מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות ארוכה..איך ממשיכים??רני21/09/2010
הי,
אשמח לקבל את דעתכם ועצתכם בנושא.
אני נימצאת במערכת זוגית כבר 5 וחצי שנים.
כל תקופת הזוגיות היו עליות ומורדות כמו בכל קשר זוגי.
לפני כשנה בערך בן זוגי החליט לעשות טיול לתקופה ממשוכת לארצות המזרח (הודו)
לאחר דיון לא קל,החלטנו שממשיכים ביחד ואני אחכה לו פה.
מאז שחזר הכל השתנה.
אני מרגישה כ"מיותרת" בחיו אפעם אין לו זמן אלי נפגשים לעיתים רחוקות.
הוא משלב בין עבודה ולימודים.
הגעתי למצב שאיני יכולה לסבול זאת יותר וגם לי יש את הרצונות שלי (תשומת לב,חיבה..)
התשובה שלו בנושא שכרגע אין מה לעשות זוהי תקופה לחוצה.
האם אני צריכה לחכות גם את התקופה של השהות שלו בחו"ל ? וגם את התקופה הלחוצה עכשיו?
שאינני יודעת כמה זמן תערך!!!
איך לגרום לו לרדוף אחרי שוב? להעריך אותי ולא להתקשר אליי שיש לו זמן?
האם הגיע הזמן לחתוך?
בבקשה תייעצו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבדוק הבעיה לעומקה
עדי בדיחי24/09/2010הי רני,
את עושה איזה קשר בין התקופה בחו"ל לבין התקופה הנוכחית- עבודה ולימודים- שלו. ייתכן ואת רואה את התקופה הנוכחית כהמשך "לחוסר התייחסותו" או ל"העדר התייחסות או תשומת לב" מצידו, ואולי אכן יש קשר בין הדברים.
בכל מקרה, אם ננסה להפריד- השילוב בין עבודה ולימודים הוא קשה ביותר, בתור אחת שמנוסה בזה..
לא הייתי מנסה למצוא את הסיבה לחוסר התייחסות מצידו ולתלות את זה בלימודים ועבודה. הייתי מנסה לחשוב מה באמת מפריע לי, איפה יש שינוי בין אז לעכשיו, וכמו שאז פתחתם לדיון את הדברים, כך גם יש לעשות עכשיו- לשבת, לדבר, לבדוק מה מרגיש, אם יש משהו שהשתנה מצידו אלייך, ואם עדיין טוען שזאת רק תקופה- אולי כדאי שתקבעו לכם זמן אחד בשבוע שאתם רק אחד של השניה למרות הלחצים מסביב, כמובן שגם בזוגיות צריך להשקיע, וזה סוג של לוליינות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהדנה19/09/2010
כתבתי לא מעט פעמים בפורום הזה נשואה + 2 נשואה 9 שנים לא התחתנתי עם בעלי מתוך התאהבות גדולה , חשבתי שהוא בחור טוב והתאים לי הקשר התכלית.
היום אחרי 9 שנים אני יכולה לאמר שאנ י לא ממש מתה על האופי שלו הוא עצלן אדיש יש חילוקי דיעות בנוגע לילדים אני לא מרגישה שיש לי קשר של חיזור איתו או רומנטי הוא יוזם סקס אני מרוב כעיסים לפעמים עצורה למרות שאני משתפת פעולה וסהכ יש משיכה זה לא בעננים אני לא מתה על המגע שלו על הנשיקות שלו אין לי ממש קטע רומנטי איתו וזה חסר לי בחודשיים האחרונים הוא פחות יוזם מין אני מרגישה די חסרת אהבה בטירוף.
בשנתיים האחרונות אני בקשר ריגשי עם גבר שעובד איתי זה התחיל אצלי מקטע של תשומת לב וזה ניגמר בזה שתקרבנו מאוד אחד לשנייה אנחנו יודעים הרבה אחד על השנייה זה הגיע לרמות של טלפונים הודעות מגע פיזי קל נשיקות ליטופים הוא אומר לי מאות פעמים שהוא אוהב אותי איתו אני מרגישה נחשקת אהובה ילדה מושכת ואני לא יכולה לסיים איתו את הקשר כל פעם אני מנסה הוא מבחינתו מכבד את הקשה שלי ואז אנ חוזרת אליו שוב אני מרגישה שהייתי רוצה אותו יותר אבל ברור לי שאין לי על מה לפרק את החיים שלי וגם בעיקר בגלל הילדים שלי וגם הוא רק כאשר אני מבקשת לנתק מצידו זה בסדר והוא מכבד ואני חוזרת אליו שוב ושוב כואב לי ביגללו לעיתים קרובות אנחנו רבים התשוקה שלנו אחד לשנייה היא אדירה הרומנטיקה המגע שלו הנשיקות איתו הם משהו שאני לא ממש חווה עם בעלי לא מיזמן הוא אמר לי שהוא איתי כי הוא אוהב איך שאני אוהבת אותו זוה חסר לו.
סיימנו שוב לבקשתי והוא כרגיל מסכים אני מרגישה שהוא מוותר כל הזמו- הוא עובד איתי קשה לי לא טוב לי בשום צד מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
אני20/09/2010בתור בת להוריים גרושים שאמא שלי הייתה הרבה שנים לא במצב טוב עם אבי
כשהם נפרדו כשהייתי בת 15 אמרתי להם שאני שמחה שהם עושים מה שטוב ל-ה-ם
כיום דברים לא טובים באבי לא נוגעים לאמי יותר,היא חופשיה חיה את חייה ויש לה בן זוג כמה שנים.
ח-ב-ל על השנים הרעות! עדיף גם לילדים הורים מאושרים בנפרד מאשר ביחד!
ובקשר לגבר מהעבודה כשזה יגיע למציאות זה אולי יהיה שונה,את צריכה לעזוב אם זה בגלל בעלך בגלל מערכת היחסים שלכם ,ובהמשך לראות אם מתפתח יפה במציאות איתו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמים גנובים ימתקו
עדי בדיחי23/09/2010הי דנה,
אני מסכימה עם התגובה הקודמת. הרגש והגוף עושים את שלהם ובגידה היא נוראית וכואבת יותר מהכל.
הילדים, כפי שהוכח לך כאן, סופגים יותר ממה שאת חושבת- הם מרגישים במודל הלקוי לזוגיות, ולא נשמע שאת חפצה בבעלך הנוכחי, את מחפשת משהו אחר לגמרי.. אם את מחליטה להישאר בכל זאת במערכת הקיימת- ובאמת באמת לא רוצה בקשר עם המאהב- עלייך להתנתק גם אם זה כרוך בהחלפת מקום עבודה. אבל לי נשמע שזה חזק ממך. את , בכל אופן, מחליטה מה מנהל את מי- היצרים והתשוקות- אותך, או שאת מנהלת אותם. כמובן וברור שהקשר עם המאהב משקף לך כל מי שאי פעם רצית ויותר מזה, מעלה את רמת הביטחון שלך, נותן לך ריגוש וסחרור- מה שלא חווית עם בעלך.. אבל זכרי, בכל קשר יש בעיות.. ובכל קשר גם הריגוש הזה דועך, בשל השגרה ושהשעמום שבה.. כל עוד זה אסור- זה ממש ממש כיף.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ זוגי- כן או לאיפית19/09/2010
הי,
אני ובעלי בתחילת שנות ה-30 יחד כבר מעל 10 שנים הורים ל-2 ילדים מאד קטנים.
אנחנו עוברים את משבר הילד השני, נקלענו לקשיים בזוגיות בשנה האחרונה ועומדים בפני צומת דרכים.
מצד אחד אנחנו עוד אוהבים וקשה לנו לוותר על המשפחתיות ורוצים לעבוד על זה.
מצד שני דעותינו חלוקות בדרך שצריך לעשות זאת.
אני חושבת שאנחנו זקוקים ליעוץ חיצוני שיתן פרספקטיבה אחרת וכלים להתמודדות עם מצבים.
הוא חושב שאנחנו צריכים לקחת הפסקה בזוגיות על מנת להתגעגע ולראות דברים ממקום מרוחק יותר.
לדעתי ברגע שיש ילדים אי אפשר לשחק ברגשותיהם והפסקה כזו יכולה ליצור אצלם אי וודאות וסטרס מיותרים.
מה עושים? איך ממשיכים מכאן?
איך ובמה יכול לתרום יעוץ זוגי? איך אפשר למצוא יועץ זוגי אשר מוכר ומומלץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני שנפרדים
דורית כהן20/09/2010גלי היקרה, בעקרון אני חושבת שאת צודקת, שכאשר יש ילדים לא יהיה נכון לשחק ברגשותיהם ועל כן לפני שעושים צעד כמו פרידה מאוד חשוב לעבור תהליך רציני של ייעוץ זוגי.
עצם הרצון שלו לקחת פסק זמן מעיד על תחושת מחנק וצורך ב ח ו פ ש. אתם שניכם מאד צעירים והוא ודאי רואה מסביבו חברים רווקים בגילו שבולעים את החיים ומרגישים כמו "ציפור דרור" והוא משווה את עצמו וקשה לו עם ההרגשה שלא יכולה להיות לו התחושה הזאת.
חופש ניתן להשיג גם ע"י שינויים ביניכם שאינם בהכרח פרידה.
היועצת זוגית שכתבה את הספר "אינטליגנציה ארוטית" - אסתר פרל - אומרת שכל זוג צריך לצאת לחופש לפחות פעם בשנה ללא בן הזוג, כדי לייצר "תחושה של נפרדות", להחזיר לכל אחד את ההרגשה שהוא עומד על הרגליים של עצמו ולא רק ספק הצרכים של בת זוגו ושל המערכת המשפחתית שלפעמים מופיעה כמו עול שאי אפשר להשתחרר ממנו.
ויש עוד דרכים לייצר "נפרדות" (differentiation) דרכים הקשורות גם לצורת הדיבור ביניכם, לקבלה זה את זו, להפסקת תלונות קבועות ביניכם, המון כלים של תקשורת שמשנים את אווירת "החנק".
איך למצוא ייעוץ זוגי?
אם אין לך המלצות מטעם חברים - יש שפע של פרסומים באינטרנט. את יכולה להיכנס לאתרים ולהתרשם ורצוי לשוחח עם היועץ בטלפון ולהתרשם גם מתחושות הבטן שלך - אל תסתפקי בשיחה עם יועץ אחד בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין חתונה באופקאני19/09/2010
היי
אני בחורה בת 29 אוטוטו - יוצאת עם בחור בן 30 קרוב לשנה -
אנחנו מאוד אוהבים וכן היתי יכולה לראות את עצמי איתו למשך כל חיי - אני יודעת שכרגע מה שמעניין אותו זה רק פתיחת עסק אצלו , בזה שהוא מתכנן לחסוך עוד שנה כסף ואז לפתוח את העסק שלו וכו"ל - העליתי את הנושא חתונה , איפה הוא רואה את זה בסדר העדיפויות שלו וממה שהצלחתי להבין שזה כרגע לא בראש מעיינו ושאני לא מפרגנת לו מספיק כדי שהוא יוכל לפתוח את העסק ושבע"ה נוכל לחיות עם משכורת קצת יותר גדולה ממה שיש לנו היום-
אני די אבודה , כי לי מה שחשוב זה להתחתן איתו , ומשם להתקדם ולהמשיך יחד את הדרך..וכל המחשבות עוברות אצלי - לחכות עוד שנה , ועוד שנה.. אני יהיה בת 30 ואם אז נירא שפתאום זה כבר לא מתאים??
מה עליי לעשות , להמשיך איתו בידיעה שזה לא הולך לכיוון שאני רוצה"בנתיים ? או שלעצור הכל ולחפש קשר שכן יוביל לחתונה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלבים שונים
עדי בדיחי19/09/2010הי,
אני מבינה ממה שאת כותבת שמצד אחד את מאוד אוהבת אותו, מצד שני את לחוצה יותר ממנו וכנראה גם בשלה יותר ממנו להתחתן. ייתכן והסיבה היא כלכלית כפי שמתאר, אך בעיקר מדובר לדעתי במוכנות שלו- כן רואה אתכם יחד אבל זקוק לעוד זמן "הבשלה". אם זה כדי להיות בטוח יותר כלכלית , אם מנטלית וכו'.
זכרי שעול הפרנסה בד"כ נופל על הגבר, לפחות הרבה משפחות חיות כך, וייתכן ולא רוצה עדיין להתחייב למשהו שיתקשה לעמוד בו. בין לבין הוא גם מאותת לך שזקוק ממך לפירגון על פתיחת עסק ואילו את מאותתת לו שאת זקוקה לפירגון אחר- לדעת איפה את נמצאת.
אני חושבת שכדאי שתחליטי בינך לבינך מהו הדדליין שאת מאפשרת לזה, אם מאוד לחוץ לך להתחתן. עד אז תראי ותבדקי מה קורה בגיזרה שלו ועד כמה רציני בעיניין פתיחת העסק. הוא כן צודק בכך שזאת הוצאה כלכלית רצינית וגם להתחתן ולגור יחד- זאת הוצאה חודשית קבועה לתמיד. זכרי שאהבה ומיסוד אינם מובנים מאליהם ואולי תמצאי אותו כראוי ושווה להמתנה שלך.
נסי לברר עם עצמך עד כמה את משוכנעת שהוא רוצה בך ובחתונה- ייתכן ואם תזהי שהוא בטוח ורוצה בחתונה ורק דוחה אותה בזמן קצוב- יהיה לך נוח יותר לחכות, ואם יש שם חשש אחר- למשל- עד כמה בכלל הוא רוצה בי ורציני לגביי- שווה דווקא לפתוח את זה מולו, ואז הרווחת כפול- גם את הפתיחות והשיתוף שלו באהבתו, וגם את השלווה שלך ואולי עוד קצת אורך רוח לגבי החתונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה
אני20/09/2010היי את איתו בסכ"ה שנה
גם אם תכירי בחור חדש בטח תצאו שנה שנתיים שלוש
זה לא כמו שהיית יוצאת איתו כבר 3-4-5 שנים ,אם את חושבת שאתם יכולים להיות ביחד במצב טוב למשך חייכם אז מה זה עוד שנה או שנתיים?
אבל אם לא אז כן למצוא מישהו חדש ולא לחתונה אלא כדי להיות ביחד ומשםפ להמשיך ואם זה יהיה עם עתיד רחוק בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגים ומשפחהענת19/09/2010
שלום
אני נשואה כבר שנה וחצי, בקרוב גם ילד ראשון. גם אני וגם בעלי מאוד קשורים להורים. אנחנו גרים בסמיכות לשניהם ואנחנו מבלים איתם המון זמן (יותר מדי לדעתי). ההורים שלי פחות רגישים בקטע של כמה זמן אנחנו איתם בגלל שהם יותר פעילים חברתית ונמצאים הרבה עם המשפחה המורחבת לעומת זאת ההורים של בעלי הרבה יותר רגישים ופגיעים, הם גם נמצאים יותר לבד, פחות משפחה וחברים מסביב. חמותי במיוחד נפגעת מכל דבר והיא גם מהאנשים ש"רושמים" לך כל דבר שעשית או אמרת וזוכרים את לך את זה. לכן אנחנו מאוד מאוד משתדלים תמיד לחלק את הזמן באופן שווה בניהם. אם זה בימי שישי בערב, שבתות ואפילו באמצע שבוע. הבעיה גדולה יותר בחגים, מצד אחד אנחנו רוצים לרצות את כולם, מצד שני אי אפשר להיות בשני מקומות בו-זמנית. החלטנו שאנחנו עושים בזיג-זג, חג פה חג שם. אבל אמא שלו עדיין נפגעת ועושה פרצופים של אתם משאירים אותנו לבד (בסגנון פולני). בחגים שאנחנו עושים בצד שלי אני מציעה להם לעשות איתנו אבל חמי לא רוצה לוותר על הבית כנסת שלו והברכות בבית שלו.
בסוף יוצא שעם כל הרצון והנסיונות שלנו להטיב עם כולם, ההורים שלו ובעיקר אמא שלו עושה לנו פרצוף חמוץ שעושה הרגשה לא נעימה. אני מנסה לא לפגוע באף אחד ובסוף אני יוצאת עייפה נפשית וכבר אין חשק לחג.
האם יש עצה טובה שתעזור לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה אופציות
עדי בדיחי19/09/2010שלום לינוי,
את מתארת יפה מצב מאוד שכיח. ניכר כי את מאוד משתדלת לרצות את כל הצדדים ובסוף את מרגישה מאוד תשושה מזה, ואולי זה מצטרף גם לתחושות אשמה- דרך הפנים החמוצות של חמתך. היחסים עם החמה הם מאוד רגישים, כנראה לשני הצדדים, ומן הסתם את רוצה לשמור על יחסים טובים לאורך השנים ואני יכולה מאוד להבין את זה.
כתבת שההורים שלך פחות רגישים לגבי זה ויותר נתמכים חברתית, השאלה היא האם עוד חג אצל ההורים שלו ("על חשבון" ההורים שלך) ישנה את הבעת הפנים של חמתך? האם זה משהו שלדעתך יכול להשפיע? לדבר עם הורייך ולנסות לארגן את המשקל קצת שונה. בכלל, אם את רוצה לתת יותר "נוכחות" אצל הורי בעלך אולי כדאי לחגוג איתם חגים מסוימים ועם ההורים שלך להגיע באמצע שבוע, את לבד מדי פעם, או בחגים אחרים. (למשל יש חג כמו פסח ור"ה, ויש חג כמו שבועות, ט"ו בשבט וחנוכה...). אפשר בהחלט להתשמש בגמישות הזאת ש הורייך על מנת שתרגישי שאת יותר שולטת במצב.
יש אופציה נוספת, שלדעתי היא טובה יותר רק כי היא שמה את הדברים על השולחן. אפשר לנסות לדבר עם בעלך, לחשוב יחד על העיניין ולבדוק מה הוא חושב על זה, האם הוא מרגיש כמוך שאמא שלו מעט מגזימה, ורוצה להרגיש פחות בודדה ע"י חברתכם. אולי כדאי לנסות שהוא או אתם יחד תסבירו לה שיש לכם יותר צורך לנוח בבית או להיות קצת לבד, גם בשבתות ובחגים- כי אתם באמת זקוקים לזה כזוג, ותשמחו להמשיך להגיע כשאפשרי.
מעבר לזה, ללא קשר לאפשרויות כאן, כדאי שתיצרי קשר נוסף עם החמה, למשל- שיחת טלפון שבועית, קצת לספר לה מה נשמע אתכם, אולי להציע לה עזרה במשהו בבית, או לקפוץ לאיזה שעה כי אתם קרובים ובסביבה. אני חושבת שהמחוות הקטנות האלו יכולות לספר לה שאתם כן מעוניינים ומגיעים כשאפשר ועושים הרבה על מנת להיות יחד.
כשהיא תרגיש שאת יוזמת קירבה, ייתכן וההבעות החמוצות יפחתו בהדרגה. אני מכינה אותך גם לזה שכשבעזרת ה' יוולד הילד, היא תרצה לראות אותו לא מעט, ונסו לחשוב גם על העתיד- איך לשים את הגבול ובכל זאת להישאר בסדר עם עצמכם. ייתכן והיא תמשיך להיות לא מרוצה, אבל תבין בהמשך שזה המצב. כך או כך נשמע שאת באמת מנסה לעשות לוליינות מרשימה, ואולי זה באמת מעייף מדי.. ולהסתפק בזה שאת באמת עושה את המקסימום. אי אפשר לרצות את כולם תמיד, ואם פעם גם תגידי לה "אנחנו עושים מאמץ להגיע וזה מה שאפשר כרגע".. זה אולי יבהיר לה את העיניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה.מיכל17/09/2010
התחלתי לצאת עם מישהו לפני כחודש, הוא ממש מתאים לתבנית של מה שאני מחפשת ויש בינינו קשר של ידידות/ יזיזות , אך אני מעונינת ביותר מזה , הבעייה היא שהוא עדיין נעול ומאוהב באקסית שלו שיצא איתה 4 שנים וחושב שיום אחד יחזרו להיות יחד,
האם יש מה לעשות עם זה או עדיף לוותר לשחרר אותו וצלהמשיך הלאה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחרר
עדי בדיחי18/09/2010הי מיכל,
הוא לא משאיר אופציה לקשר רציני ביניכם. הוא מאוהב באקסית ומאמין שיום יבוא והיא תהיה שלו.. ככה שאותך הוא משאיר במשבצת ה"ידידה" שמסופק ממנה בעוד דרכים, וחבל. למה להישאר שם? אני מאמינה שמגיע לך קשר אמיתי שיתן לך את הסיפוק בכל המישורים. כדאי להמשיך הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברור שלשחרר
הדס שגב19/09/2010אם הגעתם למצב שהוא מודה בעובדה שליבו עדיין תפוס אז זה לא הוגן כלפייך. עד שיהיה פנוי לגמרי רגשית להתחיל קשר רומנטי חדש עם מלוא הנכונות והפניות, אין טעם. עדיף אולי בשלב זה ללכת צעד אחורה ולומר לו שאת רוצה לתת לו להחלים מהפרידה מהאקסית ובשלב שזה ייקרה, במידה וזה יהיה עדיין רלוונטי מבחינתך, תשמחי שייצור קשר. אולי דווקא התחושה שהוא לא קיבל אותך תגרום לו לרצות יותר. הכרויות רומנטיות מוצלחות יהיו כששני בני הזוג בשלים ומוכנים לקשר ונמצאים בשלב דומה מהבחינה הזאת. חבל שתשקיעי אנרגיות ובסוף תשארי עם לב שבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
מיכל19/09/2010אני ממש מודה לכם על תגובתכם , גם אני חושבת שזה הדבר הנכון לעשות למרות שזה לא קל.
זה נכון , אני מרגישה כמו " הבידור " שלו כשמשעמם לו .
נחמד מאוד שיש עם מי להתיעץ ולקבל תשובות כנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה כואבת המשךשני16/09/2010
ואני ממשיכה להתנצל על זה . הוא הכריח אותי להתקשר לשתי אחיות שלו ולאמא שלו ולבקש מהם סליחה ולומר שאני אשמה בזה שהוא שבר את הכסא על החלון, עשיתי את זה רק שהכל ירגע. מסתבר שהן אמרו לו בבוקר שהוא צריך להיפרד ממני ושאני מתגרה בו וגורמת לו להיות עצבני. ביקשתי מהן סליחה אפילו לא יודעת למה . על משהו שלא עשיתי . אחותו אמרה לי שעדיף שנתרחק כי הוא לא מתאים לקשר עכשיו ואני גורמת לו עצבים. אחרי שעשיתי את כל זה הוא צעק עליי ואמר לי שיש לי הזדמנות אחרונה איתו ושאני ילדה ושאם אני רוצה להיות איתו אני צריכה לדעת להתנהג כמו אשה ולדעת איך להתייחס לגבר ושאם יתחשק לו להכין לי אז הוא יכין ושאם הוא ירצה שאני אכין לו אני חייבת להכין לו .ממש התעצבנתי אבל ההשפלה עוד המשיכה , הוא אמר לי שאני אלך לשמוע הרצאות על איך מתנהגים ועל איך אשה צריכה להיות ואז אני אחזור אליו עם סיכומים ואולי הוא יקבל אותי בחזרה. את קולטת וכל זה שהוא האשם כאן. הלכתי הבייתה חשבתי על הדברים לא הלכתי לעבודה אפילו. רק בכיתי והחלטתי שאני לא מתקשרת אליו אחרי שיחות עם החברות שלי. בערב הוא התקשר החזקתי את עצמי לא לענות לו, אמא שלי התקשרה ואמרה שהוא אצלנו בבית ושאני אבוא. נכנסתי הבביתה ואמרתי לו שאם הוא לא מתכוון להתנצל וששום דבר לא מצדיק התנהגות כזו אז שלא יגיד כלום. הוא אמר לי : נו שמעת הרצאות קראת ספרים? את רוצה להתשנות בזלזלו מוחלט. אפילו סליחה לא שמעתי ממנו. כל כך רציתי לומר לו כן אני מוכנה ואז הבנתי כמה אני מושפלת ואמרתי לו שיילך מהבית שלי . אחרי 15 דקות הוא התקשר לאמא שלי ואמר לה שהיה נעים להכיר אותה ואת המשפחה וכנראה שזה נגמר בינינו. מאז עברו יומיים והוא לא התקשר. גם אני עוצרת את עצמי מלהתקשר אליו כי אני מרגישה שאני לא צריכה להתקשר. אבל כואב לי שהוא לא נלחם עליי ומבין את הטעות שלו.. מה לעשות דורית? אני לא יודעת מאיפה להמשיך מכאן? אני אוהבת אותו אבל זו השפלה ענקית ונראה לי קצת שהמשפחה שלו שוטפים לו את המחשבות . איך להתנהג?בבקשה עזרי לי. תודה מכל הלב. שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוי
שמחה16/09/2010חמודה שלי
אלוהים איתך את בת 22 תתפסי את הרגלים ותברחי מהר
האיש הזה לא בשבילך שישאר עם אמא שלו והאחיות שלו רק לא איתך.
רוצי רוצי מהר רוצי רחוק האיש הוא לא הכתובת
וברצינות לכי ליעוץ ובדקי מה גורם לך לקבל התנהגות כזו?
לא באמת מגיע לך או לאף אחד אחר חים כאלה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
איילת16/09/2010היי שני,
ממש כואב לי לקרוא מה את עוברת.
עצתי לי אליך, תגמרי איתו את הסיפור,
זה לא מתאים לך ולא מגיע לך,
את עדיין בחורה צעירה וכל העולם פתוח בפניך.
תמצאי גבר שיהיה לך טוב איתו, שיעשה לך טוב.
כרגע נדמה שכל העולם קורס, אבל זה ממש לא נכון.
תדעי לך שהזמן הוא בעל העוצמה החזקה ביותר, לדעתי.
הכל עובר, יהיה לך קשה, אבל הזמן יעשה את שלו.
שיהיה לך בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל ב ר ו ח !!!
דורית כהן16/09/2010שני יקרה, את צעירה, ותצליחי להתגבר על ההתאהבות הזאת עם הזמן. קחי את העצות שכאן כולם יכתבו לך, מן הסתם. כ ו ל ם !!!
לא מאמינה שמישהו שקורא את מה שכתבת יגיד לך שכדאי לך להישאר במערכת היחסים הנוראית הזאת שמעוותת אותך ומביאה א ו ת ך להתנצל על כך שה ו א שבר חלון בהתקפת זעם...
קחי את הרגליים וברחי ותגידי תודה שלא הסתבכת בנישואין לבחור כזה ולמשפחה בעייתית כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל מהר.
עדי בדיחי16/09/2010אני מצטרפת לכותבות ולדורית, חשוב לי להגיד לך- לא פעם אנחנו מוצאים קורלציה וקשר מובהק של בעיות נפשיות בין היחיד ובין משפחתו. העבודה שככה משפחתו מתנהגת אלייך קשורה ישירות להתנהגות שלו. קראי לזה חינוך, תורשה, גנטיקה- לא חשוב.
אני מאוד ממליצה לך להפסיק, מיידית, לחשוב על עצמך ולתפוס את עצמך כקורבן של הסיפור הזה, של החיים שלך. למה את לא חושבת שמגיע לך קשר נורמלי? למה להישאר בסביבה המדכאת הזאת? ללא קשר ועם קשר לגילך- זה מה שאת מייחלת לך? אני בטוחה שלא! לא מגיע לך דבר כזה, והאדם הזה במצוקה קשה וקשר זוגי אכן לא מתאים לו. לא בגללך!
ההתנצלות החוזרת שלך ותחושות האשם לא אמורות להגיע כאן, ההתנהגות הנורמטיבית שלך צריכה להתאפיין בדבר אחד: פרידה מיידית וטוטאלית. שלום ולא להתראות.
ההתנהגות הפתולוגית שלו מדאיגה, קל וחומר של המשפחה, בבקשה ממך- צאי מהמעגל הנוראי הזה. יש לך פה מספיק חוות דעת, גם מקצועיות, פשוט להתנתק מזה. את חייבת את זה לעצמך, ואם את זקוקה לעוד תמיכה- המייל שלי לרשותך - מופיע בפיסקה למעלה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני-
בני16/09/2010את לא צריכה את דעתי אחריי מה שכתבו לך כאן היועצות בחסד,
אבל את המשפט הזה אני לא אשכח לעולם !
"""""""ושאם יתחשק לו להכין לי אז הוא יכין ושאם הוא ירצה שאני אכין לו אני חייבת להכין לו"""""""
עזבי אותך מכדורים,,, מדכאונות,,, מפריקת עצבים- "אדם ניכר בכוסו כיסו וכעסו" !
כל שעה שאת חושבת עליו את מענה את נשמתך, תשבי עליו שבעה, תבכי כמה שעות, וזהו , חסל ! תודי לה' שהיה זה רק ניסיון,
חתימה טובה וצום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה- מבחינה משפטית,זכויות ומגבלותגילי16/09/2010
אני מעוניינת לדעת, מה הן הזכויות והמגבלות של גבר פרוד ואישה פרודה. בכלל , מה זאת אומרת מבחינה משפטית. אין לי שום ידע בתחום וכל מילה חשובה לי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפורום הלא נכון
דורית כהן16/09/2010גילי - הגעת לפורום הלא נכון.
עליך לבקש עצה בפורומים של גירושין.
מאחלת לך בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה כואבתשני16/09/2010
אני אתחיל ממש מההתחלה , אני בת 22 התחלתי לצאת עם מישהו בן 30, ספר במקצועו.
מההתחלה של הקשר אהבנו אך היו ועדיין יש המון ריבים. הוא גר לבד, ומולו גרה אחותו .אמא שלו ואחותו השניה מכרו את הדירה ועברו לגור איתו במשך תקופה של כמה חודשים ממש בדיוק שהתחלנו לצאת. הייתי רבה איתו המון על הקרירות שלו, ישן הרבה, לא מבלה, לא מפנק רגשית, אלא רק חומרית. יום אחד חיטטתי לו בתיק מרוב סקרנות ומצאתי שם כדורי סרוקסט. לא ידעתי מה זה אז חיפשתי באינטרנט מידע. הוא סיפר לי שהוא לקח כדורים במשך שנה אחרי שאבא שלו נפטר אבל זה היה ממש לפני שנתיים ועכשיו הוא לא לוקח. כאשר מצאתי שאלתי אותו והוא ענה לי בחיוב שעד עכשיו הוא לוקח אותם ובגלל זה הוא מגיב ומתנהג כך. אני כבר הספקתי להתאהב בו אז ניסיתי כמובן להתעלם מזה ולהמשיך ביחסים, ויתרתי המון, ביקשתי סליחה גם שלא הייתי צריכה , רק כדי שהכל יהיה בסדר. לא סיפרתי להורים כי באמת הוא לא התנהג כמו משוגע סה"כ הייתה לו בעיה של דיכאון והפרעה מסויימת של נקיון שנקראת O.c.d. השלמתי עם זה כמובן היה לי קשה להתמודד כי לא נתקלתי במצבים כאלה בעבר. בכלל אופן עברו כמה חודשים והוא החליט שהוא רוצה שאחותו ואמא שלו יגורו אצל האחות השניה ממול ושאני אעבור לגור איתו. זה מה שקרה. מאז רק ריבים ויכוחים והכל המשפחה שלו ממול הייתה שומעת. אמא שלו גם סובלת מבעיה של דיכאון וכאשר היינו רבים אחותו הייתה מתלוננת בפניו שאנחנו גורמים לזה . אני אגיע עכשיו לריב שפוצץ את הכל ביחסים האלה. חזרנו הבייתה מסידורים הוא ישב לאכול ואני הלכתי לנוח. הוא קרא לי לשבת איתו במטבח ואז אמרתי לו " אתה יודע מה מאמי אולי תכין לי סלט , ממש בא לי". הוא התעלם ולא הסכים בצורה יפה כמובן. אני התעצבנתי ונעלבתי כי כאשר הוא אצלי בבית אני מכינה לו תמיד גם כאשר אני ממש עייפה. קמתי מהשולחן ואמרתי לו שאני הולכת ושזה פוגע בי כי אני מרגישה שיש פה חוסר הדדיות גם אם זה בדברים הקטנים כמו סלט. כאשר אמרתי את זה הוא התפוצץ מזעם לקח כסא וזרק על החלון של הסלון ושבר אותו. המשפחה שלו שמעו את הפיצוץ ושאלו מה קרה בבהלה. אמרתי להם שלא קרה כלום מעבר לדלת ושהכל בסדר רק כדי לא להלחיץ את אמא שלו כי כל דבר משפיע עליה. הוא כמובן האשים אותי שאני גרמתי לו להתנהגות כזו ושאני מתגרה בו ואני אשמה. המשכתי לישון שם באותו לילה . בבוקר קמתי והלכתי הוא אפילו לא ביקש סליחה. בצהריים התקשרתי אליו ואמרתי לו שאני רוצה פסק זמן כמובן בתקווה שהוא יבקש סליחה ויבין שלא משנה מה לא מתנהגים ככה , במקום לעשות את זה הוא ביקש ממני להביא לו את המפתח של הבית שלו ושהוא לא רוצה לראות אותי עד הודעה חדשה שהוא מעדיף את אמא שלו ואת הבריאות שלה ושאני הגורם להתפרצויות שלו ולהרגשה של אמא שלו. אני האמנתי שאני אשמה בהכל וביקשתי סליחה על הכל. רק שיחזור אליי. הוא יצא להפסקה של 4 שעות מהעבודה כל הדרך לבית שלו הוא רק צועק עליי שאם יקרה משהו לאמא שלו הוא "שובר" אותי. ואני ממשיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תגובה לפוסט השני שלך
דורית כהן16/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מגירושיםאבי15/09/2010
שלום
אני חייב עזרה המצב אצלי בבית לא טוב בכלל אני ואישתי כל הזמן רבים ביננו
ולא מסתדרים על כלום יש לנו תינוק בן שנה ואישתי כרגע בהריון
אני שוקל להתגרש כי כל הדיבורים ביננו לא עזרו .
אני נמצא במצב רגיש מאוד מצד אחד לא אוהב ורוצה את אישתי יותר .ומצד שני לא רוצה לוותר על הילדים שלי הקטנים .
מה אני יכול לעשות במצב כזה ?
ואני לא רואה מצב ששוב לדבר ביננו כי כבר דיברנו והמריבות והויכוחים נמשכים
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבי-
בני15/09/2010אותי לימדו שהפחד מהפחד הוא הכי גרוע,
מי אמר שגירושים זה מפחיד, אולי החיים כעת יותר מפחידים,,,?
אז במקום לשבת ולפחד, תלך לייעוץ מקצועי שיוציא ממך את הדברים הטובים וכן מאשתך, וביחד תעבדו על הדברים הפחות טובים, כי בשביל זה באנו לעולם, לעבוד קשה,
ומה שלא תעשה עם אשתך הנוכחית תצטרך לעשות עם מישהו אחר, זה יכול להיות אשה אחרת, ויכול להיות גם עמית או בוס בעבודה, או ילד שיגע אותך ויוציא ממך את אותם אנרגיות,
החיים יפים חבל לבזבז אותם על פחדיי שווא,
חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקבל החלטה רק לאחר ייעוץ
עדי בדיחי16/09/2010הי אבי,
מסכימה עם בני. אני חושבת שייעוץ חשוב כאן מאוד לפני קבלת החלטה. מעבר לזה, אתה לא לגמרי שלם עם ההחלטה, בכל זאת יש בך איזו ניצוץ של רצון לשפר, כך לפחות הרגשתי, ולכן אני מזמינה אותך לקרוא את שאלה 1 בשאלות הנפוצות של הפורום וללמוד למה כדאי ללכת בכל זאת כדאי לגשת לייעוץ זוגי לבד אם הפרטנר מתנגד- לפעמים זה עושה הרבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החשת הגאולה על ידי הבאת ילדים.שואלת14/09/2010
בס"ד
עברתי על נושא נשים תדקניות וראיתי את הכתבה הבאה:
החשת הגאולה: בזכות נשים צדקניות.
האם זה באמת כך?
שנשים יכולות להשפיע על הגאולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולנו משפיעים
עדי בדיחי14/09/2010שלום שואלת,
ראשית אני לא בטוחה שזה הפורום הנכון לשאלתך. לצערנו אין אפשרות להביא כאן כתובות אתר, לא משנה איזה.
אם שאלת- אני חושבת שכל אחד מאיתנו יכול לתרום להבאת הגאולה, לא משנה אם הוא בא בצורת אשה או גבר. במיוחד בעשרת ימי תשובה- זה תלוי רק בנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי לא זוכרroni14/09/2010
היי אני לא יודעת כמה השאלה מתקשרת לפורום הזה אבל אין לי למי לפנות,
אני וחבר שלי 3 שנים ביחד... ואנחנו בני 21 ומאז שאני זוכרת שהתחלנו לצאת ושאלתי אותו עם כמה בנות הוא שכב ומי הראשונה שלו, הוא לא ידע להגיד לי בדיוק..
הוא היה מהבחורים שבגיל 15 היו הולכים עם החברים לבנות או שוכבים עם סתם בנות
הוא טוען שהוא שכב עם 3 בנות והרשאונה הייתה אחת בשם שיר לא יודע מי הבנות האלה ואלו היו סתם בנות...
עכשיו אנ י בדילמה אם להאמין או שפשוט להמשיך עם זה הלאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקבל את האדם עם העבר שלו
עדי בדיחי16/09/2010הי רוני,
יכול להיות שיש בו החשש לספר לך בדיוק כמה כי את מאוד מתעניינת בזה ואולי לא רוצה שתיפגעי.
נשאלת השאלה למה זה מעסיק אותך- הרי ידוע כי לאדם אחד יכלו להיות הרבה פרטנריות ובכל זאת יהיה נאמן לאהבתו.. למרות עברו. מעבר לכך ואדרבה- לא פעם העובדה שחווה נסיונות אחרים עם בנות אחרות מלמדת על הבגרות והבשלות שלו לקשר בוגר ורציני יותר.
אם יש לך ספק בנאמנותו אלייך- זה משהו שצריך לבחון יותר לעומק וצריך לבדוק למה את מרגישה ככה. האם בהתנהגות שלו יש עוד אלמנטים שמראים על חוסר אמון בקשר?
אם זה רק השאלה עם כמה הוא היה ולא משהו עמוק מזה מולו- הייתי ממשיכה הלאה. לכל אחד מותר לחוות בעברו סוגי קשרים כל עוד לא היה מחויב לאחרת וזה לא פגע בנאמנות לקשר אחר. זאת די זכותו, האמת. וכפי שאת היית רוצה שיקבלו אותך כפי שאת- עם כל מה שהבאת מעברך- כך גם הוא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידידה ומעברערן14/09/2010
שלום,
יש לי ידידה שלי כבר כמה חודשים וחשבתי שהיא רומזת לי שהיא מרגישה אלי משהו ופתאום התחלתי להרגיש שאולי יכול לצאת מזה משהו כי אני מרגיש אליה משהו שונה. נפגשנו והפגישה היתה די מביכה כי היא רצתה שאני אבוא אליה הביתה והיא היתה ממש קרירה, בסופו של דבר אמרתי לה שאני מרגיש שהקשר שלנו יכול להיות שונה כי אני מרגיש משהו קצת שונה כלפיה מלידידות אחרות. היא אמרה לי שלא נראה לה שאני באמת רוצה ושנשאיר ככה כמו שזה. עכשיו היא מדברת איתי רק במיילים וקצת מסננת אותי בנייד וכשהיא עונה היא די קרירה. וכשאני מציע שניפגש אז יום אחד היא אצל ידיד ויום אחר מישהו בא אליה ואם זה ישתנה היא תתקשר אלי ובסוף לא מתקשרת.?
?אין לי בעיה שהיא עסוקה, אבל קצת נראה לי מוזר שהיא לא מציע מועד בעצמה. ואני לא רוצה שזה יראה כאילו אני רודף אחריה.?
נתקלתי כבר בבחורות שרוצות שיוכיחו להן שבאמת מרגישים אליהן משהו ושינסו שוב לחזר אחריהן ונתקלתי בכאלה שלא נעים להן לסרב אז הן עונות ככה.
מה אני אמור לעשות? היא באמת מוצאת חן בעיני ואני לא רוצה לרדוף אחריה סתם.
חברים אמרו לי להתעלם ממנה לאיזה חודש ולראות מה היא תעשה. מצד שני, אני לא רוצה שהיא תחשוב שפתאום נמאס לי ממנה.
מה עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתרחק
עדי בדיחי16/09/2010הי ערן,
אני מציעה כמו אלו האחרים ששוחחת איתם, להתרחק ממנה בשלב זה. הסינון שלה, הקרירות וביחס הרחוק הזה הוא לא סתם, יתכן וזקוקה לזמן.. בכל מקרה לא הייתי מתעכבת עליה יותר מדי, וכן משדרת שיש גם חיים ובילויים אחרים מעבר לזהץ פסיכולוגית זה יכול לעבוד טוב- שהיא תראה שדווקא אתה קצת פחות מושג וקצת יותר רחוק ואז לפתע אולי היא כן תיצור קשר.
בכל אופן כדאי להמשיך הלאה.. יש דגות רבות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זוגיות במשברלימור13/09/2010
שלום
אני ובעלי (קרובים לגיל 30) נשואים חודש ויצאנו שנה לפני הנישואים שמתוכם 8 חודשים גרנו יחד. עוד כשהתחלנו לגור ביחד הרגשתי בבעיות בינינו. בעלי הוא בחור עקשן שאינו מוותר על הרצונות שלו אלא אם כן הוא לא "סובל" מהן. הכוונה שבילויים כמו ללכת למסעדה, לטייל בים או לראות סרטים (מה שרוב בני הזוג עושים) הוא אינו אוהב ואינו מוכן לוותר כי אני אוהבת. בנוסף הוא בחור שאוהב להיות בבית מחובר למחשב שלו בבית ואינו אוהב בילויים משפחתיים ולעיתים בא רק בשביל לעשות לי טובה הוא לא נהנה בלבוא לבקר את ההורים, הכוונה שהוא לא בחור משפחתי וחברותי, יותר מנוכר. היו הרבה ריבים על זה אך ידעתי שזה מה שהוא ושעליי לקבל זאת או לוותר. החלטתי בכל זאת להישאר כי ידעתי שהוא בחור רציני שכבר מעוניין בחתונה ואכן זה מה שקרה התחתנו וגם נכנסתי להיריון ממנו כמה ימים לפני החתונה אז כך שגם אם היו ספקות או חששות החלטתי להבליג עליהן.
יש לי רגשות אליו אבל האופי שלו קשה הוא לא יתן מקסימום מעצמו ולא יוותר בתירוץ שהוא לא בא בדרישות אליי כמו שאני באה אליו. ניסיתי לדבר איתו כמה כמה פעמים אך ללא הועיל. בתגובה שלו - "זה אני ותקבלי אותי כמו שאני" או "אני לא חייב לממש לך את הרצונות שלך" "רק את אחראית לאושר שלך" אציין שבעלי בחור שונה מאחרים הכוונה שהוא רואה את המציאות בצורה שונה, כלומר קרא המון ספרים בחקר המדע והנוירולוגיה והוא ממש נכנס לעומק של זה. בכל אופן אנחנו רק חודש נשואים והמצב בבית הולך ונהיה קשה יותר, הוא לא יעשה דברים מיוזמתו, הוא לעולם לא ינקה או יסדר את הבית בלי שאני אעשה איתו את הדברים האלה (ירגיש כאילו מנוצל). בכל אופן אני מרגישה צורך לחזור לבית הוריי לאיזה תקופה אבל יש גם את הילד בדרך. והמריבות בלתי פוסקות. בנוסף אציין שבעלי אינו מאמין בטיפול זוגי מאחר וכל הראיה שלו לעולם שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגעתם לשלב אופייני של מאבק כוחות
דורית כהן16/09/2010לימור היקרה, סליחה על העיכוב בתשובה שלי.
ראי, הבעיות שאת מתארת הינן מאוד אופייניות לזוג בתחילת חיי השיתוף. אחרי שההתאהבות הראשונית ("הפרפרים") מתפוגגת - מתחילים "קרבות" ומאבקי כוח שהנושא העיקרי שלהם הוא - שכל אחד מבני הזוג רוצה כמה שיותר את החיים שהיו לו קודם ושהתאימו לו ולנטיות שלו ולהרגלים שלו, וככל שבני הזוג שונים באישיותם זה מזו - המאבק הזה חריף יותר ובני הזוג יתקשו להתגבר עליו לבד. נדרשת אהבה מאוד חזקה כדי לשרוד את השלב הזה ולמצוא פתרונות ודרכים שמתאימות לשני בני הזוג ולשמור על זוגיות טובה ואוהבת.
אני חושבת שבעלך נמצא בשלב בו הוא מרגיש שעליו להגן על עצמו מפני הפלישה שלך לחיים שלו, ויתכן שזה כמו בקרב - הוא "נאחז בכל משלט" ושומר על כל הרגל פרטי שלו על מנת לא להרגיש שמשתלטים לו על החיים. ואז כל בקשה שלך הוא חווה בתור דרישה ומתקומם כנגדה.
מה דעתך להראות לו את התשובה הזאת? הוא לא ישמח לשמוע מ מ ך עכשו הסברים פסיכולוגיים, מה גם שהוא רואה עצמו מומחה בכל מיני תחומים וקשה לו לקבל עזרה. אם הוא לא יסכים להגיע לייעוץ זוגי - אולי את יכולה ללכת בעצמך לכמה פגישות ולקבל באופן חד צדדי כלים. גם זה קצת עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב עם חמה שהבעל לא מתערברונית אשטמקר13/09/2010
כל פעם מחדש אני ובעלי רבים בקשר לחמתי אנחנו נישואים 5 שנים+2 ילדים מתוקים .ומאז שאני זוכרת כל דבר היא צריכה לדעת אם זה בקשר לקניות,בקשר לילדים,עם זה איזה משחק קנינו להם מה הם אוהבים לעשות בשעות הפנאי.מה קורה בבית,ומה הסיפור החדש של השכנים,היא תמיד מכניסה את האף שלה ולי זה מפריע אני ממש לא רגילה שניכנסים לחיים שלי בצורה כזאת
אני רוצה אינטימיות,גם היא לא מספרת לנו כל דבר חדש וחשוב עם זה קשור לגיסים ולמשפחה,או איך היא מבלה את סוף השבוע.אז למה אני צריכה לספר לה
שאנחו שואלים היא מנפנפת את השאלה ועוברת לנושא אחר ואנחנו יודעם שהיא יודעת אבל היא לא תגיד לנו מה התיכנון שלה
ואנחנו צריכים להגיד לה הכל.בקיצר בעלי חושב שאני ממש מחמירה איתה ולא נורא שהיא רוצה לדעת ושתדע מה אני מכינה לאכול או כמה חיתולים הילד החליף היום או כמה הם אכלו או אפילו היא מבקשת כסף כדי לצאת איתם לקניון ולפנק אותם שאפילו אני לא הייתי יוצאת ומבזבזת בלי לחשוב על סוף החודש.היא אומרת כל עוד הילד לא יודע שאבא משלם אלה היא אז לא אכפת לה לבזבז ולפנק את הילד.כי הוא אוהב אותה וכל דבר שאנחנו אומרים לא כי נותנת וקונה
תמיד יש לה מה להוסיף ומה היא הייתה עושה שהילדים שלה היו קטנים ובאיזה דרך שגם אני אולי צריכה לעשות.עם זה אפילו שהבן שלי לא הלך עד גיל שנתיים ונורא נלחצתי כי כל ההתפתחות שלו התעקבה בשבילה זה היה נורמלי וכל הזמן שמעתי שילדים מתפתחים בדרך שלהם ויצא לי מכל החורים עד שנמאס לי והתחלתי לשגע את בעלי שיגיד לה להפסיק כי אני חושבת שזה ממש מאוחר שילד לא הולך ואני צריכה ללכת למומחה וכמובן היא לגלגה ליולא הלכתי כי בעלי חשב שאמא שלו צודקת כמו תמיד אני כבר לא יודעת מה לעשות
נמאס לי שהיא יודעת הכל תמיד יש לה תשובה לכל דבר ואין מצב שאני או אנחנו נחדש לה משהו ולפעמים אני ובעלי מגעים למצב שממש נגמר מגעיל שכמה ימים אנחנו לא מדברים רק מה שקשור לילדים מה עלי לעשות כדי שהאישה הזאת תעזוב אותי במנוחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
רונית אשטמקר15/09/2010למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלילך-
בני15/09/2010אני מסכים איתך שזה בלתי נסבל,
בעלך מתקשה לצאת מהקשר איתה, ולכן הוא לא קשוב לסבל שלך,
את לא מתאימה לפרוייקט הזה, כי את נוגעת בדבר, והוא רואה בך כמי ששונא את אימו ח"ו, או שאת רוצה להיצר את צעדיה עם הנכדים וכו',
היה טוב אם תוכלי למצוא בן משפחה אחר שיודע להסביר בנועם שכך לא ראוי לעשות, ויש לשים בעדיפות ראשונה את האשה, ואת רצונותיה, ואם היא מסכימה אז אפשר להתחשב ולרצות את האמא, הכל ברגישות ובתימרון שאף אחד לא ייפגע, ולא חייבים תמיד להתנגש זה על חשבון זה,
תחפשי דרך להעביר לו את המסר, בלי איומים של או אני או היא,
אלא מתוך הבנה שכך את לא יכולה להמשיך,
וזה לטובת הזוגיות שלכם שסובלת,
גמר חתימה טובה
וצום קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונית אשטמקר15/09/2010שמחתי מאוד לקרוא את התשובה.זה קצת מרגיע לדעת שכן יש פתרון
שוב תודה לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיזוק הקשר הזוגי קודם
עדי בדיחי16/09/2010בהמשך לדבריו של בני, חשוב מאוד לגייס את הבעל למצוקותייך מולה, את בפירוש זקוקה לכוח שלו גם ויחד לפעול.. אחרת את לבד מול הסיפור. אני חושבת שחשוב לחזק קודם כל את התקשורת שלכם- שלך ושלו- ועם אג'נדה משותפת להתנהל מולה.
בהחלט יש פתירון והוא טמון בתקשורת שלך ושל בעלך מולה. אתם יחד צריכים להחליט על גבולות ועל התנהלות אחידה מולה- בקו אחד. נסי לחזק את הזוגיות שלכם ע"י כך ואולי תתפסי 2 ציפורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)