פורום כושר גופני לנשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטפר בהריון
    לידר
    17/02/2011

שלום,
    אני בהריון לקראת סוף השליש ההריון.
    אני מעוניינת לרכוש סטפר ביתי. אציין כי אני לא מבצעת פעילות גופנית ולצאת מהבית זה לא
    הכי נוח.
    האם סטפר מומלץ בהריון ? יש כמה דגמים, אשמח לדת ואשמח להמלצה:
    1. אייר קלימבר סטפר מגיע עם גומיות
    2. קרדיו טוויסטר סטפר עם ידית אחיזה
    3. סטפר twist and shape

כמה פעמים בשבוע מומלץ לבצע פעילות גופנית ולמשך כמה זמן ?

תודה מראש,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטפר בהריון

הוספת תגובה

• סטפר בהריון - תגובה

יעל הראל
    22/02/2011

הי, אין בעייה עם סטפפר בהריון, חשוב רק להקפיד לא להעלות את הדופק יתר על המידה, הקשיבי לגופך ואל תעמיסי על עצמך יותר מידי.
    שלושת הסטפרים נראו לי טובים, אני באופן אישי אהבתי את הראשון עם הגומיות, אבל הכי כדאי לנסות אותם כי רק ע"י ניסוי תדעי מה נעים לך באופן אישי.
    רצוי לבצע 3-5 אימונים בשבוע, 30-35 דק'. אם את מבצעת שלושה אימונים, את יכולה להאריך כל אימון ל 45 דק' ולהפך אם את מבצעת חמישה אז לקצר מעט כל אימון. (אין בעייה גם לבצע יותר אימונים - אפילו כל יום למשך 20-25 דק' הכל תלוי ברמת הכושר שלך, ובאיך שאת מרגישה). חשוב להדגיש שלא ציינת אם התאמנת לפני ההריון, בגדול אם עשית פעילות לפני ההריון אין בעייה להמשיך איתה אם את רק מתחילה פעילות בהריון הקפידי לא להעמיס מידי על גופך. בהצלחה! (אגב, את יכולה גם להיכנס לאתר שלי ולקרוא בו על פעילות גופנית בהריון- על מה חשוב להקפיד ומה מומלץ לעשות).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית להרזיה
    אנונימית
    17/02/2011

אני בעודף משקל (גובה 1.68 , משקל 92) כבר כמה חודשים אני בכוונה להרזיה - הייתי ביעוץ אצל דיאטנית ולמדתי לאכול נכון יותר
    שיניתי כל מיני דברים בשגרה - מדרגות במקום מעלית - להגיע ברגל למקומות במקום באוטובוס ,המון מים וכו...

וחוץ מזה אני עושה פעמיים בשבוע שעה פילאטיס.
    מלבד חיטוב קל ששמתי לב אליו אני לא מבחינה בשום הרזיה ואפילו עליתי כמה קילו.

זה גורם לי להבין שכנראה הפילאטיס לא מספיק.....ואני צריכה להוסיף עוד פעילות

קצת קשה לי עם פעילות כמו אירובי שקופצים בה או ריצה מכיוון שאני מרגישה כאבים ברגליים ובברכיים כשאני מנסה פעילויות אלה.

האם הליכה היא פעילות מתאימה למטרה שלי?
    כמה פעמים בשבוע מומלץ ולכמה זמן?

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות גופנית להרזיה

הוספת תגובה

• פעילות גופנית להרזיה - תגובה

מיכל בן דוד
    21/02/2011

הי,
    אז קודם כל, כול הכבוד על השינויים שעשית!!!!! זאת התחלה טובה מאוד.
    שנית,בהחלט רצוי שתוסיפי לפעילות הגופנית שלך פעילות אירובית כגון: הליכה, רכיבה על אופניים , שחייה.
    לשאלתך, בכדי לראות תןצאות עלייך ללכת 3-5 פעמיים בשבוע, למינימום 30 דק' כל פעם.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרת היקפים
    הילה
    09/02/2011

שלום רב
    רציתי לדעת האם ניתן להצר היקפים ולהתחטב אבל למרות זאת לא לרדת מיספרית במשקל ?

לקביעת תור
    סגירה
    הצרת היקפים

הוספת תגובה

• הצרת היקפים - תגובה

מיכל בן דוד
    09/02/2011

בטח. יש דעה שאומרת שזהו המדד היחיד שאותו צריך לבדוק כאשר מנסים להוריד בהיקפים/ משקל.
    משקל הוא לא הדבר הכי אמין לבדיקה, מכיוון, שהרבה פעמים שאנחנו מתעמלים אנחנו מעלים את מסת השריר בגוף ושריר שוקל יותר משומן. וכש"עולים" על המשקל זה נראה שעלינו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצרת היקפים

ד"ר יובל דומנ
    13/02/2011

מטרת הצרת היקפים היא אכן לחטב אזורים עקשים. לא מדובר בהפחתה במשקל שכן השומן המתפרק באזור המטופל אינו בכמות גדולה והשפתו על המשקל מזערית עד אפסית.

ריקי מינצר, מנכ"ל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה
    אלמונית
    05/02/2011

אני שוקלת 55 והגובה שלי הוא 1.64 ואני רוצה לעשות דיאטה את יכולה להמליץ לי על תפריט לדיאטה ועל פעילות גופנית שבועית

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה

הוספת תגובה

• דיאטה - תגובה

יעל הראל
    09/02/2011

הי, לא יהיה אחראי מצידי או מצד מיכל לכתוב לך תפריט, אוכל להמליץ לך על קווים כללים לפעילות ולתזונה נכונה, בנוסף אשמח לדעת בת כמה את וכמה את מעוניינת לרדת כי מהנתונים שכתבת לא נראה שאת סובלת מעודף משקל... ייתכן ואת צריכה להתחיל לבצע פעילות גופנית על מנת לעצב את הגוף ולאו דווקא לרדץ במשקל הגוף הכללי.
    מבחינת התזונה:
    הקפידי לאכול ארוחות מסודרות, איכלי פחימומת מלאות במקום לא מלאות, אכלי הרבה ירקות מבושלים וחיים, המנעי ממתוקים, מטוגנים, אוכל מהיר בחוץ והרבי בשתיית מים (על פני שתייה ממותקת).
    מבחינת פעילות:
    מומלץ לבצע 4-5 אימונים שבועיים, מתוכם לפחות 3 אימונים אירוביים: כלומר הליכה/שחייה/ריצה של 35 דק' לפחות, יתר האימונים מומלץ להקדיש לאימון כוח: אפשר בבית בעזרת משקולות, או כנגד משקל גוף תרגילי ידיים, רגליים ובטן, אם את מנויה לחד"כ, את יכולה לבצע אימון פילאטיס, עיצוב וכו'.. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואני

אלמונית
    10/02/2011

אני בכיתה ח' בת 14 ואני מעוניינת לרדת ל-50-52 ..
    וזה לא שאני סובלת מעודף משקל פשוט אני צריכה עוד איזה 3 קילו להרזות ..
    ותודה רבה ( :

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ואני - תגובה

יעל הראל
    10/02/2011

שמחתי לעזור, ואני באמת מדגישה שעליך בעיקר להוסיף פעילות גופנית ולא להיכנס לדיאטות, מפני שבייחוד בגילך- בגיל ההתבגרות הגוף זקוק לאנרגיה וחשוב מאוד שתספקי לגוף את כל אבות המזון כדי שתוכלי לגדול, לגבוה ולהתפתח בצורה תקינה.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלית מדרגות וטחורים
    שירי
    03/02/2011

שלום רב,
    אני 4 חודשים אחרי לידה ראשונה. בסוף ההריון הופיע לו טחור ברמה נמוכה (לא כאב ולא דימם). לאחר הלידה חל שיפור במצב אולם לפני מס' ימים הופיע וריד אחר. כמו כן, מאחר ואינני עושה כושר בצורה ממוסדת החלטתי לעלות מדרגות בצורות שונות (כ- 120 מדרגות) האם יש בכך כדי לגרום לטחורים? האם זה מומלץ בשלב זה? אילו שרירים עוובדים בעלית מדרגות?
    בברכה, שירי

לקביעת תור
    סגירה
    עלית מדרגות וטחורים

הוספת תגובה

• עלית מדרגות וטחורים - תגובה

יעל הראל
    04/02/2011

הי שירי, אינני בקיאה כל כך בהשלכות של פעילות גופנית על היווצרות טחורים, אבל ידוע שמאמץ גופני בהחלט לא תורם להירפאותם. בגדול בשלב בו את נמצאת כ 4 חודשים לאחר הלידה, את למעשה יכולה בהחלט לבצע פעילות גופנית, אבל אם את מרגישה שזה מחמיר את הטחורים אני ממליצה לך לא לעשות זאת.
    השרירים העיקריים העובדים בעת עלייה במדרגות הם השרירים ברגליים (ארבע ראשי,תאומים, כופפי הירך) אך בכל מאמץ שאנו עושים משתתפים גם שרירים נוספים בלי שנרגיש, למשל שרירי היציבה וגם שרירים טבעתיים. המלצתי היא שתקפידי להוציא אוויר במאמץ, אל תעמיסי על גופך יותר מידי, התייעצי עם הרופא שלך בנוגע לעניין ובנוסף שיקלי לעשות פעילות גופנית נוספת ומתונה יותר לפחות עד שהטחורים לא יפריעו לך יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר גופני בהיריון
    שרון
    03/02/2011

שלום,

אני בשבוע 18 להיריון.
    לפני ההיריון התאמנתי בחדר כושר - בעיקר אימון בהליכה מהירה בעלייה ובמכשירי כוח (מכשירים לידיים ולרגליים).
    אני מתלבטת האם בתקופת ההיריון כדאי לי להמשיך עם אותה פעילות שעשיתי לפני ההיריון רק בעצימות נמוכה יותר (זה מה שאני עושה כיום, ואני חייבת לציין שאני מרגישה שהמכשירים מפעילים לי לחץ על הבטן), או להתחיל בשיעורי פילאטיס.
    האם שיעורי פילאטיס, עיצוב ויוגה יכולים להוות תחליף מלא לאימון בחדר כושר והאם הם תחליף טוב יותר לתקופת ההיריון?
    אשמח לקבל תשובה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני בהיריון

הוספת תגובה

• כושר גופני בהיריון - תגובה

יעל הראל
    04/02/2011

הי שרון, התשובה לשאלתך בעצם כתובה בשאלה שהפנית, אם את מרגישה שהמכשירים מפעילים לך לחץ על הבטן או גורמים תחושה לא נעימה אני ממליצה לך בהחלט לעבור אל סטודיו :-) עולם הסטודיו מהווה תחילף מצויין, שם תוכלי גם לשאול את המדריכה על תרגילים חלופיים והתאמות להריון. פילאטיס (לדעתי כמי שנמצאת בשבוע 25 להריון ומדריכה ומתאמנת בענף כבר מס' שנים) לא תמיד מתאים, כי גם בו יש הרבה מאוד עבודת בטן וזה לא תמיד נעים, לעומת זאת יוגה יכולה להתאים (אגב, יש גם יוגה לנשים בהריון שהיא מאוד נעימה בה עובדים גם על נשימות). אני ממליצה לך להשתתף בשיעורי עיצוב, כי בהם יש מגוון תרגילים גדול בהם תוכלי לעבוד על כל הגוף (כולל כמובן על רצפת האגן) רק תוודאי עם המדריכה ממה היא ממליצה לך להימנע. אני מאוד ממליצה כן להמשיך עם ההליכות, אך הפעם ללא עליות ושיפועים, הקפידי לבצע 3-2 הליכות מתונות, לא מהירות מידי ולא כאלה שמעלות מאוד את הדופק, יש להליכה משמעות חיובית מאוד על תהליך הלידה וההריון בכלל, וחבל להימנע ממנה.
    לסיכום: המשיכי לבצע פעילות, אך תהיי קשובה לגופך, הימנעי ממה שלא נעים לך והקפידי לא להעלות את הדופק יתר על המידה, התרכזי באיסוף רצפת האגן כל זמן שאת יכולה והקפידי על נשימות נכונות בייחוד בעת מאמץ. בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נעליים לאירובי מדרגה
    הילה
    03/02/2011

שלום רב
    ברצוני לדעת אם תוכלי לעזור לגבי סוג הנעליים לאירובי מדרגה , אני מתאמנת כ5 שנים בסוגים שונים לעיתים ובעיקר לאחרונה יש לי מעין כאב/שריפה באמצע כף רגל (בחלק התחתון של הכף) החלפתי נעליים כי ידעתי שהם לא ככ מתאימות וקניתי את הנייק לאנגרייד2 החדשות שהם בעיקרון נחשבות לנעלי ריצה חדישות, האם הנעליים האלו אכן מיועדות וטובות לאירובי מדרגה וקיקבוקס ואלי הכאב נבע מכך שזוהי נעל חדשה (רק פעם שניה), או דריכה לא נכונה ? הייתי שמחה אם תייעצי לי מה עלולה להיות הבעיה
    תודה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    נעליים לאירובי מדרגה

הוספת תגובה

• נעליים לאירובי מדרגה - תגובה

מיכל בן דוד
    04/02/2011

הי הילה,

בעיקרון נעלים שמתאימות לשיעורי אירובי מדרגה הם נעליים יחסית גבוהות בשביל לשמור על הקרסול שלא יתעקם.
    אבל זה לא חובה, והרבה בנות קונות נעליים רגילות/ נמוכות כי זה יותר נוח להן או שהן פשוט מעדיפות את המראה הזה.

אינני יכולה לדעת ממה נגרם לך הכאב בכף הרגל ,למרות שאני מכירה את התחושה.
    אם את מרגישה את הכאב כבר כמה זמן כדי שתלכי לאורטפוד בכדי לבדוק אם את צריכה מדרסים.
    אם הכאב חדש והתחיל עכשיו עם הנעל החדשה יכולות להיות כמה סיבות לכאב. אולי הנעל קצת גדולה עלייך ולא מחזיקה לך את כף הרגל בצורה טובה. אולי הגרביים שלבשת לא מתאימות (עבות מידי או דקות מידי) אולי את צריכה ספידה וכו'.
    יתכן שהנעל רחבה מידי ולא ממש תופסת לך את הרגל. ( יש מידות שונות לרוחב נעליים, זה ממש משפיע על הנוחות)

בכל מקרה, אם הכאב ממשיך את תצטרכי להחליף נעליים. אי אפשר להמשיך להתאמן בכאב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה נכונה וכושר
    מבולבלת
    02/02/2011

אני שוקלת 55 והגובה 152, אני רוצה לרדת ולשמור על אורח חיים בריא, אני בת 22, כך שגם אני רוצה להנות ולהראות טוב, הודה לכם אם תגידו לי אם כושר במשך שעה כל יום מספיק, ואיזה תזונה מומלץ לי, לא לדיאטה אלה לתזונה נכונה, על מנת שאני אוכל להשתמש בה למשך זמן.....
    תודה מראש הילה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה נכונה וכושר

הוספת תגובה

• תזונה נכונה וכושר - תגובה

יעל הראל
    04/02/2011

הי, פעילות של שעה ביום היא מצויינת ומומלצת מאוד, עלייך לשלב פעילות אירובית: לדוגמא: הליכה,ריצה, שחייה, זומבה, קיקבוקס ושעתיים-שלוש מתוך הפעילות השבועית תוקדש לאימוני כוח: לדוגמא עבודה בחדר הכושר, שיעור עיצוב, פילאטיס וכו'..
    תזונה נכונה תכלול אכילה מסודרת כל 3 שעות (בלי נישנושים באמצע), הימנעות ממתוקים, ממטוגנים, מעודף פחמימות מאכילת ג'אנק-פוד, המרת הפחמימות הפשוטות (לחם לבן, פסטה רגילה) לפחמימות מורכבות (לחם מקמח מלא,דגני בוקר מלאים, פסטה מלאה וכו'), אם את צורכת מוצרי חלב, הקפידי שלא יעלו על 1.5%, איכלי הרבה ירקות חיים ומבושלים והקפידי לשתות הרבה מים, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטן אחרי לידה
    סיגלית
    02/02/2011

שלום אני אמא לארבעה ילדים בני 10 8 וחצי 6 ושלוש אני כבר שלוש שנים אחרי לידה והבטן שלי גדולה נורא כאילו שאני עוד פעם בהריון יש לציין שאני לא הכי שמנה שוקלת 55 רק הבטן מציקה לי מאוד בולטת מאוד בבקשה עם אפשר להגיד לי איזה תרגילים לעשות או בכלל מה אפשר לעשות כדי שהבטן תרד לי זה מאוד מציק תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בטן אחרי לידה

הוספת תגובה

• בטן אחרי לידה - תגובה

מיכל בן דוד
    03/02/2011

הי סיגלית,
    לא ציינת אם את עושה פעילות גופנית באופן סדיר.
    מאוד חשוב לעשות פעילות גופנית( אירובית ואנאירובית) באופן סדיר בכדי לרדת במשקל .

יש המון תרגילים לחיזוק שיריר הבטן, את יכולה לחפש באינטרנט "תרגילים לחיזוק הבטן" ושם לקבל גם הסברים + הדגמות.
    אבל אם את באמת רוצה לתקוף את הבעיה את צריכה לקחת את הנושא ברצינות רבה ולהכנס למשטר של פעילות גופנית לפחות 3 פעמים בשבוע.
    המלצתי היא להיכנס למסגרת מסוימת: חדר כושר, חוגי התעמלות, או מאמן כושר אישי על מנת ליצור מחויבות מצידך ורציפות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לבטן אחרי לידה

סיגלית
    04/02/2011

מיכל תודה רבה כן שכחתי לציין כי אני מקפידה כל יום לקחת את הילדים לבית הספר ברגל ולהחזיר אותם בקגל אני לא עובדת אבל בבית אני כל היום מנקה מסדרת מבשלת רק אוכל בריא לילדים לא חטיפים רק ביום שבת ולא מטוגנים ושתיה מרובה מים ושתיה חמה כמו נס ותה אני גם לא אוכלת אוכל מהיר ניסתי תרגילים כמו כפיפות בטן אבל שאני אוכלת אפילו מעט הבטן ישר בולטת תודה מיכל ושבת שלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אזור הירכיים
    שירה
    02/02/2011

שלום יעל ומיכל,

אני מנסה להוריד היקפים באזור הירכיים, יש תרגילים ממוקדים שאני יכולה לעשות? בשאר הגוף פחות משנה לי כרגע...

לקביעת תור
    סגירה
    אזור הירכיים

הוספת תגובה

• אזור הירכיים - תגובה

מיכל בן דוד
    03/02/2011

הי שירה,
    באמת אי אפשר להוריד שומן ממקום אחד ספציפי בגוף , ובדרך כלל המקום ה"בעייתי" שלנו הוא המקום הראשון שאנחנו עולים בו במשקל והאחרון שאנחנו מצליחים לרדת בו.
    אז כדי להוריד היקפיים מהיריכיים עלייך להתעמל בצורה מאוזנת כלומר, לעשות פעילות אירובית וגם תרגילי כוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת אימון אופני כושר
    אביגיל
    25/01/2011

שלום,
    אני בשנות ה-20 המאוחרות, לאחר שתי לידות, בימים אלה מנסה להכנס להריון נוסף, גובהי 1.63 ומשקלי כ-68 ק"ג. בשנה וחצי האחרונות עליתי כ-8 ק"ג במשקלי והחלטתי להתחיל לעשות כושר על מנת לחזור למשקלי הרגיל. אי לכך רכשתי אופני כושר ואשמח לקבל המלצה כיצד להתחיל, עם התייחסות לכך שאני מנסה להרות.

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת אימון אופני כושר

הוספת תגובה

• התחלת אימון אופני כושר - תגובה

יעל הראל
    25/01/2011

הי גלי, כמו בכל התחלה מומלץ להתחיל בהדרגה, אימון של 25-20 דק', פעמיים שלוש בשבוע בעצימות נמוכה (כזו שאת מרגישה בה שאת יכולה לדבר תוך כדי..).
    אם תרגישי לאחר חודש-חודש וחצי שזה קל לך מידי, אני ממליצה להאריך את משך האימון אבל לא להעלות את העומס, כלומר אם את מחליטה להעלות עומס, המשיכי לדווש רק 20-25. בגדול אין בעייה עם זה שאת מנסה להיכנס להריון כל עוד תשמרי לא להעלות את הדופק יתר על המידה, את יכולה להעזר בשעון דופק ולראות שהדופק לא יעלה מעל 135-140 פעימות לדקה או פשוט להקשיב לגופך ולא להגיע למצבי התנשפות מוגזמת. אני ממליצה לך כמובן להקפיד על שתיה מרובה ועל תזונה מאוזנת ולהימנע מממתקים/מטוגנים/שומנים וכו'. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לב- ריאה על הפנים
    שירי
    22/01/2011

אני בת 30 ובריאה.
    אני עוסקת דיי הרבה בפעילות גופנית (החל מפילאטיס ועד לריצה, זומבה וכו)
    מה שמטריד אותי זה שהגוף שלי מתרגל לריצות, הוא לא מתעייף ולא כלום אבל הנשימה שלי מקשה מאוד ולוקח לי המון זמן "להתאושש" נשימתית ( אני עושה ריצות אינטרוולים של ריצה+זמן התאוששות וחוזר חלילה).
    גם כשאני עולה מדרגות או הולכת ברחוב בעלייה- אני לא מצליחה לדבר תוך כדי כי קשה לי לנשום..
    האם יש תרגילים יעודים שיכולים לעזור לי לפתח כושר לב-ריאה?

לקביעת תור
    סגירה
    לב- ריאה על הפנים

הוספת תגובה

• לב- ריאה על הפנים - תגובה

מיכל בן דוד
    23/01/2011

הי שירי,
    לא ציינת כמה זמן מנסה לשפר את הסבולת לב ריאה שלך. מה שאת מציינת נשמע הגיוני לחלוטין. עליה במדרגות או הליכה בעליה הרבה יותר מאמצת מהליכה רגילה ולכן את מתקשה בנשימה.
    אינך יכולה להשוות פעילות בחוגים שונים כגון פילטיס ואפילו זומבה לריצה. בשיעורים אלו הדופק לא מגיע לדפקים שמגיעים אליו בריצה, וגם אם כן ( לדוגמה בשיעור זומבה) לא נמצאים בדופק גבוה לאורך זמן. ולכן את לא צריכה להיות מודאגת או מופתעת מתופעה זו למרות שאת מתאמנת כבר כמה זמן.

אחת הדרכים לשפר סבולת לב ריאה זה לעבוד על זה בהדרגה , כלומר לא לעשות אימונים קשים מידי מוקדם מידי.
    אימון אינטרוולים זה טוב , כשזמן ההליכה צריך להיות מספיק ארוך בכדי שהדופק ירד (לדוגמה 5 דק' הליכה 2 דק' ריצה) עם הזמן אפשר לעלות את משך הריצה או לחילופין את מהירות הריצה . בנוסף, ניתן לקצר את זמן ההליכה בין לבין.

בנוסף, יכול להיות שהקצב שאת מכתיבה לעצמך בריצה מהיר מידי בשבילך ולכן קשה לך להתמיד בו, תנסי לרוץ במהירות יותר איטית ולראות אם את מצליחה להתמיד בריצה לאורך יותר זמן. עם הזמן את כמובן יכולה לעלות את קצב הריצה .

בגלל שאת כבר מתאמנת השיפור יכול להיות די מהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    אורי
    13/01/2011

האם הליכה פעם בשבוע כ-4 ק"מ מספיקה לחיטוב , האם רכיבה על אופניים גם מחטבת.
    הבעיה שלי זה אזור הבטן מה עושים ומה כדאי לשלב?

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• אורי

איתי הר-ניר
    14/01/2011

חיטוב = % שומן נמוך ולכן תלוי בעיקר בתזונה.

אין פעילות גופנית שעדיפה באופן מוחלט לחיטוב מאשר פעילות אחרת.

בכדי לחטב את הגוף יש להקפיד על מאזן קלורי שלילי.
    הפעילות הגופנית צריכה להיות כזו המקפידה על הכללים הבסיסיים הבאים:

1. פעילות גופנית עם הספק קלורי גבוה.
    2. פעילות גופנית המשלבת אימון "אירובי" ואימון התנגדות.
    3. פעילות גופנית שמספקת הנאה בכדי להגדיל את הסיכוי להתמיד.

יש לקחת בחשבון שלא ניתן להפחית באופן ספציפי או מקומי על פיזור השומן בגוף.
    הקפדה על תזונה מתאימה ועל פעילות גופנית יובילו לתוצאות.

הרבה סבלנות ובהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב - תגובה

יעל הראל
    15/01/2011

הי אורי, לפעילות חד שבועית יהיה קשה לתרום לחיטוב, עדיף לקיים לפחות שני אימונים. נהוג לומר כי שני אימונים משמרים את המצב הקיים, ושלושה אימונים ויותר תורמים לשיפור הכושר ולחיטוב משמעותי יותר. רכיבה על אופניים תורמת מאוד בעיקר לחיטוב הישבן והיריכיים, מה גם שהיא פעילות אירובית טובה לשריפת שומנים ולשיפור הכושר.
    כדי לחטב את הבטן מומלץ לבצע יותר פעילות אירובית כגון הליכה, ריצה, שחייה, שיעורי אירובי וכו', כפיפות בטן לא "יורידו" שםרקמת השומן באופן ממוקד דווקא מהבטן. כמובן מומלץ לשלב אימוני כוח: שיעורי עיצוב, עבודה בחדר הכושר או תרגול בבית על כל קב' השרירים. אני ממליצה לך לשלב עבודה על שרירי הcore = שרירי הבטן העמוקים ושרירי היציבה. מידע על תרגול שרירים אלו ותרגילים ספציפים שעובדים על הcore , תוכלי למצוא באתר שלי ובאינטרנט, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון חדר כושר ופריצת דיסק
    קרן
    08/01/2011

אני בת 28 אחריי לידה אחת (שנה) עד עכשיו התאמנתי בסטודיו חוגי אירובי 2-3 בשבוע כמובן שברגע שהפסתקתי מייד הרגשתי נפשית ופיזית...נגמר המנוי ואני שוקלת לעשות מנוי לחדר כושר ובו גם חוגים. שאלתי היא: אני סובלת מפריצת דיסק בחוליות l4-l5 דווקא ספורט חיזק את כל אזור הגב התחתון והבטן ולא חשתי כאבים כלל, האם אני יכולה להתאמן בחדר הכושר בכל המכשירים כולל ספיניניג,ואם יש מכשיר שעליי להמנע מלעלות עליו.
    אני רוצה לחטב את הגוף ולרדת 5 קילו סה"כ!!
    תודה רבה
    קרן

הוספת תגובה

• אימון חדר כושר ופריצת דיסק - תגובה

יעל הראל
    09/01/2011

הי קרן, אני חושבת שאם לא הרגשת כאבים מהאופן בו התאמנת עד היום את יכולה להמשיך במה שעשית, כמובן כדאי שתתיעצי גם עם מדרעך חדר הכושר כשהוא בונה לך את התכנית. הייתי ממליצה לך להימנע מריצה למשל או מפעילות שמפעילה זעזוע על עמוד השדרה, ולכן ספיניניג/אליפטיקל/שחייה וכו' זה בסדר גמור ואף מומלץ.
    אני ממליצה לך להימנע מהרמת משקלים כבדים (אם את מתכוונת להתאמן בחדר הכושר) ולהיזהר ממכשירים שמפעילים לחץ על הגב התחתון כמו למשל סקווט כנגד משקל, לאנג'ים כנגד משקל. כמו כן, אני ממליצה לשלב שיעורי סטודיו שיתרמו לחיזוק השרירים העמוקים ותנועתיות הגב: למשל שיעורי פילאטיס, core, עיצוב, יוגה, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון על מכשיר אליפטיקל
    עדי
    07/01/2011

שלום, ברכישת מכשיר אליפטיקל לשימוש ביתי- מהי המשמעות של משקל גלגל התנופה? למשל של 14 ק"ג לעומת 8 ק"ג? (אני בת 29, 60 ק"ג, 174 ס"מ)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אימון על מכשיר אליפטיקל

הוספת תגובה

• אימון על מכשיר אליפטיקל - תגובה

יעל הראל
    08/01/2011

הי, אני יודעת שעדיף לקנות מכשיר בעל גלגל תנופה אחורי ושיהי מגנטי. לגבי המשמעות של 8 לעומת 14 ק"ג אינני יודעת את המשמעות הספציפית, אבל יש לו משמעות לתנועה ארוכה וחלקה יותר (אני מניחה שככל שגלגל התנופה כבד יותר כך המכשיר קרוב יותר לקטגוריית החצי מקצועי ולכן הוא יקר יותר...), אני ממליצה לך להתייעץ עם מס' מוכרים מכמה חנויות ולראות מה תשובתם, כמו כן מנסיוני בעת רכישת מכשירי כושר ביתיים, הכי חשוב שתנסי את שני הדגמים ותראי מה יותר מתאים לך, לא בהכרח המכשיר המומלץ או הטוב יותר הוא זה שעדיף אלא המכשיר שיותר יתאים לך אישית הוא זה שיהיה כדאי לך לקנות, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלגל תנופה

איתי הר-ניר
    14/01/2011

קובע את פוטנציאל ההתנגדות של המכשיר ומאפשר מומנטים גדולים יותר על מערכת השרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה