פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין סוגי אבקות חלבון
    גיא
    09/12/2011

אני כבר חצי שנה מתאמן במכון כושר ונשאר לי עוד חצי שנה עד לגיוס שלי והתחלתי להתעניין באבקות חלבון ... השאלה שלי היא מה עדיף pro complex protein או dymtize iso 100?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבקות חלבון? בשביל מה?

יובל שטיין
    09/12/2011

אינך זקוק לתוסף חלבון.
    ספורטאים מקצוענים או מפתחי גוף תחרותיים נדרשים לתוספי מזון לשם עמידה ביעדי התחום בו הם עוסקים.
    בחור צעיר כמוך אשר אינו נמנה עם הנ"ל לא צריך לדחוף חומרים.

לצערי הרב ברוב מועדוני הכושר המסחריים בארץ ישנה מדיניות מכירות למדריכים אשר נאלצים למכור הבטחות למתאמנים ע"י הצעת התוספים.
    אל תיפול בפח הזה.

בברכה,
    יובל שטיין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין סוגי אבקות חלבון - תגובה

שי אלנקרי
    11/12/2011

שלום גיא,

אבקות חלבון הן תוספי מזון. תוסף מזון כשמו כן הוא :"תוסף" והוא מסייע בעיקר לאנשים אשר אינם מצליחים להגיע לתזונה אופטימאלית במהלך היום ובכך גם תהליך ההתפתחות נפגע. תפקידו של תוסף החלבון הוא לסייע בבניית מסת השריר ולסייע להגעה למנת החלבון היומית המומלצת. אם אתה מצליח להגיע לתזונה נכונה במהלך היום ואינך בעייתי בכל הנוגע לאוכל הרי שתוכל להסתדר היטב גם ללא התוסף. במקרה קיצוני בו אתה ממעט לאכול במהלך היום וישנה בעיתיות מסוימת אצלך בתזונה אני ממליץ להתייעץ עם דיאטן או דיאטנית ספורט ולהתייעץ איתם בנושא. מקווה שתעשה את הבחירות הנכונות עבורך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין סוגי אבקות חלבון - תגובה - תגובה

עופר קיס
    12/12/2011

אני מחזק את ידיו החזקות של שי בנושא זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה דחוף מתחרפנת מהדיאטהה!
    עדי
    09/12/2011

משקלי הוא כרגע 49 והגובה הוא 1.57..אני בדיאטה כבר הרבה זמן הרדתי 16 קילו ובזמן האחרון נכסנתי יותר מדיי ונהיתי אובסיסית להליכון שלי בבית ברמות שאם אני לא עושה או לא סובלת בזמן אימון של שעה כל יום אני מרגישה שאני הולכת להשמיןן ..אני לא יודעת כמה קלוריות עלי לצרוך ביום לאחרונה התחלתי לשלב ריצה בהליכה ואני הולכת ורצה 8 קילומטר באימון..שורפת 600 ומדיי פעם אם אני לא עושה יום אחד למחרת מענישה את עצמי ושורפת 700 ויותר...עד לפני שבועיים היתי אוכלת 900 קלוריות ליום עכשיו התחלתי לעלות את הצריכה היומית כי אני עושה יותר ספורט ונהיה לי בעיות במחזור כבר חודשיים לא מקבלת.ץ.ישלי הרבה חולשות כאבי ראש וסחרחורות..מה לא בסדר בדיאטה? כמה עליי לצרוך ביום עם הספורט ואיך אני יודעת שאני עושה פעילות מספיק טובה וכמה פעמים לבצע פעילות כזאת?
    אני רוצה להוריד רק עוד 3 קילו כדיי להגיע לבערך משקל 46..אשמח לדעת איך לתכנן את האימונים שלי מבלי לפחד להשמין וכמה לצרוך יחד עם האימון..
    ועוד שאלה..רציתי לדעת לגבי ארוחת"שחיתות" פעם בשבוע בדיאטה..האם זה נהוג? פעם בשבוע לאכול משהו טעים בחוץ ולא להשמין מזה? תודה על כל התשובות!!

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר איתי זיו
    09/12/2011

הערותי....
    1. חשוב לדעת מהו הרכב הגוף והמשקל גוף. במידה ואחוזי השומן נמוכים מדי אצל אישה (לדוגמה - מתחת ל- 14 %) צפויות בעיות במחזור החודשי.
    2. שחוב לבנות תוכנית אימונים מסודרת ולא להתאמן באופן ספונטני ובהיקפים לא מומלצים.
    3. הפרזה באימונים עלולה להביא לבעיות שונות כמו אנורקסיה, פציעות, אימון יתר ועוד.
    חשוב מאוד להתייעץ עם פורום תזונת ספורט בעניין.
    מומלץ בחום לבנות תוכנית עם פיזיולוג ספורט.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CPK
    אלעד
    07/12/2011

האם לדעתך לילדים עד גיל 18 מומלץ לתת תוכנית AB ל4 פעמים בשבוע,או עדיף לכל הגוף ל3 פעמים בשבוע?
    כי יש ילד בן 15 שהגיע לרמות של 12000 CPK
    כתוצאה מאימון AB ל4 פעמים בשבוע והיה מאושפז כסובל מפרוק שריר קשה,מה ההמלצה בנדון פה?
    ובכלל לילדים עד גיל 18

לקביעת תור
    סגירה
    CPK

הוספת תגובה

• CPK - תגובה

עופר קיס
    12/12/2011

אלעד שלום
    גבר בן 18 איננו ילד! . פירוק שריר עקב אימון או תכנית אימון לא מתאימה יכול להתרחש תמיד. לא ניתן להתקדם בתכנית כל הגוף 3 ימים בשבוע . או שמבצעים אימון יעיל פעמיים בשבוע או חלוקה.
    אם מחלקים - בהדרגה , לפי ניסיון וטעייה להחליט על AB פעמיים בשבוע או 3 כלומר BAB ו ABA שבוע לאחר מכן
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק איגרוף
    איציק
    06/12/2011

אני בן 54 , בכושר טוב. לאחרונה התחלתי להתאמן על שק איגרוף כפעילות אירובית . מה הן הסכנות שבאימון זה, והאם הוא מתאים לגילי?

לקביעת תור
    סגירה
    שק איגרוף

הוספת תגובה

• שק איגרוף - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/12/2011

הערותי...
    1. אימון בשק אגרוף הנו פעילות גופנית אנאירובית בעיקרה והיא בהחלט טובה על מנת לשפר יכולות גופניות באופן ממשי.
    2. מכיוון שהפעילות כרוכה בעלייה חדה של הדופק חשוב במיוחד לקבל אישור כשירות גופנית מרופא ספורט ואף מומלץ מפעם לפעם לעבור בדיקת מאמץ על מנת לשלול בעיות. בגילאים מתקדמים יש לשקול ולנהוג בזנהירות במאמצים עצימים במיוחד.
    3. הסכנות באימון זה בשל הדופק הגבוה במיוחד שבדרך כלל הנו כרוך הן, עלייה חדה מאוד בדופק שאינה מתאימה לכל אדם, סיכון לפציעות במפרקים ועוד.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למטרות הרזיה
    שירי
    06/12/2011

למטרת הרזייה ולצמצום היקפים, מלבד דיאטה, האם מספיק לעשות הליכה של שעה,
    או שכדאי לשלב גם ריצה?
    או שריצה היא מיותרת?

לקביעת תור
    סגירה
    למטרות הרזיה

הוספת תגובה

• מדוע דילגתם על שאלתי?

שירי
    08/12/2011

אשמח לתגובה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למטרות הרזיה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    08/12/2011

הערותי....
    1. הבעייתיות בהליכה שחלק מההולכים לא מבצעים את הפעילות בדרגת קושי גבוהה דיה. אזי הדופק נמוך ויש ללכת בהיקף גדול במיוחד על מנת שהדבר יהיה אפקטיבי.
    2. היתרון בריצה הנו עצימות גבוהה יותר והוצאה קלורית גבוהה יותר בהתאמה, הפעלה מוגברת של השרירים השונים בכלל ובגפיים התחתונים בפרט, הגברת חילוף החומרים באופן ממשעותי יותר ועוד.
    3. חשוב לזכור שפעילות אירובית ממוצעת לא משפיעה רבות על הירידה במשקל ואחוזי השומן. יש צורך להקפיד גם על תפריט מוגבל קלורית במהלך כל מעגלי החיים.
    4. ניתן לשלב ריצה והליכה לסירוגין במידה ויש קושי לרוץ ברציפות.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לעופר קיס
    שלמה כהן
    05/12/2011

אז ככה

אם אני עובד על כל שריר פעם 1 בשבוע
    ויודע שלפעמים אני מפספס אימון או 2

לדוגמא עושה יום חזה יום גב יום כתפיים יום רגליים יום ידיים

מגיע 5 אבל יש שבועות לפעמים שמפספס אימון או 2

אז עדיף לי לעשות תוכנית abc ככה בכל מצב אני עושה פעמיים בשבוע כל שריר ואם אני מפספס אני עובד עליו עדיין פעם 1?

אותו דבר אם אני בא 3 פעמים

אז עדיף לעשות כל הגוף בכל אימון מאשר abc למקרה שאני מפספס אימון אז ככה בכל מצב אני מספיק את כל הגוף באותו שבוע?

או שלא נורא אם מפספסים אימונים?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לעופר קיס

הוספת תגובה

• שאלה לעופר קיס - תגובה

עופר קיס
    06/12/2011

לא נורא - ממש לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לעופר

שלמה כהן
    08/12/2011

לעופר מה אתה ממליץ לי

אם אני מגיע 5 פעמים לעיתים מפספס אימונים ומגיע 3 או 4 אבל בדרך כלל 5
    איך להיתאמן בשיטת abcde

או abc

אני הבנתי שעל הגוף שלי עובד הכי טוב עבודה על שריר פעם ב שבוע

אז abc אם אני בא 5 השריר לא נח כמו שצריך

מצד שני אם אני עושה abcde ובא 3 זמן המנוחה ארוך מידיי בין עבודה על שריר על הפעם הבאה שאני עובד עליו

מה אתה ממליץ לעבוד באיזו תוכנית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אינטרוולים
    נ י
    05/12/2011

למומחים שלום

רציתי לדעת האם אימון אינטרוולי עובד גם על סיבלות לב ראיה?

ברצוני לדעת האם הוא טוב עבורי עברתי פריצת דיסק לפני חצי שנה וכבר החלמתי ממנה עברתי שאיבת דיסק

ואיך עושים אימון זה אבקש הסבר

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אינטרוולים

הוספת תגובה

• אימון אינטרוולים - תגובה

עופר קיס
    06/12/2011

כן, אימון אינטרוולים משפר יכולת אנאירובית ואירובית
    משמעותו לבצע פעילות עצימה מ15 שניות ספרינט ועד כ 5 דקות פעילות קשה ולנוח בהתאם.
    בדרך כלל עד 1 עבודה דקה נחים עד פי 3 מזמן העבודה ואילו מ1 - 2 דקות פי שתיים מהעבודה 2-5 מנוחה אחד לאחד או אחד לחצי כלומר אם רצנו 3 דקות נתאושש 3 דקות או דקה וחצי.
    לגבי פריצת דיסק בעבר - ניתן לבצע את הפעילות על אופניים או אליפטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם על התוכנית שלי ? ניסיון שנ
    ערן
    04/12/2011

שלום, אני בן 27 מתאמן בחדר כושר מזה 5 חודשים במטרה להעלות מסת שריר וחיטוב.
    אני מטר שבעים וחמש ושוקל שישים וחמש קילו.
    אני מתאמן בחדר כושר בעל שם ארצי שמכיל סניפים ברחבי הארץ (כלומר חדר כושר מוכר ולא סתם אחד). קיבלתי את התוכנית ממדריך בחדר כושר ממש לא מזמן.
    התוכנית הינה תוכנית AB ואני בא לחדר כושר 4 פעמים בשבוע. כלומר יומים עבודה, יום מנוחה ואז יומיים עבודה.
    אני מביא לכאן את התוכנית שלי כדי לדעת האם היא טובה ומספיק קשה לאחד כמוני שמתאמן 5-6 חודשים. חשוב לי שהיא תענה על ציפיותיי ולא תהיה תוכנית גרועה.

חימום 10 דק' ריצה קלה

A1
    פשיטת ברך במכשיר 3 סטים על 12 חזרות
    כפיפת ברך במכשיר 3 סטים על 12 חזרות
    תאומים במכשיר (עמידה) 3 סטים על 15 חזרות

A2
    לחיצות חזה בשכיבה על ספה (בלי שיפוע) 3 סטים על 8 חזרות
    לחיצות חזה בשכיבה על ספה (עם שיפוע) 3 סטים על 8 חזרות
    פרפר בשכיבה על ספה (משקולות חופשיים) 3 סטים על 10 חזרות

A3
    כפיפת מרפק עם מוט W בישיבה על מתקן 4 סטים על 8 חזרות
    כפיפת מרפק בפטישים בישיבה יד יד 4 סטים על 8 חזרות

B1
    פולי רחב לחזה על מתקן בישיבה (משיכה מלפנים) 3 סטים על 8 חזרות
    פולי צר לחזה על מתקן בישיבה (משיכה מלפנים) 3 סטים על 8 חזרות
    חתירה רחבה על מתקן בישיבה 3 סטים על 8 חזרות

B2
    לחיצת כתפיים בישיבה על מתקן 4 סטים על 8 חזרות
    לחיצת כתפיים בישיבה משקולות חופשיים 4 סטים על 8 חזרות

B3
    פשיטת מרפק עם מוט ישר בעמידה במתקן 4 סטים על 8 חזרות
    לחיצת צרפתית על ספסל במתקן עם מוט ישר (פשיטת מרפק) 4 סטים של 8 חזרות

תרגילי בטן :
    בטן ישר 3X30
    בטן אלכסונים 3X30

ריצה קלה 30 דק' עם דופק מטרה שנע בין 130 ל 155

האם התוכנית טובה ומספיק קשה בישבילי? חשוב לי שאני אגדיל מסה אבל גם לחטב. האם זה מספיק תרגילי בטן? ולגבי הריצה, האם עליי לשאוף לרוץ כמה שיותר מהר ? כי אז אין לי כוח לעשות תרגילי רגליים וזה משפיע על המשקל שאני עובד איתו.
    האם אני מקבל מספיק תרגילים בכל שריר?
    אם צריך לתקן את התוכנית? ואם כן אז אפשר פה ?

הוספת תגובה

• תגובה לתוכנית

ד''ר איתי זיו
    04/12/2011

הערותי....
    1. החלוקה של התוכנית לפי קבוצות שרירים הגיונית ומקובלת.
    2. יש מקום בתרגילי הרגליים לשלב תרגילי רגליים מורכבים כמו סקווט, מכרעים או לחיצת רגליים. אזי ניתן לגרוע עלייה על בהונות כפי שמצוין. לפיכך, ניתן לבצע 2 תרגיל רגליים מורכבים ואחד מבודד - כפיפת ברך במכונה ייעודית כפי שמצוין גם כך.
    3. מצוינים 3 תרגילים מורכבים לגב- משיכות + חתירה. שי לראות שלא מדבר בעומס גבוה מדי!!! אזי במידה וכן חשוב להחליף תרגיל אחד לפשיטת כתף בעמידה עם פולי עליון או פשיטת כתף בשכיבה עם משקולת יד.
    4. תרגילים לשרירי הבטן - המינון שניתן מספק ומתאים לתוכנית ראשונית של AB
    בהמשך בהחלט יש מקום לשנות.
    5. טווח חזרות יעיל לעלייה במסת השריר הנו 12-6. בעיקרון גם עד 20. טווח חזרות חשוב על מנת להפעיל מרכיבי תא שרירי רבים ככל שניתן. ניתן לגוון במספר החזרות במקרה המצוין בין 8-12 ובתוכניות הבאות בטווח גדול יותר 12-1.
    6. לגבי הפעילות האירובית- ההמלצה סבירה.
    חשוב לבדוק מידת ההתקדמות על בסיס קבוע. מבחנת היקפים, עלייה במשקל ואחוזי השומן על מנת לדעת אם צריך לשנות התוכנית ומה בדיוק יש להוסיף/לגרוע.
    בברכה ובהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להלן שאלות נוספות

ערן
    04/12/2011

קודם כל תודה רבה על תשובתך המהירה אשר ציפיתי לה.

בנוגע לבטן אני מרגיש שזה קל לי מידיי אז לכן אני מוסיף עוד 1 עד 2 סטים בכל תרגיל בטן.
    אני בעיקרון מחפש להעלות את רמת הקושי ולכן אני די תקוע מכיוון שהמדריכים שם לא ממש מנדבים מידע על תרגילי הבטן. מתוך ניסיון ששאלתי כמה מהם והם מדברים איתי בכללי על אימון של 15 דק' בטן מבלי לתת לי רמת תרגילים נאותה לרמתי.

בנוגע לתכנית הזאת, זאת לא התכנית ה-AB הראשונה שלי אלא השנייה. ולכן אני משווה ביניהם עכשיו כדי לראות האם מה שיש לי עכשיו יותר קשה. אני רק אגיד לגבי התכנית הקודמת שהיא דומה די לזאת שיש עכשיו מבחינת חלוקת אזורי עבודה אך השוני בה היה בזה שעשיתי שם מכל תרגיל 4 סטים של 12 חזרות ובטן של 3 תרגילים עם 30 חזרות. וריצה יחסית מהירה של 20 דק'. עם הריצה היתה לי בעיה שכן ככל שאני מאמץ את עצמי יותר בריצה כך אני פחות התקדמתי בתרגילי הרגליים עם המשקולות.

אם מספר החזרות צריך להיות בין 8 - 12 אז לא יפריע אם העלה את מספר החזרות מ - 8 ל - 10 ואף אוסיף סט 1 לכל תרגיל בתכנית כדי לעשות אותה יותר קשה ? האם זה פוגע במטרת האימון? האם זה פוגע בעליית מסת השריר?
    אגב, עקב כך שירדתי למספר חזרות של 8, אני העליתי את משקל העבודה שלי בהרבה לעומת 12 חזרות. האם זה צודק? לי ניראה שכן. ואם אני יעלה את מספר החזרות ל10 אז זה אומר שאני יאלץ להוריד במשקל העבודה. האין זה כך?

לגבי האירובי. רשמת לי המלצה סבירה. האם אתה סבור שיש לשנות משהו? ואם כן אז תאמר לי בבקשה.

שוב תודה רבה להתייחסותך בנושא והמשך יום נעים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוכנית הקודמת שלי

ערן
    04/12/2011

חימום : 10 דק' ריצה קלה

A1
    לחיצת חזה במכונה סטים 4 חזרות 12
    פרפר חזה במוכנה סטים 4 חזרות 12
    שכיבות שמיכה (חופשי) 2 סטים של מקסימום חזרות

A2
    לחיצות כתפיים במכונה 4 סטים של 12 חזרות
    הרחקת כתף (משקולות חופשיות) 4 סטים של 12 חזרות

A3
    כפיפת מרפק במוט 4 סטים של 12 חזרות

B1
    לחיצת רגליים במכונה 4 סטים של 12 חזרות
    פשיטת ברך במכונה 4 סטים של 12 חזרות

B2
    פולי רחב לחזה 4 סטים של 12 חזרות
    פולי צר לחזה 4 סטים של 12 חזרות
    חתירה לחזה 4 סטים של 12 חזרות

B3
    פשיטת מרפק בחבל 4 סטים של 12 חזרות

בטן : 15 דק' אימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על אימון.
    משה
    04/12/2011

אשמח לחוות על אימון הכח הזה.
    התכנית מיועדת לצבא בעיקר.
    מתח 3 סטים
    מקבילים 3 סטים

שכיבות סמיכה רחב 3 סטים
    שכיבות סמיכה צר 3 סטים
    שכיבות סמיכה יהלום 3 סטים

האם יש פה תרגילים שחוזרים על עצמם?
    האם אפשר להפריד בין אימון המתח והמקבילים לאימון שכיבות סמיכה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוות דעת על אימון.

הוספת תגובה

• חוות דעת על אימון. - תגובה

ד''ר איתי זיו
    04/12/2011

מה היא מטרת האימון העיקרית?
    בפועל מקבילים ושכיבות סמיכה מיועדים לקבוצת שרירי החזה. טוב לגוון בתרגילים. בהיקף אימון כוח זה לא חייבים להפריד בין המתח למקבילים והתרגילים האחרים. כמו כן שכיבות סמיכה יהלום ושכיבות סמיכה צר - אותו תרגיל אך בשכיבות סמיכה יהלום- במרבית המקרים המרפקים מופנים החוצה. אזי השריר העיקרי המיועד לגירוי הנו שרירי החזה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנתי.

משה
    05/12/2011

האם לדעתך אני עושה יותר מדי סטים ואפשר לצמצם מכיוון שהתרגילים עובדים על אותה קבוצת שריר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה- המשך

ד''ר איתי זיו
    08/12/2011

1. במידה ומספר האימונים הנו 3 ומפעילים את כל קבוצות השרירים מדי אימון אם מניעה לבצע 7-5 סטים בממוצע לכל קבוצת שרירים.
    2. חשוב לבדוק ולעקוב אחר ההתקדמות. מבחינת מספר החזרות או שינוי דרגת הקושי בתרגילים השונים וכדומה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה
    רון
    03/12/2011

שלום!
    האם יש קשר בין כפות רגליים קרות בחורף...לבין בעיה של פיתוח שרירי הרגליים..(אין תוצאות ברגליים)??

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה

הוספת תגובה

• גדילה - תגובה

עופר קיס
    04/12/2011

לדעתי - לא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחק כדורסל לפני או אחרי אימון כוח
    עידן
    02/12/2011

כדורסל זה אירובי אני חושב שצריך לפני אבל צריך דעה מקצועית :)

הוספת תגובה

• לשחק כדורסל לפני או אחרי אימון כוח - תגובה

עופר קיס
    04/12/2011

הי עידן
    אחרי אימון כוח - בדוק!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה עוד צריך בשביל ריבועים??
    שי
    01/12/2011

שלום קוראים לי שי וב3 וחצי חודשים האחרונים אני מנסה להגיע לאחוזי שומן מספיקים בשביל שהריבועים בסופו של דבר יצאו החוצה..
    הגובה שלי 1.82 התחלתי ב87 קילו ועכשיו אני 72 קילו עם 86 ס"מ במותניים..אני לא יודע כמה אחוזי שומן היה לי לפני כמה חודשים אבל עכשיו בדקתי ויש לי 21% ..המטרה שלי זה להגיע ל12 אחוז שומן אבל הבעיה שבקצב הזה אני יגיע ל60 קילו שזה פשוט לא בריא בשבילי...יש לי מבנה גוף רחב אני מתאמן כל החיים שלי אם זה חדר כושר או כדורגל או ספורט בכללי..
    אני לא רוצה לרדת מתחת ל70 קילו אבל אני פשוט מיואש..אני עושה 3 אימוני ריצה ו3 אימוני משקולות..ב3 חודשים הראשונים רצתי בין 4-5 פעמים בשבוע ועוד 1-2 אימון משקולות (בסך הכל 6 בשבוע)..בשבוע שבועיים האחרונים אני עושה 3 אימוני ריצה קצרים אבל בעצימות גבוהה..ועוד 3 אימוני משקולות..תוך כדי כמובן יש לי תפריט בדיוק כמו שצריך..
    אני פשוט אבוד ולא יודע מה לעשות כי החלום שלי זה ריבועים כל החיים אבל זה לא בריא בשבילי להגיע מתחת ל70 קילו..בבקשה תייעצו לי מהנסיון והידע שלכם..תודה:)

הוספת תגובה

• כמה עוד צריך בשביל ריבועים?? - תגובה

עופר קיס
    02/12/2011

שי שלום
    חפש ברשת תזונאי ספורט שיוכלו להנחות אותך באופן ספציפי, כאן בפורום אין אפשרות כזו. ניתן כמובן גם לקבל יעוץ במרכזי רפואת הספורט בארץ, וינגייט, מאוחדת ספורט, MEDIX וכו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעופר קייס
    חנניה
    01/12/2011

מקיראה מאמרים באינטנרנט הבנתי שעבודה על כח מתפרץ וכח מרבי מספר חזרות 3-8 יכולים לתרום ליכולת של שחקן כדורגל, למשל ביציאה מהמקום, במהירות ביכולת הניותר וכו''.
    עבודה על היפרטורפיה 10-15 חזרות מביאה גם לחיזוק אבל גם במיוחד להגדלת השריר(אם משתמשים במשקל יחסית גבוה) דבר שיכול לתרום לשחקן כדורגל(גוף חזק וגם קצת נפח)

שאלתי היא: מדוע, אם בכלל, שחקני כדורגל צריכים לעבוד על סבולת שריר-מספר חזרות 20+משקל יחסית קל, איך עבודה על מרכיב זה תוכל לעזור לספורטי על המגרש? האם יש קשר לחומצת החלב?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לעופר קייס

הוספת תגובה

• לעופר קייס - תגובה

עופר קיס
    02/12/2011

לדעתי, אין צורך לעבוד על סבולת שרירית מקומית, כוח מרבי בסוף עונה וכוח מפרץ בעונה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אירובי וכוח
    אריאל
    29/11/2011

האם אפשר לעשות 4 ימי כוח,ו-3 ימי אירובי בימים הנותרים בשבוע?שזה אומר כמובן אימון יומיומי.(אני פשוט מרגיש שהאירובי משחרר שרירים לאחר אימון הכוח)
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אירובי וכוח

הוספת תגובה

• אירובי וכוח - תגובה

שי אלנקרי
    30/11/2011

שלום אריאל,

בגדול: אין שום בעיה או מניעה. אבל חשוב כמובן לקחת בחשבון את המטרה האישית והיכולת הגופנית. חשוב להקשיב לגוף ולא להביאו למצב של שחיקה או אימון יתר.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריצת בוקר בלי לאכול
    אבנר
    28/11/2011

שלום רב,

האם אפשר לעשות ריצת בוקר 5-6 ק"מ בלי לאכול לפני?
    כי אם צריך לאכול לפני אז זה סיפור ארוך.
    עד שאוכלים, אח"כ צריך לחכות שעתיים שהאוכל יתעכל, עד שמסיימים לרוץ ולהתקלח - כל זה לוקח סיפור של כמה שעות טובות ואני אדם עובד ועסוק.
    קשה לי להאמין שכל מי שמתאמן על הבוקר אוכל לפני ומבזבז כ"כ הרבה שעות.

השאלה היא אם אין סכנת התעלפות בריצת בוקר ללא אכילה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריצת בוקר בלי לאכול

הוספת תגובה

• ריצת בוקר בלי לאכול - תגובה

שי אלנקרי
    30/11/2011

שלום שרון,

שני דברים:

אפשר לרוץ על בטן ריקה אבל פחות רצוי.

1. מומלץ לדאוג לארוחה פחמתית קלה ערב קודם. לא משהו כבד וגם לא מנה גדולה אבל עדיין חשוב שתאכל משהו ערב קודם ולא תלך לישון כאשר דילגת על ארוחת הערב.

2. לפני היציאה לריצת בוקר תוכל פשוט לאכול בננה או 2-3 תמרים ולצאת אל הדרך. זו לא חייבת להיות ארוחה אבל גם לא ממליץ לצאת על בטן ריקה.

על אף כל מקורות האנרגיה שגופנו מאחסן (בעיקר בשומנים) עדיין יש לתדלק לפני היציאה בכדי שהפעילות גם תהיה אפקטיבית ונוחה יותר.

על כל מקרה, אני תמיד ממליץ להתייעץ על כך עם דיאטן או דיאטנית קלינית בכדי לקבל הכוונה פרטנית התואמת את הצרכים האישיים ומבנה גופך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה