מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סטיםדני17/12/2011
האימון שלי כולל שכיבות שמיכה,כפיפות על מקבילים כפיפות בטן, סקווטים ומשיכות עם רצועת גומי,.אני עושה את כל מה שציינתי אחד אחרי השני .ואז חוזר לסבב נוסף מהתחלה (בסהכ שלוש פעמים). השאלה היא האם עדיף ויעיל לי לעשות את כל אחד מהתרגילים כפול שלוש ברציפות ואז לעבור לתרגיל הבא או להמשיך כפי שאני עושה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטים - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2011הדבר תלוי. בעיקר במטרת האימון. ביצוע התרגילים הללו ברצף ללא הפסקות מתאימות לשיפור כוח כללי ובהנחת שרירית אך פחות להיפטרופיה. ב ידה וכל תרגיל יתבצע בנפרד ניתן יהיה להעלות כך מסת שריר. אגב ניתן לשלב בין 2 סוגי האימונים. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת עייפות כללית לאחר אימוןאנונימי17/12/2011
אני מתאמן בחדר כושר כבר כ7 חודשים (משקולות וריצות).
בימים שלאחר אימון (2-3) אני מרגיש פחות רענן ויותר עייף באופן כללי.
האם יש דרכים למנוע את זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגשת עייפות כללית לאחר אימון - תגובה
עופר קיס18/12/2011הי
תזונה איכותית וויסות יותר נכון של האימון - יש להתנסות בשינויים בשניהם. יותר פחמימות מיד אחרי פעילות ולא לשכוח מים והפחתת עומס אימון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר כושררונן17/12/2011
שלום,
התחלתי להתאמן לפני כחודשיים במכון כושר.
תוכנית האימונים שלי, שהורכבה ע"י מדריך כושר במכון, מורכבת מ -9 תרגילים כל אחד 3 סטים (15 חזרות לסט). - כל תרגיל מיועד לשריר אחר.
לפני אימון הכוח אני עושה 5 דקות חימום + 5 דקות מתיחות.
לאחר אימון הכוח 5 דקות מתיחות + 20 דקות אירובי.(בדופק מתאים לסיבולת לב ריאה)
בסך הכל התוכנית אורכת כשעה וארבעים ואני מבצע אותה 3 פעמים בשבוע (יום כן/ יום לא)
1. האם תוכנית כה ארוכה יכולה לפגוע בשיפור באימוני הכוח, לאור המטרות שלי שהן עלייה במסת שריר וחיטוב?
2. האם בשנה הקרובה כדאי להמשיך בתוכנית מלאה כל פעם (למרות אורכה) או שכדאי לעבור לתוכנית מפוצלת?
כיום אני מאוד רזה, ללא שרירים ומתחת ל-10 אחוז שומן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר - תגובה
ד''ר איתי זיו18/12/2011הערותי....
1. אימון המשקולות מומלץ שיימשך לא יותר מ- 60 דקות ובתקופת האימונים הראשונה ניתן להסתפק אף ב- 40-30 דקות (!!!!!!!!).
2. אימוןמ אירובי במקרה המצוין 30-20 בדופק מטרה של 60-65% יספיק.
3. חשוב להקפיד על זמני מנוחה. בעיקרון אין סיבה שהאימון כו המאופיין בביצוע 9 תרגילים בסך הכול יימשך כה הרבה זמן. לפיכך מומלץ לנוח לכל היותר 60 שניות בין סט לסט ועד 2 דקות בין תרגילי לתרגיל.
3. חשוב להחליף תוכנית אימונים מדי חודש ולאחר 4-3 חודשים בממוצע לשקול לעבור לתוכנית מפוצלת. AB.
4. אימון הכוח חשוב לעלייה במסה אך ללא תזונה מתאימה לא ניתן יהיה למקסם התוצאות. חשוב להתייעץ עם איש מקצוע בעניין.
5. לגבי מספר החזרות לאחר חודשיים יש מקום להפחית מספר החזרות בכל סט ולהעלות משקלים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיתי זיו - רוטציה מדיאלית לטרליתמרדכי17/12/2011
שלום איתי,
1. האם התרגיל סיבוב פנימי/חיצוני בכתף כנגד התנגדות עוזר בשיקום מפציעות כתף? מה למשל?
2. בזמן ביצוע תרגיל סיבוב פנימי, אילו שרירים יהיו מייצבים של הגוף? ובזמן סיבוב חיצוני?
חשוב לי לדעת, משום שיש לי מתאמן עם היסטוריית פציעות בכתף.
בברכה,
מוטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתי זיו - רוטציה מדיאלית לטרלית - תגובה
1. בזמן רוטציה מדיאלית יפעלו בעיקר זוקפי הגב בייצוב ואילו בעת ביצוע רוטציה לטרלית בעיקר שרירי הבטן. שרירי ב- ROTATOR CUFF יפעלו כמובן גם.
2. לגבי פציעות חוזרות ונשנות חשוב לחזק את המסובבים פנימה והחוצה בהתאמה לסוג הפציעה. כלומר האם מדובר בפריקת כתף, או אמפיז'מנט (תופעת הצביטה בכתף) וכדומה.
3. מניעת פציעות בכתף מצריכה כאמור חיזוק השרירים המייצבים של הכתף אך הדבר חשוב שיתבצע בצורות שונות. כלומר יש לגוון בתרגילים השונים. יד צמודה לגוף, יד רחוקה מהגוף, בשכיבה על הגב עם משקולת יד ועוד. כמו כן, יש צורך לחזק את מייצבי השכמה במקרה זה. רבות מפציעות הכתף והבעיות הן בשל חולשה של שרירימ השכמה.
4. לסיכום, מציע לחזק מסובבי פנימה והחוצה של הכתף בצורות שונות ומגוונות. כמו כן מומלץ להתייעץ בפורום רפואת ספורט לגבי השרירים החשובים לחיזוק בשכמה ואז במקביל לבחור תרגילים מתאימים.
5. חשוב שהמתאמן לא יבצע תרגילים שונים עם תחושת כאב על מנת לא להחריף המצב.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי תוכניתשירי17/12/2011
מה חשיבות שינוי תוכנית אימון בחדר כושר, והאם יש צורך לשנות בכלל תוכנית?
יש לי תוכנית שאני תקועה עליה כבר שנה, והמדריך טוען שלא חייבים לשנות אותה.
מקסימום להעלות משקלים.. זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המטרה היא הרזייה
שירי17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תוכנית - תגובה
1. תוכנית אימונים חשוב לשנות על מנת לא לגרום לאדפטציה (הסתגלות) של מערכות הגוף השונות לרבות שלד-שריר. נהוג לאמץ תרגילים מסוימים וצורות אימון ייחודיות בעיקר כשמדובר בספורטאים . לדוגמה, מרימי משקולות מבצעים רפטואר תרגילים די קבוע במשך הקריירה וכן גם סוגי ספורטאים אחרים, אך שמדובר במתאמן 'מן השורה' הדבר לא כך ונמליץ על החלפה על בסיס קבוע של תוכנית האימונים.
2. אי החלפת תוכנית האימונים תביא תוך מספר חודשים למצב של פלטו (!!!!) בו אין התקדמות ממשית. כמו כן נוסף העניין של שעמום וחוסר חשק להתאמן במקרים מסוימים.
3. החלפת תוכנית אימונים, העלאת משקלים וכדומה הנה בקורלציה למטרת האימון. גם כמובן סוג התרגילים הנבחר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים אירוביים ואנאירובייםבר16/12/2011
היי, מזה 4 חודשים התחלתי לעסוק בספורט באימוני כוח שכוללים שכיבות סמיכה, כפיפות בטן, מתח, מקבילים ותרגיל ליד האחורית. בנוסף לכך התחלתי לעשות ריצות.
כפי שאתם יודעים, ביום של אחרי אימון הכוח צריך לנוח כדי שהשריר יגדל.
אז ביום מנוחה מהאימון כוח אני עושה ריצה והליכה מהירה.
כך יוצא לי שאין יום שאני לא עוסק בו בספורט.
השאלה שלי היא אם זה בריא לעשות כל יום ספורט (לא משנה שיום אחד זה אימון כוח, ויום אחר זה אימון אירובי)
אני בן 17 אם זה משנה.
תודה לעוזרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימונים אירוביים ואנאירוביים - תגובה
עופר קיס17/12/2011קח יום חופש שבועי וכל 3 חודשים 5-7 ימים חופש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי
עמנואל17/12/2011ואם אני לא אעשה את זה, ייגרם נזק, זה מסוכן? ותודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי - תגובה
עופר קיס18/12/2011הי
זה לא מסוכן, אך עלול לגרום לירידה ביכולת לעייפות מצטברת ויתכן גם למחלות ויראליות כגון, התקררויות, שילשולים ואף מחלת נשיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה מוקדם בבוקרAmit15/12/2011
שלום,
משקלי היום 97 קילו
גיל 37
גובה 178 ס"מ
רץ 3 פעמים בשבוע 10 ק"מ,
אני רץ מוקדם מאוד בבוקר 05:30 שותה קפה שחור, אוכל תמר ויוצא לדרך.
האם זה בסדר?
האם זה מספיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה מוקדם בבוקר - תגובה
ד''ר איתי זיו15/12/2011אין שום בעיה .
בעיקרון אם מדובר בתוכנית הדרגתית - מצוין.
כמובן שתוספת של אימון אירובי בשבוע תשפר עוד היכולות ומומלצת. גם את נפח האימון יהיה קטן יותר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעופר קיסשלמה כהן14/12/2011
אז לא הבנתי בדיוק מה לעשות?
ולבוא אם הייתי מתאמן בשיטת abcde 5 פעמים בשבווע וראיתי תוצאות טובות ועכשיו אני רוצה לשמור על השריר ולבוא בין 3 ל 5 פעמים בשבוע מה מומלץ להשאיר את החלוקה כמו שהיא?
או לעשות כל אימון שני שרירים?
כי abcde זה רק אם אני מתחייב ל 3 אימונים לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר קיס - תגובה
עופר קיס14/12/2011הי
להשאיר את החלוקה ולראות אם התוצאות נשמרות ונוח לך עם הלו"ז החדש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעופר
שלמה כהן17/12/2011לעופר
וזה לא נורא שאני לא עושה את כל השרירים בגוף באותו שבוע?
מה שקובע זו עצימות האימון?
כאילו אם אני מתאמן חזק ולא מספיק את כל השרירים באותו שבוע שבוע אחרי זה ממשיך איפה שהפסקתי זה טוב?
לדוגמא
שבוע 1 עשיתי רגליים חזה וגב
שבוע אחרי זה אני ממשיך כתפיים ידיים רגליים חזה גב
כאילו המטרה לבוא 5 פעמים אבל לא תמיד יוצא לי אם אני בא בין 3 ל 5 זה טוב
או אולי עדיף כל אימון שני שרירים?
אם תוכל להסביר לי איך מחלקים את הגוף לפי מספר הפעמים בשבוע שמגיעים אני אשמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימן שאלה
שלמה כהן19/12/2011?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימן שאלה - תגובה
עופר קיס20/12/2011אין לי תשובה - SORRY
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעופר קיס
שלמה כהן22/12/2011אז אתה ממליץ להשאיר את החלוקה אותו דבר?
אממ
abcde כל יום שריר אחד זה לא חייב להיות למי ששמתחייב לבוא 5 פעמים בשבוע אפשרי גם בפחות פעמים בשביל שמירה על המסה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה אתה אומר עופר
שלמה כהן28/12/2011מה אתה ממליץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה
שלמה כהן28/12/2011שאני יבין אחת ולתמיד איך לחלק
המינימום של מנוחה על השריר בין אימון לאימון הוא 48 שעות והמקסימום שבוע?
או שזה אחרת?
אני פשוט לא יודע מה לעשות אם האימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה - תגובה
עופר קיס29/12/2011אין הנחיות כלליות. אתה חייב להתנסות? אחרת היינו מלמדים בקורסים בדיוק. תראה מה עובד ולא עובד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לעופר
שלמה כהן30/12/2011אני חושב לפי הגוף שלי שהכי טוב בשבילי להשאיר כל אימון שריר אחד אפילו אם אני בא 3 פעמים מכיוון שככה אני עובד הרבה יותר חזק ובעצימות הרבה יותר גבוה גם השריר מתאושש כמו שצריך
וגם ככה הסינרגיסטים עובדים לדוגמא כשאני עושה חזה אז אני עובד גם על הכתפיים ועל הטרייספס
עכשיו למדתי בוינגייט והם אומרים שזה לא ככה ו ש
1עד 3 עושים כל הגוף
3 עד 4 ab
5 עד 6 abc
גם איתי זיו אומר ככה ומשה שחר
עכשיו אני לא יודע למי להקשיב כי דווקא שאני עושה שריר אחד אני מרגיש מוצוי פוטנציאל הרבה יותר טוב?
אין זמן מסויים שחייב לעבוד על השריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תגובה
שלמה כהן03/01/2012הכוונה כאילו abcde זה לא חייב להיות ל 5 אימונים בשבוע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעופר
שלמה כהן13/01/2012?
abcde זה לאו דווקא מ 5 אימונים בשבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעופר בבקשהשבי13/12/2011
עופר האם אתה מסכים עם ד"ר איתי זיו שהאימון בחדר כושר לשחקני כדורגל אמור להיות עבודה על כח מתפרץ? תוכל להסביר את דעתך?
2.איך אימון של כח מתפרץ-(משקל בינוני ומספר חזרות 6-8) בחדר הכושר מתאים לשיפור יכולות גופניות על מגרש הכדורגל?
3.יש הרבה ספורטאים שמשתמשים במקלחת של מים חמים וקרים לסירוגין(מספר סטים) לאחר אימון אינטנסיבי, מה דעתך המקצועית בנושא, ומה מטרת המקלחות האלה?
תודה רבה לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעופר בבקשה - תגובה
עופר קיס13/12/2011חנן שלום
1. מסכים - בעונה, טרום עונה היפרטרופיה ואחר כך כוח מרבי.
2. עקרון הספציפיות - תנועות מהירות ומתפרצות = אימון על כוח מתפרץ
3. מצריך תרגילים כלליים לכוח מתפרץ POWER CLEAN וכו' אך גם תרגילים ספציפיים
כולל כדורי כוח, ניתורים, כבלים וייצוב ע"ש.
4. חם וקר לסירוגין אמור להגביר זרימת דם ולשמר גמישות ורידים - האם זה עוזר - אינני יודע
עופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה לאכול וכמה לשרוף.?עדי12/12/2011
שלום..אשמח לדעת כמה קלוריות עלי לאכול ביום אם אני שורפת 600-650..לפעמים 700 על הליכון ביתי בשילוב של הליכה מהירה וריצה שעה ביום לפחות 5 פעמים בשבוע..בין 8 ל9 קמ"ש. אני בת 20 ושוקלת כרגע 49 אני בכושר כבר חצי שנה הורדתי 15 קילו..והייתי מכניסה 900 -1000 קלוריות ליום..עכשיו התחלתי גם לרוץ ולשרוף יותר אמרו לי שאני צריכה להכניס יותר התחלתי לאכול בין 1200 ל1400 ליום זה בסדר? אני רוצה להוריד עוד 3 קילו בערך..אשמח לדעת כמה אני אמורה לאכול בדיאטה..וכמה בשמירה על משקל..תודה!( אני פוחדת שאני עושה טעות ואוכלת פתאום יותר מדי)חשוב לי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה לאכול וכמה לשרוף.? - תגובה
שי אלנקרי15/12/2011שלום עדי,
התשובה לשאלתך היא מאוד אינדיבידואלית ותלויה בהרבה גורמים משתנים. בכדי להתאים תפריט תזונתי מתאים עלייך להיפגש עם דיאטן או דיאטנית קלינית ולעשות זאת בהתאמה אישית. שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק השריר שאחראי על קפיצה וניתוראיתמר12/12/2011
שלום רב
איזה שריר צריך לפתח על מנת שאפשר יהיה לזנק גבוה יותר במשחק כדורסל?
בחיפושיי באינטרנט מצאתי דעות סותרות:
יש שאומרים שצריך לפתח בעיקר את שריר הסובך (התאומים) על מנת לשפר את הניתור והשהייה באוויר
יש אומרים שצריך לפתח את שריר הארבע ראשי (ירך קדמית) ושריר ההאמסטרינג (ירך אחורית)
אז מה באמת נכון? על איזה שריר בעיקר עלי לעבוד על מנת לשפר את הניתור שלי במשחק הכדורסל (גם ניתור מעמידה במקום וגם ניתור מתנופה) ?
בברכה
איתמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק השריר שאחראי על קפיצה וניתור - תגובה
ד''ר איתי זיו13/12/2011הערותי.
1. שיפור ניתור חייב חיזוק מספר שרירים: פושטי הברך, פושטי הירך, תאומים וסוליה וכן זוקפי הגו.
2. על מנת שהחיזוק יהיה אפקטיבי התרגילים אמורים להיות מורכבים כגון: סקווט, מכרעים, דד ליפט וכדומה.
3. חשוב לבצע תרגילים של כוח מתפרץ - מהיר וכן תרגילים פילאומטריים. אזי קופצים ממקום גבוה לנמוך ושוב קופצים. שי סרטונים למכביר ביויטוב.
4. ניתן לבצע חלק מהאימונים בכדורסל עם משקל הננשא על הגב בצורת תרמיל או אחר וכך להעלות העומס באופן ממשעותי ולתרום לשיפור הניתור.
בעיקרון ניתן לשפר הניתור בעשרות ס"מ, תלוי כמובן בנקודת ההתחלה. ככל שהיא גבוהה יותר השיפור יהיה פחות משמעותי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההערות
איתמר13/12/2011אם אני לוקח מכל ההערות את הנושא של משחק כדורסל עם משקל הנישא על הגב בצורת תרמיל , זה יספיק לשיפור הניתור שלי?
משקולות הנקשרות לירכיים או הברכיים זה גם יהיה מועיל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון עם משקולות, ד"ר איתי כנס בבקש
איתמר14/12/2011האם אימון כדורסל עם משקולות שנקשרות בסקוטצ' מעל הנעליים יועילו לשיפור הניתור כמו עם תרמיל על הגב ( לא נעים להתאמן ולשחק כדורסל עם תיק על הגב)
ועוד דבר, האם תרגיל זה של אימון-סל עם משקל נוסף יעיל דיו לשפר את הניתור. ללא תרגילים נוספים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיתמר
ד''ר איתי זיו15/12/2011הערותי...
1. הוספת משקולות או תרמיל יסייעו לניתור. רק חשוב לבצע אימונים אלה באופן בצורה נכונה. כלומר, אין צורך לבצע את כל האימון עם תרמיל על הגב אלא רק חלקו. ככשמשפרים את הכושר הספציפי.
2. מומלץ להוסיף תרגילים נוספים: אימון כוח מתפרץ בתרגילים נבחרים, אימון פליאומטרי וכדומה למרות שגם ללא אימונים אלה ניתן בהחלט לשפר ניתור באופן ממשי.
3. חשוב לבדוק על בסיס קבוע את מידת השיפור.
4. להרכב הגוף השפעה רבה על היכולת. אי לכך חשוב לבדוק מידת אחוז השומן. האם הנו בטווח הנורמלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר איתי זיו16/12/2011משקולות על הקרסוליים פחות פונקציונלי ואף גורם להעלאת עוסמ על מפרקי הגפיים התחתונים לכן מומלץ בהסתייגות.
כמו כן, חשוב במיוחד לשלב אימונים פליאומטריים. מסייע מאוד לשיפור הניתור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי אימוןאלעד12/12/2011
האם אפשר כל שבוע לעבוד על משתנה אחר באימון..
כלומר שבוע אחד דרופ זט
שבוע שני סופר סט
שבוע שלישי פרמידה
וכו..
וכך למעשה אני יעבוד כל שבוע על מרכיב אחר..
למרות מה שלמדתי הוא להשאיר תוכנית קבועה למשך 6 שבועות ואז לשנותה..
אז מה אתה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי אימון - תגובה
ד''ר איתי זיו13/12/2011הערותי....
1. בעיקרון ניתן להחליף מדי שבוע שיטת האימון אך הדבר תלוי רבות במטרת האימון. במידה והמטרה הנה כוח או היפרטרופיה הרי שגיוון כה רב לטווח הארוך יהיה פחות יעיל. במידה ומדובר על שיפור כושר גופני כללי,אימונים אישיים, בכלל גיוון האימון - אין בעיה כלל. לפיכך הדבר תלוי רבות במטרה העיקרית של האימון. העניין במקרה זה הנה ההשפעה על האפקטיביות של האימון בעיקר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון עם משקולות, ד"ר איתי כנס בבקש
איתמר14/12/2011האם אימון כדורסל עם משקולות שנקשרות בסקוטצ' מעל הנעליים יועילו לשיפור הניתור כמו עם תרמיל על הגב ( לא נעים להתאמן ולשחק כדורסל עם תיק על הגב)
ועוד דבר, האם תרגיל זה של אימון-סל עם משקל נוסף יעיל דיו לשפר את הניתור. ללא תרגילים נוספים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה התפקששה לי בהודעה הלא מתאימה
איתמר14/12/2011סורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על כח מרבישבי11/12/2011
אני בן 21 מתאמן מספר שנים בחדר כושר, ומשחק כדורגל מקצועני.
המטרה שלי היא שיפור היכולות הפיזיות שלי.
אני חייב ממכם עזרה.
עד עכשיו הייתי מתאמן על כח מתפרץ בחדר הכושר(כמו שאיתי זיו אמר לי).
אני עכשיו רוצה להתחיל לעבוד על תוכנית כח מרבי בחדר הכושר למשך חודש(על מנת לגוון את אימוני).
שאלותי הם:
לשרירי הרגליים לא בעיה למצוא תרגילים לכח מרבי(סקוואט,דדליפט), לשריר החזה יש את תרגיל לחיצת חזה.
1.מה התרגיל הכי טוב לכח מרבי(לבחור בן 20) לשרירי הגב?
2.מה בקשר לשרירים הקטנים יותר כמו הכתפיים, יד קדמית ואחורית?? האם לשרירים האלה גם לעבוד על כח מרבי או מספר חזרות רגיל?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה על כח מרבי - תגובה
עופר קיס12/12/2011חנן שלום
אם אינך בקיא בהרמת משקולות התרגילים המומלצים לאימון כוח הם
DEAD LIFT שאתה עושה
מתח עם משקל / PULL OVER עם מוט או משקולת בודדת
לחיצת כתפיים - MILITARY PRESS
ממליץ לעבוד על תרגילי העזר כמו ידיים עם כמות חזרות רגילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע טבורי והתעמלותשרית10/12/2011
אני בת 29, מדריכת אירובי/ עיצוב/פילאטיס/זומבה... יש לי בקע טבורי ו-2 שאלות
1. האם יש דברים שאסור לי לעשות?
2. במידה ואבצע ניתוח, מתי אוכל לחזור להתעמל? האם אוכל ללמד הכל? כיצד הניתוח ישפיע על שרירי הבטן שלי?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקע טבורי והתעמלות - תגובה
שי אלנקרי11/12/2011שלום שרית,
ממליץ לך להפנות את השאלה לפורום רפואת ספורט ולהתייעץ על כך עם איש מקצוע. העניין הוא מאוד אינדבדואלי וקצב ההחלמה או היכולת לבצע פעילויות גופניות כאלו או אחרות משתנה מאדם לאדם ולכן צריך לקבל על כך המלצה אישית. בהצלחה. רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריר מעובה כתוצאה פעילות ספורטיביתאור10/12/2011
שלום,
במשך כארבעה חודשים התעסקתי בפעילות ספורטיבית מאומצת.
כתוצאה מכך,מסת שריר הירך גדלה באופן משמעותי וכך שריר הארבע ראשי התעבה !
מה אוכל לעשות בכדי לצמצם את היקף הירך ולצמצם את השריר המעובה ?
אודה על תשובה מהירה,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אור10/12/2011יש צורך לשנו את עצימות האימון והרגלי התזונה?
האם מישהו יוכל לייעץ לי מה לעשות בנידון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריר מעובה כתוצאה פעילות ספורטיבית - תגובה
עופר קיס12/12/2011אור שלום
שריר התעבה זה יחסי וסובייקטיבי - אם לא מוצא חן, הפחת את העומס והארך את המנוחות.
לא הייתי נוגע בתזונה כיוון שהתזונה היא ראי האימון - אימון אינטנסיבי יותר שווה כמות אוכל גדולה יותר. אין לגרוע מתזונה ולהשאיר את עצימות האימון כיוון שזה מתכון נהדר לעייפות וסיכון לאימון יתר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)