מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטן נפוחהגלית06/10/2009
שלום, אני לאחר לידה שלישית ובתקווה להוריד את הבטן. יש לי מבנה גוף צר ואני רזה, אבל מאז הלידה הראשונה שהיתה קיסרית נשארה לי בטן ובגלל שאני מאד רזה נראה כאילו אני בתחילת הריון כל הזמן (גם לפני ההריון). אני משתדלת לאחרונה לעשות תרגילי בטן והליכות. האם יש תרגילים מסויימים לבטן שיכולים לעזור יותר או שאולי משהו במבנה הגוף לאחר הלידות משתנה ואין מה לעשות. כל החיים הייתי שטוחה לגמרי. זה מבאס אותי מאד שכל הזמן שואלים אם אני בהריון, אני כל כך רזה וצרה בגוף שהבטן מאד בולטת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי גלית
ענת פלדמן06/10/2009אני מאד אופטימית עבורך, מאמינה שתזונה נכונה ותרגילים ממוקדים יכולים לשפר משמעותית את המצב. יש כתבה שלי שהתפרסמה ב BEOK עם תרגילים בדיוק לאזור הזה. את יכולה למצוא אותה גם באתר שלי. בשילוב עם תזונה נכונה (חשובה איכות קלורית, שבשילוב עם ההליכות והתרגילים תתרום להפחתה של אחוז השומן בכללי בגוף).
שימי לב שבעבודה על הבטן את משלבת את המוח: מדמיינת את השרירים פועלים, מתחזקים ואת הבטן נכנסת פנימה. עבודה על שרירי הבטן העמוקים (שרירי הליבה) יכולה מאד לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיפרדות שרירי הבטן
גלית26/10/2009היי ענת,
לאחר שקראתי הרבה באינטרנט על הנושא
אני חושבת שיש לי היפרדות של השרירים בבטן
מה שנקרא דיאסטסיס רקטי
שמעת על זה?
אני יודעת שיש תרגילים שיכולים לעזור ויש תרגילים שיכולים להחמיר
אני מעונינת במאמנת כושר אישי ת שמבינה בנושא באיזור ירושלים
אשמח אם תוכלי לעזור לי בנושא
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלית יקרה
ענת פלדמן26/10/2009אני מפנה אותך לשי :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי ענת המקסימה!סימון05/10/2009
היי ענת,מקווה שאת זוכרת אותי :)
לאחרונה התקדמתי יפה מאוד בתוכנית שאמרתי לך עליה.
סקוואט - סט שלישי - 55 ק"ג. 1.60 ו 49 ק"ג
אני כבר חודש וחצי בתוכנית כוח הזאת.וגם גבהתי הרבה!
עם ככה אין קשר בין אימוני כוח של 5 חזרות לגדילה ,הלא כך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרשים ביותר !!!
ענת פלדמן05/10/2009נהניתי לצפות ! שמחה לשמוע שגבהת :) אכן אין קשר, וזה לא פוגע בגדילה, ואני עדיין בעד פעילויות "חופשיות" יותר - לפחות להוסיף לאימונים הללו גם משחקי כדור, אופניים ועוד... תכלס - נראה נפלא. כל הכבוד, ותודה על העדכון !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
לירון06/10/2009לפעמים יש לי קצת כאבים בגב התחתון,ונראה שהטכניקה שלי דווקא די בסדר,כך גם המדריך בחד"כ אמר..אז עם כך ממה הכאבים נובעים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעומס יתר
ענת פלדמן06/10/2009להקשיב לכאבים האלו. להוריד עצימות, לנוח לא לשחק עם הבריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוב/הסבר:)
חן07/10/2009אז ככה אני כבר חודש עושה חיטוב של 14-12-10-10 חזרות ולא ממש ירדתי באחוזי שומן
עכשיו שמעתי שאפשר לעשות תוכנית כוח של 1-4 חזרות ככה שאתה לא מתנפח ועדיין יכול לרדת באוחזי שומן מה דעתך?
נ.ב
אני בן 16 וחצי
גובה 1.76
משקל 77
עוד שאלה מה דעתך על אבקת חלבון? ותודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר סטים
ענת פלדמן07/10/2009נמוך יותר על משקל גבוה יותר לטובת עלייה במסה. מה זה 1-4 חזרות? לא ממש הבנתי.
לצורך הפחתה באחוז השומן הכושר האנאירובי הוא חלק מהעניין: תזונה ופעילות אירובית. הנתונים שלך לא אומרים לי הרבה אם אין את נתון אחוז השומן בגוף, לכאורה - בסדר גמור.
אם אתה אוכל בריא ומאוזן, מודע ואוכל חלבונים ממזון - אין צורך באבקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית אימונים,.....05/10/2009
איך התכונית הזו מבחינת העומס:
ראשון=מנוחה
שני=ריצה+כוח רגליים
שלישי=שחייה
רביעי=ריצה+כוח רגליים
חמישי=מנוחה
שישי=שחייה+ריצה
שבת=כוח רלגיים
האם זה טוב לעשות ריצה ושחייה ביחד,ומה עדיף לפני?
פשוט אני הולך לשחות בוינגט ואני גר 20 דקות משם ושאני שם עושה שחייה אז נוח לי לעשות ריצה בים אין דבר שאני אוהב יותר מריצה בים וחוץ משני הימי שחייה אין לי עוד זמן להגיע ליונגט או לים. איך לעשות את זה בצורה נכונה?
בכללי איך התכונית,מבחינת פיזור העומס?חשוב לי למנוע פציעות!!!
אשמח לחוות דעת,שינויים, שאת ממליצה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי כדור
ענת פלדמן05/10/2009אני תמיד אומרת שעומס יתר הוא מאד, אבל מאד אישי. התכנית שאתה מתאר לאחד יכולה להיות עמוסה מאד ולאחר קלה יחסית. בגדול זה נראה מאוזן, מנוחה מספקת, ופעילות יפה ומגוונת יחסית. אין ספק שלכל אלו יש להוסיף את עניין ההקשבה לגוף. כשכואב או כשעייפים- אז לא בכוח.
אפשר לעשות ריצה ושחייה ביחד. מה עדיף לפני מה? לא נראה לי כזה קריטי. לשיקולך. נוח יותר לרוץ ואחכ לקפוץ למים מבחינה לוגיסטית מאשר ההיפך. מצד שני מניסיון זה מאד לא נעים לשחות לצד מישהו מזיע. מרגישים במים ריח זיעה ! אתה יכול לרוץ 20 דק' ואז להרביץ מקלחונת ולהכנס לשחייה. זה כיף גדול. מתיחות תמיד לסיום. תזונה בריאה ומאוזנת. חשיבה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנושא תוכנית תרגיליםarsar05/10/2009
ענת - תודה על תשובתך! כל שהצעת כבר עשיתי מזמן ! הבעיה היא שבסביבתי (עמק הירדן) קצת קשה למצוא "מאמן אישי". הייתי במכון כושר פה בעמק והתאכזבתי קשות. זו גם הסיבה לפנייתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או קיי
ענת פלדמן05/10/2009אז את מכירה פחות או יותר את הגוף שלך, את התרגילים והמנחים שמתאימים לך ועדיין זה לא ממש אחראי מצידי לרשום לך תרגילים מבלי שאני מכירה אותך, יודעת מה מתאים יותר ומה עלול חלילה להזיק.
שוב, לא חסרים תרגילים נפלאים לגיל השלישי. אני עובדת עם הגיל הזה, אבל תמיד אחד על אחד. נסי לבדוק בגוגל, (אני מנועה מלהפנות אותך במסגרת הפורום) כדאי באתרים באנגלית. אני מאד אוהבת עבודה על כדור פיטבול או עם גומית התנגדות. סט של תרגילים שאת מבצעת אחרי הליכה של חצי שעה למשל, שלוש פעמים בשבוע. ספרי לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוכנית תרגילי התעמלות לגיל השלישיarsar05/10/2009
מחפש תוכנית כנ"ל. נא עזרתכם. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה שלי
ענת פלדמן05/10/2009גם תמונות, גם וידאו, טובים ככל שיהיו אינם תחליף לאימון פנים מול פנים. פגישות אחד על אחד עם איש מקצוע אפילו לפרק זמן קצר - בונים ביחד תכנית אימונים מותאמת אישית תוך הקפדה על זויות, מנחים, עצימות.
בגוגל באתרים באנגלית אפשר להציץ בתור התחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון דופקליאת05/10/2009
אני רוצה לקנות שעון דופק לאימון ראיתי שהם מאד יקרים
ואני רוצה לאימון פשוט אני לא ספורטאית או משהו
מצאתי שעון של חברת gogym ללא רצועת חזה ב150 שקל
האם הוא שווה או בגלל שהוא זול הוא לא מדוייק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנ לא מכירה
ענת פלדמן05/10/2009את השעון הזה, אבל מניסיון שלי אלו בלי הרצועה לא עושים את העבודה. שוב, אין לי ניסיון עם הדגם הזה, יכול להיות שאני טועה. תראי אם יש אפשרות להחזיר אותו תמורת החזר תשלום מלא - אם זה לא עובד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעון דופק
שי אלנקרי05/10/2009שלום ליהי
שעות ללא רצועת חזה הוא הרבה פחות מדויק וגם הרבה פחות נוח
זהו שעון שיהיה עלייך במהלך הפעילות ללחוץ עם האצבע באזור מסויים של השעון ולחכות איזה 10-20 שניות או לפעמים גם יותר, דבר שאינו נוח כל כך וגם לא מדוייק לגמרי.
שעוני הדופק עם חגורת הדופק הרבה יותר מדויקים וגם הרבה יותר נוחים, כל שעלייך לעשות הוא לשים את החגורה מתחת לחזה ופשוט לקרוא ישירות מהשעון.
המחירים מתחילים מאזור ה-300 ש"ח ולדעתי בשביל להנות מחווית אימון כדאי לך להשקיע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ממליצה בחום להשקיע כמה שצריך
תמר05/10/2009הי , אני ממליצה לך בחום להשקיע בשעון עם רצועה , רצוי של חברת פולאר . הם קצת יקרים אבל שווים כל שקל . אין מה להשוות בין אימון עם ובלי ושעון דופק. שעון דופק גורם לך לעבוד יותר, לשרוף יותר ולהשתפר הרבה יותר . תקפידי להכניס נכון את הנתונים לשעון (מין , משקל וכו ) כדי לקבל תוצאות נכונות .
בהצלחה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרפת שומןרמי04/10/2009
את יכולה להגיד לי בערך מתי גופי שורף שומן בפעילות גופנית (אין לי מד דופק)?
כלומר איזה קצב של פעילות גבוהה בינונית ,אם תוכלי לפרט אני אשמח מאוד
יש לציין שאני עושה פעילות באופני כושר איזה מהירות ממולצת לשרפש שומן (18 קמ"ש)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה יופי
ענת פלדמן04/10/2009של רעיון לסטארט אפ !. את מתכוונת מתי הדופק הוא בין 60-80 אחוז מהדופק המירבי?! את יכולה למדוד לעצמך דופק על מנת לדעת פחות או יותר. למשל לבצע פעילות של כ 10 דק' בעצימות בינונית-גבוהה. (להתנשף, להזיע, אבל לא יותר מידי...) ואז לעצור, למצוא את הדופק עם האצבע והאמה )לא עם האגודל) על שורש כף היד. את מסתכלת על 10 שניות בשעון היד הרגיל שלך וסופרת את הפעימות. את התוצאה את מכפילה פי 6 (על מנת להשלים לדקה). למשל ספרת 20 פעימות ב 10 שניות - זה אמר 120 פעימות לדקה, שזה כנראה נמוך מידי לגילך (הת כמה את? דופק מירבי הוא 220 פחות בגיל. כווני לכ 70 אחוזים מזה).
מהירות רכיבה פחות משמעותית - משנה גם רמת ההתנגדות, כלומר הקושי שאת מפעילה על הפדלים. וגם זה - המדד העיקרי שלנו הוא הדופק.
לא כולנו חייבים להצטייד בשעון פולר (אם כי ממילצה בחום) אכן מדידה כמה פעמים של הדופק בעצמך (מה שעוזר להכיר את הגוף מעט יותר) כמו גם הזעה, התנשפות, הרגשה שאת פעילה, אבל לא "נקרעת" - שלוש פעמים בשבוע במשך 50 דק' זה מצויין. בשילוב עם פעילות אנאירובית, מתיחות, הרפיה וכמובן: תזונה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רמי04/10/2009דבר ראשון זה בן שמדבר איתך בן 24
שאני עושה פעילות באופני כושר רוב הזמן אני מתנשפ אבל לא ברמות גדולות אני מרגיש שאני עובד ,זה טוב על מנת לישרוף שומן?
עוד שאלה ששאלתי ולא קבלתי תשובה מספקת
כשאני אוכל שומן (אגוזים וכו) אך הגוף מתנהג איתו ,כלומר אם לדוגמה אני צריך לאכול 1800ק ואת כל הקלוריות הללו אני צורך רק משומן(כוס שמן)מחולק לכל היום אך הגוף מנצל אותו את הכל בתור אנרגיה או שהוא אוגר הכל בבטן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה צודק וסליחה
ענת פלדמן04/10/2009הייתי צריכה לדעת ש " זה בן... :))
כן, מה שאתה מתאר נשמע מצויין לשריפת שומנים. רשום לי עוד נתונים (גובה? משקל?) ושוב אני מדגישה חשיבות מכרעת לתזונה לצורך השגת המטרות שלך.
כל ה 1800 שמגיעות לגוף משומן טהור -חלקן הגוף מנצל לאנרגיה (לנשום, לחיות, לתפקד) וחלקם הופך לשומן במצבורי השומן בגוף. כמה? אין לדעת. אוגרים בבטן... כלומר? זה מתעכל בקיבה. אתה מתכוון מבחינת אוגרים שומנים בבטן? בבטן, בירכיים, בזרועות ברגליים. זה מעלה את אחוז השומן הכללי בגוף. יש כלאו שבלוטות השומן רובן מצטברות בבטן ואז בעודף קלורי בלוטות השומן שבבטן גדלות וזה בא לידי ביטוי בהשמנה בטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
רמי04/10/2009אני אנסח יותר טוב
אני צריך לאכול 20 אחוז שומן מכלל הקלוריות.
מה קורה אם אני אוכל 40 אחוז שומן ואוריד מאחוז הפחממות 30אחוז לדוגמה,האם הגוף ישתמש בשומן זה לאנרגיה כמו הפחממות או בגלל שזה שומן זה ילך( האחוזים המיותרים ) למאגרי שומן,והגף ימצא מקור אחר לאנרגיה
ממש תודה על התשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאתה אמור
ענת פלדמן04/10/2009לאכול כ 30 אחוז מסך הקלוריות היומיות שלך - שומנים בריאים. כן. אם אתה אוכל יותר אחוז מזה, מפחית את כמות פחמימות, מגיע לאיזון קלורי - אין כל סיבה להשמין, אפילו להיפך (ע"ע דיאטת אטקינס. כמה שפחות פחמימות, כמה שיותר חלבונים, יותר שומנים בתפריט מדיאטת הפחמימות למשל).
שומן הוא מקור אנרגיה כמו הפחמימיה. גרם שומן מעניק לגוף 9 קלוריות (קלוריה = יח' אנרגיה. חום). אולי זה עונה על השאלה שלך. גרם פחמימה נותן 4 קל', גרם שומן נותן 9 קלוריות.
לא. לא בגלל שזה שומן זה ילך אוטומטית למאגרי השומן.
אנרגיה זו אנרגיה. לא משנה אם מקורה בפחמימה, חלבון או שומן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד
רמי04/10/2009משנה אם זה שומן רווי או לא?
שומן יותר משביע מפחממה?
וכן זה התשובה שרציתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן
ענת פלדמן04/10/2009עדיפות לשומנים בריאים - אבוקדו, טחינה שמן זית שמן קנולה. מזין, נכון. מניסיון זה מאד אישי - יש כאלו שפחמימה מורכבת משביעה אותם יותר ויש כאלו שחצי אבוקדו עם מלח ולימון עושה את העבודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריפת שומןליאת03/10/2009
רציתי לשאול לגבי אימון על הליכון
המטרה שלי זה שריפת שומן
על איזה מהירות אני אמורה ללכת ?
מהר או בינוני ? בשיפוע או במשטח רגיל ?
וכמה הדופק צריך להיות
וכמה זמן אימון -ואחרי כמה דקות הגוף מתחיל בשריפת שומן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסלול הליכה ושריפת שומן
ענת פלדמן03/10/20091. מהירות הליכה כפונקציה של דופק. דופק אופטימלי לשריפת שומנים הוא בין 60-80 אחוזים מהדופק המירבי (226 פחות הגיל).
2. כדאי בכל מקרה לגוון תוך כדי. להעביר לשיפוע כל כמה דק', להעלות את הקצב, גם לשלב ריצה קלה. זאת על מנת להגביר את השריפה הקלורית ולפתח את סבולת לב הריאה שלך.
3. אם פעם סברו שרק אחרי 20 דק' של פעילות אירובית עושה הגוף שימוש בשומן כמקור אנרגיה, כיום אנחנו יודעים שזה לא מדוייק. אנרגיה היא אנרגיה, וגם 20 דק' של פעילות יעזרו לגוף להמשיך לשרוף שומנים גם שעות אחרי האימון.
4. אם המטרה שלך היא לרזות, כמובן כמובן חשובה התזונה שלך - לא רק לשם יצירת מאזן קורי שלילי אלא גם חשובה איכות הקלוריות. לזה כדאי להוסיף פעילות של 3-4 פעמים בשבוע במשך 50 דק'. כל זה כללי לחלוטין וכדאי בהתאמה אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשריפת שומן
ליאת04/10/2009אז מה זה מהירות בינונית ? זה 5.5 או 6 ?
יש לי הליכון ביתי אני לא יוכלה לשחק עם השיפוע כי אין כפתור כזה
יש לי אפשרות להחליט בהתחלה עם אני בשיפוע או משטח ישר ואז אני מורידה את הפלסטיק למטה
אני בדכ עד 10 דקות מגיעה למהירות 4
ואז ב 20 דקות אני מגיעה למהירות 5.5עד 6
וממשיכה ככה עד 50 דקות (כל האימון 50דקות)
זה בסדר לשריפת שומן או להקטין מהירות ?
אם הגובה והמשקל חשוב אז 1.70 שוקלת 90* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן04/10/20091. מהירות בינונית יכולה להיות המספרים האלו, זה תלוי בכיול המכשיר, בכושר שלך, ברמת הדופק שאת מגיעה אליה בקצב הזה.
2. אם אין שיפוע - השאירי על מישור והעלי בעצימות הקצב. האימון שציינת הוא מצויין. אפשר לגוון: 5 דק' הליכה לחימום. 5 דק' הליכה מהירה יותר עוד 2 דק' ריצה קלה, שוב מעבר להליכה מהירה, שוב 2 דק' ריצה... לא כל אימון ככה, אבל כן מידי פעם.
3. חשוב הגובה המשקל וגם הגיל :)) אני ממליצה בחום להקפיד על התזונה. מאזן קלורי שלילי, איכות קלורית, שתיית מים (את יכולה לקבל כמה טיפים באתר שלי) ללא קשר לספורט - התזונה חשובה מאד לירידה במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מבינה למה אני לא יורדת?שרית אור02/10/2009
מנהלי פורום שלום!
שמי שרית,שוקלת היום 56.3 גובה 1.56.
לפני כחודש שקלתי 57 ק"ג והתחלתי להתאמן באופן סדיר בחד"כ במשך 4 פעמים בשבוע.
כל אימון כלל פעילות אירובית ומעט אנארובית בשיא הייתי שורפת 500 קל' לאימון אבל היו אימונים של 250-300 קל' (לפי מד דופק).
בחודש הנ"ל דיאטנית הרכיבה לי תפריט יומי בסך קלוריות של 1200-1300 קל' ליום.
באופן חד משמעי אני יכולה להגיד שאני לא אוכלת את כל התפריט אלא פחות ובוודאי שלא מכניסה לפה כלום מעבר למה שהומלץ כך שהצריכה הקלורית היומית שלי מסתכמת בכ-1000 קל' אם לא מעט פחות.
שאלתי - איך ייתכן שהשלתי רק 700 ג' בחודש!! ?
מה לעשות כדי לרדת עוד במשקל?
אני רוצה להגיע ל-50 ק"ג כי אוטוטו אחותי מתחתנת...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי שרית
ענת פלדמן02/10/20091. בת כמה את. האם את למודת דיאטות
2. כדאי מאד למדוד היקפים. יכול להיות שיש הפחתה של אחוז השומן בגוף, שימור ועלייה של מסת השריר - מה שלא בא לידי ביטוי במשקל אבל כן נראה בצמצום היקפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיואשת
שרית אור03/10/2009אני בת 30.
לא עשיתי דיאטות לפני כן.
אולי אני פשוט צריכה להשקיע יותר באימון שלי ולשרוף כל אימון 500-600 קל' ולא 150-200 כפי שיוצא לי ב-40% מהאימונים.
אין מצב שזה מהאוכל כי אני מכניסה רק מהתפריט ועוד פחות מזה (בערך 1000 קל' ליום .זה הכל)
או שאולי אני צריכה לאכול פחות?
בקיצור.מיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחוזי שומן
שרית אור03/10/2009ואגב - יש ירידה של כאחוז וחצי באחוזי השומן.
בדקתי במכשיר שבמכון כושר (זה שמחזיקים את המוט בידיים) - הכל כל כך מינורי לעומת ההשקעה שלי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה
ענת פלדמן03/10/2009של אחוז וחצי באחוזי השומן בחודש - היא פנומנליתץ אני רק לא בטוחה שהמכשיר הזה נתן תוצאה אמינה (אני יודעת שלא). גם לא ברור לגבי היחסיות. (כלומר אם תמדדי עכשיו יכול להיות שזה יראה אחוז פחות יכול להיות שזה יראה שניים פחות.
כל עוד אין מכשיר מדידה אמין בנמצא - כדאי לעבור למדידת היקפים - או לראות לפי מידת מכנסים.
יאוש לא ממש יעזור, את יודעת...
הקפידי לשתות מים (כוס גדולה על הבוקר, בבטן ריקה, ואז 5-6 ארוחות ביום כשאת מקפידה לשתות 2-3 ליטר ביום)
הגברת עצימות האימון? כן, אולי. אם כי בשפיות. זה תהליך שאת רוצה לשמר לכל החיים ולא להישבר אחרי שהשגת את המטרה.
ירידה של 700 גר' בחודש נותנת בהדרגה ולאורך זמן תוצאות יפות. חצי שנה מהיום (שאת יודעת כמה היא טסה) את כבר בחמישה שישה קילו פחות - וזו הרי המטרה שלך. וזה נפלא !
כדאי לעשות בדיקת תפקודי בלוטה אם לא עשית עד כה.
ועוד: מבחינה אנרגטית-מנטלית - כמה נק' למחשבה: במה השומן "משרת" אותך ? (את תאמרי מיד ב"כלום", ובכל זאת תת הכרתית יש לו כנראה תפקיד אם הגוף לא מוותר כך מהר). תכנות האמיגדלה (אותה תאי מוח שבין היתר לא אוהבים שינוי) יכול לזרז את התהליך. אני מאמינה שמשהו חסר במשוואה של תזונה + כושר (אם זה לא עובד) - עבודה מהראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריצה ושחייה.....02/10/2009
המטרה שלי היא להגיע לשיאים אישיים בריצה, של 5 קילומטר ו10 קילומטר.
כדי לא להעמיס יותר מדי ולסכן את הגוף בפציעות אני עושה 3 ריצות בשבוע ועוד 2-3 אימוני כוח לרגליים וגם לחלק הלעיון.
אן אני אשחה עוד פעמיים בשבוע,עד כמה זה יכולל לשפר לי את הכושר בריצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריצה ושחייה
ענת פלדמן02/10/2009שתי הפעולות מפתחות את הכושר האירובי, ללא ספק. אבל סגנון הפעילות, העצימות כמו גם השרירים המשתתפים, הטכניקה - שונים. לכן מי ששוחה טוב לא בהכרח רץ טוב וההיפך. השחייה לא תשפר את מהירות הריצה, היא כן תשפר את הכושר האירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
.....02/10/2009אוקי אז אם אני משפר דרך השחייה את הכושר האירונבי,איך זה בא לידי ביטוי בריצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזהו, שלא ממש.
ענת פלדמן02/10/2009אתה יכול להיות שחיין אדיר ולהתקשות בריצה. עניין של טכניקה, כוח שריר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.
.....03/10/2009אני עושה 3 ריצות בשבוע,ריצות אינטסיביות,כך שאני עובד על הטכניקה,כוח וכו',אז עדיין השחייה לא ממש תעזור? :)
ואילו תרגילים כוח אפשר לשלב עם הריצות בכדי : לחזק את הרגל,למנוע פציעות,ולשפר את כוח הרגל והסיבולת בצורה כזאת שתעזור בריצה.
אני מכיר תרגיל ל4 ראשי (סקוטים,,לתאומים(עליות כאשר כפות הרגליים על רצפה והעקב עולה)
לאמסטרינג(אני לא מכיר,אשמח לשמוע על תרגיל לאמסטרינג)
ועוד תרגילים מומלצים,תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי
ענת פלדמן03/10/20091. ריצה בכל מקרה מצויינת, אני הייתי משלבת אימון בבריכה. כמו שאמרתי, אין קשר בין שתי הפעילויות.
2. הליכה או ריצה לאחור - זה מצויין להמסטרינג.
3. אימון פארטלק - ניתורים מספסל, מעל מכשול - אימון נפלא. א ב ל - כדאי לדעת בדיוק מה עושים שם על מנת למנוע נזקים ופציעות, חלילה.
4. אינטרוולים - שינויי דופק על ידי ריצה, ספרינטים, דילוגים, דהרות. אפשרי כאמון קצר של כ 10 דק 'או בתוך אימון ריצה של חצי שעה.
5. תרגיל להמסטרינג - הרמת רגל לאחור. אפשר עם משקולת על הרגל. אפשר בעמידה או בעמידת שש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשחיה וריצה
עופר קיס03/10/2009שלום בנות
אם אפשר להכנס רגע לנושא.
לחזק רגליים לריצה
1. עליה על קצות אצבעות ( תאומים 2 כפול 12 חזרות עם התנגדות)
2. מיכרע קדמי - LUNGE עם צעד 2 כפול 8-12 כל רגל כפול 2
3. כפיפת ברכיים בשכיבה או פשיטת ירך על מכשיר - שניהם תרגילים לגיטימים 2 כפול 8-12 חזרות
3. מתיחות לכל השרירים המעורבים
לשחייה אין קשר לריצה אך ניתן להשתמש בשחייה לצורך הורדת עומס מהמפרקים וחיזוק נמערכת הנשימתית - אניטרוולים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ימי מנוחהסטודנט01/10/2009
שאלה מאד כללית:ההמלצה היא לבצע 3-4 ימים בשבוע תרגילי כושר.כלומר,פעם אחד אני "מפספס" יומיים שלמים.קורה,שאני כבר אמור,אחרי 48 שעות מנוחה,לגשת ליום פעילות,אך עדיין השרירים קצת כואבים.לא עד כדי הגבלת תנועה,אך הכאב מורגש מעט.האם בכל זאת לבצע תרגילים(עם משקולות,מתיחות וכו"..),או שזה לא רצוי,לא אפקטיבי.
אני לא מדבר על הצד הנפשי-הכאב לא מגיע לעוצמה כזאת,בכדי שיגרום לי לסבל.אלא השאלה היא רק מבחינת היפרטרופיה וחיזוק השריר.
-שמתי לב,שהידיים גדלו.לא הרבה,אך כבר רואים צורה שמזכירה שריר ולא סמרטוט.העניין הוא,שהמשקל לא זז,אני עדיין על 50 ק"ג.איך ייתכן?אולי הגוף,במקום להשקיע במאגרי שומן,התחיל יותר להשקיע בשריר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ענת פלדמן01/10/2009אפשר לעבוד אם מרגישים מעט את השריר תפוס, זה אפילו עוזר לפזר את חומצת החלב שהצטברה. אן כי כל מקרה לגופו - אתה יודע אם אתה יכול להמשיך או לנוח עוד יום.
לגבי השאלה השנייה: האם מדדת היקפים? ו... האם שינית משהו בתזונה? יכול להיות שהורדת את אחוז השומן בגוף ולכן זה לא בא לידי ביטוי במשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורך הפעילותענבל01/10/2009
שלום
האם כאשר עושים פעילות קצרה של 20 דקות אין שריפת שומנים? כי שמעתי שרק אחרי 20 דקות מתחילה שריפת שומנים. ולעיתים אין לי הרבה זמן לפעילות גופנית אז האם זה לא אפקטיבי 20 דקות? רק מעל?(אני מבינה שככל שהפעילות ארוכה יותר כך טוב אבל בכל זאת...)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיתוס שנשבר
ענת פלדמן01/10/2009גם אני גדלתי עם האמונה שרק אחרי 20 דק' שורפים שומנים, זה מה שלימדו בזמנו. למעשה כיום יודעים שאנרגיה היא אנרגיה וגם 10 דק' של פעילות היא מצויינת לשריפת שומנים כי הגוף ממשיך את השריפה המטבולית עוד שעות אחרי האימון. ההבדל מאימון ארוך יותר הוא בעיקר בכמות הקלוריות ששורפים. כך שגם אם יש לך רק 20 דק' להתאמן - ללכת על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות כלליות על כושר ותזונהבחור2501/10/2009
שלום אני בחור בן 25 הנה הנתונים שלי...
גובה 180 משקל 72 אני מתאמן כבר 4 חודש בבית .
כל התרגילים מבוצעים בקצב איטי עד בינוני + נשימות מסודרות אחרי כל מאמץ(כמו שלימדו בחדר כושר) . בין כל סט הפסקה של 80-90 שניות ובין כל תרגיל 2-3 דקות.
אני לא זוכר את כל השמות של התרגילים שאני עושה אז אני לא יפרט את האימון עצמו.
אבל רוב האימון הוא מתרגילים טבעיים כמו מתח ושכיבות שמיכה.
תזונה:אני לא ממש שומר על תזונה כמו כל האנשים שסופרים קלוריות שומנים ומה לא...
אבל אני גם לא משתולל עם האוכל. בד"כ ארוחה בשרית אחת ביום. 1-4 פרוסות לחם 1-2 ביצים...
לעיתים רחוקות אני מקבל התקף רעב ואוכל כל מה שאני רואה אבל כמו שציינתי זה נדיר.
אני יכול להגיד שהגעתי למצב טוב+.
1)התחלתי את האימון הזה ביחד עם חבר והיינו פחות או יותר אותו גובה משקל וכושר והתאמנו באותו קצב הבעייה שעכשיו הוא נראה כאילו שירטטו עליו קוביות ומשולשים! ואני לא! ועשינו בדיוק אותו דבר, אני מבין שאנשים שונים ומה לעשות יש אנשים עם גנים טובים. אבל ההבדל במראה הוא פשוט כמה שנות אור.
הנה השאלות שלי:
*האם אפשר לקבל המלצה על תרגילי בטן כי זה המקום שרואים הכי הרבה הבדל(לעיצוב הבטן! ולא להורדת שומן)?
*ואם אפשר לקבל המלצה על תוספי מזו כגון אבקות למיניהם וויטמינים שאני יוכל לקנות. (אני לא מתכוון להתחיל לספור קלרויות לכל מה שנכנס לי לפה או להכין דיאטה כלשהי...אין זמן ואין כוח וכמו שציינתי אני לא ממש משתולל עם האוכל אז את הפתרון הזה נעזוב)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי, וגם כמה תשובות
ענת פלדמן01/10/2009אכן חשיבות גדולה לגנים שלנו, מסכימה שאתה שונה מהחבר שלך וגם בגלל זה ההבדלים.
חשיבות גדולה (בכל זאת) לתזונה. זה לא אומר לספור קלוריות באדיקות קתולית, זה כן אומר להיות מודע לאיכות הקלוריות שאתה צורך, לשעות, ואולי להרכבים. זו כמובן תורה שלמה ובהתאמה אישית זה יכול לעשות פיין טיונינג נהדר לאחוזי השומן בגוף שלך מה שבהחלט יכול לתת אותותיו בתוצאות.
תוספי מזון הם לא נוסחת קסם לקוביות. ואם אין לך צורך של ממש בהשלמות (ולא נשמע כך) זה גם די מיותר.
המלצה על תרגילי בטן: אכן אני מאד בעד גוון, באתר שלי יש שתי כתבות על תרגילי בטן (זה התפרסם גם כאן ב BEOK !) וכדאי לאמץ. לא ממש הבנתי מה זה "לעיצוב הבטן ולא להורדת שומן". תרגילי הבטן מחזקים את השרירים אבל לא ממיסים את השומן. הפחתה של אחוז השומן בגוף דווקא הכרחית - אולי - במצבך על מנת שיראו את הקוביות, אם ישנן. הפחתה של אחוז השומן בגוף היא פונקציה של תזונה, פעילות אירובית ותרגילי כוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
בחור2502/10/2009שלום עוד פעם...
"חשיבות גדולה (בכל זאת) לתזונה. זה לא אומר לספור קלוריות באדיקות קתולית, זה כן אומר להיות מודע לאיכות הקלוריות שאתה צורך, לשעות, ואולי להרכבים. זו כמובן תורה שלמה ובהתאמה אישית זה יכול לעשות פיין טיונינג נהדר לאחוזי השומן בגוף שלך מה שבהחלט יכול לתת אותותיו בתוצאות.
תוספי מזון הם לא נוסחת קסם לקוביות. ואם אין לך צורך של ממש בהשלמות (ולא נשמע כך) זה גם די מיותר. "
כרגע באמת אין לי צורך אבל בערך עוד שבועיים אני חוזר ללימודים וגם לעבודה(אני סטודנט) ואז אני ילמד כל היום ילך לבית לעשות שיעורים יעבוד בימים או בלילות...ואז אני יצטרך גם לשנות את שגרת האימונים שלי כי פעם אני יושן בצהריים פעם אני אוכל צהריים בבוקר ובקיצור בלגן שלם(ככה נהנים מהחיים בשנות ה20 לחיינו, פשוט כיף חיים...אל תתייחסי למרמור שלי ). ואז לא רק לא יהיה לי זמן לעשות את הפיין טיונינג גם לא יהיה לי זמן לשמור על תזונה רגילה, הדבר היחיד שהולך להיכנס אלי לגוף בצורה רגילה זה הקפה השחור.
אני לא רוצה להפסיק להתאמן אני די מבסוט ממה שהצלחתי להשיג עד עכשיו.
בגלל זה חשבתי להשתמש במשהוא שיעזור לי .
לקחתי חוברת מסופר פארם של איזה חברת ויטמינים, וקראתי אותה, הבעיה שאני לא באמת הבנתי מה עדיף לקחת. לכל סוג של ויטמינים יש השפעות שונות אחד טוב ללב אחד טוב לשרירים עוד אחד טוב למוח אז עם הכל טוב אז מה אני יקנה את כולם?אני אבוד לגמרי בקטע הזה .
אותו דבר עם האבקות אחד יותר טוב לזה ושני יותר טוב לזה...
מקווה שתוכלי לתת לי כיוון נכון אחרי שאת מבינה איך השנה שלי הולכת להראות. שאני יוכל להחליט בצורה חכמה מה עדיף לי ומה לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
ענת פלדמן02/10/2009אני עדיין בעד אוכל מהסופר ולא מאבקות בסופר פארם. אפשר יפה מאד להוסיף לקפה גם כריך, חטיפי אנרגיה, נשנושי בריאות במשך היום ולמצוא את הזמן לטפל בגוף שלך, שזה הכלי לטובת חשיבה מחודדת של המוח. אתה יודע, אחרי שני תארים ראשונים ותואר שלישי אחד - יש לי קצת ניסיון איך לשלב לימודים עם אוכל, ספורט ואורח חיים בריא ... :)
אם בכל זאת אתה מתעקש, כדאי לפנות ליעוץ אישי אצל דיאטנית קלינית, באופן אישי אחד על אחד לפי הנתונים שלך, כמויות, הרכבים.
כשתתחיל ללמוד נוכל כאן לחשוב ביחד איזה אוכל בכל זאת יכול לבוא בחשבון בסדר יום עמוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 56ויוי דן30/09/2009
שלום לכם כאן בפורום
אני מתחילה להזדקן..........לא בנפש בגוף.
לכן כבר חודש ימים אני צועדת עם הכלב שלי יום יום יותר מחצי שעה.
אני מרגישה שהגמישות שלי נסוגה.
איזה תרגלים אוכל לעשות כדי לשפר את הגמישות ?
אני סובלת לעיתים מיום או יומיים של כאבי גב תחתון הייתי אצל הרופא יש לי שינויים בשלד.
אני רוצה להזדקן זקופה.
תודה רבה
בת 56* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי בת 56
ענת פלדמן30/09/2009את צעירונת. 56 של פעם זה 36 של היום ! אכן כדאי מאד לעבוד על הגמישות, ללא קשר להליכות, גם כך באמצע היום. במיוחד אם את מרגישה את הגב. קשה להסביר על גבי הפורום, ותמונה שווה אלף מילים. אני ממליצה על גלישה בגוגל, שם תרשמי (ועדיף באנגלית) stretching exercises וודאי יצוצו תמונות, סרטי וידאו. אני ממליצה בחום על עבודה אחד על אחד עם מאמן, אפילו לכה פגישות, על מנת להבין את טווח התנועה, למקסם את יעילות המתיחה חלילה שלא לגרום נזק.
המשיכי עם ההליכות, הן מצוייונת, והתחברי לנפש הצעירה שבך, וודאי זו משפיעה על הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לך ענת. באמת תודה
ויוי דן30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואוו מצאתי המון תמונות וואו..
ויוי דן30/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלא !
ענת פלדמן30/09/2009התחילי בזהירות. שימי לב למנח הגוף שלך. בלי ניעות ! רק להרגיש את המתח ושם להישאר לפחות 10 שניות. זכרי לנשום כל זמן המתיחה. קחי בחשבון שמכל שלושת הפרמטרים - סבולת לב-ריאה, כוח וגמישות - זו האחרונה מתפתחת יחסית הכי מהר, כלומר גמישות היא בהחלט נרכשת. בהצלחה וחג שמח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 56
רונית09/10/2009הי אני בת 48 וגרה בירושלים, מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, רוקדת ריקודי בטן פעמיים בשבוע בנוסף פילאטיס שחייה והליכות, זה מקומם לשמוע את הביטוי "בת 56 ומתחילה להזדקן" מאשה כל כך צעירה, אני רואה כל הזמן נשים בנות 50 - 60 ויותר בחדר הכושר שהן יותר חטובות ממני ובעלות מוטיבציה גבוהה. בבריכה וביקודי הבטן סבתות שמשקיעות מזמנן בריקוד ושחייה כמובן ואפילו סבתות שמופיעות בלהקה שנקראת "צעירות לנצח" אז המסקנה שבכל גיל אפשר לעשות הכל ולהראות מצויין וזה הכל ראש - אני מקווה שנתתי לך משהו לחשוב עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנסי את "זומבה גולד"
תמר פרס05/10/2009מצטרפת לדעתה של ענת. החיים רק מתחילים בגיל הזה.
ממליצה לך להתעניין בתוכנית האימון האירובי של "זומבה גולד"- אירובי דאנס בהשראה של המוסיקה והריקוד הלטיני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדל בין ריצה על ההליכון לריצה בחוץשי30/09/2009
כיצד ניתן לחשב הבדל בין ריצה בחוץ לבין ריצה על ההליכון
האם ריצה של 10 קילומטר על ההליכון במשך 50 דקות זהה לריצה בחוץ מבחינת התוצאות?
אם לא האם ישנה דרך לתרגם את הנתונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממש
ענת פלדמן30/09/2009על שתי התשובות:
1. עדיפה ריצה בחוץ
2. עד כמה שאני יודעת אין דרך לכמת את ההשוואה.
לדידי העדיפות לריצה בחוץ היא בעיקר ריצה חופשית יותר, באויר הפתוח (בהנחה שאתה רץ בים או בשדה פתוח ולא בין מכוניות...) אימפקט נכון יותר על הקרקע ורמת קושי גבוהה יותר (אין מסילה שעוזרת). יש כאלו שנשבעים שמסלול ריצה לא תורם לבריאות השלד שלהם בלשון המעטה ואילו בחוץ אין הם חשיבם דבר. אבל זה כמובן אישי.
ו... לא. אני לא חושבת שאפשר לתרגם את הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)