מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה קרה לאשתי?אנונימי13/09/2010
אשתי כבת 53 לאחרונה שמה דגש יותר מידי על מראה החיצוני. זה יפה שמתופחת, גם אישה יפה ונאה, אך לכל דבר יש גבול. לפני שבועיים, הפתיע אותי ועשתה עגיל קטן על האף. הייתי בשוק, בגיל הזה?. אמרתי לה: שאני לא רואה בעין יפה לשים עגיל על האף, אבל אם טוב לך גם טוב לי. אך בתוך תוכי אני מתבייש ולא רואה את זה באור חיובי. מה גורם לאישה בגיל הזה, שהיא כבר סבתא לעשות עגיל באף?!?! האם זה נראה לכם נורמלי????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתין לתגובה
אישה13/09/2010תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחפש
שמחה14/09/2010ידידי היקר
חפש מי יכול לגרום לה לתפח את עצמה ויותר מזה להיות שוב צעירה
בעל ניסיון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללכת בקו שלה
עדי בדיחי14/09/2010הי אנונימי,
אשתך כנראה מחפשת חידושים, ריגושים. ובגיל הזה כנראה עולה הצורך להרגיש עדיין מושכת, מיוחדת, מעניינת.. אולי אפילו אותך? נסה דווקא לפרגן ולעודד, ואולי לתת תשומת לב מסוג אחר- קצת לשנות את האוירה בבית, את הבילויים, לנסות דברים חדשים (במילים אחרות להמשיך את הקו שלה), ואז אולי היא תנסה דווקא פחות להתבלט מולך, כי היא מקבלת את תשומת הלב שזקוקה.
הרבה פעמים זה רצון ש"תראה אותי" לכן היא בולטת. מעבר לכך ייתכן ויש צורך שלה, אישי, פנימי, להתנסות בדברים חדשים, לקבל פידבק על החזות שלה ולהרגיש מושכת ומעניינת. אם אתה תיתן לה את זה- היא תרגיש טוב. תן לה פידבק על כך ותיזום דברים חדשים איתה, כי נראה לי שזאת השורה התחתונה שלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהלן..אני12/09/2010
לא היהי לי קשר אף פעם לטווח הארוך ולא קיימתי יחסי מין.
אני כרגע במהלך שירות צבאי... ויוצא לי בזמן האחרון בחודשיים האחרונים לצאת לדייטים
אני בחורה שנראת נחמד אני חושבת ואף פעם לא קרה שגבר לא מתקשר אליי אחרי דייט ראשון...
במהלך כל השנה לא יצאתי עם אף אחד ולפני כחודשיים התחלתי להתנסות בדייטים שונים ...
ושמתי לב שגברים פשוט אחרי הדייט הראשון לא חוזריםאליי דבר שאני לא רגילה אליו.... וזה מתחיל להעיק עליי ולגרום לי להרגיש כאילו אני לא בסדר או שאני משעממת, או שאני לא יודעת מה... פשוט מסיקים מסקנות משלהם ולא מתקשרים אליי בחזרה.. זה מוזר לי וזה חדש לי...ואני לא מבינה למה
אני דווקא אשת שיחה נחמדה...אני זאת שמשתעממת בקלות... אם כבר ואני זאת שלא אחזור לגבר... אבל... הפוך?....או שנרתעים ממני או שאני משעממת או שחושבים שאני לא רצינית... או מרוב שאני רוצה להראות ביטחון אני מראה ההפך....אני כבר לא יודעת 5 פגישות שונות... ואין קול ואין עונה מאף אחד....
אוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנסויות חשובות
עדי בדיחי14/09/2010הי לך,
ייתכן ומה שאת חווה קשור דווקא לגיל שלך ולמסגרת בה את חיה היום. אז היית בתיכון או במערכות חברתיות שמבוססות על חוויות לימודים, שזאת מסגרת בפני עצמה. בצבא זאת מסגרת שונה וייתכן ואלו אותם פוגשת הם גם שונים. הן נפשית והן ביולוגית. בגיל הזה עדיין מחפשים מה רוצים, עדיין לא מתיישבים לגמרי- זה גיל של ניסוי וטעיה, ותהייה... כמו כן יש את ה"לא רוצה להראות שאני רודף או רוצה מדי כדי לא להיכוות", בעוד בגיל צעיר יותר יש נטיה ללכת על כל הקופה ו"מה שיהיה יהיה" ולו רק כדי לחוות את ההתאהבות המיוחלת- ולהסתכן.
מעבר לכך, בצבא- יש את ההכרח הזה להישאר עם אותם חבר'ה תקופה ארוכה (כשנמצאים באותו מקום), ואולי אם יצא לך לחוות את התחושות האלו של הדחיה במסגרת הזאת- ייתכן וזה גם קשור.
בגדול, מה שאת מתארת הוא לא מוזר או חריג. דחיות ועוד בבליינדייטים זה דבר שבשיגרה, אי החזרות האלו בטלפונים וכו'- לצערנו זה קורה כל הזמן. והנה, גם את לא תמיד מחזירה טלפונים- כך שזה קורה לך וזה קורה לאחרים..
אם את מרגישה שיש משהו בך שאת רוצה לשפר ואת באמת באמת חושבת שיש משהו שמפריע לך- הייתי ממליצה לנסות לזהות מה זה- האם שאת משדרת חוסר רצון כדי לא להיפגע, האם את משדרת ביטחון מדי, האם את לא מקשיבה לזה מולך (הכל השערות). ואם את אמיצה- אולי פעם אחת שווה להתקשר לאותו בחור שלא חזר, רק לשם המחקר, ולשאול אותו מה הסיבה לאי חזרתו ואם יהיה מספיר כנה- אולי יספר לך משהו חדש.. קשה לעשות את זה אבל זכור לי מעברי ונסיוני שזה יכול לקרות.
אולי כדאי לנתב את ההרגשה הזאת לתחושת אתגר- אולי תהיי את המובילה ואת זאת שתיזמי המשך קשר. היום לא מצפים דווקא מהגבר, בטח שלא בגיל כה צעיר, לחזר.. נסי להיות בצד המחזר היוזם, ואז גם תהיי זאת שמושכת בחוטים ולשלוט יותר על מה שקורה.
כך או כך -זה ניסיון חשוב עבורך, להתנסות ולחוות עוד דברים, כן להיות בטוחה בעצמך שמי שיתאים הוא זה שישאר ויראה רצון. אין לי ספק שכל ההתנסויות האלו מביאות אותך למקום חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי חג שמח
..אני21/09/2010קודם כל תודה רבה לך.... וחג שמח
האמת שכבר ניסיתי בעבר ליזום ולשאול... למה לא חזרת אליי? וכו'...
הבנאדם אמר שלא התגבר על החברה שלדעתי זה שטויות ורוצה שנישאר ידידים.. ובכלל לא מתכתב איתי....חירטוטים.. לכן אני מפחדת לנסות שוב.. אני לעשות בדק בית אצל עצמי כל הזמן כי חשוב לי הביטחון העצמי. ..אז אולי אני יותר מתעסקת בזה יותר מידי? ואז רואים את זה? ...לא יודעת...אני מקווה שכמו שאמרת זה באמת טבעי אבל בשבילי לחוות דחייה... לוקח אותי הרבה צעדים אחורה.... אם אני מתקדמת ואז חווה דחייה זה הרגשה נוראית.. ובכלל דחייה במובן הזוגי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אהבה ישנה שחזרהאלינור12/09/2010
נשואה 4 שנים, לאדם שהאהבה לא הייתה על ההתחלה, לא הייתה התאהבות עצומה אלא יותר קשר ואהבה שנבנתה עם הזמן...
לפני שנים - 15 בערך היה לי חבר, נפרדנו ואח"כ היינו שנים בקשר של און אנד אוף..לפני 7 שנים בערך הוא התוודה שכל הזמן הזה אהב אותי ולא הפסיק לחשוב עלי אבל אז נסע תקופה לחו"ל. כשחזר קצת השתנו החיים והנסיבות ולא היינו יחד, נוצר נתק ואחרי זמן הכרתי את בעלי והכל זרם.
כל הזמן הזה לא שכחתי אותו ואהבתי אותו עם תחשוה חזקה של פספוס. לפני כמה חודשים הוא חידש איתי קשר והתוודה שעשה טעות ושהוא לא ישכח אותי. שנינו מרגישים פספוס אבל יודעים שכרגע זה לא אפשרי. מצד שני לא רוצה להוציא אותו מחיי. מה עושים???? אני מבולבלת, ואני אוהבת אותו אבל גם את בעלי - בדרך שונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובות גם מכם....
אלינור13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהתרגש או להמשיך יציב
עדי בדיחי14/09/2010הי אלינור,
מתנצלת על העיכוב.
זה קורה להרבה, קשר מרגש מהעבר פתאום חוזר, ואיתו כל הזכרונות והריגושים. כאן את מוסיפה מימד נוסף- ההתאהבות שלא כ"כ קרתה לך עם בעלך וזה לדעתי מה שקשה- התחושה שזה התפספס או לא קרה עם הבעל אבל קרה בגדול עם האקס.
אני מציעה לחשוב טוב על ההשלכות- לכל קשר יש את סוף ההתאהבות ותחילת האהבה, לחלק מהזוגות זה קורה מיד ולחלק אח"כ, אבל זה בטוח קורה. אני לא יודעת מה היה קורה אם התחתנת עם האקס ולא עם זה הנוכחי, סביר להניח שגם שם, כמו בכל זוגיות- היו קשיים.
עם בעלך את תארת לדעתי משהו יציב יותר, שנבנה לאיטו אבל ללא זיקוקי דינור, ועם האקס- היו הרבה מתחים- פרידה, חזרה, חו"ל, מרחק, מיסתורין.. השאלה במה את בוחרת: לעשות סטופ לחייך היציבים והידועים וללכת על המסתורין והאקשן? או להישאר כפי שאת ורק "להתרפק" על זכרון העבר אבל לא מעבר לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי עדי
אלינור15/09/2010תודה על התשובה. אני יודעת שאת צודקת, הבעיה שעם בעלי החיים יציבים אבל לא ממש, כי יש הרבה מריבות וחוסר הבנות, עם הקשיים אנחנו בונים את היחסים. גם אני לא יודעת מה היה קורה אילו.... אבל לא מסוגלת כרגע להרפות. אני לא מעוניינת להכנס למערכת רומנטית איתו בגלל שאני נשואה, והוא לא שוכח את זה, כאילו התחלנו קשר ידידותי כרגע, אבל מפחיד אותי בו זמנית.....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיתות על היחסים עם הבעל
עדי בדיחי16/09/2010הי אלינור,
זה בסדר שזאת החלטתך, אבל זה קצת להתקרב לאש יותר מדי. כי כשיש מול האקס אינטראקציה שמפצה איפשהו על היחסים מול הבעל- זה יכול בסופו של דבר להפוך לרומן אסור.. גם אם זה לא בפועל - אלא בתחושה- לדעתי זה לא נכון.
את באמת צריכה לבחון את הקשר עם בעלך לעומק, ולחשוב טוב איך את רואה איתו את הקשר גם בשנים הקרובות. יתכן והאקס הוא רק פרוז'קטור על היחסם עם הבעל שבא לאותת שלא כ"כ טוב לך, ואיך לפתור את זה. אפשר ללכת לטיפול ולעבוד חזק על הקשר, ואפשר לוותר מראש .. קחי את הזמן לחשוב ואם את צריכה להתייעץ מקצועית עם מישהו- עשי זאת, גם ברמה הפרטנית (ז"א שרק את תלכי). אולי זה ישפוך אור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לישון עם האויב....שרית12/09/2010
אני בת 43 נשואה פעם שניה מזה 8 שנים עם גבר שהגדרתי אותו אהבת חיי. מנשואיי הקודמים יש לי 2 בנות גדולות. מזה 3 שנים בעלי הודיע לי שלא מעוניין יותר ביחסים אישיים איתי ושאין להודעה זו כל בסיס כמו אישה אחרת או גבר, או כל דבר אחר, פשוט הנושא הזה לא קיים יותר. היחסים שלו עם הבנות שלי קשים ותלוים תמיד במצבי הרוח שלו. קורה להם באוזניי בשמות כמו מנוולות, חרות, אגויסטיות, פרועות וכו.... כל הדברים האלה לא נכונים בגלל שהוא רואה אותם בפריזמה של המחלה שלו מניה דפרסיה. לפני שנה הינו על סף גירושין ואני הובלתי את המערכת לטיפול ומעט הצלחנו לפחות לשמור על רמת דיבור ויחסים שקטים בבית. בימים האחרונים שוב חזרנו אחורה. אני לא יכולה לשמוע את הדברים שהוא אומר על הילדים שלי. הסבלנות שלי הגיע לסוף...אני לא יודעת מה לעשות??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחבר למקום שלו
עדי בדיחי12/09/2010שלום שרית,
את מתארת מצב מאוד מאוד קשה, וכל הכבוד לך על הרצון שלך כן לשפר ואף להביא, בתקופה מסוימת, לרגיעה.
עיניין המחלה מאוד משמעותי כאן. כפי שאמרת הסביבה תלויה בעוצמות מצב הרוח של בעלך. אם הוא במצב רוח מאני- זה יכול להיות טוב, זה יכול להיות גם חסר שליטה, ואני בטח לא צריכה להוסיף- את מכירה מקרוב טוב ממני. ואם במצב רוח דיפרסיבי- זה יכול להיות "שקט", וזה יכול לבשר על המכה הבאה...
אני לא הייתי מצפה לשינוי גדול, ולא כי אני לא מאמינה בשיקום- אני מכירה את תחום בריאות הנפדשמקרוב ומאמינה רבות בנושא הזה. אבל- כשמדובר באדם לא מאוזן, באדם שכדי לעשות תהליך אמיתי ומקדם- צריך קודם כל לגשת לטיפול אישי (ורק אח"כ זוגי אם יש לזה מקום), הקללות ומצבי הרוח רק משקפים את התסכול שלו. התחלת את ההודעה בחוסר החשק שלו ליחסי מין- גם זה קשור ומשקף את מה שקורה בתוך הנפש- חוסר החשק האמיתי בפנים, חוסר האיזון. נסי לחשוב כי יחסים אינטימיים יכולים לחשוף אותנו הן פיזית והן נפשית, את הפנטזיות והמאוויים שלנו.. הוא לא רוצה להיות במקום הזה- זה קשה לו מדי. ולכן חתך. זאת דעתי.
לסיכום, חשבי עד כמה את מוכנה לקבל אותו פשוט כפי שהוא, לתמוך בתהליך אישי ולחזק את הכיוון הזה. זאת מחלה שאפשר לאזן תרופתית בעיקר, תוך מתן תמיכה ע"י שיחות עם מטפל מקצועי. אבל את צריכה להיות מאוד סבלנית כדי לראות תוצאות, בעתיד.
אם יש לך קשר עם הבנות שלו, הייתי גם מאפשרת גם להן, את המקום להוציא ולפרוק, אולי ע"י מתן מידע ואינפורמציה על המחלה ועל מה שהוא עובר, ממקום של כעס כלפיו, אם יש כזה, יוכלו לנתב עצמן למקום של אמפתיה כלפיו, ז"א לחבר אותן למקום הכואב- כמה זה כואב להתנדנד בכזאת עוצמה בין מאניות- חוסר שליטה מוחלט, לדיכוטומיה השניה ללא בקרה- דיכאון קשה מאוד ומחשבות קשות. נסי לחדד מולן את חוסר השליטה שלו כאשר מקלל, ולהראות גם כלפיהן אמפתיה למה שחשות.
מאוד חשוב להעביר מסר זה לבנות שלו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה איך לתיחס לעניין..הילי11/09/2010
שלום. אני צעירה בת 30 שמאורסת לבחור בן 37. אנחנו כחודש לפני החתונה ובעקרון חיים בארה"ב כבר שנים רבות, אך רוב המשפחה וחברי הילדות נימצאים כאן בישראל לכן החלטנו להתחתן בארץ. היגענו לכאן לתקופה של 3 חודשים, עד לחתונה, ומאז שאנחנו בישראל, בעלי לעתיד לא מפסיק לנסות ליצור קשרים דרך האינטרנט עם "ידידות" מתקופת התיכון, חברותיהן ואחיותיהן בטענה שהם מכירים עוד מימי הילדות (למרות שלא היו בקשר 20 שנה..) ובתירוץ שאנחנו צריכים כמה שיותר מוזמנים לחתונה. א. אני יודעת שזה רק תירוץ, כיוון ש-90 אחוז מה"חברים/חברות" הללו שהוא פתאום יוצר איתם קשר חודשיים לפני לא יגיעו לאירוע, ב. אני לא מבינה למה הוא מחפש "ידידות" חדשות כביכול, שנינו מבינים ויודעים את הגבולות המקובלים (על שנינו, כן, זה הדדי) שלא מוסיפים פתאום "ידידים" או ידידות חדשים, על אחת כמה וכמה אם הם רווקים, אז ברור שזה "נחמד" שיש תירוץ שכיביכול אלה לא ידידות "חדשות אלא עתיקות יומין. עלי זה לא מקובל. השאלה היא כיצד אני מעבירה לו את המסר מבלי לעשות עיניין גדול מהנושא?? אני מרגישה מוזר אבל זה באמת מפריע לי. במיוחד לאור העובדה שאני מסוגלת לחדש קשרים עם פי 10 יותר "ידידים" בני המין השני מתקופת התיכון שמאוד ישמחו לחזור להיות איתי בקשר, אבל משום מה אין לי עינין בכך ואני בהחלט לא מבצעת... גברים אחרים לא מענינים אותי. אני מרגישה כאילו הוא "מחדיר בי מוטיבציה" (שהיא מאוד שלילית ולא רצונית אצלי) לחזור וליצור קשרים עם גברים מהעבר... למה אני צריכה את זה בכלל?? מה עושים???? בבקשה עזרה.. תודה מראש וחג שמח!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן לזוגיות טובה לפני החתונה
דפנה ולדמן12/09/2010שלום לך.
אתם שלושה חודשים לפני החתונה ואת מעלה הרהורים ושאלות על אמון הדדי, צורך של בן הזוג ב"ידידות חדשות/ישנות", וכיצד התנהגותו משפיע עליך. עכשיו, כשאתם לפני החתונה, ניצב בפניכם אתגר חשוב ובסיסי לזוגיות טובה. והוא, היכולת לשוחח על הנושא בפתיחות, כנות, וללא דרמות.
דברי איתו בכנות, על איך שאת מרגישה ומה זה עושה לך, כשהוא מנסה לחדש קשרים מהעבר.
אל תאשימי אותו, אל תתקפי. הביעי את רגשותייך בעניין, ואפשרי לו להסביר את עצמו.
באמצעות דו שיח נכון תוכלי לברר את טיב היחסים ביניכם. בהצלחה!
דפנה ולדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל עצהאבי10/09/2010
מזה כ 4 שנים אני נמצא בזוגיות .
בגדול היחסים מאוד טובים ,אני ממש אוהב ומעריך את בת זוגתי שתחייה ... :-)
מזה כשנתיים ,מצב יחסי המין שלנו בכי רע לטעמי (פעמיים בחודש לכל היותר )
דברתי עמה על כך רבות, בהתחלה טענה שאני לא עוזר בבית החלטתי שאני לוקח על עצמי ונהייתי מר ניקיון -לצערי המצב לא השתפר .
אח"כ טענה שאני לא רומנטיקן ,החלטתי לקחת את הרומנטיקה כמה צעדים קדימה ונהייתי רומיאו משום מה גם זה לא צלח
החלטתי לקחת עוד צעד וללכת לטיפול זוגי אך משום מה זה לא נשא פרי
בגדול אני מתרשם שזוגתי נטולת חשק ואני נמצא בפני צומת מרכזי בחיי ,אנחנו דיי מדברים על חתונה ואני לא יודע אם אני אוכל להתמודד עם המצב לעולמי עד
אשמח לשמוע חוות דעת חשוב לציין שאני באמת באמת אוהב אותה אין לי כוונות לבגוד ואו לשלם על סקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיניות טובה חשובה לזוגיות טובה
דפנה ולדמן12/09/2010שלום לך,
חיי מין טובים, אשר בהם שני בני הזוג נהנים ומסופקים, הינה בהחלט אחד הפרמטרים החשובים להצלחה של חיי נישואין וזוגיות טובה לאורך זמן.
ניתן להבין ממכתבך שבשנתיים הראשונות היו חיי המין שלכם טובים יותר, והשיבוש חל בשנתיים האחרונות. לכן כדאי להבין מה השתנה. ייתכן שההורמונים של ההתאהבות שהיו קיימים בשנתיים הראשונות בינכם פשוט התפוגגו עם הזמן (כפי שבדרך כלל קורה)? ואתם צריכים ללמוד ביחד כיצד לעורר, להחיות ולשמח את הזוגיות שלכם לאורך זמן? ייתכנו סיבות נוספות, אישיות מצד בת הזוג, או שקשורות לשניכם.
כמו כן אתה מציין שניסיתם טיפול זוגי וזה לא עזר.
ראשית, ייתכן שטיפול זוגי אחד לא יצליח ואחר כן.
שנית, כדאי הפעם לשקול מטפל זוגי שמומחה גם בטיפול מיני.
בהצלחה!
דפנה ולדמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבי יקירי....
שרית12/09/2010יחסי המין הם ה"דבק" של הזוגיות וכמו רהית או כל דבר ש"דבק" מחזיק או מחזק אותו בלי זה זה יגמר מהר אם זה לא נגמר כבר.....
נשים (ואני אישה) לרוב לוקחות את הגבר כמובן מעליו וחושבות שחתונה או ילד יעשה שהגבר ישאר לנצח. טעות טעות טעות...שום דבר לא מובן מעליו ועם כבר רק כחברים אחרי רק 2-3-4- שנים כבר אין מין....אז מה יהיה אחרי ילד 2-3-? הסיבה היא לא בעזרה שלך בבית או בזר הפרחים הסגול עם פסים ובדיוק אתה תקנה ביבוא מחו"ל במיחד לזוגתך אלה ביחסים שלכם וברצון של "הגברת" להיות להמשיך להיות "שלך". המלצה? לא למהר לרב...אפילו שהשעון דופק. אין למהר לכלום כי אחרכך...הכאב והכסף והפצעים שום זמן ושום שעון לא ירפא. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הזמן שהקדשתן
אבי13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה רגשית.שירלי10/09/2010
דורית שלום.
ראשית אני מודה לך על התייחסותך למכתבי.
שנינו בני 43.
הוא מצידו היה מחזיר את המצב לאחור לו יכל.. נראה על פניו שמיקומו לא נוח. ואצלי היתה לו תחושת בית של ממש עם חופשיות שלא קיימת אצל הוריו!
הוא יודע שהמצב בנינו מבחינה זוגית לא יהיה וזאת מאחר ובביתו זרע המון רוע לגביי בתקופה שהיה כעוס. על פניו נראה שהוריו מאוד משפיעים עליו והוא לא יתמרד נגדם .
אני לא יודעת אם להמשיך קשר זה כידידה או להתנתק לגמרי.??
ציינתי שיש לו הודעות אלי אחת ליומיים בהקשר של געגוע אך חייו ממשיכים. מה גם שאמר לי "העולם ממשיך" יהיה בסדר...
האם להמשיך בקשר ?
או להניח לו ולהתמודד עם הכאב של הניתוק עד שהזמן ירפא??
תודה מראש על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להישאר באשליות
דורית כהן16/09/2010שירלי יקרה, לפני שעניתי לך קראתי שוב את הודעתך הראשונה - חבל שלא שירשרת את ההודעה השנייה, זה עוזר גם לקוראים שלנו.
מנקודת המבט שלי - כמובן מבלי שיהיה בידי מספיק מידע (ואין לי כלום מן הצד שלו, כי הוא לא כתב כאן כלום) - אין כאן מספיק אהבה מצידו והוא כבר נע הלאה ולא רואה בקשר ביניכם אהבה אלא ידידות. יש בו כנראה משהו חם ומעניק כלפי כל העולם, כמו כלפי הוריו שחשוב לו לרצות אותם. מן המקום הזה הוא ממשיך להעניק לך - סמסים לפני השינה ועוד...ואת ממש ניזונה מן הנתינה הרגשית שלו וקשה לך להתנתק מכך.
אם חשוב לך למצוא זוגיות חדשה - עליך להתנתק וללכת הלאה, ולא להשלות את עצמך שמשהו כאן ישתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושים שפחד גובר על אהבה ???א10/09/2010
שלום רב,
הסיפור שלי ארוך ומסובך ולכן אתמקד בעיקרי העלילה ...
היה לי חבר כמעט 4 שנים, נפרדנו, לי היה חבר ולו היתה חברה כחצי שנה , החלטתי שאני רוצה לחזור אליו, חזרנו לפני כחצי שנה, עברנו לגור יחד כ4 חודשים, ולאחרונה שוב לקחנו פסק זמן ...
שורש הבעיה העיקרי הוא שחברי פגוע, כועס ולא מצליח לסלוח לי על שהחלטתי להיפרד ממנו, הוא עבר תקופה מאדדדדד קשה בגללי, היה בדיכאון כמה חודשים לאחריה, הותירה לו טראומה רצינית שהשפיעה גם על המערכת יחסים הבאה וגם עלינו .....
עלי לציין כי הוא לא הפסיק לאהוב אותי מעולם, אוהב אותי מאדדדדדדדדד ....דיברנו על חתונה ועתיד משותף ...אך לפני חודש ימים הוא החליט שהוא לא מסוגל להיות איתי, שהוא מפחד להתחתן איתי, מפחד ששוב אעזוב אותו ,מפחד שאתגרש ממנו, מפחד מהעתיד איתי ..טוען להיות איתי זה לקחת סיכון גדול כי הרי כבר עזבתי אותו ...
חשוב לי לציין כי דיברנו רבות על חתונה, והוא כמעט הציע לי להתחתן, הלך לקנות טבעת אך קיבל פיק ברכיים. בנוסף, האקסית שלו משגעת אותו לחזור אליה ....
ניסיתי לשכנע, לעודד, לתמוך עשיתי הכללללל ,הייתי בטוחה שברגע שעברנו לגור יחד פתחנו דף חדש אך מסתבר שלא ...הוא אומר לי שזה פחד שהוא צריך לפתור עם עצמו ..שהוא לא מצליח ומחכה שהוא יעבור לו לבד ...
הוא טוען שהוא אוהב אותי מאד, מצד אחד לא רוצה להיפרד וכן רוצה עתיד משותף מצד שני הפחד משתק אותו ...הוא לא מסוגל להיות איתי שהוא מפחד מהעתיד הלא נודע איתי..מפחד להישאר גרוש עם ילדים .....ברור לשנינו שאו שאנחנו מתחתנים או שנפרדים ..אין טעם למשוך יותר ...
אני ממש אובדת עצות ......לא יודעת האם להמשיך הלאה ..האם לחכות עוד ....אנחנו כבר חצי שנה- שנה במערבולת הזאת ..הפחד הזה לא עובר ..האהבה שלו אליי זה הדבר היחיד שמחזיק אותי ..
הכי כואב לי שהפחד גובר על האהבה שלנו .....
האם אפשר להתגבר על פחד כזה ???????? האם זה יעבור לו ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות תחושת הביטחון
עדי בדיחי12/09/2010הי א,
אני מבינה מה את עוברת. נשמע שבאמת עשית הכל- ניסית, עודדת, הכלת ותמכת. אין לי פתרון קסם עבורך, אלא לחזק אותך שבאמת עשית כל מה שאפשר.
כנראה שבקשר הקודם שלכם, הוא הרגיש מאוד מוגן ובטוח, ייתכן שאף ראה אותך כדמות המובילה בעולמו, ואולי הפרידה הקשה היתה כ"כ מפתיעה, עד כי לא מוכן אפילו לחשוב על אפשרות לחוות את אותו כאב שוב- במילים אחרות: לבטוח שוב, להתמסר שוב.
אני חושבת שכדאי שתיקחי צעד אחורה. תאפשרי לו זמן.. פשוט תתרחקי עד כמעט ניתוק קשר. תני לו את האפשרות לחשוב שוב, הפעם לבד ללא שיכנועים מצידך. במקביל חישבי את עד כמה את מוכנה (תהיי מוכנה) לחיות עם אדם שלא בטוח בקשר איתך, וכל פעם חושש שתלכי לו, שתנטשי אותו? בכך גם גורם לך, לא במתכוון כמובן, להמשיך את מעגל הבושה, האשמה, והרי שעשית את חשבון הנפש שלך הלוך ושוב.. וחוזר חלילה..
השכנוע מעייף. תני לזה זמן. עשית את שלך וכדאי שעכשיו תהיי הצופה מהצד, לבדוק עד כמה דברים באמת יכולים להתיישב עם המציאות שאת רוצה לבנות לך בעתיד- קשר בריא, עם ביטחון ואמון. בלי שני המרכיבים אלו את תחיי חיים קשים מאוד של זוגיות- חיים של תלות, של צורך להתנצל תמידית, לתת דין וחשבון, ואפילו להרגיש אשמה כשזה לא אמור לקרות. אנא חשבי גם על ההשלכות האלו.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהא.
א14/09/2010הי ...
תודה רבה רבה על העצה !!!!!!!!
אני חייבת לציין שעצתך דומה לבני משפחתי, חבריי ובני משפחתו של החבר ..אך רציתי להיוועץ עם גורם מוסמך ....
השאלה היא האם לפרק בינתיים את הדירה שלנו ??? אנ מפחדת לעשות צעד גדול ודרסטי כדי שלא יחשוב שאני מוותרת ושוב עוזבת ואז הרי הפחד שלו יתממש ...
הסיבה היחידה לכך שאני מוכנה לסבול שוב ושוב את ההמתנה מורטת עצבים הזו כדי להוכיח לו שאני לא אעזוב אותו לעולם ...
אני מקוווה מאד שהאהבה שלו תגבר על הפחד התהומי הזה למרות שאני כבר פיסימית ..
אני אשמע לעצתך, ואתרחק ....תודה רבה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחדת להתקרבדניאל10/09/2010
אני דניאל בת 25 והסיפור שלי התחיל לפני שלוש שנים. הכרתי בחור מדהים שהיה ועדיין כל מה שאני מחפשת בבן זוג... הייתה בנינו אהבה מטורפת שנמשכה רק שלושה חודשים עקב נסיעתו לעבוד בחו"ל. הפרידה ממנו הייתה לי מאוד קשה, כלפיי חוץ הראיתי שאני ממש בסדר עם זה אך מבפנים הרגשתי עצב גדול. מפה לשם במשך שלושת השנים התגברתי, שמרנו על קשר דיי רופף של מכתבים, ואפילו הייתה לי מערכת יחסים ארוכה ורצינית. לפני שבועיים הוא פתאום חזר לביקור בארץ (אחרי שלוש שנים שלא ביקר כאן), אני לבד עכשיו ולכן לא היססתי להיפגש איתו. ברגע שנפגשנו כל האהבה שהתחילה אז פשוט צפה, כל הרגשות עלו מחדש, המשיכה, האהבה, הדאגה, כאילו בכלל לא עברו שלוש שנים... אני מרגישה שזה כל כך נכון להיות איתו עכשיו אפילו שאני יודעת שבקרוב הוא יחזור חזרה לעבודה בחו"ל ומי יודע מתי יבוא לבקר שוב.... אני רוצה אותו אבל עם זאת מפחדת שוב להתמודד על הפרידה...... יש לי תחושה מיום ליום שהרגשות מתעצמים ושהפעם זה יהיה יותר כואב וקשה בשבילי.
הייתי רוצה לשמוע את דעתכם.... אולי תתנו לי נקודת מבט אחרת על המצב.. איך לא לפחד? איך להנות ממה שיש כרגע? ואיך לא להכנס למערבולת שתגרום לי לספור את הימים עד שיחליט לחזור שוב???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אהבה זה כואב...
דורית כהן11/09/2010דניאל יקרה, התאהבות כזאת היא קודם כל משהו מאד מסעיר וכייפי, ואני מאחלת לכל אחד לחוש רגשות בעוצמה כזאת. וכמו שהרבה פעמים כתבתי כאן בפורום, "אהבה זה כואב", כלומר כאשר אוהבים במלוא העוצמה - תמיד מתלווה לכך כאב כאשר נפרדים, או כאשר יש ספק בהמשך היחסים. בעצם מי שמכניס עצמו לאהבה חזקה - חייב להיות מוכן גם לכאב, ואי אפשר לקבל את הטוב בלי הרע.
יחד עם זאת, הייתי מצביעה על נקודה מסויימת בקשר לבחור הזה:
התאהבת במישהו שלא ממש ניתן לממש איתו את הקשר ולבחון אותו בצורה מציאותית. זה תמיד יהיה דרמטי, רחוק מהישג יד, בשונה מקשר עם מישהו מקומי, קרוב, שאחרי ההתאהבות הראשונית מתחילה ההיכרות האמיתית, וכל אחד מגלה את פרצופו האמיתי של האחר. בשלב השני הזה, או שאת אוהבת את מה שמתגלה לך יותר ויותר ואז זה נפלא, או שהמציאות טופחת על פרצופנו ונחשף בן אדם שאיננו אוהבים בכלל. זה שלב הכרחי בכל מערכת יחסים, ובמקרה של הבחור מחו"ל - אין לך הזדמנות לעבור לשלב הזה. שניכם נשארים תקועים בשלב ההתאהבות, שהוא מאוד מרגש ונעים ויש בו גם אותו כאב וגעגוע, אבל הוא לא המציאות.
בידקי עם עצמך אולי יש לך משום מה צורך להתאהב "אהבה בלתי אפשרית". האם זה קרה לך בעבר? אולי שלב ב' כמו שתיארתי אותו גרם לך אכזבות עם גברים אחרים?
ואם זה לא המצב, נסי לבנות איתו קשר משמעותי, שהולך ומעמיק. את יכולה להיעזר בסקייפ המופלא, שזוגות אוהבים רבים משתמשים בו כיום ממרחקים.
בהצלחה רבה, בכל מקרה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכל אחד לחוד ולכולכם בייחד !---בני08/09/2010
שנה טובה ומתוקה.
בריאות איתנה.
נחת מהילדים.
שלום ואהבה בבית.
שלום ובטחון בעולם.
שתכלכלו את צעדיכם בתבונה.
ותראו ברכה בכל מעשה ידיכם.
אמן !
מאחל מכל הלב
בני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בני- תודה שחשבת על כולנו !:))
חושבת09/09/2010שנה טובה,
ושכל מה שאיחלת לנו, ייתגשם גם אצלך לטובה תמיד- ויותר מזה:)
שתהיה לך ולבני משפחתך שנה טובה ומתוקה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחושבת וותיקה-
בני12/09/2010מה שלומך ?
תמיד אמר ולנו, תחשוב טוה יהיה טוב,
נו את מקיימת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבני
חושבת13/09/2010:-) אני מאוד משתדלת לקיים ומזכירה לעצמי שהכל לטובה ושהגדול מכולם תמיד שומר :))
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה בני! שנה טובה.
עדי בדיחי12/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה ריגשיתשירלי08/09/2010
שלום.
לפני כשנה וחצי הכרתי בחור. עברנו לגור יחד בדירתי מבחינתי לא הייתה התאהבות גדולה אך היה משהו שניתן לבנות איתו חיים..
הוא מאוד אהב, פירגן, העניק עד אשר אירע מקרה חמור מאוד שנאלצנו להפרד.
היה נתק מוחלט כחודש ימים.
כיום הוא מתקשר ומבקש ידידות לשיחות ומפגשים על קפה. המפליא הוא שאני מאוהבת בו , הוא כבר "עבר" אותי והיה עם אחרות. שלטענתו "זה לא זה" והוא אומר שלא מחפש קשר רציני בקרוב עם שום אישה מכוון שחייב לשקם את עצמו.
מבחינתי עקב הבעיה שיצר לא יכול לחזור לביתי.
א קשה עם הקשר המחודש .אך אני מוצאת את עצמי מסתקרנת ושואלת אותו שאלות "כידידה" עם מי היה ומתי וכמה ולמה.. הוא משתף.. ומספר .אני לא מראה קינאה רק מידי פעם מציינת שאני לא מסוגלת ללכת עדיין עם אף אחד!
הוא מבקש מפגשים ומבקש לשתף אותי בדילמות ומבקש יעוץ.. "הכל בידידות".
לציין שכשהיינו במערכת יחסים הוא קינא לי מאוד ולא רצה שאהייה בקשר עם אף אחד מעברי.
וכיום פתאום זה בסדר. מכוון שאמרתי לו שקשה יהיה לי להמשיך הלאה כאשר הוא ברקע. אך הוא בשלו שאין בזה רע.
הנשים שהוא פוגש שונות ממני מאוד . אני קיבלתי אותו כמו שהוא. אחרות באות בדרישות ובקשות שאני לא הצטרכתי.הצבתי לו רף גבוה במערכת היחסים מכל הבחינות !
מדוע הוא מבקש לשמור על קשר? האם קיימת אצלו אהבה אלי? או שמחפש משהו אחר. ? לציין שהוא חסר כל ואני מבוססת. אך על פניו נראה שהוא לא צריך ממני חומריות.
הקשר איתו חסר לי בכמה מובנים ..לא יודעת אם מאוהבת ממש היום.? אך הביחד נתן לי תחושה טובה של שייכות למישהוו שרוצה לבנות עתיד ואני נשאבתי לזה באהבה.
לטענתו הרגש שלו ממני דעך מעט עקב המצב והוא נמנע להביע את תחושותיו בהקשר זה.
הוא מוקיר לי תודה על המון דברים שעשיתי למענו ועודני מסייעת בשיחות נפש. מה עלי לעשות? להתנתק או להמשיך עד שידעך.. לא רוצה לפגוע ולא רוצה לחוש החמצה בשיחות איתו מכוון שאני כרגע ללא קשר. זה "ממלא" אותי ..למרות העשייה המרובה שלי בחיים. מסקרן אותי איך ועם מי הולך.. אין סיכוי להחזיר איתו את הגלגל לאחור מכוון שהוא "שרוף" בקרב מכריי ובגד באמון שלי.
לציין שאני בוכה המון על מה שהיה .הוא שולח הודעות לפני השינה שעדיין חושב עלי ומאחל לי לילה טוב. זה מוציא אותי מדעתי..נראה שהוא "מחפש" את האחת ..אך לא מוצא. כאשר היה בקשרים מזדמנים לא היה איתי בקשר . וכיום הוא כן.
סליחה על השורות המבלבלות אך זה מחצין את תחושותיי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלון ההזדמנויות של ההתאהבות
דורית כהן10/09/2010שירלי היקרה, ראשית מאד חסר לי מידע אודות הגילאים של שניכם, זה היה עוזר לי להתייחס.את אכן נשמעת מאוד מבולבלת עכשו, לא יודעת מה את באמת רוצה. אולי כדאי לך להתייעץ על כך עם חברה טובה שאת סומכת עליה.
אבל בסך הכל נראה לי כאן שבעיקר קשה לך לנוע הלאה. כי בעצמך כתבת שמעולם לא היתה התאהבות גדולה וכי הוא איבד את אמונך ואת אמון חברייך. בנוסף על כך - כל הסימנים מראים שאצלו אין אהבה מספקת, כי את משדרת מספיק רמזים שיש לך עניין בו והוא לא לוקח את הרמזים שלך. אולי הוא באמת רוצה אותך בתור ידידה טובה, וכך הוא מעדיף.
אני מאמינה שלהתאהבות יש "חלון הזדמנויות" אשר אם הוא קורה בכלל, הוא קורה כמעט תמיד בתחילת קשר, כאשר פנטזיה ומציאות מתערבבים ומעצימים זה את זה. ככל השמציאות מתבררת, ומכירים טוב יותר את הפרטנר, אז או שההתאהבות משתנה והופכת לאהבה יציבה, כאשר ההיכרות עם בן הזוג מגלה לך יותר ויותר דברים טובים אודותיו, ולא יותר מדי דברים גרועים...או שכל ההתאהבות הראשונית "מתאדה", ויש בעיקר התרגלות ונוחיות, וסתם נשארים יחד...
את דווקא מתארת תהליך אחר - שדווקא כאשר נפרדתם גילית שאת מאוהבת. חישבי על כך שאולי את מאוהבת לא דווקא בו אלא במה שהוא העניק לך בזמנו, תחושה של פרגון, נתינה, אולי את מתגעגעת אל המצב הרגשי שהיה לך כאשר היית איתו, להרגיש נאהבת וחשובה למישהו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשימי08/09/2010
שלום!
אני בחור בן 25.
לאחרונה, הבחורה שאני יוצא איתה, סיפרה לי על ארוע שהיא עברה בילדותה, על הטרדה מינית לא פשוטה מצד קרוב משפחתה.
היא יותר לא מסכימה לדבר על זה.
רציתי לשאול אם יש לי ממה לחשוש מזה, או לברר בהקשר לזה. האם עלולות להיות לזה השפעות שליליות בקשר לזוגיות/משפחה/ילדים שלנו (אםוכאשר) ?
האם יש דרך לראות השלכות מעין אלו, גם בלי לדבר איתה על כך? (היא לא רוצה לדבר על זה). למשל בהתנהגות שונה וכדו'.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעללות מינית שיוצרת טראומה
דורית כהן09/09/2010שימי היקר,
השתמשת במונח "הטרדה מינית" אבל כאשר מדובר בילדים המונח היותר מדוייק הינו "התעללות מינית". כאשר אירוע כזה קורה, בייחוד בילדות, הוא נחשב כטראומה רגשית, ובתור שכזאת משאיר צלקות וסימנים העלולים לקבל ביטוי עכשווי גם בהיקשרות הרגשית של חברתך לדמויות גבריות (בהנחה שההתעללות היתה מצד גבר), וגם באינטימיות המינית - גופנית.
כלומר י ת כ ן שיהיה לה קושי לתת אמון, שתופיע חשדנות, שתהיה אצלה היפגעות מוגזמת מתגובות שלך אליה (שצעירות אחרות היו נפגעות מהם פחות). ייתכנו גם ביטויים של רתיעה מדברים מסויימים בתחום המיני. יחד עם זאת, טראומה מטבעה נחווית באופן שונה ומוצאת את הביטוי באופן שונה בכל אדם. זכרונות ממאורעות מכאיבים עלולים לצוף בשלבים שונים בחיים ולהשפיע על ההתנהלות ומצב הרוח בכל מיני צורות. יש גם תגובות הפוכות למה שתיארתי קודם. זה יכול להתבטא בשמירת מרחק אבל אצל מישהי אחרת - בצורך לתלות מוגזמת ואי מוכנות להישאר לבד ולשמור על עצמאות.
יחד עם זאת, כמעט כל אדם חווה בחייו ארועים קשים שהשאירו בו את חותמם, וחלקנו חווינו אותם כטראומה. זה יכול להיות בתחומים שונים -כמו לחימה, או להבדיל - חרם חברתי, או פיטורים בלתי צפויים, או כשלון במבחן חשוב. כמעט כל אחד נושא איתו צלקות, וקרוב לוודאי שגם לך יש זכרונות ממאורעות שליליים וגם אתה אחסנת אותם אי שם בתודעה שלך. כל אדם סוחב על גבו מטען. אם אתה רוצה לחלק את החיים שלך עם אדם נוסף כדאי לך להביא בחשבון שיש לה מטען כלשהו על גבה, בדיוק כמו לך.
יחד עם זאת, התעללות מינית משפיעה יותר מדברים אחרים דווקא על הקשר הזוגי, כי מעורבים בה היבטים שהם גם מיניים וגם רגשיים מול בן הזוג.
אם וכאשר יצופו אותם רגשות הקשורים לזכרון הקשה ההוא שלה והיא תבחר לדבר על זה היא תוכל להיעזר באנשים שאוהבים אותה ובכלים ובחוסן הפנימיים שלה על מנת להשלים עם העבר שלה, כפי שעושים בדרך כלל בעת משבר.
עוד נקודה חשובה ששווה לשקול אותה: נוצר אצלי הרושם שאתם בתחילת הקשר. עצם העובדה שהיא בחרה לשתף אותך בפרטים כה אינטימיים וחושפניים מעיד שהיא מוכנה לתת אמון ושהיא רואה את הקשר כחשוב לה. מאד יתכן שהיא בוחנת גם את רצינות ההתייחסות שלך אליה, האם תירתע, עד כמה אתה חסון ומסוגל לעמוד לצידה ולא לנטוש, ולא לפגוע בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאביבה05/09/2010
נאמר לי ע"י הורי שאסור לקיים יחסי מין יותר מפעם אחת בלילה ..לאישה ושרק לגבר מותר. האם נכון ? האם האישה באמת יכולה להיפגע מזה? הרחם עלולה להפגע ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פניה לפורום מתאים יותר
עדי בדיחי06/09/2010הי פריצ,
לא שמעתי על זה, האמת. אני מציעה שתפני לגניקולוג או תשלחי שאלתך לפורום "רפואת נשים" - יש בפורטל שלנו פורום כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עולם פנימי עשיר ומרגשיפית05/09/2010
הי,
אני בת 31 נשואה כ-6 שנים. הכרתי את בעלי בגיל 18 והוא הראשון והיחיד שלי מבחינת ניסיון מיני.
אנחנו זוג "שורדים"(כך אני קוראת לזה). מתקדמים בעולם לבד וב10 אצבעותינו (אין עזרה חיצונית הכוונה), עובדים קשה, מטפחים בית יפה ו2 ילדים מקסימים.
בסה"כ אנחנו אוהבים, למרות שרבים לא מעט יודעים בסופו של דבר להסתדר ולפתור את הבעיות.
(כמובן שהפורום לא מאפשר להיכנס לעובי הקורה בנושאים רבים לכן אני כותבת וזה נשמע לי קצת שטחי, אבל בכל זאת..) הכוונה היא שחיי היומיום שלי קשים ומתישים כמו כל אם צעירה ללא עזרה.
אני בנאדם שמסתיר הרבה מבחינה רגשית. אני גם בעלת עולם פנימי ודמיון מאד עשיר. כלומר, אני חושבת ומרגישה בצורה מסוימת אך אומרת אחרת- ועושה את זה במודע. אני מרגישה (ולדעתי גם הוא) שאני רוצה לשמר את מה שיש לנו כי אף אחד לא מבטיח לנו גן של שושנים בחוץ וכו'...אבל..
אני חושבת הרבה על העובדה שחסרה לי התחושה של ההתאהבות הראשונה שוב, להרגיש פרפרים בבטן, להרגיש מאוהבת! לא הרגשתי כך כבר שנים, והמחשבה שזה כנראה לא יחזור לעולם (אם אשאר נשואה לבעלי) קשה לי מאד.
אני נותנת לעצמי לפנטז על הכרות עם גבר אחר(לא מישהו ספציפי אלא באופן כללי אחר מבעלי שאני איתו כבר 13 שנים) התאהבות הדדית וכמובן גם חוויות מיניות (שלא קרו כי הייתי רק עם בעלי ואני גם לא מיישמת אותן, כלומר אני לא בוגדת בו).
אני לא כל כך יודעת מה לעשות עם המצב? האם זה טבעי, נורמלי שארגיש ככה?
או שהגיע הזמן שנפרד ונמצה את החיים שלנו עד תום ונחווה חויות נוספות?
מצד שני, יש פה את הילדים, שאני לא רוצה לפגוע בהם בשום צורה.
אני בטוחה שיש עוד אנשים במצבי, לא ייתכן שאני היחידה שחושבת שלאבד את האופציה להתאהב שוב ולחוות התחלה של אהבה חדשה וסוערת זה קשה מנשוא....
אשמח לשמוע את דעתכן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנוע הבעירה של הבגידות
דורית כהן06/09/2010ע. היקרה, אין לי ספק שיש רבות ואף רבים שמזדהים עם מה שאת כותבת כאן על הצורך הרגשי לחוות שוב התאהבות ופרפרים בבטן, והחשש להתייבש מבחינה רגשית בנישואים מתמשכים.
לדעתי הצורך הזה קיים אצל אחוז מאוד גבוה של הנשואים, גברים ונשים כאחד.
זה הוא המנוע של הבגידות.
בגידות הן לא רק צורך מיני. לרוב זהו צורך לחוות שוב את הריגוש המסעיר הזה שיש מישהו חדש ומלהיב, שרוצה אותך בגלל מי שאתה ולא בגלל שכבר התחתנתם ויש ילדים משותפים ובית משותף.
הבעייה היא שכאשר נותנים לכך לקרות - זה מסכן את הזוגיות ועלול לתת מכת מוות לכל מה שבנית עד כה. מצד אחד זה מתוק מדבש, כל הריגוש הזה, ומצד שני זה פוגע אנושות בבן הזוג שלך ומערער את האמון הראשוני שהיה עד כה.
את מוזמנת לקרוא מאמר שכתבתי על כך באתר שלי בשם "בגידה: אנטומיה של התאהבות ידועה מראש" על התהליכים הרגשיים והשכליים המלווים התאהבות שכזאת.
מצד שני - עם כל הסיכונים - אנחנו חיים רק פעם אחת...הלוואי ואפשר היה לחוות חוויות שכאלו מבלי להסתיר ומבלי לסכן את הזוגיות שלנו.
אולי צריך לערוך שינוי הדרגתי בציפיות ובנורמות של הנישואין, כך שיכילו ויאפשרו את הגיחות הרגשיות האלו של התאהבויות כאלו מידי פעם, שהינן כמו אוויר לנשימה לחלק מאיתנו, ואם בן הזוג היה מקבל זאת בהבנה - זה היה נפלא, לא כן? האם את מסוגלת לדמיין את בעלך מתאהב התאהבות כזאת במישהי? האם את מפרגנת לו שאף הוא "לא יפסיד" את החווייה המעשירה הזאת?
אם את מסוגלת לפרגן לו, והוא מסוגל לפרגן לך - אולי כדאי להתנסות בכך, לטעום את הטעם.
ישנם זוגות שממציאים מודלים פתוחים יותר של זוגיות - בהסכמה - על מנת לחוות מעט מן הריגושים הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאהבות
יפית07/09/2010לצערי זה לא מתכון אפשרי לזוגיות שלנו.
שנינו קנאים אחד לשני ומערכת יחסים פתוחה לא באה בחשבון.
אני גם לא מסוגלת לחשוב על אופציה שהוא יבגוד בי ולכן גם לא בוגדת בו- אני שמה את עצמי במקומו ולא מוכנה להעביר את החיים שלי והמשפחה שלי בדרך הזו.
כנראה שאצטרך לחיות עם ההרגשה. החשש שלי הוא שהיא תביא אותנו בסופו של דבר להתגרש כיוון שהיא תכתיב את היחסים בינינו.
כלומר, בעקבות ההרגשה שלי והפנטזיות אתנהג איתו אחרת: בחוסר חשק, בחוסר סבלנות ...ואגרום לכך שנפרד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשות בחיי נישואיןאורית05/09/2010
שלום, קצת קשה לי להכיל את כל מה שעובר עלי ברגעים אלו והחלטתי קצת לנסות למצוא משיהו שיוכל להקשיב לי ולחוות את דעתו על המצב בו אני שרויה. אני בת 30 נשואה, לבעלי ולי 3 ילדים קטנים. בגיל 15 היה לי חבר במשך 6 שנים לא רצופות כשהבנתי סוף סוף שאין לי עתיד איתו נפרדנו, הייתי מחוזרת מאד, עצמאית, מרוויחה יפה לגילי, שכרתי דירה לעצמי וניסיתי לגלות מי אני, לאחר שנה פגשתי את בעלי שהיה כל הזמן בסביבה (אנחנו מכירים מגיל 10) ונוצר ביננו קשר של ידידות, גיליתי לו את רזי נפשי והתייעצתי עימו על דברים אינטימיים שלימים היו בעורכי. התאהבנו עברתי תהליך של חזרה בתשובה מאהבה והבנתי שהדרך של אבותיי היא הדרך הנכונה בשבילי, היה קשה כיוון שבעלי מאד רגיש וכל מה ששיתפתי אותו נכנס לו חזק חזק בתודעה שלא הרפתה ממנו גם לאחר הנישואין, תמיד דאג להזכיר לי את מעללי נעורי ואת העובדה שהייתי עם גבר אחר לפני החתונה
היו לנו שנים קשות בחיי הנישואין עליות ומורדות אהבה, שנאה, התחזקות וכדומה. יש לציין שהוא קינא לי בטירוף בתחילת הנישואין וזה פג בהדרגה עם טיפולים מתאימים, אולם בכל פעם שנוצרת בנינו מריבה הוא מאשים אותי ואת העבר שלי, את ההורים שלי שנתנו לי כביכול להגיע למצב כזה שהיה לי חבר (שלא תבינו לא נכון גם לו היו בחורות לפני החתונה...), במהלך שנות הנישואין די התכנסתי בעצמי בתחילה חשבתי שאני אשמה אבל אחר כך גיליתי שזה טבע העולם ואין מה לעשות כדי לשנות את העבר, יש לציין שיש ביננו פערים חברתיים אני עובדת במשרד ממשלתי בכיר והוא לא מצא את עצמו בעבודות בחיים (בממצוע מחליף כל שנתיים וחצי עבודה) וגן זה תורם למתיחות ביננו כל מריבה הוא דואג לומר לי שאני יכולה לדחוף את המשכורת שלי..., הוא מתפרץ עלי ועל הילדים בלי סוף, הולך לעשן עם חברים באמתלה שהוא הלך להתפלל... בהמשך אפילו הרים עלי יד ופעם אחרונה שעשה זאת הודעתי לו מפורשות שזו הפעם האחרונה שאני אקבל אותו, והודעתי לו שכבר נפגשתי עם עורכת דין לגבי גירושין והחלטתי לתת לו הזדמנות נוספת בתנאי שנלך לייעוץ זוגי, בהתחלה הוא הסכים ולאחר שקבעתי עם מטפל זוגי הוא התחרט ולא מעוניין לשתף פעולה. עכשיו שוב אנו לא מדברים (עוד לפני ראש השנה) הוא טוען שאני לא מבינה אותו (הוא פוטר מעבודתו בגלל קיצוצים בחברה ומאד מתוסכל מהמצב) ומצפה שאשב ואלטף אותו בזמן שהוא כל הבוקר ישן ובערב יוצא עם חברים, אז זהו נמאס לי כתבתי לו במכתב מה אני חושבת ושאין לי מה לעשות איתו אם הוא דואג להטיח בפני ולהשפיל אותי בלי סוף גם ליד אנשים, אני מרגישה שאני מגדלת לבד את הילדים ונמצאת במקום שאני לא יודעת מה לעשות, לוותר על "כבודי" לנסות להבין אותו יותר ? לעמוד על שלי ? יש לי רצון עז לעזוב הכל ולומר די ניסיתי כבר 9 שנים וזה לא הולך אז מה לא קרה כלום אם אהיה גרושה לפחות יהיה לי קצת שקט בחיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצמה, עידוד אמונה ביכולתו
דורית כהן06/09/2010אורית היקרה, צר לי על מה ששניכם עוברים. לכל אחד מכם עכשו מאוד קשה. אני חושבת שכאשר הוא "מצליח" למצוא בך איזה פגם, כמו להטיח בך את עברך עם החבר הקודם, זה עושה לו קצת טוב כי זה כאילו שם אותו במקום טוב יותר כאשר את היא ה"לא בסדר" (שלא תחשבי שגם אני מצטרפת ל"לא בסדר" הזה - בעיני אין בכך שום רע שהיה לך חבר רציני לפניו. זה אנושי וטבעי...)
לצערי, מי שמתחזק על חשבון האחר - זה מעיד שהוא עצמו במקום מאוד חלש ונזקק לעידוד.
ואכן בעלך עכשו - שפוטר מעבודתו - נמצא במקום מאוד לא טוב והוא בורח מן המציאות בכל מיני צורות.
עלייך לחשוב היטב ולהתייעץ על כך עם אחרים שמכירים אותו ואותך - כי מצד אחד משבר כזה הינו הזדמנות "לטרוף מחדש את הקלפים " ולהגיד שאת כבר לא יכולה להמשיך להיות בת הזוג שלו. היום את כבר מבינה במה זה כרוך: שככל שהוא יהיה חלש יותר - כך יהיה לו יותר הצורך להקטין ולהשפיל אותך. זה מאוד עצוב בעיני.
מצד שני - משבר כזה יכול להיות מדרגה לבנייה של זוגיות כזאת שתעצים את שניכם, שהוא יקבל ממך עידוד והעצמה ותשדרי אמונה ביכולתו לצאת מן המצב התעסוקתי שלו. האם הוא למד מקצוע? אולי זו הזדמנות ללמוד משהו שימנף אותו ויתן לו מקצוע חליפי? או שתמציאו את עצמכם מחדש בתור זוג שמוצא את החיובי אחד בשני, או שזה ייכשל.
הוא זקוק עכשו ממך לכל הדברים שכתבתי קודם - עידוד והעצמה ואמונה. האם את מסוגלת לתת לו את זה? האם הוא מסוגל לקבל ממך את זה? האם הוא מסוגל לשנות את יחסו אלייך?
ברור שזה לא הזמן כלכלית להתחיל טיפול זוגי, כאשר הוא הפסיק לעבוד, אבל בינינו - מאוד קשה לעשות את השינוי הזה ללא ייעוץ מתאים. אז עלייך להבין שאתם נמצאים בתקופה מאוד קריטית, ומה שעשיתם עד כה לא מספיק טוב לכל אחד מכם, צריך להמציא גישה חדשה.
או שתצליחו לעשות זאת בכוחות עצמכם, ע"י כך שתשבו לשיחה ובה תצליחו להגיד אחד לשני מה אתם זקוקים ומה חשוב לכם, ותצליחו להעניק זאת זה לזו בהתמדה, או שתפנו לייעוץ מקצועי שיתמוך בכם בתהליך השינוי הזה.
מאחלת לך המון הצלחה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)