מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי גברינה חד30/03/2011
שלום לכן
אני בת 32 אם לשני ילדים. אני סובלת מכאבי גב מעל לשנה. לפני כשבוע עשיתי בדיקות והתוצאות היו טובות מאד הדם מצויין, הבי 12 הכל חוץ מויטמין D שיצא נמוך (12)והרופא המליץ לי לקחת ויטמין כתוסף מזון.
אני לא שמנה גובה 170 משקל 58. סיפרתי לרופא המשפחה שיש לי כאבי גב וכשהוא בדק אותי אמר לי שרואים שהכל בסדר רק צריך קצת אימונים.
רציתי לדעת האם ישנם תרגילים שאפשר לעשות אותם בבית. יש לי את הכדור הגדול במה זה יכול לעזור.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב - תגובה
יעל הראל30/03/2011את צריכה לחזק את שרירי הבטן והגב את חגורת הכתפיים ולמעשה את כל שרירי היציבה (אשר כוללים את השרירים שפירטתי).
דרך טובה לחזק שרירים אלו היא בעזרת משקולות ובעזרת עבודה על שיווי משקל. הכדור הגדול יכול להוות כלי עזר מצויין, אבל יהיה לי קשה להסביר לך כאן תרגילים, מה גם שעבודה על הכדור במנחים שונים דורשת מיומנות שבלעדיה, את עלולה ליפול ממנו ולפגוע בעצמך. כשאת עובדת איתו הקפידי להיות יחפה או עם נעלי ספורט, כך תוכלי להיות יציבה יותר. אני ממליצה שתרשמי באינטרנט "תרגילים בעזרת פיטבול/ כדור פיזיו" ותחפשי תרגילים באופן הזה,, כך תוכלי לראות גם תמונות של התרגילים. כמו כן, את יכולה לקחת שיעור או שניים עם מאמן כדי שיראה לך מבחר תרגילים שיתאימו, ולדעתי זה הכי מומלץ, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התעמלות בהריוןאיריס29/03/2011
הי, אני בהריון שלישי שבוע 13+. בשני ההריונות הקודמים פחדתי להתעמל.
מלבד תקופות אלו אני מתעמלת המון. עכשיו בהריון הנוכחי אני מבצעת פעילות אירובית, משקולות, שיעורי עיצוב דינמי. רציתי לדעת אם יש בכך סיכון? אם אני מזיעה במהלך השיעור ומאדימה האם זה מסוכן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעמלות בהריון - תגובה
יעל הראל30/03/2011הי איריס, מזל טוב...! אין בכך סיכון בהנחה שכפי שאמרת את מקיימת פעילות שנהגת לבצע גם לפני ההריון, עם זאת חשוב לא להעלות את הדופק מעל 140 פעימות לדקה ולהיות קשובה לגופך. בכל אופן, מאוד מומלץ להמשיך ולהתאמן בהריון, בהמשך אני ממליצה לך לשלב יותר שיעורי עיצוב, הליכות מתונות, יוגה לנשים בהריון וגם התעמלות לנשים בהריון, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחות בהיריוןשרון27/03/2011
שלום,
אני בהיריון, שבוע 26. אני רגילה להתאמן בחדר כושר (סיבולת + אימוני כוח) עוד הרבה לפני ההיריון. במהלך ההיריון המשכתי באותה פעילות, רק בעצימות נמוכה יותר, עד לפני שבועיים.
בשבועיים האחרונים התחלתי ללכת לשיעורי פילאטיס ופיטבול לנשים בהיריון.
באחד השיעורים עשינו מתיחות (מתיחה בישיבה של הרגליים בפיסוק) שאחריה הרגשתי כאב באזור המפשעה. הכאב לא עבר אבל הוא לא מלווה אותי כל הזמן, אלא רק בתנוחות מסוימות (לדוגמא אם אני נשענת עם כל משקל הגוף על רגל אחת, או לפעמים כשאני הולכת). אתמול עשיתי אימון בבית (אימון כוח) ולאחר המתיחה הרגשתי את אותו כאב.
האם יכול להיות שקרעתי רצועה או גיד? מה עליי לעשות כעת?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות בהיריון - תגובה
מיכל בן דוד29/03/2011הי שרון,
זה לא נשמע כמו משהו רציני. יכול להיות שעשית מתיחה מוגזמת ברגל.
תתני לזה עוד קצת זמן , ותנסי לא להגיע לכאב בזמן מתיחה.
כמובן שאם הכאב ממשיך להיות חזק לאורך זמן כדאי לפנות לרופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנייםחגית23/03/2011
היי, רציתי לדעת אם רכיבה על אופניים מחטבת את הירכיים. אני לא מדברת על ספינינג או רכיבה ממש מהירה אלא רכיבה בתוך העיר, על מדרכה וכו'. אפשר לבנות על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים - תגובה
יעל הראל24/03/2011רכיבה בהחלט תתרום לחיטוב היריכיים כמובן שאם מדובר בפרק זמן קצר מאוד ביום
זה לא יורגש וכמובן שיש משמעות לאוכל- כלומר להכנסה הקלורית לעומת ההוצאה, בכל אופן פעילות יומיומית של חצי שעה ויוצר כמו הליכה רגלית לעבודה/רכיבה וכו' גם היא מתונה תיכולה לתרום לחיטוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופני וצלוליטלין19/03/2011
שלום,
האם פעילות של חיטוב ועיצוב יכולה לתרום להעלמת צלוליט או שאין קשר בין הדברים?
תודה רבה מראש,
לין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר גופני וצלוליט - תגובה
מיכל בן דוד20/03/2011יש דעות שונות בנושא זה . אבל בעיקרון כן, פעילות גופנית יכולה לגרום לשיפור מצב הצלוליט.
כמובן שמדובר גם על פעילות אירובית וגם על אימוני התנגדות.
המטרה היא להוריד את אחוזי השומן בגוף בכלל, וכך גם המקומות עם הצלוליט יושפעו מהירידה במשקל.
הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא כמובן בשילוב של תזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון בחדר כושרגילי17/03/2011
התחלתי לאחרונה להתאמן בחדר כושר.
אין לי ממש נסיון בחדרי כושר, וכשאני מגיעה לשם אני די אובדת עצות...
כשאני על מכשירי האירובי- אין לי מושג על איזה דופק לשמור (ואיך לבדוק אותו תוך כדי?- לא לכל המכשירים יש מד דופק), שזה דבר שמאוד חשוב לי כיוון שיש לי נטייה להקל על עצמי מאוד בעצימות במכשירים האלה....
דבר שני- יש כל כך הרבה מכשירים לחיזוק השרירים (לפלג גוף עליון ותחתון, שמקיפים הרבה מאוד קבוצות של שרירים)- שאם אנסה לעשות את כולם אאלץ לבלות שם חצי יום בכל פעם.
איך לדעתכן רצוי לברור בין המכשירים? למיטב הבנתי כן רצוי להתמיד על אותם מכשירים (לשם שיפור ביצועים ויעילות)... מה הטעם במכשירים לירך הפנימי או החיצוני או לשרירי הישבן אם בלאו הכי מה שיקבע את החיטוב זה אחוזי השומן?
ודבר נוסף- מה לגבי כמות הסטים המומלצים? וכמות החזרות בכל סט?
תודה
אגב,
אני לא כל כך סומכת על המדריכים שם ואני רוצה לקרוא קצת על אימוני כושר ובניית תוכניות אימון. אם יש איזשהו אתר מומלץ בשליפה או ספר- אשמח לשמוע.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון בחדר כושר - תגובה
יעל הראל20/03/2011הי שירה,
כדי לדעת על איזה דופק לשמור אני צריכה לדעת מה מטרתך וגם בת כמה את? האם התאמנת בעבר וכו' או שאת רק מתחילה פעם ראשונה, כמה זמן לא התאמנת?... בגדול, בשלב הראשוני של התחלת פעילות, את יכולה להעזר בגופך (ולא במדידת דופק) כדי לדעת איפה את עומדת, כלומר אם קל לך מידי העלי את הקצב, אם קשה לך ואת מתנשפת ולא יכולה לדבר, זה אומר שקשה לך מידי בשלב זה ועלייך להוריד את העצימות (אם מאוד חשוב לך, את יכולה לעצור ולמדוד דופק באופן ידני או להעזר בשעון דופק ואחרי שתכתבי לי את גילך ומטרתך אוכל לכוון אותך למס' פעימות לדקה באופן מדוייק). בעניין המכשירים, באמת לא נהוג לעבוד על כולם בכל אימון, נהוג לחלק את קבוצות השרירים ולעבוד בכל אימון על קבוצה אחרת ואז ולסירגין לעבוד בכל אימון על קבוצה והאימון הבא על הקבוצה השנייה. מטרת העבודה על המכשירים היא העלאת מסת השריר הכוללת (מה גם שזה תורם לחיטוב כללי של הגוף, למרות שברור שאם יש שומן/צלוליט אז מן הסתם זה לא יוריד אותה באופן מקומי, בכל אופן ככל שמפתחים מסת שריר גדולה יותר, חילוף החומרים הבסיסי עולה וכך לעשה תורמים לירידה במשקל, מה גם שחשוב לשמור על טונוס שרירים נכון ויציבה נוכנה ואימוני כוח על המכשירים תורמים מאוד לכך).
אני ממליצה לך למרות שציינת שאינך סומכת על המדריכים, להעזר בהם, שיראו לך את המכשירים ויבנו לך תכנית בסיסית (הרי בסופו של דבר אין סיכוי שהם לא יודעים לבנות תכנית בסיסית, כי זה תפקידם), הם יוכלו לעשול לך "סדר" בבלגן. בעניין החזרות והסטים בתור התחלה נהוג לבצע 12-15 חזרות במשקל של כ 80% מהיכולת המקסימלית שלך.
בעניין הקריאה האינטרנט מלא בתכנים, רשמי "תכניות אימון למטרת...." או באיזה דופק להתאמן, או "חדר כושר" וכך תמצאי חומרים על הנושא.
אני ממליצה לכל מתאמן פשוט לקחת שניים שלושה אימונים אישיים עם מאמן וכך לקבל מושג התחלתי ודגשים לפעילות, אבל זה לשיקולך כי זה מוסיף הוצאה כספית, בכל מקרה זה יכול מאוד, מאוד להועיל לך,
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראש לאחר אימוןמריה10/03/2011
שלום,
אני בת 25 ומאז הילדות אני סובלת ממיגרנות המופיעות בתדירות שונה.
היום אני רשומה לחוג זומבה פעמיים בשבוע ל45 דקות.
לפעמים במהלך ולאחר האימון אני חוטפת התקף מיגרנה המאופיין בדקירות בצד אחד של הראש ובלחץ בתוך הראש.
האם זה תקין או לא?
עליי להפסיק את הפעילות הספורטיבית??
בכל מקום שקראתי רשום שפעילות גופנית דווקא מפחיתה את התקפי המיגרנה..
תודה וסופ"ש נעים, מריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר אימון - תגובה
יעל הראל12/03/2011הי, אינני יודעת אם יש קשר ישיר בין הפעילות והמיגרנה שאת מתארת, אבל מצד שני את טוענת שזה קורה מיד אחריה, כלומר אחרי הזומבה.. אני ממליצה לך להקשיב לגופך ולא להעמיס עליו במיוחד כשמדובר בכאב ראש, אם את מרגישה כך תמתני את הפעילות. בנוסף אולי כדאי שתעשי בדיקות דם, ייתכן שחסר לך ברזל ואז הפעילות יכולה לגרום לכאב ראש בגלל שאספקת החמצן לא מספיק טובה. אני גם ממליצה שתתיעצי עם רופא ואולי גם כדאי לך לנסות לבצע פעילות גופנית אחרת ולראות אם גם היא גורמת למיגרנות. בכל אופן, הקפידי לנשום נכון במהלך הפעילות והקפידי להעלות את הדופק בהדרגה, אולי זה יעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה לאחר אימוןהילה09/03/2011
שלום רב, אני מתאמנת מזה 5 כ שנים ותמיד הייתה לי את ההתלבטות מה נכון לאכול לאחר אימון, האימונים שלי הם תמיד שיעורי סטודיו פעמים בשבוע
1 - שעה עיצוב דינמי + שעה פילאטיס / שעה אירובי מדרגה+שעה זומבה
2 שעה קיקבוקס + שעה זומבה
ברצוני לדעת מה כדי לאכול אם בכלל לאחר אימונים אלו, חשוב לציין שהשעה הינה מאוחרת משום שאני מגיעה באזור 20:30 הביתה ואוכלת בערך ב-21:00.
האם חשוב לאכול דברים מסויימים או שיש מזונות שאסור ממש לאכול לאחר אימונים אלו, אולי יש הבדל בין מה שמותר לאכול בימי אימון שונים
בנוסף רציתי לדעת אם מותר לאכול טוסט לאחר האימון, לכאורה זה נשמע רע, אך חשוב לציין שהלחם הינו לחם שיפון מלא בלבד (ללא חיטה וללא שמרים), צהובה לייט 5% ופטה 5%
אודה לך אם תעני לי בהקדם
תודה ויום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לאחר אימון - תגובה
יעל הראל10/03/2011הי הילה, תזונה לאחר אימון גם היא מאוחר בלילה היא דבר הכרחי וחשוב.
האימונים שאת מתארת כוללים בעיקר פעילות אירובית (למעט הפילאטיס), לאחר פעילות זו מאגרי הסוכר בגוף זקוקוים "לטעינה" מחדש, כמובן שלא צריך להגזים, כי א מדובר באימון שלפני מרתון :-) את יכולה בהחלט לאכול פרוסת לחם שיפון (גם בצורת טוסט), השאלה היא אם כבר אכלת לחם או מנת פחמימות מספקת באותו יום..? בכל אופן, הייתי משתלדלת לאכול גם משה חלבוני - למשל כמה כפות גבינה, ביצה קשה, טונה ולהכין סלט קטן או לשלב ירק כלשהו, אפשר גם יוגורט עם פרי חתוך בתוך וכף של שיבולת שועל...לאחר אימונים כגון אלה שתיארת רצוי שתאכלי תמיד מנת חלבון ופחמימה ולכן המלצתי לך את מה שכתבתי. מזונות שלא כדאי לאכול אח"כ הם מזונות עתירי שומן (צ'יפס, מלוואח, בורקס...) כי הם גם לא מזינים, גם לא ימלאו את מאגרי הסוכר שנתרוקנו וגם לא יתרמו לבניית השריר. בכל אופן, חשוב לזכור שהאימונים הם לא סיבה לאכול הרבה מעבר לרגיל, כי לא שורפים בהם עד כדי כך הרבה קלוריות, תרומתם העיקרית היא לחילוף החומרים הבסיסי שלנו, ולכן את צריכה להתסכל על היום שלך כיחידה שלמה ולראות מה כבר אכלת באותו יום כדי לשמור על מאזן קלוריות תקין, הקפידי גם לשתות מים בכמות מספקת במהלך האימון ולאחריו, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאוששות לאחר פעילות אירוביתרינת07/03/2011
הי,אני בת 33 ,התחלתי להתאמן לפני כשבועיים לאחר הפסקה של חצי שנה ושמתי לב כי לאחר פעילות כמו שיעור אירובי קשה לי לנשום ולוקח זמן רב לדופק לרדת ולחזור לעצמו. האם זה מעיד על בעיה רפואית כלשהי או שזה עניין של זמן עד שאחזור לכושר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאוששות לאחר פעילות אירובית - תגובה
מיכל בן דוד10/03/2011מה שאת מתראת נורמלי לחלוטין, לוקח זמן עד שהגוף חוזר לכושר, זה בעיקר מורגש כאשר מבצעים פעילות אירובית. את תראי שעם הזמן זה יסתדר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשירי כוח בהיריוןשרון07/03/2011
שלום,
אם לפני ההיריון התאמנתי בחדר כושר באופן קבוע במכשירי כוח לידיים ולרגליים, האם בחודש שישי כדאי להמשיך באותה הפעילות רק בעצימות נמוכה יותר או שיותר מומלץ שאבצע תרגילי כוח עם משקולות יד ותרגילים לחיזוק הרגליים על מזרון?
ועוד שאלה - האם עדיף בשליש האחרון של ההיריון לבצע תרגילי כוח על מזרון או שעדיף להירשם לקורסי פילאטיס ויוגה מיוחדים לנשים בהיריון?
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשירי כוח בהיריון - תגובה
יעל הראל07/03/2011הי איילת,
אני ממליצה לך לשלב, יתכן ותוכלי להמשיך עם המכשירים רק באמת הקפידי על משקלים נמוכים- כדי לא העמיס על הגב, על שרירי הבטן ועל שרירי רצפת האגן- בכל אופן יש תרגילים רבים שתוכלי לבצע על מזרון והם יהיו תחליף מצויין למכשירים, העזרי גם בכדור הגדול.
בשלישי האחרון אין מניעה ספציפית להתאמן עם המכשירים, אבל אני למשל סובלת מכאבי גב תחתון, מה שמונע ממני לבצע חלק גדול מתרגילים שנהגתי לעשות, יש נשים שמרגישות שקשה להן יותר לנשום בגלל הלחץ על הסרעפת וכו' ובכלל העומס של הבטן והשינויים המבניים משנים את התחושות בגוף, לכן בפילאטיס ויוגה להריון נייתן למצוא פתרון מתאים יותר, מה גם ששם מתמקדים בשרירי רצפת האגן ובנשימה נכונה, מה שמכין את הגוף ללידה, אז שוב אני ממליצה לך לנסות ולראות מה יותר מתאים לך, וכל עוד את לא מעלה את הדופק ולחץ הדם באופן מוגזם, את גם יכולה להמשיך להתאמן לא רק בפילאליס או יוגה להריון. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה במשקלרותם04/03/2011
שלום, למומחים.
אני בת 26 גובה 153, משקל 53. אני רוצה להוריד 3 קילו ונרשמתי לחדר כושר.
המדריך אמר לי שעל מנת להוריד ממשקלי עלי להתאמן לפחות 3 פעמים בשבוע, (אירובי+מכשירים) וחשוב להתאמן על דופק מסוים שהוא 155 (מותאם אישית). שאלתי היא למה דווקא בדופק הזה?
אם אעשה הכל לפי ההנחיות תוך כמה זמן יהיו תוצאות?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורדה במשקל - תגובה
מיכל בן דוד06/03/2011הי ש',
הסיבה שאמרו לך להתאמן בדופק זה היא מכיווון שבדופק הזה את תוכלי להתמיד בפעילות אירובית לאורך זמן, וכמובן שככל שהפעילות תהיה יותר ארוכה כך תשרפי יותר קלוריות.
לגבי התוצאות כל זה תלוי בתזונה שלך. בכדי לרדת במשקל אנחנו צריכים לוודא שההוצאה הקלורית שלנו תהיה יותר גבוהה מההכנסה הקלורית שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורס מדא"גיותהדר02/03/2011
היי אני לא יודעת אם זה המקום לשאול את השאלה אבל אני מתגייסת עוד חודש ואני הולכת להיות מדאג"ית ואני קצת חוששת כי הבנתי שהקורס מאודד קשה מבחינה פיזית ואני לא בשיא הכושר שלי.ורציתי לדעת אם אתן יודעות מה הדרישה שלהם מבחינת כושר גופני?..ז"א אני יודעת שצריך 46 שכיבות שמיכה 86 בטן וריצת 2000 ב10 חצי שקות אבל אם אני יעשה נגיד 40 ידיים ו75 בטן אני יכולה ליפול מהקורס?אני נורא מפחדת לא לעמות בדרישות :(
ויש דרך מהירה לפתח את שרירי הבטן חוץ מכפיפות בטן?
תודה ויום נעים! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס מדאגיות - תגובה
יעל הראל02/03/2011הי הדר, איזה כיף לך שאת עומדת להתחיל את הקורס הזה, אני הייתי מדא"גית ונהנתי מאוד מהקורס ועוד הרבה יותר מהשירות! אם תעשי 40 ידיים ו 75 בטן ותעמדי בדרישת זמני הריצה את תעברי את המבחן, לא כ"כ מהר נופלים מהקורס כך שאין לך מה לדאוג. המבחן בנוי ע"פ ניקוד, זאת אומרת שכדי לקבל 100 עד כמה שזכור לי צריך 86 בטן, 46 שכיבות שמיכה ובסביבות 8:50 דק' ל 2000, כך שכדי להיכשל לגמרי צריך הרבה פחות מ 40 ידיים ו 75 בטן..
בכל אופן, אני ממליצה לך מאוד לנצל את החודש הזה כדי להתאמן (אך עם זאת, לא להגזים כדי שלא תיפצעי) ככה תגיעי יותר מוכנה. בצעי עליות בטן רגילות כמו שתעשי במבחן הבטן האמיתי, כמו כן יש הרבה תרגילי בטן נוספים שהם לא רק כפיפות בטן רגילות, תוכלי לחפש באינטרנט וגם להעזר בכדור הגדול. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת..
הדר03/03/2011את יכולה להגיד לי אם מחלקים את הקורס לקבוצות לפי קמת הכושר של הבנות?כי אני משערת שכל אחת מגיעה עם כושר גופני שונה..
ולידע כללי יש לך אולי אימייל?הייתי מאודדדד שמחה לשאול אותך כמה שאלות על הקורס,אני נורא לחוצה לקראתו ואני לא מכירה עוד בנות שהיו בקורס ככה שאין לי כל כך עם מי להתייעץ.
וגם אם לא תודה רבה בכל מקרה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה נוספת.. - תגובה
יעל הראל03/03/2011הי, הדר, חשוב שתדעי שאני עשיתי את הקורס לפני 11 שנה... :-) אז אולי אני לא אוכל לתת לך את התשובות הכי מדוייקות, כי בטח דברים מאוד השתנו מאז..
את מוזמנת לכתוב לי למייל הוא מופיע באתר שלי.
לא זכור לי שחילקו אותנו לקבוצות לפי רמת הכושר שלנו, כולנו עשינו אז את הכל ביחד, מי שהיה לה קל יותר בריצות למשל, פשוט דירבנה את מי שהיה לה קשה יותר. הקורס בנוי בצורה מאוד הדרגתית, כך שגם אם את מתחילה עם כושר בינוני או לא מאוד מפותח, את תצליחי להתקדם ולעמוד בדרישות, אל תדאגי. בהצלחה!!
כתבי לי אם תרצי עוד עצות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכון כושרנועה01/03/2011
עשיתי מנוי למכון כושר לאחרונה, לאחר שבמשך שנים לא עשיתי כושר משום סוג שהוא...
האם עלי להתחיל בתדירות נמוכה או להפך, להיכנס לזה כמה שיותר? מה יותר בריא לגוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון כושר - תגובה
מיכל בן דוד01/03/2011הי,
כל הכבוד על ההחלטה להרשם לחדר כושר.
בדברים האלה חשוב לא להתחיל אינטנסיבי מידי על מנת להימנע מפציעות.על כן כדאי להתחיל בצורה מדורגת.
המלצתי היא להתחיל 2-3 פעמים בשבוע ובהמשך לעלות את התדירות.
חשוב לקבל הדרכה על המכשור לפני שמתחילים להתאמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזיות ספורטשירי20/02/2011
שלום,
בחודשים האחרונים התחלתי לרוץ באופן קבוע וכיוון שבורכתי (או קוללתי.. תלוי איך מסתכלים על זה) במידת חזה דיי גדולה (75 G ) אני חייבת חזיית ספורט שבאמת תתמוך.
עד עכשיו הייתה לי חזיית ספורט יחיסת טובה של fila אבל היא לא מספיק חזקה לריצות שלי.
הסתובבתי בכל חנות ספורט .לבני נשים אפשרית וגיליתי שהמבחר בארץ דיי מביך... זה מצחיק כי יחסית לחו"ל נשים בישראל דיי שופעות.
בכל אופן:
בנייקי אין להם יותר את חזיית הrevolution משהו.
בטריומף אין להם מידה מתאימה
באפרודיטה/ אין להם מידה מתאימה
בwoman only יש להם חזייה שעושה משולשים ולא מחזיקה כלום.
עשיתי סקר שוק בין חברותיי בחו"ל וכולם ללא יוצא מן הכלל המליצו לי עלך חברת moving comfort.. האם ניתן להשיג את החזיות שלהם בארץ!?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזיות ספורט - תגובה
מיכל בן דוד21/02/2011לצערי אין לי תשובה לשאלתך.
אני מקווה שמשהי מקוראות הפורום תוכל לתת לך מענה.
בהצלחה בחיפוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזיות ספורט - תגובה - תגובה
יעל הראל22/02/2011כמה עובדות חשובות על חזיית ספורט:
חזייה רגילה מגבילה את תנועתיות החזה ב־25%, חזיית ספורט מגבילה אותה ביותר מכפול. כדי לעצור את הכוח הרב המופעל על החזה בזמן פעילות צריך להפעיל כוח נגדי - וזה התפקיד של חזיית הספורט. היא מגבילה את תנועת החזה, מונעת ממנו תזוזות ומעניקה לו תמיכה חזקה.
חזיות הספורט מסווגות לחזיות אוטמות (Encapsulation), שאורזות כל שד בקאפ בנוי ומעוצב שמכיל את החזה, ולחזיות דוחסות (Compression) – שמצמידות חזק את השד כנגד הגוף ובכך מפחיתות את המשקל שעל החזייה לתמוך בו ומונעות את תנועת השדיים. חזיות שנועדו לפעילות אינטנסיבית משלבות את שני האלמנטים.
קיימות חזיות ספורט רבות לכל החברות: לנייקי, לדתלא, לטריומף, חזייה טובה היא באמת החזייה של חברת CW-x,מובינג קומפורט ועוד. הכי כדאי לך ללכת לנויות ספורט טובות המתמחות בביגוד ריצה/טריאתלון כי שם יש מבחר ולקנות את הדגם שיהיה לך הכי נוח, זה מאוד שונה בין אישה לאישה, בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחזיית ספורט
איתי הר-ניר22/02/2011נסי חזיות של חברת CW-x?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי,
דנה18/03/2011את התכוונת G באמת? או C..?
לי יש C שזה כנראה בעיתי בטקנה לעומת שלך אבל גם..יחסית לא כל דבר נוח. וניסיתי את החזיה/גוזייה של ארנה. זה עם כמו סיליקון מובנה כזה והאמת קצת מפתיע שזה מחזיק האמת אפילו קצת דוחס אתזה..אני גם האמת מחפשת בנרות חזית ספורט טובה אבל כולן ממש נראות דקות כאלה וללא תמיכה נומרמלית..
בהצלחה.
תעדכני.
אם את מוצאת את הדגם שהמליצו לך תעדכני היכן ניתון למצא .
תודהובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוקיים שמנות-עזרה דחוף!שוקיים שמנות19/02/2011
שלום, אני בת 28, שוקלת 63, גובה 1.60
יש לי בעיה של שוקיים רחבות. אני יודעת שזה גנטי, כי גם לדודות שלי יש שוקיים כאלו אבל רציתי לדעת האם יש דרך כלשהי להצר? פעילות גופנית מתאימה לאיזור הספציפי? אני סובלת מאוד כיוון שאני לא יכולה ללבוש מכנסיים קצרים, או לשים בגד ים כי זה לא ניראה טוב.
מי יכול לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שוקיים
איתי הר-ניר19/02/2011אין פעילות גופנית "המטפלת" באיזור ספציפי בגוף.
יתכן ואימוני כוח לפלג גוף תחתון יצרו פרופרציות מתקבלות יותר.
פרופרציות ותפיסת גוף הם משהו סובייקטיבי, לכן כל תוצאה בעניין תהיה אישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוקיים שמנות-עזרה דחוף! - תגובה
יעל הראל22/02/2011אין דרך לעצב או להוריד שומן רק באיזור השוקיים, אני ממליצה לך לבצע תרגילים שונים לחיטוב הרגליים באופן כללי וכמו כן לנסות להתאים את הלבוש למראה השוק. אני יודעת שקשה מאוד להשלים עם מראה של איבר כשאנו לא מרוצים ממנו, אבל זו הדרך היחידה.. נסי להשלים עם מראה השוקיים כפי שהן ולהמשיך ולהתחטב גם ביתר הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)