מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה-דיאטת השמנה(:05/09/2009
היי
אני עוסקת בספורט הרבה מאוד מאוד מאוד שנים...בחצי שנה האחרונה בכלל הפעילות האינטנסיבית שלי שכוללת חוץ מהענף שאני בו גם עבודה בחדר כושר ירדתי במשקל בצורה משמעותית
אני במגמת עלייה הצלחתי לעלות עד כה 2 אבל זה עדיין לא מספיק ואני צריכה לפחות עוד 2 לעלות
אני מכניסה פחות ממה שאני מוציאה ובגלל זה אני במאזן שלילי רוב הזמן
אני משתדלת לשלב דברים חיוניים כמו שומנים אבוקדו ש.זית וכו' אבל בכל זאת קשה לי לדחוף הרבה אוכל לגוף אני צריכה בצריכה היומית שלי לפחות עוד איזה 300-500 קל'
רציתי לשאול מה היית מציעה לי לאכול\לעשות כדי לחזור למשקל שלי בצורה הנכונה ביותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי טל
ענת פלדמן05/09/2009אנחנו מכוונים לאיזון. אם זה אפשרי (כי רצוי) להפחית ולאזן את שעות האימונים ואת האינטנסיביות שלהם מיחד, וכן, להקפיד על תזונה מתאימה מאידך. כך שיש צורך בפיין טיונינג לשני הכוונים לטובת הבריאות (פיזית ומנטלית). יכול להיות שבמקרה שלך כדאי לשלב שייקים מיוחדים לדיאטת השמנה, וודאי שבהתאמה אישית, אם כי את יודעת שאני בעד אוכל... ,תזונה וספורט הם רק שתי צלעות במשולש "שלי", השלישית היא כל עניין החשיבה, מודעות, דימוי גוף - גם אלו צריכים לקבל מענה.
חסרה לי התמונה הכוללת על מנת לתת מענה כמה שיותר אחראי, אם כי כמה נק' למחשבה: איזון, מודעות, אחריות, וכדאי גם לקבל יעוץ והכוונה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
(:06/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותערן05/09/2009
אני בן 17,לאחרונה התגלה שלאחי ואחותי יש אחוז קרוסטרול גבוה,זה כנראה גנטי כי לשני הורי נטיה תורשתית לאחוז גבוה,כי אבא של אבי הייתה נטייה לקרוסטרול גבוה.
ולכן אני קצת לחוץ בנוגע לבדיקת דם,זה לא שייך בנוגע למחט
למרות שאני יודע שזה לא סביר שזה יופיע בגיל כזה,אני מניח,יש סיכוי
שאולי התוצאות עלולות להיות שונות בפעם הבאה שאבדק.
רציתי לשאול מה הסיכוים שהנטיה לאחוז קרוסטרול גבוה דילגה מעלי?
אני יודע שנושא כזה מתאים יותר לפורום בריאות,אבל רציתי לשאול
כי אחי לדוגמא חייב להתאמן כדי להוריד את הכרוסטרול הרע,מצד שני אימונים
כאלה יכולים גם לעלות את יחס השומנים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אנונימי
ענת פלדמן05/09/2009אתה מתכוון לכולסטרול. אם זה גנטי לצערי יכול להיות שבדיקת הדם תראה שגם לך כולסטרול גבוה בדם. אבל אין מה לפחד. לפני שנוטלים כדורים (הרופאים ידם קלה על התרופות) זו הזדמנות טובה לעשות פעילות גופנית, לאכול נכון (שומנים בריאים, אכילה מאוזנת) אני מניחה שקיבלתם הכוונה מתזונאית לגבי אכילה נכונה לכולסטרול גבוה + פעילות גופנית מתאימה. ואם לא - אז כדאי לקבל הנחייה שכזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרגילים לשרירי חזהנעם02/09/2009
שלום רציתי לדעת האם קיימים תרגילים שעובדים על שרירי החזה ואינם צורכים משקולות (תרגילים כמו מתח, כפיפות בטן או שכיבות סמיכה שאתה המשקולת רק שפועלים על שרירי החזה).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרגיל
ענת פלדמן02/09/2009מול התנגדות הגוף לטובת חיזוק שרירי החזה הוא באמת הפוש אפ - שכיבות סמיכה בזויות שונות של הידים על הרצפה. מה שיפה זה שבמקבלים אתה גם עובד על זרועות, גב, בטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה סוג של פוש אפ?
נעם02/09/2009כשאני עושה שכיבות שמיכה, אילו זוויות פועלות על החזה?
לפי ידיעתי זוויות רחבה עובדת על החזה וזווית צרה יותר( כפות ידיים מתחת לכפתיים) עובדת על היד, האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה לגבי תרגילי בטן
נעם02/09/2009לפני שבוע התחלתי לעשות בבית תרגילי בטן.
התרגילים שאני עושה הם: כפיפות בטן - 200 כפול שלושה סטים
פלאנק - למשך דקה כפול ארבעה סטים
כפיפות בטן לצד - 20 לכל צד כפול שלושה סטים
יש לך הערות או הצעות לשיפור? האם תרגילים אלה יביאו אותי לתוצאה הרצויה? (קוביות בבטן כמובן...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי
ענת פלדמן03/09/2009מאמר על תרגילי בטן לגברים (וגם אחד לנשים) הוא קיים כאן ב BEOK ונדמה לי שגם שמתי אותו באתר שלי תחת "מאמרים". בכל מקרה: גוון בתרגילים, פעילות אירובית ותזונה - בשילוב עם גנים טובים = קוביות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לחזה
טל03/09/2009זה נכון
הרחבה של היידיים - יותר מאמץ עובר לחזה (תנועת שירירי היידים נהיית קצרה= הידיים משתתפותפחות) הצמדה של היידיים (יהלום) עבוד יותר על יד אחורית (תנועת היד גדולה יותר בעוד שתנועת שריר החזה קטנה יותר)
אני ממליץ לעשות שכיבות שמיכה על האגרופים (כמובן שתחת מזרון אנחנו לא בצבא) הרבה יותר נוח, יורדים יותר, ופחות מאמץ על המפרק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לחזה
טל03/09/2009זה נכון
הרחבה של היידיים - יותר מאמץ עובר לחזה (תנועת שירירי היידים נהיית קצרה= הידיים משתתפותפחות) הצמדה של היידיים (יהלום) עבוד יותר על יד אחורית (תנועת היד גדולה יותר בעוד שתנועת שריר החזה קטנה יותר)
אני ממליץ לעשות שכיבות שמיכה על האגרופים (כמובן שתחת מזרון אנחנו לא בצבא) הרבה יותר נוח, יורדים יותר, ופחות מאמץ על המפרק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נכון,
ענת פלדמן03/09/2009יותר קבוצות שרירים משתתפות בפעילות, זה לא עובד "רק", זה עובד על "יותר קבוצות שריר". מסכימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנסה להוריד במשקל ולפתח שריריםרועי02/09/2009
שלום ,
אני בן 28 173 ס"מ ושוקל 75 קילו .
התחלתי להתאמן לפני 4 חודשים (הייתי שוקל 83 קילו) , אירובי ומשקולות.
אני רץ 4 פעמים בשבוע בימים לא עוקבים במשך 55 דקות ומתאמן עם משקולות 6 פעמים בשבוע (כל פעם על חלק אחר בגוף)
בנוסף, אני מקפיד על תזונה של 1500 קלוריות ביום.
השאלה שלי היא :
1. כבר חודש אני לא רואה תזוזה כלפי מטה של השקל שלי .
2. אני לא מצליח לפתח שרירים
מה אני עושה לא נכון ?
תודה רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה להתייחס ..
טל02/09/2009אציין כי אינני מדריך מכל סוג שהוא....
גםם אני מתאמן כ 4 חודשים והרזתי באופן משמעותי כמוך, ובנושא זה רק רציתי להגיד לך כי גם לי היו שבוע שבועיים שהמשקל כמעט לא זז, ואז דווקה בשבוע שבו עשיתי מנוחה באימון המשקל ירד...וקשה לחזות את התנהגות הגוף...
(למרות שחודש זה באמת קצת הרבה...)
ענת אשמח אם תתיחסי:
למיטב ידיעתי כמעט ולא ניתן "לעלות במסת שריר" במקביל לירידה במסת שומן... לכן תמיד יש לשאול מה המטרה... אם המטרה היא להרזות כי אז גם אימון המשקולות צריך להיות בהתאם...
אם המרטה היא לפתח שרירים כי אז צריך לקחת בחשבון כי הדבר עלול לגרום גם לעלייה במסת שומן....
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם טל, ועוד :)
ענת פלדמן02/09/2009ראשית חיטוב ורק אחכ מסה
חשובה חלוקת האוכל במשך היום (מזמינה לאתר שלי תחת "תזונה", נק' למחשבה וכמה טיפים)
האם מדדת היקפים?
סבלנות והתמדה, גם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה?
רועי02/09/2009כשאת אומרת קודם כל חיטוב ואח"כ מסה, את מתכוונת קודם כל לרדת במשקל ואח"כ לפתח שרירים ?
לאיזה משקל אני צריך לשאוף?
תודה על התשובות (לענת ולטל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן02/09/2009קודם לרזות, להפחית את אחוז השומן בגוף, לשמר את מסת השריר, ורק אחכ נפח - וכל זה בהתאמה של תפריט לפי כל אחת מהמטרות.
אני לא יודעת מה המשקל שאתה אמור להגיע אליו, תלוי במבנה הגוף, זה נתון פחות רלוונטי, מה שמשנה יותר זה אחוז השומן בגוף. היקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוז שומן....
טל03/09/2009אשמח אם ענת תתקן במידה ומה שאני אומר אינו נכון:
אחוז שומן תקין לגבר בגילך הוא בערך בין 10-20 % כש 10 זה ממש מצויין ו20 זה על גבול של עודף שומן.... (לא מתחייב על זה- רק בגדול)
יש בכל חד"כ שמכבד את עצמו משקל שיודע למדוד אחוז שומן... (האחוז שהמשקל נותן אינו מדוייק מכיוון שהוא משתנה בין אדם לאדם וגם ע"פ "סוג ההשמנה"- למשל גברים שבד"כ נוטים יותר להשמין באזור הבטן יקבלו תוצאה טובה יותר מהערך האמיתי מכיוון שהמדידה היא מעבר של זרם חשמל דרך הרגליים... יש בוינגייט בדיקה אמינה יותר)
למרות שהמשקל אינו מדוייק כדאי להמדד עכשיו, ולחזור להמדד עוד חודש/חודשיים, כי ההפרש בין המדידות הוא כן משקף... (כלומר יכול להיות שמהשקל יראה שאתה 17 וירדת ל14 ושבפועל אתה 19 וירדת ל16 אבל ההפרש נשאר אותה דבר...)
בפועל שמתאמנים לחיטוב שואפים להוריד את מסת השומן תוך כדי מינימום פגיעה במסת שריר...
(לכן כדאי לאכול לפני האימון- מנה קלה של פחממות [פרי] ואחרי האימון [מומלץ כמה שיותר קרוב] מנה של פחממות וחלבון [עדיף מייד אחרי האימון לאכול חלבון ע"ב חלב כמו קוטג' או יוגורט מכיוון שיותר קל לגוף לעכל...)
אכילת פחמימה לפני האימון תפקידה לספק לגוף את האנרגיה לאימון ולמנוע למינימום האפשרי את שירפת השרירים עצמם..
.(באירובי אינטנסיבי תיהיה שירפה מסויימת...) איכלה של פחמימה + חלבון אחרי האימון תפקידה לאפשר לגוף לבנות את השרירים מחדש (במהלך האימון נוצרים קרעים מיקרוסקופיים בשריר ואחרי האימון הכגוף "מתקן אותו מחדש" כך למעשה נוצרת גדילה, אי הספקה של פחמימה עלולה לגרום לחוסר בנייה של השריר מה עלול לגרום לפגיעה במסת השריר)
אכילת הפחמימה תפקידה להחזיר לגוף את מאגר הפחמימות שלו....
בגדול כשאנשים אומרים שהם רוצים לרדת במשקל כוונתם האמיתית היא לרדת במסת שומן...
לכן כאשר המטרה היא לרדת במסת שומן (==חיטוב, הרזיה) יש לשמור על מאזן קלוריות שלילי... כאשר מקפידים לפזר את הארוחות במשך היום... ולאכול לפני ואחרי האימון כפי שציינתי...
פעילות אירובית למשכי זמן ארוכים(45 ד- שעה ) תורמת כמובן הרבה לצורך ההרזיה( באימון קצר ואינטנסיבי- לדוגמא ריצת 2000 בקצב תחרות, הגוף אומנם מוציא הרבה קלוריות אבל לא משתמש כמעט במאגרי השומן)...
מאידך כאשר המטרה היא לעלות במסת שריר, נשמור על מאזן קלריות חיובי, תוך כדי מתן דגש גדול עוד יותר לאכילת חלבונים ובפרט אחרי האימון (מתאמנים רבים משתמשים בתוספי חלבון [שייק] אני באופן אישי אינני מאמין בזה אבל זו דעתי בלבד ורוב המתאמנים יחלקו עליי....)
חשוב לי לציין שרשמתי פה ידע טיאורתי בלבד , מנסיוני האישי בלבד (אינני מדריך) ולדעתי כדי לך להתייעץ דבר ראשון עם תזונאי/ת, (גם אני זילזלתי וגיליתי כי טעיתי טעות מרה...) יש הרבה מה ללמוד באיך ומה לאכול (הרבה מעבר ללא לשתות קולה או לאכול שוקלד.... ואני באופן אישי מאוד ממליץ הפגישה שינת לי את החיים..) ודבר שני להתייעץ עם מדריך לצור
י* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
טל03/09/2009ובנוסף להתייעץ עם מדריך (שמבין על מה הוא מדבר) לצורך בניית תוכנת מתאימה למטרותיך....
לעניות דעתי 6 פעמים אימון משקולות כאשר מטרתך היא להרזות זה מעט הרבה
ענת אשמח מאוד עם תתקני מקווה שדייקתי ועזרתי
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל טל
ענת פלדמן03/09/2009כיף גדול שאתה פה, ותודה. מילים כדורבנות, כל הכבוד !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת וטל
רועי15/09/2009אמנם קצת באיחור (מצטער)...
תודה רבה לשניכם. באמת עזרתם לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ענת פלדמן15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור כושראיציק02/09/2009
בוקר טוב
1. האם שיפור סיבולת לב ראה בריצה עוזרת לכושר בשחייה ??
הסיבה שתחלתי לשחות פרפר וזה מאוד קשה ואני לא מצליח לשחות יותר מבריכה אחת או לפעמיים 2 בקושי (25 מטר ) השאלה איך ניתן לשפר את הכושר שאני יוכל לפחות לשחות 200 מטר רצוף
2. בקשר לחתירה - התחלתי לשחות עם קיפרים וזה ומוציא אותי קצת מהקצב בגלל האוויר
לאט לאט אני מיתרגל וזה נהיה יותר קל - השאלה מה ההבדל אם אני שוחה 30 בריכות רצוף בחתירה בלי מנוחה בכלל או שבגלל הקיפר כל 8-10 בריכות אני מפסיק לאיזה 20-30 שנ' (למה לא מומלץ לעשות הפסקה ?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי איציק
ענת פלדמן02/09/20091. נשמע מוזר אבל אין קשר בין כושר לריצה לכושר לשחייה (!) כושר לפרפר: אימון אימון אימון. אישית אני הרמתי ידים, מתמקדת בחתירה חזה וגב. עד היום אני לא מסוגלת יותר משתי בריכות פרפר. יכול להיות שנחוץ גם פיין טיונינג בסגנון .
2. לא מומלץ להפסיק על מנת להוריד את הדופק לדופק מנוחה. עצירה של כמה שניות היא לא משמעותיתף נהפוךהוא - אתה יוצר שינויים בדופק וזה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להתייחס
טל02/09/20091- מניסיוני האישי אין הרבה כושר בין שחיה לבין ריצה, ובכלל בשחיה משפיע מאוד יעילות הסגנון (אצל אנשים שלא שוחים מי יודע מה, זהו פרמטר ממש קריטי, כי אם הרבה מהמאמץ "הולך" על תנועות לא נכונות ולא הלתקדמות במים,אז גם אם אתה בכושר טוב שחיית בריכה תגרור מאמץ גדול הרבה יותר מכפי שהייתה לוקחת אם הסגנון הוא "יעיל" ) ועדיין שיפור כושר כללי גורם לשיפור כלשהו גם שחיה....
2- פרפר (בעיקר שאלה לענת...) אני הייתי נזהר מאוד עם הפרפר.... נכון שזה כיף מאוד אבל למיטב ידיעתי (ענת- התייחסות בבקשה) זה לא בריא לגב עקב תנועת הכימור.... כמו כן מניסיוני האישי: הייתה תקופה שרציתי לשפר את יכולתי לשחות פרפר וגם אני הייתי מת אחרי בירכה או 2, אז אמרתי לעצמי שאני אוסיף כל אימון עוד בריכה וכשהגעתי ל5 בריכות הייתה לי מה זה התקווצות שרירים ברגל, אז אם אתה בכל זאת הולך אם זה אני הייתי מאוד נזהר...
לגבי שחיה באופן רציף, לדעתי זה גם תלוי במטרה:
אם אתה מתאמן לתחרות שבמהלכה תשחה מרחק בים פתוח בלי עצירות : טריאתלון, צליחת הכנרת או משהו בסגנון, לדעתי כדאי גם לתרגל שחיה רציפה (לא חובה עם קיפר אבל פשוט לא לעצור, או לשחות בים-- ממליץ מאוד זה כיף לא נורמלי)
אם אתה מתאמן (=מתרגל) על מנת לשפר את סגנון השחיה שלך...(דבר שישפר את הישגיך באופן ניכר, גם כמעט ולא ישפר את הכושר) אז עלייך לעצור כל בריכה על מנת לחשוב על תנועותיך ועל סגנונך....וכתלות ברמתך גם "לפרק" רגליים וידיים, ודווקא לא להביא את הגוף למאמץ על מנת שתוכל לחשוב ובאמת לשפר ( מחומר שקראתי בנושא ומניסיוני האישי, שחיה על מנת לשפר את הכושר לא משפרת את הסגנון [מכיוון שבזמן המאמץ, הרבה יותר קשה גם לחשוב על הסגנון והגוף חוזר אוטומטית לתנעות המושרשות])
אציין רק שכתבתי את הדברים על סמך ניסיוני האישי בלבד ואינני מדריך מסוג כלשהו
בברכה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומות טל
ענת פלדמן02/09/2009ותודה על התרומה המשמעותית והנעימה בפורום.
פרפר: קול, מגניב ולטובת אימון: בעיקר מקפיץ את הדופק. אולי הייתי צריכה להזכיר את זה בהודעה הקודמת. זה מעורר, ממריץ, ומספיק שתי בריכות גג בשביל לאתגר את הגוף ואת שריר הלב.
כשמבצעים חימום כמו שצריך לפני (שחיית חזה חתירה או גב) מתיחות טובות אחר ובסה"כ שרירי הגוף מחוזקים - וכמובן כמובן אם הסגנון נכון - לא אמור להיות לחץ על החוליות.
מוציאה במנטה של חודש אוק' טיפים לשיפור השחייה, כדאי לחכות :))
לילה מצויין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת משקולות ממעיטה את החשיבה ?א01/09/2009
היי
נתקלתי באמירתו של הרמב"ם
רציתי לדעת מה עומד מאחורי המשפט והיכן ניתן למצוא עוד מקורות שמפרשים זאת.
אתלטיקה כבידה – התאבקות והרמת משקולות – אינם מומלצים שכן ממעיטים את החשיבה.
תודה
האמרה המלאה -->
אומר הרמב"ם:
"ההתעמלות היא העיקר הגדול בהתמדת (בשמירת) הבריאות ונדחית (ומרחיקה) רוב החוליים"
מתי מתעמלים?
התעמלות רצוי לעשות על קיבה ריקה.
בתחילת היום.
לא בהגזמה.
לא להתעמל בחום רב מידי ולא בקור רב מידי.
לאחר ארוחה טוב שילך כ-4 אמות בתוך ביתו ואחר-כך ינוח מעט.
ההתעמלות הטובה היא התעמלות שנעים לעשות אותה – כמו משחקי כדור שמפעילים את הגוף וגם מעוררים צחוק ושמחה.
אתלטיקה כבידה – התאבקות והרמת משקולות – אינם מומלצים שכן ממעיטים את החשיבה.
הליכה מרובה מומלצת שמרגיעה ומסייעת למחשבות להתנהל בנוחות ובבהירות.
רצוי להתחיל בהתעמלות חלשה ואטית ואח"כ יתקדם למה שקשה יותר.
קשישים צריכים להשתדל להניע את גופם ולא להתרגל בישיבה רבה מידי. יכולים ללכת מעט ולהרגיל עצמם בתנועות.
הזמן הטוב להתעמלות הוא לאחר השלמת עכול המזון מסעודת הערב.
אם מתעמל הרבה, רצוי לפני ההתתעמלות לסוך את הגוף במעט שמן. שלא יתייבש ויהיה רענן ולא עייף.
ואומר הרמב"ם: לו הנהיג האדם עצמו כמו שמנהיג את בהמתו אשר ירכב עליה, היה ניצל מחולאים רעים רבים.
סדר היום צריך להיות כך:
בבוקר בקומו יתרוקן וישטוף עצמו.
אחר כך רצוי להתעמל מעט
ורק אח"כ יאכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהיכן נלקחו הדברים
ענת פלדמן01/09/2009סתירה: התעמלות רצוי לעשות בתחילת היום
(לא מסכימה שעל בטן ריקה, יסלח לי הרמב"ם, זה מאד תלוי)
הזמן הטוב להתעמלות הוא לאחר השלמת עכול המזון מסעודת הערב.
קטונתי מלפרשן. ובכל זאת:
כשמשתפים את המוח בעבודת הכוח מיחד ומשלבים גם (!) פעילות מהנה כפי שאומר החכם מאידך - פעילות מומלצת שאינה ממעיטה את החשיבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתרינה01/09/2009
הורדתי במשקל בצורה מתונה ביותר 24 ק"ג עד לפני שנה מ83 ק"ג ל59 (גובה 1.72).... ואיך אומרים? הכי קשה לשמור, לפני כחצי שנה עליתי 3 ק"ג ומאז ניסיונות ללא הרף לרדת חזרה ל59 ק"ג. לפני חודשים שיניתי את תוכנית האימונים שלי ועברתי מהליכה מהירה בחוץ כ4-5 פעמים בשבוע כשעה לריצת אינטוולים 4-5 פעמים בשבוע 5-7 ק"מ ובנוסף כפיפות בטן בכל אימון סטים של 15*10 במכשיר קשה במיוחד, ואכן הצלחתי להוריד 1.5 ק"ג. הבעיה שאני מרגישה עדיין צפיפות גדולה בבגדים, מבחינת תזונה אני במינמום וזה כבר לא יהיה בריא לרדת מזה. יתכן ועלי לחזור להליכות?(ואני לא מחפשת הקלות אני נהנהת מהריצות) יתכן והעלתי מסת שריר בפלג גוף תחתון בעקבות הריצות ולכן הבגדים לא משחוררים? אודה לעצות מועילות המצב הזה מתסכל וגם אם אני נראת סבבה לא בא לי להחליף מלתחה.
ושוב תודה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ענת פלדמן01/09/2009שאפו על הירידה במשקל !
אני מפנה אותך ברשותך לאתר שלי תחת "מאמרים שלי" תראי כתבה שפורסמה בנענע 10 שקראתי לה "להיות שמנה בראש". המסר: כשאנחנו מתכנתים את המוח שלנו "לראות" אותנו רזים, להרגיש באמת את המשקל האידיאלי שלנו (בתת המודע) - כך גם שומרים עליו.
תתכן עליה במסת השריר, לדעתי לא כזו שמביאה לצפיפות בבגדים.
לא ציינת מה את אוכלת (ומתי) - אשמח לקבל פירוט על מנת לתת חוות דעתי. יכול להיות שגוון, "פיין טיונינג" בהרכבים ובשעות יעשה את ההבדל
גם בכושר - כדאי לגוון. גם הליכות, גם ריצות, הכל בולך. להוסיף לכפיפות הבטן (גם בתרגילי הבטן אפשר לגוון) תרגילי התנגדות נוספים, וכמובן מתיחות.
מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד מתחברת
רינה03/09/2009ענת
מאוד מתחברת לרעיון "שמנה בראש" כאשר הדיאטה הפכה אצלי בראש לאורך חיים ההתמקדות בכמה ירדתי וכמה ארד תוך כך וכך זמן הפך שולי וכך אכן הצלחתי בצורה מתונה ביותר (שנתיים) לרדת 24 ק"ג. יש לציין שרוב חיי הייתי בעודף משקל של 6-10 ק"ג ביחס למשקל היעד שלי ועודף משקל של 24 ק"ג היה משהו נקודתי וחריג וגם את זה ידעתי לקבל מתוך ידיעה שהשמנה שבי היא שמנה של עודף הרבה יותר נמוךוהחריגה נבעה מטראומה ומהצורך של התת מודע שלי להגן על עצמו (נשים בהריון למשל מעלות במשקל כצורך להגן על העובר) לאחר ירידה של 20 ק"ג בהפוך על הפוך החלתי להיות אובססיבית לפרקים.תזונה קפדנית ואף לעיתים לא בריאה (מזון מועט מידי) ואימונים מפרכים. תוספי לזה את אידיאל היופי הבלתי מתפשר, מה שיצר נוסחא הזויה של התעסקות 24/7 בעניין. ברור שמצב זה שהפך העיקר לא בריא בשום צורה ובעיני זו חשיבה של הפרעת אכילה. מכאן ועד איך להשתחרר מההפרעה העבודה ממש קשה, אך אין סיבה שכפי שהצלחתי להבין שדיאטה זה לא מצב זמני גם כאן לדעתי אפשר לעשות את השינוי לשמנה שבראשי, לדעת לשחרר זה הבסיס בעיני, משם הכל נפתח וצריך לדעת לתחזק זאת.
אז ככה בניתי לי תפריט יומי. שיניתי הרגלים כמו לאכול פעם אחת ביום או פעמים לאכילה של כל 3 שעות. השינוי העיקרי היה , אכילה בבוקר של פרוסה מקמח מלא עם ממרח (לא מתוק) כאשר הארוחה הראשונה שלי היה רק ב12:00-13:00 ( ד"א זה השינוי הכי משמעותי שפתר לי בולמוסים של אכילת לילה). טוב נתמקד:
07:00 פרוסת לחם קל מקמח מלא עם גבינה עד 3% / כפית תחינה ולפעמים תוספת של כף טונה או סרדינים.
10:00 חטיף דגנים עד 100 ק"ל / תפוח / עוגיה / 30 גרם קורנפלקס פייבר עם רבע כוס חלב
13:00 סלט גדול (מלפפון, עגבניה, פלפל, ולגיוון סלק/אפונה/אגס/ שועית ירוקה /מעט ענבים) + חצי קופסא טונה / סרדינים בשמן (סחוט) 100 גרם פסטרמה / קופסא גבינה לבנה / קוטג/ 2 קציצות עוף+ 2 פרוסות לחם קל/ כוס אורז/ כוס פסטה+ חצי כוס ירקות מבושלים ברוטב עגבניות.
16:00 חטיף דגנים/פרי/ 10 שקדים/ כוס -2 פופקורן (ללא שמן)/ 2 פרכיות אורז/ חופן ביגלה
19:00 ביצה / מנת עוף/ מנת גבינה + פרוסת לחם קל + ירקות בשלל צבעים
22:00 זמן הנישנוש ..פופקורן ללא שמן / מנת קורנפלקס/ מנת פרי / קרטיב
*** אם עשיתי אימון באותו יום אני עושה אותו בד"כ ב20:00 ולאחר האימון מוסיפה מנת פחממה וחלבון.
תרגול נוסף שעשיתי עבוד עליו זה מה שאני קוראת לו אווירת אכילה , תמיד לשבת ברוגע ובסביבה נטולת גירויים וללעוס לאכול לאט ולהנות מכל ביס.
בסופי שבוע אני משחררת וקובעת לי כל פעם מזון אחר שכביכול מפר את התפריט הבסיסי , פרוסת עוגה עשירה / מנת גלידה/ אכילה במסעדה / 2 מנות אלכוהול
מה שבטוח התכנונים האלו יוצרים שחרור מהראש ברגע שההרגל הופך קבוע וכמעט על אוטומט.
זהו! די ! כנראה שהשמנה בראשי תמשיך לעשות לי תרגילים :-)))
מה את אומרת?
ועוד לא אמרתי אבל תודה ג- ד- ו-ל-ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
ענת פלדמן03/09/2009מדהימה, מופת והשראה. קראתי תגובתך בחיוך, מסכימה עם כל מילה: זהו מפעל חיי.
הדרך עצמה, התהליך הוא העיקר, ואת עוברת אותו מצויין, כך עולה מהדברים, מהתפריט ומהחשיבה. מה שכדאי (כי אנחנו תמיד לומדים, מתפתחים, צומחים) הוא לתכנת את השמנה בראש להיות רזה בראש, להפנים באמת את דרך החיים הבריאה הזאת, להבין לפניי ולפנים שהכל בסדר. ואז הכל הרמוני, מאוזן, בין הגוף לנפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניר.30/08/2009
שלום,
לאחרונה התחלתי לשמור יותר על תזונה, כי אני רוצה לרדת במשקל 5 ק"ג (אני בת 46, בריאה, גובה 1.65 ושוקלת 68.5 ק"ג),
הורדתי חטיפים, מתוקים ושתיה מתוקה ומשתדלת לאכול בריא/מאוזן. ובינתיים במשך כשבועיים הורדתי חצי קילו לשבוע, אני יודעת שזהו הקצב הנכון, אך יש לי מאין "דד ליין"(סוף החודש) והייתי רוצה לרדת 1 ק"ג לשבוע ורציתי לדעתהאם יש דרך לעשות את זה בצורה בריאה / נכונה.
כמו כן, אני רוקדת ריקודי עם בין פעם לפעמיים בשבוע והתחלתי להוסיף כל יום (בימים שאיני רוקדת) הליכה וטיפה ריצה (בהדרגה).
אין לי הרבה ניסיון בענין, ורציתי לשאול כמה זה הכרחי לעשות שיחרור ו/או מתיחות לפני או אחרי אימון ולמה?
תודה, תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ר. יקרה
ענת פלדמן30/08/2009שאפו על הבחירה בבריאות והירידה במשקל. אתחיל מהסוף: כן אכן כן, חשוב מאד להקפיד לעשות מתיחות בסיום. לגב, לירכיים, לשכמות, לזרועות. לתת לגוף את השחרור לו הוא נחוץ אחרי מאמץ, כמו גם את הגמישות לטובת שמירה על הבריאות, השלד, ביצוע פעולות פונקלונליות - המתיחות מונעות פציעה. לפני תחילת הפעילות - חימום דינאמי. אם כי בריקודי עם עצם זה שאת מתחילה בהדרגה זה כבר חימום בפני עצמו. שמרי את המתיחות לסוף. עבודת המחקר שלי בוינגייט בחנה את יעילות החימום הדינאמי לעומת הסטטי בהכנת הגוף לפעילות - מסקנה ברורה - דינאמי עדיף לפני, סטטי (מתיחות) - אחרי.
לגבי הירידה במשקל. את אכן עושה זאת בצורה בריאה. הוסיפי עבודה אנאירובית (לטובת העלאת השריפה הקלורית היומית גם במנוחה, לטובת שימור מסת השריר) המשקל פחות רלוונטי, יותר משמעותי צמצום היקפים. הקפידי על 5-6 ארוחות ביום (יש דוגמאות באתר שלי) ו... כן, גם פעילות אירובית עצימה (הריצה זה טוב, למשל, או אימון אינטרוולים תוך קשב לגוף).
זכרי שהמטרה היא שמירה על אורח חיים בריא, ולמרות היעד - נסי לא להגזים. הכל במידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון ארוביד30/08/2009
שלום.יש לי בעיה בברך(אין לי פיקה וגם הסחוס הרוס עקב תאונת דרכים) , מה שגורם קושי בבצוע אימון אירובי.ניסיתי הליכון אבל בגלל הברךההליכה שלי איטית וגם זה רק כרבע שעה,וכמעט אין שריפת קלוריות.ניסיתי גם חתירה,ובהתחלה חשבתי שזה בסדר,אבל לאחר פעמיים-שלוש התחילו כאבים חזקים בברך.אשמח לדעת האם אפשרי לעשות מכשיר חתירה בלי להפעיל לחץ על הברך או שאולי יש תרגילים אחרים היכולים לפתור אתה בעיה.תודה מאש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באימון אירובי
ענת פלדמן30/08/2009המטרה היא להעלות את הדופק ולאמץ את שריר הלב. לא חייבים להפעיל לשם כך את הרגליים. אימון קיקבוקסינג למשל, שמתבצע רק עם פלג הגוף העליון יכול לעשות את העבודה. גם שחייה - כשהרגליים לא זזות כלל (קשורות עם מצופים) והידיים מקדמות אותך זה יופי של פיתרון. בהתחלה קשה ומאתגר ובהדרגה קל וממכר. אם בחתירה מרגישים את הכאב - זה לא פיתרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון אירובי
שי אלנקרי31/08/2009האופציה של השחייה והקיקבוקסינג יכולים להיות נהדרים, יחד עם זאת יש מכשיר שלא ניתן למצוא הרבה בחדרי כושר, זהו מכשיר האופניים לידיים (בדרך כלל נמצא במקומות שיקומיים) וגם מכשיר חתירה שגם לא מצריך כלל שימוש ברגליים. אופציה נוספת היא אימון על מחזורי לפלג הגוף העליון. למשל: את מכינה לעצמך 3-4 תחנות כוח לאימון ופשוט עוברת מאחד לשני ללא מנוחה, תוכלי לעבור מתרגיל חזה, לתרגיל כתף, לתרגיל גב ולקנח בבטן. כל סבב כזה יכול לקחת 2-4 דקות כאשר בסיומו של סבב את מגיעה לדופק גבוה, לפעמים אפילו יותר מאשר באימון אירובי רגיל. את לוקחת מנוחה קצרה של דקה-שתיים ושוב חוזרת על הסבב. 2-3 סבבים ואת מכינה סבב תרגילים חדש. 4-5 סבבים יכולים לקחת 30-40 דקות שבהם תרוויחי את שריפת הקלוריות הגבוהה, שיפור הסיבולת לב ריאה וחיזוק השרירים.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה ויש לי עוד שאלה
ד.31/08/2009היום עשיתי אימון על מכשיר חתירה רגיל אבל הקפדתי לא לכופף את הברך,כלומר במקום התנועה שבה משחררים את החבל וכל הגוף זז קדימה עם המושב תוך כיפוף ברכיים,נשארתי כמעט באותו מקום מבלי להזיז את המושב ורק התכופפתי קדימה עם הגב מבלי לכופף את הרגליים ושוב משכתי את החבל כאשר את רוב המאמץ אני עושה עם הידיים.(אני מקווה שהסברתי את עצמי מספיק טוב).השאלה שלי האם אפשר לעשות את החתירה בדרך זו או שזה עלול לפגוע במשהו אחר.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאד תלוי
ענת פלדמן31/08/2009בזמן האימון, עצימות החתירה. עבדי עם קשב רב לגוף וקחי מנוחה מספקת לפני האימון הבא. גוון - גם כאן חשוב בגלל עומס על הגב, השרירים הפועלים ובכלל לטובת יעילות האימון. אני מאד מתחברת לתשובה של שי - זו בהחלט אופציה נפלאה לגוון איתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון אישי לריצותענת30/08/2009
אני נוהגת לרוץ שלוש פעמים בשבוע בכל פעם כ-9-10 ק"מ, מנסה להשתפר אך ללא הצלחה,
האם הפתרון הוא מאמנ/ת כושר אישי, במידה וכן אשמח לקבל המלצות לריצות בחוץ באזור המרכז
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רינה
ענת פלדמן30/08/2009שאפו על הירידה במשקל !
אני מפנה אותך ברשותך לאתר שלי תחת "מאמרים שלי" תראי כתבה שפורסמה בנענע 10 שקראתי לה "להיות שמנה בראש". המסר: כשאנחנו מתכנתים את המוח שלנו "לראות" אותנו רזים, להרגיש באמת את המשקל האידיאלי שלנו (בתת המודע) - כך גם שומרים עליו.
תתכן עליה במסת השריר, לדעתי לא כזו שמביאה לצפיפות בבגדים.
לא ציינת מה את אוכלת (ומתי) - אשמח לקבל פירוט על מנת לתת חוות דעתי. יכול להיות שגוון, "פיין טיונינג" בהרכבים ובשעות יעשה את ההבדל
גם בכושר - כדאי לגוון. גם הליכות, גם ריצות, הכל הולך. להוסיף לכפיפות הבטן (גם בתרגילי הבטן אפשר לגוון) תרגילי התנגדות נוספים, וכמובן מתיחות.
מחכה לשמוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופנים
אמיר31/08/2009היה לי מקרה דומה חוסר סחוס ברגל שמאל בגלל ששיחקתי כדורגל ורצתי. לא יכולתי לעלות במדרגות בלי כאבים.היום אחרי 4 שנים של רכיבת שטח וחדר כושר,אין לי שום בעיה בברך.
אני בן 59 אבל לא רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימון ריצה
עופר קיס30/08/2009היכנס לאתר שוונג יש להם תכניות אימון לדוגמא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה, תודה רבה
ענת31/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימוני ריצה מסוכנים
רוצה לעזור31/08/2009הם עצימים וקצרים אשר נועדו למקצוענים.
גם אם בקבוצות הריצה שיש לחובבנים או בתכניות הריצה רשום אימוני מהירות, צריך להבין או לקבל שאין להם תועלת מול הסיכון וההקרבה.
עדיף לרוב להתחיל בריצות כיף ארוכות בטבע, לא בשעות החום, לאחר שלקחנו את כל הסיכונים בחשבון.
אפשר להגביר לעיתים קצב ולתת מיאוצים קטנים ומתונים או כמה דקות מהירות.
כדאי לקנות נעליי ריצה מקצועיות, חשוב מאוד לקנות מאנשים מקצועיים ( אני לא פרסומת אך לכל יבואן בישראל יש חנות דגל עם מוכרים מביני עניין - ברוקס סאקוני אסיקס אדידס נייקי ועוד)
לאחר שמגיעים למשקל נמוך של ספורטאים מקצועיים רק אז עושים אימוני ניתור זריזות וכו'. צריך להבין שבריצה יש כוחות עצומים על השלד וככל שהמשקל גבוה כך הזנק גבוה יותר.
לגבי ירידה במשקל - 2 אימונים בשבוע זה ממש לא מספיק,
צריך 4 שבועיות אירוביות (לא מכשירים או משקולות או יוגה) של ריצה או אופניים ואפילו שחיה כדי לראות תוצאות שיספקו את מי שבעל בעיית משקל או רוצה לרזות.
השאלה היא לא מה לאכול וכולנו יודעים מה התשובה שהיא להתאמן יותר.
מי שמגיע ל-10 שעות שבועיות של אימון יכול לאכול יותר 'שטויות' ממי שעושה 2 אימונים (שעה בסה"כ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
רוצה להגיב31/08/2009אני רוצה להגיב להתייחסותך שהיא לדעתי מוגזמת ולא נכונה... אציין רק כי אינני מהנהלת הפורום או מדריך כושר או תזונה....
ענת אשמח אם תתיחסי אחר כך...
א) אימוני ריצה עצימים הם אומנם מקשים יותר על הגוף ויש לנקוט יתר זהירות לגביהם, ובאמת להתחיל עם אימוני נפח ורק לאחר מכן להוסיף לאט לאט אימונים איכותיים, אבל מפה ועד להגיד שרק ספורטאים מקצועיים יכולים לעשות אותם.... נשמע לי מעט מוגזם
ב) התזונה היא מילת המפתח והיא חשובה יותר מהאימון... לא חייבים להתאמן לטריאתלון כדי לרדת במשקל.. (שחיה אופניים וריצה!?) מה גם שאימון של 10 שעות שבועייות הוא דבר שצריך להגיע אליו לאט לאט...
תזונה נכונה ובריאה בתוספת אימון מתון אמורים לספק את הסחורה....
מה שכן אם מה שמעוניינים בו הוא הורדה במשקל (תגרום הורדה במסת שומן) אזי כי יש לשלב בתוכנית האימון אימוני אירובי בעצימות נמוכה ולמשך זמן ארוך (לא פחות מ 20 דקות..). (גם הליכה היא אופציה לא רעה בכלל)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאו קיי :)
ענת פלדמן31/08/2009משנתי נוטה יותר ל"רוצה להגיב". וודאי לגבי הסעיף הראשון, וכמובן לגבי התזונה. לגבי המשפט האחרון -
חשיבות לשילוב של אימון אנאירובי, כדאי אימון אירובי בעצימות בינונית ומעלה, 45 דק' 3 פעמים בשבוע, אם כי פעמיים בשבוע - בכל מקרה - עדיפות על לא בכלל.
ולא דיברנו בכלל על ה state of mind ועל כך שבסופו של דבר זה מאד אישי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת, ניסוח לא טוב
רוצה לעזור31/08/2009אך אם מבצעים את האימונים הקצרים כמו שצריך אז הם עצימים ובכך אין ספק.
לא רק מקצוענים יכולים לבצע את האימונים האלה, אפשר להגיע לרמה גבוה בלי להיות מקצוען. אך שוב, אלו אימונים עצימים ואם לא מבצעים אותם באותה עצימות אז זו לא מטרת האימון - אבל אני לא רוצה להיכנס לנושא למרות שאשמח להסביר.
נכון, התזונה היא המפתח.
אך הגישה שלי היא להרשות להתפנק קצת באוכל מתוק אבל לעבוד יותר קשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון איזון איזון
ענת פלדמן31/08/2009:))
נראה לי שאנחנו מדברים על אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעולה שאת רוצה לעזור
אדם מאמן01/09/2009שלום רוצה לעזור
קודם כל ניכר שאת באמת מעוניינת לעזור ממניעים שלא מרווח אישי ובראש ובראשונה אני מעריך מוקיר כל אחד שנותן מזמנו מעצמו כדי לעזור בלי לבקש תמורה
מה שאת אומרת על אימונים לירידה במשקל נכון מאוד ואני מניח שאת יודעת בנושא יותר ממני ודבריך מבוססים ומכוננים.
החלק שאני רוצה להסב את צומת לבך ואת צומת לב הקוראים הוא ההתייחסות שלך לירידה במשקל ע"י תזונה. אפשר להשיג הרבה באמצעות תזונה נכונה והרגלים נכונים. אני ממליץ בחום לכל אחד על אימון גופני לדעתי זה משפר פלאים את אורח החיים, אך חשוב לשים לב להרגלי התזונה.
אשמח לשמוע את תגובתך,
ושוב תודה על שהקדשת מזמנך לעזור לי ולרבים אחרים
אדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיצוב הליכה וריצהשיר30/08/2009
הי
קוראים לי שיר ואני בת 30, אני מתאמנת מזה שנתיים במכון פילאטיס כפעמיים -שלוש בשבוע. בחודש האחרון הגברתי באופן משמעותי את ההליכות והריצות שאני עושה (בחוץ- לא במכון). אני מתאמנת בממוצע שעה ביום, כל יום (או פעילות במכון או הליכה מהירה ואינטנסיבית).
לא שיניתי דבר בהרגלי התזונה שלי, אף פעם לא הייתי אוכלת הרבה (סביב 1000 קל' ביום) ולא באופן מסודר.
בחצי השנה האחרונה ירדתי כ 2-3 ק"ג, אולם מאז שהתחלתי את ההליכות (חודש) עליתי יותר מקילו (1.2 ק"ג).
רציתי לדעת האם יתכן קשר בין אימון אירובי כמו הליכה מהירה אינטנסיבי לבין עלייה במשקל?האם יתכן שזה קשור לעלייה במסת השריר? (אני לא מתאמנת בפילאטיס יותר מאשר בשנה-שנתיים האחרונות)
(אני אבדוק את אחוזי השומן שלי, לפני כשנה הם היו 17, לא ידוע לי כמה הם היום)
תודה רבה מראש
שבוע טוב
מצטערת על אורך ההודעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שיר
ענת פלדמן30/08/2009סלחי לי שאני מדלגת הישר לעניין התזונה: מספר הקלוריות שאת צורכת נמוך מידי.
1 האם את אוכלת 1000 קל' גם ביום עם פעילות אירובית אינטנסיבית?
2. כיצד את מחלקת את הארוחות במשך היום
לשאלתך: הפעילות האירובית אינה אמורה להעלות את מסת השריר. בהנחה שאת לא שינית מאומה בתזונה שלך (לא אוכלת יותר אחרי ההליכה למשל) : בהסתייגות: אולי תתכן עליה במסת שרירי הרגליים, בדר"כ זה זניח, יכול להיות שבמקרה שלך יש לזה משמעות כלשהי.
הפחתה באחוז השומן בגוף - שזה באמת הנתון הרלוונטי, ולא המשקל. הייתי בודקת היקפים כיון שהמשקלים של אחוזי השומן בחדרי הכושר אינם אמינים בעליל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת - ותודה
שיר01/09/2009הי ענת
ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה. היתה לי בעיה באינטרנט ולכן לקח מס' ימים עד שראיתי אותה.
לשאלתך, איני אוכלת מסודר, אני נמצאת רוב שעות היום מחוץ לבית ככה שאין לי ארוחות מסודרות פרט לארוחת בוקר, כל יתר היום זה כריך, פירות, מעדנים או ירקות.
האם יש דרך לדעת האם העלייה היא במסת השריר או לא?
אמרת שפעילות אירובית כהליכה לרוב לא גורמת לעלייה בשרירי הרגליים, האם יש מקרים שכן? האם יש משהו באופן ההליכה/הריצה שמעודד זאת?
תודה רבה
על כל פועלך בפורום
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי שיר
ענת פלדמן01/09/2009כל עוד את אוכלת ארוחת בוקר ומצטידת בכריכים פירות מעדנים ומים במשך היום - זה נפלא.
אין דרך לדעת אם יש עליה במסת השריר, (מכון מיוחד, במקרה שלך לדעתי זה נתון מיותר) יש דרך יותר קלה לדעת אם יש הפחתה באחוז השומן (מדידת היקפים, מחשבון הערכת אחוז השומן בגוף אינטרנט, כמו גם מכון מיוחד ששוקל בצורה מדוייקת).
כן, כי מי שמבקש להעלות את מסת השריר ברגליים לא יקבל זאת מהליכה. אבל מי שיושב כל היום ואז מתחיל ללכת - יש הבדל משמעותי בהפעלת השרירים ובמקרה זה כן תתכן עליה מורגשת במסת השריר. הליכה עם משקוליות על הרגלים - ואוסיף שלא בסוגריים שאני לא ממליצה בעליל, לחץ מיותר על המפרקים - תעלה את מסת השריר. אפשרות עדיפה יותר היא עליות, ההליכה בשיפוע מאמצת יותר את שרירי הרגליים. וכמובן האימפקט על השרירים (והמפרקים) בריצה מעלה את מסת השריר באופן יחסי להליכה.
שורה תחתונה וחשובה ביותר: כשמשתפים את המוח בפעילות, מנווטים את הקשב למטרה הסופית ולשריר הפועל - ממקסמים את יעילות האימון והמטרה מושגת מהר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבולירוןגולדשטיין26/08/2009
שלום לכם!
אני בן 54 ומתאמן מחדש. מזהששה חדשים אני מתאמן באורח סדיר. שלוש פעמים בשבוע. אני רץ כארבעים דקות במהירות של כתשעה קמ"ש. אחר כך אני רוכב על אופניים כעשרים דקות במהירות 23 קמ"ש. בזמן הזה ירדתי חדות במשקל. התחלתי את האימון עם 106 ק"ג, גובהי 181 ס"מ. היום אני
שוקל שמונים ושמונה ק"ג. עד היום לא עשיתי תרגילי כוח בנוסף לריצה. רציתי להתרכז בשריפת קלוריות . לזה הוספתי תזונה נכונה. כלומר- שיניתי לגמרי את התזונה שלי ואני מרגיש מצויין עם זה.
שאלתי- האם הדרך שהלכתי בה עד היום נכונה? האם עלי להוסיף תרגילי כוח? האם הם צריכים לבוא על חשבון שלוש השעות ריצה בשבוע?
האם יש דרך לשלב כוח וריצה בצורה מושכלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי ירון
ענת פלדמן26/08/2009ברכות ברכות ושאפו על הירידה במשקל, הכושר, החיוביות. זה נכון שההמלצה היא לשלב את תרגילי הכוח כבר בהתחלה, ובכל זאת זה לא מאוחר מידי:) הרעיון הוא לשמר ולבנות מסת שריר לטובת הבריאות (בהרזייה אנחנו מאבדים ממסת השריר) ובנוסף - אנחנו נהנים משריפה קלורית גבוהה יותר במנוחה (BMR גבוה יותר) כשמסת השריר מחוזקת.
ריצה ורכיבה על אופניים שלוש פעמים בשבוע זו פעילות מצויינת (האם זה לא קצת יותר מידי עבורך? ) אם אתה רואה עומס יתר, אז אפשר בהחלט להוריד הילוך, לשלב גם הליכות ושחייה. ובכלל לגון עם הקרדיו מידי פעם, אם אתה יכול. אני מזכירה את עניין עומס היתר במיוחד לאור השילוב העתידי עם הכושר האנאירובי - אין צורך להעמיס על הגוף יתר על המידה.
האפשרויות הן רבות, ותלויות גם בזמן שעומד לרשותך ובסדר היום:
3 פעמים בשבוע קרדיו, 3 פעמים בשבוע אנאירובי כך שיש לך יום כך ויום אחרת - ויום אחד מנוחה.
פעמיים פעילות אירובית עצימה , ופעמייים פעילות אנאירובית לא באותם ימים כמובן
לשמור על שלושה ימי אימון כשאתה מתחיל בבוקר עם האירובי ובערב אנאירובי או מתחיל עם האירובי ומקנח עם אנאירובי. במקרה האחרון הייתי מפחיתה מזמן האירובי לחצי שעה בלבד כך שיש לך אימון כולל של שעה.
מתיחות והרפיה לסיום, תמיד.
ממשיך להקפיד על תזונה מאוזנת, פחמימה לפני אימון ושילוב של חלבון ופחמימה אחרי - במיוחד בתום אימון אנאירובי.
קח בחשבון שכשאתה עובד על מסת השריר שלך פחות חשוב המשקל יותר ההיקפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זאת אמת או עוד סתם סיפוריםאיציק26/08/2009
היי
חבר שלי היה באיזה מכון וסיפר לי על
שזה מחטב בלי להתאמן (כמובן עם תזונה נכונה ) רק 30 דק ביום ואתה מסודר
ביחוד באיזורים הרצוים ( בטן :)))) )
לא כל כך נשמע לי הגיוני - מה דעתכם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סורי
ענת פלדמן26/08/2009אין פרסומים ע"ג הפורום, אני יודעת שרשמת בתום לב. דעתי האישית - אני לא בעד פתרונות קסם אלא בעד אורח חיים ופ"ג של ה"דור הישן" כזו שפועלת גם על שריר הלב, סבולת לב וריאה אבל לא רק: הפעלה של השרירים בשילוב עם המוח ולא באמצעות מכונה חיצונית. כי המכונה החכמה ביותר שלנו (מוח) כמו גם החזקה ביותר שלנו (הלב) נמצאת כבר בתוכנו. דווקא פנו אלי כעורכת כושר ב"מנטה" לעשות על המוצר הזה (או כזה שממש דומה לו) כתבה - לא מתחברת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתרונות קלים
שי אלנקרי30/08/2009שלום איציק,
אלו הם הפתרונות הקלים ביותר אך ללא ספק הפחות מועילים ביותר. בשביל לקראות צריך לאכול נכון ולהתחיל לזוז. אני לא מאמין בכל הדברים הללו, כפי שענת אמרה גם אני מהגישה של פעילות גופנית נטו. פחות מתחבר לפתרונות "יצירתיים" וקלים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינהתמר26/08/2009
הי ענת ושי וכולם
אני מסיימת את החודש השלישי של האימונים . ירדתי עד עתה 6 קג'.
הכל הולך טוב , הבעיה היחידה היא שהתחלתי לסבול מנדודי שינה . אני מתאמנת בדרך כלל בערבים במהלך השבוע (ראשון עד חמישי ) לא כל יום אבל 3 אימוני ערב . האימון מסתיים בתשע - עשר ובערב ולאחריו אני פשוט לא יכולה לישון ! אני נשארת עירנית לפעמים עד שתיים בלילה .
מה עושים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף אנרגיה בלילה
עופר קיס26/08/2009את הולכת נגד הקצב האנרגטי של גופך. דבר מוכר ולא חביב - סיימי את האימון גג ב 2000
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה
ענת פלדמן26/08/2009בהחלט עם עופר. נסי להתאמן בשעות אחהצ, ואפילו בבוקר. בשעות הערב -מקסימום אימון קל של חיטוב ומתיחות והרבה הרפיה לקראת שינה נינוחה בלילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי כל כך ברירה
תמר26/08/2009שינוי שעות האימון לא ממש רלונטי לי בגלל שעות העבודה שלי . אני אנסה לצמצם אימונים במהלך השבוע ולהתאמן יותר בסוף השבוע . יכול לעזור , לא ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך השבוע
ענת פלדמן26/08/2009כווני לאימונים מתונים יותר, הקפידי על מתיחות והרפיה רצינית לסיום (נשימות, ריחוף, שחרור).
בסופ"ש - אימונים עצימים יותר.
נסי לא "להילחם" בשינה. תני לגוף את הזמן שול אחרי האימון וכנסי למיטה כשאת מרגישה מוכנה.
עם הזמן (בהבטחה) את מתרגלת להירדם גם אחרי אימון עצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי באורח החיים- למצוא איזוןטל26/08/2009
שלום
שמי טל ואני בן 23
לפני כ4 חודשים הפסקתי לעשן(תודה לאל) לאחר מכן גם נועצתי עם דיאטנית , הגברתי את האימונים שלי באופן די אינטנסיבי, ועשיתי שינוי משמעותי באורח חיי.
מאז הורדתי כ 6\7 קילו.
באופן כללי אני מרגיש מצויין ומאושר על שהפסקתי לעשן בטוח בעצמי וביכולת שלי להישאר לא מעשן ולשמור הן על תפריט האוכל והן על תוכנית האימונים.
הבעיה שלי היא כזאת הגעתי למשקל היעד שלי שהוא 67 קילו (אני גובה 175) ואני רוצה להפסיק לרדת במשקל מבלי לשנות את תוכנית האימונים.
השאלה שלי היא כיצד מוצאים את האיזון הקלורי הנכון מבלי להגזים לכאן או לכאן?
כמו כן ברור לי שלא אוכל להמשיך כל חיי להתאמן בתדירות העכשווית, האם יש לך המלצות כיצד אפשר לאזן בין כמות הספורט לבין כמות האימונים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות עם יד על הדופק
ענת פלדמן26/08/2009- זה הרבה מאד עניין של ניסוי וטעיה, ניסוי ותהיה והרבה קשב לגוף. זו הכתורת, והלכה למעשה:
אתה נשקל פעם בשבוע, מודד היקפים פעם בחודש, כדי לדעת היכן אתה עומד.
מתחיל בהדרגה למתן את האימונים (אתה יכול לפרט מה אתה עושה. בעיקרון 3 - 4פעמים בשבוע פעילות שאתה אוהב לעשות ומרגיש ורואה שיכול להתמיד בה).
גם בתפריט אפשר ורצוי לגוון, לעבוד על "עקרונות תזונתיים" ובהדרגה יותר "לזרום" (למשל לשמור על 5-6 ארוחות, מרווח של עד 3 שעות, לשתות רק מים, שתי מנות פרי ביום) אני מניחה שכבר עכשיו אתה פחות חושב על הדברים וזה נטמע יותר ויותר. להקפיד על מנת כיף פעם בשבוע, ואולי אפילו כעת, כשאתה במשקל הרצוי (שאפו !!) לאכול כל יום משהו קטן שאתה אוהב ושהוא לא "בתפריט".
זה מאד כללי כיון שאני לא מכירה אותך, ובכל זאת אתה מכיר את הגוף שלך ומוצא בהדרגה את הדרך. לכל אלו מוסיף חשיבה חיובית, חיזוקים חיובייים על הבחירה בבריאות (כמו שאתה עושה עכשיו) ואיזון כולל - גוף-נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
טל26/08/2009תודה רבה
כיום אני מתאמן 3 פעמים חד"כ בשבוע : A עבודה על גב חזה ויד קדמית B עבודה על רגליים כתפיים ויד אחורית. רץ פעם \פעמיים בשבוע ספינינג/ אופניים פעמיים ושחיה פעם/ פעמיים בשבוע...
ברור לי שמבחינה אירובית מדובר בתוכנית עמוסה שלוקחת לי הרבה שעות בשבוע. כרגע יש לי הרבה זמן ואני נ הנה מאוד מהאימונים ומרגיש גם שיפור גדול אבל ברור לי שיבוא יום שהיקף הפעילות יאלץ לרדת.
ץןדה על החיזוק
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,
ענת פלדמן26/08/2009מעט עמוס, אם כי תלוי בעצימות. עם הזמן הפחת מעט באירובי, ושמור על הגוון, על מנת שאכן תוכל להתמיד כמה שיותר. נשמע מעולה בסה"כ. בהצלחה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)