פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מד גליקימי
    רמי
    15/09/2009

זה נכון שבלחם מחיטה מלאה יש מדד גליקימי גבוה(כן הבנתי היום ממומחים)?
    מה דעתך ומה עושים?
    מרגיש שעבדו עלי שלחם זה בריא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מד גליקימי

הוספת תגובה

• הי דג

ענת פלדמן
    15/09/2009

ערך גליקמי של לחם מלא - בסביבות 60, אכן מעט גבוה, אבל לא נורא. מדד גליקמי הוא לא המדד היחיד לבריאות ואל לנו להסיק מזה שלחם הוא לא בריא. זה לא אומר שלא אוכלים יותר אבטיח ושלא אוכלים יותר תפוח אדמה. יתרונות רבים לחיטה המלאה, לאכול במידה ועם מודעות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ???????

רמי
    15/09/2009

איזה הבדל יש לו מלחם לבן אם הם נספגים מהר בגוף?(לא שיכנעת אותי )
    בקיצור ממחר אני קונה לחם לבן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכותך.

ענת פלדמן
    15/09/2009

ובכל זאת, הערך הגליקמי של הלחם הלבן הוא הרבה מעל למלא, 100, הוא נטול כל האססנס של הגרעין היינו סיבים, קליפה, ויטמינים ומינרלים. אולי טעים, אך לא מזין. מומלץ אולי אחרי פעילות גופנית עצימה לטובת ספיגה מהירה של הגלוקוז. זהו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

רמי
    15/09/2009

אז אך יש אתרים (רפואים) שמראים על מדד שווה בינהם (70)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכון,

ענת פלדמן
    15/09/2009

יש הבדל בין טבלאות ערך גליקמי שונות, ושים לב שגם לפי סוג הלחם זה משתנה (שיפון, שעורה, דגנים, חיטה מלאה...) ויחד עם זה עולה ערכו התזונתי של ה"מלא" על הלבן מאות מונים. שוב, ערך גליקמי גבוה אינו מדד אבסולוטי לגבי בריאות של מוצר לחיוב ולשלילה, ובהנחה שכמו בכל דבר בחיים שומרים על איזון - אז אפשר לאכול שני כריכים ביום, ולהנות מפרוסת חלה לבנה בשבת. וזה בריא, וזה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים באזור המותן
    GRI
    15/09/2009

הי,
    שמי ערן בן 37, גובה 1.80 משקל 78.
    מאז מאי אני מתאמן באופן סדיר בחדר כושר, כולל ריצה ואימוני משקלות.
    אני משתדל לשב אחת לשבוע ריצה בחוץ.
    אני רץ 5 ק"מ ב 28 דקות.

לאחרונה אני סוטבל מכאבים באזור מפרק מותן ימין.
    להערכתי מדובר בכאב שרירי ולא מפרקי מאחר ובמתיחות אני חש את הכאב ביחס ישר למתיחה.

לאחר מנוחה של מספר ימים ניסתי לרוץ אתמול שוב והכאב נמשך.
    שאלתי האם כדאי "לרוץ על הכאב" או להמשיך במנוחה.

הצבתי לעצמי יעד להציח לרוץ 10 ק"מ עד ל 1.11 והדבר די משבש לי את התוכניות.

מה לעשות?

תודה
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים באזור המותן

הוספת תגובה

• הי ערן

ענת פלדמן
    15/09/2009

אם אכן מדובר בוודאות בשריר - אזי ריצה "על הכאב" היא אפשרית. האם זה קורה גם בהליכה?
    אם זה לא שריר - התשובה שלילית. אינטוייבית - כדאי לבדוק את העניין אצל רופא ספורט, או אפילו להתחיל אצל רופא המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    מיכל
    15/09/2009

בוקר מקסים!
    הגבתי להודעה החדשה של דוד בשרשור הארוך של "הליכה", באותה הזדמנות שאלתי שאלה (מבטיחה שהמילים רגל/שלפוחית לא הוזכרו:)), רק שההודעה נעלמה משום מה אחרי שהייתה בראש העמוד..
    אם בטעות תגיע לידייך אשמח להמלצתך.
    (מקווה שלא מדובר ברמז עבה:))
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• הי מותק :))

ענת פלדמן
    15/09/2009

אני לא מוצאת את השרשור. את יכולה לשאול שוב את השאלה? מבטיחה לענות בהקדם. ו... אין לי שום בעיה עם המילים שציינת, תרגישי נוח ! :)))))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה..אז ככה:

מיטל
    15/09/2009

אני מתאמנת כבר למעלה מחודשיים 3-4 פעמים בשבוע. (אליפטיקל/הליכה+מתיחות ישבן, ירכיים , מדרגה ובטן). בנוסף התחלתי דיאטת אטקינס (מודעת כמובן ליתרונות, חסרונות, הצורך להיצמד ועוד..רכשתי את שני הספרים ודי קסם לי להיגמל מפחמימות וסוכרים לטווח הרחוק).
    יש כבר מעט תוצאות ונותרו לי חמישה -שישה קילוגרמים קשים להגיע ליעד (שכולל שמלה מדהימה לחתונת אחותי וקולקציית חורף שלימה מלפני הלידה..).
    הישבן והירכיים התחילו להראות סימני התשה וכך גם לגבי הבטן. הבעיה היא שרק לפני מס' ימים הבנתי מה לא מסתדר לי:
    נוצר לי שומן באיזור שמעולם לא ידעתי שקיים בכלל! (סליחה על התיאור ההזוי-נובע מבורות:ממש מעל הפס העליון של התחתון) מניחה שהכוונה למותניים אבל חשוב לי להדגיש שאין לי בעיית בטן לצדדים..דווקא הבטן משתפרת ומה שנותר הוא מעט מקדימה ולא הצדדים.
    השאלה היא האם ניתן ואיך להיפטר מהקללה החדשה הזו?? מאז ומתמיד הייתי עם טליה צרה ובעיה קלה של ישבן וירכיים- מעולם לא האמנתי שיגיע עוד איזור :(
    בינתיים בעצת בעלי אני עושה כל יום מתיחות (30*3 לכל צד) לצדדים בעמידת פיסוק עם החזקת משקולות קטנות. זה אמור לעזור? נראה כאילו אני במגמת ירידה אבל לא באיזור הזה..
    תודה ענקית מראש!!! סליחה על האורך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשמה

ענת פלדמן
    15/09/2009

אין עליך. התאורים שלך, ההתמדה, הנחישות, הכוח, הכל עובר מאד חי ומלא אנרגיה. קסם. אם אני מבינה נכון את התאור האם יכול להיות ש"ממש מעל הפס העליון של התחתון" זה בחלק התחתון של הבטן, מה שנקרא "בטן תחתונה", אזור שהאמריקניות מכנות "כיפה של לחמניה", אזור שנשאר "בעייתי" לעיתים, אחרי לידות. זה שילוב של מצבורי שומן, עם עור רפוי. האם אני בכוון?
    המתיחות לא ממש יעזרו לצורך העניין הזה אבל הן טובות בפני עצמן, לטובת הגמישות.
    אני מאמינה, כיון שזה לא היה קודם, שעם הפחתה משמעותית באחוזי השומן, מה שיבוא בין היתר בירידה משמעותית של כחמישה קילו (וזה המון !) במשקל, המצב יחזור לקדמותו. כשאת ממשיכה עם הכושר, התזונה (מה שמתאים לך, סומכת עליך, נשמע בסדר גמור) והנשימות. זה נכון שהגוף משתנה אחרי לידה, אין שום סיבה שלא לא יחזור לקדמותו ואפילו יותר מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי ענת (הנדירה כמובן!)

מיטל
    15/09/2009

באופן לא מפתיע תיארת במדוייק את האיזור הארור...
    קצת מתסכל לקבל במתנה איזור חדש (זה לא שהיה חסר גם בלי זה..).
    מקווה שבאמת עם הקילוגרמים העודפים גם הוא יובס איכשהו..עצוב לדעת שאין לי דרך נוספת להילחם בו..איזה תרגיל, משהו..מוכנה גם לשתות רעל עכברים אם יועיל..
    נותר לי חודש לפני ששבה לעבודה תובענית ומטורפת, מקווה שאנצל כראוי את הזמן עד אז.
    ושרק אלו יהיו הצרות שלי:)
    תודה ענקית על הכול!!! (יש הרבה על מה).
    את עוזרת לכולם, באמת אישיות נדירה !
    שנה טובה ורק בשורות טובות!!
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :)))

ענת פלדמן
    15/09/2009

קטונתי, תודה על הכל ו.. שנה נפלאה, בריאות ואושר !!
    ועוד לרגע: תרגילים לחיזוק החלק התחתון של הבטן יחזקו את השרירים באזור, וזה טוב. יש כתבונת שלי על זה עם תרגילים באתר (שמשום מה בשעות האחרוונת לא עולה, תקלה זמנית אני מקווה). עדכני מידי פעם, כרגיל ו keep up the great spirit. נשיקות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

מיטל
    16/09/2009

מקווה לעדכונים חיוביים :)
    שנה טובה ורק בשורות טובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמן :)

ענת פלדמן
    16/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר מכון כושר
    יחפנית
    14/09/2009

שלום רב

אני מחפשת פתירון יצירתי לבעיה של קרבה למכון כושר וחוסר זמן.
    אין לי ביישוב מכון כושר ולצאת לעיר סמוכה לא תמיד יש לי זמן או רכב.

אם אלך פעמיים בשבוע זה מספיק או שחבל על המאמץ?

בנוסף להליכה קבועה של 3 פעמים בשבוע והתעמלות אירובית לא סדירה שאני עושה בבית

לקביעת תור
    סגירה
    העדר מכון כושר

הוספת תגובה

• הי יחפנית :)

ענת פלדמן
    14/09/2009

תלוי מה המטרה שלך. אני מאד בעד "עשה זאת בעצמך" את בהחלט יכולה לרזות, להתחטב, להיות בכושר גם ללא חדר כושר רשמי. צריך מודעות, רוב קשב לגוף ואחריות. ההליכות מצוינות (שוב, חשובה המטרה, לפי זה אוכל לכוון אותך בדיוק איך ללכת, או מה משרת את המטרה). שילוב של תרגילי התנגדות הוא חשוב, ואפשרי מול משקל הגו, גומיה, משקוליות, פיטבול... בגיליון "מנטה" אני נותנת תכנית אימונים שכזו, אפשר למצוא ב YNETאו פשוט להנות מהגיליון המלא :) תרגילים גם אצלי באתר, ובכלל ברשת לא חסר. מה שכן - באמת כדאי לדעת לעבוד נכון על זויות, דקויות, עומסים, ושוב - תלוי מטרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר מכון כושר

שי אלנקרי
    15/09/2009

שלום,
    גם פעמיים בשבוע יעשו את העבודה. זה עדיף הרבה יותר מאשר לא כלום. פעמיים בשבוע אימון בחדר כושר יחד עם 2-3 ימי צעידה בחוץ יכולים לפתור את עניין הכושר השבועי.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר עם סוכרת
    לידור
    14/09/2009

אני בן 56 סוכרת סוג 2 מאוזן עם לנטוס ומשתדל לשמור על דיאטה כמו שנאמר לי
    ירדתי 7 קילו ללא התעמלות וכעת אני רוצה לשלב התעמלות כדי לשמור על ערכי סוכר שמתחילים להתייצב
    איזה ספורט מומלץ לבן אדם במצבי?

לקביעת תור
    סגירה
    כושר עם סוכרת

הוספת תגובה

• הי לידור

ענת פלדמן
    14/09/2009

ברכות על הירידה במשקל ועל הבחירה בבריאות. כדאי להתייעץ בכל מקרה עם הרופא המטפל. הליכות, שלוש פעמים בשבוע, הליכה של 50 דק' בקצב בינוני, כשאתה מרגיש מזיע אבל לא מתאמץ יותר מידי. (לכוון לכ 70 אחוזים מדופק המקסימלי, 22 פחות הגיל, אפשר גם ללכת לפי ה"תחושה").
    תרגילי חיזוק בסיסיים, בתור התחלה: כפיפות בטן ושכיבות סמיכה. לעבוד לאט, לזכור לנשום. להמתח, בעיקר בסיום. גם בתום ההליכה.
    גם שחייה בהחלט באה בחשבון, אם זו אופציה מבחינתך אנחה אותך לפעילות בבריכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לאבקת חלבון?
    אלעד
    13/09/2009

היי
    ניסיתי לצרוך אבקת חלבון בשייק ולא אהבתי.
    האם עשיית מילקשייק במקום האבקה עם 3-4 יוגורטים (סדר גודל של 30 גר' חלבון) יכולה להוות תחליף ראוי לאבקה שלא אהבתי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף לאבקת חלבון?

הוספת תגובה

• אה,

ענת פלדמן
    13/09/2009

לדידי זה אפילו עדיף, ובשייק לשים גם כמה פירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף לאבקת חלבון

שי אלנקרי
    15/09/2009

אבקת חלבון היא תוסף מזון. תוסף מזון כשמו כן הוא "תוסף" ולא נועד להחליף את האוכל האמיתי. במידת הצורך שאינך מגיע לארוחת "אחרי אימון" כשעה לאחר הפעילות אז שייק חלבון יכול לקצר תהליכים ולהפוך אותם לקלים יותר. הפתרון של 3-4 יוגורטים ותוספת של פרי או שניים יכול להיות פתרון מעולה. שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כוח מתפרץ-שאלה
    שמעון
    13/09/2009

שלום אני בן 17 והתאמנתי לפני כשנה בחדר כושר...התחלתי לחזור לאימון עוד פעם בבית שלוש פעמים בשבוע אני עושה תרגילים.. השאלה היא:אני עושה קפיצה על מדרגה עם שתי רגלים על מנת לשפר את הכוח מתפרץ שלי אבל אני מחזיק בכל יד משקולת של קילו כדי להתעייף כי אם לא אני עושה 60-70 עד שאני עייף. השאלה שלי האם זה בריא ובסדר וגם עוד איזה תרגילים אפשר לעשות כי אני משחק כדורסל ואניי רוצה לשפר כמה שיותר את כוח הפריצה והקפיצה שלי

לקביעת תור
    סגירה
    כוח מתפרץ-שאלה

הוספת תגובה

• אימון פארטלק

ענת פלדמן
    13/09/2009

בזויות שונות. אתה יכול לעשות חיפוש זריז ברשת זה יתן לך תרגילים נוספים. כדאי לגוון משום העומס הרב על המפרקים. לשלב ריצות מתפרצות, בעיקר מזינוק נמוך. מכיר את זה שמעבירים בקבוקים או כדורים מקו לקו - אז הגוף נשאר כל הזמן נמוך, עושים זאת במהירות שיא ועובדים במקביל על שרירי הירך, וחזק. כדאי כתחרות עם חבר או מול השעון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אינטרוולים
    אריקו
    11/09/2009

שלום לכם,
    אני בן 47, 1.75 , 86 ק"ג.
    מתאמן כשנתיים בחוץ - בעיקר אירובי.
    רץ והולך , 5-6 פעמים בשבוע, שעה בכל פעם, 8-9 ק"מ בשעה.
    מבקש לשפר את הכושר שלי ע"י אימון אינטרוולים.
    איך אתם ממליצים לי לבצע אימון אינטרוולים ?

לקביעת תור
    סגירה
    אימון אינטרוולים

הוספת תגובה

• אימון אינטרוולים

עופר קיס
    11/09/2009

אם אתה רץ והולך , אתה מבצע אימון אינטרוולים.
    אם אתה רץ רצוף בקצב מסויים שעה, תבדוק את הדופק באמצע האימון.
    ובצע ריצות של 5-7 דקות בערך ב 10 פעימות מעל לדופק זה, את ההפוגה בצע בהליכה מהירה עד שאתה מגיע לדופק 120-125. אם הדופק באינטרוולים הבאים גבוה מדי, הורד את משך הריצה או את הדופק.
    בנוסף - האם ביצעת באחרונה בדיקת מאמץ, ? - אם לא אז אני ממליץ
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל לאחוזי שומן
    יעל
    10/09/2009

שלום רב,
    האם המשקלים שנמכרים למדידת אחוזי שומן אכן אמינים ?, אני מכירה בחדר כושר מכשיר ידני שונה לגמריי

איזה מכשיר כדאי לקנות, האם תוכלו להמליץ לי על מוצר ודגם מסוים- מאוד חשוב לי לא לזרוק את הכסף על צעצועים מטעים!

איך יודעים כמה אחוזי שומן זה טוב , הגובה שלי הוא 1.69
    מה הטווח הנורמלי של אחוזי השומן ואיפה הכי טוב להיות במצב האידאלי בסקלה

איך המכשירים האלה מבצעים את הבדיקה - מבחינה טכנולגית?

לקביעת תור
    סגירה
    משקל לאחוזי שומן

הוספת תגובה

• הי ניצן

ענת פלדמן
    11/09/2009

לא ממליצה על קנייה של מכשיר כזה - לידים או כמשקל בייתי שעומדים עליו. הם לא אמינים בעליל. לי יש קאליפר אלקטרוני שלוקח מידות משלושה מקומות שונים בגוף ונותן תמונה מדוייקת יותר. שקילה של ממש כדאי לעשות במכון מקצועי. מה שכן - יש מחשבון באינטרנט (מנועה מלתת הפנייה במסגרת הפורום) שאת מודדת, מכניסה נתונים וגם שם את מקבלת הערכה מספרית כלשהי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מד אחוז שומן קליפר

דניאל
    11/09/2009

נכון יש כמה מודדי אחוז שומן הם נקראים גם קליפר או קאליפר, יש דיגיטלי ויש מכני. המכני מאוד פשוט דוגם את עובי העור בכמה מקומות בגוף ונותן תוצאה מדויקת. הדיגיטלי גם מדויק מופעל ע"י חיישן מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן
    דודי
    10/09/2009

הגובה שלי הוא 1.75 , משקל הגעתי כרגע ל 66 ק"ג.
    סף המשקל הגבוה ביותר התקין עבורי הוא 77 ק"ג והנמוך ביותר הוא 57 ק"ג,
    כך שאני כרגע מתחת לאמצע , ו 9 ק"ג מעל הסף הנמוך.
    אני מתאמן 3 פעמים בשבוע אנארובי ו 3 פעמים בשבוע ארובי.
    אני בדיאטה דלת קלוריות מאז שהתחלתי להתאמן.
    אני עובד על שרירי בטן לפחות פעמיים בשבוע בחד"כ, 3 סטים * 12 על מכשיר תליה, ועוד 100 כפיפות בטן על מכשיר כנגד משקל לא גבוה (כ-10 ק"ג למיטב זכרוני).
    המצב כרגע הוא שאין לי טיפת שומן נראית בשום מקום בגוף, מלבד אזור הבטן התחתונה,
    מה שגורם לכך שכבר רואים התחלה.. קווי מתאר כלליים.. של שרירי בטן בבטן העליונה, אבל בבטן התחתונה כמובן שלא רואים כלום מלבד מעט שומן.
    השאלה שלי - האם עלי להגיע ממש עד סף משקל של תת תזונה בשביל שיראו שרירי בטן ?
    בגדול זה מה שאני מתכוון לעשות, אבל זה נראה לי קצת מלחיץ להגיע ממש עד לסף אז חשבתי להתייעץ ליתר ביטחון :) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירי בטן

הוספת תגובה

• הי דוד

ענת פלדמן
    10/09/2009

1. האם אתה יודע מהו אחוז השומן בגוף שלך
    2. אינטואיטיבית התשובה שלי היא לא לירידה במשקל, וודאי לא כמה ק"ג יפים, כן לשמירה על איכות קלורית (איכות קלוריות לעומת כמות קלוריות) והמשך פעילות אנאירובית ואירובית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן

דודי
    11/09/2009

למיטב זכרוני ,
    בפעם האחרונה שעשיתי מדידה על משקל שמודד אחוזי שומן (כזה שעולים עליו יחפים)
    התוצאה הייתה בסביבות 15%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    11/09/2009

אילו ממש לא אמינים מבחינת מספר אבסולוטי, הם אולי טובים למדידות יחסיות. לא בכדי איציק רשם לך את תשובתו - הוא נמצא במצב דומה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות קלורית

דודי
    11/09/2009

ענת היקרה,
    אני מאמין גדול בתיאוריה של "קלוריה היא קלוריה", מכיוון שבמשך הדיאטה הארוכה שלי הדבר היחיד שהקפדתי עליו תמיד ובאופן מוחלט הוא מספר הקלוריות שאכלתי ביום, ותמיד-תמיד המשכתי לרדת באותו קצב, בין אם באותו שבוע אכלתי לחם מלא, חזה הודו וסלטים, או שבאותו שבוע אכלתי המבורגר, מיונז ובורקס. ההבדל היה שבימים שבהם אכלתי בריא הייתי שבע ומרוצה במשך כל היום, ובימים שאכלתי שטויות הייתי שבע ומאושר למשך שעה אחרי האוכל, ואז מסכן כל שאר היום כי הייתי שוב רעב אחרי שעה ולא הייתי יכול לאכול עוד כלום, כי גמרתי את הקלוריות לאותו יום על ארוחה אחת קטנה. כמובן שמהר מאד אתה לומר לא לעשות את זה יותר ולהפסיק לאכול שטויות, כי אי אפשר לחיות בסבל מתמשך וכמובן שאי אפשר לשבור את הדיאטה :)
    אם את באמת מאמינה בעניין של "איכות קלורית" מעבר לעניין של שובע ובריאות, ומעבר לעניין של תזונה לאחר אימון שמשפיעה מאד על בניית השרירים, אשמח מאד לקבל מידע כללי או הפניה למקורות בעניין. בגדול מרוב מקורות המידע שבהם נתקלתי קיבלתי את הרושם ששרירי בטן זה נטו עניין של אחוזי שומן בגוף, כמו שאת רמזת, ונראה לי במחשבה שנייה שאת אכן צודקת ושיש סיכוי טוב שבעוד 4-5 קילוגרמים כבר אגיע לתוצאות סבירות בעניין שרירי הבטן. וגם שכחתי לציין עניין חשוב והוא שאחרי שאגיע למשקל נמוך, אני מתכוון תחיל להעלות משקל, רק הפעם בשרירים ולא בשומן, כך שהמשקל שלי יחזור להיות בערכים יותר סבירים, אני מקווה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דוד יקר,

ענת פלדמן
    11/09/2009

אני לא בעד רמיזות, כי אם אמירה מפורשת. בהחלט איכות קלוריות משפיעה על אחוז השומן בגוף. נכון שירדת במשקל כשאכלת שטויות - אבל לא בהכרח תרמת לירידה באחוז השומן. מה גם שתארת בצורה נפלאה את התחושות שנלוו ואת חוסר היכולת להתמיד באורח חיים שכזה לאורך זמן.
    מסכימה לגבי הדרך, ראשית חיטוב ואחכ מסה, וגם בתהליך הזה חשובה האיכות הקלורית.
    יש מושג שנקרא Skinny Fat, אותם אלו שרזים רזים ואחוז השומן שלהם גבוה יחסית. וזה לא בריא:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענת

דודי
    11/09/2009

כל שיחה איתך פותחת בפניי עולם חדש.
    אני הולך להתעניין בנושא בסופ"ש הקרוב.
    אל דאגה, לא על חשבון הריצה של שבת :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איכות קלורית

דודי
    11/09/2009

טוב אז התעניינתי קצת מה טוענים בעולם האקדמי, וישנו ויכוח רציני בעניין.
    מצד אחד, חוקרים שעומדים בתוקף על כך ש "קלוריה היא קלוריה" ובין אם תכניס לגוף קלוריה שמקורה בשומן, חלבון או פחמימה, מה שחשוב הוא המאזן הקלורי בסופו של דבר, שכן הכלל הוא פשוט ביותר - כאשר הגוף נמצא בעודף קלורי, הגוף יהפוך את עודף הקלוריות לשומן, וכאשר הגוף נמצא בחוסר קלורי - הגוף ישרוף את העודפים ממאגרי השומן. גם אם הכנסנו לגוף שומן והוא התווסף למאגרי השומן של הגוף - ברגע שהגוף יימצא בחוסר קלורי הוא ממילא ישרוף את אותו שומן על מנת לספק את החוסר בגלוקוז. מעין משוואה מתמטית ברורה ופשוטה.
    מצד שני, ישנם חוקרים העומדים בתוקף על כך שהרכב המזון שאנו אוכלים חשוב ביותר מבחינת אחוזי השומן בגוף, שכן שומנים נוטים להצטבר בגוף גם כאשר אדם אינו סובל מעודף משקל. מעבר לעניין המראה - אנשים שאינם סובלים מעודף משקל לפי ההגדרה המקובלת אך עדיין יש בגופם מאגרי שומן נכבדים נראים לעין, ישנם חוקרים שטוענים שאדם יכול להראות רזה לחלוטין מבחוץ - ועדיין להיות בעל מאגרי שומן גדולים סביב איבריו הפנימיים, מה שמעלה את הסיכון למחלות שונות שנחשבות "מחלות של שמנים". אותם חוקרים טוענים שהפתרון היחיד הוא פעילות גופנית ואפילו שלעתים עדיף להיות שמן ובכושר מאשר רזה בלתי פעיל !!
    כך או כך, אני לא יודע אם הוויכוח הזה בין החוקרים כל כך משנה, כי כולם מסכימים על זה שלהיות רזה זה לא מספיק, להיות רזה ולא חטוב מכיוון שלא דואגים לשרירים זה לא יפה, להציף את הגוף בשומנים ופחמימות (=לחיות על ג'אנק פוד) זה מאד לא בריא, וכך גם לחיות ללא פעילות גופנית, ללא אספקת חלבונים סדירה לגוף וללא הקפדה על כל אבות המזון ועל כל הויטמינים חומרי המזון שלהם הגוף זקוק.
    ומה זה שווה להיות רזה וחולה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה אלוף

ענת פלדמן
    15/09/2009

לא יכולתי לסכם את הדברים טוב יותר. אני מהאסכולה השנייה, וזה בדיוק עניין ה"רזה שמן" שדיברתי עליו. יום נפלא, ותודה ! !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי דוד אנחנו באותה סירה -

איציק
    10/09/2009

נקווה לטוב - כנראה הגנטיקה שלנו לא משהו
    בכל מקרה אני מאמין שעד הקיץ אני כן יגיע למטרה בעזרת "אורח חיים בריא " והרבה אימונים - חחחח
    בוא נתפלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעון דופק

דניאל
    11/09/2009

יש הרבה שעוני דופק טובים של go gym ושל garmin כאן תוכלי לראות
    גרמין היא חברה גדולה ומהיותר מוכרות בשוק והמחירים בהתאם, לGO GYM PW-022 יש מבצעים הם גם נחשבים לטובים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

דניאל
    11/09/2009

באימון שרירי הבטן יש לשמור על יציבה נכונה כדי לשמור על הגב לאורך זמן המומלץ ביותר להשתמש במכשיר שתומך בגב
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת
    ענבל
    09/09/2009

שלום ענת

לפני חודשיים כתבתי פה שאני מתחילה בדיאטה והליכות על מנת לרדת במשקל ואכן ירדתי 4 קילו מאז. האם קצב הירידה טוב? או איטי מידי? ושאלה נוספת ,בימים האחרונים לאחר האימון שלי(50 דקות הליכה) יש לי דחף לאכול יותר מהרגיל,מה עושים??? ומה עושים על מנת לא להיתקע במשקל ולהמשיך את הירידה,כבר שבועיים שהמחוג לא זז....

תודה מראש
    ענבל

לקביעת תור
    סגירה
    לענת

הוספת תגובה

• הי ענבל

ענת פלדמן
    09/09/2009

הזכירי לי את הנתונים שלך ? גיל גובה משקל. בכל אופן ירידה של 4 ק"ג היא מצויינת. הדרגתית, מתונה. ואם זה במסגרת של אורח חיים בריא ומאוזן- זה נפלא.
    אפשר לגוון בפעילות - גם בהליכה עצמה ליצור שינויי דופק (לשלב דהירות, ניתורים, דילוגים, סוג של מיני אימון אינטרוולים). זה עוזר למנוע "פלאטו" במשקל. משתף יותר שרירים בפעילות, שורף יותר קל'...
    האם את מקפידה על "מנת כיף" שבועית? גם זה עוזר לזרז את העצירה.
    אולי יש צורך ב"פיין טיונינג" נוסף עם האוכל.
    בכל מקרה: ס-ב-ל-נ-ות, וזה ממשיך לרדת.
    שתי יותר מים, זה עוזר כשרעבים אחרי אימון או לפני ובכלל זה שוב.
    ראי שאת אוכלת נכון - לפני אימון ואחרי ובמשך היום כולו, שיש לך מספיק פחמימות מורכבות במשך היום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתונים

ענבל
    09/09/2009

גיל -29
    גובה 1.69
    משקל נוכחי 69

ועדיין מניקה....אם זה חשוב

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    09/09/2009

זה חשוב מבחינת התזונה, שעות השינה (מאתגר, אני יודעת) ופעילות גופנית - עבודה במקביל על השרירים, לא רק הליכות - גם שרירי הליבה. בזהירות, עם מודעות. סבלנות וחיוביות :))

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה כמדריך בחדר כושר
    דביר
    09/09/2009

שלום,

סיימתי קורס של מדריכי חדר כושר ורציתי עצה בקשר לקבלת עבודה בתחום.
    למי בדרך כלל צריך לפנות כדי להתקבל לעבודה במקומות כאלה, כלומר פקידת הקבלה? אחראי משמרת? מנהל כוח אדם במידה וקיים דבר כזה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    עבודה כמדריך בחדר כושר

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    09/09/2009

כל אלו. תגיע עם התעודה, אם יש גם המלצות, תתרשם מהמקום, בקש לדבר עם האחראי. בהצלחה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחפש בלוחות המודעות

שי אלנקרי
    09/09/2009

שלום דביר,
    תחפש בלוחות המודעות של דרושים מדריכי חדר כושר, אפשר למצוא גם בלוח וינגייט, תשלח קורות חיים (בצורה מקצועית) ותקווה להתקבל לראיון עבודה, משם הבמה שלך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו סוג האימון המתאים
    לימור
    08/09/2009

שלום רב ,

אני בן 35 גובה 185 שוקל 127 קג מבנה גוף רחב
    הנני סובל מיתר לחץ דם ומטופל תרופתית
    מאוד מעונין להתחיל להתאמן על מנת לרדת במשקל . כמו כן לשלב זאת בתזונה נכונה ובריאה יותר

אשמח לדעת מהי הדרך הטובה והנכונה להתחיל להתאמן, מה סוג האימון המתאים ביותר ובאיזה תדירות עלי להתאמן.

מיותר לציין שכיום הכושר הגופני שלי ירוד מאוד. ..

תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    מהו סוג האימון המתאים

הוספת תגובה

• הי ארז

ענת פלדמן
    09/09/2009

פשוט להתחיל. הליכה, ארבע פעמים בשבוע, במשך 50 דק'. בקצב כזה שאתה מרגיש שאתה עובד, מתנשף (לא יותר ידי) ומזיע. עם הזמן זה יהיה יותר ויותר קל, עדכן אותנו בהמשך. לעת עתה התחלה בהליכות. חשובה מאד התזונה שלך. ממליצה בחום על יעוץ אישי ובניית תפריט שמותאם לך. באתר שלי תוכל למצוא הכוונה ראשונית ומושג כללי, כמה עקרונות ואני מקווה שגם השראה להתמיד. אתה מודע לכך שירידה בריאה במשקל תתרום להורדה של לחץ הדם שלך ולכן כדאי להיות עם יד על הדופק מבחינת הטיפול התרופתי, במקביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון ליתר לחץ דם

עופר קיס
    10/09/2009

בצע 5 דקות חימום בהליכה על הליכון
    בחר 5 תרגילים בחדר כושר ובצע 12 חזרות כאשר בחזרה האחרונה אתה מרגיש להגעת לרמת יכולת בינונית. מנוחה בין המחזורים דקה הליכה. בסיום התרגילים. בצע 15 דקות אירובי בקושי מתון, כאשר לקראת הסיום אתה מוריד את הקושי ל 3 דקות.
    בצע מתיחות על מזרון- קום לאט ובהצלחה
    נ.ב. הקפדה יתרה על נשימה רצופה ללא עצירתה וכן לא לבצע תרגילים כאשר הראש נמוך מהרגליים ( בטן או חזה בשכיבה על ספה מתכווננת)
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שכל הזמן מטרידה אותי
    נועם
    08/09/2009

לקראת החורף אני לפעמיים מתקרר, מצונן ,
    לא חום ושפעת
    אבל ניהיה מקורר...

האם כדאי לקחת איזה כמה ימים הפסקה עד שמבריאים? או להתאמן כרגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה שכל הזמן מטרידה אותי

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    08/09/2009

זה מאד תלוי. אם תחושתית אתה מרגיש שאתה יכול להתאמן, בהילוך איטי, אז בסדר. לפעמים באמת כדאי להכנס מתחת לשמיכה, תה חם, ולנוח. אני זוכרת תקופות שהייתי שוחה ככה מקוררת בבריכה - וזה עשה לי טוב. והיו פעמים שלא. סמוך על האינטואיציות שלך אם כן להתאמן או לא.
    כמובן כמובן שאם הרופא ממליץ על מנוח - אז לא בכוח. ו... רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכמה או כתף
    יעל
    06/09/2009

שלום ,
    לפני מספר שנים נפצעתי בחדכ בעת תרגיל קירוב והרחקה לחיזוק שרירי החזה

אני לא יודעת איזה שריר זה או מי אחראי למה אבל החל מנקודת החיבור של הצואר עד לכתף הכל שמוט ולא נמצא בגובה זהה ליד השנייה - מייצבי גב ? רצועת שכמות ? מה גורם לנפילה הזאת ואיזה תרגילים עליילעשות כדי לחזק את האזור הזה שיעמוד בגובה אחד עם הכתף והשכמה השנייה

אנא עזרו לי :-)
    תודה
    ניצן

לקביעת תור
    סגירה
    שכמה או כתף

הוספת תגובה

• הי ניצן

ענת פלדמן
    06/09/2009

כנראה הטרפזיוס, אני צריכה לראות. כדאי מאד להתייעץ עם פיזיותרפיסט - פנים מול פנים - ולהבין באמת בדיוק איזה שריר שם צריך לחזק ועליו לעבוד. הערכה כללית שלי: כנראה טרפזיוס (זה בדיוק האזור שאת מתארת) בשילוב עם זוקפי הגו והשכמה. כדאי מאד ביעוץ אישי כי גם את התרגילים עצמם יש לבצע בדיוק אופטימלי ומישהו צריך להנחות אותך בזויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה