מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ההורים באיםelkamino19/05/2011
אני בן 38 ואשתי בת 31 נשאנו לפני 5חודשים אחרי 5 שנים של ביחד אשתי נמצאת בחודש 4 להריונה
המצב הוא כזה היא עלתה לפני 12 שנים לארץ מרוסיה וחייה פה לבד עד עכשיו
ואז לפני חודשיים היא הודיעה לי שההורים שלה עושים עליה (בני 68 ) והיא רוצה שהם יגורו איתנו
לפני 3 שבועות אחותה ובן זוגה והכלב עלו לארץ והם מתגוררים אצלנו (אנחנו חיים בדירה קטנה 30 מ,2 חדרים ולנו יש 3 חתולים )ויש מתח רב
אני מנסה לרמוז שלחוץ ואולי יחפשו דירה לתקופה קצרה אבל אין מבין וכמו כן אני מתנגד לכך שההורים שלה יגורו איתנו והיא לא מוכנה לקבל את זה וכרגע היא מוכנה לוותר על הזוגיות הזאת בשביל שהוריה יגורו איתה הצעתי שהם יגורו לידינו באותה שכונה או בניין אבל יש התנגדות חריפה מצידה ומצד אחותה
אני מרגיש שהיא התהפכה למשהו שאני לא מכיר אני רוצה להציל את הקשר ובקרוב תיוולד לי ילדה אני לא יודע מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולם באים!
עדי בדיחי19/05/2011שלום elkamino,
תודה על ששיתפת אותנו,
טוב שציינת את מוצאה של אשתך, כי הרקע התרבותי במקרה הזה מאוד משמעותי וחשוב. לפי הבנתי ותקן אותי אם טעיתי- אחותה ובעלה (והכלב) גרים אצלכם בדירת 30 מטר מזה 3 שבועות? נשאלת השאלה- זה זמני?
נחזור לעינין התרבותי- ידוע שאצל יוצאי רוסיה יש אלמנט כזה- הסבתא או ההורים או האחים גרים יחד. יש פה עינין חזק של כבוד למשפחה. לא סתם אשתך אומרת- זה מאוד חשוב לי ולא מעניין אותי כלום. זה חלק מאוד חזק בתרבות הזאת ואני מזמינה אותך לקרוא על זה קצת יותר- על המנהגים ולמה זה קורה. זה יכול להיות אפילו מעניין (מבחינה סוציולוגית). בגלל שאוטוטו יש לך ילדה, ואתה אוהב את אשתך סה"כ, ונכון שאתה אובייקטיבית צודק- אין מקום, ובכל מקרה מאוד לא בריא לגור עם משפחה, האם ניסית להציע, אולי, להשכיר בית גדול יותר ואולי לחלק אותו או לפחות לגור באגפים נפרדים? וכל אחד יוכל לממן חלק? או שאין סיכוי למשהו בסגנון? אולי שהאחות והאמא יגורו יחד ואתם תעברו למקום ליד?
לא הבנתי איך פיזית אתם יכולים להיות 6 איש כלב ו-2 חתולים (ואיך הם יסתדרו?) בדירת 30 מ'.
לפי הבנתי מבחינתה המחויבות למשפחה גוברת על המחויבות לזוגיות, ולא להיבהל כי זה קיים בתרבויות מסוימות ויתכן מאוד שזה המצב גם כאן. זה קיים ומקובל שכך עושים.
נותר לי רק להגיד שאני מאוד מאוד מתחברת לקושי שלך-אובייקטיבית הצדק איתך. זה נשמע בגדר הבלתי אפשרי, וברור לי שאתה רוצה להיות עדין ככל האפשר, אבל גם לך מותר להיות מעט אסרטיבי ולעמוד על כך שזה יהווה בעיה גם לקשר, וגם למרחב האישי של כל אחד מכם שבכל מקרה הופר ע"י אחותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי יחסיםתמרה19/05/2011
היי, אני בת 29 ויש לי חבר מזה חודש. הוא מקסים ורוב הזמן כיף איתו אבל יש לו קטעים שבהם אני מרגישה שהוא קצת מתעלל. פתאום הוא נהיה קר אליי או נהיה מאוד ביקורתי כלפיי, ולפעמים הוא פשוט רוצה לחתוך ואז משנה את דעתו במהירות.
אתמול בלילה הוא בא לישון אצלי, היה מתוק אליי אחרי יומיים שלא התראנו אבל הייתי גמורה מעייפות אז הלכתי לישון די מהר (הוא לא היה עייף אז הוא קרא ספר). התעוררתי אחרי כמה זמן והוא פשוט לא היה. הוא הלך ולא העיר אותי ולא אמר אף מילה. התקשרתי אליו והוא אמר ואחרי שנרדמתי הוא הלך כי "פתאום הוא לא הבין מה הוא עושה במיטה שלי". הוא לא התנצל, הוא אמר את זה בקול קר, הוא לא התנהג כאילו זה לא יפה מצידו או שזה מעליב לומר דבר כזה, ועוד כעס על זה שנפגשנו בשעה מאוחרת.
חברות שלי אומרות שהוא סאדיסט, ואני מרגישה שאני צריכה לעשות משהו ולא יודעת מה.
האם זה הזמן לסיים את הקשר? מה עוד אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להכניס ראש בריא...
עדי בדיחי19/05/2011שלום תמרה,
טוב, מה שאת מספרת נשמע לא פשוט, אני מצטערת שזאת ההתחלה שלי. את מתארת בעצם אדם קיצוני, לא צפוי, ללא מצפון גדול. את מכירה אותו רק חודש וכבר עכשיו הדברים האלו צפים (מיותר לציין שבהתחלת קשר שאנחנו רוצים בו- אנחנו נהיה יותר סבלניים, יותר משקיענים).
אני לא נכנסת להגדרות- אם הוא מופרע, סאדיסט או לא. עצם העובדה שמתנהג כמו שמתנהג- חד וחלק, וחבל על המילים- פשוט לחתוך ויפה שעה אחת...
פסיכיאטרית הוא יכול להתאים לכמה אבחנות, אבל זה רק פסיכיאטר יוכל לעשות.
בטוחה שתמצאי קשר טוב ובריא יותר, ותמיד טוב להתנסות, כי כשתפגשי בעוד מקרה קיצוני כזה של התנהגות את כבר תדעי מה נכון לך. אם תשובתי לא הספיקה ואת עדיין בספקות אנא העלי אותן ואוכל לענות גם עליהם.
בברכת הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי
תמרה22/05/2011למה את מתכוונת ב"פסיכיאטרית הוא יוכל להתאים לכמה הגדרות"? איך אפשר לתת הגדרה פסיכיאטרית על סמך התנהגות אחת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגויות קיצוניות
עדי בדיחי22/05/2011הי תמרה ובוקר טוב,
בדיוק בגלל שלא שופטים על סמך התנהגות אחת- רק פיסכיאטר יוכל לאבחן. בפורום בטח לא נוכל לעשות את זה.
אני מנוסה עם אוכלוסיית נפגעי הנפש, ואני כן יכולה להגיד לך שיש בעייתיות וקיצוניות בהתנהגויות שציינת, וזו לא התנהגות אחת, אלו כמה:
1. את מרגישה שהוא קצת מתעלל. - לא מבטלים תחושה כזאת שמגיעה אחרי חודש.
2. נורא מתוק ואז קר וביקורתי, רוצה לחתוך ומיד משנה את דעתו - התנהגות קוטבית.
3. הולך מבלי להודיע, ולא הבין מה עושה אצלך (לא משפט שמסתדר בקנה אחד עם מערכת היחסים שלכם - משהו לא תואם בין ההצהרה לבין מה שקורה במציאות: הוא נמצא במערכת יחסים).
4. הזמן משמעותי- לא גילית את ההתנהגות במצבי משבר או דחק, גילית את ההתנהגות במהלך חודש ראשון להיכרות! חודש ראשון שבו ההשקעה צריכה להיות גבוהה. בהנחה והוא משקיע ואלו התוצאות- נראה שלא שולט על עצמו.
הבחור נראה לי די במצוקה, בבחינת מה שחווה רגשית, אולי אפילו לא מודע לזה. ההתנהגות שלו בעיתית ומלמדת על אדם שלא תוכלי לבנות איתו מערכת של אמון, אם כל הזמן יתנהג בקוטביות, ירצה לחזור ואז לחתוך, ויתעלל בך רגשית- יזרוק אותך מקצה אל קצה ויביא אותך לקשת של תגובות לא פשוטות. תחסכי את זה מעצמך. באמת ובאחריות, לא נשמע לי טיפוס שכדאי להיכנס איתו כרגע למערכת יחסים. אם יטפל בבעיות ויראה נכונות, ילך לטיפול נכון (נפשי) - אפשר לשקול, וגם זה בזהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדי
תמרה01/06/2011רק עכשיו ראיתי את התשובה שלך, ואני מאוד מעריכה את הניתוח וההשקעה.
זה לוקח קצת זמן אבל אני בשלבי פרידה ממנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלתמרה
עדי בדיחי01/06/2011יופי, העיקר שאת בשלב הזה. בהצלחה רבה, יהיה בסדר.. תקופה שתעברי אותה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם בן זוגי והמשפחה שלילילך18/05/2011
שלום,
אני נשואה שנתיים ומכירה את בעלי 3 שנים ומההתחלה הוא הבהיר לי שהוא אדם מאוד משפחתי וחשובה לו המשפחה שלו, וזה אומר ללכת אליהם כל שבוע שישי או שבת
בהתחלה באמת זה היה כל הזמן אפילו היינו ישנים שם ולאחרונה הוא הסכים אחרי הרבה מאוד שיחות וריבים להוריד פעם בחודש ביקור כדי שנהיה לבד בזמן איכות של שנינו.
מעבר לזה הוא לא מוכן לשמוע על ללכת אליהם פחות או ללכת אליהם לבד בלעדי.
ההורים שלי גרושים ומההתחלה הוא התרגל שלהורים שלי הולכים אחת לחודש
פעם אחת לאבא שלי ופעם אחת לאמא שלי
וזה בזמנו היה נוח גם להורים שלי ככה
ועכשיו יצא מצב שמתאפשר לאמא שלי להזמין אותנו יותר
ומהרגע הזה יש ויכוחים כל הזמן ביני לבין בעלי שלא מוכן ללכת כל כך הרבה לאמא שלי ולא מוכן להוריד ביקורים להורים שלו.
וויכוחים ביני לבין אמא שלי שכל הזמן אומרת על בעלי דברים קשים ונעלבת מהיחס שלו
נושא הביקורים להורים שלו היה מאז ומתמיד בעיה בשבילי
זה אומר שאנחנו מחוייבים ללכת אליהם במקום להיות לבדנו או ללכת לחברים
ואם זה ללכת לחברים זה אמור על חשבון ביקור אצל ההורים שלי ולא שלו..
אני נמצאת באמצע ולא משנה מה אני מנסה להגיד כל אחד מהצדדים מאשים אותי ונפגע ממני
אנא עזרו לי מה לעשות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה עם בן זוגי והמשפחה שלי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ18/05/2011רוית יקרה,
צר לי על ה"מקום" אליו נקלעת. את נמצאת "בין הפטיש לסדן". גם בעלך וגם אמך נטועים עמוק בעמדותיהם ולא רוצים ולא מוכנים ללכת האחד לקראת השני ולמעשה, לבוא לקראתך.
החיים מלאי שינויים והזדמנויות ובכדי להתקדם, להתפתח ולצמוח באופן בריא ונכון יש להפנים את העובדה הזו, להטמיע את השינויים ולהתנהל בהתאם.
כל עוד בעלך היה בן למשפחה הגרעינית שלו, בלבד, הוא התנהל באופן מסוים שהתאים לכולם. כעת, המצב שונה, חל שינוי בחייו, הוא הקים משפחה, איתך, ועליו להביא בחשבון לא רק את צרכייך, העדפותייך ורצונותייך, עליו להבין כי גם לך יש משפחה גרעינית והיית שמחה לבלות בחברתם בתדירות גבוהה יותר, במידת האפשר ובהתאם לנסיבות המשתנות. לשם כך, עליו לשנות את התנהלותו ולהתאימה למצב החדש, אשר למעשה הוא היה חלק משמעותי בהיווצרותו, שהרי הוא בחר להינשא לך להקים יחד עמך משפחה.
זאת ועוד, זוגיות מתבססת בין השאר על ערכי ההכלה, הקבלה והתחשבות. נראה שאת מתחשבת, מקבלת, כמיטב יכולתך, ומכילה את בעלך, משפחתו, צרכיו, רצונותיו, העדפותיו, ומה לגבי בעלך? מה לגבי ההתחשבות שלו בך, ברצונותייך, במשפחה הגרעינית שלך? ומה לגבי המשך הדרך, ההזדמנויות והשינויים הנוספים שהחיים יזמנו לכם בעתיד?
נראה כי בעלך לא "בשל" לשותפות הזו שנקראת זוגיות. חוסר הרצון שלו וחוסר היכולת שלו להתאים את עצמו לשינויים בחייו עשויים להשפיע רבות על חייך העתידיים ועל חיי הזוגיות שלכם.
עלייך להביא בחשבון, כי אמנם הכל נתון לשינוי, אולם כדי ששינוי יתרחש יש צורך בנכונות אמיתית של זה שעליו לערוך את השינוי, וכאמור, לצערי, בעלך לא נמצא כלל ב"מקום" הזה.
אם תצליחי להביאו ל"מקום" בו הוא יבין שזוגיות הינה שותפות הדדית ושוויונית ויהיה מוכן לעשות לקראתך ולקראת הזוגיות שלכם צעד אחד קטן... תוכלי לעזור לו לחולל את השינוי הנכון למען עתידכם המשותף.
לגבי אמך, אני מסוגלת להבין את הכעס והתסכול שלה ואפילו את חוסר היכולת שלה לנהוג באיפוק מולך כדי לא להכביד עלייך יותר, יחד עם זאת, על-מנת להקל מעט על עצמך, שתפי אותה בקשייך ואולי לאור ניסיונה היא תוכל לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
לילך18/05/2011היום אמא שלי גרה 10 דק' נסיעה מאיתנו, ואני רואה אותה בתדירות של פעמיים בשבוע בלי הסופי שבוע
בעלי טוען שבגלל שאנחנו גרים קרוב ואני רואה אותה באמצע שבוע אז לא חובה גם הסופי שבוע. ולו אין את האפשרות לראות את ההורים שלו באמצע השבוע
האם זה נכון להסתכל על זה ככה?
יש לציין שלאמא שלי חשוב גם הסופי שבוע כי אז אנחנו באים יחד כזוג ובאמצע השבוע אני באה לבקר לבד כיוון שבעלי עובד עד מאוחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ19/05/2011רוית יקרה,
מערכת הקשרים הקרובה שאת ואמך יצרתם וטיפחתם לאורך השנים הינה מתנה גדולה אשר תעמוד לזכותך ולעזרתך פעמים אין ספור במהלך חייך. עתה, כאשר אני מיטיבה להבין את מהות הקשר בין שתיכן אני גם מיטיבה להבין את רצונה העז של אמך לביקור משותף של שניכם אצלה, את תסכולה לאור המציאות ואת עלבונה. כמו כן, אני מבינה עד כמה זה חשוב לשתיכן שגם היא בתור "נציגה" למשפחה גרעינית תהייה זכאית לביקורים בתדירות גבוהה בסופי שבוע בדיוק כמו שה"נציגים" ממשפחתו הגרעינית של בעלך זכאים לכך.
לאור זאת, לשאלתך, ביקורייך אצל אמך במהלך השבוע וזמן האיכות של שתיכן לבד "אינם נספרים" במסגרת הביקורים במשפחתיים של סופי-השבוע ובעלך משתמש ב"תירוץ" זה מטעמי הנוחות שלו.
מה עוד שאת אינך מבקשת לבקר אצלה בכל סוף-שבוע אלה רק להגדיל את מספר הביקורים מידי פעם.
עלייך להביא בחשבון שסביר להניח שהתנהלותו של בעלך לא תשתנה, מעצמה, גם כאשר המשפחה תתרחב ואז, אני מניחה, תהייה משמעות גדולה יותר לביקור משותף של כולכם אצל ההורים של כל אחד מכם.
עלייך להיות החלטית ונחושה בעניין הזה. אם זה חשוב לך, ועושה רושם שכן, עמדי על דעתך.
עשי זאת כמובן, בנועם, בכבוד ומתוך הרצון הגדול שלך ליצור שינוי ב"כללים הנוקשים" אשר בעלך העמיד בנושא הזה תוך שמירה על תקשורת זורמת ונעימה ומערכת זוגית טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים כשלא אוהבים את החמה ???מיכל18/05/2011
אני נשואה כ- 6 שנים כאשר בשנה האחרונה נולדה לנו ילדה נפלאה. מאז הלידה הרבה דברים קטנים שמקודם הצלחנו להתמודד איתם יפה או נראו לנו כדברים שאפשר לבלוע אותם הם רק התעצמו וגורמים לנו לחוסר שקט ומריבות . מערכת היחסים שלנו מאוד נפגעה. הבעיות הם בגלל ההתערבות והנוכחות של המשפחה שלו. אני באופן אישי לא מתחברת למנטאליות , תרבות ובאופן כללי להתנהגות של המשפחה שלו. משפחה מאוד קולנית (מדברים בקול רם וצועקים), מחלקים פקודות ,חושבים שהם ינהלו לנו את החיים ומנסים לכפות בכוח את המנהגים שלהם וצורת חיים שלהם.
אני באופן אישי לא אשאיר את הילדה שלי אצלם בבית ללא הנוכחות שלי מכיוון שאני יודעת שהם יכולים לעשות דברים בניגוד לרצוני וגם לא לידע אותי. בנוסף אני לא רוצה שהילדה שלי תהיה נוכחת בסביבה צעקנית במיוחד כאשר ידוע לי הרקע של המשפחה שהסבא בעבר היה צועק על הילדים וגם מרביץ והסבתא לא הייתה עושה שום דבר בנדון. אני גם הייתי נוכחת בארוחות שהסבא היה צועק על האחיינים ואף אחד לא הגיב כאילו שזה בסדר.
יש לי הרבה דוגמאות לתת על ההתנהגות של המשפחה של בעלי אני אסכם בכך שאני לא מתחברת להתנהגות שלהם וכל פעם לפני מפגש איתם יש לי חרדות ובמפגש עצמו אני כל הזמן דרוכה.
שוחחתי על הנושא עם בעלי מספר פעמים הייתי מאוד ישירה ונתתי דוגמאות בנוסף ביקשתי ממנו שישוחח איתם. הסברתי לבעלי שאם הוא יגבה אותי לידם ויענה להם אני ארגיש בטוחה יותר וגם ייתכן וזה יעזור לשני הצדדים להבין טוב יותר אחד את השני ולהתמודד עם הבעיה.
אני יודעת שבעלי דיבר איתם ללא הנוכחות שלי זה עזר קצת לתקופה מסוימת ושוב חזר לעצמו . אני יודעת שלא ניתן לשנות אותם אבל אני כן מצפה מבעלי שיגיב בכל פעם שקורה משהו והוא לא עושה את זה .
אני צריכה כל הזמן לחזור על עצמי ובנתיים זה גורם לכך שאני לא מעוניינת להיפגש עם המשפחה שלו וגם מאוד מפריע לי ביום יום שאני צריכה לחשוב על זה ולהיות חרדה מהיום שהבת שלי תהיה אצל החמה שלי ללא הנוכחות שלי.
אני יודעת שבעלי כן משתדל אבל אין לו את המודעות מכיוון שזו המשפחה והסביבה שהוא גדל בה ולכן הדברים לא כל כך נראים לו בעיתיים כמו שאני רואה אותם.
רעיונות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עושים כשלא אוהבים את החמה ??? - תגובה
מוניקה הרשקוביץ18/05/2011מאיה יקרה,
בכדי ששינוי יתחולל יש להיות נחוש, ממוקד, עקבי ולהתמיד.
העובדה ששיחה נוקבת וישירה עם בעלך עזרה ולו במעט ולו לפרק זמן קצר מעידה על כך שדברים אכן יכולים להשתנות.
כל שינוי דורש זמן, הרבה זמן, ובוודאי כאשר מדובר על שינוי התנהגותי או על שינוי התנהלות שורשית.
מאחר, וכפי שציינת, בעלך גדל באווירה הזו וספג אותה כמשהו טבעי, היא מהווה חלק ממנו ולכן הוא לא רואה את הדברים כפי שאת רואה אותם והוא מתקשה ל"עמוד על המשמר" ולהעיר בכל פעם.
כאשר בעלך מרפה מעט, הזכירי לו, היי נחושה, ממוקדת, עקבית והתמידי בכך. בסופו של דבר הוא ישים לב, מבלי שתזכירי לו, יזכור וידע להעיר את תשומת ליבם של בני משפחתו כאשר יתעורר הצורך בכך.
מאחר וציינת כי בני משפחתו של בעלך נוהגים לומר את דעתם תמיד, בקול, באופן נחרץ וברור ואף לנסות ולכפות אותה על הסביבה, כיוון נוסף אפשרי הוא, שאת תאמרי את דעתך בכל מפגש משפחתי שכזה, כאשר יתרחש משהו שלא יראה לך. עשי זאת כמובן, באופן מכובד ומכבד, אך אמרי את דעתך בצורה נחרצת, שאינה משתמעת לשתי פנים. זו ה"שפה" בה הם משתמשים, זו דרכם, לכן "ברומא התנהגי כרומאית...". אני מאמינה שהם יקשיבו לך (לא בהכרח לא יתנגדו...) מאחר וזו צורת השיחה המקובלת במחוזותיהם. הם עשויים אף להעריך אותך על כך ושוב, מאחר ואת לוקחת חלק ב"שפה המוכרת להם" ומדברת איתם באופן המקובל עליהם וביניהם.
כאשר תהיי זו את שאומרת את דעתך, לא תצטרכי לסמוך על בעלך שיעשה זאת עבורך, תהייה לך תקשורת ישירה, מה שבוודאי יפחית את החששות שלך ואת תחושת הדריכות שאת חשה בקרבתם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה בהקשר הזה
לילך18/05/2011ומה קורה אם המשפחה של בעלי על כל דבר שאני אומרת להם הם טוענים שאלו שטויות?
גם אצל המשפחה של בעלי הם מתנהגים בהתנהגות כזאת
אבל כשאני מתנהגת "כרומאית" הם ישר קוטלים אותי ואומרים לי שאני מדברת שטויות
שאני לא מבינה
מה לעשות אז?
ויש לציין שאותו הדבר עם בעלי, הוא גם גדל בסביבה הזאת ולדעתו זאת התנהגות רגילה לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרוית
מוניקה הרשקוביץ19/05/2011רוית יקרה,
לעולם נתקשה לראות את מגרעותינו בזולתנו ולהתמודד עם כך. זו כנראה, הסיבה בעטיה את "זוכה" לתגובות שכאלה אצל משפחתו של בעלך כאשר את מתנהגת כמוהם.
גם אם התגובות שלהם לא נובעות מתוך ההבנה הזו, נראה שהם לא אוהבים ולא מעריכים התנהלות הדומה עד זהה להתנהלות שלהם.
לשאלתך, אני שבה ומציעה לך ל"אמן את שריר" הנחישות וההחלטיות. בפעם הבאה שהם יאמרו על דברייך שהם שטות, אמרי להם, כמובן באופן מכובד ובנועם, שדברייך אינם שטויות, זו פשוט דעתך (ואת, מן הסתם, זכאית לדעה משלך גם היא נוגדת את דעתם...) וזכותם להסכים או לא, אך, לא לבטל אותה בנימוק שאלו הם שטויות, בדיוק כפי שאת לא עולבת בהם ולא טוענת שדבריהם דברי הבל במידה ואת חולקת עליהם. את זכאית לכבוד הבסיסי הזה בדיוק כפי שאת מעניקה אותו.
אולי במשפחתו הגרעינית של בעלך התנהלות מעין זו היא התנהלות "רגילה לחלוטין" אך לא כך בכל המחוזות ולמענך טוב תעשי כאשר תעמדי על שלך. כך גם בעלך יבין ויפנים שאלייך יש לדבר בצורה אחרת, מכבדת ומכובדת, שיש להקשיב לדעותייך ולהתייחס אליהן גם כאשר הן פחות "נוחות" או נוגדות לחלוטין את דעתו (כמו בנושא הביקורים המשפחתיים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מוניקה , יש לי עוד מספר שאלות
מיכל19/05/2011הי מוניקה,
תודה רבה על התגובה המהירה ומאוד מקצועית. אם אפשר יש לי עוד מספר שאלות בנושא.
1. במידה ואתן הרבה הערות האם זה לא יכול לייצר מצב הפוך כאשר אינני נוכחת אתן דוגמא למה אני מתכוונת , ילד שמונעים ממנו לראות טלוויזיה כאשר הוריו אינם בסביבה זה יכול לגרום לו לצפות בטלוויזיה בצורה מוגברת על מנת להשלים חוסרים.
2. איך עלי להגיב להערות "מעליבות"\"טיפשיות" של החמה כגון:
a. "אנשים יכולים לחשוב שהפצעים שיש לבת שלך על הפנים הם בגלל הנשיקות הרבות שאת נותנת לה" (במקרה זה עניתי לה ברוגע "שאני מעבירה לבת שלי רק דברים טובים" היא כמובן צחקה אך אני בתוך תוכי רציתי לתת לה סטירה).
b. "אל תסתכלי על הילדה שלך ,אסור להסתכל עליה כשהיא ישנה זה מביא מזל רע" (במקרה זה החזקתי את הבת שלי בידיים כשהיא ישנה עלי , זה היה ישר אחרי שיצאנו מבית החולים ,עניתי לה "לך אסור להסתכל עליה אבל לי מותר להסתכל על הבת שלי")
לפעמים כשאומרים משפטים כאלו במצבים רגישים גם אם זה לא נשמע נורא לאחרים, אותך זה מאוד מכעיס (אחרי הלידה את מאוד רגישה, עייפה.... הדבר האחרון שבא לך לראות או לשמוע זה את החמה)
3. האם את חושבת ששיחה של אמא שלי עם החמה יכולה לעזור. הן מדברות אחת לשבוע כמובן לא שיחות עמוקות רק שיחת נימוס של שלום מה נשמע.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאיה, עוד מספר תשובות...
מוניקה הרשקוביץ19/05/2011מאיה יקרה,
ניחנת במתת בדמות חוש הומור בריא ושנינות. נראה לי, שזו בדיוק ה"תרופה" "נגד" הערותיה ה"מיוחדות" של חמתך. טוב את עושה כאשר "אינך נשארת חייבת", כאשר את עונה מייד ובאופן שכזה. תגובותייך נחמדות, הומוריסטיות וקלילות ואני מניחה, שהשומע/מקבל התגובות מקבל אותן בדיוק כך, בקלילות ובצחוק. אני משוכנעת שלחמתך אין שמץ של מושג שמאחורי כל תגובה שלך מסתתר משהו אחר לגמרי, פחות קליל ונעים...
שמרי על המתנה הזו שקיבלת וטפחי אותה. הומור וקלילות מסייעים בהרבה מצבים בחיים. מצבים מביכים, קשים ומעצבנים (ומי כמוך יודעת...).
לשאלתך, לא ירדתי לסוף דעתך, למה זה משנה לך מה ייאמר כאשר אינך? הרי לעולם לא נוכל ל"נהל"/"לשלוט" את/על דבריהם של האחרים, ובוודאי בהיעדרנו. שיאמרו מה שיאמרו כאשר אינך, שהרי לא תאלצי להתמודד ממילא. במידה והדברים יאמרו מאוחר יותר בפנייך, לאור שנינותך וחוש ההומור שלך, אני משוכנעת שתדעי מייד כיצד להגיב.
לעומת זאת, כאשר במקרים שאת נמצאת, לעולם, לא תאפשרי למי מהם לומר לך דברים מסוימים הם יתרגלו שלא לומר, והרי כל הרגל הופך לטבע שני. עם הזמן ההערות תדעכנה ובסופו של דבר הן תפסקנה (כמעט) לחלוטין. עלייך להתאזר ב(הרבה) סבלנות ולהתמיד ב"קו ההגנה שלך".
כפי שהצעתי לך בתשובתי הקודמת שלא לסמוך על בעלך, אלא, על עצמך בלבד, אני שבה ומציעה לך לסמוך אך ורק על עצמך, במקרה זה, ולא על אמך. בדומה למצב בו שני ילדים רבים וההורים מתערבים.
הילדים סולחים, משלימים וממשיכים להיות חברים בעוד ההורים לא... עדיף שאמך לא תכנס בשיחה עם חמתך ל"עובי הקורה". אולי באופן כללי, משהו על הרגישות הרבה לתגובות שונות אחרי הלידה, על העייפות שקצת "מוציאה מפרופורציות", על הצורך לאפשר לך (הרבה) זמן למנוחה...
אני בטוחה, שחמתך אינה אומרת את מה שהיא אומרת מרוע לב, אין לה כל כוונה לפגוע בך. היא פשוט מאמינה בדברים מסוימים שאת פחות מאמינה בהם... שיחת הבהרה שאמך תנהל איתה עלולה לפגוע בה כך שיהיה עלייך לעמול קשה כדי לתקן את המעוות וגם אז לא בטוח שהיא תתרצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהקארין17/05/2011
שלום, אשמח לעצה טובה. קצת ארוך, מצטערת...
בסך הכל המצב שלי מעולה, אני בת 27, נמצאית במערכת יחסים נפלאה כבר 3 שנים שמתוכן שנתיים גרים יחד. אוהבים, טוב לנו יחד, באותו ראש, ולמעשה הכל מושלם.
מה שמפריע לי לאחרונה זה שאני מרגישה שהגיע הזמן להתקדם לשלב הבא בקשר שלנו, זאת אומרת להתחתן ובהמשך להקים משפחה.
הנושא כמובן כבר עלה על הפרק, אבל ללא תוצאות מהותיות. הוא אמר לי שהוא אוהב אותי, רואה את העתיד שלנו יחד ורוצה שנקים משפחה, אבל לא מבין מה בוער לי עכשיו.
אני פשוט לא מבינה למה לא עכשיו, הזוגיות שלנו מצויינת, שנינו בטוחים בה ורוצים עתיד יחד, אנחנו כבר לא ילדים (הוא בן 30) וכבר מספיק זמן יחד.
הוא טוען שבכלל לא חשוב לו להתחתן, ושצריך לעשות את זה כשרוצים להיכנס להיריון, והוא לא מוכן לזה עדיין. אמרתי לו שגם אני ממש לא מוכנה לזה עכשיו, אבל אני לא רוצה להתחתן וישר להתחיל לנסות להיכנס להריון.
אחרי זה הוא אמר שהוא גם לא יודע איך נוכל לממן את החתונה, כי להורים שלו אין הרבה כסף, וגם אנחנו לא עשירים. אמרתי סבבה, ההורים שלנו יתנו כל אחד לפי יכולתו ומה שנשאר נשלים בעצמנו, או מהמתנות. גם ככה אני לא מהאנשים שאוהבים חתונות ענק יוקרתיות ומאוד רוצה חתונה צנועה.
אמרתי לו שאם זה מה שבאמת מפריע לו, אז טוב שדיברנו על הנושא, תיאמנו ציפיות וניסינו לחפש פתרונות. לי פשוט יש את הפחד הזה שאולי הוא לא בטוח בקשר שלנו או פשוט לא רוצה שנתחתן. קשה לי להירגע, כי אני ממש אוהבת אותו ורוצה לחיות את חיי איתו.
הוא אמר שאני צריכה להירגע ולהאמין בו ובאהבה שלנו.
האם השיחה הזאת נשמעת הגיונית ואני באמת צריכה רק להירגע, או שיש לי ממה לחשוש?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג..
עדי בדיחי17/05/2011הי קארין,
השיחה הזאת נשמעת מאוד הגיונית וגם מתאימה לשלב של הזוגיות, ואת זה אני אומרת כי נשמע שיש לכם זוגיות שבנויה ומושתתת על מרכיבים חשובים ובריאים. חשוב היה כנראה שהיא תהיה מספיק ארוכה כדי לגרום לכם לחוש כ"כ טוב יחד.
הוא עצמו נתן לך מספר תשובות לחששותייך- הוא לא מרגיש עדיין בשל, ולא בגלל שלא אוהב אותך או לא מאמין בקשר, אף מעודד אותך להתנער מהתחושות ומהספקות ולהאמין שזה כן יקרה. מעבר לכך הוא מעלה קשיים, חלקם רגשיים וחלקם לא. החלק הכלכלי הוא קושי מסוים, ואילו עינין ה"חתונה וילדים" כרגע יותר מלחיץ אותו. עצם כך שהנושא נתון לדיון ואתם מנהלים אותו באופן ששניכם יוצאים עם תשובות, זה המצב הטוב ביותר- תקשורת נכונה גם בעתות כאלה בו צד אחד מאוד רוצה וצד אחר פחות.
אני לא באמת מרגישה שיש לך מה לחשוש. אני דווקא חווה מדברייך סיפור אהבה יפה, שיש להמתין מעט עד לשלב הבא שאת כבר מאוד מוכנה לו (וטבעי שכך יהיה). נסי להרפות מהעינין למספר חודשים (תצליחי? מעט קשה) ותעלי שוב את הנושא באופן לא מלחיץ - אלא לדעת איפה הדברים עומדים. אם מדובר באהבת חייך, אל תלחיצי, תני לזה זמן- נשמע שהוא רוצה ומעוניין וזקוק לזמן לעכל את השלב הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על העצה!
קארין17/05/2011אני ממש מקווה שאצליח להתאזר בסבלנות. אני יודעת שאין לי באמת על מה להתלונן, אבל זה פשוט קשה לאחרונה.
כל הזמנה לחתונה שאני מקבלת (ואני מקבלת המון לאחרונה) מכניסה אותי למעין עצבות.
אולי כל החתונות הקרבות יעודדו אותו לכיוון :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדתאני17/05/2011
אני פשוט שוב צריכה להוציא את האימה שבי
הרבה דברים קונקרטים רעים והמון סיבות לא להיות ביחד
גם עכיו וגפם לעתיד
אבל מפחדת שאני לא אכיר לא אצליח להקים זוגיות טובה
כרגע אני עוד מאוד כלואה ביני לבין עצמי בזוגיות עם האקס
ומאוד קשה לי לומר שלום יפה לעבר שלנו..
גם ידוע לי שיש לימודים עבודה אני צריכה לחזק את עצמי
ולמצוא את הנקודות החזקות בי בלי קשר לבחור
אבל מפחיד אותי מאוד שעם האקס היה כזה חיבור והרבה דברים משותפים
ומפחדת לא למצוא את זה עם אחר
אבל מאידך,היו המון דברים קשים ולא הצלחנו באמת לדבר כנראה עובדה שנפרדנו עם המון קושי מבחינתי בגלל דברים שהוא עשה שמאוד הכעיסו אותי והתגובות שלי לכך ,אז מפחדת שלא אדע להיות בזוגיות ולפתח אותה כטובה
והפחד האחרון שכן תהייה זוגיות ושהיא גם תגמר ...
אני ממש חשה אימה וחרדה ...
אני בין האבל על היחסים שנגמרו לבין פחד מהעתיד וחוסר יכולת
להתרכז באמת בהווה ובעצמי...
HELP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין חשש, הכל מאוד "תקין"
עדי בדיחי17/05/2011שלום אני,
את מתארת תקופה טבעית מאוד והכרחי כנראה שתעברי אותה. אם תחזרו סביר להניח ששוב תחוו תסכול ושוב תהיה פרידה (לאור מה שתארת). כעס, תסכול, אכזבה ויאוש הם רגשות שיהיה "נכון" ואולי "תקין" לחוות בשלב כזה מטלטל רגשית בחייך.
לגבי זוגיות חדשה- את תרגישי כשאת תהיי מוכנה, כל עוד את חוששת למחזר את הזוגיות הקודמת, סביר להניח שמשהו שם לא נפתר דיו, או שלא נסגר כי עדיין טרי, ויש לתת לזה זמן וסבלנות רבה.
אם תצליחי להיות במקום של לקבל את מה שעובר עלייך, ולחשוב על מישהי אחרת במצבך- שטבעי שתחווה את זה, טבעי שאחרים יחוו תחושות כאלה- ומשם תסיקי גם עלייך, אולי מהמקום הוותרני הזה יהיה לך קל יותר להתגבר. אם תילחמי ברגשות וכל זמן תאבקי עם עצמך את רק תגדילי את תקופת "ההחלמה".
התקופה שבנית עם האקס היא לא מבוטלת, יש הרבה געגוע למשהו שהיה ואיננו, יש געגוע לשיתוף ולביחד, וטבעי גם אם תחווי געגוע אליו (או לחלקים באישיות שבו שכה הסתדרת איתם). אני בטוחה שאם עוד תקופה, נניח, 3 חודשים, את עדיין תחווי ספקות והתלבטויות לגבי הקשר- יהיה ניתן לבחון את הדברים שוב, מההיבט המתאים לך. אבל כרגע חשוב שתאפשרי לעצמך מעט זמן מנוחה.. ותבדקי מול עצמך מה את חשה ואיפה את עומדת מבחינה רגשית.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורת נוראית בהריוןדנה17/05/2011
שלום לפורום,
אני בד"כ גולשת סמויה פה ונהנת לקרוא את העצות והדברים.
והנה, עכשיו אני זקוקה למילים שלכם.
אני בחודש שמיני של ההריון הראשון שלנו .ההריון די קל ואין לי הרבה סימפטומים מיוחדים ואפיללו לא שלחתי אותו פעם אחת להביא לי משהו בלילה
אני חושבת שאני מאוד נוחה בסך הכל. עובדת ומתפקדת בבית והכל בסדר (גם במיטה).
אבל, ופה העניין... בחודש האחרון טמטמת ההריון תפסה אותי חזק כנראה ואני ממש לא מפוקסת. יש הרבה דברים שאני רוצה לעשות ושוכחת. יש דברים שאני אומרת שאעשה כמו למשל היום להפשיר עבורו את הבשר ושחכתי והוא היה חייב בתוך 40 דק' לרוץ לעבודה. אז הוא עמד להפשיר ולהכין סלט כי אני ניקיתי בנתיים את הבית.
שכחתי בתום לב. והוא התנפל עלי שהוא לא סומך עלי והרבה דברים שאני אומרת שאעשה אני לא עושה. והתחושה שלי שהוא פשוט לא מבין אותי בכלל.
כבד לי, אני עייפה, לא מרוכזת, יש לי כאבים ברגליים כבר כמה ימים, החמוד בבטן מושך לי אותה חופשי ולא תמיד זה נעים אבל אין לי רגע דל אחד ואני כל הזמן בעשיה מסביב העבודה שלי והבית והוא.
בהריון הוא עשה לי פעם או פעמיים עיסוי לגליים של 5 דק' בקושי. זהו.
ואני לא מבקשת והוא לא שואל או מציע.
אני מרגישה שאין לי פרטנר אמיתי ושהוא אולי פשוט חא מבין אותי ולא יודע איך להכיל את ההריון ויותר מזה לא יודע לנהל את עצמו רגע לבד כשאני לא בסביבה.
מה יהיה בחודשים הראשונים כשהתינוק יהיה עלי רב הזמן ואני אהיה עייפה? גם אז אצטרך להיות עבורו כל הזמן והוא יאמר לי שהוא לא סומך עלי ויכעס.
איך אני מתמודדת איתו? כל שיחה על זה נגמרת בריב.
וגם הסף עצבים שלי לחוסר ההכלה שלו אותי קטן ואני כועסת מהר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם הוא עובר שינוי
עדי בדיחי17/05/2011שלום דנה,
תודה על השיתוף שלך.
כידוע גם עבור גבר לא פשוט עם חוסר הוודאות שיש בתהליך ההירוין. גם הוא, כמוך, לא יודע מה יקרה, אלא רק משער, ומנסה להתכונן. כאשר קורים דברים לא אופייניים, או שהתחילו רק בהיריון והם בבחינת "שינוי" אצלו- לא בטוח שהוא יוכל להגיב ביתר גמישות, דווקא לאור כך שגם הוא צריך להסתגל למשהו חדש.. עכשיו לקראת הלידה בע"ה בזמנה, זה גובר יותר. נסי גם להבחין בהיבט הזה שאת נושאת את הילד של שניכם, האחריות עלייך היא עצומה, וכשאת הולכת, או יוצאת, או סתם לבד עם עצמך- למעשה את נסתרת מעיניו והילד שלו- איתך. יש משהו גם בעובדה הזאת שאנו אלו שנושאות את הילדים של בן הזוג, וזה חלק מהרגשת חוסר השליטה שלו. זה בהקשר לכך שאמרת שאולי הוא מתקשה כשאת לא בסביבה ואני מתחברת לזה.
הלכה למעשה, בבחינת מה ששאלת- יש שני מישורים, המישור האחד הוא שאת לא מפונקת- עובדת, מנקה, עושה, מפשירה בשר (לפחות התכוונת להכין אותו), לא מבקשת יותר מדי ולא דורשת. המישור השני הוא שהוא מטבעו לא יוזם גם פעולות לקראתך (אולי בגלל שאת לא מבקשת והוא מנסה להבין איך עליו להתנהג?), יכולת ההכלה שלו תלויה במידה מסוימת גם בך- ובתקשורת שאת בונה איתו במהלך התקופה החשובה שאתם עוברים. מאוד חשוב שתשתפי אותו במה שעובר עלייך, תחושות, מחשבות, תוכניות משותפות, אולי יותר לקרב אותו לחוויה שלך ע"י הילד שיוולד בע"ה. אולי הוא באמת חש לבד במקום שלום ומאוד חסר אונים. וכשאת עושה משהו שלא מוצא חן בעיניו- הוא ישר משתלח. המקום האינטימי הוא הדדי, חשוב לזכור, וההענקה אף היא. נסי להסביר לו כשהוא רגוע את עינין השיכחה בהריון, ומאידך נסי כן להתקרב ואולי להעיז לפעמים לבקש משהו עבור עצמך, יש סיכוי שהוא, מתוך זה, יחווה אותך שונה, וגם את התהליך שאתם עוברים יחד.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני עדיין על הקואלי17/05/2011
לא עזבתי בני אני עדיין מעלעל ברעיונות ואמרות החכמה שנכתבו כאן בקשר לצרה שלי ב"ה האשה בסדר גמור וגם העוברים ונקווה שימשיך ככה . אני מבין שעוררתי כמה הדים בפנייתי לפורום לא לזאת כיוונתי אם כי יצא שכרי בשכרי... ואולי עוד מישהו שנמצא במצב כשלי או גרוע יותר ח"ו יחכים או יקבל אומץ לעשות מעשה... אני חושב שאסור להתייאש ואני חושב שלא כדאי להתייאש וגם "אם אציע שאול הנך" אם רק היה מישהו שמוכר מתכון לאהבה ללא תנאים הייתי קונה אותו ממנו בכל הון שבעולם...... ואולי יש אחד כזה?? מכירים? ספרו לי גם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוך שובך-אלי-
בני17/05/2011אני מאושר בשבילך שאתה ואשתך במצב רוח טוב, היום אתה נשמע אופטימי וזה מעודד אותי, גם לזוגיות שלי,,, כן גם אנחנו צריכים חיזוק,
אתה צודק שלתת אהבה ללא תנאים , היא משימה קשה עד מאוד, אולם העולם הזה הוא לא פיקניק כפי שאתה בוודאי יודע וחווה על בשרך,
בכל אופן צריך לעשות את המקסימום כדי שתוכל להביט במראה ולומר עשיתי כל מה שביכולתי, רבש"ע מכאן ואילך אני מוסר זאת לידיים שלך !
אני רק רוצה לוודא שאתה מוקף במשפחה ואנשים שתומכים בך ויכולים גם לעזור לך מבחינה כלכלית ונפשית, זה בלא זה לא יילך כמו שצריך וחבל שלא תקבל בימים האלה את כל התמיכה ואהבה שאתה ראוי לקבל,
אני מציע לך בחום לפנות לאתר מורשת לרב גד שמחוני ולשמוע מה יש לו לומר, הוא עונה טיק טק ולפעמים קצת קשה לקבל את דבריו, אבל הנייר סובל הכל, בפרט שאני חש שיש לך כוחות ואתה באמת רוצה לדעת מה לעשות,
-
אין בכוונתי להוריד או להמעיט מהסיפור שלך אפי' כמלו נימא, אבל דע לך ידידי, שיש כאן אנשים שעברו דברים קשים מנשוא עוד בתחילת דרכם הזוגית, וכיום הם מביטים בגאווה על העבר שלהם ומודים לקב"ה על האתגר שהוא הציב בפניהם כי זה מה שבסופו של דבר מעצב את האישיות של הבן אדם, ושם אותו במקום אחר ממה שהוא בעצמו חשב או דמיין להגיע,
-
יש לך הזדמנות פז לקדש שם שמיים ברבים דרך הפורום הזה, ולהראות לכולם איך מתנהג יהודי ערכי עם מידות טובות, מה המשמעות של האהבת הזולת, של נתינה נקייה בלי אינטרסים, דביקות במטרה נעלה שמצילה חיים של דור שלם !
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה קצת לא נעיםנבו17/05/2011
אני ובן זוגי לפני חתונה,תמיד הייתי עצמאית כלכלית עכשיו לפני החתונה אנחנו מדברים על לפתוח חשבון בנק ללקיחת משכנתא כי רוצים כבר לקנות שטח העניין הוא שאני לא עובדת כרגע ובן הזוג יהיה זה שיפריש לשם משכורת, היינו כבר בבנק (מזרחי)וחושבים לפתוח שם חשבון מנהלים כי יש שם מסלול מיוחד למשכנתא ועוד המון הטבות ובגלל שהבן זוג שלי הוא זה שיעביר בינתיים משכורת לשם זה קצת גורם לי להרגיש לא נעים(צריך משכורת 12000 ש"ח) השאלה אם זה מוצדק או שאני סתם מנפחת את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות במלוא מובן המשמעות שלה
עדי בדיחי17/05/2011הי גל,
זוגיות, שותפות, מיסוד- כל אלו מונחים הקשורים לביחד שלכם, לכך שעכשיו אתם בעצם בונים עולם אחד, לכם. כשם שהוא תורם את חלקו באופן הכלכלי, את לבטח תורמת חלקך בדברים אחרים, מוחשיים יותר או פחות.
חשבון משותף לדעתי הוא צעד מבורך, הוא צעד שמראה על ביטחון של שני הצדדים אחד בשני, ועל כך שמעכשיו- כל מה שאני תורם, וכל מה את תורמת- הוא ביחד. יגיע יום, כמובן ובעזרת ה', שתעבדי ותכניסי גם את את הרווחים שלך. יהיו פעמים שכעצמאית תרוויחי יותר, ויהיו פעמים שפחות. כשם שהוא, אולי, יתרום פחות בתקופות מסוימת וכאמור לאו דווקא כלכלית.
הייתי ממליצה שתסתכלי על השותפות הזאת לא רק בפן הקונקרטי של הכסף, אלא גם להבין שמאחורי הצעד החשוב הזה, יש אמון וביטחון שלך בו וההפך, צעד מאוד חשוב גם הלאה. לפעמים מהמקומות הקונקרטיים אפשר ללמוד הרבה על הכוונה והמשמעות שמסתתרת מאחורי הצעד. ואם תצליחי להסתכל על זה כך- רגשות האשמה או חוסר הנוחות יפחתו לאט לאט.. ואפילו תוכלי לראות את החלקים שאת מעניקה בקשר שלכם, בזכות עצמך.
מאחלת לכם בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסומת..
יובל17/05/2011כל הכבוד על התגובה המפורטת לפרסומת של מזרחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהעביר את דביר
עדי בדיחי17/05/2011הי יובל,
אישית לי היו הרבה בעיות איתם. אבל כשמדובר בפניה בפורום, על אף שיכולה להראות מעט תמוהה, אני לוקחת בחשבון שיש סיכוי שכן מדובר בבעיה אמיתית או לחילופין - מצב בו חוות הדעת תוכל לעזור לאנשים אחרים, גם אם זו פרסומת לא מוצלחת במיוחד.
בכל אופן מקוה עבורך שאתה לא צריך משכנתא, מניסיון.
ערב טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עדי
נבו20/05/2011את צודקת ומאוד עזרת לי
אסתכל על העניין בצורה שהצעת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נבגדמכבי16/05/2011
שלום רב,
אני בן 32 מצוי בזוגיות כ-6.5 שנים מתוכם 4 שנים נשוי + 2 ילדות מהממות.
לאחר הלידה הראשונה התחילו קצת בעיות בזוגיות בעיקר סביב נושא יחסי המין שירדו באופן דראסטי לרמה של 2-4 פעמים בחודש מה גם שלאחר הליגה אישתי התחילה לשמור נידה (ללא מקווה) מס' שיחות שהיו לנו בנושא לא עזרו כל כך,זה עזר באופן זמני וזהו.
לפני כחצי שנה ראיתי הודעת SMS בנייד שלה שבו היא מדריכה ידיד עבר שלה אך להגיע אלינו הביתה (לציין שאת אותו ידיד לא ראיתי מעולם היה לי איתו קטע בטלפון,לפני הנשואים הוא התקשר אלייה וכשאני עניתי לו הוא ניתק את הטלפון ולאחר מס' דקות שוב אותו מקרה).
מאז אותו מקרה אני מרגיש לא טוב שהיה משהו ואני לא יודע את האמת..
מאז היא ניתקה איתו את הקשר עד לפני כשנה וחצי שבו הם התחילו להיות חברים בפייסבוק
לפניי כיומיים כשהיא יצאה לעבודה היא השאירה את המייל שלה פתוח ואני התחלתי לדפדף
ובמיילים היו הזמנות לאירועים שהוא הזמין אותה דרך הפייסבוק (היא לא הלכה לאירועים אלו) ומייל נוסף שבתאריך שלו דיי סמוך לזמן התכתבויות ה-SMS היה כתוב "בפעם הבא יהיה זהיר יותר להיתפס שוב!".
אני מרגיש ממש מרומה ומאוכזב ובנוסף המחשבות שלי הם לעזוב וללכת.
אבל המחשבות על הילדות לא נותנת לי לעשות את זה אני מאוד קשור לילדות מטפל בהן במסירות ושותף מלא לגידול הילדותומצד שני כבר יומיים אני לא יכול להסתכל על אישתי..
**************מה לעשות************** המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נבגד - תגובה
מוניקה הרשקוביץ18/05/2011מכבי יקר,
נראה כי ערך המשפחתיות מדורג גבוה בסולם הערכים שלך. המשפחה חשובה לך עד מאוד, חשוב לך להיות משמעותי בחיי בנותיך כמו שהן משמעותיות עבורך ולכן יצרת, ולאורך השנים טיפחת ודישנת, קשר חזק וקרוב עמן.
קרבה ואינטימיות, הן נפשית והן פיסית, הינם שני ערכים נוספים אשר נמצאים גבוה במדרג הערכים שלך. קיומם ומימושם חשובים עבורך ובהיעדרם אתה חש אי-וודאות, אי-נוחות ואי-נינוחות.
טבעי הוא שלאחר לידה מתגלעים קשיים פיסיים ונפשיים אצל שני בני-הזוג.
הקשיים הנ"ל באים לידי ביטוי בכמה אופנים:
עייפות פיסית – בעיקר אצל האם וזאת כתוצאה מהלידה, הכאבים הדימומים, מחסור
בשעות שינה וכד'.
עייפות נפשית – הנובעת מלחץ, מצוקה, חרדה, חוסר אונים ותחושת הזנחה – אצל
האב.
תקשורת זוגית לקויה – אשר נגרמת כתוצאה מהקשיים הפיסיים והנפשיים הנ"ל
ובנוסף מההתמקדות תקשורתית סביב צרכי התינוק.
מחסור בתקשורת זוגית אשר עלולה לגרור אחריה
חוסר הזדהות רגשית של בני-הזוג אחד לשני, כעסים,
תסכולים ותחושת ריחוק וניתוק.
מחסור באינטימיות רגשית ונפשית כתוצאה מכל הנ"ל.
ההתמודדות עם הקשיים הנ"ל, המתקיימים במישורים מקבילים בו זמנית, אינה פשוטה.
לעיתים, כתוצאה מהעומס הפיסי והרגשי, המוטל על כל אחד מבני הזוג, נוצר ריחוק במקום ששרתה בו הרמוניה ותחושת קרבה ושותפות. כך שבנוסף להסתגלות למציאות החיים החדשה ולישות החדשה והיקרה שיש לטפל בה, ולדאוג ולצרכיה, חש כל אחד מבני הזוג, שהוא לבד במערכה, במקום שהיה בו "יחד". הזוגיות, שהיא הבסיס הרחב והיציב של המשפחה, נדחקת הצידה.
נראה כי גם אצלכם הזוגיות נפגעה ונוצר ביניכם ריחוק פיסי ונפשי.
ייתכן כי אשתך חוותה כאבים בעת קיום היחסים, בתקופה שלאחר הלידה, שמאוחר יותר לוו בחששות מפני האינטימיות הפיסית והיא לא הרגישה נוח לשוחח איתך על כך ולכן בחרה, תחילה, להפחית את תדירות המפגשים האינטימיים ומאוחר יותר בחרה לשמור נידה.
ייתכן גם, כי היא חשה ריחוק נפשי וחוסר חשק כללי, כך שהתוצאה הייתה אותה תוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבגד - המשך- תגובה
מוניקה הרשקוביץ18/05/2011מאחר ולך חשובים ערכי האינטימיות והמשפחתיות ומאחר ולא מצאת מענה הולם לצרכיך, גם אתה התרחקת ממנה ואז...בעיתוי אומלל ביותר מצאת כי אשתך חידשה את הקשר עם ידידה מהעבר.
למרות תחושותיך הקשות אני חושבת כי עליך לממש את ערך האינטימיות הנפשית, שכה חשוב לך, ולשוחח עם אשתך על "תגליותיך". מאוד ייתכן כי יש לה הסבר הגיוני למסרון שמצאת.
עם כל הקושי, נסה לא לקפוץ למסקנות חפוזות. ייתכן כי "הראיות נסיבתיות" וכי אין ביניהם מאום ולא קרה ביניהם כלום.
למען השקט הנפשי שלך, למען משפחתך ובנותיך ולמען מימוש אושרך בתוך המערכת המשפחתית דבר איתה ובקש הבהרות.
אני מאמינה כי כאשר הדברים התבהרו, תחוש אחרת.
אשמח באם תבחר לחזור ולשתף אותנו כאן בפורום וכמובן אשמח לסייע ככל שאוכל.
מאחלת לך הצלחה בשיחת ההבהרה ובהמשך הדרך המשותפת שלכם כמשפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכבי-
בני18/05/2011אני מסכים עם דעתה של מוניקה שאתם צריכים לדבר גלויות ולפתור את הריחוק שנוצר בניכם שנראה מכאן ללא כוונת זדון,
אבל רציתי לשאול אותך שאלה, מה זה לשמור נידה ללא מקווה ? תגלה לי את הפטנט הזה... כי עד כמה שאני ביררתי אז המקווה היא חלק בלתי נפרד מהחבילה שנקראית שמירת טהרה, ולא ניתן לדלג על השלב הזה לפי כל הרבנים והדעות שהיו מאז ועד היום, אז מעניין אותי מסקרנות...למה היא עושה את זה,,,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנבגד
מכבי19/05/2011לאחר ששוחחנו היום כמובן שהיא הגיבה בכעס רב וניסתה להסביר שההודעה היא סוג של באג בפייסבוק ששלח לה הודעה למייל,ושהיא נשבעת בילדות שלא היה לה שום רומן ושיחות או הודעות עם הבחור,כמובן שזה נראה לי לא הגיוני הכן יש הודעות זבל בפייסבוק אך לא בתוכן כזה.
בכל מקרה הקשתי קצת עם שאלות והתשובה שלה היא שהיא מוכנה ללכת לפתוח תיק גרושים ולא אכפת לה להתגרש ואחרי כחצי שעה ביקשה שאני יעזוב את הבית.
כמובן שהייתי בהלם מוחלט מזה שהיא יצאה בהתקפה כזו עדיין לא עניתי לה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכל משבר הינו הזדמנות למשהו טוב יותר
מוניקה הרשקוביץ20/05/2011מכבי יקר,
ראשית, אני מודה לך על שלאחר שיחה כה קשה מצאת את כוחות הנפש ובחרת לחזור ולשתף אותנו כאן בפורום. ברור לי שזה לא היה קל ואני מאוד מעריכה זאת.
צר לי שכך קרה ומצאת את עצמך בסיטואציה כה קשה ומכאיבה. יחד עם זאת העובדה שבחרת לנהל את השיחה הזו ואף להמשיך ולהקשות, כפי שציינת, מעידה על היותך איש עם הרבה כוחות נפש וצורך חזק בוודאות וכנות בחייך.
תגובתה הכעוסה של אשתך לא הרתיעה אותך ומתוך הרצון והצורך שלך לדברים ברורים, חוסר ספק ואמינות המשכת לדרוש תשובות לשאלותיך הרבות.
למרות שאולי תתקשה לקבל את דבריי אלה, אני מאמינה כי כל משבר הינו הזדמנות להתפתחות, לצמיחה ולהתקדמות, הזדמנות למשהו טוב יותר. הזוגיות שלכם "עלתה על שרטון" כבר לפני הרבה זמן וחשת בכך היטב לאור בחירתה של אשתך להתרחק ממך פיסית ואני מניחה שגם נפשית.
בהיעדר קרבה ואינטימיות, אשר מהווים צרכים ומניעים מרכזיים עבורך ובהיעדר תחושת המשפחתיות שכה חשובה לך "העברת את חייך" מתוך תקווה כי הדברים עוד ישתנו לטובה והמצב יחזור לקדמותו.
לחיות באופן כזה, כאשר הערכים המרכזיים שלך לא באים לידי מימוש, הינם חיים אשר אינם יכולים לספק עבורך את חושת האושר והסיפוק.
לעיתים, יש לזעזע את המערכת בכדי ליצור שינוי ולכן טוב עשית כאשר בחרת ל"פתוח" את הנושא מול אשתך ולגרום לזעזוע כלשהו במצב הבלתי-נסבל שנוצר. אני משוכנעת כי נדרשו ממך הרבה כוחות נפש, אולם כפי שכבר ציינתי ניחנת בהרבה מהם ואין לי ספק כי מתנה זו תעמוד לזכותך בכל מצב קשה בו תיתקל בחייך.
ייתכן כי אשתך הגיבה כפי שהגיבה מתוך הצורך להתגונן בפני השאלות שהמטרת עליה באופן לא צפוי מבחינתה, והרי ההגנה הטובה ביותר היא ההתקפה. אולי באמת לא היה ביניהם כלום והיא נפגעה מחוסר האמון שלך בה ולכן היא בחרה באופן אימפולסיבי ל"שבור את הכלים". ייתכן כמובן, שהיה משהו והיא הופתעה מכך ש"עלית" עליהם.
בכל אופן, המצב רגיש ולא נראה לי ראוי ל"פרק את החבילה" וזהו מבלי לנסות ולפתור את הדברים בצורה בוגרת, אחראית ומקובלת על שניכם וכמובן כך שהילדות תפגענה כמה שפחות.
ילדים הינם הסנסורים הטובים ביותר. הם רגישים לכל שינוי, הם מיטיבים לקרוא בין השורות והם מרגישים הכל ויודעים הכל, לכן, על-מנת לחסוך מבנותיך עוגמת-נפש עליך לעשות את הכל על-מנת להגיע עמה למצב של שיח בוגר ופתוח. בלי קשר לתוצאה הסופית של המצב הזה, הסיטואציה הזו יכולה לשמש עבורך כהזדמנות.
או שתצליחו להתגבר על-כך וזוגיותכם תתעצם ואפשר לשקול כאן גם עזרה מקצועית של מאמן לזוגיות או יועץ זוגי, או שתיקחו החלטה משותפת להיפרד וגם כאן איש מקצוע יכול להיות לעזר.
בכל אופן, כאשר אתה תהייה מאושר גם בנותיך תהיינה מאושרות ותהייה להן האפשרות להתפתח באופן בריא.
מחזקת את ידיך ומאחלת לך הצלחה רבה.
אשמח באם תבחר לחזור ולעדכן אותנו בפורום וכמובן אשמח לסייע לך בהמשך הדרך ככל שאוכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכימה עם כל מילה.
נטלי20/05/2011כמה חוכמה בתגובתה זו של מוניקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עיצותרינת15/05/2011
שלום, אני בת 28 נשואה שנה ואם טריה לתינוק בן חודשיים. במהלך השנה הזו וגם קצת לפני אני מוצאת את עצמי נכנסת ל"פיצוצים" עם בעלי ואפילו עולה רעיון הפרידה (אולי כדי להכעיס זה את זו) בסופו של דבר אנחנו מאוד אוהבים אבל אני נתקלת בהמון קשיים איתו: כשהוא מתעצבן הוא לא מסנן את מה שאומר ויוצא לפעמים שהוא מקלל, לפני הנישואים היה בנינו פיצוץ מאוד גדול עד כדי כך שהוא הוציא לי את הבגדים מהבית וכשהלכתי הוא בכה והתחנן שאסלח לו הסכמתי לדבר ובאותה שיחה הוא בכה ואמר שישקיע בנו ושמה שעשה באמת עבר כל גבול מאז לא קרה משהו קיצוני כזה אך יש לו אופי קשה, הוא לפעמים חסר טקט כלפי אנשים ולפעמים זורק שטויות כמו "אני אהפוך אותך" ודברים בסגנון הזה שנמאס לי לשמוע.
הגענו למצב בו אפילו המשפחה שלו ישבה לשיחה ואמרה לו שמהצד הדיבור שלו נראה שלא מכבד אותי אך מאותה שיחה זה חזר... אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אנחנו אוהבים ואני יודעת שהוא לא שם לב ולא מתכוון אבל אני מרגישה שאין אצלי דבר כזה לא להתכוון ברגע שזה נאמר זה פוגע, אני פוחדת להיות גרושה בגיל כזה והוא לא מאמין בייעוץ זוגי אני רוצה חוות דעת למרות שזה ממש בקצה המזלג, מה מצב כזה דורש? אם אני אשאר בזוגיות כזו זה נורמלי? הגעתי למצב בו אני לא יודעת מה לעשות ועשרות שיחות כבר מאחוריי הוא אומר שהוא לא שולט בזה והרבה פעמים מתנצל וזה מפחיד אותי שזה תסמין של גבר שמכה ומביא פרחים אח"כ (לא היה מצב של אלימות פיזית חלילה) אך זו ההשוואה שלי.
אני אציין שהוא אבא טוב ובעל מפנק ואוהב כשאנחנו לא רבים, ומנסה לרצות אותי רוב הזמן.
אשמח לעצה, פיתרון, חוות דעת, משהו שיוביל אותי לעשות את הדבר הנכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור על שליטה בכעסים
דורית כהן16/05/2011חסוייה יקרה, בתור תשובה החלטתי להדביק כאן סיפור שמצאתי באינטרנט - הוא מופיע בכל כך הרבה מקומות שלא אוכל לשייך אותו למישהו מסויים. נניח שזה "סיפור עממי":
שליטה בכעסים
היה היה ילד קטן עם אופי רתחני
אבא שלו נתן לו שק עם מסמרים ואמר לו שבכל פעם שהוא מתפרץ
וצועק על אנשים הוא חייב לתקוע מסמר בגדר שמקיפה את ביתם
ביום הראשון, תקע הילד 37 מסמרים בגדר, אך במהלך השבועות הבאים ככל שלמד לשלוט בכעסו ירד מספר המסמרים שהוא תקע בגדר
הוא למד שקל לו יותר לשלוט בכעסו מאשר לתקוע מסמרים בגדר
לבסוף, הגיע היום בו הילד לא התפרץ כלל הוא סיפר את זה לאבא שלו , ואבא שלו אמר לו שעכשיו, בכל יום שחולף ובו הוא לא התפרץ ושלט בכעסו הוא צריך לשלוף מסמר אחד מן הגדר
הימים חלפו ולבסוף הגיע הילד לאביו ואמר לו שכל המסמרים נשלפו מן הגדר
האב, אחז בידו של בנו לקח אותו החוצה אל הגדר, ואמר לו
כל הכבוד בני על שלמדת לשלוט בכעסיך, אבל הסתכל נא אל החורים שבגדר הגדר כבר לעולם לא תהיה כמו שהיא הייתה בהתחלה. כשאתה אומר דברים מתוך כעס , הם משאירים צלקת בדיוק כמו החור שבגדר. אתה יכול לתקוע סכין בגבו של אדם ולמשוך אותה החוצה חזרה , אבל לא משנה כמה פעמים תתנצל הפצע עדיין יישאר שם.
פצע מילולי הוא גרוע בדיוק כמו פצע פיזי
חברים הם כמו יהלומים יקרים, הם גורמים לך לחייך ומעודדים אותך להצליח,
הם קשובים לך, הם תמיד שם בשבילך, אל תשאיר להם צלקות...
אנא סלח לי אם אי פעם השארתי לך חור בגדר !!!
כאן מסתיים הסיפור. האם את יכולה להביא את הסיפור הזה לבעלך?
עליו לקחת אחריות על עצמו ולרצות לעשות משהו עם ההתפרצויות שלו.
ואם אין בכוונתו לעשות עם זה כלום, שניכם צריכים לדעת שהאהבה היא זו שמשלמת את המחיר. התכונה הזאת יש לה סיכוי גבוה להרעיל את האהבה ולהכחידה! שיידע שזו יכולה להיות התוצאה.
עכשו שנולד התינוק בשעה טובה, התהליכים השליליים האלו עלולים להיות מהירים יותר, כי עכשו יש לך "אובייקט" חדש להתאהב בו - התינוק שלך - והסכנה להיעלמות האהבה כלפי בעלך גדולה יותר במצב זה כאשר ישנם דברים בהתנהגות של בן הזוג שהם מכעיסים ופוגעים באופן קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במשברמעיין15/05/2011
היי שמי מעיין ואני בזוגיות כבר שנה וחצי .
אנחנו מאוד מאוהבים ולאחרונה חוויינו הרבה ויכוחים ומריבות.
הוא אמר שהוא מרגיש חנוק והוא בורח ממני, עדיין נשארנו בייחד לדברינו בגלל האהבה הענקית שיש לנו.
ובחורות התחילו להתקשר אליו בלילות והודעות ואסאמאסים מבחורות שונות.
והוא בגד בי ועדיין ממשיך לנסות לבגוד בסופו של דבר הוא נפרד ממניי .
הוא הקדיש לי שיר אוהבים ואמר לי שהוא אוהב אותי ולא יאהב אחת אחרת ושוהא רוצה אותי אבל לא את הקשר הזה ..
מה אני אמורה לעשות?אני אוהבת אותו המון. לנסות לשקם תקשר?לסלוח לו על הבגידה?לכעוס ? אשמח לדעה תודה מעיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות במשבר - תגובה
מוניקה הרשקוביץ16/05/2011מעיין יקרה,
קשר זוגי בריא ונכון עבור כל אחד מבני-הזוג הוא קשר המספק לכל אחד מהם תחושת ביטחון, יציבות ושלווה. הזוגיות שלכם אולי ידעה ימים טובים יותר במהלך השנה וחצי בה אתם יחד, אך החוויות האחרונות בוודאי אינן מספקות את התחושות הנ"ל.
זאת ועוד, גם אם הקשר שלכם "נקלע" לתקופה פחות טובה והתקשורת ביניכם לקויה, זו אינה סיבה היכולה להצדיק את התנהלותו של בן-זוגך. התנהלות שכזו המעידה על רצונו ל"לפרוק עול", מעין "צורך" "לפצות את עצמו" על תחושת המחנק שהוא חש בתוך הזוגיות שלכם, הראייה הצרה שלו את עצמו ואת צרכיו בלבד וסיפוק אותם צרכים ללא כל התחשבות בך ובתחושותייך אינה מכובדת, אינה מכבדת ואינה ראויה!
על-מנת ליצור זוגיות אמיתית או לחילופין, לשקם זוגיות אשר עלתה על שרטון יש צורך ברצון עז ובנכונות גדולה של שני בני-הזוג לאחות את הקרעים והדבר צריך לבוא לידי ביטוי במאמצים רבים אשר שני הצדדים משקיעים על-מנת להחזיר עטרה ליושנה.
לך, אמנם, יש את הרצון והנכונות (ואפילו יותר מידי...) אולם, לבן-זוגך אין!
הוא בפירוש לא מעוניין או לא מסוגל לנהל איתך קשר זוגי וזאת למרות התחושות החזקות והאהבה הענקית שלדברייך, יש לכם זה כלפי זו. לא רק שהוא אומר לך זאת מפורשות אלא שהוא גם מתנהג בהתאם ומחפש הזדמנויות ל"טפל" בתחושת המחנק שלו מהקשר...
לאור זאת, ולמרות האהבה הגדולה שאת חשה כלפיו ועם כל הצער והכאב שעשויים ללוות תהליך של פרידה, עלייך לנצל את הפרידה הזו, להתרחק ממנו כמה שיותר, לנתק עמו כל קשר ולאפשר לעצמך להחלים מהחוויות האחרונות.
את ראויה ליותר מכך!
את ראויה לאיש אשר לא רק יאהב אותך אלא ירצה בכל מאודו להיות איתך ובקרבתך. מישהו אשר את תהיי כל עולמו והוא לא יראה אפילו את ה"אחרות", שלא לדבר על לחפש אחריהן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לחזור
אני17/05/2011חמודה זוגיות יפה והכל
והוא בוגד!?
תגידי תודה שזה נגמר עכשיו
מה בגלל כמה צרות הוא בוגד?!
תגידי תודה ושלום
תמצאי בחור אחר לאהוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה מאוחרת?ניר15/05/2011
קודם רקע: אני בן 34 ולפני כשנה יצאתי מקשר עם של שנה וחצי עם בת זוג (צעירה ממני ב-4 שנים). בחודשים האחרונים גרנו ביחד, והייתי גם בקשרי עבודה עם אחיה.
במהלך הקשר, היו ימים יפים ומאושרים והיו ימים פחות. אך בחצי השנה האחרונה של הקשר, כל הזמן הייתי בהרגשה שמשהו בה מפריע לי ולא הייתי בטוח אם אני אוהב. בגלל שנקשרתי אליה, ניסיתי להתעלם מזה. כשהתחלנו לדבר על נישואין, הלחץ עלה והתחלתי לחשוב באובססיביות על חיסרון אחד מסוים שלה (משהו חיצוני שולי ביותר). הייתי מודע, גם בזמן אמת, שאין כאן משהו מהותי ושזה בסה"כ "כיסא המפלט" שלי, שאני מחפש סיבה לברוח. ניסיתי כל הזמן לשכוח ולאהוב וליהנות, אך התחושה הלא נוחה הלכה והתגברה. לבסוף, נפרדנו. היה לי קשה. הייתי קשור אליה מאוד, אך באיזשהו מקום חשתי גם הקלה, כי הרגש המסוייג כלפיה עורר בי רגשות אשם (במיוחד לאור זה שהיא אהבה אותי מאוד). היא לקחה את הפרידה די קשה. לאחר זמן יצרה קשר ורצתה לחזור. אני דחיתי את ניסיונותיה (בעדינות ובאהבה) ובסה"כ הייתי שלם עם הפרידה. מאז, אפילו הספקתי לפתח רגשות כלפי מישהי אחרת (גם זה נגמר בינתיים). והנה, חלפה שנה, והתחלתי פתאום לחשוב עליה כל הזמן, בלי סוף. געגועים מאוחרים החלו להציף אותי. לא יודע אם זו פשוט הבדידות המתמשכת או משהו אמיתי. אלא שדווקא אז, כשכבר התחלתי לחשוב שאני רוצה לחזור, נודע לי שהיא בקשר עם אחר (משהו שכבר קרה בשנה שחלפה אבל לא ממש הזיז לי, כי ידעתי שעדיין אוהבת אותי). התקשרתי אליה כאילו במקרה ודיברנו קצת, ושמעתי לראשונה בקולה שהיא התגברה עליי, כנראה סופית. פתאום, התפרץ אצלי הר געש של רגשות פחד, אובדן וצער. פתאום אני לא ישן בלילה, לא אוכל (ימים שלמים) רק מעשן ושותה קפה ובקושי מצליח לעבוד.
אני מודע לבעייתיות. אני מרגיש שאני מאוהב בה שוב, אך אני מודע לזה שזו יכולה להיות תגובה של קינאה ופגיעה באגו. אני לא רוצה להיות אגואיסט אבל קשה לי מאוד.
מה לעשות? אין לי אומץ לדבר איתה ולגלות שצדקתי ושהיא איבדה בי עניין כי זה יהרוס אותי, אבל אני באמת באמת חולה געגועים ואני חושב שאולי טעיתי טעות נוראה.
קשה לי מאוד. אשמח לעצה - במיוחד מאישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפש את התשובות בתוך עצמך
דורית כהן16/05/2011ניר היקר, ראשית אחמיא לך על צורת הכתיבה המודעת והמפורטת.
בולט לי משהו: כאשר התחלתם לדבר על חתונה הלחץ עלה והתחלת לחשוב באובססיביות על אותו חסרון שולי.
האם יתכן שיש לך חשש גדול ממחוייבות ולקיחת אחריות על עצמך ועל עוד מישהו, שלא לדבר על להתמסד כלכלית ולהיות הורה, שזה כמובן פועל יוצא של הנישואין...?
למרות שבגיל אתה לכאורה כבר בשל, ההשערה שלי היא שזה מה שהבהיל אותך וצבע אותה בצבע פחות אטרקטיבי.
העובדה שהיא חזרה להיות אובייקט משמעותי של אהבה עבורך מדגימה את יכולתו של המוח שלנו לתעתע בנו!
רגע אחד אתה מרגיש שאינך בטוח שאתה אוהב ולא מזיז לך שהיא עם מישהו אחר, ורגע אחר אתה בדכאון ולא מצליח לתפקד כי היא הפכה להיות לא מושגת ולא נגישה.
אז אני רואה כאן שני דברים:
האחד הוא הפחד שלך ממחוייבות שמשפיע על שיקול הדעת שלך.
לשני אפשר לקרוא, כמו שכתבת בעצמך - אגו. שכל עוד היא רוצה אותך - אתה לא בטוח שאתה רוצה אותה, וכאשר היא הפכה להיות אדישה אליך - אתה רוצה אותה בחזרה. כאילו על מנת להוכיח לעצמך שאתה כן שווה.
כאילו אם היא תחזור אליך זאת תהיה הוכחה שרוצים אותך ואתה שווה. ואם לא - אז הנה תראה מה קורה לך - אתה בקושי מתפקד ועובר סוג של הרס עצמי.
שני ההסברים האלה מקורם לדעתי הוא אחד: צורך באישור חיצוני לגבי ערכך, ואי בטחון בסיסי לגבי יכולתך לעמוד על הרגליים של עצמך ולקחת אחריות ומחוייבות על עצמך.
אדם שיותר שלם עם עצמו וחש בערך העצמי שלו לא נבהל מלקחת מחוייבות ולהתקדם בשלבי החיים. ממקום של ידיעת הערך העצמי - יותר קל גם להיכנס לקשר אינטימי עמוק , שבו מצד אחד אתה שומר על מי שאתה ונאמן לעצמך ומצד שני יכול לקבל את השונות של בת הזוג שלך. וגם את העובדה שהיא לא מושלמת, בדיוק כפי שגם אתה (וגם אני) לא מושלמים.
אז מה אני מציעה? אם דברי מדברים אליך (יתכן שקצת יכעיסו אותך ויפתיעו אותך...זה סימן שנגעתי עמוק במקומות שאינך אוהב להסתכל עליהם) - אז לא יזיק לך קצת ייעוץ פסיכולוגי, או סדנא לצמיחה אישית כמו הפורום של לנדמרק שאני אישית מאוד ממליצה עליה.
אשמח לשמוע את תשובתך לדברים הלא פשוטים שכתבתי לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ניר16/05/2011דורית, קודם כל, תודה גדולה על ההתייחסות לפנייתי. תגובתך בהחלט עלתה על ציפיות שלי מהפורום.
אני חייב להודות שהדברים שכתבת נכונים וברובם אפילו מדויקים.
יחד עם זאת, יש עדיין כמה אלמנטים שמפריעים לי ולא נותנים לי מנוח. למשל: העובדה שבאמת, בלי לדעת מה עובר על אותה בת זוג לשעבר בימים אלה, התחלתי לחוש געגועים חזקים אליה והתחלתי פתאום להרהר באפשרות של חזרה (אמנם, רק בגדר הרהורים בלבד). ודווקא כשהמחשבות עליה הלכו ונעשו תכופות יותר ויותר, פתאום, הידיעה שהיא יוצאת עם מישהו (משהו שהייתי יכול ממילא להניח שקורה גם בלי שיספרו לי) מערערת את שלוותי, ואז - המסר (הלא מילולי) ממנה, שהיא התגברה עליי, פשוט הוריד אותי מהפסים לגמרי.
האם באמת מדובר רק בפגיעה באגו, או שבדיוק כשהתחלתי להבין שאני בעצם אוהב אותה, נודע לי שכבר לא תהיה שלי, והלב נשבר? האם באמת ניתן להפריד בין הדברים? האם אין בכל אהבה - אמיתית כל שתהיה - אלמנטים של אגו?
אני חייב להודות, שכשאני חושב על האפשרות שלמרות הכל נחזור להיות יחד, אני לא יכול להיות בטוח שלא אמצא את עצמי רוצה לברוח משם, כמו בפעם הראשונה. אבל אני תמיד מפחד שארצה לברוח. מכל מערכת יחסים. האם זו סיבה לוותר עליה?
והדבר הקשה לי מכל הוא עוצמת התגובה. אני פשוט הרוס לגמרי. לא מצליח לצאת מהמיטה ומודיע בעבודה שאני חולה. אין תיאבון. רק מעשן סיגריות כל היום ובערב שותה וויסקי כדי להיכנס למיטה. לא האמנתי שאחרי שנה של ניתוק, אחווה לראשונה את ייסורי הפרידה ממנה ושהם יהיו כל כך קשים.
לגבי סדנת לנדמרק. מה זה בדיוק? את יכולה להרחיב? הפרסומים שלהם משתמשים בלשון מעומעמת. האם זה דומה לסדנת מהו"ת? הייתי בפגישת היכרות שלהם ודי רציתי לנוס על נפשי. נראה לי מוחצן ושטחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית - תגובה
דורית כהן16/05/2011היי ניר,תודה על ההרחבות!
איכשהו נראה לי - אינטואיטיבית כמובן - שיש בתגובה הקשה שלך יותר עניין של אגו פגוע וחסר בקשר אינטימי ומשמעותי מאשר אהבה אמיתית.
אבל אין סיבה לקחת את דברי בתור דעה מקצועית. מאוד יתכן שאני טועה.
בדוק את עצמך בכלל - מצבך בחיים - מה עובר עליך? אולי אתה עובר איזה משבר פנימי ותולה הכל בתגובה מאוחרת של "לב שבור".
לגבי הפורום של לנדמרק - השתתפתי בו לפני 13 שנים ובעוד קורסים של החברה, ועד היום אני מאוד שמחה שעשיתי זאת וממליצה על כך לחברים.
זהו קורס רציני וחכם - לפחות בעיני.
עלי להודות שהגעתי אליו מאוד סקפטית כי הוא די נגד את מה שאני הכרתי עד אז, אבל אני שמחה ששרדתי את החשדנות והביקורתיות הטבעית שלי ולקחתי משם המון תובנות אישיות ומקצועיות, אבל לא רק תובנות, אלא התנהגות ואנרגיות ופעולות חדשות וגם ויתור על כמה באגים מאוד מיותרים ומזיקים שנדבקו בי במהלך שנותי...
את מהו"ת אינני מכירה אז איני יכולה להשוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה רבה ו...אלי15/05/2011
קודם כל תודה לבני ועדי ודורית על העצות וההשתתפות
באשר לרעיונות של בני רציתי לשאול איפה אפשר למצוא את כל הקורסים הללו שמתאימים גם לציבור החרדי???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורסים-
בני15/05/2011לא ניתן להמליץ כאן בפורום, נתתי לך אפשרות להתכתב איתי במיל הפרטי, תשאיר מיל ואני אכתוב לך לשם,
-
למרות שטרם נשמעה קולה של מוניקה הרשקוביץ תפנה אליה בפרטי והיא כבר תמסור לך פרטים לקאוצינגים למינהם, היא מכירה את הענף ובוודאי יהיה לה הארות בשבילך,אני במצב שלך הייתי הולך אליה ומייד, או לכל הפחות תשלח אליה את אשתך,
-
עדיין אני סבור כפי שעדי כתבה לך מפורשות, שאתה צריך למצוא דמות מהמגזר שלך שיודע ומכיר את כל הרקע ממנו באת, ולמרות שאני מבין את החששות שלך לגבי מה הם יגידו,,, כדאי לך להתייעץ ולשמוע תאמין לי שאתה תהייה מופתע ולטובה,
בהצלחה בכל מה שתעשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בנישואים המשךאלי15/05/2011
תודה לדורית ועדי על התגובות.רציתי לציין שאלה נוספת. לגבי הילדים שיבואו בהמשך. (זה הריון תאומים) כל עוד לא ברור לי מה קורה עם הנישואין האלה אני מבולבל באשר אליהם הפלה לא באה בחשבון כמובן. לא בשלב הזה של ההריון. אבל מה עלי לעשות עכשיו מה לחשוב? איזה מין אבא אני אהיה? דיברתי עם אישתי כמה פעמים בעדינות על אפשרות עתידית תיאורטית של פרידה והיא רק התחילה לבכות אני גם מפחד ליפגוע ככה בעוברים. אני בן אדם לא נבלה. היא עוברת הריון לא קל וקשה לי להיות שם בישבילה מה עלי לעשות???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בנישואים המשך -גם לבני
עדי בדיחי15/05/2011שלום שוב אלי,
טבעי שלא תרגיש שאתה מסוגל להיות שם בשבילה ולתמוך בה, בשל הקשיים שאתה עובר בנישואין. רגשות האשם טבעיים, כמובן שאתה לא נבלה ולא קרוב לזה, אלא אדם שחווה משבר לא פשוט כרגע ועל זה צריך להתמקד.
מעבר להמלצתי ועזרתי שהצעתי באשר למציאת מטפלים טובים, אין לי לצערי עוד פתרונות. ההיריון הוא בכל מקרה רגיש, עם אחד או עם תאומים, ההשפעה על איזה אבא תהיה תלויה בעיקר ביכולת ובתעוזה שלך ללכת מהר לטיפול או ליעוץ כפי שהצעתי. העובדה שאשתך נסערת מאפשרות של פרידה (אם כי הבנתי שהיא לא מאוד מופתעת..?) אולי מספרת בין היתר על היכולת שלה כן לנסות להציל משהו. השאלה היא, שוב, כפי ששאלתי אותך קודם- האם אתה במקום של להציל את הקשר, או שאתה גוזר דינך ומחליט לא לעשות כלום, ולקבל החלטה על פרידה בהמשך.
אשמח אם בני יוכל לחוות דעתו כפי שדורית הציעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלי-
בני15/05/2011שלום לאלי
אין שום מצווה לחיות בתוך זוגיות בהרגשה שאתה קדוש מעונה, הקב"ה שלח אותך למשימה ספציפית שאמנם היא אינה ידועה לך או לאחרים, אבל עליך לעשות כל מה שביכולתך למצוא את המשימה הזו ולבצע את המוטל עליך בטוב או ברע,
א"כ השאלה שלך היא > האם נגזר עליי לחיות עם אישה שאינני אוהב ?
האם אני אלי, באתי לעולם הזה כדי לסחוב על גבי חבילה קשה שאין לי מושג כיצד לבצע אותה ?
התשובה היא לא !
בורא עולם לא נותן לאדם משימה שהוא אינו יכול לעמוד בה ולהשלים אותה, לכן הוא מקדים רפואה למכה כידוע, ונותן לך כלים מראש לצאת מכל תסבוכת שבמבט לאחור זה היה רק אתגר לחשל אותך ולהצמיח ממך את המיטב,
כעת הגענו לשאלה האם יש לי את הכלים להוציא את אשתי מהדיכאון ?
האם אני מסוגל בכלל לגרום לה להיות יוזמת ויצירתית כפי שאני רוצה שהיא תהייה ? התשובה לזה תלויה רק בך, כי מכאן ואילך הבחירה היא רק בידיים שלך, אתה בוחר אם להישאר או לא, אתה בוחר איפה להשקיע את הכישרונות שלך בזוגיות הנוכחית או במקום אחר,
אולם שים לב מה שקרה לך,,, היות ולא בחרת בזמן אז החיים מאלצים אותך ומכריחים אותך לבחור כעת, אתה כבר נשוי שנה וחצי, יש לך כבר קשר ואמפטיה לאישה שאתה מכבד, ו...יצרת ביחד עם אשתך חיים חדשים בדמות שתי עוברים, כעת האתגר יותר עוצמתי,
אני לא יודע מאיזה מגזר ובאלו ישיבות למדת, אבל את השיעור הגדול ביותר אתה צריך ללמוד עכשיו, מה שצריך להעסיק אותך יותר מכל, זה איך אני לא מאבד את ה-שמחת חיים שלי ? איך קרה שאישה אחת קטנה הצליחה לבלבל אותי ולהוריד לי את כל החשק וגורמת לי למצב רוח שפוך ודכאוני,
אתה טוען שהיא לא חברותית ולא מתלהבת מדברים, ואתה מה ? במקום שאתה תמשוך אותה אחריך אז אתה נכנס לרחמים עצמיים ומיישר איתה קוו בעניין הזה, אכן אישה בונה ואישה הורסת,,, אבל ההתנהלות שלך מאפשרת לה לגרום לכם להגיע למצב הזה,
לכן ידידי, לאחר שיחת המוסר שבוודאי רצית להימנע ממנה, אבל אופס, פנית לכאן לאתר חילוני, אבל ה' נמצא בכל מקום והוא זה ששלח אותי (כנראה...) להאיר לך את הדרך,
כל שעליך לעשות זה ללכת לאיש מקצוע שיזכיר לך מאין באת, תחזיר לעצמך את כל התכונות הטובות שהיו בך לפני החתונה, תאמין שאתה מסוגל ויכול לעזור ולתת מעצמך גם לאחרים כי לשם כך באנו לעולם, לתת ולתת, אז במקום להתנדב לזק"א או לפק"א תתנדב בבית שלך,
שלח אותה לקורסים של יזמות שלח אותה לקורסים רלוונטיים לבעיות שלה, תעמוד מאחוריה, תן לה גב תומך, תרומם ותפאר את הישגיה ותרוויח אישה כלבבך,
האם לשם כך באת לעולם ? לא יודע, אבל שווה לנסות, במיוחד שאתם כעת לפני לידת תאומים שהם בוודאי לא אשמים שלא מצאתם זמן ללכת ולהתמקצע להיות הורים שמחים ויצירתיים,
המשך >* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאלי-
בני15/05/2011לסיכום:
1. שב עם עצמך ותראה איך אתה יכול לחזק את האישיות שלך בחזרה כפי שהייתה עד החתונה ואף יותר מכך,
2. תאמין שלקב"ה יש תוכניות לגביך, והוא שם אותך בדיוק במקום שאתה צריך להיות, ("התחתני בשידוך"...) וכל מה שאתה צריך לעשות זה לפעול ולקחת את המשוכות לידיים שלך כי מי שייהנה מכך זה רק אתה ועוד פעם אתה !
3. יש היום קורסים לכל דבר ועניין, קורס להעצמה נשית, תקשורת, דימוי עצמי וכו', שזה עוד אחד מהכלים שה' נתן לדור הזה כדי שיכול להתקיים, אז מצווה וחובה להשתמש בכלים הללו,
4. כל האמור כאן בתנאי שאתם נורמטיביים ושח"ו אין לאשתך איזה גיבנת שהיא סוחבת על גבה מהילדות, ואני מוסיף כעת כמה מילים שיכולים לשנות את כל התמונה,
קודם כל איפה ההורים שלה ? הם גם מתנהגים כך ? הם יודעים ממצבה ? ניסת לערב אותם ?
יש לך איזה דמות תורנית שמבינה ועוסקת בייעוץ נישואים ?
5. אם אתה סבור שכבר עשית הכול ואין לך פרטנר לחיים משותפים תקינים, תעשה שאלת רב לגביי התאומים כי אם המצב כ"כ קשה כפי שאתה מתאר,,, ייתכן ואסור לתת לה להביא אותם לעולם בין אם אתם נשארים ביחד ובין אם לאו, כמובן שצריך להתייעץ ולשקלל את גודל העוברים,
6. אני מחזק את ידיך ומוכן לעזור לך מכאן או במייל פרטי, ולא משנה מה תהיינה החלטותיך !
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני ולאלי
דורית כהן15/05/2011בני יקר, אני מוקסמת מתשובתך! כל כך הרבה חוכמה ויסודיות ואומץ "לקרוא לילד בשמו".
שמת את הבעייה הזוגית בקונטקסט הרחב ביותר האפשרי - של משמעות היותנו כאן על האדמה וזה מעורר השראה. יישר כוח!!
אני מקווה שהדברים שכתבת יעוררו גם אצל אחרים ובמיוחד אצל אלי השראה להביא אנרגיות מסוג חדש ולשנס את מותניו לאפשרויות חדשות.
ונכון, כמו שעדי כתבה, שניתן להיעזר באנשי מקצוע ורוח מן המגזר שלך.
אני קיבלתי המלצות על הרב שרלו למשל,בתור אישיות שניתן לפנות אליו אפילו דרך האינטרנט בשאילתות, ובודאי ניתן לקבוע איתו התייעצות אישית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)