פורום כושר גופני - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פסיכולוגיה של האדם השמן
    somebody
    21/09/2007

**מדריך מתחיל-כתבה ראשונה
    ניסיון של מספר שנים באימונים, מסיים קורס מאמנים בימים אלה, סטודנט למדעי ההתנהגות-מרתק אותי כל מה שקשור בין האימונים לבין הפסיכולוגיה של האדם.
    אשמת אם תקרא ותביע את דעתך האותנטית עופר היקר, תודה

פסיכולוגיה של האדם השמן

בכתבה זאת אנסה לנתח את הפסיכולוגיה של אדם עם עודף משקל משמעותי בזמן ההרזיה.
    ברצוני דווקא להתחיל בחוסר מודעות שבהרזיה אצל אנשים, אשר לא התעסקו לפני כן בצורה מעמיקה בכל הקשור לנושאים אלה ובעיקר ניזונו מפרסומים אינטרסנטיים מטעים, אשר הציעו פתרונות פלא להרזיה מהירה וגוף חטוב.

הרי, מה אותו אדם שמן רוצה?
    התשובה היא אחת ויחידה-ירידה במשקל.
    פה טמונה הבעיה המרכזית, חוסר מודעות, דיברנו?
    אותו אדם אשר עולה על מאזניים (מכשיר מדויק, אך נורא סובייקטיבי ומטעה) רואה את משקלו הכללי ולא את נתוני הרכב גופו, שעבורו יש מכשיר מיוחד וחיוני ביותר.
    לא משנה מה ואיך להוריד, העיקר שיוכל בזמן הקצר ביותר להתגאות בגופו ולא להסתירו מתחת לחולצה רחבה.
    רבים יעשו דיאטה קשה ולא מאוזנת, שסופה ידועה היטב-חזרה למשקל הקודם עם עודף קילוגרמים.

מה בעצם קורה בגופינו בזמן דיאטה דלת קלוריות ללא ביצוע פעילות גופנית?
    בנאדם מאבד שומן, אך במקביל מתרחשת פעולה שלילית לחלוטין-איבוד שרירים.
    בנקודה זאת צריכים לציין, שעיקר ההוצאה הקלורית היומית מתרחשת בזמן מנוחה (המטבוליזם), כשהגורם המשפיעה ביותר היא המסה השרירית, אשר צורכת לקיומה קלוריות רבות יותר, מאשר שומן.
    כלומר, הרזיה כזאת לטווח הארוך תניב תוצאות שליליות עקב הירידה בחילוף החומרים הבסיסי.
    כשאותו אדם עם משקל עודף מגיע לחדר כושר, הוא מעוניין לרדת במשקל ומבקש לעשות פעילות אירובית בלבד, אין פסול באימון לב-ריאה, אשר יניב את התוצאות המיידיות בנוגע לירידה במשקל, אך ללא הגדלת המסה השרירית, אותו האדם יתקשה לשמור על הישגיו לטווח הארוך.
    רבים מאותם אנשים, מסתכלים לעבר האימון האנאירובי בצורה חשדנית ביותר.

ממה נובעת עיקר הסתייגותם מאימון זה?
    כפי שכותרת המאמר מספרת זאת-מפסיכולוגיה וחשש, שאימון משקולות לא שלא יעזור להם לרדת במשקל, אלא אף ירחיב אותם.
    אם נתקלים במצב זה, לדעתי, אסור לנסות לשכנע אותו בנאדם לבצע הרמת משקולות, ממספר סיבות:
    1.אותו הלקוח מעוניין לבצע אימון שבמהלכו יוציא הכי הרבה קלוריות ואין אופטימאלי יותר עבור מטרה זאת מאימון אירובי, שעוד במהלך האימון עוקבים בדריכות אחרי ההוצאה הקלורית, זה גורם לסיפוק עצמי וגם מגביר את המוטיבציה.

2.עבודה עם משקולות תמתן את הירידה במשקל הכללי עקב הגדלת המסה השרירית, למרות שהרכב גוף משתנה בצורה האידאלית-המסה השרירית עולה, במקביל לירידתה של רקמות שומן וזה יכול לגרום לאותו מתאמן לאבד את המוטיבציה ולחשוב שבעצם כל ההשקעה לא עוזרת לו להגיע למטרתו-לרדת במשקל.

המשך....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פסיכולוגיה של האדם השמן

הוספת תגובה

• פסיכולוגיה של האדם השמן-המשך

somebody
    21/09/2007

פה נשאלת השאלה, איך לגרום לאותו הלקוח כן להתחיל לבצע אימון משקולות?
    לא צריך ללחוץ עליו, אלא להתקרב אליו, להסביר לו בצורה הברורה ביותר את האפקטיביות של העבודה האנאירובית ואת התועלת שהיא תביא לגוף, לסקרן ולאתגר אותו ולאחר מכן, לאט, לאט להכניס אותו גם לאימון הרמת משקולות, במקביל לאימון האירובי.

המסקנה?
    הכול תלוי בראש, אם אכן נוכל לזכות באמונתו של אותו מתאמן, כך נעזור לו להגיע אל מטרותיו בצורה האפקטיבית והטובה ביותר.
    כלומר, צריך להבין אותו, להזדהות איתו, להפגין סולידריות ולהיכנס לראשו, אחרת אותו האדם לא ישפר את בריאותו לטווח הארוך ואנו נכשל בתור מאמנים.

תודה!
    מישהו שאתה מכיר ומעריך אותך מאוד

:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רציה ודופק
    --
    19/09/2007

אוקיי אז ככה שמתי לב בזמן האחרון לאחר ריצה או במשך ריצה הדופק רגיל אני חושב אך בזמן שאני מתנשם דרך האף לא מספיק ולכן אני מתנשם דרך הפה קצת האם זה מצב תקין?
    הרבה זמן לא רצתי ואחרי סיום הריצה עדיין הדופק מהיר כמה זמן ותוך כדי נשימות דיי חזקות מהרגיל האם זה בגלל שלא רצתי הרבה זמן?

ותוך כדי ליפעמים אני מרגיש תקירות בצד ליד הבטן האם זה בגלל הנשימה? חוסר חמצן או משהו כזה?

תודה ושנה טובה :)

לקביעת תור
    סגירה
    רציה ודופק

הוספת תגובה

• אני בן 17 שחכתי לציין

--
    19/09/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובת הדופק למאמץ

עופר קיס
    19/09/2007

הדופק והנשימה הם מדדים אמינים לגבי רמת הקושי
    1. רצוי לנשום דרך הפה בזמן מאמץ קשה
    2. לאחר סיום פעילות קשה או שלא בכושר הדוק והנשימה יהיו מהירים על מנת להחזיר לגוף את החמצן שהוא לא קיבל בזמן הפעילות. ככל שיותר בכושר הירידה תהיה מהירה יותר
    3.דקירות בצד הן מתיחה של אברים פנימיים או הסרעפת. אם הכאב בלתי נסבל ללכת קצת ולנסות שנית בקצב מתון יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הצלחת להרגי אותי עוד שאלה אחת.

---
    19/09/2007

ואי הצלחת להרגיע אותי קצת :)
    במאמץ גופני כגון ריצה רצוי וצריך לנשום דרך הפה?,דרך האף לא הספיק..
    יש מצב בגלל שרצתי ממש מהר אחרי מלא זמן שלא רצתי..
    מוזר שהרגשתי דיי בחילה מזה קצת ובנשימה הרגשתי קצת באוזן אחת כמו כזאת הרגשה שהאוויר יוצא מהאוזן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק
    Z
    19/09/2007

כיצד מורידים דופק בתודה מראש צח

לקביעת תור
    סגירה
    דופק

הוספת תגובה

• דופק

S
    20/09/2007

מדוע אני לא מקבלתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורדת דופק

עופר קיס
    20/09/2007

על מנת להוריד את הדופק בצורה יעילה בסיום פעילות,
    יש להמשיך את הפעילות בין 3-5 דקות תוך ביצוע פעילות קלה מאד אך ללא הפסקה
    ואם הדופק עדיין לא יורד מתחת ל 100 יש לבצע בפעם הבאה פעילות קלה יותר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שאלות בקשר לאימון בקשר לאימון
    בנימין
    18/09/2007

זה בסדר (מבחינה בריאותית וכל בחינה אחרת) לעושת אימון אירובי ומשקולות אחד אחרי השני באותו היום?

ועוד שאלה בקשר לשריפת שומן:
    יש טווח מסויים בדופק שבו אתה שורף שומן ?

ועוד שאלה בקשר לשריפת שומן:
    נגיד והשאלה הקודמת נכונה ונגיד והטווח הוא 70 (סתם דוגמא)
    אז אם אני יעשה ריצה על דופק 70 והליכה על דופק 70 אני אשרוף שומנים באותה מידה?

הוספת תגובה

• בקשר לשאלה הראשונה

בנימין
    18/09/2007

אחד אחרי השני זאת אומרת ברגע שסיימתי את המשקולות 5 דקות אחרי ישר להתחיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 תשובות ל3 שאלות

עופר קיס
    18/09/2007

1.אפשרי אך פחות יעיל. רצוי להפריד בין האימונים על ידי 5 שעות של התאוששות ותזונה

2. לפי מחקרים שריפת שומנים מקסימאלית מתרחשת בקרבת אך מתחת לסף האנאירובי אצל מאומן (75% ממקסימום)ופחות אצל לא מאומן(60% ממקסימום

3. השאלה לא פשוטה- מאד קשה לגרום לזה לקרות מבחינה טכנית אך -
    באופן עקרוני כן, אם יהיו הבדלים הם יהיו קטנים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,עוד שאלה קטנה בעקבות תשובה

בנימין
    19/09/2007

בקשר לתשובה שלך לשאלה אחת מה לא יעיל?
    מאיזו בחינה זה לא טוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אתם לא עונים?
    מיה
    18/09/2007

לקביעת תור
    סגירה
    למה אתם לא עונים?

הוספת תגובה

• לא עונים על מה?

עופר קיס
    18/09/2007

תחזרי על השאלה ואנסה לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

מיה
    18/09/2007

שאלתי שאלה מתחת לכותרת " התוכנית שחשבתי עליה " ולא עניתם עליה אודה לכם אם תענו עליה כי אני ממש רוצה כבר להתחיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספינינג
    חן
    18/09/2007

שלום
    קראתי כבר די הרבה אודות ספינינג ועל יעותו בשריפת שומנים עקב הדופק הלא יציב במהלך השיעור.
    רציתי לדעת,הלכה למעשה,האם פעילות של ספינינג לעומת ריצה(למשל) במשך אותו זמן לטווח רחוק תועיל פחות לשריפת שומנים והרזייה??
    תודה מראש:-)

לקביעת תור
    סגירה
    ספינינג

הוספת תגובה

• ספינינג מול ריצה

עופר קיס
    18/09/2007

אין שום הבדל בשריפת שומנים או הוצאה אנרגטית. למעשהה ריצה שורפת יותר קלוריות מאפניים
    כאשר משווים את תחושת המאמץ או הדופק
    תבצע את שניהם על מנת להוריד עומס אורטופדי ולמנוע עייפות מנטאלית
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    דני
    18/09/2007

אני עובד בחדר כושר כבר חודשיים ואני לא יודע אם אני עובד נכון למרות שהמדריך במכון בנה לי תכנית אני מרגיש ככה משום שאני עושה מלא אירובי ולא מוריד במשקל וזה נורא מתסכל אותי!
    במשקל בחדר כושר זה מראה שעליתי בכמה ק"ג ובבית זה מראה שנשארתי באותו משקל שליפני החדר כושר אז מה שבטוח לא ירדתי ולפי דעתי זה בגלל מסת השריר!
    מה עושים?
    שאלה נוספת כל תרגיל אמרו לי לעשות 15 חזרות ולפעמים אני לא מצליח ואני עושה פחות אז אולי זה הבעיה?
    וכדאי לי להפסיק עם המשקולות?

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• אי ירידה במשקל

עופר קיס
    18/09/2007

קח מטר מדידה ותמדוד את היקף בטנך באופן מדוייק מסביב לפופיק. כל ירידה של סנטימטר היא ירידה של קילוגרם שומן וזה מה שמעניין אותך - לא המשקל שלך - אלא אחוז השומן שירדת.
    אם אתה מבצע תרגיל של 15 חזרות בפחות מ 6 זו בעייה. אך אם אתה מבצע לפחות 10 חזרות זה תקין.
    אל תפסיק עם המשקולות. לאורך זמן זה יגרום לך לרדת יותר ולשמור על המשקל החדש שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דני
    20/09/2007

המדריך בחדר הכושר אמר לי שזה לא מדויק מדידת ההיקף ואתה אומר שזה טוב אני כבר לא יודע מה לעשות!
    האם זה ידוע שלאלא שמתחילים להתאמן מעלים במשקל (למרות שצריכים להוריד)?

תודה בכל אופן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

somebody
    21/09/2007

הבעיה הנפוצה אצל אותם האנשים אשר רוצים להוריד במשקל, זאת העובדה שהם לא מבדילים בין רקמות השומן, לבין המסה השרירית.
    שקילת הגוף בלבד לא מראה את הרכב הגוף, לפיכך, אותו המתאמן לא מודע להתרחשויות החיוניות שקורות בגופו, בזמן השילוב שבין האירובי לאנאירובי.
    מה שאמור לעניין אותך, זה לא ירידה במשקל, אלא ירידה בשומן, ירידה באחוזי שומן, שמלווה גם ע"י העליה במסה השרירית.
    אירובי אכן אפקטיבי לטווח המיידי, אך אימון משקולות חשוב ביותר אל הטווח הארוך, כי עקב גדילת השרירים, המטבוליזם שבגופך יעלה וזה יעזור לך לשמור על משקל תקין.

בהצלחה!

*קבל עצה, מניסיוני האישי, הקשב לעופר...:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל SOM...

דני
    23/09/2007

תודה על כך שהגבת לי אני מבין את מה שאתה אומר אבל אני אמרתי למאמן בחדר כושר שימדוד לי את האחוזי השומן שבגופי והוא מדד והא אמר שזה סתם שטויות שזה מחשב את האחוזי שומן על ידי נוסחא מתמטית.
    אולי צריך ללכת למשקל אחר לא יודע?
    איפה אתה ממליץ לי לבדוק בצורה הכי טובה את האחוזי השומן?

תודה לך על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה בריא?
    סאלח
    17/09/2007

שלום
    אני בעל גוף רזה ורוצה לעלות כ 15 קילו אני בן 25 גובה 180 משקל 67 איזה תוספות מזון אתה מעדיף ואיזה תוכניות ?
    שמעתי על מי גבינה ועל wight gainer תדבר לי עליהם....ותודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה בריא?

הוספת תגובה

• להעלות במשקל

עופר קיס
    18/09/2007

מי גבינה הוא סוג חלבון אשר נמצא באבקות חלבון.
    WEIGHT GAINER היא תוסף מזון אשר מורכבת מחלבונים פחמימות ושומנים אשר יעודה לעזור לאנשים המתקשים לעלות במשקל. כך בחשבון שאם אוכלים ממנה יותר מדי היא עלולה להשמין
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה על דופק
    ימימית
    16/09/2007

קניתי אופני כושר לבית, בנוסף ל2-3 אימונים שאני עושה בחדר הכושר.
    על האליפטי או המסילה בחדר כושר אני מגיעה בקלות לדופק של 130-160, אבל על האופניים בבית המד דופק שלהם מראה שאני לא עוברת את הדופק 110- 120, למרות שאני מזיעה די הרבה, מרגישה את שרירי הרגליים עובדים, ומרגישה שאני לא מסוגלת לדווש מהר יותר או בהתנגדות גבוהה יותר.
    האם עבודה בדופק נמוך למשך 50 דקות עושה משהו משמעותי מבחינת שריפת קלוריות? איך אפשר להעלות את הדופק על האופני כושר?
    (דרך אגב אני בת 26, במשקל תקין ובכושר טוב)

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה על דופק

הוספת תגובה

• אופניים מול אליפטי

עופר קיס
    16/09/2007

עקב העומס המקומי המופעל על שרירי הרגליים באופניים, כל מי שבעל רגליים חלשות/לא מורגלות יצבור חומצת חלב מהר ובקושי איתי יחסית- עקב כך לא ניתן יהיה לעלות את הדופק או את העצימות. במקום לפדל 50 דקות בדופק נמוך, את יכולה לבצע אינטרוולים של 2-3 דקות על דופק יותר גבוהה ו1-2 דקות עם הורדת ההתנגדות והדופק . בעקבות אימון זה, הרגליים יתחזקו והשרירים יוכלו להתמודד עם חומצת חלב יותר טוב, כך שתאכלי לבצע אימון המשכי בדופק גבוה יותראל תוותרי - אופניים זה כלי נהדר ( אגב , תבדקי גובה מושב- אם את יושבת נמוך מדי , התופעות השליליות יתעצמו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לדופק באימון
    dni_m
    15/09/2007

שלום לכולם יש לי שאלה ברשותכם, אם תוכלו לענות לי אני אשמח..
    אני מתאמן אימון אינטרוולים (הפוגות) אירוביים פעם-פעמיים בשבוע במשך חצי שעה על מסילה במכון.
    האימון נעשה בעצימות מאד גבוהה..
    האימון בנוי בצורה של ריצות קלות על מהירות של כ-10 קמ"ש בשילוב ספרינטים של 16 קמ"ש שנעים בין 10 שניות ל-2 דקות וביניהם כמו שאמרתי ריצות קלות על 10 קמ"ש.
    אני גם לפעמים משחק עם הגובה של המסילה ומגיע לרמה השנייה.
    בכל אופן, בסוף ה-30 דקות אני עושה 5 דקות קול דאון כזה.. בריצה קלה של 9 קמ"ש.
    עכשיו, על המסילה יש מין מד כזה שמודד דופק.. בסוף האימון אני מודד את הדופק והוא כותב לי 183
    אני בן 17.5.. יכול להיות שהדופק הזה כבר עבר בשבילי את הסף האירובי ונכנס לסף האנאירובי?
    האם זה מעבר לדופק שריפת והשומנים ואני סתם מזיע?
    כי המטרה שלי היא באמת לשרוף שומן.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנוגע לדופק באימון

הוספת תגובה

• דופק אימון

עופר קיס
    16/09/2007

שלום
    אתה למעשה מבצע אימון אנטרוולים הרבה מעל הסף האנאירובי שלך.
    אם אתה לא בטוח - עשה את המבחן הבא - נסה לרוץ על מהירות 16 עד שאינך יכול להשאר על אותו הקצב. אם אתה מחזיק בקצב זה דקות בודדות - זוהי המהירות שלך בשיא צריכת החמצן שלך.
    אם אתה מחזיק מעמד חצי שעה זהו הסף האנאירובי שלך - אני מקווה שהבהרתי את עצמי ?
    עכשיולגבי שריפת שומנים ההוצאה הקאלורית היא החשובה אז זה ממש לא משנה
    לגבי הדופק הגבוהה בסיום האימון- אם זהו הדופק לאחר מספר דקות התאוששות - האימון לא מתאים לכושר הגופני שלך.
    קנה מד דופק ועבוד בטווחים של 170-120 בהפוגות - מספר דקות על 170 ואז מנוחה עד לירידה לדופק 120 וחוזר חלילה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התוכנית שחשבתי עליה
    מיה
    13/09/2007

שלום! אני בת 21 ולפני 3 שנים שקלתי 90 על גובה מטר 74 בגלל בעיות בבלוטות התריס.מאז ירדתי ל64 . אני לא בנאדם שממש אוהב לאכול חוץ מתקופות מסויימות שאני קצת מגזימה בעיקרון מוצרי בשר אוכל מהיאני ממש לא אוהבת ורוב הצריכה שלי מתבססת על פחמימות בלבד אני גם עצלנית כך שאני לא ממש אוהבת להכין לעצמי ויותר לוקחת אוכל מהיר 3 פעמים ביום . לאחרונה עליתי ל70 שוב פעם וחשבתי לעשות דיאטה שתשלול פחמימות כאילו לא לאכול לחם בכלל רק אוכל ויותר חלבונים בתפריט כלומר : קוטג או חביתה בבוקר עם סלט בביניים 2 פירות או שניצל תירס אחד בצהריים אוכל שאימא מבשלת או מנה חמה וערב אחרי אימון אינאירובי קוטג עם סלט או טונה או שניצל תירס. ובסופי שבוע להסויף לחם . האימון שלי חשבתי לעשות אימון איניארובי 3 פעמים בשבוע 40 דקות ואירובי גם כן 3 פעמים שעה וחצי כל אחד . אני ממש רוצה לרדת ל55 ולהגיע סופסופ לגוף חטוב כי הירידה הקודמת שלי הייתה בלי מאמץ מצידי . מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה
    התוכנית שחשבתי עליה

הוספת תגובה

• קלטתי

עופר קיס
    18/09/2007

1. אם יש לך בעיות בבלוטת התריס אני בטוח שתוכלי לקבל יעוץ תזונתי מקופת החולים שלך
    2. אל תתעסקי עם הפרדת או ניטרול פחמימות. אכלי פחמימות מאד מורכבות - יקרות וקטניות ואכלי מאוזן מבחינת אבות מזון וכמויות
    3. לגבי האימנים נראה לי בסדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילות
    אלינה
    12/09/2007

במקרה שנתפס לי שריר, כדאי להמשיך בפעילות גופנית או לתת לו ולשאר השרירים לנוח?! וגם איך כדאי לטפל בשריר תפוס?!

לקביעת תור
    סגירה
    פעילות

הוספת תגובה

• שריר תפוס

עופר קיס
    14/09/2007

שריר תפוס אפשרות 1 - תוך כדי פעילות שריר מתקצר ונאר מקוצר - במקרה זה למתוח אותו בעדינות עד שהוא משתחרר , להפסיק אימון אך להמשיך להזרים לודם על ידי ביצוע המשך תנועה איטית ואז מתיחות למניעת תפיסה חוזרת והמשך נזק
    אפשרות 2 - שריר נמתח- קריעה חלקית של השריר - להפסיק פעילות- קרח- חבישה והרמת גפה והמשך קרח כל 1-2 שעות
    שריר תפוס אפשרות 3 - 24-48 שעות לאחר אימון כאבי שרירים - לבצע פעילות עדינה על מנת להזרים דם למקום ומתיחות עדינות - לא לחזור לפעילות עצימה עד להפסקת הכאבים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה?
    yomi
    12/09/2007

אני בן 25 מתאמן משנה משקלי 68 גובה 182
    מבנה גוף רזה נשאר עם אחוז שומן קרוב לאפס ולא בניתי את הגוף שרציתי.
    מה אפשר לעשות ?
    האם זה תלוי בגיל?

לקביעת תור
    סגירה
    למה?

הוספת תגובה

• בודי בילדינג

עמית קליין
    12/09/2007

בניית מסת שריר תלויה במספר גורמים :
    תוכנית אימונים-ללא תוכנית מתאימה לפיתוח גוף לא תוכל להגדיל את מסת השריר שלך .ייתכן והעבודה שלך בחדר כושר הן מבחית תדירות האימונים והן מבחינת העומסים לא נכונה .אנא התייעץ עם מדריך .
    תזונה נכונה-בניית מסת שריר תלויה בכמת החלבון שאתה מספק לגוף .למשקל של 70 קג מומלץ לצרוך כ110 גרם חלבון ליום.
    שינה ומנוחה-יתכן שאינך נותן לגוף את כמות השינה המתאימה(לא פחות מ6) או שאינך מספק לו מנוחה (אימןנים רצופים ללא הפסקות)
    גנטיקה- אין מה לעשות לעניין הגנטי משמעות רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה| במתיחות
    תומר כהן
    10/09/2007

שלום אני בן 16 ויש לי בעיה קטנה.
    אני מתאמן בקפוארה שלוש שנים בערך ובזמן האחרון כשאני עושה פיסוק בחימום אני מרגיש ממש כאבכים איפה שמתחברת הרגל לגוף בצד שמאל. אני אשמח אם תגידו לי למה זה ומה לעשות עם זה...

תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה| במתיחות

הוספת תגובה

• מתיחה במפשעה

עופר קיס
    10/09/2007

תומר שלום
    כנראה שיש לך מתיחה באחד משרירי המקרבים באזור המפשעה
    המלצתי היא כזו
    1. חימום לפני פעילות לא תרגילי קפוארה אלא ריצה קלה של 10 דקות
    2. תנועות של מתיחה דינאמית עדינה ללא הגעה לכאב בכלל
    3. ביצוע כל פעילות שהיא ללא כאב
    4. לאחר שבוע ביצוע של מתיחות סטאטיות לאזור המפשעה בישיבה 3 כפול 20 שניות ללא כאב
    5. בעדינות עם האצבע להיכנס לאזור הכואב לשעבר ולעשות אותו על מנת לפזר ריקמה צלקתית בעקבות הפציעה
    6. חזרה בעדינות לפעילות קפוארה מבחינת טווחי תנועה ומהירות תנועה

זוהי דרך קונסרבטיבית , אפשרות עדיפה אך יקרה יותר לטפל על ידי פיזיוטרפיסט באופן פרטי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אליפטיקל - נא עזרתכם
    מרי
    09/09/2007

ערב טוב ,

ברצוני לרכוש מכשיר אליפטיקל ביתי , מחיפושים באינטרנט הסתבר לי כי יש המון סוגים
    במיגוון מחירים , כל חברה שאני יוצרת עימה קשר ממליצה לי על סוג יצרן אחר..
    איך אדע במה לבחור , אני מחפשת משהו ביתי עד לסכום של 2500 ש'ח בערך.

אודה לעזרתכם \ המלצתכם.

בברכת שנה טובה.

לקביעת תור
    סגירה
    אליפטיקל - נא עזרתכם

הוספת תגובה

• בחירת אליפטי

עופר קיס
    10/09/2007

גשי לחברה גדולה - בש-גל או אנרגים, הקשיבי למוכרים. בצעי אימון של 5 דקות על כל דגם והחליטי לפי מחיר ואיטואיציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה