פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוכנית AB
    מיכל
    31/12/2011

היי,
    אני מתאמנת כ3 חודשים בחד"כ באימון משקולות.
    עוד מעט אני אמורה לשנות תוכנית אימונים לתוכנית AB.
    רציתי לדעת מס' דברים:
    1- מה היתרון של תוכנית AB על התוכנית "הרגילה"?
    הרי,בתוכנית הרגילה עובדים 3 פעמים בשבוע על אותו שריר לעומת תוכנית AB שעובדים פעמיים (למרות שמתאמנים בסה"כ 4 פע' בשבוע).
    2-האם אני יכולה לעבוד יומיים ברציפות ואז יום מנוחה? כלומר ABXABX ?
    3-אם התשובה השנייה חיובית,אין שום מניעה שביום מנוחה אעשה שעה אימון אירובי,נכון?

ודבר אחרון,האם תוכלו להפנות אותי למאמר עם הסבר על תוכנית AB? כל מה שמצאתי באינטרנט היו פירוטי תרגילים..אני רוצה להבין מהי בעצם התוכנית הזו.
    תודה רבה!!!
    שתהיה שנה אזרחית טובה לכולנו :)
    עלמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוכנית AB

הוספת תגובה

• תוכנית AB - תגובה

ד''ר איתי זיו
    01/01/2012

הערותי....
    1. תוכנית AB מתאימה כשמטרת האימון הנה היפרטרופיה, שיפור הכוח באופן ממשי, שיפור יכולת ספורטיבית. במידה ומדובר במתאמן שלו מטרות אימון כלליות כמו הפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי, שיפור מצב בריאותי לא נחוץ לבצע תוכניות אימון מפוצלות!!!!!!!!!!!!!!
    2. היתרון של תוכנית מפוצלת הנו ההקדשה הרבה יותר של סטים לכל קבוצת שרירים. אזי. ניתן להתקדם ביכולת האנאירובית באופן ממשי. חשוב לציין שתוכנית AB מתאימה ל- 4 פעמים בשבוע אך גם ניתן ב- 3 פעמים לפצל. תלוי מאוד ברמת המתאמן ואיכות האימון.
    3. ניתן לבצע 2 אימוני כוח רצופים ולאחר מכן אימון אירובי של 60 דקות. אין בעיה. חשוב במיוחד ההתאמה של האימון למטרה. כך ניתן לדעת אם התוכנית מתאימה או לא.
    4. יש מספר מאמרים בעניים ברשת וניתן למוצאם תחת מילות חיפוש: אימון מפוצל, אינטנסביות אימון וכדומה. חלק מהם אני כתבתי והם כוללים לא מעט הסברים.
    5. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למנהלי הפורום
    אופיר
    31/12/2011

קראתי מאמר של איתי זיו בקשר לאימון בחדר כושר, שבו היה כתוב:
    עבודה על מרכיב כח מרבי בחדר כושר גל 28/12/11 13:49

"האם אימון התנגדות המתבצע ברמה של RM לא ממש חיוני להעלאת ההיפרטרופיה של השריר. אך הוא מועיל למתאמנים מקצועיים בשבירה של מצבי פלאטו (מצב באימון בו לא מתקדמים ברמת האימון) וזאת בתנאי שאימון מסוג זה מבוצע לטווח הקצר"

שאלתי היא:
    מה זה אומר לבצע אימון כח מרבי "בטווח קצר", האם אימון אחד לחודש? או פעמיים שלוש ברציפות?
    אשמח להסבר.

2.האם זה בסדר לבצע אימון כח מתפרץ במכונות ייעודיות??(אני יודעת שעדיף תרגילים פוקצינאלים,ופחות מכונות) ואם כן איך מבצעים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    למנהלי הפורום

הוספת תגובה

• למאי

ד''ר איתי זיו
    01/01/2012

הערותי....
    1. ראשית , ייתכן שגם חברי לפורום יענו לסוגייה זו. מצוין.
    2. אחדד. אימון ברמה של RM מתאים בעיקר לספורטאים ומפתחי גוף . אנשים 'מן השורה' המתאמנים בחדר הכושר על בסיס קבוע לא מתאמנים כמעט אף פעם ברמה של כישלון. במידה וכן מדובר על 2-1 תרגילים לכל היותר. הבעייתיות באימון באיכות כה גבוהה הנה העומס המופעל על מערכות הגוף השונות ופוטנציאל הפציעה הקים.
    3. ניתן לפתח היפרטרופיה גם ללא אימון המתבצע באיכות כה גבוהה. ולראייה ניתןן להבחין במתאמנים רבים שמעלים מסת שריר במידה מסויימת גם בצורת האימון החובבנית יחסית.
    4. מתאמנים מקצוענים, מרימי משקולות, ספורטאים וכדומה מחויבים לבצע אימון ברמה כה גבוהה מכיוון שיש לכך השלכות מהותיות על התוצאות. בנוסף, ניתן באמצעות אימונים כה עצימים לשבוא שגרה, להפיג שעמום, לשדרג האימון באופן משמעותי וכדומה.
    5. תדירות אימונים באיכות כה גבוהה תלויה ברמת המתאמן. ניתן לאמרן אימון שכזה פעם בשבוע או יותר ואם מדובר במפתחי גוף המתאמנים ברמה גבוהה אזי אימונים אלה כמובן ייערכו בתדירות רבה במיוחד.
    6. לגבי אימון כוח מתפרץ במכונות ייעודיות. השאלה הנה לאיזו מטרה? אימון כוח מתפרץ מבצעים על מנת לשפר יכולות ספורטיביות בדרך כלל. אי לכך ההשפעה של אימון במכונות על שיפור היכולת - נמוך יחסית למשקולות חופשיות. לפיכך, בעיקרון ניתן לבצע אימון כוח מתפרץ גם במכונות אך חשוב לוודא שהדבר הנו בהלימה למטרת האימון, רמת המתאמן וכדומה.
    בברכה
    אם ישנן עוד שאלות או הבהרות אשמח לענות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השלמה לאיתי, כח מרבי ושרירי הרגליים

שבי
    02/01/2012

קודם כל תודה על התשובה הקודמת :)
    אני מאמנת בחור צעיר בן 19(וחצי) שהוא משחק כדור רגל בקבוצת נוער.
    אני רוצה להתחיל לעבוד איתו על אימון כח מרבי בחדר כושר, על מנת לשפר יכולות גופניות ואולי מניעת פציעות בעתיד.
    הוא מתאמן כבר הרבה זמן בחדר כושר, עד עכשיו הוא עבד על תוכנית כח רגילה, וגם עבודה על מרכיב כח מתפרץ.
    אני נמצאת איתו פעמיים בשבוע בחדר כושר.
    1.כמה זמן צריך לעבוד על תוכנית של כח מרבי? האם זו תוכנית לשבועיים-שלוש, או לבצע אימון כח מרבי פעם בחודש?

2.איזה תרגיל הכי טוב לכח מרבי לשריר הגב?

3.הוא נמצא במצב שהפלג גוף עליון שלו מאוד מפותח, אבל שריר הרגליים שלו לא מצליחות להתפתח כראוי, למרות! שהוא מקפיד על תזונה, ושיטות אימון שונות.
    איך מגיעים למצב של סימטריה נכונה בין פלג גוף תחתון לעליון לספורטאי כדור?
    תודה רבה לך :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתי אפשאר תגובה בבקשה

שבי
    05/01/2012

תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למאי - המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/01/2012

הי. כמה הערות והארות נוספות:
    1. חשוב לבדוק בצורה מדוייקת אילו יכולות גופניות יש לשפר אצל אותו שחקן, יציאה מהמקום, ספרינט, שינויי כיוון, כוח מתפרץ, כוח כללי, סבולת לב ריאה וכדומה. חשוב לקבל חוות דעת מהמאמן במקרה כזה ואם יש מאמן כושר אז כמובן - עדיף לקבל הפאטים ממנו.
    2. כוח מירבי יש לבצע ברמה של RM10-RM4 במספר סטים של 8-4 בממוצע. תלוי ברמת המתאמן. תרגילים מומלצים הם אלה המורכבים כמובן ופחות המבודדים. כלומר, סקווט, לחיצת רגליים, מכרעים, דד ליפט וכדומה. אוסיף ואומר שלחיצת רגליייים מבין התרגילים הנו הפחות פונקציונלי ומתאים.
    2. ניתן לבצע אימון כוח מתפרץ רק לאחר שיש בסיס מספיק טוב. כלומר מספר חודשי אימון ברמה גבוהה דיה. לפי המקרה המצוין איני רואה בעיה מכיוון שהספורטאי מתאמן על בסיס קבוע. חשוב בתקופה שלפני אימוני כוח מתפרץ לבצע אימוני כוח מירבי על מנת לייעל הקוארדינציה התוך שרירית. אזי יבוצעו 5-4 סטים בממוצע לתרגיל בטווח חזרות 5-4 בממוצע. ניתן גם פחות- תלוי ברמת המתאמן.
    3. תריגלי גב ניתן לבצע על בסיס קבוע אך אין צורך להמקד בהם יותר מדי כי מדובר בשחקן כדורגל. ניתן לבצע את תרגיל הפולי העליון או החתירה עם מכונה ייעודית/פולי תחתון/TIBAR \משקולות יד בהטיית גו/מוט בהטיית גו ועוד.
    4. הההתמקדות צריכה להיות על פלג גוף תחתון. לגבי היחס בין החלקים אינו קבוע ואיני מכיר אישית נוסחה לכימות היחס בין הגפה העליונה לגפה התחתונה.
    5. חשוב לבצע אימוני כוח מירבי מספר פעמים במהלך העונה. בסמוך לתקופת משחקים לא יבוצעו אימוני איכות - כוח מתפרץ מכיוון שמעורבות המערכת העצבית באימונים אלה - גבוהה מאוד.
    6. חשוב לקבל עוד פרטים על הפרמטרים שיש לשפר במקרה זה. בכל מקרה מציע להתייעץ עם מאמן הכושר/מאמן הקבוצה על המרכיבים העיקריים שיש לשפר, כי הרי לא הגיוני ולא סביר לשפר את כל מרכיבי הכושר באותה מידה
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות לפני כושר
    אלי
    29/12/2011

שלום רב,

האם יש בעיה לאונן לפני אימוני כושר מאומצים?

וכמה זמן עדיף לא לאונן לפני אימון?

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות לפני כושר

הוספת תגובה

• לירין- תגובה

ד''ר איתי זיו
    31/12/2011

הערותי...
    1. הדיעות על כך חלוקות וניתן לומר שחלק מאנשי המקצוע כגון מאמני כושר מובילים ועוד כשמדובר באימונים אנאירוביים עצימים ימליצו שלא לנהוג כך ואילו אחרים לא רואים בכך בעיה בכלל.
    2. איני מכיר מחקר בנושא וייתכן שבפורום רפואת ספורט או סקסולוגיה יידעו תשובה מפורטת ומדוייקת.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיתוח שריר והעלאה במשקל
    דניאל
    28/12/2011

אני בן 17 גובה 1.84 משקל 60 ק"ג. אני מתאמן בערך פעם או פעמיים בשבוע ריצה של 4 ק"מ ולאחר מכן אימון כח במתקני ספורט שנמצאים באזור הבית. השאלה שלי היא למה אני מתפתח בחזה אבל הידיים רזות מאוד וכמעט ולא משתנות ודקות יחסית? אני עושה הרבה יחסית מתח ושכיבות שמיכה ( בערך 10 מתח) ו 30 שכיבות שמיכה. האימון הוא שעה ( הכח) וריצה בערך 20 דקות. אגב, משקולות לא עושה.
    תודה רבה.... בנוסף אני מקפיד על תזונה די טובה אוכל 4 ארוחות ביום בערך.

לקביעת תור
    סגירה
    פיתוח שריר והעלאה במשקל

הוספת תגובה

• פיתוח שריר והעלאה במשקל - תגובה

ד''ר איתי זיו
    31/12/2011

הערותי...
    1. אפקט האימון של שרירי השלד שונה משריר לשריר. כלומר, שריר אחד אינו מתקדם באותה מידה לעומת שרירים אחרים. לדוגמה, שרירי הבטן בתקופת זמן קצרה יחסית מתפתחים מהר אך שרירים אחרים כמו קבוצת שרירי הירך למשל, מתפתחים לאט יותר באותה תקופת זמן.
    2. 2-1 אימוני כוח בשבוע הנם מעט יחסית על מנת לשפר יכולות גופניות בכלל ואנאירוביות - בפרט. מוצע לבצע 3-2 אימונים בשובוע על בסיס קבוע. כמו כן, במידה וברצונך להעלות מסת שריר בשרירי הזרועות מציע לבצע תרגילים שהם שרירים אלה פועלים באופן ממשי. לדוגמה: שכיבות סמיכה במצב צר, מתח באחיזה צרה וכדומה.
    3. 4 ארוחות ביום, עשויות לספק רכיבי המזון הנחוצים אך הדבר תלוי רבות באופי הארוחות. בכל מקרה על מנת למקסם יכולות גופניות נמליץ בהמשך על 6-5 ארוחות ביום! בכל מקרה מומלץ בחום להתייעץ עם איש מקצוע.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש פעילות אירובית במצב שכיבה
    מרותק למיטה
    28/12/2011

אני מנוע מלעמוד לתקופה של בערך שבועיים ומחפש אם יש למישהו רעיון מקורי לפעילות אירובית שאפשר לעשות בבית במצב שכיבה.

ניסיתי להחזיק משקולות בשתי הידיים ולסובב אותן כמו אופניים - לא הצלחתי להעלות דופק.

אשמח לרעיונות מקוריים.

תודה!

הוספת תגובה

• מחפש פעילות אירובית במצב שכיבה - תגובה

עופר קיס
    03/01/2012

אם ניתן מבחינה פיזיולוגית או אורתופדית בצע את התרגילים הבאים.
    כר קטן מתחת לראש זרוע אחת באוויר ליד ירך וזרוע שנייה מעל הראש בקו האוזן.
    החלפות ידיים בקצב מתון עד מהיר תוך כיווץ קל בבטן לייצב עמוד שדרה. מחזורים של 20-30 שניות החלפות עם זמן מנוחה דומה.
    תרגיל שני הוא קירוב והרחקה אופקית של הזרועות , אם או בלי מחיאת כפיים אותו כנל
    רק אם אישור רופא וזהירות על מפרק הכתף
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים
    שירי
    28/12/2011

אני עושה קבוע אימון שכולל סקוואט עם מוט חופשי - 10 קילו כל צד,
    וסטיף דד ליפט - 25 קילו כל צד..
    קורה לי שאחרי אימון אני מתעוררת מתוך שינה בלילה עם כאבים בברכיים וברגליים...
    האם אני עושה משהו לא נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגליים

הוספת תגובה

• כאבים ברגליים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/12/2011

הערותי....
    1. עשויות להיות מספר סיבות לכאבים המתוארים. תנועה לא מדוייקת בהחלט הנה סיבה מספקת לכאבים במפרקים הפועלים. בנוסף, האם הרמה העכשווית הנה לאחר אימון מדורג ומושכל.? כי קפיצה מהירה מדי בדרישות הגופניות מעלה עומס על הרקמות הפסיביות במפרקים השונים לרבות: סחוסים, רצועות וכדומה
    2. חשוב לבדוק שהעומס בכלל באימון מותאם ולא רב מדי לא רק מבחינת המשקל אלא גם מבחינת ההיקף. ייתכן שיש צורך להפחית המינונים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הכתפיים ובאיזור השחמות
    משה
    28/12/2011

שלום.

המצב הגופני שלי מבחינת כושר ירוד ביותר - לא הרמתי משקולת ולא עשיתי פושאפ בודד באיזור השנתיים.

אתמול התחלתי להתאמן בבית - עשיתי 3 סשנים של 20 דקות על אופניים, 3 סטים של 40 סקווטים, וכשהגעתי לשכיבות שמיכה לא הצלחתי לעשות במצב רגיל אז עשיתי בשיפוע (על מדרגות, כאשר הכתפיים גבוהות בהרבה מהרגליים וזה הרבה יותר קל) עם תכנון שעם הימים אני ארד לאט לאט עד מצב ישר על הרצפה.

התחלתי היום בבוקר שוב - אופניים, סקווטים, וכשהגעתי למדרגות עשיתי 1, 2 וזהו - הרגשתי שהשריר צורח ותכף נקרע, הכאב מתרחש בעיקר אחרי הירידה כאשר אני עולה...

מה הגורם לכך? איך אפשר להתאמן בצורה שאוכל להמשיך ללא כאב?

תודה

הוספת תגובה

• כאבים בשרירי הכתפיים ובאיזור השחמות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    28/12/2011

הערותי...
    1. אמת האימון המצויינת מתאימה לאחר (!!!1) מספר שבועות או אף חודשים של אימון. אימון זה ללא הכנה ובנייה הדרגתית הנו מתכון די ודאי לפציעות.
    2. יש להתחיל באימונים אירוביים של 15-10 דקות לכל היותר ב- 3 ימי אימון לא עוקבים. אימוני כוח יש לבצע 3-2 אימונים בשבוע. סט של אחד של שכיבות סמיכה, סקווטים ומתח. לפי יכולת. בכל מקרה לא מספר חזרות רב כפי שבוצע באימונים הראשונים.
    3. מדי שבוע - יש להעלות הדרישות הגופניות בהדרגתיות ממש. להעלות מספר החזרות בסטים, הוספת 5 דקות לפעילות האירובית וכך הלאה.
    4. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת
    5. מוצע לא להתאמן עד שהכאבים חולפים. במידה ולא עוברים הכאבים בשבוע-שבועיים הקרובים יש להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיסוי לגוף
    סתם נכה בריא
    27/12/2011

אני פגוע חוט שידרה (מכה בעורף), עם שרירים מוחלשים ב-4 הגפיים. שאלתי האם עיסוי נטו 2-3 בשבוע, יכול לעזור, או להזיק. ובכלל פעולת עיסוי מה התועלת שבה. כן להדגיש איני נוגע בעורפי. (פוחד מנזקים).

לקביעת תור
    סגירה
    עיסוי לגוף

הוספת תגובה

• עיסוי לגוף - תגובה

עופר קיס
    27/12/2011

שלום לך
    לצערי אינני יכול לענות על שאלה זו כיוון שאני והצוות באתר זה איננו פיזיוטרפיסטים.
    אנא הפנה את שאלתך לפורום של הפיזיו או רפואת ספורט
    בהצלחה
    עופר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בזמן אימון ולאחריו
    איתי
    27/12/2011

איתי מתאמן כוח כל יום בעיקר משקל גוף מתח,מקבילים,חבל.. וקצת משקולות לחיזוק הגב והכתפיים. מתאמן אירובי כ3-4 ריצה של 25 דקות. מתאמן באופן חופשי לא לפי תוכנית אימונים מסודרת בסיסי לגמרה. לאחרונה מרגיש חולשה במהלך היום בזמן האימון ולאחריו והתוצאות הולכות ופחתות אך כמות האימונים לא יורדת מתאמן באותה מידה ויורד בתוצאות מה הטיפול שכדי לעשות כדי לא להרגיש כך?להתאמן ולהתקדם? אשמח לקבל תשובה.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חולשה בזמן אימון ולאחריו

הוספת תגובה

• חולשה בזמן אימון ולאחריו - תגובה

עופר קיס
    27/12/2011

איתי שלום
    נראה שהנך סובל מתסמונת אימון יתר שנובעת מחוסר איזון בין פעילות ומנוחה וכן יתכן אימונים תכופים מדי על אותן קבוצות שריר!
    ממליץ
    מנוחה בת 5 ימים
    אימון כוח שלושה ימים בשבוע
    אימון אירובי 3 ימים בשבוע בהם אינך עושה אימוני כוח
    בשבועיים הראשונים לאחר המנוחה רק 2 אימונים מכל סוג בקושי נמוך
    לאכול ולישון טוב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה
    נמיר
    27/12/2011

רציתי לדעת מה ההשפעה של אימון אירובי בינוני-גבוה(80 אחוז ויותר)למשך 40 דקות על אימון כוח מכל הבחינות (האם זה יכול לשפר את הכוח או לגרוע וכו) ,האימון מתבצע לא ביום אימון כוח. מטרתי באימון כוח להעלות מסה וכוח ואני חושש שאירובי עצים יכול להשפיע על המטרה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעה

הוספת תגובה

• השפעה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/12/2011

הערותי....
    1. בעיקרון אימונים אירוביים עצימים ישפיעו על איכו אימון הכוח בעיקר אם נעשים בסמוך. אך אם האימון נעשה בנפרד, ביום אחר או בעיתוי אחר (בןקר/ערב למשל) הדבר פחות משמעותי. בכל מקרה הדבר הנו בקורלציה למטרת האימון העיקרית. במידה ומטרת האימון באופן כללי הנה היפרטרופיה אימונים אירוביים ברמה כה גבוהה פחות מתאימים. בפועל נציין שמעט מהמתאמנים הדבר רלבנטי לגביהם.
    2. חשוב מאוד להקפיד על תזונה מתאימה. באמצעות כך ניתן למקסם התוצאות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי אימון
    בן 20
    26/12/2011

שלום.

אני מתכוון להתחיל באימונים שמטרתם היא העלת מסת שרירים
    (אני בן 20 ושוקל 50 ק"ג ורוצה להעלות...)

1. האם בימי אימונים של משקולות מומלץ לשלב גם פעילות אירובית (ריצה).
    2. האם אפשר להגיד שכבר מאוחר מידי בשבילי (גיל 20 ...) לפתח גוף שרירי
    כי הפדסתי את גיל ההתפתחות?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי אימון

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי אימון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    27/12/2011

הערותי...
    1. גיל 20 הנו גיל מצוין להתחלה. בכל גיל ניתן להעלות מסת שריר. הקושי הנו בעשורים המתקדמים יותר של החיים אזי יש ירידה ברמת ההורמונים האנבוליים, במסת השריר וכוחם ועוד המשפיעים לשלילה על היכולת הגופנית.
    2. ניתן לשלב פעילות אירובית. חשוב. מוצע לא לבצע הפעילות האירובית בעצימות גבוהה אלא נמוכה עד בינונית כלומר 70-60% מהקצב לב המירבי.
    3. חשוב להקפיד במיוחד על תפריט תזונתי. אל תחול עלייה ממשית במסת השריר ללא תפריט מתאים העשיר במיוחד בחלבון. כמובן שמומלץ להתייעץ עם איש מקצוע בתחום.
    4. אימון המשקולות חשוב מאוד שיתבצע בהדרגתיות. כלומר 3 חודשים ראשונים אימוני כוח ולאחר מכן ניתן להעלות ל- 4 אימוני כוח. תלוי רבות במידת הההתקדמות באימונים בכלל.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. ועוד שאלה

בן 20
    27/12/2011

ראשית אשאל מה כמות החלבון ניומית המומלצת לאדם שמסתו 50 קג. בנוסף, אחרי האימון אני נוהג לאכול קופסת טונה במים (25 גרם חלבון) ורק אחרי שעה וחצי אוכל ארוחה מלאה (גבינה ירקות לחם..) האם זה בסדר או שצריך להוסיף חלבון?

שנית אשטל האם 3 אימוני כח נחשבים העמסה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    31/12/2011

הערותי...
    1. כמות החלבון משתנה ממתאמן למתאמן. בעיקרון ממליצים רבים על צריכה של 30 גרם חלבון אך הדבר אינו מדויק כלל ועיקר מכיוון שיש להתאים הכמות למשקל הגוף, לצרכים, מטרת האימון העיקרית ועוד. בפועל צריכה של טונה ולאחר מכן ארוחה חלבונית נוספת אינה ממש רלבנטית מכיוון שיש לבדוק הצריכה החלבונית על פני כול היום ובעיתוי מתאים לאימונים עצמם.
    2. מומלץ לפנות עם אותה שאלה לפורום תזונת ספורט.
    3. ביצוע 3 אימוני כוח בשבוע בעיקרון אינם מהווים עומס ניכר על מערכות הגוף השונות במידה ואינם ממושכים ועצימים מדי. במקרה של 3 אימונים מומלץ להתאמן בימים לא עוקבים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• UP

בן 20
    28/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור המהירות
    שבי
    26/12/2011

שלום
    האם יש דרך לשפר את מרכיב המהירות אצל ספורטאי כדור בחדר הכושר?
    אם כן איך?
    תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    שיפור המהירות

הוספת תגובה

• שיפור המהירות - תגובה

עופר קיס
    26/12/2011

הסדר הוא
    תקופת סוף עונה כוח מרבי, ולאחר מכן כוח מתפרץ. ואימון פליאומטרי.
    שכיבות סמיכה ניתורים, כדורי כוח ועבודה מהירה עם משקולות כ 40-60% ממקסימום 5-8 חזרות מתפרץ עם או בלי תנופה התחלתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלעד
    26/12/2011

התרגיל הנ"ל מומלץ?ולא מהווה בעייה בריאותית לגב?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

עופר קיס
    26/12/2011

תרגיל עם עומסים גדולים על הגב, מתאים לספורטאים שצריכים ספציפית את התנועה והשרירים הספציפיים
    מתאים לספורטאים ברמת כ"ג גבוהה שמסוגלים לבצע תרגיל זה באיטיות . תנועה מהירה תגביר גיוס יחידות מוטוריות של כופפי ירך עם עומס עצום על עמוד שידרה מותני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון סיבולת
    אלי
    25/12/2011

שלום רב

אני עושה אימוני ריצה, המטרה העיקרית שלי היא יותר סיבולת לב ריאה.
    הבנתי שדופק המטרה האידיאלי לכך הוא 75-85%

השאלה היא מה קורה אם בזמן האימון אני גולש גם לדפקים של 90-95%? (ספרינטים)
    האם זה שובר לי את האימון ונחשב שסטיתי מדופק המטרה?
    או כיוון שזה דופק גבוה מדופק המטרה הוא גם נספר במשך הרציף של האימון וגם משפר סיבולת?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון סיבולת

הוספת תגובה

• אימון סיבולת - תגובה

עופר קיס
    26/12/2011

אם רמת הבריאות טובה וכן רמת הכושר ניתן להגיע לדפקים גבוהים אך לתקופת זמן קצרה ורצוי כחלק מאימון הפוגות לאחר שהושג בסיס אירובי איתן וכן יכולת שרירית לעמוד בעומסים שריריים ומפרקיים.
    ללא בסיס של 2-3 חודשים לא הייתי ממליץ לעבוד בדפקים אלו.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאיפה הקרס?
    פלוני אלמוני
    25/12/2011

שלום רב,

אני בן 26.
    אני אוכל דיי מעט.
    לא מנשנש כמעט בין הארוחות.
    מתאמן אימונים אינטנסיביים של ריצה 3-5 פעמים בשבוע.
    כל פעם רץ כ7 ק"מ בעצימות גבוהה

ולמרות הכל - יש לי קרס קטנטונת ובולטת.
    מאיפה זה בא?
    לא אוכל הרבה, מתאמן פול..
    למה זה קורה ואיך להעיף את זה?

לקביעת תור
    סגירה
    מאיפה הקרס?

הוספת תגובה

• מאיפה הקרס? - תגובה

עופר קיס
    26/12/2011

קשור לסוג האוכל, כמויות ותזמון האוכל. יש לשחק עם משתנים אלו או ללכת לתזונאי/ת ספורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה