פורום כושר גופני לנשים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיאטה וחדר כושר
    דנה
    05/10/2010

שלום,אני בת 22, 1.72 ושוקלת 72,עלית בצבא ובארצות הברית כ-10 קילו אותם אני מעוניינת להוריד,ניסיתי לבנות תפריט הגיוני בלי יותר מידי פחממות,שבו אני באמת לא נשארת רעבה,בנוסף הצטרפתי לחדר כושר ורציתי לדעת אם מה שאני עושה זה בסדר,אני מפחדת שהעובדה שאני לא יכולה לרוץ(כי יש לי בעיה קטנה בנשימה) אולי ימנע ממני לרדת במשקל,בדרך כלל אני עושה כחצי שעה הליכון במהירות 6.4 ומשתדלת ללכת עם מעט שיפוע ולאחר מכן כמה סטים שונים של מכשירים ואני משתדלת ללכת לחדר כושר לפחות 3-4 פעמים בשבוע,האם זה מספיק?מה אני צריכה לשנות אם לא..?תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה וחדר כושר

הוספת תגובה

• דיאטה וחדר כושר - תגובה

יעל הראל
    06/10/2010

הי דנה, מה שתיארת נשמע לי מצוין, זו בדיוק הדרך. העובדה שאת לא רצה היא לא בעייה, יש המון דרכים בהם תוכלי להעלות את רמת הקושי באימון:
    1. שלבי שיפועים
    2. שני את מהירויות ההליכה שלך
    3.שלבי עבודה על מכשירי כושר נוספים: אופני כושר, אליפטיקל וכו' .
    4. בהדרגה נסי להגיע ל 45 דק' של פעילות אירובית
    לתזונה חלק מכריע בתהליך הירידה במשקל, שלבי בתפריט שלך הרבה ירקות (חיים ומבושלים), שתי הרבה מים והקפידי לאכול כל שלוש שעות משהו קטן. הימנעי ממתוקים, מטוגנים ובצקים.(אם תראי שהתפריט לא תורם מספיק לירידה משקל, את יכולה להתייעץ עם תזונאית, אפשר גם דרך קופ"ח), בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צלוליטיס
    אנונימית
    02/10/2010

שלום
    אני בת 19, מתעמלת כל יום במכון כושר כבר כמעט 5 שנים. אני מתעלמת בכל מיני דרכים (ספינינג, פילאטיס, יוגה, חיטוב, מדרגה...), כמובן שבצורה מבוקרת ובריאה. אך איני מבינה מדוע איני מצליחה להעלים את הצלוליטיס בישבן.

אשמח לקבל תשובה.
    בברכה ושבוע נעים.

לקביעת תור
    סגירה
    צלוליטיס

הוספת תגובה

• צלוליטיס

יעל הראל
    03/10/2010

הי, כל הכבוד על ההתמדה באימונים, לצערי צלוליטיס לא בהכרח ניתו להוריד בעזרת אימונים וספורט, הצלוליטיס יכול להצטבר גם בבחורות צעירות ורזות מאוד, 85-90 אחוזים מהנשים סובלות מצלוליטיס. הדרך לטיפול היא או ע"י עיסויים בחומים טבעיים או מלאכותיים או בכל מיני התערבויות ותהליכים רפואיים. אני ממליצה לך לקבל את הגוף כמו שהוא ואם זה מאוד מפריע לך, התייעצי עם מומחה לבעייה. בכל אופן, המשיכי להתאמן, כי באופן הזה את דואגת לכך שלא תצטבר עוד שכבת שומן. בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקולות
    זוהר
    02/10/2010

ברצוני לרכוש משקולות לאימון בבית כדי להגדיל קצת את מסת השרירים ולהתחטב.
    הייתי רוצה לדעת איזה משקל משקולת היא המומלצת והעדיפה ביותר עבור אישה? מה יביא את התוצאה הטובה ביותר?
    אני בת 23, גובה 1.68

לקביעת תור
    סגירה
    משקולות

הוספת תגובה

• הי רונה

יעל הראל
    02/10/2010

אני הייתי קונה סט של 1-5 ק"ג, אין משקל מומלץ, זה מאוד תלוי ביכולות שלך, וגם לכל קב' שרירים מתאימה עבודה עם משקל אחר, למשל בדחיקת חזה, סביר להניח שתוכלי להשתמש במשקולות של 3-4 ק"ג יחסית בקלות, לעומת זאת בתרגילי כתפיים, אני מאמינה שבשלב ראשוני תרגישי קושי כבר עם 2 ק"ג בכל יד... בכל אופן, לא כדאי להגזים עם משקלים כבדים מידי ואם מגיעים לרמה של משקולות כבדות זה רק לאחר עבודה ממושכת והדרגתית. (רוב המתאמנות שלי עובדות עם משקלים של 2- ק"ג ליד). חשוב מאוד לעמוד נכון, לאסוף בטן ולנשוף במאמץ כשעובדים עם משקולות. אני ממליצה לך להעזר במדריך מוסמך לפני שאת מתחילה לעבוד איתן ולבקש ממנו שיעזור לך לבנות תכנית עבודה מסודרת ומתאימה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

זוהר
    03/10/2010

רכשתי משקולות 4 ק"ג.
    אני יודעת שזה הרבה מדי להתחלה, אבל מטעמים כלכליים אני לא יכולה להרשות לעצמי לרכוש סט.

הייתי רוצה גם לדעת האם הליכה/ריצה על הליכון במהירויות 6-7 קמ"ש מעצבת/מחטבת את הגוף? אם כן, אילו שרירים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

יעל הראל
    10/10/2010

הי סליחה רק עכשיו ראיתי את הודעך הנוספת, ריצה כזו בהחלט יכולה לתרום לחיטוב הגוף, היא תתרום לשמירה על משקל ולחיטוב הרגליים, כמובן שככל שיעבור הזמן, רצוי שתגווני את הריצה, תשני מקצבים, תאריכי אותה, שלבי שיפועים וכו'. בעניין המשקולות אני מניחה שתרגישי בעצמך אם זה קשה לך מידי, אם כן תוכלי לבצע בעזרת שתי הידיים תרגילים .(אבל רק חלק מהם...)כשאת אוחזת משקולת אחת ובאופן הזה להקל על עצמך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות בחדר כושר?
    רויטל
    30/09/2010

בס"ד

שלום רב אני בת 28 שוקלת 63 1.70 גובה (שמנתי 3 קילו אחרי החגים)מעוניינת להתחיל בשגרת חיים בריאה לא רק "לעשות דיאטה" כמובן שקודם כל אני רוצה לרזות 7 קילו אבל לשמור על משקל זה תוך התמכרות לספורט ושזה יהיה חלק משיגרת היום שלי...אני מנסה להיכנס להריון ראשון (נשואה 4 חודשים) והבנתי שמומלץ מאוד להתחיל ספורט לפני ולחזק שרירים כדי שאחרי הלידה הם לא יהיו רפויים ומגעילים...בקיצור נרשמתי לחדר כושר,ואנ י לא יודעת מה עדיף שיעורים או מכשירים?כמובן שקודם כל שעה על הליכון שילוב של ריצה והליכה,אבל לחיזוק שרירים מה עדיף לי? זה ממש מבלבל כי בשיעורים גם עובדים על חיזוק?בקיצור מבולבלת...

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות בחדר כושר?

הוספת תגובה

• הי רויטל

יעל הראל
    01/10/2010

כל הכבוד על הנחישות להיכנס לכושר, זה באמת בדיוק בזמן אם רוצה להיכנס להריון, כי ככה תחזקי את הגוף לקראת התהליך. בעניין חדר הכושר, הפעילות על ההליכון נשמעת לי מצויין וחיזוק שרירים כדאי לבצע בשני המישורים, גם בשיעורי סטודיו וגם ע"י תכנית מובנית בחדר הכושר. בקשי מהמדריך שיבנה לך תכנית מתאימה ונסי לבצע את התכנית פעם/פעמיים בשבוע, השתתפי באחד משיעורי הסטודיו פעם/פעמיים שבוע וכך נסי ליצור מצב בו את מקיימת 3-4 אימונים שבועיים בהם ביצעת פעילות אירובית ועבודה על חיזוק שרירים (או בסטודיו או בחד"כ). לדעתי שיעורי הסטודיו יכולים לתרום לך מאוד כי יש בהרבה מהם דגש על חיזוק שרירי הבטן והיציבה וזה מאוד חשוב לך בתקופה זו, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה עם עודף משקל
    שוש
    30/09/2010

שנים שאני חולמת לרוץ, אך אני כבדת משקל (עם חזה לא קטן בכלל) ואני לא יודעת איך להתחיל. נרשמתי לחדר כושר ואני צועדת על ההליכון, כשמסביבי כולם רצים ונהנים, אך אני בגלל משקלי ובגלל כובד החזה, מפחדת/ מתביישת/ לא יודעת בכלל איך עושים את זה.
    אנא עיזרו ל להתחיל.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה עם עודף משקל

הוספת תגובה

• הי שוש

יעל הראל
    30/09/2010

את בדרך הנכונה כי הדרך להתחיל לרוץ היא בהליכה. בהדרגה נסי לשלב קטעי ריצה קצרים במהלך ההליכה שלך, למשל 1 דק' ריצה ו9 דק' הליכה, תרגלי זאת במשך שבועיים-שלושה ואז עברי ל 2דק' ריצה 8 הליכה, לאחר שלושה שבועות עברי ל 3 דק' ריצה ו 7 דק' הליכה .. וכן הלאה וכן הלאה.. עד שתצליחי לרוץ 5-7 דק' רציפות כשביניהן את הולכת 3-4 דק', הרעיון הוא שבסופו של דבר תצליחי לרוץ ברצף ללא הפסקות. בעניין עודף המשקל חשוב לי להבהיר לך שאם הוא עודף גדול מאוד, ריצה לא בהכרח מתאימה כי יש בה עומס גדול מאוד על המפרקים, רצוי שתתחילי בתהליך של ירידה במשקל ורק אז תתרגלי את הריצה, כך לא תעמיסי על עצמך. בעניין החזה, את יכולה לקנות חזיית ספורט איכותית המתאימה לפעילות כמו ריצה, ביגוד ספורט וחזיות מתאימות דווקא התפתחו מאוד בשנים האחרונות ואני מכירה אישית נשים ומתאמנות שלי שרצות עם חזיות כאלה ומדווחות שנוח להן מאוד. אני מקווה שהצלחתי לעזור ואשמח לשמווע איך את מתקדמת, חג שמח, יעל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצה מחוץ לחד"כ
    מאי
    20/09/2010

התחיל מאד לשעמם לי לעשות אירובי בחד"כ
    רשמתי לך פעם, שאני עושה 50 דק אליפטי-סקי, וו25 דק ריצה בינונית
    רציתי לדעת אם אני אחליף את זה לריצה מחוץ למכון, בסביבות ה9.7 ק"מ
    האם אשאר באותו המשקל או שזה פחות מדי יחסית למה שעשיתי בחד"כ?

לקביעת תור
    סגירה
    ריצה מחוץ לחד"כ

הוספת תגובה

• אה ושכחתי לרשום

מאי
    20/09/2010

כשאני מדברת על ריצה 9.7 ק"מ, אני מתכוונת לריצה בלי שום קטעי ריצה
    ריצה בקצב דיי מהיר... ב5 ק"מ האחרונים יותר מהיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מאי

יעל הראל
    21/09/2010

אינני יכולה להגיד לך בוודאות אם שתי הפעילויות שכתבת יכולות להמיר אחת את השנייה, אני חושבת שבסה"כ הן דיי דומות ואין סיבה שתעלי במשקל. אם הבעייה היא גיוון את יכולה להוסיף אופניים או שיעורי סטודיו שמתמקדים בשיפור היכולות האירוביות כמו קיקבוקס, אירובי, מדרגה, זומבה וכו' ולהמיר את אחד האימונים שלך באימון מהסוג הזה. את צריכה גם להמשיך ולהקפיד לאכול נכון ואז מראש תמנעי מצב בו תעלי במשקל. בהצלחה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקי אבל

הראל
    21/09/2010

התכוונתי בלי שום קטעי הליכה כמובן
    ואיך אני יכולה לבדוק שזה דומה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את יכולה..

יעל הראל
    25/09/2010

להיעזר בשעון דופק ולבדוק בו כמה קל' שרפת, מה המרחק ומה הדופק הממוצע שהיית בו ולנסות להשוות. אני באופן אישי גם סומכת על ההרגשה האישית, כלומר, אם תרגישי לאחר האימון שהוא היה לך קל יותר, תדעישהאימונים לא זהים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעמלות ביהוד
    יעלי
    19/09/2010

מחפשת התעמלות ביהוד חיטוב ועיצוב מישהי יכולה להמליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות ביהוד

הוספת תגובה

• הי אורי

יעל הראל
    19/09/2010

אינני מכירה את האזור, אז אינני יכולה להמליץ, אבל את יכולה לחפש באינטרנט, ישנם אתרים שמרכזים מועדונים וחוגים, כמו כן יש בד"כ חוגי עיצוב בכל מתנ"ס וחוגים אלה לרובפחות יקרים מחוגים פרטיים.
    בהצלחה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות הגיוון בספורט
    זוהר
    16/09/2010

כרגע אני מנסה להוריד 7-10 ק"ג.
    עושה כל יום שעה על הליכון ביתי במהירות 6.5-7 קמ"ש.
    השאלה שלי היא, האם זה בסדר אם אמשיך לעשות את הפעילות הזאת יומיום בלי לשנות? קראתי שצריך לגוון כי הגוף מתרגל והפעילות הגופנית כבר לא משפיעה, האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    חשיבות הגיוון בספורט

הוספת תגובה

• חשיבות הגיוון בספורט

יעל הראל
    19/09/2010

הי קארין, באמת רצוי שתשני ותגווני את הפעילות כי הגוף עובר תהליך של התרגלות לאימון והרי מטרתך היא להמשיך ולאתגר אותו. את יכולה לגוון את האימון בהוספת אינטרוולים של כמה דק' ריצה, או להוסיף הליכה בשיפועים, כמו כן את יכולה להאריך את האימון ל 70 דק' ואם יש לך אפשרות לגוון את הפעילות ולא לבצע רק הליכה, אלא גם שחייה/רכיבה/אירובי זה יוסיף מאוד. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטפר
    שני
    16/09/2010

רציתי לדעת כמה קלוריות אני שורפת בסטפר במשך רבע שעה אימון ?
    גובה : 1.70 משקל: 62 גיל 19 .
    והאם רבע שעה בבוקר ורבע שעה בערב אפקטיבי כמו חצי שעה ברצף ?
    אני בצבא, וחוזרת רק בסופי שבוע,
    יומיים בשבוע זה מספיק כדי לרזות ?
    בעיקרון אני חלשה פיזית ולכן מתעייפת מהר, אבל אם הזמן אני מאמינה שאני אצליח לעשות לפחות שעה ביום, לפחות חצי שעה בבוקר וחצי שעה בערב בסופ"שים. שיניתי גם תזונה וירדתי 3 קילו ( שקלתי 65 עד לפני חודשיים) אבל נעצרתי הרבה זמן ולכן החלטתי לשלב פ"ג )
    תודה ושנה טובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    סטפר

הוספת תגובה

• הי שני

יעל הראל
    19/09/2010

הי שני, כל הכבוד על המוטיבציה!
    קשה לי להגידלך כמה קל' את שורפת על הסטפר, זה מאוד תלוי בעצימות בה את מבצעת את הפעילות, אבל אני יכולה להגיד לך שלחלק את האימון לבוקר וערב כפי שציינת זה בסדר גמור ונותן את אותו אפקט של אימון רציף. רצוי שתנסי להתאמן 3 פעמים בשבוע, פעמיים יתרמו לשמירה על הכושר אבל שלוש פעמים ויותר יגרמו לשיפור. המשיכי עם הפעילות והתזונה הנכונה ואני בטוחה שתמשיכי לרזות ולהכינס לכושר. שנה טובה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון בדלגית
    אדריאנה
    16/09/2010

שלום רב, אני כרגע בהפסקה של חודש וחצי בערך ממכון הכושר עקב מעבר דירה, וברצוני לשמור כמה שניתן על איזון וכושר גופני.
    אני שונאת לרוץ בחוץ ועל כן קניתי דלגית עם משקולות לאימון ביתי.

1. האם דלגית תורמת לשמירה ואיזון או שרק במעט?
    2. כמה זמן מומלץ ביום להתאמן והאם יש שיטה נכונה על מנת למנוע אפשרות לפציעות?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון בדלגית

הוספת תגובה

• אימון בעזרת דלגית

יעל הראל
    16/09/2010

שימוש בדגלית יכול לעזור לך לשלב אינטרוולים שיעלו את הדופק, באופן הזה בצורה מצטברת תעבדי לאורך האימון במסלול האנאירובי בעזרת המשקלות ובמסלול האירובי בעזרת הדלגית, עם זאת יש לזכור שקפיצה בחבל איננה מהווה תחילף לפעילות אירובית כמו הליכה/שחייה/ריצה וכו'.
    אני ממליצה כפי שכתבתי קודם, לשלב אינטרוולים בין סט כוח למשנהו של 2-1.5 דק' קפיצה בדלגית.
    יש לזכור שלאורך זמן, אימון כזה עלול לגרום לכאבי גב/בירכיים ולכן, חובה להשתמש בנעלי ספורט ורצוי לא לקפוץ על רצפת קרמיקה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    ספיר
    14/09/2010

אני צריכה עזרה.
    אמא שלי לא עושה ספורט בכלל, והיא מאוד חלשה מהבחינה הזאת. עכשיו, אני לא יודעת איזה תרגילים להמליץ לה לעשות כי היא לא יכולה ישר לעשות תרגילים קשים (היא ממש לא בכושר).
    אז זה יהיה נחמד אם תוכלי להמליץ לי אילו תרגילים יחזקו את הגוף שלה ואותה, או שמספיק רק הליכה בחוץ?
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי

יעל הראל
    15/09/2010

הליכה בהחלט יכולה להוות בסיס טוב למי שלא התאמן זמן רב. תרגילים יהיה לי קשה לפרט כאן,
    אבל כדאי לבצע תרגילי שיווי משקל, תרגילים ידיים בעזרת משקולות קלות, תרגילי תנועה וגמישות וכו'. אני ממליצה להיפגש עם מדריך/ה מוסמכ/ת אפילו רק למפגש אחד כדי שיוכל להתרשם מהרמה שלה ולהמליץ לה על תרגילים מתאימים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה ורכיבה על אופניים
    הילה
    12/09/2010

היי,

אני עושה "דיאטת נקודות" של שומרי משקל כבר כחודשיים ובאמת ירדתי הרבה ובצורה יפה גם ללא ספורט.

הבעיה היחידה שלי היא שהיריכיים שלי לא כל כך מושפעות מהדיאטה משום מה והן עדיין גדולות יחסית.
    אני לא כל כך אוהבת לעשות הליכות לבד ואין אף אחד שיכול לעשות הליכות יחד איתי.
    חשבתי לקנות אופני כושר הביתה אבל הבנתי שרכיבה על אופני כושר רק עושה שריר ולא שורפת שומנים או מעצבת את הגוף, זה נכון?!?!
    האם הליכה באמת יותר טובה מאשר אופני כושר?

תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה ורכיבה על אופניים

הוספת תגובה

• ???

הילה
    12/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי הילה,

מיכל בן דוד
    12/09/2010

לא זה לא נכון. אופני כושר זאת דרך מעולה לעשות פעילות אירובית. זה נכון שהשרירים הגדולים שעובדים הם שרירי הרגליים אבל הפעילות על אופני כושר בהחלט שורפת קלוריות.
    אין דבר כזה יותר טוב, צריך למצוא פעילות אירובית שניתן להתמיד בה. אם את לא אוהבת לעשות הליכות לבד אז לקנות מכשיר לבית זה פיתרון טוב. יש המון מכשירי כושר שניתן לקנות. את צריכה למצוא את המכשיר שאת חושבת שהכי תצליחי להתמיד בו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה לאחר אימון אופניים
    shani
    11/09/2010

שלום
    אנירוכבת על אופניים (כשעה, במהירות בינונית) על כביש מישורי
    מה עלי לאכול אחר האימון?
    האם יש הבדל בין מה שאוכלים אחרי רכיבה לעומת אחרי אימון פילאטיס?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה לאחר אימון אופניים

הוספת תגובה

• הי שני,

מיכל בן דוד
    12/09/2010

על מנת לקבל תשובה מפורטת ומדויקת, אני ממליצה לך להפנות את שאלתך לפורום של תזונת ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאת : רוכב אחר

שלומי
    23/01/2011

אני בן 20 ורוכב גם שטח וגם כביש באופני זנב קשיח
    אני לא יודע מהי רמת הכושר שלך או מה רמת העצימות של האימון עבורך

אבל ישנם טיפים ועצות שחשוב לבצע בנושא התזונה לאחר האימון

אז ככה בזמן האימון השריר שלך מתפרק נקרע ונהרס מאגרי הגליקוגן שמנעים את השריר לאט לאט מתרוקנים
    ( אני לא יודע אם את מגיעה למצב בו את מנצלת את השריר עד תום)

בכל מקרה לאחר הרכיבה מומלץ לא לדחות את הארוחה ולאכול אותה כמה שיותר מהר לקראת סוף האימון , אם מטרתך היא לרדת במשקל עלייך להיות זהירה שלא לפגוע בעצמך בזה שאת לא אוכלת טוב
    וגם לא להגזים וליצור מאזן קלוריות חיובי מידי ולעלות במשקל
    הארוחה צריכה להיות מורכבת מפחממות מורכבות ומחלבונים

דוגמאות טובות:
    חזה עוף / טונה /מנת דג או 2
    בשילוב של
    פסטה / אורז / פתיתים

לבנייה נכונה של השריר עלייך לאכול ביחס של יותר פחממות מחלבונים 1 ל 3
    השילוב של שניהם ומנוחה תגרום לשריר להיבנות ולמלא את מאגרי הגליקוגן שלו שיתמלאו עד יומיים או יום וחצי מאותו אימון אחרון
    חשוב לציין שבדרך כלל שעה של פעילות גופנית לא מרוכנת את הגוף מהמאגרים ולכן מה שפירטתי יותר מדבר לרוכבים של 2-4 שעות ויותר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר לאחר לידה
    שרון
    10/09/2010

אני כשבוע לאחר לידה ברצוני לדעת מאחר ואני במשכב לידה איזה סוג של התעמלות (כושר) אני יכולה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    כושר לאחר לידה

הוספת תגובה

• כושר לאחר לידה...

יואב אבידר
    11/09/2010

תק' משכב לידה כשמה כן היא... אמנם לא צריך לשכב א-ב-ל נושא הכושר והאימון הגופני צריך להיות בהמתנה עד יעברו 6 שבועות מהלידה , אז תבקרי אצל רופא הנשים שלך ובהנחה שיאשר לך לחזור לפעילות גופנית תוכלי לאט ובהדרגה לשוב לפעילות.
    לא מומלץ להתחיל כל סוג של פעילות גופנית לפני שעברו 6 שבועות מהלידה והתרגול היחיד שכן מומלץ כבר בשלבים המוקדמים הוא של שרירי רצפת האגן. התרגול פשוט וכולל כיווץ / גיוס של שרירי רצפת האגן במנחים שונים (שכיבה, ישיבה, עמידה), הפעולה היא של כווץ שרירים טבעתיים (התאפקות לפיפי לדוג') בכיווצים שנמשכים 5-10 שניות, 6-8 חזרות שניתן לבצע על בסיס יומיומי.
    בהצלחה!
    יואב אבידר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר לאחר לידה

יעל הראל
    12/09/2010

הי, ראשית מזל טוב!! שנית כל הכבוד על החריצות והרצון כבר לחזור לפעילות.
    תשבות רבות שלאלתך מופיעות במאגר השאלות "שאלות נפוצות", אני ממליצה לך להיכנס לקרוא אותן. בכל אופן, אני ממליצה לבצע פעילות גופנית לנשים לאחר לידה, ישנן מסגרות רבות שמציעות פעילות כזו, כמו כן, הדגש החשוב ביותר בשלב בו את נמצאת הוא לחזק את שרירי רצפת האגן ואת שרירי הבטן (במיוחד את הרחב בטני-השריר ה"עוטף" את הבטן לרוחב), כדאי להימנע הרמה של משקולות ומכפיפות בטן כדי לא להכביד על רצפת האגן. הליכות מתונות את יכולה בהחלט לבצע וכמו כן תרגילי תנועה ומתיחות. אינני ממליצה לך להשתתף בשיעורי עיצוב בשלב כ"כ מוקדם, אבל תוך 5 שבועות את יכולה לחזור להתאמן גם בשיעורי עיצוב רגילים ולהגיד למדריכה שאת אחרי לידה, כדי שתנחה אותך ממה להימנע, בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת נלחצת
    הראל
    09/09/2010

אומרים שפעילות גופנית צריך לעשות לפחות 3 פעמים בשבוע
    השאלה שלי היא אם זה משנה מתי בשבוע.

ז"א
    זה צריך להיות יום כן יום לא מראשון עד שבת,
    או שאפשרי נגיד ללכת
    ראשון שלישי שבת
    ראשון שני שבת וכאלה?

לקביעת תור
    סגירה
    קצת נלחצת

הוספת תגובה

• הי הראל

יעל הראל
    12/09/2010

אין בעייה לקיים גם שניים- שלושה אימונים רצופים אבל, חבל להעמיס כ"כ על הגוף ולא לנוח בין אימון לאימון, ולכן רצוי לקיים יום מנוחה בין אימון לאימון. אם בכל זאת לא הצלחת לעשות זאת כדאי לקיים שניים רצופים ואח"כ לנוח כפי שתיארת. כל זאת גם תלוי בסוג האימון, למשל יום אחרי אימון ריצה של שעה, יהיה נכון יותר לנוח או לקיים אימון שהוא אימון כוח, אבל אם ביצעת שיעור עיצוב או פילאטיס ואת מרגישה טוב, לא תהיה בעייה לבצע אימון אחר יום אח"כ. לסיכום: כדאי להקשיב לגוף ולראות מה הוא מאותת לנו, וכמו כן להתאים את רצף האמונים לרמת הכושר שלנו, כך שבתחילת הדרך יש לשאוף לבצע ימי מנוחה בין האימונים וככל שמרגישים יותר בכושר אפשר לקיים אימונים רצופים או לא מסתדר אחרת, בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה