מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנה בטנית וסוכרתעדינה30/12/2010
שלום
אני בת 36 ויש לי סוכרת 2 בשלב שאני עם אינסולין לנטוס, לא הייתה עליה במשקל כשהתחלתי אינסולין וחושבת להתחיל לעשות פעילות, מנסה לשפר את התזונה שלי גם ורוב השומן מתרכז באזור הבטן
כיצד אוכל להתחיל לעשות פעילות שתעזור לרדת במשקל בכל הגוף אבל בפרט בבטן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה בטנית וסוכרת - תגובה
מיכל בן דוד01/01/2011הדרך הכי יעילה והכי טובה לרדת במשקל היא כמובן פעילות אירובית.
אם תתמידי בפעילות אירובית (הליכה, ריצה , רכיבה על אופניים,שחייה וכו') לפחות 3 פעמים בשבוע בשילוב של תזונה נכונה את תראי תוצאות. בשביל לרדת במשקל צריך ליצור מאזן קלורי שלילי, כלומר ההכנסה הקלורית צריכה להיות יותר נמוכה מההוצאה הקלורית.
בנוסף לפעילות אירובית אני ממליצה לעשות גם תרגילי חיזוק , הדרך הקלה ביותר היא להירשם לחוגים שונים (אפשר להירשם לחדר כושר או פשוט להירשם לחוגי כושר שונים)
בצורה זו את מקבלת הנחייה מדויקת ופעילות גופנית מאוזנת שעובדת על רוב קבוצות השרירים בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצות ACSM לפעילות
איתי הר-ניר06/01/2011פעילות גופנית בשאיפה לרוב הימים בשבוע. 5-6 ימים.
עצימות לפעילות 40-60% מצריכת חמצן מרבית.
20-60 דקות אימון, יש להימנע מאימון בשיא פעילות אינסולין.
לאימון התנגדות 8-10 תרגילי התנגדות עד 20 חזרות 2-3 אימונים בשבוע, אין צורך להגיע לכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרולים"לידי ס פיטנס"טלי25/12/2010
היי
אני בת 45 עליתי כ5 ק"ג בשנה האחרונה. אני מתאמנת בשיעורי עיצוב וחיטוב לנשים 2-3 פעמים בשבוע ששיכים לח. כושר פורמה. נמאס לי מהמכשירים בח. כושר.
סימתי מנוי וחשבתי להרשם ללידיס פיטנס בשל שיטת האימון המשלבת סטודיו עם אימון מחזורי בן 30 דקות של אינטרבלים. אני אוהבת את השיעורים המיועדים לנשים לא אוהבת לעבוד לבד על מכשירים. מה דעתכן על השיטה ? האם 3 פעמים בשבוע יש להן השפעה?
בישוב בו אני גרב אין לידיס פיטנס והמרחק מביתי לסניף הקרוב כ15 דקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרולים"לידי ס פיטנס" - תגובה
יעל הראל25/12/2010אינני יכולה להמליץ לך על המקום כי לא התנסתי באימונים שם, אבל לדעתי אימון של 30 דק' זה קצת קצר מידי. עם זאת אני מאוד אוהבת אימוני אינטרוולים כי הם עובדים על המסלול האירובי והאנאירובי, אני ממליצה לך לנסות את המקום החדש לשלב עוד צעידה אחת או שתיים בשבוע, כדי להשלים זמן אימון, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזוראיריס23/12/2010
הי,
אני סובלת מכאבי מחזור חזקים מאוד אך אם אני עושה כושר גופני זה מעביר את הכאב (למרות שלאחר מכן אני מרגישה חלשה מאוד) האם זה הגיוני, ומה הנזק הנגרם לגוף אם בכלל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור - תגובה
מיכל בן דוד23/12/2010
זה הגיוני מאוד שלאחר הפעילות הכאב עובר, הפעילות עוזרת להפיג את הכאב. את לא עושה שום נזק לגוף, ההפך.
אם את מרגישה חלשה את צריכה לבדוק מה את אוכלת, אולי את לא אוכלת מספיק לפני האימון או אחרי. אולי אפילו כדאי לך לעשות בדיקות דם.
לא ציינת איזה פעילות את עושה, אבל את יכולה לעשות פעילות בעצימות קצת יותר נמוכה ולראות אם את מרגישה יותר טוב ופחות חלשה לאחר כך.
בדרך כלל נשים טוענות שדווקא פעילות אירובית כגון הליכה או ריצה, עוזרת להם להפיג את כאבי מחזור .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אליפטיקלג'ניה23/12/2010
שלום,
קניתי לא מזמן אליפטיקל ורציתי לשאול מתי הכי טוב להתאמן עליו? בבוקר לפני ארוחת בוקר, בערב?
תודה מראש,
ג'ניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אליפטיקל - תגובה
יעל הראל23/12/2010תתחדשי! אין שעה בה הכי מומלץ להתאמן, אצל כל אחד זה שונה וכל אחד מרגיש. כמובן שאם את מתאמנת בבוקר, עדיף שלא על בטן ריקה, אלא אחרי משהו קטן, זו לא חייבת להיות ארוחה, יכולה להיות גם בננה, פרי אחר, חטיף אנרגיה פירות יבשים, כמובן שאני ממליצה גם לשתות ולא להצחיל אימון בבוקר לפני ששתית.נסי לדאוג לכך שאת לא מתאמנת "על בטן ריקה" כי אז תחושי שקשה לך ואת עייפה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
ג'ניה23/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייTTT19/12/2010
מה דעתכם על המכשיר שיצא חזק לאחרונה במכוני הכושר ספא וכו'?
מכשיר הרטט..
מה היעילות ?
אני אישה עעסוקה מנהלת עסק מהבית בשעות לא סדירות יש לי 3 ילדים קטנים ... מתוכם רק שניים במסגרת עד 1:30...
אני עובדת בשילוב והיה לי קשה עם החדר כושר...
מציעים מכשיר כזה לקנייה בבית
הייתי מעוננית כי אני בטוחה שאצליח לעשות בו פעם-פעמיים ביום כל פעם 10 דקות... זה לא מצריך להחליף לבגדי ספורט ואני יכולה למצוא לזה זמן פנוי...
הם טוענים שעשר דקות על זה זה שורף 300 קלוריות... נראה לי קצת הזוי..
בכל זאת זה כסף ואני רוצה לדעת אם להשקיע בזה במקום במכון כושר
שלאחרונה בקושי שלוש פעמים הצלחתי להגיע וזה נטל גדול ומאד מתסכל שאני מפסידה הרבה לקוחות כל פעם שאני שם... אני יותר בטלפונים מאשר בכושר...
מה אתם ממליצים וסליחה על החפירה.. תודה
ד"א
אני בת 22... שנה וחצי אחרי לידה שלישית.. נתקעתי במשקל 75 קילו אני מטר 75.. פעם ראשונה שנתקעתי.. אני בדרך כלל אחרי חצי שנה בין 66-70 קילו... מתסכל!!! הצילו!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי - תגובה
מיכל בן דוד21/12/2010הי,
לצערי אני לא מכירה את מכשיר הרטט ולכן לא אוכל להמליץ עליו.
אבל הרעיון לוותר על פעילות גופנית לא ממש נשמע לי רעיון טוב. את בחורה צעירה ולא כדאי להתחיל עכשיו לוותר על הפעילות הגופנית.
מהדברים שאת כותבת אני מבינה שאת מוכנה להוצאה כספית,אז אופציה נוספת היא כמובן אימון אישי בבית, כך את לא מבזבזת זמן על הגעה וחזרה מחדר הכושר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטט
איתי הר-ניר06/01/2011יעילותם של מכשירים כאלו מוטלת בספק.
המטרות שלהם יכולות להיות מגוונות.
בשום מצב המכשיר אינו יכול להוות תחליף לאימון גופני.
אם שינוי הרכב הגוף הנה מטרתך, שינוי תזונתי גם ללא אימון יכול לסייע לך להשיג תוצאות.
אולם, גם אימון דו שבועי מכולל פלאים עם תזונה נכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבות סמיכהיעל06/12/2010
היי,
אני מתאמנת פעמיים בשבוע במשך כשעתיים בקבוצה של הכנה לצבא.
אנחנו עושים שם ריצות, כפיפות בטן, שכיבות סמיכה וכו'.
בכפיפות בטן אני סבבה, אבל אני לא מצליחה לעשות שכיבות סמיכה. אני בקושי מצליחה אחד. הבעיה היא גם שאני לא מצליחה לרדת עם הגוף כמעט בשכיבת סמיכה. זה מאוד קשה לי.
מה את ממליצה לי לעשות? יש איזה תרגילים שכגאי לעשות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה - תגובה
יעל הראל08/12/2010הי, שכיבות סמיכה הן באמת תרגיל קצת קשה לרוב הבנות. הוא דורש חגורת כתפיים חזקה, שרירי core (=שרירי בטן עמוקים ושרירי היציבה) חזקים, עבודה על ששרירי החזה וכמובן חיזוק של התלת ראשי, לכן, אני ממליצה לך לבצע את הדברים הבאים שיתרמו לחיזוק קבוצות השרירים שכתבתי:
1. נסי להישאר במצב סמיכה סטטי תוך כדי שאת מעמיקה את הבטן לכיוון הגב, לא מקשיתה את הגב, וכמובן נושפת. בצעי את התרגיל 3 פעמים למשך 25 שניות (בלי לבצע כפיפות מרפקים). פעמיים ביום.
2. בצעי תרגילי בטן לחיזוק השרירים העמוקים, קשה לי להסביר לך כאן אבל תוכלי לחפש באינטרנט וכמו כן אם יש לך כדור גדול יש מגוון תרגילי בטן ויציבה שתוכלי לבצע עליו.
3. חזקי את חגורת הכתפיים ואת זוקפי הגב (אם את מנויה לחד"כ תוכלי לשאול את המדריך). למשל תרגיל לחיצת כתפיים כנגד משקולות, תרגילים במנח של עמידת 6, תרגילי קירוב שכמות וכו'.
4. בצעי תרגילים לחיזוק השריר האחורי של הזרוע= התלת ראשי: כגון פשיטת מרפק כנגד משקולת/גומיה, או פשיטת מרפקים כנגד משקלות בעת שכיבה על הגב. כמו כן את יכולה להיעזר בספסל או כיסא ולבצע עליו שכיבות סמיכה אחוריות.
5. בצעי תרגילי חזה- אם את בחד"כ יש את הפרפר- וכל המכשירים שמציעים לחיצת חזה, את יכולה גם בשכיבה על הגב כנד משקולות יד לבצע קירוב בכתף.
התייעצי גם עם המאמן שלך בחוג והראי לו את התרגילים שכתבתי, הוא יוכל להדגים לך אותם. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילי בטןמירב29/11/2010
שלום,
אחרי מספר לידות ברצוני לחזק את שרירי הבטן.
הזמן היחיד הוא בשעות הערב.
האם אני זקוקה לחימום לפני ביצוע התרגילים?
אילו תרגילים מומלצים?
מה מספר הסטים הרצויים?
מה תכיפות האימונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל והיקפים
מירב30/11/2010מהן ההמלצות לאימון בסיסי לאישה לצעידה.
מס' אימונים בשבוע? אורך מסלול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה במשקל והיקפים - תגובה
מיכל בן דוד30/11/2010הי מירב,
אני עונה לך על שתי השאלות בנפרד.
לגבי צעידות. ההמלצה הכללית לאישה ולגבר היא פעילות אירובית (במקרה זה הליכה) לפחות 5 פעמים בשבוע.כשאורך ההליכה נע בין 30 -60 דק'.
כמובן שאם רק מתחילים אז מתחילים בצורה מתונה ובהדרגה מעלים את תדירות ומשך ההליכות .
לגבי תרגילים בטן.
אם את כבר מתכוונת לעשות הליכות ההמלצה שלי היא לעשות את תרגילי הבטן אחרי ההליכה. בצורה זו ההליכה היא בעצם החימום שלך.
לא חייבים לעשות חימום אבל הגוף בד"כ כלל מרגיש יותר טוב ומוכן לפעילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילי בטן - תגובה
מיכל בן דוד30/11/2010הי,
יש הרבה וריאציות לתרגילי בטן. במקום שאני אנסה להסביר לך כדאי שתחפשי באינטרנט, בצורה זו גם תוכלי לראות הדגמה של התרגילים.
בעיקון רצוי לעשות 3 סטים מכול תרגיל , 15 חזרות כל פעם. זה משתנה מתרגיל לתרגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מירב30/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אינטרוולים על האליפטיאלמונית24/11/2010
איך אני יכולה לעשות אימון אינטרוולים על המכשיר האליפטי?
אני רוצה לגוון את תכניות האימון האירובי שלי , ואסור לי לרוץ...
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרוולים על האליפטי - תגובה
יעל הראל28/11/2010את יכולה לבצע 2-4 דק' בעומס (=התנגדות) נמוכה יחסית ואז לבצע 2-3 בעומס גבוה יותר. אינני יכולה לתת לך מס' מדוייקים בגלל שבכל אליפטיקל העומס משתנה, עומס 3 במכשיר אחד יכול להיות "קל" ואילו במכשיר אחר קשה יותר. יאש פליפטיקלים שניתן גם לשנות בהם את זווית הדיווש, שאלי את מדריך חדר הכושר. את יכולה גם לעבוד לפי דופק, כלומר לדווש 2-3 דק' בדופק של 65-70% מהדופק המקסימלי שלך (אותו את מחשבת ע"י החסרת הגיל שלך מהמס' 226, ואז להכפיל בדופק שאת מתכוונת אליו, = גיל-226 * %מהדופק הרצוי לך) ואח"כ 2-3 דק' ב 75-80% מהדופק המקסימלי.את יכולה גם לגוון ולעבוד בפרקי זמן ארוכים יותר בעומס גבוה או להיפך, הכל תלוי באיך את מרגישה על המכשיר ובמטרה שלך, בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלמונית28/11/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהרחל22/11/2010
אני בת 25 אחרי 3 לידות הקטן בן חצי שנה אני מניקה הנקה מלאה ושוקלת 70 גובה 1.53 מה אוכל לעשות על מנת להרזות בפרט בטן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה - תגובה
יעל הראל23/11/2010על מנת להרזות יש לשלב תזונה נכונה ופעילות גופנית. הכוונה היא לתזונה מסודרת, נטולת אוכל שמן, מתוקים ומטוגנים, להקפיד על צריכה מבוקרת של פחמימות בעיקר מורכבות ושתייה מרובה (של מים כמובן). עלייךלשלב לפחות 3 אימונים אירוביים של 45-60 דק' בשבוע לדוגמא: הליכה, שחייה, שיעור אירובי/זומבה/קיקבוקס וכו'. כדאי לשלב גם אימוני כוח או במסגרת של סטודיו/חד"כ או ע"י ביצוע תרגילים באופו עצמאי בבית. לא ניתן להוריד שומן באופן מקומי, ולכן רק ירידה כללית במשקל ובאחוזי השומן תוכל לסייע בהורדת השומן הבטני. בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשההההילה17/11/2010
שלום רב אני בת 27 שוקלת 70 גובה 167 ילדתי לפני כשנה וחודשיים בניתוח קיסרי עליתי בהריון 15-16 קילו כשלפני כן היית לאחר דיאטה עצמאית כוללת אימונים גופניים וירדתי 19 קילו בכוחות עצמי. לאחר הלידה הנקתי במשך חצי שנה ו לא קיבלתי מחזור כ- 7 חודשיים בטווח של שנה מיום הלידה קיבלתי 3 פעמים מחזור ובחודשיים האחרונים עוד פעם אחת כחודש לאחר הלידה כבר חזרתי לאימונים - 4 שעות שבועיות אירובי מדרגה,עיצוב ופילאטיס (אני מתאמנת כ-4 שנים) וחזרתי לשגרת שמירה באוכל, אכילת מוצרים באחוזי שומן נמוכים ללא מטוגנים ללא שתיה מתוקה וכדומה כמו בכל מהלך חיי, חשוב לציין כי לא עשיתי דיאטה מבוקרת ומאוזנת מעולם כי לא בכך אני דוגלת, בעיניי אורח חיים נכון הוא הדרך להצלחה.
מאז הלידה ירדתי סך הכול 5 קילו שגם הם בעיני קשורים לשאריות ההריון בלבד-מים שליה וכו' הכול נראה אצלי תקוע ולא זז ברצוני לדעת אם יש קשר לחוסר המחזור המעקב ירידה? דבר שקרה לי בעבר, ואיך אני יכולה לעשות את בדיקת הדם המוכיחה לי איזה מאכלים גורמים לי להשמנה ישירה וכדאי לי להימנע מהם, שמעתי שקיימת בדיקה כזו רק איפה עושים ממי מבקשים וכמה זה עולה,
אשמח אם תתיחסו בהקדם לשאלותיי, אני בחורה בעלת מודעות עצמית גדולה מאוד משדלת ומנסה כבר שנה וחודשיים כאמור אם לא לחזור למשקלי דאז 59 קילו לערך אז לפחות לרדת משמעותית, אני כבר נורא מיואשת ונאחזת בידיעה שלפחות אני לא עולה במקשל אך לא מצליחה להבין מדוע איני יורדת כלל
בברכה
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשההה - תגובה
יעל הראל18/11/2010הילה יקרה, אינני מכירה את הבדיקה שתיארת, אבל ישנם מס' דברים שאולי אליהם התכוונת ושיוכלו לעזור. יש מה שנקרא התאמת תזונה לפי סוג דם, אני לא מספיק בקיאה אם זה באמת עוזר, אבל אולי תוכלי להתעניין, בנוסף ישנה בדיקה אותה לדעתי ניתן לקיים בווינגייט שבה בודקים את ה BMR , כלומר את חילוף החומרים הבסיסי שלך, אם תראי בבדיקה כזו שהקצב המטבולי נמוך במיוחד, בוודאי יהיה לך קל יותר לדעת מה ניתן לעשות. בדיקה חשובה שאני ממליצה שתעשי היא בדיקה לתפקוד בלוטת התריס, לעיתים כשיש בעייה של תת פעילות בבלוטת התריס, חילוף החומרים נעשה איטי יותר ולא מצליחים לרדת במשקל. אני כותבת לך לבדוק זאת מכיוון שאחד הסימפטומים לתת-הפעילות, הוא קבלת מחזור לא סדיר ובהפרשים גדולים, בכלל יש קשר בין ה"פרופיל" ההורמונלי שלנו לחילוף החומרים, אז אולי כדאי לך גם להיפגש עם רופא נשים.
(חשוב לי לציין שתת פעילות היא בעייה נפוצה וקל מאוד לטפל בה, פותרים זאת בעזרת נטילת כדור באופן קבוע והבלוטה חוזרת לתפקוד תקין). אני גם ממליצה לך לנסות להיפגש עם תזונאית טבעית או נטורופט, ברפואה המשלימה תוכלי לקבל ייעוץ תזונתי שונה מהרגיל ועזרה עם צמחי מרפא וגם השלמה של טיפולים כגון דיקור, ריפלקסולוגיה או שיאצו שלעיתים יכולים לעזור בתהליך ירידה במשקל. לסיום אמליץ לך גם לנסות לנהל בכל זאת יומן אכילה ולבדוק, מה הערך הקלורי שאת צורכת ליום וכמו כן, לגוון את הפעילות הגופנית, ייתכן שגופך התרגל לשגרת האימונים וצריך לאתגר אותו מחדש. אשמח מאוד לשמוע איך הולך לך בהמשך ולעזור, בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצות לעבודה עצמיתאסתי17/11/2010
שלום רב, עשיתי ניסיון ללכת לחדר כושר אבל רחוק לי ואין לי כל כך את הזמן לנסיעות.
רציתי לדעת האם יש איזושהיא תוכנית/המלצה לעבודה עצמית בבית - חיטוב ועיצוב, עושה כרגע רק הליכות וקצת במתקני כושר בפארק,5 פעמים בשבוע, מה לשלב על מנת להגיע לתוצאות טובות? אזור ירכיים ואגן "בעיתיים", 161 ס"מ , 47 ק"ג.
בתודה מראש, לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצות לעבודה עצמית - תגובה
מיכל בן דוד17/11/2010קודם כל כל הכבוד, את עושה לא מאט אם את הולכת 5 פעמים בשבוע.
לא ציינת את משך ההליכות שלך. אבל בעיקרון אם את רוצה להעלות את רמת הקושי והכושר שלך את יכולה להאריך את משך ההליכה ו/או להוסיף מקטעי ריצה קצרים בזמן ההליכה.
ממה שאני מבינה חסר לך עבודת חיזוק, את יכולה להתאמן בבית עם משקולות על מנת להשלים את האימון. בכדי למצוא תרגילים את יכולה לחפש באינטרנט תרגילים לקבוצות שרירים שונות .
אם את רוצה משהו יותר מובנה את יכולה לקנות DVD של עיצוב וחיטוב .
בכל מקרה, את לגמרי בכיוון הנכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטובשני14/11/2010
היי,
אני בת 24 שוקלת 56 על 1.62.
לעולם לא עשיתי ספורט. שום ספורט. החלטתי בשעה טובה שזהו,אני חייבת להתחיל אורך חיים יותר אקטיבי ובריא.
אז בעקרון אני די רזה בכל חלקי הגוף חוץ מהידיים. הידיים שלי מאוד מלאות ביחס לגוף ורציתי לדעת איך אני יכולה לחזק ולעצב אותן וכמובן לצמצם את היקפן?קניתי משקולת רוטטת אבל בנוסף אני רוצה לחזק את כל הגוף.חוץ מהליכה יומיומית,איך אני יכולה לחזק את שאר הגוף?מכוני כושר אני פשוט לא סובלת..ועוד שאלה, האם עצם הפעולה של המשקולת גורמת לשריפת השומנים באזור או שבשביל לשרוף את השומנים בידיים אני צריכה לאכול פחות.כי אני לא ממש רוצה לרדת במשקל אלא לחטב בעיקר.
סליחה על האורך - תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב - תגובה
יעל הראל16/11/2010הי, כל הכבוד על ההחלטה להיכנס לכושר. את יכולה לעבוד עם המשקולות (חפשי אינטרנט תרגילים לחיטוב הזרועות), כפי שכתבת את, זה לא יוריד שומן מהידיים, אבל בהחלט יתרום לחיטוב. לא אוכל להסביר לך כאן כיצד מחזקים את כל הגוף, זה מורכב ולא ניתן לעשות זאת ללא הדגמה, אבל את יכולה לנסות ללכת לשיעור עיצוב במקום לחד"כ, או לקחת אימון אישי אחד או שניים, לקבל רעיונות ולהמשיך להתאמן לבד. בשיעור עיצוב עובדים באופן מאוד נכון ומלא על כל הגוף. הליכה בהחלט תתרום לחיזוק הרגליים ולשיפור הסיבולת האירובית ומומלץ להוסיף אותה, אבל כדי לחזק את כל הגוף יש לבצע תרגילי כוח לרגליים, לבטן לשרירי היציבה ולרצפת האגן ולא רק הליכה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב חד בזמן מתיחהנתי12/11/2010
שלום אני בת 22.
מאז ומתמיד הייתה לי בעית גמישות ברגל שמאל. אני מתאמנת בפיאלטיס מכשירים כבר 10 חודשים... ולאחרונה כנראה לאחר מתיחה יותר מדיי.. יש לי מן כאב חד ושורף כשאני מבצעת את המתיחה, אני מדברת על כאב שמורגש מקו המפשעה לכיוון הברך. בחלק הפנימי/ התחתון של הרגל.. אמרו לי שאולי זה גיד. חייבת לציין כי הכאב החל מורגש גם לא רק ממש בזמן מתיחה "רצינית" אלא, לפעמים רק כשאני מתכופפת להרים משהו מהרצפה וכו'.
מה עלי לעשות? יש תרגילים שכדאי לבצע?
קצת מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד בזמן מתיחה - תגובה
מיכל בן דוד14/11/2010הי נתי,
כדאי שתפני את השאלה שלך לאורטופד (או רופא משפחה) בכדי לקבל מענה מתאים.
עד אז עלייך להימנע מהגעה לכאב באיזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצהא11/11/2010
היי
אני בת 17 והתחלתי לפי מס' שבועות להתאמן בקבוצה של הכנה לצבא(אני רוצה להיות בקרבי).
באתי עם כושר די צולע ובאימונים התחילו איתנו בכושר בסיסי של כמה סיבובי ריצה, שכיבות סמיכה וכפיפות בטן.
לאחרונה התחילו להריץ אותנו ברחובות, לא ריצה ארוכה מדי או קשה מדי ובכל זאת ב-3 האימונים שעשו לנו את הריצה בהתחלה רצתי סבבה ואחרי זה אני מתחילה להתעייף, מרגישה לא טוב, כאילו אני עומדת להתעלף ובא לי להקיא. וגם די קשה לי להסדיר את הנשימה ומרגישה שאין לי אוויר.
מה לעשות בקשר לזה שאני מרגישה מאוד לא טוב? והאם יש איזה דרך טובה להסדיר את הנשימה בזמן ריצה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה - תגובה
מיכל בן דוד12/11/2010מה שאת מתארת מאוד שכיח. את כנראה לא מצאת עדיין את קצב הריצה שטוב לך, ואת רצה מהר מידי מה שגורם לך להרגיש לא טוב ולא להציח להתמיד בריצה כמו שצריך.
עליך לרוץ יותר לאט ממה שאת רצה עכשיו, גם אם זה אומר להיות קצת מאחור, ואם הזמן את תראי שהסיבולת שלך תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט ועליה במשקלאלה10/11/2010
אני כבת 42. לא שמנה (1.60 כ- 44 ק"ג). עוסקת בספורט מידי יום. שעה הליכון ושעה ספינינג (הספינינג כ- 5 פעמים בשבוע). כל בוקר לפני ההליכון אני עושה מתיחות ומשקולות על המזרון ושכיבות סמיכה על הכדור. אני לא אוכלת הרבה ומאוד מקפידה לשמור לא לאכול בצקים ושטויות. הבעיה היא שישנם ימים ושבועות שאני עולה במשקל לפעמים עד 2 ק"ג ולא מצליחה להוריד אותם. אני מתעבה והמכנסיים קטנים עליי. וזה בעיקר מה שלא מובן לי. ספורט לא אמור להצר היקפים בירכיים ולגרום לנו לרזות? האם הפסקה בפעילות גופנית תגרום לגוף להתאזן ולחזור לעצמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט ועליה במשקל - תגובה
יעל הראל11/11/2010בגדול ספורט תורם למאזן קל' שלילי במידה ואוכלים נכון ואז לטווח ארוך הוא יתרום לירידה במשקל (ירידה באחוזי השומן וכו'). פעילות כמו ספיניניג, ריצה וכו', יכולה גם "לעבות" לנו מעט את מסת השריר ברגליים ובכלל ולכן, לא תמיד הספורט גורם להצרת היקפים, אלא למראה מחוטב יותר.
אינני ממליצה לך להפסיק פעילות, אלא לנסות לבצע פעילות כגון שיעורי עיצוב, פילאטיס,פילאטיס מכשירים,core, עבודה בחדר הכושר בעזרת משקלים נמוכים יותר ועבודה חזקה יותר כנגד משקל גוף- פעולות אלה מעלות את הטונוס השרירי ומחזקות את הגוף "מבפנים", וכך הן יוכלו לתרום לשמירה על גוף חטוב ללא הגדלה משמעותית של מסת השריר. אני ממליצה לך גם לגוון את הפעילות האירובית, למשל במקום 5 פעמים ספיניניג לבצע גם הליכות, שחייה וכו'. כמו כן, יתכן שלמרות שאת חושבת שהתזונה שלך בשבועות שתיארת הינה מאוזנת, יש בה חגירות קטנות שכן גורמות לעלייה במשקל, בכל אופן מהנתונים שכתבת על המשקל והגובה את ממש רחוקה מעודף משקל כלשהו ולכן אני ממליצה לך להיזהר מאד מירידה נוספת במשקל או מהקפדה יתרה על יצירת מאזן קלוריות שלילי, הקפידי להיות על מאזן ניטרלי, בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)