מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למי שמנסה להוריד את הק"ג האחרוניםדודי24/09/2009
לא שאלה, אלא רק צורך לשתף / עידוד למי שנמצא במצב דומה.
התחלתי את ה"דיאטה" (שינוי באורך חיים) לפני כשנה בעודף משקל של כ-15 ק"ג מהמשקל התקין בהפרש משקל של יותר מ 25 ק"ג מהמשקל הנוכחי שלי.
במשך הזמן התרגלתי לראות ירידה יום-יומית (!) במשקל ולרדת באופן קבוע ק"ג אחד בכל שבוע.
מרגע שהגעתי ל"משקל האידיאלי" שלי והמשכתי לנסות לרדת (לצורך חיטוב), כמובן תוך כדי שאני מקפיד על אותו חוסר קלורי יומי מתחילת הדיאטה, הפחתה של כמות הקלוריות היומית בהתאם למשקל שהולך ויורד כל הזמן (מי ששוקל פחות צריך לאכול פחות בשביל להמשיך לרזות, מכיוון שכאשר שוקלים פחות הגוף מוציא פחות אנרגיה) והגברה של עוצמות ומשך האימונים (מי ששוקל פחות צריך להתאמן יותר על מנת לשרוף אותו מספר קלוריות, מכיוון שכאשר שוקלים פחות הגוף מוציא פחות אנרגיה גם כאשר מתאמנים). מתיש אה ?
בכל מקרה, למרות ההתאמות שביצעתי פתאום אני עולה על המשקל בבוקר ורואה של ירדתי. פתאום אני עולה על המשקל ורואה שעליתי. אני מחליט להפסיק להתייחס לשקילות היומיות ולבדוק את מצבי פעם בשבוע. פתאום אני רואה שבמשך שבוע שלם לא ירדתי בכלל או אפילו עליתי כמה גרמים, למרות שהקפדתי על הדיאטה ועל האימונים.
מצב כזה יכול להביא בקלות לייאוש, הרמת ידיים, או הפחתה קיצונית ומסוכנת של צריכת הקלוריות היומית שעלולה לגרום נזק לגוף ופגיעה באימוני הכושר, במיוחד אצל מי שכמוני הירידה במשקל נחשבת למטרה הראשית.
בשורה התחתונה, החלטתי להמשיך ולהתמיד באותה מסגרת של צריכה קלורית ואימונים ועכשיו אני יכול לומר שאכן הירידה במצבים האלה כאשר המשקל כבר יחסית נמוך היא יותר איטית, אצלי למשל מדובר בירידה של חצי ק"ג בשבוע, ורואים את זה אל המשקל רק פעם בשבועיים בערך בירידה של ק"ג אחד שמגיעה אחרי כשבועיים שבהם לא רואים שום ירידה ואפילו עליות וירידות קטנות במשך הזמן.
בשורה התחתונה המסקנה שלי היא לא להשבר גם כשקשה וגם כשפתאום כבר לא יורדים כ"כ מהר ובקלות כמו בהתחלה, לזכור שאנחנו קרובים לסוף הירידה והסוף תמיד הכי קשה, והכי חשוב לא להתפתות לסכן את עצמנו בהורדה דרסטית של ההכנסה הקלוריות או הגברה פתאומית ואינטנסיבית של האימונים שעלולים להביא לסיכון בריאותי ופציעות. אם אנחנו מבצעים את הדברים נכון - כל מה שצריך מלבד זה זו הרבה סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וכמה זמן זה לקח לך ?
תמר24/09/2009אני קצת מוטרדת מנושא הזמן. אני גם רוצה להוריד כ 25 קג ועד עתה ירדתי 6 וחצי בלבד ( בארבעה חודשים !). לדעתי אני יורדת מאוד לאט....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתמר
ענת פלדמן24/09/2009רזית 6 וחצי קילו. זה נפלא ! מה זה משנה בכמה זמן. כשזה הדרגתי, מתון, זה בריא, זה נשאר, זה נכון. ועוד: כדאי למדוד היקפים. כשאת משמרת את מסת השריר באמצעות שילוב של תרגילים אנאירוביים את מרויחה צמצום היקפים משמעותי שלא בהכרח בא לידי ביטוי במשקל. אחת המתאמנו שלי למשל רזתה 5 קילו בארבעה חודשים וצמצמה 12 ס"מ בהיקף הבטן. זה פנומנלי, וזה פונקציה של שילוב עם אימון, וזה מה שחשוב בסופו של דבר. המשקל הוא רק מספר, ההיקפים זו כבר המידה שלך במכנסיים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להפוך לכוסיתג'יג'י23/09/2009
שלום.
