט אבל גאה שעמדתי בו ולא ויתרתי לעצמי. הייתה לי שיחה עם הפסיכולוגית מהשיקום והיא אמרה שעשיתי אבחון יפה מאוד. אך כשהתחילה לדבר איתי על לימודים ותעסוקה הרגשתי שאני "נכבית" לה מול העיניים..נכנסתי ללחץ כשרק הזכירה לימודים, או תעסוקה בהיקף שעות רחב יותר..אני נורא נורא פוחדת מזה עכשיו. מלעשות שינוי כזה דרסטי בחיים שלי.
אני עובדת כרגע אומנם אבל בעבודה שמאד נוחה לי, עם משמרות כמו שאני אוהבת ולא עם הרבה שעות. זה לא אידאלי <בכל זאת אני לא מצליחה להתקדם עם משכורת כ"כ נמוכה > אבל זה גם משהו. אני לא מעלה בדעתי עכשיו לחפש עבודה עם יותר רצינות והשקעה מצידי, עבודה שדורשת ממני יותר מאמצים ואנרגיות....
וגם לגבי לימודים זה כרגע לא רלוונטי לי...אני עדיין בשלב שאני צריכה להתחזק אני חושבת.. השאלה מתי זה כן יהיה לי רלוונטי =/. חשבתי אולי על אופציה של העלאת אחוזי נכות מהביטוח הלאומי. למרות שאני ממש בספק שאקבל מהם תשובה חיובית על זה. אם בפעם הראשונה שהמצב שלי היה גרוע לא קיבלתי אז בטח שגם עכשיו לא.. אבל אני אנסה בכל זאת ..
זה יכול להקל עלי מאוד שהביטוח לאומי ייתן לי דחיפה ויעזור לי ברמה הכלכלית כדי שאוכל להתקדם ולממש גם את אופציית הלימודים.
מבחינת האוכל אני מרגישה שאני בשלב מאוד מתקדם. הדיאטנית שלי אמרה לי השבוע שאני עם רגל בחוץ כבר מהמחלה הזו וכ"כ ריגש אותי לשמוע את זה! אני באמת מרגישה שחרור עצום והקלה אדירה..יש עדיין עוד הרגלים שצריך להיפטר מהם ולהשאיר מאחור אבל אין לי ספק שאני אשאיר אותם מאחור בסוף. מעניין שמכל הדברים בחיי, ההחלמה מהמחלה היא הדבר היחיד שאני מצליחה לראות בצורה אופטימית.
נטע יקרה- אני שמחה לשמוע שאת אוכלת ומרשה לעצמך לאכול. שזה אפילו יותר מרגש בעיניי. אני זוכרת שגם אני כשהייתי רק בתחילת הדרך הייתי מרגישה המון חסכים על כל התקופה שלא אכלתי. הרגשתי כל הזמן דחף לאכול ולנסות דברים חדשים. הרגשתי רעבה כל הזמן..בסוף זה עובר! את יכולה להיות רגועה לגבי זה. אני חשבתי שזה בחיים לא יעבור לי אבל בסוף הרעב ה"מוחי" הזה חולף ברגע שתתני לגוף שלך את מה שהוא צריך. אני זוכרת שהייתי כותבת על זה הרבה כאן , על התסכול שזה גרם לי להרגיש..אבל זה טבעי ונורמלי. זה הדרך של הגוף שלך כרגע לתקשר איתך. אל תכעסי עליו ולא על עצמך.
דין יקרה- התרגשתי מאוד לקרוא את הדברים שכתבת לקרן אור..אני לא זוכרת שיצא לנו לדבר כ"כ אז אשמח אם תספרי קצת על עצמך בת כמה את וכמה זמן את בהחלמה כבר.
לגבי עניין המשקל והאיזון אני יכולה לומר לך <וקרן אור תעיד על כך> שהייתה לי תקופה ארוכה שבה הגוף שלי היה לי מאוזן לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שירן15/11/2009לא מאוזן לחלוטין***
לקח לגוף שלי זמן להתאזן.. הייתי בוכה המון והרגשתי פשוט נורא על מה שעוללתי לו.. לאט לאט זה חזר לעצמו וזה חוזר לעצמו בסוף..רק אל תפסיקי עם התהליך החשוב הזה שאת עושה, אל תפסיקי להזין את עצמך ..כי זה הפתרון , זה התרופה בסוף להכל.
בסופו של דבר הגוף שלך ישוב לסמוך עליך ויתאזן. מניסיון .
קרן אור, אני מתרגשת לכתוב את המילים האלה.. מי היה מאמין שבסוף אזכה לספר כאן על זה.. זוכרת כמה היה לי קשה????
אוהבת אתכן
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקרן ואר ושירן המדהימות!
נטע16/11/2009שירני וקרן אור המדהימות!!!
מה שלומכן יקרות שאתן?
שירן-אין לך מושג איך שאני גאה בך שהחלטת לקחת הזדמנות נוספת עם החבר שלך.תעדכני מה קורה ואיך הולך.... ואני ממש מעריכה אותך... אני מאד מבינה אותך שאת עדיין לא מוכנה לצאת ללמוד, לאט לאט גם זה יבוא.
אצלי אין חדש חוץ מזה שאני במיטה ואני כמה ימים עם חום גבוהה יש לי דלקת ראות.
האם אתן עשיתן חיסון נגד שפעת חזירים???
אוהבת אותכן
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקרה!
קרן אור20/11/2009אוי.מסכנה.ליבי יוצא אלייך,עוד הפעם חולה???
צר לי יקרה,אני מקווה שאת מתחזקת ,נחה ואוכלת כדי לאושש את עצמך.
החלמה מהירה!!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה שלנו,
קרן אור20/11/2009אני בעצמי מתרגשת לקרוא את מה שכתבת.אכן עשית צעדים מאוד משמעותיים בחייך,וזוכרת כמה אז לא יכולת לראות מה עוזר שינוי קטן??אז היני הרגע שבו כל הצעדים הקטנים התקבצו להם לידי שינוי ממשי והם נוגעים בכל תחומי החיים שלך!
לגביי החבר-איך זה קרה שחזרתם??אשמח אם תרחיבי יותר.אולי זה נכון לתת צ'אנס נוסף(כל עוד הצד השני גם רוצה בכך,כי אז סיפרת שהוא לא היה מעוניין..מה השתנה??),תוך כדי הבנה שאם זה לא יצלח,תדעי הפעם לקום מיד מהמקום הזה ולהמשיך בחייך,כי אכן נשמע שאת עושה כל שאת יכולה.
לגביי ביטוח לאומי-כמה אחוזי נכות נקבעו לך בגין הפרעת האכילה??לטעמי,שווה לנסות להעלות אותם,מה יש להפסיד?? כך או כך,אני שמחה מאוד שעברת את כל השלבים ומעריכה מאוד את מה שאת עושה למען עצמך.ואם עבודה מתוגברת ולימודים הם בהרגשה יותר מידי לכרגע עבורך,דחי זאת עוד.אף אחד לא ממש רודף אחרייך.זה חיכה עד עכשיו וזה יכול להמשיך לחכות עוד קצת.את תגיעי לשם כשתהיי באמת מוכנה לכך פיזית ונפשית.
חיזקי ואימצי!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי יש לי הפרעה?בדויה12/11/2009
אני בת 24, משקלי תקין ואני גם נראית טוב מאוד. (גובהיי כ1.70 ומשקלי נע בין 59 ל61).
עם שחרורי מהצבא שקלתי 68 ק"ג, מעולם לא הרגשתי שמנה או מלאה. עקב בעיות קנדידה ווסטבוליטיס נאלצתי להקפיד על משטר אכילה ספיציפי מאוד למשך כמה חודשים שכחלק ממנו נאסר עליי לאכול שמרים וסוכר אשר מרכיבים כמעט כל דבר מסתבר. כתוצאה מכך ירדתי במשקל באופן מהיר ל60 תוך תקופה של חודש חודשיים. לפתע קיבלתי מחמאות והרגשתי טוב מאוד עצמי.עם התזונה ההיא הפסקתי. מאז אני מוצאת עצמי שמה לב ממש למה שאני אוכלת ובשנה האחרונה מוטרדת מזה מאוד. כל היום רק חושבת מה אכלתי ומה אני אוכל. אם אני עולה מעל ל60 קג אני ישר מצמצמת. לעיתים אני מוצאת עצמי אוכלת מלא "שטויות" רק בגלל שאני מונעת מעצמי אכילתן בקבוע. אני גם אוכלת מתוך שעמום כמעט לא מרעב. לא מדובר על בולמוס אבל בהחלט אכילה מוגזמת של הדבר שבו בזמן אני אומרת לעצמי מותר לך את בדכ לא מרשה לעצמך ומחר לא תאכלי הרבה. באופן עקרוני אני כן אוכלת בריא ולא מרעיבה את עצמי. אבל ההתעסקות הזאת משגעת אותי. האם יש לי הפרעת אכילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדויה יקרה,
קרן אור14/11/2009מה שאת מתארת היא התעסקות באוכל שמשפיעה על מרכז חייך כרגע,ולכן יש מקום לבירור נוסף.המלצתי היא שתתחילי בפנייה לדיאטנית וראי אם תצליחו ביחד לבנות תפריט שיכיל גם את המאכלים שאותם את מפחדת לצרוך באופן קבוע מחשש להשמין,בכמות קטנה זה ודאי לא מה שיגרום להשמנה ואולי אף יסייע לך להמנע מבולמוסי הפיצוי.
אם זה לא עוזר ואת מרגישה שההתעסקות באוכל הופכת למשמעותית יותר מומלצת גם פניה לייעוץ נפשי,כדי להבין מה עומד בבסיס ההתעסקות הזאת.
בהצלחה ותעדכני,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקרן אור ולבנות היקרותנטע12/11/2009
הי בנות יקרות...
וקרן אור מדהימה שלי...
את לא יודעת כמה ההודעה שלך נתנה לי. מה שלומך?ומה שלומכן?
את צודקת מאד במה שכתבת לי, אני עוברת שינויים קיצוניים ביחס למה שאני מקצציבה לעצמי ולא ביחס למצב הנורמלי.
אז אכן עדיין קשה לי לראות את הגוף שלי ,שאכן משתנה אני לא מעכלת. מרגישה כמו בתחילת הריוין... יש לי ממש קושיי עם המצב הזה אבל כל הידים מסביב כולל שלך תופסות אותי כלכך חזק שאני מאמינה שאני אעבור את זה.
ומה שלומך????יקרה.
ומה עוד חדש פה בפורום???
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יקרה שאת,
קרן אור14/11/2009שלומי בסדר,מצבי יציב.אין כ"כ מה לעדכן.
אני שמחה שאת מרגישה מוחזקת דרך כל האנשים שסביבך,את אכן ראויה לכך,ואני מקווה שתמיד תצליחי להאחז בידיים החמות והאוהבות שנשלחות לכיוונך,כי יחד הקושי תמיד הופך להיות קל יותר,נסבל יותר,אך גם עם תחושה של אפשרי יותר.
ואני מצידי אהיה כאן תמיד לצידך,
ואת תמשיכי לעדכן כדי שאדע מתי ומה את צריכה..
שבת שלום,יקרה שאת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לנטעאלמוג12/11/2009
נטע מתוקה!
ממצב? זאת אלמוג. זוכרת שנפגשנו בבית חולים?מה שלומך? נאבד לי המייל שלך והמספר פלאפון שליך. את יכולה לשלוח לי את המייל שלך? תדעי לך היה לי כיייייייייייייייייייייייייף להכיר אחת כמוך,את פשוט מגניבה !!!ובכלל היה כייף להכיר גם את הוריך אפילו שהיה קצרצר:-)
שיהיה לך לילה דבש.
מאלמוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אלמוג
נטע12/11/2009הי אלמוג. צהרים טובים!
בטח שאני זוכרת אותך:-)
גם היה לי כיף להכיר אותך, את מגניבה לא פחות....
המייל שלי [email protected]
ביי בינתים אגב- את יכולה לבוא אלי לבקר הבאתי לך את הכתובת שלי ( בדף שאבא שלי כתב) מקווה שלא איבדת גם אותו....חחחח
אוהבת
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלמוג,
קרן אור14/11/2009אני שמחה לשמוע שגם את השתחררת ואשמח אם תרצי לשתף אותנו בהתמודדות שלך היום.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטוש מקסימה,קרן אור09/11/2009
לא שמעתי ממך,על עצמך,כבר זמן ארוך...
אז מה שלומך???
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקרן אור ולשירן המתוקות
נטע10/11/2009קרן אור ושירן המתוקות!!!
מה שלומכן?קרן, איך את מרגישה? ושירני איך את מתאוששת?
אכן אני בסדר, לאט לאט משלימה עם המצב.
כרגע אני לא בשום מסגרת,
סבתי,אחות בבית חולים במקצועה יצאה בשעה טובה לפנסיה והחליטה לקחת אותי כפרויקט למסגרת תעסוקתית זמנית ... אז בינתיים אני אצל סבתי כל יום כשהורי בעבודה אני שוהה אצל סבתי שדרך אגב לא גרה לידנו במיוחד....בבוקר הורי לוקחים אותי ובערב הם מחזירים אותי או שאני ישנה אצל סבתא או שסבתי לוקחת אותי זה תלוי באיזה יום ובשעה שהורי גומרים לעבוד וכו... אנחנו עושים כל יום משו אחר. יום אחד נסענו לטיפול מסאז בגוף. יום אחד הלכנו לדיקור סיני. יום אחד קניות יום אחד סתם שיחקנו במשחק דמקה.יום אחד עשינו פאזל ע נ ק. יום אחד נסענו לברכה ולסאונה. יוםם אחד הלכנו לטיפול באבנים. יום אחד סתם ישבנו וראינו טלוויזיה . יום אחד אפינו עוגות ליומהולדת של חברים . יום אחד אפילו הלכנו למשחק כדורגל....חחחח!!! וגם הינו בקולנוע . ויום אחד עשינו נפנף בגינה ככה כל יום יש לי תעסוקה אחרת ומגוונת....
וגם אני לומדת המון דברים כי סבתא שלי מאד חכמה וגאונית:-) מבחינת האכילה עברתי שינויים דרסטיים...
יש לי תופעות שלא היו לי מעולם וכמה שבועות היתי שבורה מאד מאד מאד.היה לי קשה לדבר על האוכל...
פתאום נכנסתי לסטרט כזה של התקפות אכילה לפצות על כל החסר .האומץ הזה הגיע אלי והתחלתי לאכול ולא רק לאכול אלא לטחון בכמויות שהבטן שלי לא מסוגלת לעמוד בהם.
מקווה כל יום למחר שיהיה טוב יותר וסבתי תצליח אולי להוציא אותי מהמצב הזה. יש לי תחושת בטן שסבתי הכניסה אותי למצב הזה של ההבאסה על ידי זה שהיא פשוט ריטנה לי והכניסה בי מודעות ואומץ לאכול... האם זו התקדמות???? הפרזה??? נסיגה??? בולמוסים??? אני לא יודעת. בכל אופן לי זה נראה מסלול התקדמות פשוט בגלל המימדים והשומנים החדשים שקיבלתי ...
אוהבת המון
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנטע יקירה,
קרן אור10/11/2009אולי תיקחי אותי איתכן??חח..נשמע שאת עושה חיים ואני שמחה שאת מאפשרת לעצמך להיות עם סבתך ולהנות.
לגביי עניין האוכל-את כותבת שנכנסת ל"התקפות אכילה"(אני שמה את המונח הזה אצלך במרכאות כי קל לי להבין מה הכוונה אצלך בכמויות..) כדי לפצות,ואני חושבת שזה הליך מאוד בריא,הגוף שלך חזר לאותת לך שהוא רעב,שיש לו צרכים,ויש לו חוסרים שהוא מנסה לפצות ולאזן באמצעות התעוררות הרעב הזה(הרי את בתת משקל,וזה הכרחי) ,ולכן לא נראה לי שיש טעם להאבק בזה.הבחירה בין להקשיב לגוף שלך או לא היא כרגע בידייך,ועל אף הקושי אני חושבת שברור לשתינו מה הדרך הנכונה.אז נכון,זה מעט מלחיץ,אבל אם תספקי לגוף שלך את מה שהוא צריך לאט לאט המגננות שלו ילכו ויפחתו,והצורך "המכביד" כרגע יתאזן.תני לזה לקרות.
וברור לך שאת לא שמנה ורחוקה מלהיות כזאת,נכון??
המשיכי לכתוב,יש מי שקורה ומבין אך יחד עם זאת-מחזיק לך אצבעות.
שלך,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבר כבר שבועבת 1808/11/2009
שלום בנות (:
רציתי רק לומר שעבר שבוע מאז שהחלטתי לחזור לנורמל וזה די עובד!
אני אוכלת מינימום 5 ארוחות ביום, שאחת מהן זה נס קפה עם עוגה. אני מתחילה לאהוב את המראה שלי ויש לי פחות בולמוסים. אני מניחה שקצב חילוף החומרים יהפוך למהר יותר עם הזמן.
אני יודעת שצעד כזה מלווה בעלייה קלה במשקל,אבל אני נותנת לעצמי לאכול כמו שצריך ואם אני ארגיש שאני עולה יותר מדי אז אני יעשה הליכה פעם בשבוע בשביל לשמור על הקיים.
ההרגשה הכללית היא טובה יותר, ויש לי הרבה יותר אנרגיות. הפנים שלי נראות הרבה פחות חיוורות ואפשר לומר שאני מסתגלת לדרך הזאת. אוכל זה כבר לא אויב..
דין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דין יקרה,
קרן אור09/11/2009נשמע שאת בדרך הנכונה! כל הכבוד! האם יש לך מחשבות על מה הניע את תחילת השינוי הזה??
המשיכי לעדכן אותנו,
מחזיקה לך אצבעות!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
בת 1809/11/2009אחרי שראיתי כמה שהשיער נושר, אחרי שעשיתי בדיקות דם וראיתי שהברזל והB12 נמוכים מאוד, אחרי שהבנתי כמה שאני נראית חיוורת, חלשה וחסרת שמחת חיים החלטתי שאני סיימתי עם זה.
אני עדיין שונאת את המבנה ה"נשי" של השמונים בצדדים ואת זה שהירכיים עבות יותר מהשוקיים, אבל ככה כולן, וככה זה צריך להיות. זה שיש לי מוח קצת מעוות זה הבעיה שלי.
אין לי טעם בהרעבה עצמית ובתחושת סחרחורות בשביל 5-6 קילו! זה המשפט שאני אומרת לעצמי כל פעם שבכלל אני מעלה את נושא ה"דיאטה" על הפרק..
זה ילווה אותי כל הזמן אבל הכל מתחיל ונגמר בראש. אפשר לצאת מזה.
הבעיה שלי היא שכרגע אני שוקלת אפילו יותר (56.5) ועוד חצי קילו ואני במשקל שהייתי לפני כל הבלאגן הזה :( יש מצב שאחרי שאני אתאזן ולא יהיו לי בולמוסי אכילה יהיה תהליך של ירידה במשקל טבעי? כי כרגע אני אוכלת יותר ממה שהייתי אוכלת בעבר (הרחוק) בגלל הבולמוסים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו!
קרן אור10/11/2009אני חייבת לומר לך שאני מעריצה את האומץ והנחישות שלך! ואכן,לא שווה לנו להרוס את חיינו רק בשביל כמה קילוגרמים,שלוקחים מאיתנו הרבה יותר-את שמחת החיים,התקווה,האהבה והכוח האמיתי.
לגביי עניין האכילה-בוודאי שאחרי שהגוף יתאזן תתחיל הירידה או ההישארות במשקל שהוא הכי נכון עבורך.הגוף הוא מכונה ששואפת תמיד לאזן את עצמה.לפעמים זה לוקח יותר,לפעמים פחות,אבל אם מתמידים זה קורה.
אני חושבת ששירן תוכל לספר לך על כך...
חיזקי ואימצי!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירקותגל07/11/2009
היי קרן אור,
אני בת 20. בעבר עשיתי כל מיני דיאטות ובעקבותן החלו לי בולמוסים. לפני כ-3 חודשים הלכתי לתזונאי שנתן לי תפריט שלפיו אני אוכלת ומאז אפשר לומר שהצלחתי לשלוט בעצמי ולא היו לי בולמוסים, לפחות לא בסגנון של פעם. מה שכן התזונאי אמר לי שירקות אני יכולה לאכול חופשי. אני מאוד אוהבת ירקות אבל הבנתי שגם איתם לא טוב להגזים. יש ארוחות שאני חוששת כאילו שיש לי/ עומד לקרות לי בולמוס של ירקות וזה ממש מטריד אותי ואני כל הזמן מנסה לצמצם קצת בכמויות ללא הצלחה. לא פעם אני מסיימת ארוחה בתחושה של רגשות אשמה למרות שסה"כ אכלתי קצת יותר מדי ירקות. יש בכלל דבר כזה בולמוס של ירקות..? איך אני יכולה לדעת אם אכלתי כמות סבירה או שהגזמתי? בולמוסים יכולים להעלם לתמיד? אני תמיד בפחד מזה שהבולמוסים יחזרו וזה ממש מציק לי. איך אני משתחררת מהפחד הזה וחוזרת להיות נורמלית כמו פעם? זה יכול לקרות?
תודה..!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אתי,
קרן אור09/11/2009אני שמחה לקרוא שאת לוקחת אחריות על חייך,נשמע שאכן עשית דרך משמעותית.אבל יחד עם זאת,הדרך הזאת מתייחסת אך ורק לפן התזונתי.לאור מה שאת כותבת על תחושת רגשות האשם לאחר אכילת ירקות(ובינך לבין עצמך את מודעת לכך שזה אכן בסה"כ ירקות ..וזה זניח מבחינה קלורית),אני תוהה למה את לא מלווה את התהליך הזה בבירור נפשי כדי להבין את מהות התחושות האלו.
בוודאי שבולומוסים יכולים להיעלם לתמיד,אך ורק עם טיפול מקיף שמתמקד הן בצד התזונתי (אולי התפריט לא מספיק משביע אותך??יש מקום לחשוב ע"כ עם התזונאי שוב) והן ברעב הנפשי.
אולי כדאי לך לשקול אפילו פנייה לייעוץ חד פעמי,אם עוד לא מתאים לך טיפול ממש.אבל נשמע שזה חיוני עבורך.
עדכני מה חשבת,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירקות
גל09/11/2009התפריט גדול ומשביע אבל בכל זאת כשמשעמם לי (בעיקר בשבתות) אני מרגישה צורך לאכול עוד, יותר כדי להעסיק את עצמי ולא כי אני רעבה..
כרגע אני בעיקר כותבת ביומן שמשמש לי כפסיכולוג .. הייתי אצל פסיכולוגית, זה עזר לי אבל בשלב כלשהו הרגשתי שזה כבר לא מה שאני צריכה, שהיא לא כזה מבינה אותי ושאני לא הכי מרגישה בנוח לדבר איתה על מה שבאמת מפריע לי. את יכולה אולי להמליץ לי על טיפול מסויים שאת יודעת שאמור לעזור..?
המון תודה..!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי יקרה,
קרן אור09/11/2009לפעמים צריך לעבור כמה מטפלים עד שמוצאים את האחד שאיתו תהיה לי כימיה ושתוכלי עם הזמן לסמוך עליו כדי לספר לו את הדברים שאת מפחדת לגעת בהם בינך לבין עצמך.
אין טיפול אחד אוטימטיבי שמתאים לכולם,צריך למצוא את האחד שאת תתחברי אליו הכי הרבה.הרי מה יעזור אם אמליץ לך על סגנון כזה או כזה של טיפול ולא תמצאי את עצמך שם??
עצתי היא לא לוותר ולנסות טיפול חדש.
בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה..!
גל09/11/2009ובכל זאת, אם אני מעוניינת בטיפול כמה שיותר קצר וממוקד, פחות להכנס לעבר ויותר לטפל בבעייה הקיימת, איזה טיפול נראה לך יתאים לי..? עד עכשיו יצא לי להיות אצל 3 מטפלים וכבר דיי נמאס לי לחפש (מה גם שזה לא מעט כסף). אגב, מה הסיכויים שאני אצליח לפתור את זה לבד עם עצמי בלי איש מקצוע? כי סה"כ את החלק הקשה נראה לי שכבר עברתי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתי יקרה,
קרן אור10/11/2009אני חושבת שאת החלק הקשה את עוד צריכה לעבור.זה נכון שמבחינה תזונתית עשית משהו מדהים,אבל יחד עם זאת,כדי שהישג זה ימשיך את צריכה לפעול גם במישור הנפשי.ואגב,זה באמת לא חייב להיות טיפול פסיכולוגי דינמי רגיל,אולי יותר יתאים לך טיפול CBT (טיפול קוגנטיבי-התנהגותי)שהוא טיפול קצר מועד(אני חושבת שזה בין 16-25 טיפולים) ומתמקד בשינוי התנהגותי תוך שינוי תפיסות מוטעות שהתקבעו ומשימות למלא.נשמע שאת בשלה לזה.לגביי מטפלים ספציפיים לשיטה זאת אני לא ממש מכירה באופן אישי,אבל אולי מישהי כאן מהבנות תוכל לענות.
כך או כך,לא משנה באיזה טיפול תבחרי כל עוד שלא תישארי בלי טיפול.
בהצלחה!
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
גל10/11/2009אם מישהי מכירה מטפל/ת טוב/ה אני אשמח לשמוע המלצות..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה! ותעדכני..
קרן אור14/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירני אהובה,קרן אור01/11/2009
רק נכנסתי לדרוש בשלומך ולראות מה איתך..
אשמח אם תכתבי לי כמה מילים...
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן אור ונטע יקרות שלי
שירן01/11/2009אני עדיין מרגישה מאד רע.. לא מצליחה לעכל את כל המצב החדש הזה פתאום..
הקשר הזה היווה עבורי כ"כ הרבה, ועכשיו אני מרגישה את הריקנות הזו, החלל הזה..אתן בטח מבינות אותי ..
ניסיתי לפתור/לגשר, אך הוא כבר לא היה מעוניין..הוא ויתר עלי לטענתו.
כואב לי אפילו לכתוב את המילים האלה..להעלות אותם.
אני רק רוצה לשכוח..
תודה שאתן דואגות לי ,
אוהבת אתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיקרה שאת,
קרן אור03/11/2009אני מבינה את הקושי והכאב.אך יחד עם זאת אני מקווה שאת לא מוותרת קצת לעצמך,על עצמך...בתוך כל זה.
אין מה להגיד,רק שאני איתך בתחושות הקשות האלו.
ואני כאן כדי לשמוע,תמיד.
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור יקרה
שירן03/11/2009תודה שאת דואגת לי תמיד וחושבת עלי. אני מעריכה זאת מאוד..
אני חושבת שאין טעם שאכנס לסיפור הפרידה הכואב הזה, אני רק יכולה לומר שהאדם הזה לא רצה לתקן את מה שהיה ולהמשיך הלאה כאנשים בוגרים. אני יודעת שעשיתי את כל שצריך כדי להציל את הקשר הזה וכשאין פרטנר שמוכן להידברות כמוני <אלא משתמש בטכניקת האשמה ותוכחה כלפיי רוב הזמן מבלי לראות איפה גם הוא בעייתי> - נוצר מחסום שהוביל לפרידה בסופו של דבר.
אני יכולה לספר לך שהתמיכה שאני מקבלת מסביב היא עצומה. אם בני המשפחה שלי שהפתיעו אותי באמת לטובה ואם זה בטיפול ובשיקום עצמו..אני מרגישה ברת מזל שיש לי אותם..כמה שיחות, כמה הבנה ותמיכה.
כואב לי שקרה לי ככה...הפרידה הזו.. אני לא יכולה להכחיש זאת. ואני אתן לעצמי את הזמן הראוי להחלים מזה. כמה שיידרש כי אני יודעת שכרגע אני זקוקה לו.
לראשונה בחיי שאני מרגישה בהרמוניה עם הגוף שלי. אני מתרגשת לכתוב זאת..אני נותנת הרבה ביטוי לעצמי, להעדפותיי, לרגשותיי..מבינה מה טוב לי ומה לא..מה אני אוהבת לאכול ומה לא..מצליחה להינות מאוכל יותר מבעבר אפילו..
זה שינוי עצום שעובר עלי..אני כבר לא מרגישה חסך..
אני מרגישה את שירן פתאום..
אני אוחזת בה..
נוגעת בה..
מה שלא הצלחתי כל התקופה הזו בגלל האנורקסיה שמנעה ממני..
אני לא מאמינה שהדברים האלה נכתבים כרגע על ידי..זה לפחות האור שלי כרגע..מה שמנחם אותי..אני יודעת וזוכרת כמה ייחלתי לזה..להגיע לשלב הזה שבו אני מאפשרת לגוף שלי להיות..מבלי להאיץ בו, מבלי לדחוק בו..פשוט להתקיים ולהיות כפי שהוא.
להיות שירן..מי שהיא..ולאט לאט אני גם שואפת לקבל אותה..
אני מתחילה לעשות זאת כבר עכשיו..
שלך,
שירן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני מדהימה!
קרן אור04/11/2009כמה מרגש לקרוא את מה שאת כותבת.אני אכן חושבת שאת היום במקום הרבה יותר שלם עם עצמך מאז שאנחנו מכירות.
הרבה בזכות עבודה קשה שעשית עם עצמך! וכל הכבוד שאיפשרת ושאת מאפשרת לאחרים להיות שם איתך ברגעים הלא פשוטים האלו,ולגלות כמה הם רוצים,אוהבים,מחבקים.
מכל דבר לומדים בחיים,וזאת אינה קלישאה.אני חושבת שעשית את מה שאת יכולה במערכת היחסים הזאת,וכאן תפקידך הסתיים.כי כשאין לך פרטנר מתאים לרצון ולכנות להידבר,אז זה נכון לעזוב ובכך לפנות מקום אולי לאחר תקופת מה לקשר אחר שאולי יהיה טוב יותר.
מה אגיד לך??את יודעת שאני איתך,נכון??
שלך תמיד,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרן אור שלי
שירן04/11/2009קראתי את ההודעה שלך היום כשהייתי במצב מאד לא טוב.. היה לי איזה משבר בלימודים ונכנסתי לפורום הזה רק כדי להתחזק מהדברים שכתבת לי. ואכן התחזקתי..
זה עדיין לא מרפה ממני .. הכאב הזה .. אני מניחה שזה לוקח זמן..
היית פעם בסיטואציה כזו?
אני כ"כ רוצה שזה יחלוף..יש הרבה דברים , הרבה שאלות שמטרידות אותי..ואין להן מענה וכנראה שזה גם לא משנה כרגע בשלב הזה..
זה הקשר הראשון המשמעותי שהיה לי.. <וגם עבורו זו הייתה הזוגיות הראשונה שלו >וזה עוד יותר מוסיף לתחושות הקשות האלה.
איך מתגברים? איך מצליחים לשכוח את הכל?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירני יקרה,
קרן אור09/11/2009מה שלומך בימים אלו??
את כותבת איך מתגברים-הניחי למה שהיה,עשית את מה שאת יכולה במערכת היחסים הזאת,אני מאמינה שמה שצריך לקרות קורה,ואם היית צריכה להיות איתו ,היית איתו.אם היתה בו אהבה,היא היתה עומדת איתכם.נכון,זה קשה לקבל את זה שדברים לא תלויים רק בנו,אבל אלו הם החיים .לפעמים יש רגעים משמחים של חברות,אהבה,ביחד וצחוק,ולפעמים יש גם את הלבד,העצבות.
אני קוראת לזה תקופת מעבר.אחרי שהיא תעבור תגיע שוב תקופה חדשה עם אופציות לזוגיות אחרת,שאולי תהיה פורה והדדית יותר.אני מניחה שגם כחלק מהעניין תגיעי אליה ממקום אחר.
הניחי לשאלות,לפעמים אין תשובות בנמצא.דברים פשוט קורים כי הם צריכים לקרות.
את יודעת,אני תמיד אומרת שאנחנו נבנים והופכים להיות מי שאנחנו בזכות הדברים הקשים,ולא אלו הקלים..סמני לעצמך עוד וי בהתמודדות נכונה ואמיתי,אבל תעברי הלאה.
כי את מנצחת,ואת זה אף אחד לא יכול לקחת ממך!
חיבוק,
קרן אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)