מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בצד הפנימי של הרגלבניה03/11/2011
בזמן האחרון התחילו להופיע כאבים כאבים בצד הפנימי של הרגל מעל העצם הבולטת,זה כואב לרוב אחרי שאני מסיים חימום זה כואב קצת בשחרור אבל בהליכה זה ממש כואב הכאב לרוב נעלם עם הזמן אבל זה מאוד מפריע לי להתאמן,מקווה שתעזרו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בצד הפנימי של הרגל - תגובה
עופר קיס05/11/2011בניה שלום
נשנע כחוסר איזון שרירי שמשפיע על יציבות כף הרגל, אך יתכנו כמובן גם גורמים אחרים.
ממליץ ללכת לפיזיו שמתמחה בפעילות גופנית ואולי גם לנסות מדרסים איכותיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מנוחה בין סטיםאסתי31/10/2011
האם יש דרך לדעת מהו הזמן האופטימלי למנוחה בין סטים? אני בן 60, מעונין בעיקר בשימור מסת השריר (טוב, על מי אני עובד? הפנטזיה היא להעלות את מסת השריר למרות הגיל), ועושה בד"כ 2 או 3 סטים של 15 חזרות. לפי הוראות המדריך בחד"כ אני נח דקה בין הסטים אבל אין לי מושג למה דוקא דקה ולא 40 שניות או דקה וחצי, וגם המדריך לא ממש יודע. בחד"כ אחר בו הייתי פעם המליצו לי על מנוחה של 40 שניות (שם התאמנתי בעצימות משתנה כשהסט השני בעצימות גבוהה יותר מהראשון), וגם שם לא הצלחתי לקבל הסבר לגבי הקביעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן מנוחה בין סטים - תגובה
עופר קיס31/10/2011יהושע שלום
המטרה היא לאפשר המשך עבודה עצימה ואיכותית על מנת ליצור סביבה אנאבולית ( בנית שריר ) בתאי השריר.
לשם כך עליך לבצע מחזורים באזור ה 8-10 חזרות כאשר המנוחה תאפשר לך בקושי לסיים את המחזור הבא באותו משקל עם אותה כמות חזרות או גג אחת פחות.
חייבים לנסות, אולי 40 - 60 או 75 שניות. זמן קצר מדי לא תסיים את כמות החזרות באותו המשקל וזמן ארוך מדי יגרע מהתנאים האופטימליים לגדילה בסביבת תאי השריר - שגורמים להשפעה הורמונלית כללית
כך שראשית הפחת חזרות ל 10 והעלה משקל בהתאם!
לא לשכוח להקשיב לגוף
בהצלחה
אגב, לגיל יש מעט משמעות מבחינת גדילה שרירית - הרוב זה גנטיקה, אחר כך תזונה, ובסוף תכנית האימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אסתי01/11/20111. לגבי מס' החזרות: העלאת העומס לא ממש אפשרית בחלק מהמכשירים כי עומס גדול יוצר כל מיני תופעות לואי לא טובות כמו כאבי מפרקים וצרות דומות. אי לכך אני אפחית את זמן המנוחה בין הסטים עד שיהיה לי קשה לסיים את הסט האחרון בגלל זמן התאוששות קצר.
2. לגבי ההערה האחרונה שלך, חשבתי שבבניית השריר נפגעת מכמות הטסטוסטרון הנמוכה בגילי.
כללית, נדמה לי שקשה להגיע למידע על פעילות אנאירובית בגיל מתקדם: מאמני הכושר שפגשתי לא ממש מומחים לבעיות הספציפיות הקשורות אליו, וגם המידע באינטרנט כמעט אינו מתייחס לעניין הגיל חוץ מאזהרה כללית להתייעץ ברופא לפני תחילת הפעילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! - תגובה
עופר קיס03/11/2011אכן רמת הטסטוסטרון יורדת אך אנו יודעים ממחקרים שניתן להעלות מסה גם בגיל מבוגר ואפילו בגיל השלישי.
לגבי אנאירובי
למרות שהפעילות באימוני התנגדות ניא אנאירובית מבחינה מטאבולית, הרי העצימות נמוכה
- תאר לך 40 שניות שזה הזמן לסיום מחזור משקולות איכותי - הייתה מבצע ספרינט - לא אותו הדבר.
לגבי זמני מנוחה, קצר זמן מנוחה והפחת מעט משקל למחזור הבא
בנוסף, אימונים אירוביים לשמירה על גמישות כלי דם ויכולת התאוששות בין סטים
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב - תודה
אסתי03/11/2011אנסה ליישם את ההצעה שלך (קיצור זמן המנוחה בין סטים מדקה ל 40 שניות והפחתת משקל בסט השני).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוסף תזונה לפני רכיבת אופנייםAmit31/10/2011
שלום,
רציתי המלצה תוסף תזונה לפני רכית שטח באופניים.
שעת תחילת הרכיבה היא 05:30 בבוקר , כך שאים הרבה זמן לאכול לפני.
מה מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוסף תזונה לפני רכיבת אופניים - תגובה
עופר קיס31/10/2011עמית שלום
בננות, תמרים, חטיפי אנרגיה וכמובן משקאות ספורט ( במקרה הצורך גם ג'לים )
נסה וראה מה נוח לעיכול ומאפשר אימון יעיל בהתאם לצרכים שהגדרת ,
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת כושריהודה31/10/2011
שלום בן 32 גובה 1.75 משקל 75 (אחרי דיאטה של 15 קילו)
רכשתי אופני כושר לבית.
אשמח לדעת איך להתחיל בפעילות באופני כושר? והאם אופני כושר מועלים לשיבולת לב ריאה?
ראוי לציין שאני לא עסקתי בפעילות ספורטיבית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת כושר - תגובה
עופר קיס31/10/2011יהודה שלום
ראשית בהצלחה על הדרך החדשה, לעינינו:
אופנים הם כלי נהדר
דגש על הדרגתיות
דגש על הרגשת התחושה הגופנית בעת הרכיבה
התחל ב 4 אימונים בשבוע של 10-15 דקות כל פעם
התחושה בעת האימון אמורה להיות בינונית מינוס עד בינונית
ממליץ להוסיף 1 - 2 דקות כל אימון ולהגיע לאחר 3 שבועות לתחושה של בינוני+.
לא לשכוח להתחיל לאט ובסיום האימון להוריד קושי ל2-3 להורדת דופק
לא לשכוח מתיחות
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיוחנן30/10/2011
דיברתי איתך על אימון כדורגל לילדים בני 13.
אחרי האימון אני עובד איתם 10 דקות על חיזוק שרירי כללי, לדוגמא: תרגיל הגשר הצידי(עבודה על שרירי הליגה) שכיבות סמיכה ועבודה על שרירי הבטן עם התנגדות של כדורי כח וכו'.אני כל הזמן מחכניס להם לראש את חשיבות התזונה לפני ואחרי האימון.
אמרתי לי שהתרגילים האלה טובים ולהוסיף עוד תרגילים כיד הדימיון.
יש לי הרבה מאוד תרגילי כח עם כדורי כח במיוחד לשרירי הבטן ועוד תרגילים לשריר זוקפי הגו.
תוכלל לתת לי טיפים או המלצות איך אני מצליח להגיע למצב שהילדים יתחזקו ויגדלו??(האם אני פועל נכון?)
2.נושא אחר.
אני בן 21 מתאמן בקבוצת כדורגל מקצוענית 4 פעמיים בשבוע וגם מתאמן בחדר הכושר.
אני עובד בשיטה של כח מתפרץ במיוחד לפלג גוף התחתון 6-8 חזרותX4 במשקל בינוני+.
האם באימון כזה של כח מתפרץ תיהיה היפרטרופיה(כמובן שיש חשיבות לתזונה ולמנוחה בן הסטים)?
המלצת לי על תרגיל הסטיף דד ליפט לחיזוק האמסטרינג עכשיו כדי לגוון מעט אני עובד על מכונת כפיפת ברכיים באופן מתפרץ במקום הסטיף דדליפט האם זה בסדר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנן
ד''ר איתי זיו31/10/2011הערותי...
1. לגבי הילדים חשוב לשפר היכולות באופן ספציפי. אין בעיה עם התרגילים המצוינים אך חשוב לבדוק הנקודות החלשות באופן כלללי של כל הקבוצה ושל הילדים באופן ייחודי.
2. חשוב מאוד לשפר מרכיבים כמו קואורדינציה ושיווי משקל ולאמן הטכניקה בתרגילים השונים. פחות משקל וכן מיומנות. עם הזמן, בגיל ההתבגרות יתווסף המשקל.
3. תרגילי הכוח ניתן להסתפק בכ- 20 דקות בכל פעם. 3 פעמים בשבוע יניבו תוצאות מצוינות!
4. לגבי השאלה השנייה. במידה והמטרה הנה שיפר כוח פונקציונלי הרי שדד ליפט מתאים יותר. ניתן לגוון ובכל מקרה מציע לשלב בין שני התרגילים או לחילופין מדי חודש להחליף לפחות תרגיל אחד ברשימה . להלן מספר תרגילים מצוינים: מכרעים דינמי, מכרעים צידיים, פרונט סקווט, דד ליפט על בוסו, סקווט עם מטו מעבר לראש, החלפת רגליים דינמית תוך כדי התקדמות במכרעים ועוד ועוד.
בהצלחה רבה וכל הכבוד על הרצינות.
איתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה איתי
חנן31/10/2011..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח - מ4 ל-12 בשבועיים.חיאל30/10/2011
אני חייב להגיע למצב שבתוך שבועיים אני מצליח לעשות 12 מתח. כרגע אני מצליח 4.
אשמח לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח - מ4 ל-12 בשבועיים. - תגובה
עופר קיס31/10/2011שלום יחיאל
1. אם יש לך אחוזי שומן עודפים, בצע ירידה מתונה במשקל, אבל תזהר לא יותר מדי שלא תפגע ברמת הכוח
2. אפשרות 1. 5 מחזורים של 2 מתח "נקי" ואיטי. מנוחה 60 שניות ( אם קל 45 שניות, אם קשה 90 שניות ) 3 ימים בשבוע אם ניתן לבצע 3 חזרות - עוד יותר טוב
אפשרות 2. חימום פולי עליון - 5 סטים כפול מקסימום חזרות , 3 דקות מנוחה בין מחזורים, לאחר מכן 3 סטים PULL OVER עם מוט 10 חזרות ולאחר מכן שני מחזורים יד קדמית 10 חזרות ( מנוחות בתרגילי העזר 60-90 שניות.
אם מתחיל להרגיש כאבים באזור המרפק, להוריד חלק מהאימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת***29/10/2011
אני עושה בערך 50 ד'
האם זה בסדר?
הרוב רכיבה מתונה מעט קושי.
שירירי ישבן ואגן זה לא ממש עובד?
מה אתה מציע לישבן ואגן?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
עופר קיס29/10/2011משך הזמן בסדר, ממליץ כל כמה דקות לפדל מהר וחזק יותר ואז להוריד .
לגבי תרגילים לישבן - לשכב על הגב ברכיים כפופות כפות רגליים על הריצפה - לנתק ישבן ולעלות אותו עד שכל הגוף ( ירך ועמוד שידרה ) ישרים.
כאשר את מספיק חזקה ( כ2-3 שבועות ) ניתן לנסות עם רגל אחת באויר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופניים***28/10/2011
על איזה שרירים בדיוק עובדים ברכיבה על אופנים?
כמה זמן צריך מינימום?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים - תגובה
עופר קיס29/10/2011שרירי שלד - בעיקר שריר הארבע ראשי והירך האחורית ומעט ישבן ושרירי התאומים והסוליה
20 דקות קשה או 30 מתון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןדוד28/10/2011
בן 25
1.73
שוקל 64
התחלתי להתאמן בחד"כ ..האם אני צריך אבקת חלבון?או חלבון משולב עם פחמימות?
אני לא אוכל יותר מדי(עצלנות,אין יותר מדי תאבון)..ארוחת בוקר שלי היא רק נס+עוגה(לא יכול יותר מזה..)
רק בארוחת צהריים אני אוכל כמו שצריך
גם בערב זה רק איזה ביצת עין+סלט .
אני הולך להתאמן 2-3 פעמים בשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון - תגובה
עופר קיס29/10/2011הי דוד
שתי אפשרויות:
א. אפשרות בריאה - תשנה תזונה ( תוספת חלבון ופחמימה לארוחת בוקר וגם לארוחת ערב )
2. תוספת של אבקת חלבון כולל פחמימה בבוקר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשוקייםשי28/10/2011
אני רץ יום כן יום לא במהלך כל שבוע במשך שלושה חודשים האחרונים וכבר הגעתי לזמנים טובים של 45 דקות ושעה ולא חשתי כאבים ברגליים. בזמן האחרון אני מרגיש כאבים בשוקיים. הגוף לא עייף, הירכיים בסדר גמור, רק השוקיים כואבים והכפות רגליים שלי כואבות. עוד ארבעה ימים יש לי מירוץ. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנוגע לכאבים האלו כעבור 6 דקות אני כבר מרגיש כאבים ובמידה ואני מתעלם מהם הם פשוט מחמירים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בשוקיים - תגובה
עופר קיס29/10/2011שי שלום
נשמע כמו דלקת, יתכן התחלה של שבר מאמץ - אחרי המירוץ, להפסיק מיד עם הריצה ולפנות לפיזיותרפיסט שעובד עם רצים או דרך אורתופד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי שומןלירון27/10/2011
נמדדתי במכשיר שמודד משקל ואחוזי שומן, ואלו התוצאות:
משקל: 54. אחוזי שומן: 17.
האם זה תקין.? (אני בעיקר שואלת לגבי אחוזי השומן כי אין לי מושג בזה)
יש לציין שאני בת 20 וגובהי 165 ס"מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי שומן - תגובה
עופר קיס29/10/2011נשמע קצת נמוך, אך תקין, המכשירים הפשוטים שמודדים שומן אינם מדוייקים
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים במפרק הירך בחודש שמיני בהריוןשרית27/10/2011
אישה בחודש השמיני בהריון סובלת מכאבים במפרק הירך, יש לציין שהאישה אינה מתעמלת מזה 3 חודשים, לפני כן התעמלה פעם בשבוע.
כיצד ניתן להקל על הכאבים? אילו תרגילים מומלצים לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במפרק הירך בחודש שמיני בהריון - תגובה
ד''ר איתי זיו01/11/2011הערותי...
1. חשוב לבדוק במייד מקור הכאב. האם דלקת, מתיחת שריר או סיבות אחרות.
2. אימון של פעם בשבוע לא מומלץ כלל ועיקר ומומלצים מספר אימונים רב יותר. 4-3 בשבוע. 4-3 אימונים אירוביים ו- 3-2 אנאירוביים.
3. ניתן לבצע תרגילים במים לבד אן במסגרת שיעורים מסודרים הקיימים במסגרות לא מעטות. כך העומסמ פוחת מהותית וניתן לבצע את הפעילות למשך זמן.
4. ניתן לבצע תרגילים שונים אך חשוב לדעת בבירור באילו תרגילים יש כאב ובאילו לא. ניסוי וטעייה.\
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצרת היקפיםהילה27/10/2011
שלום!
אני מאמנת חברה שמעונינת להצר היקפים. חברתי בעברה היתה רקדנית וגופה שרירי.
אנו משלבות אימון אירובי-ריצה וקצת תרגילי כוח. יש לה פחד שהשרירים שלה יגדלו ברוחבם והיא רוצה להצר היקפים וגם להאריך את השרירים.
אנא כתבו לי איך למנוע זאת
תודה
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצרת היקפים - תגובה
ד''ר איתי זיו27/10/2011הערותי....
1. אין חשש להעלאת מסת שריר במידה ומדובר על 3-2 אימוני כוח בשבוע ותזונה לא עתירת חלבונים והקפדה על הכללים לשם השגת היפרטרופיה. אימוני הכוח מומלץ לבצע בהפסקות של 48-72 שעות בממוצע והפעלת קבוצות השרירים הגדולות.
2. במידה וחברתך הנה מזומורפית - שרירית אזי ניתן להמליץ על הפסקות ממושכות יותר בין סט לסט, פעילות אירובית יותר ממושכת או לפני אימון הכוח ועוד. כל אלה מפחיתים הפוטנציאל להעלאת מסת השריר.
3. חשוב הנושא של ניסוי וטעייה. כלומר לנסות לחודשיים להתאמן בצורה מסודרת, אימוני כוח ואימונים אירוביים ולראות מה מידת העלייה במסת השריר, אם בכלל.
4. במידה ובכל זאת חלה עלייה באזורי גוף מסוימים, לדוגמה, ברגליים, ניתן להעלות מספר החזרות בתרגילים הללו, או לחילופין להפחית תדירות האימונים לקבוצת שרירים זו.
5. ניתן לבצע תרגילים לקבוצות השרירים הבאות: רגליים, גב, כתפיים, חזה, בטן/זוקפי גו. סה"כ 10-8 תרגילים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
הילה27/10/2011האם הריצה אינה יכולה לגרום לעיבוי השריר? שריר התאומיםץ
כרגע השריר שלה הוא כ 34 ס"מ בעוביו.
?
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד''ר איתי זיו01/11/2011הערותי...
1. ריצה בדופק גבוה 80 אחוז ומעלה בהחלט עשויה להביא לעלייה סמויימת במסת השריר. עלייה זו אינה קבועה והיא תפתח בעת שהעומס על השריר יורד.
2. גנטית כל שריר מתפתח באופן ובקצב שונה. כך שייתכן שאצלך התאומים מגיבים טוב לאימון ואילו אצל אחר דווקא יגיבו פושטי הברך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביגוד ספורטA26/10/2011
שלום,
אני רוצה לדעת כיצד לבחור חולצה לריצה שמיועדת לספורט?
איך אני אמורה לדעת מה מתאים? מאיזה בד זה צריך להיות?
ומה טוב יותר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח מאוד למענה......
גל03/11/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביגוד ספורט - תגובה
ד''ר איתי זיו03/11/2011מומלץ דרייפיט. בכל מקרה מומלץ להתייעץ גם בחנויות מקצועיות כמו של סוקוני, ניובאלאנס וכדומה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביגוד ריצה
שי אלנקרי03/11/2011הנושא של ביגוד ספורט ובייחוד חולצות ריצה הוא מאוד אינדבדואלי. בראש ובראשונה צריך שהחולצה אכן תהיה נוחה לאופי הפעילות, בומקרה של ריצה הרי שביגוד מנדף זיעה (DRYFIT) הוא פתרון נהדר הן בגמישות והנוחות של הבד והן בנידוף הזיעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
A04/11/2011איך אני מזהה חולצה מבד מנדף זיעה?
והאם זה חייב להיות מותג יקר כמו נייק או אדידס?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספורט לא בריא.אור26/10/2011
אני מתאמנת בקרקס, ששם עובדים המון על שרירים והמון תרגילים ששומרים על כושר, בימים שאני לא בקרקס אני עושה אירובי חצי שעה.
רציתי לדעת אם זה בריא להתאמן כ"כ הרבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט לא בריא. - תגובה
ד''ר איתי זיו27/10/2011הערותי...
1. בקרקס התרגילים והאימונים מאוד פונקציונליים ומפעילים קבוצות שרירים רבות. מצוין על פניו, אך חשוב לבדוק שהעומס לא גבוה מדי, אין כאבי שרירים מאוחרים על בסיס קבוע ועוד.
2. אין מניע לבצע גם אימונים אירוביים, חשובה במיוחד ההדרגתיות באימון. מתיחות חשוב לבצע על בסיס קבוע במיוחד שהיקף ועצימות האימונים כה גבוהים.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)