מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך להתמודד עם ההצקותליטל30/09/2010
דורית שלום,
אני בת 35 ורווקה. היו לי אי אילו מערכות יחסים בעבר, עם אחד כמעט התחתנתי אך ברחתי כל עוד נפשי בי ואני לא מתחרטת. אני יוצאת עם גברים, יש לי מערכות יחסים איתם, אבל אני חשה שעוד לא מצאתי את האדם המתאים לי. אני בטיפול פסיכולוגי, עובדת על הבחירות שלי ובינתיים יוצאת ונהנית מהחיים.
יש לי הרבה חברים וחברות, אני מבלה, העיסוקים שלי מדליקים אותי, יש לי תחביבים לרוב, באמת, אין רגע דל. אני גם נראית טוב.
אבל - בכל מקום שהוא לא החבר'ה שלי אני נחשבת כישלון. אני זאת שלא הצליחה להגיע אל המנוחה והנחלה, שהן כמובן החלום הבורגני על בעל לדוגמא ואלף כיווני עשן. אצל המשפחה, בעבודה, בכל מקום שבו המיינסטרים שולט אני מרגישה שאני נמדדת על פי אמת מידה אחת ויחידה, ויוצאת כשידי על התחתונה. וזה לא משנה עד כמה אני יפה/חכמה/מוצלחת.
זה לא שאני לא רוצה לאהוב. ועוד איך אני רוצה. ולפעמים אני מרגישה בודדה וכבר כמהה לאהבה. אבל ההצקות האלה! איך להתמודד איתן? אני ממש לא מתכוונת להתפשר. עשיתי את זה בעבר ולא פעם אחת, ואני פשוט לא בנויה לזה.
אני שואלת פה ממש שאלה מעשית - מה לומר לעדת המציקים שמאיצה בי להתחתן ולעשות ילדים? מה יש בכלל להגיד? זה ממש לא החלום שלי, אני בכלל לא בטוחה שאני רוצה ילדים, ואם אני מעיזה להגיד את זה אנשים מביטים בי כאילו נפלתי מהירח.
זה מעצבן ומעליב כל כך. מה לעשות עם זה?
תודה,
יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "תודה על האיכפתיות"
דורית כהן04/10/2010על היקרה, ראשית, סליחה על העיכוב בתשובתי.
שנית, מה שאת מבקשת ממני הוא לא פשוט. את מבקשת מענה מעשי להצקות שאת חוטפת במפגשים עם בני משפחה וסביבת העבודה שלך שמעלים מולך את השאלה הנצחית - "מה יהיה איתך" או במשתמע - "מתי תתחתני כבר ויהיו לך ילדים?"
ראשית אגיד לך שאין לי ספק שהאנשים אומרים לך זאת מתוך אהבה ודאגה לשלומך ורצון שיהיה לך טוב. הבעייה היא שזה הופך להיות אישיו מעצבן: את כבר מעדיפה להימנע מלהיפגש עם הסביבות האלו כדי לא להיכנס לנושא הרגיש. העלאת הנושא הזה חוסמת יחסים של קירבה, כי את מרגישה שעלייך להתגונן ולהצדיק את עצמך.
אני חושבת שכאשר אנשים קרובים לך מביעים את דאגתם אלייך - יש בכך מסר של החלשה כלפייך, כאילו הם משדרים לך שהם לא באמת סומכים עלייך שתצליחי להגיע למקומות האלו, והמסר הסמוי הזה מחליש אותך ומקומם.
מכיוון שאי אפשר לשנות אחרים, כל מה שאת יכולה הוא לשנות את תגובתך הרגשית לדברים מסוג זה. האם את יכולה לראות את הדאגה שלהם בתור משהו חיובי? איכפתיות? רצון שתהיי מאושרת? אם תצליחי לשים פרשנות חיובית על המסרים הללו - תצליחי גם לענות על כך ממקום אחר, כמו - תודה על האיכפתיות, אני עובדת על כך. שזאת האמת, לא? ואם מתעקשים לקבל פרטים - זכותך להגיד - "זה בתהליך, זה בעיבוד, ואני מעדיפה לא לפרט, תודה על ההתעניינות".
אין לי משהו יותר חכם להציע...אולי נקבל הצעות גם מאחרים? עדי, מה את אומרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידידות ארוכהיהודה אלמנובי29/09/2010
אני בחור בן 24 ויש לי ידידה טובה מגיל 16 לערך.
אנחנו נפגשנו לא מעט . הכל בתור ידידות לשמה.
כמובן שהזמנתי אותה אליי הבייתה בכל הזדמנות שתכיר את משפחתי אולם לעולם
היא לא הגיעה . כל פעם תירוץ אחר.
היום לאחר מס' שנים ,אולי באיחור אבל זה הגיע סיפרתי לה על הנתון הקשה שאנחנו מכירים המון שנים אבל לא ביקרה אצלי כלל.
היא מאוד הייתה נבוכה ורצתה להגיע מחוסר ברירה מוחלט.
חשבתי על זוגיות עם הבחורה הזו אבל אני לא בטוח אם זה כדאי והאם זה נכון
לידידה שמעולם לא ביקרה אצלי וכל פעם מבקשת לתרץ 8 שנים שאינה יכולה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא - אז לא
עדי בדיחי03/10/2010הי אבי,
נשמע שעבור הידידה שלך מה שטוב הוא להשאיר את הידידות הזאת כפי שהיא- ידידות נטו. היא כנראה מרגישה את הצורך שלך בזוגיות, ואולי אף את החשיבה של זוגיות איתה.. אולי זאת אחת הסיבות לאי המוכנות להגיע אליך ולמבוכה שלה.
הייתי מציעה לא לסכן את הקשר הזה. אם אתה רואה שיש באפשרותך להמשיך לקיים את הידידות כפי שהיא ללא הכנסת גורמים מאיימים כמו הזמנה הביתה, תוך לקיחת צעד אחורה- אנחנו רק ידידים- עשה זאת. אם אתה מרגיש שיש לך רגש חזק אליה ואתה רוצה בה הרבה יותר מידידה- שקול שנית את המשך הקשר, כי נשמע שלה עדיף ידידות בלבד. כנראה זה לא מתאים לה או שלא רואה אתכם יחד.
אני משוכנעת שתקבל החלטה טובה עבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד.
אבי06/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהחסוי28/09/2010
שלום. אני בת 30 גרושה +1. יש לי שאלה מאד חשובה. ניסיתי להכיר דרך אתר הכרויות ורשמתי שם שאני גרושה ללא. והכרתי שם מישהו נחמד. עכשיו אני לא יודעת איך ומתי לספר שלא רשמתי שם הכל. יצאנו כבר 3 פעמים. אני מפחדת שהוא לא ירצה. מה לעשות? מתי לספר ואיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לספר מהר, להתנצל ולנסות להמשיך
עדי בדיחי28/09/2010שלום,
כמובן שהיה עדיף לומר את כל האמת.. אבל זה להבא. חשבי על כך שמי שרואה שיש לך ילד ולא רוצה- טוב מאוד שלא רוצה עכשיו ולא אחרי שנקשרים.. את מגיעה עם הילד, הוא חלק מחייך, חלק בלתי נפרד ומי שלא מקבל אותו גם לא מקבל אותך.
עכישו לשאלתך, ספרי לו כמה שיותר מהר, תוך כך שאת מתנצלת ומבינה שעשית טעות. אמרי לו למה חששת מראש לכתוב שיש לך ילד והאם הוא חושב שלמרות המעידה הזאת ובשל כך שנהנתם יחד עד עכשיו- הוא מוכן להמשיך את הקשר, וזה בתנאי שאת לא מסתירה יותר פרטים. זה מאוד חשוב- אמון, אמינות, כנות.
מקסימום- לא ירצה, לא ירצה. ככה או ככה אין טעם לצאת עם מי שלא מקבל או רוצה את הילד בסביבתו.. חשוב שלהבא באמת תכתבי את כל האמת. אולי תכירי גרוש אחר עם ילד באותו גיל של הילד/ה שלך וזה יוביל למשפחה חדשה?
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקשורתגבי28/09/2010
היי.
אני נשואה +1 ואני מבקשת להתיעץ .
יש המון מקרים שהתנהגות וחוסר תגובת בעלי מוציאה אותי מדעתי ואסביר כיצד .
בעלי לא יוזם אף פעם שיחות ביננו על בעיות שביני ובינו אני יכולה להסתובב ימים שלמים מצוברחת , כועסת , לא מתקרבת אליו , לא מקיימת יחסים איתו והוא נשאר אדיש למצב ולא שואל מה מציק לי .
כשאני מתפוצצת לבסוף על חוסר התקשורת ביננו ויוזמת שיחה על מה שמפריע לי אינני מקבלת תשובה ממנו האם הוא מבין אותי , האם בהמשך יתיחס ויגיב אחרת או יתנהג אחרת הוא פשוט שומע ושותק , אני לא מקבלת פיטבק חיובי / שלילי לתלונותיי ולתחושותיי ואני נשארת תלושה ושוב במבוי סתום ושואלת את עצמי מה עכשיו , האם לחכות שוב שהכוס תתמלא ואז שוב ליזום שיחה , האם להמתין שוב חודשים ולראות האם הבין וישתנה או שהשיחה הייתה לחינם .
המצב קשה לי עד מאוד ואני מרגישה אבודה וחסרת אונים עד כדי רצון להתגרש כי הסרט הזה חוזר על עצמו כל הזמן , אינני מבינה אותו , האם אלה עכבות בבעיות תקשורת אצלו או משהו אחר .
כשאני מתעקשת להבין אותו הוא מבקש ממני שאגיד לו מה אני רוצה שיעשה וזה משפיל אותי עד כדי כך שנמאס לי ממנו .
איך ניתן לשפר את היחסים ביננו ? ליעוץ בעלי מסרב ללכת בטענה שאין לו בעיית תקשורת והוא לא מבין מה אני רוצה ממנו .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה זוגית ולא של בן הזוג
עדי בדיחי28/09/2010שלום,
בעלך באיזשהו שלב לא מבין מה את רוצה ממנו ושואל אותך מה את רוצה שיעשה- ז"א מבקש ממך הוראות להתנהגות? אם כן- אני חושבת שזה צעד חשוב. יש גברים שאכן התקשורת הרגשית קשה להם, תהיי בטוחה שהוא רואה אותך מצוברחת אבל לפעמים ה"לשאול" הזה והלהתקרב ולהחשף לקושי שלך ולכאב שלך הוא לא פחות קשה עבורם- זה קורה וזה לא נדיר כ"כ, בטח שלא אחרי הולדת ילד ראשון- הכל משתנה. אם פעם הוא היה היחיד בחייך ובבית במשותף, עכשיו יש עוד מישהו שזקוק לכל תשומת הלב שלך..
לגבי יעוץ- לא תמיד חובה שהוא יצטרף. את בהחלט יכולה לנסות ללכת כמה מפגשים לבד ואז לנסות להזמין אותו להצטרף, המטפל גם בד"כ ירצה שתהיה חשיבה ביחד. אצל זוגות רבים זה עובד כך.
אני הרגשתי אמנם אדישות בהתנהגות שלו שתארת, אבל אולי גם כניעות מסוימת למצב ורצון שאת תמשכי בחוטים. אם כן, ואם את מזהה דפוס כזה בעוד מקומות אצלו (יותר פסיביות ורצון שמישהו אחר יוביל אותו)- היי המובילה של השינוי ויזמי את שיחה שבועית, יומית, זמן איכות יחד , כמו תוכנית של לו"ז של מה שאת צריכה. ייתכן והוא יזרום עם זה ומשם יגיע סוג של שינוי.
חשוב- בעיית תקשורת- אני לא משוכנעת שהדרך הנכונה היא לומר או לשדר שיש לו בעיה והוא מוקד הטיפול. אם תנסחי מולו את הדברים ש*אתם* זקוקים לעזרה ואתם צריכים הכוונה וזאת זוגיות של שניכם ואת איתו באותה סירה- אולי ההתנגדות תפחת. לך, כרעיה, יש הרבה משקל על האוירה הזאת ביניכם. חשבי על ניסוח שיתאים למצב זוגי, מצב של "ביחד בבעיה וביחד פותרים".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנא קראו עד הסוף, והשיבו-תודהמוטרדת27/09/2010
אני נשואה זה עשור לאב בתי בת ה-4. הבעיה שלי היא עם אחותו הגדולה (גדולה משנינו בשנה). העניין התחיל בילדותם, במהלכה בעלי היה הנכד המועדף. ולאחר שדור הסבים הלך לעולמו, המצב התהפך. היא פתחה חשבון איתו. שנים שהיא "מחפשת" אותו, ו"מלכלכת" עליו על מנת להשפיע לרעה על יחסיו עם הוריו. בעלי בזמנו היה טיפוס שמגיב באותו מטבע, אבל כשלמד שזה מה שהיא מחפשת, ובמניפולציות ידה יוצאת על העלינה, הוא הבין שכדאי ועדיף לשמור מרחק. מה שיצר ריחוק מהוריו.
כעת, אני הקורבן החדש שלה. אולם, אני באתי ממשפחה מלוכדת, וניסיתי להתקרב, לא להתעמת ולגלות רגישות לזה שהיא רווקה (למרות שהיא מחפשת מיליונר, בלי משפחה), בתקווה שהדברים ישתפרו. לצערי - אין עם מי לדבר, ואין על מה.
ניסיתי לשמור על יחסים טובים עם האח הקטן (קטן מאתנו בעשור) וההורים, אבל גיליתי שמידע אישי עובר אליה, והיא משתמשת בו לעקוץ אותנו בפומבי "מתחת לחגורה", כך שלא יאשימו אותה. פעם אמרתי לאמא, שאם אחותו בסדר, אז אני מברכת אותה שתהיה לה גיסה כמוה. הבעת הפנים של האמא, הסגירה שהיא יודעת שבתה לא בסדר. הוריו פעם סיפרו לי, שאחותו היתה בטיפול פסיכולוגי, אותו לא סיימה בהצלחה.
לארוחות משפחתיות היא תמיד מביאה ליווי, ומרבה להתרברב בחומרנות תחרותית, על מנת לתת לנו תחושה שאנחנו חיים באופן ממוצע ועלוב.
שנים שהיא מרעילה גם את האח הקטן נגדנו, ויוצרת מחנות. הוא התעמת עם בעלי, כשלנגד עיניו תמונת מציאות מעותת, שהיא "מאכילה" אותו. הוא דומה לאחותו באישיותו ובדעותיו, והקשר שלנו עימו הוא לא מעבר ל"שלום, מה נשמע".
בארוחה המשפחתית האחרונה, הגעתי למרות שלא הרגשתי טוב, על מנת לכבד. היא עשתה את מה שהיא נוהגת לעשות, ולראשונה הגבתי לה בקצרה וברוגע. היא התפרצה עליי, בטענה שלא עשתה דבר כי היא לא התייחסה אליי מתוקף זה שאנו לא בקשר. אני אמרתי לבעלי שאני הולכת, ארגנתי את בתי והתיק, אמרתי יפה תודה ושלום ויצאתי. מי שראה את מה שהתרחש היה האבא, שלא נוהג מטבעו להגיב. והאמא שהיתה במרחק בבית עם האח הקטן, יצאה לשוחח עימי. בעלי היה בהלם, ולקח לו דקה או שתיים להצטרף. ששוחחתי עם האמא, הייתי נסערת, רעדתי מעצבים, והסברתי שנמאס לי משנים של התעללות רגשית שאף אחד "לא רואה", ושיותר אינני מעוניינת להשתתף בארוחות עימה.
עברו כחודשיים של נתק, במהלכם במפגש איש של בעלי הוא הזכיר להוריו מיהי ביתם, ושזו דרך ההתנהלות שלה שנים. הוא גם הזכיר את ניסיונותיי הנואשות ליצור מערכת יחסים עם האחות והמשפחה. ואני יזמתי מפגש ספונטני עם האמא, ובמהלכו ציינתי שלא צריך לדבר על מה שקרה, אבל חשובה לי מערכת היחסים תקינה עם ההורים.
מאז הקשר הוא רק עם ההורים, בלי האחות והאח. הקשר קר, מרוחק, לא אמיתי...תחושתי היא שאנחנו הכבשה השחורה של המשפחה, היות והיא הצליחה להכתים ולהכפיש את שמנו הטוב. אוף, למה בעולם של הגדולים הרעים מנצחים, ולא הטובים כמו בעולם הילדים?! אני תוהה אם, ואיפה טעיתי? ומה עליי לעשות עכשיו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בריא לסחוב מטענים של טינה
דורית כהן29/09/2010מוטרדת היקרה, צר לי על מה אתם עוברים מול המשפחה שלו. אני בטוחה שעשית את כל המאמצים על מנת לא להגיב מהמותן, אבל יש להביא בחשבון שכמו שאצלך התטברו תחושות וחוויות לא טובות מן התקשורת עם האחות הבכורה של בעלך ואחיו הצעיר, כך הצטברו גם אצלם - באותה מידה לפחות, וההצטברויות הללו הן לא בריאות לתקשורת, כי כל "קש" קטנטן עלול להדליק את האש העצורה.
כאשר מישהו מרגיז אותנו, הנטייה הטבעית היא להתרגז עליו בחזרה ולחפש בו פגמים וליקויים.
הדרך היותר קשה היא להמשיך עוד ועוד לחפש ביריב דברים טובים, חיוביים, ו לשים את המחשבות החיוביות הללו בפרונט שלך כאשר את נפגשת עם האנשים האלו. זה לא דבר קל, כמובן, אבל זו גישה רוחנית, בוגרת, מקבלת ומכילה את האחר, אפילו אם הוא לא מקבל אותך.
מאחר וזו משפחתו של בעלך, חישבי מה יעשה אותו מאושר, ונסי לפעול בכיוון הזה. אני מאמינה שקרע ארוך שנים עם אחותו ואחיו וקור מול הוריו - לא יעשה אותו מאושר.
נסי ללמוד מן האירוע: האם בכל זאת היה משהו בהתנהגות שלך, בתקשורת שלך, שיכול היה להרגיז את האחות? האם זה קרה לך עם אחרים? בדרך כלל אנחנו עוורים לעצמנו במצבים טעונים כאלו, ולא שמים לב שגם לנו היתה תרומה להסלמת האירוע. האם יש לך האומץ להתבונן על עצמך ועל התנהגותך ולתת לעצמך דין וחשבון האם התקשורת שלך היתה מכבדת, אוהבת, מקשיבה?
סביר להניח שהיית מראש כבר בהתגוננות בגלל ההיסטוריה הטעונה שלכן, ואולי שידרת משהו לא נעים בתגובה שלך, אפילו מבלי לרצות.
אינני באה לחנך. אני רק יודעת מנסיוני האישי והמקצועי שככל שסוחבים קרע כזה עם קרובי משפחה חשובים - יותר זמן - זה מזיק לבריאות של עצמך ושלהם, ושל כל המשפחה מסביב. מישהו חכם אמר פעם - טינה זה כמו רעל שאתה מוזג לעצמך...
אני מציעה לחשוב בכיוון של בירור ויצירת הבנות וסליחות, כמה שיותר מהר. אולי ניתן לבקש זאת ממישהו במשפחה שכולם סומכים עליו, בתקווה שיש אחד כזה.
מאחלת לך הצלחה, ושיהיה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת מה לעשות במצב כזהאין שם27/09/2010
היי..
רציתי לשתף אותכם במשהו.. אני ממש ממש זקוקה לעזרה!
אני וחבר שלי בערך שנתיים וחצי הוא בן 18 ואני בת 17 וחצי...
יש לו תקופות שהוא רוצה קצת להיות בלעדיי ותקופות הוא פשוט יחפש אותי כל הזמן....
זה די מפריע לי אבל אני נותנת לו את החופש שלו...
היינו איזה חמישה ימים מרוחקים...
פיתאום עד שראיתי אותו ישבנו דיברנו ואז בסופו של דבר... הוא בא והוא מספר לי שהוא ניכנס לאיזשהו אתר של פורום סקס....
אמרתי או.קי..
אבל הוא כבר סיפר שזה של נערות ליווי ושהוא היום רשם שם משהו ואז הוא אמר סתם..
אבל האמת היא שאני כן מאמינה.... והכי כואב לי בעולם... חיפשתי ואני חושבת שאולי הגעתי לזה... והוא רשם איפה נמצאות הנערות ליווי האלה.... ושכמה עולה.. ושהן סקסיות ושהוא היה רוצה לנסות.. אני לא בטוחה שזה הוא... אבל אני כן ילך אליו וינסה למצוא משהו במחשב...
אבל אם זה באמת... איך אני ידע שהוא גם לא בוגד?!...
או.קי.. הוא ילד.... אפשר להבין.. אבל הכאב כל כך גדול.. אני בוכה הרבה.... אני באתי ואמרתי לווו אתה רשמת? הוא אמר לא וגם אם כן איך לך משהו לעשות נגד זה אני יעשה מה שבא לי! אז אני מאמינה שהוא רשם הוא לא יגיד סתם....
איך אני יכולה להוציא ממנו את האמת... ושוב זה מדאיג אותי...
וללמה המרחק הזה שהוא רוצה לפעמיים? זה טוב אבל במרחק הזה הוא לא נוגע בי לא מנשק אותי כלום....
זה נימאס.. יכול להיות שהוא לא אוהב?!...
אני לא יודעת מה לעשות.... אבל זה מטריד אותי מאוד.....
אשמח אם תעזרו לי.. תודה ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הגיל..
עדי בדיחי28/09/2010הי לך,
אתם בגיל כזה שאמת רוצים להתנסות בהכל, לאו דווקא משהו שמעיד על הטעם שלו- אבל יש בו את הצורך- כמו להרבה בני ובנות נוער- להתנסות בהכל. ולא תמיד הצורך הזה מתאים גם לצורך של אהבה ומחויבות למישהי אחת. נסי להבין שכרגע הוא כנראה בשלב כזה שרוצה לבדוק עם עצמו מה עושה לו טוב וההתנסויות המיניות חשובות לו.
הוא בסופו של דבר פתח את זה וזה מה שחשוב. השאלה היא האם את מוכנה להישאר במערכת כזאת, שדי מכאיבה לך כרגע, אבל זאת אכן המציאות- הבחור הזה רוצה לרכוש עוד התנסויות.. או שאת מחליטה לעזוב את הקשר הזה ולמצוא משהו יותר מיושב ויותר רציני.
חשוב שתדעי שעד כמה שזה כואב, זה בדיוק הגיל שמתחילים לחפש עוד דברים. יש כאלה שידלגו על זה, יש כאלה שירצו לחוות.. וכנראה ללא קשר לאהבתו, הוא באמת צריך את זה ולכן זה גם נפתח מולך. אני בטוחה שתקבלי החלטה שמתאימה לך, לא כדאי להישאר איפה שלא טוב ולא יגרום לך להרגיש ביטחון. את צעירה מאוד, ויהיו הרבה הזדמנויות לאהבות חדשות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו אני ביכלל מבולבלת ומודאגת..
אין שם29/09/2010את צודקת לגבי כל זה ואני מבינה....
ואני מאוד מבולבלת..
ישבנו דיברנו על זה רבנו.. והוא אמר לי ככה.. :
" אני לא חושב שללכת לנערת ליווי זה בגידה אנשים נשואים גם עושים את זה וזה לא רע.. זה דבר חד פעמי.. ואם אני ירצה ללכת אני ילך ואני יסתיר את זה ממך ולא תדעי לעולם...! "
אמרתי לו... אבל תבין שאני לא יכולה להיות עם מישהו שאני שוכבת איתו ועושה הכל איתו ובסופו של דבר אני מחכה לו בבית שהוא בנתיים אצל נערת ליווי.. נוגע בה עושה איתה ועוד דברים.. אז הוא אמר צודקת...
אז מה הוא רוצה להגיד לי בכל זה?!
איפה ההיגיון פה? אנשים נשואים עושים את זה? נכון.. בסתר.. ואז שזה מתגלה מתגרשים!לעיתים קרובות ...
אבל זה לא הגיוני ביכלל אני לא מבינה מה ההיגיון פה... שהוא אמר לי את כל זה הייתי בהלם לא היה לי מה לענות פשוט ניחנקתי..
אז מזה אומר? שהוא רומז שהוא הולך ללכת לזה? או שהוא היה בזה? או שמה?!
הוא בנאדם שהוא כניראה עוד לא גדל... הוא מאמין לכל דבר שרשום וכל דבר בתמונה.. פשוט ילד.. לא מאשימה הורמונים והכל ואני יכולה להבין אבל אני נותנת מעצמי .. לא מחסירה לו כלום.. אז המ העיניין? למה כל זה? אשמח אם תעני לי שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצורך שלו, שפוגע באמון ביניכם
עדי בדיחי29/09/2010הי שוב,
אני מבינה את הבלבול ותחושת האכזבה שיש לך כרגע.. זה באמת לא פשוט. החבר שלך לדעתי די חד משמעי לגבי הרצון שלו לפגוש נערות ליווי. האם זאת בגידה או לא- כל זוג יגדיר את זה אחרת, אבל בגדול אחוז ניכר מבנות הזוג לא היו רואות בזה משהו לגיטימי. צריך ששני בני הזוג יהיו פתוחים לסוג כזה של מערכת חברות או נישואין. אצל נשואים כפי שאמרתי- אפשר למצוא זוגות שבבחינת שניהם זה לגיטימי. אחרת זה ייחשב לבגידה וכפי שאמרת גם למשבר נישואים אח"כ.
את לא יכולה לשלוט בהורמונים שלו או ברצונות שלו, אין כ"כ מה לשנות פה- הוא עצמו מסביר את הצורך שלו ואילו לך קשה, באופן מאוד טבעי, לקבל את השינוי שחל בו. הוא צודק שכאשר ה"אשה לא נותנת רשות" הרבה פעמים בן הזוג עושה זאת בחשאי.. וכמובן עדיף לקבל אחת משתי בחירות: או להחליט שאת מאפשרת את זה (לפי מה שקראתי מאוד קשה לך עם זה ולא בטוח שזאת אופציה טובה לך), או להיפרד, לתת לו את הזמן, ואם בהמשך יהיה רצון לחזור- תשקלי את זה שוב, מחדש. בכל אופן, אין כ"כ קשר אלייך לדעתי, במקרה הזה- הוא מתאר צורך פיזי , מיני, שכנראה גורם לו להרגיש ביטחון ו"גבר". נסי להבין שאין פה מה להאשים את עצמך- איפה לא הייתי בסדר. אני הייתי משחררת אותו להתנסויות האלו ומנסה להמשיך הלאה. אם ירצה לחזור בהמשך וזה יתאים לך- שווה לנסות, כי בכל זאת יש לך רגש אליו. אבל כרגע, נשמע לי שכל עוד את איתו והוא הולך לנערות ליווי- זה בעייתי מבחינתך וספק אם תוכלי להאמין בו במהלך הקשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לספר לך עוד משהו...
אין שם29/09/2010הוא בא וטוען שהוא רק מסביר לי גם אם יקרה דבר כזה אני לא ידע.. כי הוא כל יכול להסתיר את זה...
והוא אומר אני מסביר לך את כל זה שתביני שאין מה לריב על זה ושזה חסר טעם....
אז מה אני אמורה להבין בכל זה??? שאת צודקת?.. אני בטוחה...
אבל גם את הצד שלו.... ברור שיהיה קשה לי לסמוך עליו.....
אבל זה מאוד מציק לי עכשיו ואני לא יודעת מה לעשות!
בשביל מה הוא מסביר לי את זה?...
כי הוא טוען שהוא רק מסביר הוא לא יעשה את זה...!
אז משהו כאן לא בסדר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהשאיר את העוגה שלמה
עדי בדיחי30/09/2010הי שוב וחג שמח,
אני מצטערת, אבל אני באמת חושבת שהוא מנסה קצת להנות מכל העולמות- להגיד לך שהוא "לא יעשה את זה אבל רק שתדעי לכל מקרה", ובינתיים להקדים תרופה למכה ולהגיד לך שזה חסר טעם לריב על זה.. ז"א כבר מראש לנטרל עימות בנושא. בינתיים את במשבר אמון מסוים- קשה לסמוך עליו ולא יודעת מתי יקרה ומה יקרה, רצון לעקוב אחריו, בשביל מה?
אני באמת חושבת שכדאי לקחת פסק זמן ולאפשר לו להתהולל.. ואח"כ לבדוק אם יש מצב לחזור לקשר רציני.. אחרת זה יפגע בך יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצה, חוות דעתליאת27/09/2010
שלום.
אני בת 29 בעלי בן 42 חודש אחרי לידת ביתי הראשונה,
היינו זו יחסי מאוד פעיל ומאוד אוהב סקס... מאז ההריון בעלי כמעט ולא נגע בי,
הנושא מאוד מציק ופוע בי ואמרי לו א זה, בהריון הוא נתן תירו שזה מוכן לעובר ום מוזר לו לראות אותי עם בטן פתאום וגם אחרי הלידה הוא אפילו לא ניסה להתקרב!!!!
מה אני יכולה לעשות זה נראה לי מאוד מוזר..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לבן הזוג לא פשוט להתרגל לשינוי
עדי בדיחי28/09/2010הי ליאת,
כמו שהאשה חווה הרבה שינויים במהלך הריון ולאחריו- שינויים בחשק, הורמונליים ועוד, כך גם הגבר. קשה לו להתרגל למה שנוסף למשפחה, לתשומת הלב שצריך להעניק פתאום, ואולי גם קשה לו לראות איך החיים חוזרים למה שהיו בבחינת יחסים אינטימיים ביניכם.
גם הגבר מתקשה להתרגל, גם הוא חושש לחזור למה שהיה ידוע ומוכר פעם, וחשוב לתת לו את הזמן הזה. זכרי שגבר לא נושא את הילד 9 חודשים, מתחבר אליו ביולוגית, מרגיש אותו זז ומתרגש כל פעם, עובר בדיקות ועובר ייסורים בלידה - רק האמא. אין מה לעשות- זה בטבע. גבר- גם הוא שותף, כמוך, אבל צופה מהצד בכל המתרחש- בבטן שלך חי היצור שהוא עזר ליצור אותו- את מוציאה אותו ממך- והוא, מעודד ומקווה שהכל יהיה בסדר, וגם הוא עובר חוויות מטלטלות רגשית לא פחות. כל אחד בעוצמותיו ובחוויות שלו. תאפשרי לו את זה, זה מאוד חשוב. קחי לך את הזמן ואל תילחצי על יחסים כרגע- תני לזה לבוא ממנו. אני בטוחה שלאט לאט הדברים יחזרו להיות בסדר עבורכם.
לגבי הגיל שלו- לא בטוחה ששם טמון הסיבה לשינוי, אם כי הפער בניכם גדול. האמיני לו שהוא חושב שזה מוזר לו- זה באמת מוזר! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לדירה חדשה וחלוקת הנטלאלי27/09/2010
אני מתכוון לעבור לדירה חדשה עם חברה איתה אני בקשר כבר מס' שנים.
אנחנו צריכים לקנות רהיטים, חישבנו את הסכום הנדרש והגענו למסקנה שנצטרך 20 אלף שקל בשביל כל הרכישות. תכננו, מן הסתם, לחלק את ההוצאות באופן שווה בינינו. לציין ששנינו עובדים, אני כרגע בעבודה פחות או יותר קבועה והיא, לצורך מבחנים, כרגע לא עובדת, אבל שנינו לא באים ממשפחות אמידות.
היא אמרה לי שייתכן שאימא שלה תקנה לה כמה רהיטים ואז מבחינתה אני צריך להשלים את השאר. דעתי היא שהנטל הוא של שנינו בכל מקרה. כלומר, מן הסתם, זה מוערך מאוד על ידי מה שהאם נותנת/תורמת/מוסרת (כסף או ריהוט), אבל לדעתי, מאחר שלי "אין מאיפה" ואנחנו זוג, ושהתרומה המדוברת היא לא יוצאת מהכיס של אף אחד משנינו, אז ראוי ששנינו נחלוק בשאר, באופן, לכל הפחות, קרוב לשווה.
היא מצידה אומרת שזה נראה לה הכי הוגן שבעולם ושהיא "דואגת" לחצי ואני צריך לדאוג לחצי השני. אני לא מצליח להסכים וזה יוצר בינינו ויכוחים/מריבות.
אשמח לכל דעה. צודק/טועה/לא זה ולא זה/הצעות קונסטרוקטיביות אחרות או סתם הערות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה שלא תחשבו על חתונה?
אני27/09/2010נירא לי שאולי קיים בה החשש שללא חתונה שום דבר לא שלם - והיא לא רוצה כלכך להתחייב בכזה סכום על משהו שהוא לא משותף?
סתם דעה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתונה זה לא משהו שעל הפרק בכלל
אלי27/09/2010מבחינת שנינו.
והנושא שהועלה הוא נושא נכון ככלל, אבל צריך לעבור אותו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונקרטית הריהוט או אולי עוד מעבר?
עדי בדיחי28/09/2010הי אלי,
אני מבינה את הדילמה שלך. מצד אחד אני אומרת כמוך- ביחד אז ביחד, וצריך להתחלק במה שנשאר לקנות. מצד שני- זאת באמת לא התמסדות אלא עדיין חברות תחת קורת גג משותפת, וכל אחד מביא את הדברים שלו. חלילה במקרה של פרידה- כל אחד גם יקח אותם. אולי לשם גם צריך להסתכל- הרי סביר שלא תמכרו אותם ותתחלקו בכסף.. אולי החברה מעוניינת שיהיו דברים "שלי" ו"שלך" כי גם ככה יש חרדה סביב שינוי מגורים ויש צורך שהדברים יהיו יותר ברורים.
אני מציעה, שאם כלכלית זה כבד עליך אולי גם אתה צריך לברר עם בני משפחה- אולי מישהו מוסר משהו, באתרי יד2, וכד'- על רהיטים. גם רהיטים מתצוגה הם זולים יותר.
מעבר לזה, אני הייתי רוצה לשאול האם אתה מרגיש שיש משהו מעבר ל"מי קונה מה", האם יש בך חשש אחר סביב ההתנהגות הזאת? או שמדובר בשאלה שהיא נטו קונקרטית לעיניין הריהוט.
ואגב, 20,000 ש"ח זה סכום מאוד נכבד לרהט בית (בגודל סביר). אני משוכנעת (גם מתוך ניסיון), כי זה לא חתנוה עדיין ובכל זאת, זאת לא דירה קנויה (לפי הבנתי) - ולא חייבים שהכל יהיה חדש ומהניילון. כך אתה חוסך הרבה. יש אנשים שמוכרים תכולת דירה במחירים ממש מצחיקים, ושוב, אם באמת זה העיניין- אולי כדאי לחשוב על מהלך חסכוני יותר. כן ממליצה לחשוב האם יש מתחת לפני השטח ואתה מזהה עוד משהו שמטריד אותך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןדליה27/09/2010
שלום רב, התחלתי לקחת גלולות יסמין.
רופאת הנשים אמרה לי לקחת את הגלולה הראשונה ביום החמישי של המחזור במשך 21 יום ואז לעשות 7 ימי הפסקה וביום השמיני לקחת את הגלולה הבאה...
מתי מותר לי לקיים יחסי מין ללא קונדום?
האם זה יהיה מספיק מוגן להשתמש רק בגלולה על מנת לא להכנס להריון?
ושאלה נוספת, יתכן שגלולת יסמין תגרום לי לגרודים ברגליים ולעליה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייך לפנות לפורום אחר
דורית כהן27/09/2010דליה היקרה, אנא הפני את השאלות שלך לפורום בנושאי גיניקולוגיה ויחסי מין, אנחנו כאן ממש לא מומחיות בעינייני גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאני26/09/2010
היי
אני יוצאת עם חברי קרוב לשנה - אנו מאוד מאוהבים ונושא החתונה מתחיל לעלות אצלנו -
אין לי ספק שזה הבחור שאיתו ארצה לראות את עצמי לעוד המון המון שנים -
הנושא שיותר מטריד אותי , ואשמח לתגובות מכן.. היא החתונה עצמה ..
אין לי יותר מדי חברות,וחברים ,עליתי ארצה ליפני מספר שנים - ולא יצא לי כלכך להרחיב את המעגל החברי ..
כשאני מסתכלת על חתונה של אנשים אני רואה את כל החברות והחברים עושים שמח ויש בי את הפחד שאולי אין לי סביבה מספיק רחבה -, קצת קשה לי להסביר מה המטרד שלי , אבל אם היתי יכולה לדגל על אותו ערב היתי עושה בשמחה - מה שלא יכול לקרות..
האם למישהי הנושא גם עבר בראשה?
ערב טוב לכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתיח שנקרא חתונה
עדי בדיחי28/09/2010הי לך,
קודם כל תתפלאי לשמוע שגם אנשים בעלי משפחה וחברים רבים לא מתלהבים מהעובדה שהאירוע שלהם יהיה כ"כ עמוס באנשים, רובם חברים של ההורים, בני דודים של בני דודים של הסבתא ואת מוצאת עצמך מחלקת נשיקות לאנשים שלא ראית לעולם... ככה שזה לא תמיד כיף. ואגב אם יש למשל 400 אורחים זה 800 נשיקות- אחת לכל לחי, ובסוף האירוע אותו דבר. 1600 נשיקות?!
אם בכל זאת חלמת על משהו גדול יותר, אז אולי כדאי דרך הצד של בעלך להזמין יותר חברים מהעבודה, מהלימודים, מהצבא, וגם יותר חברים של ההורים. לגבי "כמה יעשו שמח", לא יודעת, גם בחתונות גדולות לא תמיד רוקדים כולם. מה שאת יכולה לעשות זה ללכת הפוך- לנסות לאתר איזה קהל יגיע- מזרחי, מבוגר, צעיר, או אולי הכל מהכל ואז גם סוג המוזיקה יהיה בהתאם- ז"א גם מוזיקה עכשווית, גם להיטים ישנים, עברי, לועזי, רוק, וכד'.. ככה את מסתכלת על האירוע מכל הזוויות ויותר סיכוי שיותר אנשים יהנו וירקדו, בשאיפה.
אם את מזמינה חברות, אפילו מעט - יכולות לעשות שמח. תלוי במצברוח ובאוירה. תוכלי גם לבקש מהן שירקדו איתך הרבה במהלך הערב.
אצל דתיים למשל, יש מה שנקרא "משמחים"- אלו אנשים שלא מוזמנים רשמית לחתונה, כחלק מאנשים שמביאים מתנה ויושבים לאכול (במילים אחרות את לא משלמת עליהם), הם רק נועדו לעשות שמח: לבוא, לרקוד, ללכת. כך יוצא שהאורחים לא תמיד יודעים שהם באו רק בשביל זה, ובכל זאת מאוד שמח וכיף בחתונה. אם זה נשמע לך תעשי גוגול על "משמחים" ותנסי למצוא שם איש קשר לפרטים.
כמה דברים אחרונים על חתונה:
1. היא באמת ההקדמה של ההקדמה של ההקדמה של התחלת החיים יחד. אין לה באמת משמעות או השפעה על הזוגיות לטווח ארוך. היא כמה שעות של כיף והתרגשות לפני שמתחילים באמת.
2. נועדה לעשות לך טוב. אם לא טוב לך ואת חולמת על משהו אחר- נסי להתקרב כמה שיותר לחלום הזה, מאוד חשוב שתרגישי טוב בחתונה שלך.
3. חתונות קטנות ואינטימיות- יש בהן משהו כ"כ מיוחד, חשבי על זה ככה.
4. 1600 נשיקות? את בטוחה? :)
מזל טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה עזרה !נטלי26/09/2010
שלום.
אני אתאר קצת מצבים מקווה שזה לא יהיה ארוך מידי מתנצלת מראש אם כן ואנסה להיות כמה שיותר אובייקטיבית.
אני וחבר שלי יוצאים כבר שלוש שנים אנחנו בשנות העשרים קצת אחרי האמצע שלנו.
הוא הציע נישואים,הסכמתי,חושבים להתחתן בקיץ הבא. ואוהבים מאוד אחד את השני.
אני צריכה דעות ותגובות בקשר לחילוקי דעות מהותיים שיש בינינו אשר פוגעים בנו.
אני מאוד קשורה למשפחה שלי המורחבת גם,דודים בני דודים כולנו משפחה אחת גדולה ומחוברת.איתם אנחנו עושים חגים,איתם אני מדברת כשאני צריכה משהו, אותם אמא שלי מזמינה לערבי שישי,משפחתי המצומצמת והמורחבת הם אלו שאישית מעניקים לי בטחון ביום יום.אני לא רואה אותם כל יום, רק בשישי בערב/חגים/טיולים.
החבר שלי לא מכבד אותם. והוא עושה זאת בטענה שהם לא מכבדים אותו. דבר שעד כמה שאני יכולה להיות אובייקטיבית הוא לא נכון.פשוט הפירוש שלו לכבוד הוא שונה. למשל בשישי האחרון אנחנו יושבים בשולחן לאחר א.ערב מדברים,התחלנו לדבר על החתונה שלנו (שאולי זו הייתה טעות מצידי שפתחתי את זה בפורום כזה אבל יש לו עוד יציאות) וכל אחד אמר את דעתו וחברי היקר שאני אוהבת אומר פתאום באמצע השולחן "אותי לא מעניין אנשים ",רק לי זה נראה שגוי??ובהמשך עוד מתווכח איתי על דברים שוליים באמצע מול כולם! מעבר לכך: כשאנחנו רבים,הוא מעליב,מקלל,מקטין משפיל.(וזה קורה לו הרבה)אין לו שום קשר למשפחתיות! והוא חושב שאני גדלתי לא נכון ושאני לא מכבדת אותו (מה הקטע של הכבוד????איך אפשר לנסות למצוא לזה פירוש? ) הוא בשיא הכנות פשוט לא מעריך את דעתי. הוא חושב שהוא אלוהים וגם אומר את זה בצחוק (בכל צחוק יש אמת לא? ) עוד משפט להיט שלו : "אני יכבד רק אם יכבדו אותי" וכשאני יושבת ומדברת איתו על הצעקות שלו ועל הדיבור שלו כשהוא מתעצבן הוא עונה" זה מה שחשוב לך?רק איך אמרתי את הדברים?" אני עונה: " ברגע שאתה מדבר ככה אני נאטמת ולא מצליחה להקשיב לך כי אתה מקלל אותי " ומשם זה כבר נגרר לריב. הוא טוען שאני לא מכבדת אותו ולא מקשיבה לו וכל פעם שאני מעבירה עליו איזושהי ביקורות או ישר במגננה משליך עלי את כל חסרונותיי. הוא כל הזמן אומר שאני צריכה ללכת לפסיכולוג (לא הייתי מתנגדת אם היה לי כסף) ושהפסיכולוג יגיד לי כמה אני טועה בכל הגישה שלי לחיים. הוא אומר בלי סוף שאני מפונקת ושאותי גידלו בתוך בועה ואותו גידלו בתוך המציאות .
מה יהיה??אני ממש מתחילה לפקפק האם זה האדם שאני רוצה להיות איתו כל החיים? האם אני יצליח להיות איתו כל החיים??בבקשה עזרה. האם אני באמת טועה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחשבי פעמיים לפני שאת רצה לחופה
יוסי26/09/2010תחשבי פעמיים לפני שאת רצה לחופה. זה לא יגמר בטוב
מי שלא מעריך אותך ומקלל אותך בנוכחות משפחתיך אינו ראוי להיות בעלך וולהצטרף למשפחה החמה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישיות עם בעיות
דורית כהן26/09/2010נטלי היקרה, הדברים שתיארת במכתבך מעידים על אופיו ואישיותו של חברך, ובהחלט יש כאן כמה בעיות. עושה רושם שהוא לא באמת קשוב אלייך ואל הצרכים שלך או הדעות שלך, ונראה שדברים שמנוגדים לדעותיו - הוא נוטה לפסול ולנפנף כלא חושבים או לא נכונים. גם נושא הכבוד הוא בעייתי. מאד קשה לנהל תקשורת טובה עם מישהו שכל כך רגיש לכבוד שלו ובעצם מאוד פגיע ועל כן מהר מאוד תוקף את האחרים כאילו על מנת לשמור על כבודו.
יתכן שבבסיס יש בו הרבה דברים חיוביים אחרים עליהם לא סיפרת לנו, ויתכן שבעתיד הוא יוכל לעבוד על תחומים אלו באישיותו (אולי ע"י טיפול פסיכולוגי שהוא כל כך ממליץ לך לעשות...) ולעדן את צורת התקשורת וההקשבה שלו לאנשים, במיוחד אלייך. אבל יש להניח שאם עכשו זה יוצא ממנו בצורה פוגענית, כאשר הוא מאוד אוהב אותך, אזי בשנים הקרובות זה עלול להיעשות יותר גרוע, כי אם הוא לא יעבוד ויטפל בנטיות האלו שלו, מתוך הכרה בבעייתיות שלהן, הן עלולות להיעשות קשות יותר עם השנים, כאשר צרות היום יום ולחצים שוטפים יתקילו את האהבה שלכם ברמה יומיומית.
אם את חושבת שהוא יהיה מוכן להכיר בבעיות האלו שלו וללכת לסדנאות תקשורת או לטיפול פסיכולוגי, שווה אולי להישאר איתו, בתנאי שאכן יש בו הרבה דברים טובים אחרים, אבל אם את מוצאת עכשו שפשוט התאהבת במישהו וככל שאת מכירה אותו טוב יותר (וזה נמדד בעיקר בעיתות לחץ!) - מתגלה לך פרצופו האמיתי הפחות מוצלח - אל תמשיכי את הקשר הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש בו הרבה דברים חיוביים אבל..
נטלי27/09/2010היי דורית, קודם כל תודה .
חשוב לי באמת להדגיש שיש בו הרבה דברים חיוביים, חוץ מזה שאני בטוחה שהוא אוהב אותי בלי סוף,הוא מצחיק אותי,יש לו לב ענק! ,ואני יודעת שהוא יעבוד גם שעות נוספות בלי סוף ובלי להתלונן כדי לספק לי את הדברים החומריים כמו לחסוך לבית וכדומה.. אבל האבסורד הוא שהוא לא חושב שיש לו בעיה, הוא חושב שהבעיה נעוצה בי,וכשאני עושה דברים שמעצבנים אותו אני בעצם מוציאה ממנו את הדברים השליליים.
ולמרות ששום דבר שמעצבן אותו כביכול אני לא עושה בכוונה הוא כל הזמן אומר לי שאני עושה לו את זה דווקא.לפסיכולוג/טיפול זוגי אני לא חושבת שהוא יסכים ללכת כי הוא אומר ש"את יודעת לדבר איתם ואת תעבדי עליהם לטובתך" (???????) או " אני לא מאמין בפסיכולוגים" . דורית, מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללמוד ולקבל טיפים דרך הטיפול
דורית כהן27/09/2010נטלי היקרה, אולי באמת תיקחי את "עצתו" ותיגשי לייעוץ פסיכולוגי בעצמך, על מנת ללמוד איך לחיות איתו ואיך לא להמעיט ולמחוק את עצמך מולו, ולמצוא דרכים חכמות וידידותיות להגיע אליו ולהקשיב לצרכים שלו. ללכת לטיפול פסיכולוגי - אין בכך בושה ולא מתוך המקום שאת לוקחת על עצמך להיות ה"לא בסדר", כאילו את מודה בכך שהוא "בסדר" ואת לא...הוציאי את עצמך מן המשוואה הזאת ותראי האם את יכולה להפיק מכך תועלת, ללמוד דרכים חדשות ואפקטיביות להסתדר איתו. אולי ברבות הזמן אם הוא ירגיש טוב יותר - הוא ירצה להגיע בעצמו? אני מקווה שתצליחי ותקבלי את ההחלטות הנכונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לעדי...ט.26/09/2010
אני באמת מוצאת משהו נכון במה שכתבת, ועוד לפני שראיתי עכשיו את ההודעה,ה אתמול בלילה היתה לי שיחה ראשונה איתו אחרי שלושה ימי ניתוק מוחלט-שאני ביקשתי.
התקשרתי וניסיתי שוב לברר אם משהו השתנה,לא השתנה הרבה אך הוא כואב כמוני, ומבולבל. וכשהעלתי את הרצון שלי להתנתק תקופה עד שהוא יבין מה הוא רוצה הוא בכה והיה לו קשה לקבל את זה.
אני מאמינה בכל ליבי שיש לנו זוגיות נדירה, יש עוד פרטים יותר אישיים שלא כתבתי כאן, אבל הזוגיות שלנו מההתחלה הייתה מאוד חזקה, שונה ואחרת בכל המובנים,בלי משחקים, כנות שלמה ובעקבות זאת אהבה גדולה.
לא לחשוב יותר מידי, מתוך הרגשה שלי לטובתי בחרתי לתת לו את הזמן ולפרגן לו את הזמן הזה כמו שאת אומרת. הגענו בסוף השיחה למצב שבו גם צחקנו, ודיברנו על מה אנחנו רוצים בעתיד, והוא הסכים ואמר שהוא רוצה את זה בדיוק כך, אך לא עכשיו..לא כרגע.
אני מצידי קיבלתי את זה ואמרתי לו שאני עכשיו נותנת לו בתור התחלה שבועיים
שבהם לא ניצור קשר, שיקח לו את הזמן שלו עם המחשבות וכל מה שירצה לעשות וכל זאת מכיוון שקשה לי להמשיך לדבר איתו רגיל ולהיפגש מידי פעם כמו שהוא רצה בהתחלה. וזאת בטענה שזה יקל עלינו. (מה שכמובן הסברתי לו שהוא רק עוד קושי בשבילי)
אני שמחה שעשיתי את השיחה, ובסופה גם הרגשתי כבר קצת יותר חזקה כי עמדתי מולו ולא נכנעתי לרגשות, לקחתי החלטה על ניתוק ואםילו אם הוא שבועיים, שבועיים כנראה יכולים להיות זמן טוב ומשמעותי.
נותר לי עוד לקחת את כל החפצים שלי ממנו, ואני אחכה קצת עד שיהיו לי כוחות גדולים יותר.
שאלתי היא, עם כל הביטחון שמה שבחרתי לעשות, האם זה איננו רק אולי מנגנון הגנה שהכנתי לעצמי? מתוך קושי להתמודד? ואם כן האם זה מומלץ? או שאולי היה לי עדיף לגרום לו לבכות ולהרגיש רע, ואני מצידי כך גם ולקחת החלטה של- תקופה א מוגבלת של ניתוק?
אני מודה לך, לכן על התמיכה, ועל העידוד שאני מוצאת בפורום זה. זה מדהים!!
בכל אופן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה שקולה ובוגרת
עדי בדיחי26/09/2010הי ט., אני שמחה שאני יכולה לעזור,
את קיבלת החלטה מאוד אמיצה ובוגרת. אני רוצה שנפריד בין יצר הנקמנות שיש בכל אחד ואחד מאיתנו- עכשיו אני אראה לו מה זה, אני אתן לו להרגיש את הטעם המר של הנטישה שלו- אל מול לנטרל את ז מעט ולהגיב ממקום בוגר ואמיץ- על מנת להמשיך לפתוח את הדלת של החזרה שלו לקשר. כי בכל מקרה כנראה בתוך תוכך את ידעת וזיהית שאם את תפעלי באמוציות גבוהות מולו, הטראומה של הפרידה הזאת והטעם המר שהיא תשאיר לא בטוח שישאירו גם את האופציה לחזרה בעינה, ואולי לא במודע את בהחלט אמרת לעצמך- אפעל בהיגיון וכראוי, אפילו דיפלומטי משהו, על מנת לא לגמרי לבטל או לאבד את האהבה הנדירה הזאת-כך את הגדרת אותה כאן.
מעבר לזה, כנראה שסוג הקשר המיוחד שיש לכם,גם איפשר לך לסיים את הקשר, נכון לעכשיו, באופן מאוד בוגר, ולא ראית באמת, בינך לבינך, אופציה כזאת לעשות סנסציה. וטוב שכך, כי כשעשית זאת הגדלת את סיכויי החזרה.
שבועיים- לא בטוחה שזה זמן מספיק,אבל זה מה שראית לך לנכון וזה בסדר. היי מוכנה לאופציה שזה יהיה גם יותר, והייתי מאפשרת לזה להיות, באותו קו שבו נקטת עד כה.
לא סתם היה לו קשה לקבל את הניתוק הזה (שהוא עצמו יצר), וכפי שכתבתי לך- האסימון עוד יפול-וזה יהיה המבחן האמיתי, עד כמה הוא בשל "אלייך" או לא. כי כרגע הוא בהלם של הפרידה ויותר מזה- בהלם של משקל ההחלטה שלו עצמו. כשיבין ויפנים מה קורה, שם יפול האסימון, זאולי אחרי זמן מה, ואז השאלה היא האם הוא תופס את עצמו ומבקש לחזור, או לא. ניתן לזמן לעשות את זה.
מנגנון הגנה- אפשר לקרוא לזה ככה, אפשר גם להבין שכל אדם בוגר וחוזה כמה צעדים קדימה היה נוהג כמוך. בלי מנגנוני הגנה לא היינו יכולים להתמודד עם הטראומות והקשיים שהחיים מציבים לנו, להפך, המנגנונים האלו מאפשרים לנו לדעת איך להתמודד ומתי.. ככה שגם אם את מרגישה שזאת מגננה- תני לה לשמור עלייך, זה תפקידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתייעץלא יודעת26/09/2010
רציתי להתייעץ
אני רוצה לשמוע חוות דעת על מצבי.
אנחנו נשואים כמעט 20 שנה שלושה ילדים יש לנו. לאורך השנים יש עליות וירידות. הרבה מאוד מריבות, בעיקר שנובעות מחוסר שביעות רצון של בעלי מתפקודי כאשה וכמנהלת הבית היו הרבה כעסים עלי והרבה ארועים שאני תופסת אותם כקשים. למשל שברגע של כעס בעלי מבקש בכעס מכולם לפנות את הבית ולרדת לגינה או ללכת לחברים ותוך 5 דקות כולם חייבים לעזוב את הבית כולל אני. גם אם זה ממש לא מתאים לי. היתה תקופה שהוא קילל אותי ועם זה הפסיק לאחר שהבין שזה ממש אסור. בילדותי אבי היה נוהג לכעוס עלי הרבה ולא הייתי מעיזה לעמוד מולו. הייתי עושה מאחורי הגב מה שרציתי ואז הוא היה כועס והייתי ממשיכה בשלי. קשה לי להשתנות וקשה לי לעמוד בכל מה שבעלי דורש ממני. אם זה צמצום כלכלי שלא מקובל עלי ואם זה בהצבת גבולות בדרך שלא מקובלת עלי ( בעיקר סביב נושאים אלו יש לנו מריבות). בעלי חושב שהילדים צריכים להירתע והוא לא מפחד לשים את המתבגרת בחדר 12 שעות עד שלא תבקש סליחה על איך שהתנהגה או את הקטנה בחדר חשוך ולהגיד לה שאם לא תפסיק לצרוח בערב חג היא תשאר בחדר החשוך. לי קשה עם דברים אלו ועוד יותר קשה לי שהוא עושה זאת למרות שזה לא מוסכם עלי. בקיצור הוא חי איך שרוצה ואני צריכה ליישר קו. באחרונה החלטתי שאני לא מקשיבה כאשר הוא מכריח אותי לעשות דברים (כמו לארגן תיקים לנסיעה בלילה כשאני הרוסה, אחרת לא ניסע לסוף שבוע אל ההורים שלי) ועכשיו הוא החליט שאני עוברת שינוי והוא מתרחק ממני בעקבות השינוי. הוא שאל אותי האם אני רוצה שיקח מזוודה ולא רציתי בגלל שיש רגעים יפים שלנו כמשפחה, והיתה גם בעבר חברות טובה ביננו שקשה לי לוותר עליה. אני קשורה אליו ולא רואה את חיי בלעדיו מצד שני אני מרגישה שאני לא מצליחה לחיות כמו שאני רוצה ממש ולא מצליחה לשים לו גבול כאשר הוא כועס כל כך. אי אפשר לדבר איתו באותם הרגעים. הוא טוען שאני מחמירה את הכעס שלו ומביאה אותו להתנהגויות שתארתי קודם בתגובה שלי המפוחדת ( אולי עדיין טראומה מהעבר). הוא טוען שאורך החיים שלי הוא כמו של ילדה קטנה והוא צריך לקחת דמות אבהית כדי שנשרוד ולכן נותן לי פקודות ( כמו לא להפעיל את המייבש עד החורף). רציתי שנלך לטיפול והוא מסרב בטענה שאני זאת שצריכה להשתנות והוא גם לא מאמין שאני יכולה להשתנות ולכן זה חסר טעם. בינתיים הוא מתרחק ממני ועדיין כועס לעיתים וזה ממש קשה לי. לא יודעת מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללכת ליעוץ לבד
עדי בדיחי26/09/2010הי,
ראשית - אנחנו משתדלות לענות כמה שיותר מהר, וזה בדרך כלל לא יקרה ביום שאת כתבת, אלא אם כן כך יצא, אבל בד"כ תשובה תיקח יום יומיים אז אנא- האזרי בסבלנות. יש הרבה פניות ואנחנו עושות את המיטב.
לגבי מה שהעלת כאן- , הייתי דווקא ממליצה שאת עצמך תפני לייעוץ, כדי לקבל איזשוהי תמיכה למה שקורה כרגע, וגם לתת מענה לתחושת הבלבול שאת חווה מולו. כמובן יש בו משהו שהייתי קוראת לו "פריק קונטרול", והשינוי כרוך גם בו. בך דווקא יש משהו שמאוד רוצה לרצות אותו ולתקן, ולכן אולי זה איכשהו כן עבד בתקופות טובות.
בגלל שזה דפוס של שנים וקשה לשבור אותו בזמן כה קצר- אני מציעה שתפני לייעוץ.. את תוכלי להרוויח מזה גם את יצר הסקרנות שלו, ואולי הוא יחשוב לעצמו- הנה היא הולכת להשתנות, פסיכולוגית- ייתכן וזה יפעיל אצלו איזה כפתור של שינוי, אולי הוא יראה איזה שינוי בך ויזרום איתך. הסיכוי שזה יתהפך 180 מעלות הוא אפסי, אבל אם את תתמידי בקבלת סיוע והוא יתמיד בלראות ולחוות שאת בייעוץ - בלעדיו - ייתכן והוא יצטרך רק כדי "לראות מה לעזאזל קורה שם". זה קורה לא מעט. אם תראי שאין שינוי וההתנהגות בבית עדיין לא מתקדמת לשום מקום- קבלי החלטה האם את מקבלת אותו כפי שהוא ונאחזת בתקופות הטובות, או שמגיע לך לחיות אחרת.
בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כרגע הולכת לימימה
לא יודעת26/09/2010אני כרגע הולכת ללמוד ימימה ובעקבות הלימודים יש שינוי שחל בי. אני מודעת יותר לקיום של עצמי ומצליחה לא להיסחט ע"י האיומים. אם הוא אומר לי תפסיקי את הבישול ותצאי מיד לגינה עם הקטנה אני אומרת לו לא תחכה עד שהאוכל יהיה מוכן ואז ארד פעם לא הייתי מוכנה. בעניין המייבש אני מפחדת להפעיל אותו. אמרתי לו שאני זקוקה לייעוץ פסיכולוגי והוא אמר שהוא לא מוכן. האם עלי ללכת מאחרורי הגב. בינתיים אני מתייעצת עם המדריכה שלי בימימה שמחקת אותי, אבל כנראה שזה לא מספיק. כרגע הוא באמת עובר תקופה קשה ואני מכילה ומכילה אבל כבר קשה לי. הרבה זמן הוא לא ממש הראה לי סימנים של אהבה וזה קשה לחיות כך. גם לתת כל כך הרבה וגם לקבל כל כך מעט והכל כדי להיות כמשפחה. וכדי להנות מרגעים של חברות. איך אצליח לשכנע אותו שאני זקוקה לטיפול, או אולי מאחורי הגב. עדיין לא יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבולבלתתדלה25/09/2010
אני ובעלי יצאנו 3 שניםאחרי היכרות של 4 חודשים עברנו להתגורר יחד
ואחרי 3 שנות חברות החלטנו להתחתן היו מריבות ופרידות לא הייתה תקשורת
ואחרי שהתחתנו גם כבר בשנה הראשונה פתחנו תיק ברבנות אנחנו מכירים 7 שנים ורוב הזמן זה מריבות ופרידות והיינו בייעוץ עזר אולי במשך שנה ויש לנו תינוקת בת 9 חודשים
ופשוט נימאס לי מהקשר הזה אני לא סובלת אותו לא יכולה להסתכל עליו
אני ניגעלת ממנו לא יכולה להיות בקרבתו מאז שהייתי בהיריון אין כמעט מגע בינינו
מה אני עושה עיזרו לי יש פה תינוקת לא הייתי רוצה שתגדל עם הורים גרושים
ומצד שני אני גם מפחדת לחיות לבד איך אני אסתדר לבד כלכלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להיות שלמה עם ההחלטה ולפעול לפיה
עדי בדיחי26/09/2010הי תדלה,
כתבת שייעוץ עזר במשך שנה- מה קרה מאז? אולי עזבתם מוקדם מדי. ייעוץ לא פעם נועד גם כדי לשמר ולתחזק את הקשר הזוגי לאורך זמן, בעיקר עם שינוי גדול כמו ילד חדש.
בכל אופן, זה כנראה כבר מאוחר, את מתארת מצב לא טוב- את נגעלת, לא סובלת, לא אוהבת. כמו הרמת ידיים. לגבי התינוקת- כמו בכל משפחה- גם הילד יעדיף אמא ואבא מאושרים ושמחים יחד, אבל כשאין מודל כזה כמובן שיהיה עדיף שהיא תחווה אתכם לבד (פרודים) ושלמים עם ההחלטה מאשר ביחד וסובלים.. היא תסבול באותה מידה.
כלכלית, האופציה הסבירה היא לצאת לעבודה, או לנסות להעזר בהורים וכד'. אין יותר מדי קסמים גם פה.. לאמהות חד הוריות יש הטבות מסוימות גם ברווחה ושווה לבדוק מה בדיוק.
בגדול, לא להישאר איפה שאת לא רואה עתיד. אם את בטוחה שעשית הכל, וניסיתם, ובכל זאת לא עובד, תתחילי פרק חדש בחייך, ואני תקווה כי הוא יוביל אותך למקום שטוב לך בו יותר. יש חיים גם אחרי גירושים, ואפשר להסתדר עם קצת תמיכה מסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר תקשורת עם החברקייט25/09/2010
אנחנו כבר כמה שנים יחד, מהחטיבה ונפרדנו פעם או פעמיים, כרגע שנינו בני 20 בצבא, והקשר מאוד חשוב לנו, אנחנו מאוד אוהבים אחד את השני וטוב לנו ביחד אבל לפעמים יש חוסר תקשורת. זה מתבטא בכך שאין לנו תחומי עניין משותפים, אנחנו לא מוצאים נושא לשיחה בזמן האחרון זה נראה כאילו שיחות הטלפון הן בכוח ולא כי יש על מה לדבר.
זה מאוד מעציב אותי כי אני מאוד אוהבת אותו אבל אני מרגישה ששנינו לא מתלהבים אחד מהשני כמו פעם ואני לא רוצה לוותר על זה.
מצד שני אני לא יודעת מה לעשות. אנחנו מחוברים בצורה מאוד חזקה רגשית ופיזית ונמשכים מאוד אחד לשני וקשובים אחד לשני אבל מהבחינה של העניין, אני מרגישה שהוא משתעמם ממני ואני משתעממת ממנו. חשוב לי לציין שדיברנו על זה ושנינו מוכנים לעשות הכל כדי לשמור על זה
זה הגיוני? מה עושים?
תודה רבה אני כבר אובדת עצות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים ודינאמיות של החיים יחד
עדי בדיחי26/09/2010הי קייט,
אם שניכם רוצים בפיתרון העיניין זאת התקדמות משמעותית. ייתכן וגילכם הצעיר, בתוספת המעגל החברתי בו כל אחד נמצא, וכן השלב הקריטי של מעבר (כמעט) מצבא לחיים אזרחיים- הם לא פחות משמעותיים.
נסו לזהות מה כן עבד עד היום בבחינת תחומי העיניין שלכם, אפילו כדאי שתערכו, כל אחד עם עצמו, רשימה של תחומי עיניין שיכולים לעניין אותו ולראות אם יש משהו משותף- בעבר ובעתיד, ז"א מה עשה טוב אז ומה יוכל לעשות טוב לזוגיות בהמשך.
הגיוני מאוד כי דווקא בשנים האלה שניכם משתנים, נהפכים ל"אנשים" ופחות בחממה של החטיבה, בה הכל למעשה משותף, והבילוי שלכם הוא על תקן "מה שמוכר ומה שידוע מראש" ללא הרבה הפתעות- זה התיכון, השלב בו כולם עם כולם, שלב קריטי להתפתחות.. שלב שמכין שינוי גדול מאוד- החיים עצמם. לא פעם כשיוצאים מהחממה הזאת הכל מקבל תפנית ופתאום החיים האמיתיים נראים כ"כ שונה ממה שדמיינו אותם. אז יכול להיות שזאת עוד פונקציה- הזוגיות בצל החיים האחרים של שניכם קיבלה צבע אחר קצת.
לא הייתי ממהרת להיבהל מזה, כיוון שכתבת על האהבה הגדולה. אולי באמת צריך "לנער" קצת את הקשר, לרענן, לגוון, לחדש.. בכל דרך שתמצאו לנכון. אני יכולה להעיד שבכל זוגיות יש תקופות משמחות ומרגשות עם אנרגיות, ויש תקופות "רדומות" לשל צבירת כוח וכל אחד יותר עם עצמו. אם את מזהה שזהו "גל" כזה, תני לזה עוד זמן ובדקי בהמשך מה קורה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)