פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נבגד_ואובד
    עוד_אחד
    03/07/2011

אנשי הפורום יקרים,
    אבקש עזרתכם להגיע להחלטה נכונה, האם לסלוח ולשקם או לפרק ולהמשיך הלאה.

לאחר 12 שנות נישואין, שלושה ילדים מקסימים 8.5, 6, 1.5, הקמת בית וקריירות מכובדות - זה קרה גם לנו!
    אשתי היקרה החלה רומן עם עמית מהעבודה המבוגר ממנה ב 22 שנה.
    למרות התנגדותי לקשר ובקשתי להפסיקו מידית, יקירתי מתעקשת כי הקשר היינו חברות ידידות ללא סקס. - לצערי בידי הוכחות כי היא משקרת, אך בשלב זה אינני מעוניין לחשפם מולה, רק ציינתי כי אני חושב שהיא בוגדת.

בהתחלה חשבתי כי נוכל לפתור בעיותינו בייעוץ זוגי, אך היום לאחר קבלת ההוכחות, אני מבין מדוע ניסיון מצדי זה כשל מהסיבה שברקע (עדיין!) מתנהל לו רומן.

כדי להגן על הילדים ולמזער עד כמה שאפשר פגיעה בילדים, בחרתי להישאר זמנית בבית למרות שהמצב בלתי נסבל ואני נמק מיום ליום (היא מבלה ואני נשאר עם הילדים).
    ולאחרונה אף בילתה אתו לילה מחוץ לבית בשקר שנשארה אצל חברה אלמונית...
    והותירה אותי בליל שישי עם הילדים שהחלו לשאול שאלות.

לאור המצב, הודעתי לאשתי כי הנישואים הסתיימו וכי עלינו לפעול בדרכי נועם לסיומם ע"י גישור והסדרי ראיה משותפים(נבחן משמורת משותפת).
    אשתי לפתע שינתה עמדתה העיקשת וטענה שהיא אולי תתן לי הזדמנות לתקן (היא מתעקשת שאין לה רומן וכי יש לטפל רק בבעיות הזוגיות שלנו)

אני מתלבט האם להיענות ולהשאר בנישואים, האם לחשוף בפניה את הוכחות בגידתה, האם לשבור הכל ולפרק את הקשר(מה שנראה הכי נכון אך הכי פוגע בילדנו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נבגד_ואובד

הוספת תגובה

• עוד אחד-

בני
    03/07/2011

היי
    כתבת>
    אבקש עזרתכם להגיע להחלטה נכונה, האם לסלוח ולשקם או לפרק ולהמשיך הלאה.
    תשובה בקצרה לשאלתך:
    לסלוח... בשביל עצמך
    לשקם... בשביל הזוגיות והילדים
    להמשיך הלאה... לטובת הילדים ובעיקר בשביל עצמך!
    תצטרך להחליט לצערי לבד, ואין כאן החלטה נכונה לא נכונה... אולם לאחר שתחליט אל תביט לאחור תהייה שלם ותתמודד כמו גבר על כל המשתמע מכך,
    -
    אם אתה חושב שיום אחד תחשוף את הרומן האמיתי בינהם אז כדאי לך לעשות זאת מייד ולהוריד ממך מתחים מיותרים, מה גם שזה יכול לשנות את כל התמונה ולהוביל אותה לקבל החלטות לגביך ולגביי הזוגיות שלכם,
    -
    אם אתה מאמין לה שהיא רוצה באמת לעבוד ולשקם את הקשר שלכם, תבקש ממנה להוכיח רצינות שזה אומר שאסור לה להפגש איתו בשום מקום ובשום מצב, וכל ניסיון כזה ישלול ממנה זכויות כלכליות או משמורת על הילדים, דבר שהוא אינו חוקי, אבל יש לו הרתעה יעילה ויעזור לה להתגבר על הרומן אם אכן יש כזה,
    אני הייתי דורש ממנה להפסיק לעבוד שם, כי אין אפטרופוס לעריות וחבל להעמיד אותם בניסיון שאי אפשר לעמוד בו,
    -
    טוב עשית שנשארת כדי להגן על הלדים ולא עוררת מהומות ודרמות שהיו מזיקות בראש וראשונה לתא המשפחתי שלכם, אבל דע לך ידידי שלהשאר במצב הזה שבו אתה חושד בה, עוקב אחריה, ושומר בבטן את ההפתעות, זה הרבה יותר גרוע כי לאט לאט אתה תתמכר לעניין הזה זה ירגש אותך, ומצד שני אתה תתהלך בבית כצל מהלך ולא תוכל להיות אבא כפי שהיית והכי גרוע הילדים שלכם ירגישו מהר מאוד ואז אתה מזיק להם במו ידיך למרות שהכוונות שלך טובות,
    -
    עוד טיפ חשוב, תן לה לצאת לאן שהיא רוצה ומתי שהיא רוצה כמובן לא על חשבונך וחשבון הילדים, תאמר לה שאתה בוטח בה וסומך עליה, כך תגביר ותחזק את האמון שלך שאבד, (כמובן שכל זה רק אחריי טיפול מקצועי שבו אתם מנסים לעלות ולפתור את הבעיות שלכם, ולאחר הסכם שעשיתם שבו היא מתחייבת לא להפגש עם אותו אדם,)
    -

בלי כל קשר למה שתחליט, תבדוק האם הזוגיות שלכם הוקרבה על מזבח הקמת בית וקריירות מכובדות!

לילה טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה לא פשוט

עוד_אחד
    04/07/2011

הבעיה שאשתי עדין מתעקשת שאני מדמיין את נושא בגידתה ואף מטיחה בי אשמות בדויות שאני אינני טלית שכולה תכלת.
    הבעיה שהיא מייצרת מציאות דמיונית שהיא מאמינה בה (הרי אני יודע כי אני נאמן ולא בגדתי לעולם), אך לצערי את האמת שלה אני מכיר מעובדות מוכחות ואלו את שלי רק אני מכיר.
    הסיבה שאינני מעונין לחשוף את בגידתה מתוך רצון להגן בחירוף על ילדיי וגם עליה (נשמע אבסורד?)
    היות ואני לא שומע אף התנצלות או כוונה שלה לנתק מגע/קשר עם שותפה ויתרה מכך שומע רק האשמות והתכחשות, לא נותרת בידי ברירה.
    או שחשיפת העובדות בפניה יתנו לי את האפשרות לבוא אליה בדרישות לנתק את הרומן שלה או שאבחר לוותר על המאמץ לאור התנהגותה ולהפסיד אפשרות לשלום בית.
    אני בטוח שילדי ירצו אמא ואבא מאושרים גם אם יהיו פרודים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד_אחד -

בני
    04/07/2011

כל מה שכתבת נכון, ואכן הדילמה מאוד קשה,
    יש מצב שהיא תגונן על כבודה עד הסוף ותלך לגירושין ובלבד שלא להודות על הבגידה,
    אם אתה מוכן לבלוע את הצפרדע ולהמשיך כרגיל כדי לא לפגוע בכבודה ובעתיד ילדיך אז תעשה את זה, בעיניי אתה אדם שמתנהג באצילות וירבו כמותך בישראל,
    -
    את משבר האימון בינכם ניתן לבדוק במכונת אמת, תציע לה ונראה כיצד היא מגיבה,
    -
    ברור לכם שאתם חייבים לעבור ניעור רציני בכל מה שקשור לתקשורת והבנת הצרכים של השני, אם היא מוכנה להכנס לתהליך של עבודה זוגית לך על זה ותראה נפלאות,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעודד

עוד_אחד
    04/07/2011

אני מאד מעריך את תשובותיך, ואני מתחבר מאד לדבריך, אני מרגיש כי אתה מבין ומתאר במדויק את מצבי.
    כמו כן נהניתי לקרוא את עדכונה של רחל בדבר בגדתה ויכול רק לקוות כי אשתי תרגיש ותנהג כמוה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד_אחד-

בני
    04/07/2011

הבנה רגשית זה משהו שאני עובד עליו כבר הרבה זמן, תודה ששיתפת אותנו בסיפור שלך, הלוואי ויכולתי לעזור יותר,
    כפי שאתה רואה ישנם אנשים שמצליחים להתגבר ולפתוח דף חדש, תנסה להוביל אותה ולהדגיש לה עד כמה אתה אוהב אותה ורוצה לשמר את הזוגיות הזו לא רק בשביל הילדים אלא כי אתה באמת מאמין שניתן לצלוח את המשבר הזה ולצמוח ממנו, לשם כך אתה מוכן להכנס לתהליך ארוך ומייגע לשיקום הקשר ולהחזרת האמון ההדדי,
    20% מהגרושים הם כתוצאה ישירה של צד ג', וכדי לברוח מהסטיסטיקה תצטרך לבקש ממנה שתחדול מלהיות איתו בקשר כלשהוא, עדיף שהשיחות שלכם ייעשו במסגרת טיפול שהוא על דעת שניכם ומרצונכם החופשי,
    מאחל לך הצלחה בכל דרך שתבחר
    בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברח

שומשום
    15/07/2011

רק כשתתגרש תבין כמה מטומטם היית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבגד_ואובד - תגובה

דליה שוורץ
    03/07/2011

שלום לך,

אחלק את תשובתי לשתים:
    1. האם להשאר למען הילדים? התשובה היא כמובן לא חד משמעית מאחר וכל אדם חושב אחרת ומרגיש אחרת, אך אתה מתאר מצב שמבחינתך הוא בלתי נסבל, הגעתם למצב בו אישתך מבלה לילה מחוץ לבית ולכן נשאלת השאלה האם לילדים יש תועלת מכך שתישארו יחד? האם הורים נשואים ומתוסכלים זה טוב יותר מהורים גרושים ומאושרים?
    התשובה כמובן בידך ולא אוכל להגיד לך מה טוב יותר לעשות אך בחן את המצב שלך, האם אתה מוכן להשאר בו עוד הרבה שנים? האם אתה מוכן שכך יהיו חיי הזוגיות שלך? אם התשובה היא כן אז תשאר בבית. אם התשובה היא לא אז תתחיל לעשות את מה שצריך כדי לסיים את הפרק הזה בחייך על הצד הטוב ביותר עם מינימום נזקים.
    2. לגבי שאלתך האם לחשוף את המידע שבידך, אוכל רק להציע לך לפנות לעו"ד המתמחה בתחום להראות את ההוכחות שלך ולשמוע ממנו מה דעתו כי דעתו של עו"ד תיהיה רלונטית הרבה יותר מדעת יועץ נישואים.

מה שחשוב הוא שתלך עם מה שיעשה לך טוב ואם אתה מרגיש נמק במערכת הזוגית הזו אז צא לדרך וסיים אותה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עוד_אחד
    04/07/2011

אני מעריך את התייחסותך ואת זו של בני, תודה.
    רק אציין כי לולא הילדים היה לי קל יותר להחליט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה
    ל
    03/07/2011

מאיפה להתחיל... אני בת 24 נשואה+3 התחתנו בגיל מאוד צעיר, אני הייתי בת 17 וחצי הוא היה בן 20. כחודשיים לאחר החתונה נכנסתי להריון ומאז הייתי בבית במשך כמעט 6 שנים. האהבה בינינו גדולה עד היום, אך עם השנים נוצרה חרטה בליבי שהכנסתי את עצמי למערכת כזאת בגיל כ"כ צעיר במיוחד מבחינת הילדים.היו לנו הרבה עליות ומורדות, תקופות של דיכאון וחוסר סקס ויצא לי לזרוק לו מדי פעם שקשה לי, שאני מרגישה שנפל עליי נטל גדול מדי אך אף פעם לא ממש דיברנו וטיפלנו בנושא למרות שהוא אמר לי ללכת לטיפול.
    לפני כחודש וחצי נכנסתי לקשר עם גבר אחר-בעל של חברה, קשר שאני לא יודעת איך הוא התחיל בכלל כי היינו מסוכסכים כמה שנים. לפני כ-3 שבועות נפגשנו פעם אחת וזה קרה... שכבנו. עכשיו אני בהריון ולא יודעת מי האבא.לפני שבוע ברגע של ייאוש סיפרתי לבעלי הכל. באותו רגע הוא לא הגיב כמו שחשבתי שיגיב-הוא חיבק אותי ואמר לי "יהיה בסדר, נעבור את זה". אך ככל שעוברים ימים הוא שואל יותר ויותר שאלות ונכנס יותר ויותר לפרטים עד שאתמול (בשבת) נפל לו האסימון-אשתו ניהלה רומן עם גבר אחר, ז"א שלא מדובר בסטוץ חולף אלא בקשר ממשי. וכאן הוא פשוט התמוטט, הוא שותה הרבה הוא לא מסתכל עליי בטח שלא מתקרב אליי אך הסיבה שאני כותבת לכם היא... שהוא מדבר על התאבדות!!!
    הוא טוען שאם אין לו אותי אין לו בשביל מה לחיות, גם לא בשביל הילדים שלנו. וגם אם נלך לטיפול זוגי והוא לא יצליח הוא פשוט מוותר עלינו. אני לא יודעת מה לעשות!!!!
    וזאת עוד בעיה-אין לנו כסף לטיפול זוגי. מה יהיה???????

לקביעת תור
    סגירה
    בגידה

הוספת תגובה

• ל.-

בני
    03/07/2011

אם את באמת רוצה לשקם את הזוגיות שלך ואת חושבת שבעלך מסוגל לשתף פעולה אז כדאי שתתחילו עוד היום לעשות מעשים בנידון, כסף לטיפול זוגי זו הבעיה האחרונה...
    אני יכול לכוון אותך כתבי לי למייל הזה>
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסובך...

יולי
    03/07/2011

ממש לא פשוט מה שאת עוברת...
    ראשית מדוע את חושבת שהעובר לא של בעלך? כל התקופה ששכבת עם מאהב זה היה ללא אמצעי מניעה? כמה זמן את בהריון? חשבת על הפלה?
    את צריכה להיות החזקה והחכמה. נסי לדבר איתו להסביר לו מה את מרגישה, מה היו המניעים שלך לעשות זאת, תסבירי לו שבגלל שאת אוהבת אותו ולא רואה חיים בלעדיו היה לך קשה להסתיר ממנו את עניין הרומן, אם קשה לך לדבר או שהוא לא מקשים פשוט כתבי לו מכתב ארוך ורשמי שם כל מה שאת מרגישה,זה גם יקל עלייך לא תצטרכי להתווכח והוא לא יקטע אותך וכך תוכלי לבטא את הכל... אני מבינה מה היו המניעים שלך לעשות את מה שעשית, חשוב שהוא יבין...(נישואים בגיל צעיר, חוסר חיי חברה כי ישבת בבית עם ילדים, רצית להתנסות במשהו חדש ולא מוכר ולא כי את לא אוהבת אותו) תסבירי לו שזו מעידה חד פעמית, ואת מוכנה לעשות הכל בשביל לו והילדים...תבדקי בקופת חןלים שלך אולי יש טיפולים זולים...תבדקי בדלת פתוחה
    איפה המאהב בכל הסיטואציה?
    תעדכני פה,
    מאחלת לך שתצליחו להתגבר על זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה-תגובה

ל
    04/07/2011

לגבי ההריון זה עדיין בספק אבל אם יש אז הוא לא מבעלי, שכבתי עם השני סביב הביוץ והוא גמר בפנים דבר שבעלי לא עושה בד"כ. הפלה? חשבתי ועדיין חושבת.. בעלי הוא שמתנגד בטענה שהוא "לא יוכל להסתכל לרוצחת בעיניים" ומעדיף לקבל את הילד.
    לגבי המאהב, הוא כרגע אוכל סרטים בשקט אבל הוא פועל לפי מה שבעלי אומר לו- שזה לא לספר לאישתו כלום ופשוט להיעלם לנו מהחיים.
    אני אוהבת את בעלי ורוצה להמשיך איתו, ולא יודעת איך להתייחס לאיומים שלו להתאבד. יש לנו כ"כ הרבה בעיות לפתור, כל אחד לחוד וגם כזוג ולא יודעים אפילו מאיפה להתחיל...
    זה לא נורמלי שיהיו לו מחשבות אובדניות וזה לא נורמלי שאני אהיה מדוכאת על החיים שלי.
    עיזרו לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

יולי
    04/07/2011

את צריכה להבהיר לבעלך ש"התאבדות" זה פתרון קבוע לבעיה זמנית. תסבירי לו שהו עמוד השדרה שלך ושל המשפחה וממנו את מקבלת כוח לחיות הלאה, כל עוד יש לכם אחד את השני תוכלו להתגבר על הבעיות ביחד, תמנעי ממנו לשתו ולהשתכר, את צריכה אותו צלול (הוא עלול להתמכר לאלכוהול ומשם זו דרך להתרסקות של כל המשפחה...)
    תוודאי האם יש הריון או אין, וכמו שאת יודעת, עד שבוע 40 ביהדות זה לא רצח. עד שבוע 7 ניתן לעשות הפלה בכדורים, בכל אופן זו החלטה קשה וצריך לקבל אותה ביחד...
    את המאהב תוציאו מהחיים, עדיף שגם לא ידע על ההריון...
    מה בינתיים עם הילדים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להמשך

ל
    04/07/2011

בקשר לזה שאתה אומר שהתבדות זה פתרון קבע למצב זמני אתה טועה אם אין באפשרות שלי ושל אשתי להישאר ביחד אז הפרדה קבועה ולכן הפתרון שלי צריך להיות קבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להמשך

ל
    04/07/2011

בקשר לזה שאתה אומר שהתבדות זה פתרון קבע למצב זמני אתה טועה אם אין באפשרות שלי ושל אשתי להישאר ביחד אז הפרדה קבועה ולכן הפתרון שלי צריך להיות קבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

יולי
    04/07/2011

סליחה, הכוונה היתה עד 40 יום הפלה זה לא רצח.
    הבעיה היא זמנית, גם אם תתגרשו, הרי יש חיים אחרי גרושים. ולמה שלילדים שלא אשמים בכלום אגב, לא יהיה אבא???? לכן זה קבוע!!!!זו החלטה אנוכית ובריחה מהבעיות שיש להתמודד אתם. אל תשקע ברחמים עצמיים ואלכוהול, תהיה חזק ותפתור את הבעיות,אם לא בשבילך אז בשביל 3 הילדים, תחשוב איזה נזק לכל החיים זה יגרום להם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-

בני
    04/07/2011

השיקול אם להשאיר את הילד נובע מבורות וקבעון מחשבתי, ועל עיוות של סדרי העדיפויות בחיים,
    -
    מבין השורות נראה שאתם נמצאים במצוקה ביחד ולחוד, ולכן כדאי שתלכו לרווחה ויפה שעה אחת קודם,,, אדם אחד מקצועי צריך לכוון אתכם מה אתם כן! יכולים לעשות כדי לעבור את התקופה הזו בשלום,
    -
    לפני שאתם מדברים על ייעוץ זוגי אתם צריכים יעוץ אישי ופרטני,
    -
    לכתוב בפורום כמה קשה לכם, לא מוריד ממכם את העול והאחריות שלקחתם על עצמכם אי שם מתחת לחופה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לכוכבית-

בני
    04/07/2011

במקום להקשיב ולהפנים את מה שכתבת להם בטוב טעם ודעת, הם או הוא (לא ברור מה הולך פה,,,) בוחרים להתנצח וחבל,
    הדבר דומה לאחד שדופק לך על הדלת ומבקש עזרה וכשאתה בא לתת לו עזרה הוא בורח או מתנגח,
    הסיפור הזה מורכב ואם אכן אלו פני הדברים חבל עליהם ועל עולליהם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל' יקרה

סהר תמיכה
    04/07/2011

נשמע שאת מרגישה לכודה בין רגשות האשמה על מה שקרה ובין מצבו של בעלך שמאיים בהתאבדות.. ונראה שאת מרגישה כאילו שאת קצת אשמה בזה... כאילו שמצד אחד הוא תומך בך, מקסים והכל, אבל מצד שני זה פוגע בו ואולי זה מה שגרם להחלטה שלו לחשוב שים קץ לחייו..
    ובתוך כל זה גם הזוגיות שלכם נמצאת.. והצרכים שלך שבשנים האחרונות היו על מצב המתנה בזמן שגידלת את הילדים ונשארת בבית... ונראה שבתקופה האחרונה יש לך יותר ויותר לבטים בנוגע למצבים איתם את מתמודדת.. ואת לא יודעת למי לפנות ועם מי להתייעץ....
    אז קודם כל, בנוגע לשאלתך, ככל הידוע לי ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפנייה לפסיכולוג- דרך הקופה זה אמור להוזיל את העלויות...
    וכמובן- אני מזמינה אותך לבוא ולדבר עם מתנדב או מתנדבת שלנו באתר סה"ר (סיוע והקשבה ברשת) על המשבר איתו את מתמודדת.. לשתף, לפרוק מעט.. ואולי ביחד נמצא את פיתרון.. או לפחות נוכל להקל מעט על תחושת האשמה והבדידות שנראה שתוקפת אותך לאחרונה, נרצה להיות איתך וננסה לעזור.. נחכה לך בין תשע לחצות...
    ועד אז, את מוזמנת לקרוא כתבה איך לסייע לבעלך שמראה נטיות אובדניות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חד וחלק

דורון
    05/07/2011

אם קורה לו משהו זה על המצפון שלך !! ותכניסי את זה טוב טוב לראש שלך ושל הילדים שלך !

בוגדנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יקירה

ירון
    05/07/2011

פרט לעובדה שאת מטילה בושה על המין הנשי ועל העובדה שאת אעלק "אימא למופת" אין לי מה להוסיף אם בגיל 24 עם שלושה ילדים את מפשקת את הרגליים המטונפות שלך.

בושה של אישה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנועם המתיימר

a
    05/07/2011

אתה עצמך טיפוס בוגדני. תטיף לעצמך ולא לאחרים. פתטי אחד .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לכולם

בעלה של ל
    06/07/2011

לכל התומכים אני מודה
    ולכל אלו שמשמיצים אני אומר אשתי היא אכן אישה למופת שעשתה טעות אז כל מי שיש לו משהו חכם להגיד שיגיד ומי שרק רוצה לקרוא לה זונה שיעשה את זה בבית שלו ולא יעלה את זה
    וכן אני והיא כן צריכים עזרה מקצועית ומאנשים שעברו את מה שאנחנו עוברים אבל בשביל לשקם ולא בשביל להרוס מי שחושב שהו יוכל לעזר אני אשמח לקבל את התגובה שלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלה של ל-

בני
    06/07/2011

שלום לך
    נתתי לכם את המייל שלי למעלה ולא יצרתם קשר
    אני יכול לעזור לכם ולכוון אתכם לאנשי מקצוע מתאימים בדיוק לצרכים שלכם
    אתנ מוזמן לשלוח לי מיל ונתקדם משם
    בברכה בני
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסור

שומשום
    15/07/2011

נשמה. איך שלא תהפוך את זה היא אסורה לך. אם היא בהריון הילד ממזר וכל ילד נוסף שתביאו יהיה כזה תחשוב מחוץ לקופסה יש נשים מדהימות בחוץ .הייתי במקרה דומה הזמן הוא הרופא שלך יהיה קשה אבל תהיה חזק תברח כל עוד נפשך בך ותחשוב רק על עצמך
    תתפלל לאלוקים רק הוא יעזור לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות?
    קארין
    03/07/2011

אני נשואה בשנית יש לי ילדים מנישואים קודמים ועוד ילדה משותפת עם בעלי הנוכחי,בעלי תושב חוזר מלונדון כבר 5 שנים לפני שבוע נסע לעבוד בחו"ל בשחור ללא תלוש ,ופתאום הודיע שהוא מתכוון להישאר שם ולא לחזור נשברתי מזה לגמרי.מה עלי לעשות?יש לנו דירה משותפת על שמי ועל שמו וילדה אחת משותפת....מה אני יעשה?אני מנסה לדבר איתו אולי שיחזור?אבל אם לא מה עלי לעשות כדי שאוכל להתקיים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• המשך

קארין
    03/07/2011

לא מצליחה לישון לקחתי את המצב קשה יש לי לטפל בילדים וכמובן גם לא לתת להם להרגיש כלום....אני ממוטטת ריגשית איך אפשר לעזוב אישה עם ילדים צריך להיות אדם בלי לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות? - תגובה

סיגלית גלאי
    07/07/2011

שלום קארין,

האם עלתה האפשרות שאת תסעי אליו עם הילדים ותנסו לחיות שם? האם הוא מוכן לסייע לך כספית? אם הוא יבהיר לך באופן סופי שהוא לא מעוניין בקשר איתך ועם הילדים. חשבי מה באמת עשוי לגרום לו לחזור לארץ, הילדה? הצעה להתגרש? לסדר את החזשבונות הכלכליים ביניכים? וכו'
    במקביל, נראה שכדאי שתתחילי לחפש עבודה כדי שתהיי עצמאית ולא תלויה באף אחד. ועד שזה יקרה בדקי במעגל הקרוב אלייך משפחה, חברים מי יכול לעזור לך.

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מחיר לשקט
    לא מעשנת
    02/07/2011

לפני חודשיים כתבתי כאן כמה קשה, כמה אני סובלת, כמה זה נורא ושהשמיים עוד רגע נופלים...לא רוצה להתגרש....שלא יעזוב......וככה באמת הרגשתי. היום, רק חודשיים אחרי, רגע אחרי כשכל הקרנבל של עו"ד נגמר, הגט הוסדר, זה מרגיש לגמרי אחרת. חשוב להדגיש שבכל הבלאגן הזה הבנתי מהר שאם זה כבר קרה אז חבל על המלחמה, עדיף להתפשר, לוותר, רק לצאת מהקרב, שידוע מראש שישאיר רק פצועים אם לא חללים. שלא תבינו לא נכון, האיש אכזב אותי, פגע בי, הכאיב לי, אני מתקשה להחילף איתו היום יותר מידי מילים, אבל עשיתי את זה בשביל עצמי!!! ורק בשביל עצמי!!!!. היום, התחושה היא שאין מחיר לשקט, לשלווה. ברגע אחד חזרו לי החלומות, השאיפות, התקוות, השמחה. אין זכר לתחושות המרמור והבלבול שליוו את הפרידה. כתבתי כאן בעבר "השאיר אותי עם תינוק קטן...כמה נורא....איך אסתדר...בלבלהבלה..." עכשיו אני אומרת: חברים, הילד המדהים הזה, הציל אותי. אין כמו לקום בשבת בבוקר (אומנם מוקדם מאוד- אבל זה משאיר לי זמן לכביסות:)) כשהוא מברבר, צוחק ומחייך אלי.
    שורה תחתונה - אם יש מה להציל תלחמו בכל הכח, אם אין תחתכו , בלי מלחמות על 10 ש"ח, בלי התחשבוניות, פשוט תפרדו מהעבר ותחזרו לעצמכם-מומלץ!

לקביעת תור
    סגירה
    אין מחיר לשקט

הוספת תגובה

• אין מחיר לשקט - תגובה

דליה שוורץ
    02/07/2011

רוית שלום.

אני כ"כ שמחה לשמוע שכך את מרגישה וכ"כ מסכימה עם על מילה שכתבת.
    ברוב המקירים מבינים את זה רק אחרי שנלחמים וסובלים אך המסר שאת מעבירה כאן הוא חשוב ביותר לכל אלה שנמצאים בתחילת התהליך.

אם יש מה להציל ועל מה להלחם עשו זאת! גשו לייעוץ זוגי ואל תוותרו אבל אם זה ברור לכם שזה חסר טעם השקיעו את כל המאמצים שלכם לסיים את זה כמה שיותר מהר ועם כמה שפחות נפגעים.

בהצלחה לכל מי שנמצא בתהליך כזה.

דליה שוורץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה

קארין
    04/07/2011

היי רווית, אני נמצאת כרגע במצב שאת היית בו לפי מה אשת כותבת, הזוגיות רקובה מכל כיוון שנינו עשינו המון טעויות בדרך, בעלי החליט שזהו, וקיבל החלטה שמפרקים, אנחנו עם ילד בת 7 חודשים. אני כל כך מבולבלת, רוצה לשמור על המשפחה הקטנה שהקמנו, יודעת שככה אי אפשר להמשיך כי רע מזה לא יכול להיות, לא יודעת אם אני רוצה להשאר כי פוחדת מהלא נודע שצפוי או באמת כי אני אוהבת ורוצה להציל את הזוגיות. והאמת שזה גם לא ממש בידיים שלי בעלי איש מאד מחושב וקר בהחלטות, ואומר שמבחינתו זה סופי. אני רועדת מפחד....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמישהו יענה...

קארין
    05/07/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מחיר לשקט

לא מעשנת
    06/07/2011

הי קארין,

מצטערת שלקח לי זמן להגיב, אני כל כך מבינה מה את מרגישה,שממש בא לי לחבק אותך. זה בסדר שזה מה שאת מרגישה זה הכי טבעי בעולם. גם לי היה גוש קרח בתהליך הזה ואני יודעת כמה שזה מתסכל כשהחבר הכי טוב שלך הופך להיות כמעט אויב.
    אני לא יודעת באיזה שלב אתם נמצאים, אני יכולה להגיד לך שבהתחלה הייתי גמורה, לא הבנתי בכלל מה קורה, למה אנחנו אמורים להפרד, לא תיפקדתי, רק ברגע שהחלטתי לא להתעסק יותר בכל הסוגיות: משפחה...לא לפרק...למה הוא מתנהג ככה...למה הוא מתכוון...התחלתי להתרומם- ברגע שהבנתי שיש דברים שהם לא בשליטה שלי. למדתי כמה כח יש לי, כמה אני אוהבת את הילד שלי, מה אני לא רוצה גבר קר ומחושב. לא ניהלתי מאבק משפטי, ניתקתי מגע ועשיתי מה שטוב לי. ברור שתהליך גירושין זו טראומה, אבל אני מתמודדת איתה בכבוד וגם את יכולה! זו בחירה.
    הייתי שמחה לתקשר איתך ולפרט קצת יותר בערוץ יותר דיסקרטי אז אם בא לך תרשמי לי את המייל שלך- אני אשמח מאוד.
    העצה הכי טובה שקיבלתי באותם ימים הייתה מחבר טוב שלי שאמר לי לחיות כל יום בפני עצמו, לא לחשוב רחוק מידי. אל תפחדי, אם הזוגיות הזו באמת לא טובה, את תגלי שהחיים הרבה יותר יפים כשאת רגועה ושלווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

סיגלית גלאי
    07/07/2011

קארין שלום,
    אני מבינה שהמצב מלחיץ ומבלבל, הפחד משתק ולא עוזר לך לחשוב. אולי תעזרי באדם קרוב אלייך שאת סומכת עליו כדי להבין קודם את עצמך, מהם הסיבות שחשוב לך לשמור על המשפחה, מעבר לילד ולרצון לשמור על משפחה כרעיון אידיאלי חשוב.
    חשבי על הטעויות שאת עשית וקחי עליהם אחריות, דברי עם בעלך על כך שהבנת מהן הטעויות, שיש לך כוונה לשנות כדי להצליח. נסו ליצור שיחה שלא ניהלתם עד היום.
    אני ממליצה שתלכו לייעוץ זוגי זה יעזור לכם לצאת מהמשבר, לפחות כדי שתדעו שעשיתם הכל לפני שתגיעו להחלטה להתגרש.

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לקחתי החלטה דומה לבעלך

רשיד
    07/07/2011

איני קר ומחושב.
    אני לקחתי החלטה אחרי 6 שנים של עינוי עם אישה שמענה אותי נפשית עם כל הרגשות האשמה שיש כלפי ילדיי שהתעכזבו.

מה שאני מנסה להגיד: אם זה מה שהוא החליט - הכל לטובה.
    אין לך מה לפחד - אלא להסתכל לעתיד יותר טוב - כי אם תעכבי את הפיצוץ - הוא יהיה הרבה יותר כואב.

תחשבי גם ילדה שלך תינוקת ולא תחווה את כל הכיעור של גירושים (אם לא תגיעו להסכמה )
    אם זה היה קורה בעוד 5 שנים - ילדה תיפגע יותר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד

דני
    11/07/2011

ממה בדיוק יש לך לפחד?! בעלך החליט שמיצה את עצמו בזוגיות אז שישלך מעכשיו את המדור לך ולילדה פלוס מזונות לילדה,כך שכלכלית את יכולה להיות מאוזנת בלי דאגות מיותרות.שאר הדברים כמו זוגיות יבואו עם הזמן.כל ההצחלות קשות אבל הדברים מסתדרים לאט לאט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לעזוב את הבית לפני גירושין
    פביאן
    01/07/2011

שלום
    אני ואשתי לפני תחילת הליך גישור וגירושין, כרגע חיים בדירה בקיבוץ שבו אנו בונים בית בהרחבה.
    השאלה היא: האם אני בתור הבעל יכול לעזוב כרגע את אשתי עם שני ילדי הקטנים בגלל שהמצב בינינו לא מאפשר להיות באותו בית. האשה אומרת לי לעזוב.

האם אני לא מסתכן לטביעה בהמשך?

הוספת תגובה

• האם אפשר לעזוב את הבית לפני גירושין - תגובה

דליה שוורץ
    02/07/2011

פביאן,
    פנה לפורום שיש בו ייעוץ משפטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושין
    שרון
    30/06/2011

אני בחורה בת 38 גרושה +1 מזה כ-10 שנים. לאחרונה (כחודשיים) התחלתי לצאת עם בחור גרוש+3 . יש לציין כי הבחור גרוש רק כ-10 חודשים והיחסים שלו עם גרושתו טובים...
    כל הליך הגירושין בינהם נעשה באוירה טובה ונעימה.
    בן זוגי מדגיש כי חשוב לו שהילדים ייפגעו כמה שפחות מהגירושין ולכן מקפיד על קשר טלפוני יומיומי ופגשיות אינטנסיביות . ( הוא אבא מדהים) .
    אני מפרגנת ואיני מנסה חלילה לפגוע בקשרים בינהם.
    אך עוד בתחילת הקשר בננו עידכן אותי כי בקיץ הוא מתכנן חופשה משפחתית עם ילדיו וגרושתו . וזאת כי במהלך כל שנות נישואיו (17 שנה ) נהגו לצאת באופן קבוע לחופשות ואינו רוצה כי בעקבות הגירושין הם ירגישו כי אינם משפחה יותר.
    הבהרתי לו כי הם אינם משפחה והילדים צריכים להבין שהמצב עכשיו שונה. אך הוא מתעקש ואומר שהוא יוצא אך ורק בשביל הילדים ואין לו שום רגש כלפי גרושתו.
    העניין הזה מאוד מפריע לי ולא נראה לי מקובל כי ייצא לחופשה עם גרושתו.
    1. כיצא אני אמורה להתנהג?
    2. כיצד הוא צריך להתנהג בכל הקשור לילדיו בנושא הגירושין, האם הוא צריך לצאת לחופשה ביחד עם גרושתו ? יש לציין כי ילדיו אינם יודעים על קיומי וכי הוא אינו רוצה לספר להם כיוון שטוען שזה ייפגע בהם.
    אשמח מאוד לקבל תשובה בעניין.

לקביעת תור
    סגירה
    גירושין

הוספת תגובה

• גירושין - תגובה

סיגלית גלאי
    01/07/2011

שלום שרון,
    בן זוגך שומר על קשר חיובי עם ילדיו וגרושתו זה חשוב וגם מעיד על אופיו. למרות שאת מקבלת את זה, אני מבינה שמפריע לך שהוא אינו מוכן לוותר על החופשה השנתית עם ילדיו, וגם פוגע במידה מסויימת הידיעה שהם אינם יודעים על קיומך. זאת באמת הרגשה לא נוחה ומבלבלת לגבי מערכת היחסים שלכם. נראה שהוא עדיין לא מגדיר את הזוגיות שלכם כמערכת מספיק מחייבת שתאלץ אותו להתמודד מול ילדיו וגרושתו. אם הוא מאוד חשוב לך תצטרכי לגלות בשלב זה סבלנות, חשבי על זה שאתם ביחד רק חודשיים מול 17 שנה, בנוסף לכך הוא היה מספיק הגון כדי לומר לך את זה כבר בתחילת הקשר ביניכם, מה שאומר שאם לא הגבת אז בשלילה מדוע את מופתעת עכשיו? סביר להניח שהשינוי יתרחש כשהקשר ביניכם יתחזק והמחוייבות ביניכם תגבר, אז מצופה שהוא יבין שעליו להציג אותך בפני ילדיו ובהחלט יצטרך לשנות גם את הרגליו, למרות החשש שלו שילדיו יפגעו. ומתי זה יקרה? כשהלב ירגיש שזה הזמן!

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחפש
    אני
    26/06/2011

היי כאמור כפי שאתם מכירים אותי כבר ני אחרי פרידה
    ולמרות נפילות בייניים...בין המחשבה האם אני מספיק בסדר
    עם חיי שלי כן עולה רצון להכיר לפגוש ..
    אומנם יש איזה מיתולוגי שבקשר אבל לעת עתה אולי ישתנה
    אבל לא נראה שיכולים לפתח את זה כ"כ ...למרות שאני אולי כן נותנת רמזים
    הבחור שרצינו לצאת בסוף לא מתאים כרגע
    אני רוצה את ההרגשה שיש מישהו שרוצה להבין מה איתי דואג לי
    שאכפת לו שרוצה לראות אותי...

אוליאני צריכה לחזק את עצמי שאי אניין את עצמי ולדוג לחזק קשרים חבתיים
    אבל למרות זאת עדין ,יש משהו בחבר גם מבחינת מה שאני יכולה לקוות לו שהוא שונה
    או שזו אולי טעות ,לקוות שהחבר יהיה זמין עבורי ,ולהתאכזב כשהוא לא ..כמו שקרה עם האקס...
    איך אדע האם לצאת האם לתת סיכוי ,כשאני יוצאת לבלות אז מתחילים איתי לפעמים
    אבל אין לי כח אליהם אחרי דייט אחד,גם השוואות לאקס
    ופוסלת על המון דברים ,אוליכדי אתר הכרויות,זה קצת מוזר כי אני מאוד צעירה
    ומתחילים איתי ...

מישהו שעבר דברים דומים יכול לייעץ לי?אני גם מנסה לגשש בבחורים מהעבר... מרגישה נואשת...מצד אחד יודעת שצריכה את עצמי,מצד שני מנסה לעבור הלאה...
    ובין לבין מחשבות האם היה נכון שזה יגמר?

לקביעת תור
    סגירה
    לחפש

הוספת תגובה

• לחפש - תגובה

דליה שוורץ
    26/06/2011

שלום לך,
    את בחורה צעירה אחרי פרידה, ואת מנסה בכל הכח למצוא לעצמך בן זוג חדש או ישן חדש. למה בעצם?
    נסי לתת לעצמך קצת זמן עם עצמך, לבד. תמצאי לך את הדברים שמעניינים אותך ויכולים להעסיק אותך ולמלא את זמנך.
    פרידה זה תהליך, תהליך של הפרדות מאדם שאהבנו ושאהבנו להיות איתו ולכן הנסיון למצוא תחליף הוא כמעט מאולץ. תניחי לזה, תני לעצמך זמן לסיים את התהליך של הפרידה כדי שתוכלי להכיר אנשים חדשים בלי הצורך להשוות ובלי הלחץ למצוא מישהו.
    לעיתים הצורך שלנו להיות כל הזמן עם בן זוג נובע מהקושי שלנו להעריך את עצמנו כשאנחנו לבד... ןלכן נסי להכיר את עצמך לבד. מה את אוהבת לעשות... איך את יכולה להגיד על עצמך שאת שווה באמת גם כשאין לך בן זוג..ורק אחרכך צרי לך קשרים חדשים עם אנשים חדשים..

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות נוראית גם בחיי הנישואין
    בתאל
    25/06/2011

הי אני בת 23 נשואה שנה כמעט וחפני זה יצאתי עם בעלי כשנתיים מאז שאנו יחד תמיד היינו רבים אפילו עם זה על שטויות שהוא מתעצבן על משהו זה או אשמתי או החברות שלי!!! ניסינו מידי פעם לדבר על זה ואמרתי לו שהוא חייב להשתנות כהזוגיות הזו לא נורמלית לפני כמה חודשים למשל היה לנו ריב גדול אז ישנתי אצל חברה אך שחזרתי לבוקר למחרת הוא לא היה מוכן לפתוח לי את הדלת במשך זמן ארוך!!!! הוא אפילו אומר לי שאנשים שאנחנו מכירים כל הזמן אומרים לו שאני מתנהגת כמו ילדה קטנה...תודה לאל אין ילדים אין בית ובטח שלא חשבונות משותפים אני לא בטוחה כבר על רגשותיי אליו וחוששת לעזוב גם כן אך יודעת איזה מין בן אדם טוב אני שמגיע לו יותר כבוד והערכה לדברים שאני עושה!! הוא אפילו מתעצבן מדברים ממש קטנים כמו עם אני אומרת שאני עייפה ואין לי כוח לקיים יחסי מין...מה עלי לעשות כדי לבדוק העם הוא אוהב אתי בכלל למרות כל הדברים הנוראים שעשה ועדיין עושה..! בבקשה עיזרו לי אני נואשת זו היתה הטעות הכי גדולה להתחתן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• הי

דורון
    25/06/2011

זה ממש אבסורד מה שקורה פה ! אני אמנם קצת יותר בוגר ממך (25) נשוי שנתיים ללא ילדים....אני אשמח לשתף אותך בדבר הדי זה שקורה בנישואיי (פרט לעניין שהדלת לא נפתחת לאחר ריב) זה המיל שלי ואני אשמח אם תצרי עימי קשר [email protected]
    שבוע מדהים שיהיה וכמובן אופטימי עד כמה שניתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון קטן

דורון
    26/06/2011

תיקון במיל...רק הבוקר שמתי לב לכך [email protected]
    בוקר מדהים ושבוע מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוגיות נוראית גם בחיי הנישואין - תגובה

דליה שוורץ
    26/06/2011

בתאל שלום,
    קודם כל חשוב לי להדגיש בפנייך שנישואין זה משהו שאפשר לסיים. לא חייבים להשאר בזוגיות שרע בה. ואם את מדגישה בצורה כ"כ ברורה שזו היתה טעות אז תמיד תזכרי שאת יכולה להתחרט... וכל זמן שאין לכם ילדים זה גם לא יגרום נזק ממשי לאף אחד.
    ועכשיו לעניין, את מתארת חיים עם בן זוג עצבני ומאשים אך מצד שני את מתארת את עצמך כאישה שמאשימה רק את הצד השני. חשוב לזכור שהצדק נמצא בדרך כלל באמצע ולכן לא כדאי לרוץ ולהאשים את הצד השני אלא לעצור רגע ולבדוק האם יש משהו שאת יכולה לשנות בהתנהגות שלך שיגרום לו להגיב אחרת..
    בדרךכלל יועצת זוגית תוכל לעזור למצוא את הדרך לעשות את השינויים גם שלך וגם שלו כדי שיהיה לכם קל יותר להתנהל בזוגיות.
    חשוב לי להתייחס לדברייך בנושא הכעס שלו כשאת עייפה ואין לך כח לייחסי מין, תזכרי תמיד שלמרות שיחסי מין הם חלק מזוגיות הם תמיד אבל תמיד צריכים להעשות בהסכמתך ואף אחד, כולל בעלך, לא יכול לכפות עלייך יחסי מין. אם את חשה שמחייבים אותך ומכריחים אותך לקיים יחסי מין פני לקבלת עזרה מיידית.

בכל מקרה אני מציעה לך לפנות לייעוץ זוגי כדי להבין מה באמת קורה בזוגיות שלכם ולנסות לעשות שינויים.

בהצלחה,
    דליה שרווץ - יועצת זוגית ואישית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תברחי ומהר

t
    27/06/2011

באמת זכית , עדיין אין ילדים ואת יכולה להנצל.
    אחר כך יבואו השיקולים אם לפגע בילדים ותימצאי את עצמך גוועת,בנישואים אומללים ללא כבוד מאחלת לך בהצלחה במקומך כבר לא הייתי שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נכה שמתקיים מביטוח לאומי ועוד
    יוסי
    24/06/2011

קצת הכנסות ומגיע לסכום של 3000 ש"ח לחודש, גרושתי מרויחה
    פי 2 ממני- ישל לנו ילדה בת 13, עכשו איןך אשלם לה מזונות...אם היא כל השנים פרנסה את הבית ואני הייתי עקרת בית? היא רוצה מזונות בסך 2000 ש"ח כך אמר לה העורך דין שלה..אז מה ישאר לי 1000 ש"ח לחיות?

מה עושים במקרה כזה?

יש לציין כי האמא של האשה אמרה לה ליתגרש כי ככה רמת החיים של האשה תעלה כי תרויח עוד 2000 ש"ח מזונות.

האם העיצה של האמא של האישה היא נבונה? או נכונה??

תודה רבה.

הוספת תגובה

• בשבת הפורום שובת?

יוסי
    24/06/2011

האם למישהוא יש מושג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחר
    אני
    23/06/2011

אני אמורה לצאת לדייט היום בערב,
    בחודשים שלא ביחד יצאתי ל4-5 דייטים,את רובם סיימתי אחרי דייט אחד ,בגלל שלא הייתי מוכנה או התנהגות שלא נראתה לי מצד הבחור ...

והבחור הזה, נוצר קשר ושיחות ומחזר אחריי,זה מחמיא לי קצת מבהיל אבל בסדר
    כנראה שהוא שם לב לזה אז הוא יותר מאופק ואומר שאין לחץ ונראה מה קורה
    הוא מקסים מעניין ממש עושה רושם של בחור שאני יכולה להתחבר אליו .

אני בהרגשה שקשרים הם סתם כרגע והכל תמיד יכול להיגמר
    האם יש לי מה לנסות בכלל עם גישה כזו?

אני עדין בהתחבטויות בקשר לאקס,מצד אחד היה גרוע המון זמן ונגמר נוראי
    מצד שני יש צביטות בלב וכאב ...

תנו לי עצות ,איך אתם/ן התמודדתם
    האם בכלל שווה לנסות?

אני באה עם הגנות וברור לי איפה לשים את הגבולות שלי
    וחבל ...כי פעם נתתי מכל כולי בלהט ...אני יודעת שאף אחד לא יוכל לפגוע בי כמו שהאקס פגע,אבל גם לא רוצה לקחת סיכונים...
    יודעת "איו סיכוי בלי סיכון"....

לקביעת תור
    סגירה
    אחר

הוספת תגובה

• אחר - תגובה

סיגלית גלאי
    23/06/2011

שלום לך

נראה ששכלית את מבינה ויודעת שאת צריכה לשחרר את האקס ובעיקר לשנות גישה כדי לאפשר לקשר חדש להיכנס אל חייך. כל מה שנותר הוא לעשות, גם אם לא פשוט בהתחלה, הזכירי לעצמך שמגיע לך לך להיות נאהבת ומחוזרת ומאושרת.. חשבי פחות ולכי עם ליבך והאינטואיציות שלך. אני בטוחה שתמצאי את ה"אחד" שירפא את ליבך.

בהצלחה,
    גלאי סיגלית יועצת זוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרו לי
    דניאלה
    22/06/2011

אני נשואה 31 שנים סבתא לנכדים. כבר כ- 3 שנים בעלי מתכתב עם בחורות במחשב
    הילדים העירו לתשומת לבי תפסתי אותו מספר פעמים והוא תמיד אמר שיש לו הרבה ידידים וידידות. ושאני מפילה עליו סתם עלילות. פעם גם התכתבי איתו בעילום שם והוא חרז לי שירים והסביר לי שיש לו בעיה עם אישתו שהיא לא מתפקדת מינית נורא נפגעתי אמרתי לו איך הוא מצפה ממני לתפקד רגיל שליבי אינו שקט ורגוע כי את הכל הוא עושה בסתר ואם באמת יש לו ידידים שישתף אותי ועל זה ענה בשלילה. בתקופה האחרונה גיליתי שיש לו פייסבוק וקראתי את ההתכתבויות שלו עם בחורה מאוד נפגעתי. הוא כהרגלו מכחיש,עכבתי אחריו בספייבוק והוא התנתק (כבר לא חבר)אמרתי לו שהתיעצתי עם חוקרים והם הנחו אותי מה לעשות כמובן בשקר. מאז הוא לא הדליק את המחשב תקופה ארוכה ואז חזר לסורו ההתנהגות שלו הפכה לבלתי נסבלת מגיע מהעבודה אוכל ישן מחשב מקלל מדבר לא יפה וכל יום חוזר חלילה אפילו הילדים שואלים מה עובר עליו כמובן שסיפרתי להם על הכל לא יודעת מה לעשות? לי זה נמאס לא יכולה להסתכל בפנים שלו. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרו לי

הוספת תגובה

• עזרו לי - תגובה

מיכל פאטל
    22/06/2011

שלום לך דניאלה,

אני מבינה אותך ובהחלט חושבת שהבסיס ליחסים טובים וזוגיות חזקה הוא כנות ופתיחות, וכאשר ישנם הסתרות והכחשות זה מעורר חוסר שקט ואי ביטחון.
    דפוס התנהגות שלו בהתכתבויות במחשב בכל יום באופן אובססיבי, מצביע על סוג של התמכרות.יתכן כי השיגרה בחייכם כנשואים כ-31 תרמה להתנהלותו זו, אך היא איננה תורמת ליציבות בחייכם.עלייך לברר עימו בצורה גלוייה מה לפי תחושתו חסר ?מה הוא היה רוצה שיהיה ביניכם אחרת? האם ישנם מישקעים וקונפליקטים ישנים שיש לפרום? וכו' -ולהגיע עימו להבנה שאופן התנהגותו הנוכחי לא מאפשר לך פתיחות ומקשה עלייך.
    תבררו מה כל אחד מכם יכול לשנות /לעשות אחרת כדי שלא יהיו חסכים כלשהם.
    במידה ולא תצליחו לבד, אני ממליצה על טיפול זוגי בהקדם האפשרי.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת גירושים
    נורית
    21/06/2011

נשואים כ 5 שנים, שני ילדים בני 3 ושנה. מההתחל היו יחסים לא טובים ותקשורת לקוייה בן בני הזוג. כל הזמן ניסיתי לפתור ע"י שיחות אינסופיות, היו רגעים של הפוגה אבל לא הגענו למקום ממש טוב.
    לאחרונה הוא הגיש תביעה לגט ברבנות. מאז הקפיא והפשיר ואינו יודע מה הוא רוצה.
    אני חושבת שאולי נכון להפרד, אבל חוששת מהסדרי ראיה רגילים, וזאת משום בטחון הילדים מבחינה פיזית ורגשית.
    אני טוענת (וטענתי בפניו כל השנים) שיש לו איזושהי בעיה של תקשורת עם הסביבה, הבנת הצרכים של בן הזוג / של הילד, ומשכתי את הזמן ולא ביקשתי גט כי אני פוחדת משהות ארוכה שלו עם הילדים. הוא לא מבין את צרכיהם, מתקשה ללמוד לבד ועקשן בדיעותיו ההפוכות.זה שיגע אותי כל הזמן שדיעותיו כל כך שונות מהכלל, לאחרונה קראתי כתבה על תסמונת אספנגר וראיתי שזה בדיוק הוא.
    דוגמאות קטנות: ארגון בטרם והמלצותיו לא מעניינות אותו, סומך על ילד בן שנתיים שלא יקפוץ לכביש, שיאכל לבד דג ויוציא את העצות לבד, לא יפול במדרגות, חושב שנכון לתת לילד לטעום בירה לבנה כדי שבעתיד לא יאהב בירה כי זה לא טעים, השאיר שני ילדים ויצא מהבית בזמן שהתקלחתי כדי להוכיח לי שאני צריכה אותו, ועוד ועוד....
    אני מתכוונת לטעון זאת במהלך הגירושין כדי למנוע ממנו לקבל את הילדים ליממה.
    אהיה מוכנה לפגישות קצרות .
    מה דעתכם בנידון??
    מה הסיכויים שלי?
    לי לקח זמן לגלות מיהו ומהם בעיותיו, ואני חוששת שאחרים לא יביאו אותו למצבים בהם הוא "מועד". הבעיה הגדולה אצלו שאחרי מקרה מסוים שקורה, לפעמים הוא לומד לקח אבל מקרה קצת שונה לא יובן נכון כי לא לומדבר מדבר.

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת גירושים

הוספת תגובה

• לקראת גירושים - תגובה

סיגלית גלאי
    22/06/2011

נורית שלום,

את מציינת שהיו קשיים מתחילת הקשר הזוגי ביניכם, האם חשבתם לקחת ייעוץ זוגי, עזרה בעניין התקשורת או הדרכה הורית לפני שקיבלתם החלטה להתגרש?
    לא ברור לי אם אי פעם בעלך השגיח לבדו על בנכם בן השלוש? אם כן, איך היה?

במידה ותחליטו בכל זאת להתגרש, אני מציעה שתנסו להגיע לידי הסכמה בעצמכם לגבי הסדרי הראייה והיבטים נוספים שקשורים בגידול ילדים (ניתן להיעזר בגישור) אולי תצליחו להגיע לבד להסדר שיספק את שניכם וירגיע אותך מדאגותייך.
    לשאלתך, האם את יכולה למנוע ממנו הסדרי ראייה? למעשה, אין לך שום הוכחה לכך שקיימת בעיה ממשית שמסכנת את הילדים ולכן עשוי להיות קושי למנוע זאת ממנו. אבל אם אכן קיימת בעיה אז סביר להניח שהוא לבד יחווה את הקושי להתמודד עם שני ילדים קטנים ויימנע.

בהצלחה
    גלאי סיגלית - יועצת זוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים
    סיגל
    19/06/2011

אני נשואה 13 שנה של עליות ומורדות ולפני פחות משנה פתחתי בהליכים והגשתי כבר כ. תביעה לבעלי אך אחרי שכנועים רבים בעלי הצליח לשכנע אותי לסגור את התיק בטענה שהוא ישתנה
    התיק נסגר ובינתיים אני מגלה עליו דברים חדשים כמו שהוא נכנס לאינטרנס ורשם את עצמו באתר להיכריוית של סקס והוא מחפש סטוצים דבר זה מאוד פגע בי
    וזה לא הסוף כיוון שהוא גם משקר לי ביום יום אני מגלה שהוא מספר לי שהוא בעבודה בזמן שהוא במקום אחר
    מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

דליה שוורץ
    19/06/2011

סיגל שלום,
    את מתארת מערכת יחסים שאינה מבוססת על יושר ונאמנות. ניתקלת בזה בעבר והיום זה נמשך.
    יש לך שתי אפשרויות, האחת לשבת לשוחח ולנסות להבין מדוע הוא בוחר לעשות זאת. מומלץ כמובן לפנות לאיש מקצוע, שיעזור לכם לנהל את השיחה הזאת ולהבין מדוע זה קורה.
    ואפשרות שנייה היא לחזור ולפתוח את התיק לגרושין.
    חשוב לציין שלהתגרש אפשר תמיד ולכן מומלץ לפני שעושים זאת למצות את כל התהליכים ולפנות לאיש מקצוע.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריבות אם אישתי
    אבי
    17/06/2011

שלום
    יש לי בעיה שתמיד אני מרגיש שאישתי לא מספיק מבינה אותי
    ועל כך אנחנו רבים המון .הכל אצלה בלחץ כמו נקיון הבית בסוף שבוע
    אני משתדל לעזור במה שיכול ועושה את המוטל עלי רק שאצלי זה פחות לחוץ
    והיא ממש כועסת מזה וזה גורר ויכוחים ומריבות
    חשבתי גם על גירושים אבל יש לנו 2 תינוקות ובעצם רק הם מחזיקים אותי בבית עדיין
    אשמח לעזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מריבות אם אישתי

הוספת תגובה

• מריבות אם אישתי - תגובה

דליה שוורץ
    19/06/2011

אבי שלום,
    רגע לפני שרצים להתגרש אני מציעה לנסות להבין מה בעצם הבעיה.
    אשתך לחוצה ומלחיצה בענייני ניקיון הבית, סביר להניח שהנקיון זה רק מה שמוציא את הלחץ שלה החוצה אך אני מניחה שהיא כועסת ולחוצה מדברים אחרים והיא בוחרת לא לדבר עליהם.
    מריבות בדרך כלל יוצאות על הדבר הפחות משמעותי ומה שכן משמעותי נשאר עמוק בפנים. לכן הצעד הנכון יהיה קודם כל להבין על מה היא באמת כועסת ולמה היא לא מצליחה להגיד לך את זה.
    נסה לדבר איתה ולהבין וכמובן שעזרה מיועצת זוגית יכולה לעזור לכוון את השיחה לכוון הנכון.

בהצלחה,
    דליה שוורץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני נפרד מחברה
    יוסי
    17/06/2011

אנחנו גרים יחד 3 שנים עשינו כול מני תוכניות לעתיד ילדים, חתונה, בית.
    אני כבר תקופה מרגיש שינוי אך לא משתף איתו פעולה וממשיך במגמת תכנון התוכניות .
    אנחנו גרים יחד מה שעוד יותר מקשה על פרוצדרת הפרידה ובנוסף אני רוצה לפגוע בה כמה שפחות אני לא יודע איך לגשת לזה ומה עושים ומה לגבי הדברים האם אני צריך לעזוב מיד בשביל שהיא תפגע כמה שפחות או אפילו לסדר לפני אני לא יודע איך להפסיק את הגלגל הזה
    בתודה יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    איך אני נפרד מחברה

הוספת תגובה

• איך אני נפרד מחברה - תגובה

דליה שוורץ
    19/06/2011

יוסי שלום,
    אתה מתאר מערכת יחסים שמבחינתך הגיעה לסיומה אך אתה אינך יודע איך לעזוב.
    לא הסברת מדוע אתה רוצה לעזוב ומה בעצם קרה שגרם לך להבין שאתה לא רוצה להשאר ולכן קשה לדעת אם אתה באמת לא מרגיש יותר צורך בקשר או שיש בעיה שאתה לא יודע להתמודד איתה.
    בכל מקרה, לעזוב זו החלטה שלך אך יש לה כמובן גם השפעה על בת הזוג שלך ולכן אני חושבת שהנכון ביותר הוא לשבת לשוחח איתה, להסביר לה מדוע החלטת לעזוב.
    את העזיבה עצמה כמובן שכדאי לעשות בבת אחת ולא למתוח את זה עוד ועוד כי זה רק מקשה על הפרידה ומותח אותה בלי סיבה. אם החלטת שזהו אז זה אכן נגמר!

אבל רגע לפני אני מציעה לך לנסות להסביר קודם כל לעצמך מדוע בעצם אתה רוצה לעזוב כדי שזו תיהיה פרידה מהסיבות הנכונות.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה