פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי, שאלה
    ג'יג'י
    29/09/2009

אז עם מי אני יכולה לקבוע פגישה כדי לגלות ת'כלס איך להיפטר מהשומן והצלוליטיס? ( :
    יש איזהשהם אנשי מקצוע במיוחד בשביל זה? שילוב של דיאטן ומאמן כושר?
    וגם- מה דעתכם על שיטת סטודיו סי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי, שאלה

הוספת תגובה

• הי ג'יג'י

ענת פלדמן
    29/09/2009

כן, אני אכן בעד שילוב (כושר, תזונה, מודעות) את יכולה לקרוא באתר שלי. סטודיו C - יופי של שיטה, יש כאלו שמכורים, יש כאלו שזה פחות מתאים להם. את יכולה ללכת לשם, לבקש להתנסות, כך תהיי יותר בטוחה אם ללכת לכוון אחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .....
    29/09/2009

כדי להיכנס לכושר טוב,ולמנוע פציעות האם התוכנית הזאת טובה:
    ראשון-ריצת פאטלק +אימון כוח לרגליים
    שני-מנוחה
    שלישי-אינטרוולים+אימון כוח לרגליים
    רביעי_מנוחה
    חמישי-ריצה ארוכה+כוח לרגליים
    שישי-שחייה
    שבת מנוחה
    שכל הבעיה בעצם האם טוב לעשות אימוני כוח לרגליים אחרי ריצה ואז לנוח כמו שצריך?
    מאוד מאוד מאוד חשוב לי להימנע מכל פציעה אפשרית!

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• להתחיל בהדרגה

ענת פלדמן
    29/09/2009

באופן יחסי אליך.
    1. תאר/י לי את ריצת הפארטלק שלך ואת האינטרוולים. מה בדיוק קורה שם
    2. מה מטרת האימון?
    אפשר לעשות אימון כוח לרגליים אחרי ריצה, בהנחה שעושים זאת תוך רוב קשב לגוף ולא עובדים על כאב מפרקי חלילה.
    תזונה נכונה בהתאם
    מחכה לשמוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ..

.....
    29/09/2009

המטרה היא הגעה ליחידה מובחרת,זאת אומרת שהכושר צריך להיות ממש גבוה.
    ריצת פארטלק-20 שניות ספרינט,45 שניות ריצה קלה למשך 20-30 דקות
    כמובן שבהמשך אני אשנה את זה ואעלה בהדרגה.
    אינטרוולים-1000,מנוחה 3 דקות
    עוד 1000 מנוחה 3 דקות
    400-מנוחה שתי דקות
    400-מנוחה שתי דקות
    זה כרגע,זה יעלה בהמשך ובעיקרון האימוני רצת פארטלק ואינטרוולים אמורים להיות אימונים קשים,האם אחרי זה ניתן לעשות אימוני כוח?
    בכללי איך אתה ממליצה לי לעשות פארטלק ואינרטווליםם,איך להעלות לפי מה?
    אני מאוד מאוד אשמח לפירוט מכיוון שאני לא כל כך בקיא בנושא למרות שאני ספורטאי מגיל ממש צעיר.
    תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאתה מתאר

ענת פלדמן
    30/09/2009

כאימון פארטלק זה פשוט סוג של אינטרוולים. אימון פארטלק זה ניתורים בעיקר, אימון מאד אינטנסיבי, שווה לקרוא על זה בגוגל. (נדמה לי שגם פעם כתבתי על זה ב"מנטה". אשלח לך את הקטע אם תרצה - רשום לי מייל). כן. זה אימון קשה, אם כי אפשר אחכ לעשות אימון כוח -בתנאי שאתה מקשיב לגוף שלך. כלומר: אם כואב וקשה -לנוח.
    הפירוט שלך הוא טוב, אפשר לגוון מידי פעם. להוסיף דהרות, דילוגים, בכלל להוסיף תחומי אימון שונים (כדור-סל?) או אפילו ריצה בים - הריצה בחול מעלה משמעותית את דרגת הקושי.
    להקפיד על חימום טוב לפני ומתיחות אחרי.
    כדאי לשלב תרגילי כוח גם לבטן, לגב, לזרועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כושר
    .....
    28/09/2009

נגיד והתאמנתי חצי שנה ונכנסתי לכושר מעולה,נחתי חודש וחצי ואחרי זה הכושר יורד,האם הגוף זוכר משהו וזה שהמאנתי יעזור לי להיכנס לכושר יותר מהר?

לקביעת תור
    סגירה
    כושר

הוספת תגובה

• כן ו

ענת פלדמן
    28/09/2009

בכל מקרה כדאי לחזור לפעילות בהדרגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    שמואל
    26/09/2009

שאלה ראשונה:

התחלתי להתאמן במכון כושר לפני קצת פחות מחודש ושהתחלתי שקלתי
    64 קילו +- (אני מטר 77)
    אתמול נשקלתי וראיתי שעליתי ל67 קילו עכשיו אני לא מבין איך ולמה
    נכון שהתחלתי לאכול בצורה יותר מסודרת אבל שום דבר מופרז
    יש לזה הסבר כלשהו ?

שאלה שניה :
    אני מתאמן על שרירי התאומים בצורה הבאה : עולה על משטח מוגבה עם קצת פחות משליש מכפות הרגליים
    מחזיק ביד אחת משקולת של 10 קילו ביד השניה אני נאחז במשהו בשביל לשמור על שיווי משקל ואז יורד עד שאני מרגיש מתיחה בשריר ועולה חזרה על קצות האצבעות
    20X3 ולפעמים קצת יותר
    אני עושה את זה קצת פחות מחודש ולמרות שזה לא נחשב להרבה זמן עדיין מטריד אותי שאני לא רואה שום דינוי בשרירי התאומים
    חשבתי אולי אני עושה משהו לא בסדר או אולי יש תרגיל שהוא יותר אפקטיבי

מחכה לתגובות מכם
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תשובות

עופר קיס
    26/09/2009

1. עליה של שריר ,מים וסוכר שרירי.
    2. תאומים הוא שריר בעייתי והתפתחותו מאד גנטית. תעלה משקל ובצע 3 כפול 12 לכישלון מהירות ביצוע בינונית.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• >>>

שמואל
    26/09/2009

1. אז העלייה במשקל היא גם כתוצאה מהעלייה במסת השריר ? כי כמו בשריר התאומיים גם בשאר הגוף אני לא ראה שום שינוי אבל אני כן מרגיש קצת יותר חזק לכן גם שדרגתי את תוכנית האימונים בכך שקפצתי בכמה משקולות בכל המכשירים

2. לא בטוח שהבנתי אותך את אומרת לי בעצם לעשות 3 כפולות של 12 במקום 3 כפולות של 20 ? ולא הבנתי מזתאומרת "לכישלון מהירות ביצוע בינונית".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה על לשון הנכבה ועל הדבל

שמואל
    26/09/2009

הייתי בטוח שזו ענת שענת לי משום מה P:

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    26/09/2009

1. כן, תתכן עליה במסת השריר. אבל אין לדעת. מדידת אחוז השומן בגוף כמו גם מדידת היקפים (ואתה מצפה לרואת שם עלייה) תתן לנו את הכוון. יכולה להיות גם טעות בשקילה? האם נשקלת באותה שעה בשתי הפעמים?
    2. עד שאתה לא מסוגל יותר לבצע את התרגיל, לבצע לאט יותר ממה שעשית עד עכשיו. התרגיל בעיקרון הוא טוב, בהחלט נכנס כאן אלמנט של גנטיקה כמו גם סבלנות...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז ככה

שמואל
    27/09/2009

אני נשקל כל סוף אימון אחרי מקלחת אבל לא בדקתי את אחוז השמון בגוף מאז שהתחלתי להתאמן (שזה קצת פחות מחודש כמו שכבר אמרתי ואז אחוזר השמון היה 10%)

ולא הבנתי מה אתם מנסים להגיד בקשר לזה ששריר התאומים מושפע מאוד מגנטיקה
    כאילו כרגע השריר נמצא ממש במצב של נוזל ואני מאוד רוצה להפוך אותו למוצק
    אז אם במקרה לא קבלתי את הגנים ההכי הכי אז לא משנה כמה אני ישקיע בשריר הוא פשוט ישאר כמו שהוא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא

ענת פלדמן
    27/09/2009

זה אומר שהוא יתחזק, לגבי נפח וצורה רצויים - זה עניין של גנטיקה.
    שקילה: עדיף להישקל בבוקר לפני האוכל, זה אמין יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פציעות.
    .....
    26/09/2009

בפורומים אחרים לא עונים אז אין לי ברירה,אני מקווה שתוכלי לעזור לי.
    ביום ראשון עשיתי אימון כוח לרגליים,יום שני קמתי בבוקר והיו לי כאבים ברגל שמאל מצד ימין לברך ומאוחרי הברך בקטע החיצוני בגיד. כאבים בישיבה שבאו לשנייה ונעלמו כל איזה 20 דקות ואחר איזה שעתיים נעלמו לגמרי,חזרתי מהלימודים שמתי קרח עברו הכאבים באזור הזה לגמרי, נחתי לא עשיתי כלום ויום רביעי שוב עשיתי ריצה דיי קלה עד ששוב הרגשתי שם כאבים קטנים שנעלמו עם הזמן.עצרתי בכל זאת את הריצה וחזרתי לביתי,נחתי וכרגיל המשכתי לטפל עם קרח וגם אבמטיות חמות.
    אתמול קמתי בבוקר ואחרי שעה בערך הופיע לי כאב בפיקת הברך ברגל שמאל,כאבי בזמן ישור וקיפול של הברך,הכאבים היום לכמה דקות ומאז נעלמו לתמיד,היום בדיוק לפני חצי שעה בזמן שיישרתי את הרגל והפעלתי שריר בארבע ראשי הרגשתי כזה כאב בברך,שמתי קרח ושוב הכאבים נעלמו לגמרי.אינני יודע מה לעשות,אני עוד חודשיים מתגייס לצנחנים ויש לי גיבוש לפלס"ר ולמגלן ואני צריך להגיע בכושר בכדי לעבור!
    הטור לאורטפוד רק עוד שבוע וחצי,אז מה האפשרויות,מזה יכול להיות?איך לטפל ואיך להתנהג עד לתור אצל האורטפד?
    *יש לצייין שהכאבים חלשים ולא מפריעים בזמן הליכה או משהו.
    *ופעם פעם הייתי פצוע ועשיתי מדרסים של 1200 שקל,ביו מכניים,בהתחלה הם לא היו נוחים,את המדרסים התאימו לכף הרגל,יכול להיות שהמדרסים פוגעים ולא עוזרים אם ההתאמה לא הייתה הכי מדוייקת?

לקביעת תור
    סגירה
    פציעות.

הוספת תגובה

• הי איתי

ענת פלדמן
    26/09/2009

אכן שאלה לפורום "רפואת ספורט" או "אורטופדיה". הכאב מורה על משהו, קח בחשבון שיכול להיות שלרפואה הקונבנציונלית אין פתרונות של ממש. אם כי אני מקווה שכן. אני ממליצה להתחיל לפזול לרפואה המשלימה. דיקור סיני הוא במקום, כמו גם נלפ או דמיון מודרך.
    אני מאמינה גדולה במדרסים, אם הם אכן מותאמים היטב הם יכולים לעשות פלאות לברכיים ולגב. אני לא מאמינה שמדרסים לא נכונים יצרו נזק כלשהו, אבל אין לדעת. הכל מאד ספקולטיבי, אולי בגלל זה עד עכשיו לא ענו לך. זה מאד קשה דרך הפורום.
    האימפקט על המפרקים הוא עצום בריצה (אם כי לא תשמע אותי אומרת לא לרוץ) כשיש בעיה כלשהי - בהליכה היא לא תהא מורגשת אולי, אבל בעומס רב כמו בריצה זה מתעורר.
    ברמה האנרגטית - הברכיים מסמלות את הגמישות שלנו בחיים. או את חוסר הגמישות. קיבעון. תקיעות אנרגטית. אם מטפלים ב"שורש הבעיה המנטלי" - זה הכוון כשמדובר בברך. גם הצד שבו מופיע הכאב אינו מקרי. אני שוטחת בפניך את הפן המנטלי שמאחורי הכאב הפיזי - אבל זו לא "דיאגנוזה" - אלא נקודה למחשבה.
    אני מבינה מאד את התסכול, את הצורך להיות בכושר, אנא עדכן אותנו מה אמר האורטופד - ועד אז אם בהליכה זה לא כואב - המשך ללכת. אתה יכול ללכת עם תיק גב, אפילו עם משקוליות בידיים מידי פעם, ללכת בעליות על מנת לחזק את שרירי הרגליים ולהעלות את העצימות. וכמו שעשית עד עכשיו - כשכואב - לנוח. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודהה ועוד שאלה.

.....
    27/09/2009

מה לעשות לבינתיים עד לאורטופד,אמבטיות חמות?קרח?חבישה חזקה?הרמה של הרגליים?
    והזכרת את הפן המנטלי,לא ממש הבנתי אפשר יותר פירוט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• או קיי

ענת פלדמן
    27/09/2009

הפן המנטלי: בלתי אפשרי לטיפול דרך הפורום, זו הייתה נק' למחשבה: מה קורה בחיים שלך כיום (לחץ, מתח, תחושה של קיבעון...) שעלול לבוא לידי ביטוי פיזי בברכיים. באתר שלי אני מסבירה את כל נושא הגוף-נפש דרך שיטת NLP.
    לגבי קרח/חום: עד שלא יודעים מה הדיאגנוזה אין לדעת מה עושה טוב למקום ולכן אסור לי לתת לך הכוונה. אני כן יודעת שכשכואב - לנוח. עדכן אותנו בהמשך?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטח שאני אעדכן!

.....
    27/09/2009

תודה רבה,גמר חתימה טובה,צום קל ומועיל!וכל הכבוד לך את פשוט מדהימה עם העזרה שאת נותנת כאן את לא מבינה כמה זה חשוב לאנשים וכמה את עוזרת זאת מצווה של ממש!
    אם אני אשים קרח פעמיים ביום,ואחמם את המקום כשאני מתקלח,ואמרח וולטרן זה עלול לפגוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני

ענת פלדמן
    27/09/2009

מאמינה שלא, הוולטרן וודאי לא יזיק, והכנס גם הרבה מחשבות חיוביות ואופטימיות :) אני לא יודעת לגבי הקרח והחום, אני מניחה שזה לא מזיק....
    בהצלחה, ותודה על הכל !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חימום
    .....
    26/09/2009

לפני ריצה איך צריך לעשות את החימום באיזו עצימות?
    אני הולך 5 דקות רץ 5 דקות קל ועוד 7-8 דקות מתיחות.
    האם ב5 דקות בריצה הקלה אפשר להתחיל קל ותהגיע למהירות גבוהה של 90% או להישאר במהירות קלה כל הריצה?
    כנ"ל לסוף האימון?

לקביעת תור
    סגירה
    חימום

הוספת תגובה

• הי איתי

ענת פלדמן
    26/09/2009

הליכה לפני הריצה עצמה, בדיוק כפי שאתה מתאר שאתה עושה, היא מצויינת ואמורה להספיק. אתה יכול להמשיך לרוץ קל ולהגביר, זה בסדר, ואפשר גם לרוץ קל לכל אורך הריצה. זה תלוי במטרה שלך, זה תלוי בכושר. בעיקרון החימום חשוב על מנת להכין את הגוף לעצימות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטים לשריר קטן וסטים לשריר גדול בAB
    ירון
    26/09/2009

שלום לכולם.

כמה סטים מומלץ לעשות בתכנית AB לקבוצת שריר גדולה, וכמה לקבוצת שריר קטנה?

הוספת תגובה

• סטים לקבוצות שרירים

שי אלנקרי
    26/09/2009

שלום ירון,
    זה יכול לנוע בין 10-15 סטים לשריר גדול ו- 6-10 סטים לשריר קטן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 9 לשריר גדול ו6 לקטן זה מספיק?

ירון
    27/09/2009

בהנחה שעושים תרגילים מורכבים כמו לחיצות חזה וכאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייב לציין שהפורום הזה נהדר
    דוד
    26/09/2009

וגם המנהלים.אתם יעילים מאוד ועונים במהירות ועזרתם לי בכמה שאלות בעבר.ישר כוח

הוספת תגובה

• תודה ואני מניח שהרבה בזכות ענת.....

שי אלנקרי
    26/09/2009

תודה ואני מניח שהרבה בזכות ענת.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הו חבר יקר, זה בזכות כולנו !

ענת פלדמן
    26/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקלות
    חיים
    26/09/2009

שלום היתי אצל הרופא הוא אמר לי להתחיל משקולות אני בחור רזה
    ואין לי הרבה שריר ביד או בחזה
    כמה ממולץ להרים אי\זה משקל כל כמה זמן ביום או מה מומץ כדי שהיה תוצאות
    \תןדה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    משקלות

הוספת תגובה

• חיים

שי אלנקרי
    26/09/2009

שלום חיים,
    פעילות גופנית המשלבת אימון משקולות (אימון כוח) אינה פעילות שעליה ניתן להמליץ דרך הפורום בייחוד כשזה מגיע לתחילת הפעילות שלך. ההמלצה שלי היא להירשם לחדר כושר, לקבל תוכנית אימונים מודרכת ממדריך כושר של המקום בהתאם לנתונים האישיים וליכולות הגופניות. אחרי שתעבור את הפעם או הפעמיים הראשונות הכל יראה לך הרבה יותר פשוט משחשבת.
    שיהיה לך המון בהצלחה בתכנית האימון ובדרך שבה בחרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונים לשבוע
    ערן
    26/09/2009

לפני יומיים סיימתי את הגדנ"ע בצלמון,היינו בבסיס 4 ימים.
    חששתי מפעילות הספורטיבית קצת,
    ביום הראשון לא הצלחתי לבצע שכיבות סמיכה(התירוץ שלי הוא שיש לי היפר-אקסטנציה במרפקים)אבל יומיים אחר כך גילתי שאני מסוגל ליותר והצלחתי לבצע 30 לפחות,האימונים בגדנ"ע הראו לי שאני לא במצב כל כך רע ושצריך להתאמץ ולהיות חדור מוטיבציה,והחלטתי שאני חוזר למשטר כושר,לא נוגע בממתקים,ומתחיל לאכול בצורה שונה.

בגדנ"ע ביום האחרון עברנו את מבחן שדה-אור שצה"ל משתמש בו כדי לקבוע פרופיל גופני לפי סולם מאמצים,רצתי קילומטר ו400 מטר ב6:20 דקות,לאחר מכן ביצעתי 30 שכיבות סמיכה ו34 שכיבות בטן.כל השכיבות סמיכה ושכיבות בטן בצענו ב9 דקות.

המפקדת אמרה לי שאני צריך להשתפר,אני סביר,אבל צריך לבצע את התרגלים מעבר ל30
    ,מבחינת ריצה שברתי את השיא הקודם שלי,אבל בסיבוב האחרון נגמר לי האוויר,המשכתי לרוץ
    וסיימתי בספרניט כדי להשיג תוצאה טובה.
    אם אני אתאמן יותר אני אוכל לרוץ אלפיים
    ב6 דקות,הבעיה איתי בריצות שקשה לי לנשום בסיבובים האחרונים,איך נושמים נכון במהלך ריצה
    מהירה?

עכשיו שאני בחופש יש לי זמן פנוי,התוכנית אימונים שלי היא לרוץ 2 קילומטר
    ולבצע 3 סטים של כפיפות מרפקים ושכיבות בטן,שלוש פעמיים בשבוע אם אפשרי או לפחות פעמיים
    אני אשמח לעצות לשיפור התוכנית שלי,ואיזה עוד תרגלים אני יכול לבצע,מה לאכול אחרי האימונים?(אני רץ על בטן ריקה)

ערן.

לקביעת תור
    סגירה
    אימונים לשבוע

הוספת תגובה

• הי ערן

ענת פלדמן
    26/09/2009

ראשית - כל הכבוד על הביצועים, שברת כמה מחסומים לפי מה שאתה מתאר, וזה טוב !
    1. שיפור בזמני ריצה - עניין של אימון נטו. אימונים של ריצה למרחק עצמו, וגם אימוני אינטרוולים כביכול ללא קשר למרחק: ריצה בעליות (הליכה בירידות !!), שילובי ספרינט תוך כדי ולא רק בסוף, דילוגים, דהרות... הרעיון הוא ליצור שינויי דופק מה שמעיל את הכושר האירובי כמו גם מרגיל את המע' העצבית ומחזק את השרירים.
    2. הנשימה - חופשית לגמרי, פה פתוח ורפוי, אין חוקים. מה שכן, ככל שאתה מתאמן אתה נושם קל יותר.
    3. לא כדאי לרוץ על בטן ריקה, גם משהו קטנטן כחצי שעה לפני: בננה, או טוסט. זה תלוי באיזו שעה אתה מתאמן. זה יכול להיות גם כשעתיים אחרי מנת פסטה.
    אחרי אימון שילוב של חלבון ופחמימה, עד כשעה אחרי. למשל: כריך עם טונה, יוגורט עם גרנולה, או ארוחה של ממש - חביתה, ירקות, אורז מלא. שוב, תלוי בשעת האימון, אבל זה הכוון.
    לגבי התרגילים: גוון יהיא לשיפור תוצאות. למשל גוון בתרגילי הבטן, גוון בזויות הידיים בשכיבות הסמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון יומי.
    אוראל
    25/09/2009

שלום לכולם,אני אוראל,משרת במשמר הגבול וניתקלתי בבעיה בתוכנית האימונים שלי ורציתי להיתייעץ.

עד כה האימון שלי היה -3 פעמים בשבוע ריצה+אימון כוח(3 סטים מתח,ידיים ובטן). זה אימון בסיסי אומנם אבל הוא דורש כוח רצון ומוטיבציה כדי להתמיד בו וכמובן זמן.השירות שלי הוא עבודה של 16 שעות ביום(8 שעות משמרת 8 שעות מנוחה ו8 שעות משמרת) כאשר זמן המנוחה הוא בדר"כ כוננות ככה שלא נותר לי בכלל זמן,כוח ויכולת לאימונים מרוכזים כמו שהייתי רגיל.

החלטתי לחשוב על פיתרון כי חוסר פעילות גופנית לא באה בחשבון ותאמינו לי אני רואה אנשים פשוט נירקבים בפלוגה מבחינת כושר.הפיתרון שלי הוא פשוט לעשות כל יום ליפני השינה של אחד של ידייים בטן ומתח.

השאלות שלי הם:האם זה בסדר שאימון זה נערך כל יום?

האם זה בסדר לא לעשות מתיחות וחימון ליפני כי זה לא באמת אימון מרוכז ומאסיבי?

חשבתי לעשות את האימון הזה כאשר בימי שישי ושבת מנוחה כדי שפסיכולוגית זה לא יהפוך למעמסה,זה בסדר?

מבחינת זמן-נגיד ואני כבר חצי שנה עושה את האימון הנ"ל אני יראה שיפור?אני באמת יהיה ברמת כושר גבוהה?

גיוון בתרגילי הבטן,ידיים,מתח יכול לעזור?(נגיד מתח רחב,ויום למחרת מתח ידיים צמודות).

לקביעת תור
    סגירה
    אימון יומי.

הוספת תגובה

• הי אוראל

ענת פלדמן
    25/09/2009

"אין לי זמן" הוא התרוץ העתיק ביותר בסוגיית הכושר. שאפו על המוטיבציה. אכן לא צריך לעשות שעות אימון בשביל להזיז את הגוף לטובת הבריאות. גם 30 שעה ביום היא טובה. אם אתה יכול להתאמן לפני תחילת היום ולא בסופו זו גם אופציה (יכול להיות שיהיה לך קשה להירדם)* ולפי רמת העצימות -שווה להתאמן כ 4 פעמים בשבוע. הייתי כן ממליצה על חימום דינאמי לפני, למשל עשר דק'-רבע שעה ריצה בשילוב עם תרגילי כוח בסיסיים, ומתיחות לסיום. כושר לא רק לטובת השרירים אלא גם לבריאות הלב. כן, אתה יכול לנוח שישי שבת. אימון של ראשון, שלישי חמישי הוא טוב, אם מתאים לך גם להתאמן ברביעי ואתה לא רואה בזה עומס יתר - אז קדימה. גוון הוא תמיד נכון, גם בתרגילי הבטן גם בזרועות, גב, יש כל כך הרבה תרגילים - בחר לך כמה וכל אימון לגוון. זה מגרה כמה שיותר קב' שריר ומונע מונוטוניות באימון. קצב השיפור הוא כל כך אישי ומשתנה כך שלא אוכל לנבא, מבטיחה שתרגיש היטב שאתה מתחזק ומשתפר מפעם לפעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון יומי

אוראל
    25/09/2009

תודה רבה על התגובה אך לא ענית לי על השאלה העיקרית בעצם.
    חוסר הזמן הוא ממש לא תירוץ-השעות הפנויות היחידות שיש לי ביום הם בסביבות ה-5 שעות לשינה בלבד! ולכן נחוץ לי שינוי בתוכנית.מה שבעצם הילצת לי זה על האימון הקודם שלי שרשמתי שאותו לא אוכל לעשות יותר.

מה שבעצם רציתי לדעת אם זה יהיה אפקטיבי לעשות "אימון" שהוא לא בידיוק אימון כלומר סט אחד של בטן סט אחד של ידיים וסט אחד של מתח משהו ממש קצר וממש קליל ליפני השינה,לא להיתייחס אליו כאל אימון מרוכז.

האם זה אפקטיבי? האם באמת צריך חימום ל"אימון" הנ"ל? האם זה בסדר שהאימון יהיה יום אחרי יום?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    25/09/2009

אין לך אפילו 20 דק' ביום? כמה סטים של אימון כוח - בהנחה שאתה מרגיש את הקושי - אפקטיביים. כן ממליצה על חימום השרירים ולו ב 3 דק' של דלגית למשל. ומתיחות לסיום. עשה מעין מיני מיני אימון, על מנת למנוע פציעות. יום אחרי יום - אפשרי. קח את זה ב"ניסוי וטעיה" ותראה אחרי כמה ימים איך זה משפיע עליך, אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    .....
    25/09/2009

היי,אני ב 17,אני לאחר פציעה של כמה דלקות ברגליים,נחתי כחודש וחצי וכל הכושר שלי ירד לגמרי!
    אני רוצה להתחיל מאפס,איך כדי להתחיל,יש לציין אני ספורטאי מגיל קטן.
    ואיך כדאי להתחיל?קודם כל אימונים של ריצה קלה?לכמה זמן?באיזה קצב?איך לעלות את העומס בהדרגה?ומתי ניתן להתחיל לשלב אימוני פארטלק ואינטרוולים ?וגם איך ניתן לשלב אימוני כוח לרגליים ובאיזה כמות.
    אשמח לקבל תוכנית לחודש-חודש וחצי כדי לעלות בהדרגה ,לתת לגוף להתרגל לעומס ולמנוע פציעות,מאוד חשוב לי.

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• הי

ענת פלדמן
    25/09/2009

כדאי להתחיל בזהירות. הליכות, לא כל יום, ולהקשיב לגוף. חכה עם הפארטלק, זה אימון קשה עם אימפקט גדול על המפרקים. בקשר לאימוני כוח לרגלים - היכן הפציעה? ממליצה בחום על תכנית אישית ולא דרך הרשת: זה תלוי ברמת הכושר, ביכולות, במקום הפציעה. אם יש חד"כ בקרבת מקום - להתייעץ עם מדריך מוסמך. עד אז: אפשר להתחיל בקטן: הליכות, פעילות אנאירובית בסיסית - כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, מכרעים - אם כואב -לנוח ובהדרגה להעלות במספר החזרות. לכשתתחזק -לעבור למשקלים. אני מניחה שהחזרה שלך לכושר תהיה מהירה יחסית, הגוף "זוכר", אבל לעשות את זה מאד בהדרגה ובזהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל כמה זמן מומלץ לעדכן/להחליף?
    ירון
    25/09/2009

שלום רב,

כל כמה זמן מומלץ לעדכן או להחליף תכנית אימונים (כוח) במכון?
    כשמעדכנים תכנית מחליפים את כל התרגילים?
    ואם נשארים תמיד על אותם תרגילים אבל עולים במשקלים, אז תהיה התקדמות?

תודה מראש וסליחה על כמות השאלות.

הוספת תגובה

• הי ירון

ענת פלדמן
    25/09/2009

1. כל שלושה שבועות בערך, אין חוקים
    2. לא תמיד, מומלץ בכל זאת לגוון כמה שאפשר בתכנית חדשה, מבחינת התרגילים, מבחינת הסדר.
    3. עליה במשקל היא בהחלט התקדמות, לתכנית שאחרי כבר כדאי גם לגוון בתרגילים. הבן שככל שמגוונים יותר משתפים כמה שיותר קב' שריר ויוצאים משגרת אימון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא הרמת משקולות
    קיפודן
    24/09/2009

שלום
    אני מתאמן בביתי באמצעות מוט ומשקולות על גבי מזרון.
    (לא אוהב את המונוטוניות של חדר כושר..גם אין כל כך כסף למותרות)

אני מבצע תרגילים כמו:
    שכיבה על מזרון והרמת המשקולת. כיפוף ידיים בעמידה. הרמה מעל הראש מאחורי העורף.

למרות שהמוט כמובן מאוזן , ואני משתדל לתפוס אותו במרחק שווה מהקצוות.
    אני מרגיש שאת עיקר העומס נושאת יד ימין.
    אני חש שהשריר יותר מתפתח שם וגם המאמץ והעייפות מורגש יותר מיד שמאל.

מה אני לא עושה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא הרמת משקולות

הוספת תגובה

• חוסר איזון

עופר קיס
    24/09/2009

הבעיה היא שכנראה יד אחת יותר חזקה מהשניה. תיפטר מהמוט ותעבור להתאמן עם משקוליות. וודא ששתי הידיים מבצעות את אותה התנועה וכאשר יד שמאל לא תוכל לבצע יותר חזרות נקיות- זה הזמן לסיים את המחזור. עד שהידיים יתאזנו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומן
    רמי
    24/09/2009

כמה גרם שומן אדם צריך לאכול ביום(שומן לא רוי)?
    ואותו שומן שניצרך לפי "הכללים" יכול ללכת למקור אנרגיה או ישר הוא הולך למאגרי שומון?
    אני בן 24 175

לקביעת תור
    סגירה
    שומן

הוספת תגובה

• כמות שומן בתזונה.

עופר קיס
    24/09/2009

כמות השומן אמורה להיות בין 25-30 אחוז מסך הקלוריות היומי מתוכן למעלה מששני שליש לא רויי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה עם עופר,

ענת פלדמן
    25/09/2009

אכן ההמלצה היא כ 30 אחוז שומן מכלל התזונה היומית שלנו. עדיפות ל"שומנים הבריאים" - קנולה, זית, אבוקדו, אגוזים טבעיים. כל עוד אנחנו חיים (עד 120) הגוף עושה שימוש בשומנים כמקור אנרגיה, וודאי בפעילות גופנית והרבה אחרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

רמי
    26/09/2009

לא הבנת..
    שאלתי מה קורה לשומנים"הטובים" שאני אוכל אך הגוף משתמש בהם לאנרגיה או למאגרי שומן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועד

רמי
    26/09/2009

כמה גרם שומן יוצא שאני צריך לאכול <
    175 בן 24 שוקל 70

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה

ענת פלדמן
    26/09/2009

חלק ממכלול התזונה היומי שלך, תפריט שלם של פחמימות-שומנים-חלבונים. הרבה מזונות מכילים גם מזה וגם מזה. יש לחשב את ה BMR שלך, את הכמות הקלוריות היומית שאתה מוציא ביום, ולפי זה לחשב את התזונה המתאימה לך, כמו גם לפי בדיקות דם, תשאול היסטוריה משפחתית וכו'. חבל סתם לזרוק לך תשובה לא אחראית, כדאי לעשות את זה מסודר ומותאם אישית אצל איש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאשר

ענת פלדמן
    26/09/2009

אנחנו אוכלים יותר ממה שאנחנו צורכים הגוף - כך גם לגבי הפחמימה למשל - זו הופכת לשומן. כך שזה לא קשור רק לשומן אלא בכלל למכלול התזונה שלנו. לחשוב ששומן משמין -זה מיתוס. שומן לא משמין, עודף קלוריות - כן. רצוי להמעיט עד כמה שאפשר מאחוזי שומן גבוהים כמו גם ממה שנקרא "קלוריות ריקות" כיון שאילו לא בריאים לנו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה