פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספי תזונה
    עידן
    19/10/2011

שלום,
    אני רוצה להתחיל להתאמן והמליצו לי את תוספי תזונה (אני דיי שחיף ורזה)
    עכשיו אני לא כ"כ מבין, יש תוספים להלאת מסה, תוספי פרוטאין, תוספים לבניית שריר
    בקיצור אין לי מושג מה אני צריך

אני גר בהונגריה וזה מה שמוכרים פה
    gainer 300
    mass gainer
    protein 80

מה יתאים עבורי? שוב אני רוצה שיהיה לי גוף יותר מנופח וחטוב.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספי תזונה

הוספת תגובה

• תוספי תזונה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/10/2011

ממליץ בחום לפנות לפורום של תזונת ספורט. בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עדיף
    אשר
    18/10/2011

קודם אימון כח ולאחר מכן אירובי או להיפך.

לקביעת תור
    סגירה
    מה עדיף

הוספת תגובה

• לאשר- תגובה

ד''ר איתי זיו
    20/10/2011

הערותי...
    במידה ומטרת האימון הנה כוח או העלאת מסת שריר אימון הכוח יתבצע תחילה אך אם מטרת האימון הנה הפחתת משקל, שיפור כושר גופני כללי או מצב בריאותי בדרך כלל נהוג לבצע את האימון הראשון המועדף על המתאמן.
    חלק מהמתאמנים מעדיפים להתחיל באימון האירובי תחילה וחלק דווקא בכוח. חשוב לזכור שהאימון האירובי במידה והנו הראשון גורם לתנאי עייפות רבים יותר מאשר יבוצעו האימונים להיפך. קרי האימון הכוח תחילה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלם , לשי אלנקרי בבקשה
    מילה
    16/10/2011

שלום ,
    כמהות לגבי איזון בין צדדי הגוף
    1- יש לי מתאמן (אי מאמנת ) שיש לו משמעותית חזה ימין יותר קטן מחזה שמאול , מה עליי לעשות , האם זה עניין של גנטיקה או שניתן לשפר את הצד הקטן יותר ?

2-אותו סיגנוטן : יש אנשים אם הבדל משמעותי בכוח בין 2 הדיים או 2 הרגליים : למשל : כפיפת מרפק ימין מרים 4 קילו ל15 חזרות סט ראשון , לעומת שמאל המתאמנת לא מליחה לסיים עם אותו משקל 12 חזרות , מה ההמלצה ? לשנות משקל בין הידיים?נשמע לא כל כך הגיוני

3- אותו מתאמן (מאוד פרקציוניס לגבי גופו) טוען שהבייספס שלו דיי מפותל אך יותר לכייון הכתף , ולכיוון המרפק פחות בולט , זאת אומרת שזה נראה ישר בערך 5 סמטימטרים עד המרפק , האם לשות לו יותר כפיפות מרפק בשיפועים יעזור לו ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלם , לשי אלנקרי בבקשה

הוספת תגובה

• שלם , לשי אלנקרי בבקשה - תגובה

שי אלנקרי
    17/10/2011

שלום,

לצערנו אין חלקים בגוף שלנו שהם סימטריים לחלוטין. אצל כולם יש חלקים יותר גדולים מהאחרים (למשל בייספס ביד שמאל לעומת ימין) מה שכדאי לעשות הוא להמשיך להתאמן על שניהם באותה צורה ולא לתת לאחד יותר משקל רב יותר ולשני פחות. לצערנו זה נובע מגנטיקה, מיציבה לא נכונה או מאימון גופני לא מאוזן (גם זה קורה לפעמים).

כדאי לקחת את זה בצורה אינדבדואלית לאיש מקצוע או מטפל בבעיות יציבה שונות בכדי לראות ולאפיין את הבעיה לעומק רב יותר ולנסות למצוא פתרון משותף.

שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוב השריר
    אריאל
    15/10/2011

אני רוצה לעבור לתקופת חיטוב (לא מסה)
    1.האם יש עדיפות למכונות כוח,מאשר משקולות חופשיות?
    2.האם לשלב אירובי בסוף האימון או בתחילתו?
    3.האם יש עדיפות ליותר חזרות פחות עצימות,בסביבות ה-20 25 חזרות מבלי להגיע לכשל? והאם האימון הזה אפקטיבי לחיזוק וחיטוב השריר?(כמובן אני מקפיד על תזונה מתאימה)
    4.האם בחיטב יש עדיפות לתוכניות ab abc, או full body work?
    5.כמה פעמים בשבוע אפשר להתאמן לחיטוב?(מעדף כמה שיותר)
    תודה! וסליחה על האריכות:)

לקביעת תור
    סגירה
    חיוב השריר

הוספת תגובה

• חיוב השריר - תגובה

עופר קיס
    16/10/2011

שלום
    1. לא, אין הבדל בין מכונות לחופשי בנושא זה
    2. ממליץ לשלב בסיום אימון בעצימות נמוכה
    3. עצימות נמוכה ומספר רב של חזרות לא יתרום לחיטוב - יש להשאר בטווח 8-12 חזרות
    4. בעת תקופת החיטוב, יש לשמר מסה ולשנות תזונה ולהוסיף אירובי מתון
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיצד לשמור על סיבולת לב ריאה
    רותם
    14/10/2011

עד לפני שנתיים וחצי הייתי רץ חצאי מרתונים ומרחקים ארוכי טווח עד שהחלו לי בעיות ברגליים והפסקתי בשל כאבים עזים בברך ובקרסול ימין, שנמשכים עד היום.
    ברצוני לדעת כיצד אוכל לשמר כושר גופני וסיבולת לב-ריאה אך בדרך בטוחה וטובה שלא תפגע בגופי ולא תחמיר את הכאבים שבין כה וכה קיימים?
    האם שחייה/אופניים זה טוב?
    האם לבצע הליכה ספורטיבית ישפר את הכושר?

תודה מראש,

הוספת תגובה

• כיצד לשמור על סיבולת לב ריאה - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/10/2011

הערותי...
    1. כאבים בגפיים התחתונים הנם לפחות בשל סיבה אחת או מספר סיבות כגון: תוכנית אימונים שלא בנויה היטב, שימוש בנעליים לא מתאימות, עודף משקל, סגנון ריצה שגוי, תזונה חסרה ועוד ועוד. חשוב לבדוק עם מומחה מה הסיבה לכאבים ואם נפתרת הבעיה להמשיך לרוץ אם הנך מעוניין בכך.
    2. חשוב לבצע תרגילים משלמים שתורמים רבות לשיפור איכות הריצה והפחתת כאבים, אימונים פונקציונליים שונים על משטחים לא יציבים, תרגילי טכניקה שונים ועוד.
    3. ניתן במידה ועדיין יש כאבים לעבור להליכה מהירה ולבצע בכלל פעילויות אירובית אחרות כמו רכיבה על אופניים, שחייה, קרוס טריינר ועוד. גם במקרה זה חשובה תוכנית אימונים מסודרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקוואט
    (:
    13/10/2011

היי
    אני בעלת כושר גופני טוב ומתאמנת כ-6 ימים בשבוע אימונים אירובים ואנאירובים
    לשאלתי-יש לי בעיית צוואר מזה תקופה ארוכה ולכן אם בעבר עשיתי סקוואט בסמית משין (משקל כללי 35 קילו משני הצדדים) אז היום אני די מפחדת לעשות בגלל העומס שיש על הצוואר וכאבים..אז עברתי לעשות סקוואט עם משקולת יד (12.5) על שתי פיתות כאשר רגל ימין על פיתה אחת ושמאל על השניה
    אני רוצה לגוון כי כבר חצי שנה בערך אני עושה את זה על אותו עיקרון והייתי שמחה לאפשרויות של סקוואט בלי הסמית משין

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סקוואט

הוספת תגובה

• סקוואט - תגובה

ד''ר איתי זיו
    15/10/2011

הערותי...
    1. חשוב לבדוק מצב החוליות הצוואריות בנקודת זמן זו. ייתכן שניתן לחזור לבצע סקווט מכיוון שהלחץ והעומס הקיים פחתו. מומלץ להתייעץ עם פיזיותרפיסט ספורט או רופא ספורט .
    2. ניתן לבצע סוגי סקווט אחרים ללא בעיה: LOW BAR סקווט. אזי המוט מונח על קו השכמות ולא על קו הכתפיים, סומו סקווט עם משקוליות יד, פרונט סקווט (המוט מומנח על החזה העליון, סקווט עם מוט - ידיים מעבר לראש, הק סקווט (במכונה ייעודית מתאימה) ועוד. כמו כן ניתן לבצע תרגילים מורכבים אחרים כמו לחיצת רגליים, מכרעים ועוד. אגב, את כל סוגי הסקווטים הללו ניתן לבצע על משטחים פונקציונליים שונים כמו פיתה, בוסו ןכדןמה ולהעלות מהותית את מעורבות השרירים המייצבים.
    3. מומלץ בחום לקבל הדרכה ממדריך או מרים משקולות מקצועי המכיר את התרגילים הללו. מכיוון שביצוע לא מדויק אינו מומלץ כלל ועיקר
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

(:
    15/10/2011

היי איתי תודה על המענה
    רציתי לשתף אותך בתוכנית אימוניי רגליים שלי ולקבל חוות דעת ועיצות
    אז ככה:
    סקוואט עם שתי פיתות כמו שתיארתי קודם משקל יד 12.5 \ 15
    מכרעים על מדרגה רגל ימין 12 חזרות מנוחה כמה שנ' ורגל שמאל 12 חזרות כל יד משקל של 8-9 קילו
    פשיטת ברך במכונה
    כפיפה ברך במכונה
    תאומים במכונה של הלחיצה רגליים כאשר הרגליים בקצה או על מדרגה עלייה רגל רגל עם משקל יד 7
    מקרבים,מרחיקים
    הייתי שמחה לגוון ולא להישאר מקובעת על אותה תוכנית והייתי שמחה לקבל עיצות ממך מה כדאי לשנות ואו להוסיף?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו
    מרדכי
    13/10/2011

שלום איתי,

אני מבין שיש שתי דרכים לעלות במשקלים בחדר-הכושר:

האחת, אימונים הכוללים עלייה במסה כתוצאה ממאזן קלורי חיובי.
    האחרת, אימונים (שיפור קואורדינציה שרירית) ללא עלייה במסה.

1. האם זו חלוקה נכונה?

2. כיצד אם כך ניתן לעלות במשקלים בחדר-הכושר מבלי לעלות במסת הגוף?

אני בחור בריא שמנסה לעשות כך כבר מספר שנים, אך מתקשה מאוד מאוד, וזאת למרות הרקע בתחום (בוגר קורס מדריכים בהצטיינות). הייתי שמח לטיפים.

חג שמח ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר איתי זיו

הוספת תגובה

• מאיתי

ד''ר איתי זיו
    15/10/2011

הערותי....
    שאלה טובה ומעניינת..
    1. ניתן בהחלט לשפר את חוזקם של שרירי השלד ללא עלייה ממשית במסתם. הדבר תלוי בשיפור הקואורדינציה התוך שרירית והבין שרירית כמובן ואי הקפדה (!!!) על הכללים לאימון למשל, אימוני כוח מירבי של 5-1 חזרות משפיעות באופן לא מהותי על מסת השריר (ראה מרימי משקולות למשל), מתן מנוחות ארוכות בין הסטים מאפשרות לשריר להתאושש אבסולוטית מהמאמץ ועוד ועוד.
    2. ניתן לבצע אימוני כוח לא מפוצלים במהלך השבוע. אזי מפעילים את כל קבוצות שהרירים מדי אימון. במקרה זה ההשפעה על העלאת מסת שריר לא גדולה דיה. כמו כן אם מבצעים אימונים אירוביים במקביל בעצימות גבוהה או לא מקפידים על צריכת חלבון מוגברת הרי נשפר כך את טונוס השריר אך מסת השריר לא תעלה. על מנת להעלות מסת שריר יש צורך בתוספת קלוריות איכותית מכיוון שהשריר מורכב הרי מחלבון. לכן לסוג האימון והתזונה השפעה מכרעת על התוצאות.
    3. לסוג התרגילים השפעה רבה גם על מסת השריר. במידה וייבחרו באימון תרגילים מעורבים- פונקציונליים ושאינם פונקציונליים ההשפעה על מסת השריר הנה נמוכה יחסית לתרגילים בסיסים המיועדים לעלייה במסה כמו: סקווט, לחיצת חזה, לחיצת כתפיים, דד ליפט וכדומה. אי לכך לאופן בניית תוכנית האימונים השפעה רבה על התוצאות.
    לסיכום, ניתן להשיג את מרבית מטרות האימון עם תוכנית אימונים מובנית ותזונה מתאימה. עלייה במסת השריר, אי עלייה במסת השריר, שיפור הטונוס בעיקר, שיפור וחיזוק השרירים המייצבים ועוד. כמובן - תכנון ויישום מושכל בשטח הנם הכרחיים.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי רגליים
    סיסי
    11/10/2011

אני בת 25 התחלתי לפני חודש לעשות הליכות ומאוד כואבות לי הרגליים בחלק שבין הכף רגל לברך ואני פשוט לא מסוגלת להמשיך בהליכה. אשמח לדעת אם יש סיבה לכך תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי רגליים

הוספת תגובה

• כאבי רגליים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/10/2011

הערותי....
    1. מדובר בתופעה שכיחה למדי ושמה שין ספלינט. מדובר בפגיעה שכיחה לאורך עצם השוק שמקורה עומס יתר. הזנחה ואי טיפול עלולים לגרור העניין לשברי מאמץ!!!
    הליכה או ריצה על משטחים קשים או משתנים מעודדים התופעה ממש.
    2. חשוב לבנות תוכנית אימונים מסודרתעם איש מקצוע וחמצוא פעילות חלופית במידה והכאבים ממשיכים ולא להפסיק הפעילות לחלוטין. אזי תהיה ירידה בכושר האירובי באופן ממשי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר זיו
    חנן
    10/10/2011

בן 20 מתאמן בחדר הכושר 3 פעמיים ו5 פעמיים אימון של שעה וחצי במגרש.
    קראתי כתבה שלך(אחת מיני רבים שאני קורא) על כדורגל ותנועתיות במגרש.
    בתכבה כתבת :תנועות ששחקן כדורגל עושה הם :"שינויי כיוון (המתבצעים בתדירות רבה במיוחד)"

האם יש דרך בחדר הכושר(אני לא מדבר על אימון על מגרש הכדורגל) כדי לשפר את יכולת שינויי הכיוון?

מה דעתך האישית על תוכנית הרגליים שלי בחדר הכח פעמיים בשבוע כי האימון השלישי בשבוע הוא לפני משחק אז אני לא עובד רגליים באותו יום,כמובן שאני גם מבצע אימון לפלג גוף העליון.

סקוואט גאמפ-משקל בינוני יורד לסקוואט ועולה לניתור גבוה באופן מתפרץ 3X8
    סטיף לג דדליפט-לחיזוק האמסטרינג באופן מתפרץ(לא מתפרץ מדי כדי לא לפגוע בגב) במשקל בינוני
    פשיטת ברכיים-לחיזוק ה4 ראשיים 3X8 באופן מתפרץ משקל טוב
    הרמת עקבים במכונה/עם מוט- בגלל ששריר התאמויים שלי לא גדל אז אני עושה 3X15 משקל יחסית גבוהה.

לפעמיים במקום הסקוואט גאמפ אני מבצע מכרעים עם ניתור(החלפת רגליים באוויר) עם משקל.
    איתי מה אתה אומר על תוכנית הרגליים שלי

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר זיו

הוספת תגובה

• איתי אפשאר תגובה בבקשה?

חנן
    12/10/2011

תודדההה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשבי

ד''ר איתי זיו
    15/10/2011

הערותי....
    1. התרגילים הללו המצוינים בהחלט לגימטימיים. כוח מתפרץ הנו אחד מסוגי האימונים החשובים ביותר על מנת לשפר שינוי כיוון, ניתור ועוד. יש צורך לשלב גם אימונים פליאומטריים (לדוגמה- קפיצה ממקום גבוה לקרקע וביצוע ניתור מיד לאחר מכן) אותם ניתן לבצע בצורות שונות.
    2. תרגילים מורכבים יניבו תוצאות טובות יותר מתרגילים מבודדים. כמובן תוך שימוש בטכניקות אימון מתאימות.
    3. חשוב לאמוד מידת ההתקדמות. ללא בדיקה של ההתקדמות לא ניתן לדעת אם תוכנית האימונים טובה דיה.
    4. אחוזי השומן. לשחקן כדורגל, פר תפקיד במגרש מומלצים אחוזי שומן מסוימים.

5. חשוב לבדוק שהתנועתיות במשחק השתפרו עקב האימונים ואולי בכלל עליך לעבוד על מרכיבים אחרים/נוספים? הרי לשחקן כדורגל נחוצים יכולות גופניות מרשימות במיוחד
    6. ישנם מבחנים גופניים המיועדים לשחקני כדורגל. התיעץץ עם ממאמן הכושר של הקבוצה או עם המאמן הראשי. אזי ניתן לדעת אם התוצאות שהנך מפגין הן מספקות. חשוב .
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית חלבונים
    עידו
    10/10/2011

האם אימון אינטנסיבי במשקולות ושתיית חלבונים בחדר כושר יכולה לעצור את הגדילה בכלל ואת הגדילה של איבר המין בפרט? אני בן 21 כרגע

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית חלבונים

הוספת תגובה

• שתיית חלבונים - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/10/2011

הערותי....
    1. שתיית חלבונים לא מזיקה ותסייע להעלאת מסת שריר אם זו המטרה. אין בעיה לצרוך חלבונים כל עוד הדבר מבוקר ומפוקח כהלכה.אין השפעה על הגדילה אך חשוב א לצרוך כמות חלבונים גדולה מדי. לא מומלץ כלל.
    2. אין השפעה על איבר המין כשצורכים חלבונים..

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים הכוונה לאבקת חלבון

בני
    13/10/2011

זה מה שהתכוונת? האבקה הזאת שרוכשים בחדר הכושר? whey או משהו כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבונים הכוונה לאבקת חלבון - תגובה

ד''ר איתי זיו
    17/10/2011

אכן. אבקת חלבון שבסיסה מי גבינה הנה איכותית בדרך כלל. בפועל ניתן בנקל להסתדר גם בלי צריכתה באמצעות תזונה נכונה אך אין מניעה לעשות בה שימוש במסגרת תפריט תזונתי מסודר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן מותני
    גדי
    10/10/2011

שלום רב,
    בן 34 1.68 על 72 ק"ג. בד"כ המשקל הממוצע שלי הוא 70. גם כשהמשקל שלי היה הכי נמוך תמיד הייתה לי בליטת בטן בירה לא משמעותית אבל היא מפריעה לי אסתטית.
    השומן שיש לי הוא בעיקר במותניים, אך מעט גם בבטן.
    שאלתי - האם נכון שהמותניים הוא אזור בו מצטבר שומן שקשה יותר להוריד אצל גברים כמו שאצל נשים מדובר בירכיים ?
    כלומר, האם אכן מבחינה גופנית אכן סביר שכגבר יהיה לי קשה להפטר באופן ממוקד מהשומן המותני וייתכן שאף לא ניתן יהיה להוריד אותו למרות פעילות אירובי ושמירה על תזונה ?
    התייעצתי עם כירוג פלסטיקאי כדי להיעזר בשאיבת שומן מזערית (800 מ"ל בלבד) מאזור המותניים כדי להפטר מהשומן באזור זה - האם לדעתך כדאי לנסות משהו נוסף או להשלים עם זה שדיאטה וספורט לפעמים לא עוזרים באזור זה?
    אודה לדעתכם הואיל וממש רוצה להפטר מהשומן המותני באופן אפקטיבי...
    גיא

לקביעת תור
    סגירה
    שומן מותני

הוספת תגובה

• שומן מותני - תגובה

ד''ר איתי זיו
    12/10/2011

הערותי....
    1. לגבי שומן באזור המותניים, בהחלט מדובר על תופעה מעצבנת במיוחד ושכיחה אצל רבים. לא ניתן להפחית שומן באזור נקודתי ומשום מה המקומות המבוקשים לא תמיד מגיבים בצורה טובה לאימונים או לדיאטה היפוקלורית והשומן יורד באיטיות רבה. לגוף סדרי עדיפויות שלו כשמדובר בהפחתת שומן באזורים שונים.
    2. פעילות אירובית תורמת להפחתה של שומן באופו כללי ואחוזי שומן לכן חשוב לבצעה על בסיס קבוע. המבנה של הגוף משתנה גם בעיקר ובפעילויות שיש בהן אימפקט כמו ריצה, קיק בוקס וכדומה. לתזונה משקל רב מאוד בעניין.
    3. חשוב להפחית שומן במזון על מנת שייראו תוצאות ובכלל לבנות תפריט מסודר.
    4. חשוב לבדוק אחוזי שומן על בסיס קבוע על מנת לאמוד התקדמות. כשאחוזי שומן נמוכים אזי יש לכך השפעה חיובית על האסתטיקה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר איתי זיו, ניתור איך ממשיכים לה
    חנן
    08/10/2011

שתפר
    אני בן 21 משחק כדורגל 5 פעמיים בשבוע ומתאמן 3 פעמיים בחדר הכושר כבר מספר שנים.
    שמתי לעצמי דגש!!! מאוד חשוב לעבוד על הניתור, זאת אומרת כאשר יש כדור בגובה לנתר יותר גבוהה מהשחקן הייב ולנגוח לפניו בגובה.
    עבדתי ממש ממש קשה כדי לשפר מרכיב זה עם אין ספור תרגילים כולל הרבה מאוד תגובות ותרגילים שאתה נתת לי את הדעה המקצועית שלך.
    תרגילים לדוגמא:קפיצות עם כדור כח,קפיצות למקומות גבוהיים עם 2 רגליים/רגל אחת, קפיצה לגובה עם מוט ומשקולות בצדדים, החלפת רגליים(מספריים) באוויר,קפיצה ממקום גבוה למקום נמוך ואז עוד פעם למקום גבוה עם ובלי משקל וכמובן חיזוק הרגליים עם מכונות, וחיזוק השרירים המיצביים.
    אין ספק שאני מרגיש שיפור עצום ביכולת שלי לקפוץ לגובה עם שחקן יריב, למרות שאני לא גבוהה לעמדה שלי, שמתאמנים מגיעים לתוצאות לא ככה איתי :)

איתי מה לעשות כדי להמשיך להשתפר בניתור? האם להמשיך עם אותה תוכנית או צריך לשנות אותה?
    תוכל לתת לי טיפים איך להמשיך מפה? כל מילה שלך תעזור לי אתה תותח
    תודה רבה

הוספת תגובה

• לחנן - המשך תגובה

ד''ר איתי זיו
    09/10/2011

מוסיף...
    1. ראשית, כל הכבוד על ההשקעה. ממש. אימונים לשיפור הניתור ממש לא קלים לביצוע ומצריכים עבודה לא מועטה.
    2. מציע להמשיך עם התרגילים הללו תוך מתן מנוחה מתאימה של 72 שעות בין אימון לאימון. מציע להחליף התרגילים, חלקם אחת לחודש עד חודש וחצי בממוצע. חשוב לזכור שאימונים פליאומטריים הנם יעילים במיוחד לעניין וחשוב לעשות בהם שימוש כמו עד עכשיו. אפשרי כמובן עם תוספת משקל: משקולות יד, תרמיל גב וכדומה.
    3. חשוב לבצע אימונים ליזוק השרירים המייצבים במפרקים השונים. אי לכך לבצע תרגילים של כוח מתפרץ על פיתה מגומי או קרש מתכוונן. מסייע מאוד לשיפור היכולת הגופנית ותורם להפחתת פציעות פוטנציאליות.
    4. חשוב לבדוק מידת אחוז השומן בגוף . ירידה באחוז השומן תשפיע גם על שיפור היכולת הגופנית, לרבות ניתור.
    5. מציע לפנות למאמן מוסמך ולבנות ממש תוכנית מסודרת שנתית ואולי מספר אימונים אישיים. כדאי. שולח שני ניידים של אנשי מקצוע מעולים. צור קסטל 0542426486. ניר חן. 0522781225.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זומבה זהב
    סאלי
    08/10/2011

היות ואינני בכושר והגעתי ל60 שנה אני מחפשת זומבה זהב באזור השרון, הרצליה רמת השרון.. נפשית מוכנה להרשם כבר ממחר

לקביעת תור
    סגירה
    זומבה זהב

הוספת תגובה

• זומבה זהב - תגובה

עופר קיס
    09/10/2011

יש בגרייט שייפ כפר סבא ורעננה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רק...

אסתי
    11/10/2011

וגם בנאוטילוס כפר סבא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאיתי זיו, בנושא הליכה מהירה
    אורן
    07/10/2011

איתי שלום רב,
    ברצוני רק לדעת שאני הכן מתאמן נכון ולא פוגע בגוף.
    אני כבן 30 מתאמן כל בוקר, אני שותה מים או קפה בבוקר וחצי שעה לאחר מכן
    עושה הליכון (בבית), מתחיל ללכת על ההליכון כ- 10 דקות חימום במהירות של בין 6 ל- 6.5 קמ"ש ועוד 50 דקות או שעה הליכה בקצב של בין 6.8 ל- 7.5 קמ"ש (עולה בהדרגתיות).
    האמת שאני מתאמן כבר כ- 2 חודשים, התחלתי מיום כן יום לא ועכשיו אני משתדל
    ללכת כל יום עם הפסקה של פעם בשבוע.

הייתי שמח לדעת האם אני אני בכיוון הנכון?

תודה בינתיים ושיהיה המשך יום נעים, אורן.

הוספת תגובה

• לאורן

ד''ר איתי זיו
    17/10/2011

הערותי...
    1. האימון המצוין הנו הדרגתי ועל פניו נראה גם בטוח. חשוב להגדיר בצורה טובה את מטרת האימון ולפי זה לבנות תוכנית אימונים מסודרת. חשוב לשלב גם אימוני כוח וגמישות על מנת לשפר יכולות גופניות חשובות מאוד שלא ממש ניתן לשפר על ידי הליכה.
    2. כמובן, שחלק משמירה על אורח החיים הבריא והשיפור בכושר הגופני הנו התזונה הנכונה.
    בהצלחה רבה וכל הכבוד על ההתמדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת משקולות
    דניאל
    06/10/2011

שלום,אני בן 18 רציתי לשאול האם הרמת משקולות יכולה לעצור את הגדילה של הגוף בזמן גיל ההתבגרות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת משקולות

הוספת תגובה

• הרמת משקולות - תגובה

ד''ר איתי זיו
    06/10/2011

הערותי....
    1. אחד המיתוסים הכי שכיחים הנו אימון משקולות לצעירים שמשפיע על הגדילה. ההיפך הוא הנכון. דווקא פוטנציאל הגדילה גדל כשמרימים משקולות על בסיס קבוע.
    2. חשוב במיוחד להקפיד על התזונה המתאימה. התייעצות איש מקצוע חשובה במיוחד.
    יום מקסים
    איתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה