מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אחרי 33 שניםאילנה09/08/2010
שלום לכן,
בעלי החליט לאחר 33 שנה לעזוב את הבית.
בכל שנות נישואינו היינו במשברים וידענו לעבור אותם. לפני שלוש שנים הוא רצה לעזוב, מהסיבה שנמאס לו מזוגיות נמאס לו מהכל והוא צריך מרחב. לאחר שיחות שקיימנו הלכנו לייעוץ זוגי ויצאנו מחוזקים. במשך שלוש השנים עברנו תקופה מאד יפה, חיזקנו את הקשר ביננו ונראה שהגעו למקום טוב ביחסים. אציין שילדינו בוגרים בת נשואה בן בחו"ל ובת לקראת שחרור מהצבא.
לפני כחודש נסענו לחופשה בחו"ל והיה לנו כיף ביחד. לאחר חזרתנו כאילו מישהו הפיל חומה בין שנינו ואני לא יודעת למה, בעלי התנתק, כל הזמןמתנהל בכעס כאילו מישהו רוצה לקחת לו את החיים.
נתתי לו מרחב ואמרתי אולי שוב יש לו נפילה והוא צריך שקט. אבל מהשקט באה ההודעה שלו שהוא רוצה לעזוב את הבית כי שוב נמאס לו הוא רוצה חופש הוא לא חושב שכאשר התחתן מישהו שם לו אזיקים בידיים. אציין כי אני מאד מפרגנת לו לצאת עם חברים ובית סוהר זה לא אני ממש ממש לא!
שכשאלתי אותו למה ? הוא ענה שמיצה את הזוגיות , הילדים גדלו ודי אין לו צורך בזוגיות. לשאלתי מה הן הציפיות שלו בזוגיות כי לדעתי אנחנו עושים המון ביחד מבלים בהצגות ,סרטים, חו"ל ,מסעדות סקס ,ילדים ,,נכד אחד, עבודה מספקת (גם כלכלית). אני לא יכולה לקבל שרק מהסיבה הזו הוא רוצה לפרק את הבית, אני מדברת איתו והוא אומר שאני חייבת לשחחר וללמוד לחיות גם לבד. אני מגיל 14 איתו. לשאלתי אם יש אשה ברקע הוא השיב בשלילה
לא יודעת איך להתמודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומר למחשבה ואשמח לחו"ד של דורית
עדי בדיחי09/08/2010הי אילנה,
קשה לדעת על מה בדיק הדברים יושבים בבחינת הסיבה להחלטתו של בעלך לפרק את הקשר ביניכם. אני מניחה שלא סתם הוא משתמש במילים כמו "אזיקים", ו"לשחרר". מאוד יתכן שבחוויה שלך את חשה מאוד משחררת ומרפה, לא דביקה. ואילו הוא, אולי, מרגיש דווקא אחרת במצבים ספציפיים שמפריעים לו. כמובן תוכן מסוג זה דווקא אמור לעלות או היה אמור לעלות במפגשים בטיפול הזוגי שעברתם.
ייתכן ובקשת המרחב שלו דווקא מתייחסת להיבטים אחרים, ואולי העבודה על הקשר או שימת הדברים הקשים האלה (עבורו) על השולחן היא מורכבת ולכן קל יותר לזנוח וללכת מאשר לעבוד מאוד קשה.
בכל אופן מאוד בולט הפער בין איך שאת חווה את הקשר ואת הטוב שבו, לבין איך שהוא חווה את הקשר. ייתכן והציפיות במהלך השנים השתנו וכיום הוא חש שכדאי לעשות תיאום חדש ביניכם. סה"כ הזוגיות דינאמית, החיים מתעצבים יחד איתה ולפעמים האדם שהיה צריך X אז צריך היום Y ועד שזה לא מושם על השולחן התקשורת נפגמת.
אני מאמינה שדורית עוד תוכל להוסיף ולסייע כאן עקב נסיונה מול זוגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת ובעלך במקומות שונים
דורית כהן10/08/2010אילנה היקרה,
אני מתרשמת שבעלך נמצא במקום אחר לגמרי ממך. הוא "מתבשל" כבר המון זמן עם הרצון שלו לחופש של ממש, ולא מצליח לוותר על המחשבה הזאת.
מה יקרה אם תשחררי אותו?
לפעמים החופש שגבר מקבל - פתאום הוא אדון לעצמו ולא חייב להיענות לדרישות שלך ולציפיות שלך - לפעמים זה משהו שהגבר ממצה אותו לאורך תקופה מסויימת ורק אז מתחילה להיות חסרה לו תחושת הבית, המסגרת, הקשר איתך.
יש מצב שאם הוא יטעם את טעם החופש לאורך חצי שנה או שנה - זה יספיק לו.
אני מודעת לכך שזה צעד דראסטי, ויש צורך להסבירו למשפחה ולחברים, וזה לא פשוט, אבל לפעמים אין מנוס מלשחרר.
נכון שאי אפשר לדעת מה תהיה התוצאה של החופש הזה. יתכן שהוא דווקא יהיה מאושר בחופש הזה ולא ירצה לחזור. יתכן שהוא יכיר מישהי וירצה להיות איתה. יתכן שאת פתאום תראי כמה טוב לך לבד ולא תרצי שיחזור, או שאת תכירי מישהו חדש...
אני הגעתי לתסריט הדראסטי הזה משום שכתבת שכבר הייתם בייעוץ ושהדברים כה השתפרו.
יחד עם זה, יתכן שבייעוץ לא נגעתם בצורה משמעותית בנושא הצורך שלו בחופש. מכיוון שזה עולה מכל דבריו לאורך השנים, יתכן שיש משהו בסגנון הדיבור שלך שמפריע לו, אולי התחושה שלו שעליו להתנהג בצורה מסויימת בגלל שלך יש ציפיות ו דרישות מסויימות ממנו וזה נמאס לו. את כל זה - אם לא בחנתם בייעוץ הזוגי - אז אולי כדאי להגיע שוב.
אבל אני נוטה להאמין שהוא לא ירצה בכך שוב, וכי הוא עכשו חייב את החופש שלו, וכנראה שאין לך ברירה אלא לאפשר לו את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכאב והתסכול גדול
אילנה10/08/2010דורית שלום,
תודה על תגובתך.
התסריט שכתבת לי , אכן עלה במחשבות שלי. אני חושבת עם עצמי ואומרת איך אנהל את החיים בלעדיו. מה עם הילדים איך יקבלו את הרצון שלו לחופש ואפילו במחיר של ניפוץ כל התא המשפחתי. איך נעבור ליל שישי בלי קידוש ערבים בלי לדבר, לשבת בגינה המדהימה שהוא יצר בלעדיו
בלי סקס איתו.
הוא יעבור לבית אחר . אבל כן, במקביל אולי הוא חייב לעצמו התנסות אחרת בחיים בלי לחיות עם התסכול שאולי אני מפספס משהו בחיים. אבל אני לא יכולה לחשוב שלא נהייה ביחד והוא יהיה עם אחרות. בעלי הוא גבר מאד נאה ומחוזר מאד כל הזמן (בן 55 ואני 52)
יש משהו ביחסים שלנו שהוא נראה לי לא נורמלי. בכל הפעמים שהיינו במשברים וגם היום, כי אז המשיכה שלנו אחד לשני מאד חזקה ובאה לידי מימוש. דווקא בימים אלו שהוא מדבר על לעזוב, הוא מתקשר אלי לפחות כמה פעמים ביום סתם לדעת מה קורה ומתי אני חוזרת הביתה מהעבודה.
אישתי היקרה, כך הוא מתחיל את השיחה. את מבינה זה מטריף אותי . כאילו מה .?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה רבה. אשמח לקבל תגובה גם מד
אילנה10/08/2010עדי תודה רבה. אשמח לקבל תגובה גם מדורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אומר זאת בזהירות
דנה10/08/2010אל תהיי בטוחה שאין לו מישהי אבל יכול להיות שאני טועה וזה בכל זאת זו לא רק הסיבה היחידה מה שקובע זה הרצון שלו וכניראה שזה רצון חזק זה כואב ועצוב ואת נישמעת מאוד מסתפקת במה שיש לך והוא רוצה אחרת.
אין לי מספיק נסיון אני צעירה יותר ופחות שנים נשואה אבל מתוך אינטואיצייה שבי איתו לשיחה אולי תעשו איזה פסק זמן שיברר מה הוא באמת רוצה .
הרי את לא רוצה להחזיק אדם שלא רוצה עד הסוף מגיע לך הרבה יותר לדעתי את נשמעת אישה מצדהימה ואת יודעת מה אולי זה פתח למשהו יותר טוב.
סתם נגע לי בלב אז עניתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דנה
אילנה10/08/2010דנה שלום,
כן אני יודעת , איך תמיד אומרים כולם יודעים... אבל קיימנו שיחה מאד רצינית והיה חשוב לי לראות את הבעת פניו כשהוא עונה לי ואת שפת הגוף . בכל זאת אנחנו יחד 38 שנים אני קצת מכירה. בכל זאת הרגשתי שתשובתו כנה.
את יודעת, אני מתייעצת עם עצמי שואלת שאלות עונה תשובות וכשאני מוציאה את זה החוצה כמו לפורום , אני מבינה שחשבתי ופעלתי נכון. כן קיימנו שיחה והחלטנו שהוא יעבור לחצי שנה מחוץ לבית ויברר עם עצמו את כל הסוגיות. מהלך כזה כמו שדורית כותבת יכול לשנות לשני הכיוונים. מעבר לכך ישנו ההיבט הכלכלי שיהיו הוצאות שכ"ד וכל מה שכרוך בכל ההוצאות הנוספות ונצטרך להתמודד עם זה ביחד, מכיוון שאני זו שאשאר בבית.
בינתיים הוא לא מחפש דירה והחיים כאילו מתנהלים בסדר. אבל זה מרגיש לי על פני השטח ולא באמת.
תודה על התמיכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפעמים מספיקה תחושה של חופש
דורית כהן10/08/2010אילנה היקרה,
הדברים האמיצים שאת כותבת נשמעים כמו התקדמות לעומת מכתבך הראשון.
זו תופעה ידועה שכאשר רמת הסיכון ואי הבטחון של זוג גדלים, דווקא כאשר הקשר יוצא מן המקום השגרתי והמובן מאליו ויש ספקות וחוסר וודאות - פתאום הסקס נעשה הרבה יותר טוב. כי לפעמים צריך לתפוס קצת מרחק בין אישי כדי שהמשיכה והארוטיקה יחזרו, כאילו אתה פוגש מישהו חדש, שבו לא הכל ידוע ומוכר.
אני חושבת שבני זוג צריכים - כמו אקורדיון - להתרחק ושוב להתקרב - כדי לצאת מן השיגרה המשמימה. יש בני זוג שרבים המון ודווקא הסקס שלהם מוצלח יותר מסני זוג שאף פעם אינם רבים. אני חושבת שזה בגלל המרחק שהריב יוצר ביניהם כל פעם מחדש.
את העובדה שהוא אינו מחפש דירה מעידה על הצורך שלו בתחושה שהוא יכול, שיש לו את האופציה הזאת, ואז אולי הוא לא יצטרך יותר.
איך מרגיש לך החופש הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך מרגיש לי החופש....
אילנה10/08/2010דורית היי
אני לא ממש מרגישה בחופש. אני מרגישה שאני כל הזמן רוצה להיות בקרבתו כמו נערה בת 17.
כשמספר הטלפון שלו על הצג אני מרגישה פרפרים , ממש לא נורמלית....
כשהיינו בייעוץ הזוגי לפני 3 שנים בשיחה שהתקיימה רק איתי , היא שאלה אותי למה אני נלחמת בזוגיות הזאת אם היא בעייתית לאורך שנים בעליות וירידות ואני לא משחררת את עצמי ממנה.
עניתי לה , מבחנתי זה הרס גדול יותר ,זה ניפוץ חלום ,הרגשת כשלון ובסך הכל ישנם גם תקופות יפות שכיף לנו איתם. איני יודעת אם זו חשיבה נכונה. כנראה שאני לא מספיק אמיצה לעשות שינוי , כנראה שאיני מספיק חזקה ואיני מעריכה מספיק את עצמי שאוכל להתמודד עם הלבד לפחות לתקופה מסויימת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילנה-
בני10/08/2010אני מצטרף לדעתם של עדי ודורית,
רציתי להדגיש את עניין המשיכה דווקא בשעת משבר וריחוק,
ורציתי לספר לך על כת עתיקה מאוד, שיש לה מנהג מוזר לפרוש מהאשה כשבועיים בכל חודש,
הם קוראים לזה ימי ליבון, עד שהרחם מתנקה וכו', הם טוענים שעצם ההרחקה בלבד גורמת להם לגעגוע מטורף,
תשקלי את העניין בכובד ראש, תציעי לבעלך לאמץ את המנהג העתיק הזה. ותראו לאן זה מוביל,
האמת שזו הצעה פרקטית וקלה לביצוע, גם חוסכת לכם את השכ"ד לדירה נוספת, ---
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעזרה בדחיפותדנה08/08/2010
שלום,
אני יודעת שזה ארוך אבל בבקשה אני מאוד אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי.
אני וחבר שלי ביחד כבר שנה ו-4 חודשים. אני בת 18 והוא בן 20. הוא בצבא ואני עוד חודש מתחילה שירות לאומי.אנחנו ממש כמו זוג נשוי כל פעם שאני באה אליו אני נשארת לישון עד שהוא חוזר מהצבא ופשוט הכל אנחנו עושים ביחד.
בחצי שנה הראשונה הקשר שלנו היה די רופף, לא היינו נפגשים הרבה מכיוון שחזר מהצבא פעם בשבועיים, לא היה אמון, כבוד ואהבה אמיתית. אבל אחרי שעברנו את הריב המשמעותי הראשון שלנו , מערכת היחסים שלנו פשוט התהפכה ב-360 מעלות וחבר שלי השתנה כל כך, הוא עושה הכל בשבילי , הוא אוהב אותי בלי סוף ותמיד עושה הכל כדי שרק יהיה לי טוב.
מאז הריב הזה שהיה לנו, הכל פשוט התחיל להיות רגוע יותר והתאהבנו אחד בשני כמו שבחיים לא ציפינו , אני מתארת את התקופה הזאת כתקופה הכי טובה בזוגיות שלנו. חבר שלי באותו הזמן התחיל תפקיד חדש בצבא והיה בבית כל סופ"ש ואפילו באמצע שבוע אז היינו מתראים הרבה.
כשהיינו כבר 8 חודשים ביחד בערך המצב בינינו השתנה, והפעם בגללי,נראה כי התהפכו היוצרות, כעת אני זו שנראה כי הורסת את הקשר. מאז שאנחנו ביחד גיליתי שאני בן אדם מאוד עצבני עם פתיל קצר, אני חייבת שהכל ייעשה בדרך שלי, כשאני במצב של עצבים אני לא שולטת בעצמי ויכולה לפגוע בו מאוד מבחינה מילולית. אני רבה איתו על כל שטות קטנה וגם אם מאוד בא לי לבוא ולחבק אותו ולבקש סליחה בזמן ריב אני לא יעשה את זה בגלל האגו.
בריב האחרון שלנו פשוט לא האמנתי להתנהגות שלי, הוא אמר משהו קטן ועיצבן אותי וכל כך ניפחתי את העניין ואמרתי לו שאני רוצה להיפרד ( כמו שאני אומרת בכל ריב) והוא התחיל לבכות ורצה בסך הכל להחזיק לי את היד ואני העפתי אותו ממני כמו מפלצת קרה וחסרת רגשות. אני כל כך מתחרטת אחרי כל ריב על המילים והמעשים שלי אבל אני לא שולטת בעצבים שלי בזמן ריב ונראה כאילו אני יעשה הכל כדי לפגוע בו. ניסיתי לעצור התפרצויות זעם לפני ולהגיד לעצמי שאם זה ימשיך אז הקשר שלנו פשוט יתפורר בסוף , וגם הוא תמיד נשאר כל כך רגוע בזמן ריב ותמיד מנסה להרגיע ולחבק ולאהוב אבל שום דבר לא עוזר.אני מאוד אוהבת אותו יותר מכל דבר אחר ולא רוצה שהקשר הזה יגמר, אני יודעת שמגיע לו יחס הרבה יותר טוב כי הוא השתנה בשבילי אבל אני פשוט לא מצליחה לשנות את עצמי. יש לציין שעד לא מזמן היינו רגילים לראות אחד את השני כל שבוע, והיציאות שלו שוב השתנו, כעת הוא חוזר הביתה פעם בשבועיים, לפעמים 3 וגם בקושי יש לנו זמן לדבר בטלפון, ואני מרגישה שכל סופ"ש מתבזבז בריבים טיפשיים ובכלל לא משמעותיים.
יש לציין גם שעד לפני כמה חודשים הייתי בטיפול תרופתי של פרוזאק והפסקתי אותו. אני לא רוצה ליהיות תלויה בתרופות או בטיפול פסיכולוגי.
בבקשה, אני צריכה עזרה אני מרגישה שאני הורסת הכל עם המזג החם שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה רבה :)
דנה09/08/2010מאוד עזרת לי ואני אשקול את עניין הטיפול .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנפלאות הטכנולוגיה
עדי בדיחי09/08/2010הי שוב,
אני שמחה שקראת בדקות הספורות את ההודעה שלי שפורסמה כאן וכנראה עקב טעות טכנית נמחקה. אם יש צורך אחזור על עיקרי דבריי עבורך.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה ליעוץ-בעניין בן זוגידניאלה08/08/2010
שלום רב..
יש לי בן זוג מדהים יש לנו מערכת יחסים מאוד מאוד טובה
אנחנו מבלים המון,הוא מעניק ללא סוף חומרי וגם רוחני
אני אוהבת אותו נורא וגם הוא
ויש לו בעיה ולי נורא קשה עם זה
יש לו ביטחון עצמי מאוד נמוך
אך שהוא לידי הוא מלא ביטחון שהוא ליד החברים או המשפחה שלי או גם מלא ביטחון
אך אצל המשפחה שלו הוא סגור מופנם לוקח לו להוציא משפט חצי שעה מהפה
גם בראיון עבודה הוא נופל המון כנראה מהסיבה הזו
זו ההבחנה שלי
אני מדברת איתו על זה המון
והוא הולך צעד קדימה ואחרי שיחה עם ההורים שלו 2 אחורה
כנראה שהם מורידים לו את הביטחון..
השאלה שלי מה אני יכולה לעשות על מנת לעלות לו את הביטחון?
הוא מחפש עבודה כבר הרבה זמן וכל הזמן נפסל
איזה טיפים אתם יכולים לתת לי שיוכלו לעזור לו
הוא היה באימון אישי וזה עשה גרוע יותר
האם טיפול פסיכולוגי יכול לעשות טוב?
אנחנו בני 25 וגרים יחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול פסיכולוגי
דורית כהן09/08/2010דניאלה היקרה,
במידה ומה שאת מתארת הוא מדוייק - כלומר הבעייה מתבטאת בעיקר בחיק משפחתו המקורית ובהיותו בלחץ כמו בראיון עבודה - אז לא נראה לי שאימון אישי הוא הפתרון. כנראה שבשעת לחץ יש ירידה בתפקוד הרגיל שלו, וזה דבר שניתן לטפל בו בטיפול פסיכולוגי קלאסי, וכאן יש המון גישות שונות. אני יכולה להפנות אותך לפירוט על כך בתשובתה של עדי בעמוד זה. (טיפול בהתפרצויות כעס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליח למצוא אהבהבדוי08/08/2010
אני גבר בן 28 , נפרדתי מחברה שממש אהבתי לפני קרוב ל- 8 חודשים , ומאז אני יוצא להמון דייטים ונפגש עם הרבה נשים , אבל אני לא מצליח להתאהב ולא מצליח להיפתח למישהי מחדש , עצם העובדה שאני מנסה לצאת להרבה דייטים רק מוכיח את העובדה שאני מחפש את האחת בכל הכוח, אבל לשווא, בכל אחת שהכרתי משהו אחר לא הסתדר ,וכשהגעתי למצבים שהייתה מישהי שהתאימה לי יצא ששכבנו בפגישה הראשונה,או השניה . וזה מוריד לי אני יודע שיש שיגידו שמשהו לא בסדר בי אולי.
אבל אני לא יכול לצאת עם מישהי שאני שוכב איתה בפגישה הראשונה ,סוג של הערך שיורד ,בעיני זה זול , אני חייב מישהי שתאתגר אותי ותגרום לי להסתובב זה נכון שגם אני חותר לזה אבל אני רוצה לראות אישה עם ערכים ששומרת על עצמה ועוצרת וככה אני גם אדע שבפעמים קודמות לפני שהכירה אותי היא עצרה את כולם ולא נתנה לכל אחד שהיא הכירה לגעת בה מיד , אלא נתנה למישהו להרוויח אותה, לזכות בה.
כאילו שאני מגיע למצב שבו אני כל פעם מכיר מישהי ואז מכיר אחרת, ונדמה שהאחרת יותר טובה מהקודמת ואני ממשיך לנסות עוד ועוד והמעגל הזה לא נפסק.
מה לא בסדר בי , למה אני לא יכול למצוא עוד פעם מישהי שתגרום לי לאהוב ממש כמו שאהבתי בפעם הראשונה בחיי , להיות עיוור מאהבה ,ולהתחתן איתה..
אני מוציא פה הרבה תסכול, ואולי זה לא המקום לדבר על זה אבל מה יש לי להפסיד, כל עצה מבחינתי תתקבל בברכה, חסרה לי מאוד אהבה חסרה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושוב - אהבה זה כואב
דורית כהן09/08/2010בדוי יקר,
ראשית, צר לי על הסחרחורת בה אתה מצוי. לדעתי מה שקרה הוא שהאהבה האחרונה שלך, שממנה נפרדת לפני שמונה חודשים - השאירה את חותמה בליבך, כלומר אולי עכשו אתה הרבה יותר שומר על עצמך לא ליפול שוב לתוך קשר עמוק שיש בו מעבר לאהבה המרגשת גם המון פוטנציאל לכאב לב. ואגב - ככה זה באהבה, וכבר נאמר "אהבה זה כואב"...
יש בך כנראה משהו ששומר על עצמך הרבה יותר מאשר בעבר, בגלל העובדה שנפגעת. אז אתה עושה מבחן לבחורות, והמבחן הראשי שלך עבורן הוא המהירות בה הן נכנסות למיטתך. ואתה אומר שמי שממהרת להיכנס למיטתך - אתה מאבד את ההערכה כלפיה.
אינני רוצה להתווכח איתך אלא רק להציע לך זווית אחרת בנושא הסקס: היום נשים הרבה יותר חופשיות בתחום הסקס, וכמו שלך חשוב שתהיה התאמה מינית ותהיה משיכה מינית - כך זה חשוב גם לבחורה. אז אחד מכם ייזום יותר מהר כניסה למיטה כאשר אחת המטרות היא להכיר אותך במובן הזה, בנוסף למובנים המקובלים.
יש בכך גם משהו ענייני ותכליתי: אם אין חיבור פיזי, אז אולי לא כדאי להמשיך ביחסים?
אני חושבת שאמור להיות כאן "משחק" עדין בנוגע להתקרבות הנפשית, הרגשית והגופנית, ובכל פגישה בין שני אנשים קורה משהו ייחודי, שיזרז או יאט את השלב הגופני, וזה לא בהכרח אומר על שני בני הזוג משהו. זה יותר אומר על האינטראקצייה הייחודית ביניהם.
אני דווקא הייתי מציעה לך לא לצאת לכל כך הרבה דייטים במטרה "למצוא את האחת בכל מחיר". כי הפעולות האלו מאוד שוחקות מבחינה רגשית, ועלולות להביא אותך לייאוש.
אני חושבת שדווקא עדיף לצמצם את הדייטים לאחד בשבוע לכל היותר, ולפני המפגש הראשון לשוחח איתה בטלפון, להתכתב באינטרנט, לאסוף יותר מידע עליה "תוך כדי תנועה".
עליך גם להביא בחשבון שבדייט הראשון לא מתנהגים טבעי, ורצוי להגיע תמיד לדייט שני, אלא אם ממש אין כימייה. בנושא יופי חיצוני - הפרמטר הזה ממש משתנה ככל שאת המכיר את הבן אדם ומחבב אותו, יותר נכון אותה. מי שבמבט ראשון אינך רואה את יופייה, לאחר כמה פגישות טובות תיראה לך ממש יפה, רצוי להביא זאת בחשבון...
מאחלת לך הצלחה ומקווה שקצת עזרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיצוניותשרון07/08/2010
האם לדעתך ניתן להתאהב ולהתחייב לגבר שהוא טוב אלי אבל מבחינה חיצונית הוא ממש לא הטעם שלי וגם משהוא בהתנהגות שלו קצת מפריע לי.
אני בת 38 רווקה לאחר כמה קשרים לא בריאים, הכרתי בחור טוב אבל הוא לא עונה לדרישות שלי לגמרי (הוא כהה עור ואני אוהבת בהירים וגם התווי פנים שלו לא מה שאני אוהבת לגמרי) למרות שכן מבחינה מינית אני יכולה לימשך אליו, דווקא בסקס אני יכולה להימשך למכוער אם הוא מצויין בחום זה.
אני רוצה מישהוא שיהיה יפה בעיני שיהיה לי כיף להציג אותו ושיצא לי ילד יפה ממנו, מצד שני לא הייתה לי הצלחה בקשרים עד היום, גם בגלל שאני בעייתית עם מסגרות ודי מורכבת.
מה עושים? האם זה יכול להצליח? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמקדות בבעיה עצמה
עדי בדיחי08/08/2010הי לירון,
אני לא יודעת לגבי הבחור הספציפי שאת מתארת, אם הוא מתאים לך או לא. מה שכן מאוד ברור שאת לא שבעת רצון ומחפשת מישהו שיתאים לך בדיוק.
כתבת שהיו לך קשרים לא בריאים, והזכרת כי את בעייתית ומורכבת בנוגע למסגרות, אני מניחה שהתכוונת למסגרת ולמחויבות זוגית? אני מציעה ששם תשימי את הדגש כרגע- איפה בדיוק הבעיה ואיך פותרים אותה. כי ככל שתמשיכי להעמיק בקשרייך, כך את שוב ושוב תפגשי בחלק הזה שלך, המורכב, הבעייתי. האנשים איתם אנו חיים ואיתם אנו מתקשרים לא פעם משקפים לנו מה לא בסדר אצלנו ומפגישים אותנו עם החלקים הפחות פוטוגניים, אלו שממש צריך לעבוד עליהם.
לכן, כל עוד זיהית שישנה בעייתיות בהתנהלות שלך- וטוב שכך כי לא כולם מצליחים לזהות- כדאי שתבדקי עם עצמך מה בדיוק מפריע ואולי בהמשך לשקול יעוץ של מספר פגישות, אולי קואוצ'ינג, על מנת לקבל כלים איך להתמודד טוב יותר במערכת זוגית.
ספציפית לבחור שלך, תבדקי עם עצמך האם את מסוגלת לקבל אותו כפי שהוא, אבל באמת. בלי שתרצי לשנות אותו חיצונית. רק אם התשובה שלך היא מוחלטת וחיובית, המשיכי איתו את הקשר. כי אם את תהיי בספק, את תרגישי החמצה ואי נעימות והוא לבטח ירגיש שאת לא נמשכת אליו.
אגב משיכה, משיכה צריכה להיות גם ברגעים אחרים, פרט ליחסים אינטימיים.היא צריכה להיות שם באויר באופן כללי, כי יהיו פעמים שבהם רק תצטרכי עידוד, תמיכה, החזקת יד או חיבוק - ופתאום יהיה לך קשה לגשת אליו.. נסי לחשוב גם על זה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצויות כעסdany07/08/2010
שלום
אני כבן 40.
לעיתים בזמן ויכוח או ריב עם אשתי אני סובל מהתפרצות כעס.
אני לפעמים צועק, תורק דלתות ולעיתים שובר חפצים.
זה קורה פעם בכמה חודשים.
אני מעוניין לקבל טיפול והדרכה כיצד לעצור התפרצויות אלו.
למי אני יכול לפנות?
היכן?
איזה סוג טיפול?
אצל פסיכולוג או גורם רפואי / מקצועי אחר?
עדיף באזור רחובות או אשדוד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהתפרצויות
עדי בדיחי08/08/2010הי דני,
ראשית כל הכבוד על הרצון לטפל במצב הזה של התפרצויות כעס. אכן זה סבל לא רק לזה הנמצא/ת מולך אלא לך בעיקר, ולא סתם כתבת שאתה סובל מהמצב הזה.
אז בהחלט אפשר לטפל ולסייע, בעיקר עקב המוטיבציה והרצון שלך. אני חושבת שיש שני כיוונים אפשריים לטיפול במצב הזה: הראשון הוא טיפול פרטני דינאמי, קליני, זהו טיפול שבד"כ ארוך יותר וממוקד בגורמים ובשורשי הבעיה. ז"א, הרבה מקום ניתן לסיבות מאיפה נוצרה הבעיה, שם בתוך הטיפול מתקיימת איזושהי חוויה מתקנת, במילים אחרות- טיפול שורש. טיפול כזה יכול לקחת כמה חודשים, אבל לרוב לוקח יותר, דווקא בגלל ההתעמקות. אבל, לא מן הנמנע שאת השינוי תוכל כבר לחוש מוקדם יותר.
טיפול אחר ושונה ממנו הוא הטיפול ההתנהגותי, או בשמו המקצועי -
CBT - Cognitive Behavioral Therapy
זהו טיפול שמתמקד בהתנהגויות של המטופל ובהיבט הקוגניטיבי שלו, ז"א, בטיפול לומדים שיטות ספציפיות איך להיגמל מהתנהגות זו או אחרת שהאדם סובל ממנה ומקשה על תפקודו. טיפול כזה הוא בד"כ קצר יותר מטיפול דינאמי, אבל לא בהכרח- יש אנשים שלוקחים טיפול כזה על בסיס קבוע של "תחזוקה שוטפת" כי מרגישים מאוד בטוחים איתו לאורך השנים. בד"כ טיפול כזה נחשב למאוד יעיל גם במצבים כפי שאתה מתאר.
אציין כי הרבה פעמים טיפולים כאלו -משני הסוגים-מסייעים באופן משמעותי ללא טיפול תרופתי.
אתה יכול לפנות לקופ"ח, שם יש מטפלים שעלות הטיפול אצלם קטנה יותר מטיפול פרטי, והם מטפלים מקצועיים וטובים כמו "בחוץ". אפשרות נוספת היא לברר על עובד סוציאלי קליני/ פסיכולוג קליני או התנהגותי (ע"פ הטיפול שנראה לך מתאים) באיזור מגוריך, כאן לא נוכל להמליץ על מטפל ספיציפי (דרך המייל כן). בכל מקרה מטפלים יש היום בכל רחבי הארץ, ואם אתה מכיר דרך חבר או קיבלת המלצה ממש טובה על מטפל - לך על זה. בהחלט אפשר לצאת ממצבים כאלה ולהתמודד איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרידה של זוג לא נשויצילה06/08/2010
שלום אני חייה בזוגיות כבר 7 שנים יש לנו שני ילדים ביולוגים וילד באומנה.בתקופה האחרונה ישנם הרבה ויכוחים ביננו לפני כשבוע היה הקשה שבהם בהם בן זוגי איים שהוא יעזוב את הבית ויקח איתו את הילדים אני אובדת עצות ולא יודעת לאן לפנות .אנחנו לא נשואים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זוהי פרידה סופית?
עדי בדיחי08/08/2010הי צילה,
בכותרת של הודעתך כתבת "פרידה של זוג לא נשוי", האם את בטוחה שאתם נפרדים או שמדובר במשבר שלדעתך אפשר יהיה לגשר עליו בעזרת תמיכה מקצועית מסודרת?
אם כוונתך לעזרה משפטית, כיוון שאתם זוג ידוע בציבור ולא נשוי, אני מניחה ששאלתך אמורה להיות מופנת לפורום מתאים, [a href='Forums/פורום_פרידות_גירושין_בגידות' id='link']אולי פורום פרידות וגירושין [/a]בפורטל זה?
מומלץ לעשות הכל על מנת לגשר על הפערים לפני שמחליטים על פרידה סופית, בכל זאת, אולי שווה לנסות עוד פעם.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כסף, הכל סובב סביב כסףא05/08/2010
אני מתנצלת מראש, זה הולך להיות ארוך...
אני בת 24, יוצאת עם בן זוגי, בן 26, כבר שנה, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני. חבר שלי עשה הרבה טעויות כלכליות וכיום הוא נמצא במינוס ללא כל נכסים (רכב, דירה...) מזה כבר 3 חודשים שאנחנו חוסכים כסף ביחד ומצליחים יפה (אנחנו גרים אצל ההורים שליכך שאין הרבה הוצאות). לחבר שלי אין מזל בעבודות, בכל עבודה שעובד נופל על בוס על הפנים, הוא מאוד חרוץ ומסור לעבודה אבל זה מגיע למצבים שאי אפשר יותר ובצדק לעבוד באותו מקום העבודה, והוא ממש נאלץ לעזוב. חשוב לי לציין שאף פעם לא הייתה לי בעיה עם כסף, תמיד הייתי מוציאה על מה שאני רוצה, והייתי מצליחה עדיין לחסוך יפה. בגלל שלחבר שלי אין כסף, באה ממשפחה שאין לה כסף, הבנתי את ערכו של הכסף, ואני מתחילה להיות אובססיבית לגבי החיסכון, במחשבות מה יהיה בעתיד, ממה נחיה? איך נחיה? ועוד המון מחשבות. לחבר שלי אין השכלה גבוהה, הוא רק עכשיו מתחיל ללמוד, הלימודים ייקחו 3 שנים והוא גם יעבוד פחות וירוויח פחות כתוצאה מזה. בעבודה הנוכחית שלו הוא כבר לא יכול להישאר, גם כנראה בגלל שבעל העסק (הבוס) לא יודע לנהל, העסק יפשוט רגל. עכשיו אנחנו מנסים למצוא לו עבודה, אין לו השכלה, אין לו הרבה ניסיון, בגלל שזיגזג הרבה בין עבודות אין לו משהו "ראשי" שאפשר לחפש לו עבודה ולהגיד "יהיה קל למצוא",קשה לי מאוד עם זה כי הוא צריך לסגור את המינוס שלו.
קשה לי מאוד עם טעויות שהוא עשה ואפר לומר שאני כועסת עליו על כך, במקום לחסוך ישר אחרי הצבא ולבנות לעצמו מקצוע, עשה טעויות ולא רכש מקצוע, אני כל הזמן חושבת מה יהיה איתנו, אני לא רוצה לחיות ברמת חיים נמוכה וכל הזמן לדאוג לכסף.
חשוב לציין, שוב, שאני מאוד אוהבת את חבר שלי ואני רואה אותו לבעלי בעתיד, אבל מרוב המחשבות לפעמים אני חושבת שעל מנת שיהיו לי חיים טובים יותר, אולי עדיף שאחפש בכיוונים אחרים.... זה נשמע נוראי ואני מרגישה נוראי, אני לא רואה את עצמי בלעדיו אבל שוב, מאוד מאוד קשה לי עם הנושא הזה שכל העולם רודף אחריו, כסף.
אשמח להתייחסויות מה דעתכם.
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למידה מטעויות
דורית כהן07/08/2010נטלי, ערב טוב!
היטבת לתאר את הדילמה בה את נמצאת. מצד אחד אהבה, ומצד שני - עיניים פקוחות לראות את התחום הבעייתי אצל החבר שלך, לפחות עד כה.
אני חושבת ששניכם בגיל בו לומדים המון מטעויות, וכבר פגשתי הרבה צעירים שנפלו כלכלית ונעמדו בחזרה על הרגליים משום שהפיקו את הלקחים מטעויותיהם.
את כותבת שבחודשים האחרונים אתם מצליחים לחסוך. אלו 3 חודשים מתוך שנה שאתם יחד. כלל לא רע!
מכיוון שאת צעירה מאוד, לדעתי שווה לקחת את הזמן איתו ומכיוון שאת אוהבת אותו - תני לכך צ'אנס. הביאי בחשבון שזה נכון שבתקופת לימודים כמעט לא ניתן להרוויח כסף, אבל המון זוגות נמצאים בסטטוס הזה ומתגברים על כך ע"י תמיכה של בת הזוג או ההורים. זה שלב הכרחי בחיים אם רוצים לרכוש מקצוע. ומה לעשות שאת פגשת אותו בדיוק בשלב הזה של החיים שלו...קחי שנימה ארוכה יותר והאמיני בו. כל דרך אחרת, שיש בה ספקות וביקורת - עלולה להכשיל אותו, והוא יכול להפיק הרבה יותר תועלת מ"רוח גבית" ומפרגון שלך.
חשוב שכל הנושא של כסף יישאר נושא ששניכם פתוחים לשוחח עליו. אם הוא ייעשה רגיש לביקורת שלך, את עלולה למצוא עצמך מחוץ לתמונה והוא לא ישתף אותך בתחום הזה. אם תוכלי להראות לו שאת מבינה את השלב בו הוא נמצא - את יכולה מאוד להקל עליו. הביאי בחשבון שבודאי הנפילות שלו מדאיגות אותו לפחות כמו שאותך, מה גם שהוא מגיע ממשפחה שאין בה כסף והוא מבין הרבה יותר ממך את משמעות הבעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצעה והדרכהאורלי05/08/2010
בעלי מתחיל ללמוד לתואר וכמעט כול יום אני רואה אותו בסביבות 10 בלילה שהולכים לישון
יש יום בשבוע שיוצא לי לראות אותו ועם זה יוצא ביום חמישי אז הוא מחליט להיות עם חברים
ולשחק כדור רגל
זה מציק לי שאחרי שהוא הרחיק אותי מחברות ואין לי חברות פתאום ניהיה לו חברה ואני אחריו כול הזמן אני גם לא רוצה חברות אבל מאוד רוצה ילדים והוא לא רוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגשת לעזרה
עדי בדיחי06/08/2010הי אורלי,
הרבה פרטים עליכם חסרים בהודעתך (כמה זמן נשואים, בני כמה אתם, מה טיב הקשר). בכל אופן נגעת בכמה תחומים שונים: היבדלותך מחברות ע"י בעלך, חוסר שימת לב לקשר, אלייך, שלב שונה ברצונות להביא ילדים ועוד.
לכן כדאי שתקיפו את כל הנושאים החשובים האלו ביעוץ זוגי. אני חשבת שלתת כאן תשובה יהיה כללי מדי ולא מספיק מקצועי. לכן ההצעה שלי אלייך היא לפנות בהקדם האפשרי ליעוץ זוגי כי אם לא, זה ילך ויתערם לכדור שלג.. וחבל. כל עוד אפשר ורוצים- שווה לנסות לגשר על הפערים בתמיכה מקצועית.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התלבטותלימור04/08/2010
שלום ד"ר. אני בת 28 ומתחתנת עוד שבועיים. אני באה מבית דיי מסורתי ופרימיטיבי והבן זוג שלי קיצוני לצד השני כלומר חילוני לגמרי. אנחנו גרים ביחד כחצי שנה ונאלצתי להסתיר זאת מהמשפחה הקרובה חוץ מההורים והאחים כמובן, כי ההורים שלי התביישו בכך. למרות שנזהרנו קרתה טעות וגילית שאני בהריון לפני כמה ימים. בן זוג שלי דווקא מרוצה אך אני ממש כועסת על עצמי ובוכה על כך. כי אני יודעת שלפי חישוב השבועות והחודשים המשפחה הקרובה תראה שנכנסתי להריון לפני החתונה וזה יגרום להוריי בושה גדולה. אני ממש מבואסת מזה ולא יודעת מה לעשות עם זה. הוריי לא יודעים חוץ מאחותי שתומכת בי. חשבתי על הפלה אבל אני גם מפחדת מלהפיל. מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להפיל רק מבושה
עדי בדיחי04/08/2010הי לימור,
ראשית, אף אחד מאיתנו לא דוקטורית, אבל ממש תודה על התואר שלא שילמתי עליו.. :)
ולענייננו,
אני מבינה את הבושה ואת הדילמה שלך, דווקא כי אני מכירה מקרוב את העולם השמרני יותר.
קודם כל טוב ששיתפת את אחותך, טוב שיש אוזן קשבת ותמיכה.
לא הזכרת האם את רוצה את הילד? האם את מוכנה להיות אמא? והאם את מרגישה שאתם מוכנים להיות הורים כרגע? אני חושבת שזה חשוב גם להסתכל על הזווית הזאת.
שאלה נוספת, האם את בטוחה ששבועיים יתפיחו לך את הבטן באופן כזה שלא ישתמע לשני פנים וכולם יבינו שזה הריון? את יודעת ששבועות ההריון לא תמיד מדויקים ובסופו של דבר אף אחד לא זוכר אם ילדת בשבוע 39, 40 או 41.. אז אם קשה מדי לחשוב על אופציה לספר להם, אולי שווה לשקול את האופציה של להשאיר את זה ביניכם כרגע, עד שיראו ויאחלו מזל טוב?
האופציה השניה היא, פשוט לספר. את זה אני מבינה שמאוד קשה לך לעשות, אבל זכרי שאלו הם חייך, ו"טעויות" כאלה סופן להיות ילדים מקסימים ונכדים להורייך. אולי המתנה הזאת קצת תפחית מהם את הכעס אחרי כמה ימים וישמחו בשמחתך?
כך או כך, אם את רוצה את הילד, אל תעשי הפלה רק בגלל בושה. במצב כזה עדיף לדחות את הבשורה על ההיריון עד אחרי החתונה ואז לספר.
אז רק בשמחות ובשעה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זקוקה לעצהענבל03/08/2010
שלום,
לפני כ4 חודשים אני וחבר שלי נפרדנו לאחר קשר של שנה. היו לנו הרבה ריבים אבל תמיד השלמנו והתגברנו. עיקר הריבים היו על רקע קנאה מצידו (חיטוט בפלאפון, פייסבוק).
בשלב מסויים זה החמיר הוא לא אהב שאני יוצאת עם חברות שלי ורב איתי ריבים עצומים וטען שזו אשמתי (לא הודעתי לו בזמן, יתחילו איתי בנים כו').
לאחר שהרגשתי שזה כבר גדול עלי נפרדתי ממנו, הוא לא חדל מלחזר אחרי ולנסות לחזור בכל אמצעי ולבסוף חזרנו. לאחר כחודש ההתנהגות הזו חזרה ונפרדתי ממנו סופית.
לפני 4 חודשים הרגשתי בטוחה ב200% שזה הדבר הנכון לעשות. הוא לא פסק מלנסות לחזור, ובמקרה אחר כשהוא היה שיכור ובא לפאב שישבתי בו הוא ניסה לחזור אלי וכשלא הסכמתי הוא צעק עלי, דחף אותי וקילל אותי במילים גסות. לאחר מכן הוא איים עלי בטלפון במשך שעה ולבסוף ניתקתי ומאז לא עניתי לו.
בזמן האחרון יוצא לי לראותו יותר, ועל כן גם לחשוב עליו יותר.
אני יודעת שזוהי טעות לחזור אליו, החברים ומשפחתי לא יקבלו זאת בעליל, אבל אני עדיין חושבת עליו כל הזמן בתקופה האחרונה.
הייתי שמחה לקבל עצה בנידון,
תודה, ענבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נכנס יין יצא סוד
עדי בדיחי04/08/2010הי ענבל,
אני מרגישה שאת יודעת את התשובה. ידעת אותה גם אז כשהרגשת ב-200% שזה חייב להיפסק.
"נכנס יין יצא סוד", וכשהיה שיכור התוקפנות שעד אז היתה מגולמת ברצון שלו לסגור אותך ולהצר את עולמך החברתי, הרגשי, הפיזי, יצאה גם בצורות אחרות של אלימות וקללות. האלכוהול איפשר לו, והוא לא היה בשליטה באותו רגע, וזכית להבין מה היה קורה אילו היית נשארת איתו.
בשום אופן לא לחזור אליו. הגעגוע לביחד ולאינטימיות הוא מובן ולגיטימי, אבל לא עם בן זוג אלים עם פוטנציאל להיות בעל מסרס ומכה בהמשך. ממש לא. ואני משוכנעת שאת מסוגלת להבין שזה מאוד אפשרי התסריט הזה.
בהצלחה ותהיי חזקה להיות נאמנה רק לעצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגידותחגית03/08/2010
שמי חגית ,נשואה 9 שנים ואם לשני ילדים מתוקים. כבר בתחילת מערכת הנשואים שלי (לאחר שנה של נישואים) חוויתי בגידות מצד בעלי. בעלי היה בקשר טלפוני עם בנות שהכיר (בנסיעות, בעבודה....) ולעיתים גם פגישה פנים מול פנים. כשגיליתי זאת הוא סיפר לי הכל, בכה, התנצל, אמר שלא היה שום אקט מיני, רק שיחות, הבטיח שזה לא יחזור על עצמו, והכי מצער זה שהוא לא רואה במפגש עם אישה או בקשר טלפוני עם נשים בגידה.
מיותר לציין כי זה פגע באימון שלי בו, אך החלטתי להתגבר על התחושות הקשות (והיו לא מעט) וללכת לטיפול זוגי, ואכן היינו במספר טיפולים זוגיים.
לפני כשנתיים וחצי שוב פעם מצאתי הודעת אס.אמ.אס. מבחורה, ושוב פתחנו את הנושא בטיפול זוגי.
אחד הדברים שהבנתי במהלך הטיפול הזוגי, זה שזאת הדרך שלו להתמודד בכל פעם שיש לנו קשיים או מהמורות בזוגיות, הוא פשוט מחפש את החום, הפרגון והאוזן הקשבת אצל נשים אחרות.
כמובן שכעסתי, איימתי שאעזוב אותו וכו'.... ושוב ניסנו לצלוח משבר זה, בעיקר מהפחד שלי לפרק את הזוגיות ולפגוע בכך בילדיי (הקשורים אליו מאוד).
ואז.... שוב פעם זה חזר..... שבוע שעבר ראיתי שוב הודעת אס.אמ.אס מבחורה בטלפון שלו.
שמתי לב כי בכל פעם שהוא רוצה לדבר איתה, הוא אומר לי שהוא יוצא ל'התאוורר קצת' ויוצא לשעה.
אני כל כך מיואשת, לא יודעת מה לעשות, מצד אחד קשה לי המחשבה להתגרש ולהתמודד עם חיים לבד עם שני ילדים, מצד שני אני יודעת שזה לא בסדר להתנהל כך בזוגיות.
הפעם החלטתי לא להתעמת איתו על כך שראיתי את ההודעה בפלאפון שלו, אלה לנסות לעבוד ולקדם את הזוגיות שלנו (שהייתה במשבר בתקופה האחרונה) ולהביא אותו לכך שהוא לא יצטרך את הקשר הזה וינתק אותו מרצונו.
אכן השבוע האחרון היה מקסים מבחינתנו כזוג, חזרנו לתקשר, להקשיב, לעשות דברים יחד ולהנות אחד מהשני. המחשבה הזאת שהוא בקשר עם מישהי אחרת עוררה בי רצון אדיר לשמור עליו ולטפח את הקשר ביננו (עם כל הקושי שבעניין).
האם הדרך שבחרתי במקרה זה היא נכונה? האם אני נכנעת ומקבלת את התנהגותו בשל הפחד שלי מגרושין? האם אני צריכה לספר לו על מה שאני יודעת? חשוב לי לציין שהוא מאוד אוהב אותנו וקשור אלינו, אני לא מאמינה שהקשרים הטלפונים שלו הם במטרה לפרק את הנשואים שלנו.
אודה על תשובתכם, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקנא בך על היכולות האלה.
עדי בדיחי04/08/2010הי חגית,
ראשית אני חייבת לציין שהתרגשתי ממה שכתבת. כשכותבים כאן על בגידות בד"כ הריפלקס הוא של האשמה ותחושה קשה של עלבון ואמפתיה לבן זוג הנבגד.
כאן את מתארת תהליך מאוד ארוך, עם המון כוחות, שכנראה אם לא היו לך לא היית כאן כותבת לנו. כתבת "המחשבה הזאת שהוא בקשר עם מישהי אחרת עוררה בי רצון אדיר לשמור עליו ולטפח את הקשר ביננו (עם כל הקושי שבעניין)."
אני חושבת שלהגיע לרמה כזאת של תובנה, של קבלת החלטה, ז"א, במקום להטיח בו האשמות ולהוכיח אותו, דווקא התקרבת אליו, היית במקום שלו (וזה מבלי להצדיק את התנהגותו), להקשיב, לטפח - זה מעיד הרבה עלייך כאשה, כרעיה ועל האהבה שלך אליו.
ייתכן ובין שאר הגורמים גם הפחד מגירושין הניע אותך לפעול דוקא כך. אבל השאלה היא האם זה משנה? האם זה רלוונטי מה הניע אותך להתקרב ובכך להביא לתוצאות מאוד חיוביות של אותם ימים בהם היתה הקשבה והכלה רגשית?
אני מאמינה שכל עוד שני הצדדים רוצים לשמור על הקשר ומוכנים להוציא דם יזע ודמעות (ואני חושבת שאת הוצאת אותם כאן), אז אף פעם לא מאוחר לעוד ניסיון.
התובנות שלך להבין מאיפה בעלך פועל, ולראות את אותו קושי רגשי שלו להתמודד עם הקשיים ולא לברוח, פשוט מעלות אותך דרגה אחת למעלה והוא צריך להודות ולהוקיר את האשה שאיתו.
לגבי האם להוכיח אותו על האס.אמ.אס או לא, אני חושבת שבשלב זה כדאי שתתמידי בדרך שלך, דרך ההקשבה וההכלה, ומאוד יכול להיות שהוא לא רחוק מלנתב את הצורך בתשומת לב אלייך ולא למישהי אחרת. במילים אחרות, ייתכן ואת זו שתקצור את הפירות ותזכה בבן זוג שלא בוגד לא מתוך פחד או חשש לאבד את הקשר, אלא מתוך ידיעה ברורה עם מי הוא חי ומתוך רצון פנימי להתמודד עם הקשיים עם האשה הראויה לכך, אשתו.
כל הכבוד לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגידה?
ג.ש.מ12/08/2010יש לי בעיה דומה למצבה של חגית, ההבדל בנינו הוא שאני נשואה 3 שנים עם תינוקת.
לפני שהתחתנו גרנו יחד. יום אחד גיליתי שבן זוגי גולש באתרי סקס, היה לי נורא קשה לדעת וישר יזמתי שיחה על כך. הוא הסביר שזה סתם והוא מכיר הרבה אנשים שגולשים באתרים כאלו, אבל אם זה מפריע לי הוא יפסיק לגלוש.
לאחר תקופה גיליתי שהוא נכנס שוב. עלתה שיחה בעניין והוא אמר שזה לא יכול להיות, אבל אולי קפצה פרסומת לאתר, היה לי קשה להתעמת איתו וכנראה שגם רציתי להאמין לו.
באותה תקופה הוא ניהל יחסי ידידות עם בנות שונות מהעבודה, הן היו מתקשרות, מבקשות טובות (התקנות שונות לרכב...), זה הציק לי נורא, אחרי שיחה הוא שוב הביע הבנה והתחשבות ואמר כמה שהקשר חשוב לו ואין לו שום רצון לפגוע בי... ושהוא ינתק קשרים עם הידידות.
כל זה התחיל כשהיינו חברים, לא ראיתי במקרים האלו כרציניים אבל הם הציקו לי. היום אנחנו נשואים וכנאמר יש לנו ילדה.
לפני שנה (בעודנו נשואים) גרנו בקיבוץ, בן זוגי מאוד חברותי.
מיד אחרי שילדתי התקיים ערב זוגות בקיבוץ, במקרה אמא שלי באה לבקר והחלטנו להצטרף. לפני שיצאנו מהבית הוא קיבל מאחת הבחורות בקיבוץ sms שבו הוא נשאל אם הוא מגיע או לא?
כשראיתי את ההודעות שוחחתי איתו על כמה שזה לא בסדר, וכמה שזה לא מקובל עליי ובמיוחד זה אמור להיות ערב זוגות!! , שוב הוא הביע הבנה וגילה רגישות...
היום גילית פתק מהעבודה ובו רשימה באנגלית של שמות נשים, שציינתי שמצאתי פתק ואין לי מושג על מהו רק ששמרתי אותו בצד, הוא אמר שזה של חבר מהעבודה. כשהראיתי לו את הפתק, ציינתי שיש בו שמות של נשם והתירוץ שהפתק שייך לחבר קצת צולע, הסברתי לו שכל המקרים האלו גורמים לי לחוסר ביטחון בקשר איתו. הוא אמר שהוא מבין ואילו היה במקומי גם הוא היה מרגיש כך והדבר האחרון שהיה רוצה זה לתת לי להרגיש בחוסר ביטחון, שאני יקרה לו ... וכו'...
אלו דוגמאות ממצבים לא נוחים בזוגיות שלנו.
אני רוצה להאמין לו, אבל אני כל כך פוחדת להיות נבגדת, אני לא מרגישה בנוח עם תחושת החוסר ביטחון הזו, אני מרגישה שהוא מקלקל את האמון שלי בו וקשה לי להיות בזוגיות כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חבר שלי לא מציע מגורים משותפיםחיפאית02/08/2010
שלום.
אני מתקרבת לגיל 30 וגם בנזוגי. שנינו גרים באותה העיר. אני גרה עם ההורים והוא משכיר דירה עם אחותו (בת 24-ביחסים מאוד טובים עם אחיה).
אנחנו יוצאים 8 חודשים יחד. עד היום הוא מעולם לא העלה את הנושא של מגורים משותפים.
לפי מה שהבנתי הוא אמור לחדש שכירות בדירה הנוכחית עם אחותו לעוד שנה.
כל סופ"ש אני באופן קבוע ישנה אצלו (ובד"כ גם פעם באמצע שבוע).
אני בשלה למגורים משותפים (גם מבחינה כלכלית) אך אני לא רואה שום התייחסות מצידו לנושא.
זה שאחותו גרה איתו זה גם חיסרון מבחינתי (למרות שהיא בחורה מקסימה ואני מסתדרת איתה יופי). אני בחורה שמאוד אוהבת את הפרטיות שלה וזה קצת מפריע לי שאחותו נמצאת כל הזמן בסביבתנו.
בקשר שלנו אני כמעט זאת שיוזמת הכול (הוא מסוג הטיפוסים שקצת ישנים בעמידה).
מצד אחד כן חשבתי לפתוח את הנושא ולרמוז לו שאני מעוניינת במגורים משותפים אך אני לא רוצה ליצור סכסוכים ואי נעימויות עם אחותו.
מצד שני קצת מטרידה אותי המחשבה שהוא לא מגיע למסקנה לבד שהגיע הזמן להגיד לאחותו עם כל הכבוד שהוא נמצא בפרק חדש בחייו ושהוא מעוניין להשכיר דירה איתי.
יש לי הרגשה שאם אני אפתח את הנושא הוא יציע לי לעבור לגור איתו (ועם אחותו).
מה אני אמורה לעשות במצב כזה?
אשמח לשמוע עיצה. זאת פעם ראשונה שאני מגיעה לסיטואציה כזאת במערכת יחסים (לא היו לי קשרים ארוכים בעבר).
תודה מראש ויום נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות כנה ולפתוח את הלב
עדי בדיחי04/08/2010הי חיפאית,
אני מרגישה שאת ובן הזוג קצת בשלבים שונים כרגע. בעוד הוא מתכונן לחדש חוזה לשנה עם אחותו, את מאוד מוכנה למגורים אינטימיים יחד, נושא שהוא לא מעלה.
מה שמאוד בולט הוא שאת מרגישה את הנושא הזה חזק ואת רוצה לדעת איפה הקשר עומד מבחינתו. זכרי ש-8 חודשים הן לא 8 שנים.. אולי עבור בן זוגך זה כלל לא עובר בראש, מאידך, אולי אם תיצרי שיחה ותציעי לו, הוא דווקא ישמח לנוכח הרעיון? כתבת שצריך לעורר אותו לפעמים ולכן אולי ה"מוכר והבטוח" שלו הוא לגור עם אחותו אלא אם כן את מציעה אחרת.
אם תפתחי את זה בשיחה מולו, שיחה נעימה וללא האשמות, ותשאלי מתי לדעתו השלב לגור יחד.. ראשית הקשיבי לדעתו. אם יציע שתגורי עם שניהם, אולי כדאי שבשלב זה תעמדי על רצונך לגור רק איתו וזה מאוד מקובל ומובן. כמובן שמשולש כזה הוא לא מומלץ. כך או כך את צריכה לפתוח את אשר על ליבך באופן מזמין ורגוע, ולבדוק בכלל מה העמדה שלו. ייתכן ותופתעי לטובה, אבל עד שלא תנסי לא באמת תדעי איפה הקשר הזה עומד.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוחות מהעברשירי01/08/2010
שלום אני בת 32 נשואה טרייה (חודשיים), בעלי ואני מכירים כשנה,
בעלי מאוד מוטרד מיחסי הקודמים (היו לי לפניו כ-20 חברים\סטוצים, ולבעלי היו 2 סטוצים)
הוא מאוד קנאי לי, ובהתחלה פירשתי את ההתנהגות הזו כאהבה חזקה אבל היום אני כבר לא בטוחה שזו הסיבה,
היו לנו הרבה שיחות בנושא עוד לפני החתונה, הוא חושב שאני מופקרת , אבל בגלל שהוא אוהב אותי מאוד הוא לא מוכן לעזוב אותי, הוא רוצה לדעת את כל הפרטים מעברי והוא חופר בנושא מבלי להפסיק.
ניסיתי להגיד לו שאין חשיבות לעבר בעיניי ואם לו זה מפריע הוא יכול לקום ולעזוב אותי, אבל הוא לא מוכן לעזוב ואומר לי שאני אחליט, וכשאני קמה ללכת הוא עוצר בעדי מללכת,
אני יודעת שהוא מאוד אוהב אותי ואני אוהבת אותו מאוד,כיף לנו מאוד ביחד, בזמנים שהוא לא חושב על הנושא הזה. אבל אני רואה גם שהוא לא מצליח להתגבר על העבר שלי שמאוד מפריע לו וגורם לו לחוסר שינה ולתסכול ולחוסר יכולת להתרכז בעבודה.
אני לא יודעת מה לעשות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זווית אחרת להסתכלות
עדי בדיחי02/08/2010הי שירי,
קודם כל, אם זה נותן משהו, אתם לא נדירים עם הסוגיה הזאת. בכללי לא אתפלא לשמוע אם הרבה זוגות או נשים חוות את זה, ואף מנסות להתסיר את עברן. מעניין שאצל גברים אתה נחשב כלי וגבר גבר אם היו לך הרבה חוויות מיניות, בעוד אצל אשה ההמלצה היא תמיד לחלק במספר הפרטנרים...
ולענייננו..
אם הוא חופר ומאוד רוצה לדעת, את יכולה להזמין אותו לשיחה בנושא ומראש להגיד שאת הולכת לספר כל מה שהוא רוצה לשמוע, בתנאי- שהוא יכול להכיל את מה שישמע. בשיחה הזאת את למעשה פותחת בפניו את הכל, את כנה ואמיתית, ואת יכולה גם לחדד את העובדה שבנישואין (קלאסיים, כאלה עם מחויבות ואמון) את למעשה מנתבת אליו ורק אליו את הדחפים, היצרים, התשוקות ומשאלות הלב שלך בנוגע לנושא האינטימי. הוא יכול אפילו (זה לא יקרה מיד) להודות על כך שיש לו אשה אשה, לא קרה, לא פרידג'. אם יבין שהעבר שלך רק תרם לך ולמעשה בזכותו הבנת מי את ומה את אוהבת, אולי גם יבין שזה מה שעיצב אותך להיות מי שאת היום. כי לעבר יש משמעות רבה. אבל מי אמר שזה רע? לולא חוויות בעברנו לא בטוח שהיום היינו מי שאנחנו...
אני יכולה להבין את הצעד שעשית בלקום וללכת אם לא מתאים לו, ולא סתם הוא עוצר בעדך. כנראה שיש בכל זאת סיבות להישאר איתך.
עובדה נוספת שחשובה כאן- העבר שלו. נראה שהוא מרגיש מאויים מעצם כמות הפרנטרים בעברך לעומת כמות הפרטנרים בעברו. גבר בהחלט יכול לחוש מאויים מ"תחרות" כזאת.. ולכן הוא גם יכול לקחת את זה ולפרש את זהל מקום "מופקר", קל לגנות מאשר להודות או לרצות ללמוד דרכך יותר, מה"מנוסה מבין שנינו". ולא חלילה בנימה שיפוטית אני כותבת, אלא מתוך הרצון שתביני מאיפה הוא אומר את הדברים האלו. הרי אם חשב שאת מופקרת, אכן היה איתך? עוצר בעדך מללכת?
זה קצת חומר למחשבה, חומר גלם, אני בטוחה שתעבדי אותו ותבואי אליו מוכנה יותר, הכי חשוב לחדד את העבר כמעצב אישיות, כמימוש פוטנציאל, כמשהו חיובי. ואם ירצה ללמוד ממך- מה טוב. אבל כרגע הוא עסוק במגננה ואולי בקנאה, איך את חווית כ"כ הרבה בעוד הוא נשאר עם מספר נמוך של פרטנריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שואלת בשביל אחותי..סיון01/08/2010
רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי מאוד ,בימים האחרונים עוברת על משפחתי תקופה קשה בשל העובדה שאחותי הקטנה החליטה להתגרש ,אחותי היא אם לילד בן 4 שנשואה כבר 5 שנים. היא ובעלה אינם מתקשרים לא מסתדרים ועברו תקופות קשות הדבר גרם לאחותי לא לרצות להמשיך את הנישואין בשל הסיבה העיקרית שהיא אינה אוהבת אותו! הוריי נגד ההחלטה וטוענים שהיא עושה טעות חמורה בגלל שהיא לא תצליח להסתדר עם ילד ומשכרות של 2500 ש"ח. אני כבר מבולבלת ולא יודעת מה נכון ומה לא רציתי לדעת האם אישה צריכה להישאר בכל מחיר ולנסות לשקם ולחיות חיי זוגיות (יש לציין שבעלה מעוניין לשפר ומנסה לכפר על טעויותיו)או שהאושר האמיתי הוא לחיות לבד עם ילד והצאות שהיא בטח לא תצליח לעמוד בהם..מקווה שהבהרתי את התמונה אשמח לתשובה אובייקטיבית שאולי תעשה קצת סדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת הזדמנות מחודשת לזוגיות
עדי בדיחי01/08/2010הי סיון,
ניכר כי את מאוד חוששת ודואגת לאחותך. אחותך אמנם כבר לא "קטנה" כ"כ, היא נשואה חמש שנים ואם לילד בן 4..
את שואלת שאלה או מעלה דילמה שיש להרבה זוגות שמחליטים להתגרש, ובד"כ עול הדילמה הזאת נופל על האשה שפחות מפרנסת את הבית- האם נשארים בכל מחיר רק בגלל הרמה הכלכלית? האם נשארים גם ללא אהבה?
אז אולי קל לומר מהצד, אבל נשמע שאחותך נשארת אמונים לעצמה ולשפיות שלה. להישאר עם אדם שאת לא מסתדרת איתו, שאין לך כבר אהבה אליו, כל שכן אמון ורצון להתקרב- לא עושה רע רק לעצמך אלא את לוקחת כאן אחריות גם על המודל שהילד יקבל. כרגע הילד של אחותך מבין שאמא ואבא רבים, שאמא לא אוהבת את אבא אבל בכל זאת איתו, שלאמא ואבא לא טוב יחד. אם היה נוכח בריבים, בצעקות, בויכוחים או ברגעים לא נעימים בזוגיות שלהם, זה כמובן גם השפיע עליו וזה לא מאוד משנה שהוא בן 4. הוא סופג הכל.
אז אולי לא כדאי לחוות דעה תמיד, ולקחת צד, אבל אני חושבת שאחותך כן החליטה לקבל החלטה, וקיבלה את שקיבלה, הדבר לא רק ישחרר אותה נפשית ורגשית, אלא יוכל בהמשך, אחרי המשבר, לשחרר אותה גם פיזית לצורך נישואין שניים או פרק ב' אם תחליט לבחור כך.
כך או כך, אני לא בעד להישאר במערכת זוגית שלא מאפשרת צמיחה אלא רק דיכאון ותסכול. לבני הזוג זה לא טוב, לילד זה לא טוב כפליים.
באשר לדאגה הכלכלית- אפשר לשקול (אם אין ברירה) לחזור לבית ההורים, אפשר לנסות לעזור לה כלכלית, אפשר לחשוב איתה יחד על תעסוקה או עבודה במשרה חלקית. בכל אופן חשוב לקבל ולכבד את ההחלטה שלה. נסו לתאר איך היא תרגיש אם תישאר איתו ותדע שאין לה עתיד שם והיא נשארת מתוסכלת.. כשאין רצון של שני הצדדים לגשר וצד אחד כבר מצהיר שלא אוהב, אין טעם לסיים ככה את חיי הזוגיות שלה ולקבוע שתישאר איתו. צריך גם לאפשר לה לצמוח מחדר ובהמשך להכיר אדם מתאים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי את מקסימה..
סיון01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)