פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    שלמה כהן
    16/11/2011

שלום אני היתאמנתי 4 פעמים בשיטת abcd

עכשיו התחלתי עבודה חדשה ולימודים

ואני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא לחדר כושר כאילו לא יהיו זמנים קבועים

מה לעשות איך להיתאמן?

כל אימון

כל הגוף?
    שלוש שרירים?
    או שתי שרירים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/11/2011

הערותי...
    1. חשוב לדעת כמה אימונים בשבוע מתוכננים. לפי זה יוחלט על פיצולץ בפועל ניתן ב- 3 אימונים וכמובן 4 לפצל ל- AB. במידה וההגעה לחדר הכושר אינה קבועה ושבוע אחד הנה פעמיים ושבוע אחר 3 אזי האימון לא יהיה מפוצל. למותר לציין שבמידה ומתאמנים יום אחר יום הרי שלא מתאימה תוכנית בה מופעלים כל קבוצות השרירים בגוף. הרי יש צורך במנוחה בין אימון לאימון.
    2. במידה והאימון מפוצל לשני חלקים בכל חלק מפעילים 4 קבוצות שרירים. כלומר ב- A יופעלו למשל הרגליים, הגב, פושטי המרפק וזוקפי הגו ואילו באימון B יופעלו השאר - החזה, הכתפיים, כופפי מרפק ושרירי הבטן.
    3. חשוב לציין שלא תמיד יש צורך לפצל. במידה והמטרה אינה העלאת מסת שריר אין בכלל צורך לפצל.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי זיו

בוריס
    17/11/2011

לעשות ab זה לא לפעמיים

ל 4 עד היום הייתי עושה abcd

אני מתכוון ש אני לא יודע כמה זמן יהיה לי לבוא אם הייתי יודע שאני יכול לבוא שלוש פעמים אז הייתי עושה שני שרירים כל אימון וכך מספיק את כל השרירים בגוף באותו שבוע

אבל אני לא יודע כמה אני יגיע

ab ל 3 או 4 פעמים?

ab זה לא לפעמיים למיתקדמים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה

בוריס
    17/11/2011

המטרה היא שמירה על מסת שריר

הגעתי לתוצאות יפות אבל אין לי עכשיו את הזמן להמשיך ולבא 4 פעמים

הגעתי ל 94 קילו על 12 אחוז שומן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/11/2011

הערותי...
    1. הנתונים האנתרופומטריים שלך - מצוינים!!!!!! 12% שומן המשקל שציינת בהחלט טוב.
    2. מטרת האימון? העלאת מסת השריר, שיפור טונוס שריר? שמירה על הקיים? ניתן בהחלט לאמן את כל הגוף בכל אימון.
    אכן, אימון מפוצל הנו אימון לא למתחילים.
    שלח לי מטרת האימון בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

שלמה כהן
    17/11/2011

מטרת האימון היא שמירה על המסה הקיימת שצברתי

אבל בלי להתחייב למיספר אימונים מסויים כי אין באפשרותי

כפי שאמרתי עד היום פיצלתי ועשיתי כל שריר פעם בשבוע התוצאות היו טובות

אבל כרגע אין באפשרותי להתחייב ל 4 אימונים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תגובה לאיתי

שלמה כהן
    17/11/2011

תשמע איתי אני מתאמן כבר הרבה שנים ומכל התוכניות שניסתי

הגעתי להבנה ש עבודה על שרירים כל הגוף או פעמיים בשבוע על כל שריר מתאימה לאוכלוסיה רגילה כאילו כאלה שרוצים לשמור על הבריאות ולהגיע למסת שריר מסויימת

אבל ממה שאני ניסתי כשעבדתי על כל שריר פעם בשבוע קיבלתי את התוצאות הכי טוב כי ככה עשיתי אימון הרבה יותר ספציפי וממוקד על כל שריר בעצימות הרבה יותר גבוה

עכשיו אני לא יודע כמה אני יגיע לחדר כושר עקב חוסר זמן וידיעה אז אני רוצה להתאים תוכנית המתאימה לכמה פעמים שאני מגיע בלי התחייבות למיספר אימונים מסויים יכול להיות שבוע אני יבוא הרבה ושבוע יבוא קצת אז אני רוצה להתאים תוכנית כדי לשמור על המסת שריר הקיימת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/11/2011

אם כך, מציע לבצע פיצול לשני חלקים. מתאים גם לאימונים של 3 פעמים בשבוע. במידה והתוצאות לא משביעות רצון ניתן בהחלט לשלב טכניקות אימון שונות שמסייעות מאוד למקסם את התוצאות, לבצע אימון מפוצל באופן שונה כגון: AB בשני ימי אימון והאימון הנוסף השבועי הנו ABלחלק ל-2 . כלומר מבצעים אימון כולל בחצי מהסטים בכל אימון ואימון B.
    חשוב לזכור שתוכניות אלו ואחרות, שימוש בטכניקות וכדומה מתבצעים בשיטת הניסוי והטעייה. למתאמן אחר התוצאות טובות מאוד ואילו לאחר - פחות.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיתי

בוריס
    18/11/2011

אתה אומר שעדיף לעשות ab

כי ככה אני יכול להגיע מפעמיים עד 4 ומספיק פעמיים אני מספיק את כל הגוף ואם אני בא יותר זה בונוס?

ולא לעשות abc בגלל שאני לא בטוח יגיע 3 בכל שבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר סטים
    אריאל
    15/11/2011

מתאמן כשנה,רציתי בבקשה לשאול כמה סטים אפשר לעשות מקסימום לשרירים גדולים(חזה גב רגליים),כשיש מנוחה של 48 72 שעות בין כל שריר.(כמובן עם תזונה מתאימה)
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    מספר סטים

הוספת תגובה

• מספר סטים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/11/2011

הערותי...
    1. בעיקרון מבצעים לשריר גדול 10-7 סטים בממוצע במידה והאימון מפוצל ל- AB ובמידה ומדובר על פיצול גדול יותר של ABC ויותר אזי ניתן לבצע אף 20-15 סטיים לקבוצת שרירים אחת.
    2. מספר הסטים משתנה כאמור ובהתאמה למספר האימונים השבועי. חשוב רק לדעת שלא להחליף בין קבוצת שרירים גדולה לקטנה מבחינת מספר הסטים.
    בברכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לתרגיל
    אלעד
    15/11/2011

שאני מבצע את התרגיל Thruster עם מוט ,המוט אמור להגיע לעצם הבריח?כי אצלי הוא לא מגיע ויש הרבה עומס על מפרק שורש כף היד המחזיק את המוט
    כי לפי מה שראיתי בסרטונים עם משקל גבוה המוט נשען על עצם הבריח..
    נראה לי שבגלל הלטיסימוס שלי גדול והבייספס גדולים אין לי מספיק טווח תנועה להניח את המוט על עצם הבריח..נראה לי שאם אעשה את אותו תרגיל עם משקולות ידיים אז יהיה יותר טוב..מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לתרגיל

הוספת תגובה

• שאלה לתרגיל - תגובה

עופר קיס
    15/11/2011

תסתכל על מרימי משקולות שמבצעים דחיקה = זה אותו הדבר. צריך גמיזות בשורש כף היד וגמישות בכתף על מנת להשאיר את המרפק גבוה לאורך כל ה SQUAT אחרי ה CLEAN
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אור
    15/11/2011

שלום רב
    האם באימון ביתי כנגד משקל גוף אפשר במקום הפסקה בין סטים לבצע סט העובד על איזור אחר? לדוגמא בין סט לסט של בטן לבצע סט של זוקפי גב או לחיצות חזה? או שמומלץ לתת לכל הגוף לנוח? אציין שהאימון נעשה בעצימות נמוכה יחסית ללא עלייה משמעותית בדופק.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עופר קיס
    15/11/2011

בטח ורצוי - יאללה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיטוב
    אריאל
    15/11/2011

אני כבר חודש בתהליך חיטוב,ואני מקצץ 50-70 אחוז מהפחמימות,יש לציין שרזיתי והתחטבתי מהר מהצפוי אני בהחלט מבסוט אך קצת רעב במשך היום:)

האם הורדה דרסטית של פחמימות בצורה כזו עשויה לפגוע במסת שריר,או בכל דבר אחר בעתיד?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חיטוב

הוספת תגובה

• חיטוב - תגובה

ד''ר איתי זיו
    16/11/2011

הערותי...
    1. ירידה דרסטית בפחמימות בעייתית יותר כשמבצעים פעילות גופנית. לכן חשוב לבצע זאת באופן מושכל ממש וללא שינויים מהותיים בתפריט מכיוון שעלולה להיות פגיעה במסת הגוף. לכן חשוב להקפיד על אכילה מספקת של פחמימות ולא לוותר עליהן.
    2. חשוב לבדוק עם איש מקצועי או בפורום מקצועי מה בדיוק כמות הפחמימות הנדרשת במקרה שלך בהתאמה לפרמטרים כמו משקל, גובה, הפעילות הגופנית ועוד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מקצצים לפי אחוזים?

שירי
    16/11/2011

איך אפשר לכמת את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ,תגובה לכמות הפחמימות בתפריט

ד''ר איתי זיו
    16/11/2011

מדובר על כמות הפחממות בגרמים וקלוריות מהתפריט הכולל. לפיכך הדבר שונה מתפריט של 1400, 1600 או יותר ותלוי כמובן בהיקף הפעילות הגופנית ומטרת האימון.
    מציע ונכון יותר לפנות עם אותה שאלה לפורום תזונה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לחזק את הגוף

נעם
    21/11/2011

אם אתה מוריד כל כך הרבה פחמימות באמת כדאי אולי שתלך לאיש מקצוע ותבדוק את העיניין, אם הקיצוץ לא הורס לך. בכל מקרה אני עושה המון ספורט ולוקח תוסף תזונה של סולגאר. קוראים לו, ל-קרניטין נוזלי. אולי שמעת עליו, הוא גם עוזר להתאושש אחרי אימון וגם לשרוף שומנים יותר ביעילות ומהירות. עכשיו, גם בשביל זה כדאי שתתייעץ לפני שתקח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזה לא פרופציונאלי
    אלעד
    13/11/2011

יש לי מתאמן בן 17 שהחזה שלו לא סימטרי באופן ברור
    אחד יותר גדול מהשני
    מה ניתן לעשות במצב הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חזה לא פרופציונאלי

הוספת תגובה

• חזה לא פרופציונאלי - תגובה

עופר קיס
    15/11/2011

אם בית חזה לא סימטרי זו בעייה. אם רק שריר גדול יותר, ניתן לבצע לחיצת חזה על מכונה עם יד אחת - צריך רק קונטרה חזקה לייצוב - ניתן לעזור לו בייצוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פיתוח ידיים
    חיים
    13/11/2011

אני בן 17 עם משקל 60 גובה 1.84 . אני כמובן מאוד רזה עם ידיים דקות.. התחלתי להתאמן לפני כחודש וחצי בערך אימוני כח רציניים..... השאלה שלי היא- האם אני יכול להגדיל את הידיים שיהיו עבות יותר ע"י אימונים ותזונה נכונה או שזה גנטי והיידים ישארו דקיקות? ומדוע הידיים לעיתים נראות דקות יותר ואחרי אימון או סתם פתאום הם נהיות עבות יותר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פיתוח ידיים

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פיתוח ידיים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    13/11/2011

הערותי....
    1. רק לאחר מספר שבועות העלייה במת השריר גם נראית לעין, מתחילת האימונים חל שיפור בכוח באופן ממשי אך העלייה במסה היא בשלב מאוחר יותר ותלויה במספר משתנים כמו: מספר האימונים, העומס באימון, התזונה וכדומה. ותק אימוני של 6 שבועות אמור להשפיע והנך אמור לראו שינו מסוים בהיקף הזרועות אך הוא עדיין לא יהיה מהותי.
    2. חסרים מספר משתנים כמו מספר אימונים בשבוע, מספר התרגילים המבוצעים לידיים ועוד. בפועל במידה ומבצעים אימון כוח בו מפעילים את כל שרירי הגוף הידיים מופעלות מעט יחסית ולכן ההשפםעה מבחינת העלייה במסה לא רבה. לאחר 3 חודשי אימון ובהנחה שההתקדמות באימון מצדיקה זו מומלץ לעבור לתוכניות אימונים מפוצלות אזי ניתן להעלות מסת שרירי באופן משמעותי יותר.
    3. אפקט האימון של כל שריר שלד הנו שונה. כלומר מידת ההתקדמות של השרירים אינה זהה. שרירי הבטן למשל, מתחזקים מהר יותר מאשר שרירי הידיים. כמו כן לכל מתאמן ישנם אזורים חזקים יותר שמתפתחים מהר יותר. כך שייתכן שבמקרה המצוין דווקא הידיים מגיבות פחות טוב לעומת אזורים אחרים.
    4. חשוב להמשיך ולהתאמן על בסיס קבוע ולא להתייאש ולאחר ולבנות תוכנית אימונים מסודרת ועם עומס גבוה דיו שיגרום לשינוי המיוחל.
    5. לתזונה משקל גבוה מאוד בהתקדמות לכן חשוב לבנות תפריט מושכל על ידי איש מקצוע.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8חודשים אחרי לידה ולא מצליחה להרזות
    סייאנה
    13/11/2011

שלום רב, אני בת 37 וילדתי לפני כשמונה חודשים, אני מניקה בצורה מלאה.
    בתחילת הריוני שקלתי 60 וגובהי 1.66, מבנה גופי אתלטי ,שרירי וכל חיי אני עוסקת בספורט וכך גם בהריוני.
    אני מדריכת אירובי /אירובי מדרגה במקצועי וכן התאמנתי עד הלידה במדרגה, שחיה והייתי מאוד אקטיבית..אך למרות זאת עליתי 20 קילו והגעתי ל80 קילו (אבוי לבושה..) ולא רק זאת, איך שילדתי והתחלתי להניק, נהייתי יותר רעבה ועליתי עוד 5 קילו.(75) מאז ועד היום אני מנסה להוריד ולחזור לגיזרתי הקודמת אך ללא הצלחה ועם הרבה תיסכול.. בשביל כל קילו אני ממש "יורקת דם" ולמרות שלאחר לידתי חזרתי לעבודה אחרי שלושה חודשים שכוללת שעה וחצי אירובי מדרגה ועיצוב..אני מתאמנת כל יום ולא יורדת קילו..אז נכון אכלתי רגיל ולא עשיתי דייאטה כי בכל זאת , אני מניקה... וכשהלכתי לדיאטנית שעושה גם דיקור במחטים ונתנה לי תפריט הזוי שגרם לי לאחר כ4 ימים לאבד את החלב שלי כמעט לצמיתות..החלטתי שאני מפסיקה עם דיאטה בשלב זה..אבל ראבק, אני עוד מעט 9 חודשים לאחר הלידה, אני עוסקת בפעילות גופנית כמעט יום יומית,,הורדתי בכמויות, לא אוכלת שטויות או פחממות(מלבד אורז מלא ותפו''א ) התחלתי דייאטה יותר שפויה לפני כמעט שלושה שבועות (אחרי החגים) והורדתי מ75 ל72 ..אך הדרך עוד ארוכה ואני מרגישה ביום יום רעבה כל הזמן ומתוסכלת שהמחוג זז לאט ..תכל'ס עוד לא הגעתי למשקל ההתחלתי לאחר הלידה.. למה זה קורה? למה אני לא מצליחה לרדת? הוספתי הליכה של שעה כל יום בבוקר עם התינוקת, ופעמיים שחיה בשבוע (וזאת בנוסף לעבודתי ) אך גורנישט! אני בקושי מורידה, הבטן נשארת נפוחה ובולטת ,המותנים מלאות, הירכיים עבות, והתיסכול כפול ומכופל.. למה תמיד אני שומעת סיפורים שהנקה שורפת 500 קלוריות וזה קורה רק אצל האחרות ??כי איך שלי זה מרגיש- היא רק מעכבת לי את ההורדה במשקל, אחרת אני לא יודעת להסביר את חוסר הירידה במשקל.. אולי מישהו יכול להסביר לי? לעודד את רוחי הנפולה או להאיר את עיניי בטעויות שאולי אני עושה ולא מודעת? (הסנדלר לפעמים הולך יחף יו נואווו) תודה רבה על תשובותיכם מראש.

הוספת תגובה

• 8חודשים אחרי לידה ולא מצליחה להרזות - תגובה

עופר קיס
    13/11/2011

סייאנה - איזה שם מדליק
    אז ככה - יש מתמטיקה ויש הורמונים
    המתמטיקה אומרת שאם נהיה באיזון קלורי נשאר באותו המשקל ואם נהיה בחסך קלורי נרד.
    ההורמונים אומרים כך: בוא לא נשחרר הורמון לפטין ועקב כך לא תהיה תחושת שובע ובוא כן נשחרר הורמון גרלין שיגביר תחושת רעב כל זה על מנת שיהיה מספיק חלב לתינוקי החמוד!
    זאת אומרת שהגוף מתעתע בך כל עוד את מניקה ואני מניח שאצל חלק מהנשים יותר מאשר אחרות.
    מה לעשות - לעשות מה שאת יודעת : אירובי ( ללא יצירת חומצת חלב או מספיק זמן לפני הנקה ) אימוני התנגדות וחיזוק שרירים פנימיים ושרירי ריצפת אגן
    בנוסף, ראי מתי את רעבה ובדקי אם הגעת לנקודה זו עקב אי אכילת פחמימות מורכבות 2-3 שעות לפני ( שעות רבות מדי בין ארוחות ) או בחירת סוג פחמימות לא מתאים ואי שילוב של מספיק סיבים ( ירקות ) אם הפחמימות.
    מקווה עזרתי או גרמתי לך לשנות כיוון בעבודת הבילוש שלך

בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח-תודה רבה על תשובתך המהירה עופר.

סייאנה
    14/11/2011

אני לא יכולה לדעת במדויק כמה אני מוציאה כי גם הנקה היא מתישה (ושורפת קלוריות?)ואין מדדים מדוייקים לגבייה לכן זה הרבה יותר מורכב

כל כך קשה למצוא את שביל הזהב בין ירידה במשקל ללהמשיך להניק ותזונה שפויה.. וכמובן בלי שארגיש מעונה ורעבה כל הזמן..

עברו שלושה שבועות מתחילת הדיאטה,,יש לי עוד כברת דרך ארוכה ואני לא מתכוונת לוותר לעצמי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חחח-תודה רבה על תשובתך המהירה עופר. - תגובה

עופר קיס
    15/11/2011

צריך לחפש מה עובד. אימון מחזורי, אימון על מחזורי HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING או LONG SLOW DISTANVE משהו חייב לעבוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה!

סייאנה
    23/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות שונות
    דני
    13/11/2011

1.מה עדיף לגוף אופני כושר או ריצה כאשר שניהם באותו רמה קושי ודופק כמובן?
    2. האם אפשר לשפר את סיבולת לב ראה בפעילות כוח?ולמה חשוב לעשות פעילות אירובית?

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות שונות

הוספת תגובה

• אימון כוח לשיפור סיבולת לב ריאה

שי אלנקרי
    13/11/2011

שלום דני,
    1. העדיפותלסוג פעילות כזה או אחר נמדדת אך ורק על פי החיבורשלך אל סוג הפעילות (החיבור שלך אליה) או היכולת שלך לבצעה. במילים פשוטת: אם לא נתחבר לפעילות מסוימת אלא רק נרצה לבצעה לא נוכל להתמיד בה לאורך זמן. המפתח להתמדה באימונים הוא החיבור לסוג הפעילות. יחד עם זאת אני תמיד מציע להידבק לתכנית אימונים שתואמת גם את מצבך האישי ומטרתך. ישנם אנשים אשר אינם מסוגלים לבצע אחד מ-2 הפעילויות המוזכרות אז במקרה זה ניתן לוותר על אחד מהשניים. בהנחה ואין שום הגבלה מצידך אני מציע לגוון בין השניים, למשל אימון לסרוגין (יום רכיבה / יום ריצה) .
    2. אפשר לשפר סיבולת לב ריאה באימון מחזורי. מה זה בכלל? אימון מחזורי (circuit training), הוא צורת אימון בתחנות המשלבת מספר שיטות אימון לצורך שיפור מספר רכיבי כושר בו זמנית (לדוגמא: סבולת שרירית, סבולת אירובית, גמישות וכד') ולצורך שריפת קלוריות גדולה יחסית, באימון קצר יחסית (בד"כ חצי שעה). באימון המחזורי הקלאסי משולבים 6-10 תרגילי כוח וסבולת, כאשר כל תרגיל מהווה תחנה והמתאמן עובר מתחנת אימון אחת לתחנת האימון הבאה. סיום כל סבב התחנות נחשב למחזור אחד. במהלך האימון, מבצע המתאמן סט, בפרק זמן שנקבע מראש בכל תחנה, או לחלופין, מספר חזרות המוגדר מראש.

שיהיה בהצלחה בהמשך האימונים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם
    חנן
    13/11/2011

שלום אני בן 21 משחק כדורגל בקבוצה מקצוענית 5 פעמים בשבוע ומתאמן 3 פעמיים בחדר כושר זה מספר שנים.
    שמתי לב שפלג גוף העליון שלי גדול(שרירים) בהרבה מפלג גוף התחתון, שמתי לעצמי מטרה!!!! לחזק ולהגדיל את שרירי הרגליים כדי שתיהיה פרופורציה בין פלג הגוף התחתון לעליון.
    כדי לא לעלות מסה גדולה מדי בחלק העליון כמו שעשיתי עד עכשיו(שרירי חזה וגב ממש גדולים יחסית לדוגמא) אני מבצע 2 סטים 12 חזרות במשקל בינוני בלי להגיע להתשה בחזרות האחרונות, ובשרירי הרגליים לעבוד 3 סטים 12 חזרות אבל במשקל גבוהה שבחזרות האחרונות אני יתקשה. מה דעתך המקצועית??

2.תמיד אומרים שחשוב לגוון בתכונית האימונים, עד עכשיו הייתי מתאמן כמה שיותר תרגילים פונקצינאליים בכל אימון, תרגילים שמפעילים מספר רב של שרירים, בעיקר עם משקולות(סקוואט, דדליפט וכו,). בשבועות הקרובים אני רוצה לעשות אימונים מבודדים עם מכונות יעודייות(פשיטת ברכיים,חטירה כנגד מכונה וכו'').
    מה דעתך על הגיוון?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום לכם

הוספת תגובה

• אפשאר תגובה בבקשה?

חנן
    13/11/2011

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לכם - תגובה

עופר קיס
    13/11/2011

רון שלום
    אין צורך באימון של 12 חזרות
    סקווט ודדליפט ומכרעים קדמיים 6 - 5 חזרות בינוני כבד זמני מנוחה ארוכים
    פלג גוף עליון יותר מתפרץ ( למנוע גדילה אך שמירה על פונקציונליות )
    6-8 חזרות מהיר אך לא מהיר מאד
    לגבי גיוון זה תמיד טוב וגם מכונות זה אחלה אך ראשית נסה את השינוי בתרגילים החשובים

בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות בלתי מוסברת
    שירי
    12/11/2011

שלום למומחים.
    אני בת 38, ללא ילדים. פעילה במכון כושר כבר שנים רבות. משתדלת להקפיד על אימוני משקולות ואירובי ריצה / הליכה.
    אני גם משלבת אימונים בחוץ בפארק של כשעה-שעה וחצי, הליכה וריצה לסירוגין.
    מצליחה להתאמן בדרכ 3 פעמים, אך יש מקרים שיוצא לי רק פעמיים.
    לאחרונה אני חשה קושי להתאושש מהאימונים. אני עייפה יותר.
    אציין שאני במן גמילה מהתרופה רסיטל, וזה גורם לי לבעיות שינה/יקיצה מוקדמת.
    האם הגמילה הזו משפיעה על הכושר שלי?
    השבוע אחרי אימון משקולות, הייתי כל כך עייפה והגוף כאב שלא יכולתי להתאמן יומיים אחכ שוב.
    האם הסיבה לעיל היא הגיונית או שאני מזדקנת :))

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות בלתי מוסברת

הוספת תגובה

• עייפות בלתי מוסברת - תגובה

עופר קיס
    12/11/2011

שירי שלום
    אנחנו לא פורום רופאים, כך שעליך לפנות אליהם
    יתכן שהתופעות קשורות, אך בדיקה אצל רופא המשפחה ובדיקת דם כולל וירוסים עשוי לעזור לכם לפתור את התעלומה
    בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיתי זיו
    חנן
    12/11/2011

שלום איתי דיברתי איתך לפני מספר שבועות על אימון בחדר כושר על מנת לשפר יכולת גופנית שתעזור לי להיות שחקן טוב יותר!!!
    תשובתך הייתה באמת מעמיקה ויפה, רשמת שם גם:
    "בכל תרגיל ניתן לשבץ 10-8 תרגילים. דגש יושם לשרירי הרגליים. למשל לבצע מכרעים,וסקווט. תרגיל אחד לחזה, תרגיל אחד לגב, לכתפיים, לידיים , 3 תריגלים לזוקפי הגב והבטן. מספר חזרות 15-8."

האם תוכנית כמו שרשמת(תרגיל אחד לגב, חזה כתפיים וידיים, 2-3 תרגילים לרגליים ו3 תרגילים לזוקפי הגו והבטן) יכולה להיות תוכנית מסודרת לחודש אחד עם 3 אימונים בשבוע?

האם זו תוכנית טובה:גב-משיכת פולי עליון, חזה-לחיצת חזה כנגד מוט,כתפיים-לחיצת כתפיים עם משולות בישיבה, יד אחורית/קדמית- כנגד פולי עליון/תחתון, רגליים-לחיצת רגליים במוכנה,סטיף דדליפט והרמת עקביים כנגד מכונה לחיצת רגליים, זוקפי גו-פשיטת גו כנגד כסא רומי והרמת יד ורגל נגדית, בטן-3 תרגילים על מזרון??
    מה דעתך על תוכנית שכזו 3 פעמיים בשבוע? מתאימה לשיפור היכולות הגופניות בתור שחקן כדורגל?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לאיתי זיו

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר איתי זיו
    12/11/2011

הערותי...
    1. בהחלט ניתן לאמץ תוכנית אימונים זו ומדי כחודש וחצי להחליף תרגילים. בהתאם לתקופות העונה ניתן לבצע חלק מהתרגילים בצורה מתפרצת-מהירה. חשוב להתייעץ במקרה זה עם המאמן.
    2. לגבי שרירי הבטו וזוקפי הגו מומלץ יותר לבצע תרגילים עם רוטציות של עמוד השדרה , תרגילים עם פיטבול בטווח תנועה מלא במפרקי עמוד השדרה ועוד. התרגילים ה'אהובים' כמו כפיפת גו בשכיבה - CURL UP או פשיטת גו בשכיבה על הבטן לזוקפי הגו פחות מומלצים לביצוע לשם שיפור יכולות ספורטיביות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרון

ד''ר איתי זיו
    12/11/2011

הערותי...
    1. בהחלט ניתן לאמץ תוכנית אימונים זו ומדי כחודש וחצי להחליף תרגילים. בהתאם לתקופות העונה ניתן לבצע חלק מהתרגילים בצורה מתפרצת-מהירה. חשוב להתייעץ במקרה זה עם המאמן.
    2. לגבי שרירי הבטו וזוקפי הגו מומלץ יותר לבצע תרגילים עם רוטציות של עמוד השדרה , תרגילים עם פיטבול בטווח תנועה מלא במפרקי עמוד השדרה ועוד. התרגילים ה'אהובים' כמו כפיפת גו בשכיבה - CURL UP או פשיטת גו בשכיבה על הבטן לזוקפי הגו פחות מומלצים לביצוע לשם שיפור יכולות ספורטיביות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא כ"כ קשורה לכושר...
    אילן
    12/11/2011

בחדר הכושר בבניין שלנו יש מזרנים שבשימוש כבר 4 שנים. במהלך השנים התלכלכו. איפה אני מנקה דבר כזה? מדובר בספוג בכיסוי הפלסטיק - כמו שאר מזרוני הספורט

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שלא כ"כ קשורה לכושר...

הוספת תגובה

• שאלה שלא כ"כ קשורה לכושר... - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/11/2011

מציע לפנות לחברות של ציוד כושר גדולות כמו אנרג'ם או בש גל. כמו כן ניתן לפנות גם פאוור ספורט או עולם הספורט ולברר.
    מציע לבדוק גם בחברות ייצור מזרונים. יש מחלקה בדרך כלל שעוסקת בשיפוץ וניקוי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו - הפעלת חלק משריר
    מרדכי
    12/11/2011

שלום איתי,

האם אפשר להפעיל רק חלק מסיבי שריר? למשל, האם אפשר לבודד את סיבי החזה העליונים בלבד?

ואם לא, מה גורם לכך שבלחיצת חזה בשיפוע חיובי למשל, פועלים סיבי החזה העליון יותר מאשר התחתון? הם מקבלים הוראה להתכווץ יותר חזק?

ומה קורה בטרפז? האם באמת אפשר "לבודד" רק את אחד משלושת חלקיו?

אשמח אם תעשה סדר בעניין, כי רבים הם האנשים התוהים בעניין.

מרדכי

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו - הפעלת חלק משריר - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/11/2011

הערותי....
    1. הפעלה של שריר מסוים באופן ספציפי תלויה רבות בקו פעולת השריר. לפיכך את שרירי החזה לא ניתן לבודד לחלוטין וניתן בשיפועים השונים לשים דגש בהפעלה של סיבים עליונים או תחתונים. הדבר תלוי רבות בשיפוע עימו מתבצע התרגיל. אם כך, בעת ביצוע מקבילים במצב רחב המיקוד הנו על סיבי שרירי החזה התחתונים ולא (!!!) העליונים. במידה ומדובר במישורי תנועה קרובים הרי יופעלו לעיתים מספר חלקים באותו השריר. לדוגמה, קירוב שכמות בישיבה עם פולי תחתון מפעיל למעשה את גם את הסיבים העליונים וגם התחתונים אך התרגיל מיועד בעיקר לסיבים האמצעיים.!!!
    הרמת שכמות מפעילה בעיקר את הסיבים העליונים של הטרפז אך גם חלק מהרומבואידס פועלים גם. הסיבים התחתונים במקרה זה לא יפעלו ויהיו אנגוניסטים בתרגיל.
    2. חשוב לדעת כאמור, קו הפעולה של השרירים השונים מכיוון שבאמצעות כך ניתן לדעת אם בכלל השריר המסוים אמור להשתתף. בשל כך, לעיתיםמתאמנים (ואף מדריכים סבורים) ששרירים מסוימים פועלים בתרגיל זה או אחר כאשר בפועל לא הדבר כך. להלן מספר דוגמאות לבחירה שגויה של אגוניסט בתרגיל:
    1. בתרגיל דד ליפט סבורים שהאגוניסט הנו פושטי עמוד השדרה.
    2. בתרגיל חתירה בהטיית גו עם טי בר במצב רחב סבורים ששרירי הגב העליון הנם השרירים העיקריים המיועדים לגירוי.
    3. בתרגילי כפיפת גו בעמידה עם משקולת יד סבורים שכל שרירי הבטן פועלים בצורה אופטימלית.
    4. סבורים שישנה 'בטן תחתונה' ובטן עליונה' וניתן להפעילה בנפרד.
    5. ועוד ועוד.
    בהצלחה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רז
    13/11/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורח תזונה ואימונים
    רז
    12/11/2011

שלום,
    אני בן 20, גובה 171 ושוקל בין 58-60 ק"ג וזאת לאחר שבמהלך השנה האחרונה ירדתי באיזור ה25 ק"ג.

עקב הירידה במשקל נהייתי מכור לספורט ואיני מצליח להפסיק לא משנה מה. בנוסף לזה אני מקפיד על התזונה יתר על המידה וממשיך להרזות לאט ולהרגיש חלש ולא טוב.

סדר האימונים שלי הוא:
    יום א' - ריצה 10.5 ק"מ + אימון כוח על משקל גוף (6 סטים של 20 חזרות - בטן + 6 סטים של 15 חזרות - שכיבות שמיכה)

יום ב' - שחיית חזה 25 דקות (50 בריכות) + ריצה 4 ק"מ.

יום ג' - ריצה 10.5 ק"מ + אימון כוח על משקל גוף (6 סטים של 15 חזרות - שכיבות שמיכה + מתקני כוח בפארק על משקל גוף 3 סטים של 15 חזרות בכל מתקן + 3 סטים של 20 חזרות - בטן).

יום ד' - שחיית חזה 25 דקות (50 בריכות) + ריצה 4 ק"מ.

יום ה' - שחיית חזה 25 דקות (50 בריכות) + ריצה 4 ק"מ.

יום ו' - ריצה 4.5 ק"מ + אימון כוח על משקל גוף (9 סטים של 20 חזרות - בטן + 6 סטים של 15 חזרות - שכיבות שמיכה)

יום ש' - שחיית חזה 30 דקות (60 בריכות) + ריצה 4 ק"מ.

המטרה שלי בהתחלה הייתה להרזות ולפתח גוף, עם הזמן התהבתי מההרזיה ומהלהכנס לכושר (שהתחלתי הייתי ילד שלא רץ אפילו 700 מטר בשלום). ועכשיו אני רק ממשיך לרדת במשקל וזה מתחיל להיראות רע אבל קשה לי נורא להפסיק גם עם האימונים וגם קשה לי לתת לעצמי יותר קלות יד בנושא האוכל מהפחד לצאת מכושר ומהפחד להשמין חזרה.
    דברים אלה מעיקים אליי כל יום. אשמח לשמוע מה נכון או לא נכון לעשות? כמה עליי לאכול ולהתאמן בכדי להגיע לתוצאה בריאה ויפה (מבחינת מראה, חיטוב וניפוח הגוף במידה) ואשמח לקבל טיפים לעתיד לשמירה על אורח חיים בריא ולא מעיק המשלב את הספורט במידה הנכונה מבלי לחשוב 6 פעמים לפני שאני מכניס משהו לפה שלי.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אורח תזונה ואימונים

הוספת תגובה

• אורח תזונה ואימונים - תגובה

עופר קיס
    12/11/2011

רז שלום

טוב ששלחת מייל, אז ככה:
    1. אימונים ללא מנוחה
    2. תחושת חולשה והמשך הרזיה
    הם סממנים קלסיים של התמכרות - אל תחכה, נסה להגביר הכנסת קלוריות ולקחת יום חופש שלם מפעילות באמצע השבוע
    אם אינך מצליח, עליך ליצור קשר מיד עם רופא המשפחה שינחה אותך מה לעשות הלאה.

בהצלחה ושמור על עצמך
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות..

רז
    13/11/2011

תודה על ההתייחסות, אני בהחלט אנסה..
    אבל חוץ מזה רציתי לדעת כמה אימונים ואיזה (עפ"י מה שאני עושה) רצוי לעשות בשבוע וכמה עליי לאכול בגדול או אם עליי בכלל להקפיד על אוכל אם אני אקפיד על הספורט בכמות ובדרך בה תמליץ..

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצות.. - תגובה

עופר קיס
    13/11/2011

הי רז
    ממליץ על 4 אימונים אירוביים ושני / שלושה אימוני כוח בשבוע
    לגבי תזונה - היא חייבת לאפשר פעילות ברמת אנרגיה גבוהה, לפתח ו/ או לשמר את רקמת השריר ( לפי הנדרש ) ולשמור על רמת שומן גוף בריאה. שוב ממליץ להגיע לתזונאי ספורט
    מקווה שהבהרתי
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה