פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שילוב ריצה + אופניים
    סאני
    20/09/2009

שלום
    אני רץ כבר 15 ק"מ יום כן יום לא ועכשיו החלטתי לשלב אופניים
    חשבתי לרכוב לעבודה בבוקר ולחזור בסוף יום זה יוצא ביחד 22 ק"מ ולהמשיך לרוץ 4 פעמים בשבוע
    השאלה עם זה אפשרי מהבחינת שחיקה לברכיים אשמח ליעוץ
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שילוב ריצה + אופניים

הוספת תגובה

• הי סאני

ענת פלדמן
    20/09/2009

אין כללים לגבי העניין, זה מאד תלוי בכושר האישי. בכל מקרה אם מזהים עומס יתר תחושה לא נעימה בברך או סתם עייפות - אז לשנות עצימות, ולנוח יותר. אינטואיטיבית הייתי מפחיתה את כמות הריצות, אבל זה באמת אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושנה טובה

סאני
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. שנה טובה !

ענת פלדמן
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב

עופר קיס
    21/09/2009

אני ממליץ להוריד ריצה שבועית אחת ולהוסיף תרגילי מתיחה לתאומים, סוליה , ירך אחורית, עכוז וירך קדמית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה הכוונה...
    אלין
    20/09/2009

אוקיי אז ככה, בת 23, שוקלת 53 על גובה 1.62, אני בעקרון מרוצה מהמשקל אבל החלטתי בשעה טובה שאני צריכה להיכנס לכושר. מכוני כושר אני לא אוהבת ובעצם התחלתי לעשות הליכה 4 פעמים בשבוע במשך 40 דקות. השאלה שלי היא כזאת: אני מרגישה שהגוף כן מגיב יפה ומתחיל להתעצב אבל אני לא מרגישה חוזק מסויים. אני רוצה להיות מוצקה !! ישבן מורם, בטן חזקה וזרועות יפות.. האם אין מנוס מתרגילי כושר מעצבנים? אני לא אוהבת מכוני כושר אז איך אני יכולה בעצם לחזק את הגוף בעצמי אבל לדעת לעשות את התרגילים בצורה נכונה?
    האם הליכה במשך הזמן לא תחזק את הגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה הכוונה...

הוספת תגובה

• הי ענת

ענת פלדמן
    20/09/2009

את צודקת, יש צורך בשילוב של תרגילי כוח לכל שרירי הגוף על מנת לשמר את מסת השריר, לחזק ולעצב אותה. זה נכון, כדאי לדעת איך לבצע מדוייק את התרגילים על מנת להשיג תוצאות אופטימליות מיחד וגם חלילה לא לגרום לנזק ולפציעה מאידך. אין זה אומר שחייבים חד"כ, וודאי שאפשר לשלב עם ההליכות כעשרים דק' של פעילות מול התנגדות (מול התנגדות הגוף, עם משקוליות, גומיה, פיטבול, כדור כוח...) כמה אפשרויות
    1. לקנות קלטת של עיצוב
    2. ללכת לשיעורי חיטוב
    3. לשכור שרותי מאמן אישי ולו לכמה פגישות על מנת לקבל כלים ולדעת איך לעבוד נכון
    גם את ההליכות אפשר ורצוי לגוון. כאימון אינטרוולים למשל.
    באתר שלי יש עוד כמה דוגמאות, הסברים, תרגילים... את מוזמנת. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!אגב יש לך שם יפה :)

אלין
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי ברשותך כמה שאלות..

אלין
    20/09/2009

נכנסתי לאתר שלך (המושקע יש לציין) וקראתי שאם רוצים להתחיל לרוץ מומלץ לעבור בדיקה ארגומטרית.השאלה שלי היא האם זה יותר מכוון לאנשים מבוגרים או שכולם צריכים לעבור את הבדיקה?אני בת 23..האם גם אני צריכה לעשות אותה?ועוד דבר, האם בקופ"ח אני יכולה לעשות את הבדיקה?ודבר אחרון בהחלט,שאלה קצת מצחיקה..יש לי נעלי ספורט לא ממש ישנות אבל גם לא חדשות וכשהלכתי איתם שמתי לב שנהיו לי מלא יבלות באצבעות, האם זה קשור לנעלי ספורט או אולי לגרביים?איזה גרביים מומלץ לשים כעושים הליכה או ריצה?סליחה על כל השאלות!!!!! חג שמח ושנה טובה שתהיה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :))

ענת פלדמן
    20/09/2009

אני חייבת לכתוב באתר שלי המלצה להיבדק לפני תחילת פעילות. בהנחה שאת פעילה, בריאה בדר"כ בעה"ש והכל בסדר - אז לא. ובכל זאת כדאי להיות עם יד על הדופק.
    מאד כדאי להתאמן עם נעליים טובות. יכול להיות בהחלט שהיבלות קשורות לנעליים, ויכול להיות שלא. בכל מקרה אם הנעל לא תומכת היטב ברגל ואת רואה שעבר זמנה כדאי להתחדש. גרבי כותנה נושמות ונעימות.
    המשך נפלא !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרת לי המון-תודה ושנה טובה!!!

אלין
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה. שנה טובה !

ענת פלדמן
    20/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים
    .....
    19/09/2009

היי,אני מתאמן זמן ר ב לצבא וחשוב לי מאוד לשמור על הברכיים.
    פעם בתקופה אני מרגיש איזה כאב קטן כזה שנעלם מיד זה אומר משהו?מחייב שיש משהו בברכיים גם אם זה כאב לזמן ממש קצר?
    וסתם רציתי לדעת גם אם אין איזו שהיא פציעה בברך האם טוב אחרי אימון לשים קרח נגיד ל10 דקות זה לא יפגע?

לקביעת תור
    סגירה
    ברכיים

הוספת תגובה

• ועוד משהו

.....
    20/09/2009

בברך שמאל בקטע התחתון של הברך שיש רווח כזה קטנטן נדמה לי בפיקה אז יש שקע קטן כזה ובברך שמאל זה יותר רך מברך ימין,צריך לחשוש?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חח מצטער אבל עוד משהו קטנטן ששכחתי

.....
    20/09/2009

האם גם אם אין פציעה טוב לרוץ עם מגני ברכיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ברכיים

ענת פלדמן
    20/09/2009

הי עע, אענה לכל השאלות, אני מקווה, בתשובה זו. כשכואב נחים. במיוחד כשכואב בברך. לא לשחק עם הכאב, לא להתאמן "עליו", להקשיב לו ולנוח. אם אתה מודאג, וגם לאור השאלות על המבנה האנטומי, לגשת לאורטופד שיבדוק וירגיע. אם אין הנחיה למגני ברכיים אין צורך לשים אותם, ואין משמעות של ממש לקרח אם אין פציעה או נפיחות - וגם אז לא בטוח שזה הטיפול. אבל זה לא יפגע...
    ממליצה על תרגילי חיזוק לירכיים, שרירי ירך קדמי ואחורי.
    לרוץ רק העליות ובירידות ללכת
    להפסיק אם מרגיש כאב
    ולגשת לרופא
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת חלבונים נדרשת
    אסף מצגר
    19/09/2009

לענת

בהודעה הקודמת שלי שכחתי לשאול דבר נוסף שמסקרן אותי ואין לי תשובה סגורה בנושא
    בתקופה של מסה נהוג כי לוקחים חלבונים בגרמים כפול ממשקל הגוף לערך אך עד כמה שאני יודע זה נכון לימים שאתה מתאמן, ומה נכון לימים שאתה לא מתאמן כמה גרם חלבון אתה לוקח ביום כזה אם אתה בתקופה של מסה?

שוב תודה מראש אסף

לקביעת תור
    סגירה
    רמת חלבונים נדרשת

הוספת תגובה

• הי אסף

ענת פלדמן
    19/09/2009

שאלה מצויינת, בימים של אימון אתה מקפיד על אכילה נכונה לפני ואחרי האימון, כמו שאתה יודע היטב. זה קריטי יותר בימים של אימון. בכל שאר הימים אכן ממשיך לצרוך חלבונים לפי מטרת האימון שלך, ולא בהגזמה. איך אתה מחשב את זה: פי 2? 2.2? 1.8? הייתי ממליצה בימים של התאוששות לכוון לנמוך יותר - 1.8 ובכל מקרה להתייעץ עם אותה דיאטנית ספורט שוודאי הרכיבה שלך את התפריט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להכניס את הבטן ?!
    דודי
    19/09/2009

הי,
    אתמול ידידה אמרה לי שעל מנת לבצע כפיפות בטן בצורה טובה יש להכניס את הבטן חזק פנימה בעת ביצוע התרגיל.
    במחשבה ראשונה זה נשמע לי כמו עוד מיתוס מופרך, אבל לא הצלחתי למצוא מידע שיפריך או יאשש את הטענה. אמנם, ישנם כמה מאמרים באינטרנט שתומכים ברעיון אך לחלקם מצורפים רעיונות מגוחכים כמו המלצה להתאפק ממתן שתן (מאד לא בריא ומעלה את הסיכון לסרטן) ולכן קשה לי לגבש דעה בעניין.
    ברור לי שכאשר אני עושה כפיפות בטן על מכשיר ייעודי ונגד התנגדות אני מפעיל היטב את השרירים ואני גם מרגיש זאת, ולא ברור לי כיצד כיווץ הבטן יתרום לי משהו חוץ מאי נוחות רצינית.
    אשמח לעזרה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    להכניס את הבטן ?!

הוספת תגובה

• אני מסכימה

ענת פלדמן
    19/09/2009

עם ידידתך. כשאתה שומר על בטן בפנים תוך כדי ביצוע התרגילים ה:רילים" אתה משתף גם את השרירים העמוקים של הבטן. יש לזה אפילו שם - abs suction. ממליצה בביצוע בכפיפות עצמן (או כל תרגיל בטן שהוא ) ולא להתאפק מלתת שתן, חלילה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל מטרה
    אסף מצגר
    19/09/2009

שלום ענת!

רציתי להתייעץ איתך, אני היום 74 קילו עם 14% שומן
    נכון להיום אני רוצה לחזור לתקופה של מסה ולהעלות אותה עד למצב שלאחר שאחטב אותה אגיע למשקל 78 קילו לערך עם 11-12% שומן
    שאלתי עד איזה משקל אני צריך לעלות כדי להגיע למצב שאני מחטב את זה אני יורד ל78 קילו
    של שרירים בעיקר עם אותו אחוז שומן שאני רוצה?\

תודה מראש אסף

לקביעת תור
    סגירה
    משקל מטרה

הוספת תגובה

• הי אסף :)

ענת פלדמן
    19/09/2009

איך אתה יודע מה המשקל המדוייק אליו תגיע? אני מניחה שזוהי ההערכה שלך. לא ממש הבנתי את השאלה בחלק השני של ההודעה שלך. זה אולי נובע מהעובדה שאתה לא יכול לבצע את שני התהליכים במקביל: חיטוב + מסה. ראשית - הפחתה של אחוז השומן בגוף. ואחכ - עלייה במסה. אין לדעת כיצד זה יבוא לידי ביטוי במשקל הסופי שלך.
    ועוד:
    איך אתה יודע שאתה ב 14 אחוזים של שומן?
    לגבי השאלה השנייה שלך של החלבונים, עליה עניתי קודם: חכה עם זה. אם אתה ראשית מבקש להתחטב, כמות החלבונים שלך אמורה להיות 0.8 כפול משקל הגוף

אסף, ממליצה בחום ללכת ליעוץ תזונה מותאם אישית אצל תזונאי ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כרס בירה+ תרגילים ללא משקולות
    אבג
    19/09/2009

שלום, אני בן 18 1.82 ושוקל בין 65 ל-70 קילו אני רזה אבל עם "כרס בירה" קטנה, אני שותה ממש מעט אלכוהול ובטוח שזה לא הגורם, כיצד אפשר לשפר את התזונה ולהוריד אותה? בתשובה בבקשה תנסו להתחשב שאני בשנת שירות וחי בתקציב מזון מוגבל (לא בצורה היסטרית אבל לדוגמא אין בשר כל יום)
    בנוסף אני מצליח לעשות בסביבות ה-35 40 שכיבות שמיכה אבל לא עובר את ה-2 עליות מתח. על חולשה באיזה שריר זה מצביע? יש תרגילי בית טובים?
    אשמח לתשובה, תודה מראש

הוספת תגובה

• שלום אבג

ענת פלדמן
    19/09/2009

1. על מנת להפחית את אחוז השומן בבטן אנחנו מפחיתים את אחוז השומן הכללי בגוף זאת כיון שאין ירידת שומנים נקודתית. עושים זאת בשילוב תזונה נכונה פעילות אירובית ותרגילי כוח. אתה לא אמור לרזות. אני ממליצה בחום לקבל הכוונה תזונתית אישית ולא דרך הרשת. אתה כן מוזמן להציץ באתר שלי על מנת לקבל רושם בסיסי (למשל 5-6 ארוחות ביום, דוגמאות לארוחות...) אם כי זה לא תחליף להתאמה אישית.
    2. מתח: תלוי איזו זוית אתה עולה, חולשה של הזרועות, כנראה יותר הטרייספס, אצל כולנו הוא חלש יותר. המשך עם שכיבות הסמיכה, אתה יכול לבצע אותן גם "הפוך", כלומר ראש לתקרה, עמידת 4 כשכפות הרגליים על הרצפה והברכיים ישרות ומופנות לצקרה שים לב שאתה מכופף את המרפקים ולא מוריד רק את האגן.
    כמובן לשלב אירובי, לטובת בריאות הלב, המטבוליזם, סבולת ריאה והפחתה באחוז השומן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקלחת אחרי אירובי
    מתן
    18/09/2009

שלום, קוראים לי מתן ואני בן 16, והשאלה שלי אם אחרי אימון אירוובי כשהגוף עוד חם איזה מקלחת צריך לעשות? חמה או קרה? אני יודע שאחרי אימון הרבה אנשים עושים מקלחת חמה כדי לשחרר את השרירים כדי שלא יתפסו וקראתי באיזה מקום שעדיף קרה כי זה מצמק את הנימים (נראה לי) בברכיים וככה זה מונע נזק לטווח הארוך

לקביעת תור
    סגירה
    מקלחת אחרי אירובי

הוספת תגובה

• הי מתן

ענת פלדמן
    18/09/2009

יתרונות לכאן או לכאן. פעם קראתי מחקר שאחרי אימון עושים מקלחת קפואה כי זה ממריץ את הלב ומחזק אותו. לא מומלץ לאנשים עם בעיות קרדיאליות. אכן לשרירים שעבדו קשה מקלחת חמה תורמת לזרימת הדם ולשחרור חומצה לקטית באם זו הצטברה בשריר. לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

מתן
    18/09/2009

אז השאלה פה זה לטובת הטווח הארוך או הקצר כאילו בזמן הארוך זה מחזק את הלב ולטווח קצר זה מוציא את החומצה הזאת (סתם שאלה זאת החומצת חלב שהמאמן שלי דיבר עליה?).

אם זה ככה אני יעשה את הקרה עדיף...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן

ענת פלדמן
    18/09/2009

חומצת חלב. עשה איזו מקלחת שטובה לך. עדיפות לאמן את שריר הלב בעבודה אירויבת מבוקרת ולא ב"שוק" .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק במנוחה
    דודי
    18/09/2009

אני מתאמן אירובי שעה 3 פעמים בשבוע.
    כאשר אני בודק דופק במנוחה בערב אני מקבל ערך נמוך ב 10 פעימות לדקה מאשר כאשר אני בודק דופק במנוחה כאשר אני קם בבוקר ...
    איך לדעת באיזה מהם להשתמש ?
    ולמה בכלל זה משתנה ?

לקביעת תור
    סגירה
    דופק במנוחה

הוספת תגובה

• מעניין

ענת פלדמן
    18/09/2009

ובכל זאת: נסה לבדוק יותר משני מוקדים על מנת לקחת ממוצע. בערב הקצב המטבולי של הגוף נמוך יותר, בבוקר הגוף שלך מוכן לפעילות. לא נראה לי כזה קריטי, ואם זה ממש משנה לך - קח עוד נתונים במשך היום ועשה ממוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספורט על חשבון הבית?
    רונית
    17/09/2009

היי חדשה פה ואני מקווה שהשאלה שלי מתאימה לפורום..

אני עושה המון ספורט, אירובי, וספינינג ובאופן כללי מאוד חשוב לי לשמור על עצמי וגם להיראות טוב.
    בעקבות [aאיתי והדליקה לי נורה אדומה, אני מתחילה להרגיש שכל העיסוק שלי בספורט בא טיפה על חשבון הילדים שלי, שבגלל שאני משקיעה בעצמי אין לי זמן לבלות זמן איכות איתם.

למישהי גם יש התחושה הזו ? איך אתן מתמודדות עם זה?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספורט על חשבון הבית?

הוספת תגובה

• אז

ענת פלדמן
    17/09/2009

מה בדיוק השאלה. אם עוד מישהי מרגישה כך או כיצד פותרים את העניין?
    אצלי זה לא ממש רלוונטי כי זה המקצוע שלי, אני עובדת רק בבקרים כשהם במסגרת ובערבים לרוב אחרי שאני משכיבה אותם לישון.
    פתרונות יצירתיים:
    1. להתאמן כשהם בגן/בחוג/אצל חברים
    2. להתאמן -לא כל יום
    3. לעשות ביחד איתם את הפעילות. זה גם חינוכי וגם אפקטיבי. למשל לצאת ביחד לגינת כושר, עבורם זה משחק עבורך זו עבודה.
    כושר הוא רק חלק אחד ממכלול ה wellness של חיינו, על מנת "לשמור על עצמך וגם להראות טוב", חשובה התזונה, החשיבה, ובאמת החיוך והאנרגיות הטובות. נו, האושר - שהילדים ואנחנו מייצרים ביחד. הכוונה למצוא את האיזון המתבקש בין כל חלקי המשוואה.
    נק' למחשבה...
    שנה נפלאה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינתי..

דודי
    18/09/2009

אני חייב לומר שמבחינתי, הרגע היחיד בחיים שלי שבו סוף סוף התחלתי באמת להתאמן ולשמור על תזונה נכונה היה ברגע שהצבתי את ההרזיה והכושר בעדיפות *ראשונה* בחיים.
    לי היה קל יחסית לבצע את זה מכיוון שבאותו זמן (ועד עכשיו) לא הייתי בלימודים, הייתי עצמאי, ורווק.
    לכן הייתה לי את האפשרות לבחור להציב את זה בעדיפות ראשונה כשהמחירים שאני משלם הם מחירים אישיים שלי ולא באים על חשבון אף אחד אחר כמו משפחה או ילדים.
    כל פעם במהלך אותה תקופה שזה ירד מעדיפות ראשונה לעדיפות - אפילו שניה, מייד הכל נהרס, הפסקתי להתאמן ולשמור על הדיאטה לחלוטין למשך שבועות.
    מייד תפסתי את עצמי בידיים, החזרתי את זה לעדיפות ראשונה והכל חזר למקומו.
    אבל בואי לא נשכח שזה מאד אינדיוידואלי, וזה האופי שלי - אני בטוח שאם זה היה כך אצל כולם, כמעט אף אחד לא היה מתאמן ושומר על דיאטה.
    התשובה גם אצלך היא שזה מאד אינדיוידואלי, ושאנחנו נכנסים פה לבעיה הכי בעייתית בחיים והיא איך שומרים על איזון בין דברים.
    אני יודע שלי אין את האפשרות לעשות דברים שאני לא מאד אוהב לעשות אם הם לא בעדיפות ראשונה אצלי ולכן אני חייב לשמור את העניין תמיד בעדיפות ראשונה.
    אני מקווה שכאשר אתחתן/אהיה שכיר/אכנס למסגרת כלשהי ההרגל כבר יהיה מספיק חזק לשמור אצלי את עניין הכושר והתזונה.
    אצלך - את צריכה לנסות ולראות. מה קורה כשאת מוותרת קצת על דבר אחד לטובת השני ?
    האם להיות פחות שעה עם הילדים שווה שיש להם אמא אנרגטית ומאושרת ? האם זה גורם לך להזניח אותם יותר מדי ?
    זאת שאלה כל כך אינדיוידואלית שרק את יכולה לגלות את התשובה.
    מה שאנחנו כן יכולים לעשות בשבילך הוא להזכיר לך כמה עניין השמירה על הכושר זה דבר חשוב, ועד כמה ההורים מהווים דוגמא עבור הילדים.
    אולי אפילו תשלבי אותם ותכניסי בהם את האהבה לספורט ?
    אולי תעשו פעילויות משותפות ?

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימון אחרי דלקת גרון חיידקית
    ננסי
    17/09/2009

היי,
    קוראים לי נסטיה אני בת 18 ואני מתאמנת קבוע בחדר כושר כבר יותר מחצי שנה (אני שוקלת 60 ק"ג והגובה 1.73). היום נודע לי שיש לי דלקת גרון חיידקית ואני אמורה לקחת אנטיביוטיקה למשך 10 ימים מה שכן יש לי גם בעיות ברמות הברזל בדם והתעלפתי פעמיים בשנה האחרונה (הרופא מניח שזה עקב כך). בכל מקרה מתי אני אוכל לחזור להתאמן? שמעתי שיכולים להיות סיבוכים אחרי דלקת גרון חיידקית ...
    האם אוכל לחזור להתאמן ברגע שארגיש טוב יותר ואהיה ללא חום וללא נפיחות בלימפה או אחרי שאסיים לקחת אנטיביוטיקה (עוד 10 ימים) ? וכשאני חוזרת להתאמן אחרי מחלה כדאי לי להתאמן בעצימות נמוכה יותר ממה שאני רגילה?

מחכה לתשובה בהקדם,
    תודה מראש :)

הוספת תגובה

• אימון אחרי מחלה

ענת פלדמן
    17/09/2009

כל מחלה חיידקית יש להיזהר מסיבוכים אם לא מטפלים. כיון שאת נוטלת אנטיביוטיקה את עוזרת לגוף להילחם בחיידקים ולכן אין חשש להסתבכות. מה שכן - מנוחה מנוחה. המע' החיסונית שלך חלשה יותר, מה גם שאת מדברת על רמות ברזל נמוכות (פריטין? המוגלובין?) את מקבלת כדורי ברזל? אם לא - כדאי.
    ממליצה בחום ליטול אסידופילוס לא בצמוד לאנטיביוטיקה ואת הברזל לקחת ביחד עם ויטמין C (מיץ, עגבניה...)
    החזרה לאימון - לעניות דעתי - אחרי החלמה מלאה, וגם אז כמו שציינת - חוזרים בהדרגה ובעצימות נמוכה יחסית עד שהגוף חזק דיו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה
    ערן
    17/09/2009

אני בן 17.5
    גובהי הוא 1.75(אולי יותר,גבהתי לאחרונה)
    ואני שוקל 64 קילו.
    הבעיה היא אם התפריט התזונתי שלי,אני לא חושב שהוא מגוון מספיק.
    הגשמת המטרה על הפרק היא לאכול נכון,ורזות יחד עם פעילות גופנית(ריצה)
    איך התפריט שלי צריך להיות בנוי אם התוכנית שלי היא חזרה לכושר לאט לאט?

,אז הנה תפריט של יום אחד בשבוע שלי:

ארוחת בוקר,דגני קורנפלקס או חביתה עם סלט

ארוחת צהריים,שניצלים+סלט+תפוחי אדמה

ארוחת ערב,בדומה לארוחת בוקר.

מה אני צריך לשנות בתפריט שלי?,מה לאכול יותר,מה לאכול פחות.
    להגברת מטובליזם,לחלק את הארוחות ל5 חלקים ביום באמת מגביר את חילוף החומרים או שזה מיתוס?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• לא מיתוס, ועוד

ענת פלדמן
    18/09/2009

אני לא בטוחה שאתה צריך לרזות. אולי להוריד את אחוז השומן בגוף, יש הבדל בין השניים. 5-6 ארוחות ביום מאפשרות לגוף לעשות שימוש במצבורי השומן לצורך שימוש באנרגיה. אתה יכול להתרשם מדוגמאות באתר שלי תחת "תזונה". בבוקר את הקורנפלקס עתיר הסוכר והמעובד כדאי להחליף בשתי פרוסות לחם מלא עם ממרח, ירקות. או לדבוק בחביתה והסלט. ארוחת ביניים: פרי ויוגורט, את השניצלים המטוגנים של הצהרים להחליף בחזה עוף, אפשר בתוספת ירקות מבושלים ועל התפוד הייתי מוותרת. אפשר להעביר אותו לערב. כוס אורז מלא מבושל יכול להיות תוספת משביעה לצהרים. ביניים שוב פרי ולארוחת הערב אפשר להוסיף גם כמה אגוזי מלך, כף טחינה. עדיפות כמובן ליעוץ אישי, אבל זה הכוון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירים וצמחונות
    דניאל
    16/09/2009

שלום רב
    אני צמחוני מאז ומתמיד ובזמן האחרון אני מנסה לעבוד על מסת גוף אך ללא הצלחה.
    לאחר האימון אני אוכל חלב סויה עם קורפלקס וקצת אגוזים, ולפעמים גם פרוסה מלחם חיטה מלאה עם חומוס.
    האם יש משהו נוסף שאני יכול לאכול לאחר האימון?

נ.ב. אבקת חלבון מחוץ לתחום

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שרירים וצמחונות

הוספת תגובה

• כן

ענת פלדמן
    16/09/2009

חשובה כמות החלבונים היומית שלך ולא רק זו שאתה צורך אחרי האימון. שילוב של דגן וקטניה נותן חלבון מלא - יפה את עושה עם החומוס והלחם. גם אורז עם אפונה או תירס עם אפונה . קינואה היא חלבון מהצומח, וכמובן דגים. למה הסויה אגב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה

דניאל
    16/09/2009

כיוון שחלב מגיע מהפרה שמוחזקת בתנאים לא תנאים.
    כנ"ל לגבי ביצים.
    דגים? הלא הם בשר ודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

ענת פלדמן
    18/09/2009

יתכנו חסכים אולי חלילה של אומגה 3, תוסף ששוה לשקול לקחת, מצוי בדגים, טונה, אגוזי מלך..... בביצים 22 חומצות אמינו. חשובות לבריאות שלנו. חלב סויה - בריא או לא - מוטל בספק משום ההשפעה ההורמונלית ומומלץ במידה. כדאי לבצע בדיקות דם מידי פעם - במיוחד במיוחד לטבעונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב.
    מיכל
    15/09/2009

אני מתאמנת במכון כושר כבר חודש, לפני זה עשיתי כושר לבד בבית, מעולם לא היו לי נעלי ספורט מיוחדות לריצה או עם בולמי זעזועים, תמיד עשיתי ספורט עם נעלי ספורט רגילות בלי בולמי זעזועים והתוצאות נראו כי התחיל לכאוב לי הראש וכאבו לי הברכיים. אתמול קניתי נעלי ספורט מדגם ADIDAS SUPERNOVA GLIDE. חייבת לציין-נעליים נוחות מאוד, רכות. הלכתי היום לשיעור מדרגה בחדר כושר והתחיל לכאוב לי ברגל איפה שהבוהן, העצם מתחתיה שבולטת (ב2 הרגליים). מאוד חבל לי כי אלה הן נעליים מאוד יקרות וטובות. מה עליי לעשות? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב.

הוספת תגובה

• הי מיכל

ענת פלדמן
    15/09/2009

אני מצטערת לשמוע על הכאבים וחוסר הנוחות. אני מאד ממליצה ללכת לאורטופד ולהיבדק, יכול להיות שזה לא בגלל הנעליים אלא תוצר של פעילות ללא תמיכה נכונה שביצעת עד עכשיו. ויכול להיות שלא... בכל מקרה חובה חובה להיבדק. אם יש לחברה סוג נעל אחר טוב (נייקי למשל) שאת יכולה לשאול ממנה ולראות את האפקט איתן. אינטואיטיבית אני מכוונת אותך ראשית לנוח, קרוב לוודאי שגם הרופא יאמר זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה דרך להרחיב את הגוף
    דני
    15/09/2009

אני אדם רזה מטיבעי גובה 1.76
    אני ממש רזה ואני כבן 33
    אני מעונין לדעת איך אני יכול להיתרחב
    ספורט ותזונה

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה דרך להרחיב את הגוף

הוספת תגובה

• עדיפות

ענת פלדמן
    15/09/2009

להתאמה אישית לגבי התזונה בעיקר, והשילוב שלה עם הכושר. יחס נכון בין פחמימות חלבונים ושומנים לפי משקל הגוף והנתונים האישיים. גם תרגילים ומשקלים שמתאימים לך. ממליצה בחום לעשות את זה כמו שצריך, לרכוש ידע וכלים משמעותיים להמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה