מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שכיבות סמיכהשאול16/05/2008
שלום, ברצוני לדעת איך וכמה שכיבות סמיכה לעשות ביום לבן אדם מתחיל כמוני,
הידיים מתעייפות כבר אחרי 15 עליות, אפשר עצה ותוכנית לשיפור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכיבות סמיכה
אייל אמון17/05/2008הייתי ממליץ לך לבצע עד אשר הינך מתעייף, לנוח 60-120 שניות ושוב עד שהינך מתעייף וחוזר חילילה עד 5 סטים. שנה רוחב כתפיים ומנח ידיים כדי לגרות אזורים אחרים בשריר, עליות מתח יעודדו בתוספת משמעותית את חוזקך והתפתחות שריריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםדפנה16/05/2008
אני מאוד גבווה 1.75 בערך ומשקלי נע בין 60-62 ואני רוצה לרדת במשקל
אני צריכה ואם לא אז כמה אני יכולה לרדת ולא להיות במשקל לא תקין שכביכול לא בריא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
אייל אמון17/05/2008שלום רב, מנתוניך נראה כי באפשרותך להוסיף מס' ק"ג... בכל אופן שני הרכב גוף והתחזקי אם גופף עם עודפי שומן באזורים מסויימים ע"י הפחתת אחוז שומן בפעילות אירובית מכל סוג שהוא בתנאי שתתלווה לאימוני כוח כדי להעלות את מסת הגוף שאיננה שומן כמו שרירים וצפיפות עצם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקל באימוןיעקב15/05/2008
שלום רב.
האם המשקל האופטימלי להיפרטרופיה הוא חזרות עד לכישלון בכל סט, או חזרות ב-80% מהכוח המירבי בכל סט?
(בשני המקרים טווח החזרות הוא 8-12)
ואיך אני יודע באמת יודע כמה זה 80% מהכוח המרבי שלי?
בתודה ובברכה,
יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טווח חזרות אופטימאלי
אייל אמון17/05/2008שלום יעקב,
היפרטרופיה תתרחש בכל מספר חזרות, אופטימאלית אכן 6-12 חזרות עד לכישלון, 80% מהכוח המרבי שלך הוא בערך... משקל אותו אתה מסוגל להרים 8 -10 חזרות ולא יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעומר15/05/2008
קוראים לי עומר ואני עוד חודשיים בן 15
אני רוצה לדעת איזו דרך יותר טובה לפתח את אזור חגורת הכתפיים הבטן והידיים: שחייה או משקולות ומכונות בחדר כושר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברור וחד משמעי
אייל אמון17/05/2008שניהם מסייעים, חדר כושר הרבה יותר וחד משמעית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת חלבוןיעקב14/05/2008
שלום,
אם תזונתי לא מאוזנת ולפעמים אני מתעצל להכין אוכל, האם צריכת אבקת חלבון יכולה להיות פתרון טוב עבורי? האם היא יכולה להשלים את החסך החלבוני שלי בתפריט היומי, לשפר את הביצועים, ולהאיץ תהליך אנאבולי?
והאם מלבד צריכתה החשובה מיד בתום האימון, אני יכול גם לצרוך אותה כתחליף למנה חלבונית בשלושת הארוחות העיקריות ביום?(במקום לחסל את כל הטונה והגבינה שיש בבית, אמא צועקת שאני אוכל חצי בית! ;)
רב תודות,
יעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת חלבון
עופר קיס15/05/2008אתה יודע יעקב. יש דברים שצריך לסמוך על אינטואיציה - מה נראה לך? האם תחליף חלבונים מן הטבע בחלבון מהונדס וסיננטי? אני לא הייתי עושה זאת. אם בכל אופן תשתמש בכמות רבה של אבקה על תשכח לשתות הרבה מיים ( אחרת יש עומס על הכליות) ןלהוסיף סידן ( חלבון מוציא סידן מן הגוף )
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר גופניל.14/05/2008
שלום! אני בת 21 אחרי 2 לידות- השניה לפני כ-10 חודשים. בעקבות 2 ההיריונות נשארתי עם עודף משקל של כ- 15 קילו. גובהי 1.60 ולהערכתי אני שוקלת 75(שקלתי את עצמי קצת אחרי הלידה והייתי 73, אך מאז לא הזזתי את עצמי וטחנתי שטויות אז סביר להניח שעליתי עוד).
החזה נפול בצורה זוועתית, הבטן- של חודש חמישי, שלא לדבר על הירכיים...
אני רוצה להתחיל לעשות משהו עם עצמי אך לא יודעת מאיפה?!
בשביל להוריד במשקל אני צריכה לעשות מה? בשביל לחטב/ להרים/לעצב אני צריכה לעשות מה? האם אני צריכה חדר כושר או שאני יכולה לעשות תרגילים בבית?
חשבתי להירשם לסטודיו shape. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדר כושר
עופר קיס15/05/2008תרשמי כמה שיותר מהר ותקבלי הנחיות אימון ותזונה ועקבי אחריהן - אני מבטיח לך תוצאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימני מתיחהאני13/05/2008
אני בחורה רזה אך נורא מפריע לי סימני מתיחה בולטים שיש לי בצדי הישבן רציתי לדעת האם יש תרגלי ספורט מסויימיםשיכולים לעזור לי לטשטש או להעלים אותם עי הקניית אלסטיות לעור אולי.. או שהסימנים לנצח ישארו שם.. זה מאוד מפריע לי ואני אפילו שוקלת לעשות מתיחת עור בעתיד... תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימני מתיחה
עופר קיס15/05/2008אינ ני יודע אולי משהו אחר בפנל. גשי לרופא עור מוצלח ובקשי חוות דעת
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר מוקדמתטל13/05/2008
אני אוכל בבוקר (6 בבוקר) קערית קינמונים עם חלב ורציתי לדעת האם זה מוגזם מבחינת קלוריות (אף על פי שזה משביע אותי עד שעה 10) ומה אני יכול לאכול במקום עם פחות קלוריות ושישביע אותי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר
עופר קיס15/05/2008שתי פרוסות לחם מלא עם גבינה 5% ועגבניה או חסה (או סנדוויץ ללא ירקות)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכושר גופני בבקשההההההetti5212/05/2008
שלום אני חדשה באתר רציתי בבקשה לשאול בנוגע למשקל וכושר
אני בת 27 גובה 1.70 והמשקל הכי נמוך שהייתי בו היה 50 ק"ג (ממש רזה) בשנה האחרונה התחלתי קצת להשמין ומאחר ולא הרגשתי עם זה הכי נוח התחלתי לאחרונה לשנות אורח חיים בריא לאכול נכון (דברים בריאים) ולעשות כושר- כל מיני תרגילים בבית לפחות משהו כמו שעה אפילו יותר עם עצירות מדי פעם הבעייה היא שאני לא מרזה וזה הורס אותי בתור אחת שהייתה לה בטן ממש שטוחה פתאום מבצבצת לי בטן קטנה ? מה ניתן לעשות ? בבקשההההההההה ? ? ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
איתמר12/05/2008אממ תקשיבי בשביל להוריד את האחוז שומן את צריכה להתחיל פעילות אירובית כגון הליכות ריצות שחיות ספינינג וכדומה ולשלב תזונה נכונה הקטע שאת צריכה להגיע למאזן קלורי שלילי ואז תרזי
הייתי ממליץ להתחיל שלוש פעמים בשבוע יום כן יום לא ולהעלות את המינון עדיפות לזמנים ארוכים 25 דקות ומעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן קטנה
עופר קיס15/05/2008א. או שאת אוכלת יותר ממה שאת מוציאה
ב. או שהורדת בצורה דרסטית מדי את מאזן הקלוריות שלך
תבדקי מה נכון ותכתבי שוב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות?!דפנה12/05/2008
שלום אני בת 17 שוקלת 61 וגובהי 1.76
משקלי תקין אך אני לא שלמה עם הגוף שלי מיוחד עם הבטן
אני הרבה בחדר כושר ובזמן האחרון,לא כ"כ מתאפשר לי ללכת
מה אני יכולה לעשות על מנת לשמור על מצי ואף לרדת כדי שתהיה לי בטן חטובה מתרגילים בבית ולא בחדר כושר ומכשירים...?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצבי
דפנה14/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן
עופר קיס15/05/2008הןרדת פחמימות פשוטות, אכילת פחמימות מורכבות וקטניות . שיקול דעת לגבי כמות קלוריות
והליכה יומית של 30-40 דקות והכי חשוב ה ת מ ד ה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיצוק הישבןשני12/05/2008
שלום יש לי שאלה,
אני גרה בקומה 4
ושמעתי שאם עולים את המדרגות 2,2 ז"א מדלגים על אחת
זה עוזר למיצוק וחיטוב הישבן,
זה נכון ?
ואם לא איזה תרגילים יש ?
תודה ויום טוב (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיצוק ישבן
עופר קיס15/05/2008זה נכון באופן חלקי. בצעי זאת באיטיותותנסי לעלות מדרגה לצרף לאותה המדרגה את הרגל השניה ושוב לעלות על אותה מדרגה. להחליף אחרי 8 צעדים לרגל שניה ושוב לבצע ל א ט
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכמותדור11/05/2008
שלום
השכמות שלי (עצמות הכתפיים) מאוד בולטות.
רציתי לדעת איך אני יכול שהעצם פחות תבלוט כי זה מגעיל שזה בולט.
שהשכמות "יכנסו פנימה".
ושאלה בקשור לזה
מתח יכול לחזק אותן ואז הם פחות יבלטו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכמות בולטות
עופר קיס15/05/2008יתכן ויש לך בעיית יציבה עקב חולשה שרירית מקומית, כך שלפני שאני אמליץ על תרגילים, עליך לגשת לאורטופד לקבל הפניה לפיזיטרפיסט. אם אינך רוצה לגשת, בצע את שני התרגילים המוכרים הבאים
1. שכיבות סמיכה. אם הנך חלש אז על הברכיים
2 מתח אחיזה בינונית
אל תשכח יום כן יום לא 2-3 מחזורים של 10-15 שכיבות סמיכה ומתח תלוי בקושי - אל תגיע לקושי רב ובצע 2-3 סטים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאיתמר10/05/2008
בתוכנית abc כמה סטים אמורים להביא לשריר קטן כמוו ראשי ידוע לי שצריך בין 10 ו 20 לשריר אבל לשריר קטן מספיק פחות מלשרירי גדול אם אני עושה 17 סטים לגדול ו 13 לקטן זה טוב?
כאילו עד כמה סטים אני יכול לעשות לשרירי קטן ב abc* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום איתמר
אייל10/05/2008תלוי באיזה מצב אתה : בינוני, מתקדם וכו', בעיקרון לשריר קטן מספיקים 2 שליש מכמות הסטים של השריר הגדול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
איתמר11/05/2008אוקיי תודה אהל יש מקסימום שלא לעבור בתוכנית אימונים למתקדמים abc כי לפי מה שהבנתי עושים מקסימום 20 סטים לשריר אבל לשריר קטן כמו שאמרת מספיק פחות כאילו עד כמה סטים במקסימום אפשר להביא לשריר קטן באימון כאילו יש דבר כזה עד מספר מסויים או שזה כמו לשריר גדול כמה שהגוף צריך ולא לעבור את ה 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרושה עצה :-)פני10/05/2008
שלום לחברי הפורום.
אני בת 33, עם עודף משקל של כ-7 קילוגרם (אחרי ירידה גדולה ועלייה קטנה). החלטתי להוסיף אימונים בחדר כושר כדי לא לאבד את הישגי הדיאטה, אבל אחרי חודש וחצי של אימונים נרשמה ירידה של חצי קילו בלבד. מה אני עושה לא נכון?
עד כה התאמנתי שלוש פעמים בשבוע - חצי שעה הליכון (סביבות 7 קמ"ש), ואז סיבוב משקולות ואימוני כוח, בערך 20 דקות נוספות. זה כל הזמן שיש לי להשקיע בחדר כושר.
בשבוע האחרון מרוב תסכול החלטתי לשנות את השיטה. התחלתי ללכת ולרוץ על ההליכון לסירוגין - קילומטר הליכה וקילומטר ריצה - 5 קילומטר. האם השינוי יעשה את ההבדל? האם יש לכם המלצה נוספת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
אייל10/05/2008השינוי אמור להראות הבדל לא תמיד כגודל השינוי, זה נקרא "חוק התמורה הפוחתת" וככל שתתקדמי השיפור יהיה קטן יותר יחסית להשקעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אירובי וחדר כושרתומר10/05/2008
שלום,
בן 33, מתאמן 4 פעמים בשבוע. 2 אימונים אירובי ו-2 אימוני מכשירים. מה הדרך הטובה ביותר לא לאבד מסת שריר באימוני אירובי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמר אימוני כוח בנוסף לאירוביים
אייל10/05/2008כאשר יורדים במשקל יורדים גם במסת שריר!!! אימוני כוח ימתנו את הירידה ויקטינו את אובדן מסת השריר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)