מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גגיינר? חלבון?חן18/10/2009
שאלה...
מדוע כולם אומרים שתוספי תזונה כמו גיינר וחלבון וכו הם לא בריאים ישלזה איזשהי הוכחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא
ענת פלדמן18/10/2009שזה לא בריא. אבל אם אפשר לקבל את זה באוכל טעים ומזין, אפשר לחסוך הרבה כסף. שלא לדבר על כך שיש להיזהר מצריכה עודפת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוכחה לגבי תוספים
עופר קיס18/10/2009לא אין מחקרים. אך ידוע שעודף חלבון עלול לגרום לבעיות בריאות וכנל עודף קלוריות בגיינר ( השמנה).
הרפואה המשלימה איננה מאמינה במזון מהונדס ויתכן ויש להם ראיות אימפיריות ( לא מחקריות).
אם תשאל אותי - עדיף אוכל רגיל - אלא אם כן יש דרישות מיוחדות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילוענת18/10/2009
הי, אני בת 39 מתאמנת 3 פעמים בשבוע בערך מגיל 20 בריצה, אופניים וספינינג.
היו לי 2 הפסקות ארוכות במשך שנתיים בהן היתי בהיריון וילדתי (לא ברצף),
אך כחודש לאחר הלידה הצלחתי לחזור לכושר באופן הדרגתי.
ב-3 השנים האחרונות אני בעיקר רצה ומשלבת לעתים רחוקות ספינינג.
לאחרונה התחלתי להרגיש שעמום בריצה וחוסר חשק לצאת לרוץ.
ניסיתי לגוון בכל מיני דרכים, ריצה בחוץ, ריצה על ההליכון בחדר כושר, אינטרוולים, שיפועים,
מוסיקה חדשה אך כלום לא עוזר. גם לספינינג אין לי חשק לחזור וכנ"ל לגבי האופניים.....
עשיתי הפסקה של שבוע וחזרתי לרוץ, אך אני ממש מכריחה את עצמי ורצה ללא חשק...
במין תרדמת....אני מרגישה שאני "שוקעת"
מה עושים? אני לא יכולה להרשות לעצמי להפסיק להתאמן כי מיד ארגיש את זה במשקל
(גובהי 162 ס"מ ומשקלי בד"כ 49 ק"ג) כרגע אני שוקלת 51 ק"ג ואינני מרגישה טוב עם עצמי ועם הק"ג העודפים אך לא מצליחה לחזור לתלם.
אודה לעצתך,
ענת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חכי לתשובה מענת
עופר קיס18/10/2009בכל אופן, נסי חתירה ( אם את באיזור ת"א). אימונים מחזוריים בחדר כושר בו את מבצעת פעילות אירובית של 30-60 שניות ומיד עולה על מכשיר התנגדות ומבצעת 10 חזרות קשה וחוזר חלילה.
8-10 מכשירים. מנוחה בת 5 דקות ושוב עוד מחזור. קיק בוקס עשוי לעניין. או בכלל מחוץ למכון - אומניות לחימה - זה נהדר, מרגש, שורף טונה קלוריות ופרקטי.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ענת
ענת פלדמן18/10/2009מעבר לזה שאין לך חשק לרוץ (אז אל תרוצי !) יכול מאד להיות שהגוף שלך מאותת לך משהו. עומס יתר למשל, או כל דבר תת הכרתי אחר. זה הזמן להחליף סוג אימון, כי מה שלא גורם לך הנאה לא שווה את הסבל. ריקודי עם? סלסה? שחייה? הליכות עם חברה? קיקבוקסינג? מסגרת חוגית אחרת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כמו ריצה
ענת19/10/2009תודה רבה על התשובה
בכל אופן חזרתי לריצה ובגדול, רצתי היום וממש נהנתי במהלך הריצה (לא רק בהרגשה שאחרי)
מקווה שהרצון והמוטיבציה חזרו, אולי כי ראיתי מה האפציות האחרות :)
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהצלחה :)
ענת פלדמן20/10/2009אכן יש לעיתים תקופות של "ירידה" זה לגיטימי. קבלי זאת באהבה, ו... יופי שאת נהנית !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ית לחץ דםיהושע18/10/2009
יש לי לחץ דם בערך 140/80 וכולסטרול טוב בסביבות 30 אני שומר על כושר אבל הייתי רוצה המלצות איך להוריד לחץ דם ולהעלות כולסטרול טוב דרך אגב אני בן 64
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם
עופר קיס18/10/2009הייתי ממליץ על רופא קונבנציונאלי שהוא גם נטורופת או רופא סיני.( דני נמט למשל)
לגבי פעילות - 5 פעמים בשבוע אירובי 30 דקות נמרץ. פעמיים בשבוע אימוני משקולות 8 תרגילים 8-12 חזרות כאשר אתה די מתקשה בחזרה האחרונה. כמובן עם אישור רפואי.
הכולסטרול הטוב שלך נמוך מאד ותלוי איך שאר השומנים בדם. לגבי לחץ הדם - דיאסטולי 80 זו תוצאה נאה מאד. חייבים להוריד את הסיסטולי ל 130.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוסף לתשובתו המושכלת של עופר היקר
ענת פלדמן18/10/2009אני ממליצה בחום על טיפול משלים (דמיון מודרך). ערכים גבוהים שהיו לי (מילדות, גנטיקה) כיום תקינים לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאור18/10/2009
לפני 3 שבועות בערך התחלתי להתאמן-ריצות ותרגילי בטן..
יש לי כמה שאלות:
האם התחלה של שרירי בטן היא קודם שמופיעים שניים הכי למעלה ואז מופיעים בהדרגה עם הזמן?כי אם כך אז מצויין כי אני כבר רואה שני ריבועים בולטים למעלה והתחלה יותר למטה..
ועוד שאלה-כדי לשרוף שומנים-כמה זמן לרוץ ביום??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן,
ענת פלדמן18/10/2009בדרכ נחשפות קודם שתי קוביות בחלק העליון של הבטן. ריצה או הליכה או כל פעילות אירובית אחרת בדופק של כ 70 אחוזים מהדופק המירבי. רצוי כ 40 דק' שלוש פעמים בשבוע, אבל תלוי בנתונים האישיים והיסטוריה בריאותית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לאחוזי השומן בגוףאוראל חזן17/10/2009
שלום אני בן 16, בערך 181 ס"מ ושוקל 84...
לפני 4 חודשים התחלתי להתאמן בחדר כושר ואני רואה על עצמי ומרגיש שהתחטבתי ורזיתי קצת...
אני רואה על עצמי שיש לי שרירים בחזה, בבטן ובידיים אך יש לי שומן שמכסה על זה ולא רואים את השרירים...
חשוב לציין שאני מתאמן 3 פעמים בשבוע אימון משקולות מסיבי בן 120 דקות, בערך פעמיים עד 3 בשבוע אני משחק כדורגל בין שעתיים לשלוש שעות (גם אחרי החדר כושר) ואני אוכל תפריט שכולל בבוקר ארוחת קורנפלקס עם חלב בבוקר, בערך ב12 מנה חמה בבית הספר,ב3 וחצי שאני מגיע מבית הספר אני אול צלחת פחמימות עם סוג בשר, אחרי חדר כושר אוכל קופסת טונה ואחרי משחק הכדורגל אוכל רק מעדן 0%...
האם תוכל לתת לי עצות איך להוריד את אחוזי השומן שיש לי בגוף כי לפי הפעילות הגופנית שלי אני עושה מעל ומעבר ואני נהנה מזה אך כל הזמן חבל לי שהשומן לא יורד ולא רואים את כל המאמץ שלי....
תודה אוראל חזן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אוראל
ענת פלדמן18/10/2009קשה עד בלתי אפשרי בשלט רחוק. אכן חשיבות מכרעת לתזונה שלך. בעיקרון עדיפות ל"מלא". קורנפלקס להחליף בברנפלרס או בשיבולת שיעול או בלחם מלא עם גבינה עד 5 אחוזים. את המנה החמה, למרות הנוחות שבענייין הייתי מחליפה בארוחה מזינה יותר או אפילו בכריך עשיר שאתה מביא מהבית. למנת הצהרים שאתה אוכל בבית להוסף ירקות טריים או מבושלים, כך גם לארוחת הערב, ולדאוג מנת הפחמימה תהא אורזא או אפילו לאכול את הבשר (עוף, הודו, גם דג מידי פעם) עם ירקות בלבד. אחרי חד"כ את הטונה לשלב עם פחמימה.
לשתות מים, רק מים.
ו... זה עניין של זמן. הנה אתה כבר רואה שרזית וצמצמת היקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "בטן מתוחה"שיר16/10/2009
אני בת 14 וחצי, הגובה שלי הוא 1.52 ואני שוקלת 46.
אני לא כלכך שמנה, אני אוכלת מסודר ולא בכמות מוגזמת..
1. השומנים מתרכזים במיוחד באיזור הבטן התחתונה.. וזה יוצר מראה מאוד מכוער.
איזה תרגילים אני יכולה לעשות בשביל שהבטן תיראה שטוחה, חטובה ו"מתוחה"?
2. באיזור הירכיים מאוד למעלה ליד המפשעה יש שומן, מה שמפריע לרווח בין הרגליים.
איזה תרגילים אני צריכה לעשות בשביל להוריד את זה וככה יהיה לי את רווח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגילים ועוד
ענת פלדמן16/10/2009הי שיר, תרגילים לא ממיסים את השומן באזורים שציינת. הם מחזקים אותם. השילוב עם הכושר האירובי התזונה וגם החיזוק יפחית את אחוז השומן הכללי בגוף וגם בבטן ובירכיים. כיון שאת בשלבי גדילה - אני מאד ממליצה לפנות לאיש מקצוע ולקבל הכוונה תזונתית (וגם של כושר) שמתאימה עבורך. כן, תרגילים לא חסרים, יש המונים ברשת, תוכלי לראות גם באתר שלי, בעיקר תחת מאמרים שפרסמתי. עדכני שמצאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחזור להתאמןAVITALBI16/10/2009
שלום לכולם,
לפני חצי שנה התחלתי להתאמן בחדר כושר באופן יומיומי ולפני כחודש עשיתי הפסקה של חודש ושבוע כי לא התאפשר לי להגיע לחדר כושר.... רציתי לדעת מה הדרך הטובה, המהירה והבטוחה ביותר לחזור לכושר ולמצב כזה שאני מתאמנת כל יום (הייתי עושה הליכה באוויר למשך שעה ואז אימון רגיל לשרירים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרך
ענת פלדמן16/10/2009היא יחסית מהירה עבורך כיון שהיית קודם בכושר ורק עשית הפסקה. לכו אם את חוזרת לפעילות מתונה, הולכת למשל בקצב בינוני-מהיר שלוש פעמים בשבוע במשך 45 דק', מוסיפה תרגילים בעצימות תחילה נמוכה (כמו שעשית קודם, פחות חזרות) משבוע לשבוע את מרגישה שזה קל לך יותר ואת מתחזקת. לא בטוח שיש לחזור לביצוע פעילות של כל יום, אבל זו פחות או יותר הדרך להתחיל שוב.
מה זה "הליכה באויר"??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן נומרטיבי לריצהסתם מישהו..16/10/2009
היום בבית הספר עשינו ריצת 1500,מה הזמן הנומרטיבי לילד בן 14?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעניין
ענת פלדמן16/10/2009לשאול את המורה הוא יותר קרוב לחומרים, או לראות תוצאות של חברים אחרים. אני יודעת על 2000 שתוצאה יפה מאד לגילך היא בסביבות 7 - 7 וחצי דק'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
סתם מישהו..17/10/2009רצתי בסביבות 7 וחצי דקות אולי כמה שניות יותר...אבל סיימתי שלישי מ2 הכתות..
אז אני לא בכושר או שאחרים לא בכושר?האם אני צריך להשתפר? ואם כן אז בכמה שניות בערך?
תודה על ההתעניינות :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם סיימת
ענת פלדמן17/10/2009במקום השלישי (ולא שלישי מהסוף) אז אתה בכושר מעולה. זה לא כל כך מסתדר לי עם המרחקים כי אתה מדבר על 1500 ואני יודעת על בערך 7 דק' ל 2000. אני טועה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה...
סתם מישהו..17/10/2009עשינו 2 סיבובים סביב בית הספר,סיבוב אחד זה 750,חלק בעלייה,חלק בירידה ו2 חלקים מישוריים.
הרוב הגדול של הילדים לא בכושר טוב אז אל תשימי לב לתוצאות שלהם.
הייתי שמח לדעת מה הזמן לגילאי 14 ל1000 מטר ול2000 מטר ובכך אעשה בניהם ממוצע ואדע כמה זה צריך להיות בערך... המשך יום טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני
ענת פלדמן18/10/2009לא רוצה להטעות אותך. הכי כדאי לפנות למורה לחינ"ג ולשאול אותו על תוצאות ממוצעות לגילך. עדכן אותי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקה ושריראבי15/10/2009
מתי ממולץ ליצורוך אבקת חלבון(מי גבינה)?אחרי האימון,בבוקר?
והאם אימון אירובי יכול לפגוע בגדילת השריר(אם אפשר לפרט)או שאפשר לעשות מבלי לחשוש(כמובן לפי היכולת)?
תןדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם אתה
ענת פלדמן15/10/2009צורך מספיק חלבון ממזון מוצק אין צורך באבקות. חלבון בשילוב עם פחמימה בתום האימון. אימון אירויב כמו גם אנאירובי לא אמור לפגוע בגדילה, אין מה לפרט... פשוט להמנע מאימון יתר, בכל מקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אבי16/10/2009תוכלי לפרט לי כמה אבקה צריך לאחר האימון(כפית)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימוני אירובי וכח
עופר קיס16/10/2009שילוב של שניהם יכול להיות בעייתי אם המטרה גדילה. אם המטרה כח כללי ניתן לשלב במידה.
אם המטרה גדילה ההמלצה היא להפריד בין השנניים והכל מקרה לא לבצע אימונים אירובים עצימים ( אינטרוולים) באותה תקופה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מובן
אבי16/10/2009עופר מזה אירובי עצימים?
ואך להפריד בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
טל16/10/2009לאימונים אירובים השפעה ממתנת על עליה במסת שריר (היפרטרופיה) לכן כאשר המטרה היא עלייה במסת השריר, ממולץ לבצע את הפעילות האירובית אחרי אימון הכוח או אפילו להפריד (לא באותו יום או זמן ביום, נגיד אירובי בבוקר וכוח בערב)
ככל השהפעילות האירובית עצימה יותר (קצב לב גבוהה יותר) הגוף עובר לעבוד יותר על מאגרי הפחמימות והחלבון (השרירים עצמם) ופחות על מאגרי השומן. לכן פעילות אירובית עצימה השפעה ממתנת עד הורסת על עליה במסת שריר
אציין רק כי איינני מדריך או מאמן
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוןתומר14/10/2009
תודה רבה על התשובה.
אני בן 14.6 שוקל 55 ק"ג וגובה 1.67.אוכל פחמימות לפני האימון וחלבונים אחריו
לא התחלתי עם תכנית האימונים הנוכחית ישר,התאמנתי באימונים שונים,החל מג'ודו(מגיל 5) ועד כושר ביתי החל מגיל 12.10 חודשים בערך.
עוד דבר.זהו תוכנית האימונים שלי:(מחכה 1וחצי דקות בין סט לסט,ובין תרגיל לתרגיל)
במכשיר המולטי טריינר למדתי להשתמש מאחי הגדול וחבריו שמתאמנים בחדר כושר
כשני משתמש במשקולת היד אני מישיר את הגב(על קיר או בעמידה זקופה)
-מתיחות
-50 קפיצות בחבל
-מולטי טריינר:3X10 חזרות של פרפר ,משקולת חמישית(חזה)
-שכיבות שמיכה רגילות: 3 X מקסימום חזרות
-שכיבות שמיכה עם רגליים על המיטה:3 X מקסימום חזרות
-קפיץ(מתיחות כאלה,ללא משקל) 3X15 חזרות
**
-מתח:4 X מקסימום חזרות
-מולטי טריינר:עמידה עם בירכיים קצת כפופות וגב קצת כלפי מטה ומשיכות מלמטה עד לאמצא החזה,משקולת רביעית:3X10 חזרות
-מולטי טריינר:ישיבה עם הבטן לכיוון הכרית,ומשיכות מלמעלה עד לבטן(משקולת רביעית)-3X12 חזרות
**
-הנפות לצדדים עם משקולת יד לחיזוק הכתפיים,8 ק"ג:3X10 חזרות לכל יד
-קפיץ (מתיחות כאלה,ללא משקל) מתיחות בגובה הכתפיים,3X5-7 חזרות
**
-מולטי טריינר:משיכות מלמטה בישיבה לחיזוק שרירי הידיים,משקולת שלישית:4X10 חזרות
-משקולת יד:הנפות לחיזוק שרירי הידיים(בין המרפק לכתף,10ק"ג):3X10 חזרות לכל יד
-משקולת יד:הנפות מהמותן עד לחזה הנגדי,10 ק"ג:3X10 חזרות לכל יד
-שכיבות שמיכה יהלום:3 X מקסימום חזרות
-ג'קסונים:3 X מקסימום חזרות
-קפיץ (מתיחות כאלה,ללא משקל) 3X5 חזרות לכל יד
**
-כפיפות בטן עם רגליים 'שלובות באוויר' :3X 30 חזרות
-ידיים על המתח,הרמת רגליים לחזה:3X8 חזרות
-שוכב על הגב,בירכיים לחזה,3X8 חזרות
-כפיפות בטן,אלכסונים,20 חזרות לכל צד
-נשען על המרפקים ומרים את הרגליים הישרות לכמה שניות.
**
קפיצות חבל-50 קפיצות
**
מתיחות
זהו,מה דעתך על כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי
תומר14/10/2009להוסיף שאת האימון אני מבצע 3 פעמים בשבוע-ראשון ,שלישי וחמישי
באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאה, אוקיי :)))
ענת פלדמן15/10/2009כל כמה שבועות מומלץ לגוון את האימון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה
ענת פלדמן15/10/2009עם משקולת - ברכיים כפופות מעט, בטן אסופה.
את המתיחות הייתי מעבירה לסיום, ומתחילה עם חימום דינאמי (מתיחות הן חימום סטטי).
תכנית עמוסה ומגוונת. עבוד עם קשב לגוף, שים לב שאתה לא בעומס יתר.
כמה פעמים בשבוע אתה עושה את התכנית הזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני עושה
תומר15/10/2009את התכנית הזו אני עושה 3 פעמים בשבוע-ראשון,שלישי וחמישי
הכוונה שלך להעביר את השימוש בקפיץ לסוף?
ולדעתך זו תכנית טובה לילד בגילי?
לא עמוסה מידי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהו..
תומר15/10/2009ומהך כוונתך לשנות את התכנית?כיצד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגוון
ענת פלדמן15/10/2009הוא תמיד נכון. לשנות את הסדר למשל, לגוון בתרגילים (למשל במקום שכיבות סמיכה על הספסל - לעשות יהלום... אבל לא רק. אני כן מאמינה שבגיל שלך דווקא פעילויות "דינאמיות" יותר הן נכונות, כייפיות, אבל מי אני שאשפוט? אתה יכול גם להתנסות בסוג אימון שכזה ואחכ לחזור למה שהיית עושה קדום. ג'ודו. אולי לשלב גם משחקי כדור. ומה עם קפוארה למשל... בעיקרון מחקרים לא מראים על קשר בין עיכוב בגדילה לבין חד"כ לנערים - אבל כן יש להזהר מעומס יתר כמו שאמרתי. לעבוד תוך קשב לגוף. אם האימון הזה לוקח לך למעלה משעה - זה כבר יותר מידי. אם אתה עייף - לא לעבוד בלי חשק וכמובן שאם כואב - אז לנוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוני ריצה למתחילשמואל14/10/2009
מבקש ללמוד איך לרוץ
גילי 52 אני מתאמן כל יום בהליכה כ 60-90 דקות מהן אני רץ בפועל כ 15-20 דקות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמואל,
ענת פלדמן14/10/2009זה נשמע לי מספיק. למה לרוץ? ההליכה מצויינת, השילוב של הריצה אופטימלי. אם זה טוב לך - לא הייתי מעמיסה יותר מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיה מעייפתרמי14/10/2009
לאחרונה חידשתי הרגלי ואני שוחה בבקרים, מדי יומים, חצי קילומטר. איני שחיין גדול ואני גומא את המרחק הנ:ל ב-20 דקות בערך. אחר כך אני אוכל סנדויץ ונוסע לביתי ואז מתחילה העייפות. אני מרגיש עייף וזה נמשך כשעתיים. לעתים אני נשכב וישן שינה עזה כשעה פלוס. האם זה בסדר? מה עלי לעשות? מעניין שכאשר אני מדווש באופני כושר (כמעט כל יום כחצי שעה במאמץ בינוני), אני מזיע ומתעייף אבל העייפות חולפת מיד לאחר מקלחת ומנוחה של דקות אחדות. לבסוף אציין כי אני בן 65 ואיני סובל ממחלות מלבד ל.ד. מאוזן ועישון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי רמי
ענת פלדמן14/10/2009בהנחה שהבדיקות שלך טובות ואתה בריא בדר"כ, ובאמת חש בעייפות רק אחרי השחייה - הייתי מייחסת זאת לשינוי שחל לאחרונה, כשהגוף לא מורגל במאמץ השחייה מה שבא לידי ביטוי בעייפות. לעיתים גם עשר דק' של נמנום יכול להטעין את המצברים, נסה זאת. אי ספק שלאדם מעשן השחייה כמעט בלתי אפשרית וכרוכה במאמץ רב. זו אולי הסיבה להמשיך בכך - ולהפסיק לעשן... אתה יכול לשפר משמעותית את נפח הריאות ולזכות בבריאות אופטימלית בעה"ש עד 120.
המשך לשחות - זה מצויין, עם הזמן תשפר הזמנים, תתמתן העייפות וודאי כשתחליט להפסיק לעשן :) בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימוניןתומר13/10/2009
אני בן 14.5 ,שוקל 55 ק"ג (לערך) .אני מתאמן 3 פעמים שבוע(ראשון,שלישי,חמישי)
בביתי,כאשר כל אימון נמשך שעתיים.אני עושה כל מיני תרגילים לחיזור השרירים
של החזה,הכתפיים,הגב והבטן.משתדל גם לקפוץ בחבל ולרוץ.
אני מרים משקל עד המשקולת החמישית (לגבי זה התייעצתי עם רופא).
שלושת האימונים אותו הדבר,
שאלתי ,האם האימון-אורכו ותדירותו אינה מסוכנת? \
ו-האם ביצוע תרגילים בגב לא ישר לגמרי(קשה לראות אם אני עם גב ישר,אך משתדל מאוד)
מסוכנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שגב
ענת פלדמן13/10/2009לא ציינת מה הגובה שלך. אימון של שעתיים הוא ארוך מאד. לא מסוכן - אם כי עלול לגרום לעומס יתר. נסה לגוון על מנת לברוח ממונוטוניות, גם לגוון עם פעילויות אחרות: שחייה, אופניים... לגבי הגב - תלוי איזה תרגיל... בכל מקרה שוב - הזהר מעומס יתר, עבוד עם פרטנר שיכול להשגיח ולכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי סטיםיאיר12/10/2009
אני מתאמן במשך כמה חודשים. רציתי לדעת מה ההבדל בצורת הסטים.. כלומר נגיד אני עושה תרגיל ליד לרגל ולבטן.. אז מה ההבדל אם אני עושה את התרגיל ליד מחכה קצת עושה אותו עוד פעם, ככה 3 פעמים.. או שאני עושה יד בטן רגל ואז עוד פעם ככה 3 פעמים? תודה!
שאלה שניה בקשר לנפח היד. אני לא רזה אבל יחסית לא כבד במיוחד.. אני לא רוצה שיהיה לי יד קטנה עם שרירים בולטים..אני רוצה שהיקף של היד תגדל והיא תהיה עבה.. מה מומלץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטים ועוד
ענת פלדמן13/10/2009כדאי אחרי כמה חודשים ליצור גוון באימון לטובת היעילות שלו. אתה יכול לעשות סבב סטים, ואתה יכול להתמקד באותו שריר לאורך הסטים. אישית אני בעד לעבור מתרגיל לתרגיל בכל סבב. אבל זה לא קריטי. עלייה בנפח השריר היא שילוב של גנים, פעילות אנאירובית עצימה ותזונה נכונה ומותאמת אישית. מומלץ להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי נתוניך האישיים ומה שמתאים עבורך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לנפח היד
יאיר14/10/2009קודם כל תודה על התשובה.. רק רציתי להוסיף שאני מבין ויודע שצריך אימון בעצימות תזונה אני מקפיד וגנים יש לי אחלה גנים יחסית כל מי שרואה את הצורה של השרירים אומר שזה יפה ובפרופרציות טובות.. פשוט יש כאלה שמתאמנים והשרירים שלהם פשוט בולטים מהמקום..כאילו שמו על היד המקורית שלוש עיגולים גדולים.. וזה לא יפה.. אז רציתי לדעת מה צריך לעשות כדי לקבל יד עבה עם שרירים בולטים.(למשל האבקות מסה שמפרסמים האם זה יעזור? כי אבקת חלבונים אני לא צריך אני מקפיד על כ 2 גרם וכו'.. אבל אני לא הבנתי מזה בדיוק אבקת מסה..) אשמח אם תאירי את עיני.. תודה רבה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבקת מסה...
ענת פלדמן14/10/2009שילוב של חלבון ופחמימה לטובת מסת השריר שלך. אבל בהנחה שאתה צורך חלבון ופחמימה אחרי האימון (ולפני ומבשך כל היום כולו) אין לך צורך בשום אבקה משום סוג. כשמדובר על גנים - מדובר על יכולת מקסימלית של הגוף לפתח מסת שריר מסויימת. אני בטוחה שאתה בנוי לתלפיות - לצורך ניפוח יש לקחת בחשבון גם צפי גנטי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושרשרון12/10/2009
אהלן
רציתי לשאול במה הגוף הכי משתמש בפעילות בעצימויות שונות כגון 70%, 80% וכו',
מבחינתה של פחמימות, חלבונים, שומנים, ז"א ככל שהעצימות עולה הגוף משתמש ביותר מה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באופן
ענת פלדמן12/10/2009כללי וסכמטי: פחמימות בהתחלה, שומנים, בסוף חלבונים. מאד גס, לא מדוייק. הסברים פיזיולוגיים מפורטים באתר שלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחמימות או שומנים
עופר קיס12/10/2009ככל , ככל שהעצימות עולה הדלק עובר משומנים לפחמימות. ככל שמשך האימון עולה באותה עצימות יש חזרה לשומנים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכם
שרון12/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)