מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב עלסמדר08/11/2010
אופניים כדי לרדת במשקל(עלי לרדת כ-15ק'ג) רציתי לדעת כמה פעמים ובאיזו מהירות וחוזק ולאורך כמה זמן עלי לעשות בכל פעם,(מתכוונת למינימום ההכרחי)אני לא אוהבת שום ספורט וזה הדבר היחידי שעוד מדבר אלי איכשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני בת 52 והתחלתי לאחרונה לרכב על - תגובה
יעל הראל09/11/2010הי סמדר, משום מה משפטך נקטע ולא כתוב על מה התחלת לרכוב, אני מניחה שעל אופניים ולא על אופניי ספינינג. על מנת לרדת במשקל מומלץ לבצע לפחות 3 אימונים שבועיים ובהדרגה לעלות אפילו לארבעה-חמישה. בעניין המהירות/העצימות אינני יכולה להגיד לך בדיוק, זה תלוי ברמת הכושר שלך, בגיל וכו'. מבחינת הנוסחא היבשה את יכולה לחשב 226 פחות הגיל שלך ואז לקבל את הדופק המקסימלי לגילך (174 פ/ד), אח"כ נהוג לחשב את דופק הדרוש לך באחוזים. לפעילות בינונית יש לחשב 70-75% מהדופק המקיסימלי, ואח"כ ככל שהכושר ישתפר תוכלי לעבוד בעצימות של 80% מהדופק המירבי, כך שאצלך בעצימות של 70-70% יוצא שעלייך לעבוד בדופק 121-130 פ/ד (=פעימות לדקה). חשוב לי לציין שדופק יכול להיות מדד מאוד יבש ולא לעלות בקנה אחד עם התחושות הפיזיות, ולכן אני ממליצה שתסתמכי יותר על התחושה שלך ותכווני למאמץ בינוני ולא קשה מידי כדי לא העמיס על עצמך יתר על המידה. ודבר אחרון, לא תוכלי לרדת רק מפעילות גופנית מתאימה, לתזונה חלק מכריע ביותר בתהליך ולכן, אני ממליצה לך להקפיד לאכול באופן מסודר, לצרוך פחות שומנים ומתוקים, לאכול יותר ירקות ודגנים מלאים שתורמים לתחושת שובע ולשתות הרבה מים, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי כושר בפארקיםלי07/11/2010
שלום רב,
אני נוהגת לבצע הליכות מדי יום , ולאחרונה התחלתי להשתמש במתקני הכושר בפארק, רציתי לדעת האם הם אפקטיביים בעיצוב וחיזוק? וכמה זמן צריך לעבוד על כל מכשיר על מנת לראות תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי כושר בפארקים - תגובה
מיכל בן דוד08/11/2010הי לי,
זה טוב מאוד שאת משתמשת במתקני הכושר בפרק בשילוב של הליכות.
הם כן אפקטיבים, בכל פרק כתוב על גבי המכשירים כמה חזורת לבצע וכמה סטים.
אם אין הנחיות אז בד"כ זה 15 חזרות 3X פעמים ,בן סט לסט מנוחה של כדקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצות להתחלת כושר במשקל גבוהיהודית06/11/2010
הי
אני שוקלת 150 קילו, על מטר 68. יש לי צליעה קלה ברגל שמאל מתאונת דרכים ישנה ופריצת דיסק בגב.
אני רוצה להתחיל להתאמן ולשנות את התזונה שלי בכדי לרדת במשקל ולהתחזק. ולמרות שיש לי נסיון בעבר הרחוק בספורט, אני לא בטוחה עכשיו במצבי מה הכי טוב. אולי מאמן כושר אישי, ואז מי כדאי אם מישהו אולי יוכל להמליץ לי מנסיון אישי.. (אני גרה באיזור חיפה), או אולי שחייה, או ריקוד, או בכל זאת הליכה למרות הצליעה.
תודה..:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצות להתחלת כושר במשקל גבוה - תגובה
מיכל בן דוד08/11/2010יהודית שלום,
אני מאוד שמחה לשמוע שהחלטת לחזור להתאמן ולרדת במשקל. השאלה שלך היא במקומה, באמת קשה לדעת עם מה להתחיל.
יש כמה דברים שאת צריכה לעשות. הראשונה זה לפנות לתזונאית על מנת לשנות את הרגלי התזונה שלך. זה מאוד עוזר כשיש הכוונה מדויקת ומעקב.
בנוסף, אני ממליצה להתאמן עם מאמן כושר אישי על מנת לבנות אימון שיתאים ספציפית לך ושהמאמן יעקוב אחרי ההתקדמות שלך.
התעמלות במים (בנוסף למאמן הכושר) יכול מאוד להועיל לך היות ויש פחות עומס
על המפרקים במים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מיכל
יהודית08/11/2010עשיתי באמת אירובי במים שלוש שנים כשגרתי במרכז והיה ממש מעולה.
אבל אין לי מושג איפה יש בצפון. ולגבי מאמן אישי אני לא יודעת איפה למצוא ואיך לבחור.
בקיצור אם יש לך המלצות על מקומות ו/או אנשים ספציפיים..:)) זה יהיה מעולה.
בכל מקרה אתחיל לחפש.
ושוב תודה על תשובתך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכותאפרתי04/11/2010
אני התחלתי לעשות הליכות בהליכון יום יום אני עושה 45 ד' כ- 3 ק"מ האם זה מספיק בשביל לרזות, חשוב לי לציין שאני 5 חודשים אחרי קיצור קיבה ורק עכשיו התחלתי ספורט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכות - תגובה
יעל הראל07/11/2010הי אפרתי, הכל תלוי במאזן הקלוריות שאת יוצרת, אם בנוסף לפעילות את גם מקפידה על מאזן קל' שלילי, את תרזי. נהוג להמליץ על ביצוע של 3-5 הליכות שבועיות בכל מקרה כדי לשמור כושר וגם כדי לגיע להוצאה קלורית, אבל זה תלוי מאוד בך, ברמת הכושר שלך ובתחושה, את יכולה להמשיך עם 3 הליכות ואח"כ בהדרגה להעלות את מס' הצעידות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפני הריוןרויטל04/11/2010
בס"ד
שלום לכולן...אני מעוניינת להיכנס להריון וכמובן עוש את הפעולות הנדרשות לכך יחד עם רופאים...אבל עם זאת אני חייבת להתחיל כושר גופני בכדי להכין את גופי להריון יפה ובכלל,לחזק את השרירים הרפויים(ויש הרבה) ולרזות.אני מאוד מבולבלת כי כולם מזהירים אותי לא לעשות כושר בחודשי ההריון הרטאשונים אבל בכל זאת אני חייבת לעשות משהו עם עצמי שבוע הבא אלה ימי הביוץ שלי ואני מפחדת להתחיל מחר בחדר כושר כי אם אני בע"ה יכנס להריון בימים אלה אני עלולה לעשות תנועות חדות שאסורות....בקיצור תעזרו לי אני חייבת להתחיל מחר כי ממש שמנתי וכל יום מיותר שובר ללא ספורט הוא חבל...בנוסף..איזה פעילות אתן כן ממליצות במצב הקיים שלי?אני חושבת להתחיל על הליכון שאני מאוד אוהבת 40 דקות אינטרוואלי עם קצת ריצה ושיפועים,ומתלבטת מה בנוסף לחיזוק ידיים ישבן ירכיים,שיעורים בסטודיו(ואם כן איזה שיעזרו לי ממש לעצב ולחטב?וכמה פעמים בשבוע) או מכשירים בחדר כושר שהבנתי שלא מומלץ בהריון? יש לציין שאני לא מבינה כלום בשיעורים ומה באמת התוצאות כי יש כל כך הרבה פילאטיס,עיצוב וכ'...כי מכשירים עשיתי בעבר וכן ראיתי תוצאות.
בקיצור מחכה לתשובה ולהכוונה מה כדאי לי לעשות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני הריון - תגובה
יעל הראל07/11/2010הי רויטל,אז קודם כל מזל טוב, ובהצלחה!
אני ממליצה לך לקרוא תשובות דומות לשאלותייך ב"שאלות נוספות".
בנוגע לשאלתך אני חושבת שאין מה לדאוג במידה ואת מבצעת פעילות גופנית מתונה כמו ההליכה שתיארת, או שיעורים בסטודיו: שיעורי עיצוב, הצרת היקפים וכו'. אם אכן תיכנסי הריון, גשי למדריכהבתחילת השיעור ותגידי לה, היא כבר תנחה אותך ממה יש להימנע, למרות שדווקא בשלב כ"כ מוקדם, אין כ"כ ממה להימנע. אני ממליצה לך לבצע 2-3 הליכות (לא קשות מידי) של 35-40 דק' ושיעורי סטודיו כגון עיצוב, עיצוב דינמי וכו'. בכל אופן, אני חושבת שאם את מאוד חוששת בגלל הביוץ, לא יקרה שום דבר אם תחכי שבוע עד שתיקלטי. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות בבקשה ..אני מאמנת סטודיומילי02/11/2010
1- אני מאמנת קבוצה בסטודיו שחלק מן המתאמנות הן חדשות בתחום הספורט וחלק ברמה הרבה יותר מתקדמת. אז כמובן שאני נותנת אלטרנטיבות ל2 הקבוצות :"אם קשה לעשות ככה, אם קל לעשות ככה "...יש מתאמנת שרוצה טיפ איך לרדת לשכיבה על מזרון (גם בסטודיו, וגם בבית) כי היא חשה בכאבים כשהיא צריכה לעשות את זה כבר שנים) היא אמרה שלפני 10 שנים היא בדקה והאורטופד אמר שיש לה הדבוקיות בין החוליות הצאווריות והתחתונות לכן כואב (זה מה שהיא סיפרה לי) אמרתי לה שבכל זאתצ היא צריכה שוב לבדוק את המצב ולקבל יעוץ חדש לא מלפני 10 שנים) אשמח לטיפ "איך לרדת לשכיבה " בלי זהירות , טכניקה טובה שיעזור לה , ושימנע כאבים. תודה
2-אותה מתאמנת : בת 50+ נדמה לי. הרבה זמן לא ביצעה פעילות גופנית , ובטח לא בטן , אז אתמול בשיעור אמרתי לאסוף את הבטן (היינו בשישיבה על הכיסא ) עוד לפני שעשינו תרגילי בטן נטו היא טענה שכאבה לה מאוד הבטן (לי נדמה שזו התכוות ) מה זה יכול להיות לדעתך? תודה רבה יש לך המלצות בשבילי , צורה להעביר שיעור לסופר מתחילים שגילאים נעים בין 35 ל60 שלא עשו אף פעם פעילות? אשמח כי זה קשה להשגיח על קבוצה שלמה ולתקן את כולם. תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 2 שאלות בבקשה ..אני מאמנת סטודיו - תגובה
מיכל בן דוד02/11/2010מה שאת מתארת זאת בעיה נפוצה מאוד כשמעבירים שיעוריים קבוצתיים. הדרך היחידה להתמודד עם זה זה בידיוק מה שאת אמרת, לתת אלטרנטיבות כדי שלכולם יהיה פיתרון.
לגבי הבעיה הראשונה שתיארת, לצערי אין לי אפשרות לתת פיתרון מכיוון שאני צריכה לראות את אותה אישה בכדי לדעת איך לעזור לה.
לגבי השאלה השניה, אני לא יודעת מה זה יכול להיות, אבל הרבה פעמים מופעים מכאובים בלתי מוסברים בזמן השיעור ולכן צריך להרפות קצת מהמתאמנים ולתת להם לנוח ושיחזרו לשיעור כשהם רוצים.
אין פיתרון קסם בכדי לפתור את הבעיות הללו. עם הזמן לומדים איך להתמודד עם אנשים שונים ועם תופעות שונות.
הדבר היחיד שאני יכולה לייעץ לך זה לא להילחץ ולא לקחת יותר מידי אחריות על עצמך. כמו שאמרת אותה מתאמנת צריכה לפנות לרופא בכדי להבין מדוע כואב לה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מילי04/11/2010אכן כן , מרגישה יותר מידי אחריות , כי כיום , כל בן אדם יכול לתבוע מאמן ועל כלום , וזה לא פייר , בעיקר כי אני מאוד בטיוחתית , ושאני אל מפסיקה להגיד להן: מותר לנוח אם כואב , להקשיב לגוף שלכן ! אבל אני מרגישה שאני מדברת לקיר לפעמים
בכל אופן , תודה רבה על עזרתך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוב....יעלי30/10/2010
הייתי רשומה במשך שנה בסטודיו סי הפסקתי כי לא הצלחתי להגיע מספיק זה לא היה בעיר שלי. התחלתי לעשות הליכות 3 4 פעמים בשבוע במשך חצי שעה. האם כפיפות בטן יעזרו גם לחיטוב מה מומלץ להוסיף להליכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב.... - תגובה
יעל הראל15/01/2011הליכה היא פעילות טובה מאוד, רצוי שתגווני את ההליכות תשני מסלולים, תשני את קצב ההליכה, תוסיפי קטעי ריצה אם את יכולה וכו'. תרגילי בטן יתרמו לחיטוב כללי ולחיזוק הבטן שזה מאוד חשוב, אבל תרגילי בטן לא יורידו רקמת שומן מהבטן באופן ממוקד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה במקוםאורלי28/10/2010
שלום רב, אני בת 40, רוצה להתחיל פעילות גופנית בבית. הדגש על הבית כי אין לי זמן לעשות זאת בחוץ. האם ריצה במקום (או בין הסלון למטבח - ואני רצינית) במשך 20 דקות היא טובה לשיפור הכושר ושריפת קלוריות?
תודה אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה במקום - תגובה
מיכל בן דוד28/10/2010לא ההיתי ממליצה לך לעשות את מה שאת מציעה מכיוון שזה יכול מהר מאוד לשעמם אותך.
וגם לא ממש מומלץ לרוץ במקום על רצפה קשיחה לאורך זמן.
אם זמן זאת המגבלה היחידה שלך, אולי כדי שתקני DVD של התעמלות גופנית שתוכלי לעשות בבית. בצורה זו את תעשי אימון שמותאם לסביבה ביתית וגם אימון שבנוי בצורה טובה.
בנוסף, אם את רק רוצה לעשות פעילות אירובית את יכולה לקנות מדרגה אירובית ועליה תוכלי להתעמל 20 דק' בצורה יותר מגוונת מאשר ריצה בבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה - את יכולה להמליץ
אורלי28/10/2010על קלטת לבית, כי כשחיפשתי בחנויות לא ראיתי שיש מי מיודע מה קלטות בעברית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אורלי
מיכל בן דוד29/10/2010האמת שאני לא מכירה קלטת ספציפית בעברית או בכלל. אבל אני בטוחה שבחנויות ספורט את תוכלי למצוא המלצות. גם בחניות ספרים הרבה פעמים מוכרים דברים כאלה. אני בטוחה שבעברית יש הרבה פחות מאשר אנגלית אז אולי את תצטרכי להתפשר על אנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד צעדים - פדומטרספיר26/10/2010
שלום,
יש לי 3 שאלות ממש ממש חשובות !
1 - מה ההבדל בין מד צעדים לפדומטר?
2 - האם כדאי להשתמש במכשיר שכזה, כאילו בתכלס
האם זה באמת סופר תצעדים ולא סתם מבלף אותי?
3 - במידה וכן כדאי להשתמש, מהו המכשיר המומלץ ביותר?
בתודה,
ספיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לתגובה מעליי אפשר לענות ולי לא
ספיר26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד צעדים - פדומטר - תגובה
יעל הראל26/10/2010הי ספיר, לא תמיד אנו עונות על השאלות לפי הסדר שלהן, אין מה לדאוג, אנו עונות לכולן...
בכל אופן פדומטר ומד צעדים הם אותו מוצר פדומטר הוא השם הלועזי למד צעדים.
לדעתי השימוש במכשיר זה יכול להועיל על מנת לקבל מדדים שונים על ההליכה, ברגע שאת מכיילת את המכשיר בהתאם לנתונים האישיים שלך הוא יכול בהחלט להיות מדוייק. אינני יכולה להמליץ לך על פדומטר מסוג מסויים, יש הרבה כאלה בשוק, אני ממליצה לך לחפש מכשיר לא יקר מידי, במחיר בינוני ולנסות לבדוק באינטרנט מה הביקורות עליו, לפני שאת קונה. בהצלחה, יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להוריד מהירכייםרחלי26/10/2010
אני בת 18, נמוכה, שוקלת 47.
אני לא שמנה בבטן, אך יש לי ירכיים ממש ממש שמנות וגדולות.
איזו פעילות גופנית אני יכולה לעשות על מנת להוריד קצת מהן?
אני מרגישה כאילו כל השומן של הגוף מתרכז שם, וזה נורא מפריע לי.
האם עליי גם להימנע ממאכלים מסויימים, כגון פחמימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להוריד מהירכיים -
מיכל בן דוד26/10/2010הי רחלי,
לצערי אין אפשרות להוריד שומן במקום אחד ספציפי בגוף.
מה שאת יכולה לעשות זאת פעילות אירובית כגון: הליכה,ריצה, רכיבה על אופניים, שחייה. לפחות 3 פעמים בשבוע מינימים 30 דק'. כמובן שהמטרה היא להעלות את התדירות ואת אורך הפעילות.
בנוסף, את צריכה לשמור על התזונה שלך על מנת ליצור מאזן קלורי שלילי. כלומר, להוציא יותר קלורית ממה שאת מכניסה.
עלייך להימנע ממאכלים משמינים כגון אוכל מטוגן, ממתקים, לא להגזים באכילת פחמימות וכו'.
יתכן שכדאי שתתיעצי עם תזונתאית על מנת לבנות לך תפריט שיתאים למטרות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כף רגליעל23/10/2010
בת 38 משקל 77 וגובה 1.75 עם פריצות דיסק מזה 20 שנה בגב תחתון בחוליות L4-5 ו L5-S1 עם הקרנה כאבים לרגל ימין (נכות 28% משהב"ט), ללא טיפול ניתוחי, בנוסף אני מטופלת בכדורים להורדת הכולסטרול, ויש לי נטייה לסכרת גבולי. לאחרונה הומלץ ע"י רופא משפחה בעקבות בדיקות הדם לעסוק בפעילות של הליכה או אופני כושר (רגילות) כחצי שעה ביום, לאחר הליכה של כ-20 דקות מרגישה תופעה חדשה שלא הייתה, ברגל שמאל של הרדמות ונימול כף הרגל, דבר שלא היה אף פעם וקורה רק בפעילות הנ"ל לאחר סיום ההליכה הכל חוזר לקדמותו, בזמן רכיבה על אופניים התופעה אינה קיימת.
מה יכולה להיות הסיבה והאם היא קשורה לפריצות הדיסק שיש לי?
האם יש פעילות ספורטיבית שמותרת ו/או לא מומלצת לביצוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרדמות כף רגל - תגובה
יעל הראל26/10/2010יכול להיות מאוד שכאשר את צועדת יש לחץ על החוליות הבעייתיות (כי הרי בהליכה אנו בולמים בערך פי 1.2 ממשקל הגוף שלנו), לעומת רכיבה בה אין עומס ישיר על המפרקים. אני ממליצה לך לבצע הליכה קצרה (10-15 דק') ולא מאוד נמרצת עם נעליים איכותיות (יש לכל חברה דגמים שיוכלו להתאים ולתמוך בנקודות החשובות בכף הרגל ובעמוד השדרה) ואז לעבור לרכיבה/דיווש על אופני כושר, כמו כן את יכולה לוותר על ההליכה ורק לדווש, העיקר לבצע פעילות גופנית אירובית של חצי שעה ביום בשביל להוריד את רמות הסוכר והכולסטרול, את יכולה גם לשחות אם יש לך גישה לבריכה או לבצע פעילות אירובית במים כי גם בה אין עומס ישיר על המפרקים. כמו כן, חשוב שתקפידי לבצע מתיחות לפני ואחרי האימון, באופן הזה תמנעי מראש מצב של התקצרות השרירים וכאבי גב. בגדול הייתי ממליצה שלא תבצעי פעילויות כגון הליכה ארוכה ונמרצת בשיפועים, ריצה, אירובי ,קיקבוקס וכו', כי בפעיליות אלה יש לחץ רב יותר על המפרקים וכמובן על חוליות הגב. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכותיעלי18/10/2010
אני רוצה להתחיל בהליכות, הבעיה אצלי זה אזור הבטן והיידים שהייתי רוצה לחטב האם הליכות יועילו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכות
מיכל בן דוד19/10/2010הליכה זו פעיות גופנית טובה מאוד מכיוון שהיא גם עוזרת להכנס לכושר וגם יכולה לעזור לירידה במשקל.
אם תתמידי בהליכות ובתזונה נכונה את יכולה לראות שינוים בגופך אבל לאו דווקא שינויים ממוקדים באזור הידיים והבטן.
על מנת לעבוד בצורה יותר ממוקדת, עלייך להוסיף עבודת כוח (משקולות) לאימנוים שלך.
אבל אם את רק עכשיו מתחילה לעשות פעילות גופנית, הליכה זאת בהחלט התחלה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופנישולה09/10/2010
בת 53 .מזה כמה שנים לא מתעמלת ואין ליכל כושר.במה להתחיל?יש אומרים יוגה פלדנקרייז או פילאטיס.שמעלתי על 'ני מקרים שמפילטיס ויוגה עם תנוחת ראש למטה נגרם שבץ מוחי.חדר כושר אינני אוהבת אבל מכשיר אליפיטיקל כן יש לי בבית.איך להתחיל על מכשיר זה כמה דקות בהתחלה?איזה סוג התעמלות להתחיל? בעבר טילתי רקדתי וכו'.תודה על היעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לכושר
יעל הראל10/10/2010את יכולה להתחיל ב 10-12 דק' פעילות מתונה על האליפטיקל. פילאטיס היא פעילות מצויינת וניתן להימנע מתרגילים או מנחים שיש בהם לחץ על הראש/הצוואר...
בכל אופן, עלייך לעדכן את המדריכ/ה שאת חדשה ואז היא תתאים את התרגילים לרמה שלך. פלדנקרייז היא פעילות קלה בהרבה מפילאטיס ואני מאוד ממליצה גם עליה כי היא תלמד אותך להכיר את גופף ולהיות מודעת אליו, גם כאן חשוב לעדכן את המדריכ/ה שאת מתחילה כדי שיעשה עבורך את ההתאמות המתבקשות. בנוסף אני ממליצה לך להתחיל לצעוד, 20-25 דק' בקצב קל-בינוני 2-3 פעמים בשבוע, הליכה היא הבסיס לחזרה לכושר. ודבר אחרון, הישמעי לגוף שלך, כשאת מרגישה שכבר קשה לך מידי, או שאינך מרגישה טוב, אל תדחקי בעצמך , בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם אפשר שיענו בהקדם, זה דחוףים08/10/2010
אני עוד חודשיים בת 17, מתאמנת כבר במשך שנתיים בחד"כ 3 פעמים בשבוע באופן אנטנסיבי:
50 דק אליפטי על התנגדות 7-8+עשרים וחמש דק' ריצה על 10.5
+ מכשירים(משקולות ומכשירים לכל איברי הגוף)
+ בטן
עכשיו, בחודשיים האחרונים התחיל נורא להמאס לי מהאירובי ואני פשוט סובלת ברמות
אז התחלתי לרוץ מחוץ לחדר כושר שזה הדבר הכי מדהים שיש,
בין 9 ל 10 ק"מ והמשכתי עם המכשירים והבטן
עכשיו הבעיה היא שהלכה לי הברך, יש לי שבר מאמץ ועכשיו אניצריכה לנוח במשך חודש
שזה הסיוט הכי גדול שלי
ושמעתי שאפשר ל ש ח ו ת שזה הפיתרון המושלם
אבל אני רוצה שחייה שתשתווה לריצות שלי ולהכול, אז אני רוצה לדעת מה מומלץ לי?
איזו שחייה כמה שחייה ומה מו מי? אני בלחץ מטורף כדי לא להעלות במשקל(יש לי נטייה אם אני לא עושה ספורט אפילו שבוע!) ועכשיו יש לי חודש לא לעשות ריצות.
אשמח אם תחזירו לי תשובה באמת באמת בהקדם כי אני בלחץ!
מאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מאי
יעל הראל10/10/2010את יכולה לבצע אימון שחייה שימשך בערך כמו הזמן שבו ביצעת את הפעילות האירובית הקודמת ולבדוק כמה ק"מ זה יוצא, לאחר שבוע לנסות לשחות מהר יותר ולצבור מרחק רב יותר מהמרחק הקודם וכו'. את יכולה לשלב סגנונות שחייה שונים ויכולה גם לבצע אימון אנטרוולים רק במים- כלומר לשחות בריכה בקצב מהיר, וואז בריכה בקצב קל יותר, חוץ מזה אני ממליצה להתייעץ עם מדריך בבריכה, הוא בטח יוכל לתת לך טיפים נוספים.בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למומחים היקרים! נושא החישוקיםאנה06/10/2010
אני מעוניינת לקנות חישוק ולהתחיל באימונים.
הבנתי שאין עליי לצפות לתוצאות מרשימות היות ופעילות זו אינה מעצבת את הגוף אך עוזרת לשריפת קלוריות בלבד, האם זה נכון?
ישנם מספר סוגים של חישוקים, איזה כדאי לקנות?
האם חישוקים עם כדורי סיליקון או חישוקים בכלל יכולים להזיק? לגב או עמוד השידרה?
תודה רבה על תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חישוקים - תגובה
יעל הראל06/10/2010הי, אני חושבת שהפעילות יכולה לתרום גם לחיטוב שרירי הבטן בנוסף לשריפת קלוריות. לא התנסתי בעבודה עם החישוק כך שאינני יכולה להמליץ לך, כדאי להתייעץ עם המוכר ולקרוא באינטרנט מה אנשים שהשתמשו בו כותבים. אינני חושבת שהפעילות יכולה להזיק לגב או לעמוד השידרה כל עוד את לא מגזימה ומבצעת עליו את התרגילים באופן מתון ובלי תנועות חדות מידי. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)