מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות מתפוררתדנה26/08/2010
אני נשואה כ 25 שנה, במהלך שנות נישואנו ספגתי המון קללות, התקפי זעם וכעסים מבעלי כלפיי.
(בעלי דור שני לניצולי שואה שמעולם לא קיבל ליטוף או נשיקה מהוריו).
יש לנו שפע כלכלי, אני עובדת,עצמאית ועוסקת בניהול, מנהלת בית לתפארת בחוץ יש לי המון ביטחון עצמי, ויכולת להשפיע.
בעלי בעל השכלה גבוה מאוד. אדם קר ריגשית שלא יודע לחבק ונטול כל מגע. יחד עם זאת עצבני מאוד. כל משפט שאני אומרת הוא פוסל בבוז, כל דבר קטן שלא מסתדר לו אני אשמה (המון רגשי אשמה), אם הפרעתי לקו המחשבה שלו אני מקבלת צרור קללות שהן מאוד משפילות.
הוא יכול להרוס כל בילוי ברגע , הגישה שלו מאוד מאשימה ותוקפנית. כלפי חוץ הוא מתנהג מאוד בנימוס, שקשה להאמין שהוא תוקפני להפך אומרים לי איזה בעל מנומס יש לך.
לי מאוד נוח להיות בחברת אנשים כך אני "בורחת ממנו" לו מאוד נוח להיות איתי לבד כך הוא פורק עליי את כעסיו , אין לו חברים ולא יוצר קשרים חדשים. אני מרגישה שכמה שאני משתדלת ובאמת לא מחסירה כלום משקיעה בבית, ובילדים, תמיד אני לא מספיק טובה.
עליי לציין שאני בדרך כלל עונה לו אני לא כנועה, עונה לעניין גם בקול רם ולא בקללות. לא נוח לי המצב הזה.
כמובן שאחרי התקפה כזו אני כועסת ואנו לא מדברים שבוע שבועיים וכך חוזר חלילה.
כל מה שאני עושה לא משנה את המצב.
לפני כחודש היה מצב דומה ולאחר הדממה של שבועיים הוא ניגש אלי וביקש שנפנה לטיפול , ניסנו לפנות לא ממש הסתדר עם לוח הזמנים ואז הוא האמין שניסע לטיול והכל יסתר אבל
כמובן שהיו לו התפרצויות קשות הרמת קול וקללות, אני מרגישה כמו לבנה על הראש..
לאחרונה החלטתי לעשות סוף וכל נסיונותיו לדבר איתי (לא ניסה להתנצל אלא להמשיך הלאה) לא צלחו. החלטתי עם עצמי שעד שדברים לא משתנים אני לא ממשיכה,הוא לא רוצה להיתגרש ולדעתי הוא מודע להתפרצויות שלו.
מה עושים במצב כזה? צריך טיפול זוגי, או הוא צריך טיפול אישי?
האם יש סיכוי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בדרך הנכונה
עדי בדיחי30/08/2010הי דנה,
נראה שהאסטרטגיה שלך בסה"כ נכונה לו. את מאוד מודעת לקשר, ליתרונות שלך, לשלו. את מבינה טוב מאיפה הוא פועל ומה מניע את ההתנהגויות השליליות שלו, ונשמע אי שם שאת אוהבת אותו. מעריכה בו הרבה דברים, למרות ההתנהגות הבלתי נסבלת הזאת.
הוא דווקא כן הגיב לך ואמר שאתם זקוקים לטיפול. בסוף הגיע הטיול שכמובן הרבה יותר כיף מכל טיפול אחר.. אבל- אל תוותרי. לדעתי את בדרך הנכונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייחסוי26/08/2010
היי,
יש לי שאלה
בעלי ואני לצערי עברנו קושי מסוים לאחרונה ואנחנו מתרחקים זה מזה. נולד לנו ילד (בעלי לא תמך בי בלידה) ואין לנו שום חזרה מסביב. הוא עובד כך שאני רוב הזמן לבד ללא כל עזרה....הלחץ דובר עליי ואני עצבנית נורא (לא אל הילד וכמעט שרק הוא לא נפגע מזה)! בנוסף לסידור הבית (הדברים היומיומיים) והתינוק - אין לי כוח בסופו של יום ממש לכלום בטח שלא לסקס.
שני דברים - מן הסתם החוסר בסקס משפיע על שנינו ולמדנו להתרחק זה מזה דברים רבים וקשים נאמרו מצד שנינו וכמו שאומרים הרבה מים עברו בנהר ואני לא יודעת איך לפתוח את עצמי אליו שוב. אני לא רוצה להיפגע ממנו שוב. והוא לא ממני - גם הוא נורא סוגר את עצמו מפניי, ואין לי מושג איך להחזיר את אהבתו אליי....הוא די מצפה שאני קצת ישכח מהילד ויקדיש לו יותר זמן (שוב, אין לנו מישהו שיעזור עם הילד, בייביסיטר זה יקר לנו מידי כגע והילד כל הזמן איתנו).
בקיצור - איך שוברים את החומות של שנינו. דיברנו על הנושא חשבנו על ייעוץ אבל שוב, כלכלית לא מתאפשר לנו. אין לנו את הכלים והייתי מאוד שמחה כן להחזיר את האבדה של שנינו.
אודה להתיחסות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקווה שאפשר לתקן לבד
דורית כהן26/08/2010שלום לך, ראשית, מזל טוב על הולדת הילד!
את מתארת יפה את הנתק שנוצר ביניכם, ואני חוששת שבלי ייעוץ זוגי יהיה ממש קשה להבריא את היחסים, כי יש לכם גם בעיית תקשורת, וגם בעיית תשוקה ופער בצרכים בסקס. אמנם אלו בעיות נפוצות , אבל די קשה לתקן אותן לבדכם, ואני מבינה שיש לכם קושי כלכלי.
לפעמים אפילו פגישה אחת ארוכה של ייעוץ זוגי יכולה להתניע תהליך של שינוי וכבר לתת לכם כמה כלים אם לשניכם יש רצון חזק שזה יצליח. אז כדאי לחשוב על האפשרות הזאת, שתתחילו משהו וזה ימנף אתכם למקום חדש ואז תמשיכו בעצמכם.
אם בכל זאת זה לא אפשרי כלכלית - קחי את הזמן ותשתמשי באינטרנט - קראי מאמרים בתחום הזוגיות, את מוזמנת להיכנס לאתר שלי שבו יש הרבה מאמרים גם בתחום הפערים בתשוקה ובסקס והקשר בין זה לבין עזרה במטלות הבית...
אולי תראי גם לבעלך את המאמרים ותיזמי איתו שיחה על אחד מהם? אולי זו תהיה פתיחה לשיחות מסוג אחר ביניכם?
אשמח לשמוע אם זה מועיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי30/08/2010אני אנסה את המאמרים ואשמח להיות בקשר באם זה מצליח או לאו
תודה שוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צרחכה עזרה דחוףףףורד מ26/08/2010
ערב טוב אני לא יודעת בדיוק מה לעשות אני בת 26 והוא בן 30 אני יוצאת איתו כבר מעל 4 שנים התחתנתי לפני חודש ובזמן האחרון הכל השתנה לפני כן הכל היה טוב היה מפנק מרגש יוצאים כל הזמן מסעדות בילויים , יושבים כל הלילה מדברים שעות היום חוסר תקשורת ,עצבני , כל הזמן רבים יורדים אחד על השני כמו ילדים , מנסה להוריד לי את הביטחון( אני בהרבה נראית יותר טוב ממנו) מניחה שזה מקנאה. התחלתי ללמוד לפני 4 שנים ועשיתי הפסקה שנה וחצי ועכשיו אני מתכננת לחזור ללמוד והוא כל הזמן מנסה להוריד לי את המוטיבציה מלהתקדם ככה גם בעבודה רוצה שאני יוריד שעות שיהיה יותר בבית לבשל, לנקות מה שאני לא! וידע את זה מהיום הראשון שיצאנו. אני בחורה מאוד מפונקת בהקשר לבית , בחוץ אני מאוד עצמאית , לפני שנה היינו אמורים להתחתן וביטלתי הכל זמן קצר לפני החתונה מאותו חשש שנגרם לי עכשיו . הוא גם לא עובד בעבודה סדירה שזה משלדעתי מערער לו את הביטחון לידי . אך אני ההפך לגמרי מנסה כמה שיותר לעלות אותו למעלה שילך ללמוד ולהתפתח גם בעניין העבודה. עכשיו אני במצב שאנני יודעת מה לעשות כי בעבר הלא רחוק הוא היה הגבר הנפלא בשבילי והיום ההפך לגמרי יש ימים כיפים ויש ימים שאני פשוט לא יכולה לסבול אותו. השאלה אם כל מה שהיה 4 שנים היה משחק בשביל להשיג אותי , והכל היה מסכה? או שפשוט עובר עליו משהו? והוא לא משתף אותי כי יש לנו קצר בתקשורת . מה שכן הסקס לא השתנה עדיין נפלא. בבקשה עזרה אם מעכשיו זה ככה והוא מנסה להוריד אותי מה יהיה הלאה??? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורס בזוגיות
דורית כהן26/08/2010ורד היקרה, כל מה שאת מתארת נשמע כמו הקשיים של זוג לאחר החתונה, כאשר הפרוייקט הגדול של החתונה נגמר, ובמקום שהחיים יהיו "דבש" על פי הציפייה - כי הכל התגשם - פתאום מתברר שיש חילוקי דעות, ופחות סלחנות על ציפיות שלא מתגשמות. אני מתרשמת שלבעלך יש ציפייה מסויימת איך צריכה הזוגיות שלכם להיראות מבחינת הביתיות שלך ואילו לך יש תפיסה אחרת. הפער הזה בציפיות יוצר תסכול וכעס ודאגה לגבי העתיד - וכל הרגשות האלו מתיישבים להם על כל שיחה שיש לכם ולכן השיחות הופכות להיות מעצבנות.
אני מציעה שלפני שייגרם נזק לאהבה ואפילו לסקס הנהדר - תשקיעו קצת זמן וכסף בהליכה לייעוץ זוגי על מנת שלתמדו תקשורת זוגית יותר טובה ויש סיכוי שתפיקו מכך הרבה תועלת. המון זוגות מגיעים למשבר כזה לאחר החתונה, וזה מאוד מועיל לקחת ייעוץ, יותר נכון - קורס בזוגיות, כי אם תחשבי על כך - לא לומדים זוגיות בשום בית ספר. כל אחד מגיע עם הדברים שהוא ספג בבית - לטוב או לרע - וזו "תכנית הלימודים" אותה עברנו, כל אחד בביתו שלו. אז ברור שכל אחד מגיע עם תפיסה שונה של מה צריך להיות.
אלו דברים שחייבים לעבוד עליהם כדי שלא יהרסו לכם את האהבה, כי כבר את יכולה לראות כמה בקלות זה עלול לקרות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרו לי אובדת עצותיפית24/08/2010
שלום לכולם!
הבעיה שלי היא שיש לי חבר מזה שנה פלוס שלמעשה הקשר שלנו הוא קשר ממרחק,אני נמצאת בחול והוא בארץ.הוא הגיע לפה כמה פעמים,ממש נתן ונותן לי להרגיש כאילו אני המלכה שלו,ואכן הוא עושה הכל בשבילי,אם זה להכיל אותי,להבין אותי,להיות רגיש איתי.אבל בפעמיים האחרונות שהוא הגיע לפה,אני יכולה להודות שמאחר והוא טיפוס לא רגיל,היתי מבקרת אותו המון,וקרו שני מצבים ממש לא נעימים שהביאו אותי לדילמה האם להמשיך את הקשר.
באחת הפעמים הוא רב איתי על חוף הים מול חברים שלי,אני אפילו לא זוכרת על מה,ומתוך זה הוא התחיל לקלל ולזרוק עלי חול.אני מאוד פחדתי,פשוט זרקתי הכל ואמרתי שאני נוסעת עם החברים שלי,והוא התחיל לצעוק שלא לעזוב אותו שם,למרות שהאוטו היה לרשותו,והוא ידע את הדרך חזרה הביתה.
פעם שניה היתה שישבנו בבר וכבר הזמנו לאכול,והתחיל ריב,בעקבותיו אמרתי לו שאני יוצאת לעשן סיגריה 5 דק בשביל להירגע והוא התחרפן פשוט זרק את השולחן וברח,והשאיר אותי לשלם,ולהסביר למה לא להוציא את האוכל שכבר הזמנו.שנפגשנו בחוץ,הוא התחיל שוב להגיד לי דברים פוגעים....
ההתלבטות שלי היא מאחר והוא מצד אחד כל כך אוהב ודואג לי,פשוט אהבה ללא תנאים שלפעמים נראית לי בהחלט מוגזמת ואובססיבית,בעקרון מאוד פתולוגית,הוא מתנהג המון בצורה אינפנטילית, אמנם יש הפרש של שנתיים בינינו שהוא הקטן מבינינו אבל מאז ובכלל מתחילת הקשר משהו לא מסתדר אבל מאז אותו ביקור אחרון,הרגשות שם בפנים אצלי מאוד התחזקו ואני מרגישה שמשהו לא ממש בסדר.
ויש את הצד השני שאם הוא כל כך אוהב אותי כמו שהוא מתאר,אז הוא לא היה מתנהג ככה אפילו אם ביקרתי אותו וכל הטעויות שעשיתי.אז מה אני אמורה לעשות?
מאחר ואני לא בארץ ולא יכולה לראות יותר מדי ולהבין יותר מדי,קשה לי לבחון את המצב ולהחליט מה נכון לעשות.בנוסף הוא מספר לי המון דברים שכבר מתחילת הקשר נראו לי כשקריים או כיפיוף המציאות,וברגע שהחברים שלי ראו אותו פה הם הזהירו אותי ישר בלעזוב אותו,ואמרו לי את כל החששות וההרגשות שהיו שם אצלי במשך כל הקשר,ולחשוב שהם ראו אותו סהכ כמה שעות....
האם יש למישהו עצה מה אני אמורה לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בויסות רגשות
עדי בדיחי26/08/2010שלום יפית,
אני שמחה שאת נעזרת כאן. זה חשוב.
קודם כל אני מציינת שאת נשמעת לי מאוד אינטליגנטית ובחורה שיודעת לשמור על עצמה ולזהות מצבים חריגים. וזה מצב חריג אכן.
אני רוצה רגע להתעכב על ההתנהגויות של בן זוגך: נזהה כאן עוצמה מאוד גדולה-בשתי סקאלות:
1. אהבה עד תלות (שזה מצב לא בריא, הכולל מה שתיארת- אובססיביות, כפייתיות, אל תעזבי אותי לבד.. לא יכול בלעדייך)
2. אהבה עד תוקפנות (כשאת מבקשת רגע להשתחרר מהתלות, ולצאת לעשן או להרגע- הכלי היחיד שעומד לרשותו היא התוקפנות. אז היא יכולה לבוא בצעקות, וגם בהרמת ידיים ובאלימות.) נציין שזה שהוא לא מרים עלייך יד לא בהכרח אומר שלא מסוגל. כרגע הוא מעתיק את התוקפנות שלו לדומם- חול, שולחן, כלים. שימי לב שהכל מול קהל- זה גם חשוב.
העוצמה הנוספת שקיימת כאן היא היותך מלכה בעיניו והאדרה קצת חסרת פרופורציות , אל מול המקום שמתקיף אותך- אבל הרגע הייתי מלכה, לא? וזאת הנקודה שהעלת כאן שמאוד מבלבלת אותך.
אז כדי לעשות לך קצת סדר- אני מחדדת- כשאין אותך בנמצא, כשאת כועסת, עוזבת, עלולה לנטוש- התלות מקבלת פנים אחרות: במקום להיות התלות העוטפת.. המחבקת, זאת שמאדירה אותך- התלות עכשיו כועסת ותוקפנית- כי אולי זה מה שיחזיר אותך, אולי זה יזעזע מספיק ותחזרי ממקום פוחד- העיקר שתחזרי- הוא אינו שולט בצורה בה מתנהג, לא כרגע לפחות ולא מולך. זה ההסבר לגבי 2 הצורות שהוא לובש בכל אחד מהמצבים.
אין לי ספק שהוא אוהב אותך יפית.. אבל לצערי לא מדובר באהבה אדפטיבית ובריאה. מדובר באהבה של גבר לא בריא, שרוצה אותך שם, האדם להיתלות בו, לסגוד לו (ולא סתם את משתמשת במטאפורה מלכה, כי יש פה גם עבד- מרצונו בלבד). אמרת נכון- הוא טיפוס לא רגיל. ולא ניכנס למקומות כמו באיזה בית גדל ובאיזה מודל, כי המטרה היא לא לטפל בו אלא להיות בת זוג שלו- וחשוב להפריד. כן הייתי נכנסת לזה אם היה מדובר במשהו שניתן לשנות, שהוא הפיך ונורמטיבי. ואצלו אולי ניתן לשנות- אבל לא ברמה כזאת שהקשר יהפוך תוך זמן נתון לקשר בריא והדדי ושוויוני. בעיה כזאת מצריכה טיפול, ואולי גם תרופתי- לא יודעת. אבל טיפול אישי, קליני בהכרח.
העיניים של האחרים שיקפו לך משהו נכון לצערי. אבל זה בהחלט מה שיוכל להביא אותך לזוגיות בריאה יותר בעתיד. אדם שאוהב באופן בריא הוא בהכרח אדם שיודע לשחרר, שכשאת כועסת או נוטשת- הוא יודע להבין, לכבד ולהכיל. לקום וללכת זאת אופציה, לכעוס זאת אופציה, לצעוק גם. להפוך שולחנות? זאת לא הכלה אמיתית. להיות רגיש ולהכיל במצבים קשים *רק* לך, זה טוב מאוד. זה יפה. אבל כל החוכמה בהכלה זוגית היא להכיל את הקוש הזוגי- שנוצר זה עתה כאן בינינו. ואם אין ויסות לעוצמות של הרגש, ואם אין בקרה פנימית, הרי שיש בעיה רצינית.
אני יודעת שקשה בטח לקרוא את כל זה, אבל את יודעת להבחין טוב, יש לך חברים טובים, ובעיקר אינטליגנציה וחוכמה לדעת מה לקחת לך הלאה- זוגיות בריאה יותר. בהצלחה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי הדילמה
יפית26/08/2010אני מודה לך עד מאוד על התגובה.
מה שקרה בשבוע האחרון הוא שניסיתי לפתוח דף חדש ולהאמין לו ופשוט להתעלם מכל מה שקרה.שלשום אחרי שהכל היה בסדר הוא כותב לי בפיסבוק שהוא לא יכול יותר הוא מרגיש שאני לא מאמינה לו ונפרד ממני.ויש לציין שזאת לא הפעם הראשונה שהוא עושה את זה.
אז נעניתי לתשובתו ואמרתי אוקי אז שיהיה בהצלחה.
ואז הוא כותב לי אם הוא יכול להתקשר להגיד שלום ואחרי כמה דק הוא כותב לי שזאת אני שהחלטתי לנתק אותו ולמחוק אותו מכל מקום אפשרי.
היום אני חוזרת הביתה ומקבלת ממנו 4 הודעות בפיסבוק שבשתיים הוא כותב כמה הוא אוהב ומתגעגע וקשה לו,ואז עוד שתיים שבהם הוא אומר שזה לא בסדר שאני אומרת לכל העולם שהוא אלים ואובססיבי ושהוא כמה שהוא נלחם על הקשר מלכתחילה,אולי הוא לא היה צריך.ואכן זה נכון,הוא נלחם כמו שור על הקשר,כשאני לא רציתי או שהכנסתי את העבר שלי מאחר ועברתי התעללות מינית מצד אחד אנשי המשפחה שלי,ובנוסף כמו שציינתי,היתי מבקרת אותו המון.אבל לא סיפרתי לאף אחד מהחברים שלי כמעט חוץ משניים שנפרדנו,ויש לי הרגשה שהוא עשה משהו במחשב שלי בשביל לעקוב אחריי.
הוא גרם לי להרגיש שהקשר שהיה לנו היה לא נורמלי ושהוא דיבר עם אקסיות שלו והיה להן קשר מדהים איתו,ונורמלי ולמעשה הוא תמיד ניסה לקבל אותי איך שאני,ולנסות להראות לי שהוא לא האויב שלי וכו,ושזה נכון לגמרי ובגלל זה היתי בכל כך הרבה התלבטויות,ובסהכ הוא גרם לי להרגיש עם המכתב הזה שאני לא בסדר לגמרי בקשר,אמנם הוא באמת הכיל אותי,היה רגיש איתי ברמות,כמו שאמרתי,אבל מצד שני היו את שני המקרים האלה ועוד דברים כמו כל החוסר אמון כי הרגשתי שהוא מיפיף את כל המציאות שלו....
אז זה בלבל אותי לגמרי ואני כבר לא יודעת מה לחשוב.
מה אתם היתם מציעים?
האם אני טועה לגביו?ממה שסיפרתי פה באופן הכי אוביקטיבי?
תודה על הכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מצרפת בזאת את מה שהוא כתב
יפית26/08/2010תקשיבי אני באמת לא מעוניין להעביר את המצב לכיוון אחר , אבל אני רוצה שאם כבר את מתייעצת עם אנשים תציגי את המצב בצורה הראלית ולא מההשקפה שלך , את טוענת לאובססיביות שלי ולמצב שאני אלים , גם אם בחרת לשתף את כולם , שלפי דעתי זה דברים שאמורים להשאר בנינו תציגי את המצב בצורה הראלית ולא בשום צורה אחרת , כי אם תציגי את הדברים אחרת תקבלי את התשובות שאת רוצה לקבל , אם תציגי אותי כבחור אובססיבי תקבלי תשובה של בחורה אובססיבי , אם תציגי אותי כבחור אלים , תקבלי תגובה לבחור אלים , במציאות הנכונה ,אם כבר את מבקשת עצות תבקשי מהיועץ לשמוע את 2 הצדדים , אחרת כל תשובה שתקבלי תיהיה שגויה , תחשבי על זה , עובדה כאשר אסתר(החברה של אבא שלי) שמעה גם את הצד שלי היא נתנה תשובה הוגנת , את מציגה אותי בתור גבר לא בריא שאין לי איך לומר את זה חוץ מאשר.. יפית כל הקשרים הקודמים שלי לא התנהלו ככה , מעולם לא הייתי במצבים האלו אז.. כנראה שאני לא הגבר שמוצג לך , יותר מזה החוסר אמון הזה שלך בי יצר עבורך שדים שרק הציגו אותי לאט לאט כמפלצת , אתמול הייתי ביעוץ מול פסיכולוג , הצגתי לו את המצב , הוא הסביר לי שלצערי אני רדפתי במשך שנה עבור משהו שלא קיים וכל עוד את חיפשת לראות אותי בצורה מעווטת כך גם הצגת אותי לאחרים והאמנת במציאות לא נכונה ,לפיכך גם קיבלת תשובות לא נכונות או יותר נכון מותאומות למצב שהצגת , אם הצגת אותי כבחור אלים\אובססבי קיבלת תשובה של תזהרי תתרחקי ,אם הצגת אותי כתוקפני ,קיבלת את אותה תשובה , לצערי נשאבתי בשנה האחרונה למצב שבאמת הרס לי את האמון בעצמי והוריד אותי להאמין שמשהו לא בריא בי , ואני מצטער על כך , את בחרת לחשוב שאם את לא רואה לנכון מציאות ראלית לבקש עצה מאחרים אך מעולם לא הצגת את המציאות הנכונה אלא אך ורק את המציאות מהצד שלך וקיבלת תשובות בהתאם ,לאחר שפתחתי את הדברים אתמול מול 3 אקסיות שלי שהייתי איתם בקשר ארוך יחסית הבנתי שאני לא הבחור האובססבי ,האלים התוקפני או כל סוג אחר של אדם שהצגת אותי בראש שלך או לאחרים , אני בחור נורמלי שנכנס למצב לא נורמלי ולצערי יקח לי חודש או חודשים לחזור לעצמי ולהאמין בעצמי אבל אני אצליח ובגדול , אפילו המצב הפטתי שחשבת שאני רוצה אותך בגלל שאת רופאה .. מסביר לי בדיוק כמה נסחפתי למצב של רצון מתמיד להוכיח שאני פשוט אוהב אותך מצב שסחף אותי למצב שמוגדר כאובססיבי אני פותח את העיניים ואומר לך , אני בהחלט בסדר , לצערי נכנסתי למצב לא בסדר , באמת הבנתי שלא מגיע לי היחס שקיבלתי ממך ,אחרי שהייעצתי מול איש מקצוע הוא הסביר לי שאני פשוט עשיתי טעות שלא הפסקתי להלחם מלחתחילה , הצגת אותי בתור בחור אלים שהופך שולחנות מקלל מעיף חולות , להזכיר לך מעולם לא הפכתי שולחן , פשוט קמתי והלכתי ,אחרי שאת עשית את אותו הדבר , הסכומים העצומים ואלפי השקלים שביזבזתי על טלפונים , זמן עבודה , זמן לימודים וטיסותהיו לשווה לצערי שפשוט נכנסתי למאבק החל מהיום הראשון מול החל מהיום הראשון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
יפית26/08/2010ואת הכנסת אותי למוצג של אדם שמעולם לא הייתי ומעולם לא ארצה להיות , ניסיתי באמת לבנות איתך סיפור אהבה והוצגתי כמפלצת , כאדם שאני לא , גם מול החברים שלך גם מול אנשים התייעצת איתם והכי עצוב לי שמול עצמך .
לא חשוב מול איזה חבר או פורום באינטרנט תתייעצי כמו שאז עשית את התשובות האמיתיות תקבלי רק כאשר תציגי את המציאות הנכונה , פגעת מספר בילתי נתפס של פעמים בחרתי להיות חזק , להלחם , לנסות כל הזמן לפתור דברים , להוציא ממך את הילדה שפוחדת שלא רוצה להרגיש חייבת , אבל נלחמתי במלחמה שמראש הפסדתי בה ,עוד לפני שנפגשנו הפסדתי
לצערי אני לא חושב שזה יהיה נכון שאני אפילו יראה אותך בפייסבוק אני לא רוצה להיות בקשר עם בנאדם שמציג אותי כמישהו שאני לא ודואג לספר לכל העולם את זה , היו לי מספיק קשרים בריאים מושלמים ויהיו לי מספיק קשרים כאילו בעתיד להוכיח לעצמי שאני באמת לא הבנאדם שאת חשבת שראית בי
כמו שאתם רואים אשמח לדעתכם,הוא מביע פה את הצד שלו,אמנם כל הדברים שהוא מכחיש אכן קרו אבל אנא תנו לי את נקודת מבטכם זה יהיה לי מאוד חשוב
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק אתם יודעים מה היה..
עדי בדיחי26/08/2010הי שוב יפית,
בהחלט תמונה יותרמ מפורטת ורחבה.. בהחלא הבאת את הצד שלו וקודם כל- תודה שחשפת את זה ברמה כ"כ אינטימית. גם את הדברים שבטח קשה לך לקרוא.
תראי, הבחור הזה אינטליגנט, נשמע שאוהב אותך, מלא ברגש על כל המשתמע. הוא אמר נכון- יש מה שנקרא סובייקט ויש אובייקט. מה שקרה באופן אובייקטיבי- כמו למשל, זריקת חול כפי שתארת, קללות, הרמת שולחן- בקיצור- דברים שלא כוללים התנהגות מקובלת, ואני לא מדברת על מעידה חד פעמית אלא על דפוס חוזר - אלו דברים שלא יוכלו להיות מוגדרים אחרת. ז"א- אם הם קרו- הם קרו. ואם הם קרו- זאת התנהגות אלימה, נקודה. זאת התנהגות ללא ויסות רגשי וללא בקרה פנימית.. בין אם הקשר בגדול נהדר או לא- במצבים אותם תארת, הספציפיים- של הקללות, העוצמות הגבוהות- זה לא מקובל ולא נורמטיבי. אם אכן ככה קרו, ואני מתמקדת באיך שאת מתארת את החוויה שלך מהקשר, שוב- מה שאת הבאת כאן.
אלמנט חשוב שהועלה כאן- איך את משפיעה עליו ואיך הוא עלייך. אני לא בטוחה שאתם טובים זה לזה, באמת שלא. נשמע שהוא מוציא ממך חלקים שקשה לך איתם, ואת מוציאה ממנו את החלקים הפחות טובים שלו- ולא הכוונה שאת אשמה, אלא שהאינטראקציה ביניכם והחיבור הזה- בעייתי. יש הרבה זוגות שיכולים להיות אנשים פרטיים נהדרים ומקסימים.. וכשיתחברו לבן זוג שאינו מתאים הם- האחרון יוציא מהם הרבה תסכול וישב להם על נקודות כואבות. זה נשמע לי הכיוון. כל אחד פה מאמלל את השני. הוא טוען שאת אותו, ואת טוענת שהוא אותך.
רק את יודעת עם מי יש לך קשר רומנטי- עם אדם שסה"כ הוצג כאדם אלים ובעייתי, או, יפית, עם אדם שאכן בעייתי.
והאם זה משנה? פרידה כך או כך חייבת להיות במצב של משבר אמון כזה כפי שמתואר כאן, חוסר אמון בקשר, אחד בשני, ותחושה שכל אחד לא עושה טוב לאחר. מה הביא לשם? את זה אפשר לפתוח לדיון ארוך.. מי אשם, כמה, מי בריא, מי לא. אם את שואלת אם כדאי להיפרד- מעבר לכך שעשה זאת רשמית- התשובה היא כן. עבורך. ועבורו. הקשר הזה בעייתי עבורכם כזוג ועבורכל אחד מכם בנפרד.
אין מה לנסות להוכיח את אי שפיותו כשאת יודעת בוודאות שאינו מתאים לך בהתנהגות, בהתנהלות או בתקשורת שלו מולך. את הבעיות שלו- הוא יפתור לבד. אני מציעה שתניחי לקשר הזה, אין מה לענות לו על המכתב, תשאירי את זה לנוח.. לשקוט בהמשך.. להרגיע את הגלים הגבוהים. לאחר תקופה, את כבר תהיי "נקיה" יותר מכל מה שהיה, ויהיה בסדר. את תגדלי לקשר אחר וטוב יותר-עבורך.
ואם הוא כבר הזכיר סובייקטיביות- תמיד מה שתתארי לעולם הוא ההשקפה שלך. אך פעם אין "דעה אובייקטיבית". כל אחד מדבר מעולמו הפנימי, אף פעם התמונה לא נקיה ותמיד יהיה "לכלוך". אנחנו לא טבולה רסה,, לוח חלק. גם הוא במכתבו- מציד את ההשקפה שלו בלבד. מה נכון באמת? מה היה שם באמת? רק אתם יודעים. אבל אם אתם יודעים שזה מספיק רע- אל תהיו שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז ככה
יפית26/08/2010תודה רבה על התגובה המפורטת!
תראי,לצערי רוב מה שהוא אומר שם אלו שקרים,והוא נפגש אחרי כל התקרית של מה שהיה עם הקללות והאלימות,עם אבא שלי וחברה שלו,שחברה שלו בהחלט אדם שיודע להבחין.אבא שלי מהרגע הראשון שראה אותו עוד לפני המון חודשים, הזהיר אותי לגבי מי שהוא,כל מי שפוגש אותו אומר לי את אותו הדבר אך לצערי אני בחרתי להתעלם ולהמשיך הלאה איתו.
הוא טוען דברים במכתב שלא נבראו,אני אף פעם לא הוצאתי את הסיפור שלנו לחברים ההפך,החברים שלי גם מישראל, וגם מפה ברגע שראו אותו,אמרו לי את אותו הדבר אז באיזשהו מקום זה היה לי קצת קשה.אבל המשכתי הלאה איתו.אחרי מה שקרה בפגישות האחרונות,כל הרגשות בטן שהיו לי צפו ועלו,ולכן היתי צריכה להתיעץ.הוא תמיד משום מה בוחר להתעלם ממה שהיה ואיך שהוא התנהג,שלא נדבר שלי הוא תמיד היה אומר דברים ואז היו מתגלים דברים אחרים,ולצערי הוא נתפס בעיני כל מי שהכיר אותו כאדם לא אמין,שמיפיף את המציאות,וכמה שלא רציתי להאמין בזה,זה בא לי מול העינים,גם בנוסף עם המכתב הזה ועוד דברים... החוסר יציבות שלו ותקני אותי אם אני טועה,יכול להיות שאני לא רואה את הדברים כמו שהם צריכים להיות,אבל זה מתבטא בכל דבר.
היו תקופות שכל שבוע הוא היה אומר לי שהוא נפרד בהודעות ואחכ מתחרט ומתקשר כל דקה.וגם ככה היתה הפעם האחרונה,רק שהפעם אני עשיתי את ההפך ואמרתי לו בסדר שיהיה בהצלחה.
הוא אדם מאוד מיוחד,לטוב או לרע,ולי אישית כנראה היה קשה להכיל אותו,אבל מבחינת איך שהוא הכיל אותי והיה רגיש לכל הדברים וההרגשות שהיו לי,זה היה בהחלט ראוי להערצה,למרות שאני לא מאמינה שמהרגע הראשון שנפגשנו הוא היה כל כך אובססיבי להמשיך ולהיות איתי בקשר כאילו אין מחר וזה הדליק לי המון נורות אדומות.
הטעות שלי היתה לבקר אותו כל כך הרבה שהוא פה אצלי כי ראיתי דברים שאני אישית,לא מבינה כמו שצינתי כבר קודם,ההתנהגות האינפטילית שלו.סהכ שהינו לבד בחדר היה מדהים,הינו יוצאים מתחומי החדר,הכל היה מתהפך כי ראיתי דברים שלא יכולתי להבין.
אני בגלל עברי בטיפול פסיכולוגי מזה המון שנים,ובנוסף סגרתי גם את המעגל עם משפט במחוזי שנערך לפני 4 שנים.אבל הוא,שעבר דברים כאלה בבית,ואני בוחרת להאמין למה שהוא סיפר,לא הלך אף פעם לטיפול,ואמר שהוא פשוט לא צריך כי הוא בסדר,וזה לא מצא חן בעיני.
סהכ באתי פה בשביל לשאול האם מה שאני רואה זה אכן נכון או לא.מה שבטוח שיש לו חוש ביטוי מאוד גבוה,והוא יודע לפעמים להתבטאות ולהראות לעולם את ההפך ממה שהוא.
אני כן עניתי לו למכתב, מאחר ורוב הדברים שהוא כתב היו שקריים,וכמו שצפיתי,הוא שינה פאזה ושוב נהיה נחמד ומדהים כאילו הכל בסדר,וזה כל כך מבלבל.
אני פשוט צריכה להבין האם הדברים שקורים הם נורמלים,האם ככה בני זוג אמורים להתנהל? אני חיבת רק לציין דבר אחרון,עד לפני 2 התקריות האלה,היה לי מאוד אבל מאוד טוב איתו למרות שתמיד היתי ביקורתית כי שזה הגיע אפילו לאיך לאכול מול שולחן,מאוד עיצבן אותי והרגשתי תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפית26/08/2010כאילו אני אמא שלו וזאת הפעם הראשונה שהוא שומע על איך אוכלים,או איך מנקים,או איך מתנהלים בחיי היום יום שלמעשה,אני רציתי גבר!! ואכן זאת היתה הטעות שלי,ואני מצרה על כך מאוד!
לחזור אליו או כל דבר אחר,אני לא יעשה כי ההרגשה בבטן לא עוזבת אותי,אבל לדעת ולסגור מעגל שמה שראיתי והרגשתי זה לא נורמלי,אני צריכה תשובות כי לצערי בגלל עברי,שנמשך לאורך המון שנים,אני נוטה להמשך לאנשים מהסוג הזה של הלא נורמלי ולחשוב שזאת המציאות הנכונה....
תודה רבה ואשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספה קטנה וחידוד
עדי בדיחי26/08/2010ולגבי "מה שהוצגתי" שהוא תאר ומה שהוא חווה- הקשר שלכם הוא קשר עם הרבה סטרס, המרחק הגאוגרפי והפערים ביניכם לא תורמים. העובדה שיש נטיה קצת "לכבס" בחוץ ולהפוך את הריב שלכם לפומבי- גם לא מוסיפה. כי הכל יוצא החוצה ואז יש רצון להחזיר זה לזה מעל במת האינטרנט. כל ההחצנה הזאת והעוצמות האלו- רק מנפחות את החוויה הקשה שלך ובטח גם שלו.
הקשר הזה, עם הסטרס שמביא- יכול להוות משבר רציני לאנשים שבעבר התנהגו "רגיל".. אבל הקשר מהווה עבורם טריגר- להתנהגות לא מקובלת כמו אלימות או חוסר גבולות. ואולי זה גם כיוון שצריך לחשוב עליו- ייתכן והאקסיות עם הקשר המדהים שהיה לו איתן- לא היו איתו באותו סוג של קשר (פערים, מרחק), וזה לא יצא שם (וגם את זה צריך לקחת בערבון מוגבל, אנחנו אף פעם לא יודעים מה היה ומה לא.).. וייתכן וקשר שמהווה ומביא איתו גרומי סטרס- כן יוציא את התוקפנות. כדי להוציא תוקפנות ותסכול חייבים טריגר. וכשאת, אהובתו, מתרחקת- זה משבר וזה טריגר. וזה יוצא. זה לא חייב לצאת מוך כל אחת ועל כן ההשוואה לקשרים אחרים פחות רלוונטית עבורך. תתמקדי בקשר שלך איתו, בחוויה שלך מולו, בביטחון שלך מולו. לא נשמע שטוב לך שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם את באמת יכולה
יפית26/08/2010להצדיק או לנסות להבין את זה כטריגר?
אני לא יודעת אם יכולה,לאור העובדה שבעברי היה לי כבר טיפוס אלים,אני לא ממש יודעת איך לאכול את זה עכשיו,אבל אני לא יודעת אם כאלה דברים למעשה יכולים להוות טריגר למי שהוא,כי סהכ אדם בוגר,לא היה פוחד להשאר לבד,הוא פחד במסעדה שאני אלך לעשן סיגריה ל5 דק,שלמעשה ההסבר שלו היה הפחד שאני יעזוב אותו והוא יהיה לבד בחול,שהבר היה 5 דק מהבית שלי.... וכנל לגבי החוף ים....
האם יש דרך להצדיק את מה שהוא עשה?
לגבי לחשוף את הזוגיות שלנו לאחרים,אני לרגע לא עשיתי את זה,ההפך אלו החברים שבאו אלי כל פעם ואמרו לי שממה שהם התרשמו הם לא מבינים מה אני עושה איתו.לא הוצאתי לרגע את "הכביסה המלוכלכת" ואני לרגע לא שקלתי את מה שאמרו לי החברים שלי,ובנוסף גם עכשיו שנפרדנו,אף אחד חוץ מ2 יודעים על כך וגם הם לא יודעים את כל הסיפור כי סהכ אני חושבת שכאלה דברים נשארים בינינו ולכן אין לי מושג על מה הוא דיבר..... אולי באיזשהו מקום הוא פחד להחשף,אין לי מושג!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנסה להסביר
עדי בדיחי26/08/2010הי יפית, אני אנסה להסביר יותר טוב-
אני לא מצדיקה אף פעם התנהגויות- אני מנסה להביא אותך לתוך מקום של הסבר לוגי ומקובל על הדעת, ברמה הפסיכולוגית- רק עבור עצמך. אני מנסה להבין מהי החוויה שלך לנוכח ההתנהלות שלו שאת מתארת.
אז להצדיק- לא. להסביר, להביא אותך למקום הפסיכולוגי- כן. וזה לא כדי לפטור אותו מאשמה או מדעתי שהתנהגות כזאת מצריכה טיפול. אני עדיין חושבת כך. יש פה מצב בעייתי.
המורכבות שגם את חווית אלימות מביאה נופך אחר לכל הסיפור הזה, וזה משהו רגשי סוער שאת עוברת כרגע עם עצמך, בנוסף לחוויה הזוגית. ייתכן וזה משהו שמאוד מכביד עלייך גם, ובצדק. זה לא פשוט להיזכר, לשחזר, להתקרב לאדם אלים או לחוות אדם ככזה, בעיקר בן זוג. אני כן הייתי מזמינה אותך לברר מה בדיוק קורה אצלך כרגע ואיך אפשר להתמודד עם הקומפלקס הזה שאת כרגע עוברת. כי יש לדון בזה, כשתרגישי שאת יכולה. ז"א להפריד בין החוויה בעבר למה שקורה כרגע.
לגבי הסיפור בים- התנהגות לא מקובלת כפי שציינתי.
לגבי חשיפה- יש פה חשיפה של הקשר לאחרים, בין אם זה האחרים שפנו אליךך או הפוך, לא לזה כיוונתי. אלא לכך שהסיפור הזה מושמע בעיני אחרים, והם חווים דעתם, וזה גם עלול להביא לתחושה של בלבול עבור שניכם ובעיקר עבורך.
זה לא קשר נכון עבורך, זאת דעתי. את כל מה שאת חווה כדאי יהיה בהמשך להשמיע מול גורם מסייע, מקצועי, כי יש פה חוויה לא פשוטה מהעבר, והקשר הזה מעט מתנגש בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרק שאלה אחרונה
יפית26/08/2010אני מודה לך מאוד על הזמן,אני יודעת שזה לא קל להביע דעה בסיפור הזה,במיוחד אני מאמינה שיש שני צדדים לסיפור הזה ולא רק אחד.
השאלה הגדולה שלי היא,האם קשר אמור להתנהל ככה שהרגשתי בחוסר אמון הזה מההתחלה שאם אני לוקחת את הקשרים בעבר שלי,מעולם לא חויתי חוסר אמון ולא היו בעיות מהסוג הזה?
לחשוף את הזוגיות,אני בהחלט לא בעד והחברים שלי באו במטרה לעזור כנראה שהם ראו את המצב מנקודת מבטם,זה לא השפיע עלי כי אני נוטלת לקחת את המסקנות ואת החשיבה לעצמי כי סהכ זאת אני שנמצאת בקשר הזה ולא אף אחד אחר.
האם כל מה שכתבת בתגובה הראשונה שלך עדיין תקף? האם זה הטיפוס שמבחינת ההסמכה המקצועית שלך את רואה כדבר נורמלי?
אני פשוט רוצה לדעת מה נכון ומה לא נכון לעשות.אם יותר נכון,איפה היתי בסדר ואיפה אני לא היתי בסדר,והאם הדברים שראיתי נכנסים בגדר הנורמלי או לא? וזה רק בשביל סגירת המעגל האישית שלי,מאחר ובכל זאת,הדבר האחרון שהיתי רוצה זה לעסוק בדברים תפלים,חודשיים לפני קבלת תואר ברפואה,שאכן מצריך את כל האנרגיות שאני יכולה לתת,אני בטוחה שאת מבינה אותי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיפית יקרה.
עדי בדיחי26/08/2010שלום שוב.
אני מרגישה שאת מאוד רוצה תשובות לעצמך, את באמת מנסה לפתור את הדברים באופן הכי הכי טוב ושלם עבור עצמך. כל החיים אנחנו בתהליך של התקדמות, עשיה, מודעות, חשבון נפש, מו"מ עם עצמנו. עד לקבלת התואר הנחשק (וכל הכבוד לך!) אני לא בטוחה שתקבלי את כל התשובות שאת רוצה לקבל כרגע, עם כל מה שאת חווה, הבלבול, חוסר האמון, חוסר האונים..
יהיה לא מקצועי מצידי להכריע ולגזור את הדין באופן אבסולוטי לגבי בן זוגך. מהדברים שתארת בהודעתך הראשונה, כפי שהזכרתי בתגובותיי אלייך: קללות, זריקת חול, הרמת שולחן- אלו מדברים על בעיה של גבולות, של ויסות רגשות ,של ויסות עוצמות. מדובר בתסכול, שמביא לתוקפנות. "נורמטיבי"- רק אנחנו הגדרנו את זה לפי אמות המידה שלנו. זאת התנהגות לא מקובלת, ואני לא חוזרת בי- מה שתארת מעיד על אדם שחייב לעזור לעצמו. לא בשבילנו כחברה-בשביל עצמו. שידע לקחת דברים נכון, שידע להתמודד נכון, להכיל נכון. עבור עצמו.
אם את מודעת לעצמך מספיק, וידעת מראש להפריד בין מה שחווית בעבר לבין החוויות הנוכחיות- זה דבר אחד. אבל, אני יכולה להגיד לך מנסיוני בשטח, שכשאדם חווה כזאת טראומה, לא תמיד בכלל ניתן, אובייקטיבית, להפריד בין חוויות. בד"כ עושים זאת נכון בטיפול דינאמי ארוך טווח, שם מבררים איפה מה שאנחנו חווים במציאות הוא דומה או מזכיר את הרגשות כאשר חווינו אותן אז. אני מאמינה לך שהקשר בעייתי בין אם היית נפגעת התעללות ובין אם לא. הקשר לא טוב לך יקירה. הקשר הזה בפירוש לוקח ממך יותר ממה שהוא מעניק לך, ואת גם יודעת את זה.
חוסר האמון שחווית איתו ושלא חווית עם אחרים משמעותיים גם יכול לחזק את ההשערה שיש בעיה ספציפית בקשר הזה מולו.
אז מאוד קשה להכניס מישהו לגדר הנורמה או לא, בעיקר מתוך הודעות פורום מתומצתות (וגם כאן זה היה מתומצת לעומת כל התמונה כולה). אבל אני חוזרת- ההתנהגויות שקרו, התוקפנות, האלימות, הקללות- בעייתיות ומצריכות טיפול פרטני עבורו. כי הוא במצוקה.. הקשר הזה פשוט "גירה" את ההתנהגות והיא יצאה. אם זה דפוס, הרי שזה משהו אישיותי.
אם את צריכה עוד הכוונה, או כל דבר שנכנס לתחום האישי שלך, תוכלי לשלוח לי מייל. מופיע בפסקה למעלה.
בהצלחה רבה, וכל הכבוד על סיום הלימודים, בהחלט יכולה להבין את הלחץ שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך עד מאוד
יפית26/08/2010לאור הנסיון שלי עם פסיכולוגים אני יכולה להוריד בפניך את הכובע ולהודות לך מקרב לב על כל העזרה שנתת לי ובכלל באתר הזה,תודה על המוכנות ומה שמתלווה לכך. את עושה מצווה.
שנדע רק טוב, מאחלת לך המון כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמחה שיכולתי לעזור
עדי בדיחי26/08/2010תודה רבה. זה מחמם את הלב.
אני מאמינה שתמשיכי במסע שאת עושה, הן בהתקדמותך המקצועית והן האישית. אני בשבילך גם במייל לכל התייעצות.
הצלחה רבה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליפית
חושבת26/08/2010היי,
לי נשמע שמאוד לא קל לך עם הפרידה הזאת ושאת לא לגמריי שלמה איתה.
את עדיין לא בטוחה האם גם לך יש חלק בכך שהקשר לא מצליח, או שהוא זה שיותר גורם לך.
הייתי מייעצת לכם ללכת לייעוץ זוגי - כדי לעשות את ההשלמות הללו, אבל אתם גרים רחוק אחד מהשני ,
מה שכן.. אני חושבת שזה יעשה לך טוב וקצת סדר, אם תלכי לייעוץ אישי, רק לעצמך- ושם תשאלי את כל מה שבוער בך ותוכלי להגיע להבנות הללו, שאת עדיין מרגישה שלא הגעת אליהן.
כמו שאמרת, את רוצה סגירת מעגל, אבל לא מרגישה שאת מקבלת אותך. כלומר, את לא שלמה עם ההחלטה(כך לי לפחות זה נשמע).
יועץ טוב יוכל לעזור לך להבין יותר על עצמך ועל הקשר.
בהצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ממש ככה
יפית26/08/2010אני באיזשהו מקום שלמה עם זה,ממש ירדה לי אבן מהלב,אני סומכת על האינטואיציות שהיו לי ועובדה שברגע שסימנו אני יותר שלווה. אני כן שואלת מה היה חלקי בהתקפי זעם שלו,והאם זאת אני, וכמובן תמיד חשוב ללמוד מטעויות להמשך שיהיה יותר בריא.
תודה רבה לכולכם אתם נהדרים פה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםשרה24/08/2010
אני בחוקה מסורתית ונשואה לבחור חילוני הבעיה היא שיש לנו הרבה מריבות על כול נושא הדת כול דבר מכעיס אותו מאוד קשה לי אם זה הרבה פעמים אני כבר חושבת לפרק את החבילה כי אין לי כבר כוח להתמודד בנושא הזה כול דבר הוא לא מקבלובשעה שמתפרץ ריב זה גורם לו לדבר בצורה ממש לא נחמדה ואפילו פוגעת אשמח אם אפשר לייעץ לי מה לעשות ואיך אני פוטרת את המצב כי אני ממש כבר עייפה מזה ולא רואה את עצמי ממשיכה ככה לא בצורה הזו ואם צריך להתפשר אז מי ועד כמה צריך להתפשר ואם אני היחידה שצריכה להתפשר כי מצד אחד אני לא רוצה להיות היחידה שתמיד תתפשר
אשמח לעזרה תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי כפול
עדי בדיחי25/08/2010הי שרה,
לעתים קרובות דווקא הצד החילוני עושה הרבה פשרות בזוגיות כזאת, כיוון שהצד הדתי, כביכול, יותר מוגבל ובעל עקרונות מוסריים ודתיים קשים יותר.
כאן את מתארת מצב שבו את הצד המתפשר יותר. חסר הפרט בני כמה אתם וכמה זמן נשואים והאם יש ילדים.
בכל אופן, בזוגיות הזאת יש קושי כפול- גם כל קשיי הזוגיות הקלאסיים והשכיחים וגם קושי של פער בשאיפות, באורח חיים ובגבולות. לכן- המיקוד של תשומת הלב ביחסים כאלה צריך שיהיה קודם כל בפער הדתי וכל היתר יבוא אחר כך.
אם את באמת מוכנה לנסות ולעבוד קשה בשביל הקשר (במילים אחרות- האם יש אהבה שמספיקה לגשר על הפער, לדעתך ולדעתו)- אתם מוכרחים לקחת סיוע של איש מקצוע שיהווה גשר ביניכם. כי כרגע, אתם בשלב כזה , מעט מסוכן- שניה לפני הרמת ידיים ויאוש.
התחתנתם, מתוך כוונה כנראה להישאר יחד ולהקים משפחה. אם הרצון הזה עדיין קיים בשניכם, עשי מאמץ וגייסי את בן זוגך מתוך מקום אוהב ומזמין- לטיפול זוגי שיתמקד על התחום הדתי. אם אינו מעוניין- גשי את לבד.. יתכן ויצטרף אלייך. בכל אופן לא להרים ידיים עד שלא ניסית הכל. מניסיון, פערים כאלה יכולים להצטמצם ולהביא למצב של כבוד הדדי בזוגיות. אבל יש לזה תנאי- והתנאי הוא אהבה שמספיקה לשאת את הפער הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמותי אמא שלי ואנירונה24/08/2010
נכון זה הזוי מה שאתם הולכין לשמוע חמותי ואמא שלי חברות טובות!
אני מבלה איתן את רוב זמני יחד עם הילדה שלי כל יום כל היום מצדנו להיות ביחד לאכול לישון לבלות הכל. הן אפילו חולקות אותן חברות ומבלות ביחד ומדברות בטלפון שעות כולם מקנאים בי שככה הן מסתדרות. חשוב לציין שחמתי אישה טובה מדהימה ואמא שלי גםחמתי כל הזמן קונה לי מביאה לי מפנקת את הבת שלי שומרת לי עליה ואותו דבר אמא שלי אני מסתדרת עם חמתי מצויין אך יש ימים שהיא מביאה לי תעצבים היא כאילו עושה הכל בכדי להרשים אותי אבל תוקעת לי סכינים בגב יש לה אופי חרא היא סכסכנית ברמות אין לתאר היא שקרנית גם היא מרכלת עליי עם אמא שלי ומה נראה לכם שאמא שלי לא תגי לי היא תמיד מנסה לעשות טוב ויוצא לה רע אין לי שליטה בפה אני מהת עליה וגם קצת שונאת אותה אנחנו זוג צעיר האוהב לבות אז רוב הזמן הילדה אצל האמאהות וגם הן מבקשות להיות איתה אז למה וחמתי כל הזמן אומרת העיקר הביאו ילדה מה נראה לה אוף היא מעצבנת יומיים היא לא באה לי בטוב פתאם היא מתקשרת אליי קניתי לך טבעת זהב לבן מהממת משהו יפה אני יבא לך את זה מחר נו באמת אוף מה אני אמרוה לעשות קשה איתה וקשה בלעדיה היא מכבת לי מבשלת לי עוה לנו קניות לפעמים לבית דואגת רצה באה ומתלוננת בלי שאדע איך לפתור את זה עזרומ לי האם להרחיק את אמא שלי ממנה שלא יהיה מצבים לא נעימים מה לעשות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות סדר במצב מורכב כזה
עדי בדיחי25/08/2010שלום רונה,
נשמע שמצד אחד נוח לך עם העובדה שה"אמהות שלך" חברות וזה משרת איזה צורך אצלך. מצד שני, מפריע לך מאוד ומביא אותך אף לתחושות קיצוניות של שנאה. זה מעיד על הטלטלה הרגשית שאת חווה ועל העוצמות שאת חווה את הדברים.
כתבת הרבה על העזרה הרבה- קניות, נקיונות, שמירה על הילדה.. אני חושבת ותוהה האם תוכלי לקחת חלק מהתפקידים האלו דווקא עלייך, ז"א שהשליטה והאחריות תהיה עלייך. ככה את תוכלי להבין מהי באמת התרומה ומה המידה שבה את מעוניינת שהדמויות החשובות האלו יכנסו לחייך. כי כל עוד הן עושות עבורך ומקיימות בשבילך את המטלות השונות ו"טרדות היומיום", ככה את תמשיכי להיות תלויה בחסדיהן ובעזרה שלהן ותמשיכי להסס- האם זה טוב שהן כ"כ קרובות גם זו לזו וגם אליי, או שלא?
בכל אופן, רונה, המצב שאת מתארת מורכב, לא בריא וחסר גבולות- פשוט כך. את צריכה לעשות סדר, קודם כל- להוריד מחמתך את ה"עול" שאת זאת שאמורה לשאת ולא היא, ולא כי היא לא טובה, אלא כדי לאפשר לך לקחת שליטה וסדר על חייך. אחר כך- את תוכלי לזהות כמה את באמת צריכה אותן קרובות ומה את מסוגלת לעשות לבד. כשתרגישי שהכוח שלך בידייך- את כבר תהיי במקום טוב יותר.
לגבי החברות של שתיהן והאם את צריכה להרחיק את אמך מחמתך- לא הייתי מתערבת שם. זאת חברות בפני עצמה ואם החברות כ"כ טובה וקרובה, הרי שאמך בטח יודעת "עם מי יש לה עסק" והיא תחליט את ההחלטות שלה מי תהיה חברה שלה ומי לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבטלה וייאושא23/08/2010
שוב אני עם אותה הבעיה. החלטתי ללמוד אבל בינתיים זה נדחה בגלל שאני בחופש הגדול עם הילדים ואחר כך יש חגים.
אני כבר לןא יודעת אם בעלי אוהב אותי בכלל. הוא רואה אותי מדוכאת מאוד, בוכה המון, חסרת שמחת חיים ולא אכפת לו. אני מדברת איתו כל הזמן על זה שאני לא עובדת והוא כל הזמן אומר לי שאני בכלל לא רוצה לעבוד. לפני כן היינו רבים והיינו קוראים אחד לשני בשמות. לי כבר אין יותר בטחון עצמי בכלל. אני דחפתי אותו להיות עצמאי ועזרתי לו ומה קיבלתי בתמורה. להיות סמרטוט בבית בשביל זה מתחתנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשם הגשמה עצמית
עדי בדיחי25/08/2010הי א',
כנראה שההתנהגות הזאת של הביטול מצד בעלך מביאה אותך לרגשות מאוד קשים, ובצדק. את לא מקבלת ממנו תמיכה, העצמה וחיזוק. אני לא חושבת שאת צריכה להרפות מחלומותייך- אני חושבת שאת צריכה לעשות מעשה ולהראות שאת אינך זקוקה לאישורים חיצוניים, גם לא שלו, על מנת לצאת ללמוד ולעבוד ובעצם לעשות כל מה שיגשים אותך בתוך הזוגיות. לראות אותו מהצד ומתפתח יכול להוות לך גאווה ועונג, אם את תהיי שלמה במקום שלך ותרגישי חזקה על צעדים שאת עושה לקראת מימוש עצמי, הגשמה עצמית ועוד. בשיר של אריק ברמן על הגשמה עצמית הוא שר ככה: "איזו אשה אחת פעם אמרה לי שבכלל זה לא כדאי לי, אבל מה היא מבינה, אני עוד שניה נוגע.. "תשמור את החלומות לעצמך וללילות שתוכל להתעורר- אחרת תשתגע". אנשים אחרים יכולים להוריד אותנו מהחלומות שלנו, מהשאיפות שלנו, גם אנשים מאוד קרובים שאולי לא תמיד מאמינים ביכולות שלנו.
אני לא חושבת שאת צריכה להיתלות שם. אני באמת מאמינה שאם יש משהו שאת רוצה, עבור עצמך, והגיע הזמן לצאת מדמות הסמרטוט- קדימה. עם תמיכתו ובלעדיה. ייתכן ואם יצפה בך מהצד עושה את השינוי הזה- עמדת הכוח שלו תרד בהדרגה ויבין, סופסוף, שיש פה אשה חזקה אל מול הדמות שתארת בהודעתך.
באשר לאהבתו.. הייתי בוחנת את זה בתקופה בה את כבר בתהליך של לימודים או עבודה או מה שיעשה לך טוב. תצפי בהתנהגות, אם יש מילת עידוד, פירגון, שתיקה, התנגדות. זה עדיין לא מעיד על חוסר אהבה.. לאחר שתעשי את המהלך ותרגישי כבר יותר בטוחה בזכות עצמך- קחי אותו לשיחה ודברי איתו על מה זה עושה לך, המימוש הזה, וכמה חסרה לך התמיכה שלו. כרגע לא הייתי נכנסת לעוד עימות מולו.. לא לפני צעד אמיתי להגשמה שלך.
אני מעוררת אותך לזה ומחזקת אותך- במקום לבכות- כנסי לאינטרנט ובדקי עלויות של מה שאת מעוניינת ללמוד. במקום להיות מולו האדם שמחפש תמיכה ורחמים- תתלבשי יפה, תתאפרי ותצאי לסיבוב קניות (שמלה נוספת אף פעם לא הזיקה לאף אחד.. כנ"ל סומק, כנ"ל מניקור, כנ"ל פן בשיער ועוד ועוד....), הרגישי טוב עם עצמך. שאת שווה את עצמך ואת היחס המעודד שלך כלפי עצמך- ואז תוכיחי- רק לעצמך- כמה את כן יכולה. את לא באמת מתכוונת להמשיך לנסות לקבל יחס ותמיכה ובינתיים להתפורר.. את פשוט תעשי את המעשה הזה, ומשם תראי לאן הזוגיות הזאת מתקדמת.
אז, אחרי החגים? קבענו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות דחופהאורית22/08/2010
שלום,
אנחנו נשואים מספר שנים, יש לנו 2 ילדים קטנים. בעלי עובד בתחום המחשבים, וזה גם התחביב שלו, בעיקר משחקי רשת. הבעיה היא כזו:
1. הוא משחק בלילה, בבוקר קם לעבודה כמו זומבי (הוא מתחיל לעבוד יחסית מאוחר, אחרי 9, זה אומר שכל בוקר אני לבד עם הילדים כי הוא ישן אחרי שנכנס למיטה ב4-5 לפנות בוקר). להפתעתי בכל זאת מתפקד די טוב בעבודה (מקבל פידבקים טובים)
2. הוא משלים שעות שינה בשישי-שבת, אם אין לנו תוכניות מיוחדות, קם בשעות הצהרים - אני לבד עם הילדים עד 12-13 בצהרים.
3. בשעות הפנאי, כשכולנו בבית, לפחות 50% מהזמן הוא משחק במחשב (במקום להיות עם הילדים, איתי, לעזור בבית וכד'...)
4. יש בינינו קשר טוב, אוהבים, מדברים, הוא אוהב אותי ואת הילדים ואני אוהבת אותו.
5. הבעיה הייתה קיימת תמיד, בעבר זה פחות הפריע לי, כי מודעת לכך שכל אחד צריך זמן לעצמו, לתחביבים, וכיבדתי את זה. אבל מאז שנולדו לנו ילדים זה נהיה בלתי נסבל. ניהלו אינספור שיחות בנושא. לא חל שיפור. הוא אומר שהוא מתוח, חייב לפרוק את המתח והמשחקים עוזרים לו בכך.
6. הילד הגדול (בן 4) מתחיל להבין שאבא לעיתים מעדיף לשחק במחשב במקום להיות איתו (למרות שיש גם דברים שהם עושים ביחד - בעלי חוזר מעבודה ב20:00, עושה לו מקלחת, משחק איתו כמה דקות, בסופ"ש - אם היה קם מוקדם , ומוותר על המשחקים של כמה שעות אח"כ, היה מספיק לעשות הרבה יותר דברים עם הילד).
אני מיואשת, השיחות לא עוזרות.
אני חשה חסר הוגנות בהתנהגות שלו וביחס שלו לסוגיה, אי לקיחת אחריות על מה שקורה בבית.
אני מרגישה שמשהו מתפספס כאן, וגם אני צוברת תיסכולים ונהיית פחות נחמדה (לעיתים אין לי חשק לזוגיות, מין וכד' - צברתי יותר מדי תסכולים מהעניין)
מה עושים???
תודה
מה אני עושה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעלך יחליט על זמן בילוי משותף
עדי בדיחי23/08/2010הי אורית,
באופן מפתיע גם הודעתה של ורד "בעלי מכון לאייפון ולאינטרנט" דיברה על אותו נושא. רק שכאן את
הכנסת גם את אלמנט הילדים, שכמובן גם משמעותי.
הייתי מציעה שתקראי את תגובתי לורד. המטרה היא שהשליטה תהיה בידי בעלך ושהוא לא ירגיש שנלקח לו החופש שלו שעוזר לו לפרוק את המתחים. אני מכירה מקרוב את נושא משחקי המחשב האידיוטיים (סליחה על השיפוטיות) ואני הרבה פעמים תוהה למה דווקא המשחק הזה? מה כיף בלירות על יצורים? מה כיף בלהמר על "כאילו" כסף עם אנשים אונליין? למי זה עוזר?
כנראה שזה עוזר. פעם זה היה לגו, הרכבת מטוסי נייר, פירוק והרכבה של מכשירי חשמל.. היום זה אייפון ואפליקציות טכנולוגיות.
אם לנו טובה שיחה עם חברה, קריאת ספר, שמיעת מוזיקה או סיבוב שופינג. כנראה שלהם יש את התחביבים שלהם.. היי בטוחה שגם הם בוהים בנו מהצד ולא מבינים מה עוד שמלה עשתה לנו חוץ מצפיפות בארון וקנייה של עוד סט קולבים (וארון נוסף..)
אז על מנת שבעלך לא ירגיש שאת שולטת לו בלו"ז וכן מאפשרת לו מרחב, בקשי ממנו זמן קבוע אלייך ולכל אחד מהילדים- שעה שמפנה לכל ילד וזמן קבוע מראש לזוגיות. כדי לעגן את זה, את יכולה ליצור טבלה שבועית ולתלות על המקרר, ככה גם הילדים יראו, ואז אולי תחושת המחויבות שלו תגדל. חשוב שהוא יקבע ואת תוכלי לקבל את מה שיקבע. כי בתור התחלה, זה יותר טוב ממה שכרגע. אם יהיה זמן מוגדר- הוא ואת והילדים יודעים שכרגע הוא רק שלכם. אח"כ- אח"כ שיעשה כל מה שרוצה ללא הגבלה מצידכם וללא תלונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעלי מכור לאייפון ולאינטרנטורד22/08/2010
שלום,
מעולם לא חשבתי שדבר כזה יהווה עבורי בעיה בזוגיות.לבעלי יש מכשיר אייפון והוא משתמש בו בכל הזדמנות, בבית בסלון, בחצר בערב, במסעדה, בהפסקה בקולנוע, בטיולים, בכל הזדמנות!!!!
אני מוצאת את עצמי יושבת במסעדה ומסתכלת עליו מתעסק עם האינטרנט, מתחרה על תשומת הלב שלו.
ניסתי לדבר איתי על זה בצורה יפה אך הוא מתקשה להבין אותי. אני חייבת לציין שהיחסים בינינו מצויינים ואני בטוחה שזה לא בגלל שהוא רוצה להמנע מלהיות איתי או משהו כזה, הוא פשוט מרגיש צורך עז כל הזמן לבדוק מיילים של העבודה, לבדוק נתונים בעבודה, לקוא חדשות, להכנס לפייסבוק מידי פעם.
בקרוב אנחנו נוסעים לחו"ל והוא מתעקש להביא את האייפון וגם מחשב נייד, הסברתי לו שמדובר בחופשה ואנחנו צריכים להתנתק, הוא כמובן הבטיח שהוא יהיה איתי אבל ברור לי מה יקרה, הוא יוצא את האייפון בכל הזדמנות.
זה ממש מפריע לי, ניסיתי להיות סבלנית עד היום אבל אני כבר לא עומדת בזה.
מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לו"ז שבו גם את נכנסת
עדי בדיחי23/08/2010הי ורד,
מעניין מה שאת מתארת. חשבתי שאולי אכן הוא זקוק למרחב ולחופש מחיה מסוים.. ואולי זאת עדיין הסיבה. בכל אופן מה שתיארת נראה כצובע גם את מערכת היחסים שלכם ואת מרגישה מתחרה אמיתית בנפלאות הטכנולוגיה.
אולי כדאי לשבת איתו ולחשוב יחד על לו"ז שמתאים לשניכם. ז"א, לקבוע זמן בשבוע שהוא מוכן להיות ר-ק איתך. זמן אמנם קצוב, אבל שיעמוד בו. למשל- ימי שלישי בערב. זמן שהוא רק שלכם, האם יוכל לעמוד בזה?
יש אנשים שמכורים לקדמה ולטכנולוגיה דווקא כי היא מציעה כ"כ הרבה מגוון וכ"כ הרבה אינפורמציה. היום בקליק אחד את יכולה לעשות משהו שלפני כמה שנים לקח לך חודשים לעשות. למשל- הנפקת רישיון נהיגה. הידעת שבהעברת כרטיס אשראי את יכולה להנפיק לך רישיון נהיגה זמני לאחר שאבד לך הראשון? מאוד יתכן שבעלך דווקא מכור לשינויים ולטכנולוגיות השונות שהמדיה מציעה, מתלהב מזה מאוד וגורם לו לריגוש ולחופש אמיתי. ואין רע בכך. פעם זה היה הטטריס..
אבל המידתיות צריכה להיות ברורה לו. את צריכה להיות ברורה לו.
נסי לחשוב איתו איך הזוגיות שלכם נכנסת לסדר הלו"ז שלו, איך את מקבלת גם את השעות שלך איתו. תני לו להחליט על הזמן שרוצה איתך. וגם אם יקדיש מעט זמן לדעתך- שתפי פעולה ובידקי את רמת הנאמנות שלו אלייך באותו זמן שהוא עצמו הקציב. אל תנסי לשנות או לפתות אותו ליותר זמן. זרמי עם מה שהוא מציע, ומשם תבדקי לאן זה הולך- האם עומד במילה ומסוגל להיות שלך, או שירוץ שוב למחשב לבדוק מייל ומה התחדש בחמש דקות האחרונות. כי אם אינו מסוגל לשלוט בכך, שווה לבדוק את זה לעומק.
אנא קראי את תגובתי גם לאורית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות טורדניות כמה ילדים-לדוריתרעות22/08/2010
דורית שלום,
כתבתי לך בעבר על כך שבעלי מעוניין בילד נוסף (יש לנו 2 ילדים), אולם אני אינני רוצה בכך עקב ההריונות הזוועתיים שעברתי וכן עקב כך שאני מבחינה מעשית ורגשית מסוגלת ורוצה להתמקד ב שני ילדים בלבד - שניים מספיקים לי כיוון שהם ממלאים את עולמי, וברצוני להשקיע ולתת להם ככל שאוכל גם במובן הרגשי וגם החומרי, על מנת לגדלם בצורה הטובה ביותר. 3 נראה לי כמשימה בלתי אפשרית.
בעלי יודע את דעתי והיה רוצה שתשתנה.
היחסים כרגע ביני לבין בעלי טובים, אנחנו צוחקים יחד, מדברים, מתחבקים, ואוהבים.אנו לא דנים בנושא יותר מידי...ונראה שהכל זורם על מי מנוחות.
הבעיה היא כזו: אני יודעת שאני לא רוצה עוד ילד...אבל לפעמים אני שומעת מאנשים מסויימים אמרות מאוד מקוממות כגון: שניים זה מעט , שלושה זה אידיאלי, את תתחרטי עוד כמה שנים, ומה אם לאחד הילדים יקרה משהו אז תישארו רק עם אחד?, ומה אם אחד יעבוד בחו"ל או מה אם אחד לא יתחתן אז לא יהיו לכם הרבה נכדים, ומי יטפל בכם שתהיו זקנים הרי שניים זה לא מספיק זה לא משפחה גדולה, ומה יהיה שהם יתפנו לעניינים שלהם ותרגישו שהבית ריק...אין שמחה בבית ועוד ועוד.
אני אישית לא חושבת שיש להביא ילד נוסף מהסיבות הנ"ל (אני לא עושה רזרבות למקרה חירום, וגם לי אין עוד בעל רזרבה למקרה חירום). חוץ מזה, אני לא חושבת שמהות חיי מסתכמת בהבאת צאצאים או במספר הילדים שאביא...לדעתי כאשר הם יגדלו קצת ויתפנו לעניניהם, תהיה זו הזדמנות טובה להשקיע בזוגיות שלנו, להתפנות לעיסוקים מעניינים...לעשות דברים שאז רצינו לעשות ונמנענו בגלל גידול הילדים...החיים ממשיכים גם כשהם גודלים ולא מסתיימים...הם עדיין הילדים שלי גם לאחר שגדלו או התחתנו ואני תמיד אהיה שם בשבילם. אולם, המחשבות לא נותנות לי מנוח, שכן האימרה הכי קשה המהדהדת בראשי כל הזמן ומפריעה לחיי היא "מה אם לאחד מהם יקרה משהו נורא ותשארו רק עם ילד אחד"... קשה לי להפטר מהמחשבה האיומה הזו.
אילו בעלי היה באותה דיעה כמו שלי, אז לבטח האמרות הללו לא היו מפריעות לי כלל.
חוץ מזה, מי קבע ששניים זה מעט? היכן כתוב ששלושה זה אידיאלי? ואידיאלי למי? זה עניין מאוד אישי. לאחד שניים זה יותר מידי ולשני שישה זה נחשב מעט. אין חוק לגבי הדברים האלו.
מה דעתך על זה? האם לחיות בעולמנו עם שני ילדים ולהיות מאושר נראה דבר חריג? האם באמת חייבים שלושה? מה קורה פה?
אשמח לדעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רעות
שירית22/08/2010הפנית את השאלה לדורית ובכל זאת הייתי רוצה ברשותך להגיב לפנייתך.
אני בת 45 ויש לי ילד אחד בן 6. אני רווקה ומגדלת אותו בשותפות הורית בלבד עם אביו שמעולם לא היה בן זוגי.
גם אני התחבטתי בשאלה האם להביא לעולם ילד נוסף לאחר שאביו של ילדי הביע רצון כזה,
מאוד התחברתי לנקודות שהעלית בדבר המשאבים האנושיים המוגבלים שלך עבור 2 ילדייך, כמו גם המשאבים הכלכליים והטכניים.
בסופו של דבר החלטתי שלא לעשות את המהלך הזה. הרגשתי שיותר חשוב לי להישאר נאמנה לעצמי מאשר לרצות את שותפי להורות או את הסביבה שמצפה ממני לילד נוסף.
עד היום מידי פעם אני נתקלת בתגובות כמו: מה רק ילד אחד??
כן...רק ילד אחד... עם אמא מאושרת, שלמה עם עצמה ועם הבחירות שלה והכי חשוב אמא שיש לה את כל האהבה , הסבלנות והנתינה שבעולם לילד שלה!
מקווה שעניתי לך, שירית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנורמות חברתיות
דורית כהן23/08/2010רעות היקרה, אני חושבת שעלייך להקשיב לעצמך. יש שונות גדולה בין אנשים שונים וגם בנושא הזה יש שונות, ואינני חושבת שאיזו נורמה צריכה להכתיב לך את ההחלטה הזאת. יתכן שזה באמת נעשה כבר נורמטיבי להביא 3 ילדים -בארץ שלנו. במדינות רבות אחרות הנורמה היא קטנה יותר ומי אמר שזה יותר טוב כאן? מי שצריך לקבוע זו את ובעלך, וכל השיקולים שהעלית בפנינו - מצבך הבריאותי והתכניות שלך והאנרגיות הנדרשות - נראה לי שללא הלשונות המצקצקות - היית כבר מזמן שלמה עם עצמך ולא מתלבטת כל כך עם הנושא.
ראי את הדיבורים ואת השאלות שאת נשאלת על ילד שלישי - בתור הצדעה של האנשים לנורמה...ככה היא נוצרת וככה היא מתחזקת וככה היא נשמרת... ע"י השאלות והדיבורים הללו!
לפני 35 שנים היתה נורמה להתחתן עד גיל 22, והורים שלי לחצו עלי להתחתן כאשר עברתי את גיל 23 והיו מאוד מודאגים שמא אשאר רווקה זקנה. היום זה נחשב לגיל צעיר מאוד להתחתן ואנשים יותר ויותר מבינים שחשוב קודם להתבגר ולהבין יותר את העולם ולהתנסות עם יותר מחבר אחד ואז לבחור בן זוג לכל החיים. נורמות משתנות בכל מיני תחומים, וחשוב לעשות את ההבחנה בין צו ליבך, האינטואיציות שלך, לבין נורמות חברתיות שרירותיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית-שאלה
רעות25/08/2010דורית,
תודה רבה עבור התשובה. אני אמנם שלמה עם החלטתי ואני יודעת בליבי שאילו דעתו המנוגדת של בעלי בנושא (הוא מאוד היה רוצה ילד נוסף), אימרות מאין אלו לא היו מזיזות לי כלל.
כפי שכתבתי, בעלי יודע את דעתי בנושא והיה מאוד רוצ שתשתנה. היחסים ביננו טובים, אבל בתקופה האחרונה הוא דיי מציק לי עם הנושא בצורה מאוד "עדינה" כביכול אבל גם מטרידה: כאשר הוא מחבק או מנשק אותי הוא פתאום לוחש לי "אי רוצה עוד ילד..בבקשה.." או כאשר אנו משוחחים על משהו אז הוא אומר: "כל כך היתי רוצה עוד תינוק קטן מאשתי האהובה"...הוא שם לשני היילדים שלנו קליפים עם צחוק של תינוקות ברקע, וכמובן שכאשר הוא רואה את התינוקת החמודה של גיסתו או התינוק השמנמן של השכנים מבטו נמלא רוך וחמלה והוא נראה לפתע כה אומלל שאשתו הרעה לא מגשימה לו את משאלתו...
איך מתמודדים עם התנהגות זו? זה דיי מעיק עלי. אני איני רוצה ילד נוסף והוא יודע זאת, אולם התנהגותו מטרידה את שלוותי ולדעתי הוא מתנהג ך כדי לנסות ולשנות את דעתי עם הזמן, אולי בעתיד. אני מעירה לו על כך...אבל זה לא כל כל עוזר..
איך חיים בשלום עם דיעה כה שונה בנושא...האם להתעלם מההערות שלו? לתת לזמן לעבור...או לעורר מריבה בנושא? אולי אם אגיב פחות ואדבר כמה שפחות על הנושא כך ייטב לשנינו? מה דעתך
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפשר לו את הביטוי העצמי שלו
דורית כהן26/08/2010רעות היקרה, ראשית, תגובתו כרגע היא ברמה סבירה, אפילו "נחמדה". אני מקווה שזה לא יתהפך אצלו ללחץ מסיבי יותר אם תמשיכי לסרב לילד נוסף. אם אני זוכרת נכון - היתה תקופה שהוא לא היה נחמד אלייך בגלל אי ההסכמה שלך.
אני חושבת שהנושא מאוד חשוב לו וכי אין מה לעשות וצריך לאפשר לו לבטא את תשוקתו לתינוק.
את צריכה להבין שכרגע - את קיבלת את מבוקשך ואילו הוא לא קיבל. אז לפחות תאפשרי לו "לקטר" על כך, מה גם שהוא עושה זאת בחינניות...
מה שאת יכולה לעשות הוא לקבל יותר בשלווה את הדיבורים והפעילויות שלו בנושא, להבין מאיזה מקום זה מגיע ולהישאר שלווה ורגועה משום שאת מרגישה שאת שלמה עם עצמך בנושא.
אני קוראת לכך: "יורד שם גשם" אבל את לא חייבת להירטב...
אולי תוכלי להגיב ע"י הומור וקלילות , ממקום אוהב כלפיו אבל יחד עם זה להיות שלמה עם עצמך.
"אגלה לך משהו" :לא על כל דבר בחיים המשותפים ניתן להגיע להסכמות שיהיו מקובלות על שני בני הזוג, ובמקרה הזה כל אחד צריך למצוא דרך להשלים עם המצב ולקבל נפשית שלא הכל מושלם ומתאים בדיוק לכל החלומות שלי. זה סוג של בגרות, קבלה, השלמה עם מציאות במקום להילחם בה ו"לעשות גלים" ולהוסיף על המתחים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון ובקשת עזרה - דחוף לדורית
רעות27/08/2010תודה עבור התגובה והעצה.
אמנם כמו שאמרת בפעם הקודמת הוא לא היה נחמד אלי בגלל סרובי לילד נוסף. היתה בנינו שיחה מאוד רגועה ומבינה בנושא. השלמנו. הוא שוב ניסה לשכנע אותי והבטיח שיתמוך ויעזור לי בהריון הקשה ויעשה הכל על מנת שיהיה לי קל , והוסיף שהוא יודע כמה שזה קשה לי ועל כן יעריך את זה יותר אם אני אסכים. אני פשוט בהיתי באוויר ולנגד עיני חל תסריט נוראי של הקאות בלתי פוסקות , מחנק, אשפוז בבית חולים חוסר אונים וסבל נוראי. ועוד פעם לחזור לחיתולים והנקה ולטפל בתינוק צורח עם עוד שני ילדים שיש לי... .ואז אמרתי "לא אני לא מוכנה". הוא הבטיח שלא ילחיץ אותי בנושא, ייתן לי את הזמן להתלבט ויתשאל אותי בעוד שנה שוב בנושא...עבור שבוע והכל היה נפלא הוא לא הזכיר את הנושא...ואז לאט לאט הוא עבור להערות ולהטרדות "נחמדות" שכתבתי עליהם קודם... והיום הוא שוב חזר להיות קר ונוקשה ואמר שאם היתי אוהבת אותו מספיק אז היתי מביאה עוד ילד וכנראה שאני לא אוהבת אותו מספיק, ושאם לא יהיה לו עוד ילד הוא לא יהיה פה, כי הוא לא מוכן למשפחה עם שני ילדים, והוא לא מתכוון לוותר לי. אז אמרתי לו בשלווה שאני אוהבת אותו ואילו הוא היה אוהב אותי היה מבין שהסבל שעברתי הוא די והותר והיה מסתפק בשניים. הוספתי בקור רוח שאני לא מתכוונת להביא ילד מתוך איום וסנקציות ושהוא יכול ללכת שיעשה מה שרוצה ואף אחד לא מאיים עלי. לאחר מכן יצאנו לטייל עם הילדים ... דיברנו רגיל אבל יש קרירות ומתח בנינו..אני מרגישה שזה שאני לא אומרת לו "כן" חוסם אותו רגשית כלפי.
הצעתי לו ללכת ליעוץ זוגי אבל הוא לא מוכן הוא טוען שהבעיה היא בי ושאני צריכה להיות קלילה ולזרום עם החיים ולקחת את עצמי בידיים - אני שונאת את הביטוי הזה!
אמרתי לו שבשיחה שהיתה לנו הוא הבטיח לא להלחיץ אותי בנושא ..אז הוא אמר שהוא לא מלחיץ והוא נותן לי את כל הזמן שאני צריכה כדי להיות מוכנה להריון נוסף..עניתי לו בהומור שגם אני לא מלחיצה ונותנת לו את הזמן להתרגל לשני ילדים. מאז הוא מסתובב כמו מלפפון חמוץ...הכל כרגיל בינינו אבל יש מתח באוויר... נראה שהוא לא יורד מהנושא. הוא גם לא מוכן ללכת ליעוץ.. איך אני אמורה לנהוג איתו? לשמור על קור רוח? לא להגרר למריבות? אני מרגישה שאני צריכה להיות מאוד חזקה נפשית ולהכין את עצמי שגם אם הוא יעזוב לא להכנע כי הוא זה שלא בסדר ולא אני. אני פשוט לא רואה את עצמי עם שלושה!
כיצד הכי נכון להתנהג איתו במצב הזה כדי לא להסלים את העניין?
תודה
רעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליפני גירושיןמזל22/08/2010
שלום אני נשואה כימעט שנתיים ויש לי ילדה בת 4 חודשים .יצאתי עם בעלי ליפני הנישואים 3 שנים סהכ הכרות של 5 שנים.זה התחיל כאשר בתי נולדה ומצבנו בזוגיות מאוד הישתנה וזה אומר שיחסיו אלי ירדו מאוד העליב רבות, השתלט הרבה וגם אני לרוב דיברתי במשך 4 חודשים על גירושים יום אחד החליט שהוא רוצה לצאת עם חברים. גם ליפני היה יוצא פעם בשבוע בערך .ואני היתעקשתי שלא יצא .המצב יתדרדר בזה שעזבתי את הבית וכשחזרתי למחרת נתן לי להבין שאינו רוצה בזוגיות יותר שיותר טוב לו הלבד .זה נימשך כחודש ועד היום אני בבית הורי זה היתדרדר עם המישפחות נהיה ליכלוך בין המישפחות והגיע לרמה מאוד נמוכה חושב שגירושים יעשה לנו טוב .ואפילו הציע שנחזור אחרי הגירושים מה לעשות האם לסרב לגט? או שפשוט לחכות וליראות לאן יובילו המושכות?או שפשוט לתת גט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת מרחב
עדי בדיחי23/08/2010שלום מזל,
לא כתבת בני כמה אתם, זה פרט חשוב.
ממה שכתבת ותיארת, התמונה מראה שבן זוגך לא בשלב בו את נמצאת. נשמע שיש בך בכל זאת את הרצון לשנות, לשפר משהו. המצב הגיע לרמה נמוכה, המשפחות מתערבות וזה אכן גורם ללכלוך לא רב במובן המקובל אלא זה ממש "מלכלך" את התמונה ואת הזוגיות שלכם. גבולות מאוד חשובים לבניית קשר נכון.
ההצעה להיפרד לאו דווקא הצעה גרועה. לפעמים, כמו שבן זוגך רמז לך, חוזרים זה לזה. אולי, אם אמר זאת, הוא מתכוון לכך שצריך חופש מהזוגיות, שאולי צריך לנקות את הראש. אין לי ספק שגם להולדת הבת יש משמעות אדירה על מערכת היחסים שלכם, שכנראה מראש ידעה קשיים.
הייתי מציעה כן ללכת בקו הזה של פסק זמן, אם כי לא גירושין, כי בכל זאת, לפי המעט שתיארת, יש שם איזה פוטנציאל. הייתי מציעה שתמשיכי לשהות בבית הורייך, לא ליצור עמו קשר עד שיעבור מספיק זמן ותהיי יותר נקיה ורגועה מכל המחשבות. אני מניחה שמישהו מכם כבר ירים את הכפפה עד אז ויעשה מעשה- או לגשת לטיפול יחד ולנסות לגשר, או להחליט על פרידה סופית.
כך או כך, את תקבלי החלטה מתוך לחץ. תני לעצמך זמן לחשוב על זה, גם לו, ואולי הזמן לבד של כל אחד מכם יעשה משהו טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה עושיםאורלי20/08/2010
אני וחבר שלי יחד 3 חודשים שנינו מעל גיל 30.אני אוהבת אותו ומעוניינת שהקשר יתקדם וישמיך להיות רציני .
הוא בחור טוב , מפרגן, אוהב, מכבד אותי , יש משיכה ביננו ושיחה טובה.גם אני מפרגנת לו ונותנת לו יחס טוב .
בסה"כ אין לי מה להתלונן, אבל יש משהו שקצת חסר לי ממנו וזה מילות חיבה. הוא אומנם יודע להחמיא אבל לא אומר לי מילות חיבה כמו : חמודה שלי, מתוקה שלי וכאלה. פעם אחת אמרתי לו אתה חמוד והוא לא הבין למה אני אומרת את זה , אז אמרתי לו שבגלל שאני חושבת שהוא חמוד ומקסים , ניסיתי לפתוח איזשהו פתח וגם שהוא יתחיל להגיד מילים כאלו , וגם התכוונתי למה שאמרתי, אבל זה לא ממש קרה. הוא אומר לי דברים רק שאני איכשהו מוציאה את זה ממנו , אבל אני מאמינה שהוא מתכוון למה שהוא אומר.
אני רוצה לשנות את זה אישכהו , אני יודעת שזה קשור גם לאופי ולאדם שהוא פתוח יותר וסגור יותר, אבל בכל זאת הייתי רוצה שיהיה גם את זה ביננו .
בנוסף לזה הייתי רוצה לדעת איך הוא מרגיש כלפיי וכלפיי הקשר שלנו .
איך לגשת אליו מבלי להלחיץ אותו וגם אולי לקבל תשובות ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאט, ע"י הדגמה אישית
דורית כהן21/08/2010אורלי היקרה, לדעתי הדרך הטובה ביותר שלא תלחיץ אותו היא ע"י דוגמה אישית. הביאי בחשבון שזה לא ברפרטואר הטבעי שלו להשתמש במילות חיבה, וזה מופיע לו עכשו מוזר ומלאכותי. אל תלחיצי אותו ואל תדרשי ממנו אלא רק עשי זאת בעצמך כלפיו, בנדיבות, בהנאה, ממש כפי שבא לך. אני חושבת שככל שתאהבו יותר - זה יתחיל להופיע גם אצלו עם הזמן...אם יקרה שהוא יפלוט בטעות איזו מילת חיבה - הראי לו כמה זה מענג אותך ( כלומר - חיזוקים חיוביים...). לאט לאט...אתגר!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עם תינוק ובעלי מתאכזר אלי ללא הפסקהשיר19/08/2010
אני כותבת את ההודעה הזו עם דמעות בעיניים.
אני נשואה עם תינוק בן שלושה חודשים. מרגע הגיעו לעולם (ואף בעצם לפני) אני ובעלי רבים ללא הפסקה.
אני אישה מאוד מבינה ונוחה ומתפשרת המון ובעלי בחור עקשן, איש מדון וביקורתי מאוד.
לאחרונה במיוחד אני מרגישה שהוא מתאכזר אלי יותר מתמיד. הוא מאיים עלי ללא הפסקה.
יש לו קשר חולני מאוד עם הסבא והסבתא שלו ודוד שלו אשר גר עמם.
אני מרגישה שהוא מאוד מזלזל בי, במשפחה שלי כאשר באמת אין לו סיבה. אני באה ממשפחה טובה
ודואגת והוא לעומת זאת בא ממשפחה שבה כל אחד עושה כרצונו (יש לו שלושה אחים) כאשר הוא
האח הבכור ועושה כרצונו בכל בני המשפחה.
לאחר כחודש אחרי הלידה היה לנו ריב רציני ופשוט לקחתי את הרגליים שלי וברחתי. בתקופה בת שבוע שלא הייתי
בבית הוא לא טרח להתקשר ולו אפילו לשאול לשלום בנו.
בכל מקרה החלטתי לחזור הביתה מתוך דאגה לעצמי ולתינוק שלי שכן חשווב לי שיגדל עם אבא.
לאחרונה המצב הולך ומתדרדר ואני מרגישה שאני פשוט נמחקת וזאת מתוך הפחד לגדל את בני לבד.
כאשר אני מנסה לדבר איתו ולהסביר לו שהביקורתיות שלו הנה ללא הרף ופשוט קשה לי לחיות כך
הוא אומר לי את ידעת טוב מאוד עם מי התחתנת.
אני מרגישה שאני נשואה למפלצת.
יש לציין שלא קיימת אלימות פיזית.
אשמח לקבל עצות וחיזוקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלייך להתחזק ולשנות את יחסיכם
דורית כהן21/08/2010שיר היקרה, נראה לי מן התיאור שלך שאכן מצאת לך בן זוג שתלטן וחסר רגישות, והתאמת את עצמך לכוחניות שלו עד עכשו, וגם הוא התרגל שאת מקשיבה לו ונכנעת לו, ופתאום עכשו, כאשר את מתמרדת ולא מוכנה יותר להשלים עם המצב - הוא שולף נשק עוד יותר קיצוני - אדישות - ויוצא שאת היא זו שמתפתלת ומנסה למצוא פתרונות והוא מושך את ידיו ולא טורח לעשות שינוי.
לפני הכל עלייך לבדוק האם יש בו דברים שאת מעריכה ואוהבת - עם כל ה"מפלצתיות" שבו. כי אם אינך מצליחה לראות בו דברים חיוביים - עלייך לאזור אומץ ולעזוב אותו. לא יהיה נכון להישאר איתו רק על מנת שלבנך יהיה אבא צמוד. אם את תהיי אומללה - חייו של בנך לא יהיו טובים.
אם את רוצה להישאר איתו כי יש בו דברים טובים ואת יכולה לדמיין שאת חוזרת לאהוב אותו - עלייך לחפש בני ברית שיתמכו בך במהלך של השינוי.
עלייך להחליט איך את רוצה את חיי הנישואין שלך ואת הזוגיות איתו ולהתחיל לשנות את יחסיכם בכיוון הזה.
יש לצפות לכך שהוא לא ישתף פעולה, אבל אולי בתהליך איטי וסבלני - זה כן יצליח לך לשנות דברים ביניכם.
הביאי בחשבון שזה עלול גם לא להצליח לך וראי קודם כל האם את מוכנה להישאר לבדך, כלומר להתגרש. אבל מה שחשוב הוא שאת תהיי שלמה עם עצמך ולא תיגררי בגלל הכוחניות שלו לחיי נישואין אומללים. אם הוא לא משתף כלל פעולה ולא מוכן גם ללכת לייעוץ זוגי - היי אמיצה ואל תשארי במערכת כזאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגישה פספוסמיי18/08/2010
שלום
אני בת 25 חבר שלי בן 28 אנחנו יוצאים שנתיים.עברנו לגור יחד לפני כחצי שנה.
בגיל צעיר הכנסתי את עצמי לחובות מחוסר ניהול נכון של הכסף שהרווחתי.לפני שעברנו לדירה סיימתי את כל החובות אך ללא חסכונות.ואת כל זה חבר שלי לא ידע.
כשהחלטתי לשתף אותו הוא נלחץ כי אין לי חסכונות אני מרגישה שהסיבה שהוא לא מציע לי נישואים עד עכשיו היא כי הוא בא עם חסכונות ואני לא.חשוב לי לציין שהיום אני מאוד מאורגנת ומנהלת את החיים שלי כמו שצריך, אך לוקח לו זמן לסמוך עלי.
בחמש שנים האחרונות חייתי מלהוציא ולכסות, ולא הייתי מספיק בוגרת בשביל להבין שיש דברים שצריך להוציא עליהם ובעדיפות ראשונה כמו לימודים והתפתחות אישית.
היום אני עובדת בעבודה טובה,מצאתי את הנישה שלי אך ללא שום תעודה.
הבעיה היא שעכשיו כשאני מרגישה מוכנה ללמוד,אני צריכה כסף ללימודים אך החבר לוחץ שאני אחסוך כסף לעתיד.כאילו שפספסתי את ההזדמנות להגשים את עצמי.ויש שכירות גם על הראש...
אני מרגישה פספוס כי במצב של היום יכולתי לחסוך סכום מאוד יפה אצל ההורים שלי ולהגשים את עצמי סוף סוף כשאני חופשייה מכל החובות...
חבר שלי,שאפתן,רציני,אין אצלו ימינה ושמאלה למד,עובד בעבודה מכובדת ומעניקה,מתקדם בקריירה צבאית בנוסף,מתחיל תואר שני,מה שגורם לי עוד יותר להרגיש מאחור.הזמן היחיד שלנו הוא בערבים אך לא תמיד כי יש לו עבודה מהבית או את התחביבים שלו ובסופי שבוע...אני תמיד אומרת לו שעם כל העיסוקים שלו הוא צריך למצוא את הרגעים הקטנים לעשות לי טוב כי גם בזוגיות צריך להשקיע...הוא מנסה לפצות אך לפעמים אני צריכה אוויר והוא לא טיפוס של לצאת ולבלות ערבים רומנטים יחד וזה כל כך חסר לי...אני מרגישה שזה גורם לי להתעסק בזוגיות שלנו כל היום ולנסות להוכיח לו שגם לי יש את החיים שלי.הזמן עובר ואני פוחדת אולי אני מבזבזת את הזמן איתו והוא לא יעשה לי טוב ויעכב אותי...אולי משהו לא סגור אצלי ואני צריכה לחזור לגור אצל ההורים....דבר נוסף הוא חושב שזוג צעיר צריך רק לעבוד עד שעות מאוחרות כי זה הזמן שלנו לחסוך כמה שיותר כסף.בבקשה עצתכן המהירה. תודה וסליחה על המייל הארוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל כך מבינה.... לליבו
נועה19/08/2010היי לך,
אני לא כותבת מתוך בוקורת כלפייך, חשוב שתדעי את זה. אני ובן זוגי בידיוק באותו מצב. אני בת 24 בן זוגי בן 26, עד היום עשה המון שגיאות כספיות ורק עכשיו, ואני חייבת לציין, ללא התנשאות, שזה בזכותי. גרמתי לו להבין מה חשוב בחיים, עכשיו הוא אוטוטו סוגר את המינוס. אותי אישית זה מאוד מטריד שבן אדם שאין לו נכסים (דירה/רכב וכדומה) מצליח להיות במינוס, ואני, כמו חבר שלך, חושבת שזה הזמן שלנו לעשות את הכסף כי עם הזמן החובות שלנו יגדלו (הכוונה היא לנישואין, בהמשך ילדים). אני, לעומת חבר שלך, עודדתי את בן זוגי ללמוד והוא באמת מתחיל. גם אני פינטזתי על לצאת מבית הוריי, אבל הבנתי שזה לא אפשרי. כרגע אנחנו גרים אצל ההורים שלי, מנסים לחסוך כמה שאפשר. את צריכה לנסות להבין מאיפה חבר שלך מגיע אבל גם עליו לנסות ולהבין שאת נמצאת בכיוון הנכון! כן הבנת שעשית טעויות ועובדה שהצלחת להתגבר על החובות! וכל הכבוד לך על זה.
את צריכה לשבת עם החבר שלך ולהסביר לו את המצב, אפילו תוכלו ללכת ליועץ פיננסי, תראי מה כן אפשר לעשות, איפה כן אפשר לחסוך על מנת שכן תוכלי להגשים את עצמך, כי בסופו של דבר, לימודים=כסף בעתיד! חבר שלך צריך להבין את זה. הוא גם צריך להבין שהכל יכול לקרות, חלילה לא יצליח לו בקריירה הצבאית, ולא יצליח למצוא את עצמו באזרחות ותחיו רק מהמשכורת שלך.... צריך לקחת הכל בחשבון, ואני מדברת מניסיוני האישי.
אם יש ביניכם אהבה, אפשר להתגבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
מיי20/08/2010היי
דיברתי איתו על המצב....אבל הוא כל כך לחוץ
לדעתי אפשר להתפתח יחד ולחסוך יחד גם אחרי חתונה ואם המצב היה הפוך והוא היה בלי חסכונות,אני הייתי תומכת בו ולא הייתי לוקחת את זה כשיקול להתחתן.
היום התחלתי לחסוך אבל זה אף פעם לא מספיק...הוא מצדו שאני אחסוך גם בקניית בגדים,יציאות...
ואני באמת משתדלת,אבל את יודעת כאישה שאלו דברים שאת צריכה לקנות לעצמך מדי פעם.
אני פוחדת וקשה לי כי אני צריכה לשתף אותו בכל נושא כספי,כל הוצאה הוא בודק...לדעתי הוא לא סומך עלי.זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
א20/08/2010היי מיכל,
תראי, בגלל שאני מכירה את המצב מהצד של בן הזוג שלך, אנסה להסביר לך.
הוא, כמוני, בן אדם רציונאלי, חושב קדימה, שואף להצלחה ולחיות חיים טובים. זה טבעי ולגיטימי שהוא לחוץ לאור העובדההזו וגם לאור העובדה שרק לאחרונה גילה שהיו לך בעיות כספיות... אבל לכל דבר יש מינון... אני כתבתי בפורום לא אחת שקשה לי עם הנושא של בן זוגי ואני לא מבינה איך הוא הגיע למצב שהוא הגיע ואני לא יודעת מה לעשות כי אני מרגישה שהכל על הכתפיים שלי, עודדו אותי ואמרו שאנחנו זוג צעיר והחיים עוד לפנינו ואנחנו צריכים לדעת לנהל את חיינו הכלכליים. אז מאז שאני יודעת שבן זוגי במצב כספי שכזה, אנחנו חוסכים יותר, וכן, פחות יוצאים, פחות קונים ומנסיוני - גם שאת קונה לך פה שתייה ושם ארטיק - זה מצטבר לכמויות כסף שאת לא מבינה בכלל! אנחנו זה מספר חודשים כותבים כל הוצאה שהיא ובסוף חודש מחשבים את כל ההוצאות לעומת ההכנסות שלנו ורואים כמה הצלחנו לחסוך, חייבים לנסות לעשות את הדברים על מנת שבאמת תצליחו לחסוך ולחיות יחד, והכי חשוב - זה היחד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקחי אחריות על מה שחשוב לך
דורית כהן21/08/2010מיכל היקרה, זה שהוא לא סומך עלייך עכשו נובע קודם כל מן העובדה שלא שיתפת אותו בשלב הראשון במינוס שהצטבר אצלך. את מרגישה - ובצדק - שמאוד השתנית ושהתחלת לקחת אחריות על המצב ולחסוך, וזה מעולה. אלא שבגלל ההתחלה ה"צולעת" בהקשר הזה - ייקח לו ממש זמן עד שהוא ירגיש שהוא יכול ממש לסמוך עליך.
אני חושבת שאת צודקת שאת צריכה להשקיע בבניית הקריירה שלך, ולחסוך עבור הלימודים שלך. העניין הוא שאם את רוצה להישאר איתו - עלייך להראות לו שאת ממש רצינית בנושא הזה, שהוא יוכל לראות בך פרטנרית רצינית בתחום הכלכלי. זה ידרוש ממך אולי הקרבה של כל מיני דברים חומריים, פינוקים, כי עכשו "נטל ההוכחה" הוא עלייך, והוא מסתכל על פעולותייך - בתחום הקניות - בחשדנות ובחששות.
דרך אחרת תהיה להתחיל לדאוג לעצמך בצורה עצמאית: ללא תלות בו ובהחלטות שלו: לעבור לגור אצל ההורים שלך על מנת לחסוך יותר כסף ולא לוותר על הלימודים שלך בשום אופן, כי מאוחר יותר, אם תתחתנו, ויהיו ילדים -- זה יהיה עוד יותר קשה לצאת ללימודים, ואת עלולה לסחוב את חוסר ההגשמה העצמית הזאת לאורך כל חייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה את הידיד שליליטל17/08/2010
דורית שלום,
לפני פחות משנה הייתי בטיול במזרח והכרתי שם בחור. טיילנו יחד כחודש שבו היה בינינו קשר נפלא. היינו יחד כל הזמן, רוב הזמן רק שנינו, לא התערבבנו, כי הספיקה לנו זה חברתו של זו. זו היתה תקופה קצרה ומאושרת. בתום החודש הזה אני חזרתי ארצה והוא המשיך לטייל עוד כשלושה חודשים. במשך הזמן הזה התכתבנו כל הזמן והתגעגענו, אבל לא דיברנו על לשמור אמונים. כחודש לפני שהוא חזר התחלתי קשר עם מישהו אחר. במקביל המשכתי להתכתב איתו ונכנסתי למין מערבולת של לבטים שלא ידעתי איך לצאת ממנה. בסופו של דבר הקשר עם הבחור השני העמיק וכשהראשון חזר אמרתי לו שאני כבר יוצאת עם מישהו. הוא התאכזב מאוד, אבל נשארנו בקשר מצוין, אני התעקשתי על כך והתקשרתי הרבה, נפגשנו ודיברנו המון, אבל העברתי את זה לפסים ידידותיים בלבד. באיזשהו שלב הקשר עם הבחור השני נגמר, באמת בלי קשר לבחור הראשון, ועכשיו, כשלושה חודשים אחרי שזה נגמר, הרגשות כלפי הראשון התעוררו מחדש. כל הזמן ידעתי שאני אוהבת אותו ורוצה אותו בחיי, אבל עכשיו אני מרגישה שוב מאוהבת בו ומבינה שהוא מתאים לי הרבה יותר מהקודם ושיש בינינו קשר אמיתי ועמוק.
אני לא יודעת מה לעשות. אנחנו נפגשים כרגיל, מדברים הרבה, אבל נדמה שהוא השלים עם זה שאני לא רוצה אותו כבן זוג. הוא מתחיל ללמוד בקרוב בעיר אחרת. יהיו לו חיים חדשים, חברים חדשים, אולי חברה...ואני פוחדת לאבד אותו. איך להראות לו שאני רוצה אותו? מה לעשות? אני מרגישה חסרת אונים. אנחנו נפגשים ובא לי לחבק ולנשק אותו, והוא מתייחס אליי כאל ידידה. אני חייבת לציין שלאורך כל התקופה הזאת הוא תמיד היה שם בשבילי. כל דבר שרציתי, בכל משבר שעברתי ובכל קושי, הוא היה שם כדי להקשיב ולתמוך. הוא מקסים. אני מרגישה שעשיתי טעות. מה לעשות עכשיו??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזור ישיר או עקיף
דורית כהן18/08/2010ליאור היקרה, איזה סיפור רומנטי...
יש כאן בעייה: הוא הרי יודע מן הסתם שהקשר שלך עם החבר האחרון נגמר, הוא יודע זאת משום שאתם בקשר ונפגשים כידיים, לא כן? אז נשאלת השאלה - אם הוא יודע זאת - למה הוא לא בודק איתך ביוזמתו האם יש על מה לדבר.
יתכן והוא חושש מתשובה שלילית. חושש לסבך את יחסיכם. אולי הוא חושש שאם יתחיל איתך את תירתעי ואז גם הידידות היפה שלכם תיפסק. אפשרות אחרת היא שהוא "התגבר עליך" ולא רוצה שוב להיכנס למקום הרגשי הזה.
אני חושבת שמה שאת יכולה לעשות הוא או להיות ישירה איתו ופשוט להגיד לו מה קורה אצלך, או לרמוז לו בצורה לא ישירה - ע"י שפת הגוף שלך - שאת מעוניינת בקרבתו.
אם את בוחרת בצורה לא ישירה, אז תלבשי בגדים יותר סקסים, תשאלי אותו מה מתאים לך, שבי קרוב אליו, הביטי בו עמוק בעיניים, שחקי עם שערותייך, לקקי את שפתייך - אומרים שיש כל מיני רמזים מיניים שנשים שולחות לגברים שהן חושקות בהם. הציעי לצאת לבילוי משותף, טיול על שפת הים בלילה. הכניסי קונטקסט יותר רומנטי. ואם כל זה לא עוזר - ספרי לו סיפור על מישהי במזרח שכך וכך קרה לה, כמו שסיפרת לנו...אם כל זה לא יעזור - אז אולי הוא באמת כבר התגבר עליך ולא מעוניין.
מקווה בשבילך שיצליח לכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי דורית
ירדן18/08/2010תודה על תשובה!
אני באמת מעדיפה חיזור עקיף, כי אני פוחדת, אולי כמוהו, שאם הוא לא ירצה זה יהרוס את הידידות שיש בינינו, שעליה אני ממש לא רוצה לוותר גם אם הוא לא רוצה אותי כבת זוג. נראה לי שהוא לא ניסה לחזור אחרי שנפרדתי מהבחור השני כי אני שידרתי שאין מצב.. ואם הוא היה מנסה אז באמת הייתי נרתעת. לקח לי זמן...אני איטית לפעמים...
ואולי הוא באמת לא מעוניין בתסבוכת הרגשית איתי וכבר יצא מזה.
בכל אופן, אני מאמצת את ההצעות שלך וכבר הזמנתי אותו אליי לסרט רומנטי בדי וי די ואני מתכננת לשכר אותו :)
תודה רבה! זו היתה תשובה מפורטת ולא אוטומטית כמו שרוב האנשים שהתייעצתי איתם נתנו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמאוהבת שלום
שימחה18/08/2010יקירתי אכן סיפור יפה שחייב להיבדק עד תום
עזבי סרטים , ליקוקי שפתיים וכ"ו
אלוהים נתן לנו פה כדי להשתמש בו. תפתחי בשיחה אמיתית תתגברי על כל המעצורים וכולי תקווה שזה יביא אותכם לזוגיות מושלמת גם בעתיד בה מדברים על הכל בצורה גלויה.
בכל דרך אחרת יש מצב שלעולם לא יקרה כלום וככל שהזמן יעבור כך תתכנסו כל אחד ממכם
תפרשו מעשים ומילים לפי ראות עינכם ותחמיצו הזדמנות גדולה.
בהצלחה מכל הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמפחדת!
ליטל18/08/2010אני מפחדת להרוס את הקשר שלנו בדיבור ישיר מדי. אם אני אראה שהוא לא מבין רמזים, אני איאלץ להגיד לו...
ותודה רבה על העצה ואיחולי ההצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני בגישה שמרנית יותר
דורית כהן21/08/2010במחשבה נוספת, ובאותו כיוון כמוך, יעל, אני רוצה להדגיש עוד נקודה:
עם כל השמרנות שתיראה בהצעה שלי, לפעמים זה יותר "בריא" לתת לגבר את ההרגשה שהוא זה שהתחיל, זה שהצליח לכבוש, ושזה לא הלך לו בקלות. שכאשר כבר יהיה ביניכם משהו פיזי - הוא ירגיש שאת פשוט נכבשת בקסמיו ולא יכולת לעמוד בכוח המשיכה שלו.
לכן מצב רומנטי שבו את רק רומזת והוא - יש לקוות - יעשה את המהלך הראשון - יהיה לשניכם מוצלח יותר ונכון יותר. התאזרי בסבלנות ותני לטבע לעשות את שלו, רק תיצרי את המסגרת הרומנטית המתאימה, כמו שתכננת, ואולי יעזור גם אם תעלי זכרונות מן התקופה הראשונה שלכם, מה שיראה לו שאת חושבת עליו ולא על החבר האחרון שלך.
בהצלחה, נשמח אם תשתפי אותנו בהמשך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)