אני בת 25, והגוף של עבר הרבה עליות וירידות (במשקל). בשלב מסויים העלתי והורדתי 20 ק"ג תוך שנה אחת. כרגע אני על משקל יציב של כ-60 ק"ג. אני נראית די טוב בבגדים, אך אני מכוסה צלוליט, ומיותר לציין, שאחרי העליה והירידה של 20 ק"ג העור של ממש לא במצב מזהיר, והוא די מדולדל, בעיקר באיזור הבטן. הפסקתי ללכת לחדר כושר אחרי תקופה ארוכה בגלל שהאירובי גרם לי לכאבי גב בגלל העומס, ותרגילי המשקולות לא הובילו לשינוי בגוףי. כרגע אני הולכת לפילטיס כ-3 פעמים בשבוע, כבר כחודש, בשביל כאבי הגב.
שאלתי היא:
מה אני צריכה לעשות כדי להיות כוסית פעם אחת בחיים שלי?!?!? פעם אחת ללכת לים בגאווה, להוריד בגדים מול בחור בלי להאדים, לא להתבייש במלתחות!
איזו תוכנית כושר הכי מומלצת במטרה להתחטב ולהנות מגוף שרירי ומוצק? מה אפשר להוסיף לפילאטיס, שלא יגרום לכאבי גב?
אגב, שחייה ניסיתי וזה דפק לי את הצוואר.
אשמח לחוות דעתכם.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ג'יגי'
ענת פלדמן23/09/2009יש לך אנרגיות כתומות. השחייה אכן מומלצת בהנחה שהטכניקה נכונה. יכול להיות שכדאי לקחת כמה שיעורים לשפור הטכניקה, ללמוד חתירה גם כמו שצריך- זה יכול להיות יופי של ספורט עבורך.
עולים משאלתך רבדים עמוקים יותר של אהבה וקבלה עצמית, של ביטחון בנשיות וביופי שלך. אענה ברשותך לגבי הצלוליטיס והשינויים במשקל, זה המעט שאוכל במסגרת הפורום. זה יופי שאת שומרת על משקל מאוזן. המשיכי לאכול מאוזן ובריא. חשיבות לאיכות הקלורית שאת צורכת. הליכות טובות לאגן, אם מתאים לך ללכת עם מקלות הליכה של קרוס קאנטרי -זה נותן תמיכה נפלאה לגב התחתון ושורף יותר קלוריות בפעילות. משדרג את ההליכה, מגוון, יופי של דבר. הייתי מוסיפה לפילאטיס גם אימוני כוח. בזהירות, עבודה מדוייקת בזויות נכונות, על מנת שלא ליצור עומס על הגב. הפעילות האנאירובית חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי ג'ינג'ית
דודי24/09/2009אני מזדהה עם הקושי שאת חווה במסגרת הנסיון לשמור על כושר, אבל לא מסכים עם ההחלטות שאליהן הגעת כמה פעמים להפסיק להתאמן.
יש הבדל זועק בין הרושם שמקבלים מהרצון העמוק שלך להשיג את התוצאות המיוחלות, לבין הרושם שמקבלים שפשוט ויתרת על כל הדרכים להגיע לשם.
מצד אחד נשמע שאת כביכול שומרת על מאזן קלורי נכון ולכן הגוף שלך נמצא, לפי מה שניתן להבין מהתיאור שלך, במצב טוב מבחינת משקל, ומצד שני את יודעת שבשביל להשיג את החיטוב המיוחל את חייבת לעסוק בצורה רצינית בספורט אבל את כל פעם מפסיקה.
מה שאת צריכה לשאול את עצמך, לדעתי, הוא הסיבות להפסיק בכל אחת מהפעילויות שבהן עסקת הייתה סיבה מספיק טובה ואמיתית, או שסתם נתת לעצמך תירוצים כי לא בא לך להמשיך להתאמן ?
1. האירובי גרם לך לכאבי גב "בגלל העומס" אז הפסקת להתאמן.
למה לא להוריד עומס, במקום להפסיק להתאמן ?
2. תרגילי המשקולות לא הובילו לשינוי בגוף.
למה לא לקבל חוות דעת נוספת לגבי הדרך שבה את מתאמנת? איך שאת מבצעת את התרגילים?
משך הזמן שאת מתאמנת? צורת האכילה שלך לפני ואחרי האימון? מה בדבר סבלנות מכיוון שידוע
שסוג כזה של אימון מביא תוצאות לאורך זמן ולא מאימון לאימון?
שספורט תמיד ישפר את הבריאות, ההרגשה, המראה והבטחון העצמי שלך, אבל בשביל זה צריך להיות מוכנה לעבוד קשה ולהתמיד.
מי מאתנו שעוסק בספורט לא עבר שברי הליכה, כאבי ברכיים, פציעות, ימים שבהם כל כך לא בא לך ללכת לאימון, אכזבות, כאבים בכל מקום אפשרי?
צריך להיות קשוב לגוף, לא לפגוע בעצמך, להפסיק להתאמן וללכת להתייעץ עם רופא מיד כאשר משהו כואב במהלך/בעקבות האימון. אבל להפסיק להתאמן? לוותר? ממש לא.
תזכירי לעצמך את היתרונות האינסופיים בלהקפיד על אימונים ש"להיות כוסית" הוא אמנם אחד החשובים בהם בשבילך אבל באמת שהוא רק אחד ברשימה.
נסי להכניס לעצמך מוטיבציה מחודשת, להכין סדר יום קבוע והגיוני מבחינת אימונים ולהשתדל לא לשבור אותו, להפוך אותו לחלק משגרת החיים שלך, ונסי לזכור שבד"כ אם משהו כואב בעקבות אימונים זה אומר שאו שעשינו משהו לא נכון, או שהעמסנו מדי על הגוף, ואלה סיבות לתקן את מה שעשינו לא נכון או להוריד קצת מהעומס ואפילו לקחת קצת מנוחה.
אבל זאת בטח לא סיבה לוותר ולהפסיק. הדרך היחידה שבה תשיגי את המטרות שלך, בשורה התחתונה, היא להמשיך להתאמן, וכמובן להקפיד על תזונה בריאה ונכונה כפי שענת חוזרת ומדגישה כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
ג'יג'י26/09/2009ראשית כל תודה על תגובתך.
הסבר קצר לגבי בעיית האירובי שלי:
בתקופה מסויימת בחיי הייתי בשיא נהדר מבחינת כושר, ואפילו התחלתי להתקרב למראה המיוחל! הייתי עושה 4 פעמים בשבוע אירובי למשך שעה והתחושה הייתה מצויינת, לא סבלתי משום כאבים. י ו ם א ח ד , הרמתי שק מאוד כבד (24 ק"ג, לצורך העניין), ומשהו שם התפקשש. סבלתי מתחושה מוזרה של נימולות ולאחר מכן מכאבי גב, שבשלב מסויים עברו. חשבתי- הנה אני יכולה לחזור לעשות אירובי! אבל לא- כל פעם שהעמסתי מעט על הגב, הוא התחיל לכאוב, ואני לא מדברת על מרתון אלא על הליכה של 40 דקות. הפילאטיס הגיע כמושיע מהשמיים, ולנצח יהיה חלק מחיי, אך האמת שלמרות זאת קיים תסכול גדול ממצבי. עברה כמעט שנה מאז התאונה+ כמה חודשי פילאטיס, ואני עדיין בספקות אם אי פעם הגוף יחזור למה שהוא היה לפני שהרמתי את השק הארור ההוא, ואוכל להרשות לעצמי לחזור לפעילות האירובית שכל כך אהבתי באותה אינטנסיביות כמו שעשיתי בתקופה המתוארת בהתחלה. בינתיים- אני נזהרת.
זהו, זה סיפורי, אשמח לדעת את דעתך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנ.ב. מה דעתכם על סטודיו סי?
ג'יג'י26/09/2009אני שומעת על מלא בנות שלכו ומתלוננות על כאבי ברכיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפותדודי23/09/2009
סליחה שאני מפגיז בשאלות בימים האחרונים,
פשוט התשובות של ענת כל כך טובות שקשה לי להפסיק :)
בכל אופן,
אתמול לא ישנתי טוב בלילה, קמתי והרגשתי ערני ותיכננתי לבצע אימון בערב.
בסביבות 7 בערב כבר הייתי עייף מאד.
האם במצב כזה של עייפות אפשר להתאמן (בין אם אימון משקולות או אימון אירובי) או שעדיף לוותר וללכת לישון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה חבר
ענת פלדמן23/09/2009אתה מתאר מקרה קלאסי של "להקשיב לגוף". כשאתה עייף, או סתם לא מתחשק או פשוט אין כוח - אז לא בכוח. הגוף זקוק למנוחה ואין טעם לסחוט אותו. מצד שני יש כאלו שאימון יעורר אותם ויתן להם מרץ (לעיתים אנשים באים אלי לאימון מפורקים מעייפות ודווקא מתעוררים במהלך האימון. זה הגיוני) כך שכל מקרה לגופו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסוף
דודי24/09/2009נרדמתי על הספה עם הבגדים ב 8 בערב עוד לפני שהספקתי לקרוא את התשובה שלך
טוב, עכשיו יש לי זמן לשוטט בפורום ב 3 לפנות בוקר :)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הקשבת לגוף שלך ... :)
ענת פלדמן24/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לתוכנית אימון של חודשסמי23/09/2009
היי...
שלום שמי סמי ואני מתכוון להשתתף בTEL-AVIV NIGHTRUN למרחק 10Kשתתקיים ב24.10.09 שזה בעוד כחודש מהיום, אני מתאמן באופן די רציף בשלושת החודשים האחרונים, ותוכנית האימונים שלי כוללת מרחקים דומים.
כרגע אני רץ 10K בסביבות ה-50-52 דקות, רציתי לדעת אם תוכלו להמליץ על תוכנית שתוריד אותי לסביבות ה47-48 דקות, זמן שאני מאמין על עצמי שהוא ריאלי
האם זה אפשרי בזמן של חודש, כאשר אני רץ 3-4 פעמים בשבוע???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי סמי
ענת פלדמן23/09/2009כן. פעמיים מתוך הארבע פעמים שאתה רץ הייתי מחליפה באימון אינטרוולים. עליות, (ובירידה ללכת) שינויי מהירות, ניתורים לגובה. לא לעבוד ב"נפח" אלא לאמן את השרירים להיות מוכנים לעצימות אחרת. בדיוק כתבתי על זה אייטם ל"מנטה" של החודש הנוכחי. בשתי הפעמים האחרות לרוץ את המרחק עצמו. אני מאמינה שחודש מספיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
סמי24/09/2009תודה...
אם תוכלי לפרט קצת יותר לגבי האינטרוולים: מרחק העלייה, שיפוע, זמני ריצה ומנוחה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן24/09/2009זה מה שכתבתי בגיליון ספט' של "מנטה", תראה אם זה מסתדר לך:
1. ריצה בשיפוע: רוצו את אותו המרחק שאתם רגילים לרוץ, הפעם בשיפוע. הגוון במשטח הריצה שלכם מלמד את המערכת העצבית להתאים את עצמה לעצימות האימון ביעילות גבוהה יותר. זה בא לידי ביטוי בסופו של דבר בקצב ריצה מהיר יותר כשאתם חוזרים למישור.
2. ריצת אינטרוולים: השינויים בקצב הריצה (כאלו שיוצרים שינויים משמעותיים בדופק) מלמדים את הגוף להשתמש בחמצן בצורה יעילה יותר. אימון האינטרוולים כולל ריצה של 3 עד 5 דק' בקצב של 85 עד 90 אחוז מהדופק המירבי שלכם, מעבר לריצה קלה של דקה אחת, וחזרה על הסבב כולו ארבע פעמים. מאימון לאימון העלו את מספר החזרות והגבירו את קצב הריצה בכל אינטרוול, עד שאתם משלימים ריצה של 40 דק' (לא כולל חימום דינאמי של 5 דק' והליכה מתונה לסיום).
3. ללכת את זה מהר: התחילו בחימום של חמש דק' הליכה מהירה וחמש דק' של ריצה קלה. המשיכו בריצה בקצב של 70-80 אחוז מהדופק המירבי למשך דקה אחת, וחזרו להליכת "התאוששות" של 3 דק'. חיזרו שנית על הסבב 4 פעמים. בכל אימון העלו את זמן הריצה בחצי דקה עד דקה וקצרו את זמן ההתאוששות ב 30 שניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן מקסימום של אימון כוחירון23/09/2009
שלום רב,
מה הזמן המקסימלי המומלץ לאימון כוח- עד שעה? עד שעה ורבע? שעה וחצי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון, תלוי
ענת פלדמן23/09/2009במטרה , תלוי במספ' אימונים בשבוע. מעל שעה זה מוגזם. אימון של חצי שעה שלוש פעמים בשבוע, גם אם מטרתו מסה יכול לתת יופי של תוצאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מותנייםאלין23/09/2009
היי,
אני רוצה להצר את היקף המותניים שהוא די רחב במבנה שלו גם ככה..האם ריצה תניב תוצאות יותר טובות מהליכה? ברצוני לחטב בעיקר את אזור המותניים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה, או הליכה
ענת פלדמן23/09/2009או כל פעילות אירובית בשילוב עם תזונה ופעילות אנאירובית יפחיתו את אחוז השומן בגוף וגם באזור המתנים.
הריצה מצויינת, לא בהגזמה, ואני תמיד בעד שילוב של כמה פעילויות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס מותן-ירךדודי23/09/2009
בשעה טובה ניצחתי את הגנטיקה הגרועה שלי בתחום זה והגעתי ליחס מותן-ירך של 0.9
ככה שרק עכשיו כאשר אני קצת מתחת לאמצע הטווח בין המשקל המינימלי התקין למשקל המקסימלי התקין עבור הגובה שלי (מבחינת BMI) הגעתי סוף סוף לקצה העליון מבחינת יחס מותן-ירך מומלץ.
עכשיו, הבנתי שמעל 0.9 יש סיכוי מוגבר למחלות שונות ושלא טוב להיות מעל.
השאלה היא אם מספיק להיות מתחת 0.9 או שיש ערך נמוך יותר שצריך לשאוף אליו.
אני בן 30 גובה 1.75.
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה
ענת פלדמן23/09/2009של אחוז השומן הכללי בגוף היא נתון אימון שכדאי לעבוד איתו.
מה עוד? צריך גנים טובים במשפחה, לאכול נכון ומזין, לחשוב חיובי. אחד המתאמנים שלי אמר לי אתמול "אני לא בדיאטה, אלא עכשיו חי נכון". כשאתה חי נכון עבורך (תזונה מתאימה, כושר מהנה ומאוזן... וגם מודעות וחיוביות) אין סיבה לחשוש ממחלות שונות. כן להיות מודעף כן להבדק מידי פעם, ללא פחד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה מוזרה בעת ביצוע פעילות גופניתאביתר22/09/2009
במטרה לשפר את כושרי הגופני התחלתי לפני כשבוע לבצע הליכות. מספר דקות לאחר התחלת ההליכה הופיע גרד נוראי ובלתי נסבל ברגלים שאילץ אותי להפסיק. לאחר מנוחה קצרה התופעה חלפה.
בסה"כ ניסיתי 3 פעמים
מה פשר התופעה? כיצד ניתן לפתור אותה?
בן 40 1.83 מטר, 80 ק"ג, לא עסקתי בפעילות גופנית כ 10 שנים.
בתודה מראש
אביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומות אביתר.
ענת פלדמן22/09/2009האם אתה מדבר על תחושה של כמו נמלים שהולכות מתחת לעור? זה קורה לעיתים כשמתחילים להתאמן אחרי הרבה זמן שלא. עם הזמן זה יעבור, בהבטחה, לא כדאי בגלל זה להפסיק לגמרי. אם שחייה היא אופציה עבורך (בכל מקרה זהו ספורט נפלא) שווה לנסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
אביתר22/09/2009מדובר בגירוד ממש לא בנימול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן22/09/2009אני עדיין מאמינה שזה עניין של זמן.
אני עדיין ממליצה על שחיה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי אביתר
עידו23/09/2009אני יודע בדיוק על איזה תופעה אתה מדבר, אינני יודע להסביר לגמריי את התופעה מבחינה פיזית אך יש לתופעת הגירוד קשר ישיר להזעהץ
התגובה שקבלת גם כן נכונה תופעה זו מופיעה לרוב בתקופה הראשונית של חזרה לשגרת אימונים.
אני עצמי נתקלתי בתופעה כשחזרתי להתאמן לאחר תקופת הפסקה, אני מכיר עד כמה היא מציקה אך אין הרבה מה לעשות מלבד להתעלם, להתרכז בדבר אחר והתופעה תעבור.
אל תתן לזה למנוע ממך לחזור להתאמן, עשה מאמץ והתמד!
עידו רואימי
מאמן כושר אישי
"don't sit, fit!!"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימונים וכושר......22/09/2009
אני ספורטאי מגיל צעיר בענך ספורט,וכבר 7-8 חודשים אני מתאמן שלוש ריצות קשות בשבוע ואימוני כוח.אני בן 17 וכמו שאמרתי אני ספורטאי בעל יכולות אתלטיות כגון כוח מתפרץ גמישות קאדינציה ורציתי לדעת איזה סיבהלהיות לזה שאני רוא יכולה ה נערים באתלטיקה בארץ שנגיד עושים ב1500 מטר 4 וחצי דקות ואני עושה בסביבות ה6 דקות אולי פחות,,וב10 קילומטר יש כאלה שעושים 10 קילומטר ב40 דקות וגם יש כאלה הרבה פחות ואני עושה בסביבות 50..
מה אני עושה שונה מהם שהם בכושר כזה ואני בכושר פחות טוב מהם בהרבה יחסית?
אני מתאמן כל החיים שלי,כמעט שנה ספציפית על ריצות קשות כמו 10 קילומטר,פארטלקים ינטרוולים ,אימוני עליות ולפעמים גם שחייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי יוסי
ענת פלדמן22/09/2009כן. אתה טיפוס אנאירובי. הסבר: אני למשל כל השנים הייתי טובה בריצות ארוכות, ריקוד, שחייה... כל עוד זה היה בעצימות בינונית, זמן רב. במתפרצות - ריצות קצרות - ניתורים למיניהם - ישמור השם... מה שאומר שאני "טיפוס אירובי". זה בא לידי ביטוי בסיבים אדומים (אירוביים) רבים יותר מאשר סיבים לבנים (אנאירוביים). לי קל יותר לפתח ולשמר את הסבולת האירובית ועבורי לפתח יכולות אנאירוביות זה מאתגר יותר. אפשרי, אך מאתגר.
כך שזה לא שאתה לא בכושר, אתה בכושר "אנאירובי".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
.....22/09/2009אוקי,וזה אומר שהפוטנציאל שלי לא טוב לריצות ארוכות?
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ענת פלדמן22/09/2009להתאמן, ובהדרגה להשתפר. הכל בראש - כשאתה נחוש, מתאמן ואופטימי, אתה משיג תוצאות. לעבוד נכון, בזהירות, עם מודעות ורוב קשב לגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד אחוזי שומן בגוףתמר22/09/2009
הי ענת וכולם
אשמח אם תמליצו לי על מכשיר אמין למדידת אחוז שומן בגוף, אני רוצה להתחיל לעקוב אחרי הפרמטר הזה אצלי
שנה טובה לכולם , הרבה בריאות וכושר
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי תמר
ענת פלדמן22/09/2009אני רכשתי בקליפורניה קאליפר אלקטרוני שאני מאד מרוצה ממנו. יש הרבה סוגים, את שלי קניתי מזמן וודאי יש חדישים יותר. שווה לשוטט ברשת, לקרוא המלצות וחוות דעת, ממליצה באתרים באנגלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקליפר זה מה שמודד בקפלי העור ?
תמר22/09/2009את ממליצה על משהו כזה ולא על מכשיר שמחזיקים בידיים או על משקל שיש בו רצועות מתכת ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן
ענת פלדמן22/09/2009הקליפר (אלקטרוני, קטן, חביב, אמין באופן מפתיע) לוקח נתונים משלושה אזורים בגוף: זרוע, בטן, ירכיים. מכשיר שמחזיקים בידיים או משקל בייתי אמין הרבה פחות. אולי נותן הערכה, אם כי זו גסה מידי.
אני מוצאת את עצמי לוקחת עם הקליפר שלוש-ארבע מדידות ועושה ממוצע. זה קרוב מאד מאד ל"תוצאות אמת".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה ההבדל בין אלקטרוני למכאני?
שימי20/10/2009זה משנה אם אני קורא שנתות בקליפר מכני, או רואה ישר את התוצאה בקליפר אלקטרוני?
כי אם לא, אני לא מבין למה צריך להוציא יותר כסף על אלקטרוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא משנה
ענת פלדמן20/10/2009אם עובדים לפי טבלאות במכני - הנתונים מדויקים. לי אין מכאני יש לי אלקטרוני שהיה ממש, אבל ממש לא יקר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד אחוזי שומן מכני
שימי21/10/2009מעולה אם ככה, תודה על העזרה. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד שומן
עופר קיס21/10/2009ברור שאת המדידות אדם אחר יעשה לך. אין אפשרות לקחת מדידות עצמיות.
מה עם מכשירי EBI כגון טניטה שמוכרים בארץ? יש להם מכשיר חדש גם עם ידיות שיותר מדוייק וגם מפריד בין שומן בטני לאיזורים אחרים - בדקתי אותו אתמול והוא נראה לי מהיימן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמד שומן דיגיטלי
שימי27/10/2009האמת הזמנתי כבר את המד אחוזי שומן הדיגיטלי החדש של חברת סקויה, אמור להגיע השבוע.
אומרים שהוא מאוד מדויק, וקניתי אותו במחיר טוב, אז אני מקווה שהוא יעשה עבודה מדוייקת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות קצרותמיטל22/09/2009
1. בזמן הליכה בחוץ, כמעט תמיד באמצע הדרך (אחרי 20 דקות) מתחילים לי כאבים איומים בצד ימין (מתחת לחזה) כמו שריר שנתפס.זה לא קורה בחדר כושר על ההליכון. יש לך מושג מדוע קורה ? ממש מגביל אותי לאחר מכן.
2. האם יש חשיבות לאימון שאעשה יום א+ג+ה לעומת שלושה ימים ברצף? (א+ב+ג). זה באמת משנה משהו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי מיטל
ענת פלדמן22/09/20091. האם רק לאחרונה התחלת להתאמן ו/או ללכת בחוץ? מניסיון שלי זה אמור להסתדר אחרי זמן מה (אחת המתאמנות שלי תארה בדיוק את אותה תופעה, היא הייתה אז בתחילת הדרך). אם את מודאגת, ואולי בכל מקרה כדאי להיבדק
2. אימון של יום כן יום לא מאפשר לגוף להתאושש, לבנות את רקמת השריר מחדש ולחזק אותה בצורה אופטימלית. אם סדר השבוע שלך באורח חיים צפוף אינו מאפשר זאת - עובדים עם מה שיש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לסיים בספרינטעדן21/09/2009
הי,
אני רצה 3 פעמים בשבוע, בד"כ בחוץ בין 50 ל-60 דקות בכל פעם (בין 8.5 ל-10 ק"מ)
ברצוני להשתתף בתחרויות של 10 ק"מ בעוד כחודש (עד כה השתתפתי רק בתחרות אחת), וכמובן להשתפר.
ההתלבטות שלי האם לנסות לרוץ את הדקות האחרונות בספרינט או להמשיך בקצב קבוע לצורך הורדת הדופק באופן הדרגתי עם סיום הריצה.
שאלתי מתייחסת הן לאימון נפח והן לאימון אינטרוולים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי עדן
ענת פלדמן21/09/2009גם אם את מסיימת בספרינט אז אחרי הספרינט, לסיום סיומת, להגיע ל"קו הסיום" אחרי cool down ולא להפסיק בבת אחת. הספרינט נותן לך את אותו אפקט של אינטרוולים, שינויים בדופק, אימון שריר הלב וכו', ואת יכולה בהחלט לשלב אותו מידי פעם בשני סוגי האימון שלך, ועדיין אחריו רצוי לסיים בהדרגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיתוח שריריםאור21/09/2009
שלום אני אור ואני בן 14 וקצת.אני לא שמן אבל אני לא בכושר ויש לי שני עיגולים במותניים שלדעתי הורסים את המבנה שלי..ברצוני לפתח שרירי בטן(ריבועים,כמו שקוראים להם).אני אוכל הרבה למרות שאני אוכל בריא(כוס חלב בבוקר,בצהריים ארוחה חמה שכוללת חלבונים פחמימות ותמיד ירקות,אחר הצהריים פירות וחלב ,ובערב ארוחת ערב כמו - 1-3 פרוסות לחם וסלט או ירקות)..הנה קישור לאתר שממנו אני רוצה לקחת תרגילים לפיתוח ריבועים בבטן.
יש שם תרגילים והדגמות בוידאו.
השאלה היא:האם אני צריך לעשות דיאטה כדי לפתח בטן שרירית?
ותוך כמה זמן יווצרו לי ריבועים ואוכל להתגאות בה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון,הנה האתר
אור21/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבועים
עופר קיס21/09/2009אור שלום.
לכולם יש ריבועים בבטן מתחת לשומן התת- עורי. על מנת לראות את הריבועים אחוז השומן בגוף חייב לרדת. ישנן 3 אפשרויות
פעילות גופנית
תזונה נכונה
שילוב של שניהם - הכי טוב
בקש מהוריך להגיע לתזונאי ילדים, למד מה וכמה לאכול ובנוסף בצע 4-5 ימי פעילות של כדורגל, כדורסל, ריצה, הליכה נמרצת וקצת תרגילי חיזוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 40 מעונין להיות בכושרירון21/09/2009
או טו טו אני בן ארבעים ואני רוצה להתחיל בכושר מה עליי לעשות ? במה עליי להתחיל ?
גובה 70. 1 משקל : 88 ק"ג.
בתודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ירון
ענת פלדמן21/09/2009אכן מתנה נפלאה ליום ההולדת. להתחיל עם שני דברים במקביל:
1. הכושר עצמו, התחל מהליכות 3 פעמים בשבוע, בהדרגה העלה את העצימות שלהן (למשל להוסיף ריצה מידי פעם) עדיפות לגוון עם סוגי ספורט אחרים. האם אתה משחק כדור-סל? רוכב על אופניים? שוחה?
2. התזונה. לאכול נכון, מאוזן ובריא. באתר שלי תוכל למצוא הכוונה ראשונית.
אם אתה ממש בתחילת הדרך בשני הסעיפים אני ממליצה בחום על יעוץ אישי.
בהצלחה ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניאיציק20/09/2009
שלום
אני כבר שנתיים לא עשיתי כושר וגם בנוסף עליתי במשקל .
רציתי לדעת איך אני יכול להכנס לכושר ריצה ולשפר את סיבולת לב הריאה , אני יודע שאומרים שזה קשור לדופק , אף פעם לא הבנתי איך אני יכול לשנות בהדרגה את הדופק שלי וליצור יכולת לרוץ באופן רציף יותר כל פעם .
בברכה
איציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניין של אימון
ענת פלדמן20/09/2009מתחיל בהליכה, ומשלב מידי פעם כמה דק' של ריצה. שלוש פעמים בשבוע, סיבוב של כחצי שעה. כל פעם אתה מגדיל את זמן הריצה על חשבון ההליכה. ככל שאתה מפתח את הסבולת האירובית שלך את יכול לרוץ על דפקים נמוכים יחסית. איך זה בא לידי ביטוי? באימונים הראשונים אתה מתנשף מאד, בהדרגה אתה לא רק מצליח לרוץ אלא גם לנשום...
מדגישה שחשוב להתחיל בהדרגה.
בהצלחה, עדכן אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)