מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבט בין 2 תוכניות אימונים במכוןרועי26/05/2008
שלום, אני בן 16 ואני מתאמן בחדר כושר בקביעות...
קודם כל רציתי לשאול אם זה נכון ש:
אם אני עושה בכל אימון את כל השרירים (4 פעמים בשבוע, כל אימון שעתיים +)
זה באמת "תוקע" את השריר ומונע ממנו להתפתח ??
רק אתמול אחד במכון כושר הסביר לי את זה...
"כשאתה מתאמן יום אחרי יום על אותם שרירים, כאשר השריר בא להתפתח ולגדול את "חוסם" אותו ומונע ממנו להתפתח"
הדבר נכון?
במידה והדבר נכון, איזה תוכנית אימונים עדיפה?
תוכנית א':
יום ראשון,רביעי
יד אחורית
חזה
כתפיים
יום שני,חמישי
יד קדמית
גב
רגליים
תוכנית ב':
יום ראשון,רביעי
יד קדמית
חזה
רגליים
יום שני,חמישי
יד אחורית
גב
כתפיים
תוכנית א' בניתי על-פי הגיו כזה: ישנם מכשירים שכאשר פועלים בהם מתאמנים עם כמה שרירים יחדיו...
לכן "אספתי" את השרירים האלה וחילקתי אותם ל2 קבוצות בהתאם לשרירים שעליהם הם פועלים
דג' הכי פשוטה: מקבילים- יד אחורית וחזה יחדיו...
או מכשיר במכון לחזה עליון- קשה לתאר אותו אבל הוא עובד גם על חזה עליון וגם על יד אחורית
אז את החזה שמתי בקבוצה עם היד אחורית
את תוכנית ב' הרכיב אחד שאמר שתוכנית א' "שורפת" את השרירים- אני לא ממש מסכים איתו...
השאלה איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב'...
תודה לעונים...
אשמח לקבל תשובה בהקדם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר טענת התאוריה שלי בתוכנית א'
רועי26/05/2008הרבה מכשירים במכון מפעילים שריר מרכזי, ושריר עזר/תומך
לדג': מכשיר לגב עליון- מכשיר בו יושבים זקוף ומורידים מוט מלמעלה עד לגובה החזה
או מכשיר במכון לחזה עליון-
יושבים זקוף, מאחורה-למעלה יש מן מוט שמכחבר למכשיר ואותו צריך לתפוס ולהביא את הידיים לגובה החזה (ץחילה הם למעלה מאחורה) [ דיי קשה לתאר אותו]
דוגמא נוספת: מקבלים- עובדים גם על יד אחורית וגם על חזה...
"אספתי" שרירים שיש מכשירים שעובדים על כמה מהם יחד ואז "אספתי" עוד שרירים אחרים שישנם מכשירים שעובדים על כמה מהם יחד
וחילקתי ל2 קבוצות
חלק ביום א' וד'
וחלק ביום ב' וה'
כך שביום ב' למשל אני לא אגע כלל במכשיר שמפעיל את שרירי יום א' - כך יהיה
זמן לשריר לנוח ולהתפתח
הרעיון בתוכנית הזאת מבוסס על דבר שבחור שמתאמן אמר לי :"כשאתה מתאמן יום אחרי יום על אותם שרירים, כאשר השריר בא להתפתח ולגדול את "חוסם" אותו ומונע ממנו להתפתח"
1.הדבר נכון?
2. איזה תוכנית עדיפה תוכנית א' או ב' ??
(תוכנית ב' מסוססת על רעיון- להתאמן "קצת" על כל שריר כדי שכן יהיה שרירים שעובדים קצת בכל הימים
*על בטן אני עובד בכל האימונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה4 אימונים בשבוע
עופר קיס26/05/2008זה נכון . אחרי אימון של כל הגוף צריך לפחות 24-48 שעות של מנוחה והתחדשות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב''
רועי26/05/2008קודם כל תודה על התגובה
לא דיברתי על אימון של כל הגוף יחד אלא גם רק על שריר מסויים...
נניח יום אחד אני עושה רק יד קדמית ולמוחורת אני עושה שוב רק יד קדמית, ככה במשך 4 ימים, השריר "יתקע" או
יתפתח ?
אז איזה תוכנית יותר טובה?
א' או ב''????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא רוצה לנדנד אבל...
רועי28/05/2008אני לא רוצה לנדנד אבל אני באמת צריך את התשובה לשאלה הזאת...
איזה תוכנית יותר טובה? א' או ב' ?
הנה התוכנית שוב:
תוכנית א':
יום ראשון,רביעי
יד אחורית
חזה
כתפיים שני,חמישי
יד קדמית
גב
רגליים
ב':
יום ראשון,רביעי
יד קדמית
חזה
רגליים
יום שני,חמישי
יד אחורית
גב
כתפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לפיתוח כושרא'26/05/2008
שלום,
אני עוד כחודשיים אהיה בן 17 ורציתי לדעת אם הכושר שאני עושה מספיק למטרות שלי... אני יחסית רזה והמטרה שלי היא לפתח שרירים! אני רץ יום כן יום לא כ5-6 קילומטרים, עושה 5 סטים של 25 שכיבות סמיכה, 150 כפיפות בטן ו3 סטים של עליות מתח כמה שאני יכול... בנוסף אמרו לי גם שאני צריך לאכול הרבה חלבונים, אז אחרי כל אימון אני אוכל קופסת טונה עם קוטג' וביצה... זה מספיק? אני צריך לשנות משהו?
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכנית אימון
עופר קיס26/05/2008ריצה - מצויין
ביום של הריצה לא לבצע כוח אלא בימים שבי\ן הריצות
להתחיל במתח, לאחר מכן שכיבות סמיכה ולסיים בבטן. בסיום האימון לאכול או טונה או קוטג' או כמה לבנים של בייצים ובנוסף פחמימה וירקות.
תנסה שבשכיבות הסמיכה מישהו יכביד עליך כך שיהיה לך קשה לסיים 15 חזרות בכל סט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תוכניות אימוניםאיתמר26/05/2008
שלום רציתי לדעתם אם יש צורך ועד כמה קריטי לשלב בתוכנית abc למתקדמים
גם חלק תחתון של טרפזים
ו rotator cuff]
ומה בדיוק התנועה של ה rotator cuff* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרפז תחתון ומסובבי כתף
עופר קיס26/05/2008בכל פעילות עם נפח גבוה מומלץ לעבוד על שתי הקבוצות הללו למניעת פציעות ולשמר יציבה נכונה.
לגבי טרפז תחתון חשוב לסיים פולי עליון או מתח עם הורדה מלאה של הטרפזים בסיום התנועה.
לגבי שרירי החפת, אפשר לקחת כבל ולבצע סיבוב החוצה ופנימה של הכתף. עמידהה ב 90 מעלות לקבל עם היד הרחוקה. לקבע את המרפק ולבצע סיבוב חיצוני בכתף והפוך למסובבים פנימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעופר, האם אתה באמת פיזיולוג ???
האמת בפרסום26/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיזיולוגיה
עופר קיס26/05/2008אינני עובד כרגע כפיזיולוג של מאמץ, אך למדתי במגמת פיזיולוגיה של המאמץ לתואר שני באוניברסיטת SAN DIEGO STATE UNIVERSITY בשנים 1983-1987.
מדוע אינך מזדהה ושואל אותי ישירות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע לפני רכישת אופני כושרמירי24/05/2008
אני בת 48, הפעילות הגופנית העיקרית שלי- צעידה בחוץ. (אני לא טיפוס של מכוני כושר). הבעיה שבימים חמים או גשומים אני מפסידה הליכה ומרגישה עם זה ממש רע. לאחרונה אני ובן זוגי שוקלים רכישת אופני כושר – כדי להתאמן גם בימי החום והגשם. ( הליכון לא בא בחשבון עקב מחסור במקום ומחירו הגבוה).
אני אשמח לקבל מכם טיפים , מה חשוב לבדוק כשקונים אופני כושר חדש/יד שניה.איזה פירמות? האם אותו המכשיר יכול להתאים לשני אנשים בעלי מבנה ומשקל שונים משמעותית? האם בכלל הרעיון שלנו הוא מעשי, או מי שרגיל לצעוד לא יהנה מתרגול על מכשיר בבית? אילו שיקולים נוספים כדאי שנקח בחשבון?
אודה על תשובתכם,
מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופני כושר
נילי04/07/2011לי עצמי יש אופני כושר טנטורי, שהם מצוינים ושמשו אותי ואת בעלי בעיקר בימי החורף הגשומים. היום אני מוכנה למסור אותם תמורת תרומה," ליד שרה," כי אין כמו צעידה מוקדם בבוקר על החוף או בשדות, כדי לשמור על פעילות הגוף באויר. כמו כן, ברכיבה הידים מקובעות על הכידון ותנועה חזרתית מתרחשת בגו התחתון שבגיל מבוגר הוא עלול להפגע בנקל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופניים
עופר קיס26/05/2008עליכם לגשת לחברה גדולה המחזיק מספר סוגים ולנסות אותם ולקבל הסברים לגבי תכונותיהם.
ריכבו מספר דקות עליהם והרגישו אם נוח או לא. ברור שהליכה שונה מאופניים ופעילות בחוץ יותר מהנה, אך חשיבות ביצוע פעילות על בסיס קבוע חשובה ברמה הגבוהה ביותר
נסו את חברת אנרג'ים בהרצליה- יש להם מבחר גדול והם חברה מאד אמינה לפי ניסיוני
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה אמינה?
אסתי04/07/2011החברה ה"מאד אמינה" הזאת מכרה בשעתה הליכונים של dunlop כביכול, בשעה ש- dunlop מעולם לא ייצרה הליכונים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם האופניים
שחר כהן11/06/2011קודם כל הליכון עולה בסביבות 2000 שקל יותר זול מאופניים כי האופניים שאת צריכה לגיל שלך הם אופניים איכותיות ויקריות מאוד את לא יכולה לנסוע על אופניים של 1000 שקל אחרת את תדפקי את הגב את ובעלך אז אני שני זוגות איכותיות בשבילכם עולים בסביבות 4400 מינימום בשבילכם ואיןן כמו אופניים זה אטרקצייה בחוץ זה מקרב אותך לעולם בחוץ לטיול לאוויר יותר צח מאשר אני בבית תקוע ע הליכון מול הטלוויזיה ים טוב זו דעתי הצלולה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה על החזהליאור23/05/2008
האם הרמת משקולות בדגש על שריר החזה בלבד יכולה לגרום לנזק גופני כגון גיבנת או עקמת כדוגמא? כלומר האם חייבים לעבוד על כל הפלג גוף העליון או שניתן לעבוד רק על חיטוב החזה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה טובה
עופר קיס26/05/2008נכון, פעילות לא סימטרית בין חלק קדמי ואחורי של הגוף, או עודף עבודה על החזה עלולה לגרום לבעיית יציבה עקב הגברת קמר חזי (גיבנת)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכון מגנטי לעומת הליכון חשמליאסתי22/05/2008
היי
1. האם זה נכון שהליכון מגנטי עשוי להישמר יותר לאורך זמן מאחר ואין מערכת חשמל שמסבכת את העניין? או שבדיוק ההיפך? (אשמח לקבל הסבר קצר, כיצד פועל ההליכון המגנטי. לא מצאתי חומר בגוגל)
2. האם יש הבדל מבחינת ביצועים ואיכות בכלל, בין שני סוגי ההליכונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכון מגנטי
עופר קיס26/05/2008SORRY אינני מכיר את הנושא, אולי משהו אחר בפאנל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיזוק שרירי הבטן התחתונהאני21/05/2008
איזה תרגילים יש בכדי לחזק את שרירי הבטן התחתונה?
אם אפשר לשלוח מדריך לתרגלים או קישורים לאתרים שבהם נמצאים תרגילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן תחתונה
עופר קיס26/05/2008מצב שכיבת סמיכה על האמות ואחזקה סטאטית למשך 8-15 שניות בסטים. אם יש כאבי גב להכניס את הבטן עוד יותר חזק או להוריד את הברכיים. לא לשכוח לנשום.
2. שכיבה על הגב, הדבקת מותנית( גב תחתון מושטח במעט9 הרמת ברכייםכפופות ב 90 מעלות
. קירוב ברכיים לחזה וחזרה ל 90 מעלות. לנשוף בקרוב ולשאוף מבלי לשחרר בהרחקה. לא לתת לברכיים לברוח ולגרום להקשתת גב תחתון
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות חשובה-ספורט בצורה נכונהאיריס21/05/2008
שלום לכולם,
הנני בת 25, גובה שלי הוא: 1.63 מ' ושוקלת 58 קילו. לא עשיתי ספורט מרוכז בחיים, והתחלתי לפני כמה חודשים לעסוק בפעילות ספורטיבית שהיא: 3 פעמים בשבוע הליכה מהירה (10 ק"מ) ופעם אחת בשבוע ספינינג. בנוסף, אני עושה גם תרגילי בטן גם בסביבות 3-4 פעמים בשבוע. ובמהלך השבוע אני מנסה די לשמור על התזונה כדי לראות תוצאות.
יש לי מבנה גוף רזה, אבל באזור הבטן אכן יש איפה להוריד זו הסיבה שהתחלתי עם כפיפות בטן. המטרה שלי הינה לעצב את הגוף ובמיוחד את אזור הבטן ולרדת מס' ק"ג לקראת הקייץ.
יש לי 2 שאלות:
1. האם כדאי שאני אמשיך בכפיפות הבטן?הרי כפיפות בטן עושות שריר, וברצוני להוריד אותה. אני אשמח לחוות דעת בנושא.
2. שמעתי שצריך לאכול חלבונים ופחמימות אחרי פעילות ספורטיבית, כדי שהשומן יהפוך לשריר, רציתי לאמת עובדה זו, במיוחד לאור העובדה שאני עושה ספורט בשעות די מאוחרות כך שאם אני אוכל ארוחת חלבונים ופחמימות , הפער יהיה רק שעה אחת לפני השינה, האם עובדה פוגעת ברצוני לרדת מס' ק"ג?
אשמח לעצה בנושא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט בדרך הבריאה
ישראל פרנקל26/05/2008איריס שלום,
כל הכבוד על תוכנית האימונים הנמרצת שהתחלת בה. מקווה מאד שתמשיכי כך.
לשאלותיך:
1. המשיכי עם כפיפות הבטן - הם אומנם מחזקות את שרירי הבטן אבל רק יוסיפו לכל תהליך התזונה הנכונה ומטרת הירידה במשקל שהצבת לעצמך. הם יעזרו לשרירים להיות חזקים יותר - "טונוס" כפי שאנשים מכנים זאת לפעמים.
2. לגבי נושא החלבונים והפחמימות- בעקרון התשובה היא חיובית. על מנת להחזיר לגוף את היכולות להבנות מחדש באופן נכון ובריא יש לנסות ולאכול כמויות מסוימות של חלבונים ופחמימות בסוף האימון. אין הדבר אומר שחייבים ארוחה המלווה בבשר אדום ופסטה. גביע קוטג של % 3 ופרוסת לחם מלא יעשו את העבודה.
הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי מוסדר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספורט בדרך הבריאה
ישראל פרנקל26/05/2008איריס שלום,
כל הכבוד על תוכנית האימונים הנמרצת שהתחלת בה. מקווה מאד שתמשיכי כך.
לשאלותיך:
1. המשיכי עם כפיפות הבטן - הם אומנם מחזקות את שרירי הבטן אבל רק יוסיפו לכל תהליך התזונה הנכונה ומטרת הירידה במשקל שהצבת לעצמך. הם יעזרו לשרירים להיות חזקים יותר - "טונוס" כפי שאנשים מכנים זאת לפעמים.
2. לגבי נושא החלבונים והפחמימות- בעקרון התשובה היא חיובית. על מנת להחזיר לגוף את היכולות להבנות מחדש באופן נכון ובריא יש לנסות ולאכול כמויות מסוימות של חלבונים ופחמימות בסוף האימון. אין הדבר אומר שחייבים ארוחה המלווה בבשר אדום ופסטה. גביע קוטג של % 3 ופרוסת לחם מלא יעשו את העבודה.
הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ תזונתי מוסדר בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטובשרון21/05/2008
שלום
אני עובדת כבר חודשיים עם מאמן אישי על חיטוב הגוף.
התרגילים משתנים מדי פעם וכן המשקל
אוכלת 6 ארוחות ביום וחלבונים (2 גר * משקל הגוף)
האימון האישי מכביד עלי פיננסית ואאלץ לסימו בקרוב
שאלותי :
1. האם עלי להמשיך בתזונה הזו כל עוד אני מתאמנת?
2. היכן אמצא תרגילים מתקדמים וקשים יותר ככל שהזמן עובר ללא מאמן?
3. כיצד יודעים שהגעתי לקצה גבול היכולת מבחינת העלאת משקל המשקולות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיטוב
ישראל פרנקל26/05/2008יעל שלום,
פרט חשוב בשאלותיך שהינו חסר לי הוא האם הינך מרוצה מעבודתך עם המאמן והאם הינך חווה תוצאות על פי אמות מידה שנקבעו מראש בינכם?
בכל מקרה הרושם הוא שהינך מרוצה בס"כ מהאימונים האישיים שהינך מבצעת ועל פי שאלותיך בהמשך הייתי ממליץ לך לשקול המשך אימונים עם מאמן אישי, אבל אולי כדאי היה לשנות מספר דברים.
ממליץ לקיים שיחה עם המאמן ולנסות לקבוע תבנית אימונים חדשה שבה הנטל הכלכלי יהיה קטן יותר וכזה שאת יכולה לעמוד בו. לדוגמא, אימון פרטי פעם בשבוע- שבועיים.
בסכמת אימון כזו עדין יהיה מי שיעקוב אחריך וידרבן ויעיר באופן פחות כנראה מהיום אבל כזה שעדין בהחלט יכול לשמור אותך במסגרת אימונים קבועה. מצד שני את תחשפי לתרגילים חדשים מדי תקופה וכמתאמנת וותיקה אינך צריכה לשנות תוכניות / תוואי / תרגילי אימון מדי שני אימונים אלא לפחות להיות עם אותה תוכנית כחודש.
לגבי שאלתך על התזונה- בימים שאינך מתאמנת אין צורך בכמות הגדולה הזו של החלבונים. היא גבוהה מאד בכל קנה מידה ובוודאי לא בימים שאינך מתאמנת. רצוי להתיעץ עם תזונא/ת קליניים בנושא.
גבול היכולת שלנו הינו רחב מאד ואף יצור אנושי לא הצליח עדין לדעת מהו קצה היכולת האנושית האמיתית (זו הסיבה ששאי עולם בספורט עדין משתפרים) .. לגביך - עליך לקבוע את מטרותיך באופן ברור ואז יהיה קל להתאים תוכניות ועומסים למימוש מטרות אלו.
לדעתי את בהחלט יכולה להמשיך להתאמן- רובינו לא ממצה אפילו חלק קטן מהיכולת המירבית שלנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום צריכה ייעוץ.איילה.20/05/2008
אני מתאמנת באפן קבוע כ- 3 פעמים , בזמן האחרון הנני חשה כאבים ברגל לאחר אימון ריצה של 2 ק"מ בארך הכאב הוא עז וחד ליד המפשה ולאורך השוק ואני מרגישה שאני לא יכולה להזיז אותה,
ואני כן עושה חימום לפני.
אחרי כמה ימים זה עובר.
האם קיימת דלקת? או תפיסה של שריר?
תודה איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איילה
ישראל פרנקל26/05/2008שלום איילה,
משאלתך קשה להבין אם הינך מתאמנת חדשה והתחלת לאחרונה גם לרוץ או שאת מבצעת את הפעילות הזו כבר תקופה ארוכה והכאבים החלו לאחרונה.. יש חשיבות לדבר- אם הינך מתאמנת חדשה בהחלט יכול להיות שעליך לבדוק את נושא הצורך שלך לנעילת מדרסים. כל קופות החולים משתתפות בעלות קניית והתאמת מדרסים באופן די משמעותי מעלותם הכספית. חשיבותם אבה מאד על מנת להחזיר לך את תנוחת הגוף המתאימה והנכונה לך אישית.
בנוסף, אם הינך מתאמנת חדשה הרי בהחלט יכול להיות כי הגברת את אימוניך ועצימותם באופן פתאומי מדי וכיום את חווה נזקים גופניים עקב כך.
באם הינך מתאמנת וותיקה הרי בהחלט הייתי בודק נפחי אימון. שעות שינה, תזונה ועצימויות. אולי גם בלאי מואץ של הנעליים ולא פוסל בדיקת נחיצות של מדרסים.
אשמל לעמוד לשירותך בהמשך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובתך
איילה.26/05/2008קודם תודה, אני נחשבת כמתאמנת וותיקה אני חצי שנה במכון,?
ואנני מבינה למה יש צורך בדרסים? זה לא קשור להליכה עקומה וכאלה? כי זה פשוט כאב אחרי ריצה שתמיד חוזר.
לאין אני פונה לבדוק את העניין? האם יש בדיקות מסוימות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סט אחדירון18/05/2008
שלום,
האם הפרסומים האחרונים שסט אחד לכל קבוצת שריר נכונים? סט אחד מספיק באמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סט 1
עופר קיס19/05/2008לפי הנחיות של הגוף הנחשב בעולם בנושא הנחיות בריאות סט אחד של 8-12 חזרות העובר על כל קבוצות השרירים פעמיים בשבוע מספיק בשביל לחזק ולשמור על כוח. ( האם זו הדרך היעילה ביותר - לא, אך השאלה מה המטרה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירי coreיוני18/05/2008
שלום שוב.
קראתי שכדי שייראו את ה"ריבועים" בבטן צריך לאמן גם את שרירי הcore.
אני יודע ששרירי הcore הם שרירי בטן וגב העוזרים ליציבת הגוף.
איך מאמנים את שרירי הcore ומחזקים אותם?
מיוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירי ה CORE
עופר קיס19/05/2008אינני יודע כיצד שרירים עמוקים יכולים ויזואלית לעזור להדגיש שרירים חיצוניים, אך מטרת השרירים היא לייצב את עמוד השדרה ולאפשר תהליכים פיזיולוגים כגון נשימה, הקאה, עשיית צרכים וכו'.
להלן תרגילים
עמידת שש, הכנסת הבטן ללא קימור הגו, תוך כדי נשימות רגילות- להחזיק 10 שניות בהפוגות
לאחר מכן תוך כדי כך להוסיף הרמת יד לפנים - אפשר להוסיף משקולת של 1-2 ק"ג
שכיבה על הצד ברכיים כפופות להתרומם על האמהולהרים את האגן ולהחזיק - הגו והאגן במצב ניטרלי
המלצה , כנס לשעורי CORE ולמד לבצע נכון
בההצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון לשריפת קלוריותיעל17/05/2008
שלום רב,
אני בת 26, 1.63, שוקלת 67 ואני מעוניינת גם להיכנס לכושר וגם להוריד במשקל, לפחות להגיע ל-60 ק"ג, התחלתי אימונים של חצי שעה הליכה על הליכון + חצי שעה אימונים במכשירים לידיים, חזה ורגליים, האם זה מספיק 3-4 פעמים בשבוע על מנת להגיע לגירעון קלורי? גם התחלתי לשמור על תזונה דלת שומן, האם יש משהו שיכול לזרז תהליכים? שאראה תוצאות מהירות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרעון קלורי
עופר קיס17/05/2008פעילות יומית. אפילו אם היא קצרה יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשימותתות17/05/2008
שבת שלום.הייתי רוצה לדעת מה החשיבות של הנשימות במהלך אימון סטודיו?כשהמדריכה אומרת במאמץ לנשוף ובחזרה לנשום.למה זה טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשימות
עופר קיס17/05/20081. נשימה קשורה לייצוב עמוד השדרה. . שאיפה לוחצת את האיברים הפנימיים כלפי מטה ועל ידי סגירת הסוגרים תוך הכנסת הבטן, ישנה עליה בלחץ התוך בטני אשר עוזרת לחוליות להתקבע
2. על מנת לשחרר את הלחץ התוך בטני בכדי לא להעלות את לחץ הדם יותר מדי חייבים לסנכרן את השאיפה והנשיפה בהתאמת לרמת המאמץ בתרגיל ותזמונו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לשעוני דופקרונן17/05/2008
אני מתלבט על איזה שעון דפק לקנות, רציתי לקנות אחד של פלואר אבל הוא מאוד יקר, התצקיב שלי הוא אינו גדול, 400 שקל, האם יש שעון דופק טוב שאתם ממליצים עליו? עיקר הצרכים שלי הם ריצות ממושכות בח, ורכיבה על אופניים.
בתודה, רונן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחיר
אייל אמון17/05/2008יש גם שעוני דופק במאה ש"ח, מה שאתה משלם זה מה שאתה מקבל..., הייתי ממליץ לך להשקיע בהתאם לרצינות שלך באימון ונחיצותו של השעון למטרותיך, כי לפעמים הזול יוצא יותר יקר כי צריך לקנות אותו כמה פעמים. יש לחברת פולאר וחברת סונטו ששתיהן מצויינות!!!, שעונים גם פשוטים וזולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)