פורום יחסים, זוגיות ונישואין - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה חמורה
    ליטל
    04/10/2010

יש לי חבר 3 שנים אנחנו מאד אוהבים אחד את השני
    במשך חודש הוא אומר לי שהוא מרגיש חנוק ממני בגלל שאני מתקשרת אליו המון ולא נותנת לו זמן לעצמו ואני כמו קרציה אליו ונדבקת וזה גורם לו לא להיות בקרבתי
    הוא לא מתקשר אליי וכשאני שואלת אותי למה אז הוא אומר שבגלל שאני מתקשרת כל היום הוא לא מרגיש צוררך להיתקשר

במשך חודש הוא התחיל להתרחק ממני ..הוא כל הזמן עצבני עליי מעדיף להיות לבד אומר שאין לו חשק להיות לבוא אליי והוא מרגיש חנוק
    הוא התחיל לשקר לי " הוא אומר לי אני הולך לישון " ובנתיים הוא יוצא לבלות עם חברים
    בתחילת השבוע הוא ביקש ממני להיפרד ..ובאמת ניפרדנו
    יום למחרת הוא התקשר ואמר שהוא לא שלם עם הדעה שלו ורצה שנדבר
    דיברנו ..הכל היה בסדר ...ואז הוא אמר לי מחר יש מסיבה לחבר אני לוקח איתי שתי ידידיות מהעבודה כי אין להם איך להגיע...אז אמרתי לו ..אוקיי ..אבל אני רוצה לבוא איתך..אז הוא אמר לי אני רוצה לצאת לבד
    ולא קיבלתי את זה ..זה היה לי מוזר שהוא יוצא עם שתי ידידות מהעבודה ולא לוקח אותי איתו ...ובגלל שרבתי איתו על זה אז הוא ביקש הפסקה לשבועיים
    אני מאד אוהבת אותו ורוצה שנהיה ביחד אני לא יודעת מה עובר עליו שנינו בני 22 ווצאים 3 שנים מה אני יכולה לעשות והאם הוא יחזור ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה חמורה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליובל

דפנה
    04/10/2010

באמת נשמע מוזר שהוא לוקח 2 ידידות שלו מהעבודה ולא רוצה לבוא איתך. וזה שהוא אומר לך שהוא לוקח אותם רק כי אין להן איך להגיע- זה תירוץ מגוחך בהחלט, בעיקר לאור העובדה שבזמן האחרון הוא מבקש להתרחק ממך.
    נראה כי הוא רוצה לשמור אותך ב"סטנד-ביי", כלומר שתשארי זמינה בשבילו תמיד ומתי שהוא ירצה או מתי שהוא יהיה צריך...
    לי נראה שכבר הוא מיצה את הקשר הזה ודיי נמאס לו. שניכם צעירים מאוד והייתם יחד 3 שנים- אולי הוא פשוט רוצה לנסות עוד דברים, אולי הוא מרגיש שהוא מחמיץ משהו, (אולי הוא רואה את החברים שלו שאין להם מחוייבות כזו- ובא לו גם קצת...) נראה לי שהוא חש צעיר מכדי לבסס את הקשר...
    אל תפגעי, אבל זה מה שנשמע מתוך דבריך. וכמו שאמרתי, נראה לי שהוא יודע שאת בחורה טובה והוא רוצה לשמור אותך באיזשהוא מקום. עובדה שהוא אמר לך שתעשו הפסקה לשבועיים, (שבטח בזמן הזה הוא יצא לבלות עם חברים ומי יודע מה עוד...) אני אומרת את זה כדי שתהיה מוכנה לכל, כי כמו שאמרתי- אתם עוד צעירים והכל יכול לקרות. (זה אומר גם שיכול להיות שאחרי שהוא יהיה שבועיים בלעדייך ויבלה בכל מיני מקומות- הוא ירגיש שזה לא בשבילו והוא ירצה לחזור ולבסס את הקשר. אבל האמת היא שלפי מה שאת מספרת- זה לא נראה כך.
    וחוץ מזה, אולי הפסקה של שבועיים, תעשה גם לך סדר בראש, ואולי חשיבתך תשתנה...

אם הוא יחזור או לא- את זה הזמן יגיד. אבל את תהיה מוכנה לכל, וזכרי שבעצם החיים עוד לפניך. את כולה בת 22 ואין שום סיבה שלא תיהי מאושרת עם מי שזה לא יהיה...
    מקווה שעזרתי ולו במקצת : )
    בהצלחה!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליטל
    04/10/2010

אנחנו בהפסקה ...מה להגיד לו שזה נגמר מבחינתי ? או לחכות שבועיים שהוא יתקשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי יובל,

לא בטוח שאינו מעונין בך. מה שבטוח ששמת לב שאם את לא מתרחקת הוא מסיים את הקשר.

תודיעי לו שמבחינתך נפרדתם, ואם יהיה מצב מבחינתו ליישר את ההדורים בהמשך (ורק אם את באמת מוכנה להשתנות וקצת לתת לו מרחב)- שיפנה אלייך ואולי יהיה קאמבק.

כרגע- פשוט להתנתק. המרחק לפעמים יודע לעשות נפלאות- הגעגועים חוזרים והדברים נראים אחרת. תני לזה זמן ותעמידי למבחן את האיפוק שלך- כמו אתגר.

יש את האופציה שכמו שכתבו לך פה - הוא רוצה להמשיך הלאהו לנסות בעוד דברים, בסדר, מצד שני לא היה שלם עם הפרידה ויום אח"כ רצה לדבר, אולי מה שרצה לשמוע זה שאת מוכנה שרק הוא יזום פגישות ושיחות, שאת מוכנה לתת לו באמת זמן ולא ל"הידחף" איתו, בקיצור להיות פאסיבית יותר. יתכן וזה מה שהיה זקוק לך ומשלא קיבל החליט לסיים את הקשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ליובל

דפנה
    05/10/2010

היי.
    השאלה ששאלת הרגע, "האם לחכות שבועיים או להפרד?" רק מעידה עליך שגם את בספק מהקשר הזה... (כך לפחות זה נשמע...)
    בכל מקרה, אני לא זו שיכולה לתת לך את התשובה לשאלה הזו, אלא רק את בעצמך יכולה לענות עליה.
    חשבי רגע עם עצמך: האם את רואה את עצמך ממשיכה איתו לקשר ארוך טווח? (ולא להמשיך עוד איזה חודש ואז הוא שוב יגיד לך שהוא רוצה מרחב...)
    חשבי, האם את מוכנה לחכות לו עד שיחליט מה הוא רוצה? האם את מוכנה שיתנהג אליך ככה וישאיר אותך ב"סטנד-ביי" ואת תצטרכי רק ללכת לפי מה שנוח לו???
    אולי פשוט שניכם מיציתם את הקשר הזה, ורק ההרגל הוא שמחזיר אתכם ביחד?
    איני יכולה לענות לך על התשובות האלה. רק את יכולה לענות עליהם בעצמך, כי רק את נמצאת בסיטואציה הזו ורק את מכירה הכי טוב את שניכם.
    אני ממליצה לך עצה ידידותית: שבי עם עצמך בבית ובראש שקט חשבי על על כך, ותעני לעצמך על כל השאלות.
    רק כך תוכלי לעשות את הבחירה הנכונה והטובה ביותר עבורך.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ליטל
    06/10/2010

אני אוהבת אותו וקשב לי לסמוך עליו
    התקשרתי אליו אמרתי לו אני לא מוכנה לפסק זמן הזה בוא נדבר
    הוא אמר אני לא מדבר איתך על כלום תחכי ליום ראשון שתיגמר ההפסקה
    במכתב הקודם אמרתי שהוא יצא עם ידידות לימולדת של חבר והוא לא רצה לקחת אותי איתו ולקח ידידות מהעבודה וכשלא הסכמתי הוא טען " שאין להם איך להגיע "
    בכל אופן חברה שלי היא גם חברה של אחת הידידות
    ואחת הידידות אומרת שהוא בן אדם חרמן בעבודה ...והוא כל פעם העיר לה " איזה טוסיק יש לך "
    וניראה לי שהוא כבר הספיק לבגוד בי אבל אני לא בטוחה
    אני לא רוצה לעשות טעויות בגלל שאני אוהבת אותו
    לחזור אליו אחרי ההפסקה ? אם הוא ירצה בכלל
    או שפשוט לחתוך ..? וזה יגרום לו לרצות אותי יותר ?
    כי הוא רגיל שאני לא עומדת על המילים שלי וכל דבק שהוא עושה אני מוותרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- תשובה ליובל

דפנה
    07/10/2010

היי יובל.
    אני מבינה שאין לך אמון בבן-זוגך וזה רק מעיד שמשהו פה לא בסדר.
    אני עדיין חושבת שמה שאמרתי לך בהתחלה זה נכון- כלומר שהוא מיצה את היחסים בניכם וככל הנראה דיי נמאס לו.כפי שכבר אמרתי, הוא צעיר והוא לא רוצה לכבול את עצמו.- הוא רוצה לצאת, לבלות, להיות עם עוד בנות ולא להיות מחויב כרגע לאף-אחת!
    אני חושבת שעכשיו, במצב הנתון שלך, כדאי לך לחשוב רק על עצמך, כי הוא כרגע חושב רק על עצמו! לא נראה לי שהפסק-זמן יועיל לו במשהו, לפי מה שסיפרת שהוא חרמן, וזה דיי ברור שהוא אינו רוצה קשר מחייב כרגע. זה לא היה כ"כ פוגע אם הוא היה פשוט חותר. אבל זה יותר פוגע בגלל שהוא העליב אותך,אמר לך שאת חונקת, שיקר לך וכו'. אני עדיין חושבת שהוא קצת נזהר בלהגיד לך שהקשר הסתיים סופית- כי הוא רוצה שתיהי שם בשבילו- אולי בגלל ההרגל (אתם 3 שנים יחד, זה זמן לא מבוטל!)
    אני גם חושבת שקשה לך להתנתק ממנו מאותה סיבה- בגלל ההרגל- ויכול להיות שאת פשוט חרדה לראות את עצמך לבד פתאום לאחר 3 שנים בהם היית רק עם אדם אחד. את צעירה מאוד ואני תוהה לעצמי האם זהו החבר הראשון שלך? או לפחות הקשר הרציני הראשון שלך? אני שואלת משום שיש לכך משמעות מאוד גדולה באיך שאת רואה את היחסים בניכם. אשמח אם תעני לי על שאלה זו ואולי מתשובתך אוכל להבין מדוע קשה לך מאוד להתנתק ממנו.
    בכל-אופן, אל תכפי את עצמך עליו ובשום-אופן אל תחנני אליו!!! הוא ביקש פסק זמן- תני לו. וזכרי שאם בא לך ואת רוצה- גם את יכולה לעשות מה שבא לך בזמן הזה משום שאתם לא ביחד כרגע (כפי שהוא ביקש), וכמו שהוא עושה מה שבא לו עכשיו- גם את יכולה. אז אם בא לך ואם נפתחות בפניך דלתות- אל תסגרי אותן בגללו. (כך אני הייתי עושה). לפי מה שאת מספרת, אי-אפשר לסמוך עליו, ולכן לא הייתי מחכה בעצב וכיסופים שיחזור. אמרתי מקודם ואומר שוב- תיהי מוכנה להכל ואל תפתחי ציפיות, כי עם בנאדם כזה- הכל צפוי והכל יכול לקרות...
    אחד הדברים ששמתי לב שכתבת הוא שאת לא סומכת עליו יותר. והאמת היא שאם את לא מאמינה בו כבר וחושדת בו- זה מראה שהיחסים באמת מעורערים. אמון זהו הדבר הבסיסי ביחסים. אם אין לך אמון בו יותר- תשקלי ברצינות אם את רוצה בכלל להמשיך את הקשר הזה...
    אה, ועד משהו חשוב שרציתי להגיד לך: יש עוד הרבה דגים בים, ואמרתי את זה ואחזור על זה שוב- את צעירה וכל החיים לפניך! את לא צריכה להיות תלויה בו. בכלל לא! אם הוא בחר להמשיך בלעדיך- סבבה, שיבושם לו! רק תשתדלו להפרד בטוב כדי שיהיה נעים לשניכם. (אני מבינה שהוא זה ששינה מהתנגותו, אבל את תתעקשי לסיים את בטוב עד כמה שאפשר). החיים שלך יהיו יפים גם בלעדיו! את בת 22, אין לך מה להפסיד. תחכימי מהעניין הזה, הפיקי לקחים ובקשר הבא- יהיה טוב יותר!!!
    בהצלחה! ואני מחכה לתגובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יובל
    08/10/2010

זה החבר הראשון שלי בקשר כזה ארוך אני לא יודעת מה לעשות
    הוא יודע שאני תמיד שם בשבילו כמו שאמרת
    אני רוצה שהוא יבין את הטעות ויבין מה הוא הפסיד
    אני לא יודעת אם לחזור אליו או לא אני מבולבלת
    מה אני צריכה לעשות

קשה לי איתו ....אבל עוד יותר קשה לי בלעדיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליובל

דפנה
    10/10/2010

הי.
    אני מבינה שכרגע את מפחדת ממה יהיה ואיך תחיי לבד משום שאת מכירה רק אותו וזה הקשר הרציני הראשון שלך. (כך תארתי לעצמי...) בכל-אופן, את צריכה לסמוך על עצמך שאת מסוגלת לאהוב גבר אחר, שאת מסוגלת לחיות גם בלעדיו, ושיהיה לך טוב גם עם גבר אחר. אומנם כרגע זה נראה לך קשה כי את לא יודעת איך להמשיך בלעדיו. בעצם, את בכלל לא מכירה מציאות כזו, ולכן זה מפחיד אותך. זה מאוד הגיוני ולגיטימי שתחששי לאחר 3 שנים יפות שבהם חוית זוגיות טובה וראשונה להתחיל משהו חדש. אבל את תפתחי בחיים חדשים- בלעדיו- ותראי שהחיים יפים ואפילו יפים מאוד גם בלעדיו. וכמו שאמרתי קודם- יש עוד הרבה דגים בים. את צעירה מאוד וכל הדלתות פתוחות בפניך- את רק צריכה להאמין בעצמך שמגיע לך מישהו טוב שמוכן להיות נאמן רק לך!!!
    ואל תדאגי- עם הזמן הבחור יבין גם יבין שהוא הפסיד אותך- בחורה טובה, נאמנה, אוהבת... (אבל אולי זה לא ישנה לא לך ולא לו- אולי הוא פשוט יזכור אותך בתור חויה נעימה שעבר במשך 3 שנים וכך גם את, וכל אחד מכם יהיה כבר בכיוון אחר עם בן זוג אחר...)
    מה שנותר לך הוא כרגע- להרפות! לתת לזמן לעשות את שלו. ועד אז תאמיני בעצמך שאת יכולה לאהוב ולהיות נאהבת ע"י גבר אחר... ולא תאמיני אלו נפלאות עושה הזמן...
    בהצלחה! : )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיבת רווקים
    נעמה
    04/10/2010

שלום,
    זו אולי הודעה קצת שטותית וכמובן שיש בעיות גדולות יותר אבל עדיין אשמח לשמוע עיצה.
    בחבר'ה של בעלי (נשואים שנה וחצי + בייבי קטן) נוהגים לעשות מסיבות רווקים מאוד מושקעות בווילות. (גם משקיעים בזה הרבה כסף שזו בעיה בפני עצמה). בעיקרון שואלים כל רווק אם הוא רוצה חשפנית במסיבה שלו או שלא. לא כולם בוחרים בחשפנית וממה שהבנתי גם במסיבה של בעלי לא הייתה חשפנית. אבל עדיין מאוד מפריע לי שהוא הולך למסיבה שיש בה חשפנית. כל השילוב של גברים שיכורים וחשפניות הוא מתכון לצרות. הוא טוען שזה נעשה באווירה של צחוקים ולא בקטע מיני, ושבסופו של דבר הוא חייב ללכת כי אלו חברים שלו. אני ממש לא אוהבת את הקטעים האלו, אני חושבת שזה זול ומגעיל ופוגע בכבוד של הכלה לעתיד. אני גם לא יודעת איפה עובר הגבול... הם רק מסתכלים או גם נוגעים... רק הרווק נהנה או שכולם זוכים לטיפול מיוחד. בקיצור בראש שלי המחשבות רצות קדימה לכל מיני סיטואציות. יוצא שאני רבה איתו הרבה על הנושא הזה, אני מתעצבנת ונעצבת כל פעם שהנושא עולה וכל פעם שמסיבת רווקים מתקרבת. אני פשוט מרגישה פגועה מהמעשה עצמו למרות שהוא לא נוגע אלא "רק" במעגל המסתכל.
    מה דעתכן? או דעתכם?
    בעלי משאיר אותי תלויה באוויר בכך שכולם הולכים ואין מה לעשות אלו חברים, אי אפשר לא ללכת. (התשובות האלו עוד יותר מעצבנות אותי)

לקביעת תור
    סגירה
    מסיבת רווקים

הוספת תגובה

• מקפיצה

נעמה
    07/10/2010

אני מקפיצה כי אני באמת רוצה לשמוע תגובות של אנשים
    מה אני יכולה לעשות עם ההרגשה השלילית לגבי כל הסיפור הזה?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסיבת רווקים - שחררי לו קצת חבל

דורית כהן
    08/10/2010

חן היקרה, שחררי לו קצת חבל...את לא יכולה לצפות שהוא יימנע ממשהו שכל חבריו לוקחים בו חלק, ואני בטוחה שחלק מבנות הזוג של החברים מגיבות ואפילו מרגישות פחות גרוע ממך לגבי העניין. התגובה שלך והמחשבות שלך למנוע זאת ממנו משפילות אותו...וכמו כן החווייה שלו במסיבה ממש מתקלקלת כי את לא מפרגנת לו ולא סומכת עליו. במקום שייצא וייהנה כמו רוב החברים, הוא יוצא לבילוי הזה ויש עליו עננה של איסורים ושל רגשות אשמה מה הוא מעולל לך.
    הצעד הבא יהיה שהוא יתחיל להסתיר מפנייך פרטים מביכים והוא עלול להמשיך ולהסתיר ממך כל דבר הקשור לנושא זה שעלול לגרום לתגובה לא מפרגנת וקנאית מצידך.
    לדעתי אין שום סכנה בבילוי הזה. מה את חושבת שהוא יתאהב בבחורה הזו? אז מה אם הוא קצת יתחרמן וישתטה וישלח ידיים כמו כל החברים שלו? אם תחזיקי אותו קצר מדי - הוא יתמרד בשלב מסויים וירשה לעצמו דברים יותר גרועים.
    קחי זאת בקלות, פרגני לו, עדיף סוג השחרור הזה מאשר דברים אחרים שיקרצו לו יותר ככל שתחזיקי אותו קצר יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון לילד
    דניאלה
    04/10/2010

היי עדי דברנו כבר בעבר אני בת31 ובן זוגי לחיים 48 הפרש גילאים גדול יש לנו ילד בן 4 ואני כל כך רוצה ילד נוסף אבל שותפי לחיים לא מעוניין תאמת אינני יודעת מה לעשות אני כ"כ רוצה ילד ובני גם מבקש ואני יודעת שעוד כמה שנים זה כבר לא זה ההפרש יהיה גדול בין הילדים אני מתלבטת מה לעשות מצד אחד רוצה כ"כ ילד מצד שני לא יודעת אם אני והוא נחזיק מעמד בקשר וגם זה לא יבוא מרצונו אני אובדת עצות כי אני יודעת שעד שאני אכיר מישהו ועד שיגיע למצב לעשות ילד זה יקח כמה שנים מרגישה שאני לא מסוגלת להמתין פשוט הגוף שלי זועק לילד מה לעשות???? לעשות??? אובדת עצות לחלוטין

לקביעת תור
    סגירה
    רצון לילד

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתך

דניאלה
    04/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רצון לילד - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי שוב דפנה,

את כנראה תתחרטי על זה אם לא תעשי ילד- את צעירה מאוד ומשתוקקת לילד נוסף ואילו הוא בכלל לא בכיוון.

קבלת ההחלטה היא קשה, ברור לי, לא רק עקב הפער ביניכם. את כנראה תאלצי לקבל החלטה ואולי גם להסביר לו שאת לפני קבלת החלטה גורלית לגבי הקשר, כי את רוצה באמת באמת עוד ילד ואינך רואה את עצמך ממשיכה עם ילד אחד, ואפשר לחיות בנפרד ובכל זאת להיות ביחסים טובים. אין ממש פתרונות קסם- עשי רק מה שטוב לך ואם את רואה שהמשקל של הבאת ילד רב מהמשקל של הזוגיות איתו- אז ההחלטה ברורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך רצון לילד

דניאלה
    05/10/2010

היי עדי את צודקת בהחלט ואני יודעת בתוך תוכי שזה כבר לא זה ואני מפחדת "לצאת החוצה" אני טיפוס מאוד חברותי אבל מה שקשור לגברים אני מאוד מופנמת בהתחלות מאוד קשה לי אני מאמינה שעכשיו יותר כי אני כבר לא בת 25 שיכולה להשתטות יותר מידי אני לא יודעת אם זה נכון ל"שכוח"גלולה כעת ופשוטו כמשמעו אני יודעת שזה מנוגד אבל לא מצליחה להחליט אם זה נכון ויהיה לי 2 ילדים מאותו אב ,אם זה טוב לילדי ו.....שאני בטח לא אהיה עם האב יותר כי תאמת אני כבר לא יודעת אם אני רוצה או להמשיך את חיי בידיעה שזה לא מחייב שיהיה לי ילד נוסף ב3 שנים הקרובות ואם בכלל כי את יודעת מה זה בחוץ היום פשוט על הפנים זיווג כקריעת ים סוף אז.....עזרי לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד דבר קטן אחד את מדהימה!

דניאלה
    05/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהיי נאמנה לרצונות שלך

עדי בדיחי
    05/10/2010

ברור שההחלטה שלך להביא ילד גדולה יותר מהישארות בזגויות איתו. לגבי לשכוח גלולה בכוונה- אל תעשי את זה. המצפון יכרסם בסופו של דבר ונראה כי להכריח אותו להיות אבא זה לא יעזור- אם הוא לא במקום הזה, הוא לא שם- פשוט לא לעשות את זה.

לגבי קשר חדש- אני לא בטוחה שהפעם הזאת תהיה כמו הקודמות. את עדיין צעירה, ונכון, לפעמים קשה להיכנס שוב למערכת יחסים אבל היום יש אתרי היכרויות וכל מיני דרכים ליצור קשר "רחוק" יותר ואח"כ להתקרב לאט, לא הייתי מוחקת את האפשרות הזאת רק בגלל מבוכה או מופנמות. אולי תמצאי מישהו שיוציא ממך "אותך" בקלות? נשמע לי שאת מסוגלת בהחלט לקבל את ההחלטה להתחיל דף חדש בעיקר עם עצמך.
    לא הייתי ממליצה שתהרי לאדם שלא מוכן ולא מעוניין לגדל עוד ילד. הילד פשוט יסבול וירגיש את זה ולא עשינו כלום. מותר לך לקחת צעד אחורה, למתוח קו אדום ולהגיד- אני מתחילה מחדש ועושה מה שטוב לי.

אהיה בחופשה עד מוצ"ש, מקוה שעזרתי גם הפעם ואני מודה לך על הפידבק- שמחה לעזור. הרבה הצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....רצון לילד

דניאלה
    10/10/2010

תודה עדי על הכל ,אני כבר לא יודעת מה אני מרגישה פעם חשבתי שאני אוהבת אותו אהבה אין סופית עכשיו אני לא יודעת אם יש עוד הרבה בקשר הזה המחשבות שלנו שונות הרצונות שלנו הוא כבר בנה בית אני בתחילת דרכי הכל הכל שונה אני כ"כ רגילה אליו אבל בתוך תוכי אני יודעת שכמה שבאמת אני אוהבת אותו זה לא זה פשוט לא זה איך עושים את זה? איך נפרדים מקשר שאפשר להגיד שהוא כמו בעלי אב ילדי רק המחשבה הזאת מקשה עלי ואני מנסה וקשה איך אומרים שלום....ואיך מתמודדים עם פרידה של הרגל של שנים ואהבה ורצונות שונים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....רצון לילד - תגובה

עדי בדיחי
    10/10/2010

הי שוב,

אני מאמינה שאת זקוקה לתמיכה רציפה במהלך הפרידה ממנו, שאם תוכלי לקבל באיזה מקום אוזן קשבת ומשענת תומכת- יהיה יותר קל להיפרד ממנו.

כי נראה לי שאת ההחלטה כבר קיבלת, ואולי מזמן. יש חשש לעשות אותה והתלבטות באיזו דרך לעשות אותה- לשם כך כדאי להיות יותר מוחזקת ע"י איש מקצוע או תמיכה (ונשמע שאת מאמינה בסוג הזה של סיוע) ומשם להתקדם, חבל לעצור אחרי שכבר קיבלת את ההחלטהו למעשה כל דקה שאת שם היא דקה שאת יכולה להיות במקום שלם יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי....

דניאלה
    10/10/2010

עדי תודה על העידוד והתמיכה את פשוט נהדרת הלוואי שהיה קל לדבר עם איש מקצוע כמו שאנחנו מדברות כאן והלוואי שזה היה קל כמו נשמע בוא נגיד שהוא המשפחה שלי כבר המון זמן אין לי משפחה וזה מאוד קשה ואולי זה גם מה שגורם לי פשוט לא לקום וללכת הוא נותן לי ביטחון בכל אבל לא רגשי כמו שאני רוצה רגשי חסר שם אבל חם שם יש לך אולי טלפון שלך שאני יכולה ליצור עימך קשר ובאיזה איזור משרדך נמצא וכמה עלות טיפול תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי.... - תגובה

עדי בדיחי
    10/10/2010

את יכולה ליצור עמי קשר. הפרטים שלי בפיסקה למעלה כאן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לומדים****
    ARUI147
    04/10/2010

אני בסיביבות גיל 50 נשואים וילדים .

בהתחלה חיי הזוגיות שלנו היו טובים ולא היתה שןם בעיה.

והינו מקימים יחסי מין כל יופ כפול ולא היתה בעיה.

עכשיו חלו דברים שלא בשליטתי ולכן לא יכולה לקיים יחסי מין כל יום .

ובעלי מקבל את זה בצורה לא טובה.

וגם תקןפה של כמה שנים הערך 5 שנים אנחנו בויכוחים ויחסים לא טובים.

אבל בעלי תמיד ביקש סקס.למרות ש לא רציתי . העיקר לרצות אותו.

בעלי עובר תקופה לא קלה בעבודה וכבר הוא נימצא במצב של לחץ מגיע כעס

עםמ בקש משהו ואני לא מקבלת את מה שהוא אומר .אז מתחיל פרצופים חמוץ

ואני נמצאת ברגשה לא טובה .למה הוא צריך לקבל את זה בצורה כזו.

האמת אני לא יודעת עם אני אוהבת אותו או רגילה אליו.

כי פתאום כאשר בעלי לא מדבר איתי .פתאום דואגת וגם מנסה לוותר כל הזמן.

אני כבר היתיאשתי לוותר כל הזמן .והוא עקשן ולא זז מהמקום.

ויש לנו כל מיני ריבים על שטויות .אבל אני קשה לי להשלים עם המצב שלו .אני לא מקבלת.

תמיד זרקתי לו שאני רוצה לפרק את החבילה .

כאשר יש לנו ויכוח אני מצפה שנעלה את הנושא וניפתור את הבעיה.

אבל הבעל שלי מתעלם ואומר לי לא רוצה לדבר על זה עכשיו זה סתם גורם ליותר גרוע.

ואני מרגישה כל הזמן שאותם ויכוחים חוזרים ואני כבר חסרת סבלנות על זה שאני משלימה מקיים יחסי מין .כיף כל טוב ויפה .

ובעצם לא פתרנו את הבעיה בננו.

הוא טופס ראש וגם אני לא יורדת מהעץ כי אני מרגישה ניפגעת ממנו .לעיתים שונאת את ההתנהגות שלו. כי זה מתסכל אותי

מה עליילעשות האם יש טעם להמשיך את הקשר .או שזה לא ילך.

כי גם כל העבודות הבית נופלות עליי משפחה ילדים ולבעלי אין שום חלק בזה.

והחיים שלנו מתנהלים ככה .הוא מגיע יושבים וכל אחד נכנס למחשב וכל אחד בפינה שלו.

ככה בשבת וכל הזמן העיקר במיטה יקבל סקס וזהו.

וסתם ככה מעהבירה את החיים אפשר לומאר מי שיש פייסבוק יותר היחמיר המצב מביא אותי למצב של קינאה ואני מתעוררת באמצא הלילה הוא יושב המחשב .ואני לא יודעת עם מדבר עם אחרות.טוען שלא .אבל מצאתי אתר שמיועד להיכורת פתוח .וטוען שלא יודע מהיכן הגיע בטעות .

ומכאן מאז שראיתי את האתר והפייסבוק אני לא שקטה בכלל ולא מאמינה בו פתאום.

ואני אומרת לו שאין לי אמונה בו .

הוא מתחנן ואומר נשבע לך אני לא ניפגש ולא ילך עם אפ אחת.

J

הוא לא קם .וכך נישאר עד הבוקר .וזהו ככה אלה החיים שלנו .

אין שיחות בודדות .אין עזרה תמיכה מצידו .

למרות שטוען שהוא כן מתחשב ואוהב אותי ורוצה להישאר איתי כל החיים.

מה עליי לעשות

האם אני צריכה להיתפשר בכל זאת או לא צודק מה עליי לעשות

האם יש טעם לפרק חבילה .
    האם יש טעם לשיפור

לקביעת תור
    סגירה
    איך לומדים****

הוספת תגובה

• נשמח לחו"ד של דורית

עדי בדיחי
    04/10/2010

אני מאמינה שהיא תיתן מענה הולם יותר בזכות נסיונה המקצועי הרב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב הדורש הליכה לייעוץ זוגי

דורית כהן
    06/10/2010

שלום לך ארו היקרה.
    המצב שאת מתארת הוא מוכר וידוע מחייהם של זוגות רבים, לצערי.
    נוצרו אצלך המון כעסים כלפיו, משום שהוא לא מספק לך את הצרכים שחשובים לך, כמו שיחות נפש, שותפות במטלות הבית, בילויים משותפים, התחשבות ועוד. כל הכעס הזה והאכזבה הזאת זה מקשים עלייך להגיע לאינטימיות איתו. אלא מה - ככל שאת לא "נותנת" לו מתי שהוא רוצה - כך הוא מתחיל לכעוס עלייך ולצבור תיסכול.
    מצד אחד גברים מאוד אוהבים להרגיע את עצמם באמצעות סקס - זה פטנט בדוק להרגעה. ככל שמונעים זאת מהם הם נעשים עצבניים ומפסיקים לשתף פעולה. הם גם לא מבינים שאצל האישה סקס לאו דווקא הוא רק מרגיע. אין להם מושג שלפעמים התחושה הפיזית שאת חייבת להעניק את הגוף שלך לצורך סיפוקו של האחר, מבלי שלך זה מתאים ומבלי שאת מרגישה מעוררת - זאת תחושה מאוד לא טובה, שנשארת בלב ובגוף הרבה זמן אחרי שהוא כבר רגוע לצידך ורדום.
    הוא גם לא מכון לבוא לקראתך כאשר את מסבירה לו שמשהו אצלך בגוף, בהורמונים השתנה לעומת השנים הצעירות יותר.
    אם את רוצה שיחול אצלכם שינוי - ניתן לעבוד על התופעות שסיפרת, אבל הוא צריך לשתף פעולה ולהסכים ללכת לייעוץ זוגי. קשה לי להאמין שאחרי כל כך הרבה שנים של חוסר תקשורת ועקשנות - אתם תצליחו לעלות על דרך המלך לבדכם, ללא עזרה מקצועית.
    אז כמו שמחליפים מכונת כביסה כאשר היא מתקלקלת - לפעמים צריך לבוא למומחה לזוגיות ולהיעזר בו, אחרת הזוגיות תישאר מקולקלת, וזה צובע את החיים של שניכם בצבע עכור, ממלא את שניכם כעס ותיסכול ומביא למחלות גופניות בסופו של דבר, שלא לדבר על חוסר אושר מתמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחשבות
    דפנה
    04/10/2010

שלום.
    אני נשואה + תינוק בן שנה וחצי. עד לידתו של בני המתוק, היחסים בנינו היו טובים. היו משברים פה ושם אבל הם היו משברים קלים ונורמליים שיש בכל זוגיות. מאז לידתו של בני, היחסים בנינו ישתנו: אנו מרבים לריב ולהתווכח, אין כמעט מגע בנינו, ואני מאוד עצובה מכך. אני מרגישה הרבה פעמים שהוא עושה לי דברים בכוונה לעצבן. ובכלל, אני לו נהנת מהחיים לצידו כשאני מרגישה שהוא השתנה כך. כל זאת, גורם לי להזכר בחברים ובידידים שהיו לי בעבר ולרצות לחזור לתקופה הזו. זה כמובן לא אפשרי, אבל המחשבות האלו נעימות לי כי הן מזכירות לי מי הייתי ואני בהחלט מתגעגעת לזה. אני בחורה מאוד יפה והרבה גברים רצו אותי בעבר; תמיד קיבלתי מחמאות, בנות היו מקנאות בי והגברים רבו עלי, ופתאום- אני נשואה ובעלי לא ממש נוגע, לא ממש מחמיא, גורם לי לחוש עצובה, להזכר ולהתגעגע לתקופות אחרות בחיים. אני מרגישה עם זה לא טוב! אני טיפוס מאוד דוגרי ואני מאמינה בזוגיות שבנויה על אמון, לכן אני מספרת לבעלי הכל. אפילו אמרתי לו שברגעים של מריבות או כעסים בנינו- אני בורחת במחשבות לעבר שלי... תמונה שחוזרת על עצמה מעברי היא על בחור אחד שעימו הייתי בקשר ויצאנו יחד מעט זמן. הסיפור בנינו תם מהר יחסית בשל אי-הבנה. זו גם היתה תקופה שונה לחלוטין ואני הייתי במקום אחר לגמרי. בכל-מקרה, עצם העובדה שזה הפסיק בצורה שזה הפסיק- גורמת לי להרהר דווקא בבחור הזה. (מה היה קורה אם... וכדו') אגב, בעלי גם מכיר אותו ואפילו פגשנו אותו במקרה כשהייתי בהריון. הפגישה עימו גרמה לי עוד יותר להרהר בו, למרות שאז הבנתי בדיוק שכל אחד מאיתנו המשיך את חייו- הוא סיפר לנו שהוא נשוי ויש לו 2 ילדים (או 3, לא זוכרת בדיוק).ויותר מזה, כשפגשתי אותו הבנתי גם מה יש לי בידיים ויותר הערכתי את בעלי.(עצם העובדה שהוא מכיר גם אותי וגם את בעלי והוא יודע שבעלי בנאדם טוב- גרם לי לחוש גאווה על כך שהשגתי בעל שכזה). הבעיה כאמור, החלה שכשבנינו נולד, אז בעלי החל להתנהג בצורה מוזרה- הוא היה עצבני יותר (ולא רק כלפיי), פחות יש לו חשק במגע בכלל ומגע אינטימי בפרט וזה מטריף אותי, כי אני יודעת שאני יפה, ועד היום כל הזמן מתחילים איתי- והוא יודע את זה, (והוא גם רואה איך שמביטים בי). וזה קשה לי! כי אם בעבר, (אפילו עד לפני שנה וחצי), הרגשתי בחורה נחשקת, אוהבת ונאהבת- הרי שהיום, זה כבר לא כך.
    אציין שבעלי ואני מאוד רצינו את הילד. היינו נשואים 5.5 שנים לפני לידתו של בני, ואנו מאוד שמחים ומאושרים עם הילד הזה. אציין גם שילדי סבל מבעיות קשות בעיכול ובעקבות כך הוא אושפז פעם אחת ופעמים אחרות נאלצנו לנסוע באמצע הלילה למיון. כעת מצבו טוב בהרבה והוא מקבל טיפול ומעקב.
    כאמור, בעלי אדם טוב, סבלני בדר"כ (עד לפני שנה וחצי), אוהב לעזור ולתת, תומך בי בכל... אני לא יודעת מה קרה לו! אני רוצה רק לאהוב אותו! אני מרגישה רע כשאני חושבת על אדם אחר כשאני נשואה, אבל כשבעלי מתנהג כך- זה לא בשליטתי...

לקביעת תור
    סגירה
    מחשבות

הוספת תגובה

• מחשבות- המשך...

דפנה
    04/10/2010

אני לא יודעת מהו הדבר שגרם לבעלי להתנהג כך פתאום...
    אני רוצה לדעת איך אוכל לשקם את נישאנו? איך אפשר להחזיר את הזוגיות היפה שהיתה בנינו- למה שהיתה קודם, רק בתוספת ילד מקסים?
    ומה זה אומר שפעמים רבות כשיש משבר רציני בנינו ואין בנינו מגע- מחשבותיי נושאות אותי דווקא לאותו בחור שסיפרתי עליו קודם? (אני חושבת שזה בגלל שהסיפור הזה לא בדיוק הסתיים בצורה ברורה. אבל בכל זאת, הייתי רוצה להתגבר עליו ולא לחשוב עליו בכלל (גם לא כשאני במשבר עם בעלי)... חוץ מזה, שכל אחד מאיתנו התקדם בחיים ועשה את הבחירות שלו, וכיום שנינו נשואים עם ילדים, אז מדוע זה ככה?
    בתודה מראש על תשובתיכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים בזוגיות לאחר לידה ראשונה

דורית כהן
    05/10/2010

דפנה היקרה, תוספת ילד לתא הזוגי כמעט תמיד מטלטלת את הזוגיות. זה מצב לחץ - בגלל תוספת האחריות, נדודי השינה, תוספת המטלות, ויכוחים לגבי איך מטפלים בילד, קנאה באהבה שהילד מקבל (קנאה מצד הגבר ו/או האישה...). מצב הלחץ המתמשך הזה "מקלף" את מעטפת ההתנהגות המוכרת, המתורבתת, ומוציא החוצה "שדים" ישנים וגם חדשים... לפעמים אם הגבר נוכח בשעת הלידה - זוהי טראומה לראות את אישתו במצב הזה ויש גברים שמתקשים להתגבר על כך והמראה הזה מוציא להם את החשק. כאילו המחשבה מה עוללתי לאישתי האהובה, והמראה של התינוק יוצא מן הנרתיק - משבש את האסוציאציות המיניות המתקשרות למקום הזה...
    לגבי מחשבותייך על אותו גבר ועל גברים בכלל, בתור אישה יפה ומחוזרת, את מחפשת את המקור לקבלת חיזוקים, זוהי הנחמה שלך, וזה אך טבעי שתחפשי מקור להתנחם במצב בו יש לך כזה חסר בתשומת לב ובאהבה. יש המחפשים נחמה במזון ומשמינים, ויש המחפשים נחמה בתשומת לב גברית. אין טעם להילחם במחשבות הללו ולגרש אותן, קבלי אותן בתור חלק ממך, חלק שרוצה להגן עלייך ולהחזיר אותך לאיזון שאת רגילה אליו. נדמה לי שאת צודקת שהמחשבות דווקא על אותו גבר מקורן בכך שהיחסים איתו הסתיימו בצורה לא שלמה.
    השאלה היא מה עושים?
    לאחר שקראת על התופעות וההסברים להתרחקות, את יכולה למשל להראות לבעלך את התשובה ולפתח שיחה איתו על כך. נכון שאנחנו לא מצפים לכזה מהפך לאחר הלידה, אבל זה קורה לרוב הזוגות - שמערכת היחסים משתנה ונוספים הרבה לחצים. אגב, האם שמת לב לפני הלידה עד כמה בעלך עומד היטב בלחצים? זה יכול להיות רמז בשבילך, אם ראית בעבר שהוא לא מתמודד טוב מול לחצים שזהו ההסבר המרכזי להתנהגותו.
    עליכם לשתף זה את זו ברגשות ובמחשבות ולהקשיב היטב, ופשוט לקבל - לא להתנגד לרגשות או להיבהל מהם. השלב בו אתם נמצאים מעורר המון רגשות, וזה בסדר גמור.
    אם זה לא יעזור - השיחה - כדאי ללכת לייעוץ זוגי קצר מועד על מנת לא למשוך את הבעייתיות זמן רב מדי, כי יש סכנה לאהבה לאורך זמן אם לא מטפלים בכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית- תודה +שאלות

דפנה
    05/10/2010

היי דורית.
    ראשית ברצוני להודות לך על התשובה המקיפה. טוב לדעת שהתופעה מוכרת ואינני היחידה.
    אמרת שאחרי לידה ראשונה זה הגיוני מאוד שיהיו משברים מעין אלו משום שהזוג מתמודד עם משהו חדש שעד כה לא הכיר. רציתי לדעת האם (בהנחה שנלך ליעוץ והדברים יסתדרו), האם מצב דומה עשוי לקרות גם בלידות הבאות? או שאז יהיה קל יותר כי אז אנו יודעים מה זה ילד, ואנו מתמודדים עם משהו שהוא מוכר?
    לגבי שאלתך על בעלי בנוגע למצבי לחץ- אז כשאני חושבת על זה, אני נזכרת שהיו קשיים בהתמודדות במצבי לחץ, אבל כנראה שזה לא בלט כמו עכשיו. בעלי כן טיפוס לחוץ יחסית ודואג מאוד בגלל בעיות כלכלה בעיקר. הוא גם טיפוס מאוד מתחשב (בעיני יתר על המידה) במשפחה המורחבת. כלומר, מאוד חשוב לו לרצות את כולם ולהיות בסדר עם כולם על-אף שלעיתים זה עלול לפגוע בנו כמשפחה. בעיקר משפחתו-שלו, שהם משפחה מאוד תובענית, הבן שלנו הוא הנכד הראשון (כאמור, לאחר 5.5 שנים), והם כל הזמן מבקשים שנבוא. ולצערי גם על כך יש לנו ויכוחים. לאחרונה, בעלי הסכים איתי ואמר לי שמעתה עלינו לעשות מה שטוב לנו, וקודם-כל לראות את טובתינו כזוג וכמשפחה. הוא הגיע למסקנה הזו לבדו, (אומנם לאחר שדברתי איתו רבות על כך), אך הוא כבר הבין לבד שהוריו מגזימים בהרבה דברים. סיפרתי כאן על קצה המזלג רק כדי שתביני עם איזה לחץ הוא מתמודד מצד משפחתו. אבל לא חשבתי שיש לכך קשר לשינוי בהתנהגות לאחר הלידה. לא קישרתי בין הדברים. לדעתך, הדברים פשוט פרצו החוצה עכשיו, לאחר הלידה, אבל זה היה יכול לקרות בכל שלב בחיים? יכול להיות שהבאת ילד לעולם, (למרות שהוא הדבר הכי טוב בשבילינו ושנינו אוהבים אותו ומשקיעים בו), זה הדבר שהוסיף לחץ על בעלי בנוסף ללחץ שהיה לו? וזה מה שגרם לו להשתנות עד כדי כך???
    אני ממש רוצה ללכת עם בעלי ליעוץ, אך בעלי מתעקש שאין צורך בכך. בזמן האחרון, הוא מבין שהוא לא בסדר ומבקש ממני להגיד לו במה. הוא בטוח שאנו יכולים לפתור זאת בעצמינו. הוא מאוד מתבייש מהתדמית/ הסטיגמה שנדבקת לאלו שהולכים ליעוץ כלשהוא. הוא רואה בכך חולשה שלו, על שאינו מסתדר איתי, והוא חושש ממה שאגיד או אספר. בנוסף, הוא אינו מוכן לפתוח את ליבו בפני אדם זר. והאמת-היא, שאני לא חושבת שאם אלך לבדי זה יעזור במשהו...
    לגבי המראות בלידה- שמעתי פעם על מה שכתבת ובדיוק מאותן סיבות, לא התכוונתי שבעלי יהיה נוכח בלידה. בסופו של דבר ילדתי בקייסרי- אז הוא בכל מקרה לא נכח.
    כאמור, תשובתך עודדה אותי עד מאוד. ראשית שמחתי לדעת שאני לא מקרה בודד ושזוהי תופעה נורמלית ושכיחה. ושנית, שמחתי על שהבנת שהמחשבות באות ללא שליטה ומתוך חסר גדול. אני שמחה לדעת גם שזה נורמלי, כי הרגשתי ממש רע עם עצמי...
    תודה לך על התשובות המעודדות! ואודה לך אם תשיבי לי גם על השאלות ששאלתי כאן.
    בתודה מראש, דפי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלך זקוק להמון הערכה מצידך

דורית כהן
    06/10/2010

היי דפי, משמח אותי לשמוע ממך שהצלחתי לעודד אותך.

שאלת על הלידות הבאות - במידה וההחלטה להביא את הילד היא משותפת - לא צפוי כזה טלטול, בדיוק מפני מה שכבר כתבת - שנים כבר יודעים במה זה כרוך.

לגבי מצבי הלחץ: מאיך שאת מתארת את בעלך, אני קולטת שיש כאן גבר פרפקציוניסט, שמאוד חשוב לו איך הוא מופיע מול אחרים ומה חושבים עליו ועד כמה מעריכים אותו, ועל מנת לקבל כל הזמן הערכה, הוא לוקח על עצמו הרבה מטלות, ומראה נכונות לעזור למשפחה המורחבת, ונקרע בין הנפשות הפועלות מתוך נסיון לרצות את כולם. זה מצב לחץ מתמשך, כמובן וזה לא בריא לחיות כך. עליו להיות קשוב גם לעצמו ולאפשר לעצמו זמן איכות, וללמוד להגיד לא במצבים שונים על מנת לשמור על עצמו.

אם כל כך קשה לו להגיע לייעוץ, אל תלחצי עליו וחפשי דרכים לפתור זאת ביניכם לבד.
    עצם ההבנה אצלך שהמצב לא כל כך גרוע - כבר עוזרת לך לגשת אליו, כי אני מאמינה שאם בעינייך המצב הוא "קטסטרופה" - זה כשלעצמו מבהיל אותו כי זה מתפרש בעיניו ככשלון, וכבר הבנו שמאוד קשה לו עם כל רמז לכשלון...

את יכולה להתייחס לכך כאל אתגר לזוגיות שלכם: איך שניכם נערכים לשנות דברים בהתנהלות שלכם, בתקשורת שלכם ובהתנהגות כך שהצרכים הרגשיים שלכם יתממשו זה בעזרת זו. ואכן יש זוגות שמתגברים על השלב הזה ומתחזקים ממנו. ברור שלא כולם פונים לעזרה מקצועית ובכל זאת רבים מצליחים ליצור ביניהם משהו חדש. הרי כל פעם שיש משבר - הוא קורה משום שמשהו שתפקד עד אותו רגע כבר מפסיק להיות אפקטיבי ונדרשת אסטרטגיה או גישה חדשה. זה נכון בזוגיות, בחינוך הילדים, במקום העבודה, בחברות עיסקיות...

אל תשכחי שהוא זקוק להמון ה ע ר כ ה . נסי לספק לו זאת בעצמך. כל דבר שאת מעריכה אצלו - חשוב שהוא ישמע זאת ממך בקול רם. למשל שבזמן האחרון הוא מבקש לשמוע ממך מה מפריע לך. זה כלל לא מובן מאליו! או העובדה שהוא הבין שהוא צריך לשנות את סדרי העדיפויות בינך לבין המשפחה שלו. הביעי את הערכתך לכך. הביאי בחשבון שזה לא פשוט עבורו.
    המון הצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית- את מדהימה!

דפנה
    07/10/2010

היי דורית.
    רציתי להגיד לך שאת פשוט מדהימה! כ"כ עוזר לי מה שאת כותבת, כי זה כ"כ נכון.
    אני באמת אאמץ את ההצעה שלך ואראה לו את הערכה שלי כלפיו. אני אגיד לו את זה. את פשוט צודקת, כי הוא באמת כזה, כמו שתיארת- פרפקציוניסט- ובאמת מאוד חשוב לו שהכל יהיה טוב.
    תודה לך על הכל, ממש נתת לי חיזוקים וכיווני חשיבה (ועשיה...) שבהם אפעל כדי לשפר את הזוגיות בינינו.
    תודה ענקית!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדורית- דחוף!!!

דפנה
    15/10/2010

הי דורית.
    חלפו מס' ימים מאז כתבתי לך בפעם האחרונה ואני חשה צורך לספר לך עוד.
    בפעם האחרונה שהתכתבנו אמרת לי שבעלי זקוק לתמיכה רבה מצידי ואין לי עם זה שום בעיה, להיפך.
    אבל רציתי להבין- איפה אני בכל הסיפור? האם בעלי לא צריך מצידו גם להבין אותי ולתמוך בי?
    אני מרגישה שאני לא יכולה לסבול אותו יותר! הוא מתנהג בצורה כ"כ מגעילה, למשל: מקלל, מדבר בגסות, (גם כלפי וגם באופן כללי), אינו נעים לי לשמוע אותו מדבר כך והוא יודע זאת היטב, הבעיה היא שהוא עושה זאת בכוונה תחילה כדי לעצבן אותי. (הוא ממש מחכה לראות איך אני מתעצבנת מזה).
    מה שהכי מפריע לי בזה זה שזה בא על חשבון הילד שלנו! בגלל שאני בדכאון ממנו ומהמשפחה שלו- אני נוחה לכעוס, צועקת עליו גם כשאינו אשם. אבל זה לא בשליטתי. לעיתים אני אפילו לא שמה לב כי אני בכלל עסוקה במחשבות: למה בעלי עושה לי ככה, ומה יהיה איתי בסוף...
    אני ממש מרגישה שהוא לא מכבד אותי ולא אוהב אותי כבר (כי ככה לא מתנהגים כשאוהבים), והוא מצידו בטוח שהוא הבעל הכי טוב עליי אדמות והוא עוד אומר את זה. הוא עוד אומר שהלוואי שכל הבעלים יהיו כמוהו- הוא פשוט משוכנע שהוא בסדר גמור ואני זו שלא בסדר...
    בנוסף לכל זה, יש לי על הראש את המשפחה שלו שלא קלה בכלל, בעיקר אימו: היא מרבה להתקשר לשאול לשלום נכדה, (2-3 פעמים ביום), היא שואלת שאלות מציקות ואני חשה כאילו היא כל הזמן בודקת אותי ועוקבת אחרי. היא "הגדילה" לעשות לאחר שהשבוע היה לנו תור במרפאת מעקב (בני סובל מבעיות עיכול) והיא שאלה אותי (פעמיים) אם לבוא או לא ואמרתי לה- גם פעמיים- שאין צורך שהיא תבוא לשם. שניה אחרי שהגעתי למרפאה- היא הופיעה שם עם בעלה, למרות שביקשתי שלא תבוא... נמאס לי ממנה ונמאס לי מהדאגה המוגזמת לנכד שלה (הבן שלי, שאני דואגת לו טוב יותר מכל אחד אחר!!!) היא מתייחסת לבן שלי כאילו הוא הבן שלה, וזה כבר ממש לא נורמלי. היא לא נורמלית!!!
    בקיצור, נפגעתי ממנה על שהגיעה למרות שביקשתי שלא, ונמאס לי ממנה כבר! נמאס לי גם מהבן שלה (בעלי) שמתנהג בצורה גסה שכזו! אני מרגישה רע עם זה ופשוט בא לי לפרק את הנישואים האלה, ויחד עם זה להפטר מחמה נודניקית שכזו!!!
    מיואשת לגמרי- מה לעשות???????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטן...

דפנה
    15/10/2010

אני מרגישה שהפכתי מאישה אהודה, אהובה, יפה, אחת שמחליטה בשביל עצמה- פתאום הפכתי לאישה תלותית (מבחינת יציאות ובילויים - לא יצאנו למעלה משנה וחצי!!!) עצובה הרבה, מתחשבת באחרים (בעלי ומשפחתו) ושאינם מתחשבים בי, (לפחות לא באותו אופן)...
    אני מוכנה לתמוך בבעלי ולסייע לו להתמודד עם זה שהוא פרפקציוניסט, אבל אני לא מוכנה שזה יבוא על חשבוני בשום אופן!!!
    אני לא רואה איך אני חיה בלעדיו, בגלל בני ובגלל המשפחות, ונראה לי שהוא פשוט יודע שאני לעולם לא יעזוב אותו.
    אני חושבת שהוא יודע שאני אהיה איתו לנצח, ואני פשוט כ"" מובנת מאילו בשבילו...
    אני עצבה ממש מכל זה, אני מיואשת ומלאת מחשבות. אני רוצה להיותשמחה, רגועה ועם ראש נקי ולו בכדי לגדל את ילדי בנחת...
    מחכה ממש לתשובתך. תודה, דפנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי אחריות ולכו לייעוץ זוגי

דורית כהן
    17/10/2010

דפנה יקרה, לאור כל מה שכתבת - עלי לייעץ לך להגיע מהר לייעוץ זוגי, כי עושה רושם ששניכם צברתם תרעומת ותסכול רב וכל אחד מרגיש שהצדק איתו - זה מצב שכמעט בלתי אפשרי לצאת ממנו ללא עזרה מקצועית.
    חבל להתעכב עם זה כי אחת הסכנות היא שרגש האהבה שנותר עדיין, וכן המשיכה הגופנית - ייעלמו ויתנדפו. רגשות אלו מושפעים כמובן מהתנהגויות בלתי נעימות, וככל שאלו גוברות - נעלמות האהבה והמשיכה. גלי אחריות ודברי על כך עם בעלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עכשיו
    אני
    03/10/2010

היי בן זוגי ואני נפרדנו לפני חודשיים אחרי שנתיים של זוגיות
    היו לנו בעיות והרגשה משונה, אבל על הבן אדם לא רצינו לוותר
    ניתקתי קשר לחלוטין,והיה לי קשה ועצוב בלעדיו, והרגשתי שזה לא נכון לא להיות איתו
    ושאף אחד לא יהיה איתי כמוהו ושהוא היחיד שאני רוצה.
    וחזרנו אחרי חודשיים אוהבים ,כל הזמן אוהבים ואהבנו האהבה לא השתנתה,אבל רק החיים הסיטו אותנו
    הוא הבחור עבורי, אנחנו עוד שומרים את זה בסוד כי לנו זה מרגיש נכון אבל כל העולם...
    ואני יחד עם זה מאוד מפחדת,היו דברים בי שהרגשתי שמושפעים לרעה שלפעמים אני מבקרת את עצמי יותר בגלל הבחור ,שהסגנון חיים שלו מפחיד אותי.
    איך להצליח באמת להפנים שהחיים שלו הם שלו ושיחיה אותם ושאני לא צריכה להיות מושפעת מהם, וכן להיות לצידו אבל לא להרגיש מוזר בגללו, ושמה שחשוב זה מה קורה איתנו כשאנחנו יחד וההרגשה .
    איך להרגיש טוב עם עצמי ביחסים?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עכשיו

הוספת תגובה

• מה עכשיו - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

שלום

ההודעה שלך מעט מבולבלת אבל אני אנסה בכל זאת:

להתנהגות שלו ולאורח חיים שלו יש המון השפעה עלייך! תחשבי עליכם כזוג עם ילדים- ההשפעה היא מאה אחוז, אין דבר כזה "כל אחד חי את החיים שלו" - הזוגיות היא הביחד והביחד הזה מורכב משניכם.

אם את רואה איתך איתו ומעוניינת לעשות איזושהי נפרדות, הסוד הוא לחיות את חייך ולאתגר את עצמך כמה שניתן- בלעדיו וללא קשר אליו. אז יהיה לך קל יותר לעשות את מה שאת מבקשת. אבל זכרי שההשפעה קורת כך או כך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים עם התסכול?
    לב
    03/10/2010

אני וחבר שלי ביחד שנה, אני מאוד אוהבת מוזיקה, נגינה, בעלי חיים והוא - לא ממש...אם אני רוצה ללכת להופעה והוא כבר מגיע, אז הוא תמיד הורס לי- במודע או לא במודע, אבל כמעט לא קרה שהלכנו ביחד ונהניתי, תמיד אומרים שהבסיס למערכת יחסים טובה היא תחביבים משותפים ויחסי מין טובים- ועכשיו הגענו לעוד בעיה, אנחנו רק שנה ביחד ואני קצת מפנטזת על גברים אחרים...לא נעים לומר אבל יש לחבר שלי איבר מין קצת קטן ואני לא מרגישה שיש לי תשוקה מטורפת אליו...אני אוהבת אותו ואנחנו מאורסים, אבל אני פוחדת שיהיו לי פנטזיות תמיד לא ממומשות על גברים אחרים ושלא יהיה לי עם מי לעשות את הדברים שאני אוהבת כי לדמיין את עצמי עוד 20 שנה מתחננת לחברה שתבוא איתי להופעה זה לא ממש כיף. מה עושים במצב כזה שאין כמעט מכנים משותפים ביחד?

לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים עם התסכול?

הוספת תגובה

• מה עושים עם התסכול? - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

שלום וסליחה על העיכוב, אנחנו משתדלות לענות על כל הפניות כמו שצריך ולפעמים זה יקח קצת זמן.

לגבי "הבסיס" או הנוסחה לקשר טוב- תחביבים ויחסי מין- לא הייתי חותמת על זה שזה כ"כ קונקרטי ופשוט. כמובן שני התחומים האלה חשובים אבל לדעתי הם נמצאים בתוך מכלול של כמה מרכיבים ונסיבות שיוצרים את החיבור בין בני הזוג, אבל זה כבר פילוסופי מדי..

בכל אופן, אני רואה קשר בין הניגודיות שתארת בתחומי העיניין לבין הצורך שלך לחשוב על מצבים אינטימיים עם גברים אחרים,, בכל זאת איפשהו יורד לך ממנו וכנראה יש את הצורך להרגיש נחשקת, מחוזרת, ונמשכת. נסי לחשוב מה היה קורה לו הוא היה ממש את- אוהב חיות, סרטים, מוזיקה- האם היית נמשכת יותר, רוצה בקרבתו יותר?

לגבי מכנה משותף- אכן חשוב שתמצאו אחד כזה, משהו שלשניכם עושה טוב. זוג לא חייב להיות דומה , אבל צריך להיות סוג של כבוד הדדי זה לרצון זה ומעט גם להקריב את עצמנו עבור השני, וזה לא תמיד פשוט.

השאלה הנשאלת למה הגיעו האירוסים למרות הדילמות שאת מעלה, כי הן דילמות גורליות מבחינתך. האם תוכלי להקפיא את המצב או לפחות לחשוב עם עצמך תקופה, לבד, האם את מרגישה שאפשר לשוחח איתו על העיניין ולחשוב יחד על מכנים משותפים.

בשורה התחתונה- אם את לא נהנת איתו, לא נמשכת איתו- צריך לחשוב האם באמת יש כאן בסיס מספיק חזק לזוגיות. בקיצור- האם האהבה תגבור על המכשולים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אהבה שהתחלפה ונעלמה
    אורלי
    03/10/2010

מאז שהתחתנו בעלי הפסיק לאהוב אותי ולרדוף אחרי ואני זאת שרוצה כול הזמן בקירבתו?
    זו שרודפת, דואגת,חושבת וממהרת לחזור הביתה להיות איתו.

לפני החתונה בעלי היה מאוהב בי עד מעל הראש היה מקנא לי שאני עם חברות שהיום אין לי חברות הם לא מדברות איתי כי בחרתי בו
    כמובן שהיה מקנא לראות אותי לובשת צמוד והיום השמנתי והוא רק חייב לזרוק מילים
    ואפילו מבחינה רומנטית ואינטימית הוא היה שונה עדין ומפנק והיום זה לא ככך זה התהפך בינינו
    אני כול הזמן רוצה אותו לידי והוא לא מתיחס עלי- מגיע הביתה מעשן נרגילה ובמחשב עד שאני באה ב7 בערב

אני מנסה להתחשב בו כי הוא סטודנט אני מנסה שיהיה לו יותר טוב אבל לי בסוף רע גם מבחינת סקס הוא דוחה אותי ושלא נדבר שהוא לא רוצה ילדים.
    הוא לפעמים פוגע בי וכשאני אומרת לו מספיק הוא פשוט ממש לדגדג וזה מציק לי אבל אני צוחקת והוא ממשיך יותר

יש לי עוד בעיה, ביום אחרי החתונה- נעלצתי בכוח לגור אצל הוריו כי ככה הוא החליט וכיבדתי את זה אך הורי בכול דבר התערבו - שמעו את הריבים שלנו וצידדו בו ותמיד הייתי צריכה להיות בחברתם למשל אני כול השבוע עומדת המון שעות ובשישי שבת זה ברור שאת רוצה לנוח אז זהו שלא!!! את צריכה לקום כדי לאכול ארוחת בוקר- בבוקר זה הכעיס אותי והחלטתי לעזוב וללכת וכמובן שהחלטנו ביחד לעזוב

מאז יש לי שנאה כלפניהם וכעס כי כאשר דיברו ההורים הם אמרו שכואב לנו שאנחנו לא יוצאים ושיביאו לנו את הרכב רק נתדלק ובאותו זמן שעברנו אליהם אחרי חודשים ביטלו את הביטוח עלינו ברכב שלא נדבר שהתחילו לקחת כסף על השכירות

מאז קשה לי לפגוש אותם גם כאשר אני מגיעה הם זורקים מילים על העדה שלי וכול דבר...
    בעלי יודע שמציק לי שהוא הולך אבל בכול אופן למה ללכת באמצע שבוע לבד שאני לא רוצה ולא יכולה ללכת ולא ללכת סופי שבוע ביחד!!!

מה עלי לעשות שיתחיל לרדוף אחרי שהיחסים בינינו יהו תקינים ושיראה את כול התמונה

לקביעת תור
    סגירה
    אהבה שהתחלפה ונעלמה

הוספת תגובה

• אהבה שהתחלפה ונעלמה - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי אורלי,

לגרום לבעלך לרדוף אחרייך- אני מבינה את הצורך הזה אבל דעי שגם אדם שרודף אחרי מישהו עושה זאת כי יש סיכוי שהמישהו ה"נרדף" אולי לא יהיה שלו לעולם, ובד"כ החיזור מגיע כשאתה לא בטוח במקום שלך, בזוגיות שלך, אתה מרגיש שאתה חייב להוכיח לאחר שאתה שווה את ההתייחסות שלו.

אני חושבת שזה מקרה קלאסי שמצריך ייעוץ יותר עמוק מיעוץ של פורום. ניכר יש יש פער ביניכם, וכנראה ככל שתרדפי ככה הוא יעשה אנטי ויתרחק. ההערות, ההתנהגות וכד'- מראות על משהו שמצריך סיוע בתקשורת ביניכם. אני חושבת שביעוץ זוגי קצר מועד אפשר להביא את זה לידי ביצוע, ואפילו לקבל תוצאות טובות בהמשך. יש סיבה לכל הריחוק הזה וחשוב לעלות עליה לפני שזה ממשיך כמו כדור שלג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ביחסי מין
    חיים
    02/10/2010

אני נשוי כבר 14 שנה ואני נמשך לאישתי מאוד יש לציין כי יש לנו 5 ילדים וכי אנו דתיים כלומר שומרים נידה הבעיה העיקרית היא כי אני לא מגיע לסיפוק אני ממש לא מרגיש שום חיכוך באיבר ולא מרגיש כי הזרע יצא דבר שמתסקל מאוד,אני מרגיש לא מסופק כל הזמן יש לציין כי זה דווקא בתנוחה הרגילה אבל בתנוחה אחרת המצב יותר טוב אבל אשתי לא מוכנה שום תנוחה משום שזה כואב לה דבר שאני מצדיק מאוד היא אמורה ליהנות ולא ליסבול כן אני רוצה לציין כי אני בעיקר מהנה אותה מה שהיא רוצה אשמח לתשובה מכם בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ביחסי מין

הוספת תגובה

• יש לפנות לפורום ספציפי ליחסי מין

דורית כהן
    04/10/2010

חיים היקר, אני מציעה לך לכתבו את שאלתך בפורום של יחסי מין, נשמע לי שדווקא היחסים שלכם טובים ומתחשבים, והבעייה היא יותר טכנית, צריך לפתור את בעיית הכאבים, ולשם כך אולי צריך ללמוד כמה דברים. אגב, יש המון חומר באינטרנט לגבי כאבים בחדירה שחשוב שתלמדו שניכם ותיישמו את העצות המצויינות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

חיים
    05/10/2010

קיבלתי את תשובתכם ותודה על כך האם אתם יכולים להמליץ לי על פורום טוב ענייני ואיכותי מכוון שיש הרבה פורומים על יחסי מין ברמה ירודה וזולה

בתודה מראש חיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

דורית כהן
    06/10/2010

אני יכולה להמליץ על [a href='http://www.beok.co.il/Forums/פורום_מין_וסקסולוגיה' id='link']פורום מין וסקסולוגיה כאן.[/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכה
    מעין
    02/10/2010

שלום
    אני מתקרבל לגיל שלושים ונשואה כבר 4 שנים
    יש לנו בעיות פוריות ואיני מעוניינת להמשיך לשב הבא
    אני מרגישה שאיני נמשכת לבעלי וושאני איתו כי טוב לי אבל לא מרגש אותי כלל
    האם לגיטימי שאין משיכה בתקופות מסויימות עד כדי שממש אבל ממש לא בא לי לקיים יחסים?
    כשאנחנו שוכבים אני גומרת ונהנת אבל לפני כן כל נגיעה שלו מעבירה בי צמרמורת לא טובה
    ולעיתים גם הנרתיק מתכווץ עד לכדי תחושה של: אל תכנס אלי"
    אני משתפת את בעלי בכך שקשה לי וחסר לי ריגוש
    האם זה מצב בר תיקון
    האם משיכה יכולה לבוא עם הזמן או שמא הגוף מאותת לסיום...?

לקביעת תור
    סגירה
    משיכה

הוספת תגובה

• מהתאהבות וריגוש לאהבה

דורית כהן
    04/10/2010

מורן יקרה,
    לאור מה שאת מספרת, הגוף שלך מאותת חזק לסיום היחסים.
    אומרים שהריגוש וה"פרפרים" נמשכים עד (ולרוב פחות מכך...) ארבע שנים. לאחר מכן במקרה הטוב מתפתחת אהבה במקום ההתאהבות והריגוש ובמקרה הגרוע מתברר שאין מספיק הערכה הדדית ושפה משותפת והצרכים הרגשיים שלך לא מסופקים איתו, ואז לא נכון להישאר יחד
    אבל הגדרת ש"טוב לי איתו" - והשאלה היא האם יחד עם הטוב הזה יש גם דברים שמכבים את את האישיות שלך בקשר הזוגי שלכם. אני חושבת שמכיוון שאתם כבר נשואים, ומושקעים - עלייך לברר האם יש משהו ששווה לשנות במערכת היחסים שלכם ולהילחם עליו, או לוותר לגמרי.
    העניין הוא שאת עלולה להגיע לאותו מצב גם עם גבר אחר, וזה אולי בגלל חוסר ידיעה איך מתחזקים מערכת יחסים כך שתישאר אהבה. לכן עלייך להגיע לייעוץ זוגי - אולי לבדך בשלב ראשון - על מנת לבחון את המחשבה הזאת, שמא משהו אצלך ביכולת שלך לאהבה ואינטימיות רצוי לפתח ולשנות, ואולי יתברר שאת צודקת וכי לא מתאים שתישארו יחד, וזה הזמן, לפני שיש ילדים, לגלות זאת.
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מעין
    07/10/2010

איך מתחילים בכלל להניע פרידה עם החשש גובר על הרצון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש אפס לידה....
    21
    02/10/2010

קודם כל אני בן 21 ואני יוצא עם מישהי בת 19 .. ואנחנו חברים כבר חצי שנה...
    הבעיה זה שאני מרגיש שאני לא שווה כלום לידה ואין לי בכלל ביטחון
    בהתחלה זה ממש לא היה ככה היה לי ביטחון גבוהה שהבאתי בחורה כזאת...
    הבחורה באמת הבחורה הכי יפה שהכרתי בחיים שלי.
    כל בן אדם שרואה אותה נשאר פעור פה. היא באמת יפייפיה בלודינית גוף מושלם 1.70..
    לא חשבתי שאני בליגה של בחורה כזאת
    אני גם לא נראה כזה גרוע.. אני חושב שאני נראה בסדר גמור גם לי הרבה מחמיאים שאני נראה טוב.. פשוט לא חושב שבליגה שלה עדיין...

בכל מקרה אני ממש מפחד לאבד אותה אני מרגיש כיאילו אני כלום לידה בחודש האחרון
    כיאילו לא מגיע לי בחורה כזאת טובה ושנראת ככה... גם אופי וגם יופי...
    אז אני מפחד כל הזמן שהיא תעזוב אותי ומתעסק רק בזה כל הזמן מפחד
    מכל בחור שמתחיל איתה בכל מקום בעבודה, בצבא, ברחוב....

היא מתחילה להרגיש את החוסר ביטחון שלי ונראה לי שזה מתחיל להוריד לה אני לא יודע מה לעשות שזה ככה באמת שכבר נכנסתי לדיכאון מהפחד הזה בקושי נרדם בלילות וממש מפחד מזה... כי אני לא חושב שאני ימצא מישהי טובה יותר...

לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש אפס לידה....

הוספת תגובה

• לספק לה את הצרכים הרגשיים שלה

דורית כהן
    04/10/2010

וואו!!!
    ראשית תודה על השיתוף הכנה.
    יש להניח שאתה ממש במסלול לאבד אותה. כי ככל שהיא תרגיש את הפחד שלך ואת חוסר הבטחון שלך מולה - זה יהווה turn-off (כלומר כיבוי) עבורה. רוב הנשים מחפשות גבר שבטוח בעצמו והולך בדרך שלו ויודע מה הוא שווה.
    אתה מאוד נאחז ביופי החיצוני שלה (ושלך) אבל חשוב שתדע שכאשר מערכת יחסים מתפתחת - היופי החיצוני הופך להיות משני! תכונות האופי והאישיות קובעים הרבה יותר. היכולת שלך לתת לה את הצרכים הרגשיים שלה - זה הדבר שהכי יקבע אם היא תרצה להישאר איתך או לא. עליך גם לבדוק עד כמה היא מספקת לך את הצרכים הרגשיים שלך.
    כדי לבדוק האם אתה נותן לה - עליך לקרוא אותה נכון ולדעת למה היא זקוקה. לא כל אישה מסוגלת להגיד מה היא צריכה, וצריך להיות רגיש ולקרוא אותה נכון. הרבה נשים זקוקות לשמוע שהן אהובות וחשובות לגבר שלהן. שהוא נמשך מינית וחושב שהן יפות.
    קח לך פרוייקט עכשו - לגלות מהם הצרכים הרגשיים שלה ממך ותתמקד בזה.
    אגב, זאת עצה טובה לכל גבר ולכל אישה, לא רק ליפים וליפות...
    רעיון נוסף - בגלל שאיבדת את תחושת הערך העצמי - אני מציעה לך לקבל פידבק מחברים - לשאול אנשים שקרובים אליך מה דעתם עליך, מה טוב אצלך ומה חלש יותר, וכך אולי תוכל להיעזר בפידבק שלהם על מנת לשנות את עצמך במקומות שייראו לך שאתה רוצה לשפר אותם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

21
    04/10/2010

קודם כל תודה רבה אני מאוד מעריך את התגובה שלך.
    דבר שני מאוד קשה לי לקרוא אותה... אני לא יודע מה היא מצפה ממני ומה היא
    רוצה ממני...
    איך אני יכול להוציא ממנה בשאלות עקיפות מה שהיא רוצה ממני באמת?

אני לא רוצה לאבד אותה זה חשוב לי...

ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להעביר את הפוקוס מעצמך אליה

דורית כהן
    12/10/2010

21 יקר (האם זהו הגיל שלך?)אתה צעיר...
    לקרוא אותה נכון...זו מיומנות נרכשת לאורך שנים. זה ללמוד להעביר את הפוקוס מעצמך אל האחר.
    אני משערת שאתה כל כך לחוץ בחברתה שאתה כל המזן רק חושב - מה היא חושבת עלי, עד כמה אני שווה בעיניה, האם עשיתי עכשו טעות??? מתי היא תעזוב אותי? וכו' וכו' - כל המחשבות האלו הן עם פוקוס על עצמך!
    אם תוריד את הפוקוס מעצמך ותתעניין בה: תשאל אותה איך עבר היום שלה? תסתכל עליה ותחמיא לה מחמאה ספציפית כמו "החולצה הזאת מבליטה את צבע העיניים שלך", או "אני אוהב כמה שהשפתיים שלך חושניות" ותראה איך היא מגיבה לכך.
    הקשה לתלונות שלה. אל תהדוף אותן מיידית כדי שהן יחדלו מלהתקיים. התלונות של בני זוג שלנו הינן חלון לצרכים שלהם. נכון שלא נעים להקשיב לתלונות - אנחנו חווים זאת כביקורת על עצמנו - אבל יש כאן המון מידע על מה חשוב לבת/בן הזוג.
    בהצלחה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחורה טובה

בחורה
    12/10/2010

בוא נעשה סדר בדברים:

בחורה טובה מספיק בשבילך היא מישהי שאוהבת אותך בשביל מי שאתה ואתה אותה בשביל מי שהיא.

האם זה נכון לגבי חברה שלך?

אם כן, אז מאיפה הרגש הזה של חוסר הביטחון?

אולי אתה מרגיש חוסר ביטחון בכך שהיא טובה מספיק בשבילך?

יש מצב סביר שהיא חווה את חוסר הביטחון שלך בעצמך כחוסר ביטחון שלך בה.
    וזו הסיבה ה א מ י ת י ת שאנשים אוהבים פרטנרים מלאי ביטחון.

כשיש לך ביטחון ואהבה אתה יכול להעניק, כשלא - אז אתה לא בשל לקיים מערכת זוגית עם עוד פרטנרית.

אם אתה חווה רגש של נחיתות כלפי מישהי שיש לך משיכה ואהבה אליה אולי כדאי שתדבר על זה עם איש או אשת מקצוע שיוכלו לתת לך עצה איך להחזיר לעצמך את הביטחון העצמי באופן כללי ועם הבחורה הספציפית בפרט.

חבל שתסבול - אתה נמצא בעמדה של נאהב ע"י מישהי שאתה אוהב ואתה חי בסבל - באמת חבל - אתה יכול להנות עכשיו מכל רגע בזוגיות המאושרת שלכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משבר אמון
    עינת
    01/10/2010

אני נשואה זה 20 שנה ובימים אלו הגענו למשבר עמוק מאוד. הקשר שלנו התאפין בהמון מחויבות. בעלי מאוד אחז ממני וזה היה עבורי דלק מעולה. היו כמובן הרבה מריבות. והרבה התפיסויות.
    מה שקרה עכשיו התחיל מהסתרת סיסמה של בעלי בחשבון המשתמש שלו. בעיני היא יש בה חוסר אמון והסתרה שלא יכולתי לסבול. אולי אסביר מעט. בכללית בעלי על הרבה דברים לא אוהב לדבר ונתתי לו את המרחב. הוא לא אוהב לחפור ברגשות. אני מאוד זקוקה לזה. יש דברים שלמד ממני ואמר שעשו לו מאוד טוב בחיים אבל הרבה פעמים זה מנדנד לו הרצון שלי לדבר.
    עבורי הכניסה לחשבון שלו היתה הצצה עליו. לאחרונה הוא התחיל להתכתב ע םאיזה פילוסוף והרגישה שהדברים ישפיעו עלי לרעה. הוא צודק שלא בריא לי לקרוא את זה אבל אני לא מסוגלת למחוק את ההשפלה שבהסתרת הסיסמה. במיוחד אני מרגישה שהעובדה שהוא מבלה על המחשב הרבה זמן מחייבת אותו להיות יותר שקוף. לי למשל אין מה להסתיר. הכל עם גישה פשוטה.
    הייתי מאוד שמחה לשמוע מממך, דורית, איך הדברים נשמעים מבחוץ. אנחנו בפלונטר נורא. בעלי מרגיש שפגעתי בו איומות כשכתבתי לו מכתב בוטה בעניין והרסתי לו עיסוק שהיה לו בו סיפוק [באמת של אהיה לי ענין להרוס וחבל לי שיפסיק]
    אני מבקשת סליחה על הנזק הרגשי שגרמתי אבל לא יודעת איך להתייחס לזוגיות. האם כחלק מבניה זוגית והתחשבות בצרכים אני אוותר על המגע הזה? אני מרגישה שבעלי די שוקע בזה וזה משפיע עליו גם רגשית.[כל מינימחשבות על משמעות החיים שיש בהן האבה חומר לדיכאון. ] ללכת לטיפול לא בא בחשבון מבחינתו. בתפיסה שלו זו שפלה איומה.
    כשהתעלמתי כביכול והצצת ימאחורי הגב פרגנתי לו את זנה מאוד. וסך הכל היו לנו חיים יפים. רק שעכשיו עולה הרבה רפש. כל אחד רואה מה השני לא הגון ונפגע.
    הייתי מאוד רוצה לעזור לעצמינו. האם יש דרך בלי להתפשר על קשר חיצוני בלבד?

לקביעת תור
    סגירה
    משבר אמון

הוספת תגובה

• הזכות לפרטיות

דורית כהן
    04/10/2010

עינת, תודה לך על המכתב המעניין והבלתי שגרתי הזה!
    ראשית, יש משהו שלא תוכלי לשנות ולא נכון יהיה לשנות אותו - העובדה שלכל אחד יש את עולמו הפרטי. אליך זה לא ממש מדבר כי את מעידה על עצמך שאת שקופה ולא מסתירה, ועל כן את מצפה שהוא ינהג באותה מידה בנושא זה. אבל, עינת יקרה, אתם לא "תאומים סיאמיים". נהפוך הוא. אתם שני בני אדם מאוד שונים זה מזו, והשוני ביניכם לגבי נושא הפתיחות הוא מאוד בולט. בעלך היה אדם סגור מאז ומתמיד.
    ואילו עכשו, בעידן האינטרנט, נפתח לו פתח להיות פתוח בצורה מוגבלת מול מישהו שאיתו הוא מצא שפה משותפת. וזו פתיחות מוגבלת כי יש להניח שהם לא נפגשים, והפרטיות של בעלך לא מופרת בצורה מובהקת. אולי בגלל המרחק האינטרנטי הוא מרשה לעצמו להיפתח מול הפילוסוף הזה.
    אני חושבת שעשית טעות בפלישה שלך לפרטיות שלו. יש דברים שאנחנו לא בוחרים לשתף דווקא את בן הזוג, מכל מיני סיבות. חלקן - בגלל שאיננו רוצים להדאיג אותו, או בגלל שיש דברים שמביכים אותנו.
    מצד שני, זוהי טעות שלא כל כך קשה לתקן אותה.
    אני חושבת שהמעשה הזה הציף ביניכם שוני בעמדות לגבי מהי זוגיות טובה, ואולי זו הזדמנות לרענן את ההבנות שלכם אחד את השנייה ואת ההסכמות שלכם לגבי נושא הפתיחות.
    אולי תצליחו לעשות זאת ללא עזרה, ובמקרה כזה חשוב מאוד לנהל שיחה כאשר שניכם רגועים. רצוי לקבוע מראש זמן לשיחה, ולהתפנות אליה. בשיחה חשוב מאוד להקשיב אחד לשניה ולהבין את נקודת המבט ואת התחושות זה שלו זו, לפני שמעלים רעיונות לפתרון. אם תרגישו שאינכם יכולים להגיע להסכמות או לשיחה טובה בנושא - כדאי לשקול עזרה של ייעוץ זוגי, אפילו שבעלך נגד זה. לפעמים נוצר "מספיק" כאב וייאוש שגורמים לשנות את העמדה הראשונית שהיא נגד הייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפרדנו אבל אני לא רוצה לוותר
    רחלי
    01/10/2010

היי ,
    נפרדתי מבן זוגי לפני שבועיים (אחרי חצי שנה). היה ריב שהוביל להחלטה שלו שצריך להפרד כי יש פערים שאי אפשר לגשר עליהם. יש בינינו הפרש גיל של 7 שנים (הוא בן 24 ואני 31)
    אני רוצה להלחם עליו.
    שוחחנו לפני כשבוע והוא אמר לי "אנחנו רק משנים סטטוס לא נעלמים זה מחייה של זו "
    אני לא מוכנה לוותר עליו.
    השותף שלו אמר שנראה לו שזה אבוד שהוא כבר סגר את העניין מבחינתו ושאמנם עדיין אין לו משהי אחרת אבל אין סיכוי שהוא ירצה לחזור.
    הוריו גרים באילת והוא נוסע אליהם לסופ"ש לפני תחילת שנת הלימודים (הוא סטודנט) אני
    רוצה לנסוע לחברה שם ולנסות לרכך אותו כשהוא בטריטוריה שלו ומרגיש נח .

זה נראה לכם רעיון טוב? אני חייבת עצה. רע לי.

הוספת תגובה

• לשחרר

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי רחלי,

אני מבינה אותך. אבל האמת היא שככל שתנסי יותר כך הסיכוי שיתרחק וירצה ספייס יגבר. וחבל.

אם תצליחי להתאפק ולתת לו מרחב- בו יבין מה היה, מה מפסיד, ומה היתרונות ומה החסרונות של המצב החדש, ואולי גם יברר עם עצמו מה מרגיש אלייך, יתכן ויהיה קל יותר בהמשך לחשוב על חזרה זה לזו. כרגע לתת לו חופש וזמן, הוא זקוק לזה ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולם אומרים לי לשחרר

רחלי
    04/10/2010

אבל מה יהיה אם הוא ישכח אותי ? איך אני אחיה?
    אני מרגישה אליו כל כך הרבה ומתגעגעת כל כך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולם אומרים לי לשחרר - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

אם את חשובה לו ואם ראה בקשר שלכם "כי טוב"- הזמן יעשה את שלו והוא לא ישכח אותך.

ותאמיני לי שאת לא רוצה לחיות עם אדם שלא מרגיש כמוך. זאת תחושה מאוד קשה. נסי להתאפק, אזרי כוח, העסיקי את עצמך ופשוט תני לזה להיות. הזמן הוא תרופה מצוינת.. השתמשי בה. צאי, תבלי עם חברות, תעשי דברים, פשוט תעסיקי את עצמך כמה שאפשר, תני לו מה שביקש. ככה הסיכוי שלא ישכח את הקשר ואולי ירצה לחזור יגבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה כל כך צדקת !!

רחלי
    29/10/2010

החלטתי לפני שענית לי שמה שאת כותבת - אני עושה. ההחלטה הזו היתה הדבר הכי טוב שיכלתי לעשות.
    שבוע אחרי התשובה שלך באירוע משפחתי הכרתי אהבה חדשה שממלא אותי אושר בכל יום מחדש !
    תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי תודה כל כך צדקת !! - תגובה

עדי בדיחי
    29/10/2010

רחלי יקרה,

אני כ"כ שמחה בשבילך. התחלתי את הסוף שבוע בלקרוא את תגובתך בפורום שלנו ומילאת אותי בהערכה אלייך ובשמחה שטוב לך, והנה, עשית מעשה אמיץ, עשית את הנכון לך והיית פנויה למשהו חדש, מרענן, מרגש.

מאחלת שתמשיכי להקשיב לעצמך- התשובות נמצאות שם, לפעמים רק צריך להאיר אותן בפנס.. בהצלחה באהבה החדשה ותמשיכי לבקר (רק כדי לספר חוויות טובות).

שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילמה...
    ..אני
    01/10/2010

לפני זמן רב יצאתי עם בחור שהיה מעוניין בי בחור טוב, מתחשב מבית טוב, מבוסס... אבל לא הצלחתי להתחברו אליו ולהימשך אליו... אז איכשהוא סיימתי איתו
    עבר זמן רב... ועכשיו החלטתי לתת לזה צ'אנס בגלל לחץ מצד המשפחה... שהוא בחור טוב זה בחור שצריך להיות איתו בלה בלה בלה כל הדברים האלה וגם כי היו לי כמה דייטים כושלים.... והמשפחה אומרים תראי אין מציאות בחוץ...אז יצאתי איתו שלשום...
    איפשהוא בכוח.. ולא בהרבה רצון... ובאמת אני מרגישה שהוא מאוד מעוניין בי... שהוא בחור של משפחה שמוכן להתחשב... אבל אני אפילו לא מסוגלת לנשק אותו... לא מרגישה נוח... לא מרגישה נוח כשהוא נוגע בי.... אני לא יודעת מה יש לי...והוא כל הזמן מתקרב אליי ומנסה אבל אני פשוט מרגישה שיהיה לי קשה להתחייב אליו... זה מן בכוח כזה.. אבל אני אומרת לעצמי אולי זה יבוא בהמשך? ויש לי שני חששות שאחד... שאני אולי אמשיך איתו ואהיה אומללה... ושני שאני לא אמשיך איתו ולא אמצא בחור כמוהו.. ואתחרט.... אתמול קמתי בבוקר עם הרגשה מרה אחרי היציאה....ואני פשוט צריכה עצה טובה טובה טובה.....

לקביעת תור
    סגירה
    דילמה...

הוספת תגובה

• אל תמשיכי איתו

חושבת
    01/10/2010

אני חושבת שאם מההתחלה קשה לך להימשך אליו, זה לא יבוא בהמשך. ולמה לך להתעקש להיות איתו? רק בגלל שהסביבה מפחידה ומלחיצה אותך שלא תמצאי מישהו יותר טוב? - את תמצאי מישהו שיתאים לך יותר ושגם תרצי להיות איתו. קצת סבלנות. נכון, לא תמיד מוצאים מיד, אבל עם קצת חיפוש ואמונה, זה יגיע! הוא יגיע- הבחור שלך. תמשיכי להאמין ואל תתפשרי , כי לדעתי את פשוט תחיי בתוך "כלוב של זהב" אם תמשיכי להיות איתו. מצד אחד, הוא בחור טוב, מצד שני, את לא אוהבת אותו. חבל על הסבל המיותר. תמשיכי הלאה, תשדרי שהבחור שאת רוצה יגיע, והוא יגיע.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשיבי לחושבת-

בני
    01/10/2010

תשובה מעולה,,,
    הגוף מאותת לך שזה לא זה, תקשיבי לקול הפנימי שלך שבדרך כלל לא מאכזב,
    שבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

..אני
    01/10/2010

אתם צודקים... אבל.. אומרים במשפחה.., בחורים טובים לא שוכבים על הרצפה וזה אכן נכון... ועובדה שיצאתי לדייטים שגרמו לי להרגיש.. שאני לא בסדר... שלמעשה זה הגברים הטובים שאין אותם הרבה... ולי אישית מאוד חשוב שלגבר יהיה אכפת ממני שויהיה חבר .... אני לא צריכה אהבה גדולה.. פישוט גבר טוב לצידי אבל במקרה שלי... זה בעיה... כל השנה שיגעו אותי שנפרדתי ממנו... וכשיצאתי איתו עכשיו שוב.. אני מרגישה אותו דבר....הוא נוגע בי.. וקשה לי להיפתח בלי קשר שקשה לי להיפתח עם גברים בכללי.... אבל כשזה איפשהוא בכפייה... זה בעיה... אולי הזמן יגיד... אני לא יודעת... אני פשוט לא רוצה להתחרט... לא רוצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעמוד על הצורך שלך

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי, אני מסכימה עם מה שכתבו לך כאן.

לצערנו "בחור טוב" ותכונות באמת טובות שתארת- לא מספיקות לקיים קשר רגשי אמיתי. את חייבת להימשך אליו. אם היית כותבת שאתם יוצאים כמה שבועות הייתי נותנת לזה זמן.. אבל עבר באמת הרבה זמן, ואם את מעוניינת בקשר ארוך טווח עם סיפוק וללא רצון כל הזמן לחפש ריגושים ומה כן מושך אותך- את חייבת לשחרר את המקום הזה של "מה יגידו", כי את חשובה כאן ולא הם חיים איתו. אין מה לעשות. זאת את ואלו הצרכים שלך, ויש כאן צורך אמיתי שלא ממומש. והצורך הזה חייב להיות מסופק במערכת רצינית ארוכה.

אז צריך לפעמים להיות אסרטיביים ולהסביר שיש שם משהו רציני שחסר לך , ואפילו שחזרתם- זה לא השתנה, וצריך להמשיך לחפש.

לא נכון שאין הרבה בחורים טובים- הרבה טובים, לא כולם תמיד מתאימים לנו.. וצריך לחפש את האחר, זה נכון. אבל למה להתייאש? הרי ברור שהוא קיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

..אני
    04/10/2010

תודה רבה לך....
    את מחזקת את הרגשות שלי..אבל הרבה אומרים שמשיכה לא חשוב...
    במשפחה אומרים לי.. הוא מתייחס אלייך טוב, מכבד אותך, עושה הכל למעני וזה מה שאמור כביכול למצוא חן בעיניי עם הזמן.... והמשיכה זה משני... בדר,כ אין לי בעיה להתנשק עם בחורים והכל.. אבל איתו.. ואיי משום מה... קשה לי... ואמרתי את זה למשפחה הם אמרו.. את צריכה לנסות.. אבל אני לא מרגישה פשוט נכון... ואני בכל זאת בקשר איתו בכל ממשיכה בתקווה... שאולי יעבוד.. אבל לא יודעת.. לא רוצה להיות אומללה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי אפשרויות עומדות בפנייך

עדי בדיחי
    04/10/2010

זה פשוט מכפי שנראה. את צריכה להחליט למי את מקשיבה:

1. לסביבה
    2. לעצמך

האומללות לא תהיה אופציה אם את בוחרת נכון. שוב אני חוזרת- לא הם אלו שיחיו איתו, שיצטרכו לקיים איתו יחסים או כל דבר אחר שמצריך קירבה. זאת רק את! לא לספק צרכים ולחץ של אחרים, לספק צרכים שלך בלבד!

סליחה על תחושת האנוכיות הזאת, אבל כשמדובר בבן זוג לכל החיים- אנחנו ממש ממש לא צריכים לקבל החלטות עבור אנשים אחרים, גם לא משפחה. תהיי נחושה ואסרטיבית ואל תעבדי לא על עצמך ובטח ובטח שלא עליו, הוא גם ככה יצא פגוע מהפינג פונג.. אז תחליטי, ותביני דבר חשוב (סליחה על הניעור): אם את רוצה להיות מאושרת, את חייבת להתחבר אל הבחור במישור הפיזי, את חייבת למצוא את המשיכה איתו, עבר מספיק זמן וזה לא קרה. לעבור הלאה, יהיה בסדר, באמת שיהיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת זוגתי אומרת שהיא צריכה זמן לבדה.
    רון
    01/10/2010

שלום, אני ובת זוגתי יחד כבר השנה השישית. בשנה האחרונה יצאנו לטיול במשך ארבעה חודשים במזרח וזאת הייתה התקופה היפה ביותר שלנו. היא פשוט הייתה מאושרת וחסרת כל חשש. לקראת סיום הטיול דיברנו על להתמסד - לעבור לגור יחד באופן מסודר ולהתחיל יחד את החיים "על אמת" כמו שאומרים.. בסוף הטיול שלנו היא המשיכה להודו לתקופה קצרה יותר לטייל עם חברות קרובות שלה. בגלל שהיינו כל כך בטוחים בעצמנו לא העלינו לבטל את התוכניות שלה לנסוע וקבענו שאני בנתיים יארגן את הדברים בארץ וימתין לשובה. במשך חודשים מהטיול דיברנו המון והיחסים ביננו היו מצויינים על אף המרחק. לאחר החודשיים התחלתי לחוש שהיא מרחיקה אותי טיפה ומשתפת פחות מבדרך כלל. במהלך הזמן שלה בהודו היא קיבלה המון מחמאות והמון גברים התחילו איתה וביקשו להתצטלם עימה בגלל צבע עורה. במהלך החודשיים ושבוע היא הביעה כל הזמן עד כמה אני חסר ושרק בגללי היא בכלל חוזרת לארץ. בשבועיים האחרונים חשתי שהיא מתחילה להרחיק אותי לסירוגין ולעיתים בדיוק להיפך ומאוד מתגעגעת ואוהבת. חשוב לי להבהיר שהמערכת יחסים ביננו פשוט מדהימה, בונה ומלאת כנות ואהבה. במשך השנים למדנו להכיר זו את זה והשכלנו לא להסתיר דבר אחד מהשניה וכך נהגנו גם הפעם. כשהיא חזרה ארצה באתי לאסוף אותה והיא הייתה שקטה ומעוררת וכמובן להפתעתי חזרה קצת רוחנית וזרקה משפטים כמו "אני לא יכולה להביא את עצמי לראות טלוויזיה" "ואני לא רואה אותי ישנה עם מזגן" .. אחרי יום של חזרה שבמהלכו עשינו המון סידורים הורדתי אותה בבית הוריה ורכנתי לעברה לתת לה נשיקה והיא נרתעה וזזה אחורה. היא התחילה לבכות ואמרה שהיא מרגישה מוזר ממש ושהיא מפחדת שאם היא תתן לי להתקרב אני עלול לקחת לה את הלבד שהיא הרוויחה בטיול בהודו. היה לי מאוד קשה לשמוע את זה אבל אמרתי שהיא רק חזרה ונתקדם לאט לאט אין מה למהר. לפני שהספקתי לספור עד עשר היא התקשרה בבכי ואמרה שהיא מתחילה לעכל שהחזרה תיהיה לה קשה יותר ממה שהיא חשבה ושהיא לא התכוונה למה שהיא אמרה. למחרת החלטתי שאני אדבר איתה על ההתנהגות שלה בימים האחרונים לפני החזרה ועל כך שהיא הרחיקה אותי ומאוד מרוכזת בעצמה. ברגע שהתחלתי לדבר איתה היא אמרה שהיא חושבת שהיא צריכה להיות לבד ושעדיף שנפרד עכשיו ושלמרות שאני כל הלב שלה ושהיא אוהבת אותי ושאני הסיבה היחידה לחזרתה ארצה היא מפחדת וצריכה לדעת שהיא יכולה לעמוד בפני עצמה וללא עזרתי "מפחיד אותי לדעת בגילי שאתה האדם שאני רוצה להתחתן איתו". חשוב לי לציין שמאז השיחה עבר שבוע ובמשך כל השבוע הדבר היחיד שמעניין אותה זה לעזוב חזרה להודו לחברות היא אומרת שהארץ מלחיצה ושזה לא טוב לה. אני מכיר אותה והיא אדם הישגי וחכם ופתאום היא לא יכולה להתמודד עם הרעיון של למצוא עבודה. אני לקחתי צעד אחורה ולא יוצר איתה קשר. אני נותן לה ספייס והבהרתי לה שאני פה בשבילה אבל מצבה מדאיג אותי. היא מתחמקת מאחריות בכל דרך אפשרית וכאילו וחזרה חלשה יותר נפשית.. איך אני יכול לעזור לה?

הוספת תגובה

• המשך קצר..

רון
    01/10/2010

המשך קצר....
    במהלך הטיול שלנו היא לא הפסיקה לחייך ובאמת הייתה מאושרת ובתקופה מצויינת. מאז שחזרה היא הולכת הרבה לטיולים לבדה וכאילו שהשמחה ברחה ממנה. אני הייתי עימה בחמש מדינות דומות ואני חייב לציין שבמהלך הטיול איתי למרות שנהננו ועשינו חיים. היא אף פעם לא נסחפה בצורה כזאת. היא עשתה קעקוע והתנסתה בסמים קלים ואם לא הייתי יודע טוב יותר הייתי אומר שהיא עכשיו במעין תקופת מרידה.. ולצערי, המרידה היא בנו במובן מסויים.. אני כל כך אוהב אותה והורג אותי לקחת צעד אחורה ולא ליצור איתה קשר אבל אני יודע שאם אני אתקשר היא רק תרוץ יותר לכיוון הנגדי . אחרי שש שנים מדהימות ביחד ובזמן שאני מחכה לה להתחיל את חיינו פתאום אני לא יודע איפה אני נמצא... אני ממשיך את חיי אבל אני מרגיש שמשהו עובר עליה ושכדאי לי להיות סבלני עד כמה שניתן כי יש ביננו משהו מדהים וכשהיא "תנחת" היא שוב תראה את זה .. בשיחה האחרונה היא אמרה שהיא אוהבת אותי ושאני הבן הטוב ביותר שהיא מכירה ומאז היא יצרה קשר פעם או פעמיים אבל כרגע כל מה שאני מקבל ממנה זאת אנוכיות וריכוז סביב עצמה(גם בתחומים שקשורים לאנשים אחרים) שלא מאפיינת את האופי שלה. אני אשמח לכל עצה ומודה לכולכם מראש. אולי אני נאיבי אבל אהבה כמו שלנו תצלוח גם את המכשול הזה, לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו קרה באמצע- חוליה חסרה

עדי בדיחי
    03/10/2010

שלום רון,

הסיפור הזה מורכב וקצת עצוב. יש פער על גבול הלא הגיוני בין ההתנהגות שלה לפני הנסיעה להודו עם החברות לבין מה שקרה אחריה. החוליה שחסרה לי זה- מה בדיוק קרה שם, בזמן שלא היית איתה והיא היתה עם החברות. אני מוצאת כמה השערות (רק השערות)- שהובילו להתנהגות חריגה כפי שאמרת, גם לא מאפיינת אותה בכלל. זה יכול להיות שימוש בסמים שיש להם השפעה על האפקט, ז"א, סמים קשים. (אגב, סמים קלים יכולים גם הם להשפיע על התנהגויות, בעיקר אם ממשיכים להשתמש בהם וגורמים לגוף להתמכר אליהם). דבר שני- איזושהי טראומה שהיא חוותה שם, מול החברות או לבד, או מול גורם אחר. אני לא באה להפחיד אותך חלילה, אלא מנסה לפתוח את כל האופציות. יש גם את האפשרות שהיא החליטה להתנהג ככה רק מולך, מה שפחות סביר עקב כך שהעדת שהיא מתנהגת ככה גם מול אחרים.

האפיונים הבאים שהזכרת כאן, יכולים להעיד על הדברים שהעלתי כאן-
    הסתגרות
    נטיה לדכדוך ולבכי כביכול ללא סיבה הנראית לעין
    ירידה או עליה דרסטית במשקל
    שינוי אפקטיבי בהתנהגות, כלומר- דרך שימוש בחומרים פסיכואפקטיביים (כמו אלכוהול, סמים)
    תגובות לא הגיוניות למציאות (צחוק לא במקום למשל)
    דיסוציאציה: ניתוק של הרגש מהסיטואציה במציאות

אם אתה מוצא שיש את רוב המאפיינים האלו בה, וזיהית אותם, אני חושבת שיהיה הכי נכון לתת לה עוד קצת זמן, ועוד כמה ימים לפנות אליה בבקשה לנסות לשתף אם קרה משהו בהודו, אם היא זוכרת אירועים לפרטים, אם בכל זאת היא רוצה לספר על משהו קשה שקרה או משהו שראתה ולא התמודדה איתו.

בנוסף, אפשר ליצור קשר עם החברות שלה, אפילו אם זה כרוך במאמצים לאתר אותן- אולי הן יכולות לספר על משהו שקרה או שאמרה תוך כדי.

אז אלו הדברים שעלו לי.. להגיד לך שהאהבה תגבור על הכל- הלוואי. אבל קודם ננסה להחזיר לבת הזוג שלך את עצמה, כי נראה שקרה משהו (אני נוטה לכיוון העישון יותר ועל ההשפעות שלו עליה, מוחית, התנהגותית), אז לאפשר לה עוד כמה ימים לבד, ולנסות גרום לה לדבר קצת. אפשר להציע לה עזרה מקצועית (לספר לאיש מקצוע לבד) ולתמוך כמה שאפשר. ואתה עושה זאת טוב.

אני רוצה לציין שההתנהגות שלך בוגרת ואוהבת מאוד- ניכר כי היא מאוד חשובה לך ואתה יודע לתת לה מרחב על אף הדברים הקשים שאתה חווה מולה. אני מקווה שמה שכתבתי יעזור קצת.. בהצלחה ואתה מוזמן להמשיך לעדכן..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עדי...

רון
    04/10/2010

באמת תודה שלקחת את הזמן לקרוא ולענות לפנייתי. בפעם האחרונה שדיברנו לפני כחמישה ימים היא התקשרה בצהריי היום ואני לא הייתי עם הפלאפון. לאחר מכן בערב היא שלחה לי הודעה בה היא כתבה שהיא רוצה לדעת אם שיניתי את דעתי בנוגע לתקשורת ביננו. לא ידעתי כיצד לנהוג ולכן פניתי לאשתו של אחי שאולי תעזור לי בנושא בזמן שאני מדבר איתה היא התקשרה אליי בממתינה. ישר ניתקתי את השיחה וחזרתי אליה ואמרתי שאני בדיוק התכוונתי לחזור אליה. שאני אוהב אותה ושאני פה בשבילה ומבין מאיפה היא באה ונותן לה את הספייס שהיא ביקשה. כסיימתי היא ענתה "אבל..." אמרתי לה שאין פה שום אבל.. כשאמרתי לה שאצלי הכל בסדר ואני מתקדם היא אמרה שהיא לא מבינה למה אני אומר שאני נותן לה ספייס כי הריי "גם אתה אמרת שאתה רוצה" אמרתי שאני לא מתכוון להכנס לזה ושרק תדע שאני פה. היה לי קשה והייתי מרוחק והשיחה הסתיימה במהירות. היא כן ציינה שהיא לא ישנה מאז החזרה יותר משעתיים בלילה ושלא קל לה. לאחר שעתיים החלטתי שלמרות שעליי לתת לה ספייס עליי לדבר איתה ולהבהיר לה שאני לא שלם עם הפרידה בצורה הכי ברורה שאני יכול. היא פשוט הכניסה לה את זה לראש כדרך שלא להתמודד עם המצב. אני בטוח בכך. התקשרתי ואמרתי "מה נשמע? אני לא מלחיץ אותך ונותן לך כמה זמן שאת רק רוצה אבל חשוב לי להבהיר לך שאני לא שלם עם הפרידה" "אני פשוט לא שלם עם זה" היא אמרה "אוקיי" מבולבל משהו ואז אמרתי שיהיה לילה טוב וניתקנו. מאז מעל חמישה ימים היא לא יצרה איתי קשר וזה מבלבל אותי מאוד. אם מצד אחד היא כל כך שלמה עם זה לא הייתה לה שום בעיה ליצור איתי קשר כי הריי אחרי שש שנים אנחנו אוהבים מאוד ודואגים אחד לשניה. מצד שני, אולי זה מעין משחק כוח של מי מתקשר ראשון? (כי היא התקשרה בפעם האחרונה למרות שחזרתי אליה שעתיים אחרי).. את לגמרי צודקת בדברייך, אני אוהב אותה ודואג לה כל כך.. אני לא יודע כיצד לנהוג ואם אני אצור קשר עם חברותיה הן יעבירו לה את זה וזה רק יגרום לה לחשוב שהיא צריכה להתמרד בי עוד יותר. שאלתי על הודו - ואני יודע שהיא התנסתה בסמים. היא הייתה נאמנה לי וסיפרה כל דבר ולכן ייתכן והסמים באמת עשו את שלהם.. מה עליי לעשות עכשיו? אני ממשיך קדימה אבל אני מכיר אותה ויודע שאם נוותר עלינו היא לא תסלח לעצמה לעולם... אני דואג לה ומרגיש חסר אונים(מצב קצת חדש לי..)... שוב תודה, רון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עדי... - תגובה

עדי בדיחי
    04/10/2010

הי שוב רון,

אני לגמרי מבינה מה שאתה מתאר, ואתה מלא ברגש אליה וזה חשוב מאוד.
    אני לא בטוחה שמדובר במשחקי אגו, היא בכל זאת התקשרה פעמיים, בכל זאת לא נשמעת לי בטוחה כ"כ בעצמה בסיום הקשר. כל ההתנהגות הזאת היא איזשהו המשך למה שהיה עד כה, ככה זה מצטייר לי.

טיפ קטן ואם תרצה תאמץ אותו- כדאי לקיים כל שיחה , אפילו של כמה משפטים- פנים מול פנים. אני מבינה שאתה רוצה לעמוד במילה שלך שאת נותן לה ספייס, אבל יש משהו באינטראקציה הפרונטאלית בין בני זוג שמשבר שיכולה להוריד כמה מחסומים ולגרום לדברים להיות ברורים יותר. בטלפון זה פשוט מבולבל ולא פעם עמום מאוד. חשוב שתחווה את הבעות הפנים שלה, המבט, הנימה, שפת הגוף מולך. זה יתן עוד קצת אינפורמציה.

נשמע שאכן לא קל לה, שמשהו עובר עליה, לא בטוח שכ"כ מהר היא תתאקלם חזרה, אבל התמיכה שלך וה"אני פה" מאוד חשוב במצבים כאלה. אני לא בטוחה שבכלל ברור לך מה היא מרגישה, או מה אתה מרגיש- ז"א אתה יכול קצת להזדהות עם המקום המבולבל שלך, היא מבולבלת ולא ברורה וכך גם אתה, עם עצמך. וזה לא קל.

אני חושבת שכן כדאי ליזום שיחה משמעותית איתה, פשוט ככה. לשים הכל עד השולחן, עברו כמה ימים ואולי בכל זאת יש מקום לדבר (לא על חזרה, אלא על "אני עכשיו כחבר טוב שלך, רוצה לעזור לך , בואי ננסה יחד לחשוב איך נגרום לך להרגיש טוב יותר, מה את זקוקה"). ז"א בכלל לצאת מהמשוואה שיש ביניכם מחויבות, נסה להיות בעמדה התמיכתית, המכילה, כמו משענת. אולי זה פחות יאיים לעת עתה ויוכל לקרב אותה ולגרום לה לשתף עוד קצת.

אני די משוכנעת שלעישון יש קשר לזה, והדבר שאתה יכול לעשות זה פשוט לתת לה את התחושה הברורה שאתה איתה, כידיד טוב, כחבר, הקשר הרומנטי "בהקפאה" עד שיהיה ברור שהיא מתחילה לחזור לעצמה. תציע לה ללכת יחד לתמיכה, או לכתוב לך מכתב או כל דרך שתוכל לסייע. כל הזמן תשדר לה שלא על חזרה לקשר רומנטי אתה מדבר (אלא אם כן היא יוזמת את זה ואז זה מבחירתה) אלא על "חזרה למוטב". ננסה את זה.. אולי זה יתן עוד קצת לתמונה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובה

רון
    05/10/2010

עדי, שוב תודה. למען האמת, בימים האחרונים אני משתדל להתייעץ עם הרבה אנשים שאני מעריך כאנשים חכמים ומלאי ניסיון בזוגיות - את היחידה שמאמינה שטוב אני אעשה אם אנהל איתה שיחה משמעותית. אני נוטה להסכים איתך אבל מכיוון שבשיחה פנים מול פנים אני מרגיש שיהיה לי קשה לדבר איתה כמו שצריך ובאמת לתמוך בה כפי שהייתי רוצה מבלי להכניס את הפן הרומנטי לנושא חשבתי לכתוב לה מכתב - לא אימייל :-) .. לשבת ולכתוב בדיוק את כל ההרגשה ושתדע שאני פה ושהיא יכולה באמת להישען עליי במידת הצורך. מכתב גם יהיה דבר שברגעים קשים היא תוכל לפתוח אותו לקרוא אותו בשנית ולהיזכר בכך שהיא לא לבד.
    אני מרגיש בימים האחרונים שהיא במעין מלכוד. היא הריי אמרה שהיא רוצה זמן לבד ואני יודע שכשבן אדם אומר משהו לעיתים הוא מתאמץ לשכנע את עצמו בדבר כי קשה לרדת מהעץ ולחזור בך מדברייך. כן, אני מודע לעניין שייתכן שמדובר במשאלת לב שלי הרבה יותר מאשר בדבר שיש לו תפיסה במציאות. אני באמת מתלבט בין מכתב ובין ליזום פגישה פנים מול פנים. בכל אופן, לדעתך לא כדאי לחכות עוד קצת? עברו רק שבועיים. בתחילה אמרתי לעצמי שכשיעבור חודש אני אשלח לה את המכתב.
    לצערי, הגעתי למצב שאני לא יודע כיצד לנהוג איתה וזה מוזר כי מדובר באדם שהכי חשוב וקרוב לי בעולם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להקשיב לעצמך

עדי בדיחי
    05/10/2010

הי רון,

מעניין שהסביבה חושבת שלא כדאי ליזום איתה שיחה. אנחנו לא מנהלים את המחשבות, במצב כזה לפחות, ממקום של אגו- מי נופל ראשון. פה מדובר במצוקה אמיתית, ומכיוון שאתה האדם הכי קרוב אליה, יהיה עדיף לנסות להפריד בין האני הרומנטי הפגוע לבין האני האנושי החבר שמכיר אותה כ"כ טוב, 6 שנים!

אם במכתב אתה תרגיש טוב יותר וקל יותר לפנות אליה, עשה זאת, זאת אופציה שהיא יותר ניטרלית- מצד אחד אין ניתוק תקשורת, מצד שני יש פה משהו אישי ואמפתי אליה. כשאני אומרת לא להכניס את הפן הרומנטי- אני לא מתכוונת להכניס אוירה ידידותית, אלא פשוט לנסות לנסח את כל השיחה בנימה דואגת ואכפתית, כאשר לא משנה מה יקרה עם גורל הקשר הרומנטי. כרגע יש כאן מצוקה לא פשוטה שלה ואתה מרגיש אחריות מסוימת, ובצדק, עם האהבה והדאגה שלך- לבדוק מה קורה ולראות איפה אתה יכול לעזור. את האופציה לחזרה לקשר רומנטי או לא הייתי משאירה נכון לעכשיו רק אצלה.

אני יודעת שקשה לפעמים לא להקשיב למי שמכיר מסביב, אבל אני מרגישה שאתה בפנים באמת יודע מה צריך להעשות ומה טוב יהיה לעשות מולה, רק אתה מכיר אותה כ"כ טוב. ולכן אם הלב שלך אומר לעשות משהו, על אף הדעות הרבות מסביב, פשוט עשה אותו. אם מרגיש לך נכון לדבר איתה או לכתוב לה- תעשה את זה. בשורה התחתונה, בכל דרך תקשורת שתבחר המסר צריך להיות מובן: אני פה בשבילך ואנחנו צריכים למצוא דרך לעזור לך לעבור את התקופה הזאת.

אם נסתכל קדימה, ונראה שאולי יש מצב שתחזרו להיות יחד- התמיכה שלך בתקופה הקשה הזאת שלה, המוכנות להיות שם ופשוט להכיל אותה-תהיה זיכרון מאוד חשוב לקשר ולחיזוק הזוגיות שלכם.

אני יוצאת לחופשה עד מוצ"ש, מקוה שהדברים עד אז יקבלו תפנית טובה. אם תרצה תוכל גם לשלוח מייל ואענה כשאחזור. הרבה הצלחה וישר כוח על המסירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו כל שנשאר לי זה לחכות...

רון
    09/10/2010

עדי שלום שוב,
    באמת הקשבתי לעצמי והחלטתי לכתוב לה מכתב. במכתב ציינתי שאני פה ושקשה לי לחשוב שעוברת עלייה תקופה קשה והיא לא יודעת שאני פה בשבילה. הצעתי שאולי היא תכתוב לי מכתב ותרשום שם ת מה שעובר עליה במידה וזה יותר נוח לה ובכלל בגדול ציינתי שאני כותב את המכתב כידיד\חבר טוב שדואג לה. כתבתי גם שהיא נורא חסרה לי ושאני מתגעגע. לא רשמתי שאני אוהב אותה ולא רשמתי כמה שלי קשה למרות שבאמת כך הוא המצב. הבהרתי מעל לכל ספק שאני פה בשבילה ושהיא יכולה להישען עליי במידת הצורך. למרות שאני מאמין שהיא כבר קיבלה את המכתב היא לא יצרה איתי עדיין קשר ואני מודע לאופציה שייתכן והיא לא תיצור איתי בכלל קשר. אני לא מבין מה עובר עליה וקשה לי עם המצב הנוכחי שבו אני עומד באוויר בזמן שהיא מבולבלת וממשיכה הלאה. אני מחכה לשיחה ביננו גם אם זה יסגור את הגולל על מערכת היחסים ביננו. אני מקווה שלא כך יהיו הדברים. כעת, כשאני יודע באופן וודאי שהיא יודעת שאני פה בשבילה ושהיא יכולה לפנות אליי במידה ותרצה כל שנשאר לי זה רק לחכות ולקווה שתחזור לעצמה בקרוב... אני אעדכן בהמשך ובינתיים מנסה להיות אופטימי. שוב, תודה רבה לך עדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו כל שנשאר לי זה לחכות... - תגובה

עדי בדיחי
    10/10/2010

הי רון,

עשית נכון. אני מקווה שהכל יסתדר בסופו של דבר ודברים יתבהרו. אנחנו כאן אם תרצה לעדכן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה