פורום פרידות, גירושין, בגידות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים
    נתן המתלבט
    28/04/2011

שלום רב,
    אני חי עם בת זוג מזה כארבע שנים. יש לנו תאריך לחתונה.
    הסתבר לי שהיא קיימה יחסי מין מספר פעמים עם עמית לעבודה.
    היא מצטערת, לא מבינה איך נסחפה לזה ואין לכך כל משמעות אצלה.
    לא ברור לי אם האהבה ההדדית שלנו היא בסיס מספיק לנישואין והאם בגידה
    כזאת היא מעידה שאפשר להתגבר עליה או שהיא תמרור אדום שמחייב ביטול
    חתונה.
    נתן המתלבט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים

הוספת תגובה

• מה עושים - תגובה

סיגלית גלאי
    28/04/2011

נתן שלום,
    לצערי לא אוכל לתת לך תשובה פשוטה וחד משמעית, מכיוון שרק אתה יכול לדעת ולהחליט באיזו מידה הקשר הזה חשוב לך, באיזו מידה תוכל לסלוח ולהתגבר, כדי להמשיך ולקיים קשר משמעותי ומחייב.
    למרות זאת, הייתי ממליצה לכם לבדוק מדוע היא הזדקקה לאותו עמית בעבודה, האם חסר לה משהו בקשר המיני ביניכם? אולי היא הייתה זקוקה לאישור לגבי היותה מושכת..? אולי תשומת לב? שעמום? ואולי צרכים אחרים שאינם באים לידי ביטוי בקשר שלכם. זהו ברור חשוב שכדאי שתעשו לפני החתונה (מומלץ שתעזרו בייעוץ זוגי קצר, תהליך ייעוצי עשוי לעזור לך לקבל החלטה מושכלת יותר לגבי שאלתך)

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    יועצת זוגית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן! זה משמעותי

לדעתי זכית בהתרעה שאחרים מקבלים באיחור.. אנחנו כבר לא ילדים, ואשה, ו/או גבר, לא סתם נסחפים לתוך יחסים עם צלע שלישית... זה קרה, ולא חשובה הסיבה, וזה יחזור ויראה... זו היא, וזו הזוגיות שלכם. כעת קבל החלטה אם היא מתאימה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתן נתן

רון
    28/04/2011

אתה כנראה שיכור ולא מיין

זרוק אותה ומהר אתה תקלל את היום שהתחתנת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין

שיר
    22/05/2011

כל פעם מחדש התגובות שלך מדהימות אותי- אני מנסה להבין מה קרה לך בחיים שלך שהפך אותך לאדם כל כך רע ומגעיל? כל מה שנותר לי לעשות זה פשוט לרחם עלייך ולבקש שהשם יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבט

דני
    01/05/2011

מה יש לך להתלבט?! לא ברור לך שמה שהיא עשתה בחברות היא תעשה בנישואים?! באמת התלבטות קשה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היא לא שווה חתונה היא שווה נעל

נעמה
    05/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אתה מוכן זוגיות פתוחה תתחתן איתה

ניר
    06/05/2011

רק אם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה בגוף שאלתך

עומר
    14/05/2011

מה שנעשה בעתות שלום יעשה ביים שבהם היא תשתעמם ממסגרת הנישואים.
    ונשים משתעממות מהר מאוד
    לך בחור לך ברח כל עוד נפשך יכולה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים ??? לברוח !

מיטל
    15/05/2011

אתה מנסה לשכנע את עצמך - זה לא יעזור לך אתם תתחתנו ותמיד זה יעלה על הפרק
    אני צופה נישואין שהולכים לאבדון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחחח

אריאב
    15/05/2011

אתם עוד לא התחתנתם וכבר היא חוגגת מהצד. מה יהיה בעוד כמה שנים כשהשגרה תשתלט לכם על החיים? מה יהיה כשתחזור מאוחר מהעבודה או כשיהיו לכם ילדים והם יתישו( כן כן. הם מקסימים וחמודים אבל לפעמים גם מתישים) אותך יותר מאשר אותה ולא יהיה לך כוח לסקס?
    מילא אם זה היה חד פעמי. גם לא אבל נו מילא. אבל היא הזדיינה כמה פעמים איתו.
    בחיי נתן. אתה עוד שואל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגיד אתה רציני?

עומר
    30/05/2011

קח רק את שתי השורות הראשונות שכתבת
    שים את עצמך בצד ותענהלבחור שכתב זאת! לעצמך!
    נו מה אתה חושב עכשיו ?
    בדיוק!!! לך מצא לך חיים ע מישהי שראויה לך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוי
    אני
    27/04/2011

אני יודעת שהנבירה בזה רק יותר פוגעת אבל...
    אני כן נפגשת ויוזמת עם חברות ויש לי אוזן קשבת מצד חבריי
    המעטים אך הטובים
    אני יוזמת פעילויות
    מתראה עם משפחתי
    קצת יותר חזרתי ללמוד מחפשת עבודה
    יש רעיונות לעיסוקים ומנסה לעסוק בתחביביי
    אך כמה וכמה פעמים ביום,אני מתיאשת, אני יודעת מה יעשה לי טוב
    אך אין בי את הכח לעשות זאת,אני מדוכדכת,, הקשר עם החבר לשעבר נגמר
    מבחנתי בכאב רב וכעס גדול ,שאני לא תפלא עם גם הוא לא רוחש כלפיי רגשות חיוביים כרגע, ואני עסוקה במחשבות מצד אחד על האהבה המדהימה שהייתה וכל החלומות ,מצד שני המציאות שלא הייתה טובה והפחד מהעתיד שקיים כעת גם מאיך היו החיים איתו לעומת הפחד לחיים עם מישהו אחר ,הוי המון בעיות ודברים שכבר לא ניתן לגשר אליהם,ואחרי הפע םהשניה אנחנו גם יודעים שאסור להיות ביחד, כי יש יותר מדי דברים רעים בינינו ...אבל הרגשת הריק וחוסר המוטיבציה
    ופשוט מוצאת את עצמי רוצה להתחפר ולבור בזה ולהעלם לטלוויזיה ,אפילו דברים פשוטים אין לי כח אליהם,שלא לדבר על איזה פחד מסויים מהחזרה לשיגרה לימודים וכו' ... מרגישה שבעיקר רוצה להיות עם חברים שזה קורה אבל לא מספיק,ומרגישה בודדה בלי הנוכחות שלו בלי הוויתו בחיי, למרות שאני יודעת שהיה רע בכל מיני קטעים,ולא אהבתי את דרך החיים שלו...אבל עדין ממש קשה לי
    ועוד עניין רציני שנפל עליי מחלה של אמי , ומאוד קשה לי להתמודד, אני מרגישה רייקנות עם עצמי ,וחוסר רצון לפתח את עצמי ..שלא נדבר על חברים שאכזבו
    פשוט פחד מהחיים כרגע...ובלי כוחות להמשיך להתמודד הכל מפחיד ומעייף

לקביעת תור
    סגירה
    אוי

הוספת תגובה

• אני-

בני
    27/04/2011

מבינים אותך ומזדהים עם כאבך,,,
    אבל נדמה שהכתיבה כאן לא מספיקה לנפש הפצועה שלך, כאילו מסרבת להתנחם בכל מה שאת עושה ובעיקר במה שאת לא עושה,,,
    אני לא רופא, אבל אולי תשקלי לקחת איזה תרופה קטנה שירגיע את הקולות והייסורים שאת נתונה בהם,
    זאת לא בושה, כיום לכל דבר כמעט יש תרופה קונבנציונאלית או אומופאטית, לכי לרופא תבחרי בחיים חדשים שיגרמו לך להרגיש טוב,
    כתבתי לך פעם שאת צריכה שיהיה לך בלוג משלך, אולי שם תשתחררי בכתיבה ובעזרה לאנשים אחרים, מה את אומרת ?
    -
    לגביי המחלה של אמא, אני חושב שהיא צריכה אותך יותר מתמיד, אולי זה משמיים שכך זה יצא שתהיי כל כולך איתה לפחות בעת הזאת, תשקיעי בה את כל המרץ והאנרגיות שהשקעת בקשר הקודם, כמובן שלא תעלימי את עצמך לגמריי, אלא תתני לה את הכבוד המגיע לה, את הייחס המתאים עם מלוא הסבלנות, אבל גם תדאגי לעצמך, אל תזניחי את הרצונות והשאיפות שלך, תמשיכי לחלום ולקוות לדברים הטובים שיבואו ,,, כשתניחי לעבר לשקוע,
    לכל דבר בחיים יש התחלה, אמצע, וסוף !
    לקשר הקודם צריך לשים סוף ! כי רק כך מתחילים חיים חדשים, כל זמן שאת תקועה וחושבת יותר מידיי על ההוא ועל מה שהיה ואיננו,,, את מונעת מהדבר הטוב הבא לבוא אלייך, וזה בדוק !
    בהצלחה ואל תפסיקי לכתוב,,,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבני

אני
    27/04/2011

תודה רבה על העזרה
    כתבתי לפני 3 וחצי שעות
    שבהן ישבתי עם משפחתי

כן אני כותבת וגם בבלוג הרבה מאוד מאוד ...מאוד

מוזר לי ביותר הפחד הזה מפני השיגרה של חיי, אני לא מצליחה לנהל אותה
    אפילו המצב העייף הזה של עכשיו,אני כל היום לבושה בבגדי ספורט במטרה ללכת להתאמן ופשוט תקועה במחשבות של חשש מפני יום המחר שגדוש בפעילויות
    ואין לי כוחות אליו ...מאין רצון לבטל את היום ולהישאר במיטה, לכן קבעתי לעצמי הרבה דברים שלא יכולה לבטל ,

אבל בעצם ...דבר גורר דבר לא? אז אולי כן ללכת להתאמן...ואולי בעצם כל הדכדוך זה מחוסר עשייה ושעמום ונבירה במחשבות...
    אולי השיגרה כן תכניס בי כוחות....
    ואפילו כשיש לי יום שלם חופשי אני כן מנסה אחרי כמה זמן של חוסר אנרגיות ומצב מדוכדך כן לצאת מזה ...לא יכולה באמת כל היום לשכב במיטה או רק מחשב טלוויזיה ..וזה משפר מצב רוח...

אבל פשוט המון מחשבות וחששות שנפלו עליי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני-

בני
    27/04/2011

אני.

הייתי שמח לראות את הבלוג שלך,
    -
    מה שלום אמא שלך, האם את לוקחת את הצעתי להתמסר אליה ? לתת לה הרגשה שאת נמצאת איתה במלא מובן המילה ?
    -
    בספרו של אנתוני רובינס "להעיר את הענק שבפנים" הוא מסביר כיצד מילים יכולות לשנות הרגשות !
    תנסי להשתמש במשפטים חיוביים, ולשנות כמה אותיות פה ושם ותראי עד כמה זה ישחרר אותך,
    את כותבת על פחדים, חששות שנפלו עלייך,,, הם לא נפלו עלייך, את גורמת להם להיות חלק ממך בזה שאת נותנת דרור למחשבותייך להגיע לכיוון הזה,
    מחשבות טובות מולידות מעשים טובים וכן הלאה,

ברשותך בואי ונעשה מקצה שיפורים עכשיו !
    אני מחליף את האולי שכתבת על הדברים שאת יודעת שיעשו לך טוב, כאילו דווקא שם הסתפקת ב"אולי" ובמקום אחר את קובעת שמוזר לי, הפחד הזה, אני לא מצליחה. אין לי כוחות וכו'.

הנה > מה שכתבת והסוגריים וההוספות שיגרמו לך להאמין ולהרגיש טוב יותר !

(מוזר לי ביותר) "אולי" הפחד הזה מפני השיגרה של חיי, (אני לא מצליחה) "הייתי רוצה לדעת כיצד לנהל אותה..."
    אפילו המצב העייף הזה של עכשיו, אני כל היום לבושה בבגדי ספורט במטרה ללכת להתאמן (ופשוט תקועה) אני יודעת "שמחשבות (של חשש מפני) "על יום המחר שגדוש בפעילויות,,,
    "ואולי זה נראה כאילו" אין לי כוחות אליו ...מאין רצון לבטל את היום ולהישאר במיטה, לכן קבעתי לעצמי הרבה דברים שלא יכולה לבטל !!! מצויין !

אבל בעצם ...דבר גורר דבר לא? אז (אולי) "כל מה שאני צריכה לעשות זה" > כן ללכת להתאמן...(ואולי) "כי" בעצם כל הדכדוך זה מחוסר עשייה ושעמום ונבירה במחשבות...
    (אולי) "אז" השיגרה כן תכניס בי כוחות....
    ואפילו כשיש לי יום שלם חופשי אני כן מנסה אחרי כמה זמן של חוסר אנרגיות ומצב מדוכדך כן לצאת מזה ...לא יכולה באמת כל היום לשכב במיטה או רק מחשב טלוויזיה ..וזה משפר מצב רוח...

(אבל פשוט המון מחשבות וחששות שנפלו עליי...) "אני צריכה לנהל ולשלוט קצת יותר על כיוון המחשבה שלי שיהיה לטובתי, ולא אתן לחששות וספקות לכרסם בי !"

מה את אומרת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוד!

אני
    28/04/2011

בני מקסים פשוט!

תודה (:

כן אני בעיקר צריכה לחזור לשיגרה ולחיות את חיי ,וכ מחשבות טובות כמו הדוגמא המעולה שלך

הבלוג הוא אנונימי ביותר (: אבל מסתבר שאת רוב הדברים אני כבר כותבת פה ...

היום התחיל ברגל שמאל,בגלל חוסר העשיה אתמול לא נרדמתי כל הלילה ..ממש לילה לבן גרוע ,והרבה מחשבות על האקס והתנצחות איתו במוחי על דברים שהיו
    ואז רגע, היו דברים מעולים -תודה עליהם, והדברים הרעים והבעיתיים -תודה שהם כבר לא ישנם .למרות שזה לא כזה חלק כמו שזה נשמע, כי יש הרבה דברים בעייתים ומחשבות וכ'...אבל כן להתעסק יותר מדי בעבר זה לא טוב בכלל ,ולמה לא כן להודות על האהבה המדהימה שהייתה,ולשמוח שכל הדברים הלא טובים שהיו בזוגיות כבר מאוחריי ומאחוריו והכאב והכעס אולי יגרמו לנו להבין שהיה וזהו ואין צורך או רצון להיות בקשר יותר .
    ואני יותר צריכה לשים לב איך אני באמת חיה את חיי ומשפרת אותם

ואמא כן משקיעה ואיתה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני-

בני
    28/04/2011

שמח שהוקל לך ,
    כדי שהשרשור הזה לא יתיש את באי הפורום, אני מציע להתכתב במייל,
    פתחי איזה מייל לשם כך ונמשיך משם,
    (אם את רוצה כמובן,,,)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד
    כוכבית
    26/04/2011

מועדים לשמחה אני בת 35 בעלי בן 37 ואנחנו עומדים להתגרש. הוא מאוד החלטי בלי שום רצון לשלום בית (כרגע גם אני לא מעוניינת) . הפגיעה שלי היא הניצול שלו גם כספית וגם רגשית אני לא מפסיקה לבכות לא יודעת איך לחזור לשגרה אשמח לקרוא קצת מילות עידוד להן אני זקוקה כי הוריד לי לטימיון את כל המצב רוח שיהיה לי והשמחת חיים תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עידוד

הוספת תגובה

• כוכבית-

בני
    26/04/2011

מצער לשמוע בכל פעם מחדש על עוד זוג שלא מסתדר ומובל כצאן לטבח בהליך הגירושין, אם את חושבת שיש מה לעשות אז תיזמי פגישה אצל מגשר או יועץ לשלום בית לפחות תדעי שניסת לפני שאתם נפרדים,
    לא בטוח שהוא החלטי כ"כ, ייתכן והוא משדר לך כדי לכופף אותך,
    אבל הנקודה המרכזית היא האם אתם מסוגלים לסלוח זה לזה ולנסות לשקם את היחסים בניכם ?

שתפי אותנו יותר :
    יש לכם ילדים ?
    כמה זמן אתם בייחד ?
    מה קרה שאתם "עומדים" להתגרש, איפה הייתם עד עכשיו ?
    -
    בתור המעודד הלאומי אני יכול לרשום לך את המילים הבאות,
    גם אם ההחלטה להתגרש נמצאת בידיים שלו, עדיין הוא צריך להתגרש ממך ! אם לא תתני לו את זה על מגש של כסף זה פשוט לא יקרה,
    אני לא ממליץ לך לפתוח בשביתת רעב או למרר לו את החיים, אבל את יכולה לעשות שרירים שיגרמו לו לחשוב שעדיף לחיות איתך מאשר להפרד, תחשבי ע"ז
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול כך עצוב לי
    אלי
    26/04/2011

הזוגיות שלי עם אשתי היתה גרועה מהרגע הראשון עוד כחברים תמיד רבנו ורציתי לסיים את הקשר אין ספור פעמים מכיוון שאנחנו פשוט לא מתאימים אשתי נלחמה וטענה שהריבים הם בגללה ושהיא תשנה את דרכייה אני מתוך רצון עז להקים משפחה
    התעלמתי מתמרורי ההזהרה והאמנתי בלב שלם שניתן לפתור את הבעיות וליצור זוגיות טובה החלום שלי מגיל קטן היה להיות אבא והגשמתי את זה עם שתיי ילדות קטנות ומדהימות שהגדולה בת שנתיים וחצי מאז שנולדה הילדה הראשונה האמנתי שאני את המשפחה לא יפרק בשום אופן לאחר הלידה השנייה אישתי החליטה שזהו היא רוצה להתגרש היא אטמה את ליבה בצורה ארמטית ואיננה מוכנה לשמוע שום תחינה ובקשה לשלום בית בטענה שהיא לא אוהבת יותר עצם המחשבה שאני לא יהיה עם הבנות שלי קורעת אותי יש לציין שאשתי וכל הסובבים אותנו מגדירים אותי אב השנה
    אני מוכן לספוג הכול רק לא לוותר על הבנות אני פשוט עובד עצות

לקביעת תור
    סגירה
    כול כך עצוב לי

הוספת תגובה

• אלי-

בני
    26/04/2011

מי אמר שאתם לא מתאימים ? אמר פעם מישהו, אין זוג מתאים יש זוג שמותאם !
    תתחילו לעבוד על שיקום הזוגיות שלכם ותראה פתאום איך אתם מתאימים ועוד איך,,,
    אתה יכול להמשיך להיות אב השנה בגידול חלקי של הבנות, כיום ניתן לתת משמורת גם להורה גבר, אם אין התנגדות של אשתך אז בכלל אתה מסודר,
    לך לבדוק עם גורם שלישי מה אתה יכול לתרום לקשר שיעלה על מסלול נכון שאז אשתך תרצה גם להשקיע,
    חבל על כל יום
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כול כך עצוב לי - תגובה

סיגלית גלאי
    30/04/2011

אלי שלום,
    אתה מתאר זוגיות "גרועה" בגלל חוסר התאמה, לא לגמרי ברור על מה אתם לא מסכימים? ומדוע יש תחושה של חוסר התאמה? מה שכן ברור שזה נמשך הרבה זמן ואתם לא יודעים כיצד לצאת מזה. ולכן, הייתי מציעה לכם ללכת יחד לייעוץ זוגי לפני שתקבלו החלטה גורלית של פירוק המשפחה. אם אשתך תגלה התנגדות תציע לה שהיא תבחר את המטפל/ת, תסביר לה את ההיגיון והרצון למצות את הקשר עד הסוף,
    את הרצון לא לפגוע בבנות, אך במיוחד את הרצון שלך להבין אותה וכו'. אני בהחלט מסכימה איתך שניתן ללמוד לפתור בעיות וליצור זוגיות טובה יותר, במידה והקשר מספיק חשוב לשני הצדדים.

מאחלת לך כל-טוב ובהצלחה
    סיגלית גלאי יועצת זוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גירושים

דני
    01/05/2011

הדברים לא בידיים שלך ולכן תבין שאתה מתגרש מאישתך ולא מהילדות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משמורת משותפת

יפית נהרי
    04/05/2011

שלום לך,
    הריני להדגיש כי היום ישנה משמורת משותפת ואתה יכול לתבוע זאת בבית המשפט, ואז יהיה הליך שבו פקידת סעד תבדוק את טובת הילדים. באם תקבל משמורת משותפת אזיי חצי מהזמן הילדות יהיו אצלך. בהצלחה, עו"ד יפית נהרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי היא עושה לך טובה?

רועי
    05/05/2011

ממה שאתה מתאר נשמע שאתה מבלה כבר שנים ביסורים מקום לחיות וליהנות. כדאי שתבדוק אם אשתך לא עושה לך בעצם טובה. לגבי העצה של עורכת הדין בעניין המשמורת המשותפת קח בחשבון שהתהליך יקח בין שנה לשלוש ויעלה בין 50 ל 150 אלף שקל בהתאם לסיבוכיות שתיווצר. ישנן דרכים יעילות יותר וחסכוניות הרבה יותר להתמודד עם המצב שלך. קח כמה דקות ותעיין באתר צומת גירושין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזונות - כמה ?
    דוד
    26/04/2011

אשתי ואני שוקלים להתגרש. יש לנו ילד בן שנתיים.
    כמה בערך דמי המזונות שאצטרך לשלם?
    אנחנו גרים כיום ברמת השרון בדירה בת 5 חדרים ברמת חיים יפה. אני משתכר ברוטו 22 אלף. אשתי לא עובדת.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מזונות - כמה ?

הוספת תגובה

• תשובה עו"ד יפית נהרי

יפית נהרי
    04/05/2011

שלום לך
    דמי המזונות משתנים מתיק לתיק.
    על פי פס"ד בםן עמי עד גיל שנתיים, לא יפחת סכום המזונות מסך של 2000 ש"ח +
    תש' מדור- לסכום זה יש להוסיף 30% מהוצאות בגין הדירה( היכן שאשתך תגור- משכנתא או דמי שכירות בהתאם לרמת החיים שהורגלה).+ 50% השתתפות בהוצאות חינוך והוצאות רפואיות ומיוחדות.
    מכיוון שהינך מרוויח הרבה מעל המינימום, הריי שדמי המזונות של הילד יעלו בהתאם- ויכולים להגיע לסך של 3500 ש"ח (לא כולל הוצאות מדור וחינוך).

יפית נהרי עו"ד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תכנון נכון יקטין משמעותית את הסכום

רועי
    05/05/2011

אם תקח שליטה על התהליך ותנטב אותו נכון תצא עם הסדר מצוין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להתגבר...
    רן
    25/04/2011

שלום,

שמי רן בן 24 וסיימתי לפני שנה וחצי קשר של שלוש שנים בעקבות בגידה מצד בת הזוג.
    חייב לציין שהקשר היה מדהים, כימיה מעולה, תקשורת סקס ועוד, מעבר להיותה בת זוג היא הייתה החבר הכי טוב שלי, הרגשתי יותר נוח לדבר איתה מאשר עם הקול הפנימי שבי (מצפון).
    בשנה האחרונה של הקשר היא החלה לפזול הצידה (סביר להניח מאחר ואני הראשון שלה), הדבר נורא הקשה עלינו ופגע בנו רבות, הכימיה נהרסה, כמעט שלא הייתה תקשורת ושלא נדבר על סקס...
    הרגשתי כי מדובר בתחושת הפספוס שהיא נמצאת עם גבר שטוב לה איתו ויודעת שזה מה שהיא מחפשת אך מנגד טרם חוותה גברים אחרים בחייה והמחשבה על כך לא מרפה ממנה.
    במשך השנה האחרונה הדבר גרם לי לתסכול רב אך לא הבעתי זאת בפניה בכדי לא להעמיס עליה, בתור אישה היא חזקה ויודעת להתמודד עם דברים והייתי בטוח שזו רק תקופה אך לצערי זה נמשך שנה עד תום הקשר...
    בחודשים האחרונים כבר דנו בגלויות על הכל והצעתי לה פעמיים שניפרד אך היא סירבה מטעמה, בשבועות שלאחר השיחה האחורנה המצב השתפר פלאים, כנראה כי ידעה שהולכת לאבד משהו ומעריכים דבר רק כאשר מאבדים אותו זהו טבע האדם.
    התקופה האחרונה הייתה כבעבר חזרנו לצאת, הסקס שב לחיינו והתקשורת חזרה, הרגשתי שהיא באמת חזרה לעצמה ואני נותן בה אמון מלא, הרי היא סירבה שניפרד בדיעבד.
    כחודשים לאחר מכן היא יצאה לאירוע עם חברים מהצבא ובאותו ערב היא התנשקה (לטענתה) עם אחד מהחברה שם, כמובן שאין לי מושג אם היה מעבר, אך עצם זה שהייתה מעילה באמון ולא בגלל הנשיקה החלטתי לסיים מיד את הקשר, הרי הצעתי שניפרד כי המצב היה רע אך היא סירבה ותקעה לי סכין בגב.
    הדבר הרס אותי היא אמנם לא הקשר הראשון שלי אך לא ציפיתי לבגידה ממנה...
    כשראיתי שהיא שבורה אז עזרתי לה להשתקם אין ספק שהיה לי קשה והייתי שבור אבל אני מעדיף ךהיפגע ולא לראות משהו נפגע, אחרי שראיתי שהיא חוזרת לתם ניתקתי איתה קשר לגמרי..
    מאז ועד היום עברו שנה וחצי, יצאתי עם מלא נשים אני מבלה עם חברים ולא נתתי למצב להשפיע לי על חיי היומיום, אך לא הצלחתי להרגיש כלום לאף אחת מהנשים שהייתי איתן, היום גם לאחר שנה וחצי אני מאוהב באקסית באותה הרמה כמו יום לפני הבגידה, לא משנה מה עשיתי כמה חשבתי שוב ושוב על החלק הכי כואב שבקשר שלנו, בכיתי, נזכרתי במילים וברגעים הכי טובים שלנו, אין לי את ההרגשת דאיכה הזאת שכבר מתפוגגת ופחות כואב, זה תמיד נשאר לי חרוט בלב והכאב הוא אותו כאב כמו לפני שנה וחצי.
    הדבר לא משפיע לי על סדר היום אך לא ברור לי למה אני לא מצליח לשכוח אותה, למה במשך שנה וחצי אני נשארתי מאוהב בה כשלא ראיתי אותה פעם אחת, למה אני לא מצליח להשתחרר ממנה?, היא הדבר שאני הכי רוצה כרגע, אני מתגעגע אליה וכבר תקופות שאני כל לילה חולם שאנחנו ביחד, זה פשוט ממוטט אותי ואין לי מושג איך ולאן להמשיך מכאן....

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להתגבר...

הוספת תגובה

• לא מצליח להתגבר... - תגובה

סיגלית גלאי
    26/04/2011

שלום רן,
    אהבה ראשונה תמיד תישאר בליבנו עם זכרונות טובים, פעמים רבות יש לנו נטייה להאדיר אותה באופן לא מודע, ולכן אנחנו ממשיכים לחפש אותה דרך דמויות אחרות.
    זאת הסיבה שלעיתים יש תחושה שקשה לנו להשתחרר וזה הדבר היחידי שנכון לנו.
    אתה מתאר שנפגעת ולכן התרחקת, היה קשר מדהים אך הוא נגמר, נראה שאתה ממשיך לנהל מאבק בתוכך בין הרגש לשכל, עליך להחליט למי אתה נותן ל"נצח" אם אתה רוצה ללכת עם הרגש, אז תחליט שאתה סולח לה באמת ותן הזדמנות נוספת לקשר אם זה אפשרי עדיין. אם זה לא אפשרי לחדש את הקשר תן לשכל שלך לנצח, שכנע את עצמך שזה היה טוב אך נגמר, כי כנראה אתה זקוק למשהו אחר. תמשיך להכיר נשים עם כוונה ליצירת קשר אמיתי, תחשוב על זה שהיא גם המשיכה הלאה ותפסיק לייסר את עצמך.

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקסית

דני
    01/05/2011

לדעתי עדיף היה לך שזה קרה לפני הנישואים-כלומר שנפרדתם והיא התנסתה עם אחרים ואולי אולי ברור לה שאתה האחד והיחיד,תנסה,תבדוק באיזה מצב היא ואם היא פנויה ותנסה לחזור לקשר שבמידה ועדיין קיימת אהבה והערכה הדדית הקשר יוביל לחתונה במהרה...מה שכן ממש לא בטוח שאתם באותו המצב אבל זה שווה בדיקה מצידך,והיה ולא תוכל להמשיך הלאה.מה גם שאין לך מה לסבול מיסורי מצפון כי היא הייתה הלא בסדר.בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוד - היא לא שווה את זה !

ניר
    06/05/2011

גם אם הגלגל יחזור - ונניח
    תעשה צעד קדימה תעזוב אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תברח ואל תסתכל אחורה

בן
    11/05/2011

תברח ואל תסתכל אחורה יש מלא בחורות
    אתה גבר או לא!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה
    צריכה עזרה
    24/04/2011

שבוע טוב לכולם ולמנהלי הפורום..
    שלום רב:
    אני בת 21
    כחצי שנה מנהלת יחסים עם גבר נשוי
    אני רוצה לציין שבהתחלה לא חשבתי ולא היה לי עניין באותו אדם
    והחשוב גם שלא קיימתי עמו יחסי מין ולא נפגשנו כלל
    כל הקשר מנוהל ע"י SMS ובפייסבוק...
    תחילת הקשר התחיל בזה שהאדם איתו אני בקשר עורר את תשומת ליבי בכך
    שהוא היה בדיכאון ושאלתי לשלומו לא ידעתי שהוא נשוי תחילה
    לפני כן
    הייתי עם גבר שהיינו בקשר רציני וחשבנו להתחתן
    ולמסד את הקשר..
    עברו ימים וככל שהתכתבנו הקשר ניהיה מאוד רגשי
    דאגה ולאט הבן אדם אמר לי שהוא מאוהב בי
    קיבלתי את זה קשה וזה יצר אצלי בילבול רב במערכת היחסים שהייתי בה
    לפני כמה ימים הפסקתי את הקשר אם אותו אדם נשוי
    זה מאוד הכביד עליי שהוא לא היה כשהייתי צריכה אותו
    היום אני כואבת ודואגת לשלומו
    בבקשה מה עליי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה עזרה

הוספת תגובה

• צריכה עזרה - תגובה

מיכל פאטל
    25/04/2011

שלום לך,

את בחורה צעירה וחשוב שתביני שמה שאת מתארת כמערכת יחסים זו מערכת יחסים וירטואלית ולא אמיתית.מערכת יחסים אמיתית לא מתקיימת ממיילים ואסמסים.
    יש לך טעות רצינית בהבנה מהי מערכת יחסים אמיתית ומהם מרכיביה שכוללים:רגשות חום,אכפתיות, ביטויי חיבה,קבלה,אמפטיה,אינטימיות, ידידות, הסבת אושר,תמיכה ,קירבה ועוד.....את כבר ודאי מתחילה להבין שלא זה מה שהיה בקשר שלכם מן הסתם.בנוסף, כדאי שתבהירי לעצמך מה מביא בחורה צעירה שמצויה בעיצומו של קשר בריא יותר ומחייב עם בחור פנוי 'לטפל' בבחור נשוי עם דיכאון ? יתכן כי הקשר עם הבחור הצעיר לא מספק? אם כן- בררו לעצמכם מה חסר בקשר על מנת לשפרו.
    במידה ועדיין לא הצלחתם, סיימו את הקשר ותנסי לבנות מערכת על בסיס בריא ולא שגוי.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד להפרד מאשתי
    דניאלי
    24/04/2011

לנו 4 ילדים גדולים ומסודרים. אנו כזוג לא מסתדרים ואין יום ללא מריבות , כינויי גנאי וברוגז. אני מצדי פתחתי בעבר תיק ברבנות, אך אשתי לא הגיע לשם. אני יודע שאם אצא מהבית , לפני שהבית ימכר, אשאר מחוסר כל ואני פנסיונר וחולה. אני נמצא בגהינום ולא יודע כיצד להפרד ובאילו צעדים לנקוט. בעבר אפילו הצעתי לה שאת מירב הכסף היא תקח ותשאיר לי מעט כסף אבל, למרות החיים המרים שלנו היא לא מוכנה אפילו לכך, והיא שולטת בי לאורך כל השנים. זקוק לעצה שתציל את שארית חיי. המיואש האומלל

לקביעת תור
    סגירה
    כיצד להפרד מאשתי

הוספת תגובה

• כיצד להפרד מאשתי - תגובה

מיכל פאטל
    25/04/2011

שלום לך דניאלי,

נישמע אכן שחייך אינם קלים ופשוטים, עם זאת, אם טרם הלכתם לייעוץ זוגי אמליץ לכם לנסות זאת .אני מניחה שזה לא יהיה תהליך פשוט עבורכם בשל היותכם נשואים כפי הנראה שנים רבות, וישנם דפוסי התנהגות שהשתרשו בדינאמיקה ביניכם.
    ניתן לטפל בכם באמצעות טיפול קוגניטיבי- התנהגותי שהוא גם טיפול קצר יחסית וממוקד- אם אתם בעלי מוטיבציה טיפולית כמובן.
    במידה ואתם נחושים להיפרד אמליץ לפנות למגשר/ת בעלת התמחות בטיפול זוגי-משפחתי אשר תסייע להגיע לפרידה ממקום של שיתוף פעולה והסכמה.

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מגבר נשוי
    מורן
    24/04/2011

אני רווקה 30+ ,הייתי בקשר עם גבר נשוי כשנה וחצי ,מן הסתם קשר לא בריא,ללא צמיחה שמלווה בהרבה תסכולים ,כאב ותקוות שווא.
    אהיה כנה ואומר שלא הייתי רוצה לחיות את חיי עם הגבר הזה,ככל שעובר הזמן אני לא יכולה להגיד אפילו מה אני אוהבת בו.
    ניסיתי להיפרד ממנו אין ספור פעמים ללא הצלחה , מצד אחד הוא לא עוזב את הבית אבל אומר שאני לא רצינית ,לא מספיק משקיעה בקשר,טענות אלו מעלות בי גיחוך,הרי הקשר הזה מעוות איך אפשר להשקיע במערכת יחסים כזו? ,כל פעם שהוא אומר לי את זה אני חושבת אולי אם אתנהג אחרת דברים באמת יקרו אבל אני לא באמת מאמינה בזה ,אך אני חלשה מולו .
    יש בי כמיהה למצוא בן זוג ,להקים בית ומשפחה .
    אודה לכם אם תוכלו לתת לי טיפים איך לסגור את הפרק הזה בחיים להמשיך הלאה ,לנטרל את הרגשות אליו והמחשבות והקנאה באשתו
    אני נמצאת במצב של חוסר אונים ,אומרת לעצמי שזהו,לא אהיה בקשר איתו יותר,כמה ימים יש שקט והודעה קטנה ממנו או נקודת שבירה שלי ושוב אני בידיים שלו.

לקביעת תור
    סגירה
    פרידה מגבר נשוי

הוספת תגובה

• אורית-

בני
    24/04/2011

יש כמה דרכים להתנתק סופית, תקראי את השרשורים הרבים בנושא הזה,
    הרעיון בקצרה, כל זמן שלא יהיה לך תחליף טוב ומשמעותי אז יקשה לך להתנגד לקשר ההרסני הזה, את חייבת להחליף חוויות טובות כנגד, זה יכול להיות כל דבר שאת בוחרת ואוהבת לעשות, אבל העיקר לפתוח דף חדש במערכת יחסים רעננה,
    תחשבי כל פעם שבא לך לענות לו, שאת בעצם חותכת חתיכה מהבשר היפה שלך ונותנת לו במתנה !
    תנהלי משא ומתן עם הגוף שלך דברי אליו ותסבירי לו שכדאי לו לחכות עוד קצת, ועוד קצת, כי הדבר האמיתי מחכה לך אי שם, וחבל לפספס אותו בשביל שטויות שמובילות אותך להרס,
    הנשמה רוצה לפרוח ולהתקדם הלאה בחיים, והקשר הזה מונע ממנה, זה תוקע לך את כל החיים וחבל.
    חג שמח ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרידה מגבר נשוי - תגובה

מיכל פאטל
    25/04/2011

שלום אורית,

את נשמעת בחורה נבונה שמודעת למצב הלא בריא של סוג כזה של מערכת יחסים ומנתחת בצורה ריאלית אף אם כואבת את המציאות.כדי לשנות את מצבך עלייך להיות החלטית ולעשות מעשה.בראש ובראשונה עלייך לקבל החלטה אמיתית ונחושה של פרידה מגבר זה.במקביל עלייך לחזק את עצמך ולהפסיק להיות 'חלשה מולו' - שהרי ברור לך שהוא מנצל את חולשתך באופן ציני וחד צדדי.
    כדי לעשות כן, עלייך להגדיר לעצמך מהן מטרותייך בשלב זה של חייך באופן אופרטיבי תוך הצבת יעדים ברורים להשגה (ולא תאורטיים...) תוך הגדרת סדר עדיפיות ביניהם.
    במידה ואינך מסוגלת לעשות זאת בעצמך,שווה לך לגשת למ'ס פגישות עם איש/ת מיקצוע, לברר לעמצך את נושא הדימוי/ההערכה העצמית ולהתחיל לעשות פעולות שיקדמו אותך בחייך ולא יגרמו לך נזק ואף למשפחתו של הבחור הנשוי....

בהצלחה!
    מיכל פאטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כלכך מרוסקת
    חן
    23/04/2011

שלום רב
    לפני כשנתיים בעלי נפרד ממני בשביל מישהי איתה הוא בגד והם עברו לגור ביחד. לקח לי כשנה כדי להתגבר על הקשר בנינו וסופ התחלתי לפרוח. לפני כשנה התגרשנו סופית ברבנות ומאז הוא פתאום הבין כי טעה ורוצה לחזור. ואני אמרתי כי לא טוב לחזור ולא רוצה. לאחר תקופה החלטתי לתת לזה הזדמנות והשכרנו דירה ביחד. אולם ברגע שהעביר חפציו החליט כי לא מתאים ללו אולם המשיך להגיע ולעזור ולבקש כל פעם לחזור מחדש. אציין כי עזב את חברתו לטובתי לפני כחצי שנה. בזמן האחרון התחיל שוב להיות בסביבתי ובנינו בן ה 5. לאחר שאמרתי לו כי לא נראה לי החזרה בנינו היא טובה הוא הלך לחברתו לשעבר והציע לה נישואים. הוא בישר זאת לבנינו אשר שמח על כך מאוד. למרות שאני יודעת כי לא טוב לנו ביחד ברגע שהוא אמר לי כי הם מתחתנים התמוטטתי ומאז אני לא מפסיקה לבכות. אני לא כלכך יודעת מה אני רוצה לשמוע אבל אני פשוט שבורה מהמצב לגמרי, מרגישה ממש ממש מרוסקת והדמעות לא מפסיקות.

לקביעת תור
    סגירה
    אני כלכך מרוסקת

הוספת תגובה

• אני כלכך מרוסקת - תגובה

מיכל פאטל
    24/04/2011

שלום לך חן,

אני מבינה לליבך, זו אכן תקופה לא קלה לך אך את בסופו של דבר תתגברי על המשבר.
    אני מתרשמת שאת הגבת ברוב המצבים שבעלך הציב בפנייך ולא הובלת אותם וחשוב היה שתביני מה הסיבה/ות שהובילו אתכם למשבר עוד קודם הגירושין כדי לנסות ולאחות את השבר ממקום של חוזק.כעת, לאחר שתתני לעצמך הזדמנות לעצור ולבדוק מה היה חלקך השבר הזוגי שלכם על מנת שתוכלי לצמןח מהמשבר שלך למקום יותר טוב.אם את יכולה חעשות זאת לבד אוקי,אם לא אני ממליצה שתפגשי אשת מיקצוע שתסייע לך למקד ולהבין עצמך יותר טוב.בנוסף, התמקדי בחשיבה חיובית ביחס לעתידך,ותעסקי בבחירת אלטרנטיבות שיקדמו אותך לעברו.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רשמת לי

חן
    24/04/2011

רשמת לי "הגבת ברוב המקרים למצבים שבעלך הוביל".. זה מעיד על משהו.. נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חן-

בני
    24/04/2011

כואב הלב לראות איך אדם סוחב איתו למצולות אשה שאהב ויש לו ממנה ילד, אבל נראה שאת כבר התגברת והצלחת להתעלות ולדחוף את עצמך קדימה,
    לדעתי יש לך סיכוי טוב להצליח פעם נוספת, רק בשינוי קטן, הפעם זה לתמיד ! אל תתני לו צ'אנס יותר, הוא לא שווה את האמון שאת מפגינה כלפיו,
    אל תתני לו לתעתע ברגשות שלך, ואל תתני לרגשות שלך,,, לתעתע בך !
    חג שמח ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגידה רגשית - אינני יודעת מה לעשות
    אורלי
    23/04/2011

אני בת 37, ובעלי בן 40 ואנו נשואים 10 שנים ולנו 3 ילדים.בעלי היה תמיד גבר מהחלומות, לא פלרטטן, לא מחפש ויוצא לבד ושנינו היינו נאמנים וטוטאלים לחלוטין, לפני חצי שנה בעלי הכיר אשה בעבודה איתה התחיל בקשר ידידותי בעבודה, דבר אותו לא עשה בעבר לעולם, ולאט התחיל להרגיש רצון לקרבה ושיחות עמה עד שממש נבהל מתחושותיו והחליט לעשות מעשה נורא ולדבר איתה בכדי להפסיק את ההתקשרות הידידותית בינהם, היא בהפתעה גמורה הביעה רגשות כלפיו ומכאן הכל הסתבך, הם החלו לדבר בטלפון מידי יום בשעות העבודה, בעלי הרגיש איום ונורא וממש הפך חולה ולא רצה בקשר הזה, מצד שני לא היה לו עם מי לחלוק את תחושותיו האיומות על כך שחושב ומדבר עם אשה אחרת וטען שתמיד הדגיש בפניה עד כמה אוהב אותי ואין לו שום רצון לפרק את המשפחה, אלא רק לדבר אתה, פעמים רבות ביקש להפסיק את השיחות אך הם חזרו שוב ושוב, במהלך החודש וחצי הוא התנהג בעצבנות ובצורה איומה, עד אותה עת שמאסתי בהתנהוגותו וסילקתי אותו מהבית, למחרת הוא סיפר לי הכל בבכי, שלא מבין איך נפל לשיחות עימה, שלא היה מעוניין ותמיד ניסה להפסיק אותם ולעולם לא חשב להמשיך הלאה, עוד טען שאף פעם לא דיבר עלי משהו רע, אך נאמרו על ידו מס' דברים איומים שלטענתו היו ללא כוונה, כמו אני מאוהב בך ואני רוצה לחבק ולנשק אותך, הוא טוען שאלו אימרות שהיו אמורות לקרב אותה אליו כשהיה שבור והיא לא רצתה לדבר, לטענתו לא היה בינהם מגע או מפגשים כלשהם. הוא סיפר לי הכל והתחרט ואני לא מאמינה איך הגענו לזה, יש לנו אהבה גדולה, יחסי מין מעולים, ילדים והכל, חשוב לציין שבעלי טיפוס מעט בעייתי רגשית שעבר ילדות קשה עם חסכים, אני פגועה, פצועה ומדממת ללא הרף יום יום, לפעמים הוא לא מבין על מה אבל הכאב בתוכי עצום ואני נקרעת בין רצוני לזרוק אותו ולקבל מעט שלווה נפשית לבין הילדים שכל כך קטנים ואינני יודעת מה לעשות, אני בוכה כל יום כבר 3 חודשים, יורדת במשקל ועצובה כל כך, אנחנו כבר חודשיים בטיפול זוגי אך זה עדיין לא מועיל לי, אינני יודעת מה לעשות אשמח לקבל עצות...

הוספת תגובה

• בגידה רגשית - תגובה

סיגלית גלאי
    23/04/2011

אורלי היקרה
    את מתארת באופן כל כך מקסים את הקשר הנפלא שבניתם במשך עשר שנים, באמת שזה לא מובן מאליו שקיימת אהבה, מין טוב, ילדים שבאו מאהבה, נשמע שאת מכירה היטב את בעלך ואת מציינת שבאופיו הוא לא פלרטטן או בוגדני, אז אני שואלת אותך האם שווה לזרוק את כל זה בשל מעידה חד פעמית?
    במקום לשקוע בעצבות ובכאב, אני מציעה לך לראות את הדברים הטובים שקיימים ביניכם, אני משוכנעת שהוא ידע להעריך את זה מאוד, והקשר שלכם יצמח מזה למקומות טובים ועמוקים יותר. נסי לראות במקרה הזה משבר זמני שיחלוף, עם אמונה שבסוף שלו מחכה לכם משהו טוב.

מאחלת לכם בהצלחה וכל-טוב
    גלאי סיגלית יועצת זוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מה לחשוב יותר...
    Rose
    23/04/2011

שלום רב לכולם!
    קודם כל חייבת לציין שאני מאוד נהנת לקרוא פה שרשורים. אפשר ללמוד המון מיזה אפילו אם זה רק בצורה פאסיבית!

אז ככה:
    אני גרה בחו״ל כבר קרוב ל 4 שנים,בת 25 מעולם לא הייתה לי מערכת יחסים רצינית עם גבר. היחידה שהייתה כביכול רצינית או יותר נכון ארוכת טווח (מעל לחצי שנה) הייתה עוד כשהייתי גרה בארץ חשוב לציין שהייתי בזמנו בת 20. והוא היה אלים כלפי , מילולית ופיזית כאחד! הרשתי לו כי אין לי בטחון או ערך או דימוי עצמי גבוה אז בואו נגיד שזה לא היה באמת איזה רול מודל טוב עבורי לגבי גברים או אהבה או לסמוך על בן זוג. כשנפרדתי ממנו (זה היה עניין של חיים או מוות) החלטתי לעזוב את הארץ ולעבור לגור אצל אבי. (לא בקשר עם אמי קרוב לשנה עקב התעללות נפשית מילדות בחירה שלי ) מאז שעברתי לכאן התחלתי ללכת לטיפול מהטראומה של האלימות ושל אמא והילדות החסרה וכו... אפשר לומר שלאחר 3 שנים של טיפול אני מאוד השתנתי ומאוד נהייתי מודעת לעצמי בהמון המון דרכים זה גם מאוד טרם לבטחוןוערך עצמי אבל לא לגמרי עד כפי שהייתי רוצה.... אוקיי עכשיו באמת לעניין : (ככ מצטערת שזה ארוווך)
    3 וחצי שנים הייתי רווקה. לא רציתי ולא בא אף אחד גם ככה . עד לפני זמן מה. אני יוצאת עם מישהו כבר 7 חודשים. אוהבת אותו כמו שמעולם לא אהבתי!!! זה הקשר הכי ארוך שהיה לי וגם מבחינה רצינית הוא בסך הכל גבר עדין ועם ראש על הכתפיים , עובס כמורה ומוסיקאי מצליח. בנאדם מאוד מבוקש! הוא מצא בי משהו כנראה כי אנחנו עדיין עוד עומדים מסתבר. חשוב לציין שהוא נוצרי בא מבית של פרוטסטנטים הדוקים אבל עד כה לא נראה לי שהעובדה שאני יהודיה הפריע או מפריעה לו. אבל בכל זאת רציתי לציין זאת . בנוסף הוא גרוש . היה 8 שנים במערכת יחסים שמתוכן 4 שנים נשוי. היא עזבה אותו והוא כבר סיים עם תהליך הגירושים וביקש ניתוק מוחלט ממנה. התחלנו לצאת 8 או 9 חודשים לאחר הניתוק בינהם. הכל היה מושלם בהתחלה הרגשתי כאילו אני בחלום לא היה דבר להתלונן עליו אבל עם הזמן צצו מספר דברים שהובילו למריבות ואף לסימן שאלה ענקי מול עיני אני מפרטת המון כי אני באמת אוהבת אותו מכל ליבי וחשוב לי מאוד שתבינו את הסיפור שלי ואולי תוכלו לעזור לי.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מה לחשוב יותר...

הוספת תגובה

• PART 2

Rose
    23/04/2011

הדברים המוזרים שקרו :
    1.הוא הציג אותי לפני מספר חבריו אבל החבר הכי טוב שלו עדיין לא יודע ממני בנוסף משפחתו שגרה מחוץ לעיר שאנו גרים בה. שזה אגב דיייי פוגע כי לא שאני לחוצה להכיר את ההורים שלו אבל זה גורם לי תחןשה של בושה מצידו.
    2.זהו משהו שקרה לפני חודשיים בערך ומאז זה מן אפקט יו יו כזה . התווכחנו ורבנו על דברים בתדירות גבוהה ואז הוא בא ואומר לי שהוא לא יודע מה הוא רוצה יותר ומה הוא מרגיש באמת ואמר שאולי עדיף שנלך לאט יותר ולא נתראה כל יום כמו שעשינו עד כה. זה מאוד פגע בי אבל החלטתי לכבד את רצונו. והיה לי מאוד קשה עם זה כי כני בנאדם שזקוק לחום מבנאדם שאני קשורה אליו וזה לי כמעוקה אבל החלטתי לתת לזה ניסיון כי הקשר הזה יקר לי מאוד. מאז דברים שוב חזרו לצורה חיובית יותר עד שגילתי לפני שבועיים שהייתה לו הופעה עם אחת הלהקות שלו בעירנו ואופס הוא לא טרח להזמין אותי כי אופס כנראה שלא התאים לו להציג אותי בפני החבר הטוב שלו ובפני אנשים שמכירים את אשתו לשעבר ואופס גילתי את זה בפייסבוק. איזה תענוג. אז כן הוא שיקר או יותר נכון הסתיר ממני את זה ואמרתי לו שאני גילתי לבד לאחר כך לא דיברנו יומיים ברצף ואז התקשר ושוב פעם אמר שהוא לא יודע מה הוא אמור לחשוב... או לרצות מאחר והוא לא מבין למה הוא ממשיך להסתיר אותי ושמשהו לא בסדר. פגע בי כמו סכין ללב. יום למחרת התקשר ואופס פתאום הוא מתגעגע ואני במחשבות שלו ( חשוב לציין שאמר שכשהוא איתי כמה ימים ברצף הוא חייב ללכת וכשהוא כמה ימים רחוק ממני הוא מתגעגע בטירוף ותשוקה עזה וכו)

כל העניין פוגע בי מאוד. אני בנאדם רגיש מאוד . הוא בסך הכל בנאדם טוב עם לב טוב אבל משהו בו מטריף אותי....
    מאז כל זה כבר ביקש סליחה ואמרתי לו שלגבי אמון יקח זמן לבנות . סלחתי אבל עדין נפגעתי והוא מצידו דיי שכח מהכל גם מיזה שהוא לא יודע מה הוא רוצה כאילו כלום לא קרה.

לא יודעת מה לחשוב יותר . המציאות מבלבלת אותי!
    לכל אלה שקראו את זה! תודה רבה! אין לכם מושג כמה אני מעריכה אתכם! ואת זמנכם היקר!

רוז!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PART 2 - תגובה

סיגלית גלאי
    23/04/2011

שלום רוז,
    סיפור החיים והכנות שלך נוגעים ללב ובהחלט מוכיחים שכל דבר אפשר לשנות כשמקבלים את החלטה ונחושים ליצור את השינוי, כל הכבוד לך על הדרך שעשית עד כה במישור האישי.
    בנוגע למערכת היחסים שלך, את מעלה שאלות עקרוניות וחשובות, לאור זה שאתם יחד כבר 8 חודשים לא נראה לי מתאים שיש מקום להמשיך ול"הסתיר" אותך מהחברים, והגיע הזמן שהוא יקבל החלטה בוגרת אם הוא שלם עם הקשר הזה או לא?!
    ייתכן שקיים גם קושי לגבי היותך יהודייה מול הוריו, אולי נוח לכם בשלב זה להתעלם מהתמודדות עם העניין הזה, אך חשוב שתדברו על זה בפתיחות, עדיף לדעת מוקדם מאשר מאוחר. קבלה אמיתית של האדם כפי שהוא זוהי אהבת אמת, ואין ספק שאת ראויה לאהבה שכזו.

בהצלחה וכל-טוב
    גלאי סיגלית ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרידה הראשונה שלי- כואבת וקשה
    אמא
    22/04/2011

אני בת 23. לאחר קשר ראשון רציני של שנה וחצי שכלל מעבר למגורים ביחד ואוסף של חלומות, הכל התנפץ לי בפנים כשהוא אמר שהאהבה נגמרה.
    אני עוברת על הודעות מלפני שבוע, תמונות, זכרונות- הכל רמז על אהבה גדולה, על רגש גדול מאוד, לאן הכל נעלם?
    הוא אמר שבתקופה האחרונה הוא אמר משהו אחד והרגיש משהו אחר, ואני לא הרגשתי כלום, בערב אחד של שיחה עמוקה בכינו כמו שמעולם לא נתנו לעצמנו להתפרק, והריחוק היה ניכר, אפילו בנשיקה, ובמילים, וברצון שלי לפתור, והרצון שלו להבהיר לי שזה לא ילך.
    היה שם הרבה מעבר לאהבה: הפרש גילאים של תשע שנים, אני בתחילת הדרך לכניסה ללימודים באוניברסיטה, הוא כבר מושרש בקריירה מצליחה, אצלי זה היה הכל ראשוני, ואצלו הרבה דברים היו מוכרים. מההתחלה הוא אמר לי שהוא לא יודע מה לגביי העתיד,שזה מוקדם, אצלי התוכניות כבר רצו וידעתי שאני רוצה אותו בחיים שלי ובעתיד שלי.
    כשנפרדנו הוא אמר לי שמעולם לא הצליח לדמיין את העתיד שלו איתי, זה שובר אותי אפילו כשאני כותבת את זה עכשיו כדי לקבל קצת תמיכה.
    אני יודעת שהלקח שלי מהקשר הוא לדעת שהייתי תלותית. שהחיים שלי לפניו הפסיקו וסבבו סביבו. הכל היה מתחיל ונגמר בו. הרבה קשרים החלטתי לנתק מהמחשבה שהוא מספק לי הכל, ואולי זאת הסיבה שאני מרגישה בודדה ושהקושי להתמודד ולהקים את עצמי מחדש נובע גם מטעויות אלו.

אני מרגישה כבויה. שאני לא יודעת מי אני, מה אני רוצה מהחיים, מעצמי.
    הכאב שלי לא מפסיק, אני בוכה הרבה מצער על מה שיכל להיות, ואיך לא שמתי לב.
    אני גם דואגת לו מאוד. הרבה מהמחשבות שלי קשורות למצבו- מה איתו, איך הוא מתמודד, עם מי הוא מדבר, אם הוא התגבר עליי או לא, במקום להתרכז בעצמי ואיך לעזור לעצמי, אני מביאה אותי לאותו מקום תלותי שבו אני דואגת קודם לו.

לא חשבתי שהקשר יסתיים ככה, לא רציתי, וכמה שזה כואב.
    אני רוצה להשתקם מזה, למצוא לעצמי דרך חדשה וחברים ולדעת שהיה טוב ומפה צריך להמשיך הלאה, קדימה ואני פשוט לא מצליחה.

אשמח לקבל תמיכה,
    תודה.

הוספת תגובה

• הפרידה הראשונה שלי- כואבת וקשה - תגובה

סיגלית גלאי
    23/04/2011

לאלמונית שלום,
    אומנם את צעירה אך מאוד בוגרת ביכולת ההתבוננות והחשיבה שלך, וזה בהחלט ייתרון שיכול לעודד אותך. חשבי על כך שהרווחת אהבה שהיתה בה הנאה וניסיון חיים, חשבי על כך שהיום את יודעת יותר בבהירות מה את רוצה בקשר זוגי. את בתחילתה של דרך חדשה, לימודים וקריירה והכרות עם חברים חדשים שתפגשי, לכי לקראת זה בשמחה שימי את עצמך בלבד במרכז מחשבותייך ונסי להסתכל רק קדימה. אני בטוחה שבמהלך כל זה תפגשי את האדם שיתאים לך מבחינת הגיל והרצון למסד קשר ארוך טווח.
    אני מאחלת לך שתמשיכי לחוות, להתרגש ולהתאהב..

בהצלחה
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה לעזור

אני
    24/04/2011

שלום,אהבה ראשונה שנגמרת,כן עם כל החלומות זה פשוט מרסק את הלב
    אני בערך בגילך ,וגם אחרי אהבה ראשונה שנגמרה,נסיבות אחרות
    אבל מבינה קצת...

מי היית לפניו?
    נכון שכנראה זה נראה שאת לא יודעת, אבל נסי לחשוב
    מה עושה לך טוב ?
    מה את אוהבת?
    אילו דברים חדשים את יכולה לגלות ולנסות בחייך תחביבים..

אין לי דעות חיוביות בקשר למחשבה שיש חבר זהו הוא כל העולם
    כל השאר נעלמים, אבל ככה את חשבת בזמנו ולא יכולת לדעת,
    כעת זה יהיה "לקח" לקשר הבא,
    אילו חברים מהעבר באמת אהבת?איזו חברה טובה?ידיד טוב?
    מי חברים קצת רחוקים יותר שאת יכולה להרים עליהם טלפון
    לשאול לשלומם ולראות אם אפשר לצאת לדבר לבלות?

במסגרת הלימודים שתתחילי תוכלי להכיר אנשים חדשים...

זה קשה מאוד ....מאוד מאוד
    אבל תהיי חזקה ותתמודדי
    אחד הדברים החשובים הוא להעסיק את עצמך
    לא לחשוב יותר מדי ...אבל כן מאוד חשוב להוציא את הכאב

מקווה שעזרתי
    אם את רוצה לדבר מעבר
    תרשמי את המייל שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובל
    רון
    21/04/2011

חייב עזרה, אני נשוי כבר שלוש שנים ואב לשני בנים, מאז הנישואין אשתי לא מפסיקה לרדת לי לחיים ולהציק לי, לכל דבר יש לה טענות, היא כבר אמרה לא פעם שהיא לא סומכת עליי, לא מעריכה אותי, ניסיתי למשוך הרבה פעמים לכיוון של ייעוץ ללא הצלחה, היא לא מוכנה לגשת, קשה לי נורא בחיים האלה, אני אוהב מאוד ולא מקבל ממנה שום אהבה, לא זכור לי מתי היא באה ויזמה חיבוק (שלא לדבר על סקס), ניסיתי לגשת לייעוץ לבד ולצערי הבנתי שהיא חייבת להיות חלק מהטיפול, האם ישנה עוד דרך לנסות לפני שהבית מתפרק?

לקביעת תור
    סגירה
    סובל

הוספת תגובה

• רון-

בני
    21/04/2011

מועדים לשמחה
    אני לא יודע מה אמרו לך בייעוץ, אבל היית אמור לקבל כלים כיצד לתקשר עם זוגתך באופן כזה שלא תרגיש שהיא יורדת עליך כל הזמן, אתה מבין ידידי שזה נשמע לא טוב,,,
    מי שלא רוצה שיירדו עליו, לא מאפשר ולא נותן לזה לקרות, נקודה.
    אז נכון שעכשיו יהיה קשה לשנות סדרי בראשית כי כך התרגלתם מתחילה, אבל לך אין ברירה ועליך להפשיל שרוולים ולגרום למצב להיות שונה, תתחיל במשהו קטן שהוא כאילו קוו אדום מבחינתך ותציב לה גבול, אל תצעק ואל תכעס, פשוט תשדר עוצמה פנימית ותאמר לה בדיבור ישיר ועינייני, כך וכך אני רוצה שתדברי אליי, או הייתי שמח עם היית פונה אליי במילים הללו, זה ירגיש לי יותר טוב וכו', תלמד אותה איך אתה אוהב את הכוס קפה שלך, תלמד אותה איך אתה אוהב שמתייחסים אליך, דבר בשפת האני, אל תטיח בה האשמות, כגון > את הרסת לי את הבטחון העצמי, אני לא אתן לך לעשות זאת יותר, זהו מהיום אני אלמד אותך כיצד לדבר איתי וכו' ,,, לא ולא ! אל תאשים את ואת, אלא דבר חלש, דבר בשפת האני, אני רוצה אני צריך, אני מבקש שתדברי אליי כך וכך, אני אשמח מאוד אם תתני לי את ההזדמנות להראות לך שאני מסוגל לעשות דברים מסובכים, את יכולה לסמוך עליי שאני אבצע את המטלה הזו והזו בצורה הכי טובה !
    תחזור על המילים והמשפטים הללו תכתוב אותם תשנן אותם, ו... תאמר לה בנועם בצורה מכובדת ויפה, אין מצב שהיא לא תרגיש בשינוי, הדבר היחיד שהיא תנסה לערער את בטחונך ותאמר, מי כבר לימד אותך ? מי אילף אותך ? אז תענה לה, שהיות ואתה מאוד אוהב אותה, ומאמין ורוצה לחזק את הזוגיות שלכם, אז יצאת ללמוד כיצד לתקשר נכון, תחזור על המשפטים שוב ושוב, עד שזה ייקלט אצלה ואצלך,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרון

JJ
    24/04/2011

הי,אשמח לעזור[email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי במצבך כ5 שנים והחלטתי להתגרש.

רשיד
    24/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי התאהב באחרת ועזב איך ממשיכים?
    אודליה
    21/04/2011

הוא עזב את הבית בסוף דצמבר, וכיום בהליך גירושין מכוער כל כך, הכל קרה כלכך מהר וחשוב לציין שיש ילד בתמונה, והוא רק בן 3 אני כואבת כל כך, עצובה וכועסת עליו ועל עצמי, עליו, כי איך יכולת לעשות לנו את זה?? איך הרשית לעצמך לנטוש ככה הכל?? ועל עצמי איזו עיוורת הייתי!!! לא האמנתי שניפרד אי פעם, לא התייחסתי לכעסים הרבים שלו עלי, היה כועס ומתעצבן על כל חלקיק אויר שהייתי נושמת לידו, כל דבר היה סיבה "למסיבה" והאבסורד הוא שאהבתי אותו אהבת נפש, תמיד אמר לי שאני המשפחה שלו, וככה הרגשתי גם אני אליו ואצלי זו האמת.. אין לי משפחה למעט אח אחד שאיתו אני בקשר, לא הורים לא דודים שום כלום, הם קיימים (למעט האב) אבל אין שום קשר, הוא יודע מה משמעות משפחה עבורי, איך היה מסוגל ככה לקום וללכת??? אני לעולם לא חושבת שאסלח לו על כך, הילד שלי שבור ומבולבל, איפה אבא שלי, למה אבא הלך לי? ולי אין תשובות, אני בוכה אפילו כשאני כותבת עכשיו, עיזרו לי מתי זה יעבור הכאב הזה? מתי??? ולמה לעזאזל אני מתפללת שיתחרט אם אני לא בטוחה שאקבל אותו בחזרה??? ובתוך תוכי אני אפילו חושבת שאני יודעת מתי כבר הפסיק לאהוב אותי, ולכן חיפש אהבה חדשה.... זה שנתיים לפחות שאני מבקשת ממנו "תגיד לי שאתה אוהב אותי" משהו שממש לא קשה לו לבטא... ותמיד ענה תשובה אחת, "כפרה שלי"... אבל לא הוציא את המילים שכל כך רציתי לשמע, וידעתי בעמקי נשמתי שאולי זה לא קיים שם עוד... אנא ספרו לי משהו מעודד, האם האהבה יכולה לצוץ שוב? האם יש סיכוי שיתחרט? הוא מאוד אוהב את בננו ומאוד קשור אליו, אני רזיתי 20 ק"ג וחזרתי לעצמי כבתחילה ואני נראית מעולה... ומקווה בכל פעם מחדש שמשהו יצוץ לו שם שוב.. משהו יכול לעודד אותי??

הוספת תגובה

• בעלי התאהב באחרת ועזב איך ממשיכים? - תגובה

סיגלית גלאי
    21/04/2011

שלום אודליה,
    אני מבינה את כאבך ואת הבלבול שאת חשה בתקופה זו. למרות הקושי והכאב, נסי לבדוק עם עצמך האם היית רוצה לחיות את חייך באהבה חד צדדית? עם אדם שלא מסוגל לומר לך שהוא אוהב אותך? האם באמת היית רוצה להתפשר כל חייך על צרכים שמגיעים לך?
    ייתכן שהפרידה תגרום לו לחשוב אחרת, להתגעגע, לרצות להיות אתכם שוב. אבל, ייתכן גם שלא. אם הוא עזב כדי ללכת לגור עם אחרת יהיה לו יותר קשה להבין מה הוא מפסיד.אם את מאוד רוצה שיחזור חשבי האם את יכולה ליזום אפשרות לשינוי, לא ברור לי האם הצעת לו אי פעם ללכת לייעוץ זוגי, והאם יש לכך סיכוי בשלב זה?
    כדי להתחזק חשבי על הבן שלך והיי חזקה למענו, חשוב שתעני לשאלותיו, את יכולה להסביר לו בפשטות שאבא עבר לגור במקום אחר, אבל אבא תמיד יאהב אותו ויהיה בשבילו..

בהצלחה,
    גלאי סיגלית
    ייעוץ זוגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודליה-

בני
    21/04/2011

הנה מעודדים אותך סיגלית ענתה לך תשובה מדוייקת ומעודדת,
    אבל בקשת יפה אז אוסיף כמה מילים...

אודליה חג שמח:

מצער לשמוע שאין לך גב משפחתי, לאן זה נעלם ? אולי שם את יכולה לשקם יותר ?
    -
    כפי שאת בטח יודעת אין לנו שליטה על מה שקורה איתנו, אין לנו דרך לשנות את המצב ואיך אומרים לא בוכים על חלב שנשפך... אני מציע לך בחום להתחיל לחשוב מעתה ועד עולם מחשבות חיוביות על כל דבר שמזדמן לפתחך, בדרך הזו את תרגישי טוב יותר גם משום שאת זו ששולטת על איך את רוצה להרגיש באותו רגע, ואיך את מנהלת את המשבר תוך כדי,
    כפי שציינתי, אין לנו שליטה או יכולת לשנות את מה שנקרה בדרכנו, אבל יש לנו את היכולת ואת האפשרות להחליט כיצד נטפל או נתייחס למה שקרה, תחפשי עד שתמצאי את הדברים הטובים שקרו כתוצאה מכך, תוסיפי לרשימת הדברים הטובים שקרו לך את ההורדה במשקל וכו'
    דבר נוסף שרציתי להאיר את עינייך והוא >"הכעס" עליו, ועל עצמך,,, מיותר לחלוטין, אם כעס היה עוזר לשנות מצבים אז היו נותנים אותו בתור טיפול, לא כן ? מכיוון שכעס ועצבים רק מגבירים את התיסכול וגורמים לעוד ועוד מהזבל הזה, אז כדאי למעט עד כמה שניתן מלהשתמש בו,
    מה שהיה מת ואיננו, מה שצריך לעניין אותך זה מה את יכולה לעשות עכשיו ! בכדי לצאת מחוזקת מהמצב שנוצר, אם את נורא רוצה שהוא יחזור אלייך, דבר שהוא די לגטימי אבל יכול להיות שזה בא לך באוטומט בלי לחשוב לעומק, פשוט תעשי רשימת מכולת מה נותן לך הזוגיות הזאת בתור בן אדם, מה את יכולה עוד לתרום למערכת הזו, ואז תוכלי לעשות שיקול של תענוג מול כאב, מה את רואה יותר בקשר הזה,
    -
    אין טעם שתבקשי ממישהו שיאמר מילים שהוא לא עומד מאחריהן ! זה פתאטי לגמריי !
    כי אם זה מה שאת מבקשת אני מוכן לכתוב או לומר לך את זה יום יום,,,
    לכן תשבי עם עצמך, ותנהלי דיון פנימי עם עצמך מה את מחפשת ? מה את רוצה ? וכך תלמדי האם הקשר הזה עדיין טוב בשבילך,
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני

אלינור
    21/04/2011

אתה בן אדם מקסים...
    כל הכבוד על העידוד והמילים הנכונות.
    פשוט מרגש .
    תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודליה-

בני
    21/04/2011

תודה על התודות,

אם זו את אודליה,,,
    לא הבנתי למה אתם בהליכים מכוערים ? כאילו מי גורם לזה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מילה לבני

רוית
    22/04/2011

בני,

אני עוקבת בפורום אחר התגובות שלך, אני חייבת לציין שלא הייתה תגובה שלא הצליחה לעודד גם אותי.

אוהבת את הראש שלך ואפילו אותך ורטואלית....

חג שמח יקירי,
    גלית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלית-

בני
    23/04/2011

היי גלית

חג שמח גם לך.

כזו אהבה (ווירטואלית...) עוד לא הייתה לי,,,
    את מוזמנת להגיב גם, כי מי כמוך יודעת עד כמה זה מעודד,
    מי את ומה הסיפור שלך ?

בני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה