מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנוגע לשיפור כושר גופנילילי25/12/2011
אני בת 16 ונרשמתי לאחרונה לקבוצה של הכנה לכושר גופני לקראת הגיוס. הבעיה היא שמבחינת כושר גופני אני הרבה פחות טובה מהם ומעכבת את הקבוצה ולכן יש לי כמה שאלות איך להשתפר:
1) מה צריך לאכול לפני ואחרי פעילות גופנית ובאילו הפרשי שעות?
2) למה יש לי לרוב בחילות במהלך הריצה וכיצד ניתן למנוע את זה?
3) אם הנשימות שלי מתחילות להיות מהירות וקשות בזמן פעילות גופנית איך צריך לנשום בצורה נכונה כדי למנוע את זה?
4) האם ניתן בכלל לשפר את הכושר גופני בחודשיים ממצב של -כמעט בכלל לא בכושר- ליכולת לעשות 2,3 ק"מ רצוף?
5) איך עושים בצורה נכונה שכיבות סמיכה?
אשמח לתשובות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לשיפור כושר גופני - תגובה
עופר קיס26/12/2011לילי שלום וכל הכבוד
אז ככה
2-3 שעות לפני האימון ארוחה מלאה. שעה לפני האימון כוס מים וחצי שעה לפני האימון עוד כוס. אחרי אימון ארוחה טובה מזינה ומאוזנת.
העיקרון הוא הדרגתיות - הליכה וריצה לסירוגין ושאף אחד לא יזיז אותך ממטרתך. ניתן לשפר כושר גופני בצורה מדהימה בחודשיים.כל 4-5 ימי אימון לקחת יומיים חופש.
שכיבת סמיכה: הכי חשוב שהבטן תהיה מוחזקת כל הגוף ישר וירידה הדרגתית עד לאן שניתן בצורה איכותית ואז לעלות בחזרה. לנוח כאשר הטכניקה לא איכותית. זמני מנוחה יחסית ארוכים בהתחלה - 2 דקות . כמה מחזורים ויום כן, יום לא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעמיים או שלש?ים25/12/2011
רציתי לדעת מה יותר עדיף
שעה וחצי של אירובי משולב עם אנארובי פעמיים בשבוע
או 45 דק עד שעה אירובי משולב עם אנארובי שלש פעמים בשבוע
אשמח אם תענו כמה שיותר מהר, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעמיים או שלש? - תגובה
ד''ר איתי זיו25/12/2011הערותי....
1. תלוי רבות במטרת האימון. בעיקרון אם מדובר על 3 אימונים סך הכול אזי שילוב בין האימונים. סך הכול שעה וחצי של אירובי ואנאירובי יחד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל
ים25/12/2011כן אבל לפי השאלה שלי מה אתה חושב שיותר ישפיע?
המטרה שלי היא חיטוב ושמירה על המשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להתאמן לא ביום אימונים...סטודנט24/12/2011
שלום.
אני מתאמן בחדר כושר כבר 4 חודשים, תרגילים בסיסיים. לאט לאט עולה בכח, ויש גדילה קטנה גם בגודל השרירים. אני מתאמן 3 ימים בשבוע, כ 45 דקות כל אימון. גם אחרי אימון שמורגש כקשה, אני לרב לא חווה כאבים יום - יומיים אחריו. השאלה היא, האם אני יכול בימים שאני לא מתאמן, לעשות למשל מתח, או שכיבות סמיכה, 2 - 3 מחזורים, לא יותר, או שהשרירים דורשים מנוחה מוחלטת?
ועוד שאלה: למתאמן מתחיל, שלא סובל ממשקל יתר ורוצה להעלות מסת שריר, האם 1.5 גרם חלבון לקילו משקל יספיק?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתאמן לא ביום אימונים... - תגובה
ד''ר איתי זיו25/12/2011הערותי...
1. ימי מנוחה אבסולוטיים תלויים רבות במטרת האימון. בעיקרון מומלץ לנוח בין האימונים כשמטרת האימונים הנה העלאת מסת שריר.
2. מכיוון שמטרת האימון הנה היפרטרופיה אזי מציע לפצל תוכנית האימונים לשניים- AB.
אזי הפוטנציאל הנו גבוה מהותית יותר להעלאת מסת השריר.
3. כמות החלבון שציינת בעיקרון מספקת אך חשוב אופן הצריכה על פני כל היום. מציע להתייעץ עם דיאטן קליני ספורט בהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב,
סטודנט25/12/2011מה הכוונה לפצל לשניים AB? אני יכול רק 3 פעמים בשבוע, לפעמים ארבע, ובכל אופן לא רצוף. את התכנית הבסיסית אני מסיים באמצע ינואר.
אופן הצריכה הוא באמת לא כל כך אחיד, אך אני מאד משתדל לאכול אחרי אימון בשעה הקרובה קצת טונה או בשר, ואז מגיע הביתה וממשיך להטעין את עצמי, עד הלילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרימת דם לשריריםשבי23/12/2011
קראתי ששילוב של מקלחת מים חמים וקרים לסירוגין על השרירם לאחר אימון גופני גורם להזרמת דם מוגברת אפילו יותר ממקלחת מים חמים בלבד?
מה ההסבר של זה? הרי הקור גורם לכיווץ כלי הדם.
2.איך עבודה על סבולת שרירים בחדר כושר-מספר חזרות גבוה ומשקל נמוך יכול לשפר שחקני כדורגל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרימת דם לשרירים - תגובה
עופר קיס26/12/2011ברק שלום
קור וחום - חום בהתחלה ולקראת היציאה לקרר על מנת לכווץ את כלי הדם לאחר הרחבתו, שומר על גמישות כלי הדם
אין צורך לשחקני כדורגל לעבוד על סבולת שרירית למעט שרירי יציבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומן ויסרלי ואחוז שריר בגוףטלי23/12/2011
שלום רב, אני אשת מקצוע מתחום הבריאות. רציתי לדעת האם יש מדדים או טבלאות לאחוז שומן ויסרלי תקין ? כנ"ל לגבי אחוז שריר בגוף ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שומן ויסרלי ואחוז שריר בגוף - תגובה
ד''ר איתי זיו28/12/2011הערותי...
לאחר התייעצות עם צור קסטל, פיזיולוג מאמץ ומנהל שיקום הלב בבית החולים ברזילי שולח לך תשובה:
השאלות שהעלית מעניינות והתשובה הנה שאין כרגע מדדים או טבלאות מדוייקות לגבי ממדי השומן הויסראלי מפני שהמדידות המדוייקות ביותר לגביו הוא ע"י בדיקת סי. טי או מ.ר.איי שהן יקרות. קיימת הבנה כיום שיש להפריד את השימוש במושג שומן ולהבחין בין שומן תת עורי (מה שכיום נמדד ע"י קליפר), שומן תוך שרירי (שלילי לשמנים וחיובי בקרב אתלטים אירוביים) ושומן ויסרלי תוך ביטני שהוא המסוכן מפני שהוא קרוב לאיברים הפנימיים וללב והוא הגורם העיקרי בהעלאת השומנים בדם ופיתוח מחלות לב. לכן, בשלב זה מומלץ למדוד את היקף הבטן והמותניים ואם התוצאות גבוהות הסיכוי גבוה לאחוז שומן ויסרלי רב יותר. ההמלצות להפחתת השומן הוא כמובן ע"י פעילות גופנית ותזונה בריאה.
לגבי השאלה על אחוז שריר בגוף זה שונה בין אדם לאדם לפי מבנה הגוף,מדד השמנה וכמובן לפי סוג הספורט בו מתאמנים בעיקרון לגברים 42% שרירי שלד ולנשים 36%.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיו - פוסטריור דלתואידמרדכי22/12/2011
שלום איתי,
1. האם פוסטריור דלתואיד מסייע בקירוב כתף?
2. האם פוסטריור דלתואיד מסייע בפשיטת כתף יותר מאשר בקירוב כתף?
3. האם הראש הארוך של טרייספס מסייע בפשיטת כתף ובקירוב כתף?
3. האם הראש הארוך של טרייספס מסייע יותר בפשיטת כתף מאשר בקירוב כתף?
בברכה,
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי זיו - פוסטריור דלתואיד - תגובה
ד''ר איתי זיו25/12/2011הערותי....
1. פוסטריור דלתואיד לא ממש מסייע בקירוב כתף.!!! במידה וקירוב הכתף יהיה עם רוטציה לטרלית במפרק הכתף אזי הדבר אפשרי. הספרות אגב חלוקה בעניין. הרוב יצויין שאינו פועל בקירוב כתף.
2. הפוסטריור דלטואיד, עקב מה שצוין בסעיף הראשון בפשיטה המעורבות גדולה הרבה יותר.
3. הראש הארוך של הטריספס מסייע בעיקר בפשיטת כתף. לא בקירוב. הוא בעיקרון דומה בעבודתו לפוסטריור דלטואיד. המעורבות של הטרייספס הראש הארוך רלבנטית בפשיטות כתף - תרגילים מבודדים ולא מורכבים מכיוון שאז הנו אנטגוניסט.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מוצאת את ההודעה הקודמתמיקה22/12/2011
ולכן בשנית: בת 54, מבקשת הנחיות לאימון כושר הליכון + משקולות . המטרה: לאבד במשקל ולצפיפות העצם. בריאה בדר"כ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד''ר איתי זיו22/12/2011הערותי....
1. אימוני התנגדות בכלל חשובים ובפרט לנשים בשל ירידה בצפיפות העצם על בסיס קבוע החל מגיל 30 בממוצע. עד לגילאים האלה ניתן לצבור עוד ועוד מסת עצם ולאחר מכן בעיקר למתן הירידה.
2. אימוני כוח חשוב שיתבצעו לפחות 2 פעמים בשבוע. ניתן ומומלץ גם יותר. אימון כוח עשוי להימשך כ- 40-30 דקות בממוצע. יש לבצע תרגילים לכלל קבוצות השרירים בגוף אם מדובר באימון בחדר הכושר אך אם מדובר באימון כמו סטודיו או פילאטיס הכללים הם אחרים ולא מפעילים השרירים בתבניות כמו בחדר הכושר.
3. חשוב לבצע אימונים אירוביים על בסיס קבוע בתוכנית אימונים מסודרת. ניתן להתחיל ב- 3 פעמים בשבוע הליכה מהירה ובהדרגתיות לעבור ל- 4 או 5 פעמים בשבוע. במידה ומדובר ב- 3 פעמים חשוב שלא לבצע הפעילות בימים עוקבים.
4. חשוב לבנות תוכנית צזונה מסודרת. רק אימונים לא יתרמו מספיק לתהליך ירידה במשקל ואחוזי השומן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת,
מיקה22/12/2011אני אכן בתוכנית דיאטה ורוצה לתחזק ע"י ספורט מתאים. איישם את ההמלצות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת תרגילי כוח על הגביההרועי20/12/2011
האם תרגילי כוח (שכיבת שמיכה, כפיפות בטן ,עליות מתח) עוצרים את הגביהה?(בגילאי 16-18)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת תרגילי כוח על הגביהה - תגובה
ד''ר איתי זיו21/12/2011הערותי...
1. אחד מהמיתוסים השכיחים הנו אימוני כוח שמשפיעים לשלילה על הגביהה.
2. אין בעיה כלל לבצע אימוני כוח על בסיס קבוע. החשוב במיוחד הנן התפריט התזונתי. חשוב שיהיה מאוזן ולבנות אותו עם איש מקצוע.
3. ניתן ורצוי גם לשלב אימוני משקולות או אימונים פונקצינליים שונים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתיחות-לעופר קיסאלעד20/12/2011
הי עופר..אלעד מבי ואל..זוכר??
יש לי שאלות לגבי סוגיית המתיחות..
1.אפשר לעשות מתיחות בין הסטים?(על אותו שריר שעבדנו כמובן)
2.אם אני לא טועה אמרת שאחרי אימון יש לחכות שנפח השריר ירד מכמות הדם שזורמת אליו ורק אז לבצע מתיחות..אם כך כמה זמן אחרי האימון צריך לחכות אם זה אכן נכון?
ובאותה הזדמנות אאחל לך חג שמח ודש לתמי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתיחות-לעופר קיס - תגובה
עופר קיס26/12/2011הי אלעד
לא ממליץ על מתיחות סטאטיות בעת האימון
אם בוצע אימון היפרטרופיה ועדיין יש כמות דם גדולה בשריר , ממליץ לבצע מספר דקות התאוששות אקטיבית ואז מתיחות סאטטיות קלות .
הנושא האחרון לא סגור , כך שלדעתי יש ללכת לפי תחושה סובייקטיבית ואולי לבצע מתיחות ביום של אימון על קבוצת שרירים אחרת מהנמתחת.
חג שמח גם לך ותודה על הד"ש
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת אחוזי שומןרן20/12/2011
היכן ניתן לבצע מדידת אחוזי שומן בצורה נכונה ומקצועית באמצעות מכשור מתקדם? במכון כושר ישנו מכשיר שמחשב על סמך זרם חשמלי ונראה לא אמין. האם במכון וינגייט? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת אחוזי שומן - תגובה
ד''ר איתי זיו21/12/2011ניתן לבדוק אצל דיאטנים קליניים של ספורט. יש אצלם קליפרים אלקטרוניים. כמובן גם שבמכון וינגייט ניתן. דיאטניים שניתן דרכם לבדוק אחוזי שומן, במסגרת ייעוץ כמובן הנם: יעל דרור, שון פורטל, פז שוסטר, צחי כנען, יאיר להב.
יש עוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםשבי19/12/2011
מתי ספורטאים לוקחים תוסף מגנזיום?
2.מה המטרה בלקיחת תוסף המגנזיום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לכם - תגובה
עופר קיס20/12/2011כאשר יש אבדן מלחים עם סיכון מוגבר להתכווצויות שריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיושירי18/12/2011
מה ההבדל בין תוכנית אימונים שכוללת מספר חזרות נמוך (6-8), ובין כזו שכוללת מספר חזרות גבוה (8-10)?
האם למטרת חיטוב השריר לאשה, מספר חזרות גבוה, יותר סטים (4) ומשקל גבוה, עדיפים על מספר חזרות נמוך ומשקל גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי - תגובה
ד''ר איתי זיו19/12/2011שאלה מצויינת...
1. ההבדלים בין 8-6 חזרות לבין 10-8 חזרות קיימים כמובן אך אינם כה מהותיים כמו הבדלים למספר חזרות הגבוה מ-10 או 12. אזי המיקוד הנו על המרכיבים האירוביים בתא השריר.
2. אימון משקולות עם משקל גבוה יחסית לנשים - מומלץ מאוד לשם שיפור האסתטיקה הגופנית, העלאת מסת גוף רזה במידה מסויימת והשפעה ניכרת על חילוף החומרים הבסיסי. לפיכך, מוצע להתאמן בטווח של 10-6 חזרות בממוצע 3 אימונים בשבוע וכן לבצע גם מפעם לפעם אימונים במספר חזרות רבוה יותר. 15-10 בממוצע. בפועל כשלא מדובר בספורטאיות מומלץ לגוון במספר החזרות על מנת להפעיל את כלל מרכיבי תא השריר. ניתן לאמץ שיטת אימון פירמידה עולה או יורדת. אזי מבצעים 4-3 סטים בתרגילים במספר חזרות משתנה ומשקל יורד/עולה בהתאמה.
3. חשוב מאוד להקפיד על תרגילים מתאימים לסוג המטרה ובמיוחד לאזורים 'הבעייתיים' וכמובן כמובן, לתזונה. אף אימון לא יהיה אפקטיבי ללא תמיכה תזונתית נאותה.
4. אחת מהבעיות השכיחות אצל נשים הנה ביצוע אימוני כוח באיכות לא גבוהה דיה ולעיתים הדבר מלווה גם בתזונה שאינה מתאימה להשגת המטרות. אזי שכיח בנשים המתאמנות על בסיס קבוע וממש לא משיגות את מטרת האימון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי19/12/2011אז למעשה אם אני מתאמנת 3 פעמים בשבוע, אני יכולה לגוון באימונים כשאימון אחד
אני אעשה עם משקלים גבוהים ומספר חזרות נמוך (דד ליפט, סקוואט עם מוט חופשי),
ובאימון לאחריו, משקלים נמוכים יותר ומספר חזרות של 10-12, כ3-4 סטים?
כמובן שאני גם מנסה לשמור תזונה מתאימה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - המשך
ד''ר איתי זיו19/12/2011יש כמה אפשרויות.
1. 3 אימונים בשבוע כאשר כל אחד במספר חזרות שונה: 6, 10, 12 או פירמידה בכל אימון. למותר לציין שבמידה והעצימות גבוהה 3 אימונים בשבוע בתרגילים המצוינים - עומס רב מדי. במידה והאימון אינו ברמה גבוהה במיוחד - אין בעיה כלל.
2. מה עם תרגילים אחרים? למה רק תרגילי רגליים? בעיקרון ניתן להקצות יום אחד בשבוע לתרגילים לקבוצות השרירים בגפה העליונה או בכלל לבצע אימון מפוצל של AB. אימון מעניין במקרה זה הנו אימון AB ביומיים אימון ובפעם השלישית הנו AB חלקי 2. . כלומר מבצעים 50% מכול אימון A ומכול אימון B.
3. מציע לבדוק מידת ההתקדמות ושיפור בהיקפים, אחוזי שומן ומעקב אחר המשקל (צפוי לעלות במידה מסויימת).
כל הכבוד (!!!!) על ההשקעה, והרצינות. לא שכיח אצל נשים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה איתי
שירי19/12/2011אני כבר יותר משנה על תוכנית אימון קבועה וקצרה של כמה תרגילים כמו
סטיף דד ליפט- 25 קילו כל צד, סקוואט חופשי עם מוט - 10 קילו כל צד,
לחיצת חזה עם משקולות חופשיות על ספה 30 מעלות - 8 קילו כל משקולת,
פולי עליון - 35 קילו. לפעמים מוסיפה טי באר..
ואין התקדמות בהיקפים :(..
אני סבורה שהבעיה נעוצה בעיקר בתזונה. אני אמנם שוקלת 55 קילו על 159,
אבל אם הייתי מגיעה גם ל-52 היה מעולה לי.. בעיקר כשהמעט הזה מתרכזים לי במתניים, בישבן ובירכיים..
אז תזונאית בנתה לי תפריט של 1200 קלוריות, והחליטה שנעשה ניסוי ונוריד קצת משקלים על חשבון ריבוי חזרות (10) וסטים (4)....
נראה מה זה יעשה...
שוב תודה רבה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשולב לי גם
שירי19/12/2011תרגיל בגרביטרון (קשה!!), וגם לחיצת חזה..
אז יש קצת ידיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזמן עד שמגיעים לדופק מטרהרפי18/12/2011
שלום רב,
במידה ועשיתי לי תכנית של פעילות אירובי בדופק מטרה מסויים, למשך זמן מסויים.
לדוגמה דופק 80% למשך חצי שעה.
הבעיה שלוקח כמה דקות עד שאני מגיע לדופק מטרה.
גם כשאני רץ במהירות מטרה, הדופק עולה בהדרגה ו"מתעדכן" סופית רק אחרי כמה דקות.
השאלה שלי היא האם הדקות שעוברות בריצה עד שאני מגיע לדופק מטרה נספרות כחלק מזמן האימון?
לדוגמה אם התכנית שלי היא 20 דקות בדופק של 80%, ולקח לי-10 דקות להגיע לדופק הזה (אני כמובן לא סופר את החימום לפני אלא את הזמן שעבר מאז שהתחלתי לרוץ במהירות מטרה ועד שהגעתי לדופק הרצוי כי לא משנה כמה מהר אני ארוץ, הדופק עולה באיטיות), האם עלי להוסיף את הזמן הזה לאימון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן עד שמגיעים לדופק מטרה - תגובה
עופר קיס18/12/2011לא
מגדירים את משך האימון בטווח דופק המטרה לא כולל חימום והתאוששות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון עם כדור כח בידשבי18/12/2011
1.האם ריצה מהירה עם כדור כח יכולה לשפר מהירות או כח? תוכל להסביר בבקשה
2.האם יש בעיה שילדים בגיל 13 ירוצו ספרינטים עם כדור כח ביד+בעיטות לשער,ד"ר איתי זיו אמר לי שעבודה עם כדור כח מעלה את הדופקף אבל האם תרגול כזה יכול לחזק ולשפר מהירות?
תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשאר תגובה בבקשה?
שבי19/12/2011תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון עם כדור כח ביד - תגובה
עופר קיס20/12/2011כן. היא יכולה לשפר מהירות מעצם העובדה שכדור הכוח מכביד ומעמיס על השרירים .
אולם , על כל הכבדה צריכה להיות הקלה ויש לתת ספרינטים רגילים לאחר מכן.
בנוסף , ריצה עם כדור כוח עלולה לגרום לריצה לא נכונה עקב אי שימוש בידיים כמייצבים לרגליים וחייבים להקפיד על ברכיים גבוהות ודחיפה חזקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות לגבי אימוניםמיקה17/12/2011
בת 54, בריאה ובכושר. מתענינת בסו אימון ובתכיפות למטרת סיבולת לב-ריאה, ירידה במשקל ובניית צפיפות עצם. גם בחדר כושר והן בבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות לגבי אימונים - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2011בחדר הכושר האפשרויות רבות במיוחד וניתן ומומלץ לשלב בין סוגי אימונים שונים בסטודיו. בחדר כושר ועוד. בכל מקרה יש לבצע אימונים התורמים לשיפור הכוח סבולת לב ריאה וגמישות. אימונים אירוביים 3-6 פעמים בשבוע. כוח 3-2 פעמים וגמישות בסיום כל אימון. מציע לקבל בחדר הכושר תוכנית מסודרת. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